Utorak, 09.02.2016.

13:08

Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Miškoviæ prodao Delta siti za 200 mil. EUR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 8 godina

Sagradio za oko 140 miliona, prodao 50% skuplje. Na IMR, IMT i DMB potroseno vise od po 100 miliona a godinama niko nece da ih kupi ni za jedan dolar. Posle neka neko kaze da investiranje u trzne centre nije isplativo.

Bretard

pre 8 godina

(nanan, 09. februar 2016 18:12)
To se u svetu zove Corporate Social Responsibility ali ti kao diplomirani internet kritičar verovatno nisi upoznat sa pojmom.

voodoo

pre 8 godina

Vidim puno komentara koji hvale Miskovica kao sposobnog i strucnog ekonomistu ili biznismena. Ja sam protiv ove vlasti, i mislim da su Miskovicevo ime iskoristili samo kao marketing, ali to ne znaci da ovog coveka mozete opravdati i nazvati sposobnim ekonomistom, sposobni lopov ili slicno ok, ali strucnjak ne. Podseticu da je covek bio na celu Geneksa, jedina firma koja je sa dozvolom vlasti za vreme sankcija mogla da uvozi robu iz zemalja koje nam nisu udarile sankcije, znaci jedini, onda nakon nestanka geneksa, postaje jedini koji u Srbiju uvozi gomilu brendova, od nike, adidas, milka, i jos mnogo drugih i robnih i prehrambrenih stranih brendova dok se nisu uspostavila predstavnistva tih firmi. To da bude delta jedini uvoznik najjacih brendova sveta koji se i najvise kupuju, nije bilo zbog sposobnosti vec politike i korupcije verovatno. U isto vreme Maksi, krajnje sumnjivo preuzima i C market i Pekabetu, dva najveca lanca marketa u Srbiji, i pravi potpuni monopol i sa prodajnim mestima i kao dobavljac. To je trajalo dovoljno dugo da postane milijarder, da bi onda krenuli da dolaze malo Hrvati i Slovenci sa Ideom i Merkatorom i njihovim robnim, a on poceo da se preusmerava u poljoprivredu i nekretnine. Tuga me hvata kada vidim da neko za likove kao sto je on i Kostic, Beko, Matijevic i sl kaze da su sposobni.

Neko

pre 8 godina

Čovek jednostavno vidi da Usce otima sve Delti, zato i prodaje, a i Beograd na Vodi su mnogo jaki igrači, tako da ce ga dokusuriti čim izgrade Svoj Shoping centar i Hotel, zato on i bezi u prasice, jabuke i Sloveniju, to mu je sigurno tržište...

zoran

pre 8 godina

Covek dobio povraćaj zemljišta 1991 godine..zemljište je bilo državno,a koristio ga je Napredak, poljop.firma iz Stare Pozove, koju je kupio Mišković. Posle 20setak godina..gle cuda..Napredak prodao Delti..zemlju..i čovek sada ima problema,jer nije ranije uknjižen povraćaj..e,zato je Mišković uspešan..jer mu se može..za njega nema prepreka..tako je i danas..

NoName

pre 8 godina

Cuj prodao, a sto je na fotografijama sa Malim i Irinejom i jos kojekakvim drugim politicarima, zezajuci se na zurci povodom 25 godina Delte, a nama ovde prodaju buvu da je on kriminalac, pa sudjenja, pa ovo i ono, to nikom nista?

nanan

pre 8 godina

To su ti nasi tajkuni: nema ni za sta da se ulozi nego u molove i shopping centre. Ne daj Boze da se omakne nsto i za neki mzej ili bolnicu ili skolu...
(Milica, 09. februar 2016 16:11)

zasto bi privatnik ulagao u skole, bolnice..., to je posao drzave? privatnik ce da ulaze u ono sto mu se najvise isplati

vladimir nbgd

pre 8 godina

E moj glupi narode,nista to nije njegovo sloba ga stvorio, to su opljackane nase pare,izvlaci pare jer ne zna kako ce da zavrsi....A folovi kao da ce u nesto kod nas da ulozi su samo da dobije na vremenu da sve rasproda. Nazalost menjao je zakone u skupstini da bi pljacka bila legalna,Znao je ovaj narod u proslosti da resava ovakve probleme...

Ista ekipa bagra

pre 8 godina

Vučić je postao popularan u Srbiji kad je uhapsio Miškovića i pričao da će mu oduzeti milijardu evra imovine. Zatim su usledile nove bajke zakon o poreklu imovine, fabrika čipova Mubadala, kačenje Mercedesovog znaka na Ikarbusov autobus u predizbornoj kampanji 2014 godine. Doveli smo Mercedes u Srbiju. SPS je poslednji put bio na vlasti u Beogradu 1993. Možeš da prevariš beogradjane ali se oni najbrže i osveste. Zato i neće biti izbora u BG. Da ostatak Srbije ne kaže čekaj pa sto mu beogradjani daju crveni karton?

Neko iz Banata

pre 8 godina

Covek je sposoban ma sta-god neko mislio i tvrdio,on je jedan od retkih koji nije procerdao sto je stekao na sumnjiv nacin,cak i visestruko uvecao.Srbija ima samo jos dva resursa na raspolaganju koja mogu da je izvuku iz blata,a to su poljoprivreda i turizam(i naravno da je cela privreda fokusirana na njihov razvoj,pre svega preradjivackih potencijala -diverzifikacija kultura na vecu isplativost po hektaru i banja),a covek je vec i tu Tito za sve njih,a cak je u podredjenom polozaju na Kostica ,Matijevica(par klasa jaci od njih u svakom pogledu) tj zigosan od naroda i vlasti koji pokazuje zavist i moralisanje samo iz razloga sto oni nisu u tom polozaju,a ne zbog neke pravde i zakona.

Stella

pre 8 godina

Odlicne poteze vuce. Rasprodaje stabilne biznise onda kada su u stagnaciji ili blagom padu, 1 potezom generise gotovinu koju ulaze u rastuce poslove - agrar, trgovinu, nove real estate objekte. Zna se sta svako normalan misli o njemu i njemu slicnima, ali zna znanje kad je razvijanje i vodjenje biznisa u pitanju.

sir oliver

pre 8 godina

nisam bot, ali je miskovic za razliku od nekih bar kupio zemljiste na kom je gradio, placa koliki toliki porez u ovoj zemlji, razvija proizvodne delatnosti (poljoprivreda) i ne nosi pare na ostrva! u bg vlasnik je delta, tu ce i plati porez, za cg ne znam! e sad, jedino je sumnjivo zasto firma iz jar placa vise od vrednosti i cije su to pare! ne bi me cudilo da su upetljani dinkic, mali i vodjin bata, moguce i mali marko, treba plasirati nekako pare dok nije pocelo da se drma svuda! a nece se dobro zavrsiti za ove prevarante na vlasti, koliko god da zvuce sigurno na njihovim televizijama i novinama, svakom svojom izjavom kopaju sebi jos dublju jamu! opozicija i ne treba u kampanju, ovi to najbolje rade po njih!

Miskovic ima prijatelja

pre 8 godina

Kad sam ja sebe govorio da je g.Miskovic genije za ekonomiju .... ma pravi lav covek i jos odrao neke likive za 200 miliona €!Ma Vucic je samo uznemiravao ovog divnog coveka!

Nenad

pre 8 godina

Mišković je za razliku od Vučića uspešan čovek. Šta je Vučić ikada u životu radio osim što je zamajavao široke narodne mase takozvanom borbom protiv korupcije... Od Miškovića barem ima neke koristi, dok od Vučića samo štete...
(Saul Goodman, 09. februar 2016 15:39)

----------------------------------------------------------------

Izvini a koje koristi? To sto je kupovao sta je hteo i delio otkaze u tim firmama ljudima i smanjivao plate onima koji su ostajali. Sto osim njega niko nije mogao da postane zvanican uvoznik nekog poznatog brenda poput Nike, Reebok, Adidas sportske opreme, Nivea kozmetike, BMW Automobila itd. Sto je pozatvarao velike trgovinske lance poput Pekabete ili C Marketa i ostavljao ljude bez posla posle 20-30 godina koliko su proveli u tim firmama pod izgovorom da su visak radne snage. Pa kako do tad nisu bili visak nego bas kod njega. Covek koji je se obogatio na racun naroda. Nije ni Vucic zlatan daleko od toga ali Miskovic je najvece zlo zemlje Srbije ikada. Covek ciji je interes iznad svega i koji ce gaziti po lesevima da ostvari svoj cilj.

Verovatno mi nece objaviti kometar ali ako se to kojim slucajem desi eto pa procitaj samo jedan manji deo ko je Miskovic.

Đura

pre 8 godina

Narode ne budi glup dva puta zaredom! Izbori se za dobro sutra! V ce da nas upropasti nacisto!!!! Izadji na izbore!!!
(Djole, 09. februar 2016 15:47) Nije problem da izađemo, a za koga da glasamo?!?!

knele

pre 8 godina

S obzirom da je skupstina izglasal zakon o zemljistu koji investitoru omogucava da od drzave kupi 1/3 zemljista, te da je subvencije za male seljake dovela do apsurda, kako bi spustila cenu zemlje, te na taj način opravdala bagatelnu cenu po kojoj se država sprema da tajkunima i strancima bukvalno pokloni našu zemlju. Sve je to pripremila ministarka poljoprivrede uprkos molbama i protestima seljaka. Eto zato Misko prodaje delta city jer je uvek veoma profitabilno kupovao državnu imovinu za 10-20 manju cenu a to su mu omogućavali političari pri vlasti jer bude nešto i za sitnu raju.
Narod ko narod, vlast je oterala obrazovane i vredne ostale uglavnom ovce koje ne shvataju nista

Milica

pre 8 godina

To su ti nasi tajkuni: nema ni za sta da se ulozi nego u molove i shopping centre. Ne daj Boze da se omakne nsto i za neki mzej ili bolnicu ili skolu...

Mile

pre 8 godina

Mene zanima moze li se saznati koliko je ovaj Miskovic "tezak"? O kojem novcu govorimo (mislim na sve sto poseduje ili cime upravlja)?
I zar nije mogao on i njemu slicni domaci biznismeni, ma kako da su zaradili te pare, biti iskoriscen da ulaze u Srbiju, pa cak i u taj Beograd na vodi (posto se ispostavilo da su pare koje ce biti ulozene u taj projekat smesne za taj nivo izgradnje)? Nego cekamo neke "arape", strane "investicije", ko da ce iko doci da nam nesto poklanja...

Saul Goodman

pre 8 godina

Mišković je za razliku od Vučića uspešan čovek. Šta je Vučić ikada u životu radio osim što je zamajavao široke narodne mase takozvanom borbom protiv korupcije... Od Miškovića barem ima neke koristi, dok od Vučića samo štete...

borivoje surdilovic

pre 8 godina

I sta covek da ocekuje kad su botovi i na ovim vestima....da podsetim kako je pocelo daolaskom sns na vlast...prvo su sprejevima isarali pola beograda UHAPSITE MISKOVICA, e onda su ga uhapsili, a sad se druze sa njim, a botovi ga hvale....eto ko ce da ih finansira za izbore....jasno je ko dan.

mirko

pre 8 godina

Dali je to onaj Miskovic sto mu se sudi ili onaj sto se sprda sa zakonom i drzavom...mozda je to onaj sto se neki dan izljubi uz pice sa gradonacelnikom Malim iz SNS...ne to je onaj posteni sto ceka penziju ispred banke sa masom izmucenih, zbunjenih, bolesnih penzionera da to je taj...

duhovna prostitucija

pre 8 godina

Ala VAS je Vucic posteni navukao sa Miskovicem i "borbom" protiv korupcije hahaha :-)
Jedva cekam narednu fintu za izbore, da vidim koji ce novi jelovnik spremiti za ovce!
Mada, kada bolje razmislim, posao je zavrsen.
Sve sto treba da bude u emiratskim bankama, na devicanskim ostrvima i na drugim egzoticnim destinacijama, tamo je vec odavno.
Ovo sto se sada radi u Srbiji je cista zabava, mozda i Vucic pocne da komponuje pesme, kao njegov drugar Mladja Dinkic!
Oni maheri, a mi beeeee!

Pfc

pre 8 godina

Mnogo veće zarade su u agraru nego u rentanju lokala po tržnim centrima. Može Mišković da bude ovakav i onakav, ali da zna da radi posao - zna. Za razliku od onih koji su na sličan način došli do "prvog miliona", Mišković je nastavio da se bavi poštenim biznisom. Sad mu se može, a i ume...
(Domaćin, 09. februar 2016 14:17)
Ako je posten biznis kompletan monopol koji je dobio direktno od drzave i ne placanje poreza onda sam ja Donald Tramp licno.

yea

pre 8 godina

kao sto vec rekose, NE LOZITE SE NA HAPSENJE MISKOVICA i sredjivanje kriminala! Jasno se vidi da je to bio mamac za izbore, i prosao je sa tim(!?!). Razmislite na ovim izborima, da se istorija ne bi ponavljala.

Srrrrrrrrdjan

pre 8 godina

Miskovic je trojanski konj ove vlasti, koji im pomaze da nam se prikazu kao neverovatni borci protiv tajkunske sile i nepravde. A u stvari upravo on ih je i doveo na vlast. Na kraju ce Miskovic da izgubi onih 12 miliona kaucije a oprace u isto vreme stotine miliona ko zna kako stecenih para. I onda...??? Pa nista, i Miskovic sit (oprao savest i pare) i vlast na broju (odrapili smo tajkuna i za te pare otvorili 6 obdanista, deca su nasa buducnost, ....).

Vlada

pre 8 godina

E moj Vucicu kakva si ti prevara, jak si samo u izmisljanju i mapulacijama.
Jadini tvoj uspeh je sto si naterao tajkune koje ne volis da prodaju svoju imovinu strancima i sada ce da nas isisavaju arapi i afrikanci. Ti si najveca katastrofa koja je zadesila ovu zemlju u zadnjih predeset godina. Nece ostati niko iz Srbije sa biznisom vec cemo biti obicna radna snaga drugima koji su ocigledno mnogo pametniji od nas.

srba_the_nostramudas

pre 8 godina

A gde smo mi tu? (Tacnije, a gde sam ja tu, a ovo "mi" je radi opstenarodne podrske.)

Nema nas? Nista? Ni crkavica?

A zasto se onda vest objavljuje ako nas nema?

voodoo

pre 8 godina

U zbiru 31 milion evra dugova bankama. Koliki su jos duzni drzavnim preduzecima, za struju, vodu i sl, i koliko su jos duzni za poreze? Najbitnije od svega zasto se njima ti dugovi prastaju i ne naplacaju, a sirotinja se isteruje iz svojih kuca i uskracuje im se struja i sl.

aca

pre 8 godina

Ma to je neka mućka.Prodo sam sebi de izbegne neka plaćanja poreze il tako nešto.Svi ti no name investicioni fondovi su način da ovi naši lopovi prevrću bogastva da im se ne uhvati trag...

Domaćin

pre 8 godina

Mnogo veće zarade su u agraru nego u rentanju lokala po tržnim centrima. Može Mišković da bude ovakav i onakav, ali da zna da radi posao - zna. Za razliku od onih koji su na sličan način došli do "prvog miliona", Mišković je nastavio da se bavi poštenim biznisom. Sad mu se može, a i ume...

Milos

pre 8 godina

Fascinantni su mi komentari tipa: pametan covek dislocirao posao na nekom drugom trzistu, i sl tome....
Ili ti kakve smo mi ovce vucic je dobio izbore na hapsenju miska.....jaooo jbte...jel moguce ko ostavlja komentare ovde.
Pa mucnite glavom ljudi kako je isti taj funkcionisao sa bivsom vlascu, tada vam nije smetao, koliko pristrasnih neobjektivnih komentara. Ajde zanemarite politicku pripadnost samo razmislite logicno. Za par godina vi sto menjate vlast preko blogova i sl, umestpo da izadjete na izbore ali bez izgovora da nemate za koga glasate, glasajte za koga bilo i promenite nesto! Za par godina vi cete i dalje kucati ovde i gundjati, a oni ce biti negde daleko.

Svima je kriva neka vlast, objektivno ovde nece biti dobro za narednih 30 godina!!!!! Brale prilagodi se ili bezi odavde nema trece varijante. Ljudi su skloni da pricaju i gundjaju ovde, a niko nista ne radi.

Asov u ruke i radite nesto i nemojte da s... Previse!!!!!

123

pre 8 godina

Kao sto je rekao gradonacelnik Mali, on je vazan investitor. Nadam se da ce jos dugo uspesno poslovati u Beogradu jer nam trebaju radna mesta.Moramo podrzavati uspesne domace privrednike.

beg

pre 8 godina

Kako god da je stekao prvi kapital, očigledno je da čovek ume da radi i da zaradi. Ova 2 tržna centra imaju ukupno 170.000 m2, plaćena su oko 130 mil EUR (zvaničan podatak), a prodata za 200 mil EUR. I napravljena za rekordno vreme.
S druge strane, država Srbija je zalegla da napravi Beograd na vodi, naredne 3 godine će strani investitor praviti 2 zgrade od ukupno 60.000 m2, i to na poklonjenom zemljištu, bez poreza, bez taksi... a premijer i gradonačelnik će o državnom trošku putovati i u zemlji i u inostranstvu kao agenti prodaje ovih objekata.
Deluje da ovi nesposobnjakovići na vlasti ne bi mogli Miškoviću da budu ni šegrti.

Dufa

pre 8 godina

Što da plaća porez Srbiji? Kiparska kompanija prodata Jožnoafričkoj... kakve veze Srbija za transakcijom od 200 miliona?


Nema poreza, niti išta... samo prekreče Delta i nalepe novo ime...

Ko ovu drAmu rezira

pre 8 godina

Ovde kontra-botovi prozivaju botove :) , prodao je da gradi nesto novo sto je okej :) njegove pare njegova stvar, zasto se ljudi osecaju uopste prozvanim da komentarisu takve stvari

Alex

pre 8 godina

Trgovinske usluge se prepustaju,prodaju se centri baza postaje sirovina,koja ce kostati u buducnosti.Kupuju,ikrupnjavaju oranice
i baziraju se iskljucivo na proizvodnji!

Mooooo

pre 8 godina

Moj otac je upoznao Miskovica,jos pre 90,i kaze da je to strasan ekonomista i biznismen,kaze da je toliko nadaren za biznis,ovo je cist primer,prodao je delta siti za vece pare nego sto ga je kostala izgradnja,jos je taj objekat star 8 godina,uzeo je pare kad je delta city bio hit i kad je bila veca kupovna moc,i jos nije postojalo toliko molova po Bg,nas narod je jos siromasniji nego pre 8 godina,tqko da ce sve manje ljudi kupovqti,mozr da se desi da delta city bude ko merkator stari za 10 godina.

29

pre 8 godina

problem je što u ovoj zemlji nikome ne sude za prvi milion...posle bi i moja baba znala da vodi posao a još ako ima podršku političara i posluje u sistemu monopola,teško da ovakve ljude mogu nazvati uspešne biznismene...miškoviću imaš pare al znas i sam da si naudio srbiji....zivot ce proći ali samo se obraz nosi gore...uzivaj u parama

Goran

pre 8 godina

U sklopu ćelije je i sala za konferencije?
Fino.
(Marko, 9. februar 2016 13:43)

Koje celije? Njegovo hapsenje je bila farsa da bi se Naprednjaci prikazali kao neko ko ce da resi problem korupcije. Ne da je nisu resili, nego su je ojacali! Mislim da bi i Sloba mogao da im pozavidi.

svasta

pre 8 godina

A,jel platio porez na tu transakciju?
(Mita, 09. februar 2016 13:45)

Porez sigurno ne ide Srbiji vec nekim ostrvima, nije covek lud da dalo bilo sta onima koji su ga hapsili (a mi cemo i odstetu da mu platimo).
Glasajte za Vucka ponovo pa da vidimo kome cemo jos i koliko da platimo...

billi

pre 8 godina

Videste li pre neki dan na proslavi Delte da je pored Miška sedeo gradonacelnik Mali, ne da je mali nego je manji od makovog zrna... A ti narode primaj se na hapšenje Miška... E moj narode... Ajte sad botovi....

pametan?

pre 8 godina

Pametan covek.Dislocira svoj posao iz Srbije.
Cudi me da to nije odavno uradio.
(Beogradjanin, 9. februar 2016 13:43)
@
Pre nego što "dislocira" svoj posao trebao bi da izravna račune sa Srbijom. Država je previše uložila u njega da bi se tek tako "dislocirao". Vučić nema hrabrost i moć da izvrši sravnjenje računa sa Miškovićem ali će jednom neko morati.

ns

pre 8 godina

A,jel platio porez na tu transakciju?
(Mita, 09. februar 2016 13:45)

Evo ga #2 komentar u Srbiji. (#1 su gladna deca)

Nista se ti brate ne brini, nije deda tako glup da se zaza sa 200 miliona kad sve novine bruje i tome.

MR

pre 8 godina

Gradi Delta Planet na mnogo boljoj, prometnijoj lokaciji, a "cekati da se pojavi dobar kupac" znaci prodati na osnovu goodwill-a nesto po mnogo vecoj ceni od realne (ono sto je vec uradio sa Maxi-jem). Tako da je pogresno tumaciti ovu vest kao "spremanje za penziju", samo biznis nista vise.

Goran

pre 8 godina

U sklopu ćelije je i sala za konferencije?
Fino.
(Marko, 9. februar 2016 13:43)

Koje celije? Njegovo hapsenje je bila farsa da bi se Naprednjaci prikazali kao neko ko ce da resi problem korupcije. Ne da je nisu resili, nego su je ojacali! Mislim da bi i Sloba mogao da im pozavidi.

billi

pre 8 godina

Videste li pre neki dan na proslavi Delte da je pored Miška sedeo gradonacelnik Mali, ne da je mali nego je manji od makovog zrna... A ti narode primaj se na hapšenje Miška... E moj narode... Ajte sad botovi....

MR

pre 8 godina

Gradi Delta Planet na mnogo boljoj, prometnijoj lokaciji, a "cekati da se pojavi dobar kupac" znaci prodati na osnovu goodwill-a nesto po mnogo vecoj ceni od realne (ono sto je vec uradio sa Maxi-jem). Tako da je pogresno tumaciti ovu vest kao "spremanje za penziju", samo biznis nista vise.

duhovna prostitucija

pre 8 godina

Ala VAS je Vucic posteni navukao sa Miskovicem i "borbom" protiv korupcije hahaha :-)
Jedva cekam narednu fintu za izbore, da vidim koji ce novi jelovnik spremiti za ovce!
Mada, kada bolje razmislim, posao je zavrsen.
Sve sto treba da bude u emiratskim bankama, na devicanskim ostrvima i na drugim egzoticnim destinacijama, tamo je vec odavno.
Ovo sto se sada radi u Srbiji je cista zabava, mozda i Vucic pocne da komponuje pesme, kao njegov drugar Mladja Dinkic!
Oni maheri, a mi beeeee!

ns

pre 8 godina

A,jel platio porez na tu transakciju?
(Mita, 09. februar 2016 13:45)

Evo ga #2 komentar u Srbiji. (#1 su gladna deca)

Nista se ti brate ne brini, nije deda tako glup da se zaza sa 200 miliona kad sve novine bruje i tome.

Domaćin

pre 8 godina

Mnogo veće zarade su u agraru nego u rentanju lokala po tržnim centrima. Može Mišković da bude ovakav i onakav, ali da zna da radi posao - zna. Za razliku od onih koji su na sličan način došli do "prvog miliona", Mišković je nastavio da se bavi poštenim biznisom. Sad mu se može, a i ume...

yea

pre 8 godina

kao sto vec rekose, NE LOZITE SE NA HAPSENJE MISKOVICA i sredjivanje kriminala! Jasno se vidi da je to bio mamac za izbore, i prosao je sa tim(!?!). Razmislite na ovim izborima, da se istorija ne bi ponavljala.

Ista ekipa bagra

pre 8 godina

Vučić je postao popularan u Srbiji kad je uhapsio Miškovića i pričao da će mu oduzeti milijardu evra imovine. Zatim su usledile nove bajke zakon o poreklu imovine, fabrika čipova Mubadala, kačenje Mercedesovog znaka na Ikarbusov autobus u predizbornoj kampanji 2014 godine. Doveli smo Mercedes u Srbiju. SPS je poslednji put bio na vlasti u Beogradu 1993. Možeš da prevariš beogradjane ali se oni najbrže i osveste. Zato i neće biti izbora u BG. Da ostatak Srbije ne kaže čekaj pa sto mu beogradjani daju crveni karton?

Vlada

pre 8 godina

E moj Vucicu kakva si ti prevara, jak si samo u izmisljanju i mapulacijama.
Jadini tvoj uspeh je sto si naterao tajkune koje ne volis da prodaju svoju imovinu strancima i sada ce da nas isisavaju arapi i afrikanci. Ti si najveca katastrofa koja je zadesila ovu zemlju u zadnjih predeset godina. Nece ostati niko iz Srbije sa biznisom vec cemo biti obicna radna snaga drugima koji su ocigledno mnogo pametniji od nas.

Saul Goodman

pre 8 godina

Mišković je za razliku od Vučića uspešan čovek. Šta je Vučić ikada u životu radio osim što je zamajavao široke narodne mase takozvanom borbom protiv korupcije... Od Miškovića barem ima neke koristi, dok od Vučića samo štete...

mirko

pre 8 godina

Dali je to onaj Miskovic sto mu se sudi ili onaj sto se sprda sa zakonom i drzavom...mozda je to onaj sto se neki dan izljubi uz pice sa gradonacelnikom Malim iz SNS...ne to je onaj posteni sto ceka penziju ispred banke sa masom izmucenih, zbunjenih, bolesnih penzionera da to je taj...

beg

pre 8 godina

Kako god da je stekao prvi kapital, očigledno je da čovek ume da radi i da zaradi. Ova 2 tržna centra imaju ukupno 170.000 m2, plaćena su oko 130 mil EUR (zvaničan podatak), a prodata za 200 mil EUR. I napravljena za rekordno vreme.
S druge strane, država Srbija je zalegla da napravi Beograd na vodi, naredne 3 godine će strani investitor praviti 2 zgrade od ukupno 60.000 m2, i to na poklonjenom zemljištu, bez poreza, bez taksi... a premijer i gradonačelnik će o državnom trošku putovati i u zemlji i u inostranstvu kao agenti prodaje ovih objekata.
Deluje da ovi nesposobnjakovići na vlasti ne bi mogli Miškoviću da budu ni šegrti.

pametan?

pre 8 godina

Pametan covek.Dislocira svoj posao iz Srbije.
Cudi me da to nije odavno uradio.
(Beogradjanin, 9. februar 2016 13:43)
@
Pre nego što "dislocira" svoj posao trebao bi da izravna račune sa Srbijom. Država je previše uložila u njega da bi se tek tako "dislocirao". Vučić nema hrabrost i moć da izvrši sravnjenje računa sa Miškovićem ali će jednom neko morati.

Stella

pre 8 godina

Odlicne poteze vuce. Rasprodaje stabilne biznise onda kada su u stagnaciji ili blagom padu, 1 potezom generise gotovinu koju ulaze u rastuce poslove - agrar, trgovinu, nove real estate objekte. Zna se sta svako normalan misli o njemu i njemu slicnima, ali zna znanje kad je razvijanje i vodjenje biznisa u pitanju.

svasta

pre 8 godina

A,jel platio porez na tu transakciju?
(Mita, 09. februar 2016 13:45)

Porez sigurno ne ide Srbiji vec nekim ostrvima, nije covek lud da dalo bilo sta onima koji su ga hapsili (a mi cemo i odstetu da mu platimo).
Glasajte za Vucka ponovo pa da vidimo kome cemo jos i koliko da platimo...

vladimir nbgd

pre 8 godina

E moj glupi narode,nista to nije njegovo sloba ga stvorio, to su opljackane nase pare,izvlaci pare jer ne zna kako ce da zavrsi....A folovi kao da ce u nesto kod nas da ulozi su samo da dobije na vremenu da sve rasproda. Nazalost menjao je zakone u skupstini da bi pljacka bila legalna,Znao je ovaj narod u proslosti da resava ovakve probleme...

borivoje surdilovic

pre 8 godina

I sta covek da ocekuje kad su botovi i na ovim vestima....da podsetim kako je pocelo daolaskom sns na vlast...prvo su sprejevima isarali pola beograda UHAPSITE MISKOVICA, e onda su ga uhapsili, a sad se druze sa njim, a botovi ga hvale....eto ko ce da ih finansira za izbore....jasno je ko dan.

Đura

pre 8 godina

Narode ne budi glup dva puta zaredom! Izbori se za dobro sutra! V ce da nas upropasti nacisto!!!! Izadji na izbore!!!
(Djole, 09. februar 2016 15:47) Nije problem da izađemo, a za koga da glasamo?!?!

nanan

pre 8 godina

To su ti nasi tajkuni: nema ni za sta da se ulozi nego u molove i shopping centre. Ne daj Boze da se omakne nsto i za neki mzej ili bolnicu ili skolu...
(Milica, 09. februar 2016 16:11)

zasto bi privatnik ulagao u skole, bolnice..., to je posao drzave? privatnik ce da ulaze u ono sto mu se najvise isplati

voodoo

pre 8 godina

U zbiru 31 milion evra dugova bankama. Koliki su jos duzni drzavnim preduzecima, za struju, vodu i sl, i koliko su jos duzni za poreze? Najbitnije od svega zasto se njima ti dugovi prastaju i ne naplacaju, a sirotinja se isteruje iz svojih kuca i uskracuje im se struja i sl.

NoName

pre 8 godina

Cuj prodao, a sto je na fotografijama sa Malim i Irinejom i jos kojekakvim drugim politicarima, zezajuci se na zurci povodom 25 godina Delte, a nama ovde prodaju buvu da je on kriminalac, pa sudjenja, pa ovo i ono, to nikom nista?

Dufa

pre 8 godina

Što da plaća porez Srbiji? Kiparska kompanija prodata Jožnoafričkoj... kakve veze Srbija za transakcijom od 200 miliona?


Nema poreza, niti išta... samo prekreče Delta i nalepe novo ime...

knele

pre 8 godina

S obzirom da je skupstina izglasal zakon o zemljistu koji investitoru omogucava da od drzave kupi 1/3 zemljista, te da je subvencije za male seljake dovela do apsurda, kako bi spustila cenu zemlje, te na taj način opravdala bagatelnu cenu po kojoj se država sprema da tajkunima i strancima bukvalno pokloni našu zemlju. Sve je to pripremila ministarka poljoprivrede uprkos molbama i protestima seljaka. Eto zato Misko prodaje delta city jer je uvek veoma profitabilno kupovao državnu imovinu za 10-20 manju cenu a to su mu omogućavali političari pri vlasti jer bude nešto i za sitnu raju.
Narod ko narod, vlast je oterala obrazovane i vredne ostale uglavnom ovce koje ne shvataju nista

Srrrrrrrrdjan

pre 8 godina

Miskovic je trojanski konj ove vlasti, koji im pomaze da nam se prikazu kao neverovatni borci protiv tajkunske sile i nepravde. A u stvari upravo on ih je i doveo na vlast. Na kraju ce Miskovic da izgubi onih 12 miliona kaucije a oprace u isto vreme stotine miliona ko zna kako stecenih para. I onda...??? Pa nista, i Miskovic sit (oprao savest i pare) i vlast na broju (odrapili smo tajkuna i za te pare otvorili 6 obdanista, deca su nasa buducnost, ....).

Mooooo

pre 8 godina

Moj otac je upoznao Miskovica,jos pre 90,i kaze da je to strasan ekonomista i biznismen,kaze da je toliko nadaren za biznis,ovo je cist primer,prodao je delta siti za vece pare nego sto ga je kostala izgradnja,jos je taj objekat star 8 godina,uzeo je pare kad je delta city bio hit i kad je bila veca kupovna moc,i jos nije postojalo toliko molova po Bg,nas narod je jos siromasniji nego pre 8 godina,tqko da ce sve manje ljudi kupovqti,mozr da se desi da delta city bude ko merkator stari za 10 godina.

Nenad

pre 8 godina

Mišković je za razliku od Vučića uspešan čovek. Šta je Vučić ikada u životu radio osim što je zamajavao široke narodne mase takozvanom borbom protiv korupcije... Od Miškovića barem ima neke koristi, dok od Vučića samo štete...
(Saul Goodman, 09. februar 2016 15:39)

----------------------------------------------------------------

Izvini a koje koristi? To sto je kupovao sta je hteo i delio otkaze u tim firmama ljudima i smanjivao plate onima koji su ostajali. Sto osim njega niko nije mogao da postane zvanican uvoznik nekog poznatog brenda poput Nike, Reebok, Adidas sportske opreme, Nivea kozmetike, BMW Automobila itd. Sto je pozatvarao velike trgovinske lance poput Pekabete ili C Marketa i ostavljao ljude bez posla posle 20-30 godina koliko su proveli u tim firmama pod izgovorom da su visak radne snage. Pa kako do tad nisu bili visak nego bas kod njega. Covek koji je se obogatio na racun naroda. Nije ni Vucic zlatan daleko od toga ali Miskovic je najvece zlo zemlje Srbije ikada. Covek ciji je interes iznad svega i koji ce gaziti po lesevima da ostvari svoj cilj.

Verovatno mi nece objaviti kometar ali ako se to kojim slucajem desi eto pa procitaj samo jedan manji deo ko je Miskovic.

Alex

pre 8 godina

Trgovinske usluge se prepustaju,prodaju se centri baza postaje sirovina,koja ce kostati u buducnosti.Kupuju,ikrupnjavaju oranice
i baziraju se iskljucivo na proizvodnji!

sir oliver

pre 8 godina

nisam bot, ali je miskovic za razliku od nekih bar kupio zemljiste na kom je gradio, placa koliki toliki porez u ovoj zemlji, razvija proizvodne delatnosti (poljoprivreda) i ne nosi pare na ostrva! u bg vlasnik je delta, tu ce i plati porez, za cg ne znam! e sad, jedino je sumnjivo zasto firma iz jar placa vise od vrednosti i cije su to pare! ne bi me cudilo da su upetljani dinkic, mali i vodjin bata, moguce i mali marko, treba plasirati nekako pare dok nije pocelo da se drma svuda! a nece se dobro zavrsiti za ove prevarante na vlasti, koliko god da zvuce sigurno na njihovim televizijama i novinama, svakom svojom izjavom kopaju sebi jos dublju jamu! opozicija i ne treba u kampanju, ovi to najbolje rade po njih!

Pfc

pre 8 godina

Mnogo veće zarade su u agraru nego u rentanju lokala po tržnim centrima. Može Mišković da bude ovakav i onakav, ali da zna da radi posao - zna. Za razliku od onih koji su na sličan način došli do "prvog miliona", Mišković je nastavio da se bavi poštenim biznisom. Sad mu se može, a i ume...
(Domaćin, 09. februar 2016 14:17)
Ako je posten biznis kompletan monopol koji je dobio direktno od drzave i ne placanje poreza onda sam ja Donald Tramp licno.

zoran

pre 8 godina

Covek dobio povraćaj zemljišta 1991 godine..zemljište je bilo državno,a koristio ga je Napredak, poljop.firma iz Stare Pozove, koju je kupio Mišković. Posle 20setak godina..gle cuda..Napredak prodao Delti..zemlju..i čovek sada ima problema,jer nije ranije uknjižen povraćaj..e,zato je Mišković uspešan..jer mu se može..za njega nema prepreka..tako je i danas..

Milica

pre 8 godina

To su ti nasi tajkuni: nema ni za sta da se ulozi nego u molove i shopping centre. Ne daj Boze da se omakne nsto i za neki mzej ili bolnicu ili skolu...

Mile

pre 8 godina

Mene zanima moze li se saznati koliko je ovaj Miskovic "tezak"? O kojem novcu govorimo (mislim na sve sto poseduje ili cime upravlja)?
I zar nije mogao on i njemu slicni domaci biznismeni, ma kako da su zaradili te pare, biti iskoriscen da ulaze u Srbiju, pa cak i u taj Beograd na vodi (posto se ispostavilo da su pare koje ce biti ulozene u taj projekat smesne za taj nivo izgradnje)? Nego cekamo neke "arape", strane "investicije", ko da ce iko doci da nam nesto poklanja...

Milos

pre 8 godina

Fascinantni su mi komentari tipa: pametan covek dislocirao posao na nekom drugom trzistu, i sl tome....
Ili ti kakve smo mi ovce vucic je dobio izbore na hapsenju miska.....jaooo jbte...jel moguce ko ostavlja komentare ovde.
Pa mucnite glavom ljudi kako je isti taj funkcionisao sa bivsom vlascu, tada vam nije smetao, koliko pristrasnih neobjektivnih komentara. Ajde zanemarite politicku pripadnost samo razmislite logicno. Za par godina vi sto menjate vlast preko blogova i sl, umestpo da izadjete na izbore ali bez izgovora da nemate za koga glasate, glasajte za koga bilo i promenite nesto! Za par godina vi cete i dalje kucati ovde i gundjati, a oni ce biti negde daleko.

Svima je kriva neka vlast, objektivno ovde nece biti dobro za narednih 30 godina!!!!! Brale prilagodi se ili bezi odavde nema trece varijante. Ljudi su skloni da pricaju i gundjaju ovde, a niko nista ne radi.

Asov u ruke i radite nesto i nemojte da s... Previse!!!!!

123

pre 8 godina

Kao sto je rekao gradonacelnik Mali, on je vazan investitor. Nadam se da ce jos dugo uspesno poslovati u Beogradu jer nam trebaju radna mesta.Moramo podrzavati uspesne domace privrednike.

29

pre 8 godina

problem je što u ovoj zemlji nikome ne sude za prvi milion...posle bi i moja baba znala da vodi posao a još ako ima podršku političara i posluje u sistemu monopola,teško da ovakve ljude mogu nazvati uspešne biznismene...miškoviću imaš pare al znas i sam da si naudio srbiji....zivot ce proći ali samo se obraz nosi gore...uzivaj u parama

aca

pre 8 godina

Ma to je neka mućka.Prodo sam sebi de izbegne neka plaćanja poreze il tako nešto.Svi ti no name investicioni fondovi su način da ovi naši lopovi prevrću bogastva da im se ne uhvati trag...

Neko iz Banata

pre 8 godina

Covek je sposoban ma sta-god neko mislio i tvrdio,on je jedan od retkih koji nije procerdao sto je stekao na sumnjiv nacin,cak i visestruko uvecao.Srbija ima samo jos dva resursa na raspolaganju koja mogu da je izvuku iz blata,a to su poljoprivreda i turizam(i naravno da je cela privreda fokusirana na njihov razvoj,pre svega preradjivackih potencijala -diverzifikacija kultura na vecu isplativost po hektaru i banja),a covek je vec i tu Tito za sve njih,a cak je u podredjenom polozaju na Kostica ,Matijevica(par klasa jaci od njih u svakom pogledu) tj zigosan od naroda i vlasti koji pokazuje zavist i moralisanje samo iz razloga sto oni nisu u tom polozaju,a ne zbog neke pravde i zakona.

Miskovic ima prijatelja

pre 8 godina

Kad sam ja sebe govorio da je g.Miskovic genije za ekonomiju .... ma pravi lav covek i jos odrao neke likive za 200 miliona €!Ma Vucic je samo uznemiravao ovog divnog coveka!

srba_the_nostramudas

pre 8 godina

A gde smo mi tu? (Tacnije, a gde sam ja tu, a ovo "mi" je radi opstenarodne podrske.)

Nema nas? Nista? Ni crkavica?

A zasto se onda vest objavljuje ako nas nema?

Ko ovu drAmu rezira

pre 8 godina

Ovde kontra-botovi prozivaju botove :) , prodao je da gradi nesto novo sto je okej :) njegove pare njegova stvar, zasto se ljudi osecaju uopste prozvanim da komentarisu takve stvari

voodoo

pre 8 godina

Vidim puno komentara koji hvale Miskovica kao sposobnog i strucnog ekonomistu ili biznismena. Ja sam protiv ove vlasti, i mislim da su Miskovicevo ime iskoristili samo kao marketing, ali to ne znaci da ovog coveka mozete opravdati i nazvati sposobnim ekonomistom, sposobni lopov ili slicno ok, ali strucnjak ne. Podseticu da je covek bio na celu Geneksa, jedina firma koja je sa dozvolom vlasti za vreme sankcija mogla da uvozi robu iz zemalja koje nam nisu udarile sankcije, znaci jedini, onda nakon nestanka geneksa, postaje jedini koji u Srbiju uvozi gomilu brendova, od nike, adidas, milka, i jos mnogo drugih i robnih i prehrambrenih stranih brendova dok se nisu uspostavila predstavnistva tih firmi. To da bude delta jedini uvoznik najjacih brendova sveta koji se i najvise kupuju, nije bilo zbog sposobnosti vec politike i korupcije verovatno. U isto vreme Maksi, krajnje sumnjivo preuzima i C market i Pekabetu, dva najveca lanca marketa u Srbiji, i pravi potpuni monopol i sa prodajnim mestima i kao dobavljac. To je trajalo dovoljno dugo da postane milijarder, da bi onda krenuli da dolaze malo Hrvati i Slovenci sa Ideom i Merkatorom i njihovim robnim, a on poceo da se preusmerava u poljoprivredu i nekretnine. Tuga me hvata kada vidim da neko za likove kao sto je on i Kostic, Beko, Matijevic i sl kaze da su sposobni.

Bretard

pre 8 godina

(nanan, 09. februar 2016 18:12)
To se u svetu zove Corporate Social Responsibility ali ti kao diplomirani internet kritičar verovatno nisi upoznat sa pojmom.

Dragan

pre 8 godina

Sagradio za oko 140 miliona, prodao 50% skuplje. Na IMR, IMT i DMB potroseno vise od po 100 miliona a godinama niko nece da ih kupi ni za jedan dolar. Posle neka neko kaze da investiranje u trzne centre nije isplativo.

Neko

pre 8 godina

Čovek jednostavno vidi da Usce otima sve Delti, zato i prodaje, a i Beograd na Vodi su mnogo jaki igrači, tako da ce ga dokusuriti čim izgrade Svoj Shoping centar i Hotel, zato on i bezi u prasice, jabuke i Sloveniju, to mu je sigurno tržište...

123

pre 8 godina

Kao sto je rekao gradonacelnik Mali, on je vazan investitor. Nadam se da ce jos dugo uspesno poslovati u Beogradu jer nam trebaju radna mesta.Moramo podrzavati uspesne domace privrednike.

pametan?

pre 8 godina

Pametan covek.Dislocira svoj posao iz Srbije.
Cudi me da to nije odavno uradio.
(Beogradjanin, 9. februar 2016 13:43)
@
Pre nego što "dislocira" svoj posao trebao bi da izravna račune sa Srbijom. Država je previše uložila u njega da bi se tek tako "dislocirao". Vučić nema hrabrost i moć da izvrši sravnjenje računa sa Miškovićem ali će jednom neko morati.

Nenad

pre 8 godina

Mišković je za razliku od Vučića uspešan čovek. Šta je Vučić ikada u životu radio osim što je zamajavao široke narodne mase takozvanom borbom protiv korupcije... Od Miškovića barem ima neke koristi, dok od Vučića samo štete...
(Saul Goodman, 09. februar 2016 15:39)

----------------------------------------------------------------

Izvini a koje koristi? To sto je kupovao sta je hteo i delio otkaze u tim firmama ljudima i smanjivao plate onima koji su ostajali. Sto osim njega niko nije mogao da postane zvanican uvoznik nekog poznatog brenda poput Nike, Reebok, Adidas sportske opreme, Nivea kozmetike, BMW Automobila itd. Sto je pozatvarao velike trgovinske lance poput Pekabete ili C Marketa i ostavljao ljude bez posla posle 20-30 godina koliko su proveli u tim firmama pod izgovorom da su visak radne snage. Pa kako do tad nisu bili visak nego bas kod njega. Covek koji je se obogatio na racun naroda. Nije ni Vucic zlatan daleko od toga ali Miskovic je najvece zlo zemlje Srbije ikada. Covek ciji je interes iznad svega i koji ce gaziti po lesevima da ostvari svoj cilj.

Verovatno mi nece objaviti kometar ali ako se to kojim slucajem desi eto pa procitaj samo jedan manji deo ko je Miskovic.

Domaćin

pre 8 godina

Mnogo veće zarade su u agraru nego u rentanju lokala po tržnim centrima. Može Mišković da bude ovakav i onakav, ali da zna da radi posao - zna. Za razliku od onih koji su na sličan način došli do "prvog miliona", Mišković je nastavio da se bavi poštenim biznisom. Sad mu se može, a i ume...

Neko iz Banata

pre 8 godina

Covek je sposoban ma sta-god neko mislio i tvrdio,on je jedan od retkih koji nije procerdao sto je stekao na sumnjiv nacin,cak i visestruko uvecao.Srbija ima samo jos dva resursa na raspolaganju koja mogu da je izvuku iz blata,a to su poljoprivreda i turizam(i naravno da je cela privreda fokusirana na njihov razvoj,pre svega preradjivackih potencijala -diverzifikacija kultura na vecu isplativost po hektaru i banja),a covek je vec i tu Tito za sve njih,a cak je u podredjenom polozaju na Kostica ,Matijevica(par klasa jaci od njih u svakom pogledu) tj zigosan od naroda i vlasti koji pokazuje zavist i moralisanje samo iz razloga sto oni nisu u tom polozaju,a ne zbog neke pravde i zakona.

Milica

pre 8 godina

To su ti nasi tajkuni: nema ni za sta da se ulozi nego u molove i shopping centre. Ne daj Boze da se omakne nsto i za neki mzej ili bolnicu ili skolu...

Miskovic ima prijatelja

pre 8 godina

Kad sam ja sebe govorio da je g.Miskovic genije za ekonomiju .... ma pravi lav covek i jos odrao neke likive za 200 miliona €!Ma Vucic je samo uznemiravao ovog divnog coveka!

Đura

pre 8 godina

Narode ne budi glup dva puta zaredom! Izbori se za dobro sutra! V ce da nas upropasti nacisto!!!! Izadji na izbore!!!
(Djole, 09. februar 2016 15:47) Nije problem da izađemo, a za koga da glasamo?!?!

sir oliver

pre 8 godina

nisam bot, ali je miskovic za razliku od nekih bar kupio zemljiste na kom je gradio, placa koliki toliki porez u ovoj zemlji, razvija proizvodne delatnosti (poljoprivreda) i ne nosi pare na ostrva! u bg vlasnik je delta, tu ce i plati porez, za cg ne znam! e sad, jedino je sumnjivo zasto firma iz jar placa vise od vrednosti i cije su to pare! ne bi me cudilo da su upetljani dinkic, mali i vodjin bata, moguce i mali marko, treba plasirati nekako pare dok nije pocelo da se drma svuda! a nece se dobro zavrsiti za ove prevarante na vlasti, koliko god da zvuce sigurno na njihovim televizijama i novinama, svakom svojom izjavom kopaju sebi jos dublju jamu! opozicija i ne treba u kampanju, ovi to najbolje rade po njih!

Milos

pre 8 godina

Fascinantni su mi komentari tipa: pametan covek dislocirao posao na nekom drugom trzistu, i sl tome....
Ili ti kakve smo mi ovce vucic je dobio izbore na hapsenju miska.....jaooo jbte...jel moguce ko ostavlja komentare ovde.
Pa mucnite glavom ljudi kako je isti taj funkcionisao sa bivsom vlascu, tada vam nije smetao, koliko pristrasnih neobjektivnih komentara. Ajde zanemarite politicku pripadnost samo razmislite logicno. Za par godina vi sto menjate vlast preko blogova i sl, umestpo da izadjete na izbore ali bez izgovora da nemate za koga glasate, glasajte za koga bilo i promenite nesto! Za par godina vi cete i dalje kucati ovde i gundjati, a oni ce biti negde daleko.

Svima je kriva neka vlast, objektivno ovde nece biti dobro za narednih 30 godina!!!!! Brale prilagodi se ili bezi odavde nema trece varijante. Ljudi su skloni da pricaju i gundjaju ovde, a niko nista ne radi.

Asov u ruke i radite nesto i nemojte da s... Previse!!!!!

Ko ovu drAmu rezira

pre 8 godina

Ovde kontra-botovi prozivaju botove :) , prodao je da gradi nesto novo sto je okej :) njegove pare njegova stvar, zasto se ljudi osecaju uopste prozvanim da komentarisu takve stvari

Mooooo

pre 8 godina

Moj otac je upoznao Miskovica,jos pre 90,i kaze da je to strasan ekonomista i biznismen,kaze da je toliko nadaren za biznis,ovo je cist primer,prodao je delta siti za vece pare nego sto ga je kostala izgradnja,jos je taj objekat star 8 godina,uzeo je pare kad je delta city bio hit i kad je bila veca kupovna moc,i jos nije postojalo toliko molova po Bg,nas narod je jos siromasniji nego pre 8 godina,tqko da ce sve manje ljudi kupovqti,mozr da se desi da delta city bude ko merkator stari za 10 godina.

nanan

pre 8 godina

To su ti nasi tajkuni: nema ni za sta da se ulozi nego u molove i shopping centre. Ne daj Boze da se omakne nsto i za neki mzej ili bolnicu ili skolu...
(Milica, 09. februar 2016 16:11)

zasto bi privatnik ulagao u skole, bolnice..., to je posao drzave? privatnik ce da ulaze u ono sto mu se najvise isplati

voodoo

pre 8 godina

U zbiru 31 milion evra dugova bankama. Koliki su jos duzni drzavnim preduzecima, za struju, vodu i sl, i koliko su jos duzni za poreze? Najbitnije od svega zasto se njima ti dugovi prastaju i ne naplacaju, a sirotinja se isteruje iz svojih kuca i uskracuje im se struja i sl.

aca

pre 8 godina

Ma to je neka mućka.Prodo sam sebi de izbegne neka plaćanja poreze il tako nešto.Svi ti no name investicioni fondovi su način da ovi naši lopovi prevrću bogastva da im se ne uhvati trag...

vladimir nbgd

pre 8 godina

E moj glupi narode,nista to nije njegovo sloba ga stvorio, to su opljackane nase pare,izvlaci pare jer ne zna kako ce da zavrsi....A folovi kao da ce u nesto kod nas da ulozi su samo da dobije na vremenu da sve rasproda. Nazalost menjao je zakone u skupstini da bi pljacka bila legalna,Znao je ovaj narod u proslosti da resava ovakve probleme...

Stella

pre 8 godina

Odlicne poteze vuce. Rasprodaje stabilne biznise onda kada su u stagnaciji ili blagom padu, 1 potezom generise gotovinu koju ulaze u rastuce poslove - agrar, trgovinu, nove real estate objekte. Zna se sta svako normalan misli o njemu i njemu slicnima, ali zna znanje kad je razvijanje i vodjenje biznisa u pitanju.

Saul Goodman

pre 8 godina

Mišković je za razliku od Vučića uspešan čovek. Šta je Vučić ikada u životu radio osim što je zamajavao široke narodne mase takozvanom borbom protiv korupcije... Od Miškovića barem ima neke koristi, dok od Vučića samo štete...

29

pre 8 godina

problem je što u ovoj zemlji nikome ne sude za prvi milion...posle bi i moja baba znala da vodi posao a još ako ima podršku političara i posluje u sistemu monopola,teško da ovakve ljude mogu nazvati uspešne biznismene...miškoviću imaš pare al znas i sam da si naudio srbiji....zivot ce proći ali samo se obraz nosi gore...uzivaj u parama

beg

pre 8 godina

Kako god da je stekao prvi kapital, očigledno je da čovek ume da radi i da zaradi. Ova 2 tržna centra imaju ukupno 170.000 m2, plaćena su oko 130 mil EUR (zvaničan podatak), a prodata za 200 mil EUR. I napravljena za rekordno vreme.
S druge strane, država Srbija je zalegla da napravi Beograd na vodi, naredne 3 godine će strani investitor praviti 2 zgrade od ukupno 60.000 m2, i to na poklonjenom zemljištu, bez poreza, bez taksi... a premijer i gradonačelnik će o državnom trošku putovati i u zemlji i u inostranstvu kao agenti prodaje ovih objekata.
Deluje da ovi nesposobnjakovići na vlasti ne bi mogli Miškoviću da budu ni šegrti.

billi

pre 8 godina

Videste li pre neki dan na proslavi Delte da je pored Miška sedeo gradonacelnik Mali, ne da je mali nego je manji od makovog zrna... A ti narode primaj se na hapšenje Miška... E moj narode... Ajte sad botovi....

srba_the_nostramudas

pre 8 godina

A gde smo mi tu? (Tacnije, a gde sam ja tu, a ovo "mi" je radi opstenarodne podrske.)

Nema nas? Nista? Ni crkavica?

A zasto se onda vest objavljuje ako nas nema?

MR

pre 8 godina

Gradi Delta Planet na mnogo boljoj, prometnijoj lokaciji, a "cekati da se pojavi dobar kupac" znaci prodati na osnovu goodwill-a nesto po mnogo vecoj ceni od realne (ono sto je vec uradio sa Maxi-jem). Tako da je pogresno tumaciti ovu vest kao "spremanje za penziju", samo biznis nista vise.

ns

pre 8 godina

A,jel platio porez na tu transakciju?
(Mita, 09. februar 2016 13:45)

Evo ga #2 komentar u Srbiji. (#1 su gladna deca)

Nista se ti brate ne brini, nije deda tako glup da se zaza sa 200 miliona kad sve novine bruje i tome.

Goran

pre 8 godina

U sklopu ćelije je i sala za konferencije?
Fino.
(Marko, 9. februar 2016 13:43)

Koje celije? Njegovo hapsenje je bila farsa da bi se Naprednjaci prikazali kao neko ko ce da resi problem korupcije. Ne da je nisu resili, nego su je ojacali! Mislim da bi i Sloba mogao da im pozavidi.

Pfc

pre 8 godina

Mnogo veće zarade su u agraru nego u rentanju lokala po tržnim centrima. Može Mišković da bude ovakav i onakav, ali da zna da radi posao - zna. Za razliku od onih koji su na sličan način došli do "prvog miliona", Mišković je nastavio da se bavi poštenim biznisom. Sad mu se može, a i ume...
(Domaćin, 09. februar 2016 14:17)
Ako je posten biznis kompletan monopol koji je dobio direktno od drzave i ne placanje poreza onda sam ja Donald Tramp licno.

Ista ekipa bagra

pre 8 godina

Vučić je postao popularan u Srbiji kad je uhapsio Miškovića i pričao da će mu oduzeti milijardu evra imovine. Zatim su usledile nove bajke zakon o poreklu imovine, fabrika čipova Mubadala, kačenje Mercedesovog znaka na Ikarbusov autobus u predizbornoj kampanji 2014 godine. Doveli smo Mercedes u Srbiju. SPS je poslednji put bio na vlasti u Beogradu 1993. Možeš da prevariš beogradjane ali se oni najbrže i osveste. Zato i neće biti izbora u BG. Da ostatak Srbije ne kaže čekaj pa sto mu beogradjani daju crveni karton?

Alex

pre 8 godina

Trgovinske usluge se prepustaju,prodaju se centri baza postaje sirovina,koja ce kostati u buducnosti.Kupuju,ikrupnjavaju oranice
i baziraju se iskljucivo na proizvodnji!

Mile

pre 8 godina

Mene zanima moze li se saznati koliko je ovaj Miskovic "tezak"? O kojem novcu govorimo (mislim na sve sto poseduje ili cime upravlja)?
I zar nije mogao on i njemu slicni domaci biznismeni, ma kako da su zaradili te pare, biti iskoriscen da ulaze u Srbiju, pa cak i u taj Beograd na vodi (posto se ispostavilo da su pare koje ce biti ulozene u taj projekat smesne za taj nivo izgradnje)? Nego cekamo neke "arape", strane "investicije", ko da ce iko doci da nam nesto poklanja...

duhovna prostitucija

pre 8 godina

Ala VAS je Vucic posteni navukao sa Miskovicem i "borbom" protiv korupcije hahaha :-)
Jedva cekam narednu fintu za izbore, da vidim koji ce novi jelovnik spremiti za ovce!
Mada, kada bolje razmislim, posao je zavrsen.
Sve sto treba da bude u emiratskim bankama, na devicanskim ostrvima i na drugim egzoticnim destinacijama, tamo je vec odavno.
Ovo sto se sada radi u Srbiji je cista zabava, mozda i Vucic pocne da komponuje pesme, kao njegov drugar Mladja Dinkic!
Oni maheri, a mi beeeee!

zoran

pre 8 godina

Covek dobio povraćaj zemljišta 1991 godine..zemljište je bilo državno,a koristio ga je Napredak, poljop.firma iz Stare Pozove, koju je kupio Mišković. Posle 20setak godina..gle cuda..Napredak prodao Delti..zemlju..i čovek sada ima problema,jer nije ranije uknjižen povraćaj..e,zato je Mišković uspešan..jer mu se može..za njega nema prepreka..tako je i danas..

yea

pre 8 godina

kao sto vec rekose, NE LOZITE SE NA HAPSENJE MISKOVICA i sredjivanje kriminala! Jasno se vidi da je to bio mamac za izbore, i prosao je sa tim(!?!). Razmislite na ovim izborima, da se istorija ne bi ponavljala.

NoName

pre 8 godina

Cuj prodao, a sto je na fotografijama sa Malim i Irinejom i jos kojekakvim drugim politicarima, zezajuci se na zurci povodom 25 godina Delte, a nama ovde prodaju buvu da je on kriminalac, pa sudjenja, pa ovo i ono, to nikom nista?

Vlada

pre 8 godina

E moj Vucicu kakva si ti prevara, jak si samo u izmisljanju i mapulacijama.
Jadini tvoj uspeh je sto si naterao tajkune koje ne volis da prodaju svoju imovinu strancima i sada ce da nas isisavaju arapi i afrikanci. Ti si najveca katastrofa koja je zadesila ovu zemlju u zadnjih predeset godina. Nece ostati niko iz Srbije sa biznisom vec cemo biti obicna radna snaga drugima koji su ocigledno mnogo pametniji od nas.

Srrrrrrrrdjan

pre 8 godina

Miskovic je trojanski konj ove vlasti, koji im pomaze da nam se prikazu kao neverovatni borci protiv tajkunske sile i nepravde. A u stvari upravo on ih je i doveo na vlast. Na kraju ce Miskovic da izgubi onih 12 miliona kaucije a oprace u isto vreme stotine miliona ko zna kako stecenih para. I onda...??? Pa nista, i Miskovic sit (oprao savest i pare) i vlast na broju (odrapili smo tajkuna i za te pare otvorili 6 obdanista, deca su nasa buducnost, ....).

mirko

pre 8 godina

Dali je to onaj Miskovic sto mu se sudi ili onaj sto se sprda sa zakonom i drzavom...mozda je to onaj sto se neki dan izljubi uz pice sa gradonacelnikom Malim iz SNS...ne to je onaj posteni sto ceka penziju ispred banke sa masom izmucenih, zbunjenih, bolesnih penzionera da to je taj...

knele

pre 8 godina

S obzirom da je skupstina izglasal zakon o zemljistu koji investitoru omogucava da od drzave kupi 1/3 zemljista, te da je subvencije za male seljake dovela do apsurda, kako bi spustila cenu zemlje, te na taj način opravdala bagatelnu cenu po kojoj se država sprema da tajkunima i strancima bukvalno pokloni našu zemlju. Sve je to pripremila ministarka poljoprivrede uprkos molbama i protestima seljaka. Eto zato Misko prodaje delta city jer je uvek veoma profitabilno kupovao državnu imovinu za 10-20 manju cenu a to su mu omogućavali političari pri vlasti jer bude nešto i za sitnu raju.
Narod ko narod, vlast je oterala obrazovane i vredne ostale uglavnom ovce koje ne shvataju nista

Neko

pre 8 godina

Čovek jednostavno vidi da Usce otima sve Delti, zato i prodaje, a i Beograd na Vodi su mnogo jaki igrači, tako da ce ga dokusuriti čim izgrade Svoj Shoping centar i Hotel, zato on i bezi u prasice, jabuke i Sloveniju, to mu je sigurno tržište...

svasta

pre 8 godina

A,jel platio porez na tu transakciju?
(Mita, 09. februar 2016 13:45)

Porez sigurno ne ide Srbiji vec nekim ostrvima, nije covek lud da dalo bilo sta onima koji su ga hapsili (a mi cemo i odstetu da mu platimo).
Glasajte za Vucka ponovo pa da vidimo kome cemo jos i koliko da platimo...

Dufa

pre 8 godina

Što da plaća porez Srbiji? Kiparska kompanija prodata Jožnoafričkoj... kakve veze Srbija za transakcijom od 200 miliona?


Nema poreza, niti išta... samo prekreče Delta i nalepe novo ime...

borivoje surdilovic

pre 8 godina

I sta covek da ocekuje kad su botovi i na ovim vestima....da podsetim kako je pocelo daolaskom sns na vlast...prvo su sprejevima isarali pola beograda UHAPSITE MISKOVICA, e onda su ga uhapsili, a sad se druze sa njim, a botovi ga hvale....eto ko ce da ih finansira za izbore....jasno je ko dan.

Bretard

pre 8 godina

(nanan, 09. februar 2016 18:12)
To se u svetu zove Corporate Social Responsibility ali ti kao diplomirani internet kritičar verovatno nisi upoznat sa pojmom.

voodoo

pre 8 godina

Vidim puno komentara koji hvale Miskovica kao sposobnog i strucnog ekonomistu ili biznismena. Ja sam protiv ove vlasti, i mislim da su Miskovicevo ime iskoristili samo kao marketing, ali to ne znaci da ovog coveka mozete opravdati i nazvati sposobnim ekonomistom, sposobni lopov ili slicno ok, ali strucnjak ne. Podseticu da je covek bio na celu Geneksa, jedina firma koja je sa dozvolom vlasti za vreme sankcija mogla da uvozi robu iz zemalja koje nam nisu udarile sankcije, znaci jedini, onda nakon nestanka geneksa, postaje jedini koji u Srbiju uvozi gomilu brendova, od nike, adidas, milka, i jos mnogo drugih i robnih i prehrambrenih stranih brendova dok se nisu uspostavila predstavnistva tih firmi. To da bude delta jedini uvoznik najjacih brendova sveta koji se i najvise kupuju, nije bilo zbog sposobnosti vec politike i korupcije verovatno. U isto vreme Maksi, krajnje sumnjivo preuzima i C market i Pekabetu, dva najveca lanca marketa u Srbiji, i pravi potpuni monopol i sa prodajnim mestima i kao dobavljac. To je trajalo dovoljno dugo da postane milijarder, da bi onda krenuli da dolaze malo Hrvati i Slovenci sa Ideom i Merkatorom i njihovim robnim, a on poceo da se preusmerava u poljoprivredu i nekretnine. Tuga me hvata kada vidim da neko za likove kao sto je on i Kostic, Beko, Matijevic i sl kaze da su sposobni.

Dragan

pre 8 godina

Sagradio za oko 140 miliona, prodao 50% skuplje. Na IMR, IMT i DMB potroseno vise od po 100 miliona a godinama niko nece da ih kupi ni za jedan dolar. Posle neka neko kaze da investiranje u trzne centre nije isplativo.