Nedelja, 22.05.2016.

13:29

Crnogorci zovu Srbe: Dođite na more, blizu smo

Cilj Crne Gore je da u ovoj godini ostvari milijardu evra prihoda od turizma, kaže direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak.

Izvor: Tanjug

Crnogorci zovu Srbe: Doðite na more, blizu smo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 7 godina

Hit mi je ovo kako se komšije sete Srba svake godine kad leto zakuca na vrata...Cele godine smo im krivi za svaku nevolju, od crnih rupa u svemiru, do spoljnotrgovinskog deficita, ali kad Sunce ogreje, stižu tapšanja po ramenu, bibordi po beogradskim ulicama i novinari koji plaćenim tekstovima podsećaju Srbe na slane jadranske sentimente...Kako je to slatko, prosto suza suzu stiže... Da neko ode u Cg, to i da razumem, tamo je Boka, nevesta Jadrana i jedino parče mora na svetu na kome se naš čovek oseća kao da sedi na ušću Save u Dunav, da se ne lažemo. Ali da je neko Srbin pa ode u Hrvatsku na letovanje, ostavi teško zarađene pare da bi pazio na naglasak i finansirao državu koja organizuje hodočašća na Blajburgu,to je jednostavno neukusno...

otac

pre 7 godina

Iako sam sebi rekao nikad ne reci nikad, od poslednjeg boravka u CG ista me verovatno neće više videti. Takvu neljubaznost i drskost od vlasnika privatne plaže nisam očekivao. Da mi se dere sa obale što sam seo na bovu da odmorim od plivanja (nisam baš vaterpolista, a ni bova nije blizu obale). Citiram gospodina vlasnika "Sjaši s bove". Sjahaću i s bove, plaže, a bogami odjahaću i iz tvoje zemlje. Žao mi jedino konobara koji mi se izvinjavao.

veljkokreveljko

pre 7 godina

Šta će Vam "paradajz" turisti, bolje da Vam dođu Nemci,Austrijanci.Stižem za četrdeset dana na Tasos kod braće Grka a bivšoj braći Hrvatima i Crnogorcima želim uspešnu sezonu i neka je sa srećom
P.S od Germana se nećete ovajditi, oni bi letovali i u Siriji sa sve pancirima samo da se sačuva koji evro.

Srbin iz CG

pre 7 godina

Ma da, sad zovu turiste iz Srbije, a lajali su prije 3-4 godine svi od ministra turizma pa nanize kako se treba otarasiti "paradajiz turista" iz Srbije jer njihov vrli Montenegro treba da bude elitna turisticka destinacija. Sad placu za turistima iz Srbije. Srbin sam iz CG i zahvaljujuci tome koliko "dobro" zivimo ovde more nisam vidio godinama, a da mogu da odem na more to svakako ne bi bilo u CG, nego Grcka ili bilo dje drugo. Cijene na CG primorju astronomske a usluga katastrofa.

aleksandar

pre 7 godina

Hocemo, samo prvo očistite g. iz vode, kanalizacija vam se izliva odmah kod plaža... Plus ona muzika od koje ne možeš da spavaš do 2-3h. Plus ne možeš da nadješ mesto na plaži...Kad bolje razmislim ipaknećemo dolaziti.
I da, bio sam u Linjanu, koje je pomenuto u komentarima i tamo sam se osećao kao u holivudskom filmu. Crnogorci moraju još dugo da giljaju da bi dostigli taj nivo (verovatno nikad). Kada se uporedi sa Crnom Gorom, letovanje u Linjanu vredi svakog centa razlike u ceni , pa i više.

twister

pre 7 godina

Da sam, kojim slucajem, u Beogradu (NSadu....) okruzen Grcima, da su isti napravili klanove na svakom koraku, u sportu, svakoj drzavnoj firmi, ustanovi, da pritom ne vole moju zemlju a na svakom koraku se ponose svojom, da je desetinama godina razaraju i unazadju, itd.....itd, svakako ne bih isao kod njih na letovanje. Ustvari, ne bih zeleo ni da ih vidim a ni da ih cujem.

Marija-Buje

pre 7 godina

Prijateljima Crnogorcima želim što uspješniju sezonu! A što se tiče onoga tko je napisao da je u Italiji na jadranskoj obali apartman 30-35 eura, samo bih dodala - po OSOBI! Talijani kod nas dolaze jer im je 50 eura za apartman bagatela. Ja svoj izdajem po 45 eura na vrhuncu sezone i imam info iz prve ruke upravo od Talijana, a oni nam dolaze u 90% slučajeva: na jadranskoj obali s one strane, u Italiji doslovno ne postoji apartman na vrhuncu sezone ispod 70 eura. Ni najmanja garsonijera. Tko ne vjeruje nek ukuca u bilo koju tražilicu Lignano Sabbiadoro + apartment rent+ price (a to je dno dna talijanskog turizma), pa neka provjeri kolike su im cijene. Ako nađete ispod 70 eura u sezoni, kod mene imate besplatan vikend!

Igor

pre 7 godina

@(Ivan, 22. maj 2016 23:10)

Brdo imas i kad se ide kroz tunel. Nisam ni mislio na Topliski put. Nisam isao tamo, ali kazu da je bas los. Ostale puteve sam prosao nebrojeno puta i stojim iza onoga sto sam rekao. Ogranicenja na tim putevima su REALNA.

Ivan

pre 7 godina

@Igor

Da nisam često tamo, pa da pomislim da govoriš istinu. A sve si pogrešne puteve naveo. Jadranska magistrala je jedan od njih. I o toj deonici govorim, a ne o putu preko brda. Preko brda je put kao kolski.

Igor

pre 7 godina

@(Ivan, 22. maj 2016 17:18)
Sada je tu ogranicenje 50-80km/h, sto je za taj put i vise nego dovoljno. Gledano od budve, preko brda i ne moze brze od 50-60. Posle kratka deonica 50-60 jer ima naseljenih mesta. Onda ide pravac od 80km/h, pa zadnjih par km do skretanja za kotor od 50-60km/h. Ima previse ukljucenja na taj put i prodavnica/firmi koliko volis. Od skretanja je cini mi se ogranicenje isto 70 ili 80 do samog ulaska u Tivat. Na takav put staviti 100km/h je smrtna presuda brojnim ucesnicima u saobracaju.

Zanjic? Prosto ne znam da li si ozbiljan ili si malo otisao s pamecu. Pa gde ces tamo voziti vise od 30-40-50km/h? Put dobar, ali uzan, nepregledan, sa previse krivina iza kojih se apsolutno nista ne vidi. Teorijski je moguce voziti 60km/h, ali da je put zatvoren samo za tebe. Dva auta se veoma tesko mimoilaze, neretko jedan mora nazad. Za kamione i bilo koja veca vozila i da ne pricam.

Prosto ne mogu da verujem sta sam od tebe procitao, to bi bilo slicno kao kad bi za prvih 50-80km ibarske od beograda hteo ogranicenje od 100km/h. Pa jel to realno?

boris

pre 7 godina

Meni se baš sviđa od kako su uveli red u saobraćaj, mnogo manje brinem a ništa značajno vremenski. Sređuju oni puteve, brže od nas, krenuo sad i autoput.
Budva Tivat je bio primer bahate vožnje, ali su i to doveli u red.
Meni je baš krivo što se kod popustilo stvarima kao što su mahlenke, jer nije tačno da OSVETLJAVAJU SAMO ISPRED, nego obično i RASIPAJU. A naročito smetaju zadnje. Vožnja sa njima kad je dobra vidljivost je NEKULTURA.
Prema tome, braćo Crnogorci, vidimo se i zato što ste uređeniji, a ne samo zbog mora, Komova, Žijeva, Durmitora, Škurde, Male Rijeke ...

Igor

pre 7 godina

@(ptanje, 22. maj 2016 21:00)

Plaza Plavi Horizonti. Sitan, ali bas sitan pesak. Mozes i grudve da pravis, za dvorce od peska da ne pricam. Oblikuje se kako volis.

Politika nas unistila

pre 7 godina

Ja bih volio da dodjete, sto da ne. I vjerujte da se stidim svih sramnih odluka "moje" drzave.
Mi smo jedan narod!
Objavite komentar!

CETINJE 2

pre 7 godina

Što se tiče priča o skupoći u CG, mislim da ni Beograd nije jeftiniji, a ima manje da ponudi u smislu turizma. Pa plaćao sam zasebnu sobu u nekom ćumezu od hostela skoro 30e! Izlazak u BG ako nije skuplji, nije ni jeftiniji (mislim na obična mjesta, ne ekskluzivu).
A sad i pitanje za 'Cetinje': jesmo li se osjećali Crnogorcima i prije 15.vijeka ili je to taj 'pamtivijek'? Da ne bude zabune, i ja sam Crnogorac. Samo malo realnosti ne bi škodilo.

blok

pre 7 godina

@Cetinje - Hvala za lepe reči, samo ne razumem čemu priče ko je šta od pamtiveka. Meni su roditelji "otole", pa su Srbi. A da nije Srba, mislim da bi granica CG bila u Brajiće, a Primorci Srbi (ne mogu biti gorci, pa ni Crnogorci) bi bili u drugoj državi. Inače, blok 70 u N. Beogradu ima 17.000 stanovnika. Ipak neke stvari nisu za poređenje.

banezi

pre 7 godina

@ Računaju sa smanjenim brojem turista u Turskoj i još nekim zemljama. U takvim okolnostima +25% nije nerealno, bez obzira na moj odnos prema letovanju u Crnoj Gori. A letovao sam tamo. Doduše, 1983. poslednji put.
(Nije mnogo, 22. maj 2016 16:59)

Slaba ti matematika. Greška je u tekstu. Nije 800 000 evra nego 800 miliona evra, pa tih 25% više što kažeš, dođe oko milijardu evra.

Vojvodjanka

pre 7 godina

Sve najbolje i uspešnu sezonu želim i vama, dragi Crnogorci, kao i Grcima. Ipak, moja iskustva govore da o turizmu i odnosu cena/kvalitet i jedni i drugi imaju još mnoooogo toga da nauče od Turaka na primer. Hrvatsko more je prelepo, ali ipak postaje preskupo za naš standard iz godine u godinu, naprosto nismo više njihova ciljna grupa.

Skupo!!

pre 7 godina

Smeštaj jako skup, iole normalan apartman,(tročlana porodica) 30kvm,50-60€/dan.
(Skupo!!, 22. maj 2016 17:04)

Skupo je za tebe, inace realno nije skupo. Gde ima jeftinije? 10 dana apartman od 30m? za 500-600€...pa to je bagatela. Zbog toga idem u Grcku...iste cene kao u CG a ljubaznost, usluga, hrana...to ne moze da se poredi. Jos mi je Grcka, od Pozarevca gledano, i bliza, ako ne idem na ostrva.
(Sta treba da se desi da bih otisao u CG ili HR na more...Never!, 22. maj 2016 18:04)
Limasol prošle godine, apartman (istog ranga) 30-35€/dan,Italija, jadranska obala,
da biraš za 30-35€/dan,...

Sta treba da se desi da bih otisao u CG ili HR na more...Never!

pre 7 godina

Smeštaj jako skup, iole normalan apartman,(tročlana porodica) 30kvm,50-60€/dan.
(Skupo!!, 22. maj 2016 17:04)

Skupo je za tebe, inace realno nije skupo. Gde ima jeftinije? 10 dana apartman od 30m² za 500-600€...pa to je bagatela. Zbog toga idem u Grcku...iste cene kao u CG a ljubaznost, usluga, hrana...to ne moze da se poredi. Jos mi je Grcka, od Pozarevca gledano, i bliza, ako ne idem na ostrva.

Pera

pre 7 godina

Svasta ovde moze da se procita..vozim i ja do Tivta minimum 11 sati, vozim po ogranicenjima i uzivam..ne iskrivim se kao neki sto pisu ovde..doduse iskrivim se ali se ne zalim jer idem na odmor..apartman placam nesto manje od 15e, kupatilo, kuhinja, net..plaza betonska, klinac odusevljen bio prosle godine zbog skakanja, drustva..moli nas da idemo opet ove godine..kupujemo potrepstine u Lakovicu, cene nize nego u Bg..meni dosta..Cg vidimo se..

Ivan

pre 7 godina

Da SREDE puteve. Sva umobolna ograničenja brzine nametnuta radi otimanja novca da se preprave i zamene znakovima koji odgovaraju tim deonicama. Veći deo puta Budva - Tivat da bude 100 na sat ograničenje, Deonica ka Žanjicu 50 kroz naselje i 60 van naselja. Kada ovo urade, biće i više turista (i naravno da ne zaustavljaju za izmišljene prekršaje, poput vožnje sa upaljenim maglenkama: činjenica: maglenke osvetljuju 5 metara ispred, gledaju u put i NE ZASLEPLJUJU.).

ZORG

pre 7 godina

Da vam kazem najiskrenije - ovamo dje sam ja, na Svetom Stefanu sve je vise i vise Srba, Rusa, Francuza, Njemaca, Austrijanaca, Skandinavaca, a sad izgleda imamo i Kineze, Japance i Koreance...Ja necu da se zalim, svake godine sezona je brutalno dobra! Svaka je bolja od svake.

Ja imam 14 apartmana za izdavanje i svaki mi je izdat jos od 22-og Marta pa sve do kraja godine! Ljudi, do kraja godine! Imam i gostiju iz Srbije, Grcke, Novog Zelanda, Rusije, Australije, Kanade, SAD-a, Filipina, Meksika, ma ima tu svega i bitno je da samo dolaze!

A Srbi tradicionalno ma sto god javnost u Srbiji mislila, su ipak nasi domaci ljudi/gosti. Moze ovo izgledat kurtoazno ali zbilja jeste tako!

Cetinje

pre 7 godina

Evo kao 100% crnogorac mogu reći da mi crnogorci kroz istoriju nismo pokazali mržnju ni prema jednom narodu. Morate shvatiti da se mi osjećamo kao crnogorci ne od vremena mila i ostalih dnevnopolitičkih demagoga nego od pamtivijeka. Ne želim da govorim o raznim propagandama kroz istoriju i raznim idejama. Ne mogu to da gledam kao odraz čitave nacije već kao neuspjele ideje trenutno vladajućeg političkog tijela. Iako je moje Cetinje glavno utočište crnogoraca i crnogorske kulture istovremeno je i grad otvoren za sve. Nešto kao vaš Beograd iako je mnogo manji od njega. Sve vas poštujemo i cijenimo, i Srbe i Makedonce i Hrvate i Bošnjake i sve druge. Evo juče vidjeh nekoliko srpskih zastava i hrvatskih i albanskih na proslavi, niti jedan incident zbog toga nije bio. Važno je znati ko si pa sa tim stvarima nećeš imati problem. Ovako je to na Cetinje, za ostala mjesta ne garantujem. Pozdrav veliki Srpski narode!

Nije mnogo

pre 7 godina

"u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu" - okej, mislim malo je veliki skok ali hajde dobro...'

(phreak, 22. maj 2016 15:27)

Računaju sa smanjenim brojem turista u Turskoj i još nekim zemljama. U takvim okolnostima +25% nije nerealno, bez obzira na moj odnos prema letovanju u Crnoj Gori. A letovao sam tamo. Doduše, 1983. poslednji put.

Darko

pre 7 godina

Povezao bih ovaj tekst sa vasim danasnjim tekstom"Maturanti u Crnoj Gori pevali o Kosovu,direktor pozvao policiju".Sve sto bih dalje rekao bilo bi suvisno.

Krle

pre 7 godina

Iskren savet svima koji planiraju da idu na more u Crnu Goru. Obratite pažnju na tarife u hotelima, pošto za goste iz regiona je ,u hotelima u Bečićima i Budvi, skuplja cena za noćenje nego za goste iz zapadne Evrope i Rusije. Najbolje je rezervisati preko ruskih agencija, pošto su njihove cene i za trećinu jeftinije od cena koje su rezervisane za nas komšije. Teško će oni dostići tu milijardu, ako im je glavna zarada na turistima iz regiona...

ameba

pre 7 godina

bez ostrašćenosti. za teško zarađene pare na odmor idem u grčku.
hrvatska je skupa za ono što nudi + za srbe nije bezbedno, idem da se odmorim a ne da pazim na naglasak i šta pričam.
crna gora je preskupa za nikakvu uslugu (infrastruktura ne postoji).
dakle grčka.

očekujem brdo minuseva

pre 7 godina

Sad će da se jave grčki turistički botovi(turistički vodiči bez licence koji spavaju po podrumima Paralije,Pefkohorija i sl). . .Nikad više Crna Gora,fekalije u moru,neljubazni konobari,preskupe ležaljke itd. . .Znamo sve,al smo bili,videli,znamo istinu i odosmo opet.

maja_bi

pre 7 godina

ja bi dosla ali moja devojka kaze da niste spremni da nas primite...
To kad se izmeni, vrlo rado... Ako se zagrlimo - ne valja. Ako se drzimo za ruku, opet ne valja. Ako se ne daj Boze poljubimo, kuku naopako... Na sve to, skupoca, losa higijena... zasto bismo sebe stresirale...

phreak

pre 7 godina

"u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu" - okej, mislim malo je veliki skok ali hajde dobro...

Dušan

pre 7 godina

Ipak ste vi daleko od nas ili mi od vas.Udaljili ste se svojim "radom" na negovanju tradicije sa Srbijom. Kad su vas otkačili drugi sad vam i Srbi dobri, samo se pitam dokle će to trajati? Nek ste vi nama živi i zdravi i gostite vi neke druge strance a ne nas.

Dušan

pre 7 godina

Ipak ste vi daleko od nas ili mi od vas.Udaljili ste se svojim "radom" na negovanju tradicije sa Srbijom. Kad su vas otkačili drugi sad vam i Srbi dobri, samo se pitam dokle će to trajati? Nek ste vi nama živi i zdravi i gostite vi neke druge strance a ne nas.

ameba

pre 7 godina

bez ostrašćenosti. za teško zarađene pare na odmor idem u grčku.
hrvatska je skupa za ono što nudi + za srbe nije bezbedno, idem da se odmorim a ne da pazim na naglasak i šta pričam.
crna gora je preskupa za nikakvu uslugu (infrastruktura ne postoji).
dakle grčka.

Darko

pre 7 godina

Povezao bih ovaj tekst sa vasim danasnjim tekstom"Maturanti u Crnoj Gori pevali o Kosovu,direktor pozvao policiju".Sve sto bih dalje rekao bilo bi suvisno.

maja_bi

pre 7 godina

ja bi dosla ali moja devojka kaze da niste spremni da nas primite...
To kad se izmeni, vrlo rado... Ako se zagrlimo - ne valja. Ako se drzimo za ruku, opet ne valja. Ako se ne daj Boze poljubimo, kuku naopako... Na sve to, skupoca, losa higijena... zasto bismo sebe stresirale...

Krle

pre 7 godina

Iskren savet svima koji planiraju da idu na more u Crnu Goru. Obratite pažnju na tarife u hotelima, pošto za goste iz regiona je ,u hotelima u Bečićima i Budvi, skuplja cena za noćenje nego za goste iz zapadne Evrope i Rusije. Najbolje je rezervisati preko ruskih agencija, pošto su njihove cene i za trećinu jeftinije od cena koje su rezervisane za nas komšije. Teško će oni dostići tu milijardu, ako im je glavna zarada na turistima iz regiona...

Politika nas unistila

pre 7 godina

Ja bih volio da dodjete, sto da ne. I vjerujte da se stidim svih sramnih odluka "moje" drzave.
Mi smo jedan narod!
Objavite komentar!

phreak

pre 7 godina

"u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu" - okej, mislim malo je veliki skok ali hajde dobro...

blok

pre 7 godina

@Cetinje - Hvala za lepe reči, samo ne razumem čemu priče ko je šta od pamtiveka. Meni su roditelji "otole", pa su Srbi. A da nije Srba, mislim da bi granica CG bila u Brajiće, a Primorci Srbi (ne mogu biti gorci, pa ni Crnogorci) bi bili u drugoj državi. Inače, blok 70 u N. Beogradu ima 17.000 stanovnika. Ipak neke stvari nisu za poređenje.

Skupo!!

pre 7 godina

Smeštaj jako skup, iole normalan apartman,(tročlana porodica) 30kvm,50-60€/dan.
(Skupo!!, 22. maj 2016 17:04)

Skupo je za tebe, inace realno nije skupo. Gde ima jeftinije? 10 dana apartman od 30m? za 500-600€...pa to je bagatela. Zbog toga idem u Grcku...iste cene kao u CG a ljubaznost, usluga, hrana...to ne moze da se poredi. Jos mi je Grcka, od Pozarevca gledano, i bliza, ako ne idem na ostrva.
(Sta treba da se desi da bih otisao u CG ili HR na more...Never!, 22. maj 2016 18:04)
Limasol prošle godine, apartman (istog ranga) 30-35€/dan,Italija, jadranska obala,
da biraš za 30-35€/dan,...

ZORG

pre 7 godina

Da vam kazem najiskrenije - ovamo dje sam ja, na Svetom Stefanu sve je vise i vise Srba, Rusa, Francuza, Njemaca, Austrijanaca, Skandinavaca, a sad izgleda imamo i Kineze, Japance i Koreance...Ja necu da se zalim, svake godine sezona je brutalno dobra! Svaka je bolja od svake.

Ja imam 14 apartmana za izdavanje i svaki mi je izdat jos od 22-og Marta pa sve do kraja godine! Ljudi, do kraja godine! Imam i gostiju iz Srbije, Grcke, Novog Zelanda, Rusije, Australije, Kanade, SAD-a, Filipina, Meksika, ma ima tu svega i bitno je da samo dolaze!

A Srbi tradicionalno ma sto god javnost u Srbiji mislila, su ipak nasi domaci ljudi/gosti. Moze ovo izgledat kurtoazno ali zbilja jeste tako!

Vojvodjanka

pre 7 godina

Sve najbolje i uspešnu sezonu želim i vama, dragi Crnogorci, kao i Grcima. Ipak, moja iskustva govore da o turizmu i odnosu cena/kvalitet i jedni i drugi imaju još mnoooogo toga da nauče od Turaka na primer. Hrvatsko more je prelepo, ali ipak postaje preskupo za naš standard iz godine u godinu, naprosto nismo više njihova ciljna grupa.

očekujem brdo minuseva

pre 7 godina

Sad će da se jave grčki turistički botovi(turistički vodiči bez licence koji spavaju po podrumima Paralije,Pefkohorija i sl). . .Nikad više Crna Gora,fekalije u moru,neljubazni konobari,preskupe ležaljke itd. . .Znamo sve,al smo bili,videli,znamo istinu i odosmo opet.

Ivan

pre 7 godina

Da SREDE puteve. Sva umobolna ograničenja brzine nametnuta radi otimanja novca da se preprave i zamene znakovima koji odgovaraju tim deonicama. Veći deo puta Budva - Tivat da bude 100 na sat ograničenje, Deonica ka Žanjicu 50 kroz naselje i 60 van naselja. Kada ovo urade, biće i više turista (i naravno da ne zaustavljaju za izmišljene prekršaje, poput vožnje sa upaljenim maglenkama: činjenica: maglenke osvetljuju 5 metara ispred, gledaju u put i NE ZASLEPLJUJU.).

CETINJE 2

pre 7 godina

Što se tiče priča o skupoći u CG, mislim da ni Beograd nije jeftiniji, a ima manje da ponudi u smislu turizma. Pa plaćao sam zasebnu sobu u nekom ćumezu od hostela skoro 30e! Izlazak u BG ako nije skuplji, nije ni jeftiniji (mislim na obična mjesta, ne ekskluzivu).
A sad i pitanje za 'Cetinje': jesmo li se osjećali Crnogorcima i prije 15.vijeka ili je to taj 'pamtivijek'? Da ne bude zabune, i ja sam Crnogorac. Samo malo realnosti ne bi škodilo.

Nije mnogo

pre 7 godina

"u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu" - okej, mislim malo je veliki skok ali hajde dobro...'

(phreak, 22. maj 2016 15:27)

Računaju sa smanjenim brojem turista u Turskoj i još nekim zemljama. U takvim okolnostima +25% nije nerealno, bez obzira na moj odnos prema letovanju u Crnoj Gori. A letovao sam tamo. Doduše, 1983. poslednji put.

twister

pre 7 godina

Da sam, kojim slucajem, u Beogradu (NSadu....) okruzen Grcima, da su isti napravili klanove na svakom koraku, u sportu, svakoj drzavnoj firmi, ustanovi, da pritom ne vole moju zemlju a na svakom koraku se ponose svojom, da je desetinama godina razaraju i unazadju, itd.....itd, svakako ne bih isao kod njih na letovanje. Ustvari, ne bih zeleo ni da ih vidim a ni da ih cujem.

Cetinje

pre 7 godina

Evo kao 100% crnogorac mogu reći da mi crnogorci kroz istoriju nismo pokazali mržnju ni prema jednom narodu. Morate shvatiti da se mi osjećamo kao crnogorci ne od vremena mila i ostalih dnevnopolitičkih demagoga nego od pamtivijeka. Ne želim da govorim o raznim propagandama kroz istoriju i raznim idejama. Ne mogu to da gledam kao odraz čitave nacije već kao neuspjele ideje trenutno vladajućeg političkog tijela. Iako je moje Cetinje glavno utočište crnogoraca i crnogorske kulture istovremeno je i grad otvoren za sve. Nešto kao vaš Beograd iako je mnogo manji od njega. Sve vas poštujemo i cijenimo, i Srbe i Makedonce i Hrvate i Bošnjake i sve druge. Evo juče vidjeh nekoliko srpskih zastava i hrvatskih i albanskih na proslavi, niti jedan incident zbog toga nije bio. Važno je znati ko si pa sa tim stvarima nećeš imati problem. Ovako je to na Cetinje, za ostala mjesta ne garantujem. Pozdrav veliki Srpski narode!

Sta treba da se desi da bih otisao u CG ili HR na more...Never!

pre 7 godina

Smeštaj jako skup, iole normalan apartman,(tročlana porodica) 30kvm,50-60€/dan.
(Skupo!!, 22. maj 2016 17:04)

Skupo je za tebe, inace realno nije skupo. Gde ima jeftinije? 10 dana apartman od 30m² za 500-600€...pa to je bagatela. Zbog toga idem u Grcku...iste cene kao u CG a ljubaznost, usluga, hrana...to ne moze da se poredi. Jos mi je Grcka, od Pozarevca gledano, i bliza, ako ne idem na ostrva.

Srbin iz CG

pre 7 godina

Ma da, sad zovu turiste iz Srbije, a lajali su prije 3-4 godine svi od ministra turizma pa nanize kako se treba otarasiti "paradajiz turista" iz Srbije jer njihov vrli Montenegro treba da bude elitna turisticka destinacija. Sad placu za turistima iz Srbije. Srbin sam iz CG i zahvaljujuci tome koliko "dobro" zivimo ovde more nisam vidio godinama, a da mogu da odem na more to svakako ne bi bilo u CG, nego Grcka ili bilo dje drugo. Cijene na CG primorju astronomske a usluga katastrofa.

Pera

pre 7 godina

Svasta ovde moze da se procita..vozim i ja do Tivta minimum 11 sati, vozim po ogranicenjima i uzivam..ne iskrivim se kao neki sto pisu ovde..doduse iskrivim se ali se ne zalim jer idem na odmor..apartman placam nesto manje od 15e, kupatilo, kuhinja, net..plaza betonska, klinac odusevljen bio prosle godine zbog skakanja, drustva..moli nas da idemo opet ove godine..kupujemo potrepstine u Lakovicu, cene nize nego u Bg..meni dosta..Cg vidimo se..

Mile

pre 7 godina

Hit mi je ovo kako se komšije sete Srba svake godine kad leto zakuca na vrata...Cele godine smo im krivi za svaku nevolju, od crnih rupa u svemiru, do spoljnotrgovinskog deficita, ali kad Sunce ogreje, stižu tapšanja po ramenu, bibordi po beogradskim ulicama i novinari koji plaćenim tekstovima podsećaju Srbe na slane jadranske sentimente...Kako je to slatko, prosto suza suzu stiže... Da neko ode u Cg, to i da razumem, tamo je Boka, nevesta Jadrana i jedino parče mora na svetu na kome se naš čovek oseća kao da sedi na ušću Save u Dunav, da se ne lažemo. Ali da je neko Srbin pa ode u Hrvatsku na letovanje, ostavi teško zarađene pare da bi pazio na naglasak i finansirao državu koja organizuje hodočašća na Blajburgu,to je jednostavno neukusno...

veljkokreveljko

pre 7 godina

Šta će Vam "paradajz" turisti, bolje da Vam dođu Nemci,Austrijanci.Stižem za četrdeset dana na Tasos kod braće Grka a bivšoj braći Hrvatima i Crnogorcima želim uspešnu sezonu i neka je sa srećom
P.S od Germana se nećete ovajditi, oni bi letovali i u Siriji sa sve pancirima samo da se sačuva koji evro.

otac

pre 7 godina

Iako sam sebi rekao nikad ne reci nikad, od poslednjeg boravka u CG ista me verovatno neće više videti. Takvu neljubaznost i drskost od vlasnika privatne plaže nisam očekivao. Da mi se dere sa obale što sam seo na bovu da odmorim od plivanja (nisam baš vaterpolista, a ni bova nije blizu obale). Citiram gospodina vlasnika "Sjaši s bove". Sjahaću i s bove, plaže, a bogami odjahaću i iz tvoje zemlje. Žao mi jedino konobara koji mi se izvinjavao.

banezi

pre 7 godina

@ Računaju sa smanjenim brojem turista u Turskoj i još nekim zemljama. U takvim okolnostima +25% nije nerealno, bez obzira na moj odnos prema letovanju u Crnoj Gori. A letovao sam tamo. Doduše, 1983. poslednji put.
(Nije mnogo, 22. maj 2016 16:59)

Slaba ti matematika. Greška je u tekstu. Nije 800 000 evra nego 800 miliona evra, pa tih 25% više što kažeš, dođe oko milijardu evra.

Igor

pre 7 godina

@(ptanje, 22. maj 2016 21:00)

Plaza Plavi Horizonti. Sitan, ali bas sitan pesak. Mozes i grudve da pravis, za dvorce od peska da ne pricam. Oblikuje se kako volis.

Igor

pre 7 godina

@(Ivan, 22. maj 2016 17:18)
Sada je tu ogranicenje 50-80km/h, sto je za taj put i vise nego dovoljno. Gledano od budve, preko brda i ne moze brze od 50-60. Posle kratka deonica 50-60 jer ima naseljenih mesta. Onda ide pravac od 80km/h, pa zadnjih par km do skretanja za kotor od 50-60km/h. Ima previse ukljucenja na taj put i prodavnica/firmi koliko volis. Od skretanja je cini mi se ogranicenje isto 70 ili 80 do samog ulaska u Tivat. Na takav put staviti 100km/h je smrtna presuda brojnim ucesnicima u saobracaju.

Zanjic? Prosto ne znam da li si ozbiljan ili si malo otisao s pamecu. Pa gde ces tamo voziti vise od 30-40-50km/h? Put dobar, ali uzan, nepregledan, sa previse krivina iza kojih se apsolutno nista ne vidi. Teorijski je moguce voziti 60km/h, ali da je put zatvoren samo za tebe. Dva auta se veoma tesko mimoilaze, neretko jedan mora nazad. Za kamione i bilo koja veca vozila i da ne pricam.

Prosto ne mogu da verujem sta sam od tebe procitao, to bi bilo slicno kao kad bi za prvih 50-80km ibarske od beograda hteo ogranicenje od 100km/h. Pa jel to realno?

Marija-Buje

pre 7 godina

Prijateljima Crnogorcima želim što uspješniju sezonu! A što se tiče onoga tko je napisao da je u Italiji na jadranskoj obali apartman 30-35 eura, samo bih dodala - po OSOBI! Talijani kod nas dolaze jer im je 50 eura za apartman bagatela. Ja svoj izdajem po 45 eura na vrhuncu sezone i imam info iz prve ruke upravo od Talijana, a oni nam dolaze u 90% slučajeva: na jadranskoj obali s one strane, u Italiji doslovno ne postoji apartman na vrhuncu sezone ispod 70 eura. Ni najmanja garsonijera. Tko ne vjeruje nek ukuca u bilo koju tražilicu Lignano Sabbiadoro + apartment rent+ price (a to je dno dna talijanskog turizma), pa neka provjeri kolike su im cijene. Ako nađete ispod 70 eura u sezoni, kod mene imate besplatan vikend!

boris

pre 7 godina

Meni se baš sviđa od kako su uveli red u saobraćaj, mnogo manje brinem a ništa značajno vremenski. Sređuju oni puteve, brže od nas, krenuo sad i autoput.
Budva Tivat je bio primer bahate vožnje, ali su i to doveli u red.
Meni je baš krivo što se kod popustilo stvarima kao što su mahlenke, jer nije tačno da OSVETLJAVAJU SAMO ISPRED, nego obično i RASIPAJU. A naročito smetaju zadnje. Vožnja sa njima kad je dobra vidljivost je NEKULTURA.
Prema tome, braćo Crnogorci, vidimo se i zato što ste uređeniji, a ne samo zbog mora, Komova, Žijeva, Durmitora, Škurde, Male Rijeke ...

aleksandar

pre 7 godina

Hocemo, samo prvo očistite g. iz vode, kanalizacija vam se izliva odmah kod plaža... Plus ona muzika od koje ne možeš da spavaš do 2-3h. Plus ne možeš da nadješ mesto na plaži...Kad bolje razmislim ipaknećemo dolaziti.
I da, bio sam u Linjanu, koje je pomenuto u komentarima i tamo sam se osećao kao u holivudskom filmu. Crnogorci moraju još dugo da giljaju da bi dostigli taj nivo (verovatno nikad). Kada se uporedi sa Crnom Gorom, letovanje u Linjanu vredi svakog centa razlike u ceni , pa i više.

Igor

pre 7 godina

@(Ivan, 22. maj 2016 23:10)

Brdo imas i kad se ide kroz tunel. Nisam ni mislio na Topliski put. Nisam isao tamo, ali kazu da je bas los. Ostale puteve sam prosao nebrojeno puta i stojim iza onoga sto sam rekao. Ogranicenja na tim putevima su REALNA.

Ivan

pre 7 godina

@Igor

Da nisam često tamo, pa da pomislim da govoriš istinu. A sve si pogrešne puteve naveo. Jadranska magistrala je jedan od njih. I o toj deonici govorim, a ne o putu preko brda. Preko brda je put kao kolski.

očekujem brdo minuseva

pre 7 godina

Sad će da se jave grčki turistički botovi(turistički vodiči bez licence koji spavaju po podrumima Paralije,Pefkohorija i sl). . .Nikad više Crna Gora,fekalije u moru,neljubazni konobari,preskupe ležaljke itd. . .Znamo sve,al smo bili,videli,znamo istinu i odosmo opet.

Cetinje

pre 7 godina

Evo kao 100% crnogorac mogu reći da mi crnogorci kroz istoriju nismo pokazali mržnju ni prema jednom narodu. Morate shvatiti da se mi osjećamo kao crnogorci ne od vremena mila i ostalih dnevnopolitičkih demagoga nego od pamtivijeka. Ne želim da govorim o raznim propagandama kroz istoriju i raznim idejama. Ne mogu to da gledam kao odraz čitave nacije već kao neuspjele ideje trenutno vladajućeg političkog tijela. Iako je moje Cetinje glavno utočište crnogoraca i crnogorske kulture istovremeno je i grad otvoren za sve. Nešto kao vaš Beograd iako je mnogo manji od njega. Sve vas poštujemo i cijenimo, i Srbe i Makedonce i Hrvate i Bošnjake i sve druge. Evo juče vidjeh nekoliko srpskih zastava i hrvatskih i albanskih na proslavi, niti jedan incident zbog toga nije bio. Važno je znati ko si pa sa tim stvarima nećeš imati problem. Ovako je to na Cetinje, za ostala mjesta ne garantujem. Pozdrav veliki Srpski narode!

ZORG

pre 7 godina

Da vam kazem najiskrenije - ovamo dje sam ja, na Svetom Stefanu sve je vise i vise Srba, Rusa, Francuza, Njemaca, Austrijanaca, Skandinavaca, a sad izgleda imamo i Kineze, Japance i Koreance...Ja necu da se zalim, svake godine sezona je brutalno dobra! Svaka je bolja od svake.

Ja imam 14 apartmana za izdavanje i svaki mi je izdat jos od 22-og Marta pa sve do kraja godine! Ljudi, do kraja godine! Imam i gostiju iz Srbije, Grcke, Novog Zelanda, Rusije, Australije, Kanade, SAD-a, Filipina, Meksika, ma ima tu svega i bitno je da samo dolaze!

A Srbi tradicionalno ma sto god javnost u Srbiji mislila, su ipak nasi domaci ljudi/gosti. Moze ovo izgledat kurtoazno ali zbilja jeste tako!

Pera

pre 7 godina

Svasta ovde moze da se procita..vozim i ja do Tivta minimum 11 sati, vozim po ogranicenjima i uzivam..ne iskrivim se kao neki sto pisu ovde..doduse iskrivim se ali se ne zalim jer idem na odmor..apartman placam nesto manje od 15e, kupatilo, kuhinja, net..plaza betonska, klinac odusevljen bio prosle godine zbog skakanja, drustva..moli nas da idemo opet ove godine..kupujemo potrepstine u Lakovicu, cene nize nego u Bg..meni dosta..Cg vidimo se..

boris

pre 7 godina

Meni se baš sviđa od kako su uveli red u saobraćaj, mnogo manje brinem a ništa značajno vremenski. Sređuju oni puteve, brže od nas, krenuo sad i autoput.
Budva Tivat je bio primer bahate vožnje, ali su i to doveli u red.
Meni je baš krivo što se kod popustilo stvarima kao što su mahlenke, jer nije tačno da OSVETLJAVAJU SAMO ISPRED, nego obično i RASIPAJU. A naročito smetaju zadnje. Vožnja sa njima kad je dobra vidljivost je NEKULTURA.
Prema tome, braćo Crnogorci, vidimo se i zato što ste uređeniji, a ne samo zbog mora, Komova, Žijeva, Durmitora, Škurde, Male Rijeke ...

Igor

pre 7 godina

@(ptanje, 22. maj 2016 21:00)

Plaza Plavi Horizonti. Sitan, ali bas sitan pesak. Mozes i grudve da pravis, za dvorce od peska da ne pricam. Oblikuje se kako volis.

maja_bi

pre 7 godina

ja bi dosla ali moja devojka kaze da niste spremni da nas primite...
To kad se izmeni, vrlo rado... Ako se zagrlimo - ne valja. Ako se drzimo za ruku, opet ne valja. Ako se ne daj Boze poljubimo, kuku naopako... Na sve to, skupoca, losa higijena... zasto bismo sebe stresirale...

Politika nas unistila

pre 7 godina

Ja bih volio da dodjete, sto da ne. I vjerujte da se stidim svih sramnih odluka "moje" drzave.
Mi smo jedan narod!
Objavite komentar!

Vojvodjanka

pre 7 godina

Sve najbolje i uspešnu sezonu želim i vama, dragi Crnogorci, kao i Grcima. Ipak, moja iskustva govore da o turizmu i odnosu cena/kvalitet i jedni i drugi imaju još mnoooogo toga da nauče od Turaka na primer. Hrvatsko more je prelepo, ali ipak postaje preskupo za naš standard iz godine u godinu, naprosto nismo više njihova ciljna grupa.

Sta treba da se desi da bih otisao u CG ili HR na more...Never!

pre 7 godina

Smeštaj jako skup, iole normalan apartman,(tročlana porodica) 30kvm,50-60€/dan.
(Skupo!!, 22. maj 2016 17:04)

Skupo je za tebe, inace realno nije skupo. Gde ima jeftinije? 10 dana apartman od 30m² za 500-600€...pa to je bagatela. Zbog toga idem u Grcku...iste cene kao u CG a ljubaznost, usluga, hrana...to ne moze da se poredi. Jos mi je Grcka, od Pozarevca gledano, i bliza, ako ne idem na ostrva.

Marija-Buje

pre 7 godina

Prijateljima Crnogorcima želim što uspješniju sezonu! A što se tiče onoga tko je napisao da je u Italiji na jadranskoj obali apartman 30-35 eura, samo bih dodala - po OSOBI! Talijani kod nas dolaze jer im je 50 eura za apartman bagatela. Ja svoj izdajem po 45 eura na vrhuncu sezone i imam info iz prve ruke upravo od Talijana, a oni nam dolaze u 90% slučajeva: na jadranskoj obali s one strane, u Italiji doslovno ne postoji apartman na vrhuncu sezone ispod 70 eura. Ni najmanja garsonijera. Tko ne vjeruje nek ukuca u bilo koju tražilicu Lignano Sabbiadoro + apartment rent+ price (a to je dno dna talijanskog turizma), pa neka provjeri kolike su im cijene. Ako nađete ispod 70 eura u sezoni, kod mene imate besplatan vikend!

Dušan

pre 7 godina

Ipak ste vi daleko od nas ili mi od vas.Udaljili ste se svojim "radom" na negovanju tradicije sa Srbijom. Kad su vas otkačili drugi sad vam i Srbi dobri, samo se pitam dokle će to trajati? Nek ste vi nama živi i zdravi i gostite vi neke druge strance a ne nas.

CETINJE 2

pre 7 godina

Što se tiče priča o skupoći u CG, mislim da ni Beograd nije jeftiniji, a ima manje da ponudi u smislu turizma. Pa plaćao sam zasebnu sobu u nekom ćumezu od hostela skoro 30e! Izlazak u BG ako nije skuplji, nije ni jeftiniji (mislim na obična mjesta, ne ekskluzivu).
A sad i pitanje za 'Cetinje': jesmo li se osjećali Crnogorcima i prije 15.vijeka ili je to taj 'pamtivijek'? Da ne bude zabune, i ja sam Crnogorac. Samo malo realnosti ne bi škodilo.

Ivan

pre 7 godina

Da SREDE puteve. Sva umobolna ograničenja brzine nametnuta radi otimanja novca da se preprave i zamene znakovima koji odgovaraju tim deonicama. Veći deo puta Budva - Tivat da bude 100 na sat ograničenje, Deonica ka Žanjicu 50 kroz naselje i 60 van naselja. Kada ovo urade, biće i više turista (i naravno da ne zaustavljaju za izmišljene prekršaje, poput vožnje sa upaljenim maglenkama: činjenica: maglenke osvetljuju 5 metara ispred, gledaju u put i NE ZASLEPLJUJU.).

ameba

pre 7 godina

bez ostrašćenosti. za teško zarađene pare na odmor idem u grčku.
hrvatska je skupa za ono što nudi + za srbe nije bezbedno, idem da se odmorim a ne da pazim na naglasak i šta pričam.
crna gora je preskupa za nikakvu uslugu (infrastruktura ne postoji).
dakle grčka.

Skupo!!

pre 7 godina

Smeštaj jako skup, iole normalan apartman,(tročlana porodica) 30kvm,50-60€/dan.
(Skupo!!, 22. maj 2016 17:04)

Skupo je za tebe, inace realno nije skupo. Gde ima jeftinije? 10 dana apartman od 30m? za 500-600€...pa to je bagatela. Zbog toga idem u Grcku...iste cene kao u CG a ljubaznost, usluga, hrana...to ne moze da se poredi. Jos mi je Grcka, od Pozarevca gledano, i bliza, ako ne idem na ostrva.
(Sta treba da se desi da bih otisao u CG ili HR na more...Never!, 22. maj 2016 18:04)
Limasol prošle godine, apartman (istog ranga) 30-35€/dan,Italija, jadranska obala,
da biraš za 30-35€/dan,...

Darko

pre 7 godina

Povezao bih ovaj tekst sa vasim danasnjim tekstom"Maturanti u Crnoj Gori pevali o Kosovu,direktor pozvao policiju".Sve sto bih dalje rekao bilo bi suvisno.

blok

pre 7 godina

@Cetinje - Hvala za lepe reči, samo ne razumem čemu priče ko je šta od pamtiveka. Meni su roditelji "otole", pa su Srbi. A da nije Srba, mislim da bi granica CG bila u Brajiće, a Primorci Srbi (ne mogu biti gorci, pa ni Crnogorci) bi bili u drugoj državi. Inače, blok 70 u N. Beogradu ima 17.000 stanovnika. Ipak neke stvari nisu za poređenje.

Nije mnogo

pre 7 godina

"u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu" - okej, mislim malo je veliki skok ali hajde dobro...'

(phreak, 22. maj 2016 15:27)

Računaju sa smanjenim brojem turista u Turskoj i još nekim zemljama. U takvim okolnostima +25% nije nerealno, bez obzira na moj odnos prema letovanju u Crnoj Gori. A letovao sam tamo. Doduše, 1983. poslednji put.

phreak

pre 7 godina

"u prošloj godini ostvarila više od 800.000 evra prihoda od turizma, a da ove godine cilja na milijardu" - okej, mislim malo je veliki skok ali hajde dobro...

Krle

pre 7 godina

Iskren savet svima koji planiraju da idu na more u Crnu Goru. Obratite pažnju na tarife u hotelima, pošto za goste iz regiona je ,u hotelima u Bečićima i Budvi, skuplja cena za noćenje nego za goste iz zapadne Evrope i Rusije. Najbolje je rezervisati preko ruskih agencija, pošto su njihove cene i za trećinu jeftinije od cena koje su rezervisane za nas komšije. Teško će oni dostići tu milijardu, ako im je glavna zarada na turistima iz regiona...

Ivan

pre 7 godina

@Igor

Da nisam često tamo, pa da pomislim da govoriš istinu. A sve si pogrešne puteve naveo. Jadranska magistrala je jedan od njih. I o toj deonici govorim, a ne o putu preko brda. Preko brda je put kao kolski.

banezi

pre 7 godina

@ Računaju sa smanjenim brojem turista u Turskoj i još nekim zemljama. U takvim okolnostima +25% nije nerealno, bez obzira na moj odnos prema letovanju u Crnoj Gori. A letovao sam tamo. Doduše, 1983. poslednji put.
(Nije mnogo, 22. maj 2016 16:59)

Slaba ti matematika. Greška je u tekstu. Nije 800 000 evra nego 800 miliona evra, pa tih 25% više što kažeš, dođe oko milijardu evra.

Srbin iz CG

pre 7 godina

Ma da, sad zovu turiste iz Srbije, a lajali su prije 3-4 godine svi od ministra turizma pa nanize kako se treba otarasiti "paradajiz turista" iz Srbije jer njihov vrli Montenegro treba da bude elitna turisticka destinacija. Sad placu za turistima iz Srbije. Srbin sam iz CG i zahvaljujuci tome koliko "dobro" zivimo ovde more nisam vidio godinama, a da mogu da odem na more to svakako ne bi bilo u CG, nego Grcka ili bilo dje drugo. Cijene na CG primorju astronomske a usluga katastrofa.

Igor

pre 7 godina

@(Ivan, 22. maj 2016 17:18)
Sada je tu ogranicenje 50-80km/h, sto je za taj put i vise nego dovoljno. Gledano od budve, preko brda i ne moze brze od 50-60. Posle kratka deonica 50-60 jer ima naseljenih mesta. Onda ide pravac od 80km/h, pa zadnjih par km do skretanja za kotor od 50-60km/h. Ima previse ukljucenja na taj put i prodavnica/firmi koliko volis. Od skretanja je cini mi se ogranicenje isto 70 ili 80 do samog ulaska u Tivat. Na takav put staviti 100km/h je smrtna presuda brojnim ucesnicima u saobracaju.

Zanjic? Prosto ne znam da li si ozbiljan ili si malo otisao s pamecu. Pa gde ces tamo voziti vise od 30-40-50km/h? Put dobar, ali uzan, nepregledan, sa previse krivina iza kojih se apsolutno nista ne vidi. Teorijski je moguce voziti 60km/h, ali da je put zatvoren samo za tebe. Dva auta se veoma tesko mimoilaze, neretko jedan mora nazad. Za kamione i bilo koja veca vozila i da ne pricam.

Prosto ne mogu da verujem sta sam od tebe procitao, to bi bilo slicno kao kad bi za prvih 50-80km ibarske od beograda hteo ogranicenje od 100km/h. Pa jel to realno?

veljkokreveljko

pre 7 godina

Šta će Vam "paradajz" turisti, bolje da Vam dođu Nemci,Austrijanci.Stižem za četrdeset dana na Tasos kod braće Grka a bivšoj braći Hrvatima i Crnogorcima želim uspešnu sezonu i neka je sa srećom
P.S od Germana se nećete ovajditi, oni bi letovali i u Siriji sa sve pancirima samo da se sačuva koji evro.

Mile

pre 7 godina

Hit mi je ovo kako se komšije sete Srba svake godine kad leto zakuca na vrata...Cele godine smo im krivi za svaku nevolju, od crnih rupa u svemiru, do spoljnotrgovinskog deficita, ali kad Sunce ogreje, stižu tapšanja po ramenu, bibordi po beogradskim ulicama i novinari koji plaćenim tekstovima podsećaju Srbe na slane jadranske sentimente...Kako je to slatko, prosto suza suzu stiže... Da neko ode u Cg, to i da razumem, tamo je Boka, nevesta Jadrana i jedino parče mora na svetu na kome se naš čovek oseća kao da sedi na ušću Save u Dunav, da se ne lažemo. Ali da je neko Srbin pa ode u Hrvatsku na letovanje, ostavi teško zarađene pare da bi pazio na naglasak i finansirao državu koja organizuje hodočašća na Blajburgu,to je jednostavno neukusno...

aleksandar

pre 7 godina

Hocemo, samo prvo očistite g. iz vode, kanalizacija vam se izliva odmah kod plaža... Plus ona muzika od koje ne možeš da spavaš do 2-3h. Plus ne možeš da nadješ mesto na plaži...Kad bolje razmislim ipaknećemo dolaziti.
I da, bio sam u Linjanu, koje je pomenuto u komentarima i tamo sam se osećao kao u holivudskom filmu. Crnogorci moraju još dugo da giljaju da bi dostigli taj nivo (verovatno nikad). Kada se uporedi sa Crnom Gorom, letovanje u Linjanu vredi svakog centa razlike u ceni , pa i više.

otac

pre 7 godina

Iako sam sebi rekao nikad ne reci nikad, od poslednjeg boravka u CG ista me verovatno neće više videti. Takvu neljubaznost i drskost od vlasnika privatne plaže nisam očekivao. Da mi se dere sa obale što sam seo na bovu da odmorim od plivanja (nisam baš vaterpolista, a ni bova nije blizu obale). Citiram gospodina vlasnika "Sjaši s bove". Sjahaću i s bove, plaže, a bogami odjahaću i iz tvoje zemlje. Žao mi jedino konobara koji mi se izvinjavao.

twister

pre 7 godina

Da sam, kojim slucajem, u Beogradu (NSadu....) okruzen Grcima, da su isti napravili klanove na svakom koraku, u sportu, svakoj drzavnoj firmi, ustanovi, da pritom ne vole moju zemlju a na svakom koraku se ponose svojom, da je desetinama godina razaraju i unazadju, itd.....itd, svakako ne bih isao kod njih na letovanje. Ustvari, ne bih zeleo ni da ih vidim a ni da ih cujem.

Igor

pre 7 godina

@(Ivan, 22. maj 2016 23:10)

Brdo imas i kad se ide kroz tunel. Nisam ni mislio na Topliski put. Nisam isao tamo, ali kazu da je bas los. Ostale puteve sam prosao nebrojeno puta i stojim iza onoga sto sam rekao. Ogranicenja na tim putevima su REALNA.