Automobili

Sreda, 15.06.2011.

07:20

Uhapšeni lažni saobraćajci

Snimci sigurnosnih kamera na autoputu Beograd-Niš otkrili su trojicu Zemunaca koji su prerušeni u lažne saobraćajne policajce zaustavljali vozila sa stranim tablicama i vozačima naplaćivali kazne za navodne prekršaje.

Izvor: B92

Default images

Zbog ovog dela, u akciji Uprave kriminalističke policije uhapšeni su Čani Ibišević (34), Damir Dželadinović (24) i Destan Arifović (40).

Oni su u jednoj rentakar agenciji iznajmljivali vozila, na njih potom kačili rotaciona svetla, i tako zaustavljali vozače.

Radili su isključivo noću i uvek su zaustavljali strana vozila od čijih su vozača uglavnom uzimali do sto evra.

- Za sada su protiv njih prikupljeni dokazi za dva slučaja pljačke jednog bugarskog vozača kombija, i jednog Albanca koji je kroz Srbiju prolazio putničkim vozilom. Osumnjičeni su obojicu zaustavili na autoputu E75. U oba slučaja su najpre izvršili pretres vozila, a zatim vozačima za prekršaje uzeli novac. Od bugarskog državljanina su uzeli sto evra i mobilni telefon, a od Albanca samo novac.

Interesantno je da su vozaču iz Bugarske čak razbili i zadnji prozor kombija - kaže izvor „Blica“ iz MUP Srbije.

On navodi da se pretpostavlja da je osumnjičena trojka na ovaj način prevarila i opljačkala na desetine vozača.

- Policiji su prijavljena samo dva slučaja, i za njih su prikupljeni dokazi. Problem je što su većina ostalih opljačkanih vozača stranci koji su kroz Srbiju samo prolazili, bili su u tranzitu, i koji posle ovakvog noćnog zaustavljanja nisu znali da li, gde i kome da prijave incident. Zbog toga pozivamo sve građane koji sumnjaju da su na ovaj način prevareni, da pozovu policiju - kažu u MUP Srbije.

Izvor „Blica“ navodi i da su osumnjičeni otkriveni zahvaljujući sigurnosnim kamerama koje su postavljene na autoputu.

- Otkriveno je da su bili u iznajmljenom Citroenu C3, nakon čega je utvrđeno preko koje su agencije iznajmili vozilo, a uhapšeni su u svojim kućama na Vojnom putu u Zemunu. Pretresom su kod njih nađena rotaciona svetla koja su kačili na vozila kojima su išli u presretački pohod.

Tražili i po 400 evra

Posle objavljivanja informacije o hapšenju lažnih presretača, objavljeno je nekoliko komentara čitalaca koji navode primere ovakvih pljački. U jednom komentaru navodi se slučaj strane državljanke kojoj su „saobraćajci“ na autoputu tražili 400 evra i pretili batinama u stanici ako ne da novac.

Izvor - BlicOnline

Saznajte gde se nalaze kamere

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: