Automobili

Utorak, 05.06.2012.

10:11

Porsche Pajun za 2016.

Porsche je u okviru planova te kompanije za period do 2017. godine najavio proizvodnju manje verzije modela Panamera pod radnim nazivom Pajun (Panamera Junior), koji bi na tržištu konkurisao modelima poput Mercedesa CLS i E klase, Audija A7 ili BMWa Serije 5.

Izvor: B92

Default images

Pajun je zamišljen kao sportska limuzina sa 4 vrata, a u gami Porschea bio bi poizcioniran ispod modela Panamera. Prema britanskom Auto Express-u, koji je došao do insajderskih informacija iz Porschea, ovaj automobil će po karakteru više ličiti na produženi 911 nego na smanjenu Panameru.

Stilski, Pajun će predstavljati mešavinu ta dva modela i biće baziran na skraćenoj platformi Panamere. Što se tiče voznih karakteristika, u Porscheu žele da to bude automobil koji će budućim vlasnicima omogućiti da uživaju u sportskoj, dinamičnoj vožnji, ali i da ga koriste u svakodnevnom životu kao obično prevozno sredstvo.

Kako bi Pajun bio interesantan većem broju potencijalnih kupaca, nemačka kompanija razmatra da pored limuzinske predstavi i Shooting Brake/karavan verziju.
Paleta motora uključivala bi V6 benzinske i dizel agregate, među kojima bi mogli da se nađu i 3.0 V6 dizelaš od 310 ks i, takođe 3.0 litarski, bi-turbo benzinac od 414 ks.

U opciji je i hibridna verzija koja bi kombinovala turbo-punjeni motor od 318 ks sa elektromotorom od 100 ks.

Porsche Pajun imao bi pogon na zadnjoj osovini ili na sva četiri točka, a snaga bi se prenosila preko sedmostepenog ručnog menjača ili pomoću PDK transmisije sa duplim-kvačilom.

Planirano je da se Pajun pojavi u prodaji 2016. godine, a cena ovog automobila iznosiće između 65.000 i 100.000 evra. Prenosimo vam rendere mogućeg izgleda ovog automobila koje je, na osnovu do sada dostupnih informacija, objavio magazin Auto Express.

Pročitajte o planovima Porschea do 2017. godine.

Pročitajte o modelu Porsche 918 Spyder.

Pročitajte o krosoveru Porsche Macan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: