Petak, 03.07.2015.

09:21

Tramp: Na kraju će Putin spasiti Grke

Amerika ima dovoljno svojih problema, zbog toga rešavanje situacije u vezi sa državnim dugom Grčke treba prepustiti Nemačkoj, smatra Donald Tramp.

Izvor: B92

Tramp: Na kraju æe Putin spasiti Grke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Mirjam

pre 8 godina

Ovaj Tramp ima totalno bezveze i nametljivu kampanju a njegove rasističke izjave su prosto smesne! Ne vjerujem da ga iko shvata ozbiljno!

Para busi gde i burgija nece

pre 8 godina

Ovaj čovek je politički klovn, a vi mu dajete udarno mesto u vestima, kao da bilo šta što on kaže ima neku težinu.
(Mare, 3. jul 2015 10:16)

Ne potcenjuj ni jednog Amerikanca koji ima mnooogo para. Svaki americki milioner, ili milijarder, moze postati sto god hoce, pa i predsednik. Onu cuvenu floskulu, da je Amerika zemlja bezgranicnih mogucnosti izmislili su bogatasi, a ne peraci posudja. Savetnici se onda potrude da taj milioner/milijarder vodi i pravu politiku...politiku zastite americkih interesa sirom sveta, pa i u tvojoj kuci.

r

pre 8 godina

@bandierra rossa vrlo je tesko uci u takmicenje sa strastvenim ljudima kao ti. Jedini razlog zasto zelis da kazes da je Hruscov etnicki Ukrajinac a ne Rus je da bi opravdao pricu koja nema puno veze sa istorijom. Hruscov je Rus, otac mu je bio Rus, majka Ruskinja, rodjen je u Rusiji, sin i kcerka su otvoreno govorili da su Rusi, procitaj. Ali, ja bih samo pozvao ljude koje interesuje ova tema da ne veruju ni tebi ni meni nego da procitaju sta je Hruscov bio etnicki. Vrlo lako moze da se nadje. I da time zatvrorimo temu bez puno strasti. Istorija se ne moze falsifikovati. Sve pise. Ne treba biti lenj i verovati jednima ili drugima. Lakse je da covek sam nauci.

Neko iz mase

pre 8 godina

Putin neće da pomogne Grčkoj iz jednog jedinog razloga: ako spasi Grčku spašava EU, istu onu EU koja je uvela sankcije Rusiji i deli lekcije u vezi Krima i Ukrajine! Pa Putinu najviše odgovara ova situacija sa Grčkom i raskol u EU, kakva crna pomoć?

bandiera rossa

pre 8 godina

(r, 3. jul 2015 13:15)

Nije tacno. Kalinovka jeste mesto gde je on rodjen, ali ni otac ni mati mu nisu Rusi. Kalinovka je DANAS pogranicno mesto u Rusiji sa 95% ukrajinskim stanovnistvom za razliku od susedne Homutovke gde zivi 90% Rusa.

El Jardinero

pre 8 godina

"Ne bih se mešao i previše aktivno učestvovao… Prepustio bih Nemačkoj da izađe na kraj s tim.."
Kad ima šta po svetu da se popljačka tu je naravno njihovo 'vodjstvo' ali kad treba neka kriza i njihova brljotina da se plati - ovaj 'svetionik slobode' uvek nekako podmetne i namesti da plate Nemci, Japanci..
Za plaćanje im čak, kako se ovde vidi, ni Rusi a ni sam Putin, nisu neprihvatljivi..

'SAD ne treba da zaborave da je "cela situacija sa evrom“ stvorena da bi mogla da konkuriše SAD'- Zaključuje ova nakazna čovekolika kreatura.
Sledi da je ono što on zapravo želi- slom evra a s njim i tog samog 'konkurenta' tj same EU.

trump-et

pre 8 godina

Naravno da Americi odgovara svaki haos u Evropi i da tako dolar raste. Sa druge strane nema nikakvog razloga zasto bi Rusija otplatila dug Grckoj. Rusiji odgovara da se Grci odcepe i da se krene sa stvaranjem nekih novih tokova. Ali ce se zato Amerika pobrinuti da Grcka ostane u EU, jer ne moze bez te lokacije.

r

pre 8 godina

@Doktor86 Hruscov je bio Rus, ne Ukrajinac. Rodjen je u Kalinovki, u Kursku, u Riusiji, tamo gde je bila cuvena tenkovska bitka u Drugom Ratu. Njegova porodica je bila cisto ruska. Kada je bio mali, njegov otac se preselio zbog posla u Donbas (gde se danas puca). Otac mu je tamo radio na zeleznici. Hruscov je napredovao kroz komunisticke pozicije u Ukrajini. Tada su u Ukrajini najvaznija mesta u komunistickoj upravi drzali Rusi jer su Ukrajinci smatrani nepouzdanim. To je manje bitno za pricu, ali ono sto je bitno je da je Hruscov Rus koji je rodjen u Rusiji. Ubedljiva vecina Sovjetskih predsednika I predsednika vlada su, takodje, bili Rusi. Oni koji ne znaju istoriju, tvrde za Hruscova da je bio Ukrajinac i da je oduzeo Krim od Rusije i dao Ukrajini. Istina je da je Hruscov jo vodeci u toj odluci, ali je odluka donesena iz drugih razloga. Prvo, odluka je donesena na 300-godisnjicu ukrajinskog ujedinjenja sa Rusijom cime je htela da se pokaze neraskidiva veza Ukrajine sa Rusijom, a jedan od glavnih ciljeva je bio da se "popravi" demografska struktura Ukrajine jer je prelaskom Krima broj Rusa u Ukrajini preko noci povecan za milion. Hruscov je bio Rus, Lenjin je bio Rus, Breznjev je bio Rus, Andropov je bio Rus, Primakov, koji je imao veliku ulogu u dogadjajima oko SFRJ je bio Rus....

nesa gljiva

pre 8 godina

Tramp je jedan obican idiot koji je svoj idiotizam odlicno naplatio u Americi. Za savete "sta i kako", ja bih se obratio nekom pouzdanijem.

Kix

pre 8 godina

Rusiji je Grčka interesantna zbog geostrateškog položaja, Kinezima takođe, ali 327 milijardi, pa čoveče to je više od 30.000 po glavi. Ne znam šta ovi njihovi pregovaraju, podvi rep i ćuti i naravno prethodnu vladu u zatvor.

nd

pre 8 godina

@mufljuz

"...Prvo, skoro 200 mlrd € su KAMATE"

Ma čuj 200, ama 500 mlrd eur su kamate, kada već izmišljamo zašto ne otići u fantastiku?

Ko bi pod takvim uslovima uzimao novac?

Grčka je pozajmljivala novac po manjim kamatama od portugalije, španije italije itd.

Sve kamate su im od 3 - 6% u zavisnosti od koga su pozajmljivali i ukupne sume.

Bilo bi dobro da neko tačno izračuna ali okvirna procena je od 310 milijardi kamete su 20 - 30 milijardi.

nvm ;-)

pre 8 godina

bolje da mi pomaze rus, nego da mi eu uzme dusu
(srb, 3. jul 2015 11:35)

Da li iko moze biti ovoliko naivan?
Niko ne pomaze ako nema neke koristi od toga.
Dobri Rusi/zla Evropa je proizvod javnog mnjenja poslednjih godina nista vise..

Dude

pre 8 godina

Šta bi ovome da izjavi da Amerika ne treba da se meša. Je l` namestio periku kako treba?
(XXL, 03. jul 2015 09:54)
HAHahhahah pratim ovog lika na fb-u, ne zato sto me interesuju njegova zalaganja isl. nego sto mi je smesan ko crtani film, a tome dosta doprinosi njegova frizura. Jel stvarno nosi periku? hhahhahahahahaha

CipiPn

pre 8 godina

Ovi Grci i nas pobedili.. Kako ti da napravis dug od toliko milijardi a imas razvijen turizam na najvisem nivou. "Slobo, izvini, nisi ti bio najgori..ovaj Grk je bio gori od tebe..vrati se, sve ti je oprosteno :D"

Milica

pre 8 godina

Definitivno na ovom svetu novac nije vrednost jednog coveka, a narocito kada cujem.nesto ovako. Tebi covece nema spasa a Grcku moze da spasi jedino njen narod sa uredjenijom zemljom, sa postovanjem drzave i sto drzava nosi. Promeni sebe da bih mogao menjati svet oko sebe. Pozdrav iz Grcke

Nenad

pre 8 godina

Grci jedva cekaju da im pomogne Rus jer znaju kako su se proveli i kako su dobro ziveli narodi istocne Evrope pod ruskom vlascu, ni za hleb nisu imali.

Mufljuz

pre 8 godina

@Leksa
Sta su radili Grci sa 300 mlrd €? Prvo, skoro 200 mlrd € su KAMATE! Kamate koje bi u svakoj od EU drzava bile okarakterisane kao lihvarske. Ali kada ih drzave EU racunaju na svoje kredite, onda nisu! Dalje, plasmani pohlepnih nemackih i francuskih banaka u Grckoj (krediti) su ocito LOSI plasmani i te banke su, kao posledicu, trebale da bankrotiraju. Ali, to Nemci i Francuzi nisu hteli da dozvole pa su kojekakvim drzavnim intervencijama (podrzavljenjem banaka) spasavali iste i teret losih plasmana banaka natovarili Grcima na ledja (seti se samo kako nama ispiraju mozak u vezi drzavne svojine). Ako ti jos nije jasno, probaj da odes u bilo koju banku i trazis kredit od recimo 100.000€. Ima da rodis mecku s opancima i neces ga dobiti ako ne pruzis dokaze da banka moze trostruko da naplati kredit u slucaju da ga ne mozes otplacivati. Kako onda to da su nemacke i francuske banketako olako davale kredite nekome ko je kreditno vrlo upitan?

Ne može da škodi..

pre 8 godina

Ovo je izjava iz ugla predizborne trke... Amerika ima svojih problema, ne možemo u sve da se mešamo.. ha ha. Amerika nikad i nikog nije pustila tek tako pa neće ni Grčku. Grčka i Turska su strateški važne za NATO a EU je filijala SAD preko koje kupuju nove saveznike bez obzira što Tramp priča o konkurenciji Evra i Dolara. Svaki pešak je u šahu potencijalna dama i ništa se ne daje fraj.. Igraju velemajstori. I ta finansijska propast Grčke je odavno predviđena, kao i uspon Rusije i mnogo šta drugo.

bice bolje

pre 8 godina

Toliko o tome koliko SAD misle dobro evropi, ako se desi ovo sto prica ovaj tajkun, nemacka treba da razmisli o dubljoj saradnji sa Rusijom.

anti EU Citizen

pre 8 godina

Da milijarder nema pojma sta prica ali ovdavsnji strucnjaci sve znaju mnogo bolje od njega! Verovatno kucaju savete sa posla u nekoj dobro placenoj firmi!

Neko iz mase

pre 8 godina

Putin neće da pomogne Grčkoj iz jednog jedinog razloga: ako spasi Grčku spašava EU, istu onu EU koja je uvela sankcije Rusiji i deli lekcije u vezi Krima i Ukrajine! Pa Putinu najviše odgovara ova situacija sa Grčkom i raskol u EU, kakva crna pomoć?

Pera

pre 8 godina

Da se USA nije mesala, nebi ni bilo krize, ni ratova na bliskom istoku I u sev.Africi, ni ISILa. A da nije pravila sa britancima "vestacke krize" evro bi I dalje bio 1,45dolara. Moralnost amerike I Britanije je daleko poznata

Dimirtije

pre 8 godina

@koki
Obožavam ovakve likove. Donald Tramp nešto kaže o svetskoj ekonomiji a oni ga ispravljaju kao da on ne zna šta priča. Jok ti znaš. Valjda treba pažljivo da slušaš šta priča (milijarder, kandidat za predsednika najmoćnije države na svetu) i da probaš da povezuješ stvari i shvatiš da pretpostavke koje imaš o svetskoj situaciji nisu ispravne.

koki

pre 8 godina

ne znam odakle da pocnem da ispravljam ovu recenicu. sta ce ih spasiti, putin, naucice ih da budu vredni, da placaju porez....sta? putin koji se raspada da spase raspadnutu drzavu. neverovatno

Aron

pre 8 godina

Da, kad bi se šalili. Putin nema namere da pomaže grcima a da oni ostanu u EU i NATO-u. Kada budu rešili da ne budu više deo tih organizacija onda će im najverovatnije pomoći.

misko

pre 8 godina

SAD se meša u sve i što je najgore na gore ga ZAKUVA i na kraju pobegne i ostavi narode u građanskim ratovima,bedi i dugovima a onda dođi u SAD da ti pomognu tako što ćeš pristati da te opljačkaju do gole kože.

Aron

pre 8 godina

Da, kad bi se šalili. Putin nema namere da pomaže grcima a da oni ostanu u EU i NATO-u. Kada budu rešili da ne budu više deo tih organizacija onda će im najverovatnije pomoći.

misko

pre 8 godina

SAD se meša u sve i što je najgore na gore ga ZAKUVA i na kraju pobegne i ostavi narode u građanskim ratovima,bedi i dugovima a onda dođi u SAD da ti pomognu tako što ćeš pristati da te opljačkaju do gole kože.

Mufljuz

pre 8 godina

@Leksa
Sta su radili Grci sa 300 mlrd €? Prvo, skoro 200 mlrd € su KAMATE! Kamate koje bi u svakoj od EU drzava bile okarakterisane kao lihvarske. Ali kada ih drzave EU racunaju na svoje kredite, onda nisu! Dalje, plasmani pohlepnih nemackih i francuskih banaka u Grckoj (krediti) su ocito LOSI plasmani i te banke su, kao posledicu, trebale da bankrotiraju. Ali, to Nemci i Francuzi nisu hteli da dozvole pa su kojekakvim drzavnim intervencijama (podrzavljenjem banaka) spasavali iste i teret losih plasmana banaka natovarili Grcima na ledja (seti se samo kako nama ispiraju mozak u vezi drzavne svojine). Ako ti jos nije jasno, probaj da odes u bilo koju banku i trazis kredit od recimo 100.000€. Ima da rodis mecku s opancima i neces ga dobiti ako ne pruzis dokaze da banka moze trostruko da naplati kredit u slucaju da ga ne mozes otplacivati. Kako onda to da su nemacke i francuske banketako olako davale kredite nekome ko je kreditno vrlo upitan?

Pera

pre 8 godina

Da se USA nije mesala, nebi ni bilo krize, ni ratova na bliskom istoku I u sev.Africi, ni ISILa. A da nije pravila sa britancima "vestacke krize" evro bi I dalje bio 1,45dolara. Moralnost amerike I Britanije je daleko poznata

Neko iz mase

pre 8 godina

Putin neće da pomogne Grčkoj iz jednog jedinog razloga: ako spasi Grčku spašava EU, istu onu EU koja je uvela sankcije Rusiji i deli lekcije u vezi Krima i Ukrajine! Pa Putinu najviše odgovara ova situacija sa Grčkom i raskol u EU, kakva crna pomoć?

Dimirtije

pre 8 godina

@koki
Obožavam ovakve likove. Donald Tramp nešto kaže o svetskoj ekonomiji a oni ga ispravljaju kao da on ne zna šta priča. Jok ti znaš. Valjda treba pažljivo da slušaš šta priča (milijarder, kandidat za predsednika najmoćnije države na svetu) i da probaš da povezuješ stvari i shvatiš da pretpostavke koje imaš o svetskoj situaciji nisu ispravne.

bice bolje

pre 8 godina

Toliko o tome koliko SAD misle dobro evropi, ako se desi ovo sto prica ovaj tajkun, nemacka treba da razmisli o dubljoj saradnji sa Rusijom.

koki

pre 8 godina

ne znam odakle da pocnem da ispravljam ovu recenicu. sta ce ih spasiti, putin, naucice ih da budu vredni, da placaju porez....sta? putin koji se raspada da spase raspadnutu drzavu. neverovatno

anti EU Citizen

pre 8 godina

Da milijarder nema pojma sta prica ali ovdavsnji strucnjaci sve znaju mnogo bolje od njega! Verovatno kucaju savete sa posla u nekoj dobro placenoj firmi!

Nenad

pre 8 godina

Grci jedva cekaju da im pomogne Rus jer znaju kako su se proveli i kako su dobro ziveli narodi istocne Evrope pod ruskom vlascu, ni za hleb nisu imali.

Ne može da škodi..

pre 8 godina

Ovo je izjava iz ugla predizborne trke... Amerika ima svojih problema, ne možemo u sve da se mešamo.. ha ha. Amerika nikad i nikog nije pustila tek tako pa neće ni Grčku. Grčka i Turska su strateški važne za NATO a EU je filijala SAD preko koje kupuju nove saveznike bez obzira što Tramp priča o konkurenciji Evra i Dolara. Svaki pešak je u šahu potencijalna dama i ništa se ne daje fraj.. Igraju velemajstori. I ta finansijska propast Grčke je odavno predviđena, kao i uspon Rusije i mnogo šta drugo.

nvm ;-)

pre 8 godina

bolje da mi pomaze rus, nego da mi eu uzme dusu
(srb, 3. jul 2015 11:35)

Da li iko moze biti ovoliko naivan?
Niko ne pomaze ako nema neke koristi od toga.
Dobri Rusi/zla Evropa je proizvod javnog mnjenja poslednjih godina nista vise..

nesa gljiva

pre 8 godina

Tramp je jedan obican idiot koji je svoj idiotizam odlicno naplatio u Americi. Za savete "sta i kako", ja bih se obratio nekom pouzdanijem.

Milica

pre 8 godina

Definitivno na ovom svetu novac nije vrednost jednog coveka, a narocito kada cujem.nesto ovako. Tebi covece nema spasa a Grcku moze da spasi jedino njen narod sa uredjenijom zemljom, sa postovanjem drzave i sto drzava nosi. Promeni sebe da bih mogao menjati svet oko sebe. Pozdrav iz Grcke

Neko iz mase

pre 8 godina

Putin neće da pomogne Grčkoj iz jednog jedinog razloga: ako spasi Grčku spašava EU, istu onu EU koja je uvela sankcije Rusiji i deli lekcije u vezi Krima i Ukrajine! Pa Putinu najviše odgovara ova situacija sa Grčkom i raskol u EU, kakva crna pomoć?

trump-et

pre 8 godina

Naravno da Americi odgovara svaki haos u Evropi i da tako dolar raste. Sa druge strane nema nikakvog razloga zasto bi Rusija otplatila dug Grckoj. Rusiji odgovara da se Grci odcepe i da se krene sa stvaranjem nekih novih tokova. Ali ce se zato Amerika pobrinuti da Grcka ostane u EU, jer ne moze bez te lokacije.

Para busi gde i burgija nece

pre 8 godina

Ovaj čovek je politički klovn, a vi mu dajete udarno mesto u vestima, kao da bilo šta što on kaže ima neku težinu.
(Mare, 3. jul 2015 10:16)

Ne potcenjuj ni jednog Amerikanca koji ima mnooogo para. Svaki americki milioner, ili milijarder, moze postati sto god hoce, pa i predsednik. Onu cuvenu floskulu, da je Amerika zemlja bezgranicnih mogucnosti izmislili su bogatasi, a ne peraci posudja. Savetnici se onda potrude da taj milioner/milijarder vodi i pravu politiku...politiku zastite americkih interesa sirom sveta, pa i u tvojoj kuci.

El Jardinero

pre 8 godina

"Ne bih se mešao i previše aktivno učestvovao… Prepustio bih Nemačkoj da izađe na kraj s tim.."
Kad ima šta po svetu da se popljačka tu je naravno njihovo 'vodjstvo' ali kad treba neka kriza i njihova brljotina da se plati - ovaj 'svetionik slobode' uvek nekako podmetne i namesti da plate Nemci, Japanci..
Za plaćanje im čak, kako se ovde vidi, ni Rusi a ni sam Putin, nisu neprihvatljivi..

'SAD ne treba da zaborave da je "cela situacija sa evrom“ stvorena da bi mogla da konkuriše SAD'- Zaključuje ova nakazna čovekolika kreatura.
Sledi da je ono što on zapravo želi- slom evra a s njim i tog samog 'konkurenta' tj same EU.

Kix

pre 8 godina

Rusiji je Grčka interesantna zbog geostrateškog položaja, Kinezima takođe, ali 327 milijardi, pa čoveče to je više od 30.000 po glavi. Ne znam šta ovi njihovi pregovaraju, podvi rep i ćuti i naravno prethodnu vladu u zatvor.

CipiPn

pre 8 godina

Ovi Grci i nas pobedili.. Kako ti da napravis dug od toliko milijardi a imas razvijen turizam na najvisem nivou. "Slobo, izvini, nisi ti bio najgori..ovaj Grk je bio gori od tebe..vrati se, sve ti je oprosteno :D"

Dude

pre 8 godina

Šta bi ovome da izjavi da Amerika ne treba da se meša. Je l` namestio periku kako treba?
(XXL, 03. jul 2015 09:54)
HAHahhahah pratim ovog lika na fb-u, ne zato sto me interesuju njegova zalaganja isl. nego sto mi je smesan ko crtani film, a tome dosta doprinosi njegova frizura. Jel stvarno nosi periku? hhahhahahahahaha

bandiera rossa

pre 8 godina

(r, 3. jul 2015 13:15)

Nije tacno. Kalinovka jeste mesto gde je on rodjen, ali ni otac ni mati mu nisu Rusi. Kalinovka je DANAS pogranicno mesto u Rusiji sa 95% ukrajinskim stanovnistvom za razliku od susedne Homutovke gde zivi 90% Rusa.

r

pre 8 godina

@Doktor86 Hruscov je bio Rus, ne Ukrajinac. Rodjen je u Kalinovki, u Kursku, u Riusiji, tamo gde je bila cuvena tenkovska bitka u Drugom Ratu. Njegova porodica je bila cisto ruska. Kada je bio mali, njegov otac se preselio zbog posla u Donbas (gde se danas puca). Otac mu je tamo radio na zeleznici. Hruscov je napredovao kroz komunisticke pozicije u Ukrajini. Tada su u Ukrajini najvaznija mesta u komunistickoj upravi drzali Rusi jer su Ukrajinci smatrani nepouzdanim. To je manje bitno za pricu, ali ono sto je bitno je da je Hruscov Rus koji je rodjen u Rusiji. Ubedljiva vecina Sovjetskih predsednika I predsednika vlada su, takodje, bili Rusi. Oni koji ne znaju istoriju, tvrde za Hruscova da je bio Ukrajinac i da je oduzeo Krim od Rusije i dao Ukrajini. Istina je da je Hruscov jo vodeci u toj odluci, ali je odluka donesena iz drugih razloga. Prvo, odluka je donesena na 300-godisnjicu ukrajinskog ujedinjenja sa Rusijom cime je htela da se pokaze neraskidiva veza Ukrajine sa Rusijom, a jedan od glavnih ciljeva je bio da se "popravi" demografska struktura Ukrajine jer je prelaskom Krima broj Rusa u Ukrajini preko noci povecan za milion. Hruscov je bio Rus, Lenjin je bio Rus, Breznjev je bio Rus, Andropov je bio Rus, Primakov, koji je imao veliku ulogu u dogadjajima oko SFRJ je bio Rus....

r

pre 8 godina

@bandierra rossa vrlo je tesko uci u takmicenje sa strastvenim ljudima kao ti. Jedini razlog zasto zelis da kazes da je Hruscov etnicki Ukrajinac a ne Rus je da bi opravdao pricu koja nema puno veze sa istorijom. Hruscov je Rus, otac mu je bio Rus, majka Ruskinja, rodjen je u Rusiji, sin i kcerka su otvoreno govorili da su Rusi, procitaj. Ali, ja bih samo pozvao ljude koje interesuje ova tema da ne veruju ni tebi ni meni nego da procitaju sta je Hruscov bio etnicki. Vrlo lako moze da se nadje. I da time zatvrorimo temu bez puno strasti. Istorija se ne moze falsifikovati. Sve pise. Ne treba biti lenj i verovati jednima ili drugima. Lakse je da covek sam nauci.

nd

pre 8 godina

@mufljuz

"...Prvo, skoro 200 mlrd € su KAMATE"

Ma čuj 200, ama 500 mlrd eur su kamate, kada već izmišljamo zašto ne otići u fantastiku?

Ko bi pod takvim uslovima uzimao novac?

Grčka je pozajmljivala novac po manjim kamatama od portugalije, španije italije itd.

Sve kamate su im od 3 - 6% u zavisnosti od koga su pozajmljivali i ukupne sume.

Bilo bi dobro da neko tačno izračuna ali okvirna procena je od 310 milijardi kamete su 20 - 30 milijardi.

Mirjam

pre 8 godina

Ovaj Tramp ima totalno bezveze i nametljivu kampanju a njegove rasističke izjave su prosto smesne! Ne vjerujem da ga iko shvata ozbiljno!

koki

pre 8 godina

ne znam odakle da pocnem da ispravljam ovu recenicu. sta ce ih spasiti, putin, naucice ih da budu vredni, da placaju porez....sta? putin koji se raspada da spase raspadnutu drzavu. neverovatno

Nenad

pre 8 godina

Grci jedva cekaju da im pomogne Rus jer znaju kako su se proveli i kako su dobro ziveli narodi istocne Evrope pod ruskom vlascu, ni za hleb nisu imali.

Dimirtije

pre 8 godina

@koki
Obožavam ovakve likove. Donald Tramp nešto kaže o svetskoj ekonomiji a oni ga ispravljaju kao da on ne zna šta priča. Jok ti znaš. Valjda treba pažljivo da slušaš šta priča (milijarder, kandidat za predsednika najmoćnije države na svetu) i da probaš da povezuješ stvari i shvatiš da pretpostavke koje imaš o svetskoj situaciji nisu ispravne.

Aron

pre 8 godina

Da, kad bi se šalili. Putin nema namere da pomaže grcima a da oni ostanu u EU i NATO-u. Kada budu rešili da ne budu više deo tih organizacija onda će im najverovatnije pomoći.

CipiPn

pre 8 godina

Ovi Grci i nas pobedili.. Kako ti da napravis dug od toliko milijardi a imas razvijen turizam na najvisem nivou. "Slobo, izvini, nisi ti bio najgori..ovaj Grk je bio gori od tebe..vrati se, sve ti je oprosteno :D"

nd

pre 8 godina

@mufljuz

"...Prvo, skoro 200 mlrd € su KAMATE"

Ma čuj 200, ama 500 mlrd eur su kamate, kada već izmišljamo zašto ne otići u fantastiku?

Ko bi pod takvim uslovima uzimao novac?

Grčka je pozajmljivala novac po manjim kamatama od portugalije, španije italije itd.

Sve kamate su im od 3 - 6% u zavisnosti od koga su pozajmljivali i ukupne sume.

Bilo bi dobro da neko tačno izračuna ali okvirna procena je od 310 milijardi kamete su 20 - 30 milijardi.

nvm ;-)

pre 8 godina

bolje da mi pomaze rus, nego da mi eu uzme dusu
(srb, 3. jul 2015 11:35)

Da li iko moze biti ovoliko naivan?
Niko ne pomaze ako nema neke koristi od toga.
Dobri Rusi/zla Evropa je proizvod javnog mnjenja poslednjih godina nista vise..

anti EU Citizen

pre 8 godina

Da milijarder nema pojma sta prica ali ovdavsnji strucnjaci sve znaju mnogo bolje od njega! Verovatno kucaju savete sa posla u nekoj dobro placenoj firmi!

Pera

pre 8 godina

Da se USA nije mesala, nebi ni bilo krize, ni ratova na bliskom istoku I u sev.Africi, ni ISILa. A da nije pravila sa britancima "vestacke krize" evro bi I dalje bio 1,45dolara. Moralnost amerike I Britanije je daleko poznata

r

pre 8 godina

@Doktor86 Hruscov je bio Rus, ne Ukrajinac. Rodjen je u Kalinovki, u Kursku, u Riusiji, tamo gde je bila cuvena tenkovska bitka u Drugom Ratu. Njegova porodica je bila cisto ruska. Kada je bio mali, njegov otac se preselio zbog posla u Donbas (gde se danas puca). Otac mu je tamo radio na zeleznici. Hruscov je napredovao kroz komunisticke pozicije u Ukrajini. Tada su u Ukrajini najvaznija mesta u komunistickoj upravi drzali Rusi jer su Ukrajinci smatrani nepouzdanim. To je manje bitno za pricu, ali ono sto je bitno je da je Hruscov Rus koji je rodjen u Rusiji. Ubedljiva vecina Sovjetskih predsednika I predsednika vlada su, takodje, bili Rusi. Oni koji ne znaju istoriju, tvrde za Hruscova da je bio Ukrajinac i da je oduzeo Krim od Rusije i dao Ukrajini. Istina je da je Hruscov jo vodeci u toj odluci, ali je odluka donesena iz drugih razloga. Prvo, odluka je donesena na 300-godisnjicu ukrajinskog ujedinjenja sa Rusijom cime je htela da se pokaze neraskidiva veza Ukrajine sa Rusijom, a jedan od glavnih ciljeva je bio da se "popravi" demografska struktura Ukrajine jer je prelaskom Krima broj Rusa u Ukrajini preko noci povecan za milion. Hruscov je bio Rus, Lenjin je bio Rus, Breznjev je bio Rus, Andropov je bio Rus, Primakov, koji je imao veliku ulogu u dogadjajima oko SFRJ je bio Rus....

Mufljuz

pre 8 godina

@Leksa
Sta su radili Grci sa 300 mlrd €? Prvo, skoro 200 mlrd € su KAMATE! Kamate koje bi u svakoj od EU drzava bile okarakterisane kao lihvarske. Ali kada ih drzave EU racunaju na svoje kredite, onda nisu! Dalje, plasmani pohlepnih nemackih i francuskih banaka u Grckoj (krediti) su ocito LOSI plasmani i te banke su, kao posledicu, trebale da bankrotiraju. Ali, to Nemci i Francuzi nisu hteli da dozvole pa su kojekakvim drzavnim intervencijama (podrzavljenjem banaka) spasavali iste i teret losih plasmana banaka natovarili Grcima na ledja (seti se samo kako nama ispiraju mozak u vezi drzavne svojine). Ako ti jos nije jasno, probaj da odes u bilo koju banku i trazis kredit od recimo 100.000€. Ima da rodis mecku s opancima i neces ga dobiti ako ne pruzis dokaze da banka moze trostruko da naplati kredit u slucaju da ga ne mozes otplacivati. Kako onda to da su nemacke i francuske banketako olako davale kredite nekome ko je kreditno vrlo upitan?

bice bolje

pre 8 godina

Toliko o tome koliko SAD misle dobro evropi, ako se desi ovo sto prica ovaj tajkun, nemacka treba da razmisli o dubljoj saradnji sa Rusijom.

misko

pre 8 godina

SAD se meša u sve i što je najgore na gore ga ZAKUVA i na kraju pobegne i ostavi narode u građanskim ratovima,bedi i dugovima a onda dođi u SAD da ti pomognu tako što ćeš pristati da te opljačkaju do gole kože.

Neko iz mase

pre 8 godina

Putin neće da pomogne Grčkoj iz jednog jedinog razloga: ako spasi Grčku spašava EU, istu onu EU koja je uvela sankcije Rusiji i deli lekcije u vezi Krima i Ukrajine! Pa Putinu najviše odgovara ova situacija sa Grčkom i raskol u EU, kakva crna pomoć?

Kix

pre 8 godina

Rusiji je Grčka interesantna zbog geostrateškog položaja, Kinezima takođe, ali 327 milijardi, pa čoveče to je više od 30.000 po glavi. Ne znam šta ovi njihovi pregovaraju, podvi rep i ćuti i naravno prethodnu vladu u zatvor.

r

pre 8 godina

@bandierra rossa vrlo je tesko uci u takmicenje sa strastvenim ljudima kao ti. Jedini razlog zasto zelis da kazes da je Hruscov etnicki Ukrajinac a ne Rus je da bi opravdao pricu koja nema puno veze sa istorijom. Hruscov je Rus, otac mu je bio Rus, majka Ruskinja, rodjen je u Rusiji, sin i kcerka su otvoreno govorili da su Rusi, procitaj. Ali, ja bih samo pozvao ljude koje interesuje ova tema da ne veruju ni tebi ni meni nego da procitaju sta je Hruscov bio etnicki. Vrlo lako moze da se nadje. I da time zatvrorimo temu bez puno strasti. Istorija se ne moze falsifikovati. Sve pise. Ne treba biti lenj i verovati jednima ili drugima. Lakse je da covek sam nauci.

nesa gljiva

pre 8 godina

Tramp je jedan obican idiot koji je svoj idiotizam odlicno naplatio u Americi. Za savete "sta i kako", ja bih se obratio nekom pouzdanijem.

El Jardinero

pre 8 godina

"Ne bih se mešao i previše aktivno učestvovao… Prepustio bih Nemačkoj da izađe na kraj s tim.."
Kad ima šta po svetu da se popljačka tu je naravno njihovo 'vodjstvo' ali kad treba neka kriza i njihova brljotina da se plati - ovaj 'svetionik slobode' uvek nekako podmetne i namesti da plate Nemci, Japanci..
Za plaćanje im čak, kako se ovde vidi, ni Rusi a ni sam Putin, nisu neprihvatljivi..

'SAD ne treba da zaborave da je "cela situacija sa evrom“ stvorena da bi mogla da konkuriše SAD'- Zaključuje ova nakazna čovekolika kreatura.
Sledi da je ono što on zapravo želi- slom evra a s njim i tog samog 'konkurenta' tj same EU.

trump-et

pre 8 godina

Naravno da Americi odgovara svaki haos u Evropi i da tako dolar raste. Sa druge strane nema nikakvog razloga zasto bi Rusija otplatila dug Grckoj. Rusiji odgovara da se Grci odcepe i da se krene sa stvaranjem nekih novih tokova. Ali ce se zato Amerika pobrinuti da Grcka ostane u EU, jer ne moze bez te lokacije.

Milica

pre 8 godina

Definitivno na ovom svetu novac nije vrednost jednog coveka, a narocito kada cujem.nesto ovako. Tebi covece nema spasa a Grcku moze da spasi jedino njen narod sa uredjenijom zemljom, sa postovanjem drzave i sto drzava nosi. Promeni sebe da bih mogao menjati svet oko sebe. Pozdrav iz Grcke

Neko iz mase

pre 8 godina

Putin neće da pomogne Grčkoj iz jednog jedinog razloga: ako spasi Grčku spašava EU, istu onu EU koja je uvela sankcije Rusiji i deli lekcije u vezi Krima i Ukrajine! Pa Putinu najviše odgovara ova situacija sa Grčkom i raskol u EU, kakva crna pomoć?

Ne može da škodi..

pre 8 godina

Ovo je izjava iz ugla predizborne trke... Amerika ima svojih problema, ne možemo u sve da se mešamo.. ha ha. Amerika nikad i nikog nije pustila tek tako pa neće ni Grčku. Grčka i Turska su strateški važne za NATO a EU je filijala SAD preko koje kupuju nove saveznike bez obzira što Tramp priča o konkurenciji Evra i Dolara. Svaki pešak je u šahu potencijalna dama i ništa se ne daje fraj.. Igraju velemajstori. I ta finansijska propast Grčke je odavno predviđena, kao i uspon Rusije i mnogo šta drugo.

Dude

pre 8 godina

Šta bi ovome da izjavi da Amerika ne treba da se meša. Je l` namestio periku kako treba?
(XXL, 03. jul 2015 09:54)
HAHahhahah pratim ovog lika na fb-u, ne zato sto me interesuju njegova zalaganja isl. nego sto mi je smesan ko crtani film, a tome dosta doprinosi njegova frizura. Jel stvarno nosi periku? hhahhahahahahaha

bandiera rossa

pre 8 godina

(r, 3. jul 2015 13:15)

Nije tacno. Kalinovka jeste mesto gde je on rodjen, ali ni otac ni mati mu nisu Rusi. Kalinovka je DANAS pogranicno mesto u Rusiji sa 95% ukrajinskim stanovnistvom za razliku od susedne Homutovke gde zivi 90% Rusa.

Para busi gde i burgija nece

pre 8 godina

Ovaj čovek je politički klovn, a vi mu dajete udarno mesto u vestima, kao da bilo šta što on kaže ima neku težinu.
(Mare, 3. jul 2015 10:16)

Ne potcenjuj ni jednog Amerikanca koji ima mnooogo para. Svaki americki milioner, ili milijarder, moze postati sto god hoce, pa i predsednik. Onu cuvenu floskulu, da je Amerika zemlja bezgranicnih mogucnosti izmislili su bogatasi, a ne peraci posudja. Savetnici se onda potrude da taj milioner/milijarder vodi i pravu politiku...politiku zastite americkih interesa sirom sveta, pa i u tvojoj kuci.

Mirjam

pre 8 godina

Ovaj Tramp ima totalno bezveze i nametljivu kampanju a njegove rasističke izjave su prosto smesne! Ne vjerujem da ga iko shvata ozbiljno!