Utorak, 14.09.2010.

00:14

Dragin: "Ratovaćemo" sa kartelima

Spremni smo da ”zaratimo” sa svim kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice, kaže Saša Dragin, ministar poljoprivrede Srbije.

Izvor: Novosti

Dragin: "Ratovaæemo" sa kartelima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Tipolir

pre 13 godina

Ministar: Poklonićemo višak vakcina- tek će se dogoditi!
Orbović: Tražimo odgovore od Vlade- tek će se dogoditi!
Fijat: Izvozićemo 95% automobila- tek će se dogoditi!
Delta:Prodaćemo 50% Maksija u 2010.- tek će se dogoditi!
Vlada će odobriti skuplje putarine?- tek će se dogoditi!
Dragin: "Ratovaćemo" sa kartelima- tek će se dogoditi!
_________________

Ovo je sve u redu, ali što radite DANAS?

nik

pre 13 godina

I ja priznajem da ministar Dragin barem nesto radi, jedini javno govori o kartelima(doduse mi gradjani to vrlodobro znamo)odajem mu od srca priznjanje ali nazalost sve je to jalovo jer koreni problema su siroki.

Pero

pre 13 godina

Vojo Niče,
Evo da ja probam da objasnim: problem je u tome što se sa kriminalcima ne dogovaraš. Svako rešenje koje se tada postigne je privremeno. Jer treba, na primer, da hvalimo ministra policije ako sutradan kaže lopovima koji su ukrali milion evra: "hajde vratite 5000 inače ćemo vas pohapsiti." Sve ovo je samo teška demagogija. Zna se put - Komisija za zaštitu konkurencije, kazna, zatvaranje. Kraj priče. Ostalo je samo loženje naivnih.

sava

pre 13 godina

Dečko karteli po zakonu ne postoje. Ti ako možeš izbori se sa kartelom u sopstvenoj vladi i uvezi sve što je jeftinije preko nego kod nas,ako smeš od tajkuna koji takođe po zakonu ne postoje.Dosta je sprdnje sa sopstvenim narodom.

Pero

pre 13 godina

Ja ovde nešto ne razumem. Minstar se bori protiv kartela tako što kaže: "ne, ne, budite dobri. Mi smo vam dali monopol a vi sada muzete građane. Ako nastavite to da radite, mi ćemo biti primorani da se držimo zakona i da vas razmontiramo." Ovo me podseća na onu izjavu Mihajlovića kad je bio ministar unutrašnjih poslova u kojoj poziva mafijaše da sada prestanu time da se bave, jer ih bum uhapsilo. Jednog dana. Ovo je bruka i sramota. To je pravna država!

Vojo Niče

pre 13 godina

Ne razumem ove komentare.

Šta ne valja ?

Pa on je jedini koji je digao glas protiv nepravde... zamerio se... izdržao pritisak i na kraju pobedio. Sad on ne valja, bolje da je uzeo mito i ćutao - jel bi onda bolje komentarisali ? Pazite kako nagrađujete nekog ko je pokušao da ispravlja stvari...

Nemam nikakve veze ni sa jednom političkom partijom, ali Vama gospodine ministre, svaka čast na pokazanom integritetu. Gotovo da smo zaboravili da to još postoji. Ima nas koji to cene. Nadam se samo da ćete da potrajete, jer ima jedna jermenska poslovica: "Ko govori istinu, mora pred vratima imati spremnog konja i jednu nogu na pragu".

marko

pre 13 godina

Da, znamo. Ratovacete sa njima do poslednjeg srpskog poljoprivrednika. Da je se ovaj ministar kao i drzava mesao u svoj posao, do sada ne bi svakog leta imali proteste malinara, ne bi imali prosipanje mleka, ne bi imali uvek nezadovoljne ratare itd. Kako ih vise nije sramota? Pa samo otvarate usta, cisto da nesto kazete, a znate da to nikakvog smisla nema ni nama ni vama. Privatizovali ste drzavu, a medije koristite samo da zamajavate one ljude koji pojma nemaju o tome sta je proizvodnja. Svi mi koji proizvodima nesto, najbolje znamo sa kakvim nesposbnjakovicima sa jedne strane, klasicnim kriminalcima kriminalcima sa druge strane, vasim posrednicima tj spekulantima sa trece strane, svih ovih godina imamo posla.
Na kraju bih vam samo porucio, nema nikakve sanse da se izvucete kao oni cobetovi, a mnogi su postali i vasi. Nikakve sanse.

Neshha

pre 13 godina

Ili ne prica istinu ili ce uskoro da leti sa tog mesta...

Zivi bili pa videli...od njegove price nista nece biti, naravno...

Inace bi morao pola vlasti da pozove na odgovornost.....

Milan

pre 13 godina

Ministar Dragin bi svoje dobre namere mogao da dokaže na nekom primeru.
Predlažem da to bude,na primer,Zakon o rakiji i alkoholnim pićima.
Po ovom zakonu,pravo na bavljenje proizvodnjom rakije i alkoholnih pića ukinuto je fizičkim licima,i dodeljeno je isključivo pravnim licima.Ko želi da se bavi proizvodnjom alkoholnih pića mora da registruje firmu i zaposli tehnologa,čak i ako se bavi tradicionalnom proizvodnjom,i pored toga,sa tim se slažem,što je dužan da sve proizvedene količine alkoholnih pića,pre puštanja u promet,stavi na uvid inspektoru koji nosi uzorke na analizu.To je očigledan primer kojim se protekcionišu veliki proizvođači,na štetu malih.
Kada bi bilo dozvoljeno i fizičkim licima da se registruju,tada bi se na tržištu pojavio jedan veći broj domaćinstava sa manjim,ali kvalitetnijim količinama rakije i alkoholnih pića,koji bi sigurno ugrozio ovu nekolicinu velikih proizvođača osrednjeg kvaliteta.
Proizvodnju alkoholnih pića u svetu ne drže fabrike i firme,već privatni podrumi na farmama i privatnim gazdinstvima.
Treba preispitati i da li je ovakav zakon u skladu sa Ustavom,zato što je,po mom skromnom mišljenju,zabrana fizičkim licima da se bave ovim poslom,jednostavno,diskriminatorska.
Eto,na primer,promenom ovog zakona,ministar Dragin bi pokazao da ovo što je izjavio zaista misli ozbiljno.

dr

pre 13 godina

Branio jedan čovek drugog od trećeg tako što je vikao: E, ajd' аko smeš lupi mu još jedan šamar, pa ajde ako smeš još samo jedan, e, samo ako mu lupiš još jedan...

aw

pre 13 godina

stao sam vec kod prve recenice: "On dodaje da država čvrsto stoji na stavu da građani moraju biti zaštićeni od monopola i kartela". :) Mozda je mislio na Dansku ili Holandiju? Prodati celokupnu mlekarsku industriju jednom proizvodjacu, je l to primer te cvrstine?

radosav

pre 13 godina

Dragi ministre niste primetili da su krave počele da muzu seljake kojih je sve manje.Samo se nešto čudite šta se dešava a na TV predstavljate se kao država i umesto da sankcionišete neke pojave Vi ste iznenađeni šta se to dešava. Vama treba gospodin Mišković da objašnjava da je poljoprivreda Srbije nafta razvoja zemlje.

siki ns

pre 13 godina

Prvo,nisi Ti ministar,da jesi nebi dozvoljavao ovo sto se desava,drugo,koju si skolu zavrsio da bi se bavio temom poljoprivrede,trece i najvaznije gde si sticao iskustvo i kada si se bavio zemljoradnjom da bi vodio jedno ministarstvo

Homer Simson

pre 13 godina

A da zaboravih da kazem da se ne slazem sa 99% onog sto si izjavio gospodine ministre pa da krenemo:
1.Kazes da ste spremni da zaratite sa kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice ? A kakav je to rat ? Da nije mozda rat iznurivanja pa ko duze izdrzi (mi gradjani ili monopolist)? Mada kad vidimo da neprijatelj(monopolisti) imaju vise municije(hrane) nego mi, ostaje samo da se uzdamo u srecu…
2. Ministar kaze: ’’ da mu je Drago mi je što je posle mesec i po dana borbe, Vlada stala iza Ministarstva poljoprivrede i što se ovom problemu nazire kraj". Da li to znaci da do sada nije imao podrsku sopstvene vlade ciji je clan ??? Pa da li je tvoje ministarstvo u nekoj trecoj zemlji ili u Srbiji ? Da li Vlada nije znala sta si ti radio do sada??? Kaze da se ovom problemu nazire kraj! To znaci da kriza nije resena kako se u javnosti predstavlja jer zaboga i ja nazirem da cu u penziju za 35 godina a mozda i necu ?
3. Ministar Dragin kaze : ‚’građani ne moraju da strahuju od novih nestašica i prehrambenih kriza", jer Vlada čini sve da hrane bude dovoljno i da poljoprivrednike niko ne ucenjuj.
U slobodno nekontrolisanoj trzisnoj ekonomiji gradjani ne strahuju od nestasica i kriza. Ni mi ne strahujemo od toga vec od monopola i CENA koje nam oni zu kordinaciju sa Vama namecu !
Hrane ima dovoljno ne brinite pitanje je samo po kojoj ceni ??? PA je si sam reko ministre(ruku na srce to nisi slago) da imamo suficiti u razmeni poljoprovrednih proizvoda?? Znaci hrane ima za medalju. PITANJE JE PO KOJOJ CENI ???
I kazes da nece dati da poljoprivrednike niko ne ucenjuje. Ovo vazi jedino ako se pod poljoprivrednikom podrazumevas Miskovica i sl. DA ti objasnim nesto cika ministre , poljoprivrednik je onaj koji ustaje u 5 ujutru radi po imanju,gaji stoku i obradjuje zemlju…Njih ne da ucenjuju nego im krv popise. Po tvojoj recenici to znaci sta je bilo bilo je, ako smo Vas do sad ucenjivali vise necemo. Puj pike ne vazi. Kad smo kod ucene seljaka mali info: odkupna cena zita je 13rsd a kod Miska je hleb 40 de se dene onih 27 jb li ga.
4.Ministar kaze : "Prerađivački sektor mora da shvati da, ako su dve godine kupovali poljoprivredne proizvode po smešno niskim cenama i zaradili duplo više nego što su planirali, sada moraju da podele rizik poslovanja sa građanima i poljoprivrednicima.
Sokiran sam ovom izjavom jer Ministar ovim direktno ukazuje na svoju(oganicicu se samo na njega ne na celu vladu) spregu sa organizovanim kriminalom. Znaci svesno izjavljujes da si znao da su odkup vrsili po ’’ smesno niskim cenam i duplo zaradili’’ i tek sad to kazes ???!!!
Tuzilac za organizaovan kriminal bi trebalo da porazgovara sa ministrom i vidi sta on to jos zna. Ministar sad trazi da ti losi momci podele rizik? Pazi da nece jer da su hteli da dele delili bi i ranije. O tome ministre mozes samo da sanjas(to je ona sreca o kojoj sam gore pricao ). Ne mozete da pozivate kompaniju koja je u ko zna cijem vlasnistvu(stranom) da pokaze lokal patriotizam ! To mozete u svojoj kuci ministre i u svojoj privatnoj firmi i pod uslovom da vi tako zelite ali bez zakonskim odredbi ne mozete tako nesto ‘’ narediti’’ bilo kome. Nije ni jedna privatna firma socijalna ustanova! Vreme socijal/komunizma je proslo doslo je vreme za koje smo se borili, zar ne ? DA li ce neki nas privrednik koji u sloveniji ima informaticku kucu ili Kostic u Ukrajini tamo pokazati lokal patriotizam ako krene da pravi gubitke ??? Nece, pokupice se i otici ce…. I koje je dozvolio tim preradjivacima da odkupljuju po smesno niskim cenama ???
4. Ministar kaze : od direktora Imleka Slobodana Petrovića dobili uveravanje da će oni povući količine namenjene izvozu i plasirati ih na domaće tržište

Ovo je nacin da se kaze ajd da bude sve kako je bilo i da se zabovi dok ne dodje oblje vreme ( mozda ono odmrzavanje plata u januaru? ). Krave nisu ni jednog trenutka zabusavale , redovno su davale mleko koje se jos redovnije predavalo mlekarama. Mlekari su ich pumpali u jogurt i sl . tako da izjava da ce se smanjiti deo koji die u izvoz i koji je zagarontovan devizni priliv zvuci smesno. Nece smanjiti izvoz jer nema razloga, samo ce deo iz jogura i sl staviti u normalno mleko.

5.Ministar kaze : pravih razloga za krizu nema i nju su izazvali isključivo monopolisti". Znaci priznajes da kod nas postoje monopoli? Znaci, cim postoje nisi ucinio nista da ih nema ? Tvoje konstatacije da su monopoli krivi i da postoje su dokaz tvog ne cinjenja na tom polju.

6 SA poslenjom stavko se slazem , imamo suficit i to je dobro ali treba da idemo na varijantu da ne izvozimo ciste sirovine vec da se prdje na neki visi oblik preradjevina koje imaju (noramlno) visu vrednost na trzistu

Sinbad

pre 13 godina

Najpre kreni da razbijes kartel mobilnih operatera. Pogledajte pakete, cene, obracunske intervale. Razlikuju se u par procenata. Danas jedan provajder digne cenu paketa i za par dana ga isprate i ostala 2. Od pojave VIP-a na nasem trzistu, sve izmene u obracunima, paketima i cenama, akcijama, isle su na stetu korisnika. Slozicete se da je to nemoguce na trzistu na kojem vlada zdrava konkurencija.

Lemi

pre 13 godina

'Prerađivački sektor mora da shvati da, ako su dve godine kupovali poljoprivredne proizvode po smešno niskim cenama i zaradili duplo više nego što su planirali, sada moraju da podele rizik poslovanja sa građanima i poljoprivrednicima", dodaje Dragin.'

Zasto? Gde to pise? Sta ih tacno na to u 21. veku, u navodno trzisnoj ekonomiji obavezuje?

Liberal

pre 13 godina

" Spremni smo da ”zaratimo” sa svim kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice, kaže Saša Dragin, ministar poljoprivrede Srbije."

A da zarati tako što će dozvoliti slobodan uvoz i ukinuti carine?? Tako će rasturiti sve kartele i monopole. Možda je na nekom platnom spisku...

olimpijada 2004

pre 13 godina

Da, "ratovacemo sa kartelima" tako sto cemo se dogovarati o cenama poljoprivrednih proizvoda, davati subvencije istima, poklanjati im budzasto poljoprivredno zemljiste, branicemo ih kad zatreba od poljoprivredne, veterinarske i drugih inspekcija i na kraju "izvinicemo im se" sto su vas potrosace potkradali sve ove godine prodajom skupih i nekvalitetnih mlecnih i suhomesnatih proizvoda.
Na drugoj strani uvescemo jos vece carine i prelevmane, da ne bi narod u Srbiji imao prilike da kupi nesto jeftinije i kvalitetnije od ovih prehrambenih proizvoda!!!!

Homer Simson

pre 13 godina

Ajd se kladimo u celokupni rod suncokreta,zita i mesecnog sledovanja mleka da necete ratovati sa kartelima. Ne verujem Vam nista,dzaba Vam sve to ! Znate za onu pricu o pastiru koji je stalno vikao vuk,vuk,vuk pa mu na kraju vise niko nije verovao, pa je ostao bez stada. E tako sad ni Vama vise niko ne veruje! Da imate m**a vi bi po vuku udarili, ovako lakse Vam je da sisate ovce ali sta kad nestane i ovcijeg mleka? Sta cete onda? Odo ja da smisljam svoju privatnu akciju protiv kartela (zasadicu zito u saksijama na terasi a kozu cu da smestim u garazu)
ps. Molim Dragina ako ovo cita, da forwarduje Milosavljevicu(on ce vec dalje Misku)

Miroslav

pre 13 godina

Dragin ukini monopo i stvori uslove za konkurenciju što kod proizvođača što kod prerađivača i ti si svoj posao završio, ovo monopolisanje koliko god godilo strankama (njihovo tajkunsko finansiranje) će vam se kad tad obiti o glavu.

Hm

pre 13 godina

Mi smo jedina zemlja u celom okruženju koja ima suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa svetom", dodaje on. Ljubi ga majka nesposobnoga... Pa tu i lezi problem. I ono sirovina sto imamo to izvezemo. Da je pameti, ne bi izvozili kukuruz, nego baby beef ili mlecne proizvode. Ovako izvezemo kukuruz, a uvezemo baby beef (ono malo, jer je preskupo za nase plate), a mleka nemamo.

Hm

pre 13 godina

Mi smo jedina zemlja u celom okruženju koja ima suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa svetom", dodaje on. Ljubi ga majka nesposobnoga... Pa tu i lezi problem. I ono sirovina sto imamo to izvezemo. Da je pameti, ne bi izvozili kukuruz, nego baby beef ili mlecne proizvode. Ovako izvezemo kukuruz, a uvezemo baby beef (ono malo, jer je preskupo za nase plate), a mleka nemamo.

Homer Simson

pre 13 godina

Ajd se kladimo u celokupni rod suncokreta,zita i mesecnog sledovanja mleka da necete ratovati sa kartelima. Ne verujem Vam nista,dzaba Vam sve to ! Znate za onu pricu o pastiru koji je stalno vikao vuk,vuk,vuk pa mu na kraju vise niko nije verovao, pa je ostao bez stada. E tako sad ni Vama vise niko ne veruje! Da imate m**a vi bi po vuku udarili, ovako lakse Vam je da sisate ovce ali sta kad nestane i ovcijeg mleka? Sta cete onda? Odo ja da smisljam svoju privatnu akciju protiv kartela (zasadicu zito u saksijama na terasi a kozu cu da smestim u garazu)
ps. Molim Dragina ako ovo cita, da forwarduje Milosavljevicu(on ce vec dalje Misku)

Homer Simson

pre 13 godina

A da zaboravih da kazem da se ne slazem sa 99% onog sto si izjavio gospodine ministre pa da krenemo:
1.Kazes da ste spremni da zaratite sa kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice ? A kakav je to rat ? Da nije mozda rat iznurivanja pa ko duze izdrzi (mi gradjani ili monopolist)? Mada kad vidimo da neprijatelj(monopolisti) imaju vise municije(hrane) nego mi, ostaje samo da se uzdamo u srecu…
2. Ministar kaze: ’’ da mu je Drago mi je što je posle mesec i po dana borbe, Vlada stala iza Ministarstva poljoprivrede i što se ovom problemu nazire kraj". Da li to znaci da do sada nije imao podrsku sopstvene vlade ciji je clan ??? Pa da li je tvoje ministarstvo u nekoj trecoj zemlji ili u Srbiji ? Da li Vlada nije znala sta si ti radio do sada??? Kaze da se ovom problemu nazire kraj! To znaci da kriza nije resena kako se u javnosti predstavlja jer zaboga i ja nazirem da cu u penziju za 35 godina a mozda i necu ?
3. Ministar Dragin kaze : ‚’građani ne moraju da strahuju od novih nestašica i prehrambenih kriza", jer Vlada čini sve da hrane bude dovoljno i da poljoprivrednike niko ne ucenjuj.
U slobodno nekontrolisanoj trzisnoj ekonomiji gradjani ne strahuju od nestasica i kriza. Ni mi ne strahujemo od toga vec od monopola i CENA koje nam oni zu kordinaciju sa Vama namecu !
Hrane ima dovoljno ne brinite pitanje je samo po kojoj ceni ??? PA je si sam reko ministre(ruku na srce to nisi slago) da imamo suficiti u razmeni poljoprovrednih proizvoda?? Znaci hrane ima za medalju. PITANJE JE PO KOJOJ CENI ???
I kazes da nece dati da poljoprivrednike niko ne ucenjuje. Ovo vazi jedino ako se pod poljoprivrednikom podrazumevas Miskovica i sl. DA ti objasnim nesto cika ministre , poljoprivrednik je onaj koji ustaje u 5 ujutru radi po imanju,gaji stoku i obradjuje zemlju…Njih ne da ucenjuju nego im krv popise. Po tvojoj recenici to znaci sta je bilo bilo je, ako smo Vas do sad ucenjivali vise necemo. Puj pike ne vazi. Kad smo kod ucene seljaka mali info: odkupna cena zita je 13rsd a kod Miska je hleb 40 de se dene onih 27 jb li ga.
4.Ministar kaze : "Prerađivački sektor mora da shvati da, ako su dve godine kupovali poljoprivredne proizvode po smešno niskim cenama i zaradili duplo više nego što su planirali, sada moraju da podele rizik poslovanja sa građanima i poljoprivrednicima.
Sokiran sam ovom izjavom jer Ministar ovim direktno ukazuje na svoju(oganicicu se samo na njega ne na celu vladu) spregu sa organizovanim kriminalom. Znaci svesno izjavljujes da si znao da su odkup vrsili po ’’ smesno niskim cenam i duplo zaradili’’ i tek sad to kazes ???!!!
Tuzilac za organizaovan kriminal bi trebalo da porazgovara sa ministrom i vidi sta on to jos zna. Ministar sad trazi da ti losi momci podele rizik? Pazi da nece jer da su hteli da dele delili bi i ranije. O tome ministre mozes samo da sanjas(to je ona sreca o kojoj sam gore pricao ). Ne mozete da pozivate kompaniju koja je u ko zna cijem vlasnistvu(stranom) da pokaze lokal patriotizam ! To mozete u svojoj kuci ministre i u svojoj privatnoj firmi i pod uslovom da vi tako zelite ali bez zakonskim odredbi ne mozete tako nesto ‘’ narediti’’ bilo kome. Nije ni jedna privatna firma socijalna ustanova! Vreme socijal/komunizma je proslo doslo je vreme za koje smo se borili, zar ne ? DA li ce neki nas privrednik koji u sloveniji ima informaticku kucu ili Kostic u Ukrajini tamo pokazati lokal patriotizam ako krene da pravi gubitke ??? Nece, pokupice se i otici ce…. I koje je dozvolio tim preradjivacima da odkupljuju po smesno niskim cenama ???
4. Ministar kaze : od direktora Imleka Slobodana Petrovića dobili uveravanje da će oni povući količine namenjene izvozu i plasirati ih na domaće tržište

Ovo je nacin da se kaze ajd da bude sve kako je bilo i da se zabovi dok ne dodje oblje vreme ( mozda ono odmrzavanje plata u januaru? ). Krave nisu ni jednog trenutka zabusavale , redovno su davale mleko koje se jos redovnije predavalo mlekarama. Mlekari su ich pumpali u jogurt i sl . tako da izjava da ce se smanjiti deo koji die u izvoz i koji je zagarontovan devizni priliv zvuci smesno. Nece smanjiti izvoz jer nema razloga, samo ce deo iz jogura i sl staviti u normalno mleko.

5.Ministar kaze : pravih razloga za krizu nema i nju su izazvali isključivo monopolisti". Znaci priznajes da kod nas postoje monopoli? Znaci, cim postoje nisi ucinio nista da ih nema ? Tvoje konstatacije da su monopoli krivi i da postoje su dokaz tvog ne cinjenja na tom polju.

6 SA poslenjom stavko se slazem , imamo suficit i to je dobro ali treba da idemo na varijantu da ne izvozimo ciste sirovine vec da se prdje na neki visi oblik preradjevina koje imaju (noramlno) visu vrednost na trzistu

Sinbad

pre 13 godina

Najpre kreni da razbijes kartel mobilnih operatera. Pogledajte pakete, cene, obracunske intervale. Razlikuju se u par procenata. Danas jedan provajder digne cenu paketa i za par dana ga isprate i ostala 2. Od pojave VIP-a na nasem trzistu, sve izmene u obracunima, paketima i cenama, akcijama, isle su na stetu korisnika. Slozicete se da je to nemoguce na trzistu na kojem vlada zdrava konkurencija.

olimpijada 2004

pre 13 godina

Da, "ratovacemo sa kartelima" tako sto cemo se dogovarati o cenama poljoprivrednih proizvoda, davati subvencije istima, poklanjati im budzasto poljoprivredno zemljiste, branicemo ih kad zatreba od poljoprivredne, veterinarske i drugih inspekcija i na kraju "izvinicemo im se" sto su vas potrosace potkradali sve ove godine prodajom skupih i nekvalitetnih mlecnih i suhomesnatih proizvoda.
Na drugoj strani uvescemo jos vece carine i prelevmane, da ne bi narod u Srbiji imao prilike da kupi nesto jeftinije i kvalitetnije od ovih prehrambenih proizvoda!!!!

Liberal

pre 13 godina

" Spremni smo da ”zaratimo” sa svim kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice, kaže Saša Dragin, ministar poljoprivrede Srbije."

A da zarati tako što će dozvoliti slobodan uvoz i ukinuti carine?? Tako će rasturiti sve kartele i monopole. Možda je na nekom platnom spisku...

siki ns

pre 13 godina

Prvo,nisi Ti ministar,da jesi nebi dozvoljavao ovo sto se desava,drugo,koju si skolu zavrsio da bi se bavio temom poljoprivrede,trece i najvaznije gde si sticao iskustvo i kada si se bavio zemljoradnjom da bi vodio jedno ministarstvo

dr

pre 13 godina

Branio jedan čovek drugog od trećeg tako što je vikao: E, ajd' аko smeš lupi mu još jedan šamar, pa ajde ako smeš još samo jedan, e, samo ako mu lupiš još jedan...

radosav

pre 13 godina

Dragi ministre niste primetili da su krave počele da muzu seljake kojih je sve manje.Samo se nešto čudite šta se dešava a na TV predstavljate se kao država i umesto da sankcionišete neke pojave Vi ste iznenađeni šta se to dešava. Vama treba gospodin Mišković da objašnjava da je poljoprivreda Srbije nafta razvoja zemlje.

Lemi

pre 13 godina

'Prerađivački sektor mora da shvati da, ako su dve godine kupovali poljoprivredne proizvode po smešno niskim cenama i zaradili duplo više nego što su planirali, sada moraju da podele rizik poslovanja sa građanima i poljoprivrednicima", dodaje Dragin.'

Zasto? Gde to pise? Sta ih tacno na to u 21. veku, u navodno trzisnoj ekonomiji obavezuje?

aw

pre 13 godina

stao sam vec kod prve recenice: "On dodaje da država čvrsto stoji na stavu da građani moraju biti zaštićeni od monopola i kartela". :) Mozda je mislio na Dansku ili Holandiju? Prodati celokupnu mlekarsku industriju jednom proizvodjacu, je l to primer te cvrstine?

Neshha

pre 13 godina

Ili ne prica istinu ili ce uskoro da leti sa tog mesta...

Zivi bili pa videli...od njegove price nista nece biti, naravno...

Inace bi morao pola vlasti da pozove na odgovornost.....

Milan

pre 13 godina

Ministar Dragin bi svoje dobre namere mogao da dokaže na nekom primeru.
Predlažem da to bude,na primer,Zakon o rakiji i alkoholnim pićima.
Po ovom zakonu,pravo na bavljenje proizvodnjom rakije i alkoholnih pića ukinuto je fizičkim licima,i dodeljeno je isključivo pravnim licima.Ko želi da se bavi proizvodnjom alkoholnih pića mora da registruje firmu i zaposli tehnologa,čak i ako se bavi tradicionalnom proizvodnjom,i pored toga,sa tim se slažem,što je dužan da sve proizvedene količine alkoholnih pića,pre puštanja u promet,stavi na uvid inspektoru koji nosi uzorke na analizu.To je očigledan primer kojim se protekcionišu veliki proizvođači,na štetu malih.
Kada bi bilo dozvoljeno i fizičkim licima da se registruju,tada bi se na tržištu pojavio jedan veći broj domaćinstava sa manjim,ali kvalitetnijim količinama rakije i alkoholnih pića,koji bi sigurno ugrozio ovu nekolicinu velikih proizvođača osrednjeg kvaliteta.
Proizvodnju alkoholnih pića u svetu ne drže fabrike i firme,već privatni podrumi na farmama i privatnim gazdinstvima.
Treba preispitati i da li je ovakav zakon u skladu sa Ustavom,zato što je,po mom skromnom mišljenju,zabrana fizičkim licima da se bave ovim poslom,jednostavno,diskriminatorska.
Eto,na primer,promenom ovog zakona,ministar Dragin bi pokazao da ovo što je izjavio zaista misli ozbiljno.

sava

pre 13 godina

Dečko karteli po zakonu ne postoje. Ti ako možeš izbori se sa kartelom u sopstvenoj vladi i uvezi sve što je jeftinije preko nego kod nas,ako smeš od tajkuna koji takođe po zakonu ne postoje.Dosta je sprdnje sa sopstvenim narodom.

Miroslav

pre 13 godina

Dragin ukini monopo i stvori uslove za konkurenciju što kod proizvođača što kod prerađivača i ti si svoj posao završio, ovo monopolisanje koliko god godilo strankama (njihovo tajkunsko finansiranje) će vam se kad tad obiti o glavu.

marko

pre 13 godina

Da, znamo. Ratovacete sa njima do poslednjeg srpskog poljoprivrednika. Da je se ovaj ministar kao i drzava mesao u svoj posao, do sada ne bi svakog leta imali proteste malinara, ne bi imali prosipanje mleka, ne bi imali uvek nezadovoljne ratare itd. Kako ih vise nije sramota? Pa samo otvarate usta, cisto da nesto kazete, a znate da to nikakvog smisla nema ni nama ni vama. Privatizovali ste drzavu, a medije koristite samo da zamajavate one ljude koji pojma nemaju o tome sta je proizvodnja. Svi mi koji proizvodima nesto, najbolje znamo sa kakvim nesposbnjakovicima sa jedne strane, klasicnim kriminalcima kriminalcima sa druge strane, vasim posrednicima tj spekulantima sa trece strane, svih ovih godina imamo posla.
Na kraju bih vam samo porucio, nema nikakve sanse da se izvucete kao oni cobetovi, a mnogi su postali i vasi. Nikakve sanse.

Pero

pre 13 godina

Ja ovde nešto ne razumem. Minstar se bori protiv kartela tako što kaže: "ne, ne, budite dobri. Mi smo vam dali monopol a vi sada muzete građane. Ako nastavite to da radite, mi ćemo biti primorani da se držimo zakona i da vas razmontiramo." Ovo me podseća na onu izjavu Mihajlovića kad je bio ministar unutrašnjih poslova u kojoj poziva mafijaše da sada prestanu time da se bave, jer ih bum uhapsilo. Jednog dana. Ovo je bruka i sramota. To je pravna država!

Vojo Niče

pre 13 godina

Ne razumem ove komentare.

Šta ne valja ?

Pa on je jedini koji je digao glas protiv nepravde... zamerio se... izdržao pritisak i na kraju pobedio. Sad on ne valja, bolje da je uzeo mito i ćutao - jel bi onda bolje komentarisali ? Pazite kako nagrađujete nekog ko je pokušao da ispravlja stvari...

Nemam nikakve veze ni sa jednom političkom partijom, ali Vama gospodine ministre, svaka čast na pokazanom integritetu. Gotovo da smo zaboravili da to još postoji. Ima nas koji to cene. Nadam se samo da ćete da potrajete, jer ima jedna jermenska poslovica: "Ko govori istinu, mora pred vratima imati spremnog konja i jednu nogu na pragu".

nik

pre 13 godina

I ja priznajem da ministar Dragin barem nesto radi, jedini javno govori o kartelima(doduse mi gradjani to vrlodobro znamo)odajem mu od srca priznjanje ali nazalost sve je to jalovo jer koreni problema su siroki.

Pero

pre 13 godina

Vojo Niče,
Evo da ja probam da objasnim: problem je u tome što se sa kriminalcima ne dogovaraš. Svako rešenje koje se tada postigne je privremeno. Jer treba, na primer, da hvalimo ministra policije ako sutradan kaže lopovima koji su ukrali milion evra: "hajde vratite 5000 inače ćemo vas pohapsiti." Sve ovo je samo teška demagogija. Zna se put - Komisija za zaštitu konkurencije, kazna, zatvaranje. Kraj priče. Ostalo je samo loženje naivnih.

Tipolir

pre 13 godina

Ministar: Poklonićemo višak vakcina- tek će se dogoditi!
Orbović: Tražimo odgovore od Vlade- tek će se dogoditi!
Fijat: Izvozićemo 95% automobila- tek će se dogoditi!
Delta:Prodaćemo 50% Maksija u 2010.- tek će se dogoditi!
Vlada će odobriti skuplje putarine?- tek će se dogoditi!
Dragin: "Ratovaćemo" sa kartelima- tek će se dogoditi!
_________________

Ovo je sve u redu, ali što radite DANAS?

Lemi

pre 13 godina

'Prerađivački sektor mora da shvati da, ako su dve godine kupovali poljoprivredne proizvode po smešno niskim cenama i zaradili duplo više nego što su planirali, sada moraju da podele rizik poslovanja sa građanima i poljoprivrednicima", dodaje Dragin.'

Zasto? Gde to pise? Sta ih tacno na to u 21. veku, u navodno trzisnoj ekonomiji obavezuje?

Vojo Niče

pre 13 godina

Ne razumem ove komentare.

Šta ne valja ?

Pa on je jedini koji je digao glas protiv nepravde... zamerio se... izdržao pritisak i na kraju pobedio. Sad on ne valja, bolje da je uzeo mito i ćutao - jel bi onda bolje komentarisali ? Pazite kako nagrađujete nekog ko je pokušao da ispravlja stvari...

Nemam nikakve veze ni sa jednom političkom partijom, ali Vama gospodine ministre, svaka čast na pokazanom integritetu. Gotovo da smo zaboravili da to još postoji. Ima nas koji to cene. Nadam se samo da ćete da potrajete, jer ima jedna jermenska poslovica: "Ko govori istinu, mora pred vratima imati spremnog konja i jednu nogu na pragu".

Sinbad

pre 13 godina

Najpre kreni da razbijes kartel mobilnih operatera. Pogledajte pakete, cene, obracunske intervale. Razlikuju se u par procenata. Danas jedan provajder digne cenu paketa i za par dana ga isprate i ostala 2. Od pojave VIP-a na nasem trzistu, sve izmene u obracunima, paketima i cenama, akcijama, isle su na stetu korisnika. Slozicete se da je to nemoguce na trzistu na kojem vlada zdrava konkurencija.

Liberal

pre 13 godina

" Spremni smo da ”zaratimo” sa svim kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice, kaže Saša Dragin, ministar poljoprivrede Srbije."

A da zarati tako što će dozvoliti slobodan uvoz i ukinuti carine?? Tako će rasturiti sve kartele i monopole. Možda je na nekom platnom spisku...

Milan

pre 13 godina

Ministar Dragin bi svoje dobre namere mogao da dokaže na nekom primeru.
Predlažem da to bude,na primer,Zakon o rakiji i alkoholnim pićima.
Po ovom zakonu,pravo na bavljenje proizvodnjom rakije i alkoholnih pića ukinuto je fizičkim licima,i dodeljeno je isključivo pravnim licima.Ko želi da se bavi proizvodnjom alkoholnih pića mora da registruje firmu i zaposli tehnologa,čak i ako se bavi tradicionalnom proizvodnjom,i pored toga,sa tim se slažem,što je dužan da sve proizvedene količine alkoholnih pića,pre puštanja u promet,stavi na uvid inspektoru koji nosi uzorke na analizu.To je očigledan primer kojim se protekcionišu veliki proizvođači,na štetu malih.
Kada bi bilo dozvoljeno i fizičkim licima da se registruju,tada bi se na tržištu pojavio jedan veći broj domaćinstava sa manjim,ali kvalitetnijim količinama rakije i alkoholnih pića,koji bi sigurno ugrozio ovu nekolicinu velikih proizvođača osrednjeg kvaliteta.
Proizvodnju alkoholnih pića u svetu ne drže fabrike i firme,već privatni podrumi na farmama i privatnim gazdinstvima.
Treba preispitati i da li je ovakav zakon u skladu sa Ustavom,zato što je,po mom skromnom mišljenju,zabrana fizičkim licima da se bave ovim poslom,jednostavno,diskriminatorska.
Eto,na primer,promenom ovog zakona,ministar Dragin bi pokazao da ovo što je izjavio zaista misli ozbiljno.

Hm

pre 13 godina

Mi smo jedina zemlja u celom okruženju koja ima suficit u razmeni poljoprivrednih proizvoda sa svetom", dodaje on. Ljubi ga majka nesposobnoga... Pa tu i lezi problem. I ono sirovina sto imamo to izvezemo. Da je pameti, ne bi izvozili kukuruz, nego baby beef ili mlecne proizvode. Ovako izvezemo kukuruz, a uvezemo baby beef (ono malo, jer je preskupo za nase plate), a mleka nemamo.

siki ns

pre 13 godina

Prvo,nisi Ti ministar,da jesi nebi dozvoljavao ovo sto se desava,drugo,koju si skolu zavrsio da bi se bavio temom poljoprivrede,trece i najvaznije gde si sticao iskustvo i kada si se bavio zemljoradnjom da bi vodio jedno ministarstvo

nik

pre 13 godina

I ja priznajem da ministar Dragin barem nesto radi, jedini javno govori o kartelima(doduse mi gradjani to vrlodobro znamo)odajem mu od srca priznjanje ali nazalost sve je to jalovo jer koreni problema su siroki.

Miroslav

pre 13 godina

Dragin ukini monopo i stvori uslove za konkurenciju što kod proizvođača što kod prerađivača i ti si svoj posao završio, ovo monopolisanje koliko god godilo strankama (njihovo tajkunsko finansiranje) će vam se kad tad obiti o glavu.

olimpijada 2004

pre 13 godina

Da, "ratovacemo sa kartelima" tako sto cemo se dogovarati o cenama poljoprivrednih proizvoda, davati subvencije istima, poklanjati im budzasto poljoprivredno zemljiste, branicemo ih kad zatreba od poljoprivredne, veterinarske i drugih inspekcija i na kraju "izvinicemo im se" sto su vas potrosace potkradali sve ove godine prodajom skupih i nekvalitetnih mlecnih i suhomesnatih proizvoda.
Na drugoj strani uvescemo jos vece carine i prelevmane, da ne bi narod u Srbiji imao prilike da kupi nesto jeftinije i kvalitetnije od ovih prehrambenih proizvoda!!!!

Homer Simson

pre 13 godina

Ajd se kladimo u celokupni rod suncokreta,zita i mesecnog sledovanja mleka da necete ratovati sa kartelima. Ne verujem Vam nista,dzaba Vam sve to ! Znate za onu pricu o pastiru koji je stalno vikao vuk,vuk,vuk pa mu na kraju vise niko nije verovao, pa je ostao bez stada. E tako sad ni Vama vise niko ne veruje! Da imate m**a vi bi po vuku udarili, ovako lakse Vam je da sisate ovce ali sta kad nestane i ovcijeg mleka? Sta cete onda? Odo ja da smisljam svoju privatnu akciju protiv kartela (zasadicu zito u saksijama na terasi a kozu cu da smestim u garazu)
ps. Molim Dragina ako ovo cita, da forwarduje Milosavljevicu(on ce vec dalje Misku)

Homer Simson

pre 13 godina

A da zaboravih da kazem da se ne slazem sa 99% onog sto si izjavio gospodine ministre pa da krenemo:
1.Kazes da ste spremni da zaratite sa kartelima koji pokušavaju da diktiraju cene i izazivaju veštačke nestašice ? A kakav je to rat ? Da nije mozda rat iznurivanja pa ko duze izdrzi (mi gradjani ili monopolist)? Mada kad vidimo da neprijatelj(monopolisti) imaju vise municije(hrane) nego mi, ostaje samo da se uzdamo u srecu…
2. Ministar kaze: ’’ da mu je Drago mi je što je posle mesec i po dana borbe, Vlada stala iza Ministarstva poljoprivrede i što se ovom problemu nazire kraj". Da li to znaci da do sada nije imao podrsku sopstvene vlade ciji je clan ??? Pa da li je tvoje ministarstvo u nekoj trecoj zemlji ili u Srbiji ? Da li Vlada nije znala sta si ti radio do sada??? Kaze da se ovom problemu nazire kraj! To znaci da kriza nije resena kako se u javnosti predstavlja jer zaboga i ja nazirem da cu u penziju za 35 godina a mozda i necu ?
3. Ministar Dragin kaze : ‚’građani ne moraju da strahuju od novih nestašica i prehrambenih kriza", jer Vlada čini sve da hrane bude dovoljno i da poljoprivrednike niko ne ucenjuj.
U slobodno nekontrolisanoj trzisnoj ekonomiji gradjani ne strahuju od nestasica i kriza. Ni mi ne strahujemo od toga vec od monopola i CENA koje nam oni zu kordinaciju sa Vama namecu !
Hrane ima dovoljno ne brinite pitanje je samo po kojoj ceni ??? PA je si sam reko ministre(ruku na srce to nisi slago) da imamo suficiti u razmeni poljoprovrednih proizvoda?? Znaci hrane ima za medalju. PITANJE JE PO KOJOJ CENI ???
I kazes da nece dati da poljoprivrednike niko ne ucenjuje. Ovo vazi jedino ako se pod poljoprivrednikom podrazumevas Miskovica i sl. DA ti objasnim nesto cika ministre , poljoprivrednik je onaj koji ustaje u 5 ujutru radi po imanju,gaji stoku i obradjuje zemlju…Njih ne da ucenjuju nego im krv popise. Po tvojoj recenici to znaci sta je bilo bilo je, ako smo Vas do sad ucenjivali vise necemo. Puj pike ne vazi. Kad smo kod ucene seljaka mali info: odkupna cena zita je 13rsd a kod Miska je hleb 40 de se dene onih 27 jb li ga.
4.Ministar kaze : "Prerađivački sektor mora da shvati da, ako su dve godine kupovali poljoprivredne proizvode po smešno niskim cenama i zaradili duplo više nego što su planirali, sada moraju da podele rizik poslovanja sa građanima i poljoprivrednicima.
Sokiran sam ovom izjavom jer Ministar ovim direktno ukazuje na svoju(oganicicu se samo na njega ne na celu vladu) spregu sa organizovanim kriminalom. Znaci svesno izjavljujes da si znao da su odkup vrsili po ’’ smesno niskim cenam i duplo zaradili’’ i tek sad to kazes ???!!!
Tuzilac za organizaovan kriminal bi trebalo da porazgovara sa ministrom i vidi sta on to jos zna. Ministar sad trazi da ti losi momci podele rizik? Pazi da nece jer da su hteli da dele delili bi i ranije. O tome ministre mozes samo da sanjas(to je ona sreca o kojoj sam gore pricao ). Ne mozete da pozivate kompaniju koja je u ko zna cijem vlasnistvu(stranom) da pokaze lokal patriotizam ! To mozete u svojoj kuci ministre i u svojoj privatnoj firmi i pod uslovom da vi tako zelite ali bez zakonskim odredbi ne mozete tako nesto ‘’ narediti’’ bilo kome. Nije ni jedna privatna firma socijalna ustanova! Vreme socijal/komunizma je proslo doslo je vreme za koje smo se borili, zar ne ? DA li ce neki nas privrednik koji u sloveniji ima informaticku kucu ili Kostic u Ukrajini tamo pokazati lokal patriotizam ako krene da pravi gubitke ??? Nece, pokupice se i otici ce…. I koje je dozvolio tim preradjivacima da odkupljuju po smesno niskim cenama ???
4. Ministar kaze : od direktora Imleka Slobodana Petrovića dobili uveravanje da će oni povući količine namenjene izvozu i plasirati ih na domaće tržište

Ovo je nacin da se kaze ajd da bude sve kako je bilo i da se zabovi dok ne dodje oblje vreme ( mozda ono odmrzavanje plata u januaru? ). Krave nisu ni jednog trenutka zabusavale , redovno su davale mleko koje se jos redovnije predavalo mlekarama. Mlekari su ich pumpali u jogurt i sl . tako da izjava da ce se smanjiti deo koji die u izvoz i koji je zagarontovan devizni priliv zvuci smesno. Nece smanjiti izvoz jer nema razloga, samo ce deo iz jogura i sl staviti u normalno mleko.

5.Ministar kaze : pravih razloga za krizu nema i nju su izazvali isključivo monopolisti". Znaci priznajes da kod nas postoje monopoli? Znaci, cim postoje nisi ucinio nista da ih nema ? Tvoje konstatacije da su monopoli krivi i da postoje su dokaz tvog ne cinjenja na tom polju.

6 SA poslenjom stavko se slazem , imamo suficit i to je dobro ali treba da idemo na varijantu da ne izvozimo ciste sirovine vec da se prdje na neki visi oblik preradjevina koje imaju (noramlno) visu vrednost na trzistu

aw

pre 13 godina

stao sam vec kod prve recenice: "On dodaje da država čvrsto stoji na stavu da građani moraju biti zaštićeni od monopola i kartela". :) Mozda je mislio na Dansku ili Holandiju? Prodati celokupnu mlekarsku industriju jednom proizvodjacu, je l to primer te cvrstine?

radosav

pre 13 godina

Dragi ministre niste primetili da su krave počele da muzu seljake kojih je sve manje.Samo se nešto čudite šta se dešava a na TV predstavljate se kao država i umesto da sankcionišete neke pojave Vi ste iznenađeni šta se to dešava. Vama treba gospodin Mišković da objašnjava da je poljoprivreda Srbije nafta razvoja zemlje.

Neshha

pre 13 godina

Ili ne prica istinu ili ce uskoro da leti sa tog mesta...

Zivi bili pa videli...od njegove price nista nece biti, naravno...

Inace bi morao pola vlasti da pozove na odgovornost.....

dr

pre 13 godina

Branio jedan čovek drugog od trećeg tako što je vikao: E, ajd' аko smeš lupi mu još jedan šamar, pa ajde ako smeš još samo jedan, e, samo ako mu lupiš još jedan...

marko

pre 13 godina

Da, znamo. Ratovacete sa njima do poslednjeg srpskog poljoprivrednika. Da je se ovaj ministar kao i drzava mesao u svoj posao, do sada ne bi svakog leta imali proteste malinara, ne bi imali prosipanje mleka, ne bi imali uvek nezadovoljne ratare itd. Kako ih vise nije sramota? Pa samo otvarate usta, cisto da nesto kazete, a znate da to nikakvog smisla nema ni nama ni vama. Privatizovali ste drzavu, a medije koristite samo da zamajavate one ljude koji pojma nemaju o tome sta je proizvodnja. Svi mi koji proizvodima nesto, najbolje znamo sa kakvim nesposbnjakovicima sa jedne strane, klasicnim kriminalcima kriminalcima sa druge strane, vasim posrednicima tj spekulantima sa trece strane, svih ovih godina imamo posla.
Na kraju bih vam samo porucio, nema nikakve sanse da se izvucete kao oni cobetovi, a mnogi su postali i vasi. Nikakve sanse.

Pero

pre 13 godina

Ja ovde nešto ne razumem. Minstar se bori protiv kartela tako što kaže: "ne, ne, budite dobri. Mi smo vam dali monopol a vi sada muzete građane. Ako nastavite to da radite, mi ćemo biti primorani da se držimo zakona i da vas razmontiramo." Ovo me podseća na onu izjavu Mihajlovića kad je bio ministar unutrašnjih poslova u kojoj poziva mafijaše da sada prestanu time da se bave, jer ih bum uhapsilo. Jednog dana. Ovo je bruka i sramota. To je pravna država!

sava

pre 13 godina

Dečko karteli po zakonu ne postoje. Ti ako možeš izbori se sa kartelom u sopstvenoj vladi i uvezi sve što je jeftinije preko nego kod nas,ako smeš od tajkuna koji takođe po zakonu ne postoje.Dosta je sprdnje sa sopstvenim narodom.

Pero

pre 13 godina

Vojo Niče,
Evo da ja probam da objasnim: problem je u tome što se sa kriminalcima ne dogovaraš. Svako rešenje koje se tada postigne je privremeno. Jer treba, na primer, da hvalimo ministra policije ako sutradan kaže lopovima koji su ukrali milion evra: "hajde vratite 5000 inače ćemo vas pohapsiti." Sve ovo je samo teška demagogija. Zna se put - Komisija za zaštitu konkurencije, kazna, zatvaranje. Kraj priče. Ostalo je samo loženje naivnih.

Tipolir

pre 13 godina

Ministar: Poklonićemo višak vakcina- tek će se dogoditi!
Orbović: Tražimo odgovore od Vlade- tek će se dogoditi!
Fijat: Izvozićemo 95% automobila- tek će se dogoditi!
Delta:Prodaćemo 50% Maksija u 2010.- tek će se dogoditi!
Vlada će odobriti skuplje putarine?- tek će se dogoditi!
Dragin: "Ratovaćemo" sa kartelima- tek će se dogoditi!
_________________

Ovo je sve u redu, ali što radite DANAS?