Nedelja, 08.05.2016.

13:13

“Atina duplo veća od BG a nema let za Njujork”

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je predstojeće otvaranje leta Er Srbije za Njujork dokaz da je Srbija uspešna zemlja.

Izvor: Blic

“Atina duplo veæa od BG a nema let za Njujork” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

C i n i k

pre 7 godina

Naravno da Atina ima direktne letove za Usa,ko zna koliko dugo vec,ima i za Aus. Ali presvetli bi vam odgovorio naravno, da su to letovi stranih kompanija,jer on ne racuna da Gr ima letove za Usa ako te letove ne vrsi npr.Olimpik—Gr prevoznik....covek se igra recima,i svesno laze narod. A da ga pita covek sta mu to treba? Ni sam ne zna,zato sto se ceo zivot bavi samo reklamom i propagandom. Ko je ikada bio u Atini,taj zna koliko je taj megapolis bolji i uredjeniji grad od Bg. Neuporedivo je. Treba da prestane da se bavi Epp vec da pocne bar nesto da radi povodom standarda ljudi!

odete na sajt

pre 7 godina

Odete na sajt aerodroma Atina i vidite da DANAS u 10:30 ujutru slece taj "nepostojeci" let iz Nju Jorka koji ne postoji za Atinu vec ga ima sam Srbija.

Salu na stranu, uporedjivanje "ciji je veci" i "ciji tata vozi bolji auto" je u danasnje vreme toliko smesno, a posebno kada se uporedjujete sa atinskim aerodromom koji ima 18 miliona putnika godisnje i rast od preko 18% na godisnjem nivou.

Hajdemo ovako - Aerodrom Beograd - 5 miliona putnika godisnje. Pristup aerodromu iskljucivo putnom infrastrukturom. Ni jedan hotel na aerodromu, gradski koji vozi retko do grada, taksisti divljaci. Od interkontinentalnih letova samo Nju Jork koji pocinje u junu (ne racunam Dubai, Abu Dabi i Katar kao interkontinentalne).

Aerodrom Atina - 18 miliona putnika godisnje. Pristup metrou, zeleznici, autoputu, autobusima, aerodromskim hotelima i LUCI PIREJ na dohvat ruke. Od interkontinentalnih linija postoje (trenutno funkcionisu) - Nju Jork, Njuark, FIladelfija, Seul, Tajvan, Peking i Singapur.

voo doo instalater

pre 7 godina

Alo bre mozda je veca po povrsini ali ima 3 puta manje stanovnika, nepunih 700.000 i IMA DIREKTAN LET ZA NjUJORK. Ja leteo
(mare, 8. maj 2016 23:14)

Агломерација или шире градско подручје је проширено подручје града које се састоји од центра и извесног броја приградских насеља који заједно сачињавају непрекинуто урбано подручје.

Malo se prošetaj po Wikipediji, druže. Ako sledimo tvoju metodu, Beograd ima ne više od 300. 000 stanovnika. Ali kad uračunaš Borču, Ovču, Malu (i Veliku Moštanicu), Drlupe i Guncate, onda jedva prebaci milion i po...
O razlici u standardu, izgledu okoline i prosečnom kvalitetu života stanovnika ova dva grada nećemo. Malo je degutantno.

Inače, Atina ima direktne letove i za USA, kao i za Australiju (e tu sam iz Atine ja leteo)

gox

pre 7 godina

@Hrvoje iz ZG - U pravu ste, let za JFK je direktan. Ali nije non-stop. To je prosto zvanična terminologija. Tako putovanje traje 12 sati sa sletanjem u Nemačkoj. Iz Beograda ima 5-6 kombinacija sa presedanjem koje do JFK-a traju 12-14 sati (Frankfurt, Minhen, Cirih, Kopenhagen itd). Osim prelaska u drugi avion i rizika od kašnjenja prtljaga (koji je mali), benefit "direktnog leta" je mizeran. U vreme SFRJ su JAT i PanAm leteli non-stop za Njujork, Čikago i Toronto.

Petra

pre 7 godina

Sirenje mreze avio pravaca i linija je dokaz progresivnog oporavka zemlje koja je dugo godina u nazad i belezila deficit u poslovanju i stagnirala.

Vladimir Boskovic

pre 7 godina

Prvo, Atina ima direktne letove za Njujork i druge destinacije u SAD, drugo, Atina ima ultramoderni METRO (koji nastavlja da se razvija i u godinama krize), moderan tramvaj i prigradsku železnicu (isto), unutrašnje magistrale i autoputeve, novi aerodrom, investicije u kulturu (novu nacionalnu biblioteku i operu), čistoću i civilizovane stanovnike (njen gradonačelnik, inače doktor prava sa Sorbone, onomad je izjavio da je ponosan što će ozvaničiti prvu istopolnu građansku zajednicu u Grčkoj). Ali Atina zato nema fantomke i lažne diplome, i nikad joj nije bilo neprijatno koliko joj dobro ide.

Maja

pre 7 godina

Polako ali sigurno stajemo na noge,ne moze preko noci ,bili smo na ivici od bankrota ,gomilu preduzeca gubitasa,nije se ulagalo u turizam ,losa privatizacija, siva ekonomija tako da svaki pomak je mali korak za bolje sutra.

z

pre 7 godina

Strasno koliko ova izjava nema smisla, koliko je nevazna i glupa, mnogo glupa. Srbi imaju let za Usa, Grci 3 puta vece plate i penzije, Hrvati duplo vece, Grci imaju 15 miliona turista godisnje a Srbi 800 000, Grci imaju autoputeve po celoj zemlji i to bez rupa, Srbi jedva jednu deonicu punu rupa, neravnina, dzombi. Meni cak i ova izjava ne nervira nego me vise nervira to sto oni kroz ovavkve izjave pokazuju koliko misle da smo mi glupi kolektivno
(boris, 08. maj 2016 17:16)

pa dobio je skoro 50%,
znaci da je u pravu

Nenad Todorovic

pre 7 godina

Mozete se licno uveriti na ovom linku da se iz Atine leti na vise destinacija u Severnoj Americi https://www.aia.gr/traveler/flight-info/rtfi/

sin Dragan

pre 7 godina

Jel moguće da vam je teško da proverite na sajtu er srbije da to NIJE direktan let za Njujork?
Leti se iz Beograda do Nemačke, tamo se čeka, onda se preseda u drugi avion!
Koji, bre, direktan let?!

'ajmo botovi udri po minusima, to će da promeni činjenicu da nemamo direktan let za Njujork:-D

antonio b

pre 7 godina

Prvo, let nije non-stop - ima međusletanje u Nemačkoj. Tako da sličnih kombinacija već ima iz Beograda (sa jednim stajanjem u Evropi, mozda je sat duže). Drugo, iznajmljivanje letelice košta €500.000 mesečno (podatak Siniše Malog i Vučića). Uz sve druge operativne troškove, koliko treba da se prihoduje od ovog leta mesečno da bi se uopšte izašlo na nulu? Ili da karte budu skupe ili da popunjenost bude preko 80%. Za ovo drugo nema šanse, jer Beograd nije bitan "hub" (čvorište) i samo će sezonski skupljati putnike s Balkana - i to samo deo. Ovo je propao projekat od kojeg su profitirali oni koji su posredovali. A ko su, ne zna se jednako kao što se ne zna ko s fantomkama ruši Savamalu.

Sudijabaarogic

pre 7 godina

Ko je malo pismen može lako da vidi da bar KLM, Delta i Air France imaju deirektne letove iz Atine fo Njujorka. Cene za datume koje sam slučajno uneo kreću od $565. Dalje nisam gledao. Ovi mučenici koji šablonski pozdravljaju svaku reč vođe su i nepismeni, a ni para nemaju da mrdnu iz zemlje.

Nebojsa

pre 7 godina

Iz Atine imaju direktni letovi prema Americi:
1) ATH-NY - Delta, United
2) ATH-PHI - American Airlines

U prevodu, postoje direktni letovi i za Nju Jork i za Filadelfiju. O cemu prica veliki vodja? Ima ljudi koji znaju i da provere svaku obmanu koju objavi.

boris

pre 7 godina

Strasno koliko ova izjava nema smisla, koliko je nevazna i glupa, mnogo glupa. Srbi imaju let za Usa, Grci 3 puta vece plate i penzije, Hrvati duplo vece, Grci imaju 15 miliona turista godisnje a Srbi 800 000, Grci imaju autoputeve po celoj zemlji i to bez rupa, Srbi jedva jednu deonicu punu rupa, neravnina, dzombi. Meni cak i ova izjava ne nervira nego me vise nervira to sto oni kroz ovavkve izjave pokazuju koliko misle da smo mi glupi kolektivno

Srba

pre 7 godina

A prosecna plata u Atini? Samo 4 puta veća od BG. A porez u Atini? Samo duplo manji nego u BG. Mislim da bi rado menjao taj let za njihov prosek.

Deficit

pre 7 godina

"Atina nema letove za Njujork, a Beograd ima" - da li ovim podatkom treba bilo ko da se hvali ili je pametnije i korisnije da se zabrine?

Zašto Atina nema direktne letove za Njujork? Ne mogu da organizuju i pored ogromne tražnje tržišta? Grci nemaju dijasporu u Americi? Amerikanci su nezainteresovani za grčko more i spomenike kulture, zanimaju ih samo dinastija Vučić i vožnja Ibarskom magistralom? Atinski aerodrom ne zadovoljava američke standarde? Beogradski aerodrom je 2015. godine imao 4 puta više putnika uz više od 6 puta veći rast od aerodroma u Atini ili obrnuto?

Zašto su 2007. godine obustavljeni letovi Budimpešta-Toronto i Budimpešta-Njujork? Uveli Amerikanci Mađarima vize ili je nešto drugo u pitanju?

Let Beograd - Njujork nema teorijsku šansu da bude profitabilan čak i da postane profitabilan... kako zabraniti nekom američkom avioprevozniku da uspostavi liniju Njujork-Beograd sa jeftinijom kartom, boljom uslugom i većim avionom od Er Srbije? Taman je beogradski aerodrom dobio sve potrebne dozvole za letove u Ameriku, Er Srbija će da ispita tržište o svom i trošku svih nas i onda postoje samo dve varijante... ili subvencije iz državnog budžeta i otimanje para iz usta sirotinje po Nišu, Užicu, Kraljevu, Beogradu i Vršcu da se nadoknade gubici neprofitabilne linije kako bi gospodar mogao da se fotografiše i priča nebuloze, ili neki američki avioprevoznik ubacuje B777 verziju 200 ili 300 i razbija Er Srbiju.

A ti, Srbine moj... nastavi da plaćaš gluposti.

no name

pre 7 godina

koliko je star taj avion? koliko kosta? ko to placa?
da li je jedan dovoljan da odrzi saobracaj(naravno da nije)...
aj da vidimo kako ce to izgledati

Meister Jakob

pre 7 godina

Živo me zanima da li će JFK i La Guardia opraštati dugove ko Nikola Tesla, ili će te gubitke naravno država pokrivati.
I još mi jedna stvar nije jasna, kako Air Serbia može konkurirati Lufthansi, Air France i British Airways koji imaju superjeftine letove za New York s jednim presjedanjem u Frankfurtu, Londonu ili Parizu, nema šanse!
Croatia Airlines je razmišljala o direktnim letovima za SAD i zaključili su da bi to bilo neisplativo, ali ima jedan "ali", Croatia Airlines plaća sve svoje troškove sama, država im neda ni jednu kunu i posluju s malim profitom, a Air Serbija se ponaša kao bogato derište kojem roditelji plaćaju račun za kreditnu karticu.
I Vučić navodi Atinu kao primjer, duplo veći grad a nema direktni let z Ameriku, zašto, pa zato jer su i oni malo razmislili i zaključili da bi im to bilo neisplativo.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Veliki broj putnika ce sletati i poletati iz Bg za Njujork. Veliku korist ce imati nasa zemlja od ove linije.
(Uros, 08. maj 2016 13:37)

Aha! Toliko veliku, da mozemo slobodno sve fabrike zatvoriti, jer ćemo da živimo luxuzno od profita air serbie.. Polako samo.. Videćeš kada počnu letovi i plaćanja aerodromskih taksi u NY.
Atina je dva puta veća od BG, ali nije luđa od naših politikanata.
Da bi se o nečemu pričalo, treba nešto i znati o tome. Air serbia jeste bolja od bivseg JAT-a i to po pitanju airbasovih aviona koji su zamenili boinge, ali letite npr. za Poljsku, pa ću vas pitati kada ćete opet koristiti air serbiju. Takođe, rezervisao sam let za Moskvu pre mesec dana. Do sada su me x puta zvali da me obaveste da je taj let otkazan, pa čitave peripetije oko drugog datuma i termina. A šta će biti ako se promeni termin povratka??? Kako to da saznam?? Za Moskvu od sada samo aeroflotom, a za Poljsku sa LOT-om..
P.S. Študgart je dva puta manji od BG, a ima veći standard nego BG.

Meister Jakob

pre 7 godina

Živo me zanima da li će JFK i La Guardia opraštati dugove ko Nikola Tesla, ili će te gubitke naravno država pokrivati.
I još mi jedna stvar nije jasna, kako Air Serbia može konkurirati Lufthansi, Air France i British Airways koji imaju superjeftine letove za New York s jednim presjedanjem u Frankfurtu, Londonu ili Parizu, nema šanse!
Croatia Airlines je razmišljala o direktnim letovima za SAD i zaključili su da bi to bilo neisplativo, ali ima jedan "ali", Croatia Airlines plaća sve svoje troškove sama, država im neda ni jednu kunu i posluju s malim profitom, a Air Serbija se ponaša kao bogato derište kojem roditelji plaćaju račun za kreditnu karticu.
I Vučić navodi Atinu kao primjer, duplo veći grad a nema direktni let z Ameriku, zašto, pa zato jer su i oni malo razmislili i zaključili da bi im to bilo neisplativo.

Deficit

pre 7 godina

"Atina nema letove za Njujork, a Beograd ima" - da li ovim podatkom treba bilo ko da se hvali ili je pametnije i korisnije da se zabrine?

Zašto Atina nema direktne letove za Njujork? Ne mogu da organizuju i pored ogromne tražnje tržišta? Grci nemaju dijasporu u Americi? Amerikanci su nezainteresovani za grčko more i spomenike kulture, zanimaju ih samo dinastija Vučić i vožnja Ibarskom magistralom? Atinski aerodrom ne zadovoljava američke standarde? Beogradski aerodrom je 2015. godine imao 4 puta više putnika uz više od 6 puta veći rast od aerodroma u Atini ili obrnuto?

Zašto su 2007. godine obustavljeni letovi Budimpešta-Toronto i Budimpešta-Njujork? Uveli Amerikanci Mađarima vize ili je nešto drugo u pitanju?

Let Beograd - Njujork nema teorijsku šansu da bude profitabilan čak i da postane profitabilan... kako zabraniti nekom američkom avioprevozniku da uspostavi liniju Njujork-Beograd sa jeftinijom kartom, boljom uslugom i većim avionom od Er Srbije? Taman je beogradski aerodrom dobio sve potrebne dozvole za letove u Ameriku, Er Srbija će da ispita tržište o svom i trošku svih nas i onda postoje samo dve varijante... ili subvencije iz državnog budžeta i otimanje para iz usta sirotinje po Nišu, Užicu, Kraljevu, Beogradu i Vršcu da se nadoknade gubici neprofitabilne linije kako bi gospodar mogao da se fotografiše i priča nebuloze, ili neki američki avioprevoznik ubacuje B777 verziju 200 ili 300 i razbija Er Srbiju.

A ti, Srbine moj... nastavi da plaćaš gluposti.

Srba

pre 7 godina

A prosecna plata u Atini? Samo 4 puta veća od BG. A porez u Atini? Samo duplo manji nego u BG. Mislim da bi rado menjao taj let za njihov prosek.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Veliki broj putnika ce sletati i poletati iz Bg za Njujork. Veliku korist ce imati nasa zemlja od ove linije.
(Uros, 08. maj 2016 13:37)

Aha! Toliko veliku, da mozemo slobodno sve fabrike zatvoriti, jer ćemo da živimo luxuzno od profita air serbie.. Polako samo.. Videćeš kada počnu letovi i plaćanja aerodromskih taksi u NY.
Atina je dva puta veća od BG, ali nije luđa od naših politikanata.
Da bi se o nečemu pričalo, treba nešto i znati o tome. Air serbia jeste bolja od bivseg JAT-a i to po pitanju airbasovih aviona koji su zamenili boinge, ali letite npr. za Poljsku, pa ću vas pitati kada ćete opet koristiti air serbiju. Takođe, rezervisao sam let za Moskvu pre mesec dana. Do sada su me x puta zvali da me obaveste da je taj let otkazan, pa čitave peripetije oko drugog datuma i termina. A šta će biti ako se promeni termin povratka??? Kako to da saznam?? Za Moskvu od sada samo aeroflotom, a za Poljsku sa LOT-om..
P.S. Študgart je dva puta manji od BG, a ima veći standard nego BG.

Nebojsa

pre 7 godina

Iz Atine imaju direktni letovi prema Americi:
1) ATH-NY - Delta, United
2) ATH-PHI - American Airlines

U prevodu, postoje direktni letovi i za Nju Jork i za Filadelfiju. O cemu prica veliki vodja? Ima ljudi koji znaju i da provere svaku obmanu koju objavi.

no name

pre 7 godina

koliko je star taj avion? koliko kosta? ko to placa?
da li je jedan dovoljan da odrzi saobracaj(naravno da nije)...
aj da vidimo kako ce to izgledati

boris

pre 7 godina

Strasno koliko ova izjava nema smisla, koliko je nevazna i glupa, mnogo glupa. Srbi imaju let za Usa, Grci 3 puta vece plate i penzije, Hrvati duplo vece, Grci imaju 15 miliona turista godisnje a Srbi 800 000, Grci imaju autoputeve po celoj zemlji i to bez rupa, Srbi jedva jednu deonicu punu rupa, neravnina, dzombi. Meni cak i ova izjava ne nervira nego me vise nervira to sto oni kroz ovavkve izjave pokazuju koliko misle da smo mi glupi kolektivno

Sudijabaarogic

pre 7 godina

Ko je malo pismen može lako da vidi da bar KLM, Delta i Air France imaju deirektne letove iz Atine fo Njujorka. Cene za datume koje sam slučajno uneo kreću od $565. Dalje nisam gledao. Ovi mučenici koji šablonski pozdravljaju svaku reč vođe su i nepismeni, a ni para nemaju da mrdnu iz zemlje.

sin Dragan

pre 7 godina

Jel moguće da vam je teško da proverite na sajtu er srbije da to NIJE direktan let za Njujork?
Leti se iz Beograda do Nemačke, tamo se čeka, onda se preseda u drugi avion!
Koji, bre, direktan let?!

'ajmo botovi udri po minusima, to će da promeni činjenicu da nemamo direktan let za Njujork:-D

antonio b

pre 7 godina

Prvo, let nije non-stop - ima međusletanje u Nemačkoj. Tako da sličnih kombinacija već ima iz Beograda (sa jednim stajanjem u Evropi, mozda je sat duže). Drugo, iznajmljivanje letelice košta €500.000 mesečno (podatak Siniše Malog i Vučića). Uz sve druge operativne troškove, koliko treba da se prihoduje od ovog leta mesečno da bi se uopšte izašlo na nulu? Ili da karte budu skupe ili da popunjenost bude preko 80%. Za ovo drugo nema šanse, jer Beograd nije bitan "hub" (čvorište) i samo će sezonski skupljati putnike s Balkana - i to samo deo. Ovo je propao projekat od kojeg su profitirali oni koji su posredovali. A ko su, ne zna se jednako kao što se ne zna ko s fantomkama ruši Savamalu.

Nenad Todorovic

pre 7 godina

Mozete se licno uveriti na ovom linku da se iz Atine leti na vise destinacija u Severnoj Americi https://www.aia.gr/traveler/flight-info/rtfi/

z

pre 7 godina

Strasno koliko ova izjava nema smisla, koliko je nevazna i glupa, mnogo glupa. Srbi imaju let za Usa, Grci 3 puta vece plate i penzije, Hrvati duplo vece, Grci imaju 15 miliona turista godisnje a Srbi 800 000, Grci imaju autoputeve po celoj zemlji i to bez rupa, Srbi jedva jednu deonicu punu rupa, neravnina, dzombi. Meni cak i ova izjava ne nervira nego me vise nervira to sto oni kroz ovavkve izjave pokazuju koliko misle da smo mi glupi kolektivno
(boris, 08. maj 2016 17:16)

pa dobio je skoro 50%,
znaci da je u pravu

Vladimir Boskovic

pre 7 godina

Prvo, Atina ima direktne letove za Njujork i druge destinacije u SAD, drugo, Atina ima ultramoderni METRO (koji nastavlja da se razvija i u godinama krize), moderan tramvaj i prigradsku železnicu (isto), unutrašnje magistrale i autoputeve, novi aerodrom, investicije u kulturu (novu nacionalnu biblioteku i operu), čistoću i civilizovane stanovnike (njen gradonačelnik, inače doktor prava sa Sorbone, onomad je izjavio da je ponosan što će ozvaničiti prvu istopolnu građansku zajednicu u Grčkoj). Ali Atina zato nema fantomke i lažne diplome, i nikad joj nije bilo neprijatno koliko joj dobro ide.

odete na sajt

pre 7 godina

Odete na sajt aerodroma Atina i vidite da DANAS u 10:30 ujutru slece taj "nepostojeci" let iz Nju Jorka koji ne postoji za Atinu vec ga ima sam Srbija.

Salu na stranu, uporedjivanje "ciji je veci" i "ciji tata vozi bolji auto" je u danasnje vreme toliko smesno, a posebno kada se uporedjujete sa atinskim aerodromom koji ima 18 miliona putnika godisnje i rast od preko 18% na godisnjem nivou.

Hajdemo ovako - Aerodrom Beograd - 5 miliona putnika godisnje. Pristup aerodromu iskljucivo putnom infrastrukturom. Ni jedan hotel na aerodromu, gradski koji vozi retko do grada, taksisti divljaci. Od interkontinentalnih letova samo Nju Jork koji pocinje u junu (ne racunam Dubai, Abu Dabi i Katar kao interkontinentalne).

Aerodrom Atina - 18 miliona putnika godisnje. Pristup metrou, zeleznici, autoputu, autobusima, aerodromskim hotelima i LUCI PIREJ na dohvat ruke. Od interkontinentalnih linija postoje (trenutno funkcionisu) - Nju Jork, Njuark, FIladelfija, Seul, Tajvan, Peking i Singapur.

voo doo instalater

pre 7 godina

Alo bre mozda je veca po povrsini ali ima 3 puta manje stanovnika, nepunih 700.000 i IMA DIREKTAN LET ZA NjUJORK. Ja leteo
(mare, 8. maj 2016 23:14)

Агломерација или шире градско подручје је проширено подручје града које се састоји од центра и извесног броја приградских насеља који заједно сачињавају непрекинуто урбано подручје.

Malo se prošetaj po Wikipediji, druže. Ako sledimo tvoju metodu, Beograd ima ne više od 300. 000 stanovnika. Ali kad uračunaš Borču, Ovču, Malu (i Veliku Moštanicu), Drlupe i Guncate, onda jedva prebaci milion i po...
O razlici u standardu, izgledu okoline i prosečnom kvalitetu života stanovnika ova dva grada nećemo. Malo je degutantno.

Inače, Atina ima direktne letove i za USA, kao i za Australiju (e tu sam iz Atine ja leteo)

C i n i k

pre 7 godina

Naravno da Atina ima direktne letove za Usa,ko zna koliko dugo vec,ima i za Aus. Ali presvetli bi vam odgovorio naravno, da su to letovi stranih kompanija,jer on ne racuna da Gr ima letove za Usa ako te letove ne vrsi npr.Olimpik—Gr prevoznik....covek se igra recima,i svesno laze narod. A da ga pita covek sta mu to treba? Ni sam ne zna,zato sto se ceo zivot bavi samo reklamom i propagandom. Ko je ikada bio u Atini,taj zna koliko je taj megapolis bolji i uredjeniji grad od Bg. Neuporedivo je. Treba da prestane da se bavi Epp vec da pocne bar nesto da radi povodom standarda ljudi!

gox

pre 7 godina

@Hrvoje iz ZG - U pravu ste, let za JFK je direktan. Ali nije non-stop. To je prosto zvanična terminologija. Tako putovanje traje 12 sati sa sletanjem u Nemačkoj. Iz Beograda ima 5-6 kombinacija sa presedanjem koje do JFK-a traju 12-14 sati (Frankfurt, Minhen, Cirih, Kopenhagen itd). Osim prelaska u drugi avion i rizika od kašnjenja prtljaga (koji je mali), benefit "direktnog leta" je mizeran. U vreme SFRJ su JAT i PanAm leteli non-stop za Njujork, Čikago i Toronto.

Maja

pre 7 godina

Polako ali sigurno stajemo na noge,ne moze preko noci ,bili smo na ivici od bankrota ,gomilu preduzeca gubitasa,nije se ulagalo u turizam ,losa privatizacija, siva ekonomija tako da svaki pomak je mali korak za bolje sutra.

Petra

pre 7 godina

Sirenje mreze avio pravaca i linija je dokaz progresivnog oporavka zemlje koja je dugo godina u nazad i belezila deficit u poslovanju i stagnirala.

Meister Jakob

pre 7 godina

Živo me zanima da li će JFK i La Guardia opraštati dugove ko Nikola Tesla, ili će te gubitke naravno država pokrivati.
I još mi jedna stvar nije jasna, kako Air Serbia može konkurirati Lufthansi, Air France i British Airways koji imaju superjeftine letove za New York s jednim presjedanjem u Frankfurtu, Londonu ili Parizu, nema šanse!
Croatia Airlines je razmišljala o direktnim letovima za SAD i zaključili su da bi to bilo neisplativo, ali ima jedan "ali", Croatia Airlines plaća sve svoje troškove sama, država im neda ni jednu kunu i posluju s malim profitom, a Air Serbija se ponaša kao bogato derište kojem roditelji plaćaju račun za kreditnu karticu.
I Vučić navodi Atinu kao primjer, duplo veći grad a nema direktni let z Ameriku, zašto, pa zato jer su i oni malo razmislili i zaključili da bi im to bilo neisplativo.

no name

pre 7 godina

koliko je star taj avion? koliko kosta? ko to placa?
da li je jedan dovoljan da odrzi saobracaj(naravno da nije)...
aj da vidimo kako ce to izgledati

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Veliki broj putnika ce sletati i poletati iz Bg za Njujork. Veliku korist ce imati nasa zemlja od ove linije.
(Uros, 08. maj 2016 13:37)

Aha! Toliko veliku, da mozemo slobodno sve fabrike zatvoriti, jer ćemo da živimo luxuzno od profita air serbie.. Polako samo.. Videćeš kada počnu letovi i plaćanja aerodromskih taksi u NY.
Atina je dva puta veća od BG, ali nije luđa od naših politikanata.
Da bi se o nečemu pričalo, treba nešto i znati o tome. Air serbia jeste bolja od bivseg JAT-a i to po pitanju airbasovih aviona koji su zamenili boinge, ali letite npr. za Poljsku, pa ću vas pitati kada ćete opet koristiti air serbiju. Takođe, rezervisao sam let za Moskvu pre mesec dana. Do sada su me x puta zvali da me obaveste da je taj let otkazan, pa čitave peripetije oko drugog datuma i termina. A šta će biti ako se promeni termin povratka??? Kako to da saznam?? Za Moskvu od sada samo aeroflotom, a za Poljsku sa LOT-om..
P.S. Študgart je dva puta manji od BG, a ima veći standard nego BG.

Deficit

pre 7 godina

"Atina nema letove za Njujork, a Beograd ima" - da li ovim podatkom treba bilo ko da se hvali ili je pametnije i korisnije da se zabrine?

Zašto Atina nema direktne letove za Njujork? Ne mogu da organizuju i pored ogromne tražnje tržišta? Grci nemaju dijasporu u Americi? Amerikanci su nezainteresovani za grčko more i spomenike kulture, zanimaju ih samo dinastija Vučić i vožnja Ibarskom magistralom? Atinski aerodrom ne zadovoljava američke standarde? Beogradski aerodrom je 2015. godine imao 4 puta više putnika uz više od 6 puta veći rast od aerodroma u Atini ili obrnuto?

Zašto su 2007. godine obustavljeni letovi Budimpešta-Toronto i Budimpešta-Njujork? Uveli Amerikanci Mađarima vize ili je nešto drugo u pitanju?

Let Beograd - Njujork nema teorijsku šansu da bude profitabilan čak i da postane profitabilan... kako zabraniti nekom američkom avioprevozniku da uspostavi liniju Njujork-Beograd sa jeftinijom kartom, boljom uslugom i većim avionom od Er Srbije? Taman je beogradski aerodrom dobio sve potrebne dozvole za letove u Ameriku, Er Srbija će da ispita tržište o svom i trošku svih nas i onda postoje samo dve varijante... ili subvencije iz državnog budžeta i otimanje para iz usta sirotinje po Nišu, Užicu, Kraljevu, Beogradu i Vršcu da se nadoknade gubici neprofitabilne linije kako bi gospodar mogao da se fotografiše i priča nebuloze, ili neki američki avioprevoznik ubacuje B777 verziju 200 ili 300 i razbija Er Srbiju.

A ti, Srbine moj... nastavi da plaćaš gluposti.

Srba

pre 7 godina

A prosecna plata u Atini? Samo 4 puta veća od BG. A porez u Atini? Samo duplo manji nego u BG. Mislim da bi rado menjao taj let za njihov prosek.

Nebojsa

pre 7 godina

Iz Atine imaju direktni letovi prema Americi:
1) ATH-NY - Delta, United
2) ATH-PHI - American Airlines

U prevodu, postoje direktni letovi i za Nju Jork i za Filadelfiju. O cemu prica veliki vodja? Ima ljudi koji znaju i da provere svaku obmanu koju objavi.

boris

pre 7 godina

Strasno koliko ova izjava nema smisla, koliko je nevazna i glupa, mnogo glupa. Srbi imaju let za Usa, Grci 3 puta vece plate i penzije, Hrvati duplo vece, Grci imaju 15 miliona turista godisnje a Srbi 800 000, Grci imaju autoputeve po celoj zemlji i to bez rupa, Srbi jedva jednu deonicu punu rupa, neravnina, dzombi. Meni cak i ova izjava ne nervira nego me vise nervira to sto oni kroz ovavkve izjave pokazuju koliko misle da smo mi glupi kolektivno

Sudijabaarogic

pre 7 godina

Ko je malo pismen može lako da vidi da bar KLM, Delta i Air France imaju deirektne letove iz Atine fo Njujorka. Cene za datume koje sam slučajno uneo kreću od $565. Dalje nisam gledao. Ovi mučenici koji šablonski pozdravljaju svaku reč vođe su i nepismeni, a ni para nemaju da mrdnu iz zemlje.

antonio b

pre 7 godina

Prvo, let nije non-stop - ima međusletanje u Nemačkoj. Tako da sličnih kombinacija već ima iz Beograda (sa jednim stajanjem u Evropi, mozda je sat duže). Drugo, iznajmljivanje letelice košta €500.000 mesečno (podatak Siniše Malog i Vučića). Uz sve druge operativne troškove, koliko treba da se prihoduje od ovog leta mesečno da bi se uopšte izašlo na nulu? Ili da karte budu skupe ili da popunjenost bude preko 80%. Za ovo drugo nema šanse, jer Beograd nije bitan "hub" (čvorište) i samo će sezonski skupljati putnike s Balkana - i to samo deo. Ovo je propao projekat od kojeg su profitirali oni koji su posredovali. A ko su, ne zna se jednako kao što se ne zna ko s fantomkama ruši Savamalu.

sin Dragan

pre 7 godina

Jel moguće da vam je teško da proverite na sajtu er srbije da to NIJE direktan let za Njujork?
Leti se iz Beograda do Nemačke, tamo se čeka, onda se preseda u drugi avion!
Koji, bre, direktan let?!

'ajmo botovi udri po minusima, to će da promeni činjenicu da nemamo direktan let za Njujork:-D

Nenad Todorovic

pre 7 godina

Mozete se licno uveriti na ovom linku da se iz Atine leti na vise destinacija u Severnoj Americi https://www.aia.gr/traveler/flight-info/rtfi/

Maja

pre 7 godina

Polako ali sigurno stajemo na noge,ne moze preko noci ,bili smo na ivici od bankrota ,gomilu preduzeca gubitasa,nije se ulagalo u turizam ,losa privatizacija, siva ekonomija tako da svaki pomak je mali korak za bolje sutra.

Petra

pre 7 godina

Sirenje mreze avio pravaca i linija je dokaz progresivnog oporavka zemlje koja je dugo godina u nazad i belezila deficit u poslovanju i stagnirala.

z

pre 7 godina

Strasno koliko ova izjava nema smisla, koliko je nevazna i glupa, mnogo glupa. Srbi imaju let za Usa, Grci 3 puta vece plate i penzije, Hrvati duplo vece, Grci imaju 15 miliona turista godisnje a Srbi 800 000, Grci imaju autoputeve po celoj zemlji i to bez rupa, Srbi jedva jednu deonicu punu rupa, neravnina, dzombi. Meni cak i ova izjava ne nervira nego me vise nervira to sto oni kroz ovavkve izjave pokazuju koliko misle da smo mi glupi kolektivno
(boris, 08. maj 2016 17:16)

pa dobio je skoro 50%,
znaci da je u pravu

Vladimir Boskovic

pre 7 godina

Prvo, Atina ima direktne letove za Njujork i druge destinacije u SAD, drugo, Atina ima ultramoderni METRO (koji nastavlja da se razvija i u godinama krize), moderan tramvaj i prigradsku železnicu (isto), unutrašnje magistrale i autoputeve, novi aerodrom, investicije u kulturu (novu nacionalnu biblioteku i operu), čistoću i civilizovane stanovnike (njen gradonačelnik, inače doktor prava sa Sorbone, onomad je izjavio da je ponosan što će ozvaničiti prvu istopolnu građansku zajednicu u Grčkoj). Ali Atina zato nema fantomke i lažne diplome, i nikad joj nije bilo neprijatno koliko joj dobro ide.

gox

pre 7 godina

@Hrvoje iz ZG - U pravu ste, let za JFK je direktan. Ali nije non-stop. To je prosto zvanična terminologija. Tako putovanje traje 12 sati sa sletanjem u Nemačkoj. Iz Beograda ima 5-6 kombinacija sa presedanjem koje do JFK-a traju 12-14 sati (Frankfurt, Minhen, Cirih, Kopenhagen itd). Osim prelaska u drugi avion i rizika od kašnjenja prtljaga (koji je mali), benefit "direktnog leta" je mizeran. U vreme SFRJ su JAT i PanAm leteli non-stop za Njujork, Čikago i Toronto.

voo doo instalater

pre 7 godina

Alo bre mozda je veca po povrsini ali ima 3 puta manje stanovnika, nepunih 700.000 i IMA DIREKTAN LET ZA NjUJORK. Ja leteo
(mare, 8. maj 2016 23:14)

Агломерација или шире градско подручје је проширено подручје града које се састоји од центра и извесног броја приградских насеља који заједно сачињавају непрекинуто урбано подручје.

Malo se prošetaj po Wikipediji, druže. Ako sledimo tvoju metodu, Beograd ima ne više od 300. 000 stanovnika. Ali kad uračunaš Borču, Ovču, Malu (i Veliku Moštanicu), Drlupe i Guncate, onda jedva prebaci milion i po...
O razlici u standardu, izgledu okoline i prosečnom kvalitetu života stanovnika ova dva grada nećemo. Malo je degutantno.

Inače, Atina ima direktne letove i za USA, kao i za Australiju (e tu sam iz Atine ja leteo)

C i n i k

pre 7 godina

Naravno da Atina ima direktne letove za Usa,ko zna koliko dugo vec,ima i za Aus. Ali presvetli bi vam odgovorio naravno, da su to letovi stranih kompanija,jer on ne racuna da Gr ima letove za Usa ako te letove ne vrsi npr.Olimpik—Gr prevoznik....covek se igra recima,i svesno laze narod. A da ga pita covek sta mu to treba? Ni sam ne zna,zato sto se ceo zivot bavi samo reklamom i propagandom. Ko je ikada bio u Atini,taj zna koliko je taj megapolis bolji i uredjeniji grad od Bg. Neuporedivo je. Treba da prestane da se bavi Epp vec da pocne bar nesto da radi povodom standarda ljudi!

odete na sajt

pre 7 godina

Odete na sajt aerodroma Atina i vidite da DANAS u 10:30 ujutru slece taj "nepostojeci" let iz Nju Jorka koji ne postoji za Atinu vec ga ima sam Srbija.

Salu na stranu, uporedjivanje "ciji je veci" i "ciji tata vozi bolji auto" je u danasnje vreme toliko smesno, a posebno kada se uporedjujete sa atinskim aerodromom koji ima 18 miliona putnika godisnje i rast od preko 18% na godisnjem nivou.

Hajdemo ovako - Aerodrom Beograd - 5 miliona putnika godisnje. Pristup aerodromu iskljucivo putnom infrastrukturom. Ni jedan hotel na aerodromu, gradski koji vozi retko do grada, taksisti divljaci. Od interkontinentalnih letova samo Nju Jork koji pocinje u junu (ne racunam Dubai, Abu Dabi i Katar kao interkontinentalne).

Aerodrom Atina - 18 miliona putnika godisnje. Pristup metrou, zeleznici, autoputu, autobusima, aerodromskim hotelima i LUCI PIREJ na dohvat ruke. Od interkontinentalnih linija postoje (trenutno funkcionisu) - Nju Jork, Njuark, FIladelfija, Seul, Tajvan, Peking i Singapur.