Ponedeljak, 18.02.2019.

12:03

Mali: Đilas pokazao kako zamišlja javne finansije

Ministar finansija i bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovorio je opozicionom lideru Draganu Đilasu.

Izvor: B92

Mali: Ðilas pokazao kako zamišlja javne finansije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Bager

pre 5 godina

dal neko veruje ovom?
(moje, 18. februar 2019 14:46)

Veruju mu botovi...odnosno MORAJU da mu veruju bar dok su na zadatku a kod kuće, kada se pogledaju u ogledalo...

John

pre 5 godina

Stvarno ne razumem, kako vas SNS-ovce vise nije sramota.
(Lobe, 18. februar 2019 12:19)

Kako ne razumeš, pa to je osnovni preduslov za svakog funkcionera SNS-a - Da ga apsolutno ničega nije blam ni sramota.

istina je tamo negde

pre 5 godina

Da bi se neko nazivao lopovom potrebno je imati dokaze, procesuirati ga i osuditi. Tako to treba raditi, a sve iz razloga da se sa tim osobama koje su krale zavrsi jedno za sva vremena, a ne ovako iznositi pausalne tvrdnje. Kao kada bi sada ja rekao da je neko ubio 100 ljudi, a sto za to nema dokaza manje je vazno, vazno je da sam ja to rekao

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@Dejan
...zaboravio si PKB,Slaviju...ima toga jos...ako je Djilas ukrao ili sebi pribavio 5oo miliona € gde su dokazi??? Zasto vec nije u zatvoru pa SNS ima apsolutnu vlast 7 godina...onda mozda ne funkcionise pravosudje ili nema dokaza ili nije ukrao...
ps.Svako je nevin dok se krivica ne dokaze...

antibot2

pre 5 godina

Da li iko iz SNSa zna da odgovori argumentima? Svaki odgovor se svodi na vredjanje prethodne vlasti, koja je platila cenu svojoj nesposobnosti. Ali kada pogledam ove danas, oni prethodni ispadose jos i strucnjaci.
E pa mali da ti kzem nesto o tvojim ekonomskim uspesima: Generalno kazes najbolji ekonomski pokazatelji u zadnjih 10 godina? Cak i da je istina (a nije) nije to razlog za slavlje. 2008 -2011 svetska kriza i recesija, znaci nisu neke godine za usporedbu. A ostalih 7 ste bili vi na vlasti. Prema tome, sa kim se uporedjujes? Sa samim sobom.

Suficit u budzetu ? Naravno. Vratite otete penzije pa da pricamo o suficitu. Povecajte iznos direktnih investicija iz budzeta na nivo 2011, umesto iz kredita kojima nas sada zaduzujete, pa da pricamo o rekordnom deficitu u istoriji.
Rast BDP rekordni ??! Mozda u vasih 7 godina. Pre 2012 svake godine je bio preko 4%.

Nezaposlenost rekodrna? Ova mi je omiljena. Otislo pola mladih iz Srbije, I jos u vreme Vulina zapocelo brisanje nezaposlenih iz evidencije ako se ne javis svakog meseca odredjenog dana u Nacionalnu Sluzbu Zaposljavanja. Bez milosti za dan kasnjenja. Tako obrisano 11% iz evidencije. Nezaposlenost smanjena.

E, vidis mali, tako se odgovara na kritike. Argumentima.

Ali, briga tebe za argumente. Uostalom BAHATOST I LAZ su osnovne karakteristike ove vlasti.

Historia vita magistrae et

pre 5 godina

Gospodine Mali, mi smo, dok je Djilas bio gradonacelnik, imali 50% subvencije na Infostan.
Od kada ste ga vi zamenili, nemamo ni 30% a i to vam je bilo malo jer ste naknadno to promenili samo do nekog iznosa. Tako da nam sada stizu neustavni racuni sa po dve cifre za svaku pojedinacnu stavku koja se takodje ponavlja?!?(pise recimo `voda` pa opet `voda` ili recimo `odrzavanje zgrade` pa opet `odrzavanje zgrade` sa jednom vecom cifrom i jednom manjom).
Za to bi trebalo neko da vas tuzi.
Cak ste i u skupstini grada izglasali to umanjenje kao citiram `privremenu meru` dok se ne oporavi gradski budzet i kasa.
Ako je budzet danas u suficitu, kako se hvalite, dokle traje ta privremenost, ako je kasa puna?
Ovo sve navodim u vezi sa delom izjave `dovesti gradjane na rub siromastva`.

jasdf

pre 5 godina

Kada nemas sta da pricas, opleti po opoziciji. Inace doktore, pomenuta 2018 je hronoloski najdalje od krize, samim tim je i logicno da su najbolji rezultati. Zasto je ne uporedi sa periodom 2000-2008?

Saldzo

pre 5 godina

Pa uhapsite ga vec jednom kada je toliki zlotvor i za to imate dokaze. Svakoj vlasti kriva bivsa vlast. Komunistima kralj, Slobi komunisti, DOS-u Sloba, Kostunici DOS, Tadicu i Djilasu Kostunica, naprednima Tadic i Djilas... Dosta bre vise aman!

Путник П

pre 5 godina

Синиша Мали и братија су показали како поштују ову државу, њене грађане и српски народ са случајем Савамала.

sempervivum

pre 5 godina

Ови људи не знају за блам...
У свакој реченици је гомила измишљотина и подметања.
Ђилас бар није имао јелку од 83.000 евра и није рушио у фантомкама. Колико знам мост који је направљен у његово време још стоји, а обични плочници који су у СНС време направљени не трају ни два месеца... (ваљда мора стално да се обнављају, јер - без градње нема уградње!)

У Европи смо бољи само од Молдавије и Украјине. Највећи успех ове власти је смањење плата и пензија и увећање дуга Србије за још 10 милијарди. Тзв. суфицит говори да ова власт не уме ни да уложи. Једино у шта знају да уложе јесте приватна АВ кампања ("Будућност Србије - Александар Вучић"),све наравно од државних пара.

mali

pre 5 godina

A, ako Mali ne laze, zasto Djilas nije u zatvoru? Ili mozda Mali laze, zarad kampanje. Toliki navodno pokradeni milioni u Djilasovom dzepu, a on jos na slobodi, evo vec sedam godina od pada sa vlasti, nesto tu ne stima.

Branka, Svajcarska

pre 5 godina

Gospodine ministre, pitajte vasu bivsu profesorku ekonomskog fakulteta Danicu Popovic ko je lopov. Pokrali ste tudj rad za svoj doktorat i ona vam je to dokazala.
A rodjena zena vas je optuzila za utaju poreza...

zbunjen

pre 5 godina

Zasto stalno prenosite SNS odgovore, a gotovo nikada originalne izjave na koje oni odgovaraju?

Ovako ispada da se svadjaju sami sa sobom, i slusamo samo jednu stranu price.

Hadžipopović

pre 5 godina

Uništio si grad toliko da ćeš ući u istoriju kao socrealizam kao najružniji pravac pre u posle. A to šta ste se ugrađivali i radili nekad će se saznati naravno. Sve prođe...ništa nije večno. Tako i vi.

Aldebaran

pre 5 godina

"I zato ćemo, gospodine Djilas, i dalje da radimo sve transparentno, za razliku od vas i vaših saboraca."

Pa ćemo vrlo transparentno, na primer, objaviti ugovor sa Vansijem za Aerodrom Beograd, kao što smo i uredno obećali. (Kao što smo i objavili ugovor sa Fijatom.)

Jedino što još ne znamo je da li da to bude kad na vrbi rodi grožđe, ili da sačekamo sledeći limburg mesec (onaj kad se šišaju majmuni)...

Станислав

pre 5 godina

Djilas bi voleo da ga niko ne kontrolise i on tako zamislja vodjenje finansija . Sva sreca pa se on nista ne pita vise.
(ines, 18. februar 2019 13:22)

Pa što se onda toliko brecate i replicirate njegove navodne izjave? Da nije možda zato što se plašite?

Kako ko...

pre 5 godina

Nisam ni čitao dalje od naslova.
Zašto ministre ne predaš dokaze istražnim organima da se digne neka optužnica? Godinama si mu bio blizak saradnik.
Ili tužba i zatvor ili

demokrata

pre 5 godina

Care,Djilas je doktor nauka za tebe sto se tice ekonomije.Pokazao se i kao gradonacelnik.I sto puta ponovljena laz bi trebalo da postane istina. Kazes kao i tvoj mentor Vucic da je krao.Ako je krao sto nije procesuiran.A sta je sa tvoja 24 stana gde se taj predmet vodi kao sluzbena tajnai gde je bugarski grafolog rekao da to nije tvoj potpis

Vojkan

pre 5 godina

Koliko god se neko slagao/ne slagao sa nekom osobom veoma nekulturno je nekoga nazvati lopovom.
Na žalost, to je ono što se zove kućno (ne)vaspitanje. Diploma, stečena ili kupljena, nema veze sa vaspitanjem.
Nadam se da će Đilas da dobije na sudu ovakve osobe, bez obzira na imunitet.

popokatepetl

pre 5 godina

@Dalibor
Gde smo mi mogli da vidimo tu Đilasovu izjavu?
Već mesecima deluje da se vlast svađa sama sa sobom i pominje nekog Đilasa, kojim plaše i malu decu, ali nigde nismo imali prilike da čujemo bilo koju izjavu tog Đilasa.

Pitanje da li uopšte postoji i taj Mali. Ne vide ni jednu fotku njega na „novom” radnom mestu, samo neke prastare dok je bio mejdžor.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

djilas pa djilas....a ne brine te sto ces kao bivsi gradonacelnik odgovarati zato sto si poklonio zemljiste za bg na vodi porodici vucic a u narodu predstavljeno pompezno sa arapima koje osim tog slikanja niko video nije i sto sve stoji jer niko stan kupio nije....uvece mrak u svim stanovima....

Milos

pre 5 godina

Zasto Djilas nije u zatvoru kada vlast kaze da on krade? Valjda je vlast ozbiljna stvar i iznosi ovakve tvrdnje na osnovu dokaza. Ako imaju dokaze, sto ga ne uhapse?

Cipher

pre 5 godina

Pricali su da je pokrao milijarde do trenutka kada nije vise bio politicki aktivan (prolece 2014). Pune 4 godine ga nisu pomenuli. Onda se ponovo aktivirao i evo odmah ukrao pola milijarde evra. Isto i sa Jankovicem. Isto i sa Pajticem. Onog trenutka kad im nisu politicki NEPRIJATELJI (umesto protivnici) oni ih ne pominju vise. Djilas je unakazio Njega na izborima 2008 i 2012, od tada vuce (hehe) traume. Kome je do zabave, neka pogleda TV duel izmedju Djilasa i Prvorodjenog na YouTube iz 2005.

Deyan X

pre 5 godina

Niste vi nista ustedeli, nego ste vi nekome uzeli!!!
Usteda je da npr nepotrosite odma 500mil € od koncesije za Aerodrom.
Dobili ste jednu lekciju g. ministre... pa citajte ove komentare, možda i nešto naučite....

Alternativa

pre 5 godina

Ma pokazao si i ti i to sa najskupljom jelkom na svetu, keep light talom od 6 meseci godisnje i 24 stana u Bugarskoj uz pomoc Bugarskog grafologa

rad,rad i samo rad

pre 5 godina

7 godina na vlasti i sve se svodi na optužbama bivsg rezima. Ako je Djilas uvecao svoje bogatstvo za 500 miliona evra, zasto ga onda jednostavno ne uhapsite, osudite i uzmete mu nelegalno stecenu imovinu? Ovako samo klevetate, optuzujete, pretite ako dodje do promene vlasti, docice samo lopovi.

miki

pre 5 godina

Đilas je brinuo o građanima i gradio za građane. Vi pravite stanove za tajkune, otimate penzije, a sve što ste napravili se raspalo.... Slaviju pravite dve godine i raspada se. Plato ispred Doma omladine pravite dve godine i raspao se. Vojvode Stepe se raspads. Bulevar Oslobođenja je pun rupa nekon samo pola godine..... sta više reći. Mali je naš Super Hik: Otima penzionerima i trudnicama da bi davao tajkunima.

Станислав

pre 5 godina

"I zato ćemo, gospodine Djilas, i dalje da radimo sve transparentno, za razliku od vas i vaših saboraca.

Dobro transparentni. Odgovori na pitanje koliko košta kampanja "Budućnost Srbije". Pošto si transparentan jel te odgovor bi trebali dobiti.

Realnost

pre 5 godina

Da Merkelova ili njeni ministri optuze nekoga da krade a da nemaju dokaza za to, MORALI BI da podnesu ostavke....ako se vec ugledate na Nemacku,a tako kaze nas predsednik, ili neka Djilas i kompanija idu u zatvor, ili vi podnesite ostavke.
Pozdrav iz Berlina

Nikola Niš

pre 5 godina

O kakvoj Vi najboljoj godini pričate? Pa naravno da je najbolja u poslednjih 10 godina jer je od 2008 bila SEKA, najveća globalna finansijska kriza u istoriji sveta. Dok svi poslednje 3-4 godine rastu ogromnom brzinom (npr. Irska), mi ovde idemo brzinom puža. Proći će nam život u vašoj krađi i razvlačenju. Taj Đilas koga pljuješ je pokazao i kako se vodi grad i kako se vodi privatna firma. Sagradio je jedan most i drugi započeo da bi ste se vi njime hvalili. Utegao je PKB a vi ste ga prodali za 100M EUR koliko je bio njegov dug, dakle ni za šta. Sve ste upropastili. Ma i dok je vodio KSS, osvajali smo medalje. Đilasu niste ni do kolena.
Sve čime se hvalite je bilo ugovoreno i dogovoreno za vreme prethodne vlasti. I autoputevi (Dinkić i Mrka ugovorili vizionarski na početku SEKE), železnica (Tadić dogovorio kredit 1B $ sa Rusima), "Koridor 11" od Ljiga do Preljine (ugovorio Tadić u Azerbejdžanu), Pupinov most (ugovorio Đilas sa Kinezima), remont TA Kostolac (ugovoreno za vreme prethodne vlasti). Ništa vi niste uradili, samo ste nam uzeli pare iz džepova i slobodu da zaziremo od vaših rušitelja sa fantomkama i batinaša u džipovima bez tablica. Hvalite se stambenim zgradama privatnog investitora na najskupljem zemljištu u Srbiji, koje ste dali besplatno. Sve firme koje otvarate su napravile drugu fabriku reinvestirajući profit a dovedene su u vreme stare vlasti, i taj Boš i Simens i Leoni i mnoge druge. Samo ste nas upropastili.

Jovan

pre 5 godina

A može li da nam transparentni kaže šta je on radio dok je Đilas ne zakonito stekao 500 miliona eura. Mislim na kojoj je tačno funkciji bio. Da nije možda bio njegov potrčko recimo.

ponašanje

pre 5 godina

LEPO ponašanje se uči u KUĆI od roditelja a nadograđuje u školi od UČITELJA ali po rečniku meni se čini da su i jedni i drugi, kod ovih, bili zauzeti drugim obavezama.

Vladimir

pre 5 godina

Ajde lepo ministre ZAVRŠNI RAČUN DRŽAVE na sunce za 2018. Mani se nebitnih prepucavanja. Da vidimo mi te brojeve o kojima samo pročate. Godina nas svi zavlačite.

Jovan

pre 5 godina

Čekaj jesam li ja to dobro razumeo bivši gradonačelnik Beograda je doveo državu do bankrostva. Ne grad na čijem je bio čelu već državu. Da li može to ministar da mi objasni, kako mu je to uspelo.

Dule

pre 5 godina

MMF je poznati prijatelj svima

Njima je jako vazno blagostanje naroda

Gospodine Mali MMF je bitno samo da se zaduzujemo sto vise i da im redovno placamo kamate

Narod je za njih nuzno zlo i nista vise

Tarabicka

pre 5 godina

Ovo je Djilas izjavio:


"On je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svetskim zvaničnicima "daje nešto što otima od Srbije i njenih građana i zato ga rado viđaju i vole".

"Od Kine je uzeo nekoliko milijardi dolara kredita koje zove investicijama, plus im je dao RTB Bor bez para. Arapima je dao Karađorđevo, PKB, JAT i veliki deo Beograda, američkom Behtelu gradnju auto-puta bez tendera čija je cena sa 500 porasla na 800 miliona", ocenio je Đilas.

Prema njegovim rečima, Vučić je Turcima dao milione evra subvencija za fabrike tekstila, od Rusije je uzeo kredite za železnicu i polovne MIG-ove koji koštaju 200 miliona dolara.
"Đilas je predložio da Srbija zaboravi na pomoć spolja i počne da gleda šta može da učini sama, pa predlaže ulaganje u poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, zabranu prodaje državnih resursa - zemlje, vode i rudnog bogatstva.
"Državni kapitalizam ili ekonomski patriotizam mora da bude osnovni model razvoja Srbije. Ne očekujmo pomoć ni od koga i ne uništavajmo sami sebe", poručio je on.

"On je predložio povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru, odustajanjem od izgradnje nacionalnog stadiona, gradnje "Beograda na vodi" i tako što nećemo dati nikakvu subvenciju nijednoj kompaniji u kojoj je minimalna plata manja od 350 evra."

Da li vam se ovo cini kao budalastina ili rezonovanje pametnog coveka koji voli svoju zemlju???

MomaSRB

pre 5 godina

Ej, ajde vi naprednjaci, prekinite više da izmišljate i lažete... kojih 500 miliona €? Pa ako je to protivzakonito stekao, kao što VI TVRDITE, zašto ga onda ne uhapsite i sudite mu za to? Nego samo izmišljate priče za ove lakoverne građane!

Miki bezolovni

pre 5 godina

au...kakva terminologija...ni Berija se ne bi postideo ovakvih naprednjackih spinova...ne zna se sta je veci problem ovde, da li to sto postoje bolesni umovi koji smisljaju ovakva saopstenja ili ljudi koji mogu da veruju u ovakav besmisleni skup rigidnih recenica...uzas zemljo Srbijo...

Wesich

pre 5 godina

To je ono kad za ministra imaš falsifikatora,lopužu,čoveka bez ikakvih moralnih kvaliteta.Ćovek koji je korumpirao Rufa iz MMF da priča bajke o rezultatima kojih nema.

Goran

pre 5 godina

Izvinjavam se unapred na mogucem nesporazumu sa administratorom. Nadam se da mogu postaviti pitanje. Zasto niko od drzavnih organa prinude ne privede Sinisu Malog i Dragana Djilasa nakon optuzbi o netransparentno zaradjenim parama? Tacnije o 500 miliona evra. To nije 500 dinara niti 5000 dinara, to je sumanuta suma. Ako je oteta onda je Srbija opljackana a krivac slobodno seta zemljom i jos je politicki aktivan a ako nije to uradio onda onaj ko siri takve neistine radi diskvalirfikacije u politickom smislu treba biti uhapsen i osudjen za to. Neka pravda dobije drzavljanstvo Srbije.

Dalibor

pre 5 godina

Gde smo mi mogli da vidimo tu Đilasovu izjavu?
Već mesecima deluje da se vlast svađa sama sa sobom i pominje nekog Đilasa, kojim plaše i malu decu, ali nigde nismo imali prilike da čujemo bilo koju izjavu tog Đilasa.

Ivan

pre 5 godina

Mene vise brine tvoj suficit ostvaren na neisplacivanju obaveza prema gradjanima srbije!
Sto se tice djilasa on je sagradio most bez usluga ljudi pod fantomkama!

Kako

pre 5 godina

Vučić je najavio da će gradonačelnik Siniša Mali biti na neki način kažnjen za propustite u vođenju grada. I, posta ministar finansija, najpoželjnije ministarstvo ubedljivo. Vrlo čudno. Pretpostavljam da niko iz vladajuće koalicije ne koristi "Đilasov most", ni Pupinov koji je upravo on dogovorio. Takve stvari se zabavljaju. Ma ko uopšte i koristi te mostove?

Boki

pre 5 godina

Covek koji je bio Djilasov potrcko,koji je to trebao i biti da je Djilas 2012. prihvatio Vucicevu ponudu da bude potpredsednik Vlade, covek koji je unistio finansije grada Beograda (videcete sta ce sve tu da ispliva), covek koji je optuzen da ima 24 stana u jednoj zgradi u Bugarskoj (sve odbijeno od strane bugarskog grafologa hehehe), covek koji je tukao,pretio i oteo decu svojoj zeni,covek ciji je otac osudjen da je ukrao zemljiste od drzave a koji mu je gospodin Mali dao,covek koji nista nije radio u svom zivotu van politike, optuzuje coveka koji je sve svoje novce stekao u svojoj firmi,i sada,sporno bi bilo da je Djilas te pare zaradio samo u Srbiji,ali ne,potpuni obrt,njegova firma je bila najbolja i u Bosni,Makedoniji,Crnoj Gori,Rumuniji itd itd, i to jos 90-tih godina ovoga veka. Prijatno.

Steve G

pre 5 godina

Doktore, objasni ti nama kakve veze ima vas rast bdp-a sa zivotom? Sa standardom, sa minimalcem, prosecnom platom, rastom cena svega i svacega, akcizama... Mozes ti da kazes da nam je rast bdp-a 48 posto, sta ja imam od toga? I zasto ne kazes koliki je bdp po glavi stanovnika? Mozda zato sto je medju najmanjima u Evropi. I zasto ne kazes koliki je bdp po glavi stanovnika Islanda, a znamo sta su oni uradili sa mmf-om. Taj vas fiktivni rast bdp-a okaci macku o rep!

Doktor Voja

pre 5 godina

Nonstop na ovom portalu čitamo replike na nešto šta su navodno izjavili Đilas, Lutovac, Tadić, Jeremić i ostali a da nikad nismo pročitali šta su zapravo tačno izjavili, kakvo mišljenje imaju o o tom famoznom suficitu i reformama, investitorima, rešenju kosovskog problema, konstantnom povećanju penzija koje nikako da se povećaju nego su sve manje, možda njihov glas i odgovor da se čuje!

Ivan

pre 5 godina

Mene vise brine tvoj suficit ostvaren na neisplacivanju obaveza prema gradjanima srbije!
Sto se tice djilasa on je sagradio most bez usluga ljudi pod fantomkama!

Dalibor

pre 5 godina

Gde smo mi mogli da vidimo tu Đilasovu izjavu?
Već mesecima deluje da se vlast svađa sama sa sobom i pominje nekog Đilasa, kojim plaše i malu decu, ali nigde nismo imali prilike da čujemo bilo koju izjavu tog Đilasa.

Branka, Svajcarska

pre 5 godina

Gospodine ministre, pitajte vasu bivsu profesorku ekonomskog fakulteta Danicu Popovic ko je lopov. Pokrali ste tudj rad za svoj doktorat i ona vam je to dokazala.
A rodjena zena vas je optuzila za utaju poreza...

Realnost

pre 5 godina

Da Merkelova ili njeni ministri optuze nekoga da krade a da nemaju dokaza za to, MORALI BI da podnesu ostavke....ako se vec ugledate na Nemacku,a tako kaze nas predsednik, ili neka Djilas i kompanija idu u zatvor, ili vi podnesite ostavke.
Pozdrav iz Berlina

Tarabicka

pre 5 godina

Ovo je Djilas izjavio:


"On je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svetskim zvaničnicima "daje nešto što otima od Srbije i njenih građana i zato ga rado viđaju i vole".

"Od Kine je uzeo nekoliko milijardi dolara kredita koje zove investicijama, plus im je dao RTB Bor bez para. Arapima je dao Karađorđevo, PKB, JAT i veliki deo Beograda, američkom Behtelu gradnju auto-puta bez tendera čija je cena sa 500 porasla na 800 miliona", ocenio je Đilas.

Prema njegovim rečima, Vučić je Turcima dao milione evra subvencija za fabrike tekstila, od Rusije je uzeo kredite za železnicu i polovne MIG-ove koji koštaju 200 miliona dolara.
"Đilas je predložio da Srbija zaboravi na pomoć spolja i počne da gleda šta može da učini sama, pa predlaže ulaganje u poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, zabranu prodaje državnih resursa - zemlje, vode i rudnog bogatstva.
"Državni kapitalizam ili ekonomski patriotizam mora da bude osnovni model razvoja Srbije. Ne očekujmo pomoć ni od koga i ne uništavajmo sami sebe", poručio je on.

"On je predložio povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru, odustajanjem od izgradnje nacionalnog stadiona, gradnje "Beograda na vodi" i tako što nećemo dati nikakvu subvenciju nijednoj kompaniji u kojoj je minimalna plata manja od 350 evra."

Da li vam se ovo cini kao budalastina ili rezonovanje pametnog coveka koji voli svoju zemlju???

Boki

pre 5 godina

Covek koji je bio Djilasov potrcko,koji je to trebao i biti da je Djilas 2012. prihvatio Vucicevu ponudu da bude potpredsednik Vlade, covek koji je unistio finansije grada Beograda (videcete sta ce sve tu da ispliva), covek koji je optuzen da ima 24 stana u jednoj zgradi u Bugarskoj (sve odbijeno od strane bugarskog grafologa hehehe), covek koji je tukao,pretio i oteo decu svojoj zeni,covek ciji je otac osudjen da je ukrao zemljiste od drzave a koji mu je gospodin Mali dao,covek koji nista nije radio u svom zivotu van politike, optuzuje coveka koji je sve svoje novce stekao u svojoj firmi,i sada,sporno bi bilo da je Djilas te pare zaradio samo u Srbiji,ali ne,potpuni obrt,njegova firma je bila najbolja i u Bosni,Makedoniji,Crnoj Gori,Rumuniji itd itd, i to jos 90-tih godina ovoga veka. Prijatno.

John

pre 5 godina

Stvarno ne razumem, kako vas SNS-ovce vise nije sramota.
(Lobe, 18. februar 2019 12:19)

Kako ne razumeš, pa to je osnovni preduslov za svakog funkcionera SNS-a - Da ga apsolutno ničega nije blam ni sramota.

Путник П

pre 5 godina

Синиша Мали и братија су показали како поштују ову државу, њене грађане и српски народ са случајем Савамала.

Doktor Voja

pre 5 godina

Nonstop na ovom portalu čitamo replike na nešto šta su navodno izjavili Đilas, Lutovac, Tadić, Jeremić i ostali a da nikad nismo pročitali šta su zapravo tačno izjavili, kakvo mišljenje imaju o o tom famoznom suficitu i reformama, investitorima, rešenju kosovskog problema, konstantnom povećanju penzija koje nikako da se povećaju nego su sve manje, možda njihov glas i odgovor da se čuje!

sempervivum

pre 5 godina

Ови људи не знају за блам...
У свакој реченици је гомила измишљотина и подметања.
Ђилас бар није имао јелку од 83.000 евра и није рушио у фантомкама. Колико знам мост који је направљен у његово време још стоји, а обични плочници који су у СНС време направљени не трају ни два месеца... (ваљда мора стално да се обнављају, јер - без градње нема уградње!)

У Европи смо бољи само од Молдавије и Украјине. Највећи успех ове власти је смањење плата и пензија и увећање дуга Србије за још 10 милијарди. Тзв. суфицит говори да ова власт не уме ни да уложи. Једино у шта знају да уложе јесте приватна АВ кампања ("Будућност Србије - Александар Вучић"),све наравно од државних пара.

antibot2

pre 5 godina

Da li iko iz SNSa zna da odgovori argumentima? Svaki odgovor se svodi na vredjanje prethodne vlasti, koja je platila cenu svojoj nesposobnosti. Ali kada pogledam ove danas, oni prethodni ispadose jos i strucnjaci.
E pa mali da ti kzem nesto o tvojim ekonomskim uspesima: Generalno kazes najbolji ekonomski pokazatelji u zadnjih 10 godina? Cak i da je istina (a nije) nije to razlog za slavlje. 2008 -2011 svetska kriza i recesija, znaci nisu neke godine za usporedbu. A ostalih 7 ste bili vi na vlasti. Prema tome, sa kim se uporedjujes? Sa samim sobom.

Suficit u budzetu ? Naravno. Vratite otete penzije pa da pricamo o suficitu. Povecajte iznos direktnih investicija iz budzeta na nivo 2011, umesto iz kredita kojima nas sada zaduzujete, pa da pricamo o rekordnom deficitu u istoriji.
Rast BDP rekordni ??! Mozda u vasih 7 godina. Pre 2012 svake godine je bio preko 4%.

Nezaposlenost rekodrna? Ova mi je omiljena. Otislo pola mladih iz Srbije, I jos u vreme Vulina zapocelo brisanje nezaposlenih iz evidencije ako se ne javis svakog meseca odredjenog dana u Nacionalnu Sluzbu Zaposljavanja. Bez milosti za dan kasnjenja. Tako obrisano 11% iz evidencije. Nezaposlenost smanjena.

E, vidis mali, tako se odgovara na kritike. Argumentima.

Ali, briga tebe za argumente. Uostalom BAHATOST I LAZ su osnovne karakteristike ove vlasti.

Alternativa

pre 5 godina

Ma pokazao si i ti i to sa najskupljom jelkom na svetu, keep light talom od 6 meseci godisnje i 24 stana u Bugarskoj uz pomoc Bugarskog grafologa

Nikola Niš

pre 5 godina

O kakvoj Vi najboljoj godini pričate? Pa naravno da je najbolja u poslednjih 10 godina jer je od 2008 bila SEKA, najveća globalna finansijska kriza u istoriji sveta. Dok svi poslednje 3-4 godine rastu ogromnom brzinom (npr. Irska), mi ovde idemo brzinom puža. Proći će nam život u vašoj krađi i razvlačenju. Taj Đilas koga pljuješ je pokazao i kako se vodi grad i kako se vodi privatna firma. Sagradio je jedan most i drugi započeo da bi ste se vi njime hvalili. Utegao je PKB a vi ste ga prodali za 100M EUR koliko je bio njegov dug, dakle ni za šta. Sve ste upropastili. Ma i dok je vodio KSS, osvajali smo medalje. Đilasu niste ni do kolena.
Sve čime se hvalite je bilo ugovoreno i dogovoreno za vreme prethodne vlasti. I autoputevi (Dinkić i Mrka ugovorili vizionarski na početku SEKE), železnica (Tadić dogovorio kredit 1B $ sa Rusima), "Koridor 11" od Ljiga do Preljine (ugovorio Tadić u Azerbejdžanu), Pupinov most (ugovorio Đilas sa Kinezima), remont TA Kostolac (ugovoreno za vreme prethodne vlasti). Ništa vi niste uradili, samo ste nam uzeli pare iz džepova i slobodu da zaziremo od vaših rušitelja sa fantomkama i batinaša u džipovima bez tablica. Hvalite se stambenim zgradama privatnog investitora na najskupljem zemljištu u Srbiji, koje ste dali besplatno. Sve firme koje otvarate su napravile drugu fabriku reinvestirajući profit a dovedene su u vreme stare vlasti, i taj Boš i Simens i Leoni i mnoge druge. Samo ste nas upropastili.

Vladimir

pre 5 godina

Ajde lepo ministre ZAVRŠNI RAČUN DRŽAVE na sunce za 2018. Mani se nebitnih prepucavanja. Da vidimo mi te brojeve o kojima samo pročate. Godina nas svi zavlačite.

Saldzo

pre 5 godina

Pa uhapsite ga vec jednom kada je toliki zlotvor i za to imate dokaze. Svakoj vlasti kriva bivsa vlast. Komunistima kralj, Slobi komunisti, DOS-u Sloba, Kostunici DOS, Tadicu i Djilasu Kostunica, naprednima Tadic i Djilas... Dosta bre vise aman!

Milos

pre 5 godina

Zasto Djilas nije u zatvoru kada vlast kaze da on krade? Valjda je vlast ozbiljna stvar i iznosi ovakve tvrdnje na osnovu dokaza. Ako imaju dokaze, sto ga ne uhapse?

mali

pre 5 godina

A, ako Mali ne laze, zasto Djilas nije u zatvoru? Ili mozda Mali laze, zarad kampanje. Toliki navodno pokradeni milioni u Djilasovom dzepu, a on jos na slobodi, evo vec sedam godina od pada sa vlasti, nesto tu ne stima.

Cipher

pre 5 godina

Pricali su da je pokrao milijarde do trenutka kada nije vise bio politicki aktivan (prolece 2014). Pune 4 godine ga nisu pomenuli. Onda se ponovo aktivirao i evo odmah ukrao pola milijarde evra. Isto i sa Jankovicem. Isto i sa Pajticem. Onog trenutka kad im nisu politicki NEPRIJATELJI (umesto protivnici) oni ih ne pominju vise. Djilas je unakazio Njega na izborima 2008 i 2012, od tada vuce (hehe) traume. Kome je do zabave, neka pogleda TV duel izmedju Djilasa i Prvorodjenog na YouTube iz 2005.

Bager

pre 5 godina

dal neko veruje ovom?
(moje, 18. februar 2019 14:46)

Veruju mu botovi...odnosno MORAJU da mu veruju bar dok su na zadatku a kod kuće, kada se pogledaju u ogledalo...

Aldebaran

pre 5 godina

"I zato ćemo, gospodine Djilas, i dalje da radimo sve transparentno, za razliku od vas i vaših saboraca."

Pa ćemo vrlo transparentno, na primer, objaviti ugovor sa Vansijem za Aerodrom Beograd, kao što smo i uredno obećali. (Kao što smo i objavili ugovor sa Fijatom.)

Jedino što još ne znamo je da li da to bude kad na vrbi rodi grožđe, ili da sačekamo sledeći limburg mesec (onaj kad se šišaju majmuni)...

demokrata

pre 5 godina

Care,Djilas je doktor nauka za tebe sto se tice ekonomije.Pokazao se i kao gradonacelnik.I sto puta ponovljena laz bi trebalo da postane istina. Kazes kao i tvoj mentor Vucic da je krao.Ako je krao sto nije procesuiran.A sta je sa tvoja 24 stana gde se taj predmet vodi kao sluzbena tajnai gde je bugarski grafolog rekao da to nije tvoj potpis

MomaSRB

pre 5 godina

Ej, ajde vi naprednjaci, prekinite više da izmišljate i lažete... kojih 500 miliona €? Pa ako je to protivzakonito stekao, kao što VI TVRDITE, zašto ga onda ne uhapsite i sudite mu za to? Nego samo izmišljate priče za ove lakoverne građane!

Станислав

pre 5 godina

Djilas bi voleo da ga niko ne kontrolise i on tako zamislja vodjenje finansija . Sva sreca pa se on nista ne pita vise.
(ines, 18. februar 2019 13:22)

Pa što se onda toliko brecate i replicirate njegove navodne izjave? Da nije možda zato što se plašite?

Historia vita magistrae et

pre 5 godina

Gospodine Mali, mi smo, dok je Djilas bio gradonacelnik, imali 50% subvencije na Infostan.
Od kada ste ga vi zamenili, nemamo ni 30% a i to vam je bilo malo jer ste naknadno to promenili samo do nekog iznosa. Tako da nam sada stizu neustavni racuni sa po dve cifre za svaku pojedinacnu stavku koja se takodje ponavlja?!?(pise recimo `voda` pa opet `voda` ili recimo `odrzavanje zgrade` pa opet `odrzavanje zgrade` sa jednom vecom cifrom i jednom manjom).
Za to bi trebalo neko da vas tuzi.
Cak ste i u skupstini grada izglasali to umanjenje kao citiram `privremenu meru` dok se ne oporavi gradski budzet i kasa.
Ako je budzet danas u suficitu, kako se hvalite, dokle traje ta privremenost, ako je kasa puna?
Ovo sve navodim u vezi sa delom izjave `dovesti gradjane na rub siromastva`.

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@Dejan
...zaboravio si PKB,Slaviju...ima toga jos...ako je Djilas ukrao ili sebi pribavio 5oo miliona € gde su dokazi??? Zasto vec nije u zatvoru pa SNS ima apsolutnu vlast 7 godina...onda mozda ne funkcionise pravosudje ili nema dokaza ili nije ukrao...
ps.Svako je nevin dok se krivica ne dokaze...

Hadžipopović

pre 5 godina

Uništio si grad toliko da ćeš ući u istoriju kao socrealizam kao najružniji pravac pre u posle. A to šta ste se ugrađivali i radili nekad će se saznati naravno. Sve prođe...ništa nije večno. Tako i vi.

jasdf

pre 5 godina

Kada nemas sta da pricas, opleti po opoziciji. Inace doktore, pomenuta 2018 je hronoloski najdalje od krize, samim tim je i logicno da su najbolji rezultati. Zasto je ne uporedi sa periodom 2000-2008?

rad,rad i samo rad

pre 5 godina

7 godina na vlasti i sve se svodi na optužbama bivsg rezima. Ako je Djilas uvecao svoje bogatstvo za 500 miliona evra, zasto ga onda jednostavno ne uhapsite, osudite i uzmete mu nelegalno stecenu imovinu? Ovako samo klevetate, optuzujete, pretite ako dodje do promene vlasti, docice samo lopovi.

zbunjen

pre 5 godina

Zasto stalno prenosite SNS odgovore, a gotovo nikada originalne izjave na koje oni odgovaraju?

Ovako ispada da se svadjaju sami sa sobom, i slusamo samo jednu stranu price.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

djilas pa djilas....a ne brine te sto ces kao bivsi gradonacelnik odgovarati zato sto si poklonio zemljiste za bg na vodi porodici vucic a u narodu predstavljeno pompezno sa arapima koje osim tog slikanja niko video nije i sto sve stoji jer niko stan kupio nije....uvece mrak u svim stanovima....

Jovan

pre 5 godina

A može li da nam transparentni kaže šta je on radio dok je Đilas ne zakonito stekao 500 miliona eura. Mislim na kojoj je tačno funkciji bio. Da nije možda bio njegov potrčko recimo.

Goran

pre 5 godina

Izvinjavam se unapred na mogucem nesporazumu sa administratorom. Nadam se da mogu postaviti pitanje. Zasto niko od drzavnih organa prinude ne privede Sinisu Malog i Dragana Djilasa nakon optuzbi o netransparentno zaradjenim parama? Tacnije o 500 miliona evra. To nije 500 dinara niti 5000 dinara, to je sumanuta suma. Ako je oteta onda je Srbija opljackana a krivac slobodno seta zemljom i jos je politicki aktivan a ako nije to uradio onda onaj ko siri takve neistine radi diskvalirfikacije u politickom smislu treba biti uhapsen i osudjen za to. Neka pravda dobije drzavljanstvo Srbije.

Jovan

pre 5 godina

Čekaj jesam li ja to dobro razumeo bivši gradonačelnik Beograda je doveo državu do bankrostva. Ne grad na čijem je bio čelu već državu. Da li može to ministar da mi objasni, kako mu je to uspelo.

Станислав

pre 5 godina

"I zato ćemo, gospodine Djilas, i dalje da radimo sve transparentno, za razliku od vas i vaših saboraca.

Dobro transparentni. Odgovori na pitanje koliko košta kampanja "Budućnost Srbije". Pošto si transparentan jel te odgovor bi trebali dobiti.

Steve G

pre 5 godina

Doktore, objasni ti nama kakve veze ima vas rast bdp-a sa zivotom? Sa standardom, sa minimalcem, prosecnom platom, rastom cena svega i svacega, akcizama... Mozes ti da kazes da nam je rast bdp-a 48 posto, sta ja imam od toga? I zasto ne kazes koliki je bdp po glavi stanovnika? Mozda zato sto je medju najmanjima u Evropi. I zasto ne kazes koliki je bdp po glavi stanovnika Islanda, a znamo sta su oni uradili sa mmf-om. Taj vas fiktivni rast bdp-a okaci macku o rep!

miki

pre 5 godina

Đilas je brinuo o građanima i gradio za građane. Vi pravite stanove za tajkune, otimate penzije, a sve što ste napravili se raspalo.... Slaviju pravite dve godine i raspada se. Plato ispred Doma omladine pravite dve godine i raspao se. Vojvode Stepe se raspads. Bulevar Oslobođenja je pun rupa nekon samo pola godine..... sta više reći. Mali je naš Super Hik: Otima penzionerima i trudnicama da bi davao tajkunima.

Kako ko...

pre 5 godina

Nisam ni čitao dalje od naslova.
Zašto ministre ne predaš dokaze istražnim organima da se digne neka optužnica? Godinama si mu bio blizak saradnik.
Ili tužba i zatvor ili

istina je tamo negde

pre 5 godina

Da bi se neko nazivao lopovom potrebno je imati dokaze, procesuirati ga i osuditi. Tako to treba raditi, a sve iz razloga da se sa tim osobama koje su krale zavrsi jedno za sva vremena, a ne ovako iznositi pausalne tvrdnje. Kao kada bi sada ja rekao da je neko ubio 100 ljudi, a sto za to nema dokaza manje je vazno, vazno je da sam ja to rekao

Kako

pre 5 godina

Vučić je najavio da će gradonačelnik Siniša Mali biti na neki način kažnjen za propustite u vođenju grada. I, posta ministar finansija, najpoželjnije ministarstvo ubedljivo. Vrlo čudno. Pretpostavljam da niko iz vladajuće koalicije ne koristi "Đilasov most", ni Pupinov koji je upravo on dogovorio. Takve stvari se zabavljaju. Ma ko uopšte i koristi te mostove?

Wesich

pre 5 godina

To je ono kad za ministra imaš falsifikatora,lopužu,čoveka bez ikakvih moralnih kvaliteta.Ćovek koji je korumpirao Rufa iz MMF da priča bajke o rezultatima kojih nema.

Vojkan

pre 5 godina

Koliko god se neko slagao/ne slagao sa nekom osobom veoma nekulturno je nekoga nazvati lopovom.
Na žalost, to je ono što se zove kućno (ne)vaspitanje. Diploma, stečena ili kupljena, nema veze sa vaspitanjem.
Nadam se da će Đilas da dobije na sudu ovakve osobe, bez obzira na imunitet.

Miki bezolovni

pre 5 godina

au...kakva terminologija...ni Berija se ne bi postideo ovakvih naprednjackih spinova...ne zna se sta je veci problem ovde, da li to sto postoje bolesni umovi koji smisljaju ovakva saopstenja ili ljudi koji mogu da veruju u ovakav besmisleni skup rigidnih recenica...uzas zemljo Srbijo...

Deyan X

pre 5 godina

Niste vi nista ustedeli, nego ste vi nekome uzeli!!!
Usteda je da npr nepotrosite odma 500mil € od koncesije za Aerodrom.
Dobili ste jednu lekciju g. ministre... pa citajte ove komentare, možda i nešto naučite....

ponašanje

pre 5 godina

LEPO ponašanje se uči u KUĆI od roditelja a nadograđuje u školi od UČITELJA ali po rečniku meni se čini da su i jedni i drugi, kod ovih, bili zauzeti drugim obavezama.

Dule

pre 5 godina

MMF je poznati prijatelj svima

Njima je jako vazno blagostanje naroda

Gospodine Mali MMF je bitno samo da se zaduzujemo sto vise i da im redovno placamo kamate

Narod je za njih nuzno zlo i nista vise

popokatepetl

pre 5 godina

@Dalibor
Gde smo mi mogli da vidimo tu Đilasovu izjavu?
Već mesecima deluje da se vlast svađa sama sa sobom i pominje nekog Đilasa, kojim plaše i malu decu, ali nigde nismo imali prilike da čujemo bilo koju izjavu tog Đilasa.

Pitanje da li uopšte postoji i taj Mali. Ne vide ni jednu fotku njega na „novom” radnom mestu, samo neke prastare dok je bio mejdžor.

Ivan

pre 5 godina

Mene vise brine tvoj suficit ostvaren na neisplacivanju obaveza prema gradjanima srbije!
Sto se tice djilasa on je sagradio most bez usluga ljudi pod fantomkama!

Tarabicka

pre 5 godina

Ovo je Djilas izjavio:


"On je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svetskim zvaničnicima "daje nešto što otima od Srbije i njenih građana i zato ga rado viđaju i vole".

"Od Kine je uzeo nekoliko milijardi dolara kredita koje zove investicijama, plus im je dao RTB Bor bez para. Arapima je dao Karađorđevo, PKB, JAT i veliki deo Beograda, američkom Behtelu gradnju auto-puta bez tendera čija je cena sa 500 porasla na 800 miliona", ocenio je Đilas.

Prema njegovim rečima, Vučić je Turcima dao milione evra subvencija za fabrike tekstila, od Rusije je uzeo kredite za železnicu i polovne MIG-ove koji koštaju 200 miliona dolara.
"Đilas je predložio da Srbija zaboravi na pomoć spolja i počne da gleda šta može da učini sama, pa predlaže ulaganje u poljoprivredu, energetiku i obrazovanje, zabranu prodaje državnih resursa - zemlje, vode i rudnog bogatstva.
"Državni kapitalizam ili ekonomski patriotizam mora da bude osnovni model razvoja Srbije. Ne očekujmo pomoć ni od koga i ne uništavajmo sami sebe", poručio je on.

"On je predložio povećanje plata zaposlenih u javnom sektoru, odustajanjem od izgradnje nacionalnog stadiona, gradnje "Beograda na vodi" i tako što nećemo dati nikakvu subvenciju nijednoj kompaniji u kojoj je minimalna plata manja od 350 evra."

Da li vam se ovo cini kao budalastina ili rezonovanje pametnog coveka koji voli svoju zemlju???

Dalibor

pre 5 godina

Gde smo mi mogli da vidimo tu Đilasovu izjavu?
Već mesecima deluje da se vlast svađa sama sa sobom i pominje nekog Đilasa, kojim plaše i malu decu, ali nigde nismo imali prilike da čujemo bilo koju izjavu tog Đilasa.

Boki

pre 5 godina

Covek koji je bio Djilasov potrcko,koji je to trebao i biti da je Djilas 2012. prihvatio Vucicevu ponudu da bude potpredsednik Vlade, covek koji je unistio finansije grada Beograda (videcete sta ce sve tu da ispliva), covek koji je optuzen da ima 24 stana u jednoj zgradi u Bugarskoj (sve odbijeno od strane bugarskog grafologa hehehe), covek koji je tukao,pretio i oteo decu svojoj zeni,covek ciji je otac osudjen da je ukrao zemljiste od drzave a koji mu je gospodin Mali dao,covek koji nista nije radio u svom zivotu van politike, optuzuje coveka koji je sve svoje novce stekao u svojoj firmi,i sada,sporno bi bilo da je Djilas te pare zaradio samo u Srbiji,ali ne,potpuni obrt,njegova firma je bila najbolja i u Bosni,Makedoniji,Crnoj Gori,Rumuniji itd itd, i to jos 90-tih godina ovoga veka. Prijatno.

Realnost

pre 5 godina

Da Merkelova ili njeni ministri optuze nekoga da krade a da nemaju dokaza za to, MORALI BI da podnesu ostavke....ako se vec ugledate na Nemacku,a tako kaze nas predsednik, ili neka Djilas i kompanija idu u zatvor, ili vi podnesite ostavke.
Pozdrav iz Berlina

Doktor Voja

pre 5 godina

Nonstop na ovom portalu čitamo replike na nešto šta su navodno izjavili Đilas, Lutovac, Tadić, Jeremić i ostali a da nikad nismo pročitali šta su zapravo tačno izjavili, kakvo mišljenje imaju o o tom famoznom suficitu i reformama, investitorima, rešenju kosovskog problema, konstantnom povećanju penzija koje nikako da se povećaju nego su sve manje, možda njihov glas i odgovor da se čuje!

nikad nikome izvini

pre 5 godina

@Dejan
...zaboravio si PKB,Slaviju...ima toga jos...ako je Djilas ukrao ili sebi pribavio 5oo miliona € gde su dokazi??? Zasto vec nije u zatvoru pa SNS ima apsolutnu vlast 7 godina...onda mozda ne funkcionise pravosudje ili nema dokaza ili nije ukrao...
ps.Svako je nevin dok se krivica ne dokaze...

Vladimir

pre 5 godina

Ajde lepo ministre ZAVRŠNI RAČUN DRŽAVE na sunce za 2018. Mani se nebitnih prepucavanja. Da vidimo mi te brojeve o kojima samo pročate. Godina nas svi zavlačite.

sempervivum

pre 5 godina

Ови људи не знају за блам...
У свакој реченици је гомила измишљотина и подметања.
Ђилас бар није имао јелку од 83.000 евра и није рушио у фантомкама. Колико знам мост који је направљен у његово време још стоји, а обични плочници који су у СНС време направљени не трају ни два месеца... (ваљда мора стално да се обнављају, јер - без градње нема уградње!)

У Европи смо бољи само од Молдавије и Украјине. Највећи успех ове власти је смањење плата и пензија и увећање дуга Србије за још 10 милијарди. Тзв. суфицит говори да ова власт не уме ни да уложи. Једино у шта знају да уложе јесте приватна АВ кампања ("Будућност Србије - Александар Вучић"),све наравно од државних пара.

Branka, Svajcarska

pre 5 godina

Gospodine ministre, pitajte vasu bivsu profesorku ekonomskog fakulteta Danicu Popovic ko je lopov. Pokrali ste tudj rad za svoj doktorat i ona vam je to dokazala.
A rodjena zena vas je optuzila za utaju poreza...

Aldebaran

pre 5 godina

"I zato ćemo, gospodine Djilas, i dalje da radimo sve transparentno, za razliku od vas i vaših saboraca."

Pa ćemo vrlo transparentno, na primer, objaviti ugovor sa Vansijem za Aerodrom Beograd, kao što smo i uredno obećali. (Kao što smo i objavili ugovor sa Fijatom.)

Jedino što još ne znamo je da li da to bude kad na vrbi rodi grožđe, ili da sačekamo sledeći limburg mesec (onaj kad se šišaju majmuni)...

istina je tamo negde

pre 5 godina

Da bi se neko nazivao lopovom potrebno je imati dokaze, procesuirati ga i osuditi. Tako to treba raditi, a sve iz razloga da se sa tim osobama koje su krale zavrsi jedno za sva vremena, a ne ovako iznositi pausalne tvrdnje. Kao kada bi sada ja rekao da je neko ubio 100 ljudi, a sto za to nema dokaza manje je vazno, vazno je da sam ja to rekao

Alternativa

pre 5 godina

Ma pokazao si i ti i to sa najskupljom jelkom na svetu, keep light talom od 6 meseci godisnje i 24 stana u Bugarskoj uz pomoc Bugarskog grafologa

Bager

pre 5 godina

dal neko veruje ovom?
(moje, 18. februar 2019 14:46)

Veruju mu botovi...odnosno MORAJU da mu veruju bar dok su na zadatku a kod kuće, kada se pogledaju u ogledalo...

Cipher

pre 5 godina

Pricali su da je pokrao milijarde do trenutka kada nije vise bio politicki aktivan (prolece 2014). Pune 4 godine ga nisu pomenuli. Onda se ponovo aktivirao i evo odmah ukrao pola milijarde evra. Isto i sa Jankovicem. Isto i sa Pajticem. Onog trenutka kad im nisu politicki NEPRIJATELJI (umesto protivnici) oni ih ne pominju vise. Djilas je unakazio Njega na izborima 2008 i 2012, od tada vuce (hehe) traume. Kome je do zabave, neka pogleda TV duel izmedju Djilasa i Prvorodjenog na YouTube iz 2005.

jasdf

pre 5 godina

Kada nemas sta da pricas, opleti po opoziciji. Inace doktore, pomenuta 2018 je hronoloski najdalje od krize, samim tim je i logicno da su najbolji rezultati. Zasto je ne uporedi sa periodom 2000-2008?

antibot2

pre 5 godina

Da li iko iz SNSa zna da odgovori argumentima? Svaki odgovor se svodi na vredjanje prethodne vlasti, koja je platila cenu svojoj nesposobnosti. Ali kada pogledam ove danas, oni prethodni ispadose jos i strucnjaci.
E pa mali da ti kzem nesto o tvojim ekonomskim uspesima: Generalno kazes najbolji ekonomski pokazatelji u zadnjih 10 godina? Cak i da je istina (a nije) nije to razlog za slavlje. 2008 -2011 svetska kriza i recesija, znaci nisu neke godine za usporedbu. A ostalih 7 ste bili vi na vlasti. Prema tome, sa kim se uporedjujes? Sa samim sobom.

Suficit u budzetu ? Naravno. Vratite otete penzije pa da pricamo o suficitu. Povecajte iznos direktnih investicija iz budzeta na nivo 2011, umesto iz kredita kojima nas sada zaduzujete, pa da pricamo o rekordnom deficitu u istoriji.
Rast BDP rekordni ??! Mozda u vasih 7 godina. Pre 2012 svake godine je bio preko 4%.

Nezaposlenost rekodrna? Ova mi je omiljena. Otislo pola mladih iz Srbije, I jos u vreme Vulina zapocelo brisanje nezaposlenih iz evidencije ako se ne javis svakog meseca odredjenog dana u Nacionalnu Sluzbu Zaposljavanja. Bez milosti za dan kasnjenja. Tako obrisano 11% iz evidencije. Nezaposlenost smanjena.

E, vidis mali, tako se odgovara na kritike. Argumentima.

Ali, briga tebe za argumente. Uostalom BAHATOST I LAZ su osnovne karakteristike ove vlasti.

John

pre 5 godina

Stvarno ne razumem, kako vas SNS-ovce vise nije sramota.
(Lobe, 18. februar 2019 12:19)

Kako ne razumeš, pa to je osnovni preduslov za svakog funkcionera SNS-a - Da ga apsolutno ničega nije blam ni sramota.

Milos

pre 5 godina

Zasto Djilas nije u zatvoru kada vlast kaze da on krade? Valjda je vlast ozbiljna stvar i iznosi ovakve tvrdnje na osnovu dokaza. Ako imaju dokaze, sto ga ne uhapse?

rad,rad i samo rad

pre 5 godina

7 godina na vlasti i sve se svodi na optužbama bivsg rezima. Ako je Djilas uvecao svoje bogatstvo za 500 miliona evra, zasto ga onda jednostavno ne uhapsite, osudite i uzmete mu nelegalno stecenu imovinu? Ovako samo klevetate, optuzujete, pretite ako dodje do promene vlasti, docice samo lopovi.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

djilas pa djilas....a ne brine te sto ces kao bivsi gradonacelnik odgovarati zato sto si poklonio zemljiste za bg na vodi porodici vucic a u narodu predstavljeno pompezno sa arapima koje osim tog slikanja niko video nije i sto sve stoji jer niko stan kupio nije....uvece mrak u svim stanovima....

Станислав

pre 5 godina

Djilas bi voleo da ga niko ne kontrolise i on tako zamislja vodjenje finansija . Sva sreca pa se on nista ne pita vise.
(ines, 18. februar 2019 13:22)

Pa što se onda toliko brecate i replicirate njegove navodne izjave? Da nije možda zato što se plašite?

Historia vita magistrae et

pre 5 godina

Gospodine Mali, mi smo, dok je Djilas bio gradonacelnik, imali 50% subvencije na Infostan.
Od kada ste ga vi zamenili, nemamo ni 30% a i to vam je bilo malo jer ste naknadno to promenili samo do nekog iznosa. Tako da nam sada stizu neustavni racuni sa po dve cifre za svaku pojedinacnu stavku koja se takodje ponavlja?!?(pise recimo `voda` pa opet `voda` ili recimo `odrzavanje zgrade` pa opet `odrzavanje zgrade` sa jednom vecom cifrom i jednom manjom).
Za to bi trebalo neko da vas tuzi.
Cak ste i u skupstini grada izglasali to umanjenje kao citiram `privremenu meru` dok se ne oporavi gradski budzet i kasa.
Ako je budzet danas u suficitu, kako se hvalite, dokle traje ta privremenost, ako je kasa puna?
Ovo sve navodim u vezi sa delom izjave `dovesti gradjane na rub siromastva`.

Saldzo

pre 5 godina

Pa uhapsite ga vec jednom kada je toliki zlotvor i za to imate dokaze. Svakoj vlasti kriva bivsa vlast. Komunistima kralj, Slobi komunisti, DOS-u Sloba, Kostunici DOS, Tadicu i Djilasu Kostunica, naprednima Tadic i Djilas... Dosta bre vise aman!

Путник П

pre 5 godina

Синиша Мали и братија су показали како поштују ову државу, њене грађане и српски народ са случајем Савамала.

Nikola Niš

pre 5 godina

O kakvoj Vi najboljoj godini pričate? Pa naravno da je najbolja u poslednjih 10 godina jer je od 2008 bila SEKA, najveća globalna finansijska kriza u istoriji sveta. Dok svi poslednje 3-4 godine rastu ogromnom brzinom (npr. Irska), mi ovde idemo brzinom puža. Proći će nam život u vašoj krađi i razvlačenju. Taj Đilas koga pljuješ je pokazao i kako se vodi grad i kako se vodi privatna firma. Sagradio je jedan most i drugi započeo da bi ste se vi njime hvalili. Utegao je PKB a vi ste ga prodali za 100M EUR koliko je bio njegov dug, dakle ni za šta. Sve ste upropastili. Ma i dok je vodio KSS, osvajali smo medalje. Đilasu niste ni do kolena.
Sve čime se hvalite je bilo ugovoreno i dogovoreno za vreme prethodne vlasti. I autoputevi (Dinkić i Mrka ugovorili vizionarski na početku SEKE), železnica (Tadić dogovorio kredit 1B $ sa Rusima), "Koridor 11" od Ljiga do Preljine (ugovorio Tadić u Azerbejdžanu), Pupinov most (ugovorio Đilas sa Kinezima), remont TA Kostolac (ugovoreno za vreme prethodne vlasti). Ništa vi niste uradili, samo ste nam uzeli pare iz džepova i slobodu da zaziremo od vaših rušitelja sa fantomkama i batinaša u džipovima bez tablica. Hvalite se stambenim zgradama privatnog investitora na najskupljem zemljištu u Srbiji, koje ste dali besplatno. Sve firme koje otvarate su napravile drugu fabriku reinvestirajući profit a dovedene su u vreme stare vlasti, i taj Boš i Simens i Leoni i mnoge druge. Samo ste nas upropastili.

Jovan

pre 5 godina

Čekaj jesam li ja to dobro razumeo bivši gradonačelnik Beograda je doveo državu do bankrostva. Ne grad na čijem je bio čelu već državu. Da li može to ministar da mi objasni, kako mu je to uspelo.

Hadžipopović

pre 5 godina

Uništio si grad toliko da ćeš ući u istoriju kao socrealizam kao najružniji pravac pre u posle. A to šta ste se ugrađivali i radili nekad će se saznati naravno. Sve prođe...ništa nije večno. Tako i vi.

demokrata

pre 5 godina

Care,Djilas je doktor nauka za tebe sto se tice ekonomije.Pokazao se i kao gradonacelnik.I sto puta ponovljena laz bi trebalo da postane istina. Kazes kao i tvoj mentor Vucic da je krao.Ako je krao sto nije procesuiran.A sta je sa tvoja 24 stana gde se taj predmet vodi kao sluzbena tajnai gde je bugarski grafolog rekao da to nije tvoj potpis

MomaSRB

pre 5 godina

Ej, ajde vi naprednjaci, prekinite više da izmišljate i lažete... kojih 500 miliona €? Pa ako je to protivzakonito stekao, kao što VI TVRDITE, zašto ga onda ne uhapsite i sudite mu za to? Nego samo izmišljate priče za ove lakoverne građane!

mali

pre 5 godina

A, ako Mali ne laze, zasto Djilas nije u zatvoru? Ili mozda Mali laze, zarad kampanje. Toliki navodno pokradeni milioni u Djilasovom dzepu, a on jos na slobodi, evo vec sedam godina od pada sa vlasti, nesto tu ne stima.

Deyan X

pre 5 godina

Niste vi nista ustedeli, nego ste vi nekome uzeli!!!
Usteda je da npr nepotrosite odma 500mil € od koncesije za Aerodrom.
Dobili ste jednu lekciju g. ministre... pa citajte ove komentare, možda i nešto naučite....

Goran

pre 5 godina

Izvinjavam se unapred na mogucem nesporazumu sa administratorom. Nadam se da mogu postaviti pitanje. Zasto niko od drzavnih organa prinude ne privede Sinisu Malog i Dragana Djilasa nakon optuzbi o netransparentno zaradjenim parama? Tacnije o 500 miliona evra. To nije 500 dinara niti 5000 dinara, to je sumanuta suma. Ako je oteta onda je Srbija opljackana a krivac slobodno seta zemljom i jos je politicki aktivan a ako nije to uradio onda onaj ko siri takve neistine radi diskvalirfikacije u politickom smislu treba biti uhapsen i osudjen za to. Neka pravda dobije drzavljanstvo Srbije.

zbunjen

pre 5 godina

Zasto stalno prenosite SNS odgovore, a gotovo nikada originalne izjave na koje oni odgovaraju?

Ovako ispada da se svadjaju sami sa sobom, i slusamo samo jednu stranu price.

miki

pre 5 godina

Đilas je brinuo o građanima i gradio za građane. Vi pravite stanove za tajkune, otimate penzije, a sve što ste napravili se raspalo.... Slaviju pravite dve godine i raspada se. Plato ispred Doma omladine pravite dve godine i raspao se. Vojvode Stepe se raspads. Bulevar Oslobođenja je pun rupa nekon samo pola godine..... sta više reći. Mali je naš Super Hik: Otima penzionerima i trudnicama da bi davao tajkunima.

Станислав

pre 5 godina

"I zato ćemo, gospodine Djilas, i dalje da radimo sve transparentno, za razliku od vas i vaših saboraca.

Dobro transparentni. Odgovori na pitanje koliko košta kampanja "Budućnost Srbije". Pošto si transparentan jel te odgovor bi trebali dobiti.

Jovan

pre 5 godina

A može li da nam transparentni kaže šta je on radio dok je Đilas ne zakonito stekao 500 miliona eura. Mislim na kojoj je tačno funkciji bio. Da nije možda bio njegov potrčko recimo.

Vojkan

pre 5 godina

Koliko god se neko slagao/ne slagao sa nekom osobom veoma nekulturno je nekoga nazvati lopovom.
Na žalost, to je ono što se zove kućno (ne)vaspitanje. Diploma, stečena ili kupljena, nema veze sa vaspitanjem.
Nadam se da će Đilas da dobije na sudu ovakve osobe, bez obzira na imunitet.

Kako ko...

pre 5 godina

Nisam ni čitao dalje od naslova.
Zašto ministre ne predaš dokaze istražnim organima da se digne neka optužnica? Godinama si mu bio blizak saradnik.
Ili tužba i zatvor ili

Steve G

pre 5 godina

Doktore, objasni ti nama kakve veze ima vas rast bdp-a sa zivotom? Sa standardom, sa minimalcem, prosecnom platom, rastom cena svega i svacega, akcizama... Mozes ti da kazes da nam je rast bdp-a 48 posto, sta ja imam od toga? I zasto ne kazes koliki je bdp po glavi stanovnika? Mozda zato sto je medju najmanjima u Evropi. I zasto ne kazes koliki je bdp po glavi stanovnika Islanda, a znamo sta su oni uradili sa mmf-om. Taj vas fiktivni rast bdp-a okaci macku o rep!

Wesich

pre 5 godina

To je ono kad za ministra imaš falsifikatora,lopužu,čoveka bez ikakvih moralnih kvaliteta.Ćovek koji je korumpirao Rufa iz MMF da priča bajke o rezultatima kojih nema.

Kako

pre 5 godina

Vučić je najavio da će gradonačelnik Siniša Mali biti na neki način kažnjen za propustite u vođenju grada. I, posta ministar finansija, najpoželjnije ministarstvo ubedljivo. Vrlo čudno. Pretpostavljam da niko iz vladajuće koalicije ne koristi "Đilasov most", ni Pupinov koji je upravo on dogovorio. Takve stvari se zabavljaju. Ma ko uopšte i koristi te mostove?

Miki bezolovni

pre 5 godina

au...kakva terminologija...ni Berija se ne bi postideo ovakvih naprednjackih spinova...ne zna se sta je veci problem ovde, da li to sto postoje bolesni umovi koji smisljaju ovakva saopstenja ili ljudi koji mogu da veruju u ovakav besmisleni skup rigidnih recenica...uzas zemljo Srbijo...

popokatepetl

pre 5 godina

@Dalibor
Gde smo mi mogli da vidimo tu Đilasovu izjavu?
Već mesecima deluje da se vlast svađa sama sa sobom i pominje nekog Đilasa, kojim plaše i malu decu, ali nigde nismo imali prilike da čujemo bilo koju izjavu tog Đilasa.

Pitanje da li uopšte postoji i taj Mali. Ne vide ni jednu fotku njega na „novom” radnom mestu, samo neke prastare dok je bio mejdžor.

ponašanje

pre 5 godina

LEPO ponašanje se uči u KUĆI od roditelja a nadograđuje u školi od UČITELJA ali po rečniku meni se čini da su i jedni i drugi, kod ovih, bili zauzeti drugim obavezama.

Dule

pre 5 godina

MMF je poznati prijatelj svima

Njima je jako vazno blagostanje naroda

Gospodine Mali MMF je bitno samo da se zaduzujemo sto vise i da im redovno placamo kamate

Narod je za njih nuzno zlo i nista vise