Subota, 16.08.2014.

17:20

Kia Cee'd Sport Wagon 1.6 GDI LX Dynamic

Izvor: B92

Kia Cee'd Sport Wagon 1.6 GDI LX Dynamic IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Dark horse

pre 9 godina

@duki, što si napričao!

1. Kia ima turbodizel (common rail turbodizel)( motore (http://www.kia.rs/novi_ceed_sw/)
ili http://www.autocar.co.uk/car-review/kia/sportage/first-drives/kia-sportage-1.7-crdi
2. CR je novija tehnologija dizela od prastare TDI i općenito se smatra i boljom, s manjom potrošnjom, jeftinijim servisima itd.

Ti si valjda mislio na benzince, no i tu si u krivu jer Kia i tu ima turbo benzince, Proceed GT (http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Kia-Proceed-GT-vs-Skoda-Octavia-vRS-vs-VW-Golf-GTI-2014-CAR-review/) i neke nove motore u izradi kao ovaj: http://www.kia.ba/news/view/2733

duki

pre 9 godina

Vozac dizelasa se vraca na benzinca samo ako je nekada pre toga imao benzinca pa zna sta moze da ocekuje. Ovi moderniji koji su jos od auto skole zajahali dizela i za drugo ne znaju nikada nece preci na benzinca, prvi i glavni izgovor je potrosnja. Taj prljavi, odvratni, smrdljivi benzin. Ovom modelu fale savremeniji benzinci, sa turbinom, svi su im atmosferci a nikako se ne moze direktno porediti sa turbodizelom, moze sa atmosferskim dizelom (cuveni sdi) ali se ne proizvode godinama.

Dark horse

pre 9 godina

cijena ulaznog Ceed karavana je 15k eura u Hrvatskoj (česte su akcije, kao i svuda vjerojatno), tako da ta priča o skupoći otpada.
Ja vozim Ceeda starog 5.5 godina, i vrlo sam zadovoljan. Oprema odlična )koža, središnji naslon, 6 zvučnika, 6 zračnih jastuka, lumbalna podrška, tj. oslonac za leđa (itd. itd) i ne slažem se s komentarima da to ljudi ne cijene. ne cijene možda oni koji ne znaju ništa o tome i koji žele kupiti jeftino smeće ili pak oni koji su udati i oženjeni za VW ili talijanske aute.
Nije ni važno jer ovi se auti voze praktički do kraja njihovog životnog vijeka.

p.s. - konji znače kad se vozi uzbrdo, to je točno. Nedavno sam, vraćajući se sa Raba, vozio svojeg dosta opterećenog teretom 1.6 benzinca (125 KS) u velebitska brda i itekako mi je značila ta dodatna snaga, iako je možda i više imaju i slabiji dizel motori, obzirom na jači obrtni moment. Benzinci su bolji zato za ravne ceste, gdje do izražaja dolazi njihov duži gas i viši okretaji.

Milanče

pre 9 godina

Ako ćeš ceed sw dizel sa "lajsnicom" oko rama vrata, za to treba "skromnih" oko 23.000 eura po cenovniku :)
Manje košta superb caravan 2.0 TDI u paketu Busines Ambition (koji nema šta nema od opreme), sa daleko moćnijim motorom, koji je uz to i klasa iznad

Rasim

pre 9 godina

Niko ko je osetio čari vožnje sa jačim motorom neće se vratiti na slabiji. Vozači dizela se rado vraćaju na benzin ako ponudi dobre performanse.

P. P.

pre 9 godina

@Milan
nije svima petlovo brdo najviše na koje voze. Ja prelazim preko 30.000km godišnje i muka mi je od vozača koji na usponu obilaze kamion sa nejakim motorom, takvi najčešće prizivaju makazice ili uživaju u vožnji iza FAP-a. Nadam se da spadaš u kulturne vozače koji bar drže odstojanje kad ne mogu obići i ne izazivaju ludake koji obilaze čitave kolone. A što se tiče hjundaievog benzinca 1,4l vozio sam natovaren I30 na bjelašnicu i neka hvala, ja bez 1,6 ne idem u planinu.




Zapravo, trenutno vozim gradski automobil sa motorom 1.2 i 60 KS i - nikakav mi nije poseban poduhvat ni da se popnem na planinu. Pravilna vožnja i nema problema.

Koliko juče, automobili u C segmentu su imali osnovni model sa 60 ili 75 KS (1.200, 1.300, 1.400 kubika), a tek treći po snazi motor je imao 1.600 kubika i 90-100 konja. I već su imali i klimu, i gomilu opreme itd. E, ali u međuvremenu je od autoindustrije brže napredovala razmaženost prosečnog vozača - nažalost ne i vozačko umeće.

mf

pre 9 godina

@@za one kojima su oktani draži od "čađavaca"

dodao bih za one koji nisu lenji da stisnu gas i zavrte obrtaljku a ne da im max. obrtni moment bude dostupan na 1500 0/min, zaboga

Gasha

pre 9 godina

Vozim bas ovakav auto vec pola godine. Utisci su sledeci:
- Prosecna potrosnja posle 13.000km je 7.2, normalne voznje, cesto sa klimom.
- Auto do 3.500 obrtaja ide kao da ima 100ks, preko toga jako dobro ubrzava
- Vise dobro lezi na putu nego sto je udoban
- Sto se ukupnog utiska o prostoru tice nema mu ravnog u klasi
- Besuman u leru, ali na autoputu pocinje da se cuje
- Oprema odlicna, osim flex steer-a koji je besmislen i ne sluzi nicemu
- Hill assist koristan, kocnice fantasticne, upravljanje ok

Ja bih ovaj auto preporucio svakoj porodici sa 2+ dece i to u GDI varijanti, ne bi li se izbegao plivajuci zamajac, DPF, turbina i ostali skupoceni delovi

Milan

pre 9 godina

@pikenrojlo itd
nije svima petlovo brdo najviše na koje voze. Ja prelazim preko 30.000km godišnje i muka mi je od vozača koji na usponu obilaze kamion sa nejakim motorom, takvi najčešće prizivaju makazice ili uživaju u vožnji iza FAP-a. Nadam se da spadaš u kulturne vozače koji bar drže odstojanje kad ne mogu obići i ne izazivaju ludake koji obilaze čitave kolone. A što se tiče hjundaievog benzinca 1,4l vozio sam natovaren I30 na bjelašnicu i neka hvala, ja bez 1,6 ne idem u planinu.

mup

pre 9 godina

Vozio sam se u ovakvom autu 4000km prosle god. po citavoj Evropi i to na zadnjem sedistu. Imam 190cm i sto kila, a na udobnost se nisam pozalio ni jednog trenutka. Motor je dizel 1.6 sa 128ks i automatskim menjacem. Savim dovoljno snage daje motor, ali mu eksplozivnost kastrira matik. Ja volim manuelne menjace, pa mozda zato trazim dlaku u jajetu kada je automatik u pitanju. Potrosnja je po citavoj Evropi bila 6.4, a kada smo sipali gorivo kod nas, popela se na 6.5, sto i nije tako strasno kako sam mislio. Prtljaznik je upotrebljiv i velik, a kada je dobro natovaren na pregibima ljulja kao brodic na nemirnom moru. Ova varijanta sa benzincem GDI je sigurno interesantna, jer je taj sistem prvi proizvodio Micubisi i u Lanseru koji sam vozio se odlicno pokazao. U pravu je komentator koji rece da KIE treba kupovati sa baznom opremom, jer je zaista nerazumno dati preko 20 hiljada evra za auto za koji svako misli da ste ga platili max 1o990.

Vozač

pre 9 godina

@drug DJ @Milan Ukoliko želite ravan pod ispred zadnjih sedišta, Tojota to nudi u svim modelima od Aurisa, preko Korole do Avenzisa i Rav-a 4.Ko god uvek vozi tri osobe pozadi, zna koliko znači ravan pod.

Pikenrojlo Pikenpoposki

pre 9 godina

@Milan
Motor koji je predstavljen je svakako bolja opcija od baznog ciju bi prodaju zabranio iz razloga bezbednosti...
Tako dodjete do izbora modernog dizela kao jedinog prihvatljivog resenja, Hjundai ima u ponudi modetan agregat od 1,7l pa bi bilo interesantno videti koliko kosta ovakav automobil sa ovim motorom.


Šta sve čovek napisa. Otkad je vožnja motora od 100 KS i 137 Nm toliko nebezbedna da bi je trebalo zabraniti?! Kakvo je to razmetanje, da ne napišem nešto gore. Pa, ne tako davno su još taksisti vozili mercedece dizelaše sa beše 55 konja. Koliki treba da bude motor, da bi vožnja bila bezbedna? 2.0? 3.0 V6? I da li neko ko ne zna da vozi uopšte može da bude bezbedan u kolima. Svašta!

Dizel jedino prihvatljiv? Kome? Onome ko prelazi 30.000 km godišnje - da. Meni u kuću neće ući, prelazim 15.000. Nemam para za bacanje, niti želim da nabijam kilometražu da bi mi se isplatio dizel.

RAF

pre 9 godina

@Milan, Doplata 750e gde se dobija automatsko uključivanje farova (sezor za svetla), dvozonski automatski klima uređaj, prednja LED dnevna svetla

@ns bmw, ne znam zasto se sluzis lazima. Najskuplji dizel sa full opremom je 20k evra. Mnogo manje od tvojih navedenih 25k. U ovom istom paketu opreme kosta 15k sa dizelom od 110ks. Odes lepo na sajt i pogledas....

Vozio sam dva ceed, prvu i drugu generaciju i automobili su perfektni. Kada budem imao i porodicu, ovo ce biti auto (SW) koji cu voziti...jednostavno, za te pare je 2 klase ispred konkurencije..

Dikh tu kava

pre 9 godina

Uvek ista priča, ali voistinu vozio i ceed i i30 sa baznim benzincem, i sve, ali nikako da razumem zašto bi ga trebalo zabraniti. Jedino ako manje od 50 kg razlike u korist SW-a čini čudo, pa auto ne može da se pomeri iz mesta.. Ako eksperti kažu da je GDI bolji, onda mora da je bolji. Ja samo znam da je za mene 1.4 bio prilično otkrovenje, iznenađujuće živahan, dobro povlači iz niskih obrtaja, i sve to u gradu. Kakav je na otvorenom, ne znam. Sigurno ne sjajan, ali sumnjam da je za bacanje.
Iz sopstvene perspektive, kad bih kupovao opet novo vozilo, uvek benzinac. Dosta mi je traktora za ceo život. A što se KIA-e ceed tiče, tu dilemu nemam - uvek benzin pre nego dizel. Em je 1.6 CRDi čak i onaj jači sa 128 ks blago govoreći nedefinisan, em je KIA-u najpametnije kupovati što jeftinije, tek onda daje koliko se plati, jer će manje izgubiti na vrednosti, a to je nekom čak i bitno.

Đorđe

pre 9 godina

a ako kupite 1.6crdi sa normalnom opremom, ide cena i do 25k
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ns bmw, 18. avgust 2014 09:40)

1.6 crdi sa opremom kao što je prikazani model je oko 17k.

Milan

pre 9 godina

@ Drug DJ
Hvala za zapazanje, meni je to zaista bitno, tako putujemo 90% vremena i zaista nam je bitna udobnost zadnjih sedista a ona je katastrofa kod 95% auta i iz viseg segmenta. Izuzetak su MPV i neki SUV modeli ali njihove cene krecu od 25k pa navise sto mi je puno. Ja ne bih da potrosim vise od 20k.

Milan

pre 9 godina

vrlo korektno porodicno vozilo. Meni ne bi odgovarala manuelna klima (bio bi interesantan podatak koliko je doplata za automatsku) i motor. Motor koji je predstavljen je svakako bolja opcija od baznog ciju bi prodaju zabranio iz razloga bezbednosti. Turbobenzinci jesu resenje za tecniju voznju ali KIA ih nema u ponudi i apsolutno je netacan podatak da manje trose, ovo se odnosi na sve proizvodjace i realne uslove eksploatacije. Tako dodjete do izbora modernog dizela kao jedinog prihvatljivog resenja, Hjundai ima u ponudi modetan agregat od 1,7l pa bi bilo interesantno videti koliko kosta ovakav automobil sa ovim motorom.

milan

pre 9 godina

evoma lep auto ali mu je enterijer nekako na nivou klase ispod, recimo centralna konzola i instrument tabla su preslikani sa novog RIA. Taj auto posedujem i bukvalno imam isti cd uredjaj i istu instrument tablu kao ovaj auto koji je 50% skuplji.

Drug DJ

pre 9 godina

Ono što ja volim da gledam a ono na šta malo vozača (kupaca) obraća pažnju jeste da novi modeli Ceeda imaju skoro pa ravan pod ispred stražnjih sjedišta. Ogromna je to razlika u odnosu na neka druga auta u bliskim klasama, sa kojim se često Ceed poredi.
Ipak, na zadnjoj klupi nemaju izdjeljena tri sjedišta, već je ono srednje ipak "pomoćno". I pored toga, na starom modelu, meni bez problema na zadnju klupu ide supruga + dvije sjedalice.

Pikenrojlo Pikenpoposki

pre 9 godina

@Milan
Motor koji je predstavljen je svakako bolja opcija od baznog ciju bi prodaju zabranio iz razloga bezbednosti...
Tako dodjete do izbora modernog dizela kao jedinog prihvatljivog resenja, Hjundai ima u ponudi modetan agregat od 1,7l pa bi bilo interesantno videti koliko kosta ovakav automobil sa ovim motorom.


Šta sve čovek napisa. Otkad je vožnja motora od 100 KS i 137 Nm toliko nebezbedna da bi je trebalo zabraniti?! Kakvo je to razmetanje, da ne napišem nešto gore. Pa, ne tako davno su još taksisti vozili mercedece dizelaše sa beše 55 konja. Koliki treba da bude motor, da bi vožnja bila bezbedna? 2.0? 3.0 V6? I da li neko ko ne zna da vozi uopšte može da bude bezbedan u kolima. Svašta!

Dizel jedino prihvatljiv? Kome? Onome ko prelazi 30.000 km godišnje - da. Meni u kuću neće ući, prelazim 15.000. Nemam para za bacanje, niti želim da nabijam kilometražu da bi mi se isplatio dizel.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Uvek ista priča, ali voistinu vozio i ceed i i30 sa baznim benzincem, i sve, ali nikako da razumem zašto bi ga trebalo zabraniti. Jedino ako manje od 50 kg razlike u korist SW-a čini čudo, pa auto ne može da se pomeri iz mesta.. Ako eksperti kažu da je GDI bolji, onda mora da je bolji. Ja samo znam da je za mene 1.4 bio prilično otkrovenje, iznenađujuće živahan, dobro povlači iz niskih obrtaja, i sve to u gradu. Kakav je na otvorenom, ne znam. Sigurno ne sjajan, ali sumnjam da je za bacanje.
Iz sopstvene perspektive, kad bih kupovao opet novo vozilo, uvek benzinac. Dosta mi je traktora za ceo život. A što se KIA-e ceed tiče, tu dilemu nemam - uvek benzin pre nego dizel. Em je 1.6 CRDi čak i onaj jači sa 128 ks blago govoreći nedefinisan, em je KIA-u najpametnije kupovati što jeftinije, tek onda daje koliko se plati, jer će manje izgubiti na vrednosti, a to je nekom čak i bitno.

Gasha

pre 9 godina

Vozim bas ovakav auto vec pola godine. Utisci su sledeci:
- Prosecna potrosnja posle 13.000km je 7.2, normalne voznje, cesto sa klimom.
- Auto do 3.500 obrtaja ide kao da ima 100ks, preko toga jako dobro ubrzava
- Vise dobro lezi na putu nego sto je udoban
- Sto se ukupnog utiska o prostoru tice nema mu ravnog u klasi
- Besuman u leru, ali na autoputu pocinje da se cuje
- Oprema odlicna, osim flex steer-a koji je besmislen i ne sluzi nicemu
- Hill assist koristan, kocnice fantasticne, upravljanje ok

Ja bih ovaj auto preporucio svakoj porodici sa 2+ dece i to u GDI varijanti, ne bi li se izbegao plivajuci zamajac, DPF, turbina i ostali skupoceni delovi

RAF

pre 9 godina

@Milan, Doplata 750e gde se dobija automatsko uključivanje farova (sezor za svetla), dvozonski automatski klima uređaj, prednja LED dnevna svetla

@ns bmw, ne znam zasto se sluzis lazima. Najskuplji dizel sa full opremom je 20k evra. Mnogo manje od tvojih navedenih 25k. U ovom istom paketu opreme kosta 15k sa dizelom od 110ks. Odes lepo na sajt i pogledas....

Vozio sam dva ceed, prvu i drugu generaciju i automobili su perfektni. Kada budem imao i porodicu, ovo ce biti auto (SW) koji cu voziti...jednostavno, za te pare je 2 klase ispred konkurencije..

Đorđe

pre 9 godina

a ako kupite 1.6crdi sa normalnom opremom, ide cena i do 25k
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ns bmw, 18. avgust 2014 09:40)

1.6 crdi sa opremom kao što je prikazani model je oko 17k.

Drug DJ

pre 9 godina

Ono što ja volim da gledam a ono na šta malo vozača (kupaca) obraća pažnju jeste da novi modeli Ceeda imaju skoro pa ravan pod ispred stražnjih sjedišta. Ogromna je to razlika u odnosu na neka druga auta u bliskim klasama, sa kojim se često Ceed poredi.
Ipak, na zadnjoj klupi nemaju izdjeljena tri sjedišta, već je ono srednje ipak "pomoćno". I pored toga, na starom modelu, meni bez problema na zadnju klupu ide supruga + dvije sjedalice.

P. P.

pre 9 godina

@Milan
nije svima petlovo brdo najviše na koje voze. Ja prelazim preko 30.000km godišnje i muka mi je od vozača koji na usponu obilaze kamion sa nejakim motorom, takvi najčešće prizivaju makazice ili uživaju u vožnji iza FAP-a. Nadam se da spadaš u kulturne vozače koji bar drže odstojanje kad ne mogu obići i ne izazivaju ludake koji obilaze čitave kolone. A što se tiče hjundaievog benzinca 1,4l vozio sam natovaren I30 na bjelašnicu i neka hvala, ja bez 1,6 ne idem u planinu.




Zapravo, trenutno vozim gradski automobil sa motorom 1.2 i 60 KS i - nikakav mi nije poseban poduhvat ni da se popnem na planinu. Pravilna vožnja i nema problema.

Koliko juče, automobili u C segmentu su imali osnovni model sa 60 ili 75 KS (1.200, 1.300, 1.400 kubika), a tek treći po snazi motor je imao 1.600 kubika i 90-100 konja. I već su imali i klimu, i gomilu opreme itd. E, ali u međuvremenu je od autoindustrije brže napredovala razmaženost prosečnog vozača - nažalost ne i vozačko umeće.

milan

pre 9 godina

evoma lep auto ali mu je enterijer nekako na nivou klase ispod, recimo centralna konzola i instrument tabla su preslikani sa novog RIA. Taj auto posedujem i bukvalno imam isti cd uredjaj i istu instrument tablu kao ovaj auto koji je 50% skuplji.

Milan

pre 9 godina

@ Drug DJ
Hvala za zapazanje, meni je to zaista bitno, tako putujemo 90% vremena i zaista nam je bitna udobnost zadnjih sedista a ona je katastrofa kod 95% auta i iz viseg segmenta. Izuzetak su MPV i neki SUV modeli ali njihove cene krecu od 25k pa navise sto mi je puno. Ja ne bih da potrosim vise od 20k.

mup

pre 9 godina

Vozio sam se u ovakvom autu 4000km prosle god. po citavoj Evropi i to na zadnjem sedistu. Imam 190cm i sto kila, a na udobnost se nisam pozalio ni jednog trenutka. Motor je dizel 1.6 sa 128ks i automatskim menjacem. Savim dovoljno snage daje motor, ali mu eksplozivnost kastrira matik. Ja volim manuelne menjace, pa mozda zato trazim dlaku u jajetu kada je automatik u pitanju. Potrosnja je po citavoj Evropi bila 6.4, a kada smo sipali gorivo kod nas, popela se na 6.5, sto i nije tako strasno kako sam mislio. Prtljaznik je upotrebljiv i velik, a kada je dobro natovaren na pregibima ljulja kao brodic na nemirnom moru. Ova varijanta sa benzincem GDI je sigurno interesantna, jer je taj sistem prvi proizvodio Micubisi i u Lanseru koji sam vozio se odlicno pokazao. U pravu je komentator koji rece da KIE treba kupovati sa baznom opremom, jer je zaista nerazumno dati preko 20 hiljada evra za auto za koji svako misli da ste ga platili max 1o990.

mf

pre 9 godina

@@za one kojima su oktani draži od "čađavaca"

dodao bih za one koji nisu lenji da stisnu gas i zavrte obrtaljku a ne da im max. obrtni moment bude dostupan na 1500 0/min, zaboga

Dark horse

pre 9 godina

cijena ulaznog Ceed karavana je 15k eura u Hrvatskoj (česte su akcije, kao i svuda vjerojatno), tako da ta priča o skupoći otpada.
Ja vozim Ceeda starog 5.5 godina, i vrlo sam zadovoljan. Oprema odlična )koža, središnji naslon, 6 zvučnika, 6 zračnih jastuka, lumbalna podrška, tj. oslonac za leđa (itd. itd) i ne slažem se s komentarima da to ljudi ne cijene. ne cijene možda oni koji ne znaju ništa o tome i koji žele kupiti jeftino smeće ili pak oni koji su udati i oženjeni za VW ili talijanske aute.
Nije ni važno jer ovi se auti voze praktički do kraja njihovog životnog vijeka.

p.s. - konji znače kad se vozi uzbrdo, to je točno. Nedavno sam, vraćajući se sa Raba, vozio svojeg dosta opterećenog teretom 1.6 benzinca (125 KS) u velebitska brda i itekako mi je značila ta dodatna snaga, iako je možda i više imaju i slabiji dizel motori, obzirom na jači obrtni moment. Benzinci su bolji zato za ravne ceste, gdje do izražaja dolazi njihov duži gas i viši okretaji.

Rasim

pre 9 godina

Niko ko je osetio čari vožnje sa jačim motorom neće se vratiti na slabiji. Vozači dizela se rado vraćaju na benzin ako ponudi dobre performanse.

Dark horse

pre 9 godina

@duki, što si napričao!

1. Kia ima turbodizel (common rail turbodizel)( motore (http://www.kia.rs/novi_ceed_sw/)
ili http://www.autocar.co.uk/car-review/kia/sportage/first-drives/kia-sportage-1.7-crdi
2. CR je novija tehnologija dizela od prastare TDI i općenito se smatra i boljom, s manjom potrošnjom, jeftinijim servisima itd.

Ti si valjda mislio na benzince, no i tu si u krivu jer Kia i tu ima turbo benzince, Proceed GT (http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Kia-Proceed-GT-vs-Skoda-Octavia-vRS-vs-VW-Golf-GTI-2014-CAR-review/) i neke nove motore u izradi kao ovaj: http://www.kia.ba/news/view/2733

Vozač

pre 9 godina

@drug DJ @Milan Ukoliko želite ravan pod ispred zadnjih sedišta, Tojota to nudi u svim modelima od Aurisa, preko Korole do Avenzisa i Rav-a 4.Ko god uvek vozi tri osobe pozadi, zna koliko znači ravan pod.

Milan

pre 9 godina

vrlo korektno porodicno vozilo. Meni ne bi odgovarala manuelna klima (bio bi interesantan podatak koliko je doplata za automatsku) i motor. Motor koji je predstavljen je svakako bolja opcija od baznog ciju bi prodaju zabranio iz razloga bezbednosti. Turbobenzinci jesu resenje za tecniju voznju ali KIA ih nema u ponudi i apsolutno je netacan podatak da manje trose, ovo se odnosi na sve proizvodjace i realne uslove eksploatacije. Tako dodjete do izbora modernog dizela kao jedinog prihvatljivog resenja, Hjundai ima u ponudi modetan agregat od 1,7l pa bi bilo interesantno videti koliko kosta ovakav automobil sa ovim motorom.

Milan

pre 9 godina

@pikenrojlo itd
nije svima petlovo brdo najviše na koje voze. Ja prelazim preko 30.000km godišnje i muka mi je od vozača koji na usponu obilaze kamion sa nejakim motorom, takvi najčešće prizivaju makazice ili uživaju u vožnji iza FAP-a. Nadam se da spadaš u kulturne vozače koji bar drže odstojanje kad ne mogu obići i ne izazivaju ludake koji obilaze čitave kolone. A što se tiče hjundaievog benzinca 1,4l vozio sam natovaren I30 na bjelašnicu i neka hvala, ja bez 1,6 ne idem u planinu.

Milanče

pre 9 godina

Ako ćeš ceed sw dizel sa "lajsnicom" oko rama vrata, za to treba "skromnih" oko 23.000 eura po cenovniku :)
Manje košta superb caravan 2.0 TDI u paketu Busines Ambition (koji nema šta nema od opreme), sa daleko moćnijim motorom, koji je uz to i klasa iznad

duki

pre 9 godina

Vozac dizelasa se vraca na benzinca samo ako je nekada pre toga imao benzinca pa zna sta moze da ocekuje. Ovi moderniji koji su jos od auto skole zajahali dizela i za drugo ne znaju nikada nece preci na benzinca, prvi i glavni izgovor je potrosnja. Taj prljavi, odvratni, smrdljivi benzin. Ovom modelu fale savremeniji benzinci, sa turbinom, svi su im atmosferci a nikako se ne moze direktno porediti sa turbodizelom, moze sa atmosferskim dizelom (cuveni sdi) ali se ne proizvode godinama.

Milan

pre 9 godina

vrlo korektno porodicno vozilo. Meni ne bi odgovarala manuelna klima (bio bi interesantan podatak koliko je doplata za automatsku) i motor. Motor koji je predstavljen je svakako bolja opcija od baznog ciju bi prodaju zabranio iz razloga bezbednosti. Turbobenzinci jesu resenje za tecniju voznju ali KIA ih nema u ponudi i apsolutno je netacan podatak da manje trose, ovo se odnosi na sve proizvodjace i realne uslove eksploatacije. Tako dodjete do izbora modernog dizela kao jedinog prihvatljivog resenja, Hjundai ima u ponudi modetan agregat od 1,7l pa bi bilo interesantno videti koliko kosta ovakav automobil sa ovim motorom.

milan

pre 9 godina

evoma lep auto ali mu je enterijer nekako na nivou klase ispod, recimo centralna konzola i instrument tabla su preslikani sa novog RIA. Taj auto posedujem i bukvalno imam isti cd uredjaj i istu instrument tablu kao ovaj auto koji je 50% skuplji.

duki

pre 9 godina

Vozac dizelasa se vraca na benzinca samo ako je nekada pre toga imao benzinca pa zna sta moze da ocekuje. Ovi moderniji koji su jos od auto skole zajahali dizela i za drugo ne znaju nikada nece preci na benzinca, prvi i glavni izgovor je potrosnja. Taj prljavi, odvratni, smrdljivi benzin. Ovom modelu fale savremeniji benzinci, sa turbinom, svi su im atmosferci a nikako se ne moze direktno porediti sa turbodizelom, moze sa atmosferskim dizelom (cuveni sdi) ali se ne proizvode godinama.

Milan

pre 9 godina

@pikenrojlo itd
nije svima petlovo brdo najviše na koje voze. Ja prelazim preko 30.000km godišnje i muka mi je od vozača koji na usponu obilaze kamion sa nejakim motorom, takvi najčešće prizivaju makazice ili uživaju u vožnji iza FAP-a. Nadam se da spadaš u kulturne vozače koji bar drže odstojanje kad ne mogu obići i ne izazivaju ludake koji obilaze čitave kolone. A što se tiče hjundaievog benzinca 1,4l vozio sam natovaren I30 na bjelašnicu i neka hvala, ja bez 1,6 ne idem u planinu.

Milanče

pre 9 godina

Ako ćeš ceed sw dizel sa "lajsnicom" oko rama vrata, za to treba "skromnih" oko 23.000 eura po cenovniku :)
Manje košta superb caravan 2.0 TDI u paketu Busines Ambition (koji nema šta nema od opreme), sa daleko moćnijim motorom, koji je uz to i klasa iznad

RAF

pre 9 godina

@Milan, Doplata 750e gde se dobija automatsko uključivanje farova (sezor za svetla), dvozonski automatski klima uređaj, prednja LED dnevna svetla

@ns bmw, ne znam zasto se sluzis lazima. Najskuplji dizel sa full opremom je 20k evra. Mnogo manje od tvojih navedenih 25k. U ovom istom paketu opreme kosta 15k sa dizelom od 110ks. Odes lepo na sajt i pogledas....

Vozio sam dva ceed, prvu i drugu generaciju i automobili su perfektni. Kada budem imao i porodicu, ovo ce biti auto (SW) koji cu voziti...jednostavno, za te pare je 2 klase ispred konkurencije..

Pikenrojlo Pikenpoposki

pre 9 godina

@Milan
Motor koji je predstavljen je svakako bolja opcija od baznog ciju bi prodaju zabranio iz razloga bezbednosti...
Tako dodjete do izbora modernog dizela kao jedinog prihvatljivog resenja, Hjundai ima u ponudi modetan agregat od 1,7l pa bi bilo interesantno videti koliko kosta ovakav automobil sa ovim motorom.


Šta sve čovek napisa. Otkad je vožnja motora od 100 KS i 137 Nm toliko nebezbedna da bi je trebalo zabraniti?! Kakvo je to razmetanje, da ne napišem nešto gore. Pa, ne tako davno su još taksisti vozili mercedece dizelaše sa beše 55 konja. Koliki treba da bude motor, da bi vožnja bila bezbedna? 2.0? 3.0 V6? I da li neko ko ne zna da vozi uopšte može da bude bezbedan u kolima. Svašta!

Dizel jedino prihvatljiv? Kome? Onome ko prelazi 30.000 km godišnje - da. Meni u kuću neće ući, prelazim 15.000. Nemam para za bacanje, niti želim da nabijam kilometražu da bi mi se isplatio dizel.

Đorđe

pre 9 godina

a ako kupite 1.6crdi sa normalnom opremom, ide cena i do 25k
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ns bmw, 18. avgust 2014 09:40)

1.6 crdi sa opremom kao što je prikazani model je oko 17k.

Drug DJ

pre 9 godina

Ono što ja volim da gledam a ono na šta malo vozača (kupaca) obraća pažnju jeste da novi modeli Ceeda imaju skoro pa ravan pod ispred stražnjih sjedišta. Ogromna je to razlika u odnosu na neka druga auta u bliskim klasama, sa kojim se često Ceed poredi.
Ipak, na zadnjoj klupi nemaju izdjeljena tri sjedišta, već je ono srednje ipak "pomoćno". I pored toga, na starom modelu, meni bez problema na zadnju klupu ide supruga + dvije sjedalice.

mf

pre 9 godina

@@za one kojima su oktani draži od "čađavaca"

dodao bih za one koji nisu lenji da stisnu gas i zavrte obrtaljku a ne da im max. obrtni moment bude dostupan na 1500 0/min, zaboga

mup

pre 9 godina

Vozio sam se u ovakvom autu 4000km prosle god. po citavoj Evropi i to na zadnjem sedistu. Imam 190cm i sto kila, a na udobnost se nisam pozalio ni jednog trenutka. Motor je dizel 1.6 sa 128ks i automatskim menjacem. Savim dovoljno snage daje motor, ali mu eksplozivnost kastrira matik. Ja volim manuelne menjace, pa mozda zato trazim dlaku u jajetu kada je automatik u pitanju. Potrosnja je po citavoj Evropi bila 6.4, a kada smo sipali gorivo kod nas, popela se na 6.5, sto i nije tako strasno kako sam mislio. Prtljaznik je upotrebljiv i velik, a kada je dobro natovaren na pregibima ljulja kao brodic na nemirnom moru. Ova varijanta sa benzincem GDI je sigurno interesantna, jer je taj sistem prvi proizvodio Micubisi i u Lanseru koji sam vozio se odlicno pokazao. U pravu je komentator koji rece da KIE treba kupovati sa baznom opremom, jer je zaista nerazumno dati preko 20 hiljada evra za auto za koji svako misli da ste ga platili max 1o990.

Dark horse

pre 9 godina

@duki, što si napričao!

1. Kia ima turbodizel (common rail turbodizel)( motore (http://www.kia.rs/novi_ceed_sw/)
ili http://www.autocar.co.uk/car-review/kia/sportage/first-drives/kia-sportage-1.7-crdi
2. CR je novija tehnologija dizela od prastare TDI i općenito se smatra i boljom, s manjom potrošnjom, jeftinijim servisima itd.

Ti si valjda mislio na benzince, no i tu si u krivu jer Kia i tu ima turbo benzince, Proceed GT (http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Kia-Proceed-GT-vs-Skoda-Octavia-vRS-vs-VW-Golf-GTI-2014-CAR-review/) i neke nove motore u izradi kao ovaj: http://www.kia.ba/news/view/2733

Rasim

pre 9 godina

Niko ko je osetio čari vožnje sa jačim motorom neće se vratiti na slabiji. Vozači dizela se rado vraćaju na benzin ako ponudi dobre performanse.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Uvek ista priča, ali voistinu vozio i ceed i i30 sa baznim benzincem, i sve, ali nikako da razumem zašto bi ga trebalo zabraniti. Jedino ako manje od 50 kg razlike u korist SW-a čini čudo, pa auto ne može da se pomeri iz mesta.. Ako eksperti kažu da je GDI bolji, onda mora da je bolji. Ja samo znam da je za mene 1.4 bio prilično otkrovenje, iznenađujuće živahan, dobro povlači iz niskih obrtaja, i sve to u gradu. Kakav je na otvorenom, ne znam. Sigurno ne sjajan, ali sumnjam da je za bacanje.
Iz sopstvene perspektive, kad bih kupovao opet novo vozilo, uvek benzinac. Dosta mi je traktora za ceo život. A što se KIA-e ceed tiče, tu dilemu nemam - uvek benzin pre nego dizel. Em je 1.6 CRDi čak i onaj jači sa 128 ks blago govoreći nedefinisan, em je KIA-u najpametnije kupovati što jeftinije, tek onda daje koliko se plati, jer će manje izgubiti na vrednosti, a to je nekom čak i bitno.

Vozač

pre 9 godina

@drug DJ @Milan Ukoliko želite ravan pod ispred zadnjih sedišta, Tojota to nudi u svim modelima od Aurisa, preko Korole do Avenzisa i Rav-a 4.Ko god uvek vozi tri osobe pozadi, zna koliko znači ravan pod.

P. P.

pre 9 godina

@Milan
nije svima petlovo brdo najviše na koje voze. Ja prelazim preko 30.000km godišnje i muka mi je od vozača koji na usponu obilaze kamion sa nejakim motorom, takvi najčešće prizivaju makazice ili uživaju u vožnji iza FAP-a. Nadam se da spadaš u kulturne vozače koji bar drže odstojanje kad ne mogu obići i ne izazivaju ludake koji obilaze čitave kolone. A što se tiče hjundaievog benzinca 1,4l vozio sam natovaren I30 na bjelašnicu i neka hvala, ja bez 1,6 ne idem u planinu.




Zapravo, trenutno vozim gradski automobil sa motorom 1.2 i 60 KS i - nikakav mi nije poseban poduhvat ni da se popnem na planinu. Pravilna vožnja i nema problema.

Koliko juče, automobili u C segmentu su imali osnovni model sa 60 ili 75 KS (1.200, 1.300, 1.400 kubika), a tek treći po snazi motor je imao 1.600 kubika i 90-100 konja. I već su imali i klimu, i gomilu opreme itd. E, ali u međuvremenu je od autoindustrije brže napredovala razmaženost prosečnog vozača - nažalost ne i vozačko umeće.

Dark horse

pre 9 godina

cijena ulaznog Ceed karavana je 15k eura u Hrvatskoj (česte su akcije, kao i svuda vjerojatno), tako da ta priča o skupoći otpada.
Ja vozim Ceeda starog 5.5 godina, i vrlo sam zadovoljan. Oprema odlična )koža, središnji naslon, 6 zvučnika, 6 zračnih jastuka, lumbalna podrška, tj. oslonac za leđa (itd. itd) i ne slažem se s komentarima da to ljudi ne cijene. ne cijene možda oni koji ne znaju ništa o tome i koji žele kupiti jeftino smeće ili pak oni koji su udati i oženjeni za VW ili talijanske aute.
Nije ni važno jer ovi se auti voze praktički do kraja njihovog životnog vijeka.

p.s. - konji znače kad se vozi uzbrdo, to je točno. Nedavno sam, vraćajući se sa Raba, vozio svojeg dosta opterećenog teretom 1.6 benzinca (125 KS) u velebitska brda i itekako mi je značila ta dodatna snaga, iako je možda i više imaju i slabiji dizel motori, obzirom na jači obrtni moment. Benzinci su bolji zato za ravne ceste, gdje do izražaja dolazi njihov duži gas i viši okretaji.

Gasha

pre 9 godina

Vozim bas ovakav auto vec pola godine. Utisci su sledeci:
- Prosecna potrosnja posle 13.000km je 7.2, normalne voznje, cesto sa klimom.
- Auto do 3.500 obrtaja ide kao da ima 100ks, preko toga jako dobro ubrzava
- Vise dobro lezi na putu nego sto je udoban
- Sto se ukupnog utiska o prostoru tice nema mu ravnog u klasi
- Besuman u leru, ali na autoputu pocinje da se cuje
- Oprema odlicna, osim flex steer-a koji je besmislen i ne sluzi nicemu
- Hill assist koristan, kocnice fantasticne, upravljanje ok

Ja bih ovaj auto preporucio svakoj porodici sa 2+ dece i to u GDI varijanti, ne bi li se izbegao plivajuci zamajac, DPF, turbina i ostali skupoceni delovi

Milan

pre 9 godina

@ Drug DJ
Hvala za zapazanje, meni je to zaista bitno, tako putujemo 90% vremena i zaista nam je bitna udobnost zadnjih sedista a ona je katastrofa kod 95% auta i iz viseg segmenta. Izuzetak su MPV i neki SUV modeli ali njihove cene krecu od 25k pa navise sto mi je puno. Ja ne bih da potrosim vise od 20k.