Ponedeljak, 31.08.2015.

10:38

Ovoliki je doprinos Er Srbije celoj privredi

Avio-kompanija Er Srbija doneće 211 miliona dolara srpskoj privredi i podržava 8.700 radnih mesta u 2015. godini, navodi se u izveštaju Oksford ekonomiksa.

Izvor: B92

Ovoliki je doprinos Er Srbije celoj privredi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Pufnica

pre 8 godina

A vi i dalje trazite da se objave ugovori razni. Meni ne mora nijedan ugovor da se objavi ako ce svaka od tih firmi funkcionisati kao Er Srbija !

Safir

pre 8 godina

Jos jedno se pokazala kao najuspesnija privatizacija u Srbiji, znacajna kompanija za nasu privredu, nadam se da ce ovako i Telekom nakon privatizacije dominirati u svom poslu.

Rada

pre 8 godina

Moze neko da kritikuje Etihad koliko hoce, ali to je bilo jedino resenje da se od JAT-a spasi sta se spasti. Letela sam sa AirSerbiom vise puta i ne cudi me da imaju veliki prfit jer je nacin na koji posluju za svaku pohvalu.

cvetic

pre 8 godina

Er Srbija je primer kako treba raditi, mnogo je zaposlenih koji su obezbedjeni a pritom kompanija ima odlican rezultat, dakle od ove kompanije zemlja ima ekonomske koristi.

Pera

pre 8 godina

Jadni ti mucenici kad slete na BG aerodrom i shvate sa kakvim kantama moraju da se voze do grada. Japanac prevozi putnike na liniji 72?! A Banbus kante na A1. E Mali Mali

Lanac

pre 8 godina

Pokazalo se koliko ulaganje jednog kvalitetnog partnera utiče na uzdizanje naše avio-kompanije i opravdava veliki udeo u privredi Srbije.

Raso

pre 8 godina

Er Srbija je pravi primer kako se vodi jedno odgovorno preduzece i kako na najbolji moguci način menadzment ovog preduzeća od firme gubitasa napravilo ozbiljnu kompaniju koja ce sad da ulaze i u nasu privredu.

Dixi

pre 8 godina

Ovo je studija strane kompanije, koja je neutralna u donosenje zakljucaka. Drago mi je sto predvidjaju veliki uspeh ovog naseg avioprevoznika koja je, ocigledno, veoma vazna za brzi oporavak privrede.

Razbibriga

pre 8 godina

Koliko god neko osporavao Arape, Er Srbija je ocigledan primer da je to bio dobar potez. Brojke sve same govore. A drugi mogu samo da zale sto oni nisu preuzeli taj potez.

pero

pre 8 godina

Eto šta se događa kad se nađe pravi partner koji je ozbiljan, koji ulaže i ta kompanija postaje najbolja u regionu i od velikog je značaja za Srbiju.

Soldier

pre 8 godina

Letim najmanje jednom nedeljno poslednjih 5 godina, takav mi je posao. Sada kada su uveli online check-in (sto je bila jedna od poslednjih velikih mana), usluga Air Serbie zaista odskace, ne samo od regionalnih kompanija, nego i od mnogih velikih evropskih kompanija. Takodje, kada sletim na aerodrom Nikola Tesla uvece (oko 23h), aerodrom je krcat strancima, koji koriste Air Serbia i Etihad da putuju od Evrope ili Rusije do Bliskog Istoka.

Mislim da je sve to stvarno super.

Ono sto je problem je sto je cela konstrukcija poslovanja sa Air Serbia netransparentna, jer javnost i dalje ne zna sta je ugovorom dogovoreno, kao i sta se tu radi sa poslovnim rezultatima, ko sta dobijas a ko sta gubi.

Mislim da je jako vazno da se to nekako otvori prema javnosti, i tek tada cemo moci da kazemo da li je Air Serbia, i koliko, doprinela nasoj ekonomiji.

Danilo

pre 8 godina

A zasto je JAT pravio gubitke? Isti avioni, (ok air Srbija ima dva nova) iste linije, isto osoblje... Kakve su to muljaže Bog mu ga samo zna.

suvilist

pre 8 godina

Ja ovde jedini nisam bot,živi bili pa videli,udaracemo se u glavu kad vidimo koliko ova kompanija duguje,kad ovi odu sa vlasti. Let za TLV-30 putnika,Bukurest-25......kome se isplati i kako??????????Botići znaju!!!!

Ko te ljubi dok sam ja na strazi?

pre 8 godina

Da je ostao JAT propao bi nacisto. Ovako, imamo povecanje profita, zaposleni su novi, mladi ljudi, uskoro ce biti i direktni letovi za SAD, da li je to lose?

Zlatokosa

pre 8 godina

I iz ovih podataka se vidi koliko je model partnerstva ER Srbije i Etihada bolji od opcije prodaje.Svuda gde je moguce primeniti ovaj model javno privatnog partnerstva , koji drzavi i gradjanima donosi najvecu korist.

Milka

pre 8 godina

Dokazali smo da Er Srbija moze da funkcionise bolje nego sto bi bilo ko pretpostavio a sve zahvaljujuci partneru i ulaganju u kojem je ucestvovala Vlada.

Paja

pre 8 godina

od JP koji je decinijama tavorio i koštao sve građane kroz budžet danas je napravljena uspešna kompanije, koja puni budžet. Setimo se samo koliko je bilo kritike i spinovanih ekpertiza za Er Srbiju ali eto pokazalo se da su sva bila promašena. Er Srbija je danas primer dobre prakse za pronalazak ozbiljnih investitora i taj recept treba primenjivati i na ostale.

Milka

pre 8 godina

Dokazali smo da Er Srbija moze da funkcionise bolje nego sto bi bilo ko pretpostavio a sve zahvaljujuci partneru i ulaganju u kojem je ucestvovala Vlada.

Milos Vasic

pre 8 godina

Trebamo se zahvaliti svim ljudima koji su znali da podizanjem ER SBRIJE mozemo dosta pomoci nasoj ekonomiji a ne pustiti je da trune.Na vreme su poceli da resavaju problem.Trud se isplatio.Danas je ER SRBIJA jedana od boljih kompanija u zemlji.

nikola

pre 8 godina

"lepo" je videti omladince odredjene stranke kako u roku od sat vremena od objavljivanja vesti, pokusavaju da dostalvjenim komentarima kreiraju javno mnjenje.

gundjalo

pre 8 godina

Navikli smo da iz ranijih neuspenih privatizacija da obicno budu ispumpane pare iz privrede i preduzeca a Er Srbija je pravi primer odgovornog poslovanja nakon kvalitetne i uspesne privatizacije.

lila

pre 8 godina

ER Srbija je bila izuzetno pametan poduhvat koji se ,koliko vidimo, baš isplatio.Divno je kada se vidi da kompanija radi i donosi dobit! Bravo!

Ekonomista

pre 8 godina

"Pokazali smo kroz strateško partnerstvo da je moguće od avio-kompanije koja je pravila gubitke stvoriti profitabilnu kompaniju koja više ne predstavlja opterećenje za državni budžet. Er Srbija je danas pokretač privrednog razvoja Republike Srbije " - Mali
Bilans uspeha 2014 - APR
- Poslovni gubitak 447 miliona din
- Gubitak iz finansiranja 224 miliona din
- Ostali prihodi 1.081 miliona din
- Ostali rashodi 135 miliona din
- "Dobitak" pre oporezivanja 198 miliona din
Za one koji ne znaju, ostali prihodi su Prihodi od smanjenja obaveza (oslobodjenje od poreza, doprinosa, plaćanja taksi i sl.), kao i Prihodi od usklađivanja vrednosti imovine, znači, dotacija države i šminkanje završnog računa.

Kosana

pre 8 godina

Ozbiljan i dobro menadzmentski osmisljen rad daje izvanredne rezultaze. Veliki broj porodica zivi normalno zahvaljujuci radu u ovoj kompaniji.

Desimir

pre 8 godina

Veoma inpresivni rezultati poslovanja ER Srbije i predstavlja značajan činilac Srpske privrede i po broju zaposlenih i prihodima za budžet države.

SirOliver

pre 8 godina

Er Srbija je jedan od najboljih projekata ove Vlade.Treba nam još tri četiri ovakve firme pa da izadjemo iz ekonomske krize i nezaposlenosti !

dambldor

pre 8 godina

Kompanija koja ocigledno jako dobro posluje, postize ocigledno odlicne rezultate...sta reci, svaka im cast i vladi koja je to prepoznala.

maki

pre 8 godina

Do 2020. godine, ekonomski uticaj avio-kompanije koji se odnosi na turizam uvećace se do vrednosti od 572 miliona dolara i podržavati ukupno 28.200 radnih mesta.

Killa

pre 8 godina

Er Srbija je uspešna zahvaljujući monopolu koji ostvaruje na Beogradskom aerodromu,a koji se realizuje opraštanjem dugova za visoke naknade koje je Er Srbija dužna da plati, a koje redovno plaćaju ostale kompanije.Ovo Er Srbiju stavlja u nefer povoljniji položaj u odnosu na ostale avioprevoznike i omogućuje joj da ostvaruje niže cene svojih usluga,koje ipak nisu niže od onih koje bi se ostvarile fer tržišnom utakmicom(osnovi ekonomije). I ne razumem šta Siniša Mali radi u nadzornom odboru, kada bi već trebao da ima dovoljno posla na ionako isuviše odgovornoj funkciji gradonačelnika Beograda!

SK82

pre 8 godina

Privatizacoija Er Srbije predstvalja najuspesniju privatizaciju u nasoj zemlji koja doprinosi ekonomskom oporavku i boljem stanju u budzetu.

Milan

pre 8 godina

Hvala bogu pa je danasnja vlada znala da ce podizanjem ER SRBIJE dosta pomoci nasoj ekonomiji.Sva sreca pa je na vreme sklonjen sa vlasti DS.Oni nisu znali da ovde mozemo biti uspesni.

Antibot

pre 8 godina

@Sertoni
Oxford Economics nije ;asopis, nego konsultantska kuca ciji je jedan od klijenata Etihad, dakle narucis studiju i platis, a oni pisu.

Mirce

pre 8 godina

Er Srbija je reper po kome treba vrsiti dalje privatizacije. Nekada smo imali na ovom mestu gubitasa kome je drzava ubrizgavala finansijske injekcije, a sada imamo profitabilnu i konkurentnu avio kompaniju.

dauda

pre 8 godina

Evo zbog cega smeta nekima jaka AIR SRBIJA. Navikli da bude gubitnik a ne pobednik. Zbog toga i toliki napadi na premijera i na ugovor sa Emiratima.

Neutralni

pre 8 godina

Drago mi je da smo dobili jednog veoma jakog avio prevoznika! Nadam se da ce produziti sa uspesnim poslovanjem, kako se i predvidja. Sve pohvale za ovu uspesnu privatizaciju!

Libero

pre 8 godina

Ova kompanija iz godine u godinu postize sve bolje rezultate. Dobro je sto ljudi prepoznaju kvalitet i ozbiljnost a samim tim imaju i dobru prolaznost na trzistu! Samo tako nastavite! Sve pohvale!

volim botove

pre 8 godina

Nastavlja se propagandno delovanje politicke bande velikog nam vodje. Spasce nas ErSrba i bez onih hiljada i hiljada milijardi investicija obecanih.

tropicana

pre 8 godina

Mnoge drzave u okruzenju nastoje da po ugledu na ER Srbiju razviju svoju nacionalnu avio kompaniju i verujem da nam zavide na uspehu koji se konstantno nizu.

Enes

pre 8 godina

"Studija svedoči o tome u kojoj meri Er Srbija suštinski utiče na ekonomski razvoj Srbije"
Setit se ovoga kad sledeći put Vučić ne bude valjao.

fenjeri

pre 8 godina

Evo zasto se govori za ER Srbiju da je najuspesnija privatizacija u Srbiji ikada. U sorije vreme ovakvu privatizaciju nisu imale ni tranzicione zemlje Evrope koje su vec uveliko clanovi EU.

Sertoni

pre 8 godina

Sto se tice ER Srbije, nasa drzava moze da bude ponosna svojom aviokompanijom. Gde su sada pljuvaci, kada ovako ozbiljni listovi pisu pozitivno o ER Srbiji??

Rada

pre 8 godina

Moze neko da kritikuje Etihad koliko hoce, ali to je bilo jedino resenje da se od JAT-a spasi sta se spasti. Letela sam sa AirSerbiom vise puta i ne cudi me da imaju veliki prfit jer je nacin na koji posluju za svaku pohvalu.

Dixi

pre 8 godina

Ovo je studija strane kompanije, koja je neutralna u donosenje zakljucaka. Drago mi je sto predvidjaju veliki uspeh ovog naseg avioprevoznika koja je, ocigledno, veoma vazna za brzi oporavak privrede.

Safir

pre 8 godina

Jos jedno se pokazala kao najuspesnija privatizacija u Srbiji, znacajna kompanija za nasu privredu, nadam se da ce ovako i Telekom nakon privatizacije dominirati u svom poslu.

lila

pre 8 godina

ER Srbija je bila izuzetno pametan poduhvat koji se ,koliko vidimo, baš isplatio.Divno je kada se vidi da kompanija radi i donosi dobit! Bravo!

pero

pre 8 godina

Eto šta se događa kad se nađe pravi partner koji je ozbiljan, koji ulaže i ta kompanija postaje najbolja u regionu i od velikog je značaja za Srbiju.

cvetic

pre 8 godina

Er Srbija je primer kako treba raditi, mnogo je zaposlenih koji su obezbedjeni a pritom kompanija ima odlican rezultat, dakle od ove kompanije zemlja ima ekonomske koristi.

Milos Vasic

pre 8 godina

Trebamo se zahvaliti svim ljudima koji su znali da podizanjem ER SBRIJE mozemo dosta pomoci nasoj ekonomiji a ne pustiti je da trune.Na vreme su poceli da resavaju problem.Trud se isplatio.Danas je ER SRBIJA jedana od boljih kompanija u zemlji.

Lanac

pre 8 godina

Pokazalo se koliko ulaganje jednog kvalitetnog partnera utiče na uzdizanje naše avio-kompanije i opravdava veliki udeo u privredi Srbije.

Sertoni

pre 8 godina

Sto se tice ER Srbije, nasa drzava moze da bude ponosna svojom aviokompanijom. Gde su sada pljuvaci, kada ovako ozbiljni listovi pisu pozitivno o ER Srbiji??

tropicana

pre 8 godina

Mnoge drzave u okruzenju nastoje da po ugledu na ER Srbiju razviju svoju nacionalnu avio kompaniju i verujem da nam zavide na uspehu koji se konstantno nizu.

Zlatokosa

pre 8 godina

I iz ovih podataka se vidi koliko je model partnerstva ER Srbije i Etihada bolji od opcije prodaje.Svuda gde je moguce primeniti ovaj model javno privatnog partnerstva , koji drzavi i gradjanima donosi najvecu korist.

Milka

pre 8 godina

Dokazali smo da Er Srbija moze da funkcionise bolje nego sto bi bilo ko pretpostavio a sve zahvaljujuci partneru i ulaganju u kojem je ucestvovala Vlada.

Ko te ljubi dok sam ja na strazi?

pre 8 godina

Da je ostao JAT propao bi nacisto. Ovako, imamo povecanje profita, zaposleni su novi, mladi ljudi, uskoro ce biti i direktni letovi za SAD, da li je to lose?

fenjeri

pre 8 godina

Evo zasto se govori za ER Srbiju da je najuspesnija privatizacija u Srbiji ikada. U sorije vreme ovakvu privatizaciju nisu imale ni tranzicione zemlje Evrope koje su vec uveliko clanovi EU.

SirOliver

pre 8 godina

Er Srbija je jedan od najboljih projekata ove Vlade.Treba nam još tri četiri ovakve firme pa da izadjemo iz ekonomske krize i nezaposlenosti !

Paja

pre 8 godina

od JP koji je decinijama tavorio i koštao sve građane kroz budžet danas je napravljena uspešna kompanije, koja puni budžet. Setimo se samo koliko je bilo kritike i spinovanih ekpertiza za Er Srbiju ali eto pokazalo se da su sva bila promašena. Er Srbija je danas primer dobre prakse za pronalazak ozbiljnih investitora i taj recept treba primenjivati i na ostale.

gundjalo

pre 8 godina

Navikli smo da iz ranijih neuspenih privatizacija da obicno budu ispumpane pare iz privrede i preduzeca a Er Srbija je pravi primer odgovornog poslovanja nakon kvalitetne i uspesne privatizacije.

Razbibriga

pre 8 godina

Koliko god neko osporavao Arape, Er Srbija je ocigledan primer da je to bio dobar potez. Brojke sve same govore. A drugi mogu samo da zale sto oni nisu preuzeli taj potez.

Raso

pre 8 godina

Er Srbija je pravi primer kako se vodi jedno odgovorno preduzece i kako na najbolji moguci način menadzment ovog preduzeća od firme gubitasa napravilo ozbiljnu kompaniju koja ce sad da ulaze i u nasu privredu.

Milka

pre 8 godina

Dokazali smo da Er Srbija moze da funkcionise bolje nego sto bi bilo ko pretpostavio a sve zahvaljujuci partneru i ulaganju u kojem je ucestvovala Vlada.

Kosana

pre 8 godina

Ozbiljan i dobro menadzmentski osmisljen rad daje izvanredne rezultaze. Veliki broj porodica zivi normalno zahvaljujuci radu u ovoj kompaniji.

maki

pre 8 godina

Do 2020. godine, ekonomski uticaj avio-kompanije koji se odnosi na turizam uvećace se do vrednosti od 572 miliona dolara i podržavati ukupno 28.200 radnih mesta.

Desimir

pre 8 godina

Veoma inpresivni rezultati poslovanja ER Srbije i predstavlja značajan činilac Srpske privrede i po broju zaposlenih i prihodima za budžet države.

dambldor

pre 8 godina

Kompanija koja ocigledno jako dobro posluje, postize ocigledno odlicne rezultate...sta reci, svaka im cast i vladi koja je to prepoznala.

Neutralni

pre 8 godina

Drago mi je da smo dobili jednog veoma jakog avio prevoznika! Nadam se da ce produziti sa uspesnim poslovanjem, kako se i predvidja. Sve pohvale za ovu uspesnu privatizaciju!

Enes

pre 8 godina

"Studija svedoči o tome u kojoj meri Er Srbija suštinski utiče na ekonomski razvoj Srbije"
Setit se ovoga kad sledeći put Vučić ne bude valjao.

dauda

pre 8 godina

Evo zbog cega smeta nekima jaka AIR SRBIJA. Navikli da bude gubitnik a ne pobednik. Zbog toga i toliki napadi na premijera i na ugovor sa Emiratima.

Mirce

pre 8 godina

Er Srbija je reper po kome treba vrsiti dalje privatizacije. Nekada smo imali na ovom mestu gubitasa kome je drzava ubrizgavala finansijske injekcije, a sada imamo profitabilnu i konkurentnu avio kompaniju.

SK82

pre 8 godina

Privatizacoija Er Srbije predstvalja najuspesniju privatizaciju u nasoj zemlji koja doprinosi ekonomskom oporavku i boljem stanju u budzetu.

Libero

pre 8 godina

Ova kompanija iz godine u godinu postize sve bolje rezultate. Dobro je sto ljudi prepoznaju kvalitet i ozbiljnost a samim tim imaju i dobru prolaznost na trzistu! Samo tako nastavite! Sve pohvale!

Milan

pre 8 godina

Hvala bogu pa je danasnja vlada znala da ce podizanjem ER SRBIJE dosta pomoci nasoj ekonomiji.Sva sreca pa je na vreme sklonjen sa vlasti DS.Oni nisu znali da ovde mozemo biti uspesni.

Ekonomista

pre 8 godina

"Pokazali smo kroz strateško partnerstvo da je moguće od avio-kompanije koja je pravila gubitke stvoriti profitabilnu kompaniju koja više ne predstavlja opterećenje za državni budžet. Er Srbija je danas pokretač privrednog razvoja Republike Srbije " - Mali
Bilans uspeha 2014 - APR
- Poslovni gubitak 447 miliona din
- Gubitak iz finansiranja 224 miliona din
- Ostali prihodi 1.081 miliona din
- Ostali rashodi 135 miliona din
- "Dobitak" pre oporezivanja 198 miliona din
Za one koji ne znaju, ostali prihodi su Prihodi od smanjenja obaveza (oslobodjenje od poreza, doprinosa, plaćanja taksi i sl.), kao i Prihodi od usklađivanja vrednosti imovine, znači, dotacija države i šminkanje završnog računa.

Killa

pre 8 godina

Er Srbija je uspešna zahvaljujući monopolu koji ostvaruje na Beogradskom aerodromu,a koji se realizuje opraštanjem dugova za visoke naknade koje je Er Srbija dužna da plati, a koje redovno plaćaju ostale kompanije.Ovo Er Srbiju stavlja u nefer povoljniji položaj u odnosu na ostale avioprevoznike i omogućuje joj da ostvaruje niže cene svojih usluga,koje ipak nisu niže od onih koje bi se ostvarile fer tržišnom utakmicom(osnovi ekonomije). I ne razumem šta Siniša Mali radi u nadzornom odboru, kada bi već trebao da ima dovoljno posla na ionako isuviše odgovornoj funkciji gradonačelnika Beograda!

nikola

pre 8 godina

"lepo" je videti omladince odredjene stranke kako u roku od sat vremena od objavljivanja vesti, pokusavaju da dostalvjenim komentarima kreiraju javno mnjenje.

volim botove

pre 8 godina

Nastavlja se propagandno delovanje politicke bande velikog nam vodje. Spasce nas ErSrba i bez onih hiljada i hiljada milijardi investicija obecanih.

Antibot

pre 8 godina

@Sertoni
Oxford Economics nije ;asopis, nego konsultantska kuca ciji je jedan od klijenata Etihad, dakle narucis studiju i platis, a oni pisu.

suvilist

pre 8 godina

Ja ovde jedini nisam bot,živi bili pa videli,udaracemo se u glavu kad vidimo koliko ova kompanija duguje,kad ovi odu sa vlasti. Let za TLV-30 putnika,Bukurest-25......kome se isplati i kako??????????Botići znaju!!!!

Soldier

pre 8 godina

Letim najmanje jednom nedeljno poslednjih 5 godina, takav mi je posao. Sada kada su uveli online check-in (sto je bila jedna od poslednjih velikih mana), usluga Air Serbie zaista odskace, ne samo od regionalnih kompanija, nego i od mnogih velikih evropskih kompanija. Takodje, kada sletim na aerodrom Nikola Tesla uvece (oko 23h), aerodrom je krcat strancima, koji koriste Air Serbia i Etihad da putuju od Evrope ili Rusije do Bliskog Istoka.

Mislim da je sve to stvarno super.

Ono sto je problem je sto je cela konstrukcija poslovanja sa Air Serbia netransparentna, jer javnost i dalje ne zna sta je ugovorom dogovoreno, kao i sta se tu radi sa poslovnim rezultatima, ko sta dobijas a ko sta gubi.

Mislim da je jako vazno da se to nekako otvori prema javnosti, i tek tada cemo moci da kazemo da li je Air Serbia, i koliko, doprinela nasoj ekonomiji.

Danilo

pre 8 godina

A zasto je JAT pravio gubitke? Isti avioni, (ok air Srbija ima dva nova) iste linije, isto osoblje... Kakve su to muljaže Bog mu ga samo zna.

Pera

pre 8 godina

Jadni ti mucenici kad slete na BG aerodrom i shvate sa kakvim kantama moraju da se voze do grada. Japanac prevozi putnike na liniji 72?! A Banbus kante na A1. E Mali Mali

Pufnica

pre 8 godina

A vi i dalje trazite da se objave ugovori razni. Meni ne mora nijedan ugovor da se objavi ako ce svaka od tih firmi funkcionisati kao Er Srbija !

Ekonomista

pre 8 godina

"Pokazali smo kroz strateško partnerstvo da je moguće od avio-kompanije koja je pravila gubitke stvoriti profitabilnu kompaniju koja više ne predstavlja opterećenje za državni budžet. Er Srbija je danas pokretač privrednog razvoja Republike Srbije " - Mali
Bilans uspeha 2014 - APR
- Poslovni gubitak 447 miliona din
- Gubitak iz finansiranja 224 miliona din
- Ostali prihodi 1.081 miliona din
- Ostali rashodi 135 miliona din
- "Dobitak" pre oporezivanja 198 miliona din
Za one koji ne znaju, ostali prihodi su Prihodi od smanjenja obaveza (oslobodjenje od poreza, doprinosa, plaćanja taksi i sl.), kao i Prihodi od usklađivanja vrednosti imovine, znači, dotacija države i šminkanje završnog računa.

Pera

pre 8 godina

Jadni ti mucenici kad slete na BG aerodrom i shvate sa kakvim kantama moraju da se voze do grada. Japanac prevozi putnike na liniji 72?! A Banbus kante na A1. E Mali Mali

Danilo

pre 8 godina

A zasto je JAT pravio gubitke? Isti avioni, (ok air Srbija ima dva nova) iste linije, isto osoblje... Kakve su to muljaže Bog mu ga samo zna.

suvilist

pre 8 godina

Ja ovde jedini nisam bot,živi bili pa videli,udaracemo se u glavu kad vidimo koliko ova kompanija duguje,kad ovi odu sa vlasti. Let za TLV-30 putnika,Bukurest-25......kome se isplati i kako??????????Botići znaju!!!!

nikola

pre 8 godina

"lepo" je videti omladince odredjene stranke kako u roku od sat vremena od objavljivanja vesti, pokusavaju da dostalvjenim komentarima kreiraju javno mnjenje.

Killa

pre 8 godina

Er Srbija je uspešna zahvaljujući monopolu koji ostvaruje na Beogradskom aerodromu,a koji se realizuje opraštanjem dugova za visoke naknade koje je Er Srbija dužna da plati, a koje redovno plaćaju ostale kompanije.Ovo Er Srbiju stavlja u nefer povoljniji položaj u odnosu na ostale avioprevoznike i omogućuje joj da ostvaruje niže cene svojih usluga,koje ipak nisu niže od onih koje bi se ostvarile fer tržišnom utakmicom(osnovi ekonomije). I ne razumem šta Siniša Mali radi u nadzornom odboru, kada bi već trebao da ima dovoljno posla na ionako isuviše odgovornoj funkciji gradonačelnika Beograda!

volim botove

pre 8 godina

Nastavlja se propagandno delovanje politicke bande velikog nam vodje. Spasce nas ErSrba i bez onih hiljada i hiljada milijardi investicija obecanih.

Soldier

pre 8 godina

Letim najmanje jednom nedeljno poslednjih 5 godina, takav mi je posao. Sada kada su uveli online check-in (sto je bila jedna od poslednjih velikih mana), usluga Air Serbie zaista odskace, ne samo od regionalnih kompanija, nego i od mnogih velikih evropskih kompanija. Takodje, kada sletim na aerodrom Nikola Tesla uvece (oko 23h), aerodrom je krcat strancima, koji koriste Air Serbia i Etihad da putuju od Evrope ili Rusije do Bliskog Istoka.

Mislim da je sve to stvarno super.

Ono sto je problem je sto je cela konstrukcija poslovanja sa Air Serbia netransparentna, jer javnost i dalje ne zna sta je ugovorom dogovoreno, kao i sta se tu radi sa poslovnim rezultatima, ko sta dobijas a ko sta gubi.

Mislim da je jako vazno da se to nekako otvori prema javnosti, i tek tada cemo moci da kazemo da li je Air Serbia, i koliko, doprinela nasoj ekonomiji.

Sertoni

pre 8 godina

Sto se tice ER Srbije, nasa drzava moze da bude ponosna svojom aviokompanijom. Gde su sada pljuvaci, kada ovako ozbiljni listovi pisu pozitivno o ER Srbiji??

fenjeri

pre 8 godina

Evo zasto se govori za ER Srbiju da je najuspesnija privatizacija u Srbiji ikada. U sorije vreme ovakvu privatizaciju nisu imale ni tranzicione zemlje Evrope koje su vec uveliko clanovi EU.

SirOliver

pre 8 godina

Er Srbija je jedan od najboljih projekata ove Vlade.Treba nam još tri četiri ovakve firme pa da izadjemo iz ekonomske krize i nezaposlenosti !

Desimir

pre 8 godina

Veoma inpresivni rezultati poslovanja ER Srbije i predstavlja značajan činilac Srpske privrede i po broju zaposlenih i prihodima za budžet države.

Enes

pre 8 godina

"Studija svedoči o tome u kojoj meri Er Srbija suštinski utiče na ekonomski razvoj Srbije"
Setit se ovoga kad sledeći put Vučić ne bude valjao.

Libero

pre 8 godina

Ova kompanija iz godine u godinu postize sve bolje rezultate. Dobro je sto ljudi prepoznaju kvalitet i ozbiljnost a samim tim imaju i dobru prolaznost na trzistu! Samo tako nastavite! Sve pohvale!

Kosana

pre 8 godina

Ozbiljan i dobro menadzmentski osmisljen rad daje izvanredne rezultaze. Veliki broj porodica zivi normalno zahvaljujuci radu u ovoj kompaniji.

maki

pre 8 godina

Do 2020. godine, ekonomski uticaj avio-kompanije koji se odnosi na turizam uvećace se do vrednosti od 572 miliona dolara i podržavati ukupno 28.200 radnih mesta.

SK82

pre 8 godina

Privatizacoija Er Srbije predstvalja najuspesniju privatizaciju u nasoj zemlji koja doprinosi ekonomskom oporavku i boljem stanju u budzetu.

Milan

pre 8 godina

Hvala bogu pa je danasnja vlada znala da ce podizanjem ER SRBIJE dosta pomoci nasoj ekonomiji.Sva sreca pa je na vreme sklonjen sa vlasti DS.Oni nisu znali da ovde mozemo biti uspesni.

Milos Vasic

pre 8 godina

Trebamo se zahvaliti svim ljudima koji su znali da podizanjem ER SBRIJE mozemo dosta pomoci nasoj ekonomiji a ne pustiti je da trune.Na vreme su poceli da resavaju problem.Trud se isplatio.Danas je ER SRBIJA jedana od boljih kompanija u zemlji.

dauda

pre 8 godina

Evo zbog cega smeta nekima jaka AIR SRBIJA. Navikli da bude gubitnik a ne pobednik. Zbog toga i toliki napadi na premijera i na ugovor sa Emiratima.

tropicana

pre 8 godina

Mnoge drzave u okruzenju nastoje da po ugledu na ER Srbiju razviju svoju nacionalnu avio kompaniju i verujem da nam zavide na uspehu koji se konstantno nizu.

Neutralni

pre 8 godina

Drago mi je da smo dobili jednog veoma jakog avio prevoznika! Nadam se da ce produziti sa uspesnim poslovanjem, kako se i predvidja. Sve pohvale za ovu uspesnu privatizaciju!

dambldor

pre 8 godina

Kompanija koja ocigledno jako dobro posluje, postize ocigledno odlicne rezultate...sta reci, svaka im cast i vladi koja je to prepoznala.

Mirce

pre 8 godina

Er Srbija je reper po kome treba vrsiti dalje privatizacije. Nekada smo imali na ovom mestu gubitasa kome je drzava ubrizgavala finansijske injekcije, a sada imamo profitabilnu i konkurentnu avio kompaniju.

Raso

pre 8 godina

Er Srbija je pravi primer kako se vodi jedno odgovorno preduzece i kako na najbolji moguci način menadzment ovog preduzeća od firme gubitasa napravilo ozbiljnu kompaniju koja ce sad da ulaze i u nasu privredu.

lila

pre 8 godina

ER Srbija je bila izuzetno pametan poduhvat koji se ,koliko vidimo, baš isplatio.Divno je kada se vidi da kompanija radi i donosi dobit! Bravo!

Paja

pre 8 godina

od JP koji je decinijama tavorio i koštao sve građane kroz budžet danas je napravljena uspešna kompanije, koja puni budžet. Setimo se samo koliko je bilo kritike i spinovanih ekpertiza za Er Srbiju ali eto pokazalo se da su sva bila promašena. Er Srbija je danas primer dobre prakse za pronalazak ozbiljnih investitora i taj recept treba primenjivati i na ostale.

Milka

pre 8 godina

Dokazali smo da Er Srbija moze da funkcionise bolje nego sto bi bilo ko pretpostavio a sve zahvaljujuci partneru i ulaganju u kojem je ucestvovala Vlada.

Dixi

pre 8 godina

Ovo je studija strane kompanije, koja je neutralna u donosenje zakljucaka. Drago mi je sto predvidjaju veliki uspeh ovog naseg avioprevoznika koja je, ocigledno, veoma vazna za brzi oporavak privrede.

Razbibriga

pre 8 godina

Koliko god neko osporavao Arape, Er Srbija je ocigledan primer da je to bio dobar potez. Brojke sve same govore. A drugi mogu samo da zale sto oni nisu preuzeli taj potez.

pero

pre 8 godina

Eto šta se događa kad se nađe pravi partner koji je ozbiljan, koji ulaže i ta kompanija postaje najbolja u regionu i od velikog je značaja za Srbiju.

Zlatokosa

pre 8 godina

I iz ovih podataka se vidi koliko je model partnerstva ER Srbije i Etihada bolji od opcije prodaje.Svuda gde je moguce primeniti ovaj model javno privatnog partnerstva , koji drzavi i gradjanima donosi najvecu korist.

Ko te ljubi dok sam ja na strazi?

pre 8 godina

Da je ostao JAT propao bi nacisto. Ovako, imamo povecanje profita, zaposleni su novi, mladi ljudi, uskoro ce biti i direktni letovi za SAD, da li je to lose?

Milka

pre 8 godina

Dokazali smo da Er Srbija moze da funkcionise bolje nego sto bi bilo ko pretpostavio a sve zahvaljujuci partneru i ulaganju u kojem je ucestvovala Vlada.

gundjalo

pre 8 godina

Navikli smo da iz ranijih neuspenih privatizacija da obicno budu ispumpane pare iz privrede i preduzeca a Er Srbija je pravi primer odgovornog poslovanja nakon kvalitetne i uspesne privatizacije.

Lanac

pre 8 godina

Pokazalo se koliko ulaganje jednog kvalitetnog partnera utiče na uzdizanje naše avio-kompanije i opravdava veliki udeo u privredi Srbije.

cvetic

pre 8 godina

Er Srbija je primer kako treba raditi, mnogo je zaposlenih koji su obezbedjeni a pritom kompanija ima odlican rezultat, dakle od ove kompanije zemlja ima ekonomske koristi.

Pufnica

pre 8 godina

A vi i dalje trazite da se objave ugovori razni. Meni ne mora nijedan ugovor da se objavi ako ce svaka od tih firmi funkcionisati kao Er Srbija !

Safir

pre 8 godina

Jos jedno se pokazala kao najuspesnija privatizacija u Srbiji, znacajna kompanija za nasu privredu, nadam se da ce ovako i Telekom nakon privatizacije dominirati u svom poslu.

Rada

pre 8 godina

Moze neko da kritikuje Etihad koliko hoce, ali to je bilo jedino resenje da se od JAT-a spasi sta se spasti. Letela sam sa AirSerbiom vise puta i ne cudi me da imaju veliki prfit jer je nacin na koji posluju za svaku pohvalu.

Antibot

pre 8 godina

@Sertoni
Oxford Economics nije ;asopis, nego konsultantska kuca ciji je jedan od klijenata Etihad, dakle narucis studiju i platis, a oni pisu.