Automobili

Sreda, 25.07.2012.

12:05

Nova Mazda6 - prve fotografije

Najnovija generacija modela Mazda6 imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Moskvi koji se održava od 29. avgusta do 9. septembra 2012. godine.

Izvor: B92

Default images

Nakon nekoliko kratkih promotivnih video klipova na kojima su prikazani detalji nove Mazde6, japanski proizvođač objavio je prve zvanične fotografije ovog automobila.

Dizajn nove Mazde6 preuzet je sa koncepta Takeri iz 2011. godine, a nakon Mazde CX-5 to će biti drugi serijski model japanske kompanije koji će usvojiti SKYACTIV tehnologiju i novi KODO (“duša pokreta”) dizajnerski jezik.

Nova “šestica” ujedno je i prvi automobil koji će imati Mazdin regeneratvini sistem kočenja i-ELOOP.

U toj kompaniji kažu da su u novoj Mazdi6 objedinili najsavremenjija tehnološka dostignuća koja su razvili njihovi inženjeri u različitim domenima, od dinamičnog dizajna i performansi, preko smanjenja negativnog uticaja na životnu okolinu, pa do sigurnosti putnika.
Nova Mazda6 biće predstavljena na auto-salonu u Moskvi u sedan verziji, opremljena SKYACTIV-G 2.0 litarskim benzinskim motorom sa direktnim ubrizgavanjem i SKYACTIV–DRIVE šestostepenim automatskim menjačem.

Mazda još uvek nije zvanično objavila datum početka prodaje nove “šestice”, a prema ranijim informacija to će se dogoditi u prvom kvartalu 2013. godine.

Pogledajte više fotografija nove Mazde6.

Pogledajte video klip kojim je Mazda nagovestila kako će izgledati prednji deo nove "šestice".

Pogledajte video na kojem je prikazan zadnji deo nove Mazde6.

Pročitajte više o konceptu Takeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: