"Bio šef ex SFRJ giganta, ali sam sve naučio na Zapadu"

Državni praznici poput 1. maja i 29. novembra bili su podsticaj radnicima u svim fabrikama za veću, pa i rekordnu proizvodnju. Želja svih bila je da se u čast praznika što više proizvede. Najbolji radnici bivali su javno pohvaljeni i nagrađivani, i na taj način motivisani i stimulisani za rad. Vodili smo računa o svemu. Jer, samo korektan odnos između radnika i poslodavaca stvara "zdravu klimu" u kolektivu i podstiče proizvodnju.

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. Neodgovorni komentari. Srbija poljoprivredna zemlja bez traktora koji sama proizvodi. Bili su ratovi i sankcije to je vreme unistenja, ali IMT je unisten kasnije. IMT nije bombardovan, tehnologija osvojena, parcijalna modenizacija moguca, trziste ogromno i prihvata IMT. I vise nista nije trebalo. Zlocin je unistiti tehnicku pismenost koju nam je omogcio IMT. To je najskuplje a tome se ne govori. Treba otvoriti pitanje domacinske odgovornosti vlade Srbije kada je u pitanju IMT, kao da li su se i koliko. mjegovo unistenje umesali lobisti za trgovce koji su uvozili traktore. Ovoje samo jedan od zlocina posle 5 oktobra. Nadam se da zlocince stici zasluzena kazna.
   (dragan dragan, 1. maj 2017 13:34)

  # Link komentara

 2. @srb твоја тврдња, једноставно, не одговара истини.
   (Exp, 1. maj 2017 12:38)

  # Link komentara

 3. Sloba je unistio sve...Ali ni ti radnici tadasnji iz IMT-a nisu bezgresni...i jako im je bilo dobro...isli su sa traktorima na demonstracija i vikale SLOBO SRBINE OTVORI NAM KAPIJE...i takve slicne glpuosti...RADNIK JE SAM SEBI ODUZEO SVE...I prava...i vlasnistvo...za rad populizma i nacionalizma...A Sloba je sve to lepo unovcio...iznoseci celokupnu gotovinu na Kipar pa ko zna gde dalje...Dosovci su nastavili po istoj semi...PUNJENJA SVOJIH DZEPOVA...i to traje i dan danas...bez ikakve nade da ce se ista promeniti...A ZA SVE JE KRIV GUPI I NEOBRAZOANI RADNIK...Stoga ako ovo prodje vasu kontrolu i pusti te komentar...ZELIM SVIM RADNICIMA DA CESTITAM PRVI MAJ...i neka uzivaju u plodovima svojih glasova...
  (Drug, 1. maj 2017 12:31)

  # Link komentara

 4. mislili su da ce vecno da traje uljuskavanje sa malo rada a kreditima iz evrope
   (Jarac, 1. maj 2017 12:18)

  # Link komentara

 5. Srb @
  Al je bilo lepo :)
   (cobo, 1. maj 2017 12:17)

  # Link komentara

 6. Jedan imt zaposljavo ko pola ovi Vucucevih Nijemaca ,,
  (Andalaga, 1. maj 2017 12:13)

  # Link komentara

 7. Zlocin je sto si ti vodio preduzece 16 godina. To je pravi primer samoupravljanja i tuge bozje. Socijalizam nikad nikome nije doneo dobro.
  (Vuk, 1. maj 2017 12:03)

  # Link komentara

 8. Sve pare od dobiti ste gurali u dzepove radnika da bi održavali socijalni mir a fabrike su se amortizovale.Pa kad vas je tehnologija pregazila onda ste propali,zato sto niste imali novca da ulozite u modernizaciju jer ste sve pojeli...
   (Srb, 1. maj 2017 11:06)

  # Link komentara

 9. Za slobodan dan
  (xMADx, 1. maj 2017 10:53)

  # Link komentara