Četvrtak, 14.01.2010.

18:50

Radujko: Nema štrajka u Telekomu

Generalni direktor Telekoma Branko Radujko kaže da neće biti štrajka, niti potrebe za štrajkom, a svako otvoreno pitanje unutar kompanije biće rešeno.

Izvor: B92

Radujko: Nema štrajka u Telekomu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Ranko Bradujko

pre 14 godina

Gospodi koja nude svoje kandidate sa sss, vss i fakultetima: isti bi prvo morali da rade preko ugovora ili omladinske nekih 5-6 godina za 114 din po satu ( + neplaceni godišnji odmor od 7 dana), koja god da je stručna sprema u pitanju, u sustini od 19000 do 21000 dinara mesečno, zavisno od broja radnih dana u mesecu.

Tako radi nas nešto više od 1500 angažovanih preko ugovora o posredovanju ili omladinske zadruge, koji se potajno nadamo ugovorima. Kadrovska sluzba se nalazi u Takovskoj 2, pa ko voli, CV - pa nek izvoli, jer daleko od toga da zapošljavaju isključivo preko veze (pogotovo za 114 din/h).

Elem, po našem zakonu neko možebiti angažovan samo do 120 dana za privremeno-povremene poslove. Ali to ne ometa kadrovsku službu da menja naziv radnog mesta na kome radite na svaka tri meseca u ugovoru koji potpisujete, a da vam posao ostaje isti.

Možda će gospodja Milica Oskar-Amidžić, direktor PR-a Telekoma, ... moći da da neki odgovor povodom gore navedenih tvrdnji, i da tako opravda svoj bonus od nešto više od 1.700.000 dinara (da, da više od MILION I SEDAM STOTINA HILJADA DINARA!!!)

Što se tiče povećanja plata stalno zaposlenima, treba da ga bude, jer glupo je da se firma hvali rekordnim profitom, a da ljudi koji su to omogućili razbijajući se od posla od posla, ne dobijaju ništa.

Toliko za sad,
Pozdrav

presrecna

pre 14 godina

o super :) ja radim u kancelariji u telekomu,mazem nokte po ceo dan,ponekad uvece izadjem na klopicu sa par mojih direktora o trosku firme,na platicu se ne zalim,nije neka ali je super,i jos ce sad da mi je povecaju posle strajka :) ovde me je zaposlio rodjak koji je na polozaju i kaze da se ne brinem jer telekom nikada nece da ima pravu konkurenciju i da propadne jer cuva glavu srbije koliko god vi to iz vase zlobe zeleli :)tako da ne morate da se brinete za nas posle dolaska bilo kakvih drugih i petnaestih operatera :) mozete samo da nas mrzite :) pozdrav svima :)

Igor

pre 14 godina

"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?"
Ovakva izjava samo pokazuje mentalitet radnika Telekoma. Od 01.02. prelazim u Telenor zato što mogu, a da mogu otišao bih u Norvešku bez problema, za razliku od dotičnog koji je navikao na sistem radio-ne radio-svira ti radio. Inače, ako ja mogu da promenim mobilnog operatera, možeš i ti poslodavca, ako nisi zadovoljan uslovima koje ti pruža.
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu (2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom)"
Budžet od tzv javnih preduzeća ne postoji, postoji samo jedan budžet Republike Srbije, a i da postoji, zanima me kako je izračunato tih 2/3 i od čega? Što se tiče komentara na profesorku, on je krajnje neumesan. Ne puni radnik Telekoma budžet, već svi mi plaćanjem poreza i dažbina. I sramota je porediti nekoga ko vaspitava i oblikuje ljude koji će jednog dana, možda i voditi ovu zemlju sa nekim telefonistima-banderašima. Ovom prilikom ću nerado citirati Tijanića - kada ti sin bude ličio na zaštićenog svedoka, a ćerka na Stoju, poješćeš svoje reči.
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili."
Ova izjava je krajnji bezobrazluk! Koliko su ti radnici izdvajali od plate pa su izgradili Telekom? Moji roditelji su pre 20 godina platili 1.500 DM za priključak sa dvojnikom, koji još uvek imaju! Prema tome građani Srbije su izgradili Telekom! I ko kaže da su oni to zaradili? Dajte da vidimo radni učinak pa da pričamo malo o tome.



"I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije..."
Pljuje se odnos koji radnici Telekoma imaju prema ostalim građanima od kojih žive. Niko ne kaže da je Telenor bolji, ja, kao što rekoh, od 01.02. prelazim u Telenor, pa da vidim kakvi su. Ako ne valjaju, tu je i treći operater, samo da mi država dozvoli da zadržim broj.
"Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit."
Ovu izjavu i ne vredi komentarisati, liči mi na proglas neke od "patriotskih" stranaka.

"Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu..."
Zanimljivo je da se ti nisi zapitao koliki je broj zaposlenih u Telenoru, obrazovna struktura, njihov radni učinak, kvalitet usluga, i kako su dobili posao kod privatnog poslodavca, za razliku od Telekoma koji je u većinskom vlasništvu države. Ubeđen sam da bi poređenje bilo zapanjujuće.

"Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom..."
Opet "patriotski" proglas!

"I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno..."
Nenormalna je ova izjava koja pokazuje nivo neznanja. Radnici Telekoma su svoju platu već zaradili. Na rukovodstvu Telekoma je da odluči da li će dobit (ne prihod) da raspodeli radnicima ili da uloži u razvoj preduzeća kako bi zadržali korisnike.
(Igor, 15. januar 2010 22:53)
Igore, puno pozdrava, i razmisli malo o svemu što sam napisao.
(Đorđe, 17. januar 2010 13:25)

1. Ovde se ne postavlja pitanje, a svakako da ni konstatacija radio-ne radio... ne moze da se upotrebi, jer je evidentno da je "radio", posto je u pitanju dobit, da "nije radio" ne bi bilo dobiti...
2. Nisam radnik Telekoma
3. Poslodavac, bilo drzava ili "obican covek" su duzni da deo dobiti raspodele na radnike, sto je dobit veca, logicno je da i plata-dobit radnika bude veca...
4. Postoji budzet Republike Srbije , a koliko se on puni i u kom procentu moguce je videti. S obzirom da najvecu dobit od tzv. javnih preduzeca ima Telekom, logicno je da on puni budzet najvise. Ja nisam spominjao ostala preduzeca i poreske obveznike, nego tzv. javna preduzeca, iako Telekom nije javno preduzece jos od svog osnivanja, jer udeo od 20% ima Grcki OTE.
5. Kakvo je vaspitanje u skolama i kakvo je skolstvo dovoljno govori stanje u tim istim skolama, u pravu ste, nije za komentarisanje...
7. Sta je to radni ucinak za Vas u Telekomu? Predpostavljam da Vi zamisljate rad u Telekomu kao industrijsku traku na kojoj je potrebno zapakovati 100 kutija necega za 1 sat, pa ako se zapakuje ili ne zapakuje plata je ista...
8. Platili ste i za EPS prikljucak, kao i za vodovodnu mrezu, kao i za legalizaciju, itd...
S tom razlikom sto prikljucak za telefon nije od znacaja za funkcionisanje zivota, kao struja i voda... Telefon je Vas izbor i tu ste mogli da ne platite, kao sto ce te od 01.02. preci u Telenor za 0 dinara.
Potpuno neumesan i neosnovan komentar za 1500DM...
Da li ste Vi uopste morali imati fiksni prikljucak i zasto?
9.Porazavajuce je sto ljubav prema domacim kompanijama vidite kao proglas partije... ili nije ako niste iz Srbije, onda se izvinjavam.
10. POTPUNO STE NEUPUCENI, jer iako je Telekom akcionarsko drustvo ( 20% OTE i Telekom nema monopol), drzava i dalje drzi uredbu o zamrzavanju plata i raspodeli dobiti, te tako tretira Telekom Srbija A.D. kao javno preduzece. Rukovodstvo nema nista protiv da se dobit deli i da se plate koriguju u skladu sa osvarenim prihodom. U tome je problem i cela ova prica.
11. Koliko je zaposlenih u Telenoru i kolika je dobit?
12. Kakav je "radni ucinak" i koliko prikljucaka je po jednom radniku Telenora?
13. I dalje mislim da ne treba da razmisljate televizorom vec iskljucivo glavom...
Priznajem da sam zbunjen sto "poziv" da razmisljate svojom glavom kvalifikujete kao proglas neke "patriotske" partije...

U buduce, kada delite komentar i kada kvalifikujete da li je neko normalan ili nenormalan i da li je u pitanju znanje ili neznanje, sagledajte i proucite materiju u celini.

Da ne bude zabune, svakako da Vam necu uzeti za zlo to ste neupuceni u vlasnicku strukturu Telekoma...kao ni koliko tel. prikljucaka "ide" po jednom zaposlenom, takodje ne uzimam Vam za zlo ni to sto ne znate da Vlada drzi uredbu o zamrzavanju plata za kompaniju koja nije javno preduzece, vec je akcionarsko drustvo.

Na kraju ipak vidim sta je problem vecine: nacin na koji gledaju stvar... samo povrsno, uhvate se za cifru ili za platu, ne sagledavajuci celinu...

Ali ok, bar znamo sta je problem. Valjalo bi organizovati javnu edukaciju "neumesnim komentatorima", da bi im se pokazalo koliko su u stvari neupuceni u problematiku...te da bi vremenom naucili da gledaju celinu.

Srdacan pozdrav Djordje i dobro razmislite o svemu... i drzite se "patriotizma", pa razmisljajte svojom glavom, ne televizorom...

pepa

pre 14 godina

@miki : pitala sam ga! ne brini nije kod tvoje svalerke, takve su mu ispod nivoa. oni iz telekoma imaju neke svoje extra, to oni dobijaju u sklopu plate, to su ti oni bonusi, sto "ovde na sva zvona..."! lep komentar, nema sta! na srpskom se to zove nemoc! procitaj koju knjigu, pa ces znati argumentovano raspravljati. veliki pozdrav :))))

Đorđe

pre 14 godina

"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?"
Ovakva izjava samo pokazuje mentalitet radnika Telekoma. Od 01.02. prelazim u Telenor zato što mogu, a da mogu otišao bih u Norvešku bez problema, za razliku od dotičnog koji je navikao na sistem radio-ne radio-svira ti radio. Inače, ako ja mogu da promenim mobilnog operatera, možeš i ti poslodavca, ako nisi zadovoljan uslovima koje ti pruža.
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu (2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom)"
Budžet od tzv javnih preduzeća ne postoji, postoji samo jedan budžet Republike Srbije, a i da postoji, zanima me kako je izračunato tih 2/3 i od čega? Što se tiče komentara na profesorku, on je krajnje neumesan. Ne puni radnik Telekoma budžet, već svi mi plaćanjem poreza i dažbina. I sramota je porediti nekoga ko vaspitava i oblikuje ljude koji će jednog dana, možda i voditi ovu zemlju sa nekim telefonistima-banderašima. Ovom prilikom ću nerado citirati Tijanića - kada ti sin bude ličio na zaštićenog svedoka, a ćerka na Stoju, poješćeš svoje reči.
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili."
Ova izjava je krajnji bezobrazluk! Koliko su ti radnici izdvajali od plate pa su izgradili Telekom? Moji roditelji su pre 20 godina platili 1.500 DM za priključak sa dvojnikom, koji još uvek imaju! Prema tome građani Srbije su izgradili Telekom! I ko kaže da su oni to zaradili? Dajte da vidimo radni učinak pa da pričamo malo o tome.



"I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije..."
Pljuje se odnos koji radnici Telekoma imaju prema ostalim građanima od kojih žive. Niko ne kaže da je Telenor bolji, ja, kao što rekoh, od 01.02. prelazim u Telenor, pa da vidim kakvi su. Ako ne valjaju, tu je i treći operater, samo da mi država dozvoli da zadržim broj.
"Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit."
Ovu izjavu i ne vredi komentarisati, liči mi na proglas neke od "patriotskih" stranaka.

"Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu..."
Zanimljivo je da se ti nisi zapitao koliki je broj zaposlenih u Telenoru, obrazovna struktura, njihov radni učinak, kvalitet usluga, i kako su dobili posao kod privatnog poslodavca, za razliku od Telekoma koji je u većinskom vlasništvu države. Ubeđen sam da bi poređenje bilo zapanjujuće.

"Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom..."
Opet "patriotski" proglas!

"I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno..."
Nenormalna je ova izjava koja pokazuje nivo neznanja. Radnici Telekoma su svoju platu već zaradili. Na rukovodstvu Telekoma je da odluči da li će dobit (ne prihod) da raspodeli radnicima ili da uloži u razvoj preduzeća kako bi zadržali korisnike.
(Igor, 15. januar 2010 22:53)
Igore, puno pozdrava, i razmisli malo o svemu što sam napisao.

Miki

pre 14 godina

"pepa", pitaj muza kod koje zenske ide....
A sad...posto sam upoznat sa poslom koje doticna gospoda ima, ne kazem da primaju oromne plate, ali su vise oid zadovoljavajucih u odnosu kakve primaju ostali zaposleni u nasoj drzavi....
Necu da se zalim i ne zalim se niakda, ali mi sa nasim primanjima jedva platimo racune i skrpimo za hranu...A ona su ukupno oko 40000hiljada za celu porodicu...
Glavesine koje primaju preko 150000 hiljada treba da se postide ali oni to nikada nece da urade...
Mada bih se i na mestu zaposlenih monopolistickog preduzeca zvanog "Telekom", ja postideo da sam njihov zaposlen,a strajkujem kada drugi nemaju para ni za zivot,a kamo li za nesto vise....
Toliko od mene...

Milan

pre 14 godina

vidim da je radujko josh par akcija sproveo od jutros. poslao onih 200% viska zaposlenih iz telekoma da komentarishu gde stignu :D
i dzaba se sad trudim i shaljem poruku, po obichaju, pojeshce je mrak ;) znachi - evo maminim i tatinim telekomcima povecanje plata...

gorza

pre 14 godina

Zeleo bih ovom prilikom da se zahvalim svima koji su dali svoj glas u prilog strajku koji u sustini ne bi trebao da se odrzi iz gore pomenutih razloga neisplacenih toplih obroka i tako to,nego iz cistog najblaze receno bezobrazluka vodecih ljudi firme (onaj krem Telekoma)koji su na ime bonusa isplatili medjusobno od 130-350 hiljada dinara(mozda i vise)a koji su onako dziberski nazvali "efekat uštede" u platnom listicu.Cinjenica je,za divno cudo odmah drugi dan vrednost dinara drasticno porasla ,zbog naravno velikog izliva dinara na trziste,a ne zbog isplate 1700 dinara sirotinji(mozda je i zbog toga Telekomu kasnila plata juce-pricalo se da je nece biti,, vec u ponedeljak).Ogroman broj ljudi u Telekomu crnči za pomenutu sumu od 35000 do 50000,ali onih 30% (čast izuzecima)ne radi nista i dobijaju pare na osnovu poltronstva,ulizivanja..dobrih odnosa sa vrhuškom,dobrih političkih odnosa i tako dalje.Ovaj štrajk nista nece promenuti na bolje,pljačka nevidjenih razmera ce se i dalje nastaviti.

radimo da zaradimo

pre 14 godina

Ljudi, prestanite da gledate u tuđe dvorište! Kada u vašoj firmi ostane višak para tražite veće zarade! Ja u svojoj firmi isplaćujem trinaestu platu od para koje preteknu u toku godine!

el jefe

pre 14 godina

Krkobabic za omladinsko ministra!sto jest,jest najbolji je DS...Mnogo ljudi ovde neimenuje krivce za los polozaj omladine.Ko vodi to ministarstvo?koja stranka?

el jefe

pre 14 godina

"A šta je sa hiljadama mladih koji rade kao ugovorci ili preko omladinske i tako rade već godinama sa platom koja nije ni 20000!?"
NEKA TRAZE BOLJI KOLEKTIVNI UGOVOR
P.S jel ima neko ministarstvo za omladinu i sport?kakva je uloga tog ministarstva?CIJA ONI PRAVA ZASTUPAJU?

joj

pre 14 godina

malo im je! Znači profit firme je nenormalno velik... A mi ćemo da je prodamo da nas umesto države guli neki Đole ili Pera! Gde je računica?
Staviti firmu na tržište akcija, dati slobodu narodu da svaki pojedinac može otkupiti akcije od 30-50000€ šta ostane na tender pa se i tajkuni ogrebu, cena akcije raste... Dobijete puno malih akcionara i eto kapitalizma, a odbori nek razmišljaju o štrajku.

Igor

pre 14 godina

... i ovde ne treba da "pokaze zube" drzava, vec zaposleni, da prestane pljacka zaradjenog, onoga sto je ta kolicina zaposlenih u Telekomu zaradila...

pa nek budu plate i po 100.000 za srednju skolu u Telekomu, ako zarade, to je ok.
Daleko je ispod 35.000 din od cene rada za isti posao u Dojc Telekomu, sa sve srednjom skolom... ili Telenoru...

Da ne zaboravimo, Telenor je drugi operater u Evropi po snazi, iza Dojc Telekoma, a prisutan je u Srbiji kao konkurencija Telekomu i kao drugi operater.

Nikako da Narod shvati da se plata deli iz dobiti, a ne iz budzeta, jer dobit firme puni budzet! Kada bi to shvatili, prestali bi "plitki" komentari o visini strucne spreme i ceni rada...

el jefe

pre 14 godina

@el jefe

Ajde izračunaj ponovo sam stavi 20.000,00(što je realna prosečna plata u Srbiji kada se oduzmu poslanici,direktori JP , članovi raznih upravnih odbora i sl.) umesto 35.000,00 pa da vidimo šta će da ti ostane.
(drop, 15. januar 2010 11:57)
radnici srbije ujedinjeni za svoja prava a omladinci na zapadu rade djabe dve godine da bi dobili uniske poslove...Progresivna skela je niza,nemaju prava glasa
a.k.a gusteri

bes bes urnebes

pre 14 godina

STRAŠNO!!!!!
prosečna plata zaposlenih je preko 70000 (neto) i to im je malo, stvarno sramota!!! A šta je sa hiljadama mladih koji rade kao ugovorci ili preko omladinske i tako rade već godinama sa platom koja nije ni 20000!? Sram bilo sve koji će da štrajkuju, neka izvuku zadnjice iz svojih fotelja i pogledaju malo po korisničkim servisima, neka tu decu pitaju da li im je mala plata, da li bi nekada otišli na godišnji odmor ili na bolovanje kada su jako bolesni, nemaju prava ni na šta, rade za bedne plate i drže na dlanu ono što se zove Telekom i rad sa korisnicima....
DA LI ĆE ONI NEKADA DOBITI UGOVORE NA ODREĐENO ILI STALNO I TU VAŠU BEDNU PLATU OD 40000 ??????

pepa

pre 14 godina

Moj muz radi u Telekomu! Odlazi od kuce u 7, dolazi oko 17. Kada ga nazovem, prvo ga pitam da li si u guzvi. Redovno kuci nosi pune torbe nekih aparata za ADSL i IPTV koje testira kada sin i ja zaspimo. I predvece zove korisnike, da vidi ko ce sutra biti kuci, da organizuje posao, kaze nema ih prepodne kuci, ljudi rade. Bas je lepo citati sve ove komentare kako se u Telekomu nista ne radi. Vi najbolje znate!

Izliv frustracija

pre 14 godina

Ne radi se, brale, o tome da ti ne treba da imaš platu veću od 20.000 dinara već o tome da vas ima duplo više nego što je potrebno i da ste većina vas tamo zaposleni preko veze bez potrebnih kvalifikacija i stručnosti (znam iz prve ruke) i da dobijate tu platu bez straha od otkaza ili osećaja odgovornosti i jašete na monopolu koju Telekom ima na nesreću ovog naroda.

A stotine hiljada stručnih mladih ljudi sedi na birou i nema šansu za zaposlenje.

I jos hoćete da štrajkujete, umesto da se pokrijete ušima i ćutite?! Sram vas bilo.

Igor

pre 14 godina

Citam komentare i sve ne mogu da verujem da je razmisljanje vecine u Srbiji sledece:
"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu ( 2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom )
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili.



I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije...
Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit.

Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu...

Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom...

I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno...

Pedja

pre 14 godina

1. Nisam uopste u fazonu da komsiji crkne krava, vec sam u fazonu PRAVDE, a Telekom, EPS, zdravstvo, prosveta, to je sve drzavno vlasnistvo i mora da postoji odredjena hijerhija u platama i to sto neko sa srednjom skolom iz Telekoma ima platu kao nastavnik ili lekar nije ni malo normalno! Ali tako je oduvek bilo, samo budala u Srbiji zavrsi faklutet, a jos veca budala zavrsi drzavni fakultet. A ako ti smatras da je sasvim u redu da postoji ovakav odnos plata u javnom sektoru, to onda govori o tome koliko si ti moralan covek!
2.Telekom ima monopol u internetu, a ti posto si iz Telekom i napises ovakvu glupost, to vise govori o tome koliko su obrazovani i obavesteni zaposleni Telekoma, Telekom ima nesto sto se zove "poslednja milja" vasi su PORTOVI, vasi su KABLOVI ( inace te kablove smo mi svi finansirali nekada sa po 2.000maraka ) Jedini ko ne zavisi od vas je SBB, a SBB ne postoji u svim gradovima i to i nije ADSL nego kablovski internet.
3.nemoj molim te da pominjes cene, a jos vise te molim da ne pominjes smesne cene i ovu farsu od tendera za drugog fiksnog, vidis na zapadu platis 20-30evra i dobijes i neogranicen razgovor u fiksnoj, adsl, kablovsku, znaci ide se ka tome da vise ne postoji implus, znaci jos jedan primer koliko si upucen u rad telekomunikacionih kompanija.
4.tacno je da ne postoji monopol u mobilnoj, samo jos uvek vas cuva Ratel jer ne uvodi prenosenje brojeva, pa kada se uvede prenosenje brojeva videcemo ko ce imati najvise korisnika, a i u mobilnoj vise postoji nesto sto se zove kartel nego konkurencija.

Jovan

pre 14 godina

Ne mogu da verujem, ovaj ... Radujko, pa on stvarno misli da je generalni direktor ove krave muzare zvane Telekom? Od koje, izmedju ostalih, zivi i demokratska stranka.

stariji telekomac

pre 14 godina

Nemjote biti u zabludi,dolaskom konkurencuje Telekomu,neće biti nikakvih pojeftinjenja za obične građane,već se mogu samo očekivati novi servisi tj.usluge koje telekom do sada nije sam razvijao.Kao što smo videli da prodajom NIS-a nismo dobili jeftinije a ni kvalitetnije gorivo,kao što SBB, koji je privatno preduzeće ne nudi za džabe svoje usluge(o kvalitetu slike i interneta,drugom prilikom) tako neće biti jeftinijeg telefoniranja.Realan pad cena se može očekivati u IP saobraćaju(internet,IPTV i sl.)ali samo u smislu dobijanja bržih protoka po ceni sadašnjih sporijih,što realno i nije pojeftinjenje jer se taj proces odvijao i ranije kod Telekoma.
Što se plata tiče a najviše se pominju te od 35000 o toj mizeriji ne vredi pričati jer ako tako krenemo, idemo prvo da premlatimo pekare koji imaju platu od 70000,prodaju hleb po 35 dinara a on realno vredi 15.
Država je do sada imala 15mlrd din prihoda od Telekoma, sada će imati verovatno nula.Što se tiče povika na telekom,treba znati i ovo: da preduzeće koje se bavi telekomunikacijama zahteva konstantno ulaganje u opremu zarad konkurentnosti na tržištu.To je sada, zahvaljujući poltici vlade obustavljeno i ako se tu nešto ne promeni, od Telekoma ne da neće koristi imati građani(u smislu lošeg servisa) već će i država izgubiti bogato "devojče za udaju".

Parizer

pre 14 godina

Citajuci ove komentare zakljucujem da nije problem kolika je plata u Telekomu koliko je ustvari problem to sto velika vecina radno sposobne snage u Srbiji ili nema posla ili nema sanse za povecanjem plate te mu jako smeta i bode oci to sto se u drugim sektorima plate povecavaju. To je zapravo problem, ljudi pricaju kako bi radili za manje, kako imaju skole, kako ovo kako ono. Moram da vam kazem da na zapadu takodje neko radi, a neko ne, neko je izgubio posao, neko nije, plate su uglavnom i tajna i posedovanje skole nije garancija da plata treba da bude tolika i tolika, kolega do mene i ja nemamo istu platu iako radimo potpuno isti posao, dakle sve je relativno. Ali na zapadu je stopa nezaposlenosti mala u odnosu na Srbiju, standard je veci. Nemojte mi reci da ce se radnik Telekoma obogatiti od 500 EUR plate, problem je u tome sto ostali nemaju recimo 300 EUR pa ne bi se ovoliko pricalo o ovim stvarima. Sve je to samo jad i beda Srbije i njene pogubne politike i njene propale ekonomije zacinjene korupcijom, neistinama, malverzacijama. Ljudi se bune sto se nekome podize plata, a kad se spomene Kosovo i Hrvatska i Crna Gora i Partizan i Zvezda svi se lako pecaju na parole i lako budu zavedeni i opijeni kojekakvim nacionalistickim parolama. To su pravi problemi Srbije i njene politike a ne plate u Telekomu. Stvari treba menjati iz korena, a gasenjem vatre se nece nista postici.

epikur

pre 14 godina

pa oni koji misle da je plata od 35000 dinara velika i da se u telekomu samo sedi i kucka na racunaru grdno se varaju,jer u telekomu ima poslova koji iziskuju rad napolju na temperaturama od -18 pa do +40 tako kaze zakon,a gde je tu i rad sa ljudima,pa 95 posto stanovnistva i ne zna kako funkcionise telekom a mislim da ni poslovodstvo polako gubi predstavu jer mnogo stvari zavisi bas od tog radnika sa 35000 dinara.a ovi koji kazu da bi se rado menjali grdno grese pustio bih da se malo veraju po stubovima i cuce u oknima i rovovima sa recimo temperaturom od -5 i kosavom od 50 na sat,a samo da napomenem da kolege slicnog posla u epsu imaju i beneficiran radni staz.tako da svako ima pravo da se ljuti a sto se tice ovih stob hoce da raskinu ugovore pa slobodno telenor jos nije poceo da radi a vec se zali kako je cena niska

veteran

pre 14 godina

Alo bre ljudi, sta vi pricate pa naravno da ce svi da traze povecanje plata!! PO cemu se EPS razlikuje od drugih?! A vi iz Telekoma lepo povecajte cene impulsa i eto resenja. Kad moze EPS mozete i vi, kao i ostali naravno. Pri tome je za sve kriva ova vlada ako vec oce da bude dosledna onda to treba da vazi za sve a ne da bude selektivno.

zar je vazno?

pre 14 godina

Citam ove izlive frustracija i prosto ne mogu da verujem koliko je cemera i zuci u ovom nesrecnom narodu. ZNAM, nazalost, da ce ovaj moj komentar u vecini slucajeva biti ocrnjen, ali ipak...
Da li je moguce da je nekom veci problem to sto se neko ko ima platu od 41.000 (moja je tolika sa sve regresom i toplim obrokom) bori za vise, nego to sto on sam ima 20.000 ili manje??? SVI skupa u ovoj drzavi placamo nerealno visoke cene nekim Miskovicima i njemu slicnim, ali nije to problem - problem je sto neko ima vise od proseka. Nije problem sto se privatnici izivljavaju nad svojim zaposlenima terajuci ih da rade neplaceno prekovremeno - problem je to sto neko ima vise od 20.000 i trazi vise. Nije problem to sto su na zapadu plate neuporedivo vece nego ovde, a cene gotovo iste - problem je to sto neko ima vise od 20.000 i trazi vise. Sto se tice raznih gluposti koje su u prethodnim komentarima pominjane potpuno pausalno, mogu reci par CINJENICA, kome god se to svidelo ili ne:
1. Internet je preskup i tu MORA doci do snizavanja cena - Telekom NEMA monopol
2. Impuls u fiksnoj telefoniji je SMESNO jeftin jer su cene pod kontrolom drzave. Na kraju krajeva visina ponude Telenora za desetogodisnju licencu JASNO govori o tome kakav se profit tu moze ocekivati.
3. U mobilnoj telefoniji Telekom takodje NEMA monopol, a pritom ima najveci broj korisnika.
Znam da su svi navedeni podaci nedovoljni nekom ko ne zeli da shvati, ali to vec nije moj problem. I da, gospodo moja, razmislite da li ce vam biti bolje ako nama ne povecaju platu, ili ako je povecaju vama???
Sve ukazuje na strasni sindrom - da komsiji crkne krava...

Koko

pre 14 godina

U fiksnoj Telekom ima gubitak, što znači da građane kreditira! Mislite li da će Telenor da daje djabe. Cene u fiksnoj idu 100% gore kada Telenor dobije licencu

Korisnik koji ce vas sigurno tuziti

pre 14 godina

Svi koji eventualno ostanu bez telefona i interneta treba da tuze Telekom za nastalu stetu, jer su ugovorom obavezani da pruzaju te usluge. Da vidimo onda da li ce se ponovo igrati tih glupih igara.

Nije isto!

pre 14 godina

EPS i Telekom uopste nisu isto! Priroda posla i tezina poslova koji se rade u Telekomu ne mogu se meriti sa onim sto se radi u procesu proizvodnje elektricne energije u EPS-u.
S druge strane, svako malo nam podizu cene telefoniranja, a cena struje je depresirana da bi se sacuvao socijalni mir.
Lako je Radujku da se duva kako ce on ovo ili ono, ne zna sta ce sa parama, NASIM PARAMA, i bezocno sponzorise svaki seoski vasar u Srbiji - bolje da smanji troskove usluga ovog preduzeca! Sram ga bilo!

demi

pre 14 godina

Posto sam ostao bez posla pre par meseci, spreman sam da radim umesto nekog iz Telekoma i da delimo platu na 2 dela. Ma moze i za mene 35%. Znaci on slobodno neka sedi kuci i ja cu mu kada primim platu nositi 65% toga sto primim.

danica

pre 14 godina

Hvala Bogu. Sta ima da nas sve maltretiraju sindikati, resite to sami...
A Kacbo slabo analizira. Učešće zarada u prihodima komanije je uobičajne poslovni pokazatelj koji prati svaka komapnija, akcionar, revizor i kreditor....
ko voli da komentarise poslvne pokazatelje, ima na raspolaganju MBA studije, razumece posle toga...
Drugo, ovo je najuspešnije preduzeće u Srbiji, ne opravdavam apriori njihove zahteva, ali svakako ne bi bilo normalno da jedan EPS sa apsolutnim monopolom i megalomanskim gubicima ima bolje od njih.

radnik telekoma

pre 14 godina

Svaki radnik, bez obzira da li radi u državnoj ili privatnoj firmi, ima pravo da se bori za svoje interese. Na žalost, usled zastrašenosti i nedostatka sindikalne organizovanosti radnika to se prećutkuje. Mnogobrojne firme no poštuju Zakon o radu.

Alempije

pre 14 godina

Ako je takva stvar i telekom posluje sa dobitkom, onda lepo smanjite cene svojih usluga i na taj način pomozite građanima da lakše prebrode ekonomsku krizu.
Isto važi i za EPS.

kacbo

pre 14 godina

Da se isplati novac iz proslogodisnje dobiti...kakve to veze ima sa radnicima da mi neko objasni.
Pravo na dobit imaju samo vlasnici i niko drugi, i to samo ako se vecinski vlasnici dogovore da je uopste isplate

Samo 10 % od prihoda ide na plate. Kakve veze ima prihod sa platama. Prihod je prihod, rashod moze biti veci od prihoda. Plate se placaju iz razlike a ne iz prihoda.
Ima firmi sa milionima prihoda a gubitasi.

Trece. Postoji otvoreno trziste, ako neko misli da vredi vise, sto ne promeni firmu.

Neko hoce vise, a ne znaci da vredi vise, ako vredi onda nema problema ide dalje ima drugih kompanija.

Nista mi nije jasno.
Recesija svima su ugrozena radna mesta, a ovi strajkuju za isplatu iz dobiti preduzeca.
Ovo je za "Ipak se okrece"

jovan p.

pre 14 godina

Treba da vas je barem malo stid. Kada sam 1997 g. hteo da uvedem fiksni telefon morao sam da platim "učešće" 1200 DM. Kompletnu vašu infra strukturu izgradila je država dakle, poreski obveznici tj. mi. Onda ste nam naplaćivali i učešće i sada, osetivši da vam se može (Prošao je EPS, što ne bi ste i vi?), Pretite štrajkom da bi ste namirili svoje sebične prohteve. Udarate pomalo i u patriotsku liru:"Sve u okolini pokupovao je Dojče telekom šta ako kupi i nas"? Pa ništa "sirota" gospodo iz Telekoma. Planeta će i dalje da se okreće a vi ćete morati da zarađujete svoje plate. A što se tiče onih sa srednjom školom koji će zbog malih plata da odu kod konkurencije, pustite ih neka idu. Nemamo nikakva prava da sputavamo njihov stručni razvoj i materijalni boljitak. Verujte gospodo iz Telekoma da su u ovom momentu ljudi masovno protiv vas i da će samo ako Telenor dobije licencu, uslediti masovno otkazivanje ugovora sa vama. Pa vi onda možete u miru da raspravljajte koliko ćete još novih radnika da zaposlite budući da ste imali najdinamičniji razvoj u Srbiji prošle godine.

fartcry

pre 14 godina

"Razlog zbog kog idemo u štrajk nisu zarade, već to što nas sve manje poštuju kao preduzeće"

Pa kad ste najgori od sve dece...Sto ne odu na dobos, onako komplet...

Nikola NBgd

pre 14 godina

Odnos strucne spreme i plate zavisi od firme do firme. Ako ima para i volje bice i velikih plata. U mojoj firmi (mora da ostane bez imena)ima para pa cistacica ima 40.000 platu i jos se buni ???? Svi hoce pare a para nema. Ali kad su mogli studenti, taksisti i drugi da strajkom\blokadom dodju do svojih nekih ciljeva sto ne bi i Telekom i TENT. Kad popustis jednom onda moras svima.

dejan

pre 14 godina

Kad poredite plate zaposlenih sa srednjom školom u privatnom i javnom sektoru, onda poredite i plate fakultetski obrazovanih ljudi. Videćete da je poražavajući podatak.Plate u privatnom sektoru su za 50% veće za fakultetski obrazovane ljude.
Ne zanosite se da je tako sjajno u Telekomu.

Ana B.

pre 14 godina

Radim kao visa medicinska setra u jednom KBC-u u Beogradu. Imam 33.000 dinara platu i od 50 do 56 radnih sati nedeljno. Ako se zna da je radna nedelja 40 sati onda je racunica prosta. A cesto se nema vremena ni za dorucak. Jel treba i sestre da stupe u strajk a pacijentima neka je bog u pomoci jer lekara i onako nema - vecina ih zbrise vec u 11h :)

SRAMOTA !

pre 14 godina

Ako im povecaju plate- prelazim na Telenor, a fixni gasim !
Klasicne lopurde !

MTS konstantno gubi korisnike koji prelaze u Telenor- to ne moze biti slucajno!

kyone7

pre 14 godina

Opet isti scenario, kao i u proteklih 20+ godina.
Baciti neku kosku, u ovom slucaju u saradnji sa sindikatima, oko cega ce se narod uzbuditi (pogledajte samo komentare), a zatim, u pozadini, vratiti plate direktorima i tzv. menadzerima na 400+, 500+ hiljada. Tiho, da niko ne primeti.

borko

pre 14 godina

Čekaj sad... jeste, Telekom zaista posluje sa dobitkom, to stoji, ali zar to nema nikakve veze sa tim što je monopolista? A ko mu je to obezbedio - vlada. Naglašavaju da su drugačiji od drugih javnih preduzeća, a štrajkuju vladi... U normalnom svetu, za veće plate se bori samo boljim radom, a ne štrajkom...
P.S. fiksni i tako ne koristim ;-)

Radnik firme koja se ne zove Telekom

pre 14 godina

Pa kako vas bre nije sramota!!!???
Evo i ja se prijavljujem da radim u Telekomu za 20 000 dinara, nadam se da ce se naci neko da najuri svu tu bagru koja je dosla preko veze i sad traze JOS, nikad im nece biti dosta!!!
Prijavljujem se za posao u Telekomu, siguran sam da imam vece znanje na racunaru od vecine vas tamo, znam odlicno engleski i nemacki a fakultet sam prekinuo jer nisam mogao da izdrzim troskove (bio sam na budzetu), imam 23 godine, jedini je problem sto sam musko, a znam da je "pravilo" u telekomu da na jednog muskarca ide 10 devojaka!!!

Srećko, Bgd

pre 14 godina

Meni je mts zbog duga od 1200 dinara isključio mobilni telefon i iako je taj dug plaćen još u utorak telefon mi još nije uključen jer pare ni posle tri dana nisu legle na račun!!!
I još traže veće plate, sram ih bilo!

Pedja

pre 14 godina

PRIVATIZACIJA!!!!!!!!! Pa neka ih vlasnik postuje kao preduzece. Aj se kladimo da ce posle privatizacije pola njih doboti otkaz. Razmazena bagra, znaju i sami da se od njihovog profita finansiraju stranke i da im zbog toga nece faliti ni dlaka sa glave. Dobice sve sto budu trazili...

Ivan Topola

pre 14 godina

Vrhunac je cinizma to sto radi sindikat Telekoma. Koliko ljudi u Srbiji prima minimalac ili manje od minimalca, a oni nisu zadovoljni svojim platama koje su iznad proseka. Ja bih im samo porucio da ima ljudi koji bi radili za njihovu platu na njihovom mestu...

Petrović Dragan

pre 14 godina

...i treba!Mene ne zanima koliko oni imaju,ali znam da isto kao i većina od nas ni oni nevideše nikakve promene do one na rečima koje su obećane petog oktobra.Evro raste,svi dužni jer od plate nemože da se živi,apatija,nezaposlenost....mislim da je ovo sa EPS-om samo ppokrenulo lavinu,jer više nnemože da se živi.

marko

pre 14 godina

U ovoj priči vidim da jedino sindikati mogu da se brinu o pravima radnika. Ako radite u privatnoj firmi gde vas izrabljuju i dele otkaze kao ništa, kao konstruktivan korak predlažem osnivanje sindikata. Ako budete saglasni moraće da vas slušaju ili u najgorem da zatvore firmu, a što očigledno nije neka šteta. Iskreno podržavam ljude koji su se organizovali i traže bolje uslove. Uradite to i sami.
Drugo pitanje je suštinskih promena načina razmišljanja. Radnici koji klimaju nogama na zidu i surfuju po netu po ceo dan nisu potrebni. Ostale poštujte, jer je to osnovni postulat zdravog razuma. Ako pravite rezultat imajte plate, ali imajte i kontrolu da se zna ko pravi rezultat i kako da preživite privatizaciju koja vam sleduje kad tad.
Ako vozite kola 200 na sat, a pogled vam je na 20 metara ispred auta, e pa tada je sudar neminovan, samo treba da se nađe prilika.
Molim Vas da ne protestvujete zbog udruživanja radnika nego da se sami udružite i da se borite za kontrolu tog Telekoma, radnici za prava, ostali građani za to da se tamo ne zapošljava ISKLJUČIVO preko veze, pa čak i kada se radi o stručnjacima. Mnogo stvari "smrdi", a plate od 35.000 su najmanje bitne. I ovakvi tekstovi koji popularistički izazivaju mržnju jadnih i napaćenih mislim da su kontraproduktivni, da se ne izrazim dugačije jer verujem da mi ne bi objavili komentar.
Velike banke, koje su i krivac za ovoliku krizu, su isplatile enormne bonuse u sred iste. Nije ništa sjajno ni u najrazvijenijem svetu, ali je mnogo civilizovanije. Naći će se način da se takvo ponašanje suzbije. Ona naša Nepravda!, daj mi pušku, nije dala sjajne rezultate. Hladne glave se ipak bolji rezultati postižu.

Nenad

pre 14 godina

Ako im popuste, nikad od mene vise nede dobiti glas, al nikad. Nasta ovo lici, ajd ja iz privatne firme da strajkujem pred vladom, da mi drzava doda jos malo na moju platu.

Jabucilo

pre 14 godina

Plata od 35000 je ispod nivoa prosecne plate u Beogradu. I budimo iskreni, koliko god to bila fina plata za sprske standarde ipak je to crkavica (siromasna smo drzava). Telekom kao akcionarsko drustvo koje se ne finansira iz budzeta (ukoliko je ovo istina) ima pravo da upravlja zaradama svojih zaposlenih. ALI licemerno bi bilo ne reci da za tolike prihode mogu najvise da zahvale drzavi, pre svega zbog njenog zastitnickog odnosa prema preduzecu. Takodje, treba skrenuti paznju na cinjenicu da kad god je neko drzavno preduzece u buli tu je drzava da uleti sa parama iz BUDZETA, a to su pare gradjana ove zemlje. Neka se odreknu tih privilegija pa onda neka se bune.

Kao i u mnogim drugim slucajevima, moje misljenje je da je najbolje resenje privatizacija. Na taj nacin drzava nema nista sa preduzecem, njeno je samo da ubira porez. Na taj nacin necemo vise imati kojekakve stranacke dunstere na celu mocnih kompanija koji su tu dosli zahvaljujuci svojim sjajnim performansama u lepljenju plakata. Takodje, nece biti ni razloga (mada to nije sigurno s obzirom na nivo korupcije) da drzava pojedina preduzeva stiti k'o bele medvede praveci od njih monopolske gigante. I onda sve prema zaslugama.

Omladinac

pre 14 godina

Drage naše stalno zaposlene kolege, samo Vi štrajkujte...
U pravu ste, ipak je malo 35.000...
I samo budite bez brige!
Jer i dok budete u štrajku, Vaš posao ćemo i dalje obavljati mi, omladinci, kao i do sada...za naših 20.000!

Sram Vas bilo!!!!

Predrag

pre 14 godina

Hvata me muka od onoga što čitam o našim javnim preduzećima - radnik sa srednjom školom u "Telekomu" ima 35000 dinara, prosek u EPS-u je poveliki, JAT kupuje nove automobile za rukovodioce...
Moja supruga kao profesor sa fakultetskom diplomom u državnoj školi (i 20 godina staža) ima desetak posto veću platu od tog "srednjoškolca" u "Telekomu". Kada će javma preduzeća da prestanu da budu ustanove socijalne zaštite za podobne i rođake?

Bice frke

pre 14 godina

ne znam kako ce u javnom sektoru ali direktor moje kompanija koja ima 400 zaposlenih je juce bio na sastanku sa 50 privrednika vlasnika razlicitih kompanija i planira se veliki strajk u privredi ako drzava nastavi da se razbacuje ovako, a privredi da uvodi nove namete i poreze... Prestace se sa uplatom novca u budet dok vlast ne pocne da vodim normalnu pollitiku, a Unija poslodavaca i deo Privredne komora podrzava ovo. e onda ce da bude belaja, kada ne bude para za plate svim neradnicima u javnom sektoru ima Vlada sa sleti, pa da vidimo za jedno dva meseca... kazu da je slicno bilo u Spaniji 1996, a onda je 80% privrede stupilo u strajk i da placa drzavi. Vlada je pala posl 40 dana, i niko sledeci se vise nije zezao, zato je danas Spanija 6 po bogatstvu u EU.

drop

pre 14 godina

@el jefe

Ajde izračunaj ponovo sam stavi 20.000,00(što je realna prosečna plata u Srbiji kada se oduzmu poslanici,direktori JP , članovi raznih upravnih odbora i sl.) umesto 35.000,00 pa da vidimo šta će da ti ostane.

Draga

pre 14 godina

Navikli ljudi na pare na trinaeste i cetrnaeste plate pa nemaju obzira ni na kog drugog. Moze im se jos neko vreme, sada cemo u strajk, pa vise necemo, ajmo blokirajmo Nemanjinu i tako redom nista novo...!
Nema u telekomu niko manje od 45 hiljada izuzev radnika koje Telekom iskoriscava rade po 10 i vise god. na iastom radnom mestu pod nekim izmisljenim nezakonitim ugovorima nisu u stalnom radnom odnosu imaju 19 000 platu i nemaju nikakve privilegije kao telekomovi radnici.
Ko vodi Telekom i sta Vlada Srbije sa njim radi, to je jedan cirkus u svetu. Jedva cekam da se i ta prcija proda pa da makar moje dete nagleda kako hijene u ovoj drzavi raznose i ovo malo sto je ostalo.

Mandrak

pre 14 godina

Kod naseg naroda je uvek zloba i zavist.Niko se ne pita zasto je njemu mala plata i sta ce da uradi po tom pitanju,nego zbog cega je drugima veca.Telekom po zaradama nije ni medju prvih deset drustvenih preduzeca.
Ja radim u mobilnoj 064 u odrzavanju sistema(smenski rad) i do pre 3 meseca sam imao platu oko 60 000 dinara sa SSS(smenski rad+rad vikendom+nocni rad).E,onda je krenulo smanjivanje i zakidanje gde se stigne(naravno samo za tehnicare),pa je doslo do 45000.Znam da je ta cifra za 80% ljudi u Srbiji san,i da bi mnogi bubreg dali za takav posao.Ali takav posao u inostranstvu je placen 10 puta vise(bukvalno),radio sam neko odredjeno vreme za 3 strana operatera u zadnje 4 godine.Znam,svi vi cete reci "Pa ako si nezadovoljan,idi u inostranstvo i radi tamo".Mogu,nije to neki problem(barem 70-80 mojih kolega je dalo otkaz i otislo).Ja bih ipak voleo da zivim i dalje ovde.Nisam neki veliki patriJota,ali zelim da zivim sa zenom i decom ovde(ma sta mnogi mislili o Srbiji).Mozda bi mogao da predjem u kokurenciju,ako mi se vec ne svidja plata u Telekomu a zeleo bi da ostanem ovde.To bi i ja voleo posto se u Telenoru i VIP-u za potpuno isti posao kao moj dobija 2,5x veca plata(cak je u m-telu u CG i RS veca plata).Na zalost moju,a i ljudi sto su otisli iz Srbije,ne moze:interni dogovor izmedju Telekoma i konkurenata da ne primaju ljude iz Telekoma.Zbog tog razloga svi mi jedva cekamo privatizaciju,jer privatnim kompanijama nije u interesu da im odlaze strucni ljudi.To je najveci razlog zasto su skocile plate u Telenoru.Pojavio se VIP,ponudio ogromne pare,gomila ljudi iz Telenora presla u VIP,menadzment Telenora se zamislio i skapirao da mora da dize plate ili da se oprosti od ljudi.Direktore u Telekomu to ne tangira,mogu svi da odu.Zato je usluga u mobilnoj losa,a,verujte,bice jos gora.Sta bi bilo da nekom iz Vlade ode mozak iz stand by rezima u radni(sto je naravno nemoguce) i zamisli se zasto Telekom daje manje para u budzet(inace Telekom daje 2/3 para a sve ostale firme 1/3),zasto odlaze ljudi pa je usluga gora,zasto pretplatnici beze od nas.Pa skapira(kao sto je i Telenor) da mora da dize plate da zadrzi ljude.
I za kraj,znam da ljudi rade i za 10 000 dinara,znam da u Kg se ljube u dupe ako nadju posao za 15000 dinara.Takodje znam da ljudi na Aerodromu,BPI(pekarska industrija) primaju duplo vece plate,i zelim im jos vece.Ma koliko su to lopovske firme,barem daju raji normalne plate za zivot.

ljusaq

pre 14 godina

napravio bih spisak svih
zaposlenih od 2000 pa nadalje
pa video koje primljen sa
konkursom i sa adekvatnom
spremom ako takvih uopšte ima,svi ostali koji traže to
što traže a primljeni su po
partijskim i rodjackim linijama METLA na biromu su
hiljade mladih i strucnih
ljudi koji jedva cekaju posao
ili rade bar dva puta vise od
pomenutih a imaju duplo manja
primanja

B

pre 14 godina

"Joksimović kaže da se Vlada samo „vadi“ na MMF i njihov uslov da ne sme biti povećanja zarada i da se to njih kao profitabilne kompanije uopšte ne tiče. On je istakao da Telekom nije javno preduzeće koje "prati" MMF, već akcionarsko društvo koje posluje sa dobitkom i puni budžet, tako da, prema njegovoj oceni, nema razloga da se njihovim zahtevima ne izadje u susret." W, ima razloga - BAZOBRAZNI SU I NEORGANIZOVANI, sem kad traze pare! Ali eto nama Telenora, pa mogu oni da se bune koliko hoce.

dejan

pre 14 godina

Ovo sve lici na 1995 i smenu Avramovica... svi mu trazili pare za penzije, plate, a on nije zeleo da ih stampa.... smenili ga, zivelo se 1god malo bolje ( stampalo se ) a onda krah....

Podescam vas da je 1994 1dem=1din, da bi 05.oktobra.2000 god odnos bio blizu 1dem=40din.!!! Skok od vishe stotina procenata.

Osam godina kasnije ( ako racunamo u markama 1dem=48din. ) Skok od samo 20%.

Branko

pre 14 godina

Odgovor: (vlada, 15. januar 2010 01:15) i slicnima.....
stvarno je plejada ogorcenosti.
1.profit telekoma pripada drzavi
2.storniranje racuna na kraju godine pokazuje deficit ili suficit
3.on se od ukupnog profita isplati kao nagrada 13 plata radnicima.drzava je ukinula 13-tu platu
4.i ja radim kod privatnika,uvek stignem da doruckujem,rucam...a radno vreme mi je od 7 do 17 h.
i za to dobijem 800 evra mesecno, naravno ne prijavljen jer drzava je pojedinim tajkunima omogucila kao i sama sebi da ne se placaju doprinosi.
5.Slobodno trazite sovje parce kolaca i kroz strajk,jer je to ocigledno jedini nacin da se dodje do cilja.
6.ne opravdavam strjk kao meru, ali bolje i vama nego politicarima, njihovim porodicama,blizim i dalekim rodbinama.
7.licno nemam nikog u telekomu,a ni vi....pa ne vidim razlog sto se bunite.Nek se ljudi izbore za svoja prava,plate,zarade,pa neka su i 5 x vece od moje bice mi drago jer su u pitanju radnici, moji-vasi prijatelji i nek imaju,bolje oni kao strucna lica nego direktori i partijski drugovi koji su dobrih 98% ne strucni.
8.Kome se ne svidja tamo gde radi nek se strpi jos koju godinu dok ne pocnemo svi kolektivno da bezimo iz srbije i ostavimo predsednika tadica,tomu nikolica,ivicu dacica, konjica mrkonjica,dinkica,dragana todorivica ........ itd sa sve palmom ostavimo same u srbiji da sami oru, kopaju,grade,projektuju,hapse,sude....i nastave da se igraju monopola.Jedna stvar povezuje monopol i risiko i na kraju ne ljuti se covece.....razmislite dobro sta im je jedinstveno?!
Meni se ne svidja sto su u srbiji samo plamici,sto nema vise ni jednog politickog lica koji bi mogao da kaze ja sam taj,spreman sam da moja plata bude 40 000 dinara kao predsednika i savesno i odgovorno cu obavljati svoj posao i stititi kaqko radnika tako i poslodavca,a ne samo jednu stranu....stranu poslodavca!

Miroslav

pre 14 godina

Neka se strpe da postanu otvoreno akcionarsko drustvo pa ce onda da traze povisicu ili bolju platu kod drugog poslodavca. Isto kao i svi mi drugi u ovoj zemlji.
Ako im se ne svidja nek pale u USA. Tamo ce da prepoznaju njihov kvalitet i potencijal.

Milan

pre 14 godina

Nije plata od 35000 velika nego su ostale male.Zahvaljujuci korumpiranom sindikatu,neslogom radnika,rasprodajom fabrika nesposobnima i ekspertima na vlasti mi radimo za Africke nadnice i jos smo zadovoljni.Javnim preduzecima nije to dedovina,oni su samo zaposleni i za to primaju platu.Napraviti izuzetak i dozvoliti im podelu nezaradjenog ,otvara Pandorinu kutiju a onda slede strajkovi i to vecina opravdanih.

zoran

pre 14 godina

Pa da nema Telekoma draga gospodo ove silne rupe u buđetu teško da bi se popunile.Koliko država uzima od nas da bi namirila JAT , Železnicu i druge gubitaše to nikom ne smeta.Zahvate i uzmi koliko im treba a nama šta ostane a korisnici hoće bolje usluge za Đž!. No sreća sad kad stigne Telenor svi koji su nezadovoljni mogu da pređu kod njih.Kad vratim film u nazad takva frka i povika je bila i na mobilnu MTS pa ne vidim da smo propali dolaskom Telenora i Vipa a svaki dan čujem kukanje na visoke račune kod njih.

Petar

pre 14 godina

Iskren da budem, prijatno sam iznenađen činjenicom da je neko otvorio priču o preduzeću „Telekom Srbija AD“.Ljudi, lično radim u Telekomu godinu i po dana, a zaposlen sam preko omladinske zadruge kao i većina zaposlenih u ovom akcionarskom društvu (po nezvaničnim podacima, oko 90% ukupnog broja zaposlenih u celom Telekomu radi preko omladinske zadruge). Evo šta to praktično znači: moj sat rada iznosi 114 dinara, dakle, dnevno 912 dinara, odnosno mesečno od 17.300 dinara, ako mesec ima 19 radnih dana (kao što će imati na primer januar) do 21.500, ako mesec ima 23 radna dana. Takođe, ne mogu ni da razmišljam o plaćenom godišnjem odmoru, plaćenom bolovanju (i bolovanju uopšte), regresu, 13-oj plati, normalnom zdravstvenom osiguranju, trudničkom bolovanju za koleginice, novogodišnjim paketićima za decu itd. Napomenuo bih i to da je veliki broj mojih kolega, koji takođe rade preko omladinske zadruge, pa i mnogo duže od mene, završio upravo srednju PTT školu, kao i višu PTT školu (koje su usko specijalizovane za područje telekomunikacija), a takođe je, preko iste omladinske zadruge u Telekomu zaposlen i veliki broj fakultetski obrazovanih kolega. Sa druge strane su moje, uvažene, stalno zaposlene kolege kojima je prosek plate sa srednjom stručnom spremom od 50.000 dinara, pa na više. Ovom prilikom neću pominjati primanja kolega koje su završile više škole i fakultete...to, dragi čitaoci, ostavljam Vama za nagađanje... Pritom, stalno zaposlene kolege imaju redovnu isplatu plata 1. i 15. u mesecu, regres, plaćeni godišnji odmor od 18 radnih dana (u prvoj godini) pa na više, 13-u platu, zdravstveno osiguranje, plaćeni dan slave, plaćen Božić, Novu Godinu, plaćeno bolovanje (ovde bih napomenuo da se u sektoru u kome radim, bolovanja ne koriste uvek u prave svrhe, već se koriste kao izgovor za odlazak u Grčku, Italiju, Španiju, Južnu Ameriku itd.), razne popuste preko sindikata itd... Izvinite što pitam, ali nije mi jasno zbog čega je stalno zaposlenim kolegama palo na pamet da štrajkuju... Većina tih kolega nije stručna u poslu koji obavlja, čast izuzecima, veliki broj tih kolega svoj posao ne obavlja savesno, čast izuzecima, veliki broj tih kolega nije upućen u najosnovnije funkcije rada računara, interneta itd. (lično sam svoju šeficu učio da pošalje E- mail), a da ne pričam o njihovim kolektivnim, ali i individualnim uspesima kada je posao u pitanju. Lično poznajem veliki broj zaposlenih koji rade preko omladinske zadruge, koji imaju ogromne odgovornosti na polju posla, koji svoje zadatke obavljaju savesno, koji nemaju pauze u radu od po pola sata na svakih sat vremena, koji izdržavaju porodice, plaćaju stanarine, a pri tom ne kukaju. I što je najvažnije od svega, više ne postoji mogućnost primanja u stalni radni odnos zbog, kako je uvaženi generalni direktor naveo, ekonomske krize.
Gospodin Branko Radujko je u oktobru 2009. godine u javnost izašao sa informacijom da je preduzeće Telekom Srbija a.d., do tog meseca ostvarilo veći profit nego za celu 2008. godinu.
Iskreno bih pitao, ko je najzaslužniji za tako uspešno poslovanje preduzeća uzimajući u obzir sve gore navedeno? Zbog čega omladincima nisu bar malo povećane plate iako, u najprofitabilnijem Telekomovom servisu (988) radi oko 90% omladinaca? Iako, ne samo u tom servisu, već i u celoj Funkciji Žutih i Belih strana, koja je po statistici iz 2009. godine najprofitabilnija funkcija u Telekomu, radi preko 90% omladinaca.

наставник

pre 14 godina

Просвето тупава шта чекаш. Јел'нам није довољно што су нас заврнули за (2+6)% који су договорени пре замрзавања. И зашто су синдикати у мају и новембру ћутали!? Да ли би ћутали да је прдседника Владе Николић, Коштуница...?
Да ли су ћутали зато што су у предизборној кампањи потписали пакт са ДС-ом, па сад испуњавају обећано?
И какви су вам то синдикати који вам раде о главу через опстајања њихових партија на власти а и самих њих!? И какви сте ви кад им зато још и плаћате!?
И све ми се чини да сте бадава и у школу ишли.
И нака вам је срећна Слава.

Sima

pre 14 godina

Sta znaci dobit javnih preduzeca. Da li oni racunaju neke troskove. Sve sto imaju dobili su od drzave za dzabe ili su naplatili gradjanima. Sada usluge naplacuju i drzavi i gradjanima i to racunaju kao dobit. To je kao da dobijete posao u punoj robnoj kuci, pa kada zavrsite posao uzmete pazar i kazete ovo je moja DOBIT.
Ja predlazem da za hranu, po ovom sistemu, seljacima kupimo zemlju, seme, da im platimo rad i da posle mozemo na pijaci da srecno kupujemo hranu po cenama najnizim u Regionu.

Dejan

pre 14 godina

Ma sta vam je ljudi sta se nervirate? Ionako nista tu ne mozemo da uradimo. Nema druge za Srbiju nego cvrsta ruka i... motka. Ko ih sisa, bolje i da ne citam ove vesti. Odo sutra da gledam Avatara 3D. To je prava stvar...

NIkola

pre 14 godina

Ja imam zavrsen fakultet i rado cu da radim za tih 35 000 din za koji vas srednjoskolci koji su upali preko veze nece da rade.Moj mail je dzoni_kg@yahoo.com.Ali posto sam u telekomu sluzio civilnu vojsku znam da nije bas 35 000 jer npr tatin sin koji ima 3 godine srednje i to SUP-a(svi znaju u kg-u koja je to skola),koji je mladji od mene 7-8 godina imao je platu 47 000 a na poslu samo slusa winamp i visi na netu.Za 9 meseci nisam mogao da provalim sta on uopste radi u tom telekomu sem sto prima platu.U kancelariji gde sam bio je "radilo" 7 ljudi a od toga je stvarno radio samo jedan i njemu skidam kapu jer covek stvarno znao sve dok ovi ostali bukvalno ne rade nista.Samo kad ce da se jede i pije.E tom jednom ja bi povecao platu 3 puta a ove ostale na ulicu jer coveku su samo smetali a sad koji radi non stop i zna skoro sve ima skoro istu platu kao ovi paraziti.

Zuc

pre 14 godina

Ja radim u privatnoj firmi i imam dobru platu, i to u Nisu. Nemam nista protiv da svako trazi vecu platu ako je to zasluzio ali malo je onih koji su svesni toga, da li zasluzuju ili ne. Ovde se pak radi o tome da oni dobro znaju kolike plate imaju ljudi iz vrha telekoma pa na osnovu toga i traze vise za sebe, i to je po meni ok. Glupo je sada napadati nekog ko bi da ima vise od 35 000, kao da je to PUNO PARA a nije. Vi sto ne radite pocnite da radite pa ce te vrlo brzo shvatiti nekorektno deljenje novca - direktori - radnici. Ne bunite se sto neko zeli vishe nego uradite sve da vi sami imate vise.
I nije tacno da se u privatnoj firmi ne moze povecati plata, razgovorom i argumentima o strucnosti. Ali pre toga morate i pokazati svoju strucnost, profesionalizam - rec za koju malo ko u drzavnim firmama zna sta znaci.

Teodor

pre 14 godina

Telekom strajkuje poslednjih 20 godina (bar koliko ja mogu da svedocim). Jedino u Srbjii mogu da ne postoje tehnicke mogucnosti za uvodjenje fiksne linije, interneta, da budes dvojnik ceo zivot...a cena im je prava sitnica. Izcaseni su skroz.

diskriminisan

pre 14 godina

uhmm kad udjem tamo da pokazem racun za telefon, pa kad vidim na jednog muskarca koji sefuje, po deset mladih zena radi..uhmm hvata me bes.

i onda shvatim ko je u stvari diskriminisan,i ko dobija najbolje poslove u ovom gradu..uzas.
i jos hoce da strajkuju..ma dao bi vam ja..

B

pre 14 godina

Odlicno. Skoro svi imamo mobilne telefone, a ko je na 064 moze tako reci dzabe da predje na VIP ili Telenor i gotova prica. U medjuvremenu ce Telenor da postane drugi fiksni operater, pa posle ovi iz Telekoma mogu svojim telefonima da gadjaju zabe po barama. Taman da se resimo (jos jednog) parazita!

el jefe

pre 14 godina

"Kako bre male plate ako je najmanja 35 hiljada"
1.Sta mogu da kupim za 521$(35000 din) za mesec dana?
2.kako bi izdrzala porodica od cetvoro?
Ako sistem kaze da zivotni racuni (krediti za kucu,kola,telefoni,struja..) nesmeju da predju 40% opterecenja bruto plate znaci ostaje mi 60% plate za zivot!(hranu,provod,bioskop,suve smokve itd...).. a ako pripazim mogu da ustedim 10% MESECNE PLATE!!!!!
p.s
Logika obicnog radnika

vlada

pre 14 godina

Imam vss,ali bih radio posao i sa sss,u telekomu,za tih minimalnih 35 000.Ukoliko neko iz kadrovske sluzbe Telekom Srbije,cita komentare,najljubaznije molim vas sa b92,da mu ostavite moju e-mail adresu.Najavljeni strajk sindikata telekoma,je vrhunac bezobrazluka,cinizma,ali i uvreda,za desetine hiljada nas koji se raspadamo od posla u privatnim firmama,koliko puta nisam ni stigao da jedem zbog obima posla citav dan,o pritiscima i tome da se za svaku gresku placa iz svog dzepa,necu ni da pricam,kod nas nema sindikata,a otkaz se lagano dobija.Telekom je raj,za sve privatne firme,to zaposleni u njemu ne znaju da cene,jer im je u 99% posto slucajeva,prvi i jedini posao upravo taj...

Van Helsing

pre 14 godina

Juče sam ih malo branio, ali nisam bio upoznat sa platama. Ako ima negde tolika plata sa srednjom školom, neka traže bolji posao. Pre štrajka treba da se ispita ko se zaposlio na legalnom konkursu a ko preko veze ili koverte, pa da se ponovi konkurs za ona radna mesta gde nije poštovan zakon. Nešto sumnjam da bi ti novozaposleni pomišljali na štrajk.

(ne)razuman

pre 14 godina

Kad bi bili toliko brzi u realizaciji zahteva korisnika za dodatnim i novim uslugama, ADSL-om i IPTV-om, kao sto ste brzi da strajkujete, ni jedne konkurencije se ne bi morali plasiti!

razocarani korisnik

pre 14 godina

Oni da strajkuju, pa to su neopevani lopovi, ali nemam drugi izraz za tu kompaniju. Znaju da posalju opomenu i da ce vas tuziti ako ne izmirite dugove, a kad podnesete na uvid listing za merenje potrosenih MB i ispostavi se da sam u pravu, oni vas islkjuce, pa se sudi.
Bitno je da je direktor veoma strucan, stranacki, pokusao da proda kompaniju u Davosu, dok je u svetu fiksna telefonija skoro iscezla, znate ono skype, msn, internet...ali ovde se zateze oko drugog operatera, da sa svih litica i proplanaka mogu da glasaju za svoje omiljene junake u realitu emisijama.
Neka se obrate direktoru, strucnjaku, eminetnom, koji je na tu funkciju dosao sa 5 god. iskustva u slicnim poslovima, zna najmanje dva svetska jezika, komunikativan, da nije osudjivan, visoka strucna sprema, tehnicki fakultet, spreman za timski rad, i sa idejom o prosirivanju trzista, a da se ne pokriva iz budzeta gradjana.

Emir

pre 14 godina

Svi radnici imaju pravo na vise plate kad su cijene u porastu. A radnici iz ostalih preduzeca, bilo drzavnih ili privatnih, neka hitno zapocnu sa strajkovima za povisenje plata. Zajedno ce te lakse postici ciljeve. Ne dozvolite da vas vlast podijeli i time lakse vama zavlada. Bolje sutra za sve nas. Organizujte se!

mad

pre 14 godina

Kad se podnese zahtev za telefonski prikljucak kazu nema tehnickih mogucnosti,dok cetvorica radnika telekoma sede na zidicu u kancelariji masuci nogama napred-nazad i govore to tako kao da je to nesto najnormanlnije sto moze biti.Ovo se desilo u S.Pazovi dok sam trazio telefonski prikljucak za preduzece u stranom vlasnistvu.Ovi stranci nisu mogli da veruju da tako nesto jos negde postoji. Posle se malo podmaze gde treba pa se odjednom stvore tehnicke mogucnosti. Sada predlazem da podignu cenu impulsa ,skrate vreme trajanje impulsa za 30 % , i povecaju plate za 40 %. Regres za letnji i zimski godisnji odmor u visini jedne plate i 4 nove godine i bozica da se uvedu u jednoj godini obavezno !

dzo

pre 14 godina

Srbi, mislio sam da su tako alavi i zeljni svega jer su siromasni, gladni i nemaju nista ali izgleda da mi nije islo da mislim, jer i kad zive u vilama i voze dzipove oni su jos alaviji i kradu i dalje misle samo na sebe, nikada na druge.

Milos

pre 14 godina

MALE PLATE!!!PA DA LI STE VI NORMALNI LJUDI MOJI!!!Kako bre male plate ako je najmanja 35 hiljada.Jos kaze oce evropske standarde,e pa sa tim standardima cete morati nesto i da radite,a ne samo da lencarite.Uostalom ipak je ovo Srbija.

Milko

pre 14 godina

Treba im svima dati otkaze.
Napraviti novu sistematizaciju radnih mesta.
Raspisati konkurse i oglase za popunu istih.
Pa ko dobije posao taj će raditi i ceniti isti.

Svi smo mi poštari

pre 14 godina

I treba da štrajkuju. I kod Slobe su stalno štrajkovali. Zar ste zaboravili sve one velike štrajkove PTT-a protiv Miloševićevog režima??

Srdjan

pre 14 godina

Cekaj, 70% zaposlenih ima srednju skolu, a vi se bojite da ih ne izgubite jer ce takvi strucnjaci preci kod konkurenata? Zar je to najbolje sto ste uspeli da smislite kao izgovor?

Zmaj

pre 14 godina

Bude li problema u vezi internet i telefonskih usluga ima da se dignu svi gradjani i da zahtevaju od rukovodstva Telekoma da svi strajkaci dobiju otkaze i na njihovo mesto zaposle nove radnike koji ce imati zrno morala da rade za minimum 35 000 mesecno.

Zoran

pre 14 godina

Kako te nije sramota, od tolikog silnog jahanja i posla kako li si uspeo da sve ovo registruješ, pribeležiš i vidiš. Došo si preko veze, u većini slučajeva malo ili slabo radiš. Kad se pojavi pravi poso onda se angažuju drugi ljudi i druge firme, a vas čuvaju za neku drugu priliku, a dotada... Mnogo je takvih kao ti i tebi sličnih koji odnose ogroman deo para.

dalmos

pre 14 godina

Ajmo redom.

1.Dali ste nam prosek za ovih 70% zaposlenih, kao i ukupni prosek, odakle, prostom matematikom,dobijamo da preostalih 30% zaposlenih prima PROSECNO po 85000!!!
Eto sjajnog mesta da nadjete sredstva za povecanje plata ovih 70% ,za koje ste tako zabrinuti. Dakle njima date 6% , i to pokrijete tako sto cete ovima uzeti 2% (sto nece ni osetiti),i problem resen
2.Svoje zahteve obrazlazete REKORDNOM DOBITI u prosloj godini!
Time bas i ne bi trebalo da se hvalite.Bar ne sa monopolske pozicije, pri cemu nam je internet ubedljivo najsporiji i najskuplji u sirem okruzenju, a cena impulsa takodje daleko skuplja od zemalja u okruzenju (u odnosu na prosecnu zaradu). Ni ADSL niste razvili u potpunosti a u Sloveniji je i VDSL vec prevazidjen.O telefonskoj infrastrukturi da i ne govorimo, posto cete se jos bar 5 godina hvaliti razdvajanjem dvojnika i digitalizacijom.

3.Sa druge strane, u trenutku kada ljudi strajkuju jer im je ugrozena gola egzistencija, seku sebi prste da bi ih neko uopste saslusao, vi ste se drznuli da potegnete pitanje POVISICA, TOPLOG OBROKA i REGRESA! BEZOBRAZNO!!!

4.Da rezimiram, u ovom slucaju beskrajnog bezobrazluka, bahatosti i odsustva smisla za realnost, drzava treba da pokaze zube. Svakom ko stupi u strajk treba da bude urucen momentalni otkaz,a na birou postoje na hiljade ljudi sa odgovarajucim kvalifikacijama, koji bi pristali da rade i za znacajno manje plate od trenutnih u Telekomu. A vi gospodo, nedovoljno placeni strucnaci, slobodno potrazite drugo mesto da unovcite svoje znanje!

Milos

pre 14 godina

Pa normalno da ce strajkovati kad im niko ne moze nista, telekom je drzava u drzavi, samo cvrsta ruka nekog GAZDE nadam se ruskog da osete malo jaram!

velja

pre 14 godina

Sve lepo otpustiti pa kod peconija i miska da tamo strajkuju. Evo ja imam odmah 2 kandidata sa fakultetima u porodici koji ce da rade za te pare.
Kako vas nije sramota?
A sa druge strane nije mi žao vlade. Oni su vas ostavili u ucenjivačkoj poziciji pa sada nek se peku izmedju vas i MMFa.

Miligram postenja molim

pre 14 godina

Prilican broj zaposlenih koji su ogromnoj meri zasluzni za profit koji ostvaruje Telekom zapravo nisu zvanicno radnici tog preduzeca vec su ti mladi ljudi GODINAMA angazovani sa nekim PRIVREMENIM ugovorima, imaju primanja oko 200 evra mesecno, i obavljaju poslove uglavnom u direktnoj prodaji. Da li je moguce da niko ne moze da stane na put ovakvom iskoriscavanju radne snage? Kako moze nesto da bude privremeno, a traje po 3-4 godine? Da li su ti radnici potrebni ili ne? Naravno da se na njih ne odnosi ovo povecanje plata, oni ostaju na svojih 20000din, za razliku od ogromnog broja neradnika koji imaju 3-4 puta vecu zaradu mesecno. Nadlezne drzavne institucije bi morale hitno da reaguju i sprece dalje iskoriscavanje, i kazne odgovorne za ovakvo stanje u ovoj \"uspesnoj\" kompaniji. Kad se tako ophode prema ljudima koji obavljaju poslove za njih, sta mozemo da ocekujemo mi koji koristimo njihove usluge?

Hoffa

pre 14 godina

Napokon je doslo vreme da istina o Telekomu ispliva na povrsinu. Korisnici usluga i obicni gradjani su pod uticajem drzave stekli totalno pogresnu sliku. Drzava uopste ne upravlja dobro nasom najboljom firmom i najcesce korisnici usluga steknu misljenje na osnovu kontakata sa salterskim sluzbama, tehnickim podrskama i informativnim sluzbama, a to nikako nije pravo merilo. U pozadini cele price rade ljudi koji su veoma strucni i sposobni i ne piju nista vise kafe nego ostatak sveta. Zaposleni u Telekomu imaju moju punu podrsku i nadam se da ce uspeti da se izbore za svoja prava!

milan

pre 14 godina

@am9vy
Pa niko te nije terao da radis za te pare uvek mozes naci posao u nekom kiosku za 10000din. A od tog strajka nece biti nista mada bi zahteve trebalo usmeriti protiv menadzmenta koji ili nije sposoban ili ne zeli da radi svoj posao. Na svim TV stanicama se vrti reklama za IPTV a neki od nas cekaju i po 6 meseci na nju.

Ajvan

pre 14 godina

Mozda bi ih trebalo poslati na planinu, na pripreme, da ljudi budu spremni za velike napore koji ih ocekuju prilikom nerada, tj. strajka.

Marko NS

pre 14 godina

Samo polako, izgleda da ste zaboravili kolike su prosecne plate u ovoj zemlji i ko je vas vlasnik. Bicete privatizovani uskoro pa cu vas onda pitati.

Miligram postenja molim

pre 14 godina

Prilican broj zaposlenih koji su ogromnoj meri zasluzni za profit koji ostvaruje Telekom zapravo nisu zvanicno radnici tog preduzeca vec su ti mladi ljudi GODINAMA angazovani sa nekim PRIVREMENIM ugovorima, imaju primanja oko 200 evra mesecno, i obavljaju poslove uglavnom u direktnoj prodaji. Da li je moguce da niko ne moze da stane na put ovakvom iskoriscavanju radne snage? Kako moze nesto da bude privremeno, a traje po 3-4 godine? Da li su ti radnici potrebni ili ne? Naravno da se na njih ne odnosi ovo povecanje plata, oni ostaju na svojih 20000din, za razliku od ogromnog broja neradnika koji imaju 3-4 puta vecu zaradu mesecno. Nadlezne drzavne institucije bi morale hitno da reaguju i sprece dalje iskoriscavanje, i kazne odgovorne za ovakvo stanje u ovoj "uspesnoj" kompaniji. Kad se tako ophode prema ljudima koji obavljaju poslove za njih, sta mozemo da ocekujemo mi koji koristimo njihove usluge?

sasa

pre 14 godina

Jedva cekam da dodje drugi operater. Nece moci Telekom da skupi za plate kad im konkurencija otme kupce usluga. Neka drzava pusti da se u Srbiji odvija trzisna utakmica. Privatizacija sto pre.

ivan

pre 14 godina

Jedva cekam da im dodje konkurencija i da izadju na trziste pa onda nek povecavaju plate. Sramota, kada se zna da je posecna plata u unutrasnjosti jedva 15000dinara. Nemojte gledati Beograd.

am9vy

pre 14 godina

Kako vas, bre, nije sramota?!?!

Pa ja u toj vašoj 'firmi' dobijam 19.950 dinara mesecno a jasete me sa svih strana i moyete da me sutnete kad god poželite.

Gledam svaki dan vec mesecima kako vam izgleda radni dan - kafica, novine, FB, kafica, klopa, posao, kafica, fb, kafica - i pitam se ko to plaća.

A vi tražite još?! More, dao bih ja vama...

Marko

pre 14 godina

Idemo insajderi.

Vreme je da "rasturite" ovu bruku i monopolsku bandu i umesto zarade da ih posaljete u zatvor.

Ovakvom strajkackom odboru je mesto u svinjskom oboru.

vasa

pre 14 godina

Alo, kakvo štrajkovanje, dok je Srbija gladna, hoćete opet inflaciju zbog povećavanja plata i pritiske da se štampa novac.. Dobit preduzeća nije osnov za povećanje plata, to nigde ne piše niti mora, Telekom i onako ima prevelike obaveze i zaduženje, to treba vratiti kreditorima, a vi biste povećanje i onako velikih plata ,sramota, gde živite jel vidite da je kriza, zašto bodete oči svim ljudima u zemlji!!??

aleksej

pre 14 godina

Vrlo brzo će se pokazati strategija države kada drugi operater stupi na scenu. Telekom Srbija je prilično urušena kompanija koja nespremno očekuje konkurenciju. Uradili su reorganiyaciju u najgore moguće vreme: kriza i dolazak novog operatera. Tržište je sjajno pripremljeno za Telenor. U sledećoj fazi Telekom Srbija će vrlo bryo ostati bez najkvalitetnijih kadrova kada će se i videti svrha ovakve politike države prema najuspešnijim preduzećima u zemlji.

am9vy

pre 14 godina

Kako vas, bre, nije sramota?!?!

Pa ja u toj vašoj 'firmi' dobijam 19.950 dinara mesecno a jasete me sa svih strana i moyete da me sutnete kad god poželite.

Gledam svaki dan vec mesecima kako vam izgleda radni dan - kafica, novine, FB, kafica, klopa, posao, kafica, fb, kafica - i pitam se ko to plaća.

A vi tražite još?! More, dao bih ja vama...

dalmos

pre 14 godina

Ajmo redom.

1.Dali ste nam prosek za ovih 70% zaposlenih, kao i ukupni prosek, odakle, prostom matematikom,dobijamo da preostalih 30% zaposlenih prima PROSECNO po 85000!!!
Eto sjajnog mesta da nadjete sredstva za povecanje plata ovih 70% ,za koje ste tako zabrinuti. Dakle njima date 6% , i to pokrijete tako sto cete ovima uzeti 2% (sto nece ni osetiti),i problem resen
2.Svoje zahteve obrazlazete REKORDNOM DOBITI u prosloj godini!
Time bas i ne bi trebalo da se hvalite.Bar ne sa monopolske pozicije, pri cemu nam je internet ubedljivo najsporiji i najskuplji u sirem okruzenju, a cena impulsa takodje daleko skuplja od zemalja u okruzenju (u odnosu na prosecnu zaradu). Ni ADSL niste razvili u potpunosti a u Sloveniji je i VDSL vec prevazidjen.O telefonskoj infrastrukturi da i ne govorimo, posto cete se jos bar 5 godina hvaliti razdvajanjem dvojnika i digitalizacijom.

3.Sa druge strane, u trenutku kada ljudi strajkuju jer im je ugrozena gola egzistencija, seku sebi prste da bi ih neko uopste saslusao, vi ste se drznuli da potegnete pitanje POVISICA, TOPLOG OBROKA i REGRESA! BEZOBRAZNO!!!

4.Da rezimiram, u ovom slucaju beskrajnog bezobrazluka, bahatosti i odsustva smisla za realnost, drzava treba da pokaze zube. Svakom ko stupi u strajk treba da bude urucen momentalni otkaz,a na birou postoje na hiljade ljudi sa odgovarajucim kvalifikacijama, koji bi pristali da rade i za znacajno manje plate od trenutnih u Telekomu. A vi gospodo, nedovoljno placeni strucnaci, slobodno potrazite drugo mesto da unovcite svoje znanje!

Srdjan

pre 14 godina

Cekaj, 70% zaposlenih ima srednju skolu, a vi se bojite da ih ne izgubite jer ce takvi strucnjaci preci kod konkurenata? Zar je to najbolje sto ste uspeli da smislite kao izgovor?

vlada

pre 14 godina

Imam vss,ali bih radio posao i sa sss,u telekomu,za tih minimalnih 35 000.Ukoliko neko iz kadrovske sluzbe Telekom Srbije,cita komentare,najljubaznije molim vas sa b92,da mu ostavite moju e-mail adresu.Najavljeni strajk sindikata telekoma,je vrhunac bezobrazluka,cinizma,ali i uvreda,za desetine hiljada nas koji se raspadamo od posla u privatnim firmama,koliko puta nisam ni stigao da jedem zbog obima posla citav dan,o pritiscima i tome da se za svaku gresku placa iz svog dzepa,necu ni da pricam,kod nas nema sindikata,a otkaz se lagano dobija.Telekom je raj,za sve privatne firme,to zaposleni u njemu ne znaju da cene,jer im je u 99% posto slucajeva,prvi i jedini posao upravo taj...

velja

pre 14 godina

Sve lepo otpustiti pa kod peconija i miska da tamo strajkuju. Evo ja imam odmah 2 kandidata sa fakultetima u porodici koji ce da rade za te pare.
Kako vas nije sramota?
A sa druge strane nije mi žao vlade. Oni su vas ostavili u ucenjivačkoj poziciji pa sada nek se peku izmedju vas i MMFa.

mad

pre 14 godina

Kad se podnese zahtev za telefonski prikljucak kazu nema tehnickih mogucnosti,dok cetvorica radnika telekoma sede na zidicu u kancelariji masuci nogama napred-nazad i govore to tako kao da je to nesto najnormanlnije sto moze biti.Ovo se desilo u S.Pazovi dok sam trazio telefonski prikljucak za preduzece u stranom vlasnistvu.Ovi stranci nisu mogli da veruju da tako nesto jos negde postoji. Posle se malo podmaze gde treba pa se odjednom stvore tehnicke mogucnosti. Sada predlazem da podignu cenu impulsa ,skrate vreme trajanje impulsa za 30 % , i povecaju plate za 40 %. Regres za letnji i zimski godisnji odmor u visini jedne plate i 4 nove godine i bozica da se uvedu u jednoj godini obavezno !

Miligram postenja molim

pre 14 godina

Prilican broj zaposlenih koji su ogromnoj meri zasluzni za profit koji ostvaruje Telekom zapravo nisu zvanicno radnici tog preduzeca vec su ti mladi ljudi GODINAMA angazovani sa nekim PRIVREMENIM ugovorima, imaju primanja oko 200 evra mesecno, i obavljaju poslove uglavnom u direktnoj prodaji. Da li je moguce da niko ne moze da stane na put ovakvom iskoriscavanju radne snage? Kako moze nesto da bude privremeno, a traje po 3-4 godine? Da li su ti radnici potrebni ili ne? Naravno da se na njih ne odnosi ovo povecanje plata, oni ostaju na svojih 20000din, za razliku od ogromnog broja neradnika koji imaju 3-4 puta vecu zaradu mesecno. Nadlezne drzavne institucije bi morale hitno da reaguju i sprece dalje iskoriscavanje, i kazne odgovorne za ovakvo stanje u ovoj \"uspesnoj\" kompaniji. Kad se tako ophode prema ljudima koji obavljaju poslove za njih, sta mozemo da ocekujemo mi koji koristimo njihove usluge?

B

pre 14 godina

Odlicno. Skoro svi imamo mobilne telefone, a ko je na 064 moze tako reci dzabe da predje na VIP ili Telenor i gotova prica. U medjuvremenu ce Telenor da postane drugi fiksni operater, pa posle ovi iz Telekoma mogu svojim telefonima da gadjaju zabe po barama. Taman da se resimo (jos jednog) parazita!

Marko

pre 14 godina

Idemo insajderi.

Vreme je da "rasturite" ovu bruku i monopolsku bandu i umesto zarade da ih posaljete u zatvor.

Ovakvom strajkackom odboru je mesto u svinjskom oboru.

dzo

pre 14 godina

Srbi, mislio sam da su tako alavi i zeljni svega jer su siromasni, gladni i nemaju nista ali izgleda da mi nije islo da mislim, jer i kad zive u vilama i voze dzipove oni su jos alaviji i kradu i dalje misle samo na sebe, nikada na druge.

razocarani korisnik

pre 14 godina

Oni da strajkuju, pa to su neopevani lopovi, ali nemam drugi izraz za tu kompaniju. Znaju da posalju opomenu i da ce vas tuziti ako ne izmirite dugove, a kad podnesete na uvid listing za merenje potrosenih MB i ispostavi se da sam u pravu, oni vas islkjuce, pa se sudi.
Bitno je da je direktor veoma strucan, stranacki, pokusao da proda kompaniju u Davosu, dok je u svetu fiksna telefonija skoro iscezla, znate ono skype, msn, internet...ali ovde se zateze oko drugog operatera, da sa svih litica i proplanaka mogu da glasaju za svoje omiljene junake u realitu emisijama.
Neka se obrate direktoru, strucnjaku, eminetnom, koji je na tu funkciju dosao sa 5 god. iskustva u slicnim poslovima, zna najmanje dva svetska jezika, komunikativan, da nije osudjivan, visoka strucna sprema, tehnicki fakultet, spreman za timski rad, i sa idejom o prosirivanju trzista, a da se ne pokriva iz budzeta gradjana.

(ne)razuman

pre 14 godina

Kad bi bili toliko brzi u realizaciji zahteva korisnika za dodatnim i novim uslugama, ADSL-om i IPTV-om, kao sto ste brzi da strajkujete, ni jedne konkurencije se ne bi morali plasiti!

Milko

pre 14 godina

Treba im svima dati otkaze.
Napraviti novu sistematizaciju radnih mesta.
Raspisati konkurse i oglase za popunu istih.
Pa ko dobije posao taj će raditi i ceniti isti.

Zmaj

pre 14 godina

Bude li problema u vezi internet i telefonskih usluga ima da se dignu svi gradjani i da zahtevaju od rukovodstva Telekoma da svi strajkaci dobiju otkaze i na njihovo mesto zaposle nove radnike koji ce imati zrno morala da rade za minimum 35 000 mesecno.

diskriminisan

pre 14 godina

uhmm kad udjem tamo da pokazem racun za telefon, pa kad vidim na jednog muskarca koji sefuje, po deset mladih zena radi..uhmm hvata me bes.

i onda shvatim ko je u stvari diskriminisan,i ko dobija najbolje poslove u ovom gradu..uzas.
i jos hoce da strajkuju..ma dao bi vam ja..

Milos

pre 14 godina

MALE PLATE!!!PA DA LI STE VI NORMALNI LJUDI MOJI!!!Kako bre male plate ako je najmanja 35 hiljada.Jos kaze oce evropske standarde,e pa sa tim standardima cete morati nesto i da radite,a ne samo da lencarite.Uostalom ipak je ovo Srbija.

Zoran

pre 14 godina

Kako te nije sramota, od tolikog silnog jahanja i posla kako li si uspeo da sve ovo registruješ, pribeležiš i vidiš. Došo si preko veze, u većini slučajeva malo ili slabo radiš. Kad se pojavi pravi poso onda se angažuju drugi ljudi i druge firme, a vas čuvaju za neku drugu priliku, a dotada... Mnogo je takvih kao ti i tebi sličnih koji odnose ogroman deo para.

Van Helsing

pre 14 godina

Juče sam ih malo branio, ali nisam bio upoznat sa platama. Ako ima negde tolika plata sa srednjom školom, neka traže bolji posao. Pre štrajka treba da se ispita ko se zaposlio na legalnom konkursu a ko preko veze ili koverte, pa da se ponovi konkurs za ona radna mesta gde nije poštovan zakon. Nešto sumnjam da bi ti novozaposleni pomišljali na štrajk.

vasa

pre 14 godina

Alo, kakvo štrajkovanje, dok je Srbija gladna, hoćete opet inflaciju zbog povećavanja plata i pritiske da se štampa novac.. Dobit preduzeća nije osnov za povećanje plata, to nigde ne piše niti mora, Telekom i onako ima prevelike obaveze i zaduženje, to treba vratiti kreditorima, a vi biste povećanje i onako velikih plata ,sramota, gde živite jel vidite da je kriza, zašto bodete oči svim ljudima u zemlji!!??

ivan

pre 14 godina

Jedva cekam da im dodje konkurencija i da izadju na trziste pa onda nek povecavaju plate. Sramota, kada se zna da je posecna plata u unutrasnjosti jedva 15000dinara. Nemojte gledati Beograd.

sasa

pre 14 godina

Jedva cekam da dodje drugi operater. Nece moci Telekom da skupi za plate kad im konkurencija otme kupce usluga. Neka drzava pusti da se u Srbiji odvija trzisna utakmica. Privatizacija sto pre.

Milos

pre 14 godina

Pa normalno da ce strajkovati kad im niko ne moze nista, telekom je drzava u drzavi, samo cvrsta ruka nekog GAZDE nadam se ruskog da osete malo jaram!

Marko NS

pre 14 godina

Samo polako, izgleda da ste zaboravili kolike su prosecne plate u ovoj zemlji i ko je vas vlasnik. Bicete privatizovani uskoro pa cu vas onda pitati.

Svi smo mi poštari

pre 14 godina

I treba da štrajkuju. I kod Slobe su stalno štrajkovali. Zar ste zaboravili sve one velike štrajkove PTT-a protiv Miloševićevog režima??

Mandrak

pre 14 godina

Kod naseg naroda je uvek zloba i zavist.Niko se ne pita zasto je njemu mala plata i sta ce da uradi po tom pitanju,nego zbog cega je drugima veca.Telekom po zaradama nije ni medju prvih deset drustvenih preduzeca.
Ja radim u mobilnoj 064 u odrzavanju sistema(smenski rad) i do pre 3 meseca sam imao platu oko 60 000 dinara sa SSS(smenski rad+rad vikendom+nocni rad).E,onda je krenulo smanjivanje i zakidanje gde se stigne(naravno samo za tehnicare),pa je doslo do 45000.Znam da je ta cifra za 80% ljudi u Srbiji san,i da bi mnogi bubreg dali za takav posao.Ali takav posao u inostranstvu je placen 10 puta vise(bukvalno),radio sam neko odredjeno vreme za 3 strana operatera u zadnje 4 godine.Znam,svi vi cete reci "Pa ako si nezadovoljan,idi u inostranstvo i radi tamo".Mogu,nije to neki problem(barem 70-80 mojih kolega je dalo otkaz i otislo).Ja bih ipak voleo da zivim i dalje ovde.Nisam neki veliki patriJota,ali zelim da zivim sa zenom i decom ovde(ma sta mnogi mislili o Srbiji).Mozda bi mogao da predjem u kokurenciju,ako mi se vec ne svidja plata u Telekomu a zeleo bi da ostanem ovde.To bi i ja voleo posto se u Telenoru i VIP-u za potpuno isti posao kao moj dobija 2,5x veca plata(cak je u m-telu u CG i RS veca plata).Na zalost moju,a i ljudi sto su otisli iz Srbije,ne moze:interni dogovor izmedju Telekoma i konkurenata da ne primaju ljude iz Telekoma.Zbog tog razloga svi mi jedva cekamo privatizaciju,jer privatnim kompanijama nije u interesu da im odlaze strucni ljudi.To je najveci razlog zasto su skocile plate u Telenoru.Pojavio se VIP,ponudio ogromne pare,gomila ljudi iz Telenora presla u VIP,menadzment Telenora se zamislio i skapirao da mora da dize plate ili da se oprosti od ljudi.Direktore u Telekomu to ne tangira,mogu svi da odu.Zato je usluga u mobilnoj losa,a,verujte,bice jos gora.Sta bi bilo da nekom iz Vlade ode mozak iz stand by rezima u radni(sto je naravno nemoguce) i zamisli se zasto Telekom daje manje para u budzet(inace Telekom daje 2/3 para a sve ostale firme 1/3),zasto odlaze ljudi pa je usluga gora,zasto pretplatnici beze od nas.Pa skapira(kao sto je i Telenor) da mora da dize plate da zadrzi ljude.
I za kraj,znam da ljudi rade i za 10 000 dinara,znam da u Kg se ljube u dupe ako nadju posao za 15000 dinara.Takodje znam da ljudi na Aerodromu,BPI(pekarska industrija) primaju duplo vece plate,i zelim im jos vece.Ma koliko su to lopovske firme,barem daju raji normalne plate za zivot.

aleksej

pre 14 godina

Vrlo brzo će se pokazati strategija države kada drugi operater stupi na scenu. Telekom Srbija je prilično urušena kompanija koja nespremno očekuje konkurenciju. Uradili su reorganiyaciju u najgore moguće vreme: kriza i dolazak novog operatera. Tržište je sjajno pripremljeno za Telenor. U sledećoj fazi Telekom Srbija će vrlo bryo ostati bez najkvalitetnijih kadrova kada će se i videti svrha ovakve politike države prema najuspešnijim preduzećima u zemlji.

Hoffa

pre 14 godina

Napokon je doslo vreme da istina o Telekomu ispliva na povrsinu. Korisnici usluga i obicni gradjani su pod uticajem drzave stekli totalno pogresnu sliku. Drzava uopste ne upravlja dobro nasom najboljom firmom i najcesce korisnici usluga steknu misljenje na osnovu kontakata sa salterskim sluzbama, tehnickim podrskama i informativnim sluzbama, a to nikako nije pravo merilo. U pozadini cele price rade ljudi koji su veoma strucni i sposobni i ne piju nista vise kafe nego ostatak sveta. Zaposleni u Telekomu imaju moju punu podrsku i nadam se da ce uspeti da se izbore za svoja prava!

NIkola

pre 14 godina

Ja imam zavrsen fakultet i rado cu da radim za tih 35 000 din za koji vas srednjoskolci koji su upali preko veze nece da rade.Moj mail je dzoni_kg@yahoo.com.Ali posto sam u telekomu sluzio civilnu vojsku znam da nije bas 35 000 jer npr tatin sin koji ima 3 godine srednje i to SUP-a(svi znaju u kg-u koja je to skola),koji je mladji od mene 7-8 godina imao je platu 47 000 a na poslu samo slusa winamp i visi na netu.Za 9 meseci nisam mogao da provalim sta on uopste radi u tom telekomu sem sto prima platu.U kancelariji gde sam bio je "radilo" 7 ljudi a od toga je stvarno radio samo jedan i njemu skidam kapu jer covek stvarno znao sve dok ovi ostali bukvalno ne rade nista.Samo kad ce da se jede i pije.E tom jednom ja bi povecao platu 3 puta a ove ostale na ulicu jer coveku su samo smetali a sad koji radi non stop i zna skoro sve ima skoro istu platu kao ovi paraziti.

Petar

pre 14 godina

Iskren da budem, prijatno sam iznenađen činjenicom da je neko otvorio priču o preduzeću „Telekom Srbija AD“.Ljudi, lično radim u Telekomu godinu i po dana, a zaposlen sam preko omladinske zadruge kao i većina zaposlenih u ovom akcionarskom društvu (po nezvaničnim podacima, oko 90% ukupnog broja zaposlenih u celom Telekomu radi preko omladinske zadruge). Evo šta to praktično znači: moj sat rada iznosi 114 dinara, dakle, dnevno 912 dinara, odnosno mesečno od 17.300 dinara, ako mesec ima 19 radnih dana (kao što će imati na primer januar) do 21.500, ako mesec ima 23 radna dana. Takođe, ne mogu ni da razmišljam o plaćenom godišnjem odmoru, plaćenom bolovanju (i bolovanju uopšte), regresu, 13-oj plati, normalnom zdravstvenom osiguranju, trudničkom bolovanju za koleginice, novogodišnjim paketićima za decu itd. Napomenuo bih i to da je veliki broj mojih kolega, koji takođe rade preko omladinske zadruge, pa i mnogo duže od mene, završio upravo srednju PTT školu, kao i višu PTT školu (koje su usko specijalizovane za područje telekomunikacija), a takođe je, preko iste omladinske zadruge u Telekomu zaposlen i veliki broj fakultetski obrazovanih kolega. Sa druge strane su moje, uvažene, stalno zaposlene kolege kojima je prosek plate sa srednjom stručnom spremom od 50.000 dinara, pa na više. Ovom prilikom neću pominjati primanja kolega koje su završile više škole i fakultete...to, dragi čitaoci, ostavljam Vama za nagađanje... Pritom, stalno zaposlene kolege imaju redovnu isplatu plata 1. i 15. u mesecu, regres, plaćeni godišnji odmor od 18 radnih dana (u prvoj godini) pa na više, 13-u platu, zdravstveno osiguranje, plaćeni dan slave, plaćen Božić, Novu Godinu, plaćeno bolovanje (ovde bih napomenuo da se u sektoru u kome radim, bolovanja ne koriste uvek u prave svrhe, već se koriste kao izgovor za odlazak u Grčku, Italiju, Španiju, Južnu Ameriku itd.), razne popuste preko sindikata itd... Izvinite što pitam, ali nije mi jasno zbog čega je stalno zaposlenim kolegama palo na pamet da štrajkuju... Većina tih kolega nije stručna u poslu koji obavlja, čast izuzecima, veliki broj tih kolega svoj posao ne obavlja savesno, čast izuzecima, veliki broj tih kolega nije upućen u najosnovnije funkcije rada računara, interneta itd. (lično sam svoju šeficu učio da pošalje E- mail), a da ne pričam o njihovim kolektivnim, ali i individualnim uspesima kada je posao u pitanju. Lično poznajem veliki broj zaposlenih koji rade preko omladinske zadruge, koji imaju ogromne odgovornosti na polju posla, koji svoje zadatke obavljaju savesno, koji nemaju pauze u radu od po pola sata na svakih sat vremena, koji izdržavaju porodice, plaćaju stanarine, a pri tom ne kukaju. I što je najvažnije od svega, više ne postoji mogućnost primanja u stalni radni odnos zbog, kako je uvaženi generalni direktor naveo, ekonomske krize.
Gospodin Branko Radujko je u oktobru 2009. godine u javnost izašao sa informacijom da je preduzeće Telekom Srbija a.d., do tog meseca ostvarilo veći profit nego za celu 2008. godinu.
Iskreno bih pitao, ko je najzaslužniji za tako uspešno poslovanje preduzeća uzimajući u obzir sve gore navedeno? Zbog čega omladincima nisu bar malo povećane plate iako, u najprofitabilnijem Telekomovom servisu (988) radi oko 90% omladinaca? Iako, ne samo u tom servisu, već i u celoj Funkciji Žutih i Belih strana, koja je po statistici iz 2009. godine najprofitabilnija funkcija u Telekomu, radi preko 90% omladinaca.

zar je vazno?

pre 14 godina

Citam ove izlive frustracija i prosto ne mogu da verujem koliko je cemera i zuci u ovom nesrecnom narodu. ZNAM, nazalost, da ce ovaj moj komentar u vecini slucajeva biti ocrnjen, ali ipak...
Da li je moguce da je nekom veci problem to sto se neko ko ima platu od 41.000 (moja je tolika sa sve regresom i toplim obrokom) bori za vise, nego to sto on sam ima 20.000 ili manje??? SVI skupa u ovoj drzavi placamo nerealno visoke cene nekim Miskovicima i njemu slicnim, ali nije to problem - problem je sto neko ima vise od proseka. Nije problem sto se privatnici izivljavaju nad svojim zaposlenima terajuci ih da rade neplaceno prekovremeno - problem je to sto neko ima vise od 20.000 i trazi vise. Nije problem to sto su na zapadu plate neuporedivo vece nego ovde, a cene gotovo iste - problem je to sto neko ima vise od 20.000 i trazi vise. Sto se tice raznih gluposti koje su u prethodnim komentarima pominjane potpuno pausalno, mogu reci par CINJENICA, kome god se to svidelo ili ne:
1. Internet je preskup i tu MORA doci do snizavanja cena - Telekom NEMA monopol
2. Impuls u fiksnoj telefoniji je SMESNO jeftin jer su cene pod kontrolom drzave. Na kraju krajeva visina ponude Telenora za desetogodisnju licencu JASNO govori o tome kakav se profit tu moze ocekivati.
3. U mobilnoj telefoniji Telekom takodje NEMA monopol, a pritom ima najveci broj korisnika.
Znam da su svi navedeni podaci nedovoljni nekom ko ne zeli da shvati, ali to vec nije moj problem. I da, gospodo moja, razmislite da li ce vam biti bolje ako nama ne povecaju platu, ili ako je povecaju vama???
Sve ukazuje na strasni sindrom - da komsiji crkne krava...

milan

pre 14 godina

@am9vy
Pa niko te nije terao da radis za te pare uvek mozes naci posao u nekom kiosku za 10000din. A od tog strajka nece biti nista mada bi zahteve trebalo usmeriti protiv menadzmenta koji ili nije sposoban ili ne zeli da radi svoj posao. Na svim TV stanicama se vrti reklama za IPTV a neki od nas cekaju i po 6 meseci na nju.

Emir

pre 14 godina

Svi radnici imaju pravo na vise plate kad su cijene u porastu. A radnici iz ostalih preduzeca, bilo drzavnih ili privatnih, neka hitno zapocnu sa strajkovima za povisenje plata. Zajedno ce te lakse postici ciljeve. Ne dozvolite da vas vlast podijeli i time lakse vama zavlada. Bolje sutra za sve nas. Organizujte se!

Miligram postenja molim

pre 14 godina

Prilican broj zaposlenih koji su ogromnoj meri zasluzni za profit koji ostvaruje Telekom zapravo nisu zvanicno radnici tog preduzeca vec su ti mladi ljudi GODINAMA angazovani sa nekim PRIVREMENIM ugovorima, imaju primanja oko 200 evra mesecno, i obavljaju poslove uglavnom u direktnoj prodaji. Da li je moguce da niko ne moze da stane na put ovakvom iskoriscavanju radne snage? Kako moze nesto da bude privremeno, a traje po 3-4 godine? Da li su ti radnici potrebni ili ne? Naravno da se na njih ne odnosi ovo povecanje plata, oni ostaju na svojih 20000din, za razliku od ogromnog broja neradnika koji imaju 3-4 puta vecu zaradu mesecno. Nadlezne drzavne institucije bi morale hitno da reaguju i sprece dalje iskoriscavanje, i kazne odgovorne za ovakvo stanje u ovoj "uspesnoj" kompaniji. Kad se tako ophode prema ljudima koji obavljaju poslove za njih, sta mozemo da ocekujemo mi koji koristimo njihove usluge?

jovan p.

pre 14 godina

Treba da vas je barem malo stid. Kada sam 1997 g. hteo da uvedem fiksni telefon morao sam da platim "učešće" 1200 DM. Kompletnu vašu infra strukturu izgradila je država dakle, poreski obveznici tj. mi. Onda ste nam naplaćivali i učešće i sada, osetivši da vam se može (Prošao je EPS, što ne bi ste i vi?), Pretite štrajkom da bi ste namirili svoje sebične prohteve. Udarate pomalo i u patriotsku liru:"Sve u okolini pokupovao je Dojče telekom šta ako kupi i nas"? Pa ništa "sirota" gospodo iz Telekoma. Planeta će i dalje da se okreće a vi ćete morati da zarađujete svoje plate. A što se tiče onih sa srednjom školom koji će zbog malih plata da odu kod konkurencije, pustite ih neka idu. Nemamo nikakva prava da sputavamo njihov stručni razvoj i materijalni boljitak. Verujte gospodo iz Telekoma da su u ovom momentu ljudi masovno protiv vas i da će samo ako Telenor dobije licencu, uslediti masovno otkazivanje ugovora sa vama. Pa vi onda možete u miru da raspravljajte koliko ćete još novih radnika da zaposlite budući da ste imali najdinamičniji razvoj u Srbiji prošle godine.

Omladinac

pre 14 godina

Drage naše stalno zaposlene kolege, samo Vi štrajkujte...
U pravu ste, ipak je malo 35.000...
I samo budite bez brige!
Jer i dok budete u štrajku, Vaš posao ćemo i dalje obavljati mi, omladinci, kao i do sada...za naših 20.000!

Sram Vas bilo!!!!

demi

pre 14 godina

Posto sam ostao bez posla pre par meseci, spreman sam da radim umesto nekog iz Telekoma i da delimo platu na 2 dela. Ma moze i za mene 35%. Znaci on slobodno neka sedi kuci i ja cu mu kada primim platu nositi 65% toga sto primim.

Ajvan

pre 14 godina

Mozda bi ih trebalo poslati na planinu, na pripreme, da ljudi budu spremni za velike napore koji ih ocekuju prilikom nerada, tj. strajka.

kyone7

pre 14 godina

Opet isti scenario, kao i u proteklih 20+ godina.
Baciti neku kosku, u ovom slucaju u saradnji sa sindikatima, oko cega ce se narod uzbuditi (pogledajte samo komentare), a zatim, u pozadini, vratiti plate direktorima i tzv. menadzerima na 400+, 500+ hiljada. Tiho, da niko ne primeti.

pepa

pre 14 godina

Moj muz radi u Telekomu! Odlazi od kuce u 7, dolazi oko 17. Kada ga nazovem, prvo ga pitam da li si u guzvi. Redovno kuci nosi pune torbe nekih aparata za ADSL i IPTV koje testira kada sin i ja zaspimo. I predvece zove korisnike, da vidi ko ce sutra biti kuci, da organizuje posao, kaze nema ih prepodne kuci, ljudi rade. Bas je lepo citati sve ove komentare kako se u Telekomu nista ne radi. Vi najbolje znate!

Pedja

pre 14 godina

PRIVATIZACIJA!!!!!!!!! Pa neka ih vlasnik postuje kao preduzece. Aj se kladimo da ce posle privatizacije pola njih doboti otkaz. Razmazena bagra, znaju i sami da se od njihovog profita finansiraju stranke i da im zbog toga nece faliti ni dlaka sa glave. Dobice sve sto budu trazili...

Koko

pre 14 godina

U fiksnoj Telekom ima gubitak, što znači da građane kreditira! Mislite li da će Telenor da daje djabe. Cene u fiksnoj idu 100% gore kada Telenor dobije licencu

dejan

pre 14 godina

Kad poredite plate zaposlenih sa srednjom školom u privatnom i javnom sektoru, onda poredite i plate fakultetski obrazovanih ljudi. Videćete da je poražavajući podatak.Plate u privatnom sektoru su za 50% veće za fakultetski obrazovane ljude.
Ne zanosite se da je tako sjajno u Telekomu.

SRAMOTA !

pre 14 godina

Ako im povecaju plate- prelazim na Telenor, a fixni gasim !
Klasicne lopurde !

MTS konstantno gubi korisnike koji prelaze u Telenor- to ne moze biti slucajno!

danica

pre 14 godina

Hvala Bogu. Sta ima da nas sve maltretiraju sindikati, resite to sami...
A Kacbo slabo analizira. Učešće zarada u prihodima komanije je uobičajne poslovni pokazatelj koji prati svaka komapnija, akcionar, revizor i kreditor....
ko voli da komentarise poslvne pokazatelje, ima na raspolaganju MBA studije, razumece posle toga...
Drugo, ovo je najuspešnije preduzeće u Srbiji, ne opravdavam apriori njihove zahteva, ali svakako ne bi bilo normalno da jedan EPS sa apsolutnim monopolom i megalomanskim gubicima ima bolje od njih.

Jabucilo

pre 14 godina

Plata od 35000 je ispod nivoa prosecne plate u Beogradu. I budimo iskreni, koliko god to bila fina plata za sprske standarde ipak je to crkavica (siromasna smo drzava). Telekom kao akcionarsko drustvo koje se ne finansira iz budzeta (ukoliko je ovo istina) ima pravo da upravlja zaradama svojih zaposlenih. ALI licemerno bi bilo ne reci da za tolike prihode mogu najvise da zahvale drzavi, pre svega zbog njenog zastitnickog odnosa prema preduzecu. Takodje, treba skrenuti paznju na cinjenicu da kad god je neko drzavno preduzece u buli tu je drzava da uleti sa parama iz BUDZETA, a to su pare gradjana ove zemlje. Neka se odreknu tih privilegija pa onda neka se bune.

Kao i u mnogim drugim slucajevima, moje misljenje je da je najbolje resenje privatizacija. Na taj nacin drzava nema nista sa preduzecem, njeno je samo da ubira porez. Na taj nacin necemo vise imati kojekakve stranacke dunstere na celu mocnih kompanija koji su tu dosli zahvaljujuci svojim sjajnim performansama u lepljenju plakata. Takodje, nece biti ni razloga (mada to nije sigurno s obzirom na nivo korupcije) da drzava pojedina preduzeva stiti k'o bele medvede praveci od njih monopolske gigante. I onda sve prema zaslugama.

Nikola NBgd

pre 14 godina

Odnos strucne spreme i plate zavisi od firme do firme. Ako ima para i volje bice i velikih plata. U mojoj firmi (mora da ostane bez imena)ima para pa cistacica ima 40.000 platu i jos se buni ???? Svi hoce pare a para nema. Ali kad su mogli studenti, taksisti i drugi da strajkom\blokadom dodju do svojih nekih ciljeva sto ne bi i Telekom i TENT. Kad popustis jednom onda moras svima.

radnik telekoma

pre 14 godina

Svaki radnik, bez obzira da li radi u državnoj ili privatnoj firmi, ima pravo da se bori za svoje interese. Na žalost, usled zastrašenosti i nedostatka sindikalne organizovanosti radnika to se prećutkuje. Mnogobrojne firme no poštuju Zakon o radu.

zoran

pre 14 godina

Pa da nema Telekoma draga gospodo ove silne rupe u buđetu teško da bi se popunile.Koliko država uzima od nas da bi namirila JAT , Železnicu i druge gubitaše to nikom ne smeta.Zahvate i uzmi koliko im treba a nama šta ostane a korisnici hoće bolje usluge za Đž!. No sreća sad kad stigne Telenor svi koji su nezadovoljni mogu da pređu kod njih.Kad vratim film u nazad takva frka i povika je bila i na mobilnu MTS pa ne vidim da smo propali dolaskom Telenora i Vipa a svaki dan čujem kukanje na visoke račune kod njih.

Bice frke

pre 14 godina

ne znam kako ce u javnom sektoru ali direktor moje kompanija koja ima 400 zaposlenih je juce bio na sastanku sa 50 privrednika vlasnika razlicitih kompanija i planira se veliki strajk u privredi ako drzava nastavi da se razbacuje ovako, a privredi da uvodi nove namete i poreze... Prestace se sa uplatom novca u budet dok vlast ne pocne da vodim normalnu pollitiku, a Unija poslodavaca i deo Privredne komora podrzava ovo. e onda ce da bude belaja, kada ne bude para za plate svim neradnicima u javnom sektoru ima Vlada sa sleti, pa da vidimo za jedno dva meseca... kazu da je slicno bilo u Spaniji 1996, a onda je 80% privrede stupilo u strajk i da placa drzavi. Vlada je pala posl 40 dana, i niko sledeci se vise nije zezao, zato je danas Spanija 6 po bogatstvu u EU.

kacbo

pre 14 godina

Da se isplati novac iz proslogodisnje dobiti...kakve to veze ima sa radnicima da mi neko objasni.
Pravo na dobit imaju samo vlasnici i niko drugi, i to samo ako se vecinski vlasnici dogovore da je uopste isplate

Samo 10 % od prihoda ide na plate. Kakve veze ima prihod sa platama. Prihod je prihod, rashod moze biti veci od prihoda. Plate se placaju iz razlike a ne iz prihoda.
Ima firmi sa milionima prihoda a gubitasi.

Trece. Postoji otvoreno trziste, ako neko misli da vredi vise, sto ne promeni firmu.

Neko hoce vise, a ne znaci da vredi vise, ako vredi onda nema problema ide dalje ima drugih kompanija.

Nista mi nije jasno.
Recesija svima su ugrozena radna mesta, a ovi strajkuju za isplatu iz dobiti preduzeca.
Ovo je za "Ipak se okrece"

Branko

pre 14 godina

Odgovor: (vlada, 15. januar 2010 01:15) i slicnima.....
stvarno je plejada ogorcenosti.
1.profit telekoma pripada drzavi
2.storniranje racuna na kraju godine pokazuje deficit ili suficit
3.on se od ukupnog profita isplati kao nagrada 13 plata radnicima.drzava je ukinula 13-tu platu
4.i ja radim kod privatnika,uvek stignem da doruckujem,rucam...a radno vreme mi je od 7 do 17 h.
i za to dobijem 800 evra mesecno, naravno ne prijavljen jer drzava je pojedinim tajkunima omogucila kao i sama sebi da ne se placaju doprinosi.
5.Slobodno trazite sovje parce kolaca i kroz strajk,jer je to ocigledno jedini nacin da se dodje do cilja.
6.ne opravdavam strjk kao meru, ali bolje i vama nego politicarima, njihovim porodicama,blizim i dalekim rodbinama.
7.licno nemam nikog u telekomu,a ni vi....pa ne vidim razlog sto se bunite.Nek se ljudi izbore za svoja prava,plate,zarade,pa neka su i 5 x vece od moje bice mi drago jer su u pitanju radnici, moji-vasi prijatelji i nek imaju,bolje oni kao strucna lica nego direktori i partijski drugovi koji su dobrih 98% ne strucni.
8.Kome se ne svidja tamo gde radi nek se strpi jos koju godinu dok ne pocnemo svi kolektivno da bezimo iz srbije i ostavimo predsednika tadica,tomu nikolica,ivicu dacica, konjica mrkonjica,dinkica,dragana todorivica ........ itd sa sve palmom ostavimo same u srbiji da sami oru, kopaju,grade,projektuju,hapse,sude....i nastave da se igraju monopola.Jedna stvar povezuje monopol i risiko i na kraju ne ljuti se covece.....razmislite dobro sta im je jedinstveno?!
Meni se ne svidja sto su u srbiji samo plamici,sto nema vise ni jednog politickog lica koji bi mogao da kaze ja sam taj,spreman sam da moja plata bude 40 000 dinara kao predsednika i savesno i odgovorno cu obavljati svoj posao i stititi kaqko radnika tako i poslodavca,a ne samo jednu stranu....stranu poslodavca!

Predrag

pre 14 godina

Hvata me muka od onoga što čitam o našim javnim preduzećima - radnik sa srednjom školom u "Telekomu" ima 35000 dinara, prosek u EPS-u je poveliki, JAT kupuje nove automobile za rukovodioce...
Moja supruga kao profesor sa fakultetskom diplomom u državnoj školi (i 20 godina staža) ima desetak posto veću platu od tog "srednjoškolca" u "Telekomu". Kada će javma preduzeća da prestanu da budu ustanove socijalne zaštite za podobne i rođake?

Draga

pre 14 godina

Navikli ljudi na pare na trinaeste i cetrnaeste plate pa nemaju obzira ni na kog drugog. Moze im se jos neko vreme, sada cemo u strajk, pa vise necemo, ajmo blokirajmo Nemanjinu i tako redom nista novo...!
Nema u telekomu niko manje od 45 hiljada izuzev radnika koje Telekom iskoriscava rade po 10 i vise god. na iastom radnom mestu pod nekim izmisljenim nezakonitim ugovorima nisu u stalnom radnom odnosu imaju 19 000 platu i nemaju nikakve privilegije kao telekomovi radnici.
Ko vodi Telekom i sta Vlada Srbije sa njim radi, to je jedan cirkus u svetu. Jedva cekam da se i ta prcija proda pa da makar moje dete nagleda kako hijene u ovoj drzavi raznose i ovo malo sto je ostalo.

ljusaq

pre 14 godina

napravio bih spisak svih
zaposlenih od 2000 pa nadalje
pa video koje primljen sa
konkursom i sa adekvatnom
spremom ako takvih uopšte ima,svi ostali koji traže to
što traže a primljeni su po
partijskim i rodjackim linijama METLA na biromu su
hiljade mladih i strucnih
ljudi koji jedva cekaju posao
ili rade bar dva puta vise od
pomenutih a imaju duplo manja
primanja

Petrović Dragan

pre 14 godina

...i treba!Mene ne zanima koliko oni imaju,ali znam da isto kao i većina od nas ni oni nevideše nikakve promene do one na rečima koje su obećane petog oktobra.Evro raste,svi dužni jer od plate nemože da se živi,apatija,nezaposlenost....mislim da je ovo sa EPS-om samo ppokrenulo lavinu,jer više nnemože da se živi.

Ana B.

pre 14 godina

Radim kao visa medicinska setra u jednom KBC-u u Beogradu. Imam 33.000 dinara platu i od 50 do 56 radnih sati nedeljno. Ako se zna da je radna nedelja 40 sati onda je racunica prosta. A cesto se nema vremena ni za dorucak. Jel treba i sestre da stupe u strajk a pacijentima neka je bog u pomoci jer lekara i onako nema - vecina ih zbrise vec u 11h :)

Nenad

pre 14 godina

Ako im popuste, nikad od mene vise nede dobiti glas, al nikad. Nasta ovo lici, ajd ja iz privatne firme da strajkujem pred vladom, da mi drzava doda jos malo na moju platu.

Srećko, Bgd

pre 14 godina

Meni je mts zbog duga od 1200 dinara isključio mobilni telefon i iako je taj dug plaćen još u utorak telefon mi još nije uključen jer pare ni posle tri dana nisu legle na račun!!!
I još traže veće plate, sram ih bilo!

Miroslav

pre 14 godina

Neka se strpe da postanu otvoreno akcionarsko drustvo pa ce onda da traze povisicu ili bolju platu kod drugog poslodavca. Isto kao i svi mi drugi u ovoj zemlji.
Ako im se ne svidja nek pale u USA. Tamo ce da prepoznaju njihov kvalitet i potencijal.

Radnik firme koja se ne zove Telekom

pre 14 godina

Pa kako vas bre nije sramota!!!???
Evo i ja se prijavljujem da radim u Telekomu za 20 000 dinara, nadam se da ce se naci neko da najuri svu tu bagru koja je dosla preko veze i sad traze JOS, nikad im nece biti dosta!!!
Prijavljujem se za posao u Telekomu, siguran sam da imam vece znanje na racunaru od vecine vas tamo, znam odlicno engleski i nemacki a fakultet sam prekinuo jer nisam mogao da izdrzim troskove (bio sam na budzetu), imam 23 godine, jedini je problem sto sam musko, a znam da je "pravilo" u telekomu da na jednog muskarca ide 10 devojaka!!!

Ivan Topola

pre 14 godina

Vrhunac je cinizma to sto radi sindikat Telekoma. Koliko ljudi u Srbiji prima minimalac ili manje od minimalca, a oni nisu zadovoljni svojim platama koje su iznad proseka. Ja bih im samo porucio da ima ljudi koji bi radili za njihovu platu na njihovom mestu...

Igor

pre 14 godina

Citam komentare i sve ne mogu da verujem da je razmisljanje vecine u Srbiji sledece:
"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu ( 2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom )
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili.



I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije...
Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit.

Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu...

Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom...

I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno...

Zuc

pre 14 godina

Ja radim u privatnoj firmi i imam dobru platu, i to u Nisu. Nemam nista protiv da svako trazi vecu platu ako je to zasluzio ali malo je onih koji su svesni toga, da li zasluzuju ili ne. Ovde se pak radi o tome da oni dobro znaju kolike plate imaju ljudi iz vrha telekoma pa na osnovu toga i traze vise za sebe, i to je po meni ok. Glupo je sada napadati nekog ko bi da ima vise od 35 000, kao da je to PUNO PARA a nije. Vi sto ne radite pocnite da radite pa ce te vrlo brzo shvatiti nekorektno deljenje novca - direktori - radnici. Ne bunite se sto neko zeli vishe nego uradite sve da vi sami imate vise.
I nije tacno da se u privatnoj firmi ne moze povecati plata, razgovorom i argumentima o strucnosti. Ali pre toga morate i pokazati svoju strucnost, profesionalizam - rec za koju malo ko u drzavnim firmama zna sta znaci.

fartcry

pre 14 godina

"Razlog zbog kog idemo u štrajk nisu zarade, već to što nas sve manje poštuju kao preduzeće"

Pa kad ste najgori od sve dece...Sto ne odu na dobos, onako komplet...

el jefe

pre 14 godina

"Kako bre male plate ako je najmanja 35 hiljada"
1.Sta mogu da kupim za 521$(35000 din) za mesec dana?
2.kako bi izdrzala porodica od cetvoro?
Ako sistem kaze da zivotni racuni (krediti za kucu,kola,telefoni,struja..) nesmeju da predju 40% opterecenja bruto plate znaci ostaje mi 60% plate za zivot!(hranu,provod,bioskop,suve smokve itd...).. a ako pripazim mogu da ustedim 10% MESECNE PLATE!!!!!
p.s
Logika obicnog radnika

gorza

pre 14 godina

Zeleo bih ovom prilikom da se zahvalim svima koji su dali svoj glas u prilog strajku koji u sustini ne bi trebao da se odrzi iz gore pomenutih razloga neisplacenih toplih obroka i tako to,nego iz cistog najblaze receno bezobrazluka vodecih ljudi firme (onaj krem Telekoma)koji su na ime bonusa isplatili medjusobno od 130-350 hiljada dinara(mozda i vise)a koji su onako dziberski nazvali "efekat uštede" u platnom listicu.Cinjenica je,za divno cudo odmah drugi dan vrednost dinara drasticno porasla ,zbog naravno velikog izliva dinara na trziste,a ne zbog isplate 1700 dinara sirotinji(mozda je i zbog toga Telekomu kasnila plata juce-pricalo se da je nece biti,, vec u ponedeljak).Ogroman broj ljudi u Telekomu crnči za pomenutu sumu od 35000 do 50000,ali onih 30% (čast izuzecima)ne radi nista i dobijaju pare na osnovu poltronstva,ulizivanja..dobrih odnosa sa vrhuškom,dobrih političkih odnosa i tako dalje.Ovaj štrajk nista nece promenuti na bolje,pljačka nevidjenih razmera ce se i dalje nastaviti.

Korisnik koji ce vas sigurno tuziti

pre 14 godina

Svi koji eventualno ostanu bez telefona i interneta treba da tuze Telekom za nastalu stetu, jer su ugovorom obavezani da pruzaju te usluge. Da vidimo onda da li ce se ponovo igrati tih glupih igara.

Parizer

pre 14 godina

Citajuci ove komentare zakljucujem da nije problem kolika je plata u Telekomu koliko je ustvari problem to sto velika vecina radno sposobne snage u Srbiji ili nema posla ili nema sanse za povecanjem plate te mu jako smeta i bode oci to sto se u drugim sektorima plate povecavaju. To je zapravo problem, ljudi pricaju kako bi radili za manje, kako imaju skole, kako ovo kako ono. Moram da vam kazem da na zapadu takodje neko radi, a neko ne, neko je izgubio posao, neko nije, plate su uglavnom i tajna i posedovanje skole nije garancija da plata treba da bude tolika i tolika, kolega do mene i ja nemamo istu platu iako radimo potpuno isti posao, dakle sve je relativno. Ali na zapadu je stopa nezaposlenosti mala u odnosu na Srbiju, standard je veci. Nemojte mi reci da ce se radnik Telekoma obogatiti od 500 EUR plate, problem je u tome sto ostali nemaju recimo 300 EUR pa ne bi se ovoliko pricalo o ovim stvarima. Sve je to samo jad i beda Srbije i njene pogubne politike i njene propale ekonomije zacinjene korupcijom, neistinama, malverzacijama. Ljudi se bune sto se nekome podize plata, a kad se spomene Kosovo i Hrvatska i Crna Gora i Partizan i Zvezda svi se lako pecaju na parole i lako budu zavedeni i opijeni kojekakvim nacionalistickim parolama. To su pravi problemi Srbije i njene politike a ne plate u Telekomu. Stvari treba menjati iz korena, a gasenjem vatre se nece nista postici.

el jefe

pre 14 godina

"A šta je sa hiljadama mladih koji rade kao ugovorci ili preko omladinske i tako rade već godinama sa platom koja nije ni 20000!?"
NEKA TRAZE BOLJI KOLEKTIVNI UGOVOR
P.S jel ima neko ministarstvo za omladinu i sport?kakva je uloga tog ministarstva?CIJA ONI PRAVA ZASTUPAJU?

radimo da zaradimo

pre 14 godina

Ljudi, prestanite da gledate u tuđe dvorište! Kada u vašoj firmi ostane višak para tražite veće zarade! Ja u svojoj firmi isplaćujem trinaestu platu od para koje preteknu u toku godine!

Sima

pre 14 godina

Sta znaci dobit javnih preduzeca. Da li oni racunaju neke troskove. Sve sto imaju dobili su od drzave za dzabe ili su naplatili gradjanima. Sada usluge naplacuju i drzavi i gradjanima i to racunaju kao dobit. To je kao da dobijete posao u punoj robnoj kuci, pa kada zavrsite posao uzmete pazar i kazete ovo je moja DOBIT.
Ja predlazem da za hranu, po ovom sistemu, seljacima kupimo zemlju, seme, da im platimo rad i da posle mozemo na pijaci da srecno kupujemo hranu po cenama najnizim u Regionu.

Igor

pre 14 godina

... i ovde ne treba da "pokaze zube" drzava, vec zaposleni, da prestane pljacka zaradjenog, onoga sto je ta kolicina zaposlenih u Telekomu zaradila...

pa nek budu plate i po 100.000 za srednju skolu u Telekomu, ako zarade, to je ok.
Daleko je ispod 35.000 din od cene rada za isti posao u Dojc Telekomu, sa sve srednjom skolom... ili Telenoru...

Da ne zaboravimo, Telenor je drugi operater u Evropi po snazi, iza Dojc Telekoma, a prisutan je u Srbiji kao konkurencija Telekomu i kao drugi operater.

Nikako da Narod shvati da se plata deli iz dobiti, a ne iz budzeta, jer dobit firme puni budzet! Kada bi to shvatili, prestali bi "plitki" komentari o visini strucne spreme i ceni rada...

Dejan

pre 14 godina

Ma sta vam je ljudi sta se nervirate? Ionako nista tu ne mozemo da uradimo. Nema druge za Srbiju nego cvrsta ruka i... motka. Ko ih sisa, bolje i da ne citam ove vesti. Odo sutra da gledam Avatara 3D. To je prava stvar...

Milan

pre 14 godina

Nije plata od 35000 velika nego su ostale male.Zahvaljujuci korumpiranom sindikatu,neslogom radnika,rasprodajom fabrika nesposobnima i ekspertima na vlasti mi radimo za Africke nadnice i jos smo zadovoljni.Javnim preduzecima nije to dedovina,oni su samo zaposleni i za to primaju platu.Napraviti izuzetak i dozvoliti im podelu nezaradjenog ,otvara Pandorinu kutiju a onda slede strajkovi i to vecina opravdanih.

dejan

pre 14 godina

Ovo sve lici na 1995 i smenu Avramovica... svi mu trazili pare za penzije, plate, a on nije zeleo da ih stampa.... smenili ga, zivelo se 1god malo bolje ( stampalo se ) a onda krah....

Podescam vas da je 1994 1dem=1din, da bi 05.oktobra.2000 god odnos bio blizu 1dem=40din.!!! Skok od vishe stotina procenata.

Osam godina kasnije ( ako racunamo u markama 1dem=48din. ) Skok od samo 20%.

Nije isto!

pre 14 godina

EPS i Telekom uopste nisu isto! Priroda posla i tezina poslova koji se rade u Telekomu ne mogu se meriti sa onim sto se radi u procesu proizvodnje elektricne energije u EPS-u.
S druge strane, svako malo nam podizu cene telefoniranja, a cena struje je depresirana da bi se sacuvao socijalni mir.
Lako je Radujku da se duva kako ce on ovo ili ono, ne zna sta ce sa parama, NASIM PARAMA, i bezocno sponzorise svaki seoski vasar u Srbiji - bolje da smanji troskove usluga ovog preduzeca! Sram ga bilo!

B

pre 14 godina

"Joksimović kaže da se Vlada samo „vadi“ na MMF i njihov uslov da ne sme biti povećanja zarada i da se to njih kao profitabilne kompanije uopšte ne tiče. On je istakao da Telekom nije javno preduzeće koje "prati" MMF, već akcionarsko društvo koje posluje sa dobitkom i puni budžet, tako da, prema njegovoj oceni, nema razloga da se njihovim zahtevima ne izadje u susret." W, ima razloga - BAZOBRAZNI SU I NEORGANIZOVANI, sem kad traze pare! Ali eto nama Telenora, pa mogu oni da se bune koliko hoce.

borko

pre 14 godina

Čekaj sad... jeste, Telekom zaista posluje sa dobitkom, to stoji, ali zar to nema nikakve veze sa tim što je monopolista? A ko mu je to obezbedio - vlada. Naglašavaju da su drugačiji od drugih javnih preduzeća, a štrajkuju vladi... U normalnom svetu, za veće plate se bori samo boljim radom, a ne štrajkom...
P.S. fiksni i tako ne koristim ;-)

marko

pre 14 godina

U ovoj priči vidim da jedino sindikati mogu da se brinu o pravima radnika. Ako radite u privatnoj firmi gde vas izrabljuju i dele otkaze kao ništa, kao konstruktivan korak predlažem osnivanje sindikata. Ako budete saglasni moraće da vas slušaju ili u najgorem da zatvore firmu, a što očigledno nije neka šteta. Iskreno podržavam ljude koji su se organizovali i traže bolje uslove. Uradite to i sami.
Drugo pitanje je suštinskih promena načina razmišljanja. Radnici koji klimaju nogama na zidu i surfuju po netu po ceo dan nisu potrebni. Ostale poštujte, jer je to osnovni postulat zdravog razuma. Ako pravite rezultat imajte plate, ali imajte i kontrolu da se zna ko pravi rezultat i kako da preživite privatizaciju koja vam sleduje kad tad.
Ako vozite kola 200 na sat, a pogled vam je na 20 metara ispred auta, e pa tada je sudar neminovan, samo treba da se nađe prilika.
Molim Vas da ne protestvujete zbog udruživanja radnika nego da se sami udružite i da se borite za kontrolu tog Telekoma, radnici za prava, ostali građani za to da se tamo ne zapošljava ISKLJUČIVO preko veze, pa čak i kada se radi o stručnjacima. Mnogo stvari "smrdi", a plate od 35.000 su najmanje bitne. I ovakvi tekstovi koji popularistički izazivaju mržnju jadnih i napaćenih mislim da su kontraproduktivni, da se ne izrazim dugačije jer verujem da mi ne bi objavili komentar.
Velike banke, koje su i krivac za ovoliku krizu, su isplatile enormne bonuse u sred iste. Nije ništa sjajno ni u najrazvijenijem svetu, ali je mnogo civilizovanije. Naći će se način da se takvo ponašanje suzbije. Ona naša Nepravda!, daj mi pušku, nije dala sjajne rezultate. Hladne glave se ipak bolji rezultati postižu.

epikur

pre 14 godina

pa oni koji misle da je plata od 35000 dinara velika i da se u telekomu samo sedi i kucka na racunaru grdno se varaju,jer u telekomu ima poslova koji iziskuju rad napolju na temperaturama od -18 pa do +40 tako kaze zakon,a gde je tu i rad sa ljudima,pa 95 posto stanovnistva i ne zna kako funkcionise telekom a mislim da ni poslovodstvo polako gubi predstavu jer mnogo stvari zavisi bas od tog radnika sa 35000 dinara.a ovi koji kazu da bi se rado menjali grdno grese pustio bih da se malo veraju po stubovima i cuce u oknima i rovovima sa recimo temperaturom od -5 i kosavom od 50 na sat,a samo da napomenem da kolege slicnog posla u epsu imaju i beneficiran radni staz.tako da svako ima pravo da se ljuti a sto se tice ovih stob hoce da raskinu ugovore pa slobodno telenor jos nije poceo da radi a vec se zali kako je cena niska

наставник

pre 14 godina

Просвето тупава шта чекаш. Јел'нам није довољно што су нас заврнули за (2+6)% који су договорени пре замрзавања. И зашто су синдикати у мају и новембру ћутали!? Да ли би ћутали да је прдседника Владе Николић, Коштуница...?
Да ли су ћутали зато што су у предизборној кампањи потписали пакт са ДС-ом, па сад испуњавају обећано?
И какви су вам то синдикати који вам раде о главу через опстајања њихових партија на власти а и самих њих!? И какви сте ви кад им зато још и плаћате!?
И све ми се чини да сте бадава и у школу ишли.
И нака вам је срећна Слава.

Alempije

pre 14 godina

Ako je takva stvar i telekom posluje sa dobitkom, onda lepo smanjite cene svojih usluga i na taj način pomozite građanima da lakše prebrode ekonomsku krizu.
Isto važi i za EPS.

Jovan

pre 14 godina

Ne mogu da verujem, ovaj ... Radujko, pa on stvarno misli da je generalni direktor ove krave muzare zvane Telekom? Od koje, izmedju ostalih, zivi i demokratska stranka.

Izliv frustracija

pre 14 godina

Ne radi se, brale, o tome da ti ne treba da imaš platu veću od 20.000 dinara već o tome da vas ima duplo više nego što je potrebno i da ste većina vas tamo zaposleni preko veze bez potrebnih kvalifikacija i stručnosti (znam iz prve ruke) i da dobijate tu platu bez straha od otkaza ili osećaja odgovornosti i jašete na monopolu koju Telekom ima na nesreću ovog naroda.

A stotine hiljada stručnih mladih ljudi sedi na birou i nema šansu za zaposlenje.

I jos hoćete da štrajkujete, umesto da se pokrijete ušima i ćutite?! Sram vas bilo.

Igor

pre 14 godina

"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?"
Ovakva izjava samo pokazuje mentalitet radnika Telekoma. Od 01.02. prelazim u Telenor zato što mogu, a da mogu otišao bih u Norvešku bez problema, za razliku od dotičnog koji je navikao na sistem radio-ne radio-svira ti radio. Inače, ako ja mogu da promenim mobilnog operatera, možeš i ti poslodavca, ako nisi zadovoljan uslovima koje ti pruža.
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu (2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom)"
Budžet od tzv javnih preduzeća ne postoji, postoji samo jedan budžet Republike Srbije, a i da postoji, zanima me kako je izračunato tih 2/3 i od čega? Što se tiče komentara na profesorku, on je krajnje neumesan. Ne puni radnik Telekoma budžet, već svi mi plaćanjem poreza i dažbina. I sramota je porediti nekoga ko vaspitava i oblikuje ljude koji će jednog dana, možda i voditi ovu zemlju sa nekim telefonistima-banderašima. Ovom prilikom ću nerado citirati Tijanića - kada ti sin bude ličio na zaštićenog svedoka, a ćerka na Stoju, poješćeš svoje reči.
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili."
Ova izjava je krajnji bezobrazluk! Koliko su ti radnici izdvajali od plate pa su izgradili Telekom? Moji roditelji su pre 20 godina platili 1.500 DM za priključak sa dvojnikom, koji još uvek imaju! Prema tome građani Srbije su izgradili Telekom! I ko kaže da su oni to zaradili? Dajte da vidimo radni učinak pa da pričamo malo o tome.



"I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije..."
Pljuje se odnos koji radnici Telekoma imaju prema ostalim građanima od kojih žive. Niko ne kaže da je Telenor bolji, ja, kao što rekoh, od 01.02. prelazim u Telenor, pa da vidim kakvi su. Ako ne valjaju, tu je i treći operater, samo da mi država dozvoli da zadržim broj.
"Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit."
Ovu izjavu i ne vredi komentarisati, liči mi na proglas neke od "patriotskih" stranaka.

"Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu..."
Zanimljivo je da se ti nisi zapitao koliki je broj zaposlenih u Telenoru, obrazovna struktura, njihov radni učinak, kvalitet usluga, i kako su dobili posao kod privatnog poslodavca, za razliku od Telekoma koji je u većinskom vlasništvu države. Ubeđen sam da bi poređenje bilo zapanjujuće.

"Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom..."
Opet "patriotski" proglas!

"I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno..."
Nenormalna je ova izjava koja pokazuje nivo neznanja. Radnici Telekoma su svoju platu već zaradili. Na rukovodstvu Telekoma je da odluči da li će dobit (ne prihod) da raspodeli radnicima ili da uloži u razvoj preduzeća kako bi zadržali korisnike.
(Igor, 15. januar 2010 22:53)
Igore, puno pozdrava, i razmisli malo o svemu što sam napisao.
(Đorđe, 17. januar 2010 13:25)

1. Ovde se ne postavlja pitanje, a svakako da ni konstatacija radio-ne radio... ne moze da se upotrebi, jer je evidentno da je "radio", posto je u pitanju dobit, da "nije radio" ne bi bilo dobiti...
2. Nisam radnik Telekoma
3. Poslodavac, bilo drzava ili "obican covek" su duzni da deo dobiti raspodele na radnike, sto je dobit veca, logicno je da i plata-dobit radnika bude veca...
4. Postoji budzet Republike Srbije , a koliko se on puni i u kom procentu moguce je videti. S obzirom da najvecu dobit od tzv. javnih preduzeca ima Telekom, logicno je da on puni budzet najvise. Ja nisam spominjao ostala preduzeca i poreske obveznike, nego tzv. javna preduzeca, iako Telekom nije javno preduzece jos od svog osnivanja, jer udeo od 20% ima Grcki OTE.
5. Kakvo je vaspitanje u skolama i kakvo je skolstvo dovoljno govori stanje u tim istim skolama, u pravu ste, nije za komentarisanje...
7. Sta je to radni ucinak za Vas u Telekomu? Predpostavljam da Vi zamisljate rad u Telekomu kao industrijsku traku na kojoj je potrebno zapakovati 100 kutija necega za 1 sat, pa ako se zapakuje ili ne zapakuje plata je ista...
8. Platili ste i za EPS prikljucak, kao i za vodovodnu mrezu, kao i za legalizaciju, itd...
S tom razlikom sto prikljucak za telefon nije od znacaja za funkcionisanje zivota, kao struja i voda... Telefon je Vas izbor i tu ste mogli da ne platite, kao sto ce te od 01.02. preci u Telenor za 0 dinara.
Potpuno neumesan i neosnovan komentar za 1500DM...
Da li ste Vi uopste morali imati fiksni prikljucak i zasto?
9.Porazavajuce je sto ljubav prema domacim kompanijama vidite kao proglas partije... ili nije ako niste iz Srbije, onda se izvinjavam.
10. POTPUNO STE NEUPUCENI, jer iako je Telekom akcionarsko drustvo ( 20% OTE i Telekom nema monopol), drzava i dalje drzi uredbu o zamrzavanju plata i raspodeli dobiti, te tako tretira Telekom Srbija A.D. kao javno preduzece. Rukovodstvo nema nista protiv da se dobit deli i da se plate koriguju u skladu sa osvarenim prihodom. U tome je problem i cela ova prica.
11. Koliko je zaposlenih u Telenoru i kolika je dobit?
12. Kakav je "radni ucinak" i koliko prikljucaka je po jednom radniku Telenora?
13. I dalje mislim da ne treba da razmisljate televizorom vec iskljucivo glavom...
Priznajem da sam zbunjen sto "poziv" da razmisljate svojom glavom kvalifikujete kao proglas neke "patriotske" partije...

U buduce, kada delite komentar i kada kvalifikujete da li je neko normalan ili nenormalan i da li je u pitanju znanje ili neznanje, sagledajte i proucite materiju u celini.

Da ne bude zabune, svakako da Vam necu uzeti za zlo to ste neupuceni u vlasnicku strukturu Telekoma...kao ni koliko tel. prikljucaka "ide" po jednom zaposlenom, takodje ne uzimam Vam za zlo ni to sto ne znate da Vlada drzi uredbu o zamrzavanju plata za kompaniju koja nije javno preduzece, vec je akcionarsko drustvo.

Na kraju ipak vidim sta je problem vecine: nacin na koji gledaju stvar... samo povrsno, uhvate se za cifru ili za platu, ne sagledavajuci celinu...

Ali ok, bar znamo sta je problem. Valjalo bi organizovati javnu edukaciju "neumesnim komentatorima", da bi im se pokazalo koliko su u stvari neupuceni u problematiku...te da bi vremenom naucili da gledaju celinu.

Srdacan pozdrav Djordje i dobro razmislite o svemu... i drzite se "patriotizma", pa razmisljajte svojom glavom, ne televizorom...

stariji telekomac

pre 14 godina

Nemjote biti u zabludi,dolaskom konkurencuje Telekomu,neće biti nikakvih pojeftinjenja za obične građane,već se mogu samo očekivati novi servisi tj.usluge koje telekom do sada nije sam razvijao.Kao što smo videli da prodajom NIS-a nismo dobili jeftinije a ni kvalitetnije gorivo,kao što SBB, koji je privatno preduzeće ne nudi za džabe svoje usluge(o kvalitetu slike i interneta,drugom prilikom) tako neće biti jeftinijeg telefoniranja.Realan pad cena se može očekivati u IP saobraćaju(internet,IPTV i sl.)ali samo u smislu dobijanja bržih protoka po ceni sadašnjih sporijih,što realno i nije pojeftinjenje jer se taj proces odvijao i ranije kod Telekoma.
Što se plata tiče a najviše se pominju te od 35000 o toj mizeriji ne vredi pričati jer ako tako krenemo, idemo prvo da premlatimo pekare koji imaju platu od 70000,prodaju hleb po 35 dinara a on realno vredi 15.
Država je do sada imala 15mlrd din prihoda od Telekoma, sada će imati verovatno nula.Što se tiče povika na telekom,treba znati i ovo: da preduzeće koje se bavi telekomunikacijama zahteva konstantno ulaganje u opremu zarad konkurentnosti na tržištu.To je sada, zahvaljujući poltici vlade obustavljeno i ako se tu nešto ne promeni, od Telekoma ne da neće koristi imati građani(u smislu lošeg servisa) već će i država izgubiti bogato "devojče za udaju".

bes bes urnebes

pre 14 godina

STRAŠNO!!!!!
prosečna plata zaposlenih je preko 70000 (neto) i to im je malo, stvarno sramota!!! A šta je sa hiljadama mladih koji rade kao ugovorci ili preko omladinske i tako rade već godinama sa platom koja nije ni 20000!? Sram bilo sve koji će da štrajkuju, neka izvuku zadnjice iz svojih fotelja i pogledaju malo po korisničkim servisima, neka tu decu pitaju da li im je mala plata, da li bi nekada otišli na godišnji odmor ili na bolovanje kada su jako bolesni, nemaju prava ni na šta, rade za bedne plate i drže na dlanu ono što se zove Telekom i rad sa korisnicima....
DA LI ĆE ONI NEKADA DOBITI UGOVORE NA ODREĐENO ILI STALNO I TU VAŠU BEDNU PLATU OD 40000 ??????

Milan

pre 14 godina

vidim da je radujko josh par akcija sproveo od jutros. poslao onih 200% viska zaposlenih iz telekoma da komentarishu gde stignu :D
i dzaba se sad trudim i shaljem poruku, po obichaju, pojeshce je mrak ;) znachi - evo maminim i tatinim telekomcima povecanje plata...

Đorđe

pre 14 godina

"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?"
Ovakva izjava samo pokazuje mentalitet radnika Telekoma. Od 01.02. prelazim u Telenor zato što mogu, a da mogu otišao bih u Norvešku bez problema, za razliku od dotičnog koji je navikao na sistem radio-ne radio-svira ti radio. Inače, ako ja mogu da promenim mobilnog operatera, možeš i ti poslodavca, ako nisi zadovoljan uslovima koje ti pruža.
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu (2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom)"
Budžet od tzv javnih preduzeća ne postoji, postoji samo jedan budžet Republike Srbije, a i da postoji, zanima me kako je izračunato tih 2/3 i od čega? Što se tiče komentara na profesorku, on je krajnje neumesan. Ne puni radnik Telekoma budžet, već svi mi plaćanjem poreza i dažbina. I sramota je porediti nekoga ko vaspitava i oblikuje ljude koji će jednog dana, možda i voditi ovu zemlju sa nekim telefonistima-banderašima. Ovom prilikom ću nerado citirati Tijanića - kada ti sin bude ličio na zaštićenog svedoka, a ćerka na Stoju, poješćeš svoje reči.
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili."
Ova izjava je krajnji bezobrazluk! Koliko su ti radnici izdvajali od plate pa su izgradili Telekom? Moji roditelji su pre 20 godina platili 1.500 DM za priključak sa dvojnikom, koji još uvek imaju! Prema tome građani Srbije su izgradili Telekom! I ko kaže da su oni to zaradili? Dajte da vidimo radni učinak pa da pričamo malo o tome.



"I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije..."
Pljuje se odnos koji radnici Telekoma imaju prema ostalim građanima od kojih žive. Niko ne kaže da je Telenor bolji, ja, kao što rekoh, od 01.02. prelazim u Telenor, pa da vidim kakvi su. Ako ne valjaju, tu je i treći operater, samo da mi država dozvoli da zadržim broj.
"Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit."
Ovu izjavu i ne vredi komentarisati, liči mi na proglas neke od "patriotskih" stranaka.

"Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu..."
Zanimljivo je da se ti nisi zapitao koliki je broj zaposlenih u Telenoru, obrazovna struktura, njihov radni učinak, kvalitet usluga, i kako su dobili posao kod privatnog poslodavca, za razliku od Telekoma koji je u većinskom vlasništvu države. Ubeđen sam da bi poređenje bilo zapanjujuće.

"Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom..."
Opet "patriotski" proglas!

"I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno..."
Nenormalna je ova izjava koja pokazuje nivo neznanja. Radnici Telekoma su svoju platu već zaradili. Na rukovodstvu Telekoma je da odluči da li će dobit (ne prihod) da raspodeli radnicima ili da uloži u razvoj preduzeća kako bi zadržali korisnike.
(Igor, 15. januar 2010 22:53)
Igore, puno pozdrava, i razmisli malo o svemu što sam napisao.

Teodor

pre 14 godina

Telekom strajkuje poslednjih 20 godina (bar koliko ja mogu da svedocim). Jedino u Srbjii mogu da ne postoje tehnicke mogucnosti za uvodjenje fiksne linije, interneta, da budes dvojnik ceo zivot...a cena im je prava sitnica. Izcaseni su skroz.

el jefe

pre 14 godina

@el jefe

Ajde izračunaj ponovo sam stavi 20.000,00(što je realna prosečna plata u Srbiji kada se oduzmu poslanici,direktori JP , članovi raznih upravnih odbora i sl.) umesto 35.000,00 pa da vidimo šta će da ti ostane.
(drop, 15. januar 2010 11:57)
radnici srbije ujedinjeni za svoja prava a omladinci na zapadu rade djabe dve godine da bi dobili uniske poslove...Progresivna skela je niza,nemaju prava glasa
a.k.a gusteri

el jefe

pre 14 godina

Krkobabic za omladinsko ministra!sto jest,jest najbolji je DS...Mnogo ljudi ovde neimenuje krivce za los polozaj omladine.Ko vodi to ministarstvo?koja stranka?

drop

pre 14 godina

@el jefe

Ajde izračunaj ponovo sam stavi 20.000,00(što je realna prosečna plata u Srbiji kada se oduzmu poslanici,direktori JP , članovi raznih upravnih odbora i sl.) umesto 35.000,00 pa da vidimo šta će da ti ostane.

Ranko Bradujko

pre 14 godina

Gospodi koja nude svoje kandidate sa sss, vss i fakultetima: isti bi prvo morali da rade preko ugovora ili omladinske nekih 5-6 godina za 114 din po satu ( + neplaceni godišnji odmor od 7 dana), koja god da je stručna sprema u pitanju, u sustini od 19000 do 21000 dinara mesečno, zavisno od broja radnih dana u mesecu.

Tako radi nas nešto više od 1500 angažovanih preko ugovora o posredovanju ili omladinske zadruge, koji se potajno nadamo ugovorima. Kadrovska sluzba se nalazi u Takovskoj 2, pa ko voli, CV - pa nek izvoli, jer daleko od toga da zapošljavaju isključivo preko veze (pogotovo za 114 din/h).

Elem, po našem zakonu neko možebiti angažovan samo do 120 dana za privremeno-povremene poslove. Ali to ne ometa kadrovsku službu da menja naziv radnog mesta na kome radite na svaka tri meseca u ugovoru koji potpisujete, a da vam posao ostaje isti.

Možda će gospodja Milica Oskar-Amidžić, direktor PR-a Telekoma, ... moći da da neki odgovor povodom gore navedenih tvrdnji, i da tako opravda svoj bonus od nešto više od 1.700.000 dinara (da, da više od MILION I SEDAM STOTINA HILJADA DINARA!!!)

Što se tiče povećanja plata stalno zaposlenima, treba da ga bude, jer glupo je da se firma hvali rekordnim profitom, a da ljudi koji su to omogućili razbijajući se od posla od posla, ne dobijaju ništa.

Toliko za sad,
Pozdrav

presrecna

pre 14 godina

o super :) ja radim u kancelariji u telekomu,mazem nokte po ceo dan,ponekad uvece izadjem na klopicu sa par mojih direktora o trosku firme,na platicu se ne zalim,nije neka ali je super,i jos ce sad da mi je povecaju posle strajka :) ovde me je zaposlio rodjak koji je na polozaju i kaze da se ne brinem jer telekom nikada nece da ima pravu konkurenciju i da propadne jer cuva glavu srbije koliko god vi to iz vase zlobe zeleli :)tako da ne morate da se brinete za nas posle dolaska bilo kakvih drugih i petnaestih operatera :) mozete samo da nas mrzite :) pozdrav svima :)

veteran

pre 14 godina

Alo bre ljudi, sta vi pricate pa naravno da ce svi da traze povecanje plata!! PO cemu se EPS razlikuje od drugih?! A vi iz Telekoma lepo povecajte cene impulsa i eto resenja. Kad moze EPS mozete i vi, kao i ostali naravno. Pri tome je za sve kriva ova vlada ako vec oce da bude dosledna onda to treba da vazi za sve a ne da bude selektivno.

Pedja

pre 14 godina

1. Nisam uopste u fazonu da komsiji crkne krava, vec sam u fazonu PRAVDE, a Telekom, EPS, zdravstvo, prosveta, to je sve drzavno vlasnistvo i mora da postoji odredjena hijerhija u platama i to sto neko sa srednjom skolom iz Telekoma ima platu kao nastavnik ili lekar nije ni malo normalno! Ali tako je oduvek bilo, samo budala u Srbiji zavrsi faklutet, a jos veca budala zavrsi drzavni fakultet. A ako ti smatras da je sasvim u redu da postoji ovakav odnos plata u javnom sektoru, to onda govori o tome koliko si ti moralan covek!
2.Telekom ima monopol u internetu, a ti posto si iz Telekom i napises ovakvu glupost, to vise govori o tome koliko su obrazovani i obavesteni zaposleni Telekoma, Telekom ima nesto sto se zove "poslednja milja" vasi su PORTOVI, vasi su KABLOVI ( inace te kablove smo mi svi finansirali nekada sa po 2.000maraka ) Jedini ko ne zavisi od vas je SBB, a SBB ne postoji u svim gradovima i to i nije ADSL nego kablovski internet.
3.nemoj molim te da pominjes cene, a jos vise te molim da ne pominjes smesne cene i ovu farsu od tendera za drugog fiksnog, vidis na zapadu platis 20-30evra i dobijes i neogranicen razgovor u fiksnoj, adsl, kablovsku, znaci ide se ka tome da vise ne postoji implus, znaci jos jedan primer koliko si upucen u rad telekomunikacionih kompanija.
4.tacno je da ne postoji monopol u mobilnoj, samo jos uvek vas cuva Ratel jer ne uvodi prenosenje brojeva, pa kada se uvede prenosenje brojeva videcemo ko ce imati najvise korisnika, a i u mobilnoj vise postoji nesto sto se zove kartel nego konkurencija.

joj

pre 14 godina

malo im je! Znači profit firme je nenormalno velik... A mi ćemo da je prodamo da nas umesto države guli neki Đole ili Pera! Gde je računica?
Staviti firmu na tržište akcija, dati slobodu narodu da svaki pojedinac može otkupiti akcije od 30-50000€ šta ostane na tender pa se i tajkuni ogrebu, cena akcije raste... Dobijete puno malih akcionara i eto kapitalizma, a odbori nek razmišljaju o štrajku.

pepa

pre 14 godina

@miki : pitala sam ga! ne brini nije kod tvoje svalerke, takve su mu ispod nivoa. oni iz telekoma imaju neke svoje extra, to oni dobijaju u sklopu plate, to su ti oni bonusi, sto "ovde na sva zvona..."! lep komentar, nema sta! na srpskom se to zove nemoc! procitaj koju knjigu, pa ces znati argumentovano raspravljati. veliki pozdrav :))))

Miki

pre 14 godina

"pepa", pitaj muza kod koje zenske ide....
A sad...posto sam upoznat sa poslom koje doticna gospoda ima, ne kazem da primaju oromne plate, ali su vise oid zadovoljavajucih u odnosu kakve primaju ostali zaposleni u nasoj drzavi....
Necu da se zalim i ne zalim se niakda, ali mi sa nasim primanjima jedva platimo racune i skrpimo za hranu...A ona su ukupno oko 40000hiljada za celu porodicu...
Glavesine koje primaju preko 150000 hiljada treba da se postide ali oni to nikada nece da urade...
Mada bih se i na mestu zaposlenih monopolistickog preduzeca zvanog "Telekom", ja postideo da sam njihov zaposlen,a strajkujem kada drugi nemaju para ni za zivot,a kamo li za nesto vise....
Toliko od mene...

Emir

pre 14 godina

Svi radnici imaju pravo na vise plate kad su cijene u porastu. A radnici iz ostalih preduzeca, bilo drzavnih ili privatnih, neka hitno zapocnu sa strajkovima za povisenje plata. Zajedno ce te lakse postici ciljeve. Ne dozvolite da vas vlast podijeli i time lakse vama zavlada. Bolje sutra za sve nas. Organizujte se!

Hoffa

pre 14 godina

Napokon je doslo vreme da istina o Telekomu ispliva na povrsinu. Korisnici usluga i obicni gradjani su pod uticajem drzave stekli totalno pogresnu sliku. Drzava uopste ne upravlja dobro nasom najboljom firmom i najcesce korisnici usluga steknu misljenje na osnovu kontakata sa salterskim sluzbama, tehnickim podrskama i informativnim sluzbama, a to nikako nije pravo merilo. U pozadini cele price rade ljudi koji su veoma strucni i sposobni i ne piju nista vise kafe nego ostatak sveta. Zaposleni u Telekomu imaju moju punu podrsku i nadam se da ce uspeti da se izbore za svoja prava!

el jefe

pre 14 godina

"Kako bre male plate ako je najmanja 35 hiljada"
1.Sta mogu da kupim za 521$(35000 din) za mesec dana?
2.kako bi izdrzala porodica od cetvoro?
Ako sistem kaze da zivotni racuni (krediti za kucu,kola,telefoni,struja..) nesmeju da predju 40% opterecenja bruto plate znaci ostaje mi 60% plate za zivot!(hranu,provod,bioskop,suve smokve itd...).. a ako pripazim mogu da ustedim 10% MESECNE PLATE!!!!!
p.s
Logika obicnog radnika

am9vy

pre 14 godina

Kako vas, bre, nije sramota?!?!

Pa ja u toj vašoj 'firmi' dobijam 19.950 dinara mesecno a jasete me sa svih strana i moyete da me sutnete kad god poželite.

Gledam svaki dan vec mesecima kako vam izgleda radni dan - kafica, novine, FB, kafica, klopa, posao, kafica, fb, kafica - i pitam se ko to plaća.

A vi tražite još?! More, dao bih ja vama...

Nije isto!

pre 14 godina

EPS i Telekom uopste nisu isto! Priroda posla i tezina poslova koji se rade u Telekomu ne mogu se meriti sa onim sto se radi u procesu proizvodnje elektricne energije u EPS-u.
S druge strane, svako malo nam podizu cene telefoniranja, a cena struje je depresirana da bi se sacuvao socijalni mir.
Lako je Radujku da se duva kako ce on ovo ili ono, ne zna sta ce sa parama, NASIM PARAMA, i bezocno sponzorise svaki seoski vasar u Srbiji - bolje da smanji troskove usluga ovog preduzeca! Sram ga bilo!

dalmos

pre 14 godina

Ajmo redom.

1.Dali ste nam prosek za ovih 70% zaposlenih, kao i ukupni prosek, odakle, prostom matematikom,dobijamo da preostalih 30% zaposlenih prima PROSECNO po 85000!!!
Eto sjajnog mesta da nadjete sredstva za povecanje plata ovih 70% ,za koje ste tako zabrinuti. Dakle njima date 6% , i to pokrijete tako sto cete ovima uzeti 2% (sto nece ni osetiti),i problem resen
2.Svoje zahteve obrazlazete REKORDNOM DOBITI u prosloj godini!
Time bas i ne bi trebalo da se hvalite.Bar ne sa monopolske pozicije, pri cemu nam je internet ubedljivo najsporiji i najskuplji u sirem okruzenju, a cena impulsa takodje daleko skuplja od zemalja u okruzenju (u odnosu na prosecnu zaradu). Ni ADSL niste razvili u potpunosti a u Sloveniji je i VDSL vec prevazidjen.O telefonskoj infrastrukturi da i ne govorimo, posto cete se jos bar 5 godina hvaliti razdvajanjem dvojnika i digitalizacijom.

3.Sa druge strane, u trenutku kada ljudi strajkuju jer im je ugrozena gola egzistencija, seku sebi prste da bi ih neko uopste saslusao, vi ste se drznuli da potegnete pitanje POVISICA, TOPLOG OBROKA i REGRESA! BEZOBRAZNO!!!

4.Da rezimiram, u ovom slucaju beskrajnog bezobrazluka, bahatosti i odsustva smisla za realnost, drzava treba da pokaze zube. Svakom ko stupi u strajk treba da bude urucen momentalni otkaz,a na birou postoje na hiljade ljudi sa odgovarajucim kvalifikacijama, koji bi pristali da rade i za znacajno manje plate od trenutnih u Telekomu. A vi gospodo, nedovoljno placeni strucnaci, slobodno potrazite drugo mesto da unovcite svoje znanje!

zar je vazno?

pre 14 godina

Citam ove izlive frustracija i prosto ne mogu da verujem koliko je cemera i zuci u ovom nesrecnom narodu. ZNAM, nazalost, da ce ovaj moj komentar u vecini slucajeva biti ocrnjen, ali ipak...
Da li je moguce da je nekom veci problem to sto se neko ko ima platu od 41.000 (moja je tolika sa sve regresom i toplim obrokom) bori za vise, nego to sto on sam ima 20.000 ili manje??? SVI skupa u ovoj drzavi placamo nerealno visoke cene nekim Miskovicima i njemu slicnim, ali nije to problem - problem je sto neko ima vise od proseka. Nije problem sto se privatnici izivljavaju nad svojim zaposlenima terajuci ih da rade neplaceno prekovremeno - problem je to sto neko ima vise od 20.000 i trazi vise. Nije problem to sto su na zapadu plate neuporedivo vece nego ovde, a cene gotovo iste - problem je to sto neko ima vise od 20.000 i trazi vise. Sto se tice raznih gluposti koje su u prethodnim komentarima pominjane potpuno pausalno, mogu reci par CINJENICA, kome god se to svidelo ili ne:
1. Internet je preskup i tu MORA doci do snizavanja cena - Telekom NEMA monopol
2. Impuls u fiksnoj telefoniji je SMESNO jeftin jer su cene pod kontrolom drzave. Na kraju krajeva visina ponude Telenora za desetogodisnju licencu JASNO govori o tome kakav se profit tu moze ocekivati.
3. U mobilnoj telefoniji Telekom takodje NEMA monopol, a pritom ima najveci broj korisnika.
Znam da su svi navedeni podaci nedovoljni nekom ko ne zeli da shvati, ali to vec nije moj problem. I da, gospodo moja, razmislite da li ce vam biti bolje ako nama ne povecaju platu, ili ako je povecaju vama???
Sve ukazuje na strasni sindrom - da komsiji crkne krava...

Svi smo mi poštari

pre 14 godina

I treba da štrajkuju. I kod Slobe su stalno štrajkovali. Zar ste zaboravili sve one velike štrajkove PTT-a protiv Miloševićevog režima??

Milos

pre 14 godina

Pa normalno da ce strajkovati kad im niko ne moze nista, telekom je drzava u drzavi, samo cvrsta ruka nekog GAZDE nadam se ruskog da osete malo jaram!

demi

pre 14 godina

Posto sam ostao bez posla pre par meseci, spreman sam da radim umesto nekog iz Telekoma i da delimo platu na 2 dela. Ma moze i za mene 35%. Znaci on slobodno neka sedi kuci i ja cu mu kada primim platu nositi 65% toga sto primim.

Marko

pre 14 godina

Idemo insajderi.

Vreme je da "rasturite" ovu bruku i monopolsku bandu i umesto zarade da ih posaljete u zatvor.

Ovakvom strajkackom odboru je mesto u svinjskom oboru.

Radnik firme koja se ne zove Telekom

pre 14 godina

Pa kako vas bre nije sramota!!!???
Evo i ja se prijavljujem da radim u Telekomu za 20 000 dinara, nadam se da ce se naci neko da najuri svu tu bagru koja je dosla preko veze i sad traze JOS, nikad im nece biti dosta!!!
Prijavljujem se za posao u Telekomu, siguran sam da imam vece znanje na racunaru od vecine vas tamo, znam odlicno engleski i nemacki a fakultet sam prekinuo jer nisam mogao da izdrzim troskove (bio sam na budzetu), imam 23 godine, jedini je problem sto sam musko, a znam da je "pravilo" u telekomu da na jednog muskarca ide 10 devojaka!!!

vasa

pre 14 godina

Alo, kakvo štrajkovanje, dok je Srbija gladna, hoćete opet inflaciju zbog povećavanja plata i pritiske da se štampa novac.. Dobit preduzeća nije osnov za povećanje plata, to nigde ne piše niti mora, Telekom i onako ima prevelike obaveze i zaduženje, to treba vratiti kreditorima, a vi biste povećanje i onako velikih plata ,sramota, gde živite jel vidite da je kriza, zašto bodete oči svim ljudima u zemlji!!??

dejan

pre 14 godina

Kad poredite plate zaposlenih sa srednjom školom u privatnom i javnom sektoru, onda poredite i plate fakultetski obrazovanih ljudi. Videćete da je poražavajući podatak.Plate u privatnom sektoru su za 50% veće za fakultetski obrazovane ljude.
Ne zanosite se da je tako sjajno u Telekomu.

milan

pre 14 godina

@am9vy
Pa niko te nije terao da radis za te pare uvek mozes naci posao u nekom kiosku za 10000din. A od tog strajka nece biti nista mada bi zahteve trebalo usmeriti protiv menadzmenta koji ili nije sposoban ili ne zeli da radi svoj posao. Na svim TV stanicama se vrti reklama za IPTV a neki od nas cekaju i po 6 meseci na nju.

Srdjan

pre 14 godina

Cekaj, 70% zaposlenih ima srednju skolu, a vi se bojite da ih ne izgubite jer ce takvi strucnjaci preci kod konkurenata? Zar je to najbolje sto ste uspeli da smislite kao izgovor?

mad

pre 14 godina

Kad se podnese zahtev za telefonski prikljucak kazu nema tehnickih mogucnosti,dok cetvorica radnika telekoma sede na zidicu u kancelariji masuci nogama napred-nazad i govore to tako kao da je to nesto najnormanlnije sto moze biti.Ovo se desilo u S.Pazovi dok sam trazio telefonski prikljucak za preduzece u stranom vlasnistvu.Ovi stranci nisu mogli da veruju da tako nesto jos negde postoji. Posle se malo podmaze gde treba pa se odjednom stvore tehnicke mogucnosti. Sada predlazem da podignu cenu impulsa ,skrate vreme trajanje impulsa za 30 % , i povecaju plate za 40 %. Regres za letnji i zimski godisnji odmor u visini jedne plate i 4 nove godine i bozica da se uvedu u jednoj godini obavezno !

Mandrak

pre 14 godina

Kod naseg naroda je uvek zloba i zavist.Niko se ne pita zasto je njemu mala plata i sta ce da uradi po tom pitanju,nego zbog cega je drugima veca.Telekom po zaradama nije ni medju prvih deset drustvenih preduzeca.
Ja radim u mobilnoj 064 u odrzavanju sistema(smenski rad) i do pre 3 meseca sam imao platu oko 60 000 dinara sa SSS(smenski rad+rad vikendom+nocni rad).E,onda je krenulo smanjivanje i zakidanje gde se stigne(naravno samo za tehnicare),pa je doslo do 45000.Znam da je ta cifra za 80% ljudi u Srbiji san,i da bi mnogi bubreg dali za takav posao.Ali takav posao u inostranstvu je placen 10 puta vise(bukvalno),radio sam neko odredjeno vreme za 3 strana operatera u zadnje 4 godine.Znam,svi vi cete reci "Pa ako si nezadovoljan,idi u inostranstvo i radi tamo".Mogu,nije to neki problem(barem 70-80 mojih kolega je dalo otkaz i otislo).Ja bih ipak voleo da zivim i dalje ovde.Nisam neki veliki patriJota,ali zelim da zivim sa zenom i decom ovde(ma sta mnogi mislili o Srbiji).Mozda bi mogao da predjem u kokurenciju,ako mi se vec ne svidja plata u Telekomu a zeleo bi da ostanem ovde.To bi i ja voleo posto se u Telenoru i VIP-u za potpuno isti posao kao moj dobija 2,5x veca plata(cak je u m-telu u CG i RS veca plata).Na zalost moju,a i ljudi sto su otisli iz Srbije,ne moze:interni dogovor izmedju Telekoma i konkurenata da ne primaju ljude iz Telekoma.Zbog tog razloga svi mi jedva cekamo privatizaciju,jer privatnim kompanijama nije u interesu da im odlaze strucni ljudi.To je najveci razlog zasto su skocile plate u Telenoru.Pojavio se VIP,ponudio ogromne pare,gomila ljudi iz Telenora presla u VIP,menadzment Telenora se zamislio i skapirao da mora da dize plate ili da se oprosti od ljudi.Direktore u Telekomu to ne tangira,mogu svi da odu.Zato je usluga u mobilnoj losa,a,verujte,bice jos gora.Sta bi bilo da nekom iz Vlade ode mozak iz stand by rezima u radni(sto je naravno nemoguce) i zamisli se zasto Telekom daje manje para u budzet(inace Telekom daje 2/3 para a sve ostale firme 1/3),zasto odlaze ljudi pa je usluga gora,zasto pretplatnici beze od nas.Pa skapira(kao sto je i Telenor) da mora da dize plate da zadrzi ljude.
I za kraj,znam da ljudi rade i za 10 000 dinara,znam da u Kg se ljube u dupe ako nadju posao za 15000 dinara.Takodje znam da ljudi na Aerodromu,BPI(pekarska industrija) primaju duplo vece plate,i zelim im jos vece.Ma koliko su to lopovske firme,barem daju raji normalne plate za zivot.

Milko

pre 14 godina

Treba im svima dati otkaze.
Napraviti novu sistematizaciju radnih mesta.
Raspisati konkurse i oglase za popunu istih.
Pa ko dobije posao taj će raditi i ceniti isti.

B

pre 14 godina

Odlicno. Skoro svi imamo mobilne telefone, a ko je na 064 moze tako reci dzabe da predje na VIP ili Telenor i gotova prica. U medjuvremenu ce Telenor da postane drugi fiksni operater, pa posle ovi iz Telekoma mogu svojim telefonima da gadjaju zabe po barama. Taman da se resimo (jos jednog) parazita!

Milos

pre 14 godina

MALE PLATE!!!PA DA LI STE VI NORMALNI LJUDI MOJI!!!Kako bre male plate ako je najmanja 35 hiljada.Jos kaze oce evropske standarde,e pa sa tim standardima cete morati nesto i da radite,a ne samo da lencarite.Uostalom ipak je ovo Srbija.

Draga

pre 14 godina

Navikli ljudi na pare na trinaeste i cetrnaeste plate pa nemaju obzira ni na kog drugog. Moze im se jos neko vreme, sada cemo u strajk, pa vise necemo, ajmo blokirajmo Nemanjinu i tako redom nista novo...!
Nema u telekomu niko manje od 45 hiljada izuzev radnika koje Telekom iskoriscava rade po 10 i vise god. na iastom radnom mestu pod nekim izmisljenim nezakonitim ugovorima nisu u stalnom radnom odnosu imaju 19 000 platu i nemaju nikakve privilegije kao telekomovi radnici.
Ko vodi Telekom i sta Vlada Srbije sa njim radi, to je jedan cirkus u svetu. Jedva cekam da se i ta prcija proda pa da makar moje dete nagleda kako hijene u ovoj drzavi raznose i ovo malo sto je ostalo.

radnik telekoma

pre 14 godina

Svaki radnik, bez obzira da li radi u državnoj ili privatnoj firmi, ima pravo da se bori za svoje interese. Na žalost, usled zastrašenosti i nedostatka sindikalne organizovanosti radnika to se prećutkuje. Mnogobrojne firme no poštuju Zakon o radu.

kacbo

pre 14 godina

Da se isplati novac iz proslogodisnje dobiti...kakve to veze ima sa radnicima da mi neko objasni.
Pravo na dobit imaju samo vlasnici i niko drugi, i to samo ako se vecinski vlasnici dogovore da je uopste isplate

Samo 10 % od prihoda ide na plate. Kakve veze ima prihod sa platama. Prihod je prihod, rashod moze biti veci od prihoda. Plate se placaju iz razlike a ne iz prihoda.
Ima firmi sa milionima prihoda a gubitasi.

Trece. Postoji otvoreno trziste, ako neko misli da vredi vise, sto ne promeni firmu.

Neko hoce vise, a ne znaci da vredi vise, ako vredi onda nema problema ide dalje ima drugih kompanija.

Nista mi nije jasno.
Recesija svima su ugrozena radna mesta, a ovi strajkuju za isplatu iz dobiti preduzeca.
Ovo je za "Ipak se okrece"

Korisnik koji ce vas sigurno tuziti

pre 14 godina

Svi koji eventualno ostanu bez telefona i interneta treba da tuze Telekom za nastalu stetu, jer su ugovorom obavezani da pruzaju te usluge. Da vidimo onda da li ce se ponovo igrati tih glupih igara.

Miki

pre 14 godina

"pepa", pitaj muza kod koje zenske ide....
A sad...posto sam upoznat sa poslom koje doticna gospoda ima, ne kazem da primaju oromne plate, ali su vise oid zadovoljavajucih u odnosu kakve primaju ostali zaposleni u nasoj drzavi....
Necu da se zalim i ne zalim se niakda, ali mi sa nasim primanjima jedva platimo racune i skrpimo za hranu...A ona su ukupno oko 40000hiljada za celu porodicu...
Glavesine koje primaju preko 150000 hiljada treba da se postide ali oni to nikada nece da urade...
Mada bih se i na mestu zaposlenih monopolistickog preduzeca zvanog "Telekom", ja postideo da sam njihov zaposlen,a strajkujem kada drugi nemaju para ni za zivot,a kamo li za nesto vise....
Toliko od mene...

velja

pre 14 godina

Sve lepo otpustiti pa kod peconija i miska da tamo strajkuju. Evo ja imam odmah 2 kandidata sa fakultetima u porodici koji ce da rade za te pare.
Kako vas nije sramota?
A sa druge strane nije mi žao vlade. Oni su vas ostavili u ucenjivačkoj poziciji pa sada nek se peku izmedju vas i MMFa.

jovan p.

pre 14 godina

Treba da vas je barem malo stid. Kada sam 1997 g. hteo da uvedem fiksni telefon morao sam da platim "učešće" 1200 DM. Kompletnu vašu infra strukturu izgradila je država dakle, poreski obveznici tj. mi. Onda ste nam naplaćivali i učešće i sada, osetivši da vam se može (Prošao je EPS, što ne bi ste i vi?), Pretite štrajkom da bi ste namirili svoje sebične prohteve. Udarate pomalo i u patriotsku liru:"Sve u okolini pokupovao je Dojče telekom šta ako kupi i nas"? Pa ništa "sirota" gospodo iz Telekoma. Planeta će i dalje da se okreće a vi ćete morati da zarađujete svoje plate. A što se tiče onih sa srednjom školom koji će zbog malih plata da odu kod konkurencije, pustite ih neka idu. Nemamo nikakva prava da sputavamo njihov stručni razvoj i materijalni boljitak. Verujte gospodo iz Telekoma da su u ovom momentu ljudi masovno protiv vas i da će samo ako Telenor dobije licencu, uslediti masovno otkazivanje ugovora sa vama. Pa vi onda možete u miru da raspravljajte koliko ćete još novih radnika da zaposlite budući da ste imali najdinamičniji razvoj u Srbiji prošle godine.

sasa

pre 14 godina

Jedva cekam da dodje drugi operater. Nece moci Telekom da skupi za plate kad im konkurencija otme kupce usluga. Neka drzava pusti da se u Srbiji odvija trzisna utakmica. Privatizacija sto pre.

dzo

pre 14 godina

Srbi, mislio sam da su tako alavi i zeljni svega jer su siromasni, gladni i nemaju nista ali izgleda da mi nije islo da mislim, jer i kad zive u vilama i voze dzipove oni su jos alaviji i kradu i dalje misle samo na sebe, nikada na druge.

(ne)razuman

pre 14 godina

Kad bi bili toliko brzi u realizaciji zahteva korisnika za dodatnim i novim uslugama, ADSL-om i IPTV-om, kao sto ste brzi da strajkujete, ni jedne konkurencije se ne bi morali plasiti!

vlada

pre 14 godina

Imam vss,ali bih radio posao i sa sss,u telekomu,za tih minimalnih 35 000.Ukoliko neko iz kadrovske sluzbe Telekom Srbije,cita komentare,najljubaznije molim vas sa b92,da mu ostavite moju e-mail adresu.Najavljeni strajk sindikata telekoma,je vrhunac bezobrazluka,cinizma,ali i uvreda,za desetine hiljada nas koji se raspadamo od posla u privatnim firmama,koliko puta nisam ni stigao da jedem zbog obima posla citav dan,o pritiscima i tome da se za svaku gresku placa iz svog dzepa,necu ni da pricam,kod nas nema sindikata,a otkaz se lagano dobija.Telekom je raj,za sve privatne firme,to zaposleni u njemu ne znaju da cene,jer im je u 99% posto slucajeva,prvi i jedini posao upravo taj...

Omladinac

pre 14 godina

Drage naše stalno zaposlene kolege, samo Vi štrajkujte...
U pravu ste, ipak je malo 35.000...
I samo budite bez brige!
Jer i dok budete u štrajku, Vaš posao ćemo i dalje obavljati mi, omladinci, kao i do sada...za naših 20.000!

Sram Vas bilo!!!!

Predrag

pre 14 godina

Hvata me muka od onoga što čitam o našim javnim preduzećima - radnik sa srednjom školom u "Telekomu" ima 35000 dinara, prosek u EPS-u je poveliki, JAT kupuje nove automobile za rukovodioce...
Moja supruga kao profesor sa fakultetskom diplomom u državnoj školi (i 20 godina staža) ima desetak posto veću platu od tog "srednjoškolca" u "Telekomu". Kada će javma preduzeća da prestanu da budu ustanove socijalne zaštite za podobne i rođake?

Milan

pre 14 godina

vidim da je radujko josh par akcija sproveo od jutros. poslao onih 200% viska zaposlenih iz telekoma da komentarishu gde stignu :D
i dzaba se sad trudim i shaljem poruku, po obichaju, pojeshce je mrak ;) znachi - evo maminim i tatinim telekomcima povecanje plata...

Marko NS

pre 14 godina

Samo polako, izgleda da ste zaboravili kolike su prosecne plate u ovoj zemlji i ko je vas vlasnik. Bicete privatizovani uskoro pa cu vas onda pitati.

Ivan Topola

pre 14 godina

Vrhunac je cinizma to sto radi sindikat Telekoma. Koliko ljudi u Srbiji prima minimalac ili manje od minimalca, a oni nisu zadovoljni svojim platama koje su iznad proseka. Ja bih im samo porucio da ima ljudi koji bi radili za njihovu platu na njihovom mestu...

fartcry

pre 14 godina

"Razlog zbog kog idemo u štrajk nisu zarade, već to što nas sve manje poštuju kao preduzeće"

Pa kad ste najgori od sve dece...Sto ne odu na dobos, onako komplet...

pepa

pre 14 godina

Moj muz radi u Telekomu! Odlazi od kuce u 7, dolazi oko 17. Kada ga nazovem, prvo ga pitam da li si u guzvi. Redovno kuci nosi pune torbe nekih aparata za ADSL i IPTV koje testira kada sin i ja zaspimo. I predvece zove korisnike, da vidi ko ce sutra biti kuci, da organizuje posao, kaze nema ih prepodne kuci, ljudi rade. Bas je lepo citati sve ove komentare kako se u Telekomu nista ne radi. Vi najbolje znate!

Ajvan

pre 14 godina

Mozda bi ih trebalo poslati na planinu, na pripreme, da ljudi budu spremni za velike napore koji ih ocekuju prilikom nerada, tj. strajka.

Zuc

pre 14 godina

Ja radim u privatnoj firmi i imam dobru platu, i to u Nisu. Nemam nista protiv da svako trazi vecu platu ako je to zasluzio ali malo je onih koji su svesni toga, da li zasluzuju ili ne. Ovde se pak radi o tome da oni dobro znaju kolike plate imaju ljudi iz vrha telekoma pa na osnovu toga i traze vise za sebe, i to je po meni ok. Glupo je sada napadati nekog ko bi da ima vise od 35 000, kao da je to PUNO PARA a nije. Vi sto ne radite pocnite da radite pa ce te vrlo brzo shvatiti nekorektno deljenje novca - direktori - radnici. Ne bunite se sto neko zeli vishe nego uradite sve da vi sami imate vise.
I nije tacno da se u privatnoj firmi ne moze povecati plata, razgovorom i argumentima o strucnosti. Ali pre toga morate i pokazati svoju strucnost, profesionalizam - rec za koju malo ko u drzavnim firmama zna sta znaci.

Petar

pre 14 godina

Iskren da budem, prijatno sam iznenađen činjenicom da je neko otvorio priču o preduzeću „Telekom Srbija AD“.Ljudi, lično radim u Telekomu godinu i po dana, a zaposlen sam preko omladinske zadruge kao i većina zaposlenih u ovom akcionarskom društvu (po nezvaničnim podacima, oko 90% ukupnog broja zaposlenih u celom Telekomu radi preko omladinske zadruge). Evo šta to praktično znači: moj sat rada iznosi 114 dinara, dakle, dnevno 912 dinara, odnosno mesečno od 17.300 dinara, ako mesec ima 19 radnih dana (kao što će imati na primer januar) do 21.500, ako mesec ima 23 radna dana. Takođe, ne mogu ni da razmišljam o plaćenom godišnjem odmoru, plaćenom bolovanju (i bolovanju uopšte), regresu, 13-oj plati, normalnom zdravstvenom osiguranju, trudničkom bolovanju za koleginice, novogodišnjim paketićima za decu itd. Napomenuo bih i to da je veliki broj mojih kolega, koji takođe rade preko omladinske zadruge, pa i mnogo duže od mene, završio upravo srednju PTT školu, kao i višu PTT školu (koje su usko specijalizovane za područje telekomunikacija), a takođe je, preko iste omladinske zadruge u Telekomu zaposlen i veliki broj fakultetski obrazovanih kolega. Sa druge strane su moje, uvažene, stalno zaposlene kolege kojima je prosek plate sa srednjom stručnom spremom od 50.000 dinara, pa na više. Ovom prilikom neću pominjati primanja kolega koje su završile više škole i fakultete...to, dragi čitaoci, ostavljam Vama za nagađanje... Pritom, stalno zaposlene kolege imaju redovnu isplatu plata 1. i 15. u mesecu, regres, plaćeni godišnji odmor od 18 radnih dana (u prvoj godini) pa na više, 13-u platu, zdravstveno osiguranje, plaćeni dan slave, plaćen Božić, Novu Godinu, plaćeno bolovanje (ovde bih napomenuo da se u sektoru u kome radim, bolovanja ne koriste uvek u prave svrhe, već se koriste kao izgovor za odlazak u Grčku, Italiju, Španiju, Južnu Ameriku itd.), razne popuste preko sindikata itd... Izvinite što pitam, ali nije mi jasno zbog čega je stalno zaposlenim kolegama palo na pamet da štrajkuju... Većina tih kolega nije stručna u poslu koji obavlja, čast izuzecima, veliki broj tih kolega svoj posao ne obavlja savesno, čast izuzecima, veliki broj tih kolega nije upućen u najosnovnije funkcije rada računara, interneta itd. (lično sam svoju šeficu učio da pošalje E- mail), a da ne pričam o njihovim kolektivnim, ali i individualnim uspesima kada je posao u pitanju. Lično poznajem veliki broj zaposlenih koji rade preko omladinske zadruge, koji imaju ogromne odgovornosti na polju posla, koji svoje zadatke obavljaju savesno, koji nemaju pauze u radu od po pola sata na svakih sat vremena, koji izdržavaju porodice, plaćaju stanarine, a pri tom ne kukaju. I što je najvažnije od svega, više ne postoji mogućnost primanja u stalni radni odnos zbog, kako je uvaženi generalni direktor naveo, ekonomske krize.
Gospodin Branko Radujko je u oktobru 2009. godine u javnost izašao sa informacijom da je preduzeće Telekom Srbija a.d., do tog meseca ostvarilo veći profit nego za celu 2008. godinu.
Iskreno bih pitao, ko je najzaslužniji za tako uspešno poslovanje preduzeća uzimajući u obzir sve gore navedeno? Zbog čega omladincima nisu bar malo povećane plate iako, u najprofitabilnijem Telekomovom servisu (988) radi oko 90% omladinaca? Iako, ne samo u tom servisu, već i u celoj Funkciji Žutih i Belih strana, koja je po statistici iz 2009. godine najprofitabilnija funkcija u Telekomu, radi preko 90% omladinaca.

marko

pre 14 godina

U ovoj priči vidim da jedino sindikati mogu da se brinu o pravima radnika. Ako radite u privatnoj firmi gde vas izrabljuju i dele otkaze kao ništa, kao konstruktivan korak predlažem osnivanje sindikata. Ako budete saglasni moraće da vas slušaju ili u najgorem da zatvore firmu, a što očigledno nije neka šteta. Iskreno podržavam ljude koji su se organizovali i traže bolje uslove. Uradite to i sami.
Drugo pitanje je suštinskih promena načina razmišljanja. Radnici koji klimaju nogama na zidu i surfuju po netu po ceo dan nisu potrebni. Ostale poštujte, jer je to osnovni postulat zdravog razuma. Ako pravite rezultat imajte plate, ali imajte i kontrolu da se zna ko pravi rezultat i kako da preživite privatizaciju koja vam sleduje kad tad.
Ako vozite kola 200 na sat, a pogled vam je na 20 metara ispred auta, e pa tada je sudar neminovan, samo treba da se nađe prilika.
Molim Vas da ne protestvujete zbog udruživanja radnika nego da se sami udružite i da se borite za kontrolu tog Telekoma, radnici za prava, ostali građani za to da se tamo ne zapošljava ISKLJUČIVO preko veze, pa čak i kada se radi o stručnjacima. Mnogo stvari "smrdi", a plate od 35.000 su najmanje bitne. I ovakvi tekstovi koji popularistički izazivaju mržnju jadnih i napaćenih mislim da su kontraproduktivni, da se ne izrazim dugačije jer verujem da mi ne bi objavili komentar.
Velike banke, koje su i krivac za ovoliku krizu, su isplatile enormne bonuse u sred iste. Nije ništa sjajno ni u najrazvijenijem svetu, ali je mnogo civilizovanije. Naći će se način da se takvo ponašanje suzbije. Ona naša Nepravda!, daj mi pušku, nije dala sjajne rezultate. Hladne glave se ipak bolji rezultati postižu.

Miligram postenja molim

pre 14 godina

Prilican broj zaposlenih koji su ogromnoj meri zasluzni za profit koji ostvaruje Telekom zapravo nisu zvanicno radnici tog preduzeca vec su ti mladi ljudi GODINAMA angazovani sa nekim PRIVREMENIM ugovorima, imaju primanja oko 200 evra mesecno, i obavljaju poslove uglavnom u direktnoj prodaji. Da li je moguce da niko ne moze da stane na put ovakvom iskoriscavanju radne snage? Kako moze nesto da bude privremeno, a traje po 3-4 godine? Da li su ti radnici potrebni ili ne? Naravno da se na njih ne odnosi ovo povecanje plata, oni ostaju na svojih 20000din, za razliku od ogromnog broja neradnika koji imaju 3-4 puta vecu zaradu mesecno. Nadlezne drzavne institucije bi morale hitno da reaguju i sprece dalje iskoriscavanje, i kazne odgovorne za ovakvo stanje u ovoj "uspesnoj" kompaniji. Kad se tako ophode prema ljudima koji obavljaju poslove za njih, sta mozemo da ocekujemo mi koji koristimo njihove usluge?

Zoran

pre 14 godina

Kako te nije sramota, od tolikog silnog jahanja i posla kako li si uspeo da sve ovo registruješ, pribeležiš i vidiš. Došo si preko veze, u većini slučajeva malo ili slabo radiš. Kad se pojavi pravi poso onda se angažuju drugi ljudi i druge firme, a vas čuvaju za neku drugu priliku, a dotada... Mnogo je takvih kao ti i tebi sličnih koji odnose ogroman deo para.

razocarani korisnik

pre 14 godina

Oni da strajkuju, pa to su neopevani lopovi, ali nemam drugi izraz za tu kompaniju. Znaju da posalju opomenu i da ce vas tuziti ako ne izmirite dugove, a kad podnesete na uvid listing za merenje potrosenih MB i ispostavi se da sam u pravu, oni vas islkjuce, pa se sudi.
Bitno je da je direktor veoma strucan, stranacki, pokusao da proda kompaniju u Davosu, dok je u svetu fiksna telefonija skoro iscezla, znate ono skype, msn, internet...ali ovde se zateze oko drugog operatera, da sa svih litica i proplanaka mogu da glasaju za svoje omiljene junake u realitu emisijama.
Neka se obrate direktoru, strucnjaku, eminetnom, koji je na tu funkciju dosao sa 5 god. iskustva u slicnim poslovima, zna najmanje dva svetska jezika, komunikativan, da nije osudjivan, visoka strucna sprema, tehnicki fakultet, spreman za timski rad, i sa idejom o prosirivanju trzista, a da se ne pokriva iz budzeta gradjana.

Branko

pre 14 godina

Odgovor: (vlada, 15. januar 2010 01:15) i slicnima.....
stvarno je plejada ogorcenosti.
1.profit telekoma pripada drzavi
2.storniranje racuna na kraju godine pokazuje deficit ili suficit
3.on se od ukupnog profita isplati kao nagrada 13 plata radnicima.drzava je ukinula 13-tu platu
4.i ja radim kod privatnika,uvek stignem da doruckujem,rucam...a radno vreme mi je od 7 do 17 h.
i za to dobijem 800 evra mesecno, naravno ne prijavljen jer drzava je pojedinim tajkunima omogucila kao i sama sebi da ne se placaju doprinosi.
5.Slobodno trazite sovje parce kolaca i kroz strajk,jer je to ocigledno jedini nacin da se dodje do cilja.
6.ne opravdavam strjk kao meru, ali bolje i vama nego politicarima, njihovim porodicama,blizim i dalekim rodbinama.
7.licno nemam nikog u telekomu,a ni vi....pa ne vidim razlog sto se bunite.Nek se ljudi izbore za svoja prava,plate,zarade,pa neka su i 5 x vece od moje bice mi drago jer su u pitanju radnici, moji-vasi prijatelji i nek imaju,bolje oni kao strucna lica nego direktori i partijski drugovi koji su dobrih 98% ne strucni.
8.Kome se ne svidja tamo gde radi nek se strpi jos koju godinu dok ne pocnemo svi kolektivno da bezimo iz srbije i ostavimo predsednika tadica,tomu nikolica,ivicu dacica, konjica mrkonjica,dinkica,dragana todorivica ........ itd sa sve palmom ostavimo same u srbiji da sami oru, kopaju,grade,projektuju,hapse,sude....i nastave da se igraju monopola.Jedna stvar povezuje monopol i risiko i na kraju ne ljuti se covece.....razmislite dobro sta im je jedinstveno?!
Meni se ne svidja sto su u srbiji samo plamici,sto nema vise ni jednog politickog lica koji bi mogao da kaze ja sam taj,spreman sam da moja plata bude 40 000 dinara kao predsednika i savesno i odgovorno cu obavljati svoj posao i stititi kaqko radnika tako i poslodavca,a ne samo jednu stranu....stranu poslodavca!

Srećko, Bgd

pre 14 godina

Meni je mts zbog duga od 1200 dinara isključio mobilni telefon i iako je taj dug plaćen još u utorak telefon mi još nije uključen jer pare ni posle tri dana nisu legle na račun!!!
I još traže veće plate, sram ih bilo!

SRAMOTA !

pre 14 godina

Ako im povecaju plate- prelazim na Telenor, a fixni gasim !
Klasicne lopurde !

MTS konstantno gubi korisnike koji prelaze u Telenor- to ne moze biti slucajno!

Igor

pre 14 godina

Citam komentare i sve ne mogu da verujem da je razmisljanje vecine u Srbiji sledece:
"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu ( 2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom )
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili.



I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije...
Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit.

Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu...

Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom...

I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno...

Đorđe

pre 14 godina

"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?"
Ovakva izjava samo pokazuje mentalitet radnika Telekoma. Od 01.02. prelazim u Telenor zato što mogu, a da mogu otišao bih u Norvešku bez problema, za razliku od dotičnog koji je navikao na sistem radio-ne radio-svira ti radio. Inače, ako ja mogu da promenim mobilnog operatera, možeš i ti poslodavca, ako nisi zadovoljan uslovima koje ti pruža.
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu (2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom)"
Budžet od tzv javnih preduzeća ne postoji, postoji samo jedan budžet Republike Srbije, a i da postoji, zanima me kako je izračunato tih 2/3 i od čega? Što se tiče komentara na profesorku, on je krajnje neumesan. Ne puni radnik Telekoma budžet, već svi mi plaćanjem poreza i dažbina. I sramota je porediti nekoga ko vaspitava i oblikuje ljude koji će jednog dana, možda i voditi ovu zemlju sa nekim telefonistima-banderašima. Ovom prilikom ću nerado citirati Tijanića - kada ti sin bude ličio na zaštićenog svedoka, a ćerka na Stoju, poješćeš svoje reči.
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili."
Ova izjava je krajnji bezobrazluk! Koliko su ti radnici izdvajali od plate pa su izgradili Telekom? Moji roditelji su pre 20 godina platili 1.500 DM za priključak sa dvojnikom, koji još uvek imaju! Prema tome građani Srbije su izgradili Telekom! I ko kaže da su oni to zaradili? Dajte da vidimo radni učinak pa da pričamo malo o tome.



"I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije..."
Pljuje se odnos koji radnici Telekoma imaju prema ostalim građanima od kojih žive. Niko ne kaže da je Telenor bolji, ja, kao što rekoh, od 01.02. prelazim u Telenor, pa da vidim kakvi su. Ako ne valjaju, tu je i treći operater, samo da mi država dozvoli da zadržim broj.
"Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit."
Ovu izjavu i ne vredi komentarisati, liči mi na proglas neke od "patriotskih" stranaka.

"Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu..."
Zanimljivo je da se ti nisi zapitao koliki je broj zaposlenih u Telenoru, obrazovna struktura, njihov radni učinak, kvalitet usluga, i kako su dobili posao kod privatnog poslodavca, za razliku od Telekoma koji je u većinskom vlasništvu države. Ubeđen sam da bi poređenje bilo zapanjujuće.

"Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom..."
Opet "patriotski" proglas!

"I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno..."
Nenormalna je ova izjava koja pokazuje nivo neznanja. Radnici Telekoma su svoju platu već zaradili. Na rukovodstvu Telekoma je da odluči da li će dobit (ne prihod) da raspodeli radnicima ili da uloži u razvoj preduzeća kako bi zadržali korisnike.
(Igor, 15. januar 2010 22:53)
Igore, puno pozdrava, i razmisli malo o svemu što sam napisao.

ivan

pre 14 godina

Jedva cekam da im dodje konkurencija i da izadju na trziste pa onda nek povecavaju plate. Sramota, kada se zna da je posecna plata u unutrasnjosti jedva 15000dinara. Nemojte gledati Beograd.

Nenad

pre 14 godina

Ako im popuste, nikad od mene vise nede dobiti glas, al nikad. Nasta ovo lici, ajd ja iz privatne firme da strajkujem pred vladom, da mi drzava doda jos malo na moju platu.

diskriminisan

pre 14 godina

uhmm kad udjem tamo da pokazem racun za telefon, pa kad vidim na jednog muskarca koji sefuje, po deset mladih zena radi..uhmm hvata me bes.

i onda shvatim ko je u stvari diskriminisan,i ko dobija najbolje poslove u ovom gradu..uzas.
i jos hoce da strajkuju..ma dao bi vam ja..

Alempije

pre 14 godina

Ako je takva stvar i telekom posluje sa dobitkom, onda lepo smanjite cene svojih usluga i na taj način pomozite građanima da lakše prebrode ekonomsku krizu.
Isto važi i za EPS.

Koko

pre 14 godina

U fiksnoj Telekom ima gubitak, što znači da građane kreditira! Mislite li da će Telenor da daje djabe. Cene u fiksnoj idu 100% gore kada Telenor dobije licencu

aleksej

pre 14 godina

Vrlo brzo će se pokazati strategija države kada drugi operater stupi na scenu. Telekom Srbija je prilično urušena kompanija koja nespremno očekuje konkurenciju. Uradili su reorganiyaciju u najgore moguće vreme: kriza i dolazak novog operatera. Tržište je sjajno pripremljeno za Telenor. U sledećoj fazi Telekom Srbija će vrlo bryo ostati bez najkvalitetnijih kadrova kada će se i videti svrha ovakve politike države prema najuspešnijim preduzećima u zemlji.

Van Helsing

pre 14 godina

Juče sam ih malo branio, ali nisam bio upoznat sa platama. Ako ima negde tolika plata sa srednjom školom, neka traže bolji posao. Pre štrajka treba da se ispita ko se zaposlio na legalnom konkursu a ko preko veze ili koverte, pa da se ponovi konkurs za ona radna mesta gde nije poštovan zakon. Nešto sumnjam da bi ti novozaposleni pomišljali na štrajk.

Pedja

pre 14 godina

1. Nisam uopste u fazonu da komsiji crkne krava, vec sam u fazonu PRAVDE, a Telekom, EPS, zdravstvo, prosveta, to je sve drzavno vlasnistvo i mora da postoji odredjena hijerhija u platama i to sto neko sa srednjom skolom iz Telekoma ima platu kao nastavnik ili lekar nije ni malo normalno! Ali tako je oduvek bilo, samo budala u Srbiji zavrsi faklutet, a jos veca budala zavrsi drzavni fakultet. A ako ti smatras da je sasvim u redu da postoji ovakav odnos plata u javnom sektoru, to onda govori o tome koliko si ti moralan covek!
2.Telekom ima monopol u internetu, a ti posto si iz Telekom i napises ovakvu glupost, to vise govori o tome koliko su obrazovani i obavesteni zaposleni Telekoma, Telekom ima nesto sto se zove "poslednja milja" vasi su PORTOVI, vasi su KABLOVI ( inace te kablove smo mi svi finansirali nekada sa po 2.000maraka ) Jedini ko ne zavisi od vas je SBB, a SBB ne postoji u svim gradovima i to i nije ADSL nego kablovski internet.
3.nemoj molim te da pominjes cene, a jos vise te molim da ne pominjes smesne cene i ovu farsu od tendera za drugog fiksnog, vidis na zapadu platis 20-30evra i dobijes i neogranicen razgovor u fiksnoj, adsl, kablovsku, znaci ide se ka tome da vise ne postoji implus, znaci jos jedan primer koliko si upucen u rad telekomunikacionih kompanija.
4.tacno je da ne postoji monopol u mobilnoj, samo jos uvek vas cuva Ratel jer ne uvodi prenosenje brojeva, pa kada se uvede prenosenje brojeva videcemo ko ce imati najvise korisnika, a i u mobilnoj vise postoji nesto sto se zove kartel nego konkurencija.

radimo da zaradimo

pre 14 godina

Ljudi, prestanite da gledate u tuđe dvorište! Kada u vašoj firmi ostane višak para tražite veće zarade! Ja u svojoj firmi isplaćujem trinaestu platu od para koje preteknu u toku godine!

Pedja

pre 14 godina

PRIVATIZACIJA!!!!!!!!! Pa neka ih vlasnik postuje kao preduzece. Aj se kladimo da ce posle privatizacije pola njih doboti otkaz. Razmazena bagra, znaju i sami da se od njihovog profita finansiraju stranke i da im zbog toga nece faliti ni dlaka sa glave. Dobice sve sto budu trazili...

borko

pre 14 godina

Čekaj sad... jeste, Telekom zaista posluje sa dobitkom, to stoji, ali zar to nema nikakve veze sa tim što je monopolista? A ko mu je to obezbedio - vlada. Naglašavaju da su drugačiji od drugih javnih preduzeća, a štrajkuju vladi... U normalnom svetu, za veće plate se bori samo boljim radom, a ne štrajkom...
P.S. fiksni i tako ne koristim ;-)

veteran

pre 14 godina

Alo bre ljudi, sta vi pricate pa naravno da ce svi da traze povecanje plata!! PO cemu se EPS razlikuje od drugih?! A vi iz Telekoma lepo povecajte cene impulsa i eto resenja. Kad moze EPS mozete i vi, kao i ostali naravno. Pri tome je za sve kriva ova vlada ako vec oce da bude dosledna onda to treba da vazi za sve a ne da bude selektivno.

Zmaj

pre 14 godina

Bude li problema u vezi internet i telefonskih usluga ima da se dignu svi gradjani i da zahtevaju od rukovodstva Telekoma da svi strajkaci dobiju otkaze i na njihovo mesto zaposle nove radnike koji ce imati zrno morala da rade za minimum 35 000 mesecno.

zoran

pre 14 godina

Pa da nema Telekoma draga gospodo ove silne rupe u buđetu teško da bi se popunile.Koliko država uzima od nas da bi namirila JAT , Železnicu i druge gubitaše to nikom ne smeta.Zahvate i uzmi koliko im treba a nama šta ostane a korisnici hoće bolje usluge za Đž!. No sreća sad kad stigne Telenor svi koji su nezadovoljni mogu da pređu kod njih.Kad vratim film u nazad takva frka i povika je bila i na mobilnu MTS pa ne vidim da smo propali dolaskom Telenora i Vipa a svaki dan čujem kukanje na visoke račune kod njih.

Nikola NBgd

pre 14 godina

Odnos strucne spreme i plate zavisi od firme do firme. Ako ima para i volje bice i velikih plata. U mojoj firmi (mora da ostane bez imena)ima para pa cistacica ima 40.000 platu i jos se buni ???? Svi hoce pare a para nema. Ali kad su mogli studenti, taksisti i drugi da strajkom\blokadom dodju do svojih nekih ciljeva sto ne bi i Telekom i TENT. Kad popustis jednom onda moras svima.

Izliv frustracija

pre 14 godina

Ne radi se, brale, o tome da ti ne treba da imaš platu veću od 20.000 dinara već o tome da vas ima duplo više nego što je potrebno i da ste većina vas tamo zaposleni preko veze bez potrebnih kvalifikacija i stručnosti (znam iz prve ruke) i da dobijate tu platu bez straha od otkaza ili osećaja odgovornosti i jašete na monopolu koju Telekom ima na nesreću ovog naroda.

A stotine hiljada stručnih mladih ljudi sedi na birou i nema šansu za zaposlenje.

I jos hoćete da štrajkujete, umesto da se pokrijete ušima i ćutite?! Sram vas bilo.

gorza

pre 14 godina

Zeleo bih ovom prilikom da se zahvalim svima koji su dali svoj glas u prilog strajku koji u sustini ne bi trebao da se odrzi iz gore pomenutih razloga neisplacenih toplih obroka i tako to,nego iz cistog najblaze receno bezobrazluka vodecih ljudi firme (onaj krem Telekoma)koji su na ime bonusa isplatili medjusobno od 130-350 hiljada dinara(mozda i vise)a koji su onako dziberski nazvali "efekat uštede" u platnom listicu.Cinjenica je,za divno cudo odmah drugi dan vrednost dinara drasticno porasla ,zbog naravno velikog izliva dinara na trziste,a ne zbog isplate 1700 dinara sirotinji(mozda je i zbog toga Telekomu kasnila plata juce-pricalo se da je nece biti,, vec u ponedeljak).Ogroman broj ljudi u Telekomu crnči za pomenutu sumu od 35000 do 50000,ali onih 30% (čast izuzecima)ne radi nista i dobijaju pare na osnovu poltronstva,ulizivanja..dobrih odnosa sa vrhuškom,dobrih političkih odnosa i tako dalje.Ovaj štrajk nista nece promenuti na bolje,pljačka nevidjenih razmera ce se i dalje nastaviti.

Miligram postenja molim

pre 14 godina

Prilican broj zaposlenih koji su ogromnoj meri zasluzni za profit koji ostvaruje Telekom zapravo nisu zvanicno radnici tog preduzeca vec su ti mladi ljudi GODINAMA angazovani sa nekim PRIVREMENIM ugovorima, imaju primanja oko 200 evra mesecno, i obavljaju poslove uglavnom u direktnoj prodaji. Da li je moguce da niko ne moze da stane na put ovakvom iskoriscavanju radne snage? Kako moze nesto da bude privremeno, a traje po 3-4 godine? Da li su ti radnici potrebni ili ne? Naravno da se na njih ne odnosi ovo povecanje plata, oni ostaju na svojih 20000din, za razliku od ogromnog broja neradnika koji imaju 3-4 puta vecu zaradu mesecno. Nadlezne drzavne institucije bi morale hitno da reaguju i sprece dalje iskoriscavanje, i kazne odgovorne za ovakvo stanje u ovoj \"uspesnoj\" kompaniji. Kad se tako ophode prema ljudima koji obavljaju poslove za njih, sta mozemo da ocekujemo mi koji koristimo njihove usluge?

Dejan

pre 14 godina

Ma sta vam je ljudi sta se nervirate? Ionako nista tu ne mozemo da uradimo. Nema druge za Srbiju nego cvrsta ruka i... motka. Ko ih sisa, bolje i da ne citam ove vesti. Odo sutra da gledam Avatara 3D. To je prava stvar...

Igor

pre 14 godina

... i ovde ne treba da "pokaze zube" drzava, vec zaposleni, da prestane pljacka zaradjenog, onoga sto je ta kolicina zaposlenih u Telekomu zaradila...

pa nek budu plate i po 100.000 za srednju skolu u Telekomu, ako zarade, to je ok.
Daleko je ispod 35.000 din od cene rada za isti posao u Dojc Telekomu, sa sve srednjom skolom... ili Telenoru...

Da ne zaboravimo, Telenor je drugi operater u Evropi po snazi, iza Dojc Telekoma, a prisutan je u Srbiji kao konkurencija Telekomu i kao drugi operater.

Nikako da Narod shvati da se plata deli iz dobiti, a ne iz budzeta, jer dobit firme puni budzet! Kada bi to shvatili, prestali bi "plitki" komentari o visini strucne spreme i ceni rada...

Teodor

pre 14 godina

Telekom strajkuje poslednjih 20 godina (bar koliko ja mogu da svedocim). Jedino u Srbjii mogu da ne postoje tehnicke mogucnosti za uvodjenje fiksne linije, interneta, da budes dvojnik ceo zivot...a cena im je prava sitnica. Izcaseni su skroz.

NIkola

pre 14 godina

Ja imam zavrsen fakultet i rado cu da radim za tih 35 000 din za koji vas srednjoskolci koji su upali preko veze nece da rade.Moj mail je dzoni_kg@yahoo.com.Ali posto sam u telekomu sluzio civilnu vojsku znam da nije bas 35 000 jer npr tatin sin koji ima 3 godine srednje i to SUP-a(svi znaju u kg-u koja je to skola),koji je mladji od mene 7-8 godina imao je platu 47 000 a na poslu samo slusa winamp i visi na netu.Za 9 meseci nisam mogao da provalim sta on uopste radi u tom telekomu sem sto prima platu.U kancelariji gde sam bio je "radilo" 7 ljudi a od toga je stvarno radio samo jedan i njemu skidam kapu jer covek stvarno znao sve dok ovi ostali bukvalno ne rade nista.Samo kad ce da se jede i pije.E tom jednom ja bi povecao platu 3 puta a ove ostale na ulicu jer coveku su samo smetali a sad koji radi non stop i zna skoro sve ima skoro istu platu kao ovi paraziti.

Miroslav

pre 14 godina

Neka se strpe da postanu otvoreno akcionarsko drustvo pa ce onda da traze povisicu ili bolju platu kod drugog poslodavca. Isto kao i svi mi drugi u ovoj zemlji.
Ako im se ne svidja nek pale u USA. Tamo ce da prepoznaju njihov kvalitet i potencijal.

B

pre 14 godina

"Joksimović kaže da se Vlada samo „vadi“ na MMF i njihov uslov da ne sme biti povećanja zarada i da se to njih kao profitabilne kompanije uopšte ne tiče. On je istakao da Telekom nije javno preduzeće koje "prati" MMF, već akcionarsko društvo koje posluje sa dobitkom i puni budžet, tako da, prema njegovoj oceni, nema razloga da se njihovim zahtevima ne izadje u susret." W, ima razloga - BAZOBRAZNI SU I NEORGANIZOVANI, sem kad traze pare! Ali eto nama Telenora, pa mogu oni da se bune koliko hoce.

Ana B.

pre 14 godina

Radim kao visa medicinska setra u jednom KBC-u u Beogradu. Imam 33.000 dinara platu i od 50 do 56 radnih sati nedeljno. Ako se zna da je radna nedelja 40 sati onda je racunica prosta. A cesto se nema vremena ni za dorucak. Jel treba i sestre da stupe u strajk a pacijentima neka je bog u pomoci jer lekara i onako nema - vecina ih zbrise vec u 11h :)

bes bes urnebes

pre 14 godina

STRAŠNO!!!!!
prosečna plata zaposlenih je preko 70000 (neto) i to im je malo, stvarno sramota!!! A šta je sa hiljadama mladih koji rade kao ugovorci ili preko omladinske i tako rade već godinama sa platom koja nije ni 20000!? Sram bilo sve koji će da štrajkuju, neka izvuku zadnjice iz svojih fotelja i pogledaju malo po korisničkim servisima, neka tu decu pitaju da li im je mala plata, da li bi nekada otišli na godišnji odmor ili na bolovanje kada su jako bolesni, nemaju prava ni na šta, rade za bedne plate i drže na dlanu ono što se zove Telekom i rad sa korisnicima....
DA LI ĆE ONI NEKADA DOBITI UGOVORE NA ODREĐENO ILI STALNO I TU VAŠU BEDNU PLATU OD 40000 ??????

Sima

pre 14 godina

Sta znaci dobit javnih preduzeca. Da li oni racunaju neke troskove. Sve sto imaju dobili su od drzave za dzabe ili su naplatili gradjanima. Sada usluge naplacuju i drzavi i gradjanima i to racunaju kao dobit. To je kao da dobijete posao u punoj robnoj kuci, pa kada zavrsite posao uzmete pazar i kazete ovo je moja DOBIT.
Ja predlazem da za hranu, po ovom sistemu, seljacima kupimo zemlju, seme, da im platimo rad i da posle mozemo na pijaci da srecno kupujemo hranu po cenama najnizim u Regionu.

ljusaq

pre 14 godina

napravio bih spisak svih
zaposlenih od 2000 pa nadalje
pa video koje primljen sa
konkursom i sa adekvatnom
spremom ako takvih uopšte ima,svi ostali koji traže to
što traže a primljeni su po
partijskim i rodjackim linijama METLA na biromu su
hiljade mladih i strucnih
ljudi koji jedva cekaju posao
ili rade bar dva puta vise od
pomenutih a imaju duplo manja
primanja

epikur

pre 14 godina

pa oni koji misle da je plata od 35000 dinara velika i da se u telekomu samo sedi i kucka na racunaru grdno se varaju,jer u telekomu ima poslova koji iziskuju rad napolju na temperaturama od -18 pa do +40 tako kaze zakon,a gde je tu i rad sa ljudima,pa 95 posto stanovnistva i ne zna kako funkcionise telekom a mislim da ni poslovodstvo polako gubi predstavu jer mnogo stvari zavisi bas od tog radnika sa 35000 dinara.a ovi koji kazu da bi se rado menjali grdno grese pustio bih da se malo veraju po stubovima i cuce u oknima i rovovima sa recimo temperaturom od -5 i kosavom od 50 na sat,a samo da napomenem da kolege slicnog posla u epsu imaju i beneficiran radni staz.tako da svako ima pravo da se ljuti a sto se tice ovih stob hoce da raskinu ugovore pa slobodno telenor jos nije poceo da radi a vec se zali kako je cena niska

el jefe

pre 14 godina

@el jefe

Ajde izračunaj ponovo sam stavi 20.000,00(što je realna prosečna plata u Srbiji kada se oduzmu poslanici,direktori JP , članovi raznih upravnih odbora i sl.) umesto 35.000,00 pa da vidimo šta će da ti ostane.
(drop, 15. januar 2010 11:57)
radnici srbije ujedinjeni za svoja prava a omladinci na zapadu rade djabe dve godine da bi dobili uniske poslove...Progresivna skela je niza,nemaju prava glasa
a.k.a gusteri

наставник

pre 14 godina

Просвето тупава шта чекаш. Јел'нам није довољно што су нас заврнули за (2+6)% који су договорени пре замрзавања. И зашто су синдикати у мају и новембру ћутали!? Да ли би ћутали да је прдседника Владе Николић, Коштуница...?
Да ли су ћутали зато што су у предизборној кампањи потписали пакт са ДС-ом, па сад испуњавају обећано?
И какви су вам то синдикати који вам раде о главу через опстајања њихових партија на власти а и самих њих!? И какви сте ви кад им зато још и плаћате!?
И све ми се чини да сте бадава и у школу ишли.
И нака вам је срећна Слава.

drop

pre 14 godina

@el jefe

Ajde izračunaj ponovo sam stavi 20.000,00(što je realna prosečna plata u Srbiji kada se oduzmu poslanici,direktori JP , članovi raznih upravnih odbora i sl.) umesto 35.000,00 pa da vidimo šta će da ti ostane.

stariji telekomac

pre 14 godina

Nemjote biti u zabludi,dolaskom konkurencuje Telekomu,neće biti nikakvih pojeftinjenja za obične građane,već se mogu samo očekivati novi servisi tj.usluge koje telekom do sada nije sam razvijao.Kao što smo videli da prodajom NIS-a nismo dobili jeftinije a ni kvalitetnije gorivo,kao što SBB, koji je privatno preduzeće ne nudi za džabe svoje usluge(o kvalitetu slike i interneta,drugom prilikom) tako neće biti jeftinijeg telefoniranja.Realan pad cena se može očekivati u IP saobraćaju(internet,IPTV i sl.)ali samo u smislu dobijanja bržih protoka po ceni sadašnjih sporijih,što realno i nije pojeftinjenje jer se taj proces odvijao i ranije kod Telekoma.
Što se plata tiče a najviše se pominju te od 35000 o toj mizeriji ne vredi pričati jer ako tako krenemo, idemo prvo da premlatimo pekare koji imaju platu od 70000,prodaju hleb po 35 dinara a on realno vredi 15.
Država je do sada imala 15mlrd din prihoda od Telekoma, sada će imati verovatno nula.Što se tiče povika na telekom,treba znati i ovo: da preduzeće koje se bavi telekomunikacijama zahteva konstantno ulaganje u opremu zarad konkurentnosti na tržištu.To je sada, zahvaljujući poltici vlade obustavljeno i ako se tu nešto ne promeni, od Telekoma ne da neće koristi imati građani(u smislu lošeg servisa) već će i država izgubiti bogato "devojče za udaju".

Igor

pre 14 godina

"Preci cu u Telenor ako se ovima iz Telekoma digne plata"... a sto ne predjes da radis u Norvesku kad vec u Srbiji nije normalno?"
Ovakva izjava samo pokazuje mentalitet radnika Telekoma. Od 01.02. prelazim u Telenor zato što mogu, a da mogu otišao bih u Norvešku bez problema, za razliku od dotičnog koji je navikao na sistem radio-ne radio-svira ti radio. Inače, ako ja mogu da promenim mobilnog operatera, možeš i ti poslodavca, ako nisi zadovoljan uslovima koje ti pruža.
"Moja supruga iz prosvete ima 10% vecu platu od plate srednjoskolca u Telekomu"... jedina je razlika izmedju te supruge i radnika Telekoma, sto radnik Telekoma puni budzet i "finansira" tu suprugu koja je profesor, tako da dok god Telekom dobro radi bice i para u budzetu (2/3 budzeta od tzv javnih preduzeca puni Telekom)"
Budžet od tzv javnih preduzeća ne postoji, postoji samo jedan budžet Republike Srbije, a i da postoji, zanima me kako je izračunato tih 2/3 i od čega? Što se tiče komentara na profesorku, on je krajnje neumesan. Ne puni radnik Telekoma budžet, već svi mi plaćanjem poreza i dažbina. I sramota je porediti nekoga ko vaspitava i oblikuje ljude koji će jednog dana, možda i voditi ovu zemlju sa nekim telefonistima-banderašima. Ovom prilikom ću nerado citirati Tijanića - kada ti sin bude ličio na zaštićenog svedoka, a ćerka na Stoju, poješćeš svoje reči.
"Mi sa biroa cemo raditi i za 20.000"... radnici Telekoma su odvajanjem iz plate izgradili Telekom, te kao takvo je delom u vlasnistvu radnika, koji s pravom traze ono sto su oni zaradili."
Ova izjava je krajnji bezobrazluk! Koliko su ti radnici izdvajali od plate pa su izgradili Telekom? Moji roditelji su pre 20 godina platili 1.500 DM za priključak sa dvojnikom, koji još uvek imaju! Prema tome građani Srbije su izgradili Telekom! I ko kaže da su oni to zaradili? Dajte da vidimo radni učinak pa da pričamo malo o tome.



"I na kraju se pitam : Dokle ce vecina da podrzava nekoga ko je dosao spolja, tipa Telenor, a pljuvati po nekome ko je iz Srbije..."
Pljuje se odnos koji radnici Telekoma imaju prema ostalim građanima od kojih žive. Niko ne kaže da je Telenor bolji, ja, kao što rekoh, od 01.02. prelazim u Telenor, pa da vidim kakvi su. Ako ne valjaju, tu je i treći operater, samo da mi država dozvoli da zadržim broj.
"Ovo je paradoxalno stanje u Srbiji, mi Srbi izgleda ne volimo nista sto je srpsko i sto uspeva da radi i stvara profit."
Ovu izjavu i ne vredi komentarisati, liči mi na proglas neke od "patriotskih" stranaka.

"Zanimljivo da se niko nije ovde zapitao kolika je plata u Telenoru...a za informaciju, veca je nego u Telekomu..."
Zanimljivo je da se ti nisi zapitao koliki je broj zaposlenih u Telenoru, obrazovna struktura, njihov radni učinak, kvalitet usluga, i kako su dobili posao kod privatnog poslodavca, za razliku od Telekoma koji je u većinskom vlasništvu države. Ubeđen sam da bi poređenje bilo zapanjujuće.

"Braco Srbi i sestre Srpkinje, pamet u glavu i ne razmisljajte televizorom, nego glavom..."
Opet "patriotski" proglas!

"I da ne bude zabune, radnici Telekoma traze deo SVOJE zarade, ne tudje, Vase, njihove ili njegove, vec iskljucivo SVOJE zarade i tu zaista nista nije nenormalno..."
Nenormalna je ova izjava koja pokazuje nivo neznanja. Radnici Telekoma su svoju platu već zaradili. Na rukovodstvu Telekoma je da odluči da li će dobit (ne prihod) da raspodeli radnicima ili da uloži u razvoj preduzeća kako bi zadržali korisnike.
(Igor, 15. januar 2010 22:53)
Igore, puno pozdrava, i razmisli malo o svemu što sam napisao.
(Đorđe, 17. januar 2010 13:25)

1. Ovde se ne postavlja pitanje, a svakako da ni konstatacija radio-ne radio... ne moze da se upotrebi, jer je evidentno da je "radio", posto je u pitanju dobit, da "nije radio" ne bi bilo dobiti...
2. Nisam radnik Telekoma
3. Poslodavac, bilo drzava ili "obican covek" su duzni da deo dobiti raspodele na radnike, sto je dobit veca, logicno je da i plata-dobit radnika bude veca...
4. Postoji budzet Republike Srbije , a koliko se on puni i u kom procentu moguce je videti. S obzirom da najvecu dobit od tzv. javnih preduzeca ima Telekom, logicno je da on puni budzet najvise. Ja nisam spominjao ostala preduzeca i poreske obveznike, nego tzv. javna preduzeca, iako Telekom nije javno preduzece jos od svog osnivanja, jer udeo od 20% ima Grcki OTE.
5. Kakvo je vaspitanje u skolama i kakvo je skolstvo dovoljno govori stanje u tim istim skolama, u pravu ste, nije za komentarisanje...
7. Sta je to radni ucinak za Vas u Telekomu? Predpostavljam da Vi zamisljate rad u Telekomu kao industrijsku traku na kojoj je potrebno zapakovati 100 kutija necega za 1 sat, pa ako se zapakuje ili ne zapakuje plata je ista...
8. Platili ste i za EPS prikljucak, kao i za vodovodnu mrezu, kao i za legalizaciju, itd...
S tom razlikom sto prikljucak za telefon nije od znacaja za funkcionisanje zivota, kao struja i voda... Telefon je Vas izbor i tu ste mogli da ne platite, kao sto ce te od 01.02. preci u Telenor za 0 dinara.
Potpuno neumesan i neosnovan komentar za 1500DM...
Da li ste Vi uopste morali imati fiksni prikljucak i zasto?
9.Porazavajuce je sto ljubav prema domacim kompanijama vidite kao proglas partije... ili nije ako niste iz Srbije, onda se izvinjavam.
10. POTPUNO STE NEUPUCENI, jer iako je Telekom akcionarsko drustvo ( 20% OTE i Telekom nema monopol), drzava i dalje drzi uredbu o zamrzavanju plata i raspodeli dobiti, te tako tretira Telekom Srbija A.D. kao javno preduzece. Rukovodstvo nema nista protiv da se dobit deli i da se plate koriguju u skladu sa osvarenim prihodom. U tome je problem i cela ova prica.
11. Koliko je zaposlenih u Telenoru i kolika je dobit?
12. Kakav je "radni ucinak" i koliko prikljucaka je po jednom radniku Telenora?
13. I dalje mislim da ne treba da razmisljate televizorom vec iskljucivo glavom...
Priznajem da sam zbunjen sto "poziv" da razmisljate svojom glavom kvalifikujete kao proglas neke "patriotske" partije...

U buduce, kada delite komentar i kada kvalifikujete da li je neko normalan ili nenormalan i da li je u pitanju znanje ili neznanje, sagledajte i proucite materiju u celini.

Da ne bude zabune, svakako da Vam necu uzeti za zlo to ste neupuceni u vlasnicku strukturu Telekoma...kao ni koliko tel. prikljucaka "ide" po jednom zaposlenom, takodje ne uzimam Vam za zlo ni to sto ne znate da Vlada drzi uredbu o zamrzavanju plata za kompaniju koja nije javno preduzece, vec je akcionarsko drustvo.

Na kraju ipak vidim sta je problem vecine: nacin na koji gledaju stvar... samo povrsno, uhvate se za cifru ili za platu, ne sagledavajuci celinu...

Ali ok, bar znamo sta je problem. Valjalo bi organizovati javnu edukaciju "neumesnim komentatorima", da bi im se pokazalo koliko su u stvari neupuceni u problematiku...te da bi vremenom naucili da gledaju celinu.

Srdacan pozdrav Djordje i dobro razmislite o svemu... i drzite se "patriotizma", pa razmisljajte svojom glavom, ne televizorom...

danica

pre 14 godina

Hvala Bogu. Sta ima da nas sve maltretiraju sindikati, resite to sami...
A Kacbo slabo analizira. Učešće zarada u prihodima komanije je uobičajne poslovni pokazatelj koji prati svaka komapnija, akcionar, revizor i kreditor....
ko voli da komentarise poslvne pokazatelje, ima na raspolaganju MBA studije, razumece posle toga...
Drugo, ovo je najuspešnije preduzeće u Srbiji, ne opravdavam apriori njihove zahteva, ali svakako ne bi bilo normalno da jedan EPS sa apsolutnim monopolom i megalomanskim gubicima ima bolje od njih.

joj

pre 14 godina

malo im je! Znači profit firme je nenormalno velik... A mi ćemo da je prodamo da nas umesto države guli neki Đole ili Pera! Gde je računica?
Staviti firmu na tržište akcija, dati slobodu narodu da svaki pojedinac može otkupiti akcije od 30-50000€ šta ostane na tender pa se i tajkuni ogrebu, cena akcije raste... Dobijete puno malih akcionara i eto kapitalizma, a odbori nek razmišljaju o štrajku.

Bice frke

pre 14 godina

ne znam kako ce u javnom sektoru ali direktor moje kompanija koja ima 400 zaposlenih je juce bio na sastanku sa 50 privrednika vlasnika razlicitih kompanija i planira se veliki strajk u privredi ako drzava nastavi da se razbacuje ovako, a privredi da uvodi nove namete i poreze... Prestace se sa uplatom novca u budet dok vlast ne pocne da vodim normalnu pollitiku, a Unija poslodavaca i deo Privredne komora podrzava ovo. e onda ce da bude belaja, kada ne bude para za plate svim neradnicima u javnom sektoru ima Vlada sa sleti, pa da vidimo za jedno dva meseca... kazu da je slicno bilo u Spaniji 1996, a onda je 80% privrede stupilo u strajk i da placa drzavi. Vlada je pala posl 40 dana, i niko sledeci se vise nije zezao, zato je danas Spanija 6 po bogatstvu u EU.

Petrović Dragan

pre 14 godina

...i treba!Mene ne zanima koliko oni imaju,ali znam da isto kao i većina od nas ni oni nevideše nikakve promene do one na rečima koje su obećane petog oktobra.Evro raste,svi dužni jer od plate nemože da se živi,apatija,nezaposlenost....mislim da je ovo sa EPS-om samo ppokrenulo lavinu,jer više nnemože da se živi.

el jefe

pre 14 godina

"A šta je sa hiljadama mladih koji rade kao ugovorci ili preko omladinske i tako rade već godinama sa platom koja nije ni 20000!?"
NEKA TRAZE BOLJI KOLEKTIVNI UGOVOR
P.S jel ima neko ministarstvo za omladinu i sport?kakva je uloga tog ministarstva?CIJA ONI PRAVA ZASTUPAJU?

Parizer

pre 14 godina

Citajuci ove komentare zakljucujem da nije problem kolika je plata u Telekomu koliko je ustvari problem to sto velika vecina radno sposobne snage u Srbiji ili nema posla ili nema sanse za povecanjem plate te mu jako smeta i bode oci to sto se u drugim sektorima plate povecavaju. To je zapravo problem, ljudi pricaju kako bi radili za manje, kako imaju skole, kako ovo kako ono. Moram da vam kazem da na zapadu takodje neko radi, a neko ne, neko je izgubio posao, neko nije, plate su uglavnom i tajna i posedovanje skole nije garancija da plata treba da bude tolika i tolika, kolega do mene i ja nemamo istu platu iako radimo potpuno isti posao, dakle sve je relativno. Ali na zapadu je stopa nezaposlenosti mala u odnosu na Srbiju, standard je veci. Nemojte mi reci da ce se radnik Telekoma obogatiti od 500 EUR plate, problem je u tome sto ostali nemaju recimo 300 EUR pa ne bi se ovoliko pricalo o ovim stvarima. Sve je to samo jad i beda Srbije i njene pogubne politike i njene propale ekonomije zacinjene korupcijom, neistinama, malverzacijama. Ljudi se bune sto se nekome podize plata, a kad se spomene Kosovo i Hrvatska i Crna Gora i Partizan i Zvezda svi se lako pecaju na parole i lako budu zavedeni i opijeni kojekakvim nacionalistickim parolama. To su pravi problemi Srbije i njene politike a ne plate u Telekomu. Stvari treba menjati iz korena, a gasenjem vatre se nece nista postici.

Jovan

pre 14 godina

Ne mogu da verujem, ovaj ... Radujko, pa on stvarno misli da je generalni direktor ove krave muzare zvane Telekom? Od koje, izmedju ostalih, zivi i demokratska stranka.

el jefe

pre 14 godina

Krkobabic za omladinsko ministra!sto jest,jest najbolji je DS...Mnogo ljudi ovde neimenuje krivce za los polozaj omladine.Ko vodi to ministarstvo?koja stranka?

presrecna

pre 14 godina

o super :) ja radim u kancelariji u telekomu,mazem nokte po ceo dan,ponekad uvece izadjem na klopicu sa par mojih direktora o trosku firme,na platicu se ne zalim,nije neka ali je super,i jos ce sad da mi je povecaju posle strajka :) ovde me je zaposlio rodjak koji je na polozaju i kaze da se ne brinem jer telekom nikada nece da ima pravu konkurenciju i da propadne jer cuva glavu srbije koliko god vi to iz vase zlobe zeleli :)tako da ne morate da se brinete za nas posle dolaska bilo kakvih drugih i petnaestih operatera :) mozete samo da nas mrzite :) pozdrav svima :)

Milan

pre 14 godina

Nije plata od 35000 velika nego su ostale male.Zahvaljujuci korumpiranom sindikatu,neslogom radnika,rasprodajom fabrika nesposobnima i ekspertima na vlasti mi radimo za Africke nadnice i jos smo zadovoljni.Javnim preduzecima nije to dedovina,oni su samo zaposleni i za to primaju platu.Napraviti izuzetak i dozvoliti im podelu nezaradjenog ,otvara Pandorinu kutiju a onda slede strajkovi i to vecina opravdanih.

dejan

pre 14 godina

Ovo sve lici na 1995 i smenu Avramovica... svi mu trazili pare za penzije, plate, a on nije zeleo da ih stampa.... smenili ga, zivelo se 1god malo bolje ( stampalo se ) a onda krah....

Podescam vas da je 1994 1dem=1din, da bi 05.oktobra.2000 god odnos bio blizu 1dem=40din.!!! Skok od vishe stotina procenata.

Osam godina kasnije ( ako racunamo u markama 1dem=48din. ) Skok od samo 20%.

Jabucilo

pre 14 godina

Plata od 35000 je ispod nivoa prosecne plate u Beogradu. I budimo iskreni, koliko god to bila fina plata za sprske standarde ipak je to crkavica (siromasna smo drzava). Telekom kao akcionarsko drustvo koje se ne finansira iz budzeta (ukoliko je ovo istina) ima pravo da upravlja zaradama svojih zaposlenih. ALI licemerno bi bilo ne reci da za tolike prihode mogu najvise da zahvale drzavi, pre svega zbog njenog zastitnickog odnosa prema preduzecu. Takodje, treba skrenuti paznju na cinjenicu da kad god je neko drzavno preduzece u buli tu je drzava da uleti sa parama iz BUDZETA, a to su pare gradjana ove zemlje. Neka se odreknu tih privilegija pa onda neka se bune.

Kao i u mnogim drugim slucajevima, moje misljenje je da je najbolje resenje privatizacija. Na taj nacin drzava nema nista sa preduzecem, njeno je samo da ubira porez. Na taj nacin necemo vise imati kojekakve stranacke dunstere na celu mocnih kompanija koji su tu dosli zahvaljujuci svojim sjajnim performansama u lepljenju plakata. Takodje, nece biti ni razloga (mada to nije sigurno s obzirom na nivo korupcije) da drzava pojedina preduzeva stiti k'o bele medvede praveci od njih monopolske gigante. I onda sve prema zaslugama.

kyone7

pre 14 godina

Opet isti scenario, kao i u proteklih 20+ godina.
Baciti neku kosku, u ovom slucaju u saradnji sa sindikatima, oko cega ce se narod uzbuditi (pogledajte samo komentare), a zatim, u pozadini, vratiti plate direktorima i tzv. menadzerima na 400+, 500+ hiljada. Tiho, da niko ne primeti.

pepa

pre 14 godina

@miki : pitala sam ga! ne brini nije kod tvoje svalerke, takve su mu ispod nivoa. oni iz telekoma imaju neke svoje extra, to oni dobijaju u sklopu plate, to su ti oni bonusi, sto "ovde na sva zvona..."! lep komentar, nema sta! na srpskom se to zove nemoc! procitaj koju knjigu, pa ces znati argumentovano raspravljati. veliki pozdrav :))))

Ranko Bradujko

pre 14 godina

Gospodi koja nude svoje kandidate sa sss, vss i fakultetima: isti bi prvo morali da rade preko ugovora ili omladinske nekih 5-6 godina za 114 din po satu ( + neplaceni godišnji odmor od 7 dana), koja god da je stručna sprema u pitanju, u sustini od 19000 do 21000 dinara mesečno, zavisno od broja radnih dana u mesecu.

Tako radi nas nešto više od 1500 angažovanih preko ugovora o posredovanju ili omladinske zadruge, koji se potajno nadamo ugovorima. Kadrovska sluzba se nalazi u Takovskoj 2, pa ko voli, CV - pa nek izvoli, jer daleko od toga da zapošljavaju isključivo preko veze (pogotovo za 114 din/h).

Elem, po našem zakonu neko možebiti angažovan samo do 120 dana za privremeno-povremene poslove. Ali to ne ometa kadrovsku službu da menja naziv radnog mesta na kome radite na svaka tri meseca u ugovoru koji potpisujete, a da vam posao ostaje isti.

Možda će gospodja Milica Oskar-Amidžić, direktor PR-a Telekoma, ... moći da da neki odgovor povodom gore navedenih tvrdnji, i da tako opravda svoj bonus od nešto više od 1.700.000 dinara (da, da više od MILION I SEDAM STOTINA HILJADA DINARA!!!)

Što se tiče povećanja plata stalno zaposlenima, treba da ga bude, jer glupo je da se firma hvali rekordnim profitom, a da ljudi koji su to omogućili razbijajući se od posla od posla, ne dobijaju ništa.

Toliko za sad,
Pozdrav