Četvrtak, 19.05.2016.

16:09

Australija traži radnike: Proverite imate li šansu

Dok mnogi razmišljaju da nađu neki "bolji život" u inostranstvu, sada vam se pruža prilika da to i učinite i otputujete u Australiju.

Izvor: Poslovni dnevnik

Australija traži radnike: Proverite imate li šansu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

MarkoPo

pre 7 godina

@Zlatan
Druze, vidim da ne zivis u australiji
Kinezi su ovde najveci izvor novca i rada pa onda skontaj sta cemo im mi pored njih...od nasih ko god je ovde dosao ili je na socijalnom ili mulja nesto...retko ko se okrene od nasih ka strancima i napravi uspeh...drugim recima, nasi te vuku na dno gde god da su

Treba vam bolje znanje engleskog jezika ...

pre 7 godina

A informaticari ?
(Zoran, 19. maj 2016 18:36)

ICT business Analyst
Systems Analyst
Analyst Programmer
Developer Programmer
Software Engineer
Computer Network & Systems Engineer

Kud ne zavrsih zanat, pravnik ne treba nikome? Anyone???
(aleksofthenorth, 20. maj 2016 07:41)

Barrister
Solicitor

My name is Zlatan

pre 7 godina

@Pa svaki dan vidim samo traze radnike svuda i takoo....Nemojte da ste smesni i raspitajte se malo pre nego nesto napisete.Ta lista postoji od pre 100 godina i sta s njom? Probajte da dodjete i bicete glatko odbijeni...nekom trebaju Srbi pored vrednih kineza i azijata koji su na par sati leta...posle 4 god ovde...bolje je nego bilo gde ali je stan 400 dolara nedeljno...ma mrzi me da pisem...ne lozite raju onim sto nije tacno. ko dobije vizu ko da je dobio loto ...
(MarkoPo, 20. maj 2016 01:09)
Prvi put čujem da su Australijanci fanovi imigracije Kineza i Azijata. Ima ih u Australiji, normalno to se ne moze zaustaviti, al nije interes Australije da je preplave Kinezi i demografski osvoje , Australija ima 24 milijuna stanovnika, pa sutra bi 50 milijuna Kineza došlo da im dozvole. Prime ih onoliko koliko su sigurni da mogu integrirati i asimilirati. Najpoželjniji su anglosaksonci, naravno, al mi jugici isto nismo loši, pa puno je tamo Hrvata, Makedonaca, Bosanaca , Srba (cak mislim najmanje - mislim da vi vise šibate Kanada - US) .. Uglavnom za stalno ce uz sve iste uvijete prije uzet Srbina nego Kineza. 100%.

johnny

pre 7 godina

Otisao pre 4 godina iz Nemacke u Australiju. Najbolja odluka u mom zivotu. Imao platu od 5500 € brutto, sad sam na 9.500 $. To je malo vise sad, al nije sve u parama. Zivot je daleko bolji nego u Nemackoj, od klime do drustva.

Cela procedura me kostala vise od 2 godine, jer mi posao nije bio na spisku. Platio oko 2000 $ samo za prevodilaca.

Zadovoljan

pre 7 godina

Nadam se ću otiči do septembra, prvo na studenstku, onda na 457 radnu vizu. Nemojte davati dezinformacije. Polaze se IELTS ili TOEFL kod nas, za neka normalna radna mjesta nivo je skoro osnovi. Istina je da treba prikazati na aplikaciji za vizu veliki iznos para, ali se moze se posuditi na par dana, ako već nemaš. I da meni su priznali i diplome bez ikakvih problema. Ne ispunjavam uslove za stalnu vizu odmah, pa ću morati na studentsku prvih par mjeseci, zatim se nadam radnu. Takođe mogu se "studirati" određeni zanati, tačnije radiš tamo i dobiješ stalne papire, samo se malo raspitajte.
Pozdrav i sretno svima!

Srki

pre 7 godina

(boby, 19. maj 2016 19:08)


Lupas gluposti, ja za 20 godina boravka ovde jedva da sam video malo veceg pauka, a zmije i ostale stvari nikad. Ajkulu jedino u aqua parku. Slobodno dodji, ako si voljan da radis, nagradice te Australijanci!

emigrant

pre 7 godina

Veće su šanse ako idete u paru...oženjeni,kao porodica sa sitnom decom.Povežite se sa crkvom...Sretno.
(bole, 19. maj 2016)

gde god da se odselite iz Srbije NE POVEZUJTE SE SA CRKVOM i ne trazite udruzenja "naših" jer ce vas to odbijati od integracije u drustvo! tamo cete pronaci sve ono zbog cega ste iz Srbije otisli, upascete u jedan mulj drustva i bicete zauvek gradjani drugog reda, kao posle i vasa deca, unuci, itd. nemojte ljude da delite na "naše" i "tudje", nego na dobre i lose bez obzira na naciju! bice vam zivot u inostranstvu mnogo lepsi bez Balkanaca u svom okruzenju, osecacete se kao deo drustva kom stvarno pripadate!

ludi_milojko

pre 7 godina

a ujedno,treba i B92 da malo edukuje ljude šta kako,koje su procedure kod Ambasade..
(0000, 19. maj 2016)

ti si bas spreman da se pomucis da odes, kad ocekujes da samo u novinama procitas sve sta i kako!?

gpz

pre 7 godina

Samo ne znam kog sam djavola studirao ekonomiju. Bolje da sam izucio zanat jer sa ovim nivoom engleskog, dobro bih prosao... tuga.

Neko nesto vise o zivotu tamo? Klima, ljudi, cene?

Pera

pre 7 godina

Za Australiju sam imao vise puta priliku da odem, ali nmg da zamislim sebe da zivim tamo, kad opasnost vreba sa svih strana, sve sto gmizi , leti i pliva opasno je po zivot! Ma reko neka hvala ;)(boby, 19. maj 2016 19:08)

Tako je, toliko je opasno da nema zivih australijanaca.

Zeka

pre 7 godina

Australija svake godine trazi ljude koji zele da zive i rade u Aus. Drzavljanstvo se dobija posle 4 godine. Ne treba vam nikakva crkva ni agencija da dodjete, lakse je preko agencije ako imate par hiljada da potrosite da vam neko rastumaci proces dobijanja vize. Treba da imate od 20-39, posle toga je jako tesko da skupite dovoljno poena. Poene dobijate za godine, znanje engleskog, zavrsenu skolu i radno iskustvo. Troskovi: Test engleskog IELTS 22.000, lekarski 100€, slanje diplome zavrsene skole na priznavanje (moze i potvrda iz firme da ste radili sa tim kvalifikacijama) oko 50.000 din. Kad sve to dobijete apli irate za vizu oko 2.400€, a sa vama mogu i zena i deca ako ih imate, s tim da i za njih treba lekarski i malo manje se placa aplikacija. Ako si zidar treba ti minimalni engleski, a ne da mozes da pises eseje. Zidar ima platu oko $300 na dan. Priroda je divna i nije opasna kako se kod nas prikazuje. Pa ko voli nek izvoli! Dobrodosli!

kobac

pre 7 godina

@0000: Iako licno zastupam ideju odlaska iz Srbije, ne slazem se da mediji treba to da promovisu. Mislim da je niihov zadatak zapravo suprotan, treba da se bore za bolji zivot gradjana, da otkrivaju afere i budu dodatni kontrolni organ, da izvestavaju realno i prenose necenzurisane vesti, da sire kulturu i sl al u Srbiji je sve naopako, pa i to. Zato sto je sve naopako, ne moze ni biti bolje a ti ako razmisljas o odlasku, ima gomila drugih izvora gde se mozes informisati o procesu i zahtevima. Govorim iz sopstvenog iskustva jer sam vec vise od godinu dana u Australiji i jos uvek trazim svoju srecu ali ne planiram povratak. Za sve vas koji razmisljate, trudite se da odete u neki od velikih gradova (Sidnej, Melburn i eventualno Brizbejn) jer jos jedino tamo moze donekle lakse da se nadje posao. Sve van toga je izuzetno tesko jer Australijska ekonomija posustaje i posla van velikih centara zapravo i nema mnogo. Naravno, dosta zavisi od vaseg zanimanja, ali ovo je neka generalna observacija. Srecno!

Marija Vasic

pre 7 godina

Pozdrav iz Adelaide. Ovde sam vec 10 tak godina. Nemojte previse da se nadate jer je veoma tesko poloziti ispite na engleskom ("academic level") osim ako niste veoma veoma dobri sa engleskim. Plus:sve se placa I sve je neizvesno. Lakse je otici u Kanadu. Ipak,treba pokusati ako verujete u sebe. Inace ne gubite vreme jer I ovde je kriza I nije kao pre. Cheers!

MarkoPo

pre 7 godina

Pa svaki dan vidim samo traze radnike svuda i takoo....Nemojte da ste smesni i raspitajte se malo pre nego nesto napisete.Ta lista postoji od pre 100 godina i sta s njom? Probajte da dodjete i bicete glatko odbijeni...nekom trebaju Srbi pored vrednih kineza i azijata koji su na par sati leta...posle 4 god ovde...bolje je nego bilo gde ali je stan 400 dolara nedeljno...ma mrzi me da pisem...ne lozite raju onim sto nije tacno. ko dobije vizu ko da je dobio loto ...

Ostajem ovde, bilo sunca ili ne

pre 7 godina

Engleski B2, Nemački B2, Mađarski B2, njihov pasoš mogu sutra da uzmem jer mi je baka Mađarica, ima me na spisku zanimanja koje traže, ali znate šta - ne idem nigde.Ovo je moja zemlja isto koliko i ovih štetočina koje je trenutno uništavaju.

0000

pre 7 godina

Išao bih sutra,ispunjavam uslove,ne bih se više ovde vraćao nikad jer ovde nikad sreće neće biti,ni za 300 godina,sem ako nisi kriminalac,pevaljka ili političar...a ujedno,treba i B92 da malo edukuje ljude šta kako,koje su procedure kod Ambasade..

sremac au

pre 7 godina

sistem radi!sa porodicom sam emigrirao pre 5 godina i dobio punu stalnu vizu kao autolimar.jak engleski i gomila papira i naravno malo para.preporucujem svima koji imaju zelju da probaju!

Dr P

pre 7 godina

Isto bejase pre 4 godine. Bejah posto sam ovde polozio Engleski u British council-u, to priznaju. E onda, da bih radio kao lekar sam morao da polazem pregrst testova, sto pismenih, prakticnih sto usmenih na kraju pred komisijom. Svako polaganje basnoslovno kosta a dok ne polozite sve racunajte bar par meseci. I nema trt vrt koja bese rec vec se svi medicinski izrazi traze na tecnom Engleskom. U sustini najveci problem je novac, treba tamo ziveti i platiti ta polaganja a to za nas standard mnogo izadje. Kome nije problem da ulozi dosta i godi mu sredina eto sanse.

Lol

pre 7 godina

Zasto bih trazio sansu kada vodja svaki dan otvara fabrike. Prosperitet. Valjda ce sada iz Australije da dolaze u Srbiju da rade, jer smo napreDNO dna

boby

pre 7 godina

Za Australiju sam imao vise puta priliku da odem, ali nmg da zamislim sebe da zivim tamo, kad opasnost vreba sa svih strana, sve sto gmizi , leti i pliva opasno je po zivot! Ma reko neka hvala ;)

Inzenjer

pre 7 godina

Imigracija je veliki biznis u AUS.Kao primaju radnike,ali onda moras da polazes engleski koji neces poloziti, treba da verifikujes diplomu i da platis 1000 evra i posle 8 meseci ti kazu da nezadovoljavas njihove standarde(novac se ne vraca) ,tako ko ima novca i vremena neka baca novac i vreme i neka se nada previse.Probano na licnom primeru i drugih ljudi.Cist biznis i nista vise i lepa zarada za sve australijans te agencije i na kraju austral. budzet.

Millan.

pre 7 godina

I naravno znanje Nemačkog jezika od kojeg znam 5 reči,skoro sam bio u Minhenu 2 meseca i zbog jezika koji je inače gorak vratio se u Srbiju!

Lol

pre 7 godina

Zasto bih trazio sansu kada vodja svaki dan otvara fabrike. Prosperitet. Valjda ce sada iz Australije da dolaze u Srbiju da rade, jer smo napreDNO dna

sremac au

pre 7 godina

sistem radi!sa porodicom sam emigrirao pre 5 godina i dobio punu stalnu vizu kao autolimar.jak engleski i gomila papira i naravno malo para.preporucujem svima koji imaju zelju da probaju!

Dr P

pre 7 godina

Isto bejase pre 4 godine. Bejah posto sam ovde polozio Engleski u British council-u, to priznaju. E onda, da bih radio kao lekar sam morao da polazem pregrst testova, sto pismenih, prakticnih sto usmenih na kraju pred komisijom. Svako polaganje basnoslovno kosta a dok ne polozite sve racunajte bar par meseci. I nema trt vrt koja bese rec vec se svi medicinski izrazi traze na tecnom Engleskom. U sustini najveci problem je novac, treba tamo ziveti i platiti ta polaganja a to za nas standard mnogo izadje. Kome nije problem da ulozi dosta i godi mu sredina eto sanse.

0000

pre 7 godina

Išao bih sutra,ispunjavam uslove,ne bih se više ovde vraćao nikad jer ovde nikad sreće neće biti,ni za 300 godina,sem ako nisi kriminalac,pevaljka ili političar...a ujedno,treba i B92 da malo edukuje ljude šta kako,koje su procedure kod Ambasade..

Inzenjer

pre 7 godina

Imigracija je veliki biznis u AUS.Kao primaju radnike,ali onda moras da polazes engleski koji neces poloziti, treba da verifikujes diplomu i da platis 1000 evra i posle 8 meseci ti kazu da nezadovoljavas njihove standarde(novac se ne vraca) ,tako ko ima novca i vremena neka baca novac i vreme i neka se nada previse.Probano na licnom primeru i drugih ljudi.Cist biznis i nista vise i lepa zarada za sve australijans te agencije i na kraju austral. budzet.

boby

pre 7 godina

Za Australiju sam imao vise puta priliku da odem, ali nmg da zamislim sebe da zivim tamo, kad opasnost vreba sa svih strana, sve sto gmizi , leti i pliva opasno je po zivot! Ma reko neka hvala ;)

emigrant

pre 7 godina

Veće su šanse ako idete u paru...oženjeni,kao porodica sa sitnom decom.Povežite se sa crkvom...Sretno.
(bole, 19. maj 2016)

gde god da se odselite iz Srbije NE POVEZUJTE SE SA CRKVOM i ne trazite udruzenja "naših" jer ce vas to odbijati od integracije u drustvo! tamo cete pronaci sve ono zbog cega ste iz Srbije otisli, upascete u jedan mulj drustva i bicete zauvek gradjani drugog reda, kao posle i vasa deca, unuci, itd. nemojte ljude da delite na "naše" i "tudje", nego na dobre i lose bez obzira na naciju! bice vam zivot u inostranstvu mnogo lepsi bez Balkanaca u svom okruzenju, osecacete se kao deo drustva kom stvarno pripadate!

Zeka

pre 7 godina

Australija svake godine trazi ljude koji zele da zive i rade u Aus. Drzavljanstvo se dobija posle 4 godine. Ne treba vam nikakva crkva ni agencija da dodjete, lakse je preko agencije ako imate par hiljada da potrosite da vam neko rastumaci proces dobijanja vize. Treba da imate od 20-39, posle toga je jako tesko da skupite dovoljno poena. Poene dobijate za godine, znanje engleskog, zavrsenu skolu i radno iskustvo. Troskovi: Test engleskog IELTS 22.000, lekarski 100€, slanje diplome zavrsene skole na priznavanje (moze i potvrda iz firme da ste radili sa tim kvalifikacijama) oko 50.000 din. Kad sve to dobijete apli irate za vizu oko 2.400€, a sa vama mogu i zena i deca ako ih imate, s tim da i za njih treba lekarski i malo manje se placa aplikacija. Ako si zidar treba ti minimalni engleski, a ne da mozes da pises eseje. Zidar ima platu oko $300 na dan. Priroda je divna i nije opasna kako se kod nas prikazuje. Pa ko voli nek izvoli! Dobrodosli!

Ostajem ovde, bilo sunca ili ne

pre 7 godina

Engleski B2, Nemački B2, Mađarski B2, njihov pasoš mogu sutra da uzmem jer mi je baka Mađarica, ima me na spisku zanimanja koje traže, ali znate šta - ne idem nigde.Ovo je moja zemlja isto koliko i ovih štetočina koje je trenutno uništavaju.

Pera

pre 7 godina

Za Australiju sam imao vise puta priliku da odem, ali nmg da zamislim sebe da zivim tamo, kad opasnost vreba sa svih strana, sve sto gmizi , leti i pliva opasno je po zivot! Ma reko neka hvala ;)(boby, 19. maj 2016 19:08)

Tako je, toliko je opasno da nema zivih australijanaca.

Srki

pre 7 godina

(boby, 19. maj 2016 19:08)


Lupas gluposti, ja za 20 godina boravka ovde jedva da sam video malo veceg pauka, a zmije i ostale stvari nikad. Ajkulu jedino u aqua parku. Slobodno dodji, ako si voljan da radis, nagradice te Australijanci!

johnny

pre 7 godina

Otisao pre 4 godina iz Nemacke u Australiju. Najbolja odluka u mom zivotu. Imao platu od 5500 € brutto, sad sam na 9.500 $. To je malo vise sad, al nije sve u parama. Zivot je daleko bolji nego u Nemackoj, od klime do drustva.

Cela procedura me kostala vise od 2 godine, jer mi posao nije bio na spisku. Platio oko 2000 $ samo za prevodilaca.

ludi_milojko

pre 7 godina

a ujedno,treba i B92 da malo edukuje ljude šta kako,koje su procedure kod Ambasade..
(0000, 19. maj 2016)

ti si bas spreman da se pomucis da odes, kad ocekujes da samo u novinama procitas sve sta i kako!?

Millan.

pre 7 godina

I naravno znanje Nemačkog jezika od kojeg znam 5 reči,skoro sam bio u Minhenu 2 meseca i zbog jezika koji je inače gorak vratio se u Srbiju!

kobac

pre 7 godina

@0000: Iako licno zastupam ideju odlaska iz Srbije, ne slazem se da mediji treba to da promovisu. Mislim da je niihov zadatak zapravo suprotan, treba da se bore za bolji zivot gradjana, da otkrivaju afere i budu dodatni kontrolni organ, da izvestavaju realno i prenose necenzurisane vesti, da sire kulturu i sl al u Srbiji je sve naopako, pa i to. Zato sto je sve naopako, ne moze ni biti bolje a ti ako razmisljas o odlasku, ima gomila drugih izvora gde se mozes informisati o procesu i zahtevima. Govorim iz sopstvenog iskustva jer sam vec vise od godinu dana u Australiji i jos uvek trazim svoju srecu ali ne planiram povratak. Za sve vas koji razmisljate, trudite se da odete u neki od velikih gradova (Sidnej, Melburn i eventualno Brizbejn) jer jos jedino tamo moze donekle lakse da se nadje posao. Sve van toga je izuzetno tesko jer Australijska ekonomija posustaje i posla van velikih centara zapravo i nema mnogo. Naravno, dosta zavisi od vaseg zanimanja, ali ovo je neka generalna observacija. Srecno!

Zadovoljan

pre 7 godina

Nadam se ću otiči do septembra, prvo na studenstku, onda na 457 radnu vizu. Nemojte davati dezinformacije. Polaze se IELTS ili TOEFL kod nas, za neka normalna radna mjesta nivo je skoro osnovi. Istina je da treba prikazati na aplikaciji za vizu veliki iznos para, ali se moze se posuditi na par dana, ako već nemaš. I da meni su priznali i diplome bez ikakvih problema. Ne ispunjavam uslove za stalnu vizu odmah, pa ću morati na studentsku prvih par mjeseci, zatim se nadam radnu. Takođe mogu se "studirati" određeni zanati, tačnije radiš tamo i dobiješ stalne papire, samo se malo raspitajte.
Pozdrav i sretno svima!

My name is Zlatan

pre 7 godina

@Pa svaki dan vidim samo traze radnike svuda i takoo....Nemojte da ste smesni i raspitajte se malo pre nego nesto napisete.Ta lista postoji od pre 100 godina i sta s njom? Probajte da dodjete i bicete glatko odbijeni...nekom trebaju Srbi pored vrednih kineza i azijata koji su na par sati leta...posle 4 god ovde...bolje je nego bilo gde ali je stan 400 dolara nedeljno...ma mrzi me da pisem...ne lozite raju onim sto nije tacno. ko dobije vizu ko da je dobio loto ...
(MarkoPo, 20. maj 2016 01:09)
Prvi put čujem da su Australijanci fanovi imigracije Kineza i Azijata. Ima ih u Australiji, normalno to se ne moze zaustaviti, al nije interes Australije da je preplave Kinezi i demografski osvoje , Australija ima 24 milijuna stanovnika, pa sutra bi 50 milijuna Kineza došlo da im dozvole. Prime ih onoliko koliko su sigurni da mogu integrirati i asimilirati. Najpoželjniji su anglosaksonci, naravno, al mi jugici isto nismo loši, pa puno je tamo Hrvata, Makedonaca, Bosanaca , Srba (cak mislim najmanje - mislim da vi vise šibate Kanada - US) .. Uglavnom za stalno ce uz sve iste uvijete prije uzet Srbina nego Kineza. 100%.

gpz

pre 7 godina

Samo ne znam kog sam djavola studirao ekonomiju. Bolje da sam izucio zanat jer sa ovim nivoom engleskog, dobro bih prosao... tuga.

Neko nesto vise o zivotu tamo? Klima, ljudi, cene?

Marija Vasic

pre 7 godina

Pozdrav iz Adelaide. Ovde sam vec 10 tak godina. Nemojte previse da se nadate jer je veoma tesko poloziti ispite na engleskom ("academic level") osim ako niste veoma veoma dobri sa engleskim. Plus:sve se placa I sve je neizvesno. Lakse je otici u Kanadu. Ipak,treba pokusati ako verujete u sebe. Inace ne gubite vreme jer I ovde je kriza I nije kao pre. Cheers!

MarkoPo

pre 7 godina

Pa svaki dan vidim samo traze radnike svuda i takoo....Nemojte da ste smesni i raspitajte se malo pre nego nesto napisete.Ta lista postoji od pre 100 godina i sta s njom? Probajte da dodjete i bicete glatko odbijeni...nekom trebaju Srbi pored vrednih kineza i azijata koji su na par sati leta...posle 4 god ovde...bolje je nego bilo gde ali je stan 400 dolara nedeljno...ma mrzi me da pisem...ne lozite raju onim sto nije tacno. ko dobije vizu ko da je dobio loto ...

MarkoPo

pre 7 godina

@Zlatan
Druze, vidim da ne zivis u australiji
Kinezi su ovde najveci izvor novca i rada pa onda skontaj sta cemo im mi pored njih...od nasih ko god je ovde dosao ili je na socijalnom ili mulja nesto...retko ko se okrene od nasih ka strancima i napravi uspeh...drugim recima, nasi te vuku na dno gde god da su

Treba vam bolje znanje engleskog jezika ...

pre 7 godina

A informaticari ?
(Zoran, 19. maj 2016 18:36)

ICT business Analyst
Systems Analyst
Analyst Programmer
Developer Programmer
Software Engineer
Computer Network & Systems Engineer

Kud ne zavrsih zanat, pravnik ne treba nikome? Anyone???
(aleksofthenorth, 20. maj 2016 07:41)

Barrister
Solicitor

Millan.

pre 7 godina

I naravno znanje Nemačkog jezika od kojeg znam 5 reči,skoro sam bio u Minhenu 2 meseca i zbog jezika koji je inače gorak vratio se u Srbiju!

boby

pre 7 godina

Za Australiju sam imao vise puta priliku da odem, ali nmg da zamislim sebe da zivim tamo, kad opasnost vreba sa svih strana, sve sto gmizi , leti i pliva opasno je po zivot! Ma reko neka hvala ;)

Inzenjer

pre 7 godina

Imigracija je veliki biznis u AUS.Kao primaju radnike,ali onda moras da polazes engleski koji neces poloziti, treba da verifikujes diplomu i da platis 1000 evra i posle 8 meseci ti kazu da nezadovoljavas njihove standarde(novac se ne vraca) ,tako ko ima novca i vremena neka baca novac i vreme i neka se nada previse.Probano na licnom primeru i drugih ljudi.Cist biznis i nista vise i lepa zarada za sve australijans te agencije i na kraju austral. budzet.

Ostajem ovde, bilo sunca ili ne

pre 7 godina

Engleski B2, Nemački B2, Mađarski B2, njihov pasoš mogu sutra da uzmem jer mi je baka Mađarica, ima me na spisku zanimanja koje traže, ali znate šta - ne idem nigde.Ovo je moja zemlja isto koliko i ovih štetočina koje je trenutno uništavaju.

Marija Vasic

pre 7 godina

Pozdrav iz Adelaide. Ovde sam vec 10 tak godina. Nemojte previse da se nadate jer je veoma tesko poloziti ispite na engleskom ("academic level") osim ako niste veoma veoma dobri sa engleskim. Plus:sve se placa I sve je neizvesno. Lakse je otici u Kanadu. Ipak,treba pokusati ako verujete u sebe. Inace ne gubite vreme jer I ovde je kriza I nije kao pre. Cheers!

0000

pre 7 godina

Išao bih sutra,ispunjavam uslove,ne bih se više ovde vraćao nikad jer ovde nikad sreće neće biti,ni za 300 godina,sem ako nisi kriminalac,pevaljka ili političar...a ujedno,treba i B92 da malo edukuje ljude šta kako,koje su procedure kod Ambasade..

Lol

pre 7 godina

Zasto bih trazio sansu kada vodja svaki dan otvara fabrike. Prosperitet. Valjda ce sada iz Australije da dolaze u Srbiju da rade, jer smo napreDNO dna

Dr P

pre 7 godina

Isto bejase pre 4 godine. Bejah posto sam ovde polozio Engleski u British council-u, to priznaju. E onda, da bih radio kao lekar sam morao da polazem pregrst testova, sto pismenih, prakticnih sto usmenih na kraju pred komisijom. Svako polaganje basnoslovno kosta a dok ne polozite sve racunajte bar par meseci. I nema trt vrt koja bese rec vec se svi medicinski izrazi traze na tecnom Engleskom. U sustini najveci problem je novac, treba tamo ziveti i platiti ta polaganja a to za nas standard mnogo izadje. Kome nije problem da ulozi dosta i godi mu sredina eto sanse.

sremac au

pre 7 godina

sistem radi!sa porodicom sam emigrirao pre 5 godina i dobio punu stalnu vizu kao autolimar.jak engleski i gomila papira i naravno malo para.preporucujem svima koji imaju zelju da probaju!

MarkoPo

pre 7 godina

Pa svaki dan vidim samo traze radnike svuda i takoo....Nemojte da ste smesni i raspitajte se malo pre nego nesto napisete.Ta lista postoji od pre 100 godina i sta s njom? Probajte da dodjete i bicete glatko odbijeni...nekom trebaju Srbi pored vrednih kineza i azijata koji su na par sati leta...posle 4 god ovde...bolje je nego bilo gde ali je stan 400 dolara nedeljno...ma mrzi me da pisem...ne lozite raju onim sto nije tacno. ko dobije vizu ko da je dobio loto ...

emigrant

pre 7 godina

Veće su šanse ako idete u paru...oženjeni,kao porodica sa sitnom decom.Povežite se sa crkvom...Sretno.
(bole, 19. maj 2016)

gde god da se odselite iz Srbije NE POVEZUJTE SE SA CRKVOM i ne trazite udruzenja "naših" jer ce vas to odbijati od integracije u drustvo! tamo cete pronaci sve ono zbog cega ste iz Srbije otisli, upascete u jedan mulj drustva i bicete zauvek gradjani drugog reda, kao posle i vasa deca, unuci, itd. nemojte ljude da delite na "naše" i "tudje", nego na dobre i lose bez obzira na naciju! bice vam zivot u inostranstvu mnogo lepsi bez Balkanaca u svom okruzenju, osecacete se kao deo drustva kom stvarno pripadate!

Pera

pre 7 godina

Za Australiju sam imao vise puta priliku da odem, ali nmg da zamislim sebe da zivim tamo, kad opasnost vreba sa svih strana, sve sto gmizi , leti i pliva opasno je po zivot! Ma reko neka hvala ;)(boby, 19. maj 2016 19:08)

Tako je, toliko je opasno da nema zivih australijanaca.

Zadovoljan

pre 7 godina

Nadam se ću otiči do septembra, prvo na studenstku, onda na 457 radnu vizu. Nemojte davati dezinformacije. Polaze se IELTS ili TOEFL kod nas, za neka normalna radna mjesta nivo je skoro osnovi. Istina je da treba prikazati na aplikaciji za vizu veliki iznos para, ali se moze se posuditi na par dana, ako već nemaš. I da meni su priznali i diplome bez ikakvih problema. Ne ispunjavam uslove za stalnu vizu odmah, pa ću morati na studentsku prvih par mjeseci, zatim se nadam radnu. Takođe mogu se "studirati" određeni zanati, tačnije radiš tamo i dobiješ stalne papire, samo se malo raspitajte.
Pozdrav i sretno svima!

kobac

pre 7 godina

@0000: Iako licno zastupam ideju odlaska iz Srbije, ne slazem se da mediji treba to da promovisu. Mislim da je niihov zadatak zapravo suprotan, treba da se bore za bolji zivot gradjana, da otkrivaju afere i budu dodatni kontrolni organ, da izvestavaju realno i prenose necenzurisane vesti, da sire kulturu i sl al u Srbiji je sve naopako, pa i to. Zato sto je sve naopako, ne moze ni biti bolje a ti ako razmisljas o odlasku, ima gomila drugih izvora gde se mozes informisati o procesu i zahtevima. Govorim iz sopstvenog iskustva jer sam vec vise od godinu dana u Australiji i jos uvek trazim svoju srecu ali ne planiram povratak. Za sve vas koji razmisljate, trudite se da odete u neki od velikih gradova (Sidnej, Melburn i eventualno Brizbejn) jer jos jedino tamo moze donekle lakse da se nadje posao. Sve van toga je izuzetno tesko jer Australijska ekonomija posustaje i posla van velikih centara zapravo i nema mnogo. Naravno, dosta zavisi od vaseg zanimanja, ali ovo je neka generalna observacija. Srecno!

My name is Zlatan

pre 7 godina

@Pa svaki dan vidim samo traze radnike svuda i takoo....Nemojte da ste smesni i raspitajte se malo pre nego nesto napisete.Ta lista postoji od pre 100 godina i sta s njom? Probajte da dodjete i bicete glatko odbijeni...nekom trebaju Srbi pored vrednih kineza i azijata koji su na par sati leta...posle 4 god ovde...bolje je nego bilo gde ali je stan 400 dolara nedeljno...ma mrzi me da pisem...ne lozite raju onim sto nije tacno. ko dobije vizu ko da je dobio loto ...
(MarkoPo, 20. maj 2016 01:09)
Prvi put čujem da su Australijanci fanovi imigracije Kineza i Azijata. Ima ih u Australiji, normalno to se ne moze zaustaviti, al nije interes Australije da je preplave Kinezi i demografski osvoje , Australija ima 24 milijuna stanovnika, pa sutra bi 50 milijuna Kineza došlo da im dozvole. Prime ih onoliko koliko su sigurni da mogu integrirati i asimilirati. Najpoželjniji su anglosaksonci, naravno, al mi jugici isto nismo loši, pa puno je tamo Hrvata, Makedonaca, Bosanaca , Srba (cak mislim najmanje - mislim da vi vise šibate Kanada - US) .. Uglavnom za stalno ce uz sve iste uvijete prije uzet Srbina nego Kineza. 100%.

MarkoPo

pre 7 godina

@Zlatan
Druze, vidim da ne zivis u australiji
Kinezi su ovde najveci izvor novca i rada pa onda skontaj sta cemo im mi pored njih...od nasih ko god je ovde dosao ili je na socijalnom ili mulja nesto...retko ko se okrene od nasih ka strancima i napravi uspeh...drugim recima, nasi te vuku na dno gde god da su

ludi_milojko

pre 7 godina

a ujedno,treba i B92 da malo edukuje ljude šta kako,koje su procedure kod Ambasade..
(0000, 19. maj 2016)

ti si bas spreman da se pomucis da odes, kad ocekujes da samo u novinama procitas sve sta i kako!?

johnny

pre 7 godina

Otisao pre 4 godina iz Nemacke u Australiju. Najbolja odluka u mom zivotu. Imao platu od 5500 € brutto, sad sam na 9.500 $. To je malo vise sad, al nije sve u parama. Zivot je daleko bolji nego u Nemackoj, od klime do drustva.

Cela procedura me kostala vise od 2 godine, jer mi posao nije bio na spisku. Platio oko 2000 $ samo za prevodilaca.

gpz

pre 7 godina

Samo ne znam kog sam djavola studirao ekonomiju. Bolje da sam izucio zanat jer sa ovim nivoom engleskog, dobro bih prosao... tuga.

Neko nesto vise o zivotu tamo? Klima, ljudi, cene?

Treba vam bolje znanje engleskog jezika ...

pre 7 godina

A informaticari ?
(Zoran, 19. maj 2016 18:36)

ICT business Analyst
Systems Analyst
Analyst Programmer
Developer Programmer
Software Engineer
Computer Network & Systems Engineer

Kud ne zavrsih zanat, pravnik ne treba nikome? Anyone???
(aleksofthenorth, 20. maj 2016 07:41)

Barrister
Solicitor

Srki

pre 7 godina

(boby, 19. maj 2016 19:08)


Lupas gluposti, ja za 20 godina boravka ovde jedva da sam video malo veceg pauka, a zmije i ostale stvari nikad. Ajkulu jedino u aqua parku. Slobodno dodji, ako si voljan da radis, nagradice te Australijanci!

Zeka

pre 7 godina

Australija svake godine trazi ljude koji zele da zive i rade u Aus. Drzavljanstvo se dobija posle 4 godine. Ne treba vam nikakva crkva ni agencija da dodjete, lakse je preko agencije ako imate par hiljada da potrosite da vam neko rastumaci proces dobijanja vize. Treba da imate od 20-39, posle toga je jako tesko da skupite dovoljno poena. Poene dobijate za godine, znanje engleskog, zavrsenu skolu i radno iskustvo. Troskovi: Test engleskog IELTS 22.000, lekarski 100€, slanje diplome zavrsene skole na priznavanje (moze i potvrda iz firme da ste radili sa tim kvalifikacijama) oko 50.000 din. Kad sve to dobijete apli irate za vizu oko 2.400€, a sa vama mogu i zena i deca ako ih imate, s tim da i za njih treba lekarski i malo manje se placa aplikacija. Ako si zidar treba ti minimalni engleski, a ne da mozes da pises eseje. Zidar ima platu oko $300 na dan. Priroda je divna i nije opasna kako se kod nas prikazuje. Pa ko voli nek izvoli! Dobrodosli!