Automobili

Petak, 14.05.2010.

09:40

Opel povećava proizvodnju Corse

Opel će zbog veće potražnje povećati planiranu proizvodnju Corse za 16000 jedinica. Fabrika u Eisenachu u Nemačkoj povećava proizvodnju za 9000 jedinica, a fabrika u Zaragozai u Španiji za 7000 jedinica u odnosu na planiranu proizvodnju.

Izvor: B92

Default images

Opel je u februaru lansirao novu Corsu sa motorima koji uz više snage nude manju potošnju i manju emisiju CO2.

Posebno interesovanje izazvala je Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI, sa emisijom CO2 od 98g/km. Ova poboljšanja motora praćena su i predstavljanjem nekoliko novih specijalnih izdanja, kao što je sportska Color Line serija sa Color Race, Color Edition i Color Wave varijantama, koja poseduje karakterističan izgled i atraktivne aluminijumske felne od 17 inča.

Color Edition nosi crni krov, uparen sa crnom bojom visokog sjaja, alu-felne sa pet kraka. Isporučuje se u beloj, žutoj, crvenoj ili crnoj boji.

Color Race – nudi se u žutoj, crvenoj ili beloj boji – donosi crnu haubu i zadnja vrata, oboje sa motivom zastave za trke.

Color Wave se ističe valovitim motivom u vidu trake duž ramene linije, uparen sa staklima i vratima, koja su predstavljena u kontrastnim bojama u odnosu na ostatak karoserije: plava sa belom, bela sa crvenom ili crvena sa crnom.

Takođe, u okviru proslave 111 godina automobilske tradicije, Opel izbacuje na tržište ograničeno izdanje Corsa 111.

U prvom kvartalu prodaja Corse značajno je povećana u Španiji, Italiji, Francuskoj i Belgiji, a u Holandiji je udvostručena u odnosu na isti period 2009. godine. U Srbiji je prodaja Corse u prvom kvartalu povećana za više od 65 odsto u odnosu na isti period 2009. godine.

“Veoma smo zadovoljni prodajom Corse u Srbiji od početka 2010. godine. Od kako se prvi put pojavila na tržištu, Corsa je jedan od lidera u svom segmentu i evidentno je da kupci kod nas, kao i širom Evrope, prepoznaju sve prednosti koje ovaj automobil nudi”, izjavio je Ivan Kekić, direktor Opela za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju.

Restilizovana Opel Corsa za 2010.

Nova Opel Meriva za 13.990 evra

Opel Ampera - početak proizvodnje

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: