Utorak, 26.10.2010.

00:06

Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ponosan je što se "eurokrem", kao srpski brend, proizvodi u Trebinju.

Izvor: Beta

Milosavljeviæ: Uvoz eurokrema uspeh IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Milos ll

pre 13 godina

Čovek ili je pijan ili lud ako misli kao što priča.Za ovakvu izjavu ministar u Japanu bi bio osuđen na smrt,a kod nas ministri imaju pravo da iznose svoja lična mišljenja i da rade na štetu drzave.Mozda im je to zadatak od strane EU i MMF ili tajkuna koji im pune dzepove. Mada što kaze ona stara narodna "KAKAV NAROD TAKVA I VLAST".SRBIJA je jedna velika NEUROPSIHIJATRIJA.

probala

pre 13 godina

kako moze biti uspeh da uvozimo svoje?
jedno je da se tamo samo pakuje a drugo kad stoji etiketa da je uvezeno
znaci placena je carina dazbine i ostalo
ali ako uporedite ukus onog iz Milanovca i ovog uvezeno ko *upe i oko

z

pre 13 godina

Istina je da Draskovic ima pravo da to radi. Takodje je istina da ministar ne poznaje osnove ekonomije ako misli da je dobro sto ono sto je do skoro proizvodjeno u Srbiji mi uvozimo iz Bosne.

Voyaher

pre 13 godina

Pa zašto nećemo konačno da kažemo: ovo je DS, ovo je njena srž, to nisu bedasti pojedinci, to je konglomerat skupljen u DS. Tako je i u ministarstvima, tako je svuda na lokalu... glupost, nepotizam, samovolja i osveta. Sramota za normalog čoveka da ovo sluša i trpi. Ali takvi su im kadrovi. Ko zabrlja idu poslanike i savetnike. Što jes jes, najbolji je DS!!!

Mario Bros

pre 13 godina

Kakav manipulator. Uspeh bi bio da se Eurocrem proizvodi u Bosni a izvozi u Tursku ili Nemačku, ali nikakav uspeh nije ako se nama uvozi. Niti radnici rade, niti nam se smanjuje deficit u razmeni sa inostranstvom. Duplo golo.

prolaznik

pre 13 godina

Plate u BIH su vise nego u Srbiji, a plata u Trebinju je definitivno visa nego u Gornjem Milanovcu, tako da to nije razlog izmjestanja proizvodnje.
Doduse , makroekonomski uslovi su povoljniji u BIH (kamate, naknade, stabilna valuta, itd.), ali bi svjejedno bilo vrlo zanimljivo cuti istinski razlog izmjestanja proizvodnje

neverovatno

pre 13 godina

Milosavljevic je muska Alisa u zemlji cuda. Ma prosto je neverovatan. A sto se tice Eurokrema, tesko da imamo bolji brend u Srbiji. Bice unisten. Neka se pravi i na Madagaskaru, ali u Srbiji treba da se prodaje onaj proizveden u G. Milanovcu. Kada je Draskovic kupio PIK "Takovo", tamo je radilo 4000 ljudi. Danas radi 1200, a cujem da se za 600 sprema otkaz. Mnogo smo jadni.

dju

pre 13 godina

Ne razumem sta se palite na eurokrem.On je nekada bio dobar dok se proizvodio po Italijanskoj licenci( Gandola). Od kad vise nije licencni proizvod, uzasan je do bola. Ja u zadnje vreme jedem Baninijev Tango i mogu da kazem da je odlican. Probajet pa se uverite i prestanite da se palite na glupe izjave naseg ministra, taj pojma nema o zivotu...

Vladan R

pre 13 godina

Kako moze biti uspeh da se iz maticine fabrike, poluproizvod salje u susednu zemlju, i iz iste kao proizvod uvozi u Srbiju. Uspeh bi bio da se eurokrem izvozi iz Srbije i da se istovremeno, iz fabrike u Trebinju kao gotov proizvod izvozi u zemlje u okruzenju, ali nikako da se vraca u Srbiju.

Tipolir

pre 13 godina

Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh??
___________________
Zdrava logika govori nešto sasvim drugo,
uspjeh se zaslužuje IZVOZOM a ne uvozom.
No, dotični pjesnik nema ni zdravlja ni logike
iako se bavi pjesništvom. Kao takav vrlo je opasan za državu, jer Kao i svi pjesnici očito lebdi u oblacima!!

Mile

pre 13 godina

Sve bi ovo bilo OK da se u Takovu ovih dana ne otpusta nekoliko stotina radnika. Kao sto znamo plate nisu nista vece nego u BIH pa onda ovo znaci da gospodin Draskovic otpusta ljude u Srbiji, a zaposljava u BIH. Em pare idu u BIH, em mi to posle uvozimo.

Novica

pre 13 godina

Nema smisla ovo sto je ministar rekao kao i ostalo sto prica, ali ne razumem zasto svi toliko frikuju oko ove teme? Ne mozemo granice da podizemo i spustamo kako nam odgovara! Slobodno kretanje ljudi, slobodna ekonomija, svako radi kako mu se vise isplati? U prosli vek da se vratimo ne mozemo, premali smo sada u odnosu na SFRJ nemamo ni kapacitete i trziste, tako da mozemo samo da se borimo da na otvorenoj utakmici dobijemo sto vise a to se dobija radom, a ne neprestanim vajnovanjem oko sudbine. Cuj, sudbina.

generacija koja je porasla

pre 13 godina

EUROCREM nije originalni srpski brend... Proizvodio se kao licencirani proizvod... Sve ostale aktivnosti koje su pratile Takovo i njegove proizvode, mogu se okarakterisati kao vesta manipulacija. A ministar izgleda nije bas najobavesteniji. Teorijski to bi bio uspeh. Ovako otvara sumnju porekla proizvoda, odnosa prema originalnom Gandolinom proizvodu i sl.

Alempije

pre 13 godina

Znaci ovako: Eurokrem se proizvodi u Milanovcu, odakle se transportuje u Trebinje, gde se pakuje u kutijice i vraca natrag u Srbiju? I nasem ministru je to normalno? Ima tu jos neka prica, jer je nemoguce da i trgovac ima koristi od ovakvog postupka. A znajuci nase privatnike kako oni nista ne rade bez debele koristi, ovo mi debelo smrdi.

Gnevni

pre 13 godina

"Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh" .... (dramatična tišina u Srbiji nekih 10 minuta)... onda... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ... aplauz i ovacije za autsajdera eona!

Tuzni_Jeremija

pre 13 godina

Ministre trgovine, pa ako vi kazete kamo lepe srece da se Srpski brendovi uvoze u Srbiju a proizvode vani, a osim te nebuloze sigurno znate ko je Rodoljub Draskovic, pitam se samo da li ste sa vasim prezimenjakom dali bar neku casnu rec kada ste postali ministri kada vec morala nemate ni u naznakama. Da nemam nekoliko Milosavljevica u okruzenju pomislio bih da sa tom familijom nesto nije u redu. Izvinjavam se na ostrini ali sam kao gradjanin ove zemlje jako isprovociran vasim stavovima i shvatanjima a pri tome govorite u ime drzave, u ime nas.
Ne zelim vam nista lose, samo zelim da pogledate malo u kazan u kojem se krckamo i cvilimo i bar zbog toga budete dosledni funkcija koje vrsite ako ste vec nemocni da bilo sta promenite.
Oglasite za godinu dana, ili vec koliko, kada Takovo ode pod stecaj. Ako tada ponudite izvinjenje - ja ga necu prihvatiti.

ivet

pre 13 godina

@Milan: "Pa kad moze Fiat, Amstel i Gorenje iz Srbije, zasto ne moze i Eurokrem iz Bosne?"
Ova konstatacija bi bila ok kada bi se proizvodnja sirila u druge zemlje a ne izmestala - kao sto je rec sa brendovima koje si naveo.

Nenad

pre 13 godina

Gde je prazna prica, tu je i Milosavljavic, covek koji nista ne zna, nikome ne odgovara, nedodirljiv je. Sramota je svih ljudi iz DSa sto su ovakvog jednog coveka doveli za ministar. A skim si takav si!

dr ekonomskih nauka

pre 13 godina

@Milanovcanka
Hvala najlepse na razjasnjenju cele price, koje je veoma jednostavno i smirujuce. Ipak, propustili ste da objsnite jedan mali, ali veoma vazan segment cele price. Kojim argumentima, molim vas,objasnjavate kategoriju neophodnosti UVOZA? Svako ko iole poznaje ekonomiju, zna dobro da UVOZ ima ZNACAJNE implikacije na domace trziste, narocito ako se radi o proizvodima koji nisu u deficitu na domacem trzistu?

Milanovčanka

pre 13 godina

Eurocrem se proizvodi u Gornjem Milanovcu, odakle se transportuje u velikim buradima za Trebinje gde se samo pakuje. Tri stare mašine za pakovanje su iz pogona u G.Milanovcu prebačene u Trebinje...Toliko o izvozu robne marke u BiH...

bole

pre 13 godina

@milos-sto se tice Gorenja ne znam kakvog je kvaliteta ono sto se proizvodi u Srbiji, ali vidim da ima cak 5 godina garancije isto kao i Bosh, ali sto se tice Amstela ovaj domaci je krs nema veze sa onim pravljenim u EU, daleko je losiji... Prodavci pricaju kako je srpski Amstel ustvari ono isto pivo koje je "samo ladno" i "zeza krizu" utoceno u flasu sa crvenom etiketom, znaci kvelitet=0 po visoj ceni... Sto se eurokrema tice to ne trosim odavno jer je kvalitet=0, a cena paprena. Kad mi treba za palacinke ponekad kupim Cipiripi krem... a sto se ministra tice, eeeehhh da mi je jedan dan njegov mozak i dnevna primanja pa da se odmorim ko covek...

Dragoljub

pre 13 godina

Da, to je stvarno strasno. Proizvodnja tehnoloski najnaprednijeg srpskog proizvoda je preseljena u susednu zemlju i nas legendarni ministar je odmah morao da izlozi svoju strucnu analizu svega toga. Blago nama.

čak šta više dapače da kuče da mače...

pre 13 godina

van teme: dragi ministre, sintagma "cak sta vise" ne postoji, vec je pitanju pleonazam i koristi se ili "cak" ili "sta vise".

Posprdni pleonayam "cak sta vise" je izbacio yargonski govor pre 20ak godina kao podsmeh onima koji govore, a ne razumeju sta. U stvari, mozda je onda OK da je Vi koristite?

deki

pre 13 godina

Eurokrem je srpski brend koliko i Koka-Kola. Sto vise saznajem to sam ubedjeniji da je sve ali sve sto valja u ovoj zemlji napravljeno po licenci. Kao da nismo u stanju nista sami da smislimo. Evo pitanja na tu temu: da li je iko ikada negde naveo imena glavnih projektanata Zastavinih vozila? Danas na internetu mozete da saznate kako se zvao konstruktor koji je osmislio neki Citroenov ili Porseov model ali ne znate ko je stajao iza Stojadina i Juga, ikona nase auto-industrije. Razlog je jednostavan: drugi su nam ih napravili.

dejan

pre 13 godina

Super je sto se srpski brendovi proizvode van Srbije, ali je katastrofalno sto se uvoze nazad u Srbiju, posebno u uslovima ovakvog spoljno trgovinskog deficita. Em uvozimo sve moguce, em jos uvozimo i sopstvene brendove. Za ovu izjavu ostavka.

Nikola

pre 13 godina

Nije problem odakle dolazi, problem je da je EUROCREM sad katastrofalan, kao da jedem margarin. EC sad i pre 10 godina su nebo i zemlja. Ja ga vise ne kupujem, odem na pijacu i kupim Nutelu. Ne interesuje me gde se pravi, moze i u Zimbabveu, ali EC je ocajan.

milos

pre 13 godina

Očigledno da se Drašković nekom zamerio, ne plaća reket na vreme ili je tužio Miškovića zbog odloženog plaćanja na 5 godina. Sad kreće kampanja koja će se verovatno završiti tako što će čovek komplet da zatvori Takovo i pobegne nekud gde je siguran...

Inače, ne vidim u čemu je problem što proizvodi u BiH. Tako pokazala računica...

joca

pre 13 godina

kakvu korist stanovnik srbije ima od toga sto se srpski brendovi proizvode u inostranstvu? Nikakvu! Ne slivaju se pare za doprinose u budzet, ne povecava se zaposlenost u srbiji. Zaposleni koji proizvode te proizvode ne trose pare u srbiji i ne placaju PDV, drzava srbija ne dobija pare od profita kompanije jer su sve nase kompanije registrovane na kipru i tamo placaju poreze. Znaci koristi nema a stete ima jer nasi gradjani moraju da placaju proizvod vise jer ga treba duze transportovati, platiti carinske troskove ... Jadni mi sa ovakvim ministrom!

Marko, Beograd

pre 13 godina

I tako mi domaći proizvod uvozimo iz inostranstva i plaćamo carinu na njega.
Lepo kaže poslovica: "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi."

Vlade gurman

pre 13 godina

Ionako to više nije taj eurokrem, Takovo je odavno izgubilo licencu "Gandole", nema lešnik i kvalitet mu skroz srozao. Nije ni čudo što je samo takovo izbacilo tzv. premium mnogo skuplji ali samo crnu komponentu. O beloj ni ne razmišljaju a ona je mnogo teža za pravljenje.

algiers

pre 13 godina

Od kada je eurokrem "srpski brend"? Zar se ne proizvodi po italijanskoj licenci? Jao Srbiji ako su joj jedini brendovi smoki i eurokrem. A da, i maline.

Bojan

pre 13 godina

U citavoj stvari stav ministra je tragikomican kao i svaki njegov stav povodom aktuelnih ekonomskih dogadjaja. Covek se ponasa i daje izjave poput kao referenta nabavke koji ne ume i nece da sagleda problem u celini. Setite se kako je skoro vrisnuo da cemo uvoziti mleko, kao da je to najjednostavnije resenje...

radnik

pre 13 godina

Moj ministr da li znaš koliko je Draškovic radnika poslao na ulicu od kad mu je poklonjeno "Takovo".Da to znas nebi davao takve izjave

mario

pre 13 godina

Ljudi, ne budite licemjeri, kukate sto je proizvodnja Eurokrema preseljena u Bosnu?! Jeste li se pitali sta su italijanski gradjani mislili kad je Fiat odlucio da dio proizvodnje preseli u Srbiju? Biznis ne zna za granice i ide tamo gdje mu je bolje.

radnik

pre 13 godina

Ma tog Draškovica treba odmah vratiti u njegovo Trebinje iz koga je došao sa koferčetom u ruci.U 21 veku nema sajt za toliku kompaniju.Sramota za privredu Srbije.

Djuro P.

pre 13 godina

Lepo je to kad covek uspe u zivotu,ali danasnji uspeh bogatih ljudi je jadan i bedan i umobolan.Koliko je drzava pomagala razne firme da bi nakraju spakovali kofere i rekli "zakon ekonomije" idemo dalje,radnici su ostali na ulici da se sami snalaze.Sa radnickom klasom se postupa danas kao sa nekim rashodovanim materijalom,nema tu nikakvih emocija ljudskih.Profit pojedinca je najbitnija stvar,sve sto postoji na svetu postoji danas samo zbog toga da bi neki jadnik imao vise novaca,nije vise bitno kako ni kojim sredstvima ni zasto,samo daj da imam ja i daj sto hiljadu milion puta vise od drugog.Da nije bilo ovog drustva koje se zove Srbija nebi nikad ni bilo Takova ni Draskovic nebi ujagmio to sto ima,a sad slikajte se svi skupa,e pa bas lepo.To vi nazivate privatizacija i uspesan poslovan covek?

100% Bosanac

pre 13 godina

ma kakve bosne? koliko sam ja razumio dio fabrike je u trebinju. Nije to bosna vec RS. ajde kad oni stranci kazu za nas da smo bosanci,ali da se mi izmedju sebe zovemo srbijancima i bosancima??? Neznam za druge ali ja se najezim kad mi neko kaze da sam bosanac
(kakvi su ovo srbi?, 26. oktobar 2010 06:24)

Jarane ba, kada ces skontati da si za "bracu" iz Srbije uvijek bio i uvijek ces ostati Bosanac

P.S. Nutela je zakon!!!

Milos

pre 13 godina

Sve je ovo smesno, briga me za Eurokrem, ne kupujem ga vise i lazu da je deo izmesten u Trebinje. Sinoc sam u Slatkoj kuci na banovom brdu zagledao sve sto nosi ime Eurokrem. Na svemu pise da je proizvedeno u Trebinju, bilo to eurokrem ili blok tabla raznih gramaza. A sve sam to primetio jos pre par meseci, ali je sada neko pokrenuo pricu izgleda.

Nekada sam cenio swisslion jer su imali dobre proizvode, ali eurokrem su upropastili. Neki kazu da je to zato sto su kupovinom Takova izgubili licencu na originalni eurokrem od Ferera. Ali je zato cena paprena, na nivou Nutele skoro. U svakom slucaju, ovo je slika i prilika srpske privrede i vladavine. Los je bio Sloba, ali ovi nista bolji nisu jer znaju samo da unistavaju, a nista da naprave.

Nenad

pre 13 godina

Ja samo mogu reci da sam iskusni obozavalac eurokrema i sama cinjenica da ga uvozimo iz Bosne je katastroficna ali kao korisnik mogu da probam da ner azmisljam o tome,ali ljudi ono sto je meni bitno jeste ukus...Ukus tog krema nije isti!!!Tako da sa aspekta krajnjeg korisnika mogu samo reci KATASTROFA!

privrednik

pre 13 godina

Kako je ovaj narod zatucan .Sta ce da rade ako ljudi sa druge strane granice kazu stop za SERPE iz MILANOVCA, Stop za Brik pakovanja za sokove i mleko itd itd.

Velizar

pre 13 godina

Draskovic je 2008 preregistrovao Eurocrem koji se pre toga od 1972 proizvodio po licenci firme Gandola iz Brese, koja je Eurocrem registrovala jos 1967.
Registarski broj novog "Eurocrem-a" je 993249 i sada se zove "TAKOVO EUROCREM", zbog toga nema vise onog "po licenci Gandola, Italija"...
Draskovic je zastitio i prepoznatljivi dizajn sa crvenom, zlatnom i belom bojom.
Nazalost, Draskovic sada moze da radi sta god hoce sa recepturom. Primecuje se da preteruje sa dodavanjem zasladjivaca u krem, fuj...
Ako tako bude nastavio ne gine mu bankrot...
TAKOVO EUROCREM
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=993249
Originalni italijanski EUROCREM
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=336733

Homer Simson

pre 13 godina

Vidite, cak i da je to istina, pravo svakog privatnog proizvodjaca je da sam odluci gde ce proizvoditi. Zadatak drzave je samo da stvori sto bolji privredno/institucionalni ambijent kako bi sto vise kako domacih tako i stranih firmi ovde ulagalo i otvaralo nova radna mesta. E sad ako je ovo istina, ne treba ovu kompaniju prozivati jer je to glupo, vec treba videti sta je to neko drugi atraktivnije ponudio od nas da bi neko tamo ''preko '' video vece sanse pokretanje biznisa. Ako je ovo istina to nam je pouka da treba drzava vise da poradi na nekim poljima jer je to los signal za potencijalne investitore narocito ako taj signal posalje respektabilna kompanija. Ako sve ovo nije istina ok idemo dalje....

euro block tabla

pre 13 godina

Gospodin Draskovic premesta proizvodnju u svoj rodni kraj i to nije nista cudno. Zasto se mi prema nasim rodnim krajevima ponasamo sasvim suprotno e to je cudno. Ako je njemu jeftinije da preseli proizvodnju i nama je jeftinije da kupujemo bolje kremove za nizu cenu.

DubaiSerb

pre 13 godina

Pa... i italijani ce kupovati Fiat-e i Lancia-e proizvedene u Srbiji!... Finci vec odavno kupuju Nokia mobilne telefone proizvedene u Rumuniji.

kakvi su ovo srbi?

pre 13 godina

ma kakve bosne? koliko sam ja razumio dio fabrike je u trebinju. Nije to bosna vec RS. ajde kad oni stranci kazu za nas da smo bosanci,ali da se mi izmedju sebe zovemo srbijancima i bosancima??? Neznam za druge ali ja se najezim kad mi neko kaze da sam bosanac

jova

pre 13 godina

pa sta? Ne razumem zasto se narod toliko buni oko tog eurokrema - niti je najbolji, daleko je od najpovoljnijeg, a ako cemo iskreno nije ni srpski brend, posto je proizveden po licenci (ferrero, ako se ne varam).

A ako je tamo radna snaga jeftinija, naravno da ce ga praviti tamo.

KukuLele.com

pre 13 godina

Pa prosta ekonomska racunica - to je kapitalizam. I vi bi isto preselili svoju fabriku u centar Tirane ukoliko bi tamo imali jeftiniju radnu snagu, poreske olaksice i ne bi morali da placate reket vlasnicima supermarketa ili politicarima koji vas pozivaju da bar pola svoje imovine zavestate drzavnom aparatu... Svako normalan zeli da pobegne iz ove zemlje bezakonja a ne da glumi patriotizam praznog stomaka.

Mare

pre 13 godina

Perice hajde reci nesto ocigledno...
Ocigledno je da ova zemlja ide u ****, kao i to da cemo jednog dana svi da bezimo za albaniju, mozda cak i kosovo.

Mile

pre 13 godina

Ja zivim u Gornjem Milanovcu. Doduse ne radim u Takovu, a nemam ni nikoga bliskog tamo ali se naveliko suska da ce gospodin Draskovic da proda firmu. Pretpostavljam da je ovo pokusaj izvlacenja tehnologije ili nesto slicno u BIH gde ce kad proda Takovo pokusati da napravi svoj biznis sa istim proizvodom. Inace sam se i ja veoma iznenadio kada sam u "Slatkoj kuci" - Takovo prodavnicai - pre neki dan kupi krem na kojem pise "Uvoz iz BIH".

Smele

pre 13 godina

Eurokrem je debelo precenjen, kutija od 500 grama u Maksiju kosta 295 dinara!!? Ja ponekad kupim Konzumov/Idein (K-Plus, Rial) krem koji se takodje pravi u Bosni (Barpeh) 400 grama (12% lesnika) za 120 dinara, table kupujem Cipiripi jer su najjeftinije. A ako covek hoce da premesti proizvodnju u svoj rodni kraj, njegovo pravo. Verovatno je poreska politika labavija u BiH. To je pitanje za vlast, a ne za Draskovica.

Dejan

pre 13 godina

Vlasnici Pressa, Miskovic i Beko napadaju Draskovica, zato sto je on ortak Todorica, njihovog velikog konkurenta. Poslovanje Todorica na srpskom trzistu, koliko toliko zauzdava Miskovica i Beka...

Prvo, Srbija mnogo vise izvozi u Bosnu nego sto uvozi iz Bosne. Doticni Draskovic tvrdi da je prebacio samo jedan deo proizvodnje u Bosnu. Po njegovom objasnjenju, proizvodnja eurokrema je i dalje u Milanovcu, a u Bosni se samo pakuje jedan manji deo eurokrema proizvedenog u Srbiji. To nije izuzetak. Slovenci i Hrvati prebacuju pojedine pogone u Srbiju i Bosnu...

Drugo najveci grobari srpske ekonomije su bas ti koji ga kritikuju, najveci uvoznik Miskovic i njegov ortak, monopolista mlekadzija Beko. To ne znaci da Draskovica ne treba kritikovati, ali treba imati u vidu cinjenicu da je on trenutno mnogo manje "los" za srpsku privredu od Miskovica i Beka, koji maltretiraju dobavljace jer ih ne isplacuju na vreme i kupce previsokim marzama.

Mile

pre 13 godina

Ja zivim u Gornjem Milanovcu. Doduse ne radim u Takovu, a nemam ni nikoga bliskog tamo ali se naveliko suska da ce gospodin Draskovic da proda firmu. Pretpostavljam da je ovo pokusaj izvlacenja tehnologije ili nesto slicno u BIH gde ce kad proda Takovo pokusati da napravi svoj biznis sa istim proizvodom. Inace sam se i ja veoma iznenadio kada sam u \"Slatkoj kuci\" - Takovo prodavnicai - pre neki dan kupi krem na kojem pise \"Uvoz iz BIH\".

Dejan

pre 13 godina

Vlasnici Pressa, Miskovic i Beko napadaju Draskovica, zato sto je on ortak Todorica, njihovog velikog konkurenta. Poslovanje Todorica na srpskom trzistu, koliko toliko zauzdava Miskovica i Beka...

Prvo, Srbija mnogo vise izvozi u Bosnu nego sto uvozi iz Bosne. Doticni Draskovic tvrdi da je prebacio samo jedan deo proizvodnje u Bosnu. Po njegovom objasnjenju, proizvodnja eurokrema je i dalje u Milanovcu, a u Bosni se samo pakuje jedan manji deo eurokrema proizvedenog u Srbiji. To nije izuzetak. Slovenci i Hrvati prebacuju pojedine pogone u Srbiju i Bosnu...

Drugo najveci grobari srpske ekonomije su bas ti koji ga kritikuju, najveci uvoznik Miskovic i njegov ortak, monopolista mlekadzija Beko. To ne znaci da Draskovica ne treba kritikovati, ali treba imati u vidu cinjenicu da je on trenutno mnogo manje "los" za srpsku privredu od Miskovica i Beka, koji maltretiraju dobavljace jer ih ne isplacuju na vreme i kupce previsokim marzama.

KukuLele.com

pre 13 godina

Pa prosta ekonomska racunica - to je kapitalizam. I vi bi isto preselili svoju fabriku u centar Tirane ukoliko bi tamo imali jeftiniju radnu snagu, poreske olaksice i ne bi morali da placate reket vlasnicima supermarketa ili politicarima koji vas pozivaju da bar pola svoje imovine zavestate drzavnom aparatu... Svako normalan zeli da pobegne iz ove zemlje bezakonja a ne da glumi patriotizam praznog stomaka.

Smele

pre 13 godina

Eurokrem je debelo precenjen, kutija od 500 grama u Maksiju kosta 295 dinara!!? Ja ponekad kupim Konzumov/Idein (K-Plus, Rial) krem koji se takodje pravi u Bosni (Barpeh) 400 grama (12% lesnika) za 120 dinara, table kupujem Cipiripi jer su najjeftinije. A ako covek hoce da premesti proizvodnju u svoj rodni kraj, njegovo pravo. Verovatno je poreska politika labavija u BiH. To je pitanje za vlast, a ne za Draskovica.

jova

pre 13 godina

pa sta? Ne razumem zasto se narod toliko buni oko tog eurokrema - niti je najbolji, daleko je od najpovoljnijeg, a ako cemo iskreno nije ni srpski brend, posto je proizveden po licenci (ferrero, ako se ne varam).

A ako je tamo radna snaga jeftinija, naravno da ce ga praviti tamo.

Mare

pre 13 godina

Perice hajde reci nesto ocigledno...
Ocigledno je da ova zemlja ide u ****, kao i to da cemo jednog dana svi da bezimo za albaniju, mozda cak i kosovo.

Mile

pre 13 godina

Ja zivim u Gornjem Milanovcu. Doduse ne radim u Takovu, a nemam ni nikoga bliskog tamo ali se naveliko suska da ce gospodin Draskovic da proda firmu. Pretpostavljam da je ovo pokusaj izvlacenja tehnologije ili nesto slicno u BIH gde ce kad proda Takovo pokusati da napravi svoj biznis sa istim proizvodom. Inace sam se i ja veoma iznenadio kada sam u \"Slatkoj kuci\" - Takovo prodavnicai - pre neki dan kupi krem na kojem pise \"Uvoz iz BIH\".

Velizar

pre 13 godina

Draskovic je 2008 preregistrovao Eurocrem koji se pre toga od 1972 proizvodio po licenci firme Gandola iz Brese, koja je Eurocrem registrovala jos 1967.
Registarski broj novog "Eurocrem-a" je 993249 i sada se zove "TAKOVO EUROCREM", zbog toga nema vise onog "po licenci Gandola, Italija"...
Draskovic je zastitio i prepoznatljivi dizajn sa crvenom, zlatnom i belom bojom.
Nazalost, Draskovic sada moze da radi sta god hoce sa recepturom. Primecuje se da preteruje sa dodavanjem zasladjivaca u krem, fuj...
Ako tako bude nastavio ne gine mu bankrot...
TAKOVO EUROCREM
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=993249
Originalni italijanski EUROCREM
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=336733

DubaiSerb

pre 13 godina

Pa... i italijani ce kupovati Fiat-e i Lancia-e proizvedene u Srbiji!... Finci vec odavno kupuju Nokia mobilne telefone proizvedene u Rumuniji.

Milos

pre 13 godina

Sve je ovo smesno, briga me za Eurokrem, ne kupujem ga vise i lazu da je deo izmesten u Trebinje. Sinoc sam u Slatkoj kuci na banovom brdu zagledao sve sto nosi ime Eurokrem. Na svemu pise da je proizvedeno u Trebinju, bilo to eurokrem ili blok tabla raznih gramaza. A sve sam to primetio jos pre par meseci, ali je sada neko pokrenuo pricu izgleda.

Nekada sam cenio swisslion jer su imali dobre proizvode, ali eurokrem su upropastili. Neki kazu da je to zato sto su kupovinom Takova izgubili licencu na originalni eurokrem od Ferera. Ali je zato cena paprena, na nivou Nutele skoro. U svakom slucaju, ovo je slika i prilika srpske privrede i vladavine. Los je bio Sloba, ali ovi nista bolji nisu jer znaju samo da unistavaju, a nista da naprave.

Gnevni

pre 13 godina

"Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh" .... (dramatična tišina u Srbiji nekih 10 minuta)... onda... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ... aplauz i ovacije za autsajdera eona!

kakvi su ovo srbi?

pre 13 godina

ma kakve bosne? koliko sam ja razumio dio fabrike je u trebinju. Nije to bosna vec RS. ajde kad oni stranci kazu za nas da smo bosanci,ali da se mi izmedju sebe zovemo srbijancima i bosancima??? Neznam za druge ali ja se najezim kad mi neko kaze da sam bosanac

Mile

pre 13 godina

Ja zivim u Gornjem Milanovcu. Doduse ne radim u Takovu, a nemam ni nikoga bliskog tamo ali se naveliko suska da ce gospodin Draskovic da proda firmu. Pretpostavljam da je ovo pokusaj izvlacenja tehnologije ili nesto slicno u BIH gde ce kad proda Takovo pokusati da napravi svoj biznis sa istim proizvodom. Inace sam se i ja veoma iznenadio kada sam u "Slatkoj kuci" - Takovo prodavnicai - pre neki dan kupi krem na kojem pise "Uvoz iz BIH".

Nenad

pre 13 godina

Gde je prazna prica, tu je i Milosavljavic, covek koji nista ne zna, nikome ne odgovara, nedodirljiv je. Sramota je svih ljudi iz DSa sto su ovakvog jednog coveka doveli za ministar. A skim si takav si!

Vlade gurman

pre 13 godina

Ionako to više nije taj eurokrem, Takovo je odavno izgubilo licencu "Gandole", nema lešnik i kvalitet mu skroz srozao. Nije ni čudo što je samo takovo izbacilo tzv. premium mnogo skuplji ali samo crnu komponentu. O beloj ni ne razmišljaju a ona je mnogo teža za pravljenje.

Vladan R

pre 13 godina

Kako moze biti uspeh da se iz maticine fabrike, poluproizvod salje u susednu zemlju, i iz iste kao proizvod uvozi u Srbiju. Uspeh bi bio da se eurokrem izvozi iz Srbije i da se istovremeno, iz fabrike u Trebinju kao gotov proizvod izvozi u zemlje u okruzenju, ali nikako da se vraca u Srbiju.

100% Bosanac

pre 13 godina

ma kakve bosne? koliko sam ja razumio dio fabrike je u trebinju. Nije to bosna vec RS. ajde kad oni stranci kazu za nas da smo bosanci,ali da se mi izmedju sebe zovemo srbijancima i bosancima??? Neznam za druge ali ja se najezim kad mi neko kaze da sam bosanac
(kakvi su ovo srbi?, 26. oktobar 2010 06:24)

Jarane ba, kada ces skontati da si za "bracu" iz Srbije uvijek bio i uvijek ces ostati Bosanac

P.S. Nutela je zakon!!!

joca

pre 13 godina

kakvu korist stanovnik srbije ima od toga sto se srpski brendovi proizvode u inostranstvu? Nikakvu! Ne slivaju se pare za doprinose u budzet, ne povecava se zaposlenost u srbiji. Zaposleni koji proizvode te proizvode ne trose pare u srbiji i ne placaju PDV, drzava srbija ne dobija pare od profita kompanije jer su sve nase kompanije registrovane na kipru i tamo placaju poreze. Znaci koristi nema a stete ima jer nasi gradjani moraju da placaju proizvod vise jer ga treba duze transportovati, platiti carinske troskove ... Jadni mi sa ovakvim ministrom!

euro block tabla

pre 13 godina

Gospodin Draskovic premesta proizvodnju u svoj rodni kraj i to nije nista cudno. Zasto se mi prema nasim rodnim krajevima ponasamo sasvim suprotno e to je cudno. Ako je njemu jeftinije da preseli proizvodnju i nama je jeftinije da kupujemo bolje kremove za nizu cenu.

radnik

pre 13 godina

Moj ministr da li znaš koliko je Draškovic radnika poslao na ulicu od kad mu je poklonjeno "Takovo".Da to znas nebi davao takve izjave

Marko, Beograd

pre 13 godina

I tako mi domaći proizvod uvozimo iz inostranstva i plaćamo carinu na njega.
Lepo kaže poslovica: "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi."

deki

pre 13 godina

Eurokrem je srpski brend koliko i Koka-Kola. Sto vise saznajem to sam ubedjeniji da je sve ali sve sto valja u ovoj zemlji napravljeno po licenci. Kao da nismo u stanju nista sami da smislimo. Evo pitanja na tu temu: da li je iko ikada negde naveo imena glavnih projektanata Zastavinih vozila? Danas na internetu mozete da saznate kako se zvao konstruktor koji je osmislio neki Citroenov ili Porseov model ali ne znate ko je stajao iza Stojadina i Juga, ikona nase auto-industrije. Razlog je jednostavan: drugi su nam ih napravili.

Nikola

pre 13 godina

Nije problem odakle dolazi, problem je da je EUROCREM sad katastrofalan, kao da jedem margarin. EC sad i pre 10 godina su nebo i zemlja. Ja ga vise ne kupujem, odem na pijacu i kupim Nutelu. Ne interesuje me gde se pravi, moze i u Zimbabveu, ali EC je ocajan.

radnik

pre 13 godina

Ma tog Draškovica treba odmah vratiti u njegovo Trebinje iz koga je došao sa koferčetom u ruci.U 21 veku nema sajt za toliku kompaniju.Sramota za privredu Srbije.

čak šta više dapače da kuče da mače...

pre 13 godina

van teme: dragi ministre, sintagma "cak sta vise" ne postoji, vec je pitanju pleonazam i koristi se ili "cak" ili "sta vise".

Posprdni pleonayam "cak sta vise" je izbacio yargonski govor pre 20ak godina kao podsmeh onima koji govore, a ne razumeju sta. U stvari, mozda je onda OK da je Vi koristite?

bole

pre 13 godina

@milos-sto se tice Gorenja ne znam kakvog je kvaliteta ono sto se proizvodi u Srbiji, ali vidim da ima cak 5 godina garancije isto kao i Bosh, ali sto se tice Amstela ovaj domaci je krs nema veze sa onim pravljenim u EU, daleko je losiji... Prodavci pricaju kako je srpski Amstel ustvari ono isto pivo koje je "samo ladno" i "zeza krizu" utoceno u flasu sa crvenom etiketom, znaci kvelitet=0 po visoj ceni... Sto se eurokrema tice to ne trosim odavno jer je kvalitet=0, a cena paprena. Kad mi treba za palacinke ponekad kupim Cipiripi krem... a sto se ministra tice, eeeehhh da mi je jedan dan njegov mozak i dnevna primanja pa da se odmorim ko covek...

algiers

pre 13 godina

Od kada je eurokrem "srpski brend"? Zar se ne proizvodi po italijanskoj licenci? Jao Srbiji ako su joj jedini brendovi smoki i eurokrem. A da, i maline.

Alempije

pre 13 godina

Znaci ovako: Eurokrem se proizvodi u Milanovcu, odakle se transportuje u Trebinje, gde se pakuje u kutijice i vraca natrag u Srbiju? I nasem ministru je to normalno? Ima tu jos neka prica, jer je nemoguce da i trgovac ima koristi od ovakvog postupka. A znajuci nase privatnike kako oni nista ne rade bez debele koristi, ovo mi debelo smrdi.

mario

pre 13 godina

Ljudi, ne budite licemjeri, kukate sto je proizvodnja Eurokrema preseljena u Bosnu?! Jeste li se pitali sta su italijanski gradjani mislili kad je Fiat odlucio da dio proizvodnje preseli u Srbiju? Biznis ne zna za granice i ide tamo gdje mu je bolje.

dr ekonomskih nauka

pre 13 godina

@Milanovcanka
Hvala najlepse na razjasnjenju cele price, koje je veoma jednostavno i smirujuce. Ipak, propustili ste da objsnite jedan mali, ali veoma vazan segment cele price. Kojim argumentima, molim vas,objasnjavate kategoriju neophodnosti UVOZA? Svako ko iole poznaje ekonomiju, zna dobro da UVOZ ima ZNACAJNE implikacije na domace trziste, narocito ako se radi o proizvodima koji nisu u deficitu na domacem trzistu?

Nenad

pre 13 godina

Ja samo mogu reci da sam iskusni obozavalac eurokrema i sama cinjenica da ga uvozimo iz Bosne je katastroficna ali kao korisnik mogu da probam da ner azmisljam o tome,ali ljudi ono sto je meni bitno jeste ukus...Ukus tog krema nije isti!!!Tako da sa aspekta krajnjeg korisnika mogu samo reci KATASTROFA!

dejan

pre 13 godina

Super je sto se srpski brendovi proizvode van Srbije, ali je katastrofalno sto se uvoze nazad u Srbiju, posebno u uslovima ovakvog spoljno trgovinskog deficita. Em uvozimo sve moguce, em jos uvozimo i sopstvene brendove. Za ovu izjavu ostavka.

Bojan

pre 13 godina

U citavoj stvari stav ministra je tragikomican kao i svaki njegov stav povodom aktuelnih ekonomskih dogadjaja. Covek se ponasa i daje izjave poput kao referenta nabavke koji ne ume i nece da sagleda problem u celini. Setite se kako je skoro vrisnuo da cemo uvoziti mleko, kao da je to najjednostavnije resenje...

Milanovčanka

pre 13 godina

Eurocrem se proizvodi u Gornjem Milanovcu, odakle se transportuje u velikim buradima za Trebinje gde se samo pakuje. Tri stare mašine za pakovanje su iz pogona u G.Milanovcu prebačene u Trebinje...Toliko o izvozu robne marke u BiH...

ivet

pre 13 godina

@Milan: "Pa kad moze Fiat, Amstel i Gorenje iz Srbije, zasto ne moze i Eurokrem iz Bosne?"
Ova konstatacija bi bila ok kada bi se proizvodnja sirila u druge zemlje a ne izmestala - kao sto je rec sa brendovima koje si naveo.

generacija koja je porasla

pre 13 godina

EUROCREM nije originalni srpski brend... Proizvodio se kao licencirani proizvod... Sve ostale aktivnosti koje su pratile Takovo i njegove proizvode, mogu se okarakterisati kao vesta manipulacija. A ministar izgleda nije bas najobavesteniji. Teorijski to bi bio uspeh. Ovako otvara sumnju porekla proizvoda, odnosa prema originalnom Gandolinom proizvodu i sl.

Mile

pre 13 godina

Sve bi ovo bilo OK da se u Takovu ovih dana ne otpusta nekoliko stotina radnika. Kao sto znamo plate nisu nista vece nego u BIH pa onda ovo znaci da gospodin Draskovic otpusta ljude u Srbiji, a zaposljava u BIH. Em pare idu u BIH, em mi to posle uvozimo.

privrednik

pre 13 godina

Kako je ovaj narod zatucan .Sta ce da rade ako ljudi sa druge strane granice kazu stop za SERPE iz MILANOVCA, Stop za Brik pakovanja za sokove i mleko itd itd.

Homer Simson

pre 13 godina

Vidite, cak i da je to istina, pravo svakog privatnog proizvodjaca je da sam odluci gde ce proizvoditi. Zadatak drzave je samo da stvori sto bolji privredno/institucionalni ambijent kako bi sto vise kako domacih tako i stranih firmi ovde ulagalo i otvaralo nova radna mesta. E sad ako je ovo istina, ne treba ovu kompaniju prozivati jer je to glupo, vec treba videti sta je to neko drugi atraktivnije ponudio od nas da bi neko tamo ''preko '' video vece sanse pokretanje biznisa. Ako je ovo istina to nam je pouka da treba drzava vise da poradi na nekim poljima jer je to los signal za potencijalne investitore narocito ako taj signal posalje respektabilna kompanija. Ako sve ovo nije istina ok idemo dalje....

Tipolir

pre 13 godina

Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh??
___________________
Zdrava logika govori nešto sasvim drugo,
uspjeh se zaslužuje IZVOZOM a ne uvozom.
No, dotični pjesnik nema ni zdravlja ni logike
iako se bavi pjesništvom. Kao takav vrlo je opasan za državu, jer Kao i svi pjesnici očito lebdi u oblacima!!

Djuro P.

pre 13 godina

Lepo je to kad covek uspe u zivotu,ali danasnji uspeh bogatih ljudi je jadan i bedan i umobolan.Koliko je drzava pomagala razne firme da bi nakraju spakovali kofere i rekli "zakon ekonomije" idemo dalje,radnici su ostali na ulici da se sami snalaze.Sa radnickom klasom se postupa danas kao sa nekim rashodovanim materijalom,nema tu nikakvih emocija ljudskih.Profit pojedinca je najbitnija stvar,sve sto postoji na svetu postoji danas samo zbog toga da bi neki jadnik imao vise novaca,nije vise bitno kako ni kojim sredstvima ni zasto,samo daj da imam ja i daj sto hiljadu milion puta vise od drugog.Da nije bilo ovog drustva koje se zove Srbija nebi nikad ni bilo Takova ni Draskovic nebi ujagmio to sto ima,a sad slikajte se svi skupa,e pa bas lepo.To vi nazivate privatizacija i uspesan poslovan covek?

Tuzni_Jeremija

pre 13 godina

Ministre trgovine, pa ako vi kazete kamo lepe srece da se Srpski brendovi uvoze u Srbiju a proizvode vani, a osim te nebuloze sigurno znate ko je Rodoljub Draskovic, pitam se samo da li ste sa vasim prezimenjakom dali bar neku casnu rec kada ste postali ministri kada vec morala nemate ni u naznakama. Da nemam nekoliko Milosavljevica u okruzenju pomislio bih da sa tom familijom nesto nije u redu. Izvinjavam se na ostrini ali sam kao gradjanin ove zemlje jako isprovociran vasim stavovima i shvatanjima a pri tome govorite u ime drzave, u ime nas.
Ne zelim vam nista lose, samo zelim da pogledate malo u kazan u kojem se krckamo i cvilimo i bar zbog toga budete dosledni funkcija koje vrsite ako ste vec nemocni da bilo sta promenite.
Oglasite za godinu dana, ili vec koliko, kada Takovo ode pod stecaj. Ako tada ponudite izvinjenje - ja ga necu prihvatiti.

Dragoljub

pre 13 godina

Da, to je stvarno strasno. Proizvodnja tehnoloski najnaprednijeg srpskog proizvoda je preseljena u susednu zemlju i nas legendarni ministar je odmah morao da izlozi svoju strucnu analizu svega toga. Blago nama.

Voyaher

pre 13 godina

Pa zašto nećemo konačno da kažemo: ovo je DS, ovo je njena srž, to nisu bedasti pojedinci, to je konglomerat skupljen u DS. Tako je i u ministarstvima, tako je svuda na lokalu... glupost, nepotizam, samovolja i osveta. Sramota za normalog čoveka da ovo sluša i trpi. Ali takvi su im kadrovi. Ko zabrlja idu poslanike i savetnike. Što jes jes, najbolji je DS!!!

milos

pre 13 godina

Očigledno da se Drašković nekom zamerio, ne plaća reket na vreme ili je tužio Miškovića zbog odloženog plaćanja na 5 godina. Sad kreće kampanja koja će se verovatno završiti tako što će čovek komplet da zatvori Takovo i pobegne nekud gde je siguran...

Inače, ne vidim u čemu je problem što proizvodi u BiH. Tako pokazala računica...

z

pre 13 godina

Istina je da Draskovic ima pravo da to radi. Takodje je istina da ministar ne poznaje osnove ekonomije ako misli da je dobro sto ono sto je do skoro proizvodjeno u Srbiji mi uvozimo iz Bosne.

dju

pre 13 godina

Ne razumem sta se palite na eurokrem.On je nekada bio dobar dok se proizvodio po Italijanskoj licenci( Gandola). Od kad vise nije licencni proizvod, uzasan je do bola. Ja u zadnje vreme jedem Baninijev Tango i mogu da kazem da je odlican. Probajet pa se uverite i prestanite da se palite na glupe izjave naseg ministra, taj pojma nema o zivotu...

prolaznik

pre 13 godina

Plate u BIH su vise nego u Srbiji, a plata u Trebinju je definitivno visa nego u Gornjem Milanovcu, tako da to nije razlog izmjestanja proizvodnje.
Doduse , makroekonomski uslovi su povoljniji u BIH (kamate, naknade, stabilna valuta, itd.), ali bi svjejedno bilo vrlo zanimljivo cuti istinski razlog izmjestanja proizvodnje

neverovatno

pre 13 godina

Milosavljevic je muska Alisa u zemlji cuda. Ma prosto je neverovatan. A sto se tice Eurokrema, tesko da imamo bolji brend u Srbiji. Bice unisten. Neka se pravi i na Madagaskaru, ali u Srbiji treba da se prodaje onaj proizveden u G. Milanovcu. Kada je Draskovic kupio PIK "Takovo", tamo je radilo 4000 ljudi. Danas radi 1200, a cujem da se za 600 sprema otkaz. Mnogo smo jadni.

Mario Bros

pre 13 godina

Kakav manipulator. Uspeh bi bio da se Eurocrem proizvodi u Bosni a izvozi u Tursku ili Nemačku, ali nikakav uspeh nije ako se nama uvozi. Niti radnici rade, niti nam se smanjuje deficit u razmeni sa inostranstvom. Duplo golo.

Milos ll

pre 13 godina

Čovek ili je pijan ili lud ako misli kao što priča.Za ovakvu izjavu ministar u Japanu bi bio osuđen na smrt,a kod nas ministri imaju pravo da iznose svoja lična mišljenja i da rade na štetu drzave.Mozda im je to zadatak od strane EU i MMF ili tajkuna koji im pune dzepove. Mada što kaze ona stara narodna "KAKAV NAROD TAKVA I VLAST".SRBIJA je jedna velika NEUROPSIHIJATRIJA.

Novica

pre 13 godina

Nema smisla ovo sto je ministar rekao kao i ostalo sto prica, ali ne razumem zasto svi toliko frikuju oko ove teme? Ne mozemo granice da podizemo i spustamo kako nam odgovara! Slobodno kretanje ljudi, slobodna ekonomija, svako radi kako mu se vise isplati? U prosli vek da se vratimo ne mozemo, premali smo sada u odnosu na SFRJ nemamo ni kapacitete i trziste, tako da mozemo samo da se borimo da na otvorenoj utakmici dobijemo sto vise a to se dobija radom, a ne neprestanim vajnovanjem oko sudbine. Cuj, sudbina.

probala

pre 13 godina

kako moze biti uspeh da uvozimo svoje?
jedno je da se tamo samo pakuje a drugo kad stoji etiketa da je uvezeno
znaci placena je carina dazbine i ostalo
ali ako uporedite ukus onog iz Milanovca i ovog uvezeno ko *upe i oko

kakvi su ovo srbi?

pre 13 godina

ma kakve bosne? koliko sam ja razumio dio fabrike je u trebinju. Nije to bosna vec RS. ajde kad oni stranci kazu za nas da smo bosanci,ali da se mi izmedju sebe zovemo srbijancima i bosancima??? Neznam za druge ali ja se najezim kad mi neko kaze da sam bosanac

100% Bosanac

pre 13 godina

ma kakve bosne? koliko sam ja razumio dio fabrike je u trebinju. Nije to bosna vec RS. ajde kad oni stranci kazu za nas da smo bosanci,ali da se mi izmedju sebe zovemo srbijancima i bosancima??? Neznam za druge ali ja se najezim kad mi neko kaze da sam bosanac
(kakvi su ovo srbi?, 26. oktobar 2010 06:24)

Jarane ba, kada ces skontati da si za "bracu" iz Srbije uvijek bio i uvijek ces ostati Bosanac

P.S. Nutela je zakon!!!

jova

pre 13 godina

pa sta? Ne razumem zasto se narod toliko buni oko tog eurokrema - niti je najbolji, daleko je od najpovoljnijeg, a ako cemo iskreno nije ni srpski brend, posto je proizveden po licenci (ferrero, ako se ne varam).

A ako je tamo radna snaga jeftinija, naravno da ce ga praviti tamo.

Dejan

pre 13 godina

Vlasnici Pressa, Miskovic i Beko napadaju Draskovica, zato sto je on ortak Todorica, njihovog velikog konkurenta. Poslovanje Todorica na srpskom trzistu, koliko toliko zauzdava Miskovica i Beka...

Prvo, Srbija mnogo vise izvozi u Bosnu nego sto uvozi iz Bosne. Doticni Draskovic tvrdi da je prebacio samo jedan deo proizvodnje u Bosnu. Po njegovom objasnjenju, proizvodnja eurokrema je i dalje u Milanovcu, a u Bosni se samo pakuje jedan manji deo eurokrema proizvedenog u Srbiji. To nije izuzetak. Slovenci i Hrvati prebacuju pojedine pogone u Srbiju i Bosnu...

Drugo najveci grobari srpske ekonomije su bas ti koji ga kritikuju, najveci uvoznik Miskovic i njegov ortak, monopolista mlekadzija Beko. To ne znaci da Draskovica ne treba kritikovati, ali treba imati u vidu cinjenicu da je on trenutno mnogo manje "los" za srpsku privredu od Miskovica i Beka, koji maltretiraju dobavljace jer ih ne isplacuju na vreme i kupce previsokim marzama.

Smele

pre 13 godina

Eurokrem je debelo precenjen, kutija od 500 grama u Maksiju kosta 295 dinara!!? Ja ponekad kupim Konzumov/Idein (K-Plus, Rial) krem koji se takodje pravi u Bosni (Barpeh) 400 grama (12% lesnika) za 120 dinara, table kupujem Cipiripi jer su najjeftinije. A ako covek hoce da premesti proizvodnju u svoj rodni kraj, njegovo pravo. Verovatno je poreska politika labavija u BiH. To je pitanje za vlast, a ne za Draskovica.

KukuLele.com

pre 13 godina

Pa prosta ekonomska racunica - to je kapitalizam. I vi bi isto preselili svoju fabriku u centar Tirane ukoliko bi tamo imali jeftiniju radnu snagu, poreske olaksice i ne bi morali da placate reket vlasnicima supermarketa ili politicarima koji vas pozivaju da bar pola svoje imovine zavestate drzavnom aparatu... Svako normalan zeli da pobegne iz ove zemlje bezakonja a ne da glumi patriotizam praznog stomaka.

radnik

pre 13 godina

Ma tog Draškovica treba odmah vratiti u njegovo Trebinje iz koga je došao sa koferčetom u ruci.U 21 veku nema sajt za toliku kompaniju.Sramota za privredu Srbije.

privrednik

pre 13 godina

Kako je ovaj narod zatucan .Sta ce da rade ako ljudi sa druge strane granice kazu stop za SERPE iz MILANOVCA, Stop za Brik pakovanja za sokove i mleko itd itd.

mario

pre 13 godina

Ljudi, ne budite licemjeri, kukate sto je proizvodnja Eurokrema preseljena u Bosnu?! Jeste li se pitali sta su italijanski gradjani mislili kad je Fiat odlucio da dio proizvodnje preseli u Srbiju? Biznis ne zna za granice i ide tamo gdje mu je bolje.

milos

pre 13 godina

Očigledno da se Drašković nekom zamerio, ne plaća reket na vreme ili je tužio Miškovića zbog odloženog plaćanja na 5 godina. Sad kreće kampanja koja će se verovatno završiti tako što će čovek komplet da zatvori Takovo i pobegne nekud gde je siguran...

Inače, ne vidim u čemu je problem što proizvodi u BiH. Tako pokazala računica...

DubaiSerb

pre 13 godina

Pa... i italijani ce kupovati Fiat-e i Lancia-e proizvedene u Srbiji!... Finci vec odavno kupuju Nokia mobilne telefone proizvedene u Rumuniji.

Mile

pre 13 godina

Ja zivim u Gornjem Milanovcu. Doduse ne radim u Takovu, a nemam ni nikoga bliskog tamo ali se naveliko suska da ce gospodin Draskovic da proda firmu. Pretpostavljam da je ovo pokusaj izvlacenja tehnologije ili nesto slicno u BIH gde ce kad proda Takovo pokusati da napravi svoj biznis sa istim proizvodom. Inace sam se i ja veoma iznenadio kada sam u \"Slatkoj kuci\" - Takovo prodavnicai - pre neki dan kupi krem na kojem pise \"Uvoz iz BIH\".

Nenad

pre 13 godina

Ja samo mogu reci da sam iskusni obozavalac eurokrema i sama cinjenica da ga uvozimo iz Bosne je katastroficna ali kao korisnik mogu da probam da ner azmisljam o tome,ali ljudi ono sto je meni bitno jeste ukus...Ukus tog krema nije isti!!!Tako da sa aspekta krajnjeg korisnika mogu samo reci KATASTROFA!

Djuro P.

pre 13 godina

Lepo je to kad covek uspe u zivotu,ali danasnji uspeh bogatih ljudi je jadan i bedan i umobolan.Koliko je drzava pomagala razne firme da bi nakraju spakovali kofere i rekli "zakon ekonomije" idemo dalje,radnici su ostali na ulici da se sami snalaze.Sa radnickom klasom se postupa danas kao sa nekim rashodovanim materijalom,nema tu nikakvih emocija ljudskih.Profit pojedinca je najbitnija stvar,sve sto postoji na svetu postoji danas samo zbog toga da bi neki jadnik imao vise novaca,nije vise bitno kako ni kojim sredstvima ni zasto,samo daj da imam ja i daj sto hiljadu milion puta vise od drugog.Da nije bilo ovog drustva koje se zove Srbija nebi nikad ni bilo Takova ni Draskovic nebi ujagmio to sto ima,a sad slikajte se svi skupa,e pa bas lepo.To vi nazivate privatizacija i uspesan poslovan covek?

dju

pre 13 godina

Ne razumem sta se palite na eurokrem.On je nekada bio dobar dok se proizvodio po Italijanskoj licenci( Gandola). Od kad vise nije licencni proizvod, uzasan je do bola. Ja u zadnje vreme jedem Baninijev Tango i mogu da kazem da je odlican. Probajet pa se uverite i prestanite da se palite na glupe izjave naseg ministra, taj pojma nema o zivotu...

Mare

pre 13 godina

Perice hajde reci nesto ocigledno...
Ocigledno je da ova zemlja ide u ****, kao i to da cemo jednog dana svi da bezimo za albaniju, mozda cak i kosovo.

algiers

pre 13 godina

Od kada je eurokrem "srpski brend"? Zar se ne proizvodi po italijanskoj licenci? Jao Srbiji ako su joj jedini brendovi smoki i eurokrem. A da, i maline.

bole

pre 13 godina

@milos-sto se tice Gorenja ne znam kakvog je kvaliteta ono sto se proizvodi u Srbiji, ali vidim da ima cak 5 godina garancije isto kao i Bosh, ali sto se tice Amstela ovaj domaci je krs nema veze sa onim pravljenim u EU, daleko je losiji... Prodavci pricaju kako je srpski Amstel ustvari ono isto pivo koje je "samo ladno" i "zeza krizu" utoceno u flasu sa crvenom etiketom, znaci kvelitet=0 po visoj ceni... Sto se eurokrema tice to ne trosim odavno jer je kvalitet=0, a cena paprena. Kad mi treba za palacinke ponekad kupim Cipiripi krem... a sto se ministra tice, eeeehhh da mi je jedan dan njegov mozak i dnevna primanja pa da se odmorim ko covek...

Mile

pre 13 godina

Ja zivim u Gornjem Milanovcu. Doduse ne radim u Takovu, a nemam ni nikoga bliskog tamo ali se naveliko suska da ce gospodin Draskovic da proda firmu. Pretpostavljam da je ovo pokusaj izvlacenja tehnologije ili nesto slicno u BIH gde ce kad proda Takovo pokusati da napravi svoj biznis sa istim proizvodom. Inace sam se i ja veoma iznenadio kada sam u "Slatkoj kuci" - Takovo prodavnicai - pre neki dan kupi krem na kojem pise "Uvoz iz BIH".

euro block tabla

pre 13 godina

Gospodin Draskovic premesta proizvodnju u svoj rodni kraj i to nije nista cudno. Zasto se mi prema nasim rodnim krajevima ponasamo sasvim suprotno e to je cudno. Ako je njemu jeftinije da preseli proizvodnju i nama je jeftinije da kupujemo bolje kremove za nizu cenu.

Nikola

pre 13 godina

Nije problem odakle dolazi, problem je da je EUROCREM sad katastrofalan, kao da jedem margarin. EC sad i pre 10 godina su nebo i zemlja. Ja ga vise ne kupujem, odem na pijacu i kupim Nutelu. Ne interesuje me gde se pravi, moze i u Zimbabveu, ali EC je ocajan.

Milanovčanka

pre 13 godina

Eurocrem se proizvodi u Gornjem Milanovcu, odakle se transportuje u velikim buradima za Trebinje gde se samo pakuje. Tri stare mašine za pakovanje su iz pogona u G.Milanovcu prebačene u Trebinje...Toliko o izvozu robne marke u BiH...

Homer Simson

pre 13 godina

Vidite, cak i da je to istina, pravo svakog privatnog proizvodjaca je da sam odluci gde ce proizvoditi. Zadatak drzave je samo da stvori sto bolji privredno/institucionalni ambijent kako bi sto vise kako domacih tako i stranih firmi ovde ulagalo i otvaralo nova radna mesta. E sad ako je ovo istina, ne treba ovu kompaniju prozivati jer je to glupo, vec treba videti sta je to neko drugi atraktivnije ponudio od nas da bi neko tamo ''preko '' video vece sanse pokretanje biznisa. Ako je ovo istina to nam je pouka da treba drzava vise da poradi na nekim poljima jer je to los signal za potencijalne investitore narocito ako taj signal posalje respektabilna kompanija. Ako sve ovo nije istina ok idemo dalje....

deki

pre 13 godina

Eurokrem je srpski brend koliko i Koka-Kola. Sto vise saznajem to sam ubedjeniji da je sve ali sve sto valja u ovoj zemlji napravljeno po licenci. Kao da nismo u stanju nista sami da smislimo. Evo pitanja na tu temu: da li je iko ikada negde naveo imena glavnih projektanata Zastavinih vozila? Danas na internetu mozete da saznate kako se zvao konstruktor koji je osmislio neki Citroenov ili Porseov model ali ne znate ko je stajao iza Stojadina i Juga, ikona nase auto-industrije. Razlog je jednostavan: drugi su nam ih napravili.

čak šta više dapače da kuče da mače...

pre 13 godina

van teme: dragi ministre, sintagma "cak sta vise" ne postoji, vec je pitanju pleonazam i koristi se ili "cak" ili "sta vise".

Posprdni pleonayam "cak sta vise" je izbacio yargonski govor pre 20ak godina kao podsmeh onima koji govore, a ne razumeju sta. U stvari, mozda je onda OK da je Vi koristite?

Novica

pre 13 godina

Nema smisla ovo sto je ministar rekao kao i ostalo sto prica, ali ne razumem zasto svi toliko frikuju oko ove teme? Ne mozemo granice da podizemo i spustamo kako nam odgovara! Slobodno kretanje ljudi, slobodna ekonomija, svako radi kako mu se vise isplati? U prosli vek da se vratimo ne mozemo, premali smo sada u odnosu na SFRJ nemamo ni kapacitete i trziste, tako da mozemo samo da se borimo da na otvorenoj utakmici dobijemo sto vise a to se dobija radom, a ne neprestanim vajnovanjem oko sudbine. Cuj, sudbina.

ivet

pre 13 godina

@Milan: "Pa kad moze Fiat, Amstel i Gorenje iz Srbije, zasto ne moze i Eurokrem iz Bosne?"
Ova konstatacija bi bila ok kada bi se proizvodnja sirila u druge zemlje a ne izmestala - kao sto je rec sa brendovima koje si naveo.

generacija koja je porasla

pre 13 godina

EUROCREM nije originalni srpski brend... Proizvodio se kao licencirani proizvod... Sve ostale aktivnosti koje su pratile Takovo i njegove proizvode, mogu se okarakterisati kao vesta manipulacija. A ministar izgleda nije bas najobavesteniji. Teorijski to bi bio uspeh. Ovako otvara sumnju porekla proizvoda, odnosa prema originalnom Gandolinom proizvodu i sl.

Milos

pre 13 godina

Sve je ovo smesno, briga me za Eurokrem, ne kupujem ga vise i lazu da je deo izmesten u Trebinje. Sinoc sam u Slatkoj kuci na banovom brdu zagledao sve sto nosi ime Eurokrem. Na svemu pise da je proizvedeno u Trebinju, bilo to eurokrem ili blok tabla raznih gramaza. A sve sam to primetio jos pre par meseci, ali je sada neko pokrenuo pricu izgleda.

Nekada sam cenio swisslion jer su imali dobre proizvode, ali eurokrem su upropastili. Neki kazu da je to zato sto su kupovinom Takova izgubili licencu na originalni eurokrem od Ferera. Ali je zato cena paprena, na nivou Nutele skoro. U svakom slucaju, ovo je slika i prilika srpske privrede i vladavine. Los je bio Sloba, ali ovi nista bolji nisu jer znaju samo da unistavaju, a nista da naprave.

Marko, Beograd

pre 13 godina

I tako mi domaći proizvod uvozimo iz inostranstva i plaćamo carinu na njega.
Lepo kaže poslovica: "Čega se pametan stidi, time se budala ponosi."

radnik

pre 13 godina

Moj ministr da li znaš koliko je Draškovic radnika poslao na ulicu od kad mu je poklonjeno "Takovo".Da to znas nebi davao takve izjave

joca

pre 13 godina

kakvu korist stanovnik srbije ima od toga sto se srpski brendovi proizvode u inostranstvu? Nikakvu! Ne slivaju se pare za doprinose u budzet, ne povecava se zaposlenost u srbiji. Zaposleni koji proizvode te proizvode ne trose pare u srbiji i ne placaju PDV, drzava srbija ne dobija pare od profita kompanije jer su sve nase kompanije registrovane na kipru i tamo placaju poreze. Znaci koristi nema a stete ima jer nasi gradjani moraju da placaju proizvod vise jer ga treba duze transportovati, platiti carinske troskove ... Jadni mi sa ovakvim ministrom!

Dragoljub

pre 13 godina

Da, to je stvarno strasno. Proizvodnja tehnoloski najnaprednijeg srpskog proizvoda je preseljena u susednu zemlju i nas legendarni ministar je odmah morao da izlozi svoju strucnu analizu svega toga. Blago nama.

Tipolir

pre 13 godina

Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh??
___________________
Zdrava logika govori nešto sasvim drugo,
uspjeh se zaslužuje IZVOZOM a ne uvozom.
No, dotični pjesnik nema ni zdravlja ni logike
iako se bavi pjesništvom. Kao takav vrlo je opasan za državu, jer Kao i svi pjesnici očito lebdi u oblacima!!

z

pre 13 godina

Istina je da Draskovic ima pravo da to radi. Takodje je istina da ministar ne poznaje osnove ekonomije ako misli da je dobro sto ono sto je do skoro proizvodjeno u Srbiji mi uvozimo iz Bosne.

Velizar

pre 13 godina

Draskovic je 2008 preregistrovao Eurocrem koji se pre toga od 1972 proizvodio po licenci firme Gandola iz Brese, koja je Eurocrem registrovala jos 1967.
Registarski broj novog "Eurocrem-a" je 993249 i sada se zove "TAKOVO EUROCREM", zbog toga nema vise onog "po licenci Gandola, Italija"...
Draskovic je zastitio i prepoznatljivi dizajn sa crvenom, zlatnom i belom bojom.
Nazalost, Draskovic sada moze da radi sta god hoce sa recepturom. Primecuje se da preteruje sa dodavanjem zasladjivaca u krem, fuj...
Ako tako bude nastavio ne gine mu bankrot...
TAKOVO EUROCREM
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=993249
Originalni italijanski EUROCREM
http://www.wipo.int/ipdl/en/madrid/key.jsp?KEY=336733

dejan

pre 13 godina

Super je sto se srpski brendovi proizvode van Srbije, ali je katastrofalno sto se uvoze nazad u Srbiju, posebno u uslovima ovakvog spoljno trgovinskog deficita. Em uvozimo sve moguce, em jos uvozimo i sopstvene brendove. Za ovu izjavu ostavka.

Alempije

pre 13 godina

Znaci ovako: Eurokrem se proizvodi u Milanovcu, odakle se transportuje u Trebinje, gde se pakuje u kutijice i vraca natrag u Srbiju? I nasem ministru je to normalno? Ima tu jos neka prica, jer je nemoguce da i trgovac ima koristi od ovakvog postupka. A znajuci nase privatnike kako oni nista ne rade bez debele koristi, ovo mi debelo smrdi.

Mile

pre 13 godina

Sve bi ovo bilo OK da se u Takovu ovih dana ne otpusta nekoliko stotina radnika. Kao sto znamo plate nisu nista vece nego u BIH pa onda ovo znaci da gospodin Draskovic otpusta ljude u Srbiji, a zaposljava u BIH. Em pare idu u BIH, em mi to posle uvozimo.

Voyaher

pre 13 godina

Pa zašto nećemo konačno da kažemo: ovo je DS, ovo je njena srž, to nisu bedasti pojedinci, to je konglomerat skupljen u DS. Tako je i u ministarstvima, tako je svuda na lokalu... glupost, nepotizam, samovolja i osveta. Sramota za normalog čoveka da ovo sluša i trpi. Ali takvi su im kadrovi. Ko zabrlja idu poslanike i savetnike. Što jes jes, najbolji je DS!!!

probala

pre 13 godina

kako moze biti uspeh da uvozimo svoje?
jedno je da se tamo samo pakuje a drugo kad stoji etiketa da je uvezeno
znaci placena je carina dazbine i ostalo
ali ako uporedite ukus onog iz Milanovca i ovog uvezeno ko *upe i oko

Milos ll

pre 13 godina

Čovek ili je pijan ili lud ako misli kao što priča.Za ovakvu izjavu ministar u Japanu bi bio osuđen na smrt,a kod nas ministri imaju pravo da iznose svoja lična mišljenja i da rade na štetu drzave.Mozda im je to zadatak od strane EU i MMF ili tajkuna koji im pune dzepove. Mada što kaze ona stara narodna "KAKAV NAROD TAKVA I VLAST".SRBIJA je jedna velika NEUROPSIHIJATRIJA.

Vlade gurman

pre 13 godina

Ionako to više nije taj eurokrem, Takovo je odavno izgubilo licencu "Gandole", nema lešnik i kvalitet mu skroz srozao. Nije ni čudo što je samo takovo izbacilo tzv. premium mnogo skuplji ali samo crnu komponentu. O beloj ni ne razmišljaju a ona je mnogo teža za pravljenje.

Bojan

pre 13 godina

U citavoj stvari stav ministra je tragikomican kao i svaki njegov stav povodom aktuelnih ekonomskih dogadjaja. Covek se ponasa i daje izjave poput kao referenta nabavke koji ne ume i nece da sagleda problem u celini. Setite se kako je skoro vrisnuo da cemo uvoziti mleko, kao da je to najjednostavnije resenje...

Tuzni_Jeremija

pre 13 godina

Ministre trgovine, pa ako vi kazete kamo lepe srece da se Srpski brendovi uvoze u Srbiju a proizvode vani, a osim te nebuloze sigurno znate ko je Rodoljub Draskovic, pitam se samo da li ste sa vasim prezimenjakom dali bar neku casnu rec kada ste postali ministri kada vec morala nemate ni u naznakama. Da nemam nekoliko Milosavljevica u okruzenju pomislio bih da sa tom familijom nesto nije u redu. Izvinjavam se na ostrini ali sam kao gradjanin ove zemlje jako isprovociran vasim stavovima i shvatanjima a pri tome govorite u ime drzave, u ime nas.
Ne zelim vam nista lose, samo zelim da pogledate malo u kazan u kojem se krckamo i cvilimo i bar zbog toga budete dosledni funkcija koje vrsite ako ste vec nemocni da bilo sta promenite.
Oglasite za godinu dana, ili vec koliko, kada Takovo ode pod stecaj. Ako tada ponudite izvinjenje - ja ga necu prihvatiti.

Nenad

pre 13 godina

Gde je prazna prica, tu je i Milosavljavic, covek koji nista ne zna, nikome ne odgovara, nedodirljiv je. Sramota je svih ljudi iz DSa sto su ovakvog jednog coveka doveli za ministar. A skim si takav si!

dr ekonomskih nauka

pre 13 godina

@Milanovcanka
Hvala najlepse na razjasnjenju cele price, koje je veoma jednostavno i smirujuce. Ipak, propustili ste da objsnite jedan mali, ali veoma vazan segment cele price. Kojim argumentima, molim vas,objasnjavate kategoriju neophodnosti UVOZA? Svako ko iole poznaje ekonomiju, zna dobro da UVOZ ima ZNACAJNE implikacije na domace trziste, narocito ako se radi o proizvodima koji nisu u deficitu na domacem trzistu?

Gnevni

pre 13 godina

"Milosavljević: Uvoz eurokrema uspeh" .... (dramatična tišina u Srbiji nekih 10 minuta)... onda... hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ... aplauz i ovacije za autsajdera eona!

Vladan R

pre 13 godina

Kako moze biti uspeh da se iz maticine fabrike, poluproizvod salje u susednu zemlju, i iz iste kao proizvod uvozi u Srbiju. Uspeh bi bio da se eurokrem izvozi iz Srbije i da se istovremeno, iz fabrike u Trebinju kao gotov proizvod izvozi u zemlje u okruzenju, ali nikako da se vraca u Srbiju.

neverovatno

pre 13 godina

Milosavljevic je muska Alisa u zemlji cuda. Ma prosto je neverovatan. A sto se tice Eurokrema, tesko da imamo bolji brend u Srbiji. Bice unisten. Neka se pravi i na Madagaskaru, ali u Srbiji treba da se prodaje onaj proizveden u G. Milanovcu. Kada je Draskovic kupio PIK "Takovo", tamo je radilo 4000 ljudi. Danas radi 1200, a cujem da se za 600 sprema otkaz. Mnogo smo jadni.

prolaznik

pre 13 godina

Plate u BIH su vise nego u Srbiji, a plata u Trebinju je definitivno visa nego u Gornjem Milanovcu, tako da to nije razlog izmjestanja proizvodnje.
Doduse , makroekonomski uslovi su povoljniji u BIH (kamate, naknade, stabilna valuta, itd.), ali bi svjejedno bilo vrlo zanimljivo cuti istinski razlog izmjestanja proizvodnje

Mario Bros

pre 13 godina

Kakav manipulator. Uspeh bi bio da se Eurocrem proizvodi u Bosni a izvozi u Tursku ili Nemačku, ali nikakav uspeh nije ako se nama uvozi. Niti radnici rade, niti nam se smanjuje deficit u razmeni sa inostranstvom. Duplo golo.