Sreda, 03.02.2016.

11:04

"Ako dođe Tenis, biće ćevapčića za Evropu"

Vlasnik nemačkog proizvođača mesa "Tenis" dolazi u Beograd, a premijer Aleksandar Vučić rekao je da se nada da ćemo uskoro izvoziti srpsko-nemačke ćevapčiće.

Izvor: Tanjug

"Ako doðe Tenis, biæe æevapèiæa za Evropu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

111 Komentari

Sortiraj po:

VIT

pre 8 godina

Uvažavajući energiju premijera, moram kao dugogodišnji privrednik i agroekonomista da konstatujem da se predsednik ipak ne razume dovoljno u ekonomiju.Dolazak Tenisa je posledica pripremljenog terena, urušenog svinjarstva, svesno, otvarenog tržišta i omogućavanja uvoza svega i svačega i time dovodjenja primarne proizvodnje do kolapsa. I tada stiže Mesija zvani Tenis koji će pomoći srpskom seljaku.Navodi koji govore o tom dobru za seljaka prosto me navodi da analiziram stanje dalje. Koliko se ja razumem u ekonomiju, pomalo i u još neke stvari, Srbija nije u socijalističkom nego, nazovimo to, kapitalističkom sistemu. Priča o saradnji podseća na bajku, jer čovek koji dolazi iz Nemačke dolazi zbog sebe i svog biznisa, Rusije, a ne zbog srpskog seljaka. I da skratim, Tenis će učiti da, ukoliko bude moguće pokupi i ono malo što ima selo, a to je poljoprivredno zemljište i da ugasi svaku konkurenciju, a ne da joj podiže glavu.Iskustva iz drugih delatnosti pokazuju da sam u pravu. Recite mi koliko kooperanata srskih firmi ima Simens u Srbiji.Ako se ne varam, ni jedno. Tako će biti i sa navodnom poljoprivrednom kooperacijom. Sa ovim srpsko selo će nestati.Moje zapažanje nije tendenciozno, nema u njemu politike, samo dugogodišnje iskustvo i znanje koje posedujem. Ali sve je džabe, nisam ni u jednoj politici i sem botova i minusa ovo niko drugi i neće registrovati.

Jagoda

pre 8 godina

Ovo bi zaustavilo nekontrolisan uvoz mesa iz Argentine . Stoka u Argentini grani se GMO hranom koja je kod nas zabranjena. Ako bi se sa Tensom povezali nasi individualni proizvodjaci stoke po uzoru na kooperacije i zadruge koje su ranije postojale, to bi bio zaokruzen model na obostranu korist. Doslo bi do ozbiljnog zaposljavanja kako u Tensu, ali tako i u sektoru individualnih proizvodjaca.

Tomislav

pre 8 godina

Srbija ima velikih potencijala u poljoprivredi i industriji mesa ali mora primeniti Nemačku tehnologiju kako bi bila konkurentna na svetskom tržištu

Eh ti izbori

pre 8 godina

Zar nije mogao tenis i IKEA da dodju u Srbiju pre izbora? Ovako se odma setim predizborne kampanje 2014 godine i Vučića kako kači Mercedes znak na Ikarbusov autobus. A kako mi ujak radi u ikarbusu znam da nikad nije izvezen ni jedan jedini. I ako je Vučić obećavao izvoz u celu jugoistočnu evropu.

lino

pre 8 godina

Ulaskom Tenisa na nase trziste , prestace uvozenje loseg mesa i otvorice se prilika za nas uzgoj , da nasi stocari budu kooperanti i to ce biti kraj njihove agonije.

Lana

pre 8 godina

Tržište mesom u Srbiji kontrolišu bogati mesari koji uništavaju domaće stočarstvo,.Tenis može da pomogne poljoprivednicima stočarima da imaju stabilnu proizvodnju i korektne otkupne cene.

Dimitrije

pre 8 godina

Bilo bi odlicno po Srbiju ako se razgovori zavrse pozitivnim rezultatom i Nemacki proizvodjac mesa pocne da radi u nasoj zemlji. Iskreno se nadam ce premijer Vucic uraditi sve moguce da do dogovora dodje jer bi to izuzetno puno znacilo za nasu zemlju.

mario

pre 8 godina

Imam poruku za ove Hrvatijance, koji izgleda nemaju u svojoj kući internet.
Prijatelji, naučite srpski jezik! Znam da je to za vas strani jezik ali nije tako težak.
Nisu čevapčići nego ćevapčići, nisu kanđe nego kandže...
(djoka, 3. februar 2016 16:32)
Eto onda poruka i za tebe dok smo mi imali internet (ADSL) vi ste mislili da je to nešto iz druge dimenzije (X files)moraš priznati da ste ipak u zaostatku.Nije sve onako kako vam priča dragi vodja.

Miladin

pre 8 godina

Ovo uliva nadu nama koji se bavimo uzgajanjem goveda, dosta je bilo vise uvoza mesa iz raznih drugih zemalja po skpupljoj ceni, a svoje domace nismo mogli da prodamo. Podrzavam premijera i verujem da je odgovoran i da ce dovesti ove investitore.

djoka

pre 8 godina

Imam poruku za ove Hrvatijance, koji izgleda nemaju u svojoj kući internet.
Prijatelji, naučite srpski jezik! Znam da je to za vas strani jezik ali nije tako težak.
Nisu čevapčići nego ćevapčići, nisu kanđe nego kandže...

vapce

pre 8 godina

Cevapi se ne prave od svinjetine ali verovatno klanica treba da sluzi i za govedinu.
Meni je nesto drugo na pameti, sigurno cemo placati i evropsku cenu mesa.

proton

pre 8 godina

Ovi botovi su toliko nekreativni, da je to strasno. Oseca se i kod njih meka bezvoljnost u ovim komentarima. Ili od kolicine "pozitivnih" vesti, jednostavno su se zamorili u hvalisanju. Ali kad napisu "Ovo je dobra vest za nase stocarstvo/ribarstvo/povrtlastvo/avijaciju, itd." Kakva duboka misao!?

Srrrrrrrrdjan

pre 8 godina

Od onolike nemacke industrije (mercedes, bmw, simens, bosh, krup, ....), pa zar nista bolje od masnih svinja nismo mogli da zakacimo. A stalno sam mislio da imamo veliki problem da napravimo kvalitetan auto ili odlicnu ves masinu, ali da sa svinjama znamo! Sad jos samo fali da dodju neki Finci da nam pokazu kako se pravi sljivovica, a da Islandjanima skupo platimo recepturu za pindjur i ajvar ....
Ej Srbijo medju svinjama.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!
(John Johnson Dragon, 3. februar 2016 11:45)

Ajme potpuno ste krivo shvatili moj komentar, to je bio sarkazam, ja se sprdam s Vođom, ne hvalim ga!

Jelena

pre 8 godina

Srpsko-Nemački ćevapcici su izvozna šansa koju ne smemo da propustimo time ćemo još više osnažiti našu ekonomiju koja ide uzlaznom putanjom!

vi.mentalni.botovi

pre 8 godina

osećam se kao debil zato što sam glasao za vučića! koliko godina već obećava tu saradnju,dodju,potpišu nešto i pojave se posle godinu-dve i opet obećanja,slikanje,potpisi...jadno!!!

Kostja

pre 8 godina

Trenutno je kolaps u stočarstvu, cene su ispod svakog razuma i računice a krivci su mesari i uvoz mesa, mesari se bogate a stočari propadaju, Tenis nam treba što pre, znamo da su se mesari tajno udružili protiv Tenisa jer će biti stabilni sa otkupnim cenama stoke na nivou EU cena a o našim mestima ne odgovara.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Izlapeo! Iste reči (o ćevapima za Evropu) izgovorio si i pre šest meseci. Polako te izdaje pamćenje , a možda je u pitanju sindrom da lažov više ne zna šta je, kad, gde i koga lagao...

stizu bolji dani

pre 8 godina

Trenutna cena svinja je 115din/kg. Sta ce biti tek kad dodje Tenis i bude duplirao proizvodnju svinja u Srbiji? Poruka za svinjare, vadite pasose i pravac zapadna Evropa, naravno glasajte za Vucica i zivecete bolje kad vise ne budete bili ovde.

Realni

pre 8 godina

S tim da ih hrvatski Ledo, PIK Vrbovec i drugi već odavno prave i izvoze i to bez dodatnih dozvola za koje će Srbija pričekati još nekoliko godina...

Pamtim kao slon

pre 8 godina

Pred izbore 2014 Vučić je slavodobitnicki dizao ruke stisnutih pesnica kad je stavio znak Mercedesa na Ikarbusov autobus. Nikad nije izvezen ni jedan jedini. Znaci slagao je. Za ove izbore stiže IKEA i Tenis. Malo li je? A biće kao sa izvozom Ikarbusovih Mercedesa. Vučić je zaboravio da je DS pao zbog 500000 novih radnih mesta i dinkicevih 1000€ besplatnih akcija. On će pasti zbog zakona o poreklu imovine koji je obećavao do kraja 2013 godine i izvoza Mercedesa kog nema.

Ag- Sasa Radulovic

pre 8 godina

Ljudi, braco, sestre, sapatnici i saborci, budimo pametni! Od Vucicevih obecanja se niko leba najesti nece. Prazna obecanja o fabrici cipova, ozivljavanju fapa, i mercedesa u ikarbusu su samo to PRAZNA OBECANJA. Opozicija gotovo i da ne postoji, postoji samo jedan covek i jedan pokret koji nas moze izvaditi iz ovog mulja i mocvare u kojoj smo sada. Poslusajte na internetu sta on ima da kaze. Sunarodnici, recimo najzad DOSTA JE BILO!!!

MMMMMMMMM

pre 8 godina

Došli smo na nivo ispod 1910.
Zbog čega ? ? Država nije kriva , seljak je jel da ? Hoće li i Herr Tenis dobiti naše državljanstvo ili su njemu dosta povlastice kao stranom ulagaču i plus najmanje 5-6 puta jeftinija radna snaga nego u Nemačkoj ? PLATA Srbija=200 € ,Nemačka=1200 € (a sigurno nije manja ...) Na samo 100 radnika ima 100 000€ više nego u domovini na obične radnike a gde je ostalo....

Stepa

pre 8 godina

Ovaj bas nema meru.Izgleda da i on sam veruje u to sto prica.Taj njegov Tenis je lokalni proizvodjac odnosno preradjivac mesa.A protiv koga su vodjeni ili se se jos uvek vode razni sudski procesi pred sudovima u nemackoj.Isti taj,Vucicev,veliki,tenis je poznat i po tome sto maksimalno izrabljuje radnu snagu,svoje zaposlene.Poznat je i po tome sto ih placa ispod svakog minimuma a uglavnom zaposljava rumune i bugare.Proizvodi iz njegove klanice se retko mogu naci u nemackim prodavnicama.Uglavnom je izvozoo za Rusiku i sada mu posao ide lose.Zbog toga i zeli da dodje ovde i organizuje proizvodnju i tako nastavio prodaju u Rusiji.A nas premijer ce se rado slikati sa njim ispred neke makete i obecati mu jeftinu radnu snago i brojne povlastice

mario

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!
(John Johnson Dragon, 3. februar 2016 11:45)
Ma nitko bolji od ekonomskog tigra,ali bez zuba i kanđi.
Koji više lider u čemu?koje su to oblasti?Standard,industrija,turizam,infrastruktura,brodogradnja,pomorstvo??politički članica EU,NATO-a?

dr feelgood

pre 8 godina

Vučić ni neće ići u kampanju, svega par dana, kaže... a ovo je, šta? 5 vesti dnevno minimum sa izjavama velikog vođe.

Dok bi se trebalo pričati o načinima kako zaustaviti bežaniju iz Srbije, ovaj populistički vija niskoobrazovanu raju sa ćevapčićima.

grom

pre 8 godina

Odlicna premijerova zamisao, samo se moramo potruditi da sve to izadje na dobro, a najviše dobro za Srbiju. Uz nemačko-srpsku kombinaciju tehnologije i znanja možemo napraviti jako veliki pomak u izvozu mesa za celu EU!

ssone

pre 8 godina

Zasto ce Tenis dobiti 9000 evra po zaposlenom i sve ostalo besplatno, a bilo koji Srbin to od svoje zemlje ne moze da dobije. Ima cevapa za Evropu i ovako ,samo treba neko (Tenis, pa onda i onaj koji ga dovede da dobije lep deo kolaca).

Istina

pre 8 godina

Nema tu mnogo razmisljanja.
Tenis je u svetu broj 1.
Sto se kaze tata.
Ne znam kako ovaj misli da ga dovede...

Ozbiljna, ma preozbiljna firma.
Tesko ce ovo da bude.

jaca

pre 8 godina

Ovo nije mala stvar, svi moraju da jedu a izvoz hrane je garant zarade... a naravno cevapcici su poslastica. Osim izvoza bice i posla a i mali stocari ce moci da zarade.

Neki Tamo

pre 8 godina

Na sve ste spremni da bi se odrzala partokratija i bilo dovoljno poreza za budzet ... i to je jedini cilj, a radnike i seljake ko sisa, nek se snalaze i rade za 15-20,000. Bitno je nagurati plate cinovnicima koji dizu prosek.

Maratonac

pre 8 godina

Čisto sumljam da će kupovati našu stoku za preradu.Uvozićemo svinje,ovde će ih obrađivati I distrubutirati po radnjama...Neće oni da podižu srpsku poljoprivredu..

SerBrmbota

pre 8 godina

Zbogom Srpskom stocarstvu ! I onako smo na dnu , a ovo je jos veci udarac . Necete imati svoje svinje i prasice , ali cete raditi u klanici za 20 000 ! Superrr NAPREDNO !!!!!

popeye

pre 8 godina

Да, ми смо глупи и неспособни да их правимо сами, а наши тајкуни знају само за два бизниса, муљање и тржне центре.

goksi

pre 8 godina

Srbija ima ogroman potencijal u poljoprivredi a narocito u stocarstvu, ako jedna kvalitetna firma poput Tenis-a dodje u Srbiju taj potencijal ce se jos uvecati. Ljudi budite sigurni da sa time svi dobijamo. Premijer jos jednom pokazuje koliko odgovorno vodi zemlju.

Moje ime nije važno

pre 8 godina

Meni je čudno da Tenis stiže baš pred izbore. Sećam se da je pred izbore 2014 došao Mercedes. I tad je premijer obećavao da će se izvoziti u celu istočnu evropu. Do danas nije nijedan izvezen.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!

Sindikalista

pre 8 godina

Dodji u Šabac sa svojim nemčićima da vidiš sta su pravi ćevapi a ne to zapadno smeće, umesto naš ćevap da si izvezao ti dovodis nemce da nama prave nesto sto smo mi izmislili pre 200 godina, praviš nas debilima, prevrsio si svaku meru

Dimitrije

pre 8 godina

Bilo bi odlicno po Srbiju ako se razgovori zavrse pozitivnim rezultatom i Nemacki proizvodjac mesa pocne da radi u nasoj zemlji. Iskreno se nadam ce premijer Vucic uraditi sve moguce da do dogovora dodje jer bi to izuzetno puno znacilo za nasu zemlju.

Lana

pre 8 godina

Tržište mesom u Srbiji kontrolišu bogati mesari koji uništavaju domaće stočarstvo,.Tenis može da pomogne poljoprivednicima stočarima da imaju stabilnu proizvodnju i korektne otkupne cene.

Miladin

pre 8 godina

Ovo uliva nadu nama koji se bavimo uzgajanjem goveda, dosta je bilo vise uvoza mesa iz raznih drugih zemalja po skpupljoj ceni, a svoje domace nismo mogli da prodamo. Podrzavam premijera i verujem da je odgovoran i da ce dovesti ove investitore.

Kostja

pre 8 godina

Trenutno je kolaps u stočarstvu, cene su ispod svakog razuma i računice a krivci su mesari i uvoz mesa, mesari se bogate a stočari propadaju, Tenis nam treba što pre, znamo da su se mesari tajno udružili protiv Tenisa jer će biti stabilni sa otkupnim cenama stoke na nivou EU cena a o našim mestima ne odgovara.

djoka

pre 8 godina

Imam poruku za ove Hrvatijance, koji izgleda nemaju u svojoj kući internet.
Prijatelji, naučite srpski jezik! Znam da je to za vas strani jezik ali nije tako težak.
Nisu čevapčići nego ćevapčići, nisu kanđe nego kandže...

lino

pre 8 godina

Ulaskom Tenisa na nase trziste , prestace uvozenje loseg mesa i otvorice se prilika za nas uzgoj , da nasi stocari budu kooperanti i to ce biti kraj njihove agonije.

goksi

pre 8 godina

Srbija ima ogroman potencijal u poljoprivredi a narocito u stocarstvu, ako jedna kvalitetna firma poput Tenis-a dodje u Srbiju taj potencijal ce se jos uvecati. Ljudi budite sigurni da sa time svi dobijamo. Premijer jos jednom pokazuje koliko odgovorno vodi zemlju.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!

grom

pre 8 godina

Odlicna premijerova zamisao, samo se moramo potruditi da sve to izadje na dobro, a najviše dobro za Srbiju. Uz nemačko-srpsku kombinaciju tehnologije i znanja možemo napraviti jako veliki pomak u izvozu mesa za celu EU!

jaca

pre 8 godina

Ovo nije mala stvar, svi moraju da jedu a izvoz hrane je garant zarade... a naravno cevapcici su poslastica. Osim izvoza bice i posla a i mali stocari ce moci da zarade.

SerBrmbota

pre 8 godina

Zbogom Srpskom stocarstvu ! I onako smo na dnu , a ovo je jos veci udarac . Necete imati svoje svinje i prasice , ali cete raditi u klanici za 20 000 ! Superrr NAPREDNO !!!!!

Jelena

pre 8 godina

Srpsko-Nemački ćevapcici su izvozna šansa koju ne smemo da propustimo time ćemo još više osnažiti našu ekonomiju koja ide uzlaznom putanjom!

popeye

pre 8 godina

Да, ми смо глупи и неспособни да их правимо сами, а наши тајкуни знају само за два бизниса, муљање и тржне центре.

ssone

pre 8 godina

Zasto ce Tenis dobiti 9000 evra po zaposlenom i sve ostalo besplatno, a bilo koji Srbin to od svoje zemlje ne moze da dobije. Ima cevapa za Evropu i ovako ,samo treba neko (Tenis, pa onda i onaj koji ga dovede da dobije lep deo kolaca).

Moje ime nije važno

pre 8 godina

Meni je čudno da Tenis stiže baš pred izbore. Sećam se da je pred izbore 2014 došao Mercedes. I tad je premijer obećavao da će se izvoziti u celu istočnu evropu. Do danas nije nijedan izvezen.

Stepa

pre 8 godina

Ovaj bas nema meru.Izgleda da i on sam veruje u to sto prica.Taj njegov Tenis je lokalni proizvodjac odnosno preradjivac mesa.A protiv koga su vodjeni ili se se jos uvek vode razni sudski procesi pred sudovima u nemackoj.Isti taj,Vucicev,veliki,tenis je poznat i po tome sto maksimalno izrabljuje radnu snagu,svoje zaposlene.Poznat je i po tome sto ih placa ispod svakog minimuma a uglavnom zaposljava rumune i bugare.Proizvodi iz njegove klanice se retko mogu naci u nemackim prodavnicama.Uglavnom je izvozoo za Rusiku i sada mu posao ide lose.Zbog toga i zeli da dodje ovde i organizuje proizvodnju i tako nastavio prodaju u Rusiji.A nas premijer ce se rado slikati sa njim ispred neke makete i obecati mu jeftinu radnu snago i brojne povlastice

Sindikalista

pre 8 godina

Dodji u Šabac sa svojim nemčićima da vidiš sta su pravi ćevapi a ne to zapadno smeće, umesto naš ćevap da si izvezao ti dovodis nemce da nama prave nesto sto smo mi izmislili pre 200 godina, praviš nas debilima, prevrsio si svaku meru

Neki Tamo

pre 8 godina

Na sve ste spremni da bi se odrzala partokratija i bilo dovoljno poreza za budzet ... i to je jedini cilj, a radnike i seljake ko sisa, nek se snalaze i rade za 15-20,000. Bitno je nagurati plate cinovnicima koji dizu prosek.

Pamtim kao slon

pre 8 godina

Pred izbore 2014 Vučić je slavodobitnicki dizao ruke stisnutih pesnica kad je stavio znak Mercedesa na Ikarbusov autobus. Nikad nije izvezen ni jedan jedini. Znaci slagao je. Za ove izbore stiže IKEA i Tenis. Malo li je? A biće kao sa izvozom Ikarbusovih Mercedesa. Vučić je zaboravio da je DS pao zbog 500000 novih radnih mesta i dinkicevih 1000€ besplatnih akcija. On će pasti zbog zakona o poreklu imovine koji je obećavao do kraja 2013 godine i izvoza Mercedesa kog nema.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Izlapeo! Iste reči (o ćevapima za Evropu) izgovorio si i pre šest meseci. Polako te izdaje pamćenje , a možda je u pitanju sindrom da lažov više ne zna šta je, kad, gde i koga lagao...

MMMMMMMMM

pre 8 godina

Došli smo na nivo ispod 1910.
Zbog čega ? ? Država nije kriva , seljak je jel da ? Hoće li i Herr Tenis dobiti naše državljanstvo ili su njemu dosta povlastice kao stranom ulagaču i plus najmanje 5-6 puta jeftinija radna snaga nego u Nemačkoj ? PLATA Srbija=200 € ,Nemačka=1200 € (a sigurno nije manja ...) Na samo 100 radnika ima 100 000€ više nego u domovini na obične radnike a gde je ostalo....

Ag- Sasa Radulovic

pre 8 godina

Ljudi, braco, sestre, sapatnici i saborci, budimo pametni! Od Vucicevih obecanja se niko leba najesti nece. Prazna obecanja o fabrici cipova, ozivljavanju fapa, i mercedesa u ikarbusu su samo to PRAZNA OBECANJA. Opozicija gotovo i da ne postoji, postoji samo jedan covek i jedan pokret koji nas moze izvaditi iz ovog mulja i mocvare u kojoj smo sada. Poslusajte na internetu sta on ima da kaze. Sunarodnici, recimo najzad DOSTA JE BILO!!!

mario

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!
(John Johnson Dragon, 3. februar 2016 11:45)
Ma nitko bolji od ekonomskog tigra,ali bez zuba i kanđi.
Koji više lider u čemu?koje su to oblasti?Standard,industrija,turizam,infrastruktura,brodogradnja,pomorstvo??politički članica EU,NATO-a?

John Johnson Dragon

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!
(John Johnson Dragon, 3. februar 2016 11:45)

Ajme potpuno ste krivo shvatili moj komentar, to je bio sarkazam, ja se sprdam s Vođom, ne hvalim ga!

stizu bolji dani

pre 8 godina

Trenutna cena svinja je 115din/kg. Sta ce biti tek kad dodje Tenis i bude duplirao proizvodnju svinja u Srbiji? Poruka za svinjare, vadite pasose i pravac zapadna Evropa, naravno glasajte za Vucica i zivecete bolje kad vise ne budete bili ovde.

vi.mentalni.botovi

pre 8 godina

osećam se kao debil zato što sam glasao za vučića! koliko godina već obećava tu saradnju,dodju,potpišu nešto i pojave se posle godinu-dve i opet obećanja,slikanje,potpisi...jadno!!!

Srrrrrrrrdjan

pre 8 godina

Od onolike nemacke industrije (mercedes, bmw, simens, bosh, krup, ....), pa zar nista bolje od masnih svinja nismo mogli da zakacimo. A stalno sam mislio da imamo veliki problem da napravimo kvalitetan auto ili odlicnu ves masinu, ali da sa svinjama znamo! Sad jos samo fali da dodju neki Finci da nam pokazu kako se pravi sljivovica, a da Islandjanima skupo platimo recepturu za pindjur i ajvar ....
Ej Srbijo medju svinjama.

dr feelgood

pre 8 godina

Vučić ni neće ići u kampanju, svega par dana, kaže... a ovo je, šta? 5 vesti dnevno minimum sa izjavama velikog vođe.

Dok bi se trebalo pričati o načinima kako zaustaviti bežaniju iz Srbije, ovaj populistički vija niskoobrazovanu raju sa ćevapčićima.

Realni

pre 8 godina

S tim da ih hrvatski Ledo, PIK Vrbovec i drugi već odavno prave i izvoze i to bez dodatnih dozvola za koje će Srbija pričekati još nekoliko godina...

Maratonac

pre 8 godina

Čisto sumljam da će kupovati našu stoku za preradu.Uvozićemo svinje,ovde će ih obrađivati I distrubutirati po radnjama...Neće oni da podižu srpsku poljoprivredu..

proton

pre 8 godina

Ovi botovi su toliko nekreativni, da je to strasno. Oseca se i kod njih meka bezvoljnost u ovim komentarima. Ili od kolicine "pozitivnih" vesti, jednostavno su se zamorili u hvalisanju. Ali kad napisu "Ovo je dobra vest za nase stocarstvo/ribarstvo/povrtlastvo/avijaciju, itd." Kakva duboka misao!?

Istina

pre 8 godina

Nema tu mnogo razmisljanja.
Tenis je u svetu broj 1.
Sto se kaze tata.
Ne znam kako ovaj misli da ga dovede...

Ozbiljna, ma preozbiljna firma.
Tesko ce ovo da bude.

Eh ti izbori

pre 8 godina

Zar nije mogao tenis i IKEA da dodju u Srbiju pre izbora? Ovako se odma setim predizborne kampanje 2014 godine i Vučića kako kači Mercedes znak na Ikarbusov autobus. A kako mi ujak radi u ikarbusu znam da nikad nije izvezen ni jedan jedini. I ako je Vučić obećavao izvoz u celu jugoistočnu evropu.

vapce

pre 8 godina

Cevapi se ne prave od svinjetine ali verovatno klanica treba da sluzi i za govedinu.
Meni je nesto drugo na pameti, sigurno cemo placati i evropsku cenu mesa.

mario

pre 8 godina

Imam poruku za ove Hrvatijance, koji izgleda nemaju u svojoj kući internet.
Prijatelji, naučite srpski jezik! Znam da je to za vas strani jezik ali nije tako težak.
Nisu čevapčići nego ćevapčići, nisu kanđe nego kandže...
(djoka, 3. februar 2016 16:32)
Eto onda poruka i za tebe dok smo mi imali internet (ADSL) vi ste mislili da je to nešto iz druge dimenzije (X files)moraš priznati da ste ipak u zaostatku.Nije sve onako kako vam priča dragi vodja.

VIT

pre 8 godina

Uvažavajući energiju premijera, moram kao dugogodišnji privrednik i agroekonomista da konstatujem da se predsednik ipak ne razume dovoljno u ekonomiju.Dolazak Tenisa je posledica pripremljenog terena, urušenog svinjarstva, svesno, otvarenog tržišta i omogućavanja uvoza svega i svačega i time dovodjenja primarne proizvodnje do kolapsa. I tada stiže Mesija zvani Tenis koji će pomoći srpskom seljaku.Navodi koji govore o tom dobru za seljaka prosto me navodi da analiziram stanje dalje. Koliko se ja razumem u ekonomiju, pomalo i u još neke stvari, Srbija nije u socijalističkom nego, nazovimo to, kapitalističkom sistemu. Priča o saradnji podseća na bajku, jer čovek koji dolazi iz Nemačke dolazi zbog sebe i svog biznisa, Rusije, a ne zbog srpskog seljaka. I da skratim, Tenis će učiti da, ukoliko bude moguće pokupi i ono malo što ima selo, a to je poljoprivredno zemljište i da ugasi svaku konkurenciju, a ne da joj podiže glavu.Iskustva iz drugih delatnosti pokazuju da sam u pravu. Recite mi koliko kooperanata srskih firmi ima Simens u Srbiji.Ako se ne varam, ni jedno. Tako će biti i sa navodnom poljoprivrednom kooperacijom. Sa ovim srpsko selo će nestati.Moje zapažanje nije tendenciozno, nema u njemu politike, samo dugogodišnje iskustvo i znanje koje posedujem. Ali sve je džabe, nisam ni u jednoj politici i sem botova i minusa ovo niko drugi i neće registrovati.

Tomislav

pre 8 godina

Srbija ima velikih potencijala u poljoprivredi i industriji mesa ali mora primeniti Nemačku tehnologiju kako bi bila konkurentna na svetskom tržištu

Jagoda

pre 8 godina

Ovo bi zaustavilo nekontrolisan uvoz mesa iz Argentine . Stoka u Argentini grani se GMO hranom koja je kod nas zabranjena. Ako bi se sa Tensom povezali nasi individualni proizvodjaci stoke po uzoru na kooperacije i zadruge koje su ranije postojale, to bi bio zaokruzen model na obostranu korist. Doslo bi do ozbiljnog zaposljavanja kako u Tensu, ali tako i u sektoru individualnih proizvodjaca.

mario

pre 8 godina

Imam poruku za ove Hrvatijance, koji izgleda nemaju u svojoj kući internet.
Prijatelji, naučite srpski jezik! Znam da je to za vas strani jezik ali nije tako težak.
Nisu čevapčići nego ćevapčići, nisu kanđe nego kandže...
(djoka, 3. februar 2016 16:32)
Eto onda poruka i za tebe dok smo mi imali internet (ADSL) vi ste mislili da je to nešto iz druge dimenzije (X files)moraš priznati da ste ipak u zaostatku.Nije sve onako kako vam priča dragi vodja.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!
(John Johnson Dragon, 3. februar 2016 11:45)

Ajme potpuno ste krivo shvatili moj komentar, to je bio sarkazam, ja se sprdam s Vođom, ne hvalim ga!

vapce

pre 8 godina

Cevapi se ne prave od svinjetine ali verovatno klanica treba da sluzi i za govedinu.
Meni je nesto drugo na pameti, sigurno cemo placati i evropsku cenu mesa.

Srrrrrrrrdjan

pre 8 godina

Od onolike nemacke industrije (mercedes, bmw, simens, bosh, krup, ....), pa zar nista bolje od masnih svinja nismo mogli da zakacimo. A stalno sam mislio da imamo veliki problem da napravimo kvalitetan auto ili odlicnu ves masinu, ali da sa svinjama znamo! Sad jos samo fali da dodju neki Finci da nam pokazu kako se pravi sljivovica, a da Islandjanima skupo platimo recepturu za pindjur i ajvar ....
Ej Srbijo medju svinjama.

proton

pre 8 godina

Ovi botovi su toliko nekreativni, da je to strasno. Oseca se i kod njih meka bezvoljnost u ovim komentarima. Ili od kolicine "pozitivnih" vesti, jednostavno su se zamorili u hvalisanju. Ali kad napisu "Ovo je dobra vest za nase stocarstvo/ribarstvo/povrtlastvo/avijaciju, itd." Kakva duboka misao!?

Ag- Sasa Radulovic

pre 8 godina

Ljudi, braco, sestre, sapatnici i saborci, budimo pametni! Od Vucicevih obecanja se niko leba najesti nece. Prazna obecanja o fabrici cipova, ozivljavanju fapa, i mercedesa u ikarbusu su samo to PRAZNA OBECANJA. Opozicija gotovo i da ne postoji, postoji samo jedan covek i jedan pokret koji nas moze izvaditi iz ovog mulja i mocvare u kojoj smo sada. Poslusajte na internetu sta on ima da kaze. Sunarodnici, recimo najzad DOSTA JE BILO!!!

stizu bolji dani

pre 8 godina

Trenutna cena svinja je 115din/kg. Sta ce biti tek kad dodje Tenis i bude duplirao proizvodnju svinja u Srbiji? Poruka za svinjare, vadite pasose i pravac zapadna Evropa, naravno glasajte za Vucica i zivecete bolje kad vise ne budete bili ovde.

Stepa

pre 8 godina

Ovaj bas nema meru.Izgleda da i on sam veruje u to sto prica.Taj njegov Tenis je lokalni proizvodjac odnosno preradjivac mesa.A protiv koga su vodjeni ili se se jos uvek vode razni sudski procesi pred sudovima u nemackoj.Isti taj,Vucicev,veliki,tenis je poznat i po tome sto maksimalno izrabljuje radnu snagu,svoje zaposlene.Poznat je i po tome sto ih placa ispod svakog minimuma a uglavnom zaposljava rumune i bugare.Proizvodi iz njegove klanice se retko mogu naci u nemackim prodavnicama.Uglavnom je izvozoo za Rusiku i sada mu posao ide lose.Zbog toga i zeli da dodje ovde i organizuje proizvodnju i tako nastavio prodaju u Rusiji.A nas premijer ce se rado slikati sa njim ispred neke makete i obecati mu jeftinu radnu snago i brojne povlastice

Sindikalista

pre 8 godina

Dodji u Šabac sa svojim nemčićima da vidiš sta su pravi ćevapi a ne to zapadno smeće, umesto naš ćevap da si izvezao ti dovodis nemce da nama prave nesto sto smo mi izmislili pre 200 godina, praviš nas debilima, prevrsio si svaku meru

popeye

pre 8 godina

Да, ми смо глупи и неспособни да их правимо сами, а наши тајкуни знају само за два бизниса, муљање и тржне центре.

SerBrmbota

pre 8 godina

Zbogom Srpskom stocarstvu ! I onako smo na dnu , a ovo je jos veci udarac . Necete imati svoje svinje i prasice , ali cete raditi u klanici za 20 000 ! Superrr NAPREDNO !!!!!

mario

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!
(John Johnson Dragon, 3. februar 2016 11:45)
Ma nitko bolji od ekonomskog tigra,ali bez zuba i kanđi.
Koji više lider u čemu?koje su to oblasti?Standard,industrija,turizam,infrastruktura,brodogradnja,pomorstvo??politički članica EU,NATO-a?

vi.mentalni.botovi

pre 8 godina

osećam se kao debil zato što sam glasao za vučića! koliko godina već obećava tu saradnju,dodju,potpišu nešto i pojave se posle godinu-dve i opet obećanja,slikanje,potpisi...jadno!!!

Neki Tamo

pre 8 godina

Na sve ste spremni da bi se odrzala partokratija i bilo dovoljno poreza za budzet ... i to je jedini cilj, a radnike i seljake ko sisa, nek se snalaze i rade za 15-20,000. Bitno je nagurati plate cinovnicima koji dizu prosek.

ssone

pre 8 godina

Zasto ce Tenis dobiti 9000 evra po zaposlenom i sve ostalo besplatno, a bilo koji Srbin to od svoje zemlje ne moze da dobije. Ima cevapa za Evropu i ovako ,samo treba neko (Tenis, pa onda i onaj koji ga dovede da dobije lep deo kolaca).

Moje ime nije važno

pre 8 godina

Meni je čudno da Tenis stiže baš pred izbore. Sećam se da je pred izbore 2014 došao Mercedes. I tad je premijer obećavao da će se izvoziti u celu istočnu evropu. Do danas nije nijedan izvezen.

MMMMMMMMM

pre 8 godina

Došli smo na nivo ispod 1910.
Zbog čega ? ? Država nije kriva , seljak je jel da ? Hoće li i Herr Tenis dobiti naše državljanstvo ili su njemu dosta povlastice kao stranom ulagaču i plus najmanje 5-6 puta jeftinija radna snaga nego u Nemačkoj ? PLATA Srbija=200 € ,Nemačka=1200 € (a sigurno nije manja ...) Na samo 100 radnika ima 100 000€ više nego u domovini na obične radnike a gde je ostalo....

Istina

pre 8 godina

Nema tu mnogo razmisljanja.
Tenis je u svetu broj 1.
Sto se kaze tata.
Ne znam kako ovaj misli da ga dovede...

Ozbiljna, ma preozbiljna firma.
Tesko ce ovo da bude.

dr feelgood

pre 8 godina

Vučić ni neće ići u kampanju, svega par dana, kaže... a ovo je, šta? 5 vesti dnevno minimum sa izjavama velikog vođe.

Dok bi se trebalo pričati o načinima kako zaustaviti bežaniju iz Srbije, ovaj populistički vija niskoobrazovanu raju sa ćevapčićima.

Maratonac

pre 8 godina

Čisto sumljam da će kupovati našu stoku za preradu.Uvozićemo svinje,ovde će ih obrađivati I distrubutirati po radnjama...Neće oni da podižu srpsku poljoprivredu..

Pamtim kao slon

pre 8 godina

Pred izbore 2014 Vučić je slavodobitnicki dizao ruke stisnutih pesnica kad je stavio znak Mercedesa na Ikarbusov autobus. Nikad nije izvezen ni jedan jedini. Znaci slagao je. Za ove izbore stiže IKEA i Tenis. Malo li je? A biće kao sa izvozom Ikarbusovih Mercedesa. Vučić je zaboravio da je DS pao zbog 500000 novih radnih mesta i dinkicevih 1000€ besplatnih akcija. On će pasti zbog zakona o poreklu imovine koji je obećavao do kraja 2013 godine i izvoza Mercedesa kog nema.

Eh ti izbori

pre 8 godina

Zar nije mogao tenis i IKEA da dodju u Srbiju pre izbora? Ovako se odma setim predizborne kampanje 2014 godine i Vučića kako kači Mercedes znak na Ikarbusov autobus. A kako mi ujak radi u ikarbusu znam da nikad nije izvezen ni jedan jedini. I ako je Vučić obećavao izvoz u celu jugoistočnu evropu.

Mile sa Liona

pre 8 godina

Izlapeo! Iste reči (o ćevapima za Evropu) izgovorio si i pre šest meseci. Polako te izdaje pamćenje , a možda je u pitanju sindrom da lažov više ne zna šta je, kad, gde i koga lagao...

Realni

pre 8 godina

S tim da ih hrvatski Ledo, PIK Vrbovec i drugi već odavno prave i izvoze i to bez dodatnih dozvola za koje će Srbija pričekati još nekoliko godina...

goksi

pre 8 godina

Srbija ima ogroman potencijal u poljoprivredi a narocito u stocarstvu, ako jedna kvalitetna firma poput Tenis-a dodje u Srbiju taj potencijal ce se jos uvecati. Ljudi budite sigurni da sa time svi dobijamo. Premijer jos jednom pokazuje koliko odgovorno vodi zemlju.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

U jednom danu dogovorena prerade ribe i izvoz čevapčića, prvi put u novijoj istoriji, Srbija je potvrdila status lidera u regionu!

Jelena

pre 8 godina

Srpsko-Nemački ćevapcici su izvozna šansa koju ne smemo da propustimo time ćemo još više osnažiti našu ekonomiju koja ide uzlaznom putanjom!

jaca

pre 8 godina

Ovo nije mala stvar, svi moraju da jedu a izvoz hrane je garant zarade... a naravno cevapcici su poslastica. Osim izvoza bice i posla a i mali stocari ce moci da zarade.

grom

pre 8 godina

Odlicna premijerova zamisao, samo se moramo potruditi da sve to izadje na dobro, a najviše dobro za Srbiju. Uz nemačko-srpsku kombinaciju tehnologije i znanja možemo napraviti jako veliki pomak u izvozu mesa za celu EU!

Kostja

pre 8 godina

Trenutno je kolaps u stočarstvu, cene su ispod svakog razuma i računice a krivci su mesari i uvoz mesa, mesari se bogate a stočari propadaju, Tenis nam treba što pre, znamo da su se mesari tajno udružili protiv Tenisa jer će biti stabilni sa otkupnim cenama stoke na nivou EU cena a o našim mestima ne odgovara.

Miladin

pre 8 godina

Ovo uliva nadu nama koji se bavimo uzgajanjem goveda, dosta je bilo vise uvoza mesa iz raznih drugih zemalja po skpupljoj ceni, a svoje domace nismo mogli da prodamo. Podrzavam premijera i verujem da je odgovoran i da ce dovesti ove investitore.

djoka

pre 8 godina

Imam poruku za ove Hrvatijance, koji izgleda nemaju u svojoj kući internet.
Prijatelji, naučite srpski jezik! Znam da je to za vas strani jezik ali nije tako težak.
Nisu čevapčići nego ćevapčići, nisu kanđe nego kandže...

Dimitrije

pre 8 godina

Bilo bi odlicno po Srbiju ako se razgovori zavrse pozitivnim rezultatom i Nemacki proizvodjac mesa pocne da radi u nasoj zemlji. Iskreno se nadam ce premijer Vucic uraditi sve moguce da do dogovora dodje jer bi to izuzetno puno znacilo za nasu zemlju.

Tomislav

pre 8 godina

Srbija ima velikih potencijala u poljoprivredi i industriji mesa ali mora primeniti Nemačku tehnologiju kako bi bila konkurentna na svetskom tržištu

Lana

pre 8 godina

Tržište mesom u Srbiji kontrolišu bogati mesari koji uništavaju domaće stočarstvo,.Tenis može da pomogne poljoprivednicima stočarima da imaju stabilnu proizvodnju i korektne otkupne cene.

lino

pre 8 godina

Ulaskom Tenisa na nase trziste , prestace uvozenje loseg mesa i otvorice se prilika za nas uzgoj , da nasi stocari budu kooperanti i to ce biti kraj njihove agonije.

Jagoda

pre 8 godina

Ovo bi zaustavilo nekontrolisan uvoz mesa iz Argentine . Stoka u Argentini grani se GMO hranom koja je kod nas zabranjena. Ako bi se sa Tensom povezali nasi individualni proizvodjaci stoke po uzoru na kooperacije i zadruge koje su ranije postojale, to bi bio zaokruzen model na obostranu korist. Doslo bi do ozbiljnog zaposljavanja kako u Tensu, ali tako i u sektoru individualnih proizvodjaca.

VIT

pre 8 godina

Uvažavajući energiju premijera, moram kao dugogodišnji privrednik i agroekonomista da konstatujem da se predsednik ipak ne razume dovoljno u ekonomiju.Dolazak Tenisa je posledica pripremljenog terena, urušenog svinjarstva, svesno, otvarenog tržišta i omogućavanja uvoza svega i svačega i time dovodjenja primarne proizvodnje do kolapsa. I tada stiže Mesija zvani Tenis koji će pomoći srpskom seljaku.Navodi koji govore o tom dobru za seljaka prosto me navodi da analiziram stanje dalje. Koliko se ja razumem u ekonomiju, pomalo i u još neke stvari, Srbija nije u socijalističkom nego, nazovimo to, kapitalističkom sistemu. Priča o saradnji podseća na bajku, jer čovek koji dolazi iz Nemačke dolazi zbog sebe i svog biznisa, Rusije, a ne zbog srpskog seljaka. I da skratim, Tenis će učiti da, ukoliko bude moguće pokupi i ono malo što ima selo, a to je poljoprivredno zemljište i da ugasi svaku konkurenciju, a ne da joj podiže glavu.Iskustva iz drugih delatnosti pokazuju da sam u pravu. Recite mi koliko kooperanata srskih firmi ima Simens u Srbiji.Ako se ne varam, ni jedno. Tako će biti i sa navodnom poljoprivrednom kooperacijom. Sa ovim srpsko selo će nestati.Moje zapažanje nije tendenciozno, nema u njemu politike, samo dugogodišnje iskustvo i znanje koje posedujem. Ali sve je džabe, nisam ni u jednoj politici i sem botova i minusa ovo niko drugi i neće registrovati.