Utorak, 26.07.2016.

09:28

Pade Vučićeva kiša, sad čekamo rezultate VIDEO

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je 14. juna da je Srbiji "potrebna jedna dobra kiša oko 25. jula" kako bi prinos kukuruza bio dobar.

Izvor: B92

Pade Vuèiæeva kiša, sad èekamo rezultate VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Sa kojim pravom ?

pre 7 godina

Znaci da ce rastu BDP-a da doprinesu poljoprivrednici a plate ce zato da se podignu u Javnom sektoru ??? Gazda trafike ili pekare sigurno danece da podigne plate zaposlenima jer je pala kisa !

Čvarkov

pre 7 godina

... ako prinos bude dobar, otkupna cena će biti jadana...a ako rod bude jadan, cena otkupa će biti ispod proseka... bilo kako bilo, seljak ništa zaraditi neće... samo budže zarađuju, a seljak gladuje... dok se se ljacima ne dosadi pa se late kuke i motike...

Davor

pre 7 godina

Posto u srbiji nema indrustrije,jedino od poljoprivrede trenutno moze da se trguje, a nas vucic gleda samo da se"ogradi"preko grbače paora I seljaka

Mile

pre 7 godina

Sveznajući premijer ne zna da danas razvijeni svet ne gleda u nebo, kada se govori o poljoprivredi, već koristi sisteme za navodnjavanje.
Takva izjava, danas, u 21. veku, je sramna.

Paor

pre 7 godina

Lika ineteresuje rod kukuruza??? Ne interesuje ga sto narod sve losije zivi.Ne inetersuje ga sto je otkupna cena psenice losa i sto ce na grbaci paora neko da zaradi novac. Ne inetersuje ga sto ce cena svinjskog mesa da poskupi za cetvrtinu iako je obecao da ce da dodje neki nemac i da gaji milion svinja. Ne interesuje ga sto je cena dizela najskuplja u regionu

Petar

pre 7 godina

@Pehad,
Lepo je racunati al odakle linearno proporcionalna veza izmedju BDP i plata?
Mislim da se ovi pojmovi debelo brkaju.
Daj nek neko objasni narodu zasto je vazan rast BDP i sa cime je on u vezi.

Pehad

pre 7 godina

Ja mnogo volim da racunam, cudo jedno:

Ako nam je rast 2% i 3%,
za 10 godina cemo biti
22% bogatiji odnosno 34% (uz rast od 3%)

Da li ste srecni sto cete za 10 godina imati 500 evra umesto 400?

A za 40 godina, BDP ce nam biti
2 - 3.5x veci (uz konstantan rast od 2-3% godisnje)

U prevodu, uz ovakvo stanje unuci ce vam raditi za 1000e!

Za 40 godina zivecete osrednje! (*ako rastemo, svake godine ovako, 40 godina)

andrijano

pre 7 godina

brate sad nema više na šta da se izvadi...jos pola godine i dolazi 2017....godina kada će srbiji biti neverovatno dobro (za senilne to je bilo glavno obećanje premijera kada je smanjivao plate i penzije 2014 godine)..ja čekam 2017 pa da vidim...realno posle takvih redova ako nam ne bude neverovatno dobro ja da sam na njegovom mestu podneo bi ostavku i prestao da se bavim politikom..to je preuzimanje odgovornosti,znači delo a ne retorico preuzimanje odgovornosti..

pera565

pre 7 godina

Cemu ovakav ironican tekst? Nije pala kisa zarad Vucica nego se slucajno dogodila, a umesto da se radujemo, jer ce nam to obezbediti dobar devizni priliv, visi BDP a time povecanje plata i penzija, mi se sprdamo. Zalosno.
Naravno vest je da ce prosvetari da strajkuju pred vladom to ima da ide u 10 nastavaka ko turska serija, ali podizanje prihoda drzavi nije interesantna vest vec dobra za sprdnju iako ce os tih prihoda biti novca i za prosvetu, lekare ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glas naroda, 26. jul 2016 10:31)

# Link komentara
Blago vama kad ce vam zbog moje i muke nas poljoprivrednika skociti plate i penzije,a mi kao proizvodjaci da vidimo kako da prezivimo ovu godinu i pored rekordnih prinosa.Posto svaki posao kad radis,gledas da budes bolji i da proizvedes vise,ovde dolazimo do paradoksa da je nama bolje da prinosi budu manji jer tad zaradimo vise(jevtiniji transpor,radna snaga...),a ulog isti.A tekst nije ironican,vec pokazuje svu sposobnost nase vlasti,jer izigravaju "dodole" da bi prizvali kisu,koja ce da im donese extra profit,u oblasti privrede gde najmanje ulazu(jer nas ima jos uvek blesavih),zbog toga sto im puca Fiat,krecu nezadovoljstva u prosveti itd.,pa treba nekako zatvoriti rupe.Sad mogu i da otvore agenciju za proricanje buducnosti(mogli bi da zarede i neku paru).

Milan1989g

pre 7 godina

To je valjda kisa za gradjane Srbije, i znam da su je poljoprivrednici sa zeljom iscekivali, ne znam zasto se mediji segace sa ovim stvarima.

Pedja

pre 7 godina

Nego.. nikako da mu se ispuni predskazanje da cemo ziveti normalno, da cemo imati evropski standard, naravno misleci na plate a ne na cene, da ce minimalna plata u Srbiji biti 800 evra... To se nikada nece desiti, makar ne za vreme ove vlade... Samo bi bilo lepo da sa kisom koja je pala padne i ova vlada koja nes je vratila 20 godina unazad.

surovi

pre 7 godina

elem,cinizam na stranu,duboko postujem moc predskazanja naseg tehnickog premijera,mandatara koji klese novu vladu u ljutom kamenu pescaru,koji od suve drenovine stare sedam godina cedi kap intelekta...i ne moze to ni lakse ,ni bolje,oruzenje mu je takvo,kakvo,nikakvo,intelektualna a izgleda i poslovna elita ga ljuto zaobilaze,kao da, ne daj Boze ima kakvu zarazu,virus...Ali sam bar 3%siguran da ce na m za dve godine puta dve godine puta dve i tako beskonacno,biti bolje...

Džoni

pre 7 godina

Rodila je pšenica pa je cena bila mizerna tako da nema tu neke velike matematike za proizvođača pa ni za državu kada je rod u Svetu na rekordnom nivou kao ove godine, tako će biti i sa kukuruzom, kada dobro rodi cena nikakva jer ga ima previše, kada malo rodi cena je dobra ali ga ima malo pa mu ga to otprilike dođe na isto!

ma sta mi rece

pre 7 godina

Verujte ja radim oko 20hektara zemlje,i shvatio sam da vlast se više raduje rodnoj godini nego mi na selu,jer pokupe naše proizvode pošto zašto a u proleće izvoze skoro po duplim cenama!

Milan

pre 7 godina

steta sto ne osnujete hejtersku stranku pa ne izadjete tako prepametni na izbore i konacno oborite ovu strahovladu i ukinete cenzuru i povedete narod u bolje sutra...ali avaj...lakse je tidjim mu*ima koprive cupati....komentare ko da pisu klinci od po 15god u pauzi jurcanja za pokemonima.
Covek radi posao kako zna i ume.
Ako mislite da znate bolje samo napred!

Aleksandar

pre 7 godina

"Psenica i kukuruz moraju dobro roditi jer je donet takav zakon u kome je to deinisano"


"Skupstina ima pravo da o svim pitanjima donese bilo kakvu odluku koja onda mora racunati kao zakon. Prosli put su na zahtev naseg odanog clana izglasali da se rodio pet godina ranije."

Radoje Domanović "Stradija"

I još puno ,puno toga...

Dragan

pre 7 godina

Od kralja do Tita i, bilo koga posle dobra, kiša krajem jula zlata vredi.
Uz dobar rod pšenice, kukuruza, suncokreta i svega ostalog je mnogo lakše,
posebno u ova turbulentna vremena. Knjaz Miloš bi se ovoj kiši još više radovao, jer bi poso sa prasićima procvetao. U svakom slučaju, nije bitna vlast, ova kiša je dobra vest za narod.

Veliki brat

pre 7 godina

"Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama."
@(sanja, 26. jul 2016 10:19)


A kad će to biti????? Ne mora mesec, godina, bar decenija?

Hoćemo li te 2020. ući u EU, i da li će ona tada uopšte i postojati?
Evo, Bugarskoj su pre nekoliko godina blokirali 9 milijardi iz nekih EU fondova, jer su 2 milijarde proćerdali "nenamenski", pa su im to lepo blokirali dok ne srede KORUPCIJU!
Da li ćemo i mi tako proći?

Pa ovaj vaš je OBEĆAO da će sastaviti VLADU do početka juna!!!
I šta bi???

Sad ga svi pravdaju, kao hoće da odabere najbolje ljude, a on već najavljuje da će možda biti i vanredni izbori na jesen, ako ne uspe da sastavi Vladu!?


Ko je ovde lud, čovek dobije preko 50%, ali...

Ali, izgleda da je problem to što ima manje od 40%, tj. manje od 100 poslanika iz SNS, a ovi ostali iz "koalicije" će da mu dođu glave!!!


Problem je što bi svi ovi ostali koji su bili na njegovoj listi bar po jedno ministarsko mesto, a onda ne ostaje mesta za njegove ljude, u tome je problem!


Da vidiš kako je to kad skupiš 10 "kombi stranaka" na svoju listu, pa posle razmišljaš kako ćeš da nakupiš 126 glasova kad se bude glasalo za sastav Vlade!

kd9

pre 7 godina

info za vodju - ako je kukuruz npr 100 din/kg a seljak izgubi npr 5 din/kg jer mu 105 treba da je na nuli - onda bdp pise +100 din a realnost je -5 din na bogatsvo zemlje

Partizan u inat svima.!

pre 7 godina

Covek ceka na formiranje vlade iako ima apsolutnu vecinu, on je upropasto ovu godinu cekajuci, tako da nama ni monsuska kisa pomoci nece.
Sve cime se on bavi je marketin i propaganda. Svi projekti za ovu godinu stoje i ceka se formiranje vlade buzet ne moze da se usvoji i da se rasporedjuje.
Setite se u ovoj zemlji je drzava glavni investitor, tako da pola zemlje stoji i tapka u mestu, ko ce to nama da nadokna?!
Oni cekaju septembar i da onda buzet za godinu dana krenu da trose u tri meseca i to sve zbog propagande i statistike da bi onda mogli da kazu eto vidite da je sve skocilo, a skoci ce statisticki , dok se mi trenutno gusimo.Sramota sta smo mi dozvolili!

Sava Centar

pre 7 godina

Stvarno je Srbija specijalan slučaj!
Gde na svetu ima zemlja čiji premijer brine o kukuruzu, a usput polaže kamen temeljac za dvoranu osnovne škole u tamo nekoj Vukojebiuni Gornjoj, brine o novogodišnjem kićenju, svečano otvara 3.14km skoro dovršenog autoputa u jednom smjeru, železničku stanicu koja ni izbliza nije gotova evo već skoro 50 godina, po nekoliko puta otvara fabrike nekih kobajagi stranih investitora koji su sve dobili finansirano državnima parama i gde ljudi rade od jutra do sutra za neku mizeriju a i na WC ne smeju nego ih teraju da nose pelene, toga nema ni u Vijetnamu ili Indoneziji, pa Srbija stvarno jeste specijalan slučaj!

Neko iz mase

pre 7 godina

Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama.
(sanja, 26. jul 2016 10:19)

Poštovana Sanja, vidim da si dokona baš kao i ja pa bih voleo ako bismo mogli uz kafu da prodiskutujemo o tome što si napisala u komentarima. Ko zna, možda me ubediš pa i ja postanem bot.

Kamenko

pre 7 godina

Preventivno je u subotnjoj Politici bio članak o tome kako su cene kukuruza na svetskom tržištu nikad manje, i kako bi trebalo više da se seje soja, suncokret i dr...
U suštini kuknjava se sad sprema što je rodilo ali cena je loša...
Znači ipak 2.5%

Unity3D

pre 7 godina

Gospodine Vučiću, hvala za ispunjeno obećanje. Sad više niko nema pravo da kaže bilo šta protiv vas i vaše politike. Napred u reforme, ima nas koji vas podržavamo da istrajete, ne obazirite se na zlurade komentare - samo napred i samo hrabro!
(Slavljenje kiše, bot edition :))

Ratnik paorskog srca

pre 7 godina

Znači indirektno priznanje da je poljoprivreda jedna od malobrojnih grana koja posluje u ovoj državi. Sad bi lepo bilo da se malo taj novac vrati paorima a ne za krpljenje rupa u budžetu.

glas naroda

pre 7 godina

Cemu ovakav ironican tekst? Nije pala kisa zarad Vucica nego se slucajno dogodila, a umesto da se radujemo, jer ce nam to obezbediti dobar devizni priliv, visi BDP a time povecanje plata i penzija, mi se sprdamo. Zalosno.
Naravno vest je da ce prosvetari da strajkuju pred vladom to ima da ide u 10 nastavaka ko turska serija, ali podizanje prihoda drzavi nije interesantna vest vec dobra za sprdnju iako ce os tih prihoda biti novca i za prosvetu, lekare ...

Prolupala nacija slepa kod ociju...

pre 7 godina

Sve vise I vise Sam ubedjen da NASA sadasnja prica ima mnogo slicnosti sa pricom "carevo novo odelo" samo sto se u nasem slucaju ne radi o odelu...

sanja

pre 7 godina

Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama.

zvezdaš

pre 7 godina

Da, jer svi sade kukuruz u okolini Čačka i Kraljeva, a ne u Vojvodini gde je palo par kapi. Pride, ove dve devojčice što su nažalost poginule, jel i to rezultat proročanstva?

glas naroda

pre 7 godina

Cemu ovakav ironican tekst? Nije pala kisa zarad Vucica nego se slucajno dogodila, a umesto da se radujemo, jer ce nam to obezbediti dobar devizni priliv, visi BDP a time povecanje plata i penzija, mi se sprdamo. Zalosno.
Naravno vest je da ce prosvetari da strajkuju pred vladom to ima da ide u 10 nastavaka ko turska serija, ali podizanje prihoda drzavi nije interesantna vest vec dobra za sprdnju iako ce os tih prihoda biti novca i za prosvetu, lekare ...

Sava Centar

pre 7 godina

Stvarno je Srbija specijalan slučaj!
Gde na svetu ima zemlja čiji premijer brine o kukuruzu, a usput polaže kamen temeljac za dvoranu osnovne škole u tamo nekoj Vukojebiuni Gornjoj, brine o novogodišnjem kićenju, svečano otvara 3.14km skoro dovršenog autoputa u jednom smjeru, železničku stanicu koja ni izbliza nije gotova evo već skoro 50 godina, po nekoliko puta otvara fabrike nekih kobajagi stranih investitora koji su sve dobili finansirano državnima parama i gde ljudi rade od jutra do sutra za neku mizeriju a i na WC ne smeju nego ih teraju da nose pelene, toga nema ni u Vijetnamu ili Indoneziji, pa Srbija stvarno jeste specijalan slučaj!

Milan

pre 7 godina

steta sto ne osnujete hejtersku stranku pa ne izadjete tako prepametni na izbore i konacno oborite ovu strahovladu i ukinete cenzuru i povedete narod u bolje sutra...ali avaj...lakse je tidjim mu*ima koprive cupati....komentare ko da pisu klinci od po 15god u pauzi jurcanja za pokemonima.
Covek radi posao kako zna i ume.
Ako mislite da znate bolje samo napred!

Neko iz mase

pre 7 godina

Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama.
(sanja, 26. jul 2016 10:19)

Poštovana Sanja, vidim da si dokona baš kao i ja pa bih voleo ako bismo mogli uz kafu da prodiskutujemo o tome što si napisala u komentarima. Ko zna, možda me ubediš pa i ja postanem bot.

Milan1989g

pre 7 godina

To je valjda kisa za gradjane Srbije, i znam da su je poljoprivrednici sa zeljom iscekivali, ne znam zasto se mediji segace sa ovim stvarima.

sanja

pre 7 godina

Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama.

Unity3D

pre 7 godina

Gospodine Vučiću, hvala za ispunjeno obećanje. Sad više niko nema pravo da kaže bilo šta protiv vas i vaše politike. Napred u reforme, ima nas koji vas podržavamo da istrajete, ne obazirite se na zlurade komentare - samo napred i samo hrabro!
(Slavljenje kiše, bot edition :))

surovi

pre 7 godina

elem,cinizam na stranu,duboko postujem moc predskazanja naseg tehnickog premijera,mandatara koji klese novu vladu u ljutom kamenu pescaru,koji od suve drenovine stare sedam godina cedi kap intelekta...i ne moze to ni lakse ,ni bolje,oruzenje mu je takvo,kakvo,nikakvo,intelektualna a izgleda i poslovna elita ga ljuto zaobilaze,kao da, ne daj Boze ima kakvu zarazu,virus...Ali sam bar 3%siguran da ce na m za dve godine puta dve godine puta dve i tako beskonacno,biti bolje...

ma sta mi rece

pre 7 godina

Verujte ja radim oko 20hektara zemlje,i shvatio sam da vlast se više raduje rodnoj godini nego mi na selu,jer pokupe naše proizvode pošto zašto a u proleće izvoze skoro po duplim cenama!

Veliki brat

pre 7 godina

"Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama."
@(sanja, 26. jul 2016 10:19)


A kad će to biti????? Ne mora mesec, godina, bar decenija?

Hoćemo li te 2020. ući u EU, i da li će ona tada uopšte i postojati?
Evo, Bugarskoj su pre nekoliko godina blokirali 9 milijardi iz nekih EU fondova, jer su 2 milijarde proćerdali "nenamenski", pa su im to lepo blokirali dok ne srede KORUPCIJU!
Da li ćemo i mi tako proći?

Pa ovaj vaš je OBEĆAO da će sastaviti VLADU do početka juna!!!
I šta bi???

Sad ga svi pravdaju, kao hoće da odabere najbolje ljude, a on već najavljuje da će možda biti i vanredni izbori na jesen, ako ne uspe da sastavi Vladu!?


Ko je ovde lud, čovek dobije preko 50%, ali...

Ali, izgleda da je problem to što ima manje od 40%, tj. manje od 100 poslanika iz SNS, a ovi ostali iz "koalicije" će da mu dođu glave!!!


Problem je što bi svi ovi ostali koji su bili na njegovoj listi bar po jedno ministarsko mesto, a onda ne ostaje mesta za njegove ljude, u tome je problem!


Da vidiš kako je to kad skupiš 10 "kombi stranaka" na svoju listu, pa posle razmišljaš kako ćeš da nakupiš 126 glasova kad se bude glasalo za sastav Vlade!

Aleksandar

pre 7 godina

"Psenica i kukuruz moraju dobro roditi jer je donet takav zakon u kome je to deinisano"


"Skupstina ima pravo da o svim pitanjima donese bilo kakvu odluku koja onda mora racunati kao zakon. Prosli put su na zahtev naseg odanog clana izglasali da se rodio pet godina ranije."

Radoje Domanović "Stradija"

I još puno ,puno toga...

Partizan u inat svima.!

pre 7 godina

Covek ceka na formiranje vlade iako ima apsolutnu vecinu, on je upropasto ovu godinu cekajuci, tako da nama ni monsuska kisa pomoci nece.
Sve cime se on bavi je marketin i propaganda. Svi projekti za ovu godinu stoje i ceka se formiranje vlade buzet ne moze da se usvoji i da se rasporedjuje.
Setite se u ovoj zemlji je drzava glavni investitor, tako da pola zemlje stoji i tapka u mestu, ko ce to nama da nadokna?!
Oni cekaju septembar i da onda buzet za godinu dana krenu da trose u tri meseca i to sve zbog propagande i statistike da bi onda mogli da kazu eto vidite da je sve skocilo, a skoci ce statisticki , dok se mi trenutno gusimo.Sramota sta smo mi dozvolili!

zvezdaš

pre 7 godina

Da, jer svi sade kukuruz u okolini Čačka i Kraljeva, a ne u Vojvodini gde je palo par kapi. Pride, ove dve devojčice što su nažalost poginule, jel i to rezultat proročanstva?

kd9

pre 7 godina

info za vodju - ako je kukuruz npr 100 din/kg a seljak izgubi npr 5 din/kg jer mu 105 treba da je na nuli - onda bdp pise +100 din a realnost je -5 din na bogatsvo zemlje

Ratnik paorskog srca

pre 7 godina

Znači indirektno priznanje da je poljoprivreda jedna od malobrojnih grana koja posluje u ovoj državi. Sad bi lepo bilo da se malo taj novac vrati paorima a ne za krpljenje rupa u budžetu.

pera565

pre 7 godina

Cemu ovakav ironican tekst? Nije pala kisa zarad Vucica nego se slucajno dogodila, a umesto da se radujemo, jer ce nam to obezbediti dobar devizni priliv, visi BDP a time povecanje plata i penzija, mi se sprdamo. Zalosno.
Naravno vest je da ce prosvetari da strajkuju pred vladom to ima da ide u 10 nastavaka ko turska serija, ali podizanje prihoda drzavi nije interesantna vest vec dobra za sprdnju iako ce os tih prihoda biti novca i za prosvetu, lekare ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glas naroda, 26. jul 2016 10:31)

# Link komentara
Blago vama kad ce vam zbog moje i muke nas poljoprivrednika skociti plate i penzije,a mi kao proizvodjaci da vidimo kako da prezivimo ovu godinu i pored rekordnih prinosa.Posto svaki posao kad radis,gledas da budes bolji i da proizvedes vise,ovde dolazimo do paradoksa da je nama bolje da prinosi budu manji jer tad zaradimo vise(jevtiniji transpor,radna snaga...),a ulog isti.A tekst nije ironican,vec pokazuje svu sposobnost nase vlasti,jer izigravaju "dodole" da bi prizvali kisu,koja ce da im donese extra profit,u oblasti privrede gde najmanje ulazu(jer nas ima jos uvek blesavih),zbog toga sto im puca Fiat,krecu nezadovoljstva u prosveti itd.,pa treba nekako zatvoriti rupe.Sad mogu i da otvore agenciju za proricanje buducnosti(mogli bi da zarede i neku paru).

Džoni

pre 7 godina

Rodila je pšenica pa je cena bila mizerna tako da nema tu neke velike matematike za proizvođača pa ni za državu kada je rod u Svetu na rekordnom nivou kao ove godine, tako će biti i sa kukuruzom, kada dobro rodi cena nikakva jer ga ima previše, kada malo rodi cena je dobra ali ga ima malo pa mu ga to otprilike dođe na isto!

Pedja

pre 7 godina

Nego.. nikako da mu se ispuni predskazanje da cemo ziveti normalno, da cemo imati evropski standard, naravno misleci na plate a ne na cene, da ce minimalna plata u Srbiji biti 800 evra... To se nikada nece desiti, makar ne za vreme ove vlade... Samo bi bilo lepo da sa kisom koja je pala padne i ova vlada koja nes je vratila 20 godina unazad.

Prolupala nacija slepa kod ociju...

pre 7 godina

Sve vise I vise Sam ubedjen da NASA sadasnja prica ima mnogo slicnosti sa pricom "carevo novo odelo" samo sto se u nasem slucaju ne radi o odelu...

andrijano

pre 7 godina

brate sad nema više na šta da se izvadi...jos pola godine i dolazi 2017....godina kada će srbiji biti neverovatno dobro (za senilne to je bilo glavno obećanje premijera kada je smanjivao plate i penzije 2014 godine)..ja čekam 2017 pa da vidim...realno posle takvih redova ako nam ne bude neverovatno dobro ja da sam na njegovom mestu podneo bi ostavku i prestao da se bavim politikom..to je preuzimanje odgovornosti,znači delo a ne retorico preuzimanje odgovornosti..

Kamenko

pre 7 godina

Preventivno je u subotnjoj Politici bio članak o tome kako su cene kukuruza na svetskom tržištu nikad manje, i kako bi trebalo više da se seje soja, suncokret i dr...
U suštini kuknjava se sad sprema što je rodilo ali cena je loša...
Znači ipak 2.5%

Pehad

pre 7 godina

Ja mnogo volim da racunam, cudo jedno:

Ako nam je rast 2% i 3%,
za 10 godina cemo biti
22% bogatiji odnosno 34% (uz rast od 3%)

Da li ste srecni sto cete za 10 godina imati 500 evra umesto 400?

A za 40 godina, BDP ce nam biti
2 - 3.5x veci (uz konstantan rast od 2-3% godisnje)

U prevodu, uz ovakvo stanje unuci ce vam raditi za 1000e!

Za 40 godina zivecete osrednje! (*ako rastemo, svake godine ovako, 40 godina)

Paor

pre 7 godina

Lika ineteresuje rod kukuruza??? Ne interesuje ga sto narod sve losije zivi.Ne inetersuje ga sto je otkupna cena psenice losa i sto ce na grbaci paora neko da zaradi novac. Ne inetersuje ga sto ce cena svinjskog mesa da poskupi za cetvrtinu iako je obecao da ce da dodje neki nemac i da gaji milion svinja. Ne interesuje ga sto je cena dizela najskuplja u regionu

Mile

pre 7 godina

Sveznajući premijer ne zna da danas razvijeni svet ne gleda u nebo, kada se govori o poljoprivredi, već koristi sisteme za navodnjavanje.
Takva izjava, danas, u 21. veku, je sramna.

Dragan

pre 7 godina

Od kralja do Tita i, bilo koga posle dobra, kiša krajem jula zlata vredi.
Uz dobar rod pšenice, kukuruza, suncokreta i svega ostalog je mnogo lakše,
posebno u ova turbulentna vremena. Knjaz Miloš bi se ovoj kiši još više radovao, jer bi poso sa prasićima procvetao. U svakom slučaju, nije bitna vlast, ova kiša je dobra vest za narod.

Petar

pre 7 godina

@Pehad,
Lepo je racunati al odakle linearno proporcionalna veza izmedju BDP i plata?
Mislim da se ovi pojmovi debelo brkaju.
Daj nek neko objasni narodu zasto je vazan rast BDP i sa cime je on u vezi.

Čvarkov

pre 7 godina

... ako prinos bude dobar, otkupna cena će biti jadana...a ako rod bude jadan, cena otkupa će biti ispod proseka... bilo kako bilo, seljak ništa zaraditi neće... samo budže zarađuju, a seljak gladuje... dok se se ljacima ne dosadi pa se late kuke i motike...

Davor

pre 7 godina

Posto u srbiji nema indrustrije,jedino od poljoprivrede trenutno moze da se trguje, a nas vucic gleda samo da se"ogradi"preko grbače paora I seljaka

Sa kojim pravom ?

pre 7 godina

Znaci da ce rastu BDP-a da doprinesu poljoprivrednici a plate ce zato da se podignu u Javnom sektoru ??? Gazda trafike ili pekare sigurno danece da podigne plate zaposlenima jer je pala kisa !

Neko iz mase

pre 7 godina

Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama.
(sanja, 26. jul 2016 10:19)

Poštovana Sanja, vidim da si dokona baš kao i ja pa bih voleo ako bismo mogli uz kafu da prodiskutujemo o tome što si napisala u komentarima. Ko zna, možda me ubediš pa i ja postanem bot.

Milan

pre 7 godina

steta sto ne osnujete hejtersku stranku pa ne izadjete tako prepametni na izbore i konacno oborite ovu strahovladu i ukinete cenzuru i povedete narod u bolje sutra...ali avaj...lakse je tidjim mu*ima koprive cupati....komentare ko da pisu klinci od po 15god u pauzi jurcanja za pokemonima.
Covek radi posao kako zna i ume.
Ako mislite da znate bolje samo napred!

Unity3D

pre 7 godina

Gospodine Vučiću, hvala za ispunjeno obećanje. Sad više niko nema pravo da kaže bilo šta protiv vas i vaše politike. Napred u reforme, ima nas koji vas podržavamo da istrajete, ne obazirite se na zlurade komentare - samo napred i samo hrabro!
(Slavljenje kiše, bot edition :))

Sava Centar

pre 7 godina

Stvarno je Srbija specijalan slučaj!
Gde na svetu ima zemlja čiji premijer brine o kukuruzu, a usput polaže kamen temeljac za dvoranu osnovne škole u tamo nekoj Vukojebiuni Gornjoj, brine o novogodišnjem kićenju, svečano otvara 3.14km skoro dovršenog autoputa u jednom smjeru, železničku stanicu koja ni izbliza nije gotova evo već skoro 50 godina, po nekoliko puta otvara fabrike nekih kobajagi stranih investitora koji su sve dobili finansirano državnima parama i gde ljudi rade od jutra do sutra za neku mizeriju a i na WC ne smeju nego ih teraju da nose pelene, toga nema ni u Vijetnamu ili Indoneziji, pa Srbija stvarno jeste specijalan slučaj!

Pehad

pre 7 godina

Ja mnogo volim da racunam, cudo jedno:

Ako nam je rast 2% i 3%,
za 10 godina cemo biti
22% bogatiji odnosno 34% (uz rast od 3%)

Da li ste srecni sto cete za 10 godina imati 500 evra umesto 400?

A za 40 godina, BDP ce nam biti
2 - 3.5x veci (uz konstantan rast od 2-3% godisnje)

U prevodu, uz ovakvo stanje unuci ce vam raditi za 1000e!

Za 40 godina zivecete osrednje! (*ako rastemo, svake godine ovako, 40 godina)

surovi

pre 7 godina

elem,cinizam na stranu,duboko postujem moc predskazanja naseg tehnickog premijera,mandatara koji klese novu vladu u ljutom kamenu pescaru,koji od suve drenovine stare sedam godina cedi kap intelekta...i ne moze to ni lakse ,ni bolje,oruzenje mu je takvo,kakvo,nikakvo,intelektualna a izgleda i poslovna elita ga ljuto zaobilaze,kao da, ne daj Boze ima kakvu zarazu,virus...Ali sam bar 3%siguran da ce na m za dve godine puta dve godine puta dve i tako beskonacno,biti bolje...

andrijano

pre 7 godina

brate sad nema više na šta da se izvadi...jos pola godine i dolazi 2017....godina kada će srbiji biti neverovatno dobro (za senilne to je bilo glavno obećanje premijera kada je smanjivao plate i penzije 2014 godine)..ja čekam 2017 pa da vidim...realno posle takvih redova ako nam ne bude neverovatno dobro ja da sam na njegovom mestu podneo bi ostavku i prestao da se bavim politikom..to je preuzimanje odgovornosti,znači delo a ne retorico preuzimanje odgovornosti..

Dragan

pre 7 godina

Od kralja do Tita i, bilo koga posle dobra, kiša krajem jula zlata vredi.
Uz dobar rod pšenice, kukuruza, suncokreta i svega ostalog je mnogo lakše,
posebno u ova turbulentna vremena. Knjaz Miloš bi se ovoj kiši još više radovao, jer bi poso sa prasićima procvetao. U svakom slučaju, nije bitna vlast, ova kiša je dobra vest za narod.

Veliki brat

pre 7 godina

"Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama."
@(sanja, 26. jul 2016 10:19)


A kad će to biti????? Ne mora mesec, godina, bar decenija?

Hoćemo li te 2020. ući u EU, i da li će ona tada uopšte i postojati?
Evo, Bugarskoj su pre nekoliko godina blokirali 9 milijardi iz nekih EU fondova, jer su 2 milijarde proćerdali "nenamenski", pa su im to lepo blokirali dok ne srede KORUPCIJU!
Da li ćemo i mi tako proći?

Pa ovaj vaš je OBEĆAO da će sastaviti VLADU do početka juna!!!
I šta bi???

Sad ga svi pravdaju, kao hoće da odabere najbolje ljude, a on već najavljuje da će možda biti i vanredni izbori na jesen, ako ne uspe da sastavi Vladu!?


Ko je ovde lud, čovek dobije preko 50%, ali...

Ali, izgleda da je problem to što ima manje od 40%, tj. manje od 100 poslanika iz SNS, a ovi ostali iz "koalicije" će da mu dođu glave!!!


Problem je što bi svi ovi ostali koji su bili na njegovoj listi bar po jedno ministarsko mesto, a onda ne ostaje mesta za njegove ljude, u tome je problem!


Da vidiš kako je to kad skupiš 10 "kombi stranaka" na svoju listu, pa posle razmišljaš kako ćeš da nakupiš 126 glasova kad se bude glasalo za sastav Vlade!

pera565

pre 7 godina

Cemu ovakav ironican tekst? Nije pala kisa zarad Vucica nego se slucajno dogodila, a umesto da se radujemo, jer ce nam to obezbediti dobar devizni priliv, visi BDP a time povecanje plata i penzija, mi se sprdamo. Zalosno.
Naravno vest je da ce prosvetari da strajkuju pred vladom to ima da ide u 10 nastavaka ko turska serija, ali podizanje prihoda drzavi nije interesantna vest vec dobra za sprdnju iako ce os tih prihoda biti novca i za prosvetu, lekare ...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (glas naroda, 26. jul 2016 10:31)

# Link komentara
Blago vama kad ce vam zbog moje i muke nas poljoprivrednika skociti plate i penzije,a mi kao proizvodjaci da vidimo kako da prezivimo ovu godinu i pored rekordnih prinosa.Posto svaki posao kad radis,gledas da budes bolji i da proizvedes vise,ovde dolazimo do paradoksa da je nama bolje da prinosi budu manji jer tad zaradimo vise(jevtiniji transpor,radna snaga...),a ulog isti.A tekst nije ironican,vec pokazuje svu sposobnost nase vlasti,jer izigravaju "dodole" da bi prizvali kisu,koja ce da im donese extra profit,u oblasti privrede gde najmanje ulazu(jer nas ima jos uvek blesavih),zbog toga sto im puca Fiat,krecu nezadovoljstva u prosveti itd.,pa treba nekako zatvoriti rupe.Sad mogu i da otvore agenciju za proricanje buducnosti(mogli bi da zarede i neku paru).

glas naroda

pre 7 godina

Cemu ovakav ironican tekst? Nije pala kisa zarad Vucica nego se slucajno dogodila, a umesto da se radujemo, jer ce nam to obezbediti dobar devizni priliv, visi BDP a time povecanje plata i penzija, mi se sprdamo. Zalosno.
Naravno vest je da ce prosvetari da strajkuju pred vladom to ima da ide u 10 nastavaka ko turska serija, ali podizanje prihoda drzavi nije interesantna vest vec dobra za sprdnju iako ce os tih prihoda biti novca i za prosvetu, lekare ...

Prolupala nacija slepa kod ociju...

pre 7 godina

Sve vise I vise Sam ubedjen da NASA sadasnja prica ima mnogo slicnosti sa pricom "carevo novo odelo" samo sto se u nasem slucaju ne radi o odelu...

Aleksandar

pre 7 godina

"Psenica i kukuruz moraju dobro roditi jer je donet takav zakon u kome je to deinisano"


"Skupstina ima pravo da o svim pitanjima donese bilo kakvu odluku koja onda mora racunati kao zakon. Prosli put su na zahtev naseg odanog clana izglasali da se rodio pet godina ranije."

Radoje Domanović "Stradija"

I još puno ,puno toga...

kd9

pre 7 godina

info za vodju - ako je kukuruz npr 100 din/kg a seljak izgubi npr 5 din/kg jer mu 105 treba da je na nuli - onda bdp pise +100 din a realnost je -5 din na bogatsvo zemlje

ma sta mi rece

pre 7 godina

Verujte ja radim oko 20hektara zemlje,i shvatio sam da vlast se više raduje rodnoj godini nego mi na selu,jer pokupe naše proizvode pošto zašto a u proleće izvoze skoro po duplim cenama!

Pedja

pre 7 godina

Nego.. nikako da mu se ispuni predskazanje da cemo ziveti normalno, da cemo imati evropski standard, naravno misleci na plate a ne na cene, da ce minimalna plata u Srbiji biti 800 evra... To se nikada nece desiti, makar ne za vreme ove vlade... Samo bi bilo lepo da sa kisom koja je pala padne i ova vlada koja nes je vratila 20 godina unazad.

Partizan u inat svima.!

pre 7 godina

Covek ceka na formiranje vlade iako ima apsolutnu vecinu, on je upropasto ovu godinu cekajuci, tako da nama ni monsuska kisa pomoci nece.
Sve cime se on bavi je marketin i propaganda. Svi projekti za ovu godinu stoje i ceka se formiranje vlade buzet ne moze da se usvoji i da se rasporedjuje.
Setite se u ovoj zemlji je drzava glavni investitor, tako da pola zemlje stoji i tapka u mestu, ko ce to nama da nadokna?!
Oni cekaju septembar i da onda buzet za godinu dana krenu da trose u tri meseca i to sve zbog propagande i statistike da bi onda mogli da kazu eto vidite da je sve skocilo, a skoci ce statisticki , dok se mi trenutno gusimo.Sramota sta smo mi dozvolili!

zvezdaš

pre 7 godina

Da, jer svi sade kukuruz u okolini Čačka i Kraljeva, a ne u Vojvodini gde je palo par kapi. Pride, ove dve devojčice što su nažalost poginule, jel i to rezultat proročanstva?

Džoni

pre 7 godina

Rodila je pšenica pa je cena bila mizerna tako da nema tu neke velike matematike za proizvođača pa ni za državu kada je rod u Svetu na rekordnom nivou kao ove godine, tako će biti i sa kukuruzom, kada dobro rodi cena nikakva jer ga ima previše, kada malo rodi cena je dobra ali ga ima malo pa mu ga to otprilike dođe na isto!

sanja

pre 7 godina

Biće onako kako mora biti, a biće dobro živeti u Srbiji, jer vlada na čelu sa Vučićem radi svakog dana na poboljšanju kvaliteta života svih gradjana, za razliku od onih prethodnih.Zato verujem u ono što govori, da će narod videti boljitak u narednim godinama.

Paor

pre 7 godina

Lika ineteresuje rod kukuruza??? Ne interesuje ga sto narod sve losije zivi.Ne inetersuje ga sto je otkupna cena psenice losa i sto ce na grbaci paora neko da zaradi novac. Ne inetersuje ga sto ce cena svinjskog mesa da poskupi za cetvrtinu iako je obecao da ce da dodje neki nemac i da gaji milion svinja. Ne interesuje ga sto je cena dizela najskuplja u regionu

Petar

pre 7 godina

@Pehad,
Lepo je racunati al odakle linearno proporcionalna veza izmedju BDP i plata?
Mislim da se ovi pojmovi debelo brkaju.
Daj nek neko objasni narodu zasto je vazan rast BDP i sa cime je on u vezi.

Sa kojim pravom ?

pre 7 godina

Znaci da ce rastu BDP-a da doprinesu poljoprivrednici a plate ce zato da se podignu u Javnom sektoru ??? Gazda trafike ili pekare sigurno danece da podigne plate zaposlenima jer je pala kisa !

Kamenko

pre 7 godina

Preventivno je u subotnjoj Politici bio članak o tome kako su cene kukuruza na svetskom tržištu nikad manje, i kako bi trebalo više da se seje soja, suncokret i dr...
U suštini kuknjava se sad sprema što je rodilo ali cena je loša...
Znači ipak 2.5%

Ratnik paorskog srca

pre 7 godina

Znači indirektno priznanje da je poljoprivreda jedna od malobrojnih grana koja posluje u ovoj državi. Sad bi lepo bilo da se malo taj novac vrati paorima a ne za krpljenje rupa u budžetu.

Čvarkov

pre 7 godina

... ako prinos bude dobar, otkupna cena će biti jadana...a ako rod bude jadan, cena otkupa će biti ispod proseka... bilo kako bilo, seljak ništa zaraditi neće... samo budže zarađuju, a seljak gladuje... dok se se ljacima ne dosadi pa se late kuke i motike...

Mile

pre 7 godina

Sveznajući premijer ne zna da danas razvijeni svet ne gleda u nebo, kada se govori o poljoprivredi, već koristi sisteme za navodnjavanje.
Takva izjava, danas, u 21. veku, je sramna.

Davor

pre 7 godina

Posto u srbiji nema indrustrije,jedino od poljoprivrede trenutno moze da se trguje, a nas vucic gleda samo da se"ogradi"preko grbače paora I seljaka

Milan1989g

pre 7 godina

To je valjda kisa za gradjane Srbije, i znam da su je poljoprivrednici sa zeljom iscekivali, ne znam zasto se mediji segace sa ovim stvarima.