Automobili

Sreda, 26.12.2012.

13:24

Toyotina 2012. godina u Srbiji

Toyota Srbija predstavila je u utorak 25. decembra svoje poslovne rezultate u 2012. godini, kao i planove za 2013. Ta kompanija je saopštila da je od početka godine, sa uključenim očekivanim rezultatom za decembar 2012, u našoj zemlji prodato ukupno 830 Toyota vozila.

Izvor: B92

Default images

Već tradicionalno, najtraženiji Toyotin model u Srbiji je Yaris, sa ukupnom prodajom od 200 vozila, a za njim slede Auris i Avensis.

"Toyota je u 2012. godini u uslovima poslovanja otežanim finansijskom krizom, zabeležila pad ukupne prodaje u odnosu na 2011, ali i ostvarila povećanje udela na tržištu novih automobila sa planiranih 3,2% na 3,5%", rekao je direktor marketinga i prodaje u kompaniji Toyota Srbija, Nenad Predrevac.

"Pretpostavke o oporavku tržišta nisu se obistinile, pa se u 2012. godini pojavio veliki raskorak u rezultatima u odnosu na očekivanja. Prodaja novih automobila u Srbiji bila je na nivou iz 2002, pa su pred Toyotom, kao i pred svim konkurentima, veliki izazovi – kako dostići rezultate iz srećnijih vremena“, precizirao je Predrevac.
Toyota Yaris Hybrid
Toyotinu posvećenost zaštiti životne sredine najbolje demonstriraju razvoj i primena naprednih tehnologija, koje značajno smanjuju uticaj automobila na čovekovo okruženje. Otuda je poslovnu 2012. godinu kompanije Toyota Srbija obeležilo proširenje hibridne palete sa još dva modela - Prius+ i Yaris HSD.

Pored toga, Toyota se u 2012. godini vratila svojim sportskim korenima, uvodeći model GT86. Taj automobil se našao i u užoj konkurenciji evropskog izbora za automobil godine, „Car of the Year 2013“.
Toyota Prius +
"U ovoj, za automobilsku branšu, teškoj godini, ponosni smo što smo predstavili i ponudili automobil kakav je GT86, koji u Toyotu vraća sportski duh i pravo uživanje u vožnji", kazao je generalni direktor Toyota Srbije, Boban Radoičić.

"Takođe, naša hibridna gama se proširuje i sada u ponudi imamo i prvo hibridno vozilo u B segmentu - Yaris HSD", dodao je on.

"Iako nismo optimisti po pitanju stanja na tržištu u 2013. godini, ubeđeni smo da će oporavak krenuti krajem sledeće godine i uvesti nas u uspešnu 2014. godinu. Stimulativna državna politika u pravcu uvođenja značajnih subvencija na ekološka vozila kao i uvođenje šeme ’staro za novo’ bila bi veliki podstrek u oporavku tržišta novih automobila“, objašnjava Radoičić.

Vozili smo Toyotu Prius +.

Vozili smo Toyotu Yaris Hybrid.

Vozili smo Toyotu GT 86.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: