Petak, 04.03.2011.

00:06

Kriza "ukrala" tajkunima miran san

Iako nije bio tamo, Zoran Drakulić je na Kopaonik biznis forumu zbog lanjske izjave da <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&amp;mm=03&amp;dd=12&amp;nav_id=417037" class="text-link" target= "_blank">noćima ne spava zbog dugova</a> bio uveliko citiran i prisutan među kolegama.

Izvor: Politika

Kriza "ukrala" tajkunima miran san IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 13 godina

Znao sam da je Bajatovic veliki potencijal, ali sada kada sam procitao da je za dve godine uspeo da shvati da je lakse trositi nego zaraditi.....!

Branko

pre 13 godina

Tri su načina da zaradiš novac: radom, prošnjom i krađom Kaže Nemačka poslovica. U Srbiji novac tajkuni i političari mogu da zarade samo karađom i tu nastaje problem. Dosada su skoro sva društvena preduzeća privatizovana (oplačkana) i sad bi svi da nastave istim tempom da pljačkaju ali nema šta da se plačka. Tako da je ovaj biznis forum (skup krupnih lopova i njihovih pomagača) bez ikakvo rezultata.

Елита, пар екселанс

pre 13 godina

Крем на Србском Давосу!?
Па добро Дракулићев отац је био генерал, сам Дракулић је држао производне фирме, па је пола продао. Али Дијанин отац је био генерал, Динкићева мајка Миросинка професорка, Шошкићев отац професор, Хоменов тата колекциноар, Крлеушин тата колекционар, Тадићев тата дисидент са стажом у земљи и радом у државној служби, Мићун врли дисидент са стажом у земљи, Ђинђићев отац пуковник војне безбедности, Лабус је вечито радио у државној служби и жена му, Цветковићи радили преко Агенције приватизације са Штимцем , Влаховићем и екипом, оба Бајеца са татом професором Бајецом раде у државној служби,Париводић,Јеремић, и остала екипа су синови и кћери генерала , комунистичких директора, дипломата, ( сад све еуропејац до еуропејца), па контроверзни бизнисмени са Чуметом,Пецонијем,Колетом, Хамовићем(син генерала, чини ми се),Лазаревићем, Беком(кум ђикијев),Матићем,Ницовићи, Идоли, Шапер,Шутонавац-кум, и студент Ђилас(медијски тајкун) .........екипа честитих предузетника,верујућих људи , итд., итд.,идт..........а отац Слободана Милошевића је био свештеник СПЦ.

Momir

pre 13 godina

"ovlashceni tajkun"bash duhovit ovaj lik!?

"Jedan je vec platio" glavob da bi mu danas placali svi,ko parama i sadashnjim nezivotom a nasha deca buducnosu a on kao nemoze da spava i
sve uz ukoceni osmeh ko da mu je Ante Markovic prvo koleno uz izvinjenje
Anti shto ga dovodim u vezu sa ovakvima.
Srecan nam izbor narode samo mislite o tome da je naredna grshka u nekim narednim izborima ravna koleltivnom samoubistvu.

Mudro birajmo ne nasedajmo na parole "SVI SU ISTI" proberimo najbolje sto imamo i iz vlasti i opozicije,vrednujmo trud osudimo lopovluke,ugasimo ratno hushkace dezurne patriote i ono najbitnije pocnimo da poshtujemo sami sebe pa ce onda ovakvi ne samo da poshtuju vec ce da nas se plashe i verujte mi nece mirno da spavaju.

Iva

pre 13 godina

Forum na Kopaoniku je okupljanje dvora i dvorskih luda i ne znam cemu ovoliko frke oko toga. Jedino oko cega su se dogovrili je da formiraju stranacku banku kojoj nece vracti kredite. Ostavite nas na miru!

Sava Drugi

pre 13 godina

Koliko vidim gore nije bio Ivica Dačić. Trebalo je da dodje. Žandarmerija je već na Kopaoniku, mogli su puno posla završiti za jedan dan.

Шумадинац

pre 13 godina

Па добро није баш тај Вукадиовић наиван. Прави шерпе, па кад су пукле друге српске фирме у катастрофланим приватизацијама, преузима њихов програм, то је у реду, али није баш велика филисофија данас . Па је Металац почео да ради судопере, бојлере,...а фирме које су то до јуче радиле , лошом приватизацијом су уништене!!!!!!!!!!
тај који није могао да спава због дугова, ипак је забринут и иоле одговоран, за разлику од ових који су дошли на србски Давос, безбрижни јер иза њих стоје политичари, привилеговани су у влади , прелази се преко њихових марифетлука, дуговања,......

Bgd

pre 13 godina

Drakulic rece ne moze mirno da spava.
Bitno da je mirno spavao dok mu je otac general Drakulic bio generalni direktor Genex-a , a on po svetu direktorisao sa drzavnim parama .
Lako je biti generalovo ili pukovnikovo dete , a 90% je takvih trenutno na tom forumu, biznismeni od oceva i deda Udbinih generala i pukovnika.
Kakva slucajna koincidencija zar ne?

uzmi od siromašnog da bi dao bogatom!

pre 13 godina

Blago tajkunima kada im je kriza omela samo san!
Mnogo je više onih kojima je kriza uništila život(pomrli od izgladnjivanja,samoubistva...)ili srozala životni standard do stepena nedostojnog za čoveka.Kakva je to zemlja u kojoj je i knjiga luksuz?

Tajkunima je nakratko ometen san,o tragedije, a nama građanima su isti oni,zauvek uništili san o normalnom životu,od 2000-te naovamo...

Ali,eto,da ti isti tajkuni ne bi imali više trauma oko "svojih snova",
njihovi plaćenici su se pobrinuli da im reše tu muku.Biće svežeg novca kroz subvencije,uzetih od nas "prebogatih građana",putem novih i većih poreza!

vegan

pre 13 godina

Mirno spavaju, siguran sam. Pogledajte samo kako je Maxi dugovao dobavljacima 300 miliona evra, i nikom nista. Pevec je u Hrvatskoj pukao zbog samo 70 miliona duga dobavljacima i jos tri puta toliko bankama. Neplacanje PDV-a od strane Maxija niko i ne spominje, tajkuni izgleda ne moraju da ga placaju. Ova drzava je banana, ekonomija je partijska, i to je to, nema vise, narode.

i bogati plaču

pre 13 godina

To je samo dokaz da na brzaka i sumnjivo stečeno bogatstvo uništava duševno i fizičko zdravlje.
Dok su pre 10-15 god. vozili polovne "zastave" i živeli u kućama normalne veličine,imali su miran san...

igorpl

pre 13 godina

Samo kada oni ne spavaju jadni i siroti.
Baš mi ih je žao.
Za dobar saan uzmite BROMAZEPAM!
I onako je 90% SRPSKOG NARODA VAĆ NAVUČENO na lekove ovog tipa a ko je kriv za to.
E pa svi oni koji su učestvovali na tom tzv. SRPSKOM DAVOSU. Kako ih samo nije sramota da ovakvu skupinu šljama i taloga sa dna kace ili neke ustajale bare i nazovu!
I na kraju posle skupa glavne vesti ko je najbolji u košarci i ko najbolje skija i to nam je najbolja zanimacija za narod!
I nedeljama će se pričatio među svetom kako je CVETKOVIĆ pogodio 3 trojke na meču a MLAĐA odradio slalom bez greške.... CCCCCCC
E moj glupi naorde!

dzelat sa osmehom

pre 13 godina

Jedino mi nije jasno kakve veze ima Bajatovic sa privrednim sektorom, kad on sam ima koliko oce partijskih radnika u Srbijagasu, umesto kvalitetnih radnika. A sto se tice privrednika u pravu su procedure su sve komplikovanije a mislimo da nam bude bolje!

Barola

pre 13 godina

Bez brige blizi se vreme kad ce vas sve uspavati na duze vreme....sat otkucava polako...1938...1939...1940...1941..!Samo posle da neko nije spomenuo nacionalizaciju i tipa znas moj deka je nekada bio poznati trgovac i tako to...

darkom

pre 13 godina

Ja ne znam kako bilo ko od tih tajkuna ili ovih iz vlasti može mirno da spava ako ima imalo čovečnosti u sebi! Ali ne iz tih razloga koje oni navode!!

preduzetnik

pre 13 godina

bajatovic stvarno misli da postoji slicnost izmedju njega koji vodi drzavni monopol i nekog ko je sam pravio svoj biznis i mora da se bori za njegov opstanak i izdrzava gomilu takvih kao sto je bajatovic!? i usput drzavnim parama oporavlja propale firme. to je prava slika svesti nasih politicara o ekonomskoj situaciji.

ekonomista

pre 13 godina

Pametan covek i razume ekonomiju. Prosle godine je rekao sta ima i verovatno je video da bespotrebno prosipa bisere pred svinje... Niti je nekog zanimalo niti se tamo nesto resava. Trla baba lan... Jos vise mi se svidja Drakulic sto nije tamo bio i svojim prisustvom nije uvelicao vase slavlje

upucen

pre 13 godina

Tek sada necete mirno spavati,ako znamo da ce se barel nafte postepeno povecati i na 200$,EBC podize referentnu kamatu,kupovna moc u Srbiji ista ili u blagom padu,drzava prezaduzena,kompanije prezaduzene,tajkuni prezaduzeni,sverceri pod budnim okom raznih svetskih sluzbi.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

..i, završi se "samozvani" "Srpski Davos"..ili ti, "Kopanonik.Biznis Forum 2011"...Dozvoljavam sbei, da kao ne tako davno posmatrač dešavanja na forumu-nrposredno sa lica mesta, a sada sa distance , putem medija , u domu svom, konstatujem:i ovogodišnji "Srpski Davois" nije se skoro ni u čemu razlikovao od prethodnih. Na čemu zasnivam ovakvu moju konstataciju?
pa, prvog dana, kao i na prethodnim foruma, tako i na ovogodišnjim, imali smo kao centralne događaje, kurtoazne pozdravne govore Državne političke elite sa slabo osnovanim centralnim zaključcima da je "Kriza u Srbiji iza nas, koju stanovništvo još neoseća (?!)", te da je osnovni zadatak u 2011. godini, veoma optimistički, a sa malo realnih predpostavki, da se"poradi na povećanju standarda i smanjenju visoke nezaposlenosti stanovništva". I, naravno, saglasno ovakvom nastupu političke elite, vredno je konstatovati i sa sličnim tonovima izrečene analize stanja ekonomije u Srbiji i zadacima na prevazilaženju apostrofiranih problema, niskog standarda građana i pada potrošnje, visoke i trenda daljeg rasta nezaposlenosti, potreba povećanja investicija, posebnio u infrastrukturi, što podiže direktno i reindustrijalizaciju posustale industrije, ali sve to je moguće samo uz stabilni politički ambijent, konačno sprovođenje od pre mnogo godina od demokratskih promena, "giljotine propisa", koji onemogućavaju sve napred rečeno, te neizbežno ostvarenje dogovra osocijalnom konsenzusu, to jest socijalni mir, u odnosu na realne mogućnosti Zemlje.
Drugog dana smo imali, odmerene i umerene sugestije,o problemima ekonomije Srbije, realnim potrebama i mogućnostima za njihovo prevazilaženje,.. na Forumu prisutnih prestavnika stranih institucija, ambasadora vodećih zapadnih zemalja, predstavnika stranih ,pre svega finansijskih instisucija i manjeg broja, nego ranije, predstavnika kompanija privatizovanih od stranaca. U svakom slučaju, ja nisam osetio u njihovim izlaganjima previše optimizma i obećanja.
Nsuprot njima, drugog dana, u večernjim panelima, mogli smo ponovo slušati,prenaglašeno iznete pozitivne ocene prethodnog perioda stanja u Srbiji i još naglašenija bolja očekivanja u narednom periodu, od predtsavnike domaćih, a bolje reći staranih finsnisjkih institucija, banaka, osiguravajućih društava, domaćih finansijskih stručnih eksperata iz državnih i poludržavnih institucija.Naravno, ne treba zaboraviti, prve, skoro jednie, ozbiljnije sukobe mišljenja, o položaju Monolola i Monopolista u srpskoj ekonomiji, i to stručnjaka istog profila, ali sa različitih radnih mesta, državnih antimonopolističkih isntitucija i angažovanih stručnjaka od strane "prokaženih" monopolista, sa zadatkom negiranja postojanja monopola i monpolista u srpskoj ekonomiji i njihovoj ulozi u kontinualnoj destrukciji iste.
Da, bi konačno, trećeg dana, imali "otrežnjenje" privrednika, kako su oni sami rekli privatnih i ponekog državnog tajkuna, stanjem i mogućim promenama tog stanja u srpskoj ekonomiji u 2011. godini. Čak, stepen "otrežnjenja" je do nivoa "povećanog pesimizma", uz argumente nagomilanih problema, koji uzrokuju "hroničnu brigu i nesanicu zbog briga", sa dokazima o odsustvu sa ovogodišnjeg foruma, nekoliko vodećih "tajkuna", kojim je prioritet bio rešavanje tih problema, a ne gubljenje vremena u "jalovim" nadmudrivanjima elitnih učesnika Foruma...
Zaključak "Sprskog Davosa 2011." po meni, jeste od najbitnijih, privatnih i "državnih" poslodavoca, ili popularnije, tajkuna, iskazani pesimizam o mogućoj promeni stanja krize srpske ekonimje u 2011. godini.

ekonomista

pre 13 godina

Pametan covek i razume ekonomiju. Prosle godine je rekao sta ima i verovatno je video da bespotrebno prosipa bisere pred svinje... Niti je nekog zanimalo niti se tamo nesto resava. Trla baba lan... Jos vise mi se svidja Drakulic sto nije tamo bio i svojim prisustvom nije uvelicao vase slavlje

vegan

pre 13 godina

Mirno spavaju, siguran sam. Pogledajte samo kako je Maxi dugovao dobavljacima 300 miliona evra, i nikom nista. Pevec je u Hrvatskoj pukao zbog samo 70 miliona duga dobavljacima i jos tri puta toliko bankama. Neplacanje PDV-a od strane Maxija niko i ne spominje, tajkuni izgleda ne moraju da ga placaju. Ova drzava je banana, ekonomija je partijska, i to je to, nema vise, narode.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

..i, završi se "samozvani" "Srpski Davos"..ili ti, "Kopanonik.Biznis Forum 2011"...Dozvoljavam sbei, da kao ne tako davno posmatrač dešavanja na forumu-nrposredno sa lica mesta, a sada sa distance , putem medija , u domu svom, konstatujem:i ovogodišnji "Srpski Davois" nije se skoro ni u čemu razlikovao od prethodnih. Na čemu zasnivam ovakvu moju konstataciju?
pa, prvog dana, kao i na prethodnim foruma, tako i na ovogodišnjim, imali smo kao centralne događaje, kurtoazne pozdravne govore Državne političke elite sa slabo osnovanim centralnim zaključcima da je "Kriza u Srbiji iza nas, koju stanovništvo još neoseća (?!)", te da je osnovni zadatak u 2011. godini, veoma optimistički, a sa malo realnih predpostavki, da se"poradi na povećanju standarda i smanjenju visoke nezaposlenosti stanovništva". I, naravno, saglasno ovakvom nastupu političke elite, vredno je konstatovati i sa sličnim tonovima izrečene analize stanja ekonomije u Srbiji i zadacima na prevazilaženju apostrofiranih problema, niskog standarda građana i pada potrošnje, visoke i trenda daljeg rasta nezaposlenosti, potreba povećanja investicija, posebnio u infrastrukturi, što podiže direktno i reindustrijalizaciju posustale industrije, ali sve to je moguće samo uz stabilni politički ambijent, konačno sprovođenje od pre mnogo godina od demokratskih promena, "giljotine propisa", koji onemogućavaju sve napred rečeno, te neizbežno ostvarenje dogovra osocijalnom konsenzusu, to jest socijalni mir, u odnosu na realne mogućnosti Zemlje.
Drugog dana smo imali, odmerene i umerene sugestije,o problemima ekonomije Srbije, realnim potrebama i mogućnostima za njihovo prevazilaženje,.. na Forumu prisutnih prestavnika stranih institucija, ambasadora vodećih zapadnih zemalja, predstavnika stranih ,pre svega finansijskih instisucija i manjeg broja, nego ranije, predstavnika kompanija privatizovanih od stranaca. U svakom slučaju, ja nisam osetio u njihovim izlaganjima previše optimizma i obećanja.
Nsuprot njima, drugog dana, u večernjim panelima, mogli smo ponovo slušati,prenaglašeno iznete pozitivne ocene prethodnog perioda stanja u Srbiji i još naglašenija bolja očekivanja u narednom periodu, od predtsavnike domaćih, a bolje reći staranih finsnisjkih institucija, banaka, osiguravajućih društava, domaćih finansijskih stručnih eksperata iz državnih i poludržavnih institucija.Naravno, ne treba zaboraviti, prve, skoro jednie, ozbiljnije sukobe mišljenja, o položaju Monolola i Monopolista u srpskoj ekonomiji, i to stručnjaka istog profila, ali sa različitih radnih mesta, državnih antimonopolističkih isntitucija i angažovanih stručnjaka od strane "prokaženih" monopolista, sa zadatkom negiranja postojanja monopola i monpolista u srpskoj ekonomiji i njihovoj ulozi u kontinualnoj destrukciji iste.
Da, bi konačno, trećeg dana, imali "otrežnjenje" privrednika, kako su oni sami rekli privatnih i ponekog državnog tajkuna, stanjem i mogućim promenama tog stanja u srpskoj ekonomiji u 2011. godini. Čak, stepen "otrežnjenja" je do nivoa "povećanog pesimizma", uz argumente nagomilanih problema, koji uzrokuju "hroničnu brigu i nesanicu zbog briga", sa dokazima o odsustvu sa ovogodišnjeg foruma, nekoliko vodećih "tajkuna", kojim je prioritet bio rešavanje tih problema, a ne gubljenje vremena u "jalovim" nadmudrivanjima elitnih učesnika Foruma...
Zaključak "Sprskog Davosa 2011." po meni, jeste od najbitnijih, privatnih i "državnih" poslodavoca, ili popularnije, tajkuna, iskazani pesimizam o mogućoj promeni stanja krize srpske ekonimje u 2011. godini.

Sava Drugi

pre 13 godina

Koliko vidim gore nije bio Ivica Dačić. Trebalo je da dodje. Žandarmerija je već na Kopaoniku, mogli su puno posla završiti za jedan dan.

upucen

pre 13 godina

Tek sada necete mirno spavati,ako znamo da ce se barel nafte postepeno povecati i na 200$,EBC podize referentnu kamatu,kupovna moc u Srbiji ista ili u blagom padu,drzava prezaduzena,kompanije prezaduzene,tajkuni prezaduzeni,sverceri pod budnim okom raznih svetskih sluzbi.

Iva

pre 13 godina

Forum na Kopaoniku je okupljanje dvora i dvorskih luda i ne znam cemu ovoliko frke oko toga. Jedino oko cega su se dogovrili je da formiraju stranacku banku kojoj nece vracti kredite. Ostavite nas na miru!

i bogati plaču

pre 13 godina

To je samo dokaz da na brzaka i sumnjivo stečeno bogatstvo uništava duševno i fizičko zdravlje.
Dok su pre 10-15 god. vozili polovne "zastave" i živeli u kućama normalne veličine,imali su miran san...

Bgd

pre 13 godina

Drakulic rece ne moze mirno da spava.
Bitno da je mirno spavao dok mu je otac general Drakulic bio generalni direktor Genex-a , a on po svetu direktorisao sa drzavnim parama .
Lako je biti generalovo ili pukovnikovo dete , a 90% je takvih trenutno na tom forumu, biznismeni od oceva i deda Udbinih generala i pukovnika.
Kakva slucajna koincidencija zar ne?

preduzetnik

pre 13 godina

bajatovic stvarno misli da postoji slicnost izmedju njega koji vodi drzavni monopol i nekog ko je sam pravio svoj biznis i mora da se bori za njegov opstanak i izdrzava gomilu takvih kao sto je bajatovic!? i usput drzavnim parama oporavlja propale firme. to je prava slika svesti nasih politicara o ekonomskoj situaciji.

uzmi od siromašnog da bi dao bogatom!

pre 13 godina

Blago tajkunima kada im je kriza omela samo san!
Mnogo je više onih kojima je kriza uništila život(pomrli od izgladnjivanja,samoubistva...)ili srozala životni standard do stepena nedostojnog za čoveka.Kakva je to zemlja u kojoj je i knjiga luksuz?

Tajkunima je nakratko ometen san,o tragedije, a nama građanima su isti oni,zauvek uništili san o normalnom životu,od 2000-te naovamo...

Ali,eto,da ti isti tajkuni ne bi imali više trauma oko "svojih snova",
njihovi plaćenici su se pobrinuli da im reše tu muku.Biće svežeg novca kroz subvencije,uzetih od nas "prebogatih građana",putem novih i većih poreza!

dzelat sa osmehom

pre 13 godina

Jedino mi nije jasno kakve veze ima Bajatovic sa privrednim sektorom, kad on sam ima koliko oce partijskih radnika u Srbijagasu, umesto kvalitetnih radnika. A sto se tice privrednika u pravu su procedure su sve komplikovanije a mislimo da nam bude bolje!

igorpl

pre 13 godina

Samo kada oni ne spavaju jadni i siroti.
Baš mi ih je žao.
Za dobar saan uzmite BROMAZEPAM!
I onako je 90% SRPSKOG NARODA VAĆ NAVUČENO na lekove ovog tipa a ko je kriv za to.
E pa svi oni koji su učestvovali na tom tzv. SRPSKOM DAVOSU. Kako ih samo nije sramota da ovakvu skupinu šljama i taloga sa dna kace ili neke ustajale bare i nazovu!
I na kraju posle skupa glavne vesti ko je najbolji u košarci i ko najbolje skija i to nam je najbolja zanimacija za narod!
I nedeljama će se pričatio među svetom kako je CVETKOVIĆ pogodio 3 trojke na meču a MLAĐA odradio slalom bez greške.... CCCCCCC
E moj glupi naorde!

Елита, пар екселанс

pre 13 godina

Крем на Србском Давосу!?
Па добро Дракулићев отац је био генерал, сам Дракулић је држао производне фирме, па је пола продао. Али Дијанин отац је био генерал, Динкићева мајка Миросинка професорка, Шошкићев отац професор, Хоменов тата колекциноар, Крлеушин тата колекционар, Тадићев тата дисидент са стажом у земљи и радом у државној служби, Мићун врли дисидент са стажом у земљи, Ђинђићев отац пуковник војне безбедности, Лабус је вечито радио у државној служби и жена му, Цветковићи радили преко Агенције приватизације са Штимцем , Влаховићем и екипом, оба Бајеца са татом професором Бајецом раде у државној служби,Париводић,Јеремић, и остала екипа су синови и кћери генерала , комунистичких директора, дипломата, ( сад све еуропејац до еуропејца), па контроверзни бизнисмени са Чуметом,Пецонијем,Колетом, Хамовићем(син генерала, чини ми се),Лазаревићем, Беком(кум ђикијев),Матићем,Ницовићи, Идоли, Шапер,Шутонавац-кум, и студент Ђилас(медијски тајкун) .........екипа честитих предузетника,верујућих људи , итд., итд.,идт..........а отац Слободана Милошевића је био свештеник СПЦ.

Barola

pre 13 godina

Bez brige blizi se vreme kad ce vas sve uspavati na duze vreme....sat otkucava polako...1938...1939...1940...1941..!Samo posle da neko nije spomenuo nacionalizaciju i tipa znas moj deka je nekada bio poznati trgovac i tako to...

darkom

pre 13 godina

Ja ne znam kako bilo ko od tih tajkuna ili ovih iz vlasti može mirno da spava ako ima imalo čovečnosti u sebi! Ali ne iz tih razloga koje oni navode!!

Шумадинац

pre 13 godina

Па добро није баш тај Вукадиовић наиван. Прави шерпе, па кад су пукле друге српске фирме у катастрофланим приватизацијама, преузима њихов програм, то је у реду, али није баш велика филисофија данас . Па је Металац почео да ради судопере, бојлере,...а фирме које су то до јуче радиле , лошом приватизацијом су уништене!!!!!!!!!!
тај који није могао да спава због дугова, ипак је забринут и иоле одговоран, за разлику од ових који су дошли на србски Давос, безбрижни јер иза њих стоје политичари, привилеговани су у влади , прелази се преко њихових марифетлука, дуговања,......

Branko

pre 13 godina

Tri su načina da zaradiš novac: radom, prošnjom i krađom Kaže Nemačka poslovica. U Srbiji novac tajkuni i političari mogu da zarade samo karađom i tu nastaje problem. Dosada su skoro sva društvena preduzeća privatizovana (oplačkana) i sad bi svi da nastave istim tempom da pljačkaju ali nema šta da se plačka. Tako da je ovaj biznis forum (skup krupnih lopova i njihovih pomagača) bez ikakvo rezultata.

Momir

pre 13 godina

"ovlashceni tajkun"bash duhovit ovaj lik!?

"Jedan je vec platio" glavob da bi mu danas placali svi,ko parama i sadashnjim nezivotom a nasha deca buducnosu a on kao nemoze da spava i
sve uz ukoceni osmeh ko da mu je Ante Markovic prvo koleno uz izvinjenje
Anti shto ga dovodim u vezu sa ovakvima.
Srecan nam izbor narode samo mislite o tome da je naredna grshka u nekim narednim izborima ravna koleltivnom samoubistvu.

Mudro birajmo ne nasedajmo na parole "SVI SU ISTI" proberimo najbolje sto imamo i iz vlasti i opozicije,vrednujmo trud osudimo lopovluke,ugasimo ratno hushkace dezurne patriote i ono najbitnije pocnimo da poshtujemo sami sebe pa ce onda ovakvi ne samo da poshtuju vec ce da nas se plashe i verujte mi nece mirno da spavaju.

sasa jokic

pre 13 godina

Znao sam da je Bajatovic veliki potencijal, ali sada kada sam procitao da je za dve godine uspeo da shvati da je lakse trositi nego zaraditi.....!

Bgd

pre 13 godina

Drakulic rece ne moze mirno da spava.
Bitno da je mirno spavao dok mu je otac general Drakulic bio generalni direktor Genex-a , a on po svetu direktorisao sa drzavnim parama .
Lako je biti generalovo ili pukovnikovo dete , a 90% je takvih trenutno na tom forumu, biznismeni od oceva i deda Udbinih generala i pukovnika.
Kakva slucajna koincidencija zar ne?

Елита, пар екселанс

pre 13 godina

Крем на Србском Давосу!?
Па добро Дракулићев отац је био генерал, сам Дракулић је држао производне фирме, па је пола продао. Али Дијанин отац је био генерал, Динкићева мајка Миросинка професорка, Шошкићев отац професор, Хоменов тата колекциноар, Крлеушин тата колекционар, Тадићев тата дисидент са стажом у земљи и радом у државној служби, Мићун врли дисидент са стажом у земљи, Ђинђићев отац пуковник војне безбедности, Лабус је вечито радио у државној служби и жена му, Цветковићи радили преко Агенције приватизације са Штимцем , Влаховићем и екипом, оба Бајеца са татом професором Бајецом раде у државној служби,Париводић,Јеремић, и остала екипа су синови и кћери генерала , комунистичких директора, дипломата, ( сад све еуропејац до еуропејца), па контроверзни бизнисмени са Чуметом,Пецонијем,Колетом, Хамовићем(син генерала, чини ми се),Лазаревићем, Беком(кум ђикијев),Матићем,Ницовићи, Идоли, Шапер,Шутонавац-кум, и студент Ђилас(медијски тајкун) .........екипа честитих предузетника,верујућих људи , итд., итд.,идт..........а отац Слободана Милошевића је био свештеник СПЦ.

preduzetnik

pre 13 godina

bajatovic stvarno misli da postoji slicnost izmedju njega koji vodi drzavni monopol i nekog ko je sam pravio svoj biznis i mora da se bori za njegov opstanak i izdrzava gomilu takvih kao sto je bajatovic!? i usput drzavnim parama oporavlja propale firme. to je prava slika svesti nasih politicara o ekonomskoj situaciji.

vegan

pre 13 godina

Mirno spavaju, siguran sam. Pogledajte samo kako je Maxi dugovao dobavljacima 300 miliona evra, i nikom nista. Pevec je u Hrvatskoj pukao zbog samo 70 miliona duga dobavljacima i jos tri puta toliko bankama. Neplacanje PDV-a od strane Maxija niko i ne spominje, tajkuni izgleda ne moraju da ga placaju. Ova drzava je banana, ekonomija je partijska, i to je to, nema vise, narode.

Шумадинац

pre 13 godina

Па добро није баш тај Вукадиовић наиван. Прави шерпе, па кад су пукле друге српске фирме у катастрофланим приватизацијама, преузима њихов програм, то је у реду, али није баш велика филисофија данас . Па је Металац почео да ради судопере, бојлере,...а фирме које су то до јуче радиле , лошом приватизацијом су уништене!!!!!!!!!!
тај који није могао да спава због дугова, ипак је забринут и иоле одговоран, за разлику од ових који су дошли на србски Давос, безбрижни јер иза њих стоје политичари, привилеговани су у влади , прелази се преко њихових марифетлука, дуговања,......

igorpl

pre 13 godina

Samo kada oni ne spavaju jadni i siroti.
Baš mi ih je žao.
Za dobar saan uzmite BROMAZEPAM!
I onako je 90% SRPSKOG NARODA VAĆ NAVUČENO na lekove ovog tipa a ko je kriv za to.
E pa svi oni koji su učestvovali na tom tzv. SRPSKOM DAVOSU. Kako ih samo nije sramota da ovakvu skupinu šljama i taloga sa dna kace ili neke ustajale bare i nazovu!
I na kraju posle skupa glavne vesti ko je najbolji u košarci i ko najbolje skija i to nam je najbolja zanimacija za narod!
I nedeljama će se pričatio među svetom kako je CVETKOVIĆ pogodio 3 trojke na meču a MLAĐA odradio slalom bez greške.... CCCCCCC
E moj glupi naorde!

i bogati plaču

pre 13 godina

To je samo dokaz da na brzaka i sumnjivo stečeno bogatstvo uništava duševno i fizičko zdravlje.
Dok su pre 10-15 god. vozili polovne "zastave" i živeli u kućama normalne veličine,imali su miran san...

Sava Drugi

pre 13 godina

Koliko vidim gore nije bio Ivica Dačić. Trebalo je da dodje. Žandarmerija je već na Kopaoniku, mogli su puno posla završiti za jedan dan.

Iva

pre 13 godina

Forum na Kopaoniku je okupljanje dvora i dvorskih luda i ne znam cemu ovoliko frke oko toga. Jedino oko cega su se dogovrili je da formiraju stranacku banku kojoj nece vracti kredite. Ostavite nas na miru!

ekonomista

pre 13 godina

Pametan covek i razume ekonomiju. Prosle godine je rekao sta ima i verovatno je video da bespotrebno prosipa bisere pred svinje... Niti je nekog zanimalo niti se tamo nesto resava. Trla baba lan... Jos vise mi se svidja Drakulic sto nije tamo bio i svojim prisustvom nije uvelicao vase slavlje

Barola

pre 13 godina

Bez brige blizi se vreme kad ce vas sve uspavati na duze vreme....sat otkucava polako...1938...1939...1940...1941..!Samo posle da neko nije spomenuo nacionalizaciju i tipa znas moj deka je nekada bio poznati trgovac i tako to...

darkom

pre 13 godina

Ja ne znam kako bilo ko od tih tajkuna ili ovih iz vlasti može mirno da spava ako ima imalo čovečnosti u sebi! Ali ne iz tih razloga koje oni navode!!

uzmi od siromašnog da bi dao bogatom!

pre 13 godina

Blago tajkunima kada im je kriza omela samo san!
Mnogo je više onih kojima je kriza uništila život(pomrli od izgladnjivanja,samoubistva...)ili srozala životni standard do stepena nedostojnog za čoveka.Kakva je to zemlja u kojoj je i knjiga luksuz?

Tajkunima je nakratko ometen san,o tragedije, a nama građanima su isti oni,zauvek uništili san o normalnom životu,od 2000-te naovamo...

Ali,eto,da ti isti tajkuni ne bi imali više trauma oko "svojih snova",
njihovi plaćenici su se pobrinuli da im reše tu muku.Biće svežeg novca kroz subvencije,uzetih od nas "prebogatih građana",putem novih i većih poreza!

Branko

pre 13 godina

Tri su načina da zaradiš novac: radom, prošnjom i krađom Kaže Nemačka poslovica. U Srbiji novac tajkuni i političari mogu da zarade samo karađom i tu nastaje problem. Dosada su skoro sva društvena preduzeća privatizovana (oplačkana) i sad bi svi da nastave istim tempom da pljačkaju ali nema šta da se plačka. Tako da je ovaj biznis forum (skup krupnih lopova i njihovih pomagača) bez ikakvo rezultata.

Ambruš Šandor

pre 13 godina

..i, završi se "samozvani" "Srpski Davos"..ili ti, "Kopanonik.Biznis Forum 2011"...Dozvoljavam sbei, da kao ne tako davno posmatrač dešavanja na forumu-nrposredno sa lica mesta, a sada sa distance , putem medija , u domu svom, konstatujem:i ovogodišnji "Srpski Davois" nije se skoro ni u čemu razlikovao od prethodnih. Na čemu zasnivam ovakvu moju konstataciju?
pa, prvog dana, kao i na prethodnim foruma, tako i na ovogodišnjim, imali smo kao centralne događaje, kurtoazne pozdravne govore Državne političke elite sa slabo osnovanim centralnim zaključcima da je "Kriza u Srbiji iza nas, koju stanovništvo još neoseća (?!)", te da je osnovni zadatak u 2011. godini, veoma optimistički, a sa malo realnih predpostavki, da se"poradi na povećanju standarda i smanjenju visoke nezaposlenosti stanovništva". I, naravno, saglasno ovakvom nastupu političke elite, vredno je konstatovati i sa sličnim tonovima izrečene analize stanja ekonomije u Srbiji i zadacima na prevazilaženju apostrofiranih problema, niskog standarda građana i pada potrošnje, visoke i trenda daljeg rasta nezaposlenosti, potreba povećanja investicija, posebnio u infrastrukturi, što podiže direktno i reindustrijalizaciju posustale industrije, ali sve to je moguće samo uz stabilni politički ambijent, konačno sprovođenje od pre mnogo godina od demokratskih promena, "giljotine propisa", koji onemogućavaju sve napred rečeno, te neizbežno ostvarenje dogovra osocijalnom konsenzusu, to jest socijalni mir, u odnosu na realne mogućnosti Zemlje.
Drugog dana smo imali, odmerene i umerene sugestije,o problemima ekonomije Srbije, realnim potrebama i mogućnostima za njihovo prevazilaženje,.. na Forumu prisutnih prestavnika stranih institucija, ambasadora vodećih zapadnih zemalja, predstavnika stranih ,pre svega finansijskih instisucija i manjeg broja, nego ranije, predstavnika kompanija privatizovanih od stranaca. U svakom slučaju, ja nisam osetio u njihovim izlaganjima previše optimizma i obećanja.
Nsuprot njima, drugog dana, u večernjim panelima, mogli smo ponovo slušati,prenaglašeno iznete pozitivne ocene prethodnog perioda stanja u Srbiji i još naglašenija bolja očekivanja u narednom periodu, od predtsavnike domaćih, a bolje reći staranih finsnisjkih institucija, banaka, osiguravajućih društava, domaćih finansijskih stručnih eksperata iz državnih i poludržavnih institucija.Naravno, ne treba zaboraviti, prve, skoro jednie, ozbiljnije sukobe mišljenja, o položaju Monolola i Monopolista u srpskoj ekonomiji, i to stručnjaka istog profila, ali sa različitih radnih mesta, državnih antimonopolističkih isntitucija i angažovanih stručnjaka od strane "prokaženih" monopolista, sa zadatkom negiranja postojanja monopola i monpolista u srpskoj ekonomiji i njihovoj ulozi u kontinualnoj destrukciji iste.
Da, bi konačno, trećeg dana, imali "otrežnjenje" privrednika, kako su oni sami rekli privatnih i ponekog državnog tajkuna, stanjem i mogućim promenama tog stanja u srpskoj ekonomiji u 2011. godini. Čak, stepen "otrežnjenja" je do nivoa "povećanog pesimizma", uz argumente nagomilanih problema, koji uzrokuju "hroničnu brigu i nesanicu zbog briga", sa dokazima o odsustvu sa ovogodišnjeg foruma, nekoliko vodećih "tajkuna", kojim je prioritet bio rešavanje tih problema, a ne gubljenje vremena u "jalovim" nadmudrivanjima elitnih učesnika Foruma...
Zaključak "Sprskog Davosa 2011." po meni, jeste od najbitnijih, privatnih i "državnih" poslodavoca, ili popularnije, tajkuna, iskazani pesimizam o mogućoj promeni stanja krize srpske ekonimje u 2011. godini.

Momir

pre 13 godina

"ovlashceni tajkun"bash duhovit ovaj lik!?

"Jedan je vec platio" glavob da bi mu danas placali svi,ko parama i sadashnjim nezivotom a nasha deca buducnosu a on kao nemoze da spava i
sve uz ukoceni osmeh ko da mu je Ante Markovic prvo koleno uz izvinjenje
Anti shto ga dovodim u vezu sa ovakvima.
Srecan nam izbor narode samo mislite o tome da je naredna grshka u nekim narednim izborima ravna koleltivnom samoubistvu.

Mudro birajmo ne nasedajmo na parole "SVI SU ISTI" proberimo najbolje sto imamo i iz vlasti i opozicije,vrednujmo trud osudimo lopovluke,ugasimo ratno hushkace dezurne patriote i ono najbitnije pocnimo da poshtujemo sami sebe pa ce onda ovakvi ne samo da poshtuju vec ce da nas se plashe i verujte mi nece mirno da spavaju.

upucen

pre 13 godina

Tek sada necete mirno spavati,ako znamo da ce se barel nafte postepeno povecati i na 200$,EBC podize referentnu kamatu,kupovna moc u Srbiji ista ili u blagom padu,drzava prezaduzena,kompanije prezaduzene,tajkuni prezaduzeni,sverceri pod budnim okom raznih svetskih sluzbi.

dzelat sa osmehom

pre 13 godina

Jedino mi nije jasno kakve veze ima Bajatovic sa privrednim sektorom, kad on sam ima koliko oce partijskih radnika u Srbijagasu, umesto kvalitetnih radnika. A sto se tice privrednika u pravu su procedure su sve komplikovanije a mislimo da nam bude bolje!

sasa jokic

pre 13 godina

Znao sam da je Bajatovic veliki potencijal, ali sada kada sam procitao da je za dve godine uspeo da shvati da je lakse trositi nego zaraditi.....!