Subota, 21.06.2014.

23:38

Peugeot 308 1.6 THP 125 Allure

Izvor: B92

Peugeot 308 1.6 THP 125 Allure IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

gg

pre 9 godina

Taman me obradovala ideja da je tabla iznad malog volana, kad tamo obrtomer naopačke, sa desna na levo se diže kazaljka. Koja budalaština! Ceo život vozimo aute sa logičnim izgledom cajgera kad se neko setio da napravi naopako i time baca u nedoumicu vozača, koji inače već intuitivno perifernim vidom konstatuje sve što instrumenti pokazuju. Za ovu nepotrebnu idiotariju će trebati dobar period prilagodjavanja, i sve to opet pravi problem kad se iz takvog auta predje u drugi sa "normalnim" obrtomerom, npr iz privatnog u službeni, eto opet nedoumice i nelagodnosti. Bezveze!!

boris

pre 9 godina

nema nikakve sanse protiv mazde 3 ali ja neznam odakle vam mazda 3 sa 1.5 diesel.. ima 1.5 benzinac.. od diesela samo 2.2 od 150ks 380 Nm i 175ks 420Nm

Pera

pre 9 godina

@ (informisan, pa sludjen, 25. jun 2014 18:00)

S' tim sto su uslovi garancije razliciti i sto ce u Opelu, Veranu i u jos nekim servisima mlade usijane glave da proveravaju rad klime tako sto ce provozati auto gradom na 7000 rpm.

Dex

pre 9 godina

A kakva je usteda goriva, kad recimo Auris sa 1.6 valvematic atmo benzincem trosi istu kolicinu goriva po gradu? Nema nikakve razlike ni na otvorenom putu. Zasto onda placati vise za turbinu i rizikovati skupe kvarove nije mi jasno... turbo benzinci su ISKLJUCIVO dobri kad se voze penzionerski na ispod 2000 obrtaja. Cim se predje 4000 obrtaja, odnosno ako zelite pun snagu, trose i duplo vise u trenutnoj potrosnji nego atmo benzinci. U realnoj voznji jedino gde mozete da iskoristite turbinu kod ovih motora manje zapremine je kad preticete traktor na magistrali a zaboravite da spustite stepen nize. Ako cesto to radite, dicice vam se kosa na glavi od potrosnje. Da, jeste malo lagodniji za voznju ali samo penzos stil kada mozete da ostvarite oko 5% manju potrosnju od atmo benzinca.

pčelica Pavo

pre 9 godina

Lepota je u oku posmatrača, tako da ne postoje argumenti na temu šta je nekome lepše. Postoje samo emocije i nema mesta da se tupe zubi da li je lepši ovaj pežo, mazda 3 ili nešto drugo.Ja nisam od onih koji kupuje kola na bazi emotivnog doživljaja dizajna. Može ta mazda 3 da mi se dizajnerski dopada, kao što mi se i dopada,ali ona za mene ima objektivne nedostatke,koji su neoprostivi za stvar koja nija stvorena da je koristim 2 sata ili 2 dana, a košta me dosta (pa moguće i dosta preko 20.000 eura). Naravno,ni ovaj 308 nije idealan,ni bilo šta drugo. Ali, šta je idealno i presudono? Kodo dizajn? Ili, taj najavljeni novi sky aktiv mazdin 1.5 dizel sa 250 Nm. On će da se „nosi“ sa novim 1.6 dizelima ( a ima ih već bar 5-6 sa momentom od 300-320 Nm )?

Toto

pre 9 godina

I ja bih radije da komande klime i ventilacije budu hardverske a ne softverske. Spolja gledano auto ima neki previse suzdrzan dizajn, neubedljiv i oprezan. Ne lici mi da ce neko ko nikada nije vozio Peugeot da se odluci bas za njega. Nekako je okrenut postojecim vlasnicima. Treba bas da ga volis da bi dao (prilicno velike) pare za 308. Iznutra deluje lepo, ako zanemarimo onaj funkcionalni failure za ekranom.

Cena definitivno mora da ide dole, benzinac od 125 ks (jos sa motorom koji ne ispunjava Euro6 normu), kosta kao i Audi A3 iste snage. Prosto nije mi jasno odakle im ideja da gadjaju tako visoko.

Za kraj, buduci da se rubrika zove Vozili smo, ocekivao sam neke impresije u voznji, lezanje, da li je volan zaista lose postavljen i kako lezi u ruci, kakva je udobnost pozadi, ponasanje u krivinama, prelazak preko neravnina... Ovako kao da su isprepisivali tehnicke podatke i pogledali ga u salonu.

nikolas

pre 9 godina

Sto neko rece da suvise lici na golfa i nema "ono" sto smo navikli od francuza...uporedite dizajn sa mazdom 3...pa smesno ili cak astrom koja je na trzistu vise od 4 godine!!!nebo i zemlja!

glas Malih

pre 9 godina

super izgleda ali zaostaje za Mazdom 3-4 godine.....
o ceni ne vredi pricat i kad se Verano ugradi do te mere da je cena ista kao Mazde 3....

informisan, pa sludjen

pre 9 godina

@G g g g g
Ako uložiš najviše pola dana,saznaćeš da cena redovnog servisa za HDI košta isto koliko i redovan servis za renoov 1.6 DCI, opelov 1.6 CDTI,hondin 1.6 dizel,BMW 1.6 dizel,oktavija dizel,Fiat 500L 1.6 dizel,KIA i Hyundai 1.6 dizel.Ja proverevao,svima je oko 200 EUR-a (plus-minus 10 EUR ),vremenski interval je isti (godina),a slični su i intervali po "kilometraži" ( tj. 15.000 km, osim honde i BMW-a – 10.000 km, Fiata – 20.000 km i delom opela ( on ima jako „složen račun“ ). Pežo tu uopšte negativno ne odskače.
Recimo, DPF za opelov 1.6 CDTI košta oko 2.150, a za škodu slično, dok je za HDI značajno manje ( što on "kompenzuje" troškom za "aditiv", oko 200 eur na svakih 120 kkm). A svima se DPF "kad-tad" menja ( kada dostigne zasićenje 75% ).
Vlasnik benzinca će ti reći da filter goriva za dizele jeste skup ( i jeste) ili da "veliki servis" za škodu 2.0 TDI košta oko 70.000 dinara, a vlasnik dizela će reći da ni svećice više nisu jeftine ( za civica 1.8, jedna košta 3.200 dinara ) ili da beznici i nemaju filter goriva, a da im "redovan servis" košta kao da je dizel ( što je skoro pa istina 100% ) ili da "veliki servis" za 1.4 TSI košta oko 10% više nego za 2.0 TDI.
Ali, generalno, sve je tu manje više slično i to ne treba da presudi.
Naravno, o ukusima se ne raspravlja i kome se mazda dopada, treba da je kupi. Sve je ( nekome ) stvar „ukusa“

japanac

pre 9 godina

Lepsi je uzivo nego na slikama, ali kao sto sam i ranije rekao prethodni model je bio mnogo atraktivniji i originalniji od sadasnjeg...

Milan

pre 9 godina

dukiVrs@ Sta to znaci da samo HDI motori dolaze u obzir? Ok, ti volis dizela, ali valjda si informisan da isto tako neki vole benzinca i za zivu glavu ne bi kupili dizelasa. Znam, ti bi auto od lupam 18-20.000 eura, ali da trosi 3 litre, ali to ne ide jedno sa drugim, ko ima te pare za auto, tag nije briga jel mu auto trosi 6 ili 8l u proseku.Ja trenutno vozim Insigniu staru 3 godine 2.0 dizelasa sa 131ks i zakleo sam se da sledeci auto u toj srednjoj visoj klasi ce mi biti ili opet Insignia ali benzinac 1.4 turbo sa 140ks ili 1.6 turbo sa 170 konja ili nova Mazda 6 2.0 benzinac bilo sa 145 ili 165ks. Znas zasto? Sad sam prvi put u zivotu kupio dizelasa i nikad vise, jednostavno taj osecaj kad vozis benzinca je neponovljiv, ali ajde reko da probam i pokajao sam se debelo. Prijatelj trenutno vozi novu Mazdu 6 2.0/145ks i licno sam provozao i odusevio se autom i motorom, a njegov na otvorenom podesen na 130km/h trosi 6,6, a moja Insignia dizel 6,2, dok u gradu Mazda do 9, moj 8, razlika nikakva za novncanik, ali benzin je benzin.

....

pre 9 godina

ne znam zasto ste svi napali klimu... tj. kontrolu iste... sednes u auto, upalis ga podesis jednom na 22, ili koliko god i vise nista ne diras... ja mislim da kod sebe u autu, nisam automatski rezim klime ugasio vec godinu dana... i nemam potrebe... jedino taj volan nizak malo

justin

pre 9 godina

Zvao sam servis da proverim neku polovnu ponudu 308ce-benzin 1.6(istoriju servisa)
Dobio sam odgovor da zaboravim taj motor I gledam Dizel ili ću se sa kolima preseliti u Servis!

G g g g g

pre 9 godina

Posto planiram kupovinu novog automobila par stvari koje sam zapazio:

- volan kada podesite u polozaj koji vam odgovara zaklanja bar deo instrument table
- resenje za klimu je estetski za pohvalu i komande klime se pale cim dotaknete ekran ali odziv kasni i to drasticno skrece paznju sa puta sto je po meni neprihvatljivo, mozda bi se covek vremenom prilagodio bolje
- novi motori koji dolaze deluju fino na papiru
- auto izgleda i deluje zaista kvalitetno!
- servis je ocaj!
- garancija i cene rezervnih delova su ocaj takodje! Dranje.

I na kraju kada i preko tih nekih stvari pregrmite a preko loseg servisa pri kupovini novog automobila nbe treba pregrmeti ni pod razno pogledate konkurenciju i vidite da za isti novac imate jednu Mazdu 3 koja je bolja, jos kada dobije novi 1,5 skyactiv dizel sa robotizovanim menjacem koji ce biti oko hiljadu evra izbor je jasan.

Volim Francuska vozila ali pored ovih bednih, nepouzdanih servisa u Srbiji i ovolikih cena (pa marze su im preko 40 odsto) covek mora biti opcinjen da bi kupio njihov auto.

SuperS

pre 9 godina

Navedene cene, koje stoje i na zvaničnom sajtu, nemaju veze sa životom. Ko po tim cenama kupi, stvarno nema problema sa parama. Probajte, tražite i videćete da može ići i do 10% dole!

Kole

pre 9 godina

Auto lepo izgleda i posle prošle ružne trista osmice ovaj je mnogo lepši. Ali me mnogo nervira što su većinu kontrola prebacili na ekran. Svaki put moraš da skrećeš pogled sa puta da bi podesio temperaturu i uradio bilo šta.

Over And Out

pre 9 godina

Peugeot je bila poslednja marka automobila proizvedenog u Evropi koju sam vozio.
Dobro se pokazao, i za razliku od "Njemačko auto" bio je mnogo udobniji, ergonomski logičniji, lakši za održavanje sa manje kvarova i pristupačnijim tržištem rezervnih delova.
Mislim da je u slučaju ovog modela cena automobila malo viša, ali to je moj subjektivni utisak koji ne mora da bude merodavan.

klop

pre 9 godina

Na BG CARSHOW-u sam mlao detaljnije gledao ovaj Pežo I neki moj zaključak je sledeći:
1. Instrument tabla I volan nisu tako loši kako sam mislio, mada klasika je klasika.
2. Sedenje na prednjim sedištima OK.
3. Tač skrin u redu ali kao I što ostali primećuju treba dosta gledati u ekran za pojedine komande, što odvlači pažnju od bitnijih stvari
4. Sedenje na zadnjim sedištima - blago rečeno KATASTROFA, ako niste dete ili sitnije građe. Kratak sedalni deo, noge se ne mogu podvući pod prednje sedište, prostor za kolena mali ....
5. Znam da je nov proizvod ali CENA katastrofa.
6. Alternativa I to jeftinija TOYOTA Auris/Corolla, ŠKODA Octavia, MAZDA 3 ...
7. Dizajnu fali "francuski potpis", treba mu "ono nešto" što imaju npr. KIA I MAZDA

Hm

pre 9 godina

U tekstu samo reci hvale. Meni se licno ne svidja zvuk menjaca kad ubacujem u brzinu i upravljanje klimom na ovom touch ekranu, gde moram da spustim pogled po 10 puta dok konacno ukljucim i namestim temperaturu. Ima jos sitnica, ali ove dve stvari su mi neprihvatljive, naravno uz cenu. Atmosferski benzinac sa 3 cilindra, pa kome to jos treba na ovolikom autu, a turbo benzinac je preskup, tako da je po meni dizel isplativija kupovina.

itizaj

pre 9 godina

U principu automobil po meni ne izgleda loše a i materijali u unutrašnjosti su veoma kvalitetni ali ovaj prokleti volan koji mi nekako "sedi" u krilu dok vozim je stvar na koju nikako ne mogu da se naviknem.Možda je problem u meni ali mi i dalje nije jasno šta su hteli da postignu sa ovim,ko god je viši od 185 se oseća kao da vozi trotinet...

Dejan

pre 9 godina

Sad u ringu protiv Mazde 3, uzeo bih Mazdu ...
308 je ciljao Golfa i pogodio ga je u srce ali tu iza ćoška ga čekaju Mazda, novi Reno ...
Ne shvatam zašto sav taj kvalitet o kom se priča nisu dali sa prošlom 308-icom, ovako ccc ...
Volan je za pohvalu ...
ajd nek mu je sa srećom ali ja ga neću isuviše je Nemački uštogljen i nadrndan, bez emocija - čak ih i Skandinavski modeli imaju

dukiVrs

pre 9 godina

Samo HDI dolazi u obzir. Svakoj zenskoj osobi kojoj sam pokazao ovaj auto i rekao koji je model u pitanju dobio sam odgovor da to uopste ne lici na Peugeot, Peugeot je uvek malo odskakao dizajnom i imao veliku prodju kod zenskog dela 'publike', sa 208-com je druga prica. Prethodna generacija 308 modela je veoma udoban auto i to me je pozitivno iznenadilo, svabe nikad nece dostici taj nivo komfora a konkretno taj model je bio u jakom paketu (sve sem koze) i sa 17" felnama. Nadam se da je udobnost karakteristika i ovog modela. Jos jedna zamerka ide na komande klime, razumem ja avangardnost ali za par dugmica nece svet propasti, sta ako softver zabode pa komande klime postanu neupotrebljive!? Kod 208-ce je to bolje reseno.

pčelica Pavo

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem čemu „test“ motora koga za par meseci (čim stupi na snagu EURO 6) uopšte neće biti u ponudi ( kao što neće postojati ni 1.6 THP od 156 ili 1.6e-HDI od 92 i 115 ks)), već će postojati samo 1.2 e-THP sa 110 i 130 ks i 1.6 THP od 165 ks ) i BlueHDI od 100, 120 i 150 ks ). Dok svuda u okruženju vi već imate cenovnik i ponudu za novi 308 SW ( sa svim tim novim motorima ) i za 308 HB sa novim motorima, „Verano“ nama još uvek „nudi“ stare ( i delom potpuno prevazidjene ) motore ( koji su „gutači goriva“ u starim bezinskim verzijama) a novi 308 SW uopšte i nema u ponudi (njima i na sajtu „visi“ cenovnik za stari 308 SW,koji se više i ne proizvodi već par meseci). Teška sramota. Ako neće da rade posao, neka to prepuste nekome ko hoće, jer mislim da ipak ima ljudi koji bi možda voleli ili razmislili da kupe novi pežo. Pri tome, cene opcija nude po bezobrazno visokim cenama, ubedljivo najvišim u našem okruženju ( a šire da i ne pominjem )

biggi

pre 9 godina

Slabi turbo motori za svoju kubikazu. Pa neki atmosferci iste zapremine imaju vise konja od ovih motora. Sa druge strane mi se svidja unutrasnji minimalisticki izgled, ali sam citao da softver nije bas najbolje odradjen na glavnom ekranu.

pčelica Pavo

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem čemu „test“ motora koga za par meseci (čim stupi na snagu EURO 6) uopšte neće biti u ponudi ( kao što neće postojati ni 1.6 THP od 156 ili 1.6e-HDI od 92 i 115 ks)), već će postojati samo 1.2 e-THP sa 110 i 130 ks i 1.6 THP od 165 ks ) i BlueHDI od 100, 120 i 150 ks ). Dok svuda u okruženju vi već imate cenovnik i ponudu za novi 308 SW ( sa svim tim novim motorima ) i za 308 HB sa novim motorima, „Verano“ nama još uvek „nudi“ stare ( i delom potpuno prevazidjene ) motore ( koji su „gutači goriva“ u starim bezinskim verzijama) a novi 308 SW uopšte i nema u ponudi (njima i na sajtu „visi“ cenovnik za stari 308 SW,koji se više i ne proizvodi već par meseci). Teška sramota. Ako neće da rade posao, neka to prepuste nekome ko hoće, jer mislim da ipak ima ljudi koji bi možda voleli ili razmislili da kupe novi pežo. Pri tome, cene opcija nude po bezobrazno visokim cenama, ubedljivo najvišim u našem okruženju ( a šire da i ne pominjem )

Milan

pre 9 godina

dukiVrs@ Sta to znaci da samo HDI motori dolaze u obzir? Ok, ti volis dizela, ali valjda si informisan da isto tako neki vole benzinca i za zivu glavu ne bi kupili dizelasa. Znam, ti bi auto od lupam 18-20.000 eura, ali da trosi 3 litre, ali to ne ide jedno sa drugim, ko ima te pare za auto, tag nije briga jel mu auto trosi 6 ili 8l u proseku.Ja trenutno vozim Insigniu staru 3 godine 2.0 dizelasa sa 131ks i zakleo sam se da sledeci auto u toj srednjoj visoj klasi ce mi biti ili opet Insignia ali benzinac 1.4 turbo sa 140ks ili 1.6 turbo sa 170 konja ili nova Mazda 6 2.0 benzinac bilo sa 145 ili 165ks. Znas zasto? Sad sam prvi put u zivotu kupio dizelasa i nikad vise, jednostavno taj osecaj kad vozis benzinca je neponovljiv, ali ajde reko da probam i pokajao sam se debelo. Prijatelj trenutno vozi novu Mazdu 6 2.0/145ks i licno sam provozao i odusevio se autom i motorom, a njegov na otvorenom podesen na 130km/h trosi 6,6, a moja Insignia dizel 6,2, dok u gradu Mazda do 9, moj 8, razlika nikakva za novncanik, ali benzin je benzin.

Toto

pre 9 godina

I ja bih radije da komande klime i ventilacije budu hardverske a ne softverske. Spolja gledano auto ima neki previse suzdrzan dizajn, neubedljiv i oprezan. Ne lici mi da ce neko ko nikada nije vozio Peugeot da se odluci bas za njega. Nekako je okrenut postojecim vlasnicima. Treba bas da ga volis da bi dao (prilicno velike) pare za 308. Iznutra deluje lepo, ako zanemarimo onaj funkcionalni failure za ekranom.

Cena definitivno mora da ide dole, benzinac od 125 ks (jos sa motorom koji ne ispunjava Euro6 normu), kosta kao i Audi A3 iste snage. Prosto nije mi jasno odakle im ideja da gadjaju tako visoko.

Za kraj, buduci da se rubrika zove Vozili smo, ocekivao sam neke impresije u voznji, lezanje, da li je volan zaista lose postavljen i kako lezi u ruci, kakva je udobnost pozadi, ponasanje u krivinama, prelazak preko neravnina... Ovako kao da su isprepisivali tehnicke podatke i pogledali ga u salonu.

klop

pre 9 godina

Na BG CARSHOW-u sam mlao detaljnije gledao ovaj Pežo I neki moj zaključak je sledeći:
1. Instrument tabla I volan nisu tako loši kako sam mislio, mada klasika je klasika.
2. Sedenje na prednjim sedištima OK.
3. Tač skrin u redu ali kao I što ostali primećuju treba dosta gledati u ekran za pojedine komande, što odvlači pažnju od bitnijih stvari
4. Sedenje na zadnjim sedištima - blago rečeno KATASTROFA, ako niste dete ili sitnije građe. Kratak sedalni deo, noge se ne mogu podvući pod prednje sedište, prostor za kolena mali ....
5. Znam da je nov proizvod ali CENA katastrofa.
6. Alternativa I to jeftinija TOYOTA Auris/Corolla, ŠKODA Octavia, MAZDA 3 ...
7. Dizajnu fali "francuski potpis", treba mu "ono nešto" što imaju npr. KIA I MAZDA

G g g g g

pre 9 godina

Posto planiram kupovinu novog automobila par stvari koje sam zapazio:

- volan kada podesite u polozaj koji vam odgovara zaklanja bar deo instrument table
- resenje za klimu je estetski za pohvalu i komande klime se pale cim dotaknete ekran ali odziv kasni i to drasticno skrece paznju sa puta sto je po meni neprihvatljivo, mozda bi se covek vremenom prilagodio bolje
- novi motori koji dolaze deluju fino na papiru
- auto izgleda i deluje zaista kvalitetno!
- servis je ocaj!
- garancija i cene rezervnih delova su ocaj takodje! Dranje.

I na kraju kada i preko tih nekih stvari pregrmite a preko loseg servisa pri kupovini novog automobila nbe treba pregrmeti ni pod razno pogledate konkurenciju i vidite da za isti novac imate jednu Mazdu 3 koja je bolja, jos kada dobije novi 1,5 skyactiv dizel sa robotizovanim menjacem koji ce biti oko hiljadu evra izbor je jasan.

Volim Francuska vozila ali pored ovih bednih, nepouzdanih servisa u Srbiji i ovolikih cena (pa marze su im preko 40 odsto) covek mora biti opcinjen da bi kupio njihov auto.

Hm

pre 9 godina

U tekstu samo reci hvale. Meni se licno ne svidja zvuk menjaca kad ubacujem u brzinu i upravljanje klimom na ovom touch ekranu, gde moram da spustim pogled po 10 puta dok konacno ukljucim i namestim temperaturu. Ima jos sitnica, ali ove dve stvari su mi neprihvatljive, naravno uz cenu. Atmosferski benzinac sa 3 cilindra, pa kome to jos treba na ovolikom autu, a turbo benzinac je preskup, tako da je po meni dizel isplativija kupovina.

....

pre 9 godina

ne znam zasto ste svi napali klimu... tj. kontrolu iste... sednes u auto, upalis ga podesis jednom na 22, ili koliko god i vise nista ne diras... ja mislim da kod sebe u autu, nisam automatski rezim klime ugasio vec godinu dana... i nemam potrebe... jedino taj volan nizak malo

Dejan

pre 9 godina

Sad u ringu protiv Mazde 3, uzeo bih Mazdu ...
308 je ciljao Golfa i pogodio ga je u srce ali tu iza ćoška ga čekaju Mazda, novi Reno ...
Ne shvatam zašto sav taj kvalitet o kom se priča nisu dali sa prošlom 308-icom, ovako ccc ...
Volan je za pohvalu ...
ajd nek mu je sa srećom ali ja ga neću isuviše je Nemački uštogljen i nadrndan, bez emocija - čak ih i Skandinavski modeli imaju

Over And Out

pre 9 godina

Peugeot je bila poslednja marka automobila proizvedenog u Evropi koju sam vozio.
Dobro se pokazao, i za razliku od "Njemačko auto" bio je mnogo udobniji, ergonomski logičniji, lakši za održavanje sa manje kvarova i pristupačnijim tržištem rezervnih delova.
Mislim da je u slučaju ovog modela cena automobila malo viša, ali to je moj subjektivni utisak koji ne mora da bude merodavan.

SuperS

pre 9 godina

Navedene cene, koje stoje i na zvaničnom sajtu, nemaju veze sa životom. Ko po tim cenama kupi, stvarno nema problema sa parama. Probajte, tražite i videćete da može ići i do 10% dole!

informisan, pa sludjen

pre 9 godina

@G g g g g
Ako uložiš najviše pola dana,saznaćeš da cena redovnog servisa za HDI košta isto koliko i redovan servis za renoov 1.6 DCI, opelov 1.6 CDTI,hondin 1.6 dizel,BMW 1.6 dizel,oktavija dizel,Fiat 500L 1.6 dizel,KIA i Hyundai 1.6 dizel.Ja proverevao,svima je oko 200 EUR-a (plus-minus 10 EUR ),vremenski interval je isti (godina),a slični su i intervali po "kilometraži" ( tj. 15.000 km, osim honde i BMW-a – 10.000 km, Fiata – 20.000 km i delom opela ( on ima jako „složen račun“ ). Pežo tu uopšte negativno ne odskače.
Recimo, DPF za opelov 1.6 CDTI košta oko 2.150, a za škodu slično, dok je za HDI značajno manje ( što on "kompenzuje" troškom za "aditiv", oko 200 eur na svakih 120 kkm). A svima se DPF "kad-tad" menja ( kada dostigne zasićenje 75% ).
Vlasnik benzinca će ti reći da filter goriva za dizele jeste skup ( i jeste) ili da "veliki servis" za škodu 2.0 TDI košta oko 70.000 dinara, a vlasnik dizela će reći da ni svećice više nisu jeftine ( za civica 1.8, jedna košta 3.200 dinara ) ili da beznici i nemaju filter goriva, a da im "redovan servis" košta kao da je dizel ( što je skoro pa istina 100% ) ili da "veliki servis" za 1.4 TSI košta oko 10% više nego za 2.0 TDI.
Ali, generalno, sve je tu manje više slično i to ne treba da presudi.
Naravno, o ukusima se ne raspravlja i kome se mazda dopada, treba da je kupi. Sve je ( nekome ) stvar „ukusa“

itizaj

pre 9 godina

U principu automobil po meni ne izgleda loše a i materijali u unutrašnjosti su veoma kvalitetni ali ovaj prokleti volan koji mi nekako "sedi" u krilu dok vozim je stvar na koju nikako ne mogu da se naviknem.Možda je problem u meni ali mi i dalje nije jasno šta su hteli da postignu sa ovim,ko god je viši od 185 se oseća kao da vozi trotinet...

Kole

pre 9 godina

Auto lepo izgleda i posle prošle ružne trista osmice ovaj je mnogo lepši. Ali me mnogo nervira što su većinu kontrola prebacili na ekran. Svaki put moraš da skrećeš pogled sa puta da bi podesio temperaturu i uradio bilo šta.

dukiVrs

pre 9 godina

Samo HDI dolazi u obzir. Svakoj zenskoj osobi kojoj sam pokazao ovaj auto i rekao koji je model u pitanju dobio sam odgovor da to uopste ne lici na Peugeot, Peugeot je uvek malo odskakao dizajnom i imao veliku prodju kod zenskog dela 'publike', sa 208-com je druga prica. Prethodna generacija 308 modela je veoma udoban auto i to me je pozitivno iznenadilo, svabe nikad nece dostici taj nivo komfora a konkretno taj model je bio u jakom paketu (sve sem koze) i sa 17" felnama. Nadam se da je udobnost karakteristika i ovog modela. Jos jedna zamerka ide na komande klime, razumem ja avangardnost ali za par dugmica nece svet propasti, sta ako softver zabode pa komande klime postanu neupotrebljive!? Kod 208-ce je to bolje reseno.

biggi

pre 9 godina

Slabi turbo motori za svoju kubikazu. Pa neki atmosferci iste zapremine imaju vise konja od ovih motora. Sa druge strane mi se svidja unutrasnji minimalisticki izgled, ali sam citao da softver nije bas najbolje odradjen na glavnom ekranu.

Dex

pre 9 godina

A kakva je usteda goriva, kad recimo Auris sa 1.6 valvematic atmo benzincem trosi istu kolicinu goriva po gradu? Nema nikakve razlike ni na otvorenom putu. Zasto onda placati vise za turbinu i rizikovati skupe kvarove nije mi jasno... turbo benzinci su ISKLJUCIVO dobri kad se voze penzionerski na ispod 2000 obrtaja. Cim se predje 4000 obrtaja, odnosno ako zelite pun snagu, trose i duplo vise u trenutnoj potrosnji nego atmo benzinci. U realnoj voznji jedino gde mozete da iskoristite turbinu kod ovih motora manje zapremine je kad preticete traktor na magistrali a zaboravite da spustite stepen nize. Ako cesto to radite, dicice vam se kosa na glavi od potrosnje. Da, jeste malo lagodniji za voznju ali samo penzos stil kada mozete da ostvarite oko 5% manju potrosnju od atmo benzinca.

glas Malih

pre 9 godina

super izgleda ali zaostaje za Mazdom 3-4 godine.....
o ceni ne vredi pricat i kad se Verano ugradi do te mere da je cena ista kao Mazde 3....

japanac

pre 9 godina

Lepsi je uzivo nego na slikama, ali kao sto sam i ranije rekao prethodni model je bio mnogo atraktivniji i originalniji od sadasnjeg...

nikolas

pre 9 godina

Sto neko rece da suvise lici na golfa i nema "ono" sto smo navikli od francuza...uporedite dizajn sa mazdom 3...pa smesno ili cak astrom koja je na trzistu vise od 4 godine!!!nebo i zemlja!

pčelica Pavo

pre 9 godina

Lepota je u oku posmatrača, tako da ne postoje argumenti na temu šta je nekome lepše. Postoje samo emocije i nema mesta da se tupe zubi da li je lepši ovaj pežo, mazda 3 ili nešto drugo.Ja nisam od onih koji kupuje kola na bazi emotivnog doživljaja dizajna. Može ta mazda 3 da mi se dizajnerski dopada, kao što mi se i dopada,ali ona za mene ima objektivne nedostatke,koji su neoprostivi za stvar koja nija stvorena da je koristim 2 sata ili 2 dana, a košta me dosta (pa moguće i dosta preko 20.000 eura). Naravno,ni ovaj 308 nije idealan,ni bilo šta drugo. Ali, šta je idealno i presudono? Kodo dizajn? Ili, taj najavljeni novi sky aktiv mazdin 1.5 dizel sa 250 Nm. On će da se „nosi“ sa novim 1.6 dizelima ( a ima ih već bar 5-6 sa momentom od 300-320 Nm )?

Pera

pre 9 godina

@ (informisan, pa sludjen, 25. jun 2014 18:00)

S' tim sto su uslovi garancije razliciti i sto ce u Opelu, Veranu i u jos nekim servisima mlade usijane glave da proveravaju rad klime tako sto ce provozati auto gradom na 7000 rpm.

justin

pre 9 godina

Zvao sam servis da proverim neku polovnu ponudu 308ce-benzin 1.6(istoriju servisa)
Dobio sam odgovor da zaboravim taj motor I gledam Dizel ili ću se sa kolima preseliti u Servis!

gg

pre 9 godina

Taman me obradovala ideja da je tabla iznad malog volana, kad tamo obrtomer naopačke, sa desna na levo se diže kazaljka. Koja budalaština! Ceo život vozimo aute sa logičnim izgledom cajgera kad se neko setio da napravi naopako i time baca u nedoumicu vozača, koji inače već intuitivno perifernim vidom konstatuje sve što instrumenti pokazuju. Za ovu nepotrebnu idiotariju će trebati dobar period prilagodjavanja, i sve to opet pravi problem kad se iz takvog auta predje u drugi sa "normalnim" obrtomerom, npr iz privatnog u službeni, eto opet nedoumice i nelagodnosti. Bezveze!!

boris

pre 9 godina

nema nikakve sanse protiv mazde 3 ali ja neznam odakle vam mazda 3 sa 1.5 diesel.. ima 1.5 benzinac.. od diesela samo 2.2 od 150ks 380 Nm i 175ks 420Nm

biggi

pre 9 godina

Slabi turbo motori za svoju kubikazu. Pa neki atmosferci iste zapremine imaju vise konja od ovih motora. Sa druge strane mi se svidja unutrasnji minimalisticki izgled, ali sam citao da softver nije bas najbolje odradjen na glavnom ekranu.

justin

pre 9 godina

Zvao sam servis da proverim neku polovnu ponudu 308ce-benzin 1.6(istoriju servisa)
Dobio sam odgovor da zaboravim taj motor I gledam Dizel ili ću se sa kolima preseliti u Servis!

pčelica Pavo

pre 9 godina

Lepota je u oku posmatrača, tako da ne postoje argumenti na temu šta je nekome lepše. Postoje samo emocije i nema mesta da se tupe zubi da li je lepši ovaj pežo, mazda 3 ili nešto drugo.Ja nisam od onih koji kupuje kola na bazi emotivnog doživljaja dizajna. Može ta mazda 3 da mi se dizajnerski dopada, kao što mi se i dopada,ali ona za mene ima objektivne nedostatke,koji su neoprostivi za stvar koja nija stvorena da je koristim 2 sata ili 2 dana, a košta me dosta (pa moguće i dosta preko 20.000 eura). Naravno,ni ovaj 308 nije idealan,ni bilo šta drugo. Ali, šta je idealno i presudono? Kodo dizajn? Ili, taj najavljeni novi sky aktiv mazdin 1.5 dizel sa 250 Nm. On će da se „nosi“ sa novim 1.6 dizelima ( a ima ih već bar 5-6 sa momentom od 300-320 Nm )?

klop

pre 9 godina

Na BG CARSHOW-u sam mlao detaljnije gledao ovaj Pežo I neki moj zaključak je sledeći:
1. Instrument tabla I volan nisu tako loši kako sam mislio, mada klasika je klasika.
2. Sedenje na prednjim sedištima OK.
3. Tač skrin u redu ali kao I što ostali primećuju treba dosta gledati u ekran za pojedine komande, što odvlači pažnju od bitnijih stvari
4. Sedenje na zadnjim sedištima - blago rečeno KATASTROFA, ako niste dete ili sitnije građe. Kratak sedalni deo, noge se ne mogu podvući pod prednje sedište, prostor za kolena mali ....
5. Znam da je nov proizvod ali CENA katastrofa.
6. Alternativa I to jeftinija TOYOTA Auris/Corolla, ŠKODA Octavia, MAZDA 3 ...
7. Dizajnu fali "francuski potpis", treba mu "ono nešto" što imaju npr. KIA I MAZDA

Milan

pre 9 godina

dukiVrs@ Sta to znaci da samo HDI motori dolaze u obzir? Ok, ti volis dizela, ali valjda si informisan da isto tako neki vole benzinca i za zivu glavu ne bi kupili dizelasa. Znam, ti bi auto od lupam 18-20.000 eura, ali da trosi 3 litre, ali to ne ide jedno sa drugim, ko ima te pare za auto, tag nije briga jel mu auto trosi 6 ili 8l u proseku.Ja trenutno vozim Insigniu staru 3 godine 2.0 dizelasa sa 131ks i zakleo sam se da sledeci auto u toj srednjoj visoj klasi ce mi biti ili opet Insignia ali benzinac 1.4 turbo sa 140ks ili 1.6 turbo sa 170 konja ili nova Mazda 6 2.0 benzinac bilo sa 145 ili 165ks. Znas zasto? Sad sam prvi put u zivotu kupio dizelasa i nikad vise, jednostavno taj osecaj kad vozis benzinca je neponovljiv, ali ajde reko da probam i pokajao sam se debelo. Prijatelj trenutno vozi novu Mazdu 6 2.0/145ks i licno sam provozao i odusevio se autom i motorom, a njegov na otvorenom podesen na 130km/h trosi 6,6, a moja Insignia dizel 6,2, dok u gradu Mazda do 9, moj 8, razlika nikakva za novncanik, ali benzin je benzin.

Kole

pre 9 godina

Auto lepo izgleda i posle prošle ružne trista osmice ovaj je mnogo lepši. Ali me mnogo nervira što su većinu kontrola prebacili na ekran. Svaki put moraš da skrećeš pogled sa puta da bi podesio temperaturu i uradio bilo šta.

Dejan

pre 9 godina

Sad u ringu protiv Mazde 3, uzeo bih Mazdu ...
308 je ciljao Golfa i pogodio ga je u srce ali tu iza ćoška ga čekaju Mazda, novi Reno ...
Ne shvatam zašto sav taj kvalitet o kom se priča nisu dali sa prošlom 308-icom, ovako ccc ...
Volan je za pohvalu ...
ajd nek mu je sa srećom ali ja ga neću isuviše je Nemački uštogljen i nadrndan, bez emocija - čak ih i Skandinavski modeli imaju

dukiVrs

pre 9 godina

Samo HDI dolazi u obzir. Svakoj zenskoj osobi kojoj sam pokazao ovaj auto i rekao koji je model u pitanju dobio sam odgovor da to uopste ne lici na Peugeot, Peugeot je uvek malo odskakao dizajnom i imao veliku prodju kod zenskog dela 'publike', sa 208-com je druga prica. Prethodna generacija 308 modela je veoma udoban auto i to me je pozitivno iznenadilo, svabe nikad nece dostici taj nivo komfora a konkretno taj model je bio u jakom paketu (sve sem koze) i sa 17" felnama. Nadam se da je udobnost karakteristika i ovog modela. Jos jedna zamerka ide na komande klime, razumem ja avangardnost ali za par dugmica nece svet propasti, sta ako softver zabode pa komande klime postanu neupotrebljive!? Kod 208-ce je to bolje reseno.

Over And Out

pre 9 godina

Peugeot je bila poslednja marka automobila proizvedenog u Evropi koju sam vozio.
Dobro se pokazao, i za razliku od "Njemačko auto" bio je mnogo udobniji, ergonomski logičniji, lakši za održavanje sa manje kvarova i pristupačnijim tržištem rezervnih delova.
Mislim da je u slučaju ovog modela cena automobila malo viša, ali to je moj subjektivni utisak koji ne mora da bude merodavan.

nikolas

pre 9 godina

Sto neko rece da suvise lici na golfa i nema "ono" sto smo navikli od francuza...uporedite dizajn sa mazdom 3...pa smesno ili cak astrom koja je na trzistu vise od 4 godine!!!nebo i zemlja!

G g g g g

pre 9 godina

Posto planiram kupovinu novog automobila par stvari koje sam zapazio:

- volan kada podesite u polozaj koji vam odgovara zaklanja bar deo instrument table
- resenje za klimu je estetski za pohvalu i komande klime se pale cim dotaknete ekran ali odziv kasni i to drasticno skrece paznju sa puta sto je po meni neprihvatljivo, mozda bi se covek vremenom prilagodio bolje
- novi motori koji dolaze deluju fino na papiru
- auto izgleda i deluje zaista kvalitetno!
- servis je ocaj!
- garancija i cene rezervnih delova su ocaj takodje! Dranje.

I na kraju kada i preko tih nekih stvari pregrmite a preko loseg servisa pri kupovini novog automobila nbe treba pregrmeti ni pod razno pogledate konkurenciju i vidite da za isti novac imate jednu Mazdu 3 koja je bolja, jos kada dobije novi 1,5 skyactiv dizel sa robotizovanim menjacem koji ce biti oko hiljadu evra izbor je jasan.

Volim Francuska vozila ali pored ovih bednih, nepouzdanih servisa u Srbiji i ovolikih cena (pa marze su im preko 40 odsto) covek mora biti opcinjen da bi kupio njihov auto.

Dex

pre 9 godina

A kakva je usteda goriva, kad recimo Auris sa 1.6 valvematic atmo benzincem trosi istu kolicinu goriva po gradu? Nema nikakve razlike ni na otvorenom putu. Zasto onda placati vise za turbinu i rizikovati skupe kvarove nije mi jasno... turbo benzinci su ISKLJUCIVO dobri kad se voze penzionerski na ispod 2000 obrtaja. Cim se predje 4000 obrtaja, odnosno ako zelite pun snagu, trose i duplo vise u trenutnoj potrosnji nego atmo benzinci. U realnoj voznji jedino gde mozete da iskoristite turbinu kod ovih motora manje zapremine je kad preticete traktor na magistrali a zaboravite da spustite stepen nize. Ako cesto to radite, dicice vam se kosa na glavi od potrosnje. Da, jeste malo lagodniji za voznju ali samo penzos stil kada mozete da ostvarite oko 5% manju potrosnju od atmo benzinca.

pčelica Pavo

pre 9 godina

Ja zaista ne razumem čemu „test“ motora koga za par meseci (čim stupi na snagu EURO 6) uopšte neće biti u ponudi ( kao što neće postojati ni 1.6 THP od 156 ili 1.6e-HDI od 92 i 115 ks)), već će postojati samo 1.2 e-THP sa 110 i 130 ks i 1.6 THP od 165 ks ) i BlueHDI od 100, 120 i 150 ks ). Dok svuda u okruženju vi već imate cenovnik i ponudu za novi 308 SW ( sa svim tim novim motorima ) i za 308 HB sa novim motorima, „Verano“ nama još uvek „nudi“ stare ( i delom potpuno prevazidjene ) motore ( koji su „gutači goriva“ u starim bezinskim verzijama) a novi 308 SW uopšte i nema u ponudi (njima i na sajtu „visi“ cenovnik za stari 308 SW,koji se više i ne proizvodi već par meseci). Teška sramota. Ako neće da rade posao, neka to prepuste nekome ko hoće, jer mislim da ipak ima ljudi koji bi možda voleli ili razmislili da kupe novi pežo. Pri tome, cene opcija nude po bezobrazno visokim cenama, ubedljivo najvišim u našem okruženju ( a šire da i ne pominjem )

Toto

pre 9 godina

I ja bih radije da komande klime i ventilacije budu hardverske a ne softverske. Spolja gledano auto ima neki previse suzdrzan dizajn, neubedljiv i oprezan. Ne lici mi da ce neko ko nikada nije vozio Peugeot da se odluci bas za njega. Nekako je okrenut postojecim vlasnicima. Treba bas da ga volis da bi dao (prilicno velike) pare za 308. Iznutra deluje lepo, ako zanemarimo onaj funkcionalni failure za ekranom.

Cena definitivno mora da ide dole, benzinac od 125 ks (jos sa motorom koji ne ispunjava Euro6 normu), kosta kao i Audi A3 iste snage. Prosto nije mi jasno odakle im ideja da gadjaju tako visoko.

Za kraj, buduci da se rubrika zove Vozili smo, ocekivao sam neke impresije u voznji, lezanje, da li je volan zaista lose postavljen i kako lezi u ruci, kakva je udobnost pozadi, ponasanje u krivinama, prelazak preko neravnina... Ovako kao da su isprepisivali tehnicke podatke i pogledali ga u salonu.

Hm

pre 9 godina

U tekstu samo reci hvale. Meni se licno ne svidja zvuk menjaca kad ubacujem u brzinu i upravljanje klimom na ovom touch ekranu, gde moram da spustim pogled po 10 puta dok konacno ukljucim i namestim temperaturu. Ima jos sitnica, ali ove dve stvari su mi neprihvatljive, naravno uz cenu. Atmosferski benzinac sa 3 cilindra, pa kome to jos treba na ovolikom autu, a turbo benzinac je preskup, tako da je po meni dizel isplativija kupovina.

glas Malih

pre 9 godina

super izgleda ali zaostaje za Mazdom 3-4 godine.....
o ceni ne vredi pricat i kad se Verano ugradi do te mere da je cena ista kao Mazde 3....

itizaj

pre 9 godina

U principu automobil po meni ne izgleda loše a i materijali u unutrašnjosti su veoma kvalitetni ali ovaj prokleti volan koji mi nekako "sedi" u krilu dok vozim je stvar na koju nikako ne mogu da se naviknem.Možda je problem u meni ali mi i dalje nije jasno šta su hteli da postignu sa ovim,ko god je viši od 185 se oseća kao da vozi trotinet...

....

pre 9 godina

ne znam zasto ste svi napali klimu... tj. kontrolu iste... sednes u auto, upalis ga podesis jednom na 22, ili koliko god i vise nista ne diras... ja mislim da kod sebe u autu, nisam automatski rezim klime ugasio vec godinu dana... i nemam potrebe... jedino taj volan nizak malo

SuperS

pre 9 godina

Navedene cene, koje stoje i na zvaničnom sajtu, nemaju veze sa životom. Ko po tim cenama kupi, stvarno nema problema sa parama. Probajte, tražite i videćete da može ići i do 10% dole!

informisan, pa sludjen

pre 9 godina

@G g g g g
Ako uložiš najviše pola dana,saznaćeš da cena redovnog servisa za HDI košta isto koliko i redovan servis za renoov 1.6 DCI, opelov 1.6 CDTI,hondin 1.6 dizel,BMW 1.6 dizel,oktavija dizel,Fiat 500L 1.6 dizel,KIA i Hyundai 1.6 dizel.Ja proverevao,svima je oko 200 EUR-a (plus-minus 10 EUR ),vremenski interval je isti (godina),a slični su i intervali po "kilometraži" ( tj. 15.000 km, osim honde i BMW-a – 10.000 km, Fiata – 20.000 km i delom opela ( on ima jako „složen račun“ ). Pežo tu uopšte negativno ne odskače.
Recimo, DPF za opelov 1.6 CDTI košta oko 2.150, a za škodu slično, dok je za HDI značajno manje ( što on "kompenzuje" troškom za "aditiv", oko 200 eur na svakih 120 kkm). A svima se DPF "kad-tad" menja ( kada dostigne zasićenje 75% ).
Vlasnik benzinca će ti reći da filter goriva za dizele jeste skup ( i jeste) ili da "veliki servis" za škodu 2.0 TDI košta oko 70.000 dinara, a vlasnik dizela će reći da ni svećice više nisu jeftine ( za civica 1.8, jedna košta 3.200 dinara ) ili da beznici i nemaju filter goriva, a da im "redovan servis" košta kao da je dizel ( što je skoro pa istina 100% ) ili da "veliki servis" za 1.4 TSI košta oko 10% više nego za 2.0 TDI.
Ali, generalno, sve je tu manje više slično i to ne treba da presudi.
Naravno, o ukusima se ne raspravlja i kome se mazda dopada, treba da je kupi. Sve je ( nekome ) stvar „ukusa“

boris

pre 9 godina

nema nikakve sanse protiv mazde 3 ali ja neznam odakle vam mazda 3 sa 1.5 diesel.. ima 1.5 benzinac.. od diesela samo 2.2 od 150ks 380 Nm i 175ks 420Nm

gg

pre 9 godina

Taman me obradovala ideja da je tabla iznad malog volana, kad tamo obrtomer naopačke, sa desna na levo se diže kazaljka. Koja budalaština! Ceo život vozimo aute sa logičnim izgledom cajgera kad se neko setio da napravi naopako i time baca u nedoumicu vozača, koji inače već intuitivno perifernim vidom konstatuje sve što instrumenti pokazuju. Za ovu nepotrebnu idiotariju će trebati dobar period prilagodjavanja, i sve to opet pravi problem kad se iz takvog auta predje u drugi sa "normalnim" obrtomerom, npr iz privatnog u službeni, eto opet nedoumice i nelagodnosti. Bezveze!!

Pera

pre 9 godina

@ (informisan, pa sludjen, 25. jun 2014 18:00)

S' tim sto su uslovi garancije razliciti i sto ce u Opelu, Veranu i u jos nekim servisima mlade usijane glave da proveravaju rad klime tako sto ce provozati auto gradom na 7000 rpm.

japanac

pre 9 godina

Lepsi je uzivo nego na slikama, ali kao sto sam i ranije rekao prethodni model je bio mnogo atraktivniji i originalniji od sadasnjeg...