Budućnost Lancie pod znakom pitanja

Budućnost italijanskog proizvođača automobila Lancia mogla bi da bude stavljena pod znak pitanja ukoliko Fiat, u čijem vlasništvu se kompanija nalazi, formira savez sa nemačkim Opelom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2009.

06:00

Default images

Formiranje saveza sa Opelom značilo bi da za Lanciu, koja većinu svojih modela zasniva na platformama Fiata i Alfa Romea, neće biti mesta unutar ove grupacije.

Lancia je jedan od najmanje profitabilnih Fiatovih ogranaka, a svega 100.000 prodatih primeraka širom sveta u 2008. godini dodatno otežava pronalaženje opravdanja za ostavljanje marke u životu pod Fiatovim okriljem.

Suočena sa povećanim troškovima proizvodnje i manjkom kupaca Lancia počinje sve više da liči Pontiac koji zadaje velike finansijske probleme američkom proizvođaču automobila General Motorsu.

Najnovije vesti iz Fiata mogu značiti i odlaganje, ili potpunu obustavu, plana za povratak modela Stratos, veoma uspešnog Lanciinog reli modela tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: