Nedelja, 28.09.2014.

12:32

Novi Jeep Cherokee predstavljen u Srbiji

Izvor: B92

Novi Jeep Cherokee predstavljen u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 9 godina

@Aleksandar
Ovo uopste nije pravi terenac, ni blizu. BMW X3 iste snage je jeftiniji za 2.000 evra, a za 3000 evra vise od ovog Jeep-a se dobija xDrive sa 184 ks.

Miki

pre 9 godina

Jedini problem ovde je cena. Auto kao auto je odličan. Problem i pitanje je zašto ovaj auto u Srbiji sa istim nivoom opreme košta skoro 20.000 evra više nego u Americi? Kako to da na primer Hondin CR-V košta praktično isto u Srbiji kao u Americi?

Petar

pre 9 godina

Ja sam isto u Americi kupio V6 benzinac, Limited varijantu, i posle 8 meseci mogu reci da je mnogo bolji nego Audi Q5 koji sam pre toga imao. Normalno, cena u Evropi je nemoguce visoka, prema ovdasnjoj, mada ti evro-modeli imaju duzu garanciju i malo dodatne opreme koje nema ovde. Sam auto je vrlo siguran, ugodan i ima dobre vozne karakteristike i kao sto neko ovde rece ima "Technology Group" opremu koja je bolja od mnogih nemackih modela. Pravo pitanje je koliko ce novi 9-stepeni menjac biti dugotrajan ali bar kod mene sve funkcionise jako dobro. O ukusima se ne raspravlja ali bar meni se od pocetka svideo izgled. Kome se svidja i ima para, ja bih definitivno preporucio Cherokee-a!

SrleBG

pre 9 godina

@ Nemanja,

kao sto zna, drzava Srbija nabija ko zna koliki porez na uvoz stranih automobila. I u Americi ima poreza na strana auta ali samo to sigurno ne pravi razliku od $20.000.

Poredjenja radi, mozda bi bilo dobro uporediti cenu osnovnog modela RR i Criokija u Srbiji.

Paprikar

pre 9 godina

Kada kazu fanovi Fiata Maserati, misli se na prepakovani Krajsler, kada kazu Jeep misli se na prepakovani Fiat (mada sto da ne i GM/Opelovu platformu) i Alfu, a kada kazu inovacije misle dvocilindras kao iz Peglice koji trosi vise nego dva puta veci motor. Sto se ne pohvale kako su prodali dosta TwinAir dvoklipnjaca kao Ford 1.0 Ecoboost?
Zato sto je skup, radi kao da je kosilica, trosi puno i niko nece da je kupi!
Sale na kojoj platformi je 159? Vektra zar ne?
Kada to naucis mozes da popujes ovim strucnjacima.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je toliki problem sa cenom osnovnog modela novog Cherokija od 34000 eura.
Visi nivo opreme sa 4x4 pogonom i jacim dizelom od 170 ks nece biti vise od 41 000 eura kod nas.
Pogledajte malo cenu AudijaQ5 i Bmw X3 sa tim istim motorom i opremom. Kostaju preko 50 000 eura,gospodo.
A kako lepo rece dole Sale, samo su za slikanje u Strahinjica Bana, i to je to.
Ovo je pravi Jeep-ov terenac,po svim testovima koji se obavljaju.,samo luksuzan.
A ovi sto nemaju para ni za osnovni 4x2 pogon,sigurno nece imati ni za 4x4 ,zato bolje da cute. Postoje i Benzinci 2.4 MultiAir2 sa 200 i kusur konja...,pa ko voli...

Safy

pre 9 godina

@sasa: e pa lepo si odbrusio svim ovim "kvazi" poznavaocima. Oni jos uvek zive u nekim ranim 80-im godinama, ali vremena se menjaju. Fiat je kupovinom Chrysler grupe dobio i zvanicno priznanje da su jedna od najboljih kompanija sto se tice inovacija. Uspeli su da spuste potrosnju goriva na minimum sa njihovim MultiJet i MultiAir sistemima pa ih sada SVI u svetu kopiraju. Sto se tice van asfaltnih karakteristika, njima se mogu pribliziti jedino Land Rover Defender i Toyota Land Cruiser, ostali su kako si ti i rekao samo za slikanje u Strahinjica Bana.
Ovde ima dosta "dezurnih" pljuvaca koji sve znaju bez da su nekada seli u neki od kola koje svakodnevno komentarisu, ali da se bar informisu malo pa da i razumem, ovako samo nepotrebno gube vreme piskarajuci sve i svasta...
Treba sebi utuviti u glavu da ovo nije ni projektovano ni proizvedeno za srpsko trziste pa samim tim i cena je takva da moze da zadovolji one koji imaju para i znaju sta kupuju...

Djox

pre 9 godina

Spreda je iskopirani C4 picasso, samo je promenjena maska hladnjaka. http://humster3d.com/wp-content/uploads/2013/05/Citroen_C4_Picasso_2014_600_lq_0001.jpg

Sasa

pre 9 godina

Vi veliki strucnjaci,mozete samo da mrzite uspesnu Fijat grupaciji, ali njima od kako su kupili Chrysler fgrupu(Jeep,Chrysler,Dodge...), ide izvanredno.
Jeep podigao prodaju na nivou svog apsolutnog rekorda u svetu,i ove godine ocekuje obaranje rekorda sa milion prodatih vozila.
Maserati sa novim modelima ima povecanje prodaje od 400 %, a tek stizu noviteti.Chrysler takodje ide gore.
Na scenu sledece godine stupa Alfa Romeo sa modelom Giulia, i Alfeta (velike limuzine).
A onak koji uporedjuje terenske sposobnosti jednog konfekcijskog modela Audi Q5 i Bmw X3 sa ovim Jeep Cherokijem , ocigledno ne zna nista. Uostalom pogledajte testove na youtubu i videcete ko je kralj terenske voznje, a ovi drugi sluze samo za slikanje u Strahinjica Bana.

Ivan

pre 9 godina

To je talijanski dizajn tj. prvi koji je napravljan pod potpunom upravom FIAT-a. Oni pod svaku cijenu žele biti originalni. Tako su i Lanciju upropastili svojim "buljookim" dizajnom. To jednostavno kod većine ljudi ne prolazi. Početni motor je dovoljan za one koji ne žele juriti nego se normalno voziti. Zbog velikog okretnog momenta osjećej u vožnji je daleko bolji nego što govore podaci o ubrzanju do 100 km/h (vjerojatno 12 s).

Nemanja

pre 9 godina

@(SrleBG, 29. septembar 2014 01:12)

E lepo si to rekao, u SAD. A vidis li ti ovde kolko kosta bazna verzija? 35000 evra, ili oko 44000 dolara! Pa da li bi kupio taj auto za te pare, u baznoj verziji, koji nema ni najosnovniji 4x4 pogon, nikakve el sisteme, kozna sedista (a kamoli hladjenje istih), i uz koji pri tom dobijes dizel sa 140 ks, koji do 100 ubrzava za vise od 12s???? I plus, nije nista kvalitetniji (a najverovatnije ce biti i manje pouzdan) od konkurenata, a pad cene ovde mu je neverovatan.
A za iste pare, mozes kupiti sve te konkurente u najboljoj opremi, sa svim sistemima (dobro, ne Evoque i X3, ali ostale da).
Pa reci mi iskreno, da li bi ga ti kupio po toj ceni? Iskreno sumnjam, jer je ovde takav model, kao sto ti imas, verovatno oko 50000 evra, sto ti je oko 63000 dolara. Pa za te pare mozes da kupis sta hoces...

Nenad

pre 9 godina

Pratim i volim automobilizam uopšte... i ovih dana se trudim da ukapiram šta Fiat pokušava? Prave ružne automobile na svim poljima, skupe... obustavljaju proizvodnju (poslednji slucajevi 500L i Panda) čak i tamo gde su kraljevi im se ruše kule od karata (frka u Ferrariju)... a oni srljaju li srljaju! Ovo je odvratno a kao što neko reče košta kao Evok pa 500X koji najavljuju sa okruglim naslonima za glavu??? će verovatno biti promašaj iz tizera se vidi!!!

igi

pre 9 godina

Najruzniji Jeeo ikada,ne bi dao da me neko vidi u njemu.
Boze,sta su mislili kada su OVO pustili u proizvodnju.
Liči na onaj auto sto su ameri izglasali da je najruzniji ikada- Pontiak Astek...ovo mu je mladji brat.I skuplji.

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Motor 2.0 dizel za Jeep Grand Cherokee??? nisam nikada bio ljubitelj ovog auta, ali je on nekada bio nešto kao american muscle sa motorima velike kubikaze. vozio sam jednom ako se dobro sećam ovaj Jeep sa motorom 5.7 litara, negde 1998 god, i imao je fascinantan zvuk. modeli posle su ipak više bili konfekcija. ne sumnjam da ce i ovaj model imati jake motore u ponudi, ali čak i bazni 2.0 dizel sa 140 ks mi nekako ne ide u ovaj automobil.(accord, 28. septembar 2014 14:21)

Imas grand cherokee i cherokee. Ovo je samo cherokee. Pobrkao si modele.

SrleBG

pre 9 godina

Ljudi, ovo je Ciroki a postoji i Grand Ciroki koji je naslednik stare verzije Cirokija. Mozda to zbunjuje ljude....

Zivim u Americi i pre dva meseca sam kupio V6 verziju novog Cirokija. Auto je opremljeno svom mogucom tehnologijom, ide kao zmaj i prava je uzivancija voziti ga.

RR Evoque u Americi kosta $55.000 a Dzip Ciroki kosta $34.000. Uporedjujem dva modela koji imaju iste tehnoloske dodatke: kozna sedista na rashladjivanje , navigaciju, satelitski radio, LED svetla i sl. Prema tome, nema smisla uporedjivati ta dva auta. Ne znam koliko u Evropi kosta RR.

U Americi je Dzip Ciroki u klasi sa Hondom CRV, Mazdom CX-5, Audijem Q5, Tojotom RAV 4, BMW X3 i sl. Niti jedan SUV ne nudi ono sto Ciroki nudi za te pare. Honda CRV je penzos varijanta i ne nudi i najmanji deo tehnoloskih dodataka koje nudi Ciroki, Q5 i X3 su $10.000 skuplji a ne nude sedista na rashladjivanje. Ima toga jos puno.

E sad, Dzip je novim dizajnom dosta rizikovao. Javno mnjenje je svugde podeljeno sto se moze zakljuciti iz ovog clanka. Grand Ciroki je mnogo lepsi ali je takodje $10.000 skuplji.

U svakom slucaju svaka cast FIAT-u na riskantnom potezu jer im se, barem u Americi, skroz isplatio.

Sale

pre 9 godina

Malo razjasnjenje... Ovo nije GRAND Cherokee... Ovo je "obicni" Cherokee... 90-ih taj model je imao 2.5 benzinac (120ks), 4.0 benzinac (180ks) i 2.5 td (oko 120ks)... Tako da je ova ponuda od 140 i 170 ks za taj auto sasvim ok... Imao sam 2.5 benzinac (kupljen nov u salonu) '97. Veliko razocarenje... Jeep nikad vise!!!

Rijad

pre 9 godina

Ma da vi volite ove nove modele..Audi-a npr..sve isto..on se prodaje kao alva u Americi...a za motor ne brinite..ima on u ponudi i motor od 272ks...ko bi to ovde kupio... i samo da znate da je postavio nove stansarde sto se tice offroad-a...

Nemanja

pre 9 godina

35000 za osnovni model sa 4x2 pogonom????? Ubrzanje do 100 za 12 sekundi? Za te pare možete uzeti cx5, crv, rav4, forester u full opremi, sa najjačim motorima... Tu se svaka priča završava, dalje ne bih ni komentarisao...

accord

pre 9 godina

Motor 2.0 dizel za Jeep Grand Cherokee??? nisam nikada bio ljubitelj ovog auta, ali je on nekada bio nešto kao american muscle sa motorima velike kubikaze. vozio sam jednom ako se dobro sećam ovaj Jeep sa motorom 5.7 litara, negde 1998 god, i imao je fascinantan zvuk. modeli posle su ipak više bili konfekcija. ne sumnjam da ce i ovaj model imati jake motore u ponudi, ali čak i bazni 2.0 dizel sa 140 ks mi nekako ne ide u ovaj automobil.

Kole Kings

pre 9 godina

Zanimljiv je i verovatno dobro opremljen ali preskup. Takmiče se sa premijum brendovima , ali još uvek nisu na tom nivou osim po ceni.

Kole Kings

pre 9 godina

Zanimljiv je i verovatno dobro opremljen ali preskup. Takmiče se sa premijum brendovima , ali još uvek nisu na tom nivou osim po ceni.

accord

pre 9 godina

Motor 2.0 dizel za Jeep Grand Cherokee??? nisam nikada bio ljubitelj ovog auta, ali je on nekada bio nešto kao american muscle sa motorima velike kubikaze. vozio sam jednom ako se dobro sećam ovaj Jeep sa motorom 5.7 litara, negde 1998 god, i imao je fascinantan zvuk. modeli posle su ipak više bili konfekcija. ne sumnjam da ce i ovaj model imati jake motore u ponudi, ali čak i bazni 2.0 dizel sa 140 ks mi nekako ne ide u ovaj automobil.

SrleBG

pre 9 godina

Ljudi, ovo je Ciroki a postoji i Grand Ciroki koji je naslednik stare verzije Cirokija. Mozda to zbunjuje ljude....

Zivim u Americi i pre dva meseca sam kupio V6 verziju novog Cirokija. Auto je opremljeno svom mogucom tehnologijom, ide kao zmaj i prava je uzivancija voziti ga.

RR Evoque u Americi kosta $55.000 a Dzip Ciroki kosta $34.000. Uporedjujem dva modela koji imaju iste tehnoloske dodatke: kozna sedista na rashladjivanje , navigaciju, satelitski radio, LED svetla i sl. Prema tome, nema smisla uporedjivati ta dva auta. Ne znam koliko u Evropi kosta RR.

U Americi je Dzip Ciroki u klasi sa Hondom CRV, Mazdom CX-5, Audijem Q5, Tojotom RAV 4, BMW X3 i sl. Niti jedan SUV ne nudi ono sto Ciroki nudi za te pare. Honda CRV je penzos varijanta i ne nudi i najmanji deo tehnoloskih dodataka koje nudi Ciroki, Q5 i X3 su $10.000 skuplji a ne nude sedista na rashladjivanje. Ima toga jos puno.

E sad, Dzip je novim dizajnom dosta rizikovao. Javno mnjenje je svugde podeljeno sto se moze zakljuciti iz ovog clanka. Grand Ciroki je mnogo lepsi ali je takodje $10.000 skuplji.

U svakom slucaju svaka cast FIAT-u na riskantnom potezu jer im se, barem u Americi, skroz isplatio.

Sasa

pre 9 godina

Vi veliki strucnjaci,mozete samo da mrzite uspesnu Fijat grupaciji, ali njima od kako su kupili Chrysler fgrupu(Jeep,Chrysler,Dodge...), ide izvanredno.
Jeep podigao prodaju na nivou svog apsolutnog rekorda u svetu,i ove godine ocekuje obaranje rekorda sa milion prodatih vozila.
Maserati sa novim modelima ima povecanje prodaje od 400 %, a tek stizu noviteti.Chrysler takodje ide gore.
Na scenu sledece godine stupa Alfa Romeo sa modelom Giulia, i Alfeta (velike limuzine).
A onak koji uporedjuje terenske sposobnosti jednog konfekcijskog modela Audi Q5 i Bmw X3 sa ovim Jeep Cherokijem , ocigledno ne zna nista. Uostalom pogledajte testove na youtubu i videcete ko je kralj terenske voznje, a ovi drugi sluze samo za slikanje u Strahinjica Bana.

Sale

pre 9 godina

Malo razjasnjenje... Ovo nije GRAND Cherokee... Ovo je "obicni" Cherokee... 90-ih taj model je imao 2.5 benzinac (120ks), 4.0 benzinac (180ks) i 2.5 td (oko 120ks)... Tako da je ova ponuda od 140 i 170 ks za taj auto sasvim ok... Imao sam 2.5 benzinac (kupljen nov u salonu) '97. Veliko razocarenje... Jeep nikad vise!!!

Nemanja

pre 9 godina

35000 za osnovni model sa 4x2 pogonom????? Ubrzanje do 100 za 12 sekundi? Za te pare možete uzeti cx5, crv, rav4, forester u full opremi, sa najjačim motorima... Tu se svaka priča završava, dalje ne bih ni komentarisao...

igi

pre 9 godina

Najruzniji Jeeo ikada,ne bi dao da me neko vidi u njemu.
Boze,sta su mislili kada su OVO pustili u proizvodnju.
Liči na onaj auto sto su ameri izglasali da je najruzniji ikada- Pontiak Astek...ovo mu je mladji brat.I skuplji.

Safy

pre 9 godina

@sasa: e pa lepo si odbrusio svim ovim "kvazi" poznavaocima. Oni jos uvek zive u nekim ranim 80-im godinama, ali vremena se menjaju. Fiat je kupovinom Chrysler grupe dobio i zvanicno priznanje da su jedna od najboljih kompanija sto se tice inovacija. Uspeli su da spuste potrosnju goriva na minimum sa njihovim MultiJet i MultiAir sistemima pa ih sada SVI u svetu kopiraju. Sto se tice van asfaltnih karakteristika, njima se mogu pribliziti jedino Land Rover Defender i Toyota Land Cruiser, ostali su kako si ti i rekao samo za slikanje u Strahinjica Bana.
Ovde ima dosta "dezurnih" pljuvaca koji sve znaju bez da su nekada seli u neki od kola koje svakodnevno komentarisu, ali da se bar informisu malo pa da i razumem, ovako samo nepotrebno gube vreme piskarajuci sve i svasta...
Treba sebi utuviti u glavu da ovo nije ni projektovano ni proizvedeno za srpsko trziste pa samim tim i cena je takva da moze da zadovolji one koji imaju para i znaju sta kupuju...

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Motor 2.0 dizel za Jeep Grand Cherokee??? nisam nikada bio ljubitelj ovog auta, ali je on nekada bio nešto kao american muscle sa motorima velike kubikaze. vozio sam jednom ako se dobro sećam ovaj Jeep sa motorom 5.7 litara, negde 1998 god, i imao je fascinantan zvuk. modeli posle su ipak više bili konfekcija. ne sumnjam da ce i ovaj model imati jake motore u ponudi, ali čak i bazni 2.0 dizel sa 140 ks mi nekako ne ide u ovaj automobil.(accord, 28. septembar 2014 14:21)

Imas grand cherokee i cherokee. Ovo je samo cherokee. Pobrkao si modele.

Ivan

pre 9 godina

To je talijanski dizajn tj. prvi koji je napravljan pod potpunom upravom FIAT-a. Oni pod svaku cijenu žele biti originalni. Tako su i Lanciju upropastili svojim "buljookim" dizajnom. To jednostavno kod većine ljudi ne prolazi. Početni motor je dovoljan za one koji ne žele juriti nego se normalno voziti. Zbog velikog okretnog momenta osjećej u vožnji je daleko bolji nego što govore podaci o ubrzanju do 100 km/h (vjerojatno 12 s).

Nemanja

pre 9 godina

@(SrleBG, 29. septembar 2014 01:12)

E lepo si to rekao, u SAD. A vidis li ti ovde kolko kosta bazna verzija? 35000 evra, ili oko 44000 dolara! Pa da li bi kupio taj auto za te pare, u baznoj verziji, koji nema ni najosnovniji 4x4 pogon, nikakve el sisteme, kozna sedista (a kamoli hladjenje istih), i uz koji pri tom dobijes dizel sa 140 ks, koji do 100 ubrzava za vise od 12s???? I plus, nije nista kvalitetniji (a najverovatnije ce biti i manje pouzdan) od konkurenata, a pad cene ovde mu je neverovatan.
A za iste pare, mozes kupiti sve te konkurente u najboljoj opremi, sa svim sistemima (dobro, ne Evoque i X3, ali ostale da).
Pa reci mi iskreno, da li bi ga ti kupio po toj ceni? Iskreno sumnjam, jer je ovde takav model, kao sto ti imas, verovatno oko 50000 evra, sto ti je oko 63000 dolara. Pa za te pare mozes da kupis sta hoces...

Nenad

pre 9 godina

Pratim i volim automobilizam uopšte... i ovih dana se trudim da ukapiram šta Fiat pokušava? Prave ružne automobile na svim poljima, skupe... obustavljaju proizvodnju (poslednji slucajevi 500L i Panda) čak i tamo gde su kraljevi im se ruše kule od karata (frka u Ferrariju)... a oni srljaju li srljaju! Ovo je odvratno a kao što neko reče košta kao Evok pa 500X koji najavljuju sa okruglim naslonima za glavu??? će verovatno biti promašaj iz tizera se vidi!!!

Rijad

pre 9 godina

Ma da vi volite ove nove modele..Audi-a npr..sve isto..on se prodaje kao alva u Americi...a za motor ne brinite..ima on u ponudi i motor od 272ks...ko bi to ovde kupio... i samo da znate da je postavio nove stansarde sto se tice offroad-a...

Petar

pre 9 godina

Ja sam isto u Americi kupio V6 benzinac, Limited varijantu, i posle 8 meseci mogu reci da je mnogo bolji nego Audi Q5 koji sam pre toga imao. Normalno, cena u Evropi je nemoguce visoka, prema ovdasnjoj, mada ti evro-modeli imaju duzu garanciju i malo dodatne opreme koje nema ovde. Sam auto je vrlo siguran, ugodan i ima dobre vozne karakteristike i kao sto neko ovde rece ima "Technology Group" opremu koja je bolja od mnogih nemackih modela. Pravo pitanje je koliko ce novi 9-stepeni menjac biti dugotrajan ali bar kod mene sve funkcionise jako dobro. O ukusima se ne raspravlja ali bar meni se od pocetka svideo izgled. Kome se svidja i ima para, ja bih definitivno preporucio Cherokee-a!

Aleksandar

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je toliki problem sa cenom osnovnog modela novog Cherokija od 34000 eura.
Visi nivo opreme sa 4x4 pogonom i jacim dizelom od 170 ks nece biti vise od 41 000 eura kod nas.
Pogledajte malo cenu AudijaQ5 i Bmw X3 sa tim istim motorom i opremom. Kostaju preko 50 000 eura,gospodo.
A kako lepo rece dole Sale, samo su za slikanje u Strahinjica Bana, i to je to.
Ovo je pravi Jeep-ov terenac,po svim testovima koji se obavljaju.,samo luksuzan.
A ovi sto nemaju para ni za osnovni 4x2 pogon,sigurno nece imati ni za 4x4 ,zato bolje da cute. Postoje i Benzinci 2.4 MultiAir2 sa 200 i kusur konja...,pa ko voli...

Paprikar

pre 9 godina

Kada kazu fanovi Fiata Maserati, misli se na prepakovani Krajsler, kada kazu Jeep misli se na prepakovani Fiat (mada sto da ne i GM/Opelovu platformu) i Alfu, a kada kazu inovacije misle dvocilindras kao iz Peglice koji trosi vise nego dva puta veci motor. Sto se ne pohvale kako su prodali dosta TwinAir dvoklipnjaca kao Ford 1.0 Ecoboost?
Zato sto je skup, radi kao da je kosilica, trosi puno i niko nece da je kupi!
Sale na kojoj platformi je 159? Vektra zar ne?
Kada to naucis mozes da popujes ovim strucnjacima.

Miki

pre 9 godina

Jedini problem ovde je cena. Auto kao auto je odličan. Problem i pitanje je zašto ovaj auto u Srbiji sa istim nivoom opreme košta skoro 20.000 evra više nego u Americi? Kako to da na primer Hondin CR-V košta praktično isto u Srbiji kao u Americi?

SrleBG

pre 9 godina

@ Nemanja,

kao sto zna, drzava Srbija nabija ko zna koliki porez na uvoz stranih automobila. I u Americi ima poreza na strana auta ali samo to sigurno ne pravi razliku od $20.000.

Poredjenja radi, mozda bi bilo dobro uporediti cenu osnovnog modela RR i Criokija u Srbiji.

Marko

pre 9 godina

@Aleksandar
Ovo uopste nije pravi terenac, ni blizu. BMW X3 iste snage je jeftiniji za 2.000 evra, a za 3000 evra vise od ovog Jeep-a se dobija xDrive sa 184 ks.

Djox

pre 9 godina

Spreda je iskopirani C4 picasso, samo je promenjena maska hladnjaka. http://humster3d.com/wp-content/uploads/2013/05/Citroen_C4_Picasso_2014_600_lq_0001.jpg

accord

pre 9 godina

Motor 2.0 dizel za Jeep Grand Cherokee??? nisam nikada bio ljubitelj ovog auta, ali je on nekada bio nešto kao american muscle sa motorima velike kubikaze. vozio sam jednom ako se dobro sećam ovaj Jeep sa motorom 5.7 litara, negde 1998 god, i imao je fascinantan zvuk. modeli posle su ipak više bili konfekcija. ne sumnjam da ce i ovaj model imati jake motore u ponudi, ali čak i bazni 2.0 dizel sa 140 ks mi nekako ne ide u ovaj automobil.

Nenad

pre 9 godina

Pratim i volim automobilizam uopšte... i ovih dana se trudim da ukapiram šta Fiat pokušava? Prave ružne automobile na svim poljima, skupe... obustavljaju proizvodnju (poslednji slucajevi 500L i Panda) čak i tamo gde su kraljevi im se ruše kule od karata (frka u Ferrariju)... a oni srljaju li srljaju! Ovo je odvratno a kao što neko reče košta kao Evok pa 500X koji najavljuju sa okruglim naslonima za glavu??? će verovatno biti promašaj iz tizera se vidi!!!

Kole Kings

pre 9 godina

Zanimljiv je i verovatno dobro opremljen ali preskup. Takmiče se sa premijum brendovima , ali još uvek nisu na tom nivou osim po ceni.

Djox

pre 9 godina

Spreda je iskopirani C4 picasso, samo je promenjena maska hladnjaka. http://humster3d.com/wp-content/uploads/2013/05/Citroen_C4_Picasso_2014_600_lq_0001.jpg

Paprikar

pre 9 godina

Kada kazu fanovi Fiata Maserati, misli se na prepakovani Krajsler, kada kazu Jeep misli se na prepakovani Fiat (mada sto da ne i GM/Opelovu platformu) i Alfu, a kada kazu inovacije misle dvocilindras kao iz Peglice koji trosi vise nego dva puta veci motor. Sto se ne pohvale kako su prodali dosta TwinAir dvoklipnjaca kao Ford 1.0 Ecoboost?
Zato sto je skup, radi kao da je kosilica, trosi puno i niko nece da je kupi!
Sale na kojoj platformi je 159? Vektra zar ne?
Kada to naucis mozes da popujes ovim strucnjacima.

igi

pre 9 godina

Najruzniji Jeeo ikada,ne bi dao da me neko vidi u njemu.
Boze,sta su mislili kada su OVO pustili u proizvodnju.
Liči na onaj auto sto su ameri izglasali da je najruzniji ikada- Pontiak Astek...ovo mu je mladji brat.I skuplji.

Ivan

pre 9 godina

To je talijanski dizajn tj. prvi koji je napravljan pod potpunom upravom FIAT-a. Oni pod svaku cijenu žele biti originalni. Tako su i Lanciju upropastili svojim "buljookim" dizajnom. To jednostavno kod većine ljudi ne prolazi. Početni motor je dovoljan za one koji ne žele juriti nego se normalno voziti. Zbog velikog okretnog momenta osjećej u vožnji je daleko bolji nego što govore podaci o ubrzanju do 100 km/h (vjerojatno 12 s).

Nemanja

pre 9 godina

@(SrleBG, 29. septembar 2014 01:12)

E lepo si to rekao, u SAD. A vidis li ti ovde kolko kosta bazna verzija? 35000 evra, ili oko 44000 dolara! Pa da li bi kupio taj auto za te pare, u baznoj verziji, koji nema ni najosnovniji 4x4 pogon, nikakve el sisteme, kozna sedista (a kamoli hladjenje istih), i uz koji pri tom dobijes dizel sa 140 ks, koji do 100 ubrzava za vise od 12s???? I plus, nije nista kvalitetniji (a najverovatnije ce biti i manje pouzdan) od konkurenata, a pad cene ovde mu je neverovatan.
A za iste pare, mozes kupiti sve te konkurente u najboljoj opremi, sa svim sistemima (dobro, ne Evoque i X3, ali ostale da).
Pa reci mi iskreno, da li bi ga ti kupio po toj ceni? Iskreno sumnjam, jer je ovde takav model, kao sto ti imas, verovatno oko 50000 evra, sto ti je oko 63000 dolara. Pa za te pare mozes da kupis sta hoces...

zivcan_neki_lik

pre 9 godina

Motor 2.0 dizel za Jeep Grand Cherokee??? nisam nikada bio ljubitelj ovog auta, ali je on nekada bio nešto kao american muscle sa motorima velike kubikaze. vozio sam jednom ako se dobro sećam ovaj Jeep sa motorom 5.7 litara, negde 1998 god, i imao je fascinantan zvuk. modeli posle su ipak više bili konfekcija. ne sumnjam da ce i ovaj model imati jake motore u ponudi, ali čak i bazni 2.0 dizel sa 140 ks mi nekako ne ide u ovaj automobil.(accord, 28. septembar 2014 14:21)

Imas grand cherokee i cherokee. Ovo je samo cherokee. Pobrkao si modele.

SrleBG

pre 9 godina

Ljudi, ovo je Ciroki a postoji i Grand Ciroki koji je naslednik stare verzije Cirokija. Mozda to zbunjuje ljude....

Zivim u Americi i pre dva meseca sam kupio V6 verziju novog Cirokija. Auto je opremljeno svom mogucom tehnologijom, ide kao zmaj i prava je uzivancija voziti ga.

RR Evoque u Americi kosta $55.000 a Dzip Ciroki kosta $34.000. Uporedjujem dva modela koji imaju iste tehnoloske dodatke: kozna sedista na rashladjivanje , navigaciju, satelitski radio, LED svetla i sl. Prema tome, nema smisla uporedjivati ta dva auta. Ne znam koliko u Evropi kosta RR.

U Americi je Dzip Ciroki u klasi sa Hondom CRV, Mazdom CX-5, Audijem Q5, Tojotom RAV 4, BMW X3 i sl. Niti jedan SUV ne nudi ono sto Ciroki nudi za te pare. Honda CRV je penzos varijanta i ne nudi i najmanji deo tehnoloskih dodataka koje nudi Ciroki, Q5 i X3 su $10.000 skuplji a ne nude sedista na rashladjivanje. Ima toga jos puno.

E sad, Dzip je novim dizajnom dosta rizikovao. Javno mnjenje je svugde podeljeno sto se moze zakljuciti iz ovog clanka. Grand Ciroki je mnogo lepsi ali je takodje $10.000 skuplji.

U svakom slucaju svaka cast FIAT-u na riskantnom potezu jer im se, barem u Americi, skroz isplatio.

Rijad

pre 9 godina

Ma da vi volite ove nove modele..Audi-a npr..sve isto..on se prodaje kao alva u Americi...a za motor ne brinite..ima on u ponudi i motor od 272ks...ko bi to ovde kupio... i samo da znate da je postavio nove stansarde sto se tice offroad-a...

Nemanja

pre 9 godina

35000 za osnovni model sa 4x2 pogonom????? Ubrzanje do 100 za 12 sekundi? Za te pare možete uzeti cx5, crv, rav4, forester u full opremi, sa najjačim motorima... Tu se svaka priča završava, dalje ne bih ni komentarisao...

Safy

pre 9 godina

@sasa: e pa lepo si odbrusio svim ovim "kvazi" poznavaocima. Oni jos uvek zive u nekim ranim 80-im godinama, ali vremena se menjaju. Fiat je kupovinom Chrysler grupe dobio i zvanicno priznanje da su jedna od najboljih kompanija sto se tice inovacija. Uspeli su da spuste potrosnju goriva na minimum sa njihovim MultiJet i MultiAir sistemima pa ih sada SVI u svetu kopiraju. Sto se tice van asfaltnih karakteristika, njima se mogu pribliziti jedino Land Rover Defender i Toyota Land Cruiser, ostali su kako si ti i rekao samo za slikanje u Strahinjica Bana.
Ovde ima dosta "dezurnih" pljuvaca koji sve znaju bez da su nekada seli u neki od kola koje svakodnevno komentarisu, ali da se bar informisu malo pa da i razumem, ovako samo nepotrebno gube vreme piskarajuci sve i svasta...
Treba sebi utuviti u glavu da ovo nije ni projektovano ni proizvedeno za srpsko trziste pa samim tim i cena je takva da moze da zadovolji one koji imaju para i znaju sta kupuju...

Aleksandar

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je toliki problem sa cenom osnovnog modela novog Cherokija od 34000 eura.
Visi nivo opreme sa 4x4 pogonom i jacim dizelom od 170 ks nece biti vise od 41 000 eura kod nas.
Pogledajte malo cenu AudijaQ5 i Bmw X3 sa tim istim motorom i opremom. Kostaju preko 50 000 eura,gospodo.
A kako lepo rece dole Sale, samo su za slikanje u Strahinjica Bana, i to je to.
Ovo je pravi Jeep-ov terenac,po svim testovima koji se obavljaju.,samo luksuzan.
A ovi sto nemaju para ni za osnovni 4x2 pogon,sigurno nece imati ni za 4x4 ,zato bolje da cute. Postoje i Benzinci 2.4 MultiAir2 sa 200 i kusur konja...,pa ko voli...

Miki

pre 9 godina

Jedini problem ovde je cena. Auto kao auto je odličan. Problem i pitanje je zašto ovaj auto u Srbiji sa istim nivoom opreme košta skoro 20.000 evra više nego u Americi? Kako to da na primer Hondin CR-V košta praktično isto u Srbiji kao u Americi?

Sale

pre 9 godina

Malo razjasnjenje... Ovo nije GRAND Cherokee... Ovo je "obicni" Cherokee... 90-ih taj model je imao 2.5 benzinac (120ks), 4.0 benzinac (180ks) i 2.5 td (oko 120ks)... Tako da je ova ponuda od 140 i 170 ks za taj auto sasvim ok... Imao sam 2.5 benzinac (kupljen nov u salonu) '97. Veliko razocarenje... Jeep nikad vise!!!

Sasa

pre 9 godina

Vi veliki strucnjaci,mozete samo da mrzite uspesnu Fijat grupaciji, ali njima od kako su kupili Chrysler fgrupu(Jeep,Chrysler,Dodge...), ide izvanredno.
Jeep podigao prodaju na nivou svog apsolutnog rekorda u svetu,i ove godine ocekuje obaranje rekorda sa milion prodatih vozila.
Maserati sa novim modelima ima povecanje prodaje od 400 %, a tek stizu noviteti.Chrysler takodje ide gore.
Na scenu sledece godine stupa Alfa Romeo sa modelom Giulia, i Alfeta (velike limuzine).
A onak koji uporedjuje terenske sposobnosti jednog konfekcijskog modela Audi Q5 i Bmw X3 sa ovim Jeep Cherokijem , ocigledno ne zna nista. Uostalom pogledajte testove na youtubu i videcete ko je kralj terenske voznje, a ovi drugi sluze samo za slikanje u Strahinjica Bana.

Marko

pre 9 godina

@Aleksandar
Ovo uopste nije pravi terenac, ni blizu. BMW X3 iste snage je jeftiniji za 2.000 evra, a za 3000 evra vise od ovog Jeep-a se dobija xDrive sa 184 ks.

SrleBG

pre 9 godina

@ Nemanja,

kao sto zna, drzava Srbija nabija ko zna koliki porez na uvoz stranih automobila. I u Americi ima poreza na strana auta ali samo to sigurno ne pravi razliku od $20.000.

Poredjenja radi, mozda bi bilo dobro uporediti cenu osnovnog modela RR i Criokija u Srbiji.

Petar

pre 9 godina

Ja sam isto u Americi kupio V6 benzinac, Limited varijantu, i posle 8 meseci mogu reci da je mnogo bolji nego Audi Q5 koji sam pre toga imao. Normalno, cena u Evropi je nemoguce visoka, prema ovdasnjoj, mada ti evro-modeli imaju duzu garanciju i malo dodatne opreme koje nema ovde. Sam auto je vrlo siguran, ugodan i ima dobre vozne karakteristike i kao sto neko ovde rece ima "Technology Group" opremu koja je bolja od mnogih nemackih modela. Pravo pitanje je koliko ce novi 9-stepeni menjac biti dugotrajan ali bar kod mene sve funkcionise jako dobro. O ukusima se ne raspravlja ali bar meni se od pocetka svideo izgled. Kome se svidja i ima para, ja bih definitivno preporucio Cherokee-a!