Petak, 17.10.2014.

12:22

Zbog čega kabrioleti više nisu interesantni kupcima

Izvor: B92

Zbog èega kabrioleti više nisu interesantni kupcima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Tintara

pre 9 godina

Kad vec nemam mogucnosti za svoj stan i krov nad glavom, bar da imam auto sa krovom. Koje cu opet, nadam se, moći priuštiti sa srpskom platom. Na kredit, naravno.

Алија Сиротановић

pre 9 godina

Један коментатор је критиковао оне који који возе "југиће, голфиће и пунтиће", а сва 3 модела су прављена и у кабрио верзији :-D

iskustvo

pre 9 godina

Ovde je vecina je videla cabrio samo na slici, s obzirom na komnentare. Kabriolet i nije za sljakere i radnicku klasu,tako da niko ne ocekuje da tovari kacu sa kupusom u njega. A ko vozi kabrio zna koliko zapravo moze da stane svega nazad jer niste ograniceni (ako nije dvosed) krovom,tako da me cesto zovu da prevezem masine,bojlere,merdevine i slicne stvari koje ne stjau u regularan auto,eventualno u karavan. Otvoren krov vozim 60% vremena godisnje ,a prelazim oko 25 ili 30 K KM godisnje. Neko dole kaze kako je bucno. A jok,kupuje kabrio neko da bi mu bilo tiho. Originalno,nema sta. Aposlutna je neistina da cabrio sa platnenim krovom ne moze da se vozi zimi,jer to su viseslojna platna i mnogi ljudi nisu ni svesni da je cabrio u pitanju dok ne dodje prolece i otvoris krov. (ili mislite da su ovi npr u mercedesu ili audiju jednostavno blesavi i ne znaju sta prave?). Cabrio bez problema se vozi 120 kmh sa otvorenim krovom (neki modeli imaju i one difuzore nazad),a to je i ogranicenje brzine kod nas.Moze i vise,potrebno je podici bocna stakla. Kada jednom odete na more ili u prirodu sa otvorenim krovom,shvaticete o cemu je rec. Topla preporuka i za omladince, pojacava seksualnu aktivnost . Nesto vise trose zbog otpora vazduha.

Vlajko

pre 9 godina

Kabriolet je zarazna stvar. Ako ima tvrdi krov moze i zimi. Doduse ipak je to za drugi ili treci auto. Nisam jos imao targa krov. To me zanima kako je. Ne znam zasto se vise ne prave. Mozda zbog lose aerodinamike jer vetar udara u zadnje staklo

S21

pre 9 godina

Ima kabrio lepih strana, ali manje nego sto se obicno misli. Kada se kaze da je za lepo vreme, ne misli se na veci deo leta, ubi sunce.

Zex1

pre 9 godina

Svakog dana, na putu do posla, kazem hvala Bogu sto ne vozim kabrio! Pa nema dana da ne padne bar 5-6 kamena sa kamiona,kroz siber mi upao u auto... a da ne pricam sto izleti sa sporednog puta pa mi napravi sare blatom do zadnjeg branika...da imam kabria, otvorio bih krov, morao da nosim slem i naocare i svi bi mi se smejali... a ako vozim vise ljudi,kako da ubedim nekog da nosi sve to... ovako, vise ni siber ne otvaram...jos kad ispred tebe dimi ko parnjaca, samo sto izbaca ulje... mozda za par decenija... svidjaju mi se, ali ipak ne bih...

Blake

pre 9 godina

Svi ovi pljuvaci se napricase gluposti, a kabriolet videli na slici:)
Sve ima svoje i svaka roba ima svog kupca. Nekome nema dovoljno mesta za putnike, nekome je mali gepek, pa onda kupite karavan, mini van, kombi, autobus, kamion i tripujte sa staklenim krovom da ste u kabrioletu.
Moj Megan cc ima gepek sa zatvorenim krovom 490L sto smatram odlicnom zapreminom! Ko to svaki dan vozi gepek pun stvari? Kad treba da se natovari ne spustis krov i gotova stvar, a to je jednom u nikad. Kad izadju iz svojih golfova, yugica i puntica mozda pametno nesto i napisu u komentarimao kabrioletima...

transformer

pre 9 godina

@aldebaran
i ja mislim da se ukus onih koji imaju novca promijenio.
ali, njima su suvovi prvi izbor, a dosta onih koji imaju novca za vikend igracke i sl. kupuju klasicne automobile.
npr. austin healey restauriran kosta slicno kao opel cascada, a ferari 348 targa kao audi tt ....
ovo se odnosi na zapad evrope

Realista

pre 9 godina

Ako zelite da budete na otvorenom i povezani sa okolinom, ne treba vam kabriolet - vozite se biciklom ili u malo losijem slucaju - motociklom.

djura

pre 9 godina

Veliki sam fan karbioleta, iao sam ih 3 u zivotu, 40 godina mi je. Sto se mene licno tice, problem "vetra u kosi", iliti slobodne voznje u prirodi, resavam u zadnje vreme aprilia leonardo skuterom 300cc rotax masinom. Malo stariji model, koji moze da se nadje u super stanju za 1200eu, koji je startniji od 90% kabrioleta koji se voze u Srbiji, dostize 140 km na sat, a po gradu osim osecaja vetra u kosi stizem brze svuda nego bilo kojim kabrioletom, plus parkiram gde hocu. Jednom recju, moje skromno misljenje je das u motorcikli, skuteri pre svega, odneli primat naspram kabrioleta. Dobar kabrio je uglavnom za dvoje, a to resava i dobar motor ili skuter. Pogledajte samo koliko je u svetu povecana prodaja skutera pre svega, koliko novih modela izlazi i onda lakse mozete da razumete smanjivanje cabrio vozila. Premda, ne bi se bunio da imam i cabria, normalno, ali pored dobrog auta koji posedujem i skutera koga obozavam, mislim da bi bilo previse.

Simke

pre 9 godina

Kao vlasnik 308cc mogu reci da je dozivljaj prelep ali sobzirom da mnogi mladi vec sa 20+ imaju decu onda je auto sto se tice mesta neupotrebljiv a kao 2. auto preskup !!!

Nexus 5

pre 9 godina

@ja - svi noviji kabrioleti s mekanim krovom, imaju zastitne rol barove koji izlecu prilikom prvrtanja auta. Kod tvrdog krova ti ne treba... svi oni prolaze testove bezbednosti...

mf

pre 9 godina

@@aut cabrio, aut nihil, tuga

Vozio sam se ja prijatelju u kabriu, najduza relacija 80 km magistralom, prosecna brzina do 120km/h i nista lepo nisam doziveo...pun nos prasine suzne oci, glavobolju celodnevnu, buka nepodnosljiva...a ako smatras da je za voznju od tacke A do tacke B potrebno vozilo i da se u njemu lepo osecas to kabrio sigurno nije...ako se vozis od kafica A do kafica B za to moze da posluzi ali sam prerastao tu fazu odavno

dukiVrs

pre 9 godina

Pa kad vise i ne nude dobre kabriolete kao ni kupee. Mada ko nije treba da proba voznju bez krova. Sad pada cena pezoima i sve ih vise ima, 206 je premali a 307 je taman. Megana cc isto ima sve vise ali to su dizeli a to nije to, zvuk je presudan kod kabria.

Ja

pre 9 godina

Kad sam bio mladji uvek sam hteo da kupim..i kad sam skupio pare za neki megan ili 307 CC trenutak nepaznje i isprevrcem se...nije mi falila dlaka sa glave jer sam bio vezan i auto imao krov a da sam vozio kabria ostao bi na mestu mrtav...tako da taj dogadjaj je i znacio defintivno odustajnje od kabrija.

Aldebaran

pre 9 godina

Kabriolet je izuzetno kul stvar za vožnju, ali krajnje nepraktičan za svakodnevnu upotrebu jer može da se vozi sa zadovoljstvom (ali velikim zadovoljstvom!) samo u određenim uslovima: da ne pada kiša, naravno, da nije previše vrućina, da nije prejako sunce, da nema prejakog vetra i tome slično. Tako da kabriolet dolazi u obzir samo kao drugo ili treće vozilo, kad se čovek uželi čistog meraka vožnje. (Meni je životni i nedostižni san neki restaurirani kabriolet iz 60-ih godina. Recimo, Jaguar Type E ili Corvette Sting Ray, a tek Shelby Cobra! Ma, vrlo bi me usrećio čak i skromni Triumph Spitfire ili MG B!)

Problem je u tome što su oni koji danas imaju para za drugo ili treće vozilo drastično promenili ukus i navike i manje žele kabriolete, a znatno više one ogromne SUV-ove (obavezno crne i sa zatamnjenim staklima!) ili slične skarabudževine za ćelave agresivce i kompleksaše. Njima je mnogo važnije da pokazuju svima oko sebe "moj (SUV) je najveći", nego da uživaju u samotnoj vožnji i prirodi iz otvorenog kabrioleta.

Uostalom, ko od njih ikad poželi da ide u prirodu, kad im je vrh provoda gluvarenje u fensi kafiću i/ili klubu? A i brate, ta "priroda" je mnogo nezgodna, ušljiskaš blatom skupoceni SUV čim siđeš s puta!

blabojzna

pre 9 godina

Voleo bih da posedujem jedan 307 ili 308cc. Mada na trenutnom automobilu imam stakleni krov, sto voznji daje poseban smek i osecaj spustenog krova.

garavi

pre 9 godina

vozio punta 1 kabrioleta. lepši osećaj nisam imao. jeste ono što kažu, KANTA ali zaustavljali su me da ga vide ili se raspitivali za cenu!

Cia snajka Cia

pre 9 godina

Problem je u klimatskim promenama zbog čega tradicionalna klima ustupa mesto subtropskoj i ekvatorijalnoj, pa se svakodnevno javljaju obilne padavine sa kišama i grmljavinom. E sad po kiši se ne može voziti kabriolet jer ista ulazi u prostor kabine.

yes,mama

pre 9 godina

mene to ne cudi,sve su to i bili manje vise obicni autici sa malo krpe na krovu ili sa pomicnim tvrdim krovom..onaj ko stvarno ceni kabriolet hoce da ima nesto posebno,hoce luksuz,hoce kvalitet,nece masovni produkt,a to uvek ima svoju cenu..

tuga

pre 9 godina

@mf: neiskustvo govori iz tebe. Kabriolet voziti sa otvorenim krovom po takvom suncu je grzono iskustvo kad te udara sunce u glavu. Cabrio se vozi uvece ili kad je ovakvo vreme napolju,na kratkim relacijama kad je jako sunce. Uvek koristim klimu u gradksim guzvama. Danas su kabrioleti dostupni i nisu vise exkluziva kao nekada. uopste ne razmisljam o drugoj vrsti kola, i kad dodje zima osecam se kao zarobljen kada nemam izbor i moram da ga vozim zatvorenog.

Byakuya-sama

pre 9 godina

Stvar je prosta, pukla je srenja klasa na oba kontinenta, kabriolet nije 1. auto, već 2. ili 3.

Ovo samo pokazuje da se nema para za te dodatne automobile, jer ovih 400000 nisu Ferari i Porše, već oni kabrioleti od 15000 do 30000.

aut cabrio, aut nihil

pre 9 godina

nikad nisam mogao da se nacudim ljudima koji imaju kabriolet a ne zive u kaliforniji...a meni i da ga poklone ne verujem da bih ikad spustio krov
(mf, 17. oktobar 2014 14:02)
kad bi jednom seo,sam aktivirao transformaciju i provozao auto bez krova, razumeo bi. Vako, kiselo grozdje je ono o cemu pricas.

Replay

pre 9 godina

Procitao sam podatak da se u jednoj zemlji proda mnogo kabrioleta, u samom vrhu. A verovali ili ne, to je Velika Britanija. :)))
Jedini kabrio koji bih kupio kad bih bio bogat je Mercedes SL.

Surovi

pre 9 godina

Imao sam 206 cc,ali sam krov spustao veoma retko.Kada je jako sunce,onda je voznja bez krova ubitacna,tako da je najlepse voziti se tako tek kada sunce zadje.
Prodao sam taj auto zxato sto je beskoristan za bilo sta osim za pokazivanje.Kada mu spustis krov,gepek postaje neupotrebljiv,previse je nizak,a zadnja sedista sluze samo za manju decu ili invalide bez nogu.
Kabrioleti su u sustini beskorisna vozila za pokazivanje i jedini koji bih voleo da trajno posedujem je Mazda mx5.Za sve ostale namene biram bilo koji auto iz srednje klase,jer svi imaju manje ili vise slicne karakeristike (zavisno od klase u koju spadaju i cene),iste servisne turnuse,slicnu cenu odrzavanja i sto je najvaznije ,veoma su dobri.

m

pre 9 godina

Ko kaze da nisu? Vozim kabrio i uZivam i u ovakvim danima! Samo da je malo visa temperatura i odmah skidam krov :)) ni sunce mi ne treba, samo da vidim nebo i da budem oslobodjen! :))
Divan osecaj! :))

Radovan

pre 9 godina

Generacije tetrisa, video igrica, kajli i brate,znaš,ludilo,brate, znaju samo za zamračena i blindirana vozila.
Ima to veze sa strukturom ličnosti. Pare nisu u pitanju.
Para imaju ko pleve, a širina pogleda na svet i život kao pleva.

Radovan

pre 9 godina

Generacije tetrisa, video igrica, kajli i brate,znaš,ludilo,brate, znaju samo za zamračena i blindirana vozila.
Ima to veze sa strukturom ličnosti. Pare nisu u pitanju.
Para imaju ko pleve, a širina pogleda na svet i život kao pleva.

m

pre 9 godina

Ko kaze da nisu? Vozim kabrio i uZivam i u ovakvim danima! Samo da je malo visa temperatura i odmah skidam krov :)) ni sunce mi ne treba, samo da vidim nebo i da budem oslobodjen! :))
Divan osecaj! :))

Byakuya-sama

pre 9 godina

Stvar je prosta, pukla je srenja klasa na oba kontinenta, kabriolet nije 1. auto, već 2. ili 3.

Ovo samo pokazuje da se nema para za te dodatne automobile, jer ovih 400000 nisu Ferari i Porše, već oni kabrioleti od 15000 do 30000.

Surovi

pre 9 godina

Imao sam 206 cc,ali sam krov spustao veoma retko.Kada je jako sunce,onda je voznja bez krova ubitacna,tako da je najlepse voziti se tako tek kada sunce zadje.
Prodao sam taj auto zxato sto je beskoristan za bilo sta osim za pokazivanje.Kada mu spustis krov,gepek postaje neupotrebljiv,previse je nizak,a zadnja sedista sluze samo za manju decu ili invalide bez nogu.
Kabrioleti su u sustini beskorisna vozila za pokazivanje i jedini koji bih voleo da trajno posedujem je Mazda mx5.Za sve ostale namene biram bilo koji auto iz srednje klase,jer svi imaju manje ili vise slicne karakeristike (zavisno od klase u koju spadaju i cene),iste servisne turnuse,slicnu cenu odrzavanja i sto je najvaznije ,veoma su dobri.

mf

pre 9 godina

@@aut cabrio, aut nihil, tuga

Vozio sam se ja prijatelju u kabriu, najduza relacija 80 km magistralom, prosecna brzina do 120km/h i nista lepo nisam doziveo...pun nos prasine suzne oci, glavobolju celodnevnu, buka nepodnosljiva...a ako smatras da je za voznju od tacke A do tacke B potrebno vozilo i da se u njemu lepo osecas to kabrio sigurno nije...ako se vozis od kafica A do kafica B za to moze da posluzi ali sam prerastao tu fazu odavno

aut cabrio, aut nihil

pre 9 godina

nikad nisam mogao da se nacudim ljudima koji imaju kabriolet a ne zive u kaliforniji...a meni i da ga poklone ne verujem da bih ikad spustio krov
(mf, 17. oktobar 2014 14:02)
kad bi jednom seo,sam aktivirao transformaciju i provozao auto bez krova, razumeo bi. Vako, kiselo grozdje je ono o cemu pricas.

Aldebaran

pre 9 godina

Kabriolet je izuzetno kul stvar za vožnju, ali krajnje nepraktičan za svakodnevnu upotrebu jer može da se vozi sa zadovoljstvom (ali velikim zadovoljstvom!) samo u određenim uslovima: da ne pada kiša, naravno, da nije previše vrućina, da nije prejako sunce, da nema prejakog vetra i tome slično. Tako da kabriolet dolazi u obzir samo kao drugo ili treće vozilo, kad se čovek uželi čistog meraka vožnje. (Meni je životni i nedostižni san neki restaurirani kabriolet iz 60-ih godina. Recimo, Jaguar Type E ili Corvette Sting Ray, a tek Shelby Cobra! Ma, vrlo bi me usrećio čak i skromni Triumph Spitfire ili MG B!)

Problem je u tome što su oni koji danas imaju para za drugo ili treće vozilo drastično promenili ukus i navike i manje žele kabriolete, a znatno više one ogromne SUV-ove (obavezno crne i sa zatamnjenim staklima!) ili slične skarabudževine za ćelave agresivce i kompleksaše. Njima je mnogo važnije da pokazuju svima oko sebe "moj (SUV) je najveći", nego da uživaju u samotnoj vožnji i prirodi iz otvorenog kabrioleta.

Uostalom, ko od njih ikad poželi da ide u prirodu, kad im je vrh provoda gluvarenje u fensi kafiću i/ili klubu? A i brate, ta "priroda" je mnogo nezgodna, ušljiskaš blatom skupoceni SUV čim siđeš s puta!

garavi

pre 9 godina

vozio punta 1 kabrioleta. lepši osećaj nisam imao. jeste ono što kažu, KANTA ali zaustavljali su me da ga vide ili se raspitivali za cenu!

Replay

pre 9 godina

Procitao sam podatak da se u jednoj zemlji proda mnogo kabrioleta, u samom vrhu. A verovali ili ne, to je Velika Britanija. :)))
Jedini kabrio koji bih kupio kad bih bio bogat je Mercedes SL.

tuga

pre 9 godina

@mf: neiskustvo govori iz tebe. Kabriolet voziti sa otvorenim krovom po takvom suncu je grzono iskustvo kad te udara sunce u glavu. Cabrio se vozi uvece ili kad je ovakvo vreme napolju,na kratkim relacijama kad je jako sunce. Uvek koristim klimu u gradksim guzvama. Danas su kabrioleti dostupni i nisu vise exkluziva kao nekada. uopste ne razmisljam o drugoj vrsti kola, i kad dodje zima osecam se kao zarobljen kada nemam izbor i moram da ga vozim zatvorenog.

iskustvo

pre 9 godina

Ovde je vecina je videla cabrio samo na slici, s obzirom na komnentare. Kabriolet i nije za sljakere i radnicku klasu,tako da niko ne ocekuje da tovari kacu sa kupusom u njega. A ko vozi kabrio zna koliko zapravo moze da stane svega nazad jer niste ograniceni (ako nije dvosed) krovom,tako da me cesto zovu da prevezem masine,bojlere,merdevine i slicne stvari koje ne stjau u regularan auto,eventualno u karavan. Otvoren krov vozim 60% vremena godisnje ,a prelazim oko 25 ili 30 K KM godisnje. Neko dole kaze kako je bucno. A jok,kupuje kabrio neko da bi mu bilo tiho. Originalno,nema sta. Aposlutna je neistina da cabrio sa platnenim krovom ne moze da se vozi zimi,jer to su viseslojna platna i mnogi ljudi nisu ni svesni da je cabrio u pitanju dok ne dodje prolece i otvoris krov. (ili mislite da su ovi npr u mercedesu ili audiju jednostavno blesavi i ne znaju sta prave?). Cabrio bez problema se vozi 120 kmh sa otvorenim krovom (neki modeli imaju i one difuzore nazad),a to je i ogranicenje brzine kod nas.Moze i vise,potrebno je podici bocna stakla. Kada jednom odete na more ili u prirodu sa otvorenim krovom,shvaticete o cemu je rec. Topla preporuka i za omladince, pojacava seksualnu aktivnost . Nesto vise trose zbog otpora vazduha.

Blake

pre 9 godina

Svi ovi pljuvaci se napricase gluposti, a kabriolet videli na slici:)
Sve ima svoje i svaka roba ima svog kupca. Nekome nema dovoljno mesta za putnike, nekome je mali gepek, pa onda kupite karavan, mini van, kombi, autobus, kamion i tripujte sa staklenim krovom da ste u kabrioletu.
Moj Megan cc ima gepek sa zatvorenim krovom 490L sto smatram odlicnom zapreminom! Ko to svaki dan vozi gepek pun stvari? Kad treba da se natovari ne spustis krov i gotova stvar, a to je jednom u nikad. Kad izadju iz svojih golfova, yugica i puntica mozda pametno nesto i napisu u komentarimao kabrioletima...

yes,mama

pre 9 godina

mene to ne cudi,sve su to i bili manje vise obicni autici sa malo krpe na krovu ili sa pomicnim tvrdim krovom..onaj ko stvarno ceni kabriolet hoce da ima nesto posebno,hoce luksuz,hoce kvalitet,nece masovni produkt,a to uvek ima svoju cenu..

Realista

pre 9 godina

Ako zelite da budete na otvorenom i povezani sa okolinom, ne treba vam kabriolet - vozite se biciklom ili u malo losijem slucaju - motociklom.

Ja

pre 9 godina

Kad sam bio mladji uvek sam hteo da kupim..i kad sam skupio pare za neki megan ili 307 CC trenutak nepaznje i isprevrcem se...nije mi falila dlaka sa glave jer sam bio vezan i auto imao krov a da sam vozio kabria ostao bi na mestu mrtav...tako da taj dogadjaj je i znacio defintivno odustajnje od kabrija.

S21

pre 9 godina

Ima kabrio lepih strana, ali manje nego sto se obicno misli. Kada se kaze da je za lepo vreme, ne misli se na veci deo leta, ubi sunce.

Cia snajka Cia

pre 9 godina

Problem je u klimatskim promenama zbog čega tradicionalna klima ustupa mesto subtropskoj i ekvatorijalnoj, pa se svakodnevno javljaju obilne padavine sa kišama i grmljavinom. E sad po kiši se ne može voziti kabriolet jer ista ulazi u prostor kabine.

blabojzna

pre 9 godina

Voleo bih da posedujem jedan 307 ili 308cc. Mada na trenutnom automobilu imam stakleni krov, sto voznji daje poseban smek i osecaj spustenog krova.

Nexus 5

pre 9 godina

@ja - svi noviji kabrioleti s mekanim krovom, imaju zastitne rol barove koji izlecu prilikom prvrtanja auta. Kod tvrdog krova ti ne treba... svi oni prolaze testove bezbednosti...

Simke

pre 9 godina

Kao vlasnik 308cc mogu reci da je dozivljaj prelep ali sobzirom da mnogi mladi vec sa 20+ imaju decu onda je auto sto se tice mesta neupotrebljiv a kao 2. auto preskup !!!

djura

pre 9 godina

Veliki sam fan karbioleta, iao sam ih 3 u zivotu, 40 godina mi je. Sto se mene licno tice, problem "vetra u kosi", iliti slobodne voznje u prirodi, resavam u zadnje vreme aprilia leonardo skuterom 300cc rotax masinom. Malo stariji model, koji moze da se nadje u super stanju za 1200eu, koji je startniji od 90% kabrioleta koji se voze u Srbiji, dostize 140 km na sat, a po gradu osim osecaja vetra u kosi stizem brze svuda nego bilo kojim kabrioletom, plus parkiram gde hocu. Jednom recju, moje skromno misljenje je das u motorcikli, skuteri pre svega, odneli primat naspram kabrioleta. Dobar kabrio je uglavnom za dvoje, a to resava i dobar motor ili skuter. Pogledajte samo koliko je u svetu povecana prodaja skutera pre svega, koliko novih modela izlazi i onda lakse mozete da razumete smanjivanje cabrio vozila. Premda, ne bi se bunio da imam i cabria, normalno, ali pored dobrog auta koji posedujem i skutera koga obozavam, mislim da bi bilo previse.

Zex1

pre 9 godina

Svakog dana, na putu do posla, kazem hvala Bogu sto ne vozim kabrio! Pa nema dana da ne padne bar 5-6 kamena sa kamiona,kroz siber mi upao u auto... a da ne pricam sto izleti sa sporednog puta pa mi napravi sare blatom do zadnjeg branika...da imam kabria, otvorio bih krov, morao da nosim slem i naocare i svi bi mi se smejali... a ako vozim vise ljudi,kako da ubedim nekog da nosi sve to... ovako, vise ni siber ne otvaram...jos kad ispred tebe dimi ko parnjaca, samo sto izbaca ulje... mozda za par decenija... svidjaju mi se, ali ipak ne bih...

dukiVrs

pre 9 godina

Pa kad vise i ne nude dobre kabriolete kao ni kupee. Mada ko nije treba da proba voznju bez krova. Sad pada cena pezoima i sve ih vise ima, 206 je premali a 307 je taman. Megana cc isto ima sve vise ali to su dizeli a to nije to, zvuk je presudan kod kabria.

transformer

pre 9 godina

@aldebaran
i ja mislim da se ukus onih koji imaju novca promijenio.
ali, njima su suvovi prvi izbor, a dosta onih koji imaju novca za vikend igracke i sl. kupuju klasicne automobile.
npr. austin healey restauriran kosta slicno kao opel cascada, a ferari 348 targa kao audi tt ....
ovo se odnosi na zapad evrope

Vlajko

pre 9 godina

Kabriolet je zarazna stvar. Ako ima tvrdi krov moze i zimi. Doduse ipak je to za drugi ili treci auto. Nisam jos imao targa krov. To me zanima kako je. Ne znam zasto se vise ne prave. Mozda zbog lose aerodinamike jer vetar udara u zadnje staklo

Алија Сиротановић

pre 9 godina

Један коментатор је критиковао оне који који возе "југиће, голфиће и пунтиће", а сва 3 модела су прављена и у кабрио верзији :-D

Tintara

pre 9 godina

Kad vec nemam mogucnosti za svoj stan i krov nad glavom, bar da imam auto sa krovom. Koje cu opet, nadam se, moći priuštiti sa srpskom platom. Na kredit, naravno.

Ja

pre 9 godina

Kad sam bio mladji uvek sam hteo da kupim..i kad sam skupio pare za neki megan ili 307 CC trenutak nepaznje i isprevrcem se...nije mi falila dlaka sa glave jer sam bio vezan i auto imao krov a da sam vozio kabria ostao bi na mestu mrtav...tako da taj dogadjaj je i znacio defintivno odustajnje od kabrija.

m

pre 9 godina

Ko kaze da nisu? Vozim kabrio i uZivam i u ovakvim danima! Samo da je malo visa temperatura i odmah skidam krov :)) ni sunce mi ne treba, samo da vidim nebo i da budem oslobodjen! :))
Divan osecaj! :))

Radovan

pre 9 godina

Generacije tetrisa, video igrica, kajli i brate,znaš,ludilo,brate, znaju samo za zamračena i blindirana vozila.
Ima to veze sa strukturom ličnosti. Pare nisu u pitanju.
Para imaju ko pleve, a širina pogleda na svet i život kao pleva.

Cia snajka Cia

pre 9 godina

Problem je u klimatskim promenama zbog čega tradicionalna klima ustupa mesto subtropskoj i ekvatorijalnoj, pa se svakodnevno javljaju obilne padavine sa kišama i grmljavinom. E sad po kiši se ne može voziti kabriolet jer ista ulazi u prostor kabine.

aut cabrio, aut nihil

pre 9 godina

nikad nisam mogao da se nacudim ljudima koji imaju kabriolet a ne zive u kaliforniji...a meni i da ga poklone ne verujem da bih ikad spustio krov
(mf, 17. oktobar 2014 14:02)
kad bi jednom seo,sam aktivirao transformaciju i provozao auto bez krova, razumeo bi. Vako, kiselo grozdje je ono o cemu pricas.

Blake

pre 9 godina

Svi ovi pljuvaci se napricase gluposti, a kabriolet videli na slici:)
Sve ima svoje i svaka roba ima svog kupca. Nekome nema dovoljno mesta za putnike, nekome je mali gepek, pa onda kupite karavan, mini van, kombi, autobus, kamion i tripujte sa staklenim krovom da ste u kabrioletu.
Moj Megan cc ima gepek sa zatvorenim krovom 490L sto smatram odlicnom zapreminom! Ko to svaki dan vozi gepek pun stvari? Kad treba da se natovari ne spustis krov i gotova stvar, a to je jednom u nikad. Kad izadju iz svojih golfova, yugica i puntica mozda pametno nesto i napisu u komentarimao kabrioletima...

mf

pre 9 godina

@@aut cabrio, aut nihil, tuga

Vozio sam se ja prijatelju u kabriu, najduza relacija 80 km magistralom, prosecna brzina do 120km/h i nista lepo nisam doziveo...pun nos prasine suzne oci, glavobolju celodnevnu, buka nepodnosljiva...a ako smatras da je za voznju od tacke A do tacke B potrebno vozilo i da se u njemu lepo osecas to kabrio sigurno nije...ako se vozis od kafica A do kafica B za to moze da posluzi ali sam prerastao tu fazu odavno

Surovi

pre 9 godina

Imao sam 206 cc,ali sam krov spustao veoma retko.Kada je jako sunce,onda je voznja bez krova ubitacna,tako da je najlepse voziti se tako tek kada sunce zadje.
Prodao sam taj auto zxato sto je beskoristan za bilo sta osim za pokazivanje.Kada mu spustis krov,gepek postaje neupotrebljiv,previse je nizak,a zadnja sedista sluze samo za manju decu ili invalide bez nogu.
Kabrioleti su u sustini beskorisna vozila za pokazivanje i jedini koji bih voleo da trajno posedujem je Mazda mx5.Za sve ostale namene biram bilo koji auto iz srednje klase,jer svi imaju manje ili vise slicne karakeristike (zavisno od klase u koju spadaju i cene),iste servisne turnuse,slicnu cenu odrzavanja i sto je najvaznije ,veoma su dobri.

Zex1

pre 9 godina

Svakog dana, na putu do posla, kazem hvala Bogu sto ne vozim kabrio! Pa nema dana da ne padne bar 5-6 kamena sa kamiona,kroz siber mi upao u auto... a da ne pricam sto izleti sa sporednog puta pa mi napravi sare blatom do zadnjeg branika...da imam kabria, otvorio bih krov, morao da nosim slem i naocare i svi bi mi se smejali... a ako vozim vise ljudi,kako da ubedim nekog da nosi sve to... ovako, vise ni siber ne otvaram...jos kad ispred tebe dimi ko parnjaca, samo sto izbaca ulje... mozda za par decenija... svidjaju mi se, ali ipak ne bih...

djura

pre 9 godina

Veliki sam fan karbioleta, iao sam ih 3 u zivotu, 40 godina mi je. Sto se mene licno tice, problem "vetra u kosi", iliti slobodne voznje u prirodi, resavam u zadnje vreme aprilia leonardo skuterom 300cc rotax masinom. Malo stariji model, koji moze da se nadje u super stanju za 1200eu, koji je startniji od 90% kabrioleta koji se voze u Srbiji, dostize 140 km na sat, a po gradu osim osecaja vetra u kosi stizem brze svuda nego bilo kojim kabrioletom, plus parkiram gde hocu. Jednom recju, moje skromno misljenje je das u motorcikli, skuteri pre svega, odneli primat naspram kabrioleta. Dobar kabrio je uglavnom za dvoje, a to resava i dobar motor ili skuter. Pogledajte samo koliko je u svetu povecana prodaja skutera pre svega, koliko novih modela izlazi i onda lakse mozete da razumete smanjivanje cabrio vozila. Premda, ne bi se bunio da imam i cabria, normalno, ali pored dobrog auta koji posedujem i skutera koga obozavam, mislim da bi bilo previse.

Replay

pre 9 godina

Procitao sam podatak da se u jednoj zemlji proda mnogo kabrioleta, u samom vrhu. A verovali ili ne, to je Velika Britanija. :)))
Jedini kabrio koji bih kupio kad bih bio bogat je Mercedes SL.

tuga

pre 9 godina

@mf: neiskustvo govori iz tebe. Kabriolet voziti sa otvorenim krovom po takvom suncu je grzono iskustvo kad te udara sunce u glavu. Cabrio se vozi uvece ili kad je ovakvo vreme napolju,na kratkim relacijama kad je jako sunce. Uvek koristim klimu u gradksim guzvama. Danas su kabrioleti dostupni i nisu vise exkluziva kao nekada. uopste ne razmisljam o drugoj vrsti kola, i kad dodje zima osecam se kao zarobljen kada nemam izbor i moram da ga vozim zatvorenog.

Aldebaran

pre 9 godina

Kabriolet je izuzetno kul stvar za vožnju, ali krajnje nepraktičan za svakodnevnu upotrebu jer može da se vozi sa zadovoljstvom (ali velikim zadovoljstvom!) samo u određenim uslovima: da ne pada kiša, naravno, da nije previše vrućina, da nije prejako sunce, da nema prejakog vetra i tome slično. Tako da kabriolet dolazi u obzir samo kao drugo ili treće vozilo, kad se čovek uželi čistog meraka vožnje. (Meni je životni i nedostižni san neki restaurirani kabriolet iz 60-ih godina. Recimo, Jaguar Type E ili Corvette Sting Ray, a tek Shelby Cobra! Ma, vrlo bi me usrećio čak i skromni Triumph Spitfire ili MG B!)

Problem je u tome što su oni koji danas imaju para za drugo ili treće vozilo drastično promenili ukus i navike i manje žele kabriolete, a znatno više one ogromne SUV-ove (obavezno crne i sa zatamnjenim staklima!) ili slične skarabudževine za ćelave agresivce i kompleksaše. Njima je mnogo važnije da pokazuju svima oko sebe "moj (SUV) je najveći", nego da uživaju u samotnoj vožnji i prirodi iz otvorenog kabrioleta.

Uostalom, ko od njih ikad poželi da ide u prirodu, kad im je vrh provoda gluvarenje u fensi kafiću i/ili klubu? A i brate, ta "priroda" je mnogo nezgodna, ušljiskaš blatom skupoceni SUV čim siđeš s puta!

Realista

pre 9 godina

Ako zelite da budete na otvorenom i povezani sa okolinom, ne treba vam kabriolet - vozite se biciklom ili u malo losijem slucaju - motociklom.

yes,mama

pre 9 godina

mene to ne cudi,sve su to i bili manje vise obicni autici sa malo krpe na krovu ili sa pomicnim tvrdim krovom..onaj ko stvarno ceni kabriolet hoce da ima nesto posebno,hoce luksuz,hoce kvalitet,nece masovni produkt,a to uvek ima svoju cenu..

dukiVrs

pre 9 godina

Pa kad vise i ne nude dobre kabriolete kao ni kupee. Mada ko nije treba da proba voznju bez krova. Sad pada cena pezoima i sve ih vise ima, 206 je premali a 307 je taman. Megana cc isto ima sve vise ali to su dizeli a to nije to, zvuk je presudan kod kabria.

garavi

pre 9 godina

vozio punta 1 kabrioleta. lepši osećaj nisam imao. jeste ono što kažu, KANTA ali zaustavljali su me da ga vide ili se raspitivali za cenu!

blabojzna

pre 9 godina

Voleo bih da posedujem jedan 307 ili 308cc. Mada na trenutnom automobilu imam stakleni krov, sto voznji daje poseban smek i osecaj spustenog krova.

Byakuya-sama

pre 9 godina

Stvar je prosta, pukla je srenja klasa na oba kontinenta, kabriolet nije 1. auto, već 2. ili 3.

Ovo samo pokazuje da se nema para za te dodatne automobile, jer ovih 400000 nisu Ferari i Porše, već oni kabrioleti od 15000 do 30000.

S21

pre 9 godina

Ima kabrio lepih strana, ali manje nego sto se obicno misli. Kada se kaze da je za lepo vreme, ne misli se na veci deo leta, ubi sunce.

Vlajko

pre 9 godina

Kabriolet je zarazna stvar. Ako ima tvrdi krov moze i zimi. Doduse ipak je to za drugi ili treci auto. Nisam jos imao targa krov. To me zanima kako je. Ne znam zasto se vise ne prave. Mozda zbog lose aerodinamike jer vetar udara u zadnje staklo

iskustvo

pre 9 godina

Ovde je vecina je videla cabrio samo na slici, s obzirom na komnentare. Kabriolet i nije za sljakere i radnicku klasu,tako da niko ne ocekuje da tovari kacu sa kupusom u njega. A ko vozi kabrio zna koliko zapravo moze da stane svega nazad jer niste ograniceni (ako nije dvosed) krovom,tako da me cesto zovu da prevezem masine,bojlere,merdevine i slicne stvari koje ne stjau u regularan auto,eventualno u karavan. Otvoren krov vozim 60% vremena godisnje ,a prelazim oko 25 ili 30 K KM godisnje. Neko dole kaze kako je bucno. A jok,kupuje kabrio neko da bi mu bilo tiho. Originalno,nema sta. Aposlutna je neistina da cabrio sa platnenim krovom ne moze da se vozi zimi,jer to su viseslojna platna i mnogi ljudi nisu ni svesni da je cabrio u pitanju dok ne dodje prolece i otvoris krov. (ili mislite da su ovi npr u mercedesu ili audiju jednostavno blesavi i ne znaju sta prave?). Cabrio bez problema se vozi 120 kmh sa otvorenim krovom (neki modeli imaju i one difuzore nazad),a to je i ogranicenje brzine kod nas.Moze i vise,potrebno je podici bocna stakla. Kada jednom odete na more ili u prirodu sa otvorenim krovom,shvaticete o cemu je rec. Topla preporuka i za omladince, pojacava seksualnu aktivnost . Nesto vise trose zbog otpora vazduha.

Simke

pre 9 godina

Kao vlasnik 308cc mogu reci da je dozivljaj prelep ali sobzirom da mnogi mladi vec sa 20+ imaju decu onda je auto sto se tice mesta neupotrebljiv a kao 2. auto preskup !!!

Алија Сиротановић

pre 9 godina

Један коментатор је критиковао оне који који возе "југиће, голфиће и пунтиће", а сва 3 модела су прављена и у кабрио верзији :-D

transformer

pre 9 godina

@aldebaran
i ja mislim da se ukus onih koji imaju novca promijenio.
ali, njima su suvovi prvi izbor, a dosta onih koji imaju novca za vikend igracke i sl. kupuju klasicne automobile.
npr. austin healey restauriran kosta slicno kao opel cascada, a ferari 348 targa kao audi tt ....
ovo se odnosi na zapad evrope

Nexus 5

pre 9 godina

@ja - svi noviji kabrioleti s mekanim krovom, imaju zastitne rol barove koji izlecu prilikom prvrtanja auta. Kod tvrdog krova ti ne treba... svi oni prolaze testove bezbednosti...

Tintara

pre 9 godina

Kad vec nemam mogucnosti za svoj stan i krov nad glavom, bar da imam auto sa krovom. Koje cu opet, nadam se, moći priuštiti sa srpskom platom. Na kredit, naravno.