Automobili

Četvrtak, 07.02.2013.

11:36

McLaren P1 spreman za trkačku stazu

McLaren je otkrio prve detalje iz enterijera modela P1 i najavio njegovu premijeru za salon automobila u Ženevi 2013.

Izvor: B92

Default images

U McLarenu ne kriju da im je cilj da P1 bude najbrži serijski automobil na trkačkoj stazi.

“Mislimo da je za jedan vrhunski superautomobil mnogo značajnije da bude sposoban da pobeđuje na stazi, nego da postiže rekordne maksimalne brzine”, izjavio je šef McLarenovog odeljenja za serijske automobile, Entoni Šerif (Antony Sheriff), prilikom predstavljenja konceptne verzije na Sajmu automobila u Parizu 2012.

U međuvremenu, britanska kompanija vredno je radila na prototipu modela P1, kako bi automobil bio spreman za prikazivanje na ženevskom auto-salonu.

Nedavno je objavljen video na kome je prikazan maskirani serijski model McLarena P1 za vreme testiranja na pisti, a sada smo u prilici da vidimo i prve detalje digitalne instrument table ovog automobila:



Prikaz instumenata u kabini podseća na prave trkačke automobile, a McLaren se pobrinuo da njegov novi model ima sve karakteristike jednog takvog vozila. U tu svrhu, ugrađen je auto-podesivi zadnji spojler koji se aktivira u Race modu.

"Pritiskom na dugme 'Race', podiže se dvostruko krilo na zadnjem delu automobila, kako bi zauzelo optimalan položaj i poboljšalo aerodinamične karakteristike automobila", objašnjavaju u McLarenu.

Na instument tabli zatim se uključuju inidkatorske lampice i oznake za promenu stepena prenosa, kao u F1 bolidima.

U kratkom saopštenju kojim britanski proizvođač najavljuje premijeru modela P1, dodaje se da će više detalja o ovom automobilu biti poznato neposredno uoči salona u Ženevi, koji počinje 5. marta 2013. godine.

Pročitajte više o McLarenu P1.

Pogledajte detalje sa premijere koncepta P1 na auto-salonu u Parizu 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: