Koncept T-ROC unosi osveženje u dizajn Volkswagena

Premijeru na ženevskom salonu automobila imao je i Volkswagneov koncept T-ROC. Novi krosover dizajniran je u stilu kupea i ima za cilj da pruži uvid u buduće SUV modela nemačkog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

11:42

Default images

U Volkswagenu kažu da je T-ROC kompaktni krosover kupe sa 3 vrata i krovom čija se dva panela mogu ukloniti i odložiti u prtljažnik. Automobil je dugačak 4.179 mm, širok 1.831 mm i visok 1.501 mm, a postavljen je na 19 inčne točkove od lake legure.

Prednji deo predstavlja osveženje u dizajnu VW vozila, zahvaljujući novoj maski hladnjaka, koja sa farovima čini jedinstvenu vizuelnu celinu, i velikim okruglim svetlima za maglu.
Na zadnjem delu ističu se stop svetla specifičnog oblika. I prednje i zadnje svetlosne grupe opremlejne su LED tehnologijom.

S obzirom da je namenjen vožnji po različitim putnim podlogama, donji delovi karoserije posebno su zaštićeni od mogućih oštećenja.
Kabina ima jednostavan dizajn i u njoj se nalaze četiri zasebna kožna sedišta. Umesto klasične instrument table, ispred vozača je postavljen veliki 12,3 inčni digitalni displej, na kome se očitavaju sve informacije bitne za vožnju.

Ekran multimedijalnog sistema nije ugrađen u centralnu konzolu, već je u pitanju tablet koji se može ukloniti kada se vozilo ne koristi.
T-ROC koncept pogon dobija od 2.0 litarskog četvorocilindričnog TDI motora sa 184 ks (135 kW) i 380 Nm makslimalnog obrtnog momenta. Motor je povezan sedmobrzinskim DSG menjačem, a snaga se prenosi na sve točkove pomoću Volkswagenovog 4MOTION sistema.

Vozilo teško 1.420 kg ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,9 s, pre nego što dostigne maksimalnih 210 km/h. Volkswagen je saopštio da prema fabričkim podacima automobil na 100 km prosečno potroši 4,9 litarsa dizel goriva uz emisiju CO2 koja iznosi 129 g/km.

Više fotografija sa sajma automobila u Ženevi 2014. možete pogledati u Galeriji.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: