Sreda, 05.10.2016.

16:58

Najzad brzi net, Telekomu najveći poduhvat ikada

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da će građanima biti omogućene kvalitetnije usluge i brz internet.

Izvor: Tanjug

Najzad brzi net, Telekomu najveæi poduhvat ikada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 7 godina

Zalud im ulaganje u multimediju ako im i dalje ponudu uglavnom budu cinili Pink kanali. Zalud im internet brzine 100Mb/s ako kao do sada budu garantovali tu brzinu samo pretplatnicima koji stanuju manje od 500 metara od centrale. Cak i ako realizuju sto su zamislili, SBB ovakav kakav je jos uvek ce imati bolju ponudu i na polju interneta i na polju TV.

Zanovetalo

pre 7 godina

Kompanije u kojoj sam rezervisao telefon koji mi je stigao nakon 3 meseca, a da me pri tom nisu niti jednom nazvali? Bolje da prodajete na buvljaku, manite se tehnologije.

alan ford

pre 7 godina

Klasican postupak, imas ugovor od 10 mb, net ide maximum do 7, zoves ih izadju na teren samo kazu kablovi su stari zamenite ih ( postanske kablove da menjam??? ), a za brzi internet nemate tehnicke uslove to imaju samo oni u 200-300m radijusa u centru grada. Smederevo

dejan

pre 7 godina

Imam VDSL2 20/2mbit/s radi fino,ping 5ms,stabilan, gubici mnogo manji nego na Adsl,ZTE router dobijen od Telekoma radi fino.
Da li moze neko detaljnije da objasni sta to Telekom kupuje od Huawei-a za 150 m eura?

Cinik

pre 7 godina

Ubedljivo najveći problem sa "Telekomom" je što su i dalje u faktičkom monopolističkom položaju što se tiče DSL konekcije. Nezavisnu infrastrukturu imaju još samo "SBB" i "Orion" (i njihove podružnice). Svi ostali moraju da koriste deo "Telekomove" opreme, makar telefonsku centralu, a neretko i link prema inostranstvu. Pritom, imaju beskrupuloznu politiku što se tiče VDSL-a, odosno, jedino oni nude ovu uslugu (ostali mogu da dobiju samo ADSL).

Kell

pre 7 godina

Nije napisano koji je investicioni ciklus koji i koliko će da traju radovi na unapređenju infrastrukture i kada će početi. Sto se mene tiče ovo je lepo maštanje i ako bi se ostvarilo cela zemlja bi imala ogromne benefite (pogledaj Rumuniju) ali šteta što će samo ostati mašta...., isto kao i metro u Beogradu

Miha

pre 7 godina

"Cilj je da oko 80 odsto korisnika može da ima internet po brizini od 50 megabita po sekundi, a polovina preko 100 megabita po sekundi, pa sve go jedan gigabit po sekundi", naveo je Ćulibrk.
80%+1/2=130% ;)

Nikad više ADSL

pre 7 godina

Apsolutno su nekonkurentni sa brzinama intereneta i ponudom generalno.
Da ne pričamo o tome što se kod Telekoma u najboljem slučaju dobije 90% od ugovorene brzine i to kod onih koji baš imaju sreće.

ajd uzdravlje

pre 7 godina

Имам ВДСЛ више од 2 године...никада штуцнуо није, једино што модеми цркавају, заиста екстра квалитет. На жалост АДСЛ постаје реликвија прошлости, поготову у Србији где кад покисну бандере падне проток, почну да се мешају везе, канали на ИПТВ поплаве....
(Владимир, 6. oktobar 2016 08:54)

ADSL neće nikad postati relikvija prošlosti, može postati samo relikt prošlosti.

svetioničar

pre 7 godina

ja sam imao 13mbit dok nisu stavili novu tablu na početku ulice. pruključili su celu ulicu osim 20 prvih kuća (kadrivik-inženjer koji je pravio plan je za 280 prijavljenih kuća stavio tablu sa 250 priključaka). sad imam jedva 8 a i to povrwmeno pada jer "nema tehničkih mogućnosti". huawei ruter koji ide uz paket ne dobacuje 30m i pravljen jectako da ne može da mu se stavi jača antena. bruka.

Toma

pre 7 godina

Ja sam pobegao od Telekoma jer su me slagali za internet od 50mbps koji nisam mogao da dobijem jer kako kažu nemaju portova. Zašto se onda reklamiraju i lažu.
Mene više neće imati za pretplatnika.

dr Mabuse

pre 7 godina

Ne znate vi šta je kvalitet, ali ovo je sramota. Ruteri su katastrofa kvalitet, protok i brzina katastrofa.
I da li ćemo taj brzi net dobiti za čuvene DVE GODINE?

Mr_No_Name

pre 7 godina

Na Vracaru u krugu od 2 km od stana jedva hvatam jednu crtu signala Edge/3G/3.5G, 4G ni u tragovima. Poziv baguje, cesto se cuje svaka druga rec. Tesirano sa vise telefona, izasla Telekomova ekipa, konstatovali problem i rekli da rade na otklanjanju. Vec 3 meseca nista. Glavni grad, kraj 2016 godine, centralna gradska opstina. Manja mesta jos gore. A pricaju o 5G i 1gigabit po sekundi.. Srbija

Dragan

pre 7 godina

Kunem se zivotom, ziva istina. Prijavim ja prekid interneta u utorak(pre par meseci) negde oko 9h ujutru. Oko 12 se vrati i sve normalno funkcionise. U petak mene zove tehnicka sluzba i pita: vi ste prijavili prestanak rada interneta, ja ovde vidim sve radi. Ja reko jeste, bio je prekid u utorak. Ah pa nemam ti ja mogucnost da vidim sta se desavallo u utorak, mi mozemo da vidimo samo 48h unazad. Isto tako pre godinu dana prijavim drasticno smanjenje brzine, dolazi 'tehnicko' lice da proverava instalaciju. Naravno nije nasao problem i kaze mi: 'ma sta ce tebi 20mbps, dovoljno ti je to sto imas sada (5mbps)'. Mozak..

Milan Djordjevic

pre 7 godina

Sad kad ste pukli sad nudite specijalne usluge !? Nikad više kod Telekoma. Na kraju ćete biti sa 20% korisnika i to većinom firme.

lokal-patriota

pre 7 godina

unapredite tehnicku podrsku, kako sa brojnoscu (da svaki grad ima teh.podrsku kao daaaaavno pre) tako i sa obrazovanoscu tj. poznavanjem materije!

Avioni Kamioni

pre 7 godina

Grad u Banatu, u sred ravnice, u sred europskog kontinenta, od 2006-te na ovamo, NEMA TEHNICKIH USLOVA za uvodjenje telefonske linije da bi uopste imao mogucnost da uvedem ADSL internet. Pri tome, telefonski kabal prolazi ispred moje kuce. Hoce da im platim mito da bi dobio prikljucak, tj., mito resava TEHNICKE PROBLEME. Naravno, koristim 5GHz wireless internet, a radnici telekom-a od mene nece videti ni m od mita ...
(Zvrndo, 5. oktobar 2016 17:25)
Slicna prica i kod mene, doduse ja imam liniju, ali "nije direktna", nego preko nekog pcm-a, od 2008. bezbroj puta podnosio zahtev za omogucavanje ADSL-a, nema tehnickih mogucnosti kazu. Inace sam usred Panceva, u legalnoj kuci i naselju gde smo platili pri useljenju direktnu liniju.

Aleks

pre 7 godina

Mi vec dve godine zelimo da uvedemo internet u selu, samo sto im se to ne isplati. Da se ne smejem, telefona ima, a internet kao ne moze, posto im falu neke kablove. Cudno pa u Nemackoj moze. Nego je lenjost i neznanje koja ovde vlada.

Građanin

pre 7 godina

Nikad više Telekom internet.Ne želim fiksni telefon, ne koristim ga, niti ću ikada u životu više koristiti.Tri puta mi menjaju vrljavi uređaj, jer imam konstantan lag i izgubljene pakete.Na kraju dođu sa osciloskopom i konstatjuju da na stotinu i nekom metru PTT kabal ne valja!!!Ali pošto je to PTT preduzeće, a oni su Telekom, ne mogu ništa da urade, moraju da sačekaju da kolege iz PTT otklone problem!A ja do tada da plaćam pretplatu kao da imam normalnu uslugu!Ma koga briga čija je oprema, infrastruktura i sve ostalo, plaćam nešto što ne dobijam.Naravno da nisam čekao PTT banderaše, istekao mi ugovor, uzeo sam kablovski internet i ćao zdravo državnim neradnicima.

Niko bitan

pre 7 godina

Ja sa Box-om nikad ni najmanji problem, sem, doduse, jednog zamenjog modema. Da je ponuda kanala bolja i da sam mogao da doplatim za vise minuta, ja bih ostao sa njima. U poslovnicama gde sam bio se vidi da je drzavna firma i da je usluga na tom nekom nivou gde ih nije mnogo briga da li cete otici. Doduse, i Telenor kod kojih sam bio pre toga 14 godina, nije hteo da mi izjednaci ponudu za minute i internet koju mi je Telekom dao govoreci da to nije njihov problem. Mozda je to izolovan slucaj, ali sam bio u cudu. Telekom bi trebao da poradi na dometu jer je sramota da u sred Vracara i centra Panceva ja vise puta dobijem poruku o propustenom pozivu nego sam poziv.

brz kao puz

pre 7 godina

U sred Beograda ne mogu da postignem brzinu 2-3 Mbps zbog jadno izvedene mreze i instalacije od kablovskog izvoda. Godinama sam prijavljivao da je potrebna intervencija, ali nikome ne pada na pamet da to zameni. Telekom je jos uvek na nivou "halo da li me cujes? Da. Ok onda je sve u redu"

Mufljuz bez portfelja

pre 7 godina

Od decembra 2015.godine, koristim VDSL priključak preko fiksne telefonske linije, sa udaljenosti od oko 300 metara od centrale, koji je ugovoren na (čuvenih "do") 50 Mbita/sec.
Iako uredno izmirujem račun koji svakog meseca dobijam od Telekom-a (oko 1.800,- dinara), navedenu brzinu sam imao samo u prva 2 meseca korišćenja...
Posle toga je prisutno stalno smanjivanje brzine, koja je danas jedva 80% od ugovorenog, sa tendencijom daljeg smanjivanja!
Bezbroj puta se desilo, da brzina "padne" na jedva desetak Mbita/sec, a par puta sam bio sasvim isključen sa mreže - BEZ IKAKVOG RAZLOGA.
Takozvana "služba pomoći" je spora, neefikasna i vrlo nestručna, pa se samo iznerviram kad moram da ih nazovem... Intervencija ponekad traje i više od 24 sata (pogotovo ako se zalomi "kvar" za početak vikenda).
Toliko o "kvalitetu", o "usluzi", o "pouzdanosti", a naročito - o "poštenju"!

poljak

pre 7 godina

Na papiru, da... Evo ja svako vece u Bgd sa obecanim protokom od 10mbs na Adsl mts paketu nemogu da gledam YT video na 720p, koci! Signal za mobi poseban problem! Cas ima, cas nema 3G, pa sam cesto nedostupan! Bravo za MTS, rade kao nasa vlada, samo pricaju a rezultata nigde!

Minja

pre 7 godina

Zivim u manjem mestu i trenutno je max brzina neta oko 8 mgb/s. Medjutim koristim i televiziju i dodatni TV pa to smanjuje tu brzinu. Uz to nemam mogucnost da koristim HD kanale jer brzina nije adekvatna. Uskoro mi istice ugovor koji naravno necu produziti. Kad izvrse ovo unapredjenje mozda se i vratim...

Dušan

pre 7 godina

Ma gomila gluposti, brat i ja imamo 10 Mbit/s i zezaju nas već 6 meseci jer hoćemo da potpišemo ugovor na 20 Mbit/s, ovako plaćamo više, a kod nas ne može jer "nije dovoljno dobra infrastruktura", tako da, ajde prvo vi lepo obezbedite internet da kad ga ja platim da bude 20 ne 15 kao što mi je rekao, mi plaćamo 10 dobijamo 7. To rešite, kakvi 50, 100, 1000 prvo ove gubitke sredite pa tek onda razmišljajte o "povećanju" brzine.

Владимир

pre 7 godina

Имам ВДСЛ више од 2 године...никада штуцнуо није, једино што модеми цркавају, заиста екстра квалитет. На жалост АДСЛ постаје реликвија прошлости, поготову у Србији где кад покисну бандере падне проток, почну да се мешају везе, канали на ИПТВ поплаве....

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

А бољи сигнал мтс.....на три км од центра краљева нема сигнал мтс.........насеље чибуковац

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

Internet koristim preko telekoma i zadovoljan sam. U pocetku brzina mi ke bila 10 Mbps, a za razliku u ceni od 200 dinara brzina mi je povecana na 50 Mbps. Iskreno nisam ocekivao takvu uslugu od drzavne kompabine. Prijatno su me iznenadili.

Zvrndo

pre 7 godina

Grad u Banatu, u sred ravnice, u sred europskog kontinenta, od 2006-te na ovamo, NEMA TEHNICKIH USLOVA za uvodjenje telefonske linije da bi uopste imao mogucnost da uvedem ADSL internet. Pri tome, telefonski kabal prolazi ispred moje kuce. Hoce da im platim mito da bi dobio prikljucak, tj., mito resava TEHNICKE PROBLEME. Naravno, koristim 5GHz wireless internet, a radnici telekom-a od mene nece videti ni m od mita ...

miki

pre 7 godina

Bas me zanima kako ce sve ovo da postignu kad im je usluga za Box paket ciji sam korisnik veoma losa. Ako se prica o brzem internetu koju je na svakih 30 minuta iskljucen po par minuta usled manjka osoblja i neazurnosti, ovo sto se dogovori bice tesko ispuniti. Voleo bih da nisam u pravu da se sve u sto kracem roku ostvari i da se ispostuju ugovori koji su potpisani sa korisnicima.

Zvrndo

pre 7 godina

Grad u Banatu, u sred ravnice, u sred europskog kontinenta, od 2006-te na ovamo, NEMA TEHNICKIH USLOVA za uvodjenje telefonske linije da bi uopste imao mogucnost da uvedem ADSL internet. Pri tome, telefonski kabal prolazi ispred moje kuce. Hoce da im platim mito da bi dobio prikljucak, tj., mito resava TEHNICKE PROBLEME. Naravno, koristim 5GHz wireless internet, a radnici telekom-a od mene nece videti ni m od mita ...

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

А бољи сигнал мтс.....на три км од центра краљева нема сигнал мтс.........насеље чибуковац

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

Internet koristim preko telekoma i zadovoljan sam. U pocetku brzina mi ke bila 10 Mbps, a za razliku u ceni od 200 dinara brzina mi je povecana na 50 Mbps. Iskreno nisam ocekivao takvu uslugu od drzavne kompabine. Prijatno su me iznenadili.

Dragan

pre 7 godina

Kunem se zivotom, ziva istina. Prijavim ja prekid interneta u utorak(pre par meseci) negde oko 9h ujutru. Oko 12 se vrati i sve normalno funkcionise. U petak mene zove tehnicka sluzba i pita: vi ste prijavili prestanak rada interneta, ja ovde vidim sve radi. Ja reko jeste, bio je prekid u utorak. Ah pa nemam ti ja mogucnost da vidim sta se desavallo u utorak, mi mozemo da vidimo samo 48h unazad. Isto tako pre godinu dana prijavim drasticno smanjenje brzine, dolazi 'tehnicko' lice da proverava instalaciju. Naravno nije nasao problem i kaze mi: 'ma sta ce tebi 20mbps, dovoljno ti je to sto imas sada (5mbps)'. Mozak..

miki

pre 7 godina

Bas me zanima kako ce sve ovo da postignu kad im je usluga za Box paket ciji sam korisnik veoma losa. Ako se prica o brzem internetu koju je na svakih 30 minuta iskljucen po par minuta usled manjka osoblja i neazurnosti, ovo sto se dogovori bice tesko ispuniti. Voleo bih da nisam u pravu da se sve u sto kracem roku ostvari i da se ispostuju ugovori koji su potpisani sa korisnicima.

ajd uzdravlje

pre 7 godina

Имам ВДСЛ више од 2 године...никада штуцнуо није, једино што модеми цркавају, заиста екстра квалитет. На жалост АДСЛ постаје реликвија прошлости, поготову у Србији где кад покисну бандере падне проток, почну да се мешају везе, канали на ИПТВ поплаве....
(Владимир, 6. oktobar 2016 08:54)

ADSL neće nikad postati relikvija prošlosti, može postati samo relikt prošlosti.

Mufljuz bez portfelja

pre 7 godina

Od decembra 2015.godine, koristim VDSL priključak preko fiksne telefonske linije, sa udaljenosti od oko 300 metara od centrale, koji je ugovoren na (čuvenih "do") 50 Mbita/sec.
Iako uredno izmirujem račun koji svakog meseca dobijam od Telekom-a (oko 1.800,- dinara), navedenu brzinu sam imao samo u prva 2 meseca korišćenja...
Posle toga je prisutno stalno smanjivanje brzine, koja je danas jedva 80% od ugovorenog, sa tendencijom daljeg smanjivanja!
Bezbroj puta se desilo, da brzina "padne" na jedva desetak Mbita/sec, a par puta sam bio sasvim isključen sa mreže - BEZ IKAKVOG RAZLOGA.
Takozvana "služba pomoći" je spora, neefikasna i vrlo nestručna, pa se samo iznerviram kad moram da ih nazovem... Intervencija ponekad traje i više od 24 sata (pogotovo ako se zalomi "kvar" za početak vikenda).
Toliko o "kvalitetu", o "usluzi", o "pouzdanosti", a naročito - o "poštenju"!

Mr_No_Name

pre 7 godina

Na Vracaru u krugu od 2 km od stana jedva hvatam jednu crtu signala Edge/3G/3.5G, 4G ni u tragovima. Poziv baguje, cesto se cuje svaka druga rec. Tesirano sa vise telefona, izasla Telekomova ekipa, konstatovali problem i rekli da rade na otklanjanju. Vec 3 meseca nista. Glavni grad, kraj 2016 godine, centralna gradska opstina. Manja mesta jos gore. A pricaju o 5G i 1gigabit po sekundi.. Srbija

alan ford

pre 7 godina

Klasican postupak, imas ugovor od 10 mb, net ide maximum do 7, zoves ih izadju na teren samo kazu kablovi su stari zamenite ih ( postanske kablove da menjam??? ), a za brzi internet nemate tehnicke uslove to imaju samo oni u 200-300m radijusa u centru grada. Smederevo

Građanin

pre 7 godina

Nikad više Telekom internet.Ne želim fiksni telefon, ne koristim ga, niti ću ikada u životu više koristiti.Tri puta mi menjaju vrljavi uređaj, jer imam konstantan lag i izgubljene pakete.Na kraju dođu sa osciloskopom i konstatjuju da na stotinu i nekom metru PTT kabal ne valja!!!Ali pošto je to PTT preduzeće, a oni su Telekom, ne mogu ništa da urade, moraju da sačekaju da kolege iz PTT otklone problem!A ja do tada da plaćam pretplatu kao da imam normalnu uslugu!Ma koga briga čija je oprema, infrastruktura i sve ostalo, plaćam nešto što ne dobijam.Naravno da nisam čekao PTT banderaše, istekao mi ugovor, uzeo sam kablovski internet i ćao zdravo državnim neradnicima.

Toma

pre 7 godina

Ja sam pobegao od Telekoma jer su me slagali za internet od 50mbps koji nisam mogao da dobijem jer kako kažu nemaju portova. Zašto se onda reklamiraju i lažu.
Mene više neće imati za pretplatnika.

dr Mabuse

pre 7 godina

Ne znate vi šta je kvalitet, ali ovo je sramota. Ruteri su katastrofa kvalitet, protok i brzina katastrofa.
I da li ćemo taj brzi net dobiti za čuvene DVE GODINE?

poljak

pre 7 godina

Na papiru, da... Evo ja svako vece u Bgd sa obecanim protokom od 10mbs na Adsl mts paketu nemogu da gledam YT video na 720p, koci! Signal za mobi poseban problem! Cas ima, cas nema 3G, pa sam cesto nedostupan! Bravo za MTS, rade kao nasa vlada, samo pricaju a rezultata nigde!

Dušan

pre 7 godina

Ma gomila gluposti, brat i ja imamo 10 Mbit/s i zezaju nas već 6 meseci jer hoćemo da potpišemo ugovor na 20 Mbit/s, ovako plaćamo više, a kod nas ne može jer "nije dovoljno dobra infrastruktura", tako da, ajde prvo vi lepo obezbedite internet da kad ga ja platim da bude 20 ne 15 kao što mi je rekao, mi plaćamo 10 dobijamo 7. To rešite, kakvi 50, 100, 1000 prvo ove gubitke sredite pa tek onda razmišljajte o "povećanju" brzine.

Aleks

pre 7 godina

Mi vec dve godine zelimo da uvedemo internet u selu, samo sto im se to ne isplati. Da se ne smejem, telefona ima, a internet kao ne moze, posto im falu neke kablove. Cudno pa u Nemackoj moze. Nego je lenjost i neznanje koja ovde vlada.

brz kao puz

pre 7 godina

U sred Beograda ne mogu da postignem brzinu 2-3 Mbps zbog jadno izvedene mreze i instalacije od kablovskog izvoda. Godinama sam prijavljivao da je potrebna intervencija, ali nikome ne pada na pamet da to zameni. Telekom je jos uvek na nivou "halo da li me cujes? Da. Ok onda je sve u redu"

Milan Djordjevic

pre 7 godina

Sad kad ste pukli sad nudite specijalne usluge !? Nikad više kod Telekoma. Na kraju ćete biti sa 20% korisnika i to većinom firme.

Zanovetalo

pre 7 godina

Kompanije u kojoj sam rezervisao telefon koji mi je stigao nakon 3 meseca, a da me pri tom nisu niti jednom nazvali? Bolje da prodajete na buvljaku, manite se tehnologije.

Kell

pre 7 godina

Nije napisano koji je investicioni ciklus koji i koliko će da traju radovi na unapređenju infrastrukture i kada će početi. Sto se mene tiče ovo je lepo maštanje i ako bi se ostvarilo cela zemlja bi imala ogromne benefite (pogledaj Rumuniju) ali šteta što će samo ostati mašta...., isto kao i metro u Beogradu

svetioničar

pre 7 godina

ja sam imao 13mbit dok nisu stavili novu tablu na početku ulice. pruključili su celu ulicu osim 20 prvih kuća (kadrivik-inženjer koji je pravio plan je za 280 prijavljenih kuća stavio tablu sa 250 priključaka). sad imam jedva 8 a i to povrwmeno pada jer "nema tehničkih mogućnosti". huawei ruter koji ide uz paket ne dobacuje 30m i pravljen jectako da ne može da mu se stavi jača antena. bruka.

Nikad više ADSL

pre 7 godina

Apsolutno su nekonkurentni sa brzinama intereneta i ponudom generalno.
Da ne pričamo o tome što se kod Telekoma u najboljem slučaju dobije 90% od ugovorene brzine i to kod onih koji baš imaju sreće.

Avioni Kamioni

pre 7 godina

Grad u Banatu, u sred ravnice, u sred europskog kontinenta, od 2006-te na ovamo, NEMA TEHNICKIH USLOVA za uvodjenje telefonske linije da bi uopste imao mogucnost da uvedem ADSL internet. Pri tome, telefonski kabal prolazi ispred moje kuce. Hoce da im platim mito da bi dobio prikljucak, tj., mito resava TEHNICKE PROBLEME. Naravno, koristim 5GHz wireless internet, a radnici telekom-a od mene nece videti ni m od mita ...
(Zvrndo, 5. oktobar 2016 17:25)
Slicna prica i kod mene, doduse ja imam liniju, ali "nije direktna", nego preko nekog pcm-a, od 2008. bezbroj puta podnosio zahtev za omogucavanje ADSL-a, nema tehnickih mogucnosti kazu. Inace sam usred Panceva, u legalnoj kuci i naselju gde smo platili pri useljenju direktnu liniju.

lokal-patriota

pre 7 godina

unapredite tehnicku podrsku, kako sa brojnoscu (da svaki grad ima teh.podrsku kao daaaaavno pre) tako i sa obrazovanoscu tj. poznavanjem materije!

Minja

pre 7 godina

Zivim u manjem mestu i trenutno je max brzina neta oko 8 mgb/s. Medjutim koristim i televiziju i dodatni TV pa to smanjuje tu brzinu. Uz to nemam mogucnost da koristim HD kanale jer brzina nije adekvatna. Uskoro mi istice ugovor koji naravno necu produziti. Kad izvrse ovo unapredjenje mozda se i vratim...

dejan

pre 7 godina

Imam VDSL2 20/2mbit/s radi fino,ping 5ms,stabilan, gubici mnogo manji nego na Adsl,ZTE router dobijen od Telekoma radi fino.
Da li moze neko detaljnije da objasni sta to Telekom kupuje od Huawei-a za 150 m eura?

Miha

pre 7 godina

"Cilj je da oko 80 odsto korisnika može da ima internet po brizini od 50 megabita po sekundi, a polovina preko 100 megabita po sekundi, pa sve go jedan gigabit po sekundi", naveo je Ćulibrk.
80%+1/2=130% ;)

Cinik

pre 7 godina

Ubedljivo najveći problem sa "Telekomom" je što su i dalje u faktičkom monopolističkom položaju što se tiče DSL konekcije. Nezavisnu infrastrukturu imaju još samo "SBB" i "Orion" (i njihove podružnice). Svi ostali moraju da koriste deo "Telekomove" opreme, makar telefonsku centralu, a neretko i link prema inostranstvu. Pritom, imaju beskrupuloznu politiku što se tiče VDSL-a, odosno, jedino oni nude ovu uslugu (ostali mogu da dobiju samo ADSL).

Niko bitan

pre 7 godina

Ja sa Box-om nikad ni najmanji problem, sem, doduse, jednog zamenjog modema. Da je ponuda kanala bolja i da sam mogao da doplatim za vise minuta, ja bih ostao sa njima. U poslovnicama gde sam bio se vidi da je drzavna firma i da je usluga na tom nekom nivou gde ih nije mnogo briga da li cete otici. Doduse, i Telenor kod kojih sam bio pre toga 14 godina, nije hteo da mi izjednaci ponudu za minute i internet koju mi je Telekom dao govoreci da to nije njihov problem. Mozda je to izolovan slucaj, ali sam bio u cudu. Telekom bi trebao da poradi na dometu jer je sramota da u sred Vracara i centra Panceva ja vise puta dobijem poruku o propustenom pozivu nego sam poziv.

Владимир

pre 7 godina

Имам ВДСЛ више од 2 године...никада штуцнуо није, једино што модеми цркавају, заиста екстра квалитет. На жалост АДСЛ постаје реликвија прошлости, поготову у Србији где кад покисну бандере падне проток, почну да се мешају везе, канали на ИПТВ поплаве....

Dragan

pre 7 godina

Zalud im ulaganje u multimediju ako im i dalje ponudu uglavnom budu cinili Pink kanali. Zalud im internet brzine 100Mb/s ako kao do sada budu garantovali tu brzinu samo pretplatnicima koji stanuju manje od 500 metara od centrale. Cak i ako realizuju sto su zamislili, SBB ovakav kakav je jos uvek ce imati bolju ponudu i na polju interneta i na polju TV.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

Internet koristim preko telekoma i zadovoljan sam. U pocetku brzina mi ke bila 10 Mbps, a za razliku u ceni od 200 dinara brzina mi je povecana na 50 Mbps. Iskreno nisam ocekivao takvu uslugu od drzavne kompabine. Prijatno su me iznenadili.

miki

pre 7 godina

Bas me zanima kako ce sve ovo da postignu kad im je usluga za Box paket ciji sam korisnik veoma losa. Ako se prica o brzem internetu koju je na svakih 30 minuta iskljucen po par minuta usled manjka osoblja i neazurnosti, ovo sto se dogovori bice tesko ispuniti. Voleo bih da nisam u pravu da se sve u sto kracem roku ostvari i da se ispostuju ugovori koji su potpisani sa korisnicima.

Miha

pre 7 godina

"Cilj je da oko 80 odsto korisnika može da ima internet po brizini od 50 megabita po sekundi, a polovina preko 100 megabita po sekundi, pa sve go jedan gigabit po sekundi", naveo je Ćulibrk.
80%+1/2=130% ;)

Zvrndo

pre 7 godina

Grad u Banatu, u sred ravnice, u sred europskog kontinenta, od 2006-te na ovamo, NEMA TEHNICKIH USLOVA za uvodjenje telefonske linije da bi uopste imao mogucnost da uvedem ADSL internet. Pri tome, telefonski kabal prolazi ispred moje kuce. Hoce da im platim mito da bi dobio prikljucak, tj., mito resava TEHNICKE PROBLEME. Naravno, koristim 5GHz wireless internet, a radnici telekom-a od mene nece videti ni m od mita ...

ИБАРСКА ЗУМЗАРА

pre 7 godina

А бољи сигнал мтс.....на три км од центра краљева нема сигнал мтс.........насеље чибуковац

Milan Djordjevic

pre 7 godina

Sad kad ste pukli sad nudite specijalne usluge !? Nikad više kod Telekoma. Na kraju ćete biti sa 20% korisnika i to većinom firme.

Mr_No_Name

pre 7 godina

Na Vracaru u krugu od 2 km od stana jedva hvatam jednu crtu signala Edge/3G/3.5G, 4G ni u tragovima. Poziv baguje, cesto se cuje svaka druga rec. Tesirano sa vise telefona, izasla Telekomova ekipa, konstatovali problem i rekli da rade na otklanjanju. Vec 3 meseca nista. Glavni grad, kraj 2016 godine, centralna gradska opstina. Manja mesta jos gore. A pricaju o 5G i 1gigabit po sekundi.. Srbija

Владимир

pre 7 godina

Имам ВДСЛ више од 2 године...никада штуцнуо није, једино што модеми цркавају, заиста екстра квалитет. На жалост АДСЛ постаје реликвија прошлости, поготову у Србији где кад покисну бандере падне проток, почну да се мешају везе, канали на ИПТВ поплаве....

Građanin

pre 7 godina

Nikad više Telekom internet.Ne želim fiksni telefon, ne koristim ga, niti ću ikada u životu više koristiti.Tri puta mi menjaju vrljavi uređaj, jer imam konstantan lag i izgubljene pakete.Na kraju dođu sa osciloskopom i konstatjuju da na stotinu i nekom metru PTT kabal ne valja!!!Ali pošto je to PTT preduzeće, a oni su Telekom, ne mogu ništa da urade, moraju da sačekaju da kolege iz PTT otklone problem!A ja do tada da plaćam pretplatu kao da imam normalnu uslugu!Ma koga briga čija je oprema, infrastruktura i sve ostalo, plaćam nešto što ne dobijam.Naravno da nisam čekao PTT banderaše, istekao mi ugovor, uzeo sam kablovski internet i ćao zdravo državnim neradnicima.

dejan

pre 7 godina

Imam VDSL2 20/2mbit/s radi fino,ping 5ms,stabilan, gubici mnogo manji nego na Adsl,ZTE router dobijen od Telekoma radi fino.
Da li moze neko detaljnije da objasni sta to Telekom kupuje od Huawei-a za 150 m eura?

Aleks

pre 7 godina

Mi vec dve godine zelimo da uvedemo internet u selu, samo sto im se to ne isplati. Da se ne smejem, telefona ima, a internet kao ne moze, posto im falu neke kablove. Cudno pa u Nemackoj moze. Nego je lenjost i neznanje koja ovde vlada.

svetioničar

pre 7 godina

ja sam imao 13mbit dok nisu stavili novu tablu na početku ulice. pruključili su celu ulicu osim 20 prvih kuća (kadrivik-inženjer koji je pravio plan je za 280 prijavljenih kuća stavio tablu sa 250 priključaka). sad imam jedva 8 a i to povrwmeno pada jer "nema tehničkih mogućnosti". huawei ruter koji ide uz paket ne dobacuje 30m i pravljen jectako da ne može da mu se stavi jača antena. bruka.

Zanovetalo

pre 7 godina

Kompanije u kojoj sam rezervisao telefon koji mi je stigao nakon 3 meseca, a da me pri tom nisu niti jednom nazvali? Bolje da prodajete na buvljaku, manite se tehnologije.

Toma

pre 7 godina

Ja sam pobegao od Telekoma jer su me slagali za internet od 50mbps koji nisam mogao da dobijem jer kako kažu nemaju portova. Zašto se onda reklamiraju i lažu.
Mene više neće imati za pretplatnika.

brz kao puz

pre 7 godina

U sred Beograda ne mogu da postignem brzinu 2-3 Mbps zbog jadno izvedene mreze i instalacije od kablovskog izvoda. Godinama sam prijavljivao da je potrebna intervencija, ali nikome ne pada na pamet da to zameni. Telekom je jos uvek na nivou "halo da li me cujes? Da. Ok onda je sve u redu"

Mufljuz bez portfelja

pre 7 godina

Od decembra 2015.godine, koristim VDSL priključak preko fiksne telefonske linije, sa udaljenosti od oko 300 metara od centrale, koji je ugovoren na (čuvenih "do") 50 Mbita/sec.
Iako uredno izmirujem račun koji svakog meseca dobijam od Telekom-a (oko 1.800,- dinara), navedenu brzinu sam imao samo u prva 2 meseca korišćenja...
Posle toga je prisutno stalno smanjivanje brzine, koja je danas jedva 80% od ugovorenog, sa tendencijom daljeg smanjivanja!
Bezbroj puta se desilo, da brzina "padne" na jedva desetak Mbita/sec, a par puta sam bio sasvim isključen sa mreže - BEZ IKAKVOG RAZLOGA.
Takozvana "služba pomoći" je spora, neefikasna i vrlo nestručna, pa se samo iznerviram kad moram da ih nazovem... Intervencija ponekad traje i više od 24 sata (pogotovo ako se zalomi "kvar" za početak vikenda).
Toliko o "kvalitetu", o "usluzi", o "pouzdanosti", a naročito - o "poštenju"!

ajd uzdravlje

pre 7 godina

Имам ВДСЛ више од 2 године...никада штуцнуо није, једино што модеми цркавају, заиста екстра квалитет. На жалост АДСЛ постаје реликвија прошлости, поготову у Србији где кад покисну бандере падне проток, почну да се мешају везе, канали на ИПТВ поплаве....
(Владимир, 6. oktobar 2016 08:54)

ADSL neće nikad postati relikvija prošlosti, može postati samo relikt prošlosti.

Cinik

pre 7 godina

Ubedljivo najveći problem sa "Telekomom" je što su i dalje u faktičkom monopolističkom položaju što se tiče DSL konekcije. Nezavisnu infrastrukturu imaju još samo "SBB" i "Orion" (i njihove podružnice). Svi ostali moraju da koriste deo "Telekomove" opreme, makar telefonsku centralu, a neretko i link prema inostranstvu. Pritom, imaju beskrupuloznu politiku što se tiče VDSL-a, odosno, jedino oni nude ovu uslugu (ostali mogu da dobiju samo ADSL).

Kell

pre 7 godina

Nije napisano koji je investicioni ciklus koji i koliko će da traju radovi na unapređenju infrastrukture i kada će početi. Sto se mene tiče ovo je lepo maštanje i ako bi se ostvarilo cela zemlja bi imala ogromne benefite (pogledaj Rumuniju) ali šteta što će samo ostati mašta...., isto kao i metro u Beogradu

Dragan

pre 7 godina

Kunem se zivotom, ziva istina. Prijavim ja prekid interneta u utorak(pre par meseci) negde oko 9h ujutru. Oko 12 se vrati i sve normalno funkcionise. U petak mene zove tehnicka sluzba i pita: vi ste prijavili prestanak rada interneta, ja ovde vidim sve radi. Ja reko jeste, bio je prekid u utorak. Ah pa nemam ti ja mogucnost da vidim sta se desavallo u utorak, mi mozemo da vidimo samo 48h unazad. Isto tako pre godinu dana prijavim drasticno smanjenje brzine, dolazi 'tehnicko' lice da proverava instalaciju. Naravno nije nasao problem i kaze mi: 'ma sta ce tebi 20mbps, dovoljno ti je to sto imas sada (5mbps)'. Mozak..

Avioni Kamioni

pre 7 godina

Grad u Banatu, u sred ravnice, u sred europskog kontinenta, od 2006-te na ovamo, NEMA TEHNICKIH USLOVA za uvodjenje telefonske linije da bi uopste imao mogucnost da uvedem ADSL internet. Pri tome, telefonski kabal prolazi ispred moje kuce. Hoce da im platim mito da bi dobio prikljucak, tj., mito resava TEHNICKE PROBLEME. Naravno, koristim 5GHz wireless internet, a radnici telekom-a od mene nece videti ni m od mita ...
(Zvrndo, 5. oktobar 2016 17:25)
Slicna prica i kod mene, doduse ja imam liniju, ali "nije direktna", nego preko nekog pcm-a, od 2008. bezbroj puta podnosio zahtev za omogucavanje ADSL-a, nema tehnickih mogucnosti kazu. Inace sam usred Panceva, u legalnoj kuci i naselju gde smo platili pri useljenju direktnu liniju.

dr Mabuse

pre 7 godina

Ne znate vi šta je kvalitet, ali ovo je sramota. Ruteri su katastrofa kvalitet, protok i brzina katastrofa.
I da li ćemo taj brzi net dobiti za čuvene DVE GODINE?

Nikad više ADSL

pre 7 godina

Apsolutno su nekonkurentni sa brzinama intereneta i ponudom generalno.
Da ne pričamo o tome što se kod Telekoma u najboljem slučaju dobije 90% od ugovorene brzine i to kod onih koji baš imaju sreće.

Dragan

pre 7 godina

Zalud im ulaganje u multimediju ako im i dalje ponudu uglavnom budu cinili Pink kanali. Zalud im internet brzine 100Mb/s ako kao do sada budu garantovali tu brzinu samo pretplatnicima koji stanuju manje od 500 metara od centrale. Cak i ako realizuju sto su zamislili, SBB ovakav kakav je jos uvek ce imati bolju ponudu i na polju interneta i na polju TV.

Dušan

pre 7 godina

Ma gomila gluposti, brat i ja imamo 10 Mbit/s i zezaju nas već 6 meseci jer hoćemo da potpišemo ugovor na 20 Mbit/s, ovako plaćamo više, a kod nas ne može jer "nije dovoljno dobra infrastruktura", tako da, ajde prvo vi lepo obezbedite internet da kad ga ja platim da bude 20 ne 15 kao što mi je rekao, mi plaćamo 10 dobijamo 7. To rešite, kakvi 50, 100, 1000 prvo ove gubitke sredite pa tek onda razmišljajte o "povećanju" brzine.

alan ford

pre 7 godina

Klasican postupak, imas ugovor od 10 mb, net ide maximum do 7, zoves ih izadju na teren samo kazu kablovi su stari zamenite ih ( postanske kablove da menjam??? ), a za brzi internet nemate tehnicke uslove to imaju samo oni u 200-300m radijusa u centru grada. Smederevo

poljak

pre 7 godina

Na papiru, da... Evo ja svako vece u Bgd sa obecanim protokom od 10mbs na Adsl mts paketu nemogu da gledam YT video na 720p, koci! Signal za mobi poseban problem! Cas ima, cas nema 3G, pa sam cesto nedostupan! Bravo za MTS, rade kao nasa vlada, samo pricaju a rezultata nigde!

Niko bitan

pre 7 godina

Ja sa Box-om nikad ni najmanji problem, sem, doduse, jednog zamenjog modema. Da je ponuda kanala bolja i da sam mogao da doplatim za vise minuta, ja bih ostao sa njima. U poslovnicama gde sam bio se vidi da je drzavna firma i da je usluga na tom nekom nivou gde ih nije mnogo briga da li cete otici. Doduse, i Telenor kod kojih sam bio pre toga 14 godina, nije hteo da mi izjednaci ponudu za minute i internet koju mi je Telekom dao govoreci da to nije njihov problem. Mozda je to izolovan slucaj, ali sam bio u cudu. Telekom bi trebao da poradi na dometu jer je sramota da u sred Vracara i centra Panceva ja vise puta dobijem poruku o propustenom pozivu nego sam poziv.

Minja

pre 7 godina

Zivim u manjem mestu i trenutno je max brzina neta oko 8 mgb/s. Medjutim koristim i televiziju i dodatni TV pa to smanjuje tu brzinu. Uz to nemam mogucnost da koristim HD kanale jer brzina nije adekvatna. Uskoro mi istice ugovor koji naravno necu produziti. Kad izvrse ovo unapredjenje mozda se i vratim...

lokal-patriota

pre 7 godina

unapredite tehnicku podrsku, kako sa brojnoscu (da svaki grad ima teh.podrsku kao daaaaavno pre) tako i sa obrazovanoscu tj. poznavanjem materije!