Četvrtak, 23.07.2015.

19:40

Beograđani, žičara pod jednim uslovom

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da će žičara u Beogradu biti izgrađena samo ako se pokaže da je to finansijski isplativo.

Izvor: Tanjug

Beograðani, žièara pod jednim uslovom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 8 godina

@(evita, 23. jul 2015 21:54)

Taj kafić će uskoro biti ničiji jer za nedelju dana treba da se sruši. Tako je bar rečeno kad se isti podizao: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=11&dd=27&nav_id=929368

Citiram: "Dozvola važi do 30. jula 2015. godine i posle toga štand mora da se sruši."

Ta ne mislite valjda da su nas lagali ovi učenjaci i poštenjačine na vlasti?

lalo

pre 8 godina

NA Banovom Brdu nema sta da se vidi.BG je grad oslonjen sn svoje splavove i "starlete" koje drzi kao glavnu turisticku ponudu i to je sve. Zar smo poludeli da sada u vreme nemastine i golog prezivljavanja pravimo zicaru kao javnu investiciju? Da je zicara neophodna i da postoji mogucnost profita vec bi bila napravljena privatnom inicijativom.

Jovan

pre 8 godina

Živim na Banovu Brdu. Prvo i jedino pravo pitanje za ovu VLAST je: kakvi su i koji su to istorijski spomenici i turistički lokaliteti koji će privući strane turiste na Banovo Brdo? Očekivati da će se neko voziti ZICAROM sa skupo plaćenom kartom da bi video jedan običan trzni centar, prljavu reku, divlje naselje Makis, sirotinjske udzerice uz Radničku ulicu i najzad zapuštenu gradsku šumu Košutnjak je suviše naivno i detinjasto. Ni za žičara u Lisabonu na mestu nekadašnje svetske izlozbe uverio sam se prošle godine nema mnogo zainteresovanih, a kamoli da će biti za ovu našu da je nazovem "Malijevu".

blabla

pre 8 godina

A da zavrsite prilaznice novom mostu na Novm Beogradu? Ili ako vam se omakne zakrpite raspale prozore po bolnicama...mada, koga je briga za bolesnu decu, ljude, trudnice?

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Onda meni sledece godine povecajte porez na imovinu za narednih 80%

A to sto je Banovo Brdo najprljavije ikada nema veze

lalo

pre 8 godina

Ako nemate para za gondolu stavite ski lift efekti ce biti isti.....
Koji ce Beogradajanin da putuje iz N.Beograda gondolom veliko je pitanje,
Gondola radi panoramskih fotografija je OK ali u super bogatim drustvima.
Slicno ovome Novosadajnima se godinama obecava pred izbore zicara sa obale Dunava do Tvrdjave. Nista nema od toga dragi BG/gradjani, veruje nama novosadjanima.

Profa

pre 8 godina

Dakle, ovi su nacisto iskocili iz pameti! Puni su grandomamskih prica za sludjivanje naroda, a nisu u stanju da Vojvode Stepe dovrse kako treba, urede postojeci gradski prevoz, saniraju smrdljive zgrade na NB, ociste grad, zakrpe ulice. Puna su im usta kritika prethodne vlasti, ali sta vredi kada svako normalan vidi da je Djilas je za njih nedostizni san!

b

pre 8 godina

Glasao sam za naprednjake, očekujući neke promene koje su obećavali. Ali sve je značajno gore, 3 godine, a oni samo makete i udaranje po penzosima i trudnicama. Đilas je za sve njih doktor gradonačelnik. Oprošteno mu je sve, vraćaj se nazad !

Hm

pre 8 godina

Bolje ulice popravite i kontrolisite malo debljinu i kvalitet asfalta! Kod mene u ulici krateri, prometna ulica, svaki dan desetine automobila upada u te kratere! Ovo je samo jedan primer sta je prioritetnije od zicare, a pored ovog moze jos hiljadu drugih da se navede!

Mile

pre 8 godina

Ginekolog u domu zdravlja prima trudnice bez ultrazvucnog aparata u ordinaciji. Na obilaznici oko grada imate dva semafora, auto-buvljak, i dve trake. Svi radovi na novom mostu preko Save su stali. Zjape rupe po ulicama.

Strahinja

pre 8 godina

Trebalo bi uvesti obavezu da se svakom iz SNS, ko spomene bivsu vlast, svaki put kada je spomene naplati po 1.000 evra.
Dosadise vise.
Godinama su vec na vlasti, sve su upropastili, jos uvek se "vade" na prethodnike, nista drugo i ne umeju.
Nesposobni i alavi.

nikola

pre 8 godina

Dobro je, napredak vec...govore zicara a ne gondola...jer gondola previse podseca na gauda, ergo babic i ekipa koma...komentar mi je kao njihova sapostenja :D

WiTFi

pre 8 godina

"Govoreći o isplativosti projekta, Mali je rekao da Skijališta Srbije posluju pozitivno samo tokom zimske sezone na Kopaoniku, pa smatra da nema razloga da gondola koja u Beogradu radi cele godine ne bude profitabilna."

Kupi mi majko top.

ipejam

pre 8 godina

Sve vise me plase ovakve izjave vlastodrzaca. Sta ako sve to krenu da rade i shvate da nisu sposobni da zavrse a nama ostave poluzavrsene zgrade. Prokop je najbolji primer. Kako zaustaviti nesposobne megalomane? ps idalje se ganjam sa stambenim zbog prokisnjavanja u stan a on gradi zicaru. jaoj srbijo

KoleM

pre 8 godina

Pa on ne ume ni lift da pusti na mostu na Adi koji je Đilas napravio, inače okno za lift već postoji, možda je i lift već unutra, ne znam. Al se zato frlja izrazima, čuj, "fizibiliti studija", brate ala deluješ pametno kada se frljaš tim izrazima.

Josarian

pre 8 godina

Ovaj Vucicev namesnik je najnesposobniji u plejadi njegovih nesposobnih. Pitate se zasto namesnik? Pa ko je glasao za njega? Da nije mozda izabran? U pokusaju da stvori utisak da nesto radi jos se gore upetljava. Da nece i "zicara" biti projekat na kome cemo saznati u poslednji cas da ce biti realizovan za trudeset godina? Uostalom, ta sitnica je karakteristicna za sve procedure "pranja" novca.

anticenzura

pre 8 godina

Blokovi ne mogu da zive od turista,jedva cekamo da ih otpratimo preko ovima preko puta...nadam se da ce turisticka ponuda na Cukarici,Vidikovcu...opravdati poverenje.

milan26

pre 8 godina

Ovi iz SNS-a su stvarno za hospitalizaciju! Sve visu lazu, sve vise umisljaju, dal od ove toplote ili... Od toliko problema po Beogradu, od infrastrukture do socijalnih pitanja ovaj Mali i Vesic pricaju o gondolama, zicarama... Kao da im ovatmasta o Beogradu na vodi nije dovoljna! Ali najjaci su kad ih pitas nesto realno, ili nesto sto su obecali a nisu ispunili uvek kazu da je predhodna vlast kriva! Oni su bili bahati, neodgovorni... I uz sve medije koje imaju to kod naroda pali! Boze, kawoliko smomi otisli na dno, ko nama vlada! doktori nauka, diplomirani strucnjaci, kondukteri, keramicari...Evo ja cu prvi na tu novootkrivenu planetu!

srx

pre 8 godina

"...fizibiliti studiju"
Valjda procjena izvodljivosti? Dobro sto nas zasipaju maketama sumanutih planova, ali sto ne koriste Srpski vise...

Meni nije jasno zasto vi u Srbiji ne napravite revoluciju nakon ovakvih izjava?
Niski aerodrom, skandal sa low cost kompanijama u Srbiji, Beograd na vodi, gradjenje autoputa, metro u Beogradu, nabavka vozova, Luka Beograd, Aerodrom Nikola Tesla - neodrzavanje koje je dovelo do revizije klase aerodroma, snizenje plata, investicije iz S. Arabije... Ljudi, pa zar ima ista sto su ljudi kojima ste dali mandat da vode Srbiju u vase ime rekli da se i desilo???
Brate, pa to sve treba u zatvor, a ne da se sepure po kancelarijama i tuzakaju jedni druge.

Draganeze

pre 8 godina

Ovo je super ideja. Jeftinije od metro i interesantije, ukoliko se pokaze finansiski odrzljivo. Istambul je viliki kao ceo Balkan pa nema metro. Imaju metro buseve i odlicno rade. Jeftinije i bolje nego metro. Guraju to metro zato shto od velikih projekata je veliki i procenat. Ima i jeftinija resenja a isto korisna. Zamislite Sofiju od milion i trista stanovnika sa metro. Voze se babe do jeftini pijac i klinci, a onaj ko treba da radi, da vozi, da stvara, lupa auto po kaldrme. Zicara Jeee!

Iskreno

pre 8 godina

Isplativost je važna stvar, ali mene zanima nešto drugo. Šta će nam to? Šta će nam Beograd na vodi, šta će nam rekonstrukcija sasvim funkcionalnog Cvetnog trga ili ulice Vuka Karadžića, šta će nam gondole, fontančine na Slaviji? Za čije babe zdravlje? Da biste nešto radili? Ima važnijih stvari. Idite asfaltirajte ulice po prigradskim naseljima i opštinama. Ionako su oni glasali za vas više nego drugi. Nemojte kopati po Vračaru i Starom gradu - tu ste uvek gubili izbore i uvek ćete ih gubiti.

Nikola

pre 8 godina

Hehe, prevozno sredstvo... Kome? Nama koji se svercujemo i u busu jer nemamo 89 din. za kartu, a da platimo cca 500 din da predjemo na NBG.

ona

pre 8 godina

upravo sam se vratila iz barselone...pa majko moja gde mi zivimo, na sta nam lici zemlja ,a tek glavni grad! pa znate li sta je beograd za barselonu? bez preterivanje, to je neki alzirski ili pakistanski grad. barselona ima zicaru, i to kakvu! beograd i zicara? pa sta ce ti turisti gledati sa te zicare? ovo ko cita i prati ovakve vesti stvarno je za dijagnozu...nemam vise sta da dodam.

q

pre 8 godina

Na Vracaru postoji jedan odlican grafit na trotoaru pored rupe: "Rupa ostala od prethodne vlasti."
Zasto niko nista nije uradio u medjuvremenu da popravi nesto?
Futur, demagogija, spinovi, prazni mozgovi I nesposobni,...
Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Muka mi je vise

mile

pre 8 godina

Koliko bi kilometara biciklistickih staza moglo da se izgradi za cenu jedne zicare - 10 miliona evra, zasto ne bi napravili fizibiliti studiju i za takav jedan opste koristan projekat dr. Mali. Ili mozda pitati gradjane sta bi bilo korisnije da se pravi: zicara ili biciklisticke staze, metro ili bg na vodi?

mma 80

pre 8 godina

Vi ćete da pravite žičaru, bg na vodi i ko zna šta još, a ne možete godinu ipo dana da rešite dve otrovne i kancerogene zgrade ispred nosa. Trujete celo naselje i nikoga nije briga. Stidite se!

...

pre 8 godina

Hajde prvo nešto završite...samo nekakve makete...pa već dve tri godine samo se gledaju panoi,makete i gradonačelnik pored istih,ovo je već počelo da deluje najbednije do sada...žičare,nova Slavija,Bg na vodi...gde u kom gradu....smanjene plate i penzije to je obećano i urađeno...čoveče ne zamajavaj više ovaj napaćeni narod...

popeye

pre 8 godina

Да погађам, ви ћете мало "погрешити", па ће град дотирати губитке те ваше фантастичне идеје!? Неко је помињао 500 дин карта да се пређе само преко Аде?

Zli

pre 8 godina

"Prethodna vlast, prethodna vlast..." K'o pokvarena ploca... Imate li vi ijedan drugi odgovor na normalno pitanje koje niste sami sebi postavili? Znamo koliko uzasna je bila prethodna vlast, ali ja tek sad pod vasom despotijom planiram da napustim zemlju...

okram idul

pre 8 godina

Prvo, mislim da su nesposobnjakovici na vlasti, tj nisu bas najpametniji za pozicije na kojima se nalaze (mali npr).

Drugo, zicara kao zicara nam nije POTREBNA.

Trece, i ako nije potrebna bilo bi KUL da postoji.

Cetvrto: Isplativost zicare je sirok pojam. Sama po sebi bi mogla da se isplati ako bi voznja bila POVOLJNA. (a cenim da to nece biti tako, jer vecina srpskih biznismena gledaja kako da te odere umesto da ima vecu bazu redovnih i zadovoljnih korisnika/potrosaca). Ono sto nisam siguran da uzimaju u obzir, jeste da bi zicara bila TURISTICKA atrakcija, koja bi grad cinila atraktivnijom destinacijom i da bi grad profitirao kroz povecan obim posla i priliva novca koje bi TURISTI ostavljali na drugim mestima.

Dejan Kostic

pre 8 godina

Ova vlast ima sumanute ideje zicare, kanale do Egejskog mora i Beograd na vodi. Sva sreca pa su njihove mogucnosti u domenu crteza i maketa inace bi nafrljali kad bi zaista krenuli dalje od toga.

bla bla

pre 8 godina

ja ne znam sta ovi glume, kakvu elitu u zemlji gde se sve raspada,drzava blam,a oni pricaju o zicarama, nit imamo prugu, niti puteve, o metro da I ne spominjem....Sta nas snadje

sone

pre 8 godina

Mora da je neko strucan uradio studiju izvodljivosti poput naseg doktora Stefanovica, ili njemu slicnog, a nasem Malom se svidela ideja. :-)

Stanarka bloka 72

pre 8 godina

ma da bre sve u fullu.a sto ste napravili kancerogene zgrade u ivana ribara na nbg nikom nista.sto se kaze samo bombarduj novim da se o problemima ne prica.da li vi kapirate da je 1000 ljudi iz navedenih zgrada iseljeno?da li znate da je ceo taj blok kontaminiran?
(bob, 23. jul 2015 20:40)

Molim vas da ne unoste nepotrebnu paniku, pomislite koliko dece zivi u tom bloku. Zgrade nisu kancerogene i blok nije kontaminiran, to su teske reci i u ovom slucaju ne odgovaraju istini. Uzrok neprijatnom mirisu sigurno nisu kancerogene materije, i nemojte nam stajati na muku sireci zastrasujuce neistine.

milan

pre 8 godina

U suštini ništa protiv žičare ali ima investicija u BG koje vape za novcem i koje bi bile veoma važne za životnu sredinu kao recimo kanalizacija u BG i prerada otpadnih voda tu BG još nije ni a početku.

vukov spomenik

pre 8 godina

Ova garnitura Beogradjana na vlasti brine se samo o periferiji Beograda i to onoj koja he sredinom 70-tih politickom odlukom postala deo Beograda.Strasno.Mali preseli se iz centra u tvoja omiljena naselja oa tamo luduj.

dokle

pre 8 godina

Kakva budalaština ; bolnice, klinike, domovi zdravlja su bez osnovnih sredstava za održavanje higijene, o dotrajaloj opremi, zastareloj aparaturi da se i ne govori, a ONI razmišljaju o žičari od 8 -10 miliona evra.
Gospode Bože !
(SSS, 23. jul 2015 20:15)

mogli su tako i umesto onih Lexusa od japanske vlada da traze neka sanitetska vozila, sigurno bi im ovi dali, ali kako da ne

neko iz mase

pre 8 godina

Ja vise nemam reci za ove, nemam dovoljno jak stomak da ih imenujem, a tek nemam reci za narod kome je ocito dobro u celoj prici sa ukinutim svim pogodnostima koje su uveli "prethodna vlast koja nije dovoljno vodila racuna o gradu", smanjenim penzijama i svemu najavljenom i uradjenom u poslednje 3 godine...

A.

pre 8 godina

Jasno mi je zašto ove SNS-ovce ne podnosim.
Svi obavezno kažu "jer prethodna vlast nije".

Aman, ovi u gradu vladaju još malo pa dve ghodine, oni u državi vladaju više od tri godine. Šta li misle, na kom intelektualnom nivou smo?
Verovatno misle da smo deca, pa da nam treba ponavljati svakog dana.

Erika

pre 8 godina

Ako ćete da je održavate kao što održavate ostale vidove prevoza, ja u tu skalameriju ne ulazim. Naravno, ako je ikada i izgradite, u šta zaista sumnjam.

Кривокапић

pre 8 godina

Ко пије ове лажи није ми јасно. Колико људи у Београду нема канализацију? Да ли сте скоро обишли дечије болнице по Београду? Зашто нам је град штрокав?

Шики

pre 8 godina

Kако имамо паметног градоначелника, како се само досетио, .... види се да је доктор наука....

evita

pre 8 godina

Polako, cim budete nesto "investirali" napravicete i gresku.Nego ciji je onaj kafic, satro promotivni centar za "Beograd na vodi" zbog koga se sve cisti na savskoj obali? A sto se fantazije o zicari tice, bas me zanima ko ce da putuje od Delta City-ja do Ade? Ionako ce se svercovati.

Boris

pre 8 godina

Pa i treba nam zicara da putujemo vazduhom jer od rupa i kratera po asfaltu ne mozes voziti!
Za pocetak bi bilo dobro da krenemo od pocetka

aleksa

pre 8 godina

@vec postoji most koji povezuje te tacke. neka bude nbg, kalemegdan, slavija....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan, 23. jul 2015 20:12)

ma moze gde god hoces, bitno je samo da je pocetna kod delta sitija

mali se lakse uvuce u pozadinu

pre 8 godina

I ko plati Vucicev privatni dernek, odnosno 1.000 snajperista ubica, kahvicu i muziku na uvce njegovom najnovijem drugu? Isplatice se i zicara, htedoh reci platice Srbija i zamisljenu zicaru, dok plovi Moravom do Egeja.

Перица

pre 8 godina

Није исплатива у Лондону, а исплатива је у Београду???

Изгледа да основна правила математике нису иста у Србији и Енглеској.

sasha

pre 8 godina

daj prvo da zakrpite ove rupe po ulicama ! je...te kao Bejrut smo postali. lako ćemo za žičare. izginu na motoru, a za kola godišnji servis i bar dve felne.

SSS

pre 8 godina

Kakva budalaština ; bolnice, klinike, domovi zdravlja su bez osnovnih sredstava za održavanje higijene, o dotrajaloj opremi, zastareloj aparaturi da se i ne govori, a ONI razmišljaju o žičari od 8 -10 miliona evra.
Gospode Bože !

master

pre 8 godina

100 hilj. ljudi mesečno x 300 din=30 mil. din mesečno=250 hilj. eur /mes. X 12= 3 mil . eur /god.
Troškovi održavanja god.=2,9 mil.eur.. Profit=100 hilj. eur./god.
Izgradnja=3 mil. eur /isplativost 30 godina.
Ali ugled Beograda (pa i Srbije mada nije bitno) u svetu=neprocenjivo

кап

pre 8 godina

све финансијске инвестиције су ризичне, чак ни најбоље студије исплативости не могу да гарантују 100 посто да ће се нека инвестиција показати добром. Ако нам је врли градоначелник Мали 95 посто уверен да је добра, исплатива инвестиција онда ни нема разлога за студију исплативости будући да ретко која студија исплативости може да гарантује грешку од 5 % или мање као што може наш градоначелник одокативно да процени.
Бре, имамо човека који процењује исплативост целог пројекта у року од пар секунди без икаквог прорачуна и још процентуално изражава своју рачуницу научни постотак могућности грешке а ми се спрдамо

NokiJa

pre 8 godina

Ne trazimo mi od vas zicare, trazimo da vratite biciklisticku stazu koju ste oteli i popravite jednu stranu Brankovog mosta koja stoji blokirana vec duze od godinu dana.
Sram vas bilo!

Ivan

pre 8 godina

G.Mali ziv nije da ne pomene proslu vlast. A sta ste Vi g. Mali uradili za 3 godine koliko ste na vlasti???? NISTA, za razliku od PRETHODNE vlasti

ivan petrovic

pre 8 godina

Pitam se kako postojecu vlast nije stid.....zamajava se nekim zicarama i Beogradom na vodi a ne zavrsava se sustinski potrebna stvar ovom gradu...fabrika prerade otpadnih voda u Velikom selu na Dunavu.Pre dve godine uradjen je kolektor / dve pozemne cevi precnika 4,00 metara / duzine 8 / osam / kilometara od Dorcola do Velikog sela uz utrosak 15 miliona Eura i na tome se stalo. Nisu uradjeni bazeni za prihvat otpadnih voda kao ni sama fabrika koja bi hemiski preradila ovaj otpad i tako preciscen tek onda pustila u Dunav.Jer to kosta jos 30 miliona. Napominjem da ovakav kolektor prema projektu treba da prihvati sav fekalni otpad sa Teraziske padine, sav otpad sa Dorcola i Starog grada, sa Karaburme i okolnih naselja i da se time spreci sadasnje odlivanje direktno, putem cevi, svih ovih fekalnih voda u Savu i Dunav. Mozete misliti sta bi Beograd dobio zavrsetkom ovog zapocetog projekta. A ne, ne. Mnogo je vaznija zicara i Beograd na vodi koji ce inace sam svojom izgradnjom kroz oticanje fekalija jos vise doprineti zagadjenju Save, time i Dunava . Ah da, zaboravih....izgradnju kolektora su sapocele DEMOKRATE pa nek oni i zavrsavaju. Mi cemo zicaru i Bograd na vodi da nas narod pamti /od narodnih para / a grad i njegove reke neka i dalje smrde od Dorcola pa nizvodno, nama i turistima na cast. Svetski nema sta, samo NAPREDNO.

Milos

pre 8 godina

Analogija priči sa žičarama jeste primer kada sa platom od 25000 dinara kod privatnika kupuješ ajfon 6 na rate preko operatera. Smak mozga dakle.
(Aleksa, 23. jul 2015 20:11)

Ja znam nekoliko takvih, doduse ne samo sa Ajfonom 6 vec i Galaksijem S6.

cz

pre 8 godina

prosla vlast napravila 2 mosta, napravila i obnovila desetine vrtica i skola, obnovila bulevar i jos 300km+ asfalta, deca dobijala besplatne knjige, porodilje pomoc i punu platu, penzioneri pomoc, obnovili pkb a ti se uvatio za maketu terazija i pazl park??? vi jedino sto ste uspeli za 3 god je da sve vrste pomoci gradjanma ukunete i naplacujete

cojle

pre 8 godina

Haha...oće gradi žičare,Bgd na vodi...dve godine rupa na Brankovom, gospoda razvukla ogradu preko cele strane mosta i rešen problem.
Vojvode Stepe za žestoke pare unakazili...


plakaćete vi za Đilasom.

Aleksa

pre 8 godina

Analogija priči sa žičarama jeste primer kada sa platom od 25000 dinara kod privatnika kupuješ ajfon 6 na rate preko operatera. Smak mozga dakle.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

"Uz podsećanje na protokol o saradnji sa Skijalištima Srbije, Mali je naveo da je pre nekoliko dana potpisan ugovor sa kompanijom koja će u roku od 60 dana uraditi fizibiliti studiju, nakon čega će se znati da li se ulazi u investiciju izgradnje žičare."

Bash si ti "fizibiliti"!....bolje da ti urade "vizibiliti studiju" svega shto si NAJAVIO da cce biti uradjeno i zavrsheno u roku-poshto su ti "ti plodovi rada" TESHKO, DO USTVARI NIKAKO "VIDLJIVI"!!!

bob

pre 8 godina

ma da bre sve u fullu.a sto ste napravili kancerogene zgrade u ivana ribara na nbg nikom nista.sto se kaze samo bombarduj novim da se o problemima ne prica.da li vi kapirate da je 1000 ljudi iz navedenih zgrada iseljeno?da li znate da je ceo taj blok kontaminiran?

laza

pre 8 godina

"fizibiliti studiju" !??? Da li bi ikako moglo"studiju isplativosti" ili nesto slicno na srpskom? Mislim da imamo dovoljno stranih reci koje su se odomacile u srpskom jeziku da ne moramo jos da "lajkujemo" (gospode Boze!?) i ove nove.
Sto rece jedna nasa iseljenica u Kanadi:"Prebrzo sam vokala pa sam nogu brokala". B92-ala ste vi poceli da "fuserite" sa pravopisom. I da, slazem se da bi prvo trebalo da obnovimo bolnice i putnu infrastrukturu, pa tel onda da gradimo zicare jer kad nam otpadne pola delova sa automobila dok ne dodjemo to te zicare, trebalo bi da imamo i savremenu bolnicu da izlecimo i bubrege koji su takodje otpali od truckanja. Lepse ce da se uziva na zicari.

bgd

pre 8 godina

Da nema novog Mosta na Adi , ova zicara bi donekle bila isplativa. Ovako je promasaj, jer cak i gradskim prevozom za kratko vreme mozete preko novog mosta sa Novog Beograda doci do Ade a posle i Kosutnjaka i obratno.
Bolje da se promeni marsuta ove zicare gondole npr da ide od npr Fransa, preko Topcidera do Ade i Novog Beograda ili od Terazija preko Ekonomskog fakulteta do npr Usca.

Ivan

pre 8 godina

G.Mali ziv nije da ne pomene proslu vlast. A sta ste Vi g. Mali uradili za 3 godine koliko ste na vlasti???? NISTA, za razliku od PRETHODNE vlasti

Aleksa

pre 8 godina

Analogija priči sa žičarama jeste primer kada sa platom od 25000 dinara kod privatnika kupuješ ajfon 6 na rate preko operatera. Smak mozga dakle.

SSS

pre 8 godina

Kakva budalaština ; bolnice, klinike, domovi zdravlja su bez osnovnih sredstava za održavanje higijene, o dotrajaloj opremi, zastareloj aparaturi da se i ne govori, a ONI razmišljaju o žičari od 8 -10 miliona evra.
Gospode Bože !

cojle

pre 8 godina

Haha...oće gradi žičare,Bgd na vodi...dve godine rupa na Brankovom, gospoda razvukla ogradu preko cele strane mosta i rešen problem.
Vojvode Stepe za žestoke pare unakazili...


plakaćete vi za Đilasom.

кап

pre 8 godina

све финансијске инвестиције су ризичне, чак ни најбоље студије исплативости не могу да гарантују 100 посто да ће се нека инвестиција показати добром. Ако нам је врли градоначелник Мали 95 посто уверен да је добра, исплатива инвестиција онда ни нема разлога за студију исплативости будући да ретко која студија исплативости може да гарантује грешку од 5 % или мање као што може наш градоначелник одокативно да процени.
Бре, имамо човека који процењује исплативост целог пројекта у року од пар секунди без икаквог прорачуна и још процентуално изражава своју рачуницу научни постотак могућности грешке а ми се спрдамо

cz

pre 8 godina

prosla vlast napravila 2 mosta, napravila i obnovila desetine vrtica i skola, obnovila bulevar i jos 300km+ asfalta, deca dobijala besplatne knjige, porodilje pomoc i punu platu, penzioneri pomoc, obnovili pkb a ti se uvatio za maketu terazija i pazl park??? vi jedino sto ste uspeli za 3 god je da sve vrste pomoci gradjanma ukunete i naplacujete

ivan petrovic

pre 8 godina

Pitam se kako postojecu vlast nije stid.....zamajava se nekim zicarama i Beogradom na vodi a ne zavrsava se sustinski potrebna stvar ovom gradu...fabrika prerade otpadnih voda u Velikom selu na Dunavu.Pre dve godine uradjen je kolektor / dve pozemne cevi precnika 4,00 metara / duzine 8 / osam / kilometara od Dorcola do Velikog sela uz utrosak 15 miliona Eura i na tome se stalo. Nisu uradjeni bazeni za prihvat otpadnih voda kao ni sama fabrika koja bi hemiski preradila ovaj otpad i tako preciscen tek onda pustila u Dunav.Jer to kosta jos 30 miliona. Napominjem da ovakav kolektor prema projektu treba da prihvati sav fekalni otpad sa Teraziske padine, sav otpad sa Dorcola i Starog grada, sa Karaburme i okolnih naselja i da se time spreci sadasnje odlivanje direktno, putem cevi, svih ovih fekalnih voda u Savu i Dunav. Mozete misliti sta bi Beograd dobio zavrsetkom ovog zapocetog projekta. A ne, ne. Mnogo je vaznija zicara i Beograd na vodi koji ce inace sam svojom izgradnjom kroz oticanje fekalija jos vise doprineti zagadjenju Save, time i Dunava . Ah da, zaboravih....izgradnju kolektora su sapocele DEMOKRATE pa nek oni i zavrsavaju. Mi cemo zicaru i Bograd na vodi da nas narod pamti /od narodnih para / a grad i njegove reke neka i dalje smrde od Dorcola pa nizvodno, nama i turistima na cast. Svetski nema sta, samo NAPREDNO.

NokiJa

pre 8 godina

Ne trazimo mi od vas zicare, trazimo da vratite biciklisticku stazu koju ste oteli i popravite jednu stranu Brankovog mosta koja stoji blokirana vec duze od godinu dana.
Sram vas bilo!

Dejan Kostic

pre 8 godina

Ova vlast ima sumanute ideje zicare, kanale do Egejskog mora i Beograd na vodi. Sva sreca pa su njihove mogucnosti u domenu crteza i maketa inace bi nafrljali kad bi zaista krenuli dalje od toga.

Шики

pre 8 godina

Kако имамо паметног градоначелника, како се само досетио, .... види се да је доктор наука....

laza

pre 8 godina

"fizibiliti studiju" !??? Da li bi ikako moglo"studiju isplativosti" ili nesto slicno na srpskom? Mislim da imamo dovoljno stranih reci koje su se odomacile u srpskom jeziku da ne moramo jos da "lajkujemo" (gospode Boze!?) i ove nove.
Sto rece jedna nasa iseljenica u Kanadi:"Prebrzo sam vokala pa sam nogu brokala". B92-ala ste vi poceli da "fuserite" sa pravopisom. I da, slazem se da bi prvo trebalo da obnovimo bolnice i putnu infrastrukturu, pa tel onda da gradimo zicare jer kad nam otpadne pola delova sa automobila dok ne dodjemo to te zicare, trebalo bi da imamo i savremenu bolnicu da izlecimo i bubrege koji su takodje otpali od truckanja. Lepse ce da se uziva na zicari.

mali se lakse uvuce u pozadinu

pre 8 godina

I ko plati Vucicev privatni dernek, odnosno 1.000 snajperista ubica, kahvicu i muziku na uvce njegovom najnovijem drugu? Isplatice se i zicara, htedoh reci platice Srbija i zamisljenu zicaru, dok plovi Moravom do Egeja.

bla bla

pre 8 godina

ja ne znam sta ovi glume, kakvu elitu u zemlji gde se sve raspada,drzava blam,a oni pricaju o zicarama, nit imamo prugu, niti puteve, o metro da I ne spominjem....Sta nas snadje

Milos

pre 8 godina

Analogija priči sa žičarama jeste primer kada sa platom od 25000 dinara kod privatnika kupuješ ajfon 6 na rate preko operatera. Smak mozga dakle.
(Aleksa, 23. jul 2015 20:11)

Ja znam nekoliko takvih, doduse ne samo sa Ajfonom 6 vec i Galaksijem S6.

Перица

pre 8 godina

Није исплатива у Лондону, а исплатива је у Београду???

Изгледа да основна правила математике нису иста у Србији и Енглеској.

A.

pre 8 godina

Jasno mi je zašto ove SNS-ovce ne podnosim.
Svi obavezno kažu "jer prethodna vlast nije".

Aman, ovi u gradu vladaju još malo pa dve ghodine, oni u državi vladaju više od tri godine. Šta li misle, na kom intelektualnom nivou smo?
Verovatno misle da smo deca, pa da nam treba ponavljati svakog dana.

Zli

pre 8 godina

"Prethodna vlast, prethodna vlast..." K'o pokvarena ploca... Imate li vi ijedan drugi odgovor na normalno pitanje koje niste sami sebi postavili? Znamo koliko uzasna je bila prethodna vlast, ali ja tek sad pod vasom despotijom planiram da napustim zemlju...

mma 80

pre 8 godina

Vi ćete da pravite žičaru, bg na vodi i ko zna šta još, a ne možete godinu ipo dana da rešite dve otrovne i kancerogene zgrade ispred nosa. Trujete celo naselje i nikoga nije briga. Stidite se!

...

pre 8 godina

Hajde prvo nešto završite...samo nekakve makete...pa već dve tri godine samo se gledaju panoi,makete i gradonačelnik pored istih,ovo je već počelo da deluje najbednije do sada...žičare,nova Slavija,Bg na vodi...gde u kom gradu....smanjene plate i penzije to je obećano i urađeno...čoveče ne zamajavaj više ovaj napaćeni narod...

neko iz mase

pre 8 godina

Ja vise nemam reci za ove, nemam dovoljno jak stomak da ih imenujem, a tek nemam reci za narod kome je ocito dobro u celoj prici sa ukinutim svim pogodnostima koje su uveli "prethodna vlast koja nije dovoljno vodila racuna o gradu", smanjenim penzijama i svemu najavljenom i uradjenom u poslednje 3 godine...

Кривокапић

pre 8 godina

Ко пије ове лажи није ми јасно. Колико људи у Београду нема канализацију? Да ли сте скоро обишли дечије болнице по Београду? Зашто нам је град штрокав?

sasha

pre 8 godina

daj prvo da zakrpite ove rupe po ulicama ! je...te kao Bejrut smo postali. lako ćemo za žičare. izginu na motoru, a za kola godišnji servis i bar dve felne.

dokle

pre 8 godina

Kakva budalaština ; bolnice, klinike, domovi zdravlja su bez osnovnih sredstava za održavanje higijene, o dotrajaloj opremi, zastareloj aparaturi da se i ne govori, a ONI razmišljaju o žičari od 8 -10 miliona evra.
Gospode Bože !
(SSS, 23. jul 2015 20:15)

mogli su tako i umesto onih Lexusa od japanske vlada da traze neka sanitetska vozila, sigurno bi im ovi dali, ali kako da ne

milan

pre 8 godina

U suštini ništa protiv žičare ali ima investicija u BG koje vape za novcem i koje bi bile veoma važne za životnu sredinu kao recimo kanalizacija u BG i prerada otpadnih voda tu BG još nije ni a početku.

sone

pre 8 godina

Mora da je neko strucan uradio studiju izvodljivosti poput naseg doktora Stefanovica, ili njemu slicnog, a nasem Malom se svidela ideja. :-)

Boris

pre 8 godina

Pa i treba nam zicara da putujemo vazduhom jer od rupa i kratera po asfaltu ne mozes voziti!
Za pocetak bi bilo dobro da krenemo od pocetka

Erika

pre 8 godina

Ako ćete da je održavate kao što održavate ostale vidove prevoza, ja u tu skalameriju ne ulazim. Naravno, ako je ikada i izgradite, u šta zaista sumnjam.

mile

pre 8 godina

Koliko bi kilometara biciklistickih staza moglo da se izgradi za cenu jedne zicare - 10 miliona evra, zasto ne bi napravili fizibiliti studiju i za takav jedan opste koristan projekat dr. Mali. Ili mozda pitati gradjane sta bi bilo korisnije da se pravi: zicara ili biciklisticke staze, metro ili bg na vodi?

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

"Uz podsećanje na protokol o saradnji sa Skijalištima Srbije, Mali je naveo da je pre nekoliko dana potpisan ugovor sa kompanijom koja će u roku od 60 dana uraditi fizibiliti studiju, nakon čega će se znati da li se ulazi u investiciju izgradnje žičare."

Bash si ti "fizibiliti"!....bolje da ti urade "vizibiliti studiju" svega shto si NAJAVIO da cce biti uradjeno i zavrsheno u roku-poshto su ti "ti plodovi rada" TESHKO, DO USTVARI NIKAKO "VIDLJIVI"!!!

evita

pre 8 godina

Polako, cim budete nesto "investirali" napravicete i gresku.Nego ciji je onaj kafic, satro promotivni centar za "Beograd na vodi" zbog koga se sve cisti na savskoj obali? A sto se fantazije o zicari tice, bas me zanima ko ce da putuje od Delta City-ja do Ade? Ionako ce se svercovati.

popeye

pre 8 godina

Да погађам, ви ћете мало "погрешити", па ће град дотирати губитке те ваше фантастичне идеје!? Неко је помињао 500 дин карта да се пређе само преко Аде?

bob

pre 8 godina

ma da bre sve u fullu.a sto ste napravili kancerogene zgrade u ivana ribara na nbg nikom nista.sto se kaze samo bombarduj novim da se o problemima ne prica.da li vi kapirate da je 1000 ljudi iz navedenih zgrada iseljeno?da li znate da je ceo taj blok kontaminiran?

vukov spomenik

pre 8 godina

Ova garnitura Beogradjana na vlasti brine se samo o periferiji Beograda i to onoj koja he sredinom 70-tih politickom odlukom postala deo Beograda.Strasno.Mali preseli se iz centra u tvoja omiljena naselja oa tamo luduj.

bgd

pre 8 godina

Da nema novog Mosta na Adi , ova zicara bi donekle bila isplativa. Ovako je promasaj, jer cak i gradskim prevozom za kratko vreme mozete preko novog mosta sa Novog Beograda doci do Ade a posle i Kosutnjaka i obratno.
Bolje da se promeni marsuta ove zicare gondole npr da ide od npr Fransa, preko Topcidera do Ade i Novog Beograda ili od Terazija preko Ekonomskog fakulteta do npr Usca.

aleksa

pre 8 godina

@vec postoji most koji povezuje te tacke. neka bude nbg, kalemegdan, slavija....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan, 23. jul 2015 20:12)

ma moze gde god hoces, bitno je samo da je pocetna kod delta sitija

okram idul

pre 8 godina

Prvo, mislim da su nesposobnjakovici na vlasti, tj nisu bas najpametniji za pozicije na kojima se nalaze (mali npr).

Drugo, zicara kao zicara nam nije POTREBNA.

Trece, i ako nije potrebna bilo bi KUL da postoji.

Cetvrto: Isplativost zicare je sirok pojam. Sama po sebi bi mogla da se isplati ako bi voznja bila POVOLJNA. (a cenim da to nece biti tako, jer vecina srpskih biznismena gledaja kako da te odere umesto da ima vecu bazu redovnih i zadovoljnih korisnika/potrosaca). Ono sto nisam siguran da uzimaju u obzir, jeste da bi zicara bila TURISTICKA atrakcija, koja bi grad cinila atraktivnijom destinacijom i da bi grad profitirao kroz povecan obim posla i priliva novca koje bi TURISTI ostavljali na drugim mestima.

master

pre 8 godina

100 hilj. ljudi mesečno x 300 din=30 mil. din mesečno=250 hilj. eur /mes. X 12= 3 mil . eur /god.
Troškovi održavanja god.=2,9 mil.eur.. Profit=100 hilj. eur./god.
Izgradnja=3 mil. eur /isplativost 30 godina.
Ali ugled Beograda (pa i Srbije mada nije bitno) u svetu=neprocenjivo

b

pre 8 godina

Glasao sam za naprednjake, očekujući neke promene koje su obećavali. Ali sve je značajno gore, 3 godine, a oni samo makete i udaranje po penzosima i trudnicama. Đilas je za sve njih doktor gradonačelnik. Oprošteno mu je sve, vraćaj se nazad !

Jovan

pre 8 godina

Živim na Banovu Brdu. Prvo i jedino pravo pitanje za ovu VLAST je: kakvi su i koji su to istorijski spomenici i turistički lokaliteti koji će privući strane turiste na Banovo Brdo? Očekivati da će se neko voziti ZICAROM sa skupo plaćenom kartom da bi video jedan običan trzni centar, prljavu reku, divlje naselje Makis, sirotinjske udzerice uz Radničku ulicu i najzad zapuštenu gradsku šumu Košutnjak je suviše naivno i detinjasto. Ni za žičara u Lisabonu na mestu nekadašnje svetske izlozbe uverio sam se prošle godine nema mnogo zainteresovanih, a kamoli da će biti za ovu našu da je nazovem "Malijevu".

Strahinja

pre 8 godina

Trebalo bi uvesti obavezu da se svakom iz SNS, ko spomene bivsu vlast, svaki put kada je spomene naplati po 1.000 evra.
Dosadise vise.
Godinama su vec na vlasti, sve su upropastili, jos uvek se "vade" na prethodnike, nista drugo i ne umeju.
Nesposobni i alavi.

Mile

pre 8 godina

Ginekolog u domu zdravlja prima trudnice bez ultrazvucnog aparata u ordinaciji. Na obilaznici oko grada imate dva semafora, auto-buvljak, i dve trake. Svi radovi na novom mostu preko Save su stali. Zjape rupe po ulicama.

blabla

pre 8 godina

A da zavrsite prilaznice novom mostu na Novm Beogradu? Ili ako vam se omakne zakrpite raspale prozore po bolnicama...mada, koga je briga za bolesnu decu, ljude, trudnice?

WiTFi

pre 8 godina

"Govoreći o isplativosti projekta, Mali je rekao da Skijališta Srbije posluju pozitivno samo tokom zimske sezone na Kopaoniku, pa smatra da nema razloga da gondola koja u Beogradu radi cele godine ne bude profitabilna."

Kupi mi majko top.

Profa

pre 8 godina

Dakle, ovi su nacisto iskocili iz pameti! Puni su grandomamskih prica za sludjivanje naroda, a nisu u stanju da Vojvode Stepe dovrse kako treba, urede postojeci gradski prevoz, saniraju smrdljive zgrade na NB, ociste grad, zakrpe ulice. Puna su im usta kritika prethodne vlasti, ali sta vredi kada svako normalan vidi da je Djilas je za njih nedostizni san!

srx

pre 8 godina

"...fizibiliti studiju"
Valjda procjena izvodljivosti? Dobro sto nas zasipaju maketama sumanutih planova, ali sto ne koriste Srpski vise...

Meni nije jasno zasto vi u Srbiji ne napravite revoluciju nakon ovakvih izjava?
Niski aerodrom, skandal sa low cost kompanijama u Srbiji, Beograd na vodi, gradjenje autoputa, metro u Beogradu, nabavka vozova, Luka Beograd, Aerodrom Nikola Tesla - neodrzavanje koje je dovelo do revizije klase aerodroma, snizenje plata, investicije iz S. Arabije... Ljudi, pa zar ima ista sto su ljudi kojima ste dali mandat da vode Srbiju u vase ime rekli da se i desilo???
Brate, pa to sve treba u zatvor, a ne da se sepure po kancelarijama i tuzakaju jedni druge.

q

pre 8 godina

Na Vracaru postoji jedan odlican grafit na trotoaru pored rupe: "Rupa ostala od prethodne vlasti."
Zasto niko nista nije uradio u medjuvremenu da popravi nesto?
Futur, demagogija, spinovi, prazni mozgovi I nesposobni,...
Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Muka mi je vise

Josarian

pre 8 godina

Ovaj Vucicev namesnik je najnesposobniji u plejadi njegovih nesposobnih. Pitate se zasto namesnik? Pa ko je glasao za njega? Da nije mozda izabran? U pokusaju da stvori utisak da nesto radi jos se gore upetljava. Da nece i "zicara" biti projekat na kome cemo saznati u poslednji cas da ce biti realizovan za trudeset godina? Uostalom, ta sitnica je karakteristicna za sve procedure "pranja" novca.

Hm

pre 8 godina

Bolje ulice popravite i kontrolisite malo debljinu i kvalitet asfalta! Kod mene u ulici krateri, prometna ulica, svaki dan desetine automobila upada u te kratere! Ovo je samo jedan primer sta je prioritetnije od zicare, a pored ovog moze jos hiljadu drugih da se navede!

KoleM

pre 8 godina

Pa on ne ume ni lift da pusti na mostu na Adi koji je Đilas napravio, inače okno za lift već postoji, možda je i lift već unutra, ne znam. Al se zato frlja izrazima, čuj, "fizibiliti studija", brate ala deluješ pametno kada se frljaš tim izrazima.

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Onda meni sledece godine povecajte porez na imovinu za narednih 80%

A to sto je Banovo Brdo najprljavije ikada nema veze

ona

pre 8 godina

upravo sam se vratila iz barselone...pa majko moja gde mi zivimo, na sta nam lici zemlja ,a tek glavni grad! pa znate li sta je beograd za barselonu? bez preterivanje, to je neki alzirski ili pakistanski grad. barselona ima zicaru, i to kakvu! beograd i zicara? pa sta ce ti turisti gledati sa te zicare? ovo ko cita i prati ovakve vesti stvarno je za dijagnozu...nemam vise sta da dodam.

milan26

pre 8 godina

Ovi iz SNS-a su stvarno za hospitalizaciju! Sve visu lazu, sve vise umisljaju, dal od ove toplote ili... Od toliko problema po Beogradu, od infrastrukture do socijalnih pitanja ovaj Mali i Vesic pricaju o gondolama, zicarama... Kao da im ovatmasta o Beogradu na vodi nije dovoljna! Ali najjaci su kad ih pitas nesto realno, ili nesto sto su obecali a nisu ispunili uvek kazu da je predhodna vlast kriva! Oni su bili bahati, neodgovorni... I uz sve medije koje imaju to kod naroda pali! Boze, kawoliko smomi otisli na dno, ko nama vlada! doktori nauka, diplomirani strucnjaci, kondukteri, keramicari...Evo ja cu prvi na tu novootkrivenu planetu!

lalo

pre 8 godina

Ako nemate para za gondolu stavite ski lift efekti ce biti isti.....
Koji ce Beogradajanin da putuje iz N.Beograda gondolom veliko je pitanje,
Gondola radi panoramskih fotografija je OK ali u super bogatim drustvima.
Slicno ovome Novosadajnima se godinama obecava pred izbore zicara sa obale Dunava do Tvrdjave. Nista nema od toga dragi BG/gradjani, veruje nama novosadjanima.

ipejam

pre 8 godina

Sve vise me plase ovakve izjave vlastodrzaca. Sta ako sve to krenu da rade i shvate da nisu sposobni da zavrse a nama ostave poluzavrsene zgrade. Prokop je najbolji primer. Kako zaustaviti nesposobne megalomane? ps idalje se ganjam sa stambenim zbog prokisnjavanja u stan a on gradi zicaru. jaoj srbijo

Aleksandar

pre 8 godina

@(evita, 23. jul 2015 21:54)

Taj kafić će uskoro biti ničiji jer za nedelju dana treba da se sruši. Tako je bar rečeno kad se isti podizao: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=11&dd=27&nav_id=929368

Citiram: "Dozvola važi do 30. jula 2015. godine i posle toga štand mora da se sruši."

Ta ne mislite valjda da su nas lagali ovi učenjaci i poštenjačine na vlasti?

Iskreno

pre 8 godina

Isplativost je važna stvar, ali mene zanima nešto drugo. Šta će nam to? Šta će nam Beograd na vodi, šta će nam rekonstrukcija sasvim funkcionalnog Cvetnog trga ili ulice Vuka Karadžića, šta će nam gondole, fontančine na Slaviji? Za čije babe zdravlje? Da biste nešto radili? Ima važnijih stvari. Idite asfaltirajte ulice po prigradskim naseljima i opštinama. Ionako su oni glasali za vas više nego drugi. Nemojte kopati po Vračaru i Starom gradu - tu ste uvek gubili izbore i uvek ćete ih gubiti.

anticenzura

pre 8 godina

Blokovi ne mogu da zive od turista,jedva cekamo da ih otpratimo preko ovima preko puta...nadam se da ce turisticka ponuda na Cukarici,Vidikovcu...opravdati poverenje.

Stanarka bloka 72

pre 8 godina

ma da bre sve u fullu.a sto ste napravili kancerogene zgrade u ivana ribara na nbg nikom nista.sto se kaze samo bombarduj novim da se o problemima ne prica.da li vi kapirate da je 1000 ljudi iz navedenih zgrada iseljeno?da li znate da je ceo taj blok kontaminiran?
(bob, 23. jul 2015 20:40)

Molim vas da ne unoste nepotrebnu paniku, pomislite koliko dece zivi u tom bloku. Zgrade nisu kancerogene i blok nije kontaminiran, to su teske reci i u ovom slucaju ne odgovaraju istini. Uzrok neprijatnom mirisu sigurno nisu kancerogene materije, i nemojte nam stajati na muku sireci zastrasujuce neistine.

Nikola

pre 8 godina

Hehe, prevozno sredstvo... Kome? Nama koji se svercujemo i u busu jer nemamo 89 din. za kartu, a da platimo cca 500 din da predjemo na NBG.

nikola

pre 8 godina

Dobro je, napredak vec...govore zicara a ne gondola...jer gondola previse podseca na gauda, ergo babic i ekipa koma...komentar mi je kao njihova sapostenja :D

lalo

pre 8 godina

NA Banovom Brdu nema sta da se vidi.BG je grad oslonjen sn svoje splavove i "starlete" koje drzi kao glavnu turisticku ponudu i to je sve. Zar smo poludeli da sada u vreme nemastine i golog prezivljavanja pravimo zicaru kao javnu investiciju? Da je zicara neophodna i da postoji mogucnost profita vec bi bila napravljena privatnom inicijativom.

Draganeze

pre 8 godina

Ovo je super ideja. Jeftinije od metro i interesantije, ukoliko se pokaze finansiski odrzljivo. Istambul je viliki kao ceo Balkan pa nema metro. Imaju metro buseve i odlicno rade. Jeftinije i bolje nego metro. Guraju to metro zato shto od velikih projekata je veliki i procenat. Ima i jeftinija resenja a isto korisna. Zamislite Sofiju od milion i trista stanovnika sa metro. Voze se babe do jeftini pijac i klinci, a onaj ko treba da radi, da vozi, da stvara, lupa auto po kaldrme. Zicara Jeee!

Stanarka bloka 72

pre 8 godina

ma da bre sve u fullu.a sto ste napravili kancerogene zgrade u ivana ribara na nbg nikom nista.sto se kaze samo bombarduj novim da se o problemima ne prica.da li vi kapirate da je 1000 ljudi iz navedenih zgrada iseljeno?da li znate da je ceo taj blok kontaminiran?
(bob, 23. jul 2015 20:40)

Molim vas da ne unoste nepotrebnu paniku, pomislite koliko dece zivi u tom bloku. Zgrade nisu kancerogene i blok nije kontaminiran, to su teske reci i u ovom slucaju ne odgovaraju istini. Uzrok neprijatnom mirisu sigurno nisu kancerogene materije, i nemojte nam stajati na muku sireci zastrasujuce neistine.

master

pre 8 godina

100 hilj. ljudi mesečno x 300 din=30 mil. din mesečno=250 hilj. eur /mes. X 12= 3 mil . eur /god.
Troškovi održavanja god.=2,9 mil.eur.. Profit=100 hilj. eur./god.
Izgradnja=3 mil. eur /isplativost 30 godina.
Ali ugled Beograda (pa i Srbije mada nije bitno) u svetu=neprocenjivo

Ivan

pre 8 godina

G.Mali ziv nije da ne pomene proslu vlast. A sta ste Vi g. Mali uradili za 3 godine koliko ste na vlasti???? NISTA, za razliku od PRETHODNE vlasti

Draganeze

pre 8 godina

Ovo je super ideja. Jeftinije od metro i interesantije, ukoliko se pokaze finansiski odrzljivo. Istambul je viliki kao ceo Balkan pa nema metro. Imaju metro buseve i odlicno rade. Jeftinije i bolje nego metro. Guraju to metro zato shto od velikih projekata je veliki i procenat. Ima i jeftinija resenja a isto korisna. Zamislite Sofiju od milion i trista stanovnika sa metro. Voze se babe do jeftini pijac i klinci, a onaj ko treba da radi, da vozi, da stvara, lupa auto po kaldrme. Zicara Jeee!

vukov spomenik

pre 8 godina

Ova garnitura Beogradjana na vlasti brine se samo o periferiji Beograda i to onoj koja he sredinom 70-tih politickom odlukom postala deo Beograda.Strasno.Mali preseli se iz centra u tvoja omiljena naselja oa tamo luduj.

Dejan Kostic

pre 8 godina

Ova vlast ima sumanute ideje zicare, kanale do Egejskog mora i Beograd na vodi. Sva sreca pa su njihove mogucnosti u domenu crteza i maketa inace bi nafrljali kad bi zaista krenuli dalje od toga.

cojle

pre 8 godina

Haha...oće gradi žičare,Bgd na vodi...dve godine rupa na Brankovom, gospoda razvukla ogradu preko cele strane mosta i rešen problem.
Vojvode Stepe za žestoke pare unakazili...


plakaćete vi za Đilasom.

bgd

pre 8 godina

Da nema novog Mosta na Adi , ova zicara bi donekle bila isplativa. Ovako je promasaj, jer cak i gradskim prevozom za kratko vreme mozete preko novog mosta sa Novog Beograda doci do Ade a posle i Kosutnjaka i obratno.
Bolje da se promeni marsuta ove zicare gondole npr da ide od npr Fransa, preko Topcidera do Ade i Novog Beograda ili od Terazija preko Ekonomskog fakulteta do npr Usca.

кап

pre 8 godina

све финансијске инвестиције су ризичне, чак ни најбоље студије исплативости не могу да гарантују 100 посто да ће се нека инвестиција показати добром. Ако нам је врли градоначелник Мали 95 посто уверен да је добра, исплатива инвестиција онда ни нема разлога за студију исплативости будући да ретко која студија исплативости може да гарантује грешку од 5 % или мање као што може наш градоначелник одокативно да процени.
Бре, имамо човека који процењује исплативост целог пројекта у року од пар секунди без икаквог прорачуна и још процентуално изражава своју рачуницу научни постотак могућности грешке а ми се спрдамо

Aleksa

pre 8 godina

Analogija priči sa žičarama jeste primer kada sa platom od 25000 dinara kod privatnika kupuješ ajfon 6 na rate preko operatera. Smak mozga dakle.

okram idul

pre 8 godina

Prvo, mislim da su nesposobnjakovici na vlasti, tj nisu bas najpametniji za pozicije na kojima se nalaze (mali npr).

Drugo, zicara kao zicara nam nije POTREBNA.

Trece, i ako nije potrebna bilo bi KUL da postoji.

Cetvrto: Isplativost zicare je sirok pojam. Sama po sebi bi mogla da se isplati ako bi voznja bila POVOLJNA. (a cenim da to nece biti tako, jer vecina srpskih biznismena gledaja kako da te odere umesto da ima vecu bazu redovnih i zadovoljnih korisnika/potrosaca). Ono sto nisam siguran da uzimaju u obzir, jeste da bi zicara bila TURISTICKA atrakcija, koja bi grad cinila atraktivnijom destinacijom i da bi grad profitirao kroz povecan obim posla i priliva novca koje bi TURISTI ostavljali na drugim mestima.

SSS

pre 8 godina

Kakva budalaština ; bolnice, klinike, domovi zdravlja su bez osnovnih sredstava za održavanje higijene, o dotrajaloj opremi, zastareloj aparaturi da se i ne govori, a ONI razmišljaju o žičari od 8 -10 miliona evra.
Gospode Bože !

Zli

pre 8 godina

"Prethodna vlast, prethodna vlast..." K'o pokvarena ploca... Imate li vi ijedan drugi odgovor na normalno pitanje koje niste sami sebi postavili? Znamo koliko uzasna je bila prethodna vlast, ali ja tek sad pod vasom despotijom planiram da napustim zemlju...

...

pre 8 godina

Hajde prvo nešto završite...samo nekakve makete...pa već dve tri godine samo se gledaju panoi,makete i gradonačelnik pored istih,ovo je već počelo da deluje najbednije do sada...žičare,nova Slavija,Bg na vodi...gde u kom gradu....smanjene plate i penzije to je obećano i urađeno...čoveče ne zamajavaj više ovaj napaćeni narod...

cz

pre 8 godina

prosla vlast napravila 2 mosta, napravila i obnovila desetine vrtica i skola, obnovila bulevar i jos 300km+ asfalta, deca dobijala besplatne knjige, porodilje pomoc i punu platu, penzioneri pomoc, obnovili pkb a ti se uvatio za maketu terazija i pazl park??? vi jedino sto ste uspeli za 3 god je da sve vrste pomoci gradjanma ukunete i naplacujete

mile

pre 8 godina

Koliko bi kilometara biciklistickih staza moglo da se izgradi za cenu jedne zicare - 10 miliona evra, zasto ne bi napravili fizibiliti studiju i za takav jedan opste koristan projekat dr. Mali. Ili mozda pitati gradjane sta bi bilo korisnije da se pravi: zicara ili biciklisticke staze, metro ili bg na vodi?

mma 80

pre 8 godina

Vi ćete da pravite žičaru, bg na vodi i ko zna šta još, a ne možete godinu ipo dana da rešite dve otrovne i kancerogene zgrade ispred nosa. Trujete celo naselje i nikoga nije briga. Stidite se!

NokiJa

pre 8 godina

Ne trazimo mi od vas zicare, trazimo da vratite biciklisticku stazu koju ste oteli i popravite jednu stranu Brankovog mosta koja stoji blokirana vec duze od godinu dana.
Sram vas bilo!

bob

pre 8 godina

ma da bre sve u fullu.a sto ste napravili kancerogene zgrade u ivana ribara na nbg nikom nista.sto se kaze samo bombarduj novim da se o problemima ne prica.da li vi kapirate da je 1000 ljudi iz navedenih zgrada iseljeno?da li znate da je ceo taj blok kontaminiran?

mali se lakse uvuce u pozadinu

pre 8 godina

I ko plati Vucicev privatni dernek, odnosno 1.000 snajperista ubica, kahvicu i muziku na uvce njegovom najnovijem drugu? Isplatice se i zicara, htedoh reci platice Srbija i zamisljenu zicaru, dok plovi Moravom do Egeja.

neko iz mase

pre 8 godina

Ja vise nemam reci za ove, nemam dovoljno jak stomak da ih imenujem, a tek nemam reci za narod kome je ocito dobro u celoj prici sa ukinutim svim pogodnostima koje su uveli "prethodna vlast koja nije dovoljno vodila racuna o gradu", smanjenim penzijama i svemu najavljenom i uradjenom u poslednje 3 godine...

popeye

pre 8 godina

Да погађам, ви ћете мало "погрешити", па ће град дотирати губитке те ваше фантастичне идеје!? Неко је помињао 500 дин карта да се пређе само преко Аде?

laza

pre 8 godina

"fizibiliti studiju" !??? Da li bi ikako moglo"studiju isplativosti" ili nesto slicno na srpskom? Mislim da imamo dovoljno stranih reci koje su se odomacile u srpskom jeziku da ne moramo jos da "lajkujemo" (gospode Boze!?) i ove nove.
Sto rece jedna nasa iseljenica u Kanadi:"Prebrzo sam vokala pa sam nogu brokala". B92-ala ste vi poceli da "fuserite" sa pravopisom. I da, slazem se da bi prvo trebalo da obnovimo bolnice i putnu infrastrukturu, pa tel onda da gradimo zicare jer kad nam otpadne pola delova sa automobila dok ne dodjemo to te zicare, trebalo bi da imamo i savremenu bolnicu da izlecimo i bubrege koji su takodje otpali od truckanja. Lepse ce da se uziva na zicari.

Erika

pre 8 godina

Ako ćete da je održavate kao što održavate ostale vidove prevoza, ja u tu skalameriju ne ulazim. Naravno, ako je ikada i izgradite, u šta zaista sumnjam.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

"Uz podsećanje na protokol o saradnji sa Skijalištima Srbije, Mali je naveo da je pre nekoliko dana potpisan ugovor sa kompanijom koja će u roku od 60 dana uraditi fizibiliti studiju, nakon čega će se znati da li se ulazi u investiciju izgradnje žičare."

Bash si ti "fizibiliti"!....bolje da ti urade "vizibiliti studiju" svega shto si NAJAVIO da cce biti uradjeno i zavrsheno u roku-poshto su ti "ti plodovi rada" TESHKO, DO USTVARI NIKAKO "VIDLJIVI"!!!

ivan petrovic

pre 8 godina

Pitam se kako postojecu vlast nije stid.....zamajava se nekim zicarama i Beogradom na vodi a ne zavrsava se sustinski potrebna stvar ovom gradu...fabrika prerade otpadnih voda u Velikom selu na Dunavu.Pre dve godine uradjen je kolektor / dve pozemne cevi precnika 4,00 metara / duzine 8 / osam / kilometara od Dorcola do Velikog sela uz utrosak 15 miliona Eura i na tome se stalo. Nisu uradjeni bazeni za prihvat otpadnih voda kao ni sama fabrika koja bi hemiski preradila ovaj otpad i tako preciscen tek onda pustila u Dunav.Jer to kosta jos 30 miliona. Napominjem da ovakav kolektor prema projektu treba da prihvati sav fekalni otpad sa Teraziske padine, sav otpad sa Dorcola i Starog grada, sa Karaburme i okolnih naselja i da se time spreci sadasnje odlivanje direktno, putem cevi, svih ovih fekalnih voda u Savu i Dunav. Mozete misliti sta bi Beograd dobio zavrsetkom ovog zapocetog projekta. A ne, ne. Mnogo je vaznija zicara i Beograd na vodi koji ce inace sam svojom izgradnjom kroz oticanje fekalija jos vise doprineti zagadjenju Save, time i Dunava . Ah da, zaboravih....izgradnju kolektora su sapocele DEMOKRATE pa nek oni i zavrsavaju. Mi cemo zicaru i Bograd na vodi da nas narod pamti /od narodnih para / a grad i njegove reke neka i dalje smrde od Dorcola pa nizvodno, nama i turistima na cast. Svetski nema sta, samo NAPREDNO.

Шики

pre 8 godina

Kако имамо паметног градоначелника, како се само досетио, .... види се да је доктор наука....

A.

pre 8 godina

Jasno mi je zašto ove SNS-ovce ne podnosim.
Svi obavezno kažu "jer prethodna vlast nije".

Aman, ovi u gradu vladaju još malo pa dve ghodine, oni u državi vladaju više od tri godine. Šta li misle, na kom intelektualnom nivou smo?
Verovatno misle da smo deca, pa da nam treba ponavljati svakog dana.

dokle

pre 8 godina

Kakva budalaština ; bolnice, klinike, domovi zdravlja su bez osnovnih sredstava za održavanje higijene, o dotrajaloj opremi, zastareloj aparaturi da se i ne govori, a ONI razmišljaju o žičari od 8 -10 miliona evra.
Gospode Bože !
(SSS, 23. jul 2015 20:15)

mogli su tako i umesto onih Lexusa od japanske vlada da traze neka sanitetska vozila, sigurno bi im ovi dali, ali kako da ne

milan

pre 8 godina

U suštini ništa protiv žičare ali ima investicija u BG koje vape za novcem i koje bi bile veoma važne za životnu sredinu kao recimo kanalizacija u BG i prerada otpadnih voda tu BG još nije ni a početku.

aleksa

pre 8 godina

@vec postoji most koji povezuje te tacke. neka bude nbg, kalemegdan, slavija....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milan, 23. jul 2015 20:12)

ma moze gde god hoces, bitno je samo da je pocetna kod delta sitija

evita

pre 8 godina

Polako, cim budete nesto "investirali" napravicete i gresku.Nego ciji je onaj kafic, satro promotivni centar za "Beograd na vodi" zbog koga se sve cisti na savskoj obali? A sto se fantazije o zicari tice, bas me zanima ko ce da putuje od Delta City-ja do Ade? Ionako ce se svercovati.

ipejam

pre 8 godina

Sve vise me plase ovakve izjave vlastodrzaca. Sta ako sve to krenu da rade i shvate da nisu sposobni da zavrse a nama ostave poluzavrsene zgrade. Prokop je najbolji primer. Kako zaustaviti nesposobne megalomane? ps idalje se ganjam sa stambenim zbog prokisnjavanja u stan a on gradi zicaru. jaoj srbijo

Jovan

pre 8 godina

Živim na Banovu Brdu. Prvo i jedino pravo pitanje za ovu VLAST je: kakvi su i koji su to istorijski spomenici i turistički lokaliteti koji će privući strane turiste na Banovo Brdo? Očekivati da će se neko voziti ZICAROM sa skupo plaćenom kartom da bi video jedan običan trzni centar, prljavu reku, divlje naselje Makis, sirotinjske udzerice uz Radničku ulicu i najzad zapuštenu gradsku šumu Košutnjak je suviše naivno i detinjasto. Ni za žičara u Lisabonu na mestu nekadašnje svetske izlozbe uverio sam se prošle godine nema mnogo zainteresovanih, a kamoli da će biti za ovu našu da je nazovem "Malijevu".

Milos

pre 8 godina

Analogija priči sa žičarama jeste primer kada sa platom od 25000 dinara kod privatnika kupuješ ajfon 6 na rate preko operatera. Smak mozga dakle.
(Aleksa, 23. jul 2015 20:11)

Ja znam nekoliko takvih, doduse ne samo sa Ajfonom 6 vec i Galaksijem S6.

Перица

pre 8 godina

Није исплатива у Лондону, а исплатива је у Београду???

Изгледа да основна правила математике нису иста у Србији и Енглеској.

Кривокапић

pre 8 godina

Ко пије ове лажи није ми јасно. Колико људи у Београду нема канализацију? Да ли сте скоро обишли дечије болнице по Београду? Зашто нам је град штрокав?

Boris

pre 8 godina

Pa i treba nam zicara da putujemo vazduhom jer od rupa i kratera po asfaltu ne mozes voziti!
Za pocetak bi bilo dobro da krenemo od pocetka

sone

pre 8 godina

Mora da je neko strucan uradio studiju izvodljivosti poput naseg doktora Stefanovica, ili njemu slicnog, a nasem Malom se svidela ideja. :-)

bla bla

pre 8 godina

ja ne znam sta ovi glume, kakvu elitu u zemlji gde se sve raspada,drzava blam,a oni pricaju o zicarama, nit imamo prugu, niti puteve, o metro da I ne spominjem....Sta nas snadje

KoleM

pre 8 godina

Pa on ne ume ni lift da pusti na mostu na Adi koji je Đilas napravio, inače okno za lift već postoji, možda je i lift već unutra, ne znam. Al se zato frlja izrazima, čuj, "fizibiliti studija", brate ala deluješ pametno kada se frljaš tim izrazima.

b

pre 8 godina

Glasao sam za naprednjake, očekujući neke promene koje su obećavali. Ali sve je značajno gore, 3 godine, a oni samo makete i udaranje po penzosima i trudnicama. Đilas je za sve njih doktor gradonačelnik. Oprošteno mu je sve, vraćaj se nazad !

Nikola

pre 8 godina

Hehe, prevozno sredstvo... Kome? Nama koji se svercujemo i u busu jer nemamo 89 din. za kartu, a da platimo cca 500 din da predjemo na NBG.

q

pre 8 godina

Na Vracaru postoji jedan odlican grafit na trotoaru pored rupe: "Rupa ostala od prethodne vlasti."
Zasto niko nista nije uradio u medjuvremenu da popravi nesto?
Futur, demagogija, spinovi, prazni mozgovi I nesposobni,...
Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Muka mi je vise

Strahinja

pre 8 godina

Trebalo bi uvesti obavezu da se svakom iz SNS, ko spomene bivsu vlast, svaki put kada je spomene naplati po 1.000 evra.
Dosadise vise.
Godinama su vec na vlasti, sve su upropastili, jos uvek se "vade" na prethodnike, nista drugo i ne umeju.
Nesposobni i alavi.

WiTFi

pre 8 godina

"Govoreći o isplativosti projekta, Mali je rekao da Skijališta Srbije posluju pozitivno samo tokom zimske sezone na Kopaoniku, pa smatra da nema razloga da gondola koja u Beogradu radi cele godine ne bude profitabilna."

Kupi mi majko top.

blabla

pre 8 godina

A da zavrsite prilaznice novom mostu na Novm Beogradu? Ili ako vam se omakne zakrpite raspale prozore po bolnicama...mada, koga je briga za bolesnu decu, ljude, trudnice?

lalo

pre 8 godina

NA Banovom Brdu nema sta da se vidi.BG je grad oslonjen sn svoje splavove i "starlete" koje drzi kao glavnu turisticku ponudu i to je sve. Zar smo poludeli da sada u vreme nemastine i golog prezivljavanja pravimo zicaru kao javnu investiciju? Da je zicara neophodna i da postoji mogucnost profita vec bi bila napravljena privatnom inicijativom.

sasha

pre 8 godina

daj prvo da zakrpite ove rupe po ulicama ! je...te kao Bejrut smo postali. lako ćemo za žičare. izginu na motoru, a za kola godišnji servis i bar dve felne.

ona

pre 8 godina

upravo sam se vratila iz barselone...pa majko moja gde mi zivimo, na sta nam lici zemlja ,a tek glavni grad! pa znate li sta je beograd za barselonu? bez preterivanje, to je neki alzirski ili pakistanski grad. barselona ima zicaru, i to kakvu! beograd i zicara? pa sta ce ti turisti gledati sa te zicare? ovo ko cita i prati ovakve vesti stvarno je za dijagnozu...nemam vise sta da dodam.

Iskreno

pre 8 godina

Isplativost je važna stvar, ali mene zanima nešto drugo. Šta će nam to? Šta će nam Beograd na vodi, šta će nam rekonstrukcija sasvim funkcionalnog Cvetnog trga ili ulice Vuka Karadžića, šta će nam gondole, fontančine na Slaviji? Za čije babe zdravlje? Da biste nešto radili? Ima važnijih stvari. Idite asfaltirajte ulice po prigradskim naseljima i opštinama. Ionako su oni glasali za vas više nego drugi. Nemojte kopati po Vračaru i Starom gradu - tu ste uvek gubili izbore i uvek ćete ih gubiti.

srx

pre 8 godina

"...fizibiliti studiju"
Valjda procjena izvodljivosti? Dobro sto nas zasipaju maketama sumanutih planova, ali sto ne koriste Srpski vise...

Meni nije jasno zasto vi u Srbiji ne napravite revoluciju nakon ovakvih izjava?
Niski aerodrom, skandal sa low cost kompanijama u Srbiji, Beograd na vodi, gradjenje autoputa, metro u Beogradu, nabavka vozova, Luka Beograd, Aerodrom Nikola Tesla - neodrzavanje koje je dovelo do revizije klase aerodroma, snizenje plata, investicije iz S. Arabije... Ljudi, pa zar ima ista sto su ljudi kojima ste dali mandat da vode Srbiju u vase ime rekli da se i desilo???
Brate, pa to sve treba u zatvor, a ne da se sepure po kancelarijama i tuzakaju jedni druge.

milan26

pre 8 godina

Ovi iz SNS-a su stvarno za hospitalizaciju! Sve visu lazu, sve vise umisljaju, dal od ove toplote ili... Od toliko problema po Beogradu, od infrastrukture do socijalnih pitanja ovaj Mali i Vesic pricaju o gondolama, zicarama... Kao da im ovatmasta o Beogradu na vodi nije dovoljna! Ali najjaci su kad ih pitas nesto realno, ili nesto sto su obecali a nisu ispunili uvek kazu da je predhodna vlast kriva! Oni su bili bahati, neodgovorni... I uz sve medije koje imaju to kod naroda pali! Boze, kawoliko smomi otisli na dno, ko nama vlada! doktori nauka, diplomirani strucnjaci, kondukteri, keramicari...Evo ja cu prvi na tu novootkrivenu planetu!

Josarian

pre 8 godina

Ovaj Vucicev namesnik je najnesposobniji u plejadi njegovih nesposobnih. Pitate se zasto namesnik? Pa ko je glasao za njega? Da nije mozda izabran? U pokusaju da stvori utisak da nesto radi jos se gore upetljava. Da nece i "zicara" biti projekat na kome cemo saznati u poslednji cas da ce biti realizovan za trudeset godina? Uostalom, ta sitnica je karakteristicna za sve procedure "pranja" novca.

anticenzura

pre 8 godina

Blokovi ne mogu da zive od turista,jedva cekamo da ih otpratimo preko ovima preko puta...nadam se da ce turisticka ponuda na Cukarici,Vidikovcu...opravdati poverenje.

nikola

pre 8 godina

Dobro je, napredak vec...govore zicara a ne gondola...jer gondola previse podseca na gauda, ergo babic i ekipa koma...komentar mi je kao njihova sapostenja :D

lalo

pre 8 godina

Ako nemate para za gondolu stavite ski lift efekti ce biti isti.....
Koji ce Beogradajanin da putuje iz N.Beograda gondolom veliko je pitanje,
Gondola radi panoramskih fotografija je OK ali u super bogatim drustvima.
Slicno ovome Novosadajnima se godinama obecava pred izbore zicara sa obale Dunava do Tvrdjave. Nista nema od toga dragi BG/gradjani, veruje nama novosadjanima.

Mile

pre 8 godina

Ginekolog u domu zdravlja prima trudnice bez ultrazvucnog aparata u ordinaciji. Na obilaznici oko grada imate dva semafora, auto-buvljak, i dve trake. Svi radovi na novom mostu preko Save su stali. Zjape rupe po ulicama.

Profa

pre 8 godina

Dakle, ovi su nacisto iskocili iz pameti! Puni su grandomamskih prica za sludjivanje naroda, a nisu u stanju da Vojvode Stepe dovrse kako treba, urede postojeci gradski prevoz, saniraju smrdljive zgrade na NB, ociste grad, zakrpe ulice. Puna su im usta kritika prethodne vlasti, ali sta vredi kada svako normalan vidi da je Djilas je za njih nedostizni san!

Hm

pre 8 godina

Bolje ulice popravite i kontrolisite malo debljinu i kvalitet asfalta! Kod mene u ulici krateri, prometna ulica, svaki dan desetine automobila upada u te kratere! Ovo je samo jedan primer sta je prioritetnije od zicare, a pored ovog moze jos hiljadu drugih da se navede!

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Onda meni sledece godine povecajte porez na imovinu za narednih 80%

A to sto je Banovo Brdo najprljavije ikada nema veze

Aleksandar

pre 8 godina

@(evita, 23. jul 2015 21:54)

Taj kafić će uskoro biti ničiji jer za nedelju dana treba da se sruši. Tako je bar rečeno kad se isti podizao: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=11&dd=27&nav_id=929368

Citiram: "Dozvola važi do 30. jula 2015. godine i posle toga štand mora da se sruši."

Ta ne mislite valjda da su nas lagali ovi učenjaci i poštenjačine na vlasti?