Četvrtak, 02.02.2012.

11:51

FIAT 500L: Prve fotografije

Izvor: B92

FIAT 500L: Prve fotografije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Rocky

pre 12 godina

Moja kanta od grande punta 1,2 benzin, na minus 27 c pali za dve sekunde. Kupio sam novog pre 6 godina. Poklopac motora do sada dizan samo radi promene ulja. Naka tako radi još 100 godina i biće dobro. P.S. i Audi se kvari, pogledajte poi servisima koliko ih je na popravci. Samo što popravka Audija koooooošta.

Ivan

pre 12 godina

Pozdrav za sve. Pustite ljudi,neka prvo naprave auto... A inace,izgleda ok,sasvim. Samo napred,kamo srece da je ranije pravljen ovde!!! P.S. Nemacka policija ima Reno flotu vozila,baj d vej - vezano za ono paljenje na minusu.

Zoran

pre 12 godina

Hej, ljudi!
Hajde da uvedemo novo pravilo: da svako ko ostavlja komentar, napise marku, model i godiste svog automobila!
Vise sam nego ubedjen da bi iz tih podataka puno toga sagledali. Npr: kome je casa polu puna, a kome...polu prazna.

Robespjer

pre 12 godina

Zaboravih par reči u vezi motora:Neki "stručnjaci" se u komentarima bune u ve3i Fiatovog izbora motora od 0.9 lit!Pa šta?Pogledajte motorizaciju konkurenata,npr. Forda B-max(iz 1 litre tapremine od 90 i više do 120 KS)!Zar je malo 90 i više KS?!Svi proizvođači automobila A,B i C segmenta razvijaju motore manje zapremine i veće snage u želji da smanje potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida!WV i Audi imaju motore od 1.4 litre i 200 Ks u sportskim verzijama A3 Golfa i Širokoa!

Robespjer

pre 12 godina

Gomila omalovažavajućih komentara.Te ružan,te skup,te ne može biti kvalitetan s obzirom da se pravi u Srbiji,te u Srbiji se samo sklapa,te premali motor....!Lepotu automobila je teško dokučiti pogledom na par fotografija!Konceptualno je porodični monovolumen sa nešto povišenim klirensom koji se naslanja izgledom na Fiat 500(koji se proizvodi u Poljskoj a prodaje u celom svetu) i eksploatiše njegov šarm(da tako kažem)!Mi već pre zvaničnog predstavljanja u Ženevi "znamo" da je promašaj!Fiat je ozbiljna firma(nije to Punto,Fića i Bravo već i Lanča,Alfa,Ferari,Maserati a sada Krajsler,Dodž i Džip) sa ozbiljnim marketingom koji je,siguran sam,ispitao tržište i sguran sam,ciljaju određenu grupu potencijalnih kupaca!A ti kupci u 95% slučajeva nisu u Srbiji!Ovaj model se za godinu-dve planira i za Američko tržište(sa 7 sedišta na produženoj platformi) i to verovatno sa Dodžovom maskom hladnjaka koja će mu dati robustnost i izgled prihvatljiviji za Amerikance!Samim tim što je planiran za tržište Evrope a zatim i Amerike i kvalitet mora biti na nivou tih tržišta!I u Japanu je Mercedes postao statusni simbol pa im ne smeta da ih uvoze iz Kine!Mercedes,BMW,Audi,pa i Fiat,moraju imati isti kvalitet gde god da se proizvode!Što se tiče delova,..pa nisu naše firme mogle osvojiti potpunu proizvodnju delova za ovaj auto u tako kratkom roku ali verujem da će se i to menjati jer i samom Fiatu odgovara dalje smanjenje troškova proizvodnje!Ako naši dostignu kvalitet komponenti i ovaj i sledeći modeli biće "više naši"!Ja se nadam uspehu!I verujem!

de de

pre 12 godina

Ovako stoje stvari:
t
+18°C Na Havajima uzimaju drugi pokrivač.
+10°C U zgradama u Helsinkiju isključuju grejanje.
+2°C Italijanski automobili ne mogu da upale.
0°C Destilovana voda se smrzava.
-1°C Dah se vidi. Rusi jedu sladoled i piju pivo.
-4°C Pas vam se uvaljuje u krevet.
-10°C Francuski automobili ne mogu da upale.
-12°C Političari počinju da pričaju o beskućnicima.
-15°C Američki automobili ne mogu da upale.
-20°C Dah se čuje.
-24°C Japanski automobili ne mogu da upale.
-28°C Pas vam se uvaljuje u pidžamu.
-29°C Nemački automobili ne mogu da upale.
-30°C Ni jedan normalan automobil ne moze da upali.
-36°C Ruski automobil ne može da upali.
-39°C Rusi zakopčavaju svu dugmad na kosuljama.
-50°C Automobil ti se uvaljuje u krevet.
-60°C Žitelji Helsinkija se smrzavaju. U Moskvi zakopčavaju kapute.
-70°C Smrzavaju se i u paklu. Univerzitet u Kuznjecku organizuje kros-kantri.
-72°C Advokati zavlače ruke u sopstvene džepove.
-120°C Alkohol se smrzava. Rusi zato potpuno u ku.cu.
-273,15°C Apsolutna nula. Prekida se kretanje elementarnih čestica. Rus liže smrznutu votku.

Parice

pre 12 godina

Jeste "osmišljen" po meri srbijanske porodice (koja je posebno drugačija u odnosu na ostale porodice u okruženju, jel), ali je tako i cena osmišljena po meri srbijanske porodice. Šta je 14.000€ (verovatno bez sve opreme), tamo-ovamo, svako to ima kući u slamarici ili u banci. Toliko košta dve klase iznad automobil u Italiji. Isto FIAT. Dizel će verovatno biti sa startnom cenom od 16.500.

MrStaykon

pre 12 godina

LuganoSrb

Ovo sto je Fiat dozvolio da se jaki B segment proizvodi u KG je strasan, ali strasan uspeh za Srbiju.Pisace made in Serbia na automobilu koji je zamisljen kao drugo ili trece vozilo u porodicama sirom Europe i kojima ce sluziti da se odvezu sa tim istim porodicama na razne skupove, izlete...jer je potuno inovativan ( barem sto se tice spoljnog izgleda ) i moze da stane rame uz rame sa Novim MINI One, sa kojim ima i najvise slicnosti a bice u startu jeftiniji.

PS
Ne zaboravi ciji je Ferari brend...

Sasha

pre 12 godina

@Top gear
Vozio ga jer je tada bio pod ugovorom sa Fiatom, a obicaj je da licni auto bude iste marke kao i tim za koji se vozi, (ako je moguce). Zamisli da se pojavi u BMW-u ili Mercedesu, konkurencija bi ih ismejala do suza a Italijani nabili na kolac :D . Druga stvar je sto Fiat nije (niti ima) nesto pametnije u ponudi. Sada valjda ima neki AMG, logicno. Sigurno da jedan od najbogatijih sportista ikada vozi bas ono pogrebno vozilo zbog cistog zadovoljstva :) .

ivan

pre 12 godina

@ luganoSRB

joj sto volim ovu zemlju u kojoj se svi u sve razumeju a nista ne znaju niti sta rade... Imam autoservis sa tradicijom od 30 godina, licno vozim BMW a vozio sam vise razlicitih modela nego sto vecina od vas moze i da nabroji...

golf za 13000e "ne postoji", jer ako odete kod dilera onda ce vam "dobra riba" sa belom dekoltiranom kosuljom ili menadzer koji prica kao navijen ponuditi da za samo dodatnih 1999 eura dobijete brdo dodatne opreme i i tako ustedite 5000e i uzmete vozilo sa lagera dok bi to za 12999 morali da cekate godinu dana... To je kao kad uvoznik Audia stavi bilbord na kom se nalazi RS3 koji kosta 50k a isod napise A3 vec od 14999....

Cak su i razne novine pisale koliko je zapravo tesko kupiti osnovni model koji se reklamira na bilbordima.... toliko o tome...

e sad, A3 golf i nas 500L je poredjnje baba i zaba.. to je kao kad kazete da umesto BMW120d mozete da kupite skodu superB ali zna se ko vozi BMW a ko Skodu....

sto se tice palete motora.. da li znate da je svaki punto na nasem trzistu 1.2 i 1.3multijet eventualno 1.4i bez obizra sto postoji i 1.6 i 1.8... realno ti motori u 500l su jaci od vecine koji su nekada postojali u Tipu, Bravu ili Marei......

gledajte svoja posla a nemojte voditi prodajnu politiku Fiata... i da sve osim motora i menjaca za ovaj auto se proizvodi u Srbiji....

Зоран

pre 12 godina

"Ako Fiat500 nije prosao u Americi, to je vise jer isti ne prate modu i trendove."

Овде у САД се мода слабо прати. Само средњошколци. Остали врло слабо. Фијат 500 у САД је исто као да кажеш да Шеврoлет Tahoe није прошао у Европи. Успут, он има око 5000 кубика. Па шта да ради са Фијатом 500 у Америци? Једино што не кисне, не може ни у самоопослугу, мали гепек.

Honda

pre 12 godina

vladimir@ dragi vladimire, kazi mi gde ima golf 6 za 13000 da kupim odmah dva, ja mog 1.6 tdi platio 17900...
(!!!!!!!!!, 2. februar 2012 21:47)

Ne bih da im radim reklamu za DZ (ako nego njihov gleda neka mi se javi da im posaljem broj tekuceg racuna :)), ali imas na sajtu VW Srbija, akciju za golf 1.4 po ceni od 12.999e, sa sve dvozonskom digitalnom klimom. Pa bre sada i A3 nude za 14.999e, sto ne bi spustili i mladjeg brata?

LuganoSrb

pre 12 godina

@ Zuki & Ivan i ostali sto mi podeliste +300 minusa (uf sto lidiram, znam da pravda boli...al' ljudi, ne moze se od g...na pita praviti)

Par cinjenica i konstatacija:

- nikad nismo umeli niti umemo da pravimo automobile
- poljoprivreda i laka industrija su nam uvek bile jaca strana (gde nam je Sartid, Gosa i slicni?) Po meni, ako dobro organizujemo poljoprivredu i stocarstvo + malu i nesto srednje industrije, sve ce da radi kako treba a za to nisu potrebne ogromne investicije - sigurno mnogo manje nego u gigante poput Sartida i slicnih.
- cena L se ne zna ali se 'zna' da ce biti skup za Srb trziste pa se odma' prebacuje za strano trzite, gde ce kvalitetom, dizajnom, savremenim motorom itd da osvoji kupce - mada cime ce to pa da ga osvoji, ali realno i iskreno?
- L nije nista narocito kao auto. Nije los, ali daleko da je neko ludilo. Da jeste, Fijat nam ga nikad ne bi dao nego bi sam skid'o kajmak.
- naduvani 500 na bazi grande Punto kao alternativa za Multiplu i to sa motorcicima od 0.9-1.4l - sve same protivorecnosti i nelogicnosti! Za veci auto treba i veci motor. Za pijacu ne treba velik auto. Da bi se auto dobro prodavao potrebna je veca ponuda motora od 3 komada. Kako ce da izgleda i kol'ko ce da kosta dodatna oprema u sumadijskom izdanju a i sta ce biti standardna oprema - zivo me interesuje!

Primer IPhona iz Kine (za koji se tako zakaciste, a ja lupio, iskreno receno) je bio samo primer, ne znam ja brate nit me briga gde se prave delovi za IPhone al' znam da se delovi za Fijat dovoze u Srbiiju i tu se SKLAPAJU / SASTAVLJAJU u celinu i prave kola. To se ne moze nazvati proizvodnjom pa stavite i 1,000 minusa ali bolje budite objektivni.

Meni bi radje nego svima vama zajedno na ovom sajtu bilo da se sutra po Svici (i EU) sepuri SRBSKI auto, 99% bih ga i sam kupio iz fazona/partiotizma/ljubavi... Ovako nam ostaje samo da se ku...mo No1etom!

OK, zivnuo je KG i okolina od Fijata ali po koju cenu?

1. Subvencije od drzave (to se tako ne radi u auto industriji)
2. Opet cemo da se osramotimo i izblamiramo kao sa Yugicem (iskreno se nadam da gesim 100%) pa ce da nam se smeje ceo svet!
3. Ostali gradjani (koji nece / ne zele da voze Fijat made in Srb odnosno kantu, izvin'te ali zabarski auto je uvek zabarski auto i to jos sklapan u Srb) 'u medjuvremenu', citaj: 'stalno', placaju lude carine i ostale dazbine na uvozne automobile. Zbog cega ta grupa gradjana, koja je ipak vecina gradjana Srbije mora da ispasta zbog x hiljada gradjana KG i okoline???
4. Kad sve jednog dana propadne (mislim na projekat FIAT Srbija), mada opet se nadam da nisam u pravu i gresim 100%, imacemo opet problem sta sa ljudima, sta sa fabrikom, sta sa.... i tu ce opet da se pojave novi genijalci (citaj politicari) da prodaju maglu i traze nove strateske partnere, ponovo nalaze smisao i korist u kooperaciji sa Fijatom itd, naravno samo da bi se ogrebali negde i uvalili Kragujevcu i poreskim obaveznicima novi 'super posao stoleca'.

Samo da se zna, ja nit moram da mislim o L kao mom buducem autu, nit imam problem sa pravim kolima (vozim 'od rodjenja' / 16te godine pravi nemacki auto), nit placam porez u Srbiji...samo mi je zao sto vam opet prodaju nesto sto ne vredi i nema nikakvog smisla!

Pozdrav svima sto me citaju i srecno sa kolima, pa makar i L-om.

men

pre 12 godina

Auto je fenomenalan! Vrhunska tehnologija, izuzetni motori a šlag na tortu je dizajn gde su Italijani svetlosnu godinu ispred.
Smešno je uporedjivati ga sa Kiom i Opelom. Hoćemo li se ikada opismeniti i otarasiti tog Opela koji je majka Mara za svakog nepismenog Balkanca?
Samo mi je žao što smo dovedeni u takvu situaciju da smo najveća sirotinja pa ćemo sa suzama u očima gledati kako ga voze pametnije nacije od nas. Da smo imali više sreće, mogao bi Kragujevac nekoliko godina da celu proizvodnju prodaje ovde, da preskočimo tehnološki jaz koji nas deli od sveta.
Onima koje boli stomak od zavisti kad vide ove slike mogu da poručim: Kragujevac je trenutno NAJMODERNIJA FABRIKA AUTOMOBILA NA SVETU!
Italijanima hvala što su nas uključili u sve ovo.

BRAVISSIMO!

Ja

pre 12 godina

Tzv "dupla greda" na vetrobranu je jako korisna stvar, jer ostavlja prozorčiće sa leve i desne strane koji povećavaju preglednost prilikom skretanja. Ja vozim Peugeot 307 koji ima vrlo masivan "A" stub i znam da mi on ponekad smeta prilikom skretanja. Kod Fiata 500L se upravo tu nalazi dodatni prozorčić.

Beogradjanin

pre 12 godina

Prvo da kazem da je autic simpatican! Dopadljivog dizajna, nosi vec oprobano ime sa malim dodatkom, jos i ako enterijer bude klasican italijanski, dakle dopadljiv, moze i da uspe na trzistu! Meni je drago da ce se proizvoditi u Kragujevcu, pa kakav god bio! E sad, vidim da se ovde otvorila rasprava, sta je bolje za te pare uzeti i slicno! Moram da se slozim sa pojedincima ovde i da kazem da ce ovo biti, ipak, malcice "sminkerski" auto! Dakle, za ljude koji su spremni i da plate vise, ali da budu primeceni! Pa Mini se sigurno ne kupuje zbog svoje prakticnosti, komocije na zadnjoj klupi ( ako to tako moze da se nazove), velikog prtljaznog prostora i mogucnosti da u njega smestite porodicu i "zapalite" u Grcku na letovanje! Za tako nesto , prosecan Srbin, kupuje kako ja volim da ga zovem "mrtvacki sanduk" ili ti Logan karavan! Mini se kupuje zbog imidza, a mislim da i Fiat upravo cilja na tako nesto!

zoro

pre 12 godina

za ove neupucene golf 6 1.4 se trenutno prodaje za nesto ispod 13000. Ja vozim fiata ali za ovolíko para imam i A 3 koji je na popustu ispod 15000. Jedno je izgled i sarm, a sasvim drugo je premijum brend.

Andrija_je_musko_ime

pre 12 godina

Super, podrzavam i drzim palceve :) Ruku na srce cena o kojoj se prica je malo paprena, medjutim, Fiat 500 se lepo prodaje, pa se nadam i da ista sudbina ceka i Fiat 500L. Ipak, samo cu da dodam kao jednu malu molbu da se i sledeci Seicento sklapa kod nas i da mu cena bude oko 5000evra, hvala! :)
Jos jednom, iskrena podrska!!!

Sone

pre 12 godina

Ovaj auto je nesto izmedju fiata 500 , starijeg modela multiple jer se vidi da je slicna koncepcija u pitanju , dok zadnje stopaljke podsecaju na one koje su na fiatu bravo. Ali mi samo nije jasno ko ce za ovakav novac da plati tu sumu jer za iste pare moze da se kupi mazda 3 koja je potehnologija dve klase iznad :)

Honda

pre 12 godina

(Ferruccio, 2. februar 2012 16:29)

Nedavno sam gledao Top Gear i testirali su male simpaticne automobile - Roomster, IQ i Mito. Zakljucak, najbolji mali auto je - Fiat500. Zato verujem da ce i ovaj klon contrymana imati dobru prodju na tim trzistima koje je dobro apsorbovalo Fiat500. A to nisu ni Srbija ni USA, vec ono izmedju.

Ipak nadam se da cena od 14.000 nije bas za osnovni model sa 0.9l motorom vec neka prosecna vrednost, sto ce uciniti da se po nesto prodati i u Srbiji. Jer je domaci auto, domaci auto pa ce se kupovati neproporcionalno nesto visoj ceni.

U svakom slucaju zelim mu sve najbolje.

slovenac

pre 12 godina

Ako budete radili autiće kao od 60 - 85, bolje, da odmah prestanete! Ne može u autu, namenjenim na svetsko tržište pisat kakva vrata, takva plata, jednom si otvorio šajbu i nakad više! Ma tko vam veruje! Neki kažu, da imate Boga na svojoj strani! Neki kažu, da je Krst ipak premalen! Mislim, onaj VELIKI! Da vidimo ovo čudo za 10. godina! 63 dobili prvog Fiću, 83 drugog, otišao u penziu 2004 u stvari u razhod!
Nikad, ali stvarno nikad, ne bih kupio avta iz Kragujevca! Ono što se otac naući, to sin radi!

Bane

pre 12 godina

Голф 6 кошта 13.000, Поло 10.000 хиљада... па ко ће Фијат да купи за 14?!
(Владимир, 2. februar 2012 15:04)

http://www.volkswagen.rs/modeli/golf_1/brojke_i_podaci/cenovnik_i_oprema/

Ukratko:
Golf prodaju za 13.000 eura tamo gde se moze kupiti i hleb za 3 dinara.

Wag the Dog

pre 12 godina

Mada auto izgleda lepo jednu stvar sam primetio zbog koje ne bih dao novac a to je dupla greda(kako god da se to zove) na soferki. Cuo sam price od nekih ljudi kako im strasno smeta ta greda ukoliko malo je sira na autu jep smanjuje preglednost pri skretanju, a fiat je ocigledno stavio 2. BIG FAIL. + sto je dodatno uokvireno tamno sve sto je od stakla. Kao da su hteli da ga osakate. E sad ne znam mozda je to slucaj samo sa ovim izlozbenim modelom. Obzirom da je rec o jeftinijoj klasi automobila ici na dizajn naustrb bezbednosti bila bi ludost pri kupovini.
Ali ako proizvodnja zazivi na ovim prostorima, a auto se kolko tolko pokaze i kad se promene ocigledne greske u narednim serijama, mozda nekako skupim novac za polovnjaka starog 5,6...

E72

pre 12 godina

Interesantan,meni se svidja.Kada krene proizvodnja pricacemo o ceni,stvarnoj koja bude.Ne shvatam neke komentare ovde,da kosta 6-7-8000eur...Mnogo hocete gospodo,preterujete.Ovo ipak nije Dacia,Lada...ne pravi se svesno da bude jeftina roba.Navedite mi novitete u auto industriji,sa ovakvim savremenim motorima,duzine 4.2m,da kostaju ispod 10000eur.Za vas se pravi Punto,bez ratkapni,a ovaj model je neka druga prica,za drugi svet.

Prosecan Srbin

pre 12 godina

Ovaj automobil NIJE zamisljen da bi se prodavao prosecnoj srpskoj porodici.
Zato je bespredmetno uporedjivati Golf i Fiat L.
Covek sa primanjima od par hiljada eura drugacije razmislja od nekog ko radi za 400e.
Mislim da cena nije previsoka, Kia Soul kosta otprilike isto toliko, a slicna je Fiatu L.

Dule

pre 12 godina

Ima nesto nezgrapno u prednjem delu, da li ove 'muva' farove, ne znam, stvarno. Ne bih ga nikad kupio, verovatno. Iskreno bih voleo da im to uspe.

anbeast

pre 12 godina

Vidim da ovde mnogima nije jasno da je ovo model iz tzv. ''Lifestyle'' kategorije (kao MINI One, FIAT 500, Citroen DS, bla,bla,bla). Ovo kupuju oni koji vec imaju jedan ili dva normalna automobila ali zele da se kroz grad krecu ''sa stilom''. I ne, niko od potencijalnih kupaca nece ni razmisljati o Polu, Kiji ili ne daj boze Daciji. Ovaj auto je u klasi gde je imidz, sminka i marketing - SVE.
Koliko ljudi ne zele da se informisu ili da probaju da shvate nesto pre nego komentarisu je fascinantno. Koliko smo izgubili dodir sa svetom u zadnjih 20 godina je takodje fascinanatno....

Мagelan

pre 12 godina

Ако буде субвенција као за Пунта ићи ће, у Србији, како тако... до Темпа, суботом и недељом, могу и Бус-ом!!!

Ferruccio

pre 12 godina

Ovde u Italiji je Smart bio fensi i dosta se prodao, zatim je uleteo Mini a kasnije Fiat500, koji je rasturio svu konkurenciju, iako kosta 15-ak hiljada.Ako Fiat500 nije prosao u Americi, to je vise jer isti ne prate modu i trendove.Ja sam odmah znao da u Americi nece proci, ali je auto odlicno prosao sirom Sveta.Mislim da ce proci i ovaj nas Fiat.Italijanke koje prate trendove, imaju Fiat 500, Iphone, Moncler jaknu, Luj Viton tasnu...

ivan

pre 12 godina

@ luganoSrb

Pa da li ste vi ljudi normalni??? koja to zemlja na svetu zivi od proizvodnje hrane??? ima li neka zemlja da joj je poljoprivreda razvijenija od industrije a da je pritom uspesna??? poljoprivreda u svetu opstaje samo uz subvencije i to novcem koji se dobije od oporezivanja industrije, zato ne mlati!!!

Auto deluje fenomenalno, i ako bude u varijanti 4x4 spremno ce docekati Opel MOKKA i dobro udariti na Merivu, o ceni ne mlatite jer nemate pojma, ovaj auto je poseban i nije za "sirotinju" tako da ce ga na zapadu poslovni ljudi iz dzepa kupovati svojim zenama da njima idu na pijac i voze decu u skolu... jako sam se obradovao kad sam video model, jer sam se plasio da ce se u KG sklapati neka PANDA za alzir ili neki model kao turski Tofas!!!

Puno srece zelim Kragujevcu a samim tim Srbiji i nama svima!!

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovaj komentar pisem kao neko ko nije obozavaoc Fijata , jedino sta bi uzeo od njih je Fiat Multipla, po meni super dizajniran i kompatibilan auto( ne znam kakva ljudi iskustva imaju sa njim i motorom i sve to jer licno ne poznajem nikoga ko to vozi ), ali da mi se svidja jako, da svidja mi se.
Najavili su bili da ce ovaj FIAT sa 7 sedista biti kao neka zamena za Mutipla ako sam bio dobro shvatio, meni se licno ne svidja ovaj dizajn i ne moze da se uporedi sa Multipla ( moje subjektivno misljenje).
Sto se tice cene navedene u tekstu da ce biti preko 14000 eura, mislim da je to previse za ovaj auto ( misljena sam da bi mozda napravio bum da je u rasponu cena od 6500-8500 eura u zavisnosti od opreme naravno), ali 14000 eura licno u zivotu ne bih dao za ovaj auto.
Jer vec u rasponu tih cena 14000-18000 eura mogu se kupiti veoma ozbiljni automobili nemackih i japanskih pa i korejskih proizvodjaca koji su pravi bum.
U svakom slucaju autic je fin , zelim puno uspeha nasim ljudima u Kragujevcu i Fiatu i da naprave pravi bum!

promoter

pre 12 godina

...pojasnjenja radi...zbog svih koji raspravljaju oko cene automobila...motora...znaci ti motori od 900 kubika su najsavremeniji twinair benzinci sa turbinama koji u zavisnosti od konfiguracije mogu da imaju i do 140ks...revolucionarni motori koje hvale strucni ljudi po celom svetu...1,4 benzin i 1,3 multi jet dizel su vec dobro poznati i priznati...e sad sto se cene tice...fiat 500 i celokupna gama koja nastaje oko njega predstavljaju premijum segmen fijata...a premijum segment mora da kosta jer je upravo namenjen ljudima koji imaju novca i bitno im je da sve na sta trose novac ima taj premium smek...to vozilo je prvashodno namenjeno bogatijem sloju sa zapada kao vozilo za svaki dan...drugo, trece u porodici...koje ce da se razlikuje od konfekcije na ulici...to je i auto i modni asesoar i statusni simbol...i apsolutno nije namenjen srpskom trzistu...sto treba da nas cini izuzetno srecnim jer nam nisu uvalili da sklapamo nesto za trzista treceg sveta kao sto to radi dacia...suzuki i sta znam jos koji proizvodjaci...sto opet treba da znaci da racunaju ozbiljno sa zastavom... Samo da to sve krene kako treba...imace koristi cela ova zemlja...samo napred...!!!

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Najpribliznije ovome na trzistu je Opel Meriva, po velicini, ceni i delom po razvojnom putu (recimo ovaj 1.3 dizelcic vec ide u Merivu). Meni su i jedan i drugi lepi, mada navijam da ce nas fijatic biti uspesniji na trzistu.

Buducikupac

pre 12 godina

Svaka cast na design. Vrlo moderno, ali cena...?
Pre kupovine sigurno treba pogledati podaci o autu dali stvarno srazmernom sa cenom.

zoran nis

pre 12 godina

Deluje OK.Podseca na Ficu,Minija,Citroena,Škodu u redu ! Ipak pomenuta cena je previsoka,sa subvencijama drzave ne sme biti veca od 9000 e. Linea kosta 10000,a konkurencija ima vise nego dovoljno prihvatljivih modela .

aha

pre 12 godina

@ (Radašin, 2. februar 2012 12:40)

Jos kada bi svi imali lovu za jedan nov auto, pa gde bi nam bio kraj?

PS.
Auto je veoma lep i atraktivan.
Posebno sam zapazio prelazna/stakla na coskovima prednje i zadnje sajbne - da bi putnik i vozac imali sferki vid i samim time ne samo da bi ima li bolje uvid nego imace i osecaj da se voze u jednom "otvorenom" i vecem automobilu.

Dr.Nele

pre 12 godina

"...kao jednovolumenski automobil..." Kao da su ostali multivolumenski!? Ali ko zna kako multipla izgleda - razumije. Izgled? Treba pokazati smisao za lojalnost prema "srpskom modelu".
(Petar A, 2. februar 2012 13:16)
Pero sine,npr. sedani su "multivolumenski' mada se taj izraz ne koristi.Monovolumensko vozilo je izraz koji se koristi kada gepek nije posebno odvojen od zadnjeg dela vozila tj. deli zajednicku zapreminu vozila.To nije egzaktna fizika koju si ucio u skoli vec markentiski izraz za vrstu automobila.
Za ostale poznavaoce visoke tehnologije i industrijskog dizajna koji znaju da kritikuju sve oko sebe samo ne sebe ponavljam 1000-ti put.FIAT pravi vozila kakva on hoce sa cenom kakvu on odredi na svoj rizik.NE PRAVI ZA SRBE ,RUMUNE I BUGARE i ostalu sirotinju vec za bogato zapadno i USA trziste.A vi genijalci ,kome je ruzan ili skup ,ili tehnoloski zastareo put pod noge pa u salone BMW,Mercedesa,Porshe-a pa pljunite 60.000e pa uzivajte u vasem blagostanju.

dr

pre 12 godina

Za sve one koji piljuju automobil... Ovo nije auto da bi se prevozio krompir i luk kada se vracate sa sela u grad. Ovo nije automobil sa kojim cete da pokupite sina, cerku, babu, dedu, snajku, unuka i da idete na slavu u neku planinu. Ovo je sminkerski auto koji je dobar za kupovinu u super marketima, za odlazak na jednodnevni izlet, za vozikanje po gradu sa jos dvoje troje u kolima... Niti mu je Srbija glavno trziste, niti Fiat misli da u Srbiji zaradi pare na ovom automobilu. Ovo je auto prvenstveno za izvoz i to verovatno u bogatije zemlje. A za prevozenje dzakova sa namirnicama imamo polovne golfove, lagune, pasate... Koji su stari po 10+ godina i sa 500 000 km u tockovima. Puna podrska Fiatu i samo gurajte.

laza

pre 12 godina

lepo izgleda, nema sta
samo mi nije jasno kako ce motor od dva cilindra i 900 kubika da goni ovoliki auto pun putnika i prtljaga. osim ako italijani nisu napravili perpetum mobile.
jos nesto, kia venga, cak i ix20 su daleko jeftiniji od 500L a sigurno ne zaostaju ni u kom segmentu za fiatom

Sinisa NL

pre 12 godina

Muka mi je vise od redovnih pljuvaca sto ovdje samo cuce i cekaju vijest na koju ce se ispovracati.

on: Lijep autic, svidja mi se. Nadam se da ce uspjeti u prodaji i da ce ih biti u Holandiji.

Dantes

pre 12 godina

Peglica je imala dva cilindra i 600 kubika i sa njom su po cetvoro ljudi islo iz Srbije u Trst po garderobu!
Gde se pravi iPhone ne znam i ne zanima me, ali znam da se ovaj auto pravi u Kragujevcu, Srbija i da ce se zaposliti bar nekoliko hiljada ljudi sto direktno u fabrici sto indirektno kod kooperanata.
Komentari me podsecaju na onu reklamu o Bakinom kolaču - liči - i samo sto ne pukne od muke.
Da li uopste znas sta je Mini Kuper? ili si i ti ta baka?

FIAT i kragujevacka Zastava su poceli saradnju jos pedeset i neke. Ovo sto se sada desava u Kragujevcu je moglo da se desi jos pre desetak godina da nije bilo Milosevica i njemu slicnih - nije si ni znalo cija je Zastava i sa kim mogu da pregovaraju!
Sto se tice dizajna i cene tj prodaje - da li smo mozda pametniji od Markionija?

Zuki

pre 12 godina

@LuganoSrb

Ozbiljno si neinformisan.
Kinezi zaista proizvode iPhone, od prve do zadnje komponente. Sigurno im ne salju delove iz US pa onda opet nazad sa gotovim proizvodom. Uostalom procitaj negde razgovor pokojnog Jobs-a sa Obamom i bice ti jasno.

Drugo, pogledaj kolika je stopa nezaposlenosti u Srbiji pa onda pocni da "biras" poslove za nase ljude. Za prozivodnju te hrane o kojoj pricas su takodje potrebne investicije, u proizvodnju, u mehanizciju i pre svega u infrastrukturu. Imas mozda te pare da ulozis?
Kragujevac je bio grad gladnih dok nije dosao Fiat. Nije sve idealno ali bar neki ljudi dobise posao da nahrane svoje porodice.

Ni u automobile se previse ne razumes. Fiat je, koliko god to tebi i slicnima zvucalo cudno, prozivodjac koji je najvise uticao na razvoj auto industrije u poslednjih 20-ak godina. Common rail motori su njihova tehnologija, bez koje bi dizeli jos uvek bili daleko od benzinaca i po perormansama i po efikasnosti.
Slicno je i sa ovim novim "multi air" benzincima. Taj mali 0.9 l twin air motor ima i vise snage i veci obrtni moment od vecine atmosferskih benzinaca do 1.5 - 1.6 l. I pri tome je stedljiviji. Opsti trend u automobilskoj industriji je smanjivanje radne zapremine motora. Proizvodjaci se prosto utrkuju ko ce da napravi manji motor. I Fiat tu za sada vodi, svidelo se to nekima ili ne. Prosta cinjenica.

Inace, 21. vek je poceo pre 12 godina.

Bojan

pre 12 godina

Dimenzije su iste kao Astra G a ona je od ovog Fiata lepsa.Dizajn mi se ne svidja.Nekako je kockast,nit je dzip nit je gradski auto,a i cena od 14000 Evra,ko ce to da kupuje,kada je npr.Kia Rio ispod 10 000,pa sevrolet takodje polo itd.Da su bar napravili umanjenu verziju Fiata Bravo bolje bi prosli, ovako sa srecom neka je.

mnogo je kume

pre 12 godina

Koliko god da je lep, 14.000 za ovakav autic je smesna cifra, pogotovu ako se zna da juznokorejski proizvodjaci za te pare daju znatno jace modele sa svom opremom i 5+ godina garancije.

Vlada

pre 12 godina

Sto se izgleda tice,na internetu se moze procitati da je dizajner Minija Frank Stephenson presao u FIAT.Slicnost je vise nego ocigledna.Pandina platforma posluzila je za redizajniranog Ficu.Sto se prodaje tice u USA na cije trziste su ciljali,Fiat 500 navodno je podbacio i pisu da je prodano ispod 20000 u prvoj godini sto je nateralo direktore na izmene(Mini je prodan preko 40000).Generalno, onaj ko je zeleo mali auto kupio je Mini,a ne takodje skupi Fiat 500 sa losijim izgledom.Sada FIAT planira proizvodnju ovog modela u Meksiku da bi smanjio cenu sto ce opet dovesti do pada ionako diskutabilne kvalitete.Za ovaj novi model L posluzice platfroma velikog Punta. Da li ce ova verzija biti uspesno posto ce Srbija pomagati prodaju donacijama talijanima i subvencijama kupcima ostaje da se vidi.Retro izgled ne garantuje uspeh prodaje,pa ostaju da se vide sve karakteristike redizajniranog Grande Punta koji ima svoje kupce ako nista zbog onog "grande".

Alex

pre 12 godina

Juce na semaforu , ja cekam a ono novo fiat. Sav prekriven u crnoj folijii. Da li to Palma zeli da vidi novi Fiat? Da li je potrebno da policija obezbedjuje da Palma napravi kampanju. Dokle tako. Svi smo ga videli pa, mnogi su i slikali, sta je ttu tajna

Dexterijus

pre 12 godina

Ljudi prestanite vise sa negativnim komentarima. FIAT treba da podrzimo, automobile treba da proizvodimo. I ovaj auto ce u prvoj godini da "pokaze" koliko moze.Zato se cinculira sa "proizvodnjom" od 100k do 300k.

Sergio

pre 12 godina

kao prvo izgleda do dzadze, motori nisu slabi (pogledajte po netu snagu) a i dokazano su pouzdani sa najmanjom emisijom co2, za prosecnog srbina ako uspe da priusti ovo je san snova

Voja

pre 12 godina

Vidim da neki ne shvataju da ovom auto nije konkurent Dacia Lodgy, Suzuki SX4, Kia ili slični. To su samo prevozna sredstva i ništa više. Za ljude koji malo znaju o kolima i auto ih uopšte ne zanima.

Novi Fiat će biti fancy, urban, moderan, trendi. Kao takav će biti za posebnu vrstu kupaca. Dakle za one koji vrednuju estetiku, imidž i dizajn. Tačnije, za one kojima se sviđa Mini Conutryman a ne mogu da ga priušte. Kao što je Fiat 500 savršena alternativa za one koji ne mogu da kupe Mini One ili Cooper.

Potencijalni kupci Mini-a, Fiata 500, Citroen-a DS3, Audi-a A1 sigurno nikada neće uzeti u obzir obična prevozna sredstva tipa Dacia, Kia, Hyundai, Chevrolet, Suzuki i sl.

LuganoSrb

pre 12 godina

Toliko lazi i nelogicnosti - kao prvo u KG se ne proizvode auotmobili nego se sklapaju (isto kao kad bi rekli da Kina ili Taiwan proizvode IPhone). Ako je alternativa za Multiplu, gde ces brate da motorom od 900ccm ili 'cak' sa dizelom od 1.4l? Sa par ljudu (nedo Bog 5oro kao sto reklamiraju) + nesto u gepeku - taj ce jedva uz brdasce da se popne... Da je nesto moderan pa i nije (sladak jeste), a to sto ce da krene u masovnu ''proizvodnju'' kad se KG zahukta tj za xxx meseci, pa ce tad da izgleda zastareo...ne bih trosio reci. Osecam da ce i cena da mu bude kao Multipla :( Sve u svemu nastavljamo sa tvdroglavim glupiranjem - sklapamo automobile umesto da proizvodimo hranu, 'teramo' ljude da voze konzerve / Fiat, carinama i dazbinama za ostale vozace stitimo KG od uvoza pravih automobila itd itd

Miroslav

pre 12 godina

S obzirom kakvi su se automobili do sad pravili u Kragujevcu ovo je naucna fantastika. Znajuci kako su se do sad u svetu sprdali sa kolima proizvedenim u zastavi, sada sam ponosan sto ce na karoseriji pisati made in serbia.

POsmatrac

pre 12 godina

Srbija i Srbi su tu gde jesu i ali mogli su neki pravi auto da sklapaju kod nas a ne ovo cudo. Jedina sansa da uspe u EU je da osnovni model bude negde od 8500 jer vec od 10500 mozete da kupite prave automobile.

gradimir

pre 12 godina

Zaista prelep automobil, osmišljen baš po meri prosečne srpske porodice. Ja sam ubeđen da će ta ista prosečna srpska porodica uspeti sebi da priušti ovakav jedan automobil, ali za jedno šest-sedam godina dok ga izvoza neka nemačka ili italijanska porodica. Pa će kao i do sada najmanje tri člana porodice da pdignu kredite i da ga plate nekih tri hiljade evra, i onda će narednih desetak godina da grcaju u dugovima i da pomalo nekad provozaju svog " Šumadinca".

Petar A

pre 12 godina

"...kao jednovolumenski automobil..." Kao da su ostali multivolumenski!? Ali ko zna kako multipla izgleda - razumije. Izgled? Treba pokazati smisao za lojalnost prema "srpskom modelu".

Zuki

pre 12 godina

I ove slike su renderovane a ne fotografije. Verovatno su jako blizu izgledu stvarnog automobila.
Po dimenzijama bih zakljucio da ce biti dobar i za lokal i za put, sa dosta komfora za putnike.
Meni se svidja ovo sto vidim. Lepo su iskoristili dobar dizajn 500-ke za nesto veci automobil. Izgleda nekako pitomo a opet atraktivno. Sigurno ce iskakati iz gomile bezrazlozno (pre)agresivnih linija koje u zadnje vreme vidjamo na putevima. Vrlo pametno od Fiata. Italijani su ipak neprevazidjeni u industrijskom dizajnu.

Zuba

pre 12 godina

Meni je lep jos kad bi boja bila trula visnja. E jos kad bi sa cenom bio prihvatljiv za narod.
p.s. Mogli su da daju i neke slike emterijera.

Мирко

pre 12 godina

Сјајно! Једино, овакви аутомобили су, по правилу, мало скупљи... Верујем да ће бити хит у богатим земљама.

Petrolhead

pre 12 godina

Nećete se, u FIAT-u, od ovog modela puno 'leba najesti. Recimo "Suzuki" 4x4 za 13K evra...Pa "Dačije", "Škode", "Kie"...i ostali klonirani modeli iz ovog segmenta, koji liče jedan na drugog. A manje koštaju od ovog L500. Voleo bih da nisam u pravu, ali sve ovo oko Kragujevca što de dešavalo, i što se još uvek dešava + likovi koji su vodili ceo posao + zatamnjeni Ugovori + subvencije države, meni liči na ono: mnogo babica, a dete kilavo...

begede

pre 12 godina

deluje mi previse "nadzidzano" i sa previse "aksesoara" na karoseriji, a saimim tim u nekako nadrobljeno + tockovi deluju premaleno za tu karoseriju. ceo automobil deluje kao da su gaizujedale pcele pa je natekao. ne znam...na bazi fiata 500 mogao je izaci skladniji i odmereniji mini suv+mpv, narocito kad ga uporedimo sa prikazima ovog modela dok je bio jos u fazi konceptualizacije. finalni proizvod je malo cudan i ne znam zbog cega je bilo potrebno da bas TOLIKO lici na novi model fiat pande???

Covek

pre 12 godina

Simpatican. Svidja mi se so je vecih dimenzija. Sto se tice dizajna, iz profila lici na Mini, zadnja svetla lice na one sa VW Polo, generalno podsecja na novije manje modele Citroena i napred jedino sto je Fiat. Dakle moglo je ovo i bolje ali s obzirom da se pravi kod nas nekako mi je sve jedno kako izlgeda samo neka nasi ljudi rade.

Radašin

pre 12 godina

VRHUNSKI! Odličan, fancy, moderan, savremen, sa multiair brilijantnim motorima veoma napredan.

Ali...sve dok su u Srbiji olupine tipa Passat B5.5, Golf 4 i 5, Stilo, Laguna stari po 6+ godina "dobar auto" i dok "eksperti" zagovaraju kupovinu polovnih starudija, srpsko društvo će imati otpor da prihvati ovaj moderan auto. Ovo je fenomenalan uspeh da se iz Srbije izvoze nešto što Evropa želi.

Мирко

pre 12 godina

Сјајно! Једино, овакви аутомобили су, по правилу, мало скупљи... Верујем да ће бити хит у богатим земљама.

gradimir

pre 12 godina

Zaista prelep automobil, osmišljen baš po meri prosečne srpske porodice. Ja sam ubeđen da će ta ista prosečna srpska porodica uspeti sebi da priušti ovakav jedan automobil, ali za jedno šest-sedam godina dok ga izvoza neka nemačka ili italijanska porodica. Pa će kao i do sada najmanje tri člana porodice da pdignu kredite i da ga plate nekih tri hiljade evra, i onda će narednih desetak godina da grcaju u dugovima i da pomalo nekad provozaju svog " Šumadinca".

promoter

pre 12 godina

...pojasnjenja radi...zbog svih koji raspravljaju oko cene automobila...motora...znaci ti motori od 900 kubika su najsavremeniji twinair benzinci sa turbinama koji u zavisnosti od konfiguracije mogu da imaju i do 140ks...revolucionarni motori koje hvale strucni ljudi po celom svetu...1,4 benzin i 1,3 multi jet dizel su vec dobro poznati i priznati...e sad sto se cene tice...fiat 500 i celokupna gama koja nastaje oko njega predstavljaju premijum segmen fijata...a premijum segment mora da kosta jer je upravo namenjen ljudima koji imaju novca i bitno im je da sve na sta trose novac ima taj premium smek...to vozilo je prvashodno namenjeno bogatijem sloju sa zapada kao vozilo za svaki dan...drugo, trece u porodici...koje ce da se razlikuje od konfekcije na ulici...to je i auto i modni asesoar i statusni simbol...i apsolutno nije namenjen srpskom trzistu...sto treba da nas cini izuzetno srecnim jer nam nisu uvalili da sklapamo nesto za trzista treceg sveta kao sto to radi dacia...suzuki i sta znam jos koji proizvodjaci...sto opet treba da znaci da racunaju ozbiljno sa zastavom... Samo da to sve krene kako treba...imace koristi cela ova zemlja...samo napred...!!!

Miroslav

pre 12 godina

S obzirom kakvi su se automobili do sad pravili u Kragujevcu ovo je naucna fantastika. Znajuci kako su se do sad u svetu sprdali sa kolima proizvedenim u zastavi, sada sam ponosan sto ce na karoseriji pisati made in serbia.

Zuba

pre 12 godina

Meni je lep jos kad bi boja bila trula visnja. E jos kad bi sa cenom bio prihvatljiv za narod.
p.s. Mogli su da daju i neke slike emterijera.

E72

pre 12 godina

Interesantan,meni se svidja.Kada krene proizvodnja pricacemo o ceni,stvarnoj koja bude.Ne shvatam neke komentare ovde,da kosta 6-7-8000eur...Mnogo hocete gospodo,preterujete.Ovo ipak nije Dacia,Lada...ne pravi se svesno da bude jeftina roba.Navedite mi novitete u auto industriji,sa ovakvim savremenim motorima,duzine 4.2m,da kostaju ispod 10000eur.Za vas se pravi Punto,bez ratkapni,a ovaj model je neka druga prica,za drugi svet.

anbeast

pre 12 godina

Vidim da ovde mnogima nije jasno da je ovo model iz tzv. ''Lifestyle'' kategorije (kao MINI One, FIAT 500, Citroen DS, bla,bla,bla). Ovo kupuju oni koji vec imaju jedan ili dva normalna automobila ali zele da se kroz grad krecu ''sa stilom''. I ne, niko od potencijalnih kupaca nece ni razmisljati o Polu, Kiji ili ne daj boze Daciji. Ovaj auto je u klasi gde je imidz, sminka i marketing - SVE.
Koliko ljudi ne zele da se informisu ili da probaju da shvate nesto pre nego komentarisu je fascinantno. Koliko smo izgubili dodir sa svetom u zadnjih 20 godina je takodje fascinanatno....

Covek

pre 12 godina

Simpatican. Svidja mi se so je vecih dimenzija. Sto se tice dizajna, iz profila lici na Mini, zadnja svetla lice na one sa VW Polo, generalno podsecja na novije manje modele Citroena i napred jedino sto je Fiat. Dakle moglo je ovo i bolje ali s obzirom da se pravi kod nas nekako mi je sve jedno kako izlgeda samo neka nasi ljudi rade.

Zuki

pre 12 godina

I ove slike su renderovane a ne fotografije. Verovatno su jako blizu izgledu stvarnog automobila.
Po dimenzijama bih zakljucio da ce biti dobar i za lokal i za put, sa dosta komfora za putnike.
Meni se svidja ovo sto vidim. Lepo su iskoristili dobar dizajn 500-ke za nesto veci automobil. Izgleda nekako pitomo a opet atraktivno. Sigurno ce iskakati iz gomile bezrazlozno (pre)agresivnih linija koje u zadnje vreme vidjamo na putevima. Vrlo pametno od Fiata. Italijani su ipak neprevazidjeni u industrijskom dizajnu.

ivan

pre 12 godina

@ luganoSrb

Pa da li ste vi ljudi normalni??? koja to zemlja na svetu zivi od proizvodnje hrane??? ima li neka zemlja da joj je poljoprivreda razvijenija od industrije a da je pritom uspesna??? poljoprivreda u svetu opstaje samo uz subvencije i to novcem koji se dobije od oporezivanja industrije, zato ne mlati!!!

Auto deluje fenomenalno, i ako bude u varijanti 4x4 spremno ce docekati Opel MOKKA i dobro udariti na Merivu, o ceni ne mlatite jer nemate pojma, ovaj auto je poseban i nije za "sirotinju" tako da ce ga na zapadu poslovni ljudi iz dzepa kupovati svojim zenama da njima idu na pijac i voze decu u skolu... jako sam se obradovao kad sam video model, jer sam se plasio da ce se u KG sklapati neka PANDA za alzir ili neki model kao turski Tofas!!!

Puno srece zelim Kragujevcu a samim tim Srbiji i nama svima!!

Radašin

pre 12 godina

VRHUNSKI! Odličan, fancy, moderan, savremen, sa multiair brilijantnim motorima veoma napredan.

Ali...sve dok su u Srbiji olupine tipa Passat B5.5, Golf 4 i 5, Stilo, Laguna stari po 6+ godina "dobar auto" i dok "eksperti" zagovaraju kupovinu polovnih starudija, srpsko društvo će imati otpor da prihvati ovaj moderan auto. Ovo je fenomenalan uspeh da se iz Srbije izvoze nešto što Evropa želi.

Zuki

pre 12 godina

@LuganoSrb

Ozbiljno si neinformisan.
Kinezi zaista proizvode iPhone, od prve do zadnje komponente. Sigurno im ne salju delove iz US pa onda opet nazad sa gotovim proizvodom. Uostalom procitaj negde razgovor pokojnog Jobs-a sa Obamom i bice ti jasno.

Drugo, pogledaj kolika je stopa nezaposlenosti u Srbiji pa onda pocni da "biras" poslove za nase ljude. Za prozivodnju te hrane o kojoj pricas su takodje potrebne investicije, u proizvodnju, u mehanizciju i pre svega u infrastrukturu. Imas mozda te pare da ulozis?
Kragujevac je bio grad gladnih dok nije dosao Fiat. Nije sve idealno ali bar neki ljudi dobise posao da nahrane svoje porodice.

Ni u automobile se previse ne razumes. Fiat je, koliko god to tebi i slicnima zvucalo cudno, prozivodjac koji je najvise uticao na razvoj auto industrije u poslednjih 20-ak godina. Common rail motori su njihova tehnologija, bez koje bi dizeli jos uvek bili daleko od benzinaca i po perormansama i po efikasnosti.
Slicno je i sa ovim novim "multi air" benzincima. Taj mali 0.9 l twin air motor ima i vise snage i veci obrtni moment od vecine atmosferskih benzinaca do 1.5 - 1.6 l. I pri tome je stedljiviji. Opsti trend u automobilskoj industriji je smanjivanje radne zapremine motora. Proizvodjaci se prosto utrkuju ko ce da napravi manji motor. I Fiat tu za sada vodi, svidelo se to nekima ili ne. Prosta cinjenica.

Inace, 21. vek je poceo pre 12 godina.

Prosecan Srbin

pre 12 godina

Ovaj automobil NIJE zamisljen da bi se prodavao prosecnoj srpskoj porodici.
Zato je bespredmetno uporedjivati Golf i Fiat L.
Covek sa primanjima od par hiljada eura drugacije razmislja od nekog ko radi za 400e.
Mislim da cena nije previsoka, Kia Soul kosta otprilike isto toliko, a slicna je Fiatu L.

Dexterijus

pre 12 godina

Ljudi prestanite vise sa negativnim komentarima. FIAT treba da podrzimo, automobile treba da proizvodimo. I ovaj auto ce u prvoj godini da "pokaze" koliko moze.Zato se cinculira sa "proizvodnjom" od 100k do 300k.

dr

pre 12 godina

Za sve one koji piljuju automobil... Ovo nije auto da bi se prevozio krompir i luk kada se vracate sa sela u grad. Ovo nije automobil sa kojim cete da pokupite sina, cerku, babu, dedu, snajku, unuka i da idete na slavu u neku planinu. Ovo je sminkerski auto koji je dobar za kupovinu u super marketima, za odlazak na jednodnevni izlet, za vozikanje po gradu sa jos dvoje troje u kolima... Niti mu je Srbija glavno trziste, niti Fiat misli da u Srbiji zaradi pare na ovom automobilu. Ovo je auto prvenstveno za izvoz i to verovatno u bogatije zemlje. A za prevozenje dzakova sa namirnicama imamo polovne golfove, lagune, pasate... Koji su stari po 10+ godina i sa 500 000 km u tockovima. Puna podrska Fiatu i samo gurajte.

Honda

pre 12 godina

(Ferruccio, 2. februar 2012 16:29)

Nedavno sam gledao Top Gear i testirali su male simpaticne automobile - Roomster, IQ i Mito. Zakljucak, najbolji mali auto je - Fiat500. Zato verujem da ce i ovaj klon contrymana imati dobru prodju na tim trzistima koje je dobro apsorbovalo Fiat500. A to nisu ni Srbija ni USA, vec ono izmedju.

Ipak nadam se da cena od 14.000 nije bas za osnovni model sa 0.9l motorom vec neka prosecna vrednost, sto ce uciniti da se po nesto prodati i u Srbiji. Jer je domaci auto, domaci auto pa ce se kupovati neproporcionalno nesto visoj ceni.

U svakom slucaju zelim mu sve najbolje.

Bane

pre 12 godina

Голф 6 кошта 13.000, Поло 10.000 хиљада... па ко ће Фијат да купи за 14?!
(Владимир, 2. februar 2012 15:04)

http://www.volkswagen.rs/modeli/golf_1/brojke_i_podaci/cenovnik_i_oprema/

Ukratko:
Golf prodaju za 13.000 eura tamo gde se moze kupiti i hleb za 3 dinara.

Ferruccio

pre 12 godina

Ovde u Italiji je Smart bio fensi i dosta se prodao, zatim je uleteo Mini a kasnije Fiat500, koji je rasturio svu konkurenciju, iako kosta 15-ak hiljada.Ako Fiat500 nije prosao u Americi, to je vise jer isti ne prate modu i trendove.Ja sam odmah znao da u Americi nece proci, ali je auto odlicno prosao sirom Sveta.Mislim da ce proci i ovaj nas Fiat.Italijanke koje prate trendove, imaju Fiat 500, Iphone, Moncler jaknu, Luj Viton tasnu...

Dantes

pre 12 godina

Peglica je imala dva cilindra i 600 kubika i sa njom su po cetvoro ljudi islo iz Srbije u Trst po garderobu!
Gde se pravi iPhone ne znam i ne zanima me, ali znam da se ovaj auto pravi u Kragujevcu, Srbija i da ce se zaposliti bar nekoliko hiljada ljudi sto direktno u fabrici sto indirektno kod kooperanata.
Komentari me podsecaju na onu reklamu o Bakinom kolaču - liči - i samo sto ne pukne od muke.
Da li uopste znas sta je Mini Kuper? ili si i ti ta baka?

FIAT i kragujevacka Zastava su poceli saradnju jos pedeset i neke. Ovo sto se sada desava u Kragujevcu je moglo da se desi jos pre desetak godina da nije bilo Milosevica i njemu slicnih - nije si ni znalo cija je Zastava i sa kim mogu da pregovaraju!
Sto se tice dizajna i cene tj prodaje - da li smo mozda pametniji od Markionija?

Dr.Nele

pre 12 godina

"...kao jednovolumenski automobil..." Kao da su ostali multivolumenski!? Ali ko zna kako multipla izgleda - razumije. Izgled? Treba pokazati smisao za lojalnost prema "srpskom modelu".
(Petar A, 2. februar 2012 13:16)
Pero sine,npr. sedani su "multivolumenski' mada se taj izraz ne koristi.Monovolumensko vozilo je izraz koji se koristi kada gepek nije posebno odvojen od zadnjeg dela vozila tj. deli zajednicku zapreminu vozila.To nije egzaktna fizika koju si ucio u skoli vec markentiski izraz za vrstu automobila.
Za ostale poznavaoce visoke tehnologije i industrijskog dizajna koji znaju da kritikuju sve oko sebe samo ne sebe ponavljam 1000-ti put.FIAT pravi vozila kakva on hoce sa cenom kakvu on odredi na svoj rizik.NE PRAVI ZA SRBE ,RUMUNE I BUGARE i ostalu sirotinju vec za bogato zapadno i USA trziste.A vi genijalci ,kome je ruzan ili skup ,ili tehnoloski zastareo put pod noge pa u salone BMW,Mercedesa,Porshe-a pa pljunite 60.000e pa uzivajte u vasem blagostanju.

Sergio

pre 12 godina

kao prvo izgleda do dzadze, motori nisu slabi (pogledajte po netu snagu) a i dokazano su pouzdani sa najmanjom emisijom co2, za prosecnog srbina ako uspe da priusti ovo je san snova

Sinisa NL

pre 12 godina

Muka mi je vise od redovnih pljuvaca sto ovdje samo cuce i cekaju vijest na koju ce se ispovracati.

on: Lijep autic, svidja mi se. Nadam se da ce uspjeti u prodaji i da ce ih biti u Holandiji.

aha

pre 12 godina

@ (Radašin, 2. februar 2012 12:40)

Jos kada bi svi imali lovu za jedan nov auto, pa gde bi nam bio kraj?

PS.
Auto je veoma lep i atraktivan.
Posebno sam zapazio prelazna/stakla na coskovima prednje i zadnje sajbne - da bi putnik i vozac imali sferki vid i samim time ne samo da bi ima li bolje uvid nego imace i osecaj da se voze u jednom "otvorenom" i vecem automobilu.

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Najpribliznije ovome na trzistu je Opel Meriva, po velicini, ceni i delom po razvojnom putu (recimo ovaj 1.3 dizelcic vec ide u Merivu). Meni su i jedan i drugi lepi, mada navijam da ce nas fijatic biti uspesniji na trzistu.

ivan

pre 12 godina

@ luganoSRB

joj sto volim ovu zemlju u kojoj se svi u sve razumeju a nista ne znaju niti sta rade... Imam autoservis sa tradicijom od 30 godina, licno vozim BMW a vozio sam vise razlicitih modela nego sto vecina od vas moze i da nabroji...

golf za 13000e "ne postoji", jer ako odete kod dilera onda ce vam "dobra riba" sa belom dekoltiranom kosuljom ili menadzer koji prica kao navijen ponuditi da za samo dodatnih 1999 eura dobijete brdo dodatne opreme i i tako ustedite 5000e i uzmete vozilo sa lagera dok bi to za 12999 morali da cekate godinu dana... To je kao kad uvoznik Audia stavi bilbord na kom se nalazi RS3 koji kosta 50k a isod napise A3 vec od 14999....

Cak su i razne novine pisale koliko je zapravo tesko kupiti osnovni model koji se reklamira na bilbordima.... toliko o tome...

e sad, A3 golf i nas 500L je poredjnje baba i zaba.. to je kao kad kazete da umesto BMW120d mozete da kupite skodu superB ali zna se ko vozi BMW a ko Skodu....

sto se tice palete motora.. da li znate da je svaki punto na nasem trzistu 1.2 i 1.3multijet eventualno 1.4i bez obizra sto postoji i 1.6 i 1.8... realno ti motori u 500l su jaci od vecine koji su nekada postojali u Tipu, Bravu ili Marei......

gledajte svoja posla a nemojte voditi prodajnu politiku Fiata... i da sve osim motora i menjaca za ovaj auto se proizvodi u Srbiji....

Zoran

pre 12 godina

Hej, ljudi!
Hajde da uvedemo novo pravilo: da svako ko ostavlja komentar, napise marku, model i godiste svog automobila!
Vise sam nego ubedjen da bi iz tih podataka puno toga sagledali. Npr: kome je casa polu puna, a kome...polu prazna.

Robespjer

pre 12 godina

Gomila omalovažavajućih komentara.Te ružan,te skup,te ne može biti kvalitetan s obzirom da se pravi u Srbiji,te u Srbiji se samo sklapa,te premali motor....!Lepotu automobila je teško dokučiti pogledom na par fotografija!Konceptualno je porodični monovolumen sa nešto povišenim klirensom koji se naslanja izgledom na Fiat 500(koji se proizvodi u Poljskoj a prodaje u celom svetu) i eksploatiše njegov šarm(da tako kažem)!Mi već pre zvaničnog predstavljanja u Ženevi "znamo" da je promašaj!Fiat je ozbiljna firma(nije to Punto,Fića i Bravo već i Lanča,Alfa,Ferari,Maserati a sada Krajsler,Dodž i Džip) sa ozbiljnim marketingom koji je,siguran sam,ispitao tržište i sguran sam,ciljaju određenu grupu potencijalnih kupaca!A ti kupci u 95% slučajeva nisu u Srbiji!Ovaj model se za godinu-dve planira i za Američko tržište(sa 7 sedišta na produženoj platformi) i to verovatno sa Dodžovom maskom hladnjaka koja će mu dati robustnost i izgled prihvatljiviji za Amerikance!Samim tim što je planiran za tržište Evrope a zatim i Amerike i kvalitet mora biti na nivou tih tržišta!I u Japanu je Mercedes postao statusni simbol pa im ne smeta da ih uvoze iz Kine!Mercedes,BMW,Audi,pa i Fiat,moraju imati isti kvalitet gde god da se proizvode!Što se tiče delova,..pa nisu naše firme mogle osvojiti potpunu proizvodnju delova za ovaj auto u tako kratkom roku ali verujem da će se i to menjati jer i samom Fiatu odgovara dalje smanjenje troškova proizvodnje!Ako naši dostignu kvalitet komponenti i ovaj i sledeći modeli biće "više naši"!Ja se nadam uspehu!I verujem!

MrStaykon

pre 12 godina

LuganoSrb

Ovo sto je Fiat dozvolio da se jaki B segment proizvodi u KG je strasan, ali strasan uspeh za Srbiju.Pisace made in Serbia na automobilu koji je zamisljen kao drugo ili trece vozilo u porodicama sirom Europe i kojima ce sluziti da se odvezu sa tim istim porodicama na razne skupove, izlete...jer je potuno inovativan ( barem sto se tice spoljnog izgleda ) i moze da stane rame uz rame sa Novim MINI One, sa kojim ima i najvise slicnosti a bice u startu jeftiniji.

PS
Ne zaboravi ciji je Ferari brend...

Petrolhead

pre 12 godina

Nećete se, u FIAT-u, od ovog modela puno 'leba najesti. Recimo "Suzuki" 4x4 za 13K evra...Pa "Dačije", "Škode", "Kie"...i ostali klonirani modeli iz ovog segmenta, koji liče jedan na drugog. A manje koštaju od ovog L500. Voleo bih da nisam u pravu, ali sve ovo oko Kragujevca što de dešavalo, i što se još uvek dešava + likovi koji su vodili ceo posao + zatamnjeni Ugovori + subvencije države, meni liči na ono: mnogo babica, a dete kilavo...

men

pre 12 godina

Auto je fenomenalan! Vrhunska tehnologija, izuzetni motori a šlag na tortu je dizajn gde su Italijani svetlosnu godinu ispred.
Smešno je uporedjivati ga sa Kiom i Opelom. Hoćemo li se ikada opismeniti i otarasiti tog Opela koji je majka Mara za svakog nepismenog Balkanca?
Samo mi je žao što smo dovedeni u takvu situaciju da smo najveća sirotinja pa ćemo sa suzama u očima gledati kako ga voze pametnije nacije od nas. Da smo imali više sreće, mogao bi Kragujevac nekoliko godina da celu proizvodnju prodaje ovde, da preskočimo tehnološki jaz koji nas deli od sveta.
Onima koje boli stomak od zavisti kad vide ove slike mogu da poručim: Kragujevac je trenutno NAJMODERNIJA FABRIKA AUTOMOBILA NA SVETU!
Italijanima hvala što su nas uključili u sve ovo.

BRAVISSIMO!

Voja

pre 12 godina

Vidim da neki ne shvataju da ovom auto nije konkurent Dacia Lodgy, Suzuki SX4, Kia ili slični. To su samo prevozna sredstva i ništa više. Za ljude koji malo znaju o kolima i auto ih uopšte ne zanima.

Novi Fiat će biti fancy, urban, moderan, trendi. Kao takav će biti za posebnu vrstu kupaca. Dakle za one koji vrednuju estetiku, imidž i dizajn. Tačnije, za one kojima se sviđa Mini Conutryman a ne mogu da ga priušte. Kao što je Fiat 500 savršena alternativa za one koji ne mogu da kupe Mini One ili Cooper.

Potencijalni kupci Mini-a, Fiata 500, Citroen-a DS3, Audi-a A1 sigurno nikada neće uzeti u obzir obična prevozna sredstva tipa Dacia, Kia, Hyundai, Chevrolet, Suzuki i sl.

LuganoSrb

pre 12 godina

Toliko lazi i nelogicnosti - kao prvo u KG se ne proizvode auotmobili nego se sklapaju (isto kao kad bi rekli da Kina ili Taiwan proizvode IPhone). Ako je alternativa za Multiplu, gde ces brate da motorom od 900ccm ili 'cak' sa dizelom od 1.4l? Sa par ljudu (nedo Bog 5oro kao sto reklamiraju) + nesto u gepeku - taj ce jedva uz brdasce da se popne... Da je nesto moderan pa i nije (sladak jeste), a to sto ce da krene u masovnu ''proizvodnju'' kad se KG zahukta tj za xxx meseci, pa ce tad da izgleda zastareo...ne bih trosio reci. Osecam da ce i cena da mu bude kao Multipla :( Sve u svemu nastavljamo sa tvdroglavim glupiranjem - sklapamo automobile umesto da proizvodimo hranu, 'teramo' ljude da voze konzerve / Fiat, carinama i dazbinama za ostale vozace stitimo KG od uvoza pravih automobila itd itd

mnogo je kume

pre 12 godina

Koliko god da je lep, 14.000 za ovakav autic je smesna cifra, pogotovu ako se zna da juznokorejski proizvodjaci za te pare daju znatno jace modele sa svom opremom i 5+ godina garancije.

POsmatrac

pre 12 godina

Srbija i Srbi su tu gde jesu i ali mogli su neki pravi auto da sklapaju kod nas a ne ovo cudo. Jedina sansa da uspe u EU je da osnovni model bude negde od 8500 jer vec od 10500 mozete da kupite prave automobile.

Andrija_je_musko_ime

pre 12 godina

Super, podrzavam i drzim palceve :) Ruku na srce cena o kojoj se prica je malo paprena, medjutim, Fiat 500 se lepo prodaje, pa se nadam i da ista sudbina ceka i Fiat 500L. Ipak, samo cu da dodam kao jednu malu molbu da se i sledeci Seicento sklapa kod nas i da mu cena bude oko 5000evra, hvala! :)
Jos jednom, iskrena podrska!!!

Robespjer

pre 12 godina

Zaboravih par reči u vezi motora:Neki "stručnjaci" se u komentarima bune u ve3i Fiatovog izbora motora od 0.9 lit!Pa šta?Pogledajte motorizaciju konkurenata,npr. Forda B-max(iz 1 litre tapremine od 90 i više do 120 KS)!Zar je malo 90 i više KS?!Svi proizvođači automobila A,B i C segmenta razvijaju motore manje zapremine i veće snage u želji da smanje potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida!WV i Audi imaju motore od 1.4 litre i 200 Ks u sportskim verzijama A3 Golfa i Širokoa!

Dule

pre 12 godina

Ima nesto nezgrapno u prednjem delu, da li ove 'muva' farove, ne znam, stvarno. Ne bih ga nikad kupio, verovatno. Iskreno bih voleo da im to uspe.

Ja

pre 12 godina

Tzv "dupla greda" na vetrobranu je jako korisna stvar, jer ostavlja prozorčiće sa leve i desne strane koji povećavaju preglednost prilikom skretanja. Ja vozim Peugeot 307 koji ima vrlo masivan "A" stub i znam da mi on ponekad smeta prilikom skretanja. Kod Fiata 500L se upravo tu nalazi dodatni prozorčić.

Мagelan

pre 12 godina

Ако буде субвенција као за Пунта ићи ће, у Србији, како тако... до Темпа, суботом и недељом, могу и Бус-ом!!!

Зоран

pre 12 godina

"Ako Fiat500 nije prosao u Americi, to je vise jer isti ne prate modu i trendove."

Овде у САД се мода слабо прати. Само средњошколци. Остали врло слабо. Фијат 500 у САД је исто као да кажеш да Шеврoлет Tahoe није прошао у Европи. Успут, он има око 5000 кубика. Па шта да ради са Фијатом 500 у Америци? Једино што не кисне, не може ни у самоопослугу, мали гепек.

Sone

pre 12 godina

Ovaj auto je nesto izmedju fiata 500 , starijeg modela multiple jer se vidi da je slicna koncepcija u pitanju , dok zadnje stopaljke podsecaju na one koje su na fiatu bravo. Ali mi samo nije jasno ko ce za ovakav novac da plati tu sumu jer za iste pare moze da se kupi mazda 3 koja je potehnologija dve klase iznad :)

Petar A

pre 12 godina

"...kao jednovolumenski automobil..." Kao da su ostali multivolumenski!? Ali ko zna kako multipla izgleda - razumije. Izgled? Treba pokazati smisao za lojalnost prema "srpskom modelu".

Beogradjanin

pre 12 godina

Prvo da kazem da je autic simpatican! Dopadljivog dizajna, nosi vec oprobano ime sa malim dodatkom, jos i ako enterijer bude klasican italijanski, dakle dopadljiv, moze i da uspe na trzistu! Meni je drago da ce se proizvoditi u Kragujevcu, pa kakav god bio! E sad, vidim da se ovde otvorila rasprava, sta je bolje za te pare uzeti i slicno! Moram da se slozim sa pojedincima ovde i da kazem da ce ovo biti, ipak, malcice "sminkerski" auto! Dakle, za ljude koji su spremni i da plate vise, ali da budu primeceni! Pa Mini se sigurno ne kupuje zbog svoje prakticnosti, komocije na zadnjoj klupi ( ako to tako moze da se nazove), velikog prtljaznog prostora i mogucnosti da u njega smestite porodicu i "zapalite" u Grcku na letovanje! Za tako nesto , prosecan Srbin, kupuje kako ja volim da ga zovem "mrtvacki sanduk" ili ti Logan karavan! Mini se kupuje zbog imidza, a mislim da i Fiat upravo cilja na tako nesto!

begede

pre 12 godina

deluje mi previse "nadzidzano" i sa previse "aksesoara" na karoseriji, a saimim tim u nekako nadrobljeno + tockovi deluju premaleno za tu karoseriju. ceo automobil deluje kao da su gaizujedale pcele pa je natekao. ne znam...na bazi fiata 500 mogao je izaci skladniji i odmereniji mini suv+mpv, narocito kad ga uporedimo sa prikazima ovog modela dok je bio jos u fazi konceptualizacije. finalni proizvod je malo cudan i ne znam zbog cega je bilo potrebno da bas TOLIKO lici na novi model fiat pande???

laza

pre 12 godina

lepo izgleda, nema sta
samo mi nije jasno kako ce motor od dva cilindra i 900 kubika da goni ovoliki auto pun putnika i prtljaga. osim ako italijani nisu napravili perpetum mobile.
jos nesto, kia venga, cak i ix20 su daleko jeftiniji od 500L a sigurno ne zaostaju ni u kom segmentu za fiatom

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovaj komentar pisem kao neko ko nije obozavaoc Fijata , jedino sta bi uzeo od njih je Fiat Multipla, po meni super dizajniran i kompatibilan auto( ne znam kakva ljudi iskustva imaju sa njim i motorom i sve to jer licno ne poznajem nikoga ko to vozi ), ali da mi se svidja jako, da svidja mi se.
Najavili su bili da ce ovaj FIAT sa 7 sedista biti kao neka zamena za Mutipla ako sam bio dobro shvatio, meni se licno ne svidja ovaj dizajn i ne moze da se uporedi sa Multipla ( moje subjektivno misljenje).
Sto se tice cene navedene u tekstu da ce biti preko 14000 eura, mislim da je to previse za ovaj auto ( misljena sam da bi mozda napravio bum da je u rasponu cena od 6500-8500 eura u zavisnosti od opreme naravno), ali 14000 eura licno u zivotu ne bih dao za ovaj auto.
Jer vec u rasponu tih cena 14000-18000 eura mogu se kupiti veoma ozbiljni automobili nemackih i japanskih pa i korejskih proizvodjaca koji su pravi bum.
U svakom slucaju autic je fin , zelim puno uspeha nasim ljudima u Kragujevcu i Fiatu i da naprave pravi bum!

de de

pre 12 godina

Ovako stoje stvari:
t
+18°C Na Havajima uzimaju drugi pokrivač.
+10°C U zgradama u Helsinkiju isključuju grejanje.
+2°C Italijanski automobili ne mogu da upale.
0°C Destilovana voda se smrzava.
-1°C Dah se vidi. Rusi jedu sladoled i piju pivo.
-4°C Pas vam se uvaljuje u krevet.
-10°C Francuski automobili ne mogu da upale.
-12°C Političari počinju da pričaju o beskućnicima.
-15°C Američki automobili ne mogu da upale.
-20°C Dah se čuje.
-24°C Japanski automobili ne mogu da upale.
-28°C Pas vam se uvaljuje u pidžamu.
-29°C Nemački automobili ne mogu da upale.
-30°C Ni jedan normalan automobil ne moze da upali.
-36°C Ruski automobil ne može da upali.
-39°C Rusi zakopčavaju svu dugmad na kosuljama.
-50°C Automobil ti se uvaljuje u krevet.
-60°C Žitelji Helsinkija se smrzavaju. U Moskvi zakopčavaju kapute.
-70°C Smrzavaju se i u paklu. Univerzitet u Kuznjecku organizuje kros-kantri.
-72°C Advokati zavlače ruke u sopstvene džepove.
-120°C Alkohol se smrzava. Rusi zato potpuno u ku.cu.
-273,15°C Apsolutna nula. Prekida se kretanje elementarnih čestica. Rus liže smrznutu votku.

Buducikupac

pre 12 godina

Svaka cast na design. Vrlo moderno, ali cena...?
Pre kupovine sigurno treba pogledati podaci o autu dali stvarno srazmernom sa cenom.

LuganoSrb

pre 12 godina

@ Zuki & Ivan i ostali sto mi podeliste +300 minusa (uf sto lidiram, znam da pravda boli...al' ljudi, ne moze se od g...na pita praviti)

Par cinjenica i konstatacija:

- nikad nismo umeli niti umemo da pravimo automobile
- poljoprivreda i laka industrija su nam uvek bile jaca strana (gde nam je Sartid, Gosa i slicni?) Po meni, ako dobro organizujemo poljoprivredu i stocarstvo + malu i nesto srednje industrije, sve ce da radi kako treba a za to nisu potrebne ogromne investicije - sigurno mnogo manje nego u gigante poput Sartida i slicnih.
- cena L se ne zna ali se 'zna' da ce biti skup za Srb trziste pa se odma' prebacuje za strano trzite, gde ce kvalitetom, dizajnom, savremenim motorom itd da osvoji kupce - mada cime ce to pa da ga osvoji, ali realno i iskreno?
- L nije nista narocito kao auto. Nije los, ali daleko da je neko ludilo. Da jeste, Fijat nam ga nikad ne bi dao nego bi sam skid'o kajmak.
- naduvani 500 na bazi grande Punto kao alternativa za Multiplu i to sa motorcicima od 0.9-1.4l - sve same protivorecnosti i nelogicnosti! Za veci auto treba i veci motor. Za pijacu ne treba velik auto. Da bi se auto dobro prodavao potrebna je veca ponuda motora od 3 komada. Kako ce da izgleda i kol'ko ce da kosta dodatna oprema u sumadijskom izdanju a i sta ce biti standardna oprema - zivo me interesuje!

Primer IPhona iz Kine (za koji se tako zakaciste, a ja lupio, iskreno receno) je bio samo primer, ne znam ja brate nit me briga gde se prave delovi za IPhone al' znam da se delovi za Fijat dovoze u Srbiiju i tu se SKLAPAJU / SASTAVLJAJU u celinu i prave kola. To se ne moze nazvati proizvodnjom pa stavite i 1,000 minusa ali bolje budite objektivni.

Meni bi radje nego svima vama zajedno na ovom sajtu bilo da se sutra po Svici (i EU) sepuri SRBSKI auto, 99% bih ga i sam kupio iz fazona/partiotizma/ljubavi... Ovako nam ostaje samo da se ku...mo No1etom!

OK, zivnuo je KG i okolina od Fijata ali po koju cenu?

1. Subvencije od drzave (to se tako ne radi u auto industriji)
2. Opet cemo da se osramotimo i izblamiramo kao sa Yugicem (iskreno se nadam da gesim 100%) pa ce da nam se smeje ceo svet!
3. Ostali gradjani (koji nece / ne zele da voze Fijat made in Srb odnosno kantu, izvin'te ali zabarski auto je uvek zabarski auto i to jos sklapan u Srb) 'u medjuvremenu', citaj: 'stalno', placaju lude carine i ostale dazbine na uvozne automobile. Zbog cega ta grupa gradjana, koja je ipak vecina gradjana Srbije mora da ispasta zbog x hiljada gradjana KG i okoline???
4. Kad sve jednog dana propadne (mislim na projekat FIAT Srbija), mada opet se nadam da nisam u pravu i gresim 100%, imacemo opet problem sta sa ljudima, sta sa fabrikom, sta sa.... i tu ce opet da se pojave novi genijalci (citaj politicari) da prodaju maglu i traze nove strateske partnere, ponovo nalaze smisao i korist u kooperaciji sa Fijatom itd, naravno samo da bi se ogrebali negde i uvalili Kragujevcu i poreskim obaveznicima novi 'super posao stoleca'.

Samo da se zna, ja nit moram da mislim o L kao mom buducem autu, nit imam problem sa pravim kolima (vozim 'od rodjenja' / 16te godine pravi nemacki auto), nit placam porez u Srbiji...samo mi je zao sto vam opet prodaju nesto sto ne vredi i nema nikakvog smisla!

Pozdrav svima sto me citaju i srecno sa kolima, pa makar i L-om.

zoran nis

pre 12 godina

Deluje OK.Podseca na Ficu,Minija,Citroena,Škodu u redu ! Ipak pomenuta cena je previsoka,sa subvencijama drzave ne sme biti veca od 9000 e. Linea kosta 10000,a konkurencija ima vise nego dovoljno prihvatljivih modela .

Bojan

pre 12 godina

Dimenzije su iste kao Astra G a ona je od ovog Fiata lepsa.Dizajn mi se ne svidja.Nekako je kockast,nit je dzip nit je gradski auto,a i cena od 14000 Evra,ko ce to da kupuje,kada je npr.Kia Rio ispod 10 000,pa sevrolet takodje polo itd.Da su bar napravili umanjenu verziju Fiata Bravo bolje bi prosli, ovako sa srecom neka je.

slovenac

pre 12 godina

Ako budete radili autiće kao od 60 - 85, bolje, da odmah prestanete! Ne može u autu, namenjenim na svetsko tržište pisat kakva vrata, takva plata, jednom si otvorio šajbu i nakad više! Ma tko vam veruje! Neki kažu, da imate Boga na svojoj strani! Neki kažu, da je Krst ipak premalen! Mislim, onaj VELIKI! Da vidimo ovo čudo za 10. godina! 63 dobili prvog Fiću, 83 drugog, otišao u penziu 2004 u stvari u razhod!
Nikad, ali stvarno nikad, ne bih kupio avta iz Kragujevca! Ono što se otac naući, to sin radi!

Honda

pre 12 godina

vladimir@ dragi vladimire, kazi mi gde ima golf 6 za 13000 da kupim odmah dva, ja mog 1.6 tdi platio 17900...
(!!!!!!!!!, 2. februar 2012 21:47)

Ne bih da im radim reklamu za DZ (ako nego njihov gleda neka mi se javi da im posaljem broj tekuceg racuna :)), ali imas na sajtu VW Srbija, akciju za golf 1.4 po ceni od 12.999e, sa sve dvozonskom digitalnom klimom. Pa bre sada i A3 nude za 14.999e, sto ne bi spustili i mladjeg brata?

Wag the Dog

pre 12 godina

Mada auto izgleda lepo jednu stvar sam primetio zbog koje ne bih dao novac a to je dupla greda(kako god da se to zove) na soferki. Cuo sam price od nekih ljudi kako im strasno smeta ta greda ukoliko malo je sira na autu jep smanjuje preglednost pri skretanju, a fiat je ocigledno stavio 2. BIG FAIL. + sto je dodatno uokvireno tamno sve sto je od stakla. Kao da su hteli da ga osakate. E sad ne znam mozda je to slucaj samo sa ovim izlozbenim modelom. Obzirom da je rec o jeftinijoj klasi automobila ici na dizajn naustrb bezbednosti bila bi ludost pri kupovini.
Ali ako proizvodnja zazivi na ovim prostorima, a auto se kolko tolko pokaze i kad se promene ocigledne greske u narednim serijama, mozda nekako skupim novac za polovnjaka starog 5,6...

Alex

pre 12 godina

Juce na semaforu , ja cekam a ono novo fiat. Sav prekriven u crnoj folijii. Da li to Palma zeli da vidi novi Fiat? Da li je potrebno da policija obezbedjuje da Palma napravi kampanju. Dokle tako. Svi smo ga videli pa, mnogi su i slikali, sta je ttu tajna

Vlada

pre 12 godina

Sto se izgleda tice,na internetu se moze procitati da je dizajner Minija Frank Stephenson presao u FIAT.Slicnost je vise nego ocigledna.Pandina platforma posluzila je za redizajniranog Ficu.Sto se prodaje tice u USA na cije trziste su ciljali,Fiat 500 navodno je podbacio i pisu da je prodano ispod 20000 u prvoj godini sto je nateralo direktore na izmene(Mini je prodan preko 40000).Generalno, onaj ko je zeleo mali auto kupio je Mini,a ne takodje skupi Fiat 500 sa losijim izgledom.Sada FIAT planira proizvodnju ovog modela u Meksiku da bi smanjio cenu sto ce opet dovesti do pada ionako diskutabilne kvalitete.Za ovaj novi model L posluzice platfroma velikog Punta. Da li ce ova verzija biti uspesno posto ce Srbija pomagati prodaju donacijama talijanima i subvencijama kupcima ostaje da se vidi.Retro izgled ne garantuje uspeh prodaje,pa ostaju da se vide sve karakteristike redizajniranog Grande Punta koji ima svoje kupce ako nista zbog onog "grande".

Parice

pre 12 godina

Jeste "osmišljen" po meri srbijanske porodice (koja je posebno drugačija u odnosu na ostale porodice u okruženju, jel), ali je tako i cena osmišljena po meri srbijanske porodice. Šta je 14.000€ (verovatno bez sve opreme), tamo-ovamo, svako to ima kući u slamarici ili u banci. Toliko košta dve klase iznad automobil u Italiji. Isto FIAT. Dizel će verovatno biti sa startnom cenom od 16.500.

Sasha

pre 12 godina

@Top gear
Vozio ga jer je tada bio pod ugovorom sa Fiatom, a obicaj je da licni auto bude iste marke kao i tim za koji se vozi, (ako je moguce). Zamisli da se pojavi u BMW-u ili Mercedesu, konkurencija bi ih ismejala do suza a Italijani nabili na kolac :D . Druga stvar je sto Fiat nije (niti ima) nesto pametnije u ponudi. Sada valjda ima neki AMG, logicno. Sigurno da jedan od najbogatijih sportista ikada vozi bas ono pogrebno vozilo zbog cistog zadovoljstva :) .

zoro

pre 12 godina

za ove neupucene golf 6 1.4 se trenutno prodaje za nesto ispod 13000. Ja vozim fiata ali za ovolíko para imam i A 3 koji je na popustu ispod 15000. Jedno je izgled i sarm, a sasvim drugo je premijum brend.

Ivan

pre 12 godina

Pozdrav za sve. Pustite ljudi,neka prvo naprave auto... A inace,izgleda ok,sasvim. Samo napred,kamo srece da je ranije pravljen ovde!!! P.S. Nemacka policija ima Reno flotu vozila,baj d vej - vezano za ono paljenje na minusu.

Rocky

pre 12 godina

Moja kanta od grande punta 1,2 benzin, na minus 27 c pali za dve sekunde. Kupio sam novog pre 6 godina. Poklopac motora do sada dizan samo radi promene ulja. Naka tako radi još 100 godina i biće dobro. P.S. i Audi se kvari, pogledajte poi servisima koliko ih je na popravci. Samo što popravka Audija koooooošta.

begede

pre 12 godina

deluje mi previse "nadzidzano" i sa previse "aksesoara" na karoseriji, a saimim tim u nekako nadrobljeno + tockovi deluju premaleno za tu karoseriju. ceo automobil deluje kao da su gaizujedale pcele pa je natekao. ne znam...na bazi fiata 500 mogao je izaci skladniji i odmereniji mini suv+mpv, narocito kad ga uporedimo sa prikazima ovog modela dok je bio jos u fazi konceptualizacije. finalni proizvod je malo cudan i ne znam zbog cega je bilo potrebno da bas TOLIKO lici na novi model fiat pande???

slovenac

pre 12 godina

Ako budete radili autiće kao od 60 - 85, bolje, da odmah prestanete! Ne može u autu, namenjenim na svetsko tržište pisat kakva vrata, takva plata, jednom si otvorio šajbu i nakad više! Ma tko vam veruje! Neki kažu, da imate Boga na svojoj strani! Neki kažu, da je Krst ipak premalen! Mislim, onaj VELIKI! Da vidimo ovo čudo za 10. godina! 63 dobili prvog Fiću, 83 drugog, otišao u penziu 2004 u stvari u razhod!
Nikad, ali stvarno nikad, ne bih kupio avta iz Kragujevca! Ono što se otac naući, to sin radi!

LuganoSrb

pre 12 godina

Toliko lazi i nelogicnosti - kao prvo u KG se ne proizvode auotmobili nego se sklapaju (isto kao kad bi rekli da Kina ili Taiwan proizvode IPhone). Ako je alternativa za Multiplu, gde ces brate da motorom od 900ccm ili 'cak' sa dizelom od 1.4l? Sa par ljudu (nedo Bog 5oro kao sto reklamiraju) + nesto u gepeku - taj ce jedva uz brdasce da se popne... Da je nesto moderan pa i nije (sladak jeste), a to sto ce da krene u masovnu ''proizvodnju'' kad se KG zahukta tj za xxx meseci, pa ce tad da izgleda zastareo...ne bih trosio reci. Osecam da ce i cena da mu bude kao Multipla :( Sve u svemu nastavljamo sa tvdroglavim glupiranjem - sklapamo automobile umesto da proizvodimo hranu, 'teramo' ljude da voze konzerve / Fiat, carinama i dazbinama za ostale vozace stitimo KG od uvoza pravih automobila itd itd

POsmatrac

pre 12 godina

Srbija i Srbi su tu gde jesu i ali mogli su neki pravi auto da sklapaju kod nas a ne ovo cudo. Jedina sansa da uspe u EU je da osnovni model bude negde od 8500 jer vec od 10500 mozete da kupite prave automobile.

Petrolhead

pre 12 godina

Nećete se, u FIAT-u, od ovog modela puno 'leba najesti. Recimo "Suzuki" 4x4 za 13K evra...Pa "Dačije", "Škode", "Kie"...i ostali klonirani modeli iz ovog segmenta, koji liče jedan na drugog. A manje koštaju od ovog L500. Voleo bih da nisam u pravu, ali sve ovo oko Kragujevca što de dešavalo, i što se još uvek dešava + likovi koji su vodili ceo posao + zatamnjeni Ugovori + subvencije države, meni liči na ono: mnogo babica, a dete kilavo...

laza

pre 12 godina

lepo izgleda, nema sta
samo mi nije jasno kako ce motor od dva cilindra i 900 kubika da goni ovoliki auto pun putnika i prtljaga. osim ako italijani nisu napravili perpetum mobile.
jos nesto, kia venga, cak i ix20 su daleko jeftiniji od 500L a sigurno ne zaostaju ni u kom segmentu za fiatom

Bojan

pre 12 godina

Dimenzije su iste kao Astra G a ona je od ovog Fiata lepsa.Dizajn mi se ne svidja.Nekako je kockast,nit je dzip nit je gradski auto,a i cena od 14000 Evra,ko ce to da kupuje,kada je npr.Kia Rio ispod 10 000,pa sevrolet takodje polo itd.Da su bar napravili umanjenu verziju Fiata Bravo bolje bi prosli, ovako sa srecom neka je.

LuganoSrb

pre 12 godina

@ Zuki & Ivan i ostali sto mi podeliste +300 minusa (uf sto lidiram, znam da pravda boli...al' ljudi, ne moze se od g...na pita praviti)

Par cinjenica i konstatacija:

- nikad nismo umeli niti umemo da pravimo automobile
- poljoprivreda i laka industrija su nam uvek bile jaca strana (gde nam je Sartid, Gosa i slicni?) Po meni, ako dobro organizujemo poljoprivredu i stocarstvo + malu i nesto srednje industrije, sve ce da radi kako treba a za to nisu potrebne ogromne investicije - sigurno mnogo manje nego u gigante poput Sartida i slicnih.
- cena L se ne zna ali se 'zna' da ce biti skup za Srb trziste pa se odma' prebacuje za strano trzite, gde ce kvalitetom, dizajnom, savremenim motorom itd da osvoji kupce - mada cime ce to pa da ga osvoji, ali realno i iskreno?
- L nije nista narocito kao auto. Nije los, ali daleko da je neko ludilo. Da jeste, Fijat nam ga nikad ne bi dao nego bi sam skid'o kajmak.
- naduvani 500 na bazi grande Punto kao alternativa za Multiplu i to sa motorcicima od 0.9-1.4l - sve same protivorecnosti i nelogicnosti! Za veci auto treba i veci motor. Za pijacu ne treba velik auto. Da bi se auto dobro prodavao potrebna je veca ponuda motora od 3 komada. Kako ce da izgleda i kol'ko ce da kosta dodatna oprema u sumadijskom izdanju a i sta ce biti standardna oprema - zivo me interesuje!

Primer IPhona iz Kine (za koji se tako zakaciste, a ja lupio, iskreno receno) je bio samo primer, ne znam ja brate nit me briga gde se prave delovi za IPhone al' znam da se delovi za Fijat dovoze u Srbiiju i tu se SKLAPAJU / SASTAVLJAJU u celinu i prave kola. To se ne moze nazvati proizvodnjom pa stavite i 1,000 minusa ali bolje budite objektivni.

Meni bi radje nego svima vama zajedno na ovom sajtu bilo da se sutra po Svici (i EU) sepuri SRBSKI auto, 99% bih ga i sam kupio iz fazona/partiotizma/ljubavi... Ovako nam ostaje samo da se ku...mo No1etom!

OK, zivnuo je KG i okolina od Fijata ali po koju cenu?

1. Subvencije od drzave (to se tako ne radi u auto industriji)
2. Opet cemo da se osramotimo i izblamiramo kao sa Yugicem (iskreno se nadam da gesim 100%) pa ce da nam se smeje ceo svet!
3. Ostali gradjani (koji nece / ne zele da voze Fijat made in Srb odnosno kantu, izvin'te ali zabarski auto je uvek zabarski auto i to jos sklapan u Srb) 'u medjuvremenu', citaj: 'stalno', placaju lude carine i ostale dazbine na uvozne automobile. Zbog cega ta grupa gradjana, koja je ipak vecina gradjana Srbije mora da ispasta zbog x hiljada gradjana KG i okoline???
4. Kad sve jednog dana propadne (mislim na projekat FIAT Srbija), mada opet se nadam da nisam u pravu i gresim 100%, imacemo opet problem sta sa ljudima, sta sa fabrikom, sta sa.... i tu ce opet da se pojave novi genijalci (citaj politicari) da prodaju maglu i traze nove strateske partnere, ponovo nalaze smisao i korist u kooperaciji sa Fijatom itd, naravno samo da bi se ogrebali negde i uvalili Kragujevcu i poreskim obaveznicima novi 'super posao stoleca'.

Samo da se zna, ja nit moram da mislim o L kao mom buducem autu, nit imam problem sa pravim kolima (vozim 'od rodjenja' / 16te godine pravi nemacki auto), nit placam porez u Srbiji...samo mi je zao sto vam opet prodaju nesto sto ne vredi i nema nikakvog smisla!

Pozdrav svima sto me citaju i srecno sa kolima, pa makar i L-om.

Dule

pre 12 godina

Ima nesto nezgrapno u prednjem delu, da li ove 'muva' farove, ne znam, stvarno. Ne bih ga nikad kupio, verovatno. Iskreno bih voleo da im to uspe.

mnogo je kume

pre 12 godina

Koliko god da je lep, 14.000 za ovakav autic je smesna cifra, pogotovu ako se zna da juznokorejski proizvodjaci za te pare daju znatno jace modele sa svom opremom i 5+ godina garancije.

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovaj komentar pisem kao neko ko nije obozavaoc Fijata , jedino sta bi uzeo od njih je Fiat Multipla, po meni super dizajniran i kompatibilan auto( ne znam kakva ljudi iskustva imaju sa njim i motorom i sve to jer licno ne poznajem nikoga ko to vozi ), ali da mi se svidja jako, da svidja mi se.
Najavili su bili da ce ovaj FIAT sa 7 sedista biti kao neka zamena za Mutipla ako sam bio dobro shvatio, meni se licno ne svidja ovaj dizajn i ne moze da se uporedi sa Multipla ( moje subjektivno misljenje).
Sto se tice cene navedene u tekstu da ce biti preko 14000 eura, mislim da je to previse za ovaj auto ( misljena sam da bi mozda napravio bum da je u rasponu cena od 6500-8500 eura u zavisnosti od opreme naravno), ali 14000 eura licno u zivotu ne bih dao za ovaj auto.
Jer vec u rasponu tih cena 14000-18000 eura mogu se kupiti veoma ozbiljni automobili nemackih i japanskih pa i korejskih proizvodjaca koji su pravi bum.
U svakom slucaju autic je fin , zelim puno uspeha nasim ljudima u Kragujevcu i Fiatu i da naprave pravi bum!

Sone

pre 12 godina

Ovaj auto je nesto izmedju fiata 500 , starijeg modela multiple jer se vidi da je slicna koncepcija u pitanju , dok zadnje stopaljke podsecaju na one koje su na fiatu bravo. Ali mi samo nije jasno ko ce za ovakav novac da plati tu sumu jer za iste pare moze da se kupi mazda 3 koja je potehnologija dve klase iznad :)

Petar A

pre 12 godina

"...kao jednovolumenski automobil..." Kao da su ostali multivolumenski!? Ali ko zna kako multipla izgleda - razumije. Izgled? Treba pokazati smisao za lojalnost prema "srpskom modelu".

Radašin

pre 12 godina

VRHUNSKI! Odličan, fancy, moderan, savremen, sa multiair brilijantnim motorima veoma napredan.

Ali...sve dok su u Srbiji olupine tipa Passat B5.5, Golf 4 i 5, Stilo, Laguna stari po 6+ godina "dobar auto" i dok "eksperti" zagovaraju kupovinu polovnih starudija, srpsko društvo će imati otpor da prihvati ovaj moderan auto. Ovo je fenomenalan uspeh da se iz Srbije izvoze nešto što Evropa želi.

Wag the Dog

pre 12 godina

Mada auto izgleda lepo jednu stvar sam primetio zbog koje ne bih dao novac a to je dupla greda(kako god da se to zove) na soferki. Cuo sam price od nekih ljudi kako im strasno smeta ta greda ukoliko malo je sira na autu jep smanjuje preglednost pri skretanju, a fiat je ocigledno stavio 2. BIG FAIL. + sto je dodatno uokvireno tamno sve sto je od stakla. Kao da su hteli da ga osakate. E sad ne znam mozda je to slucaj samo sa ovim izlozbenim modelom. Obzirom da je rec o jeftinijoj klasi automobila ici na dizajn naustrb bezbednosti bila bi ludost pri kupovini.
Ali ako proizvodnja zazivi na ovim prostorima, a auto se kolko tolko pokaze i kad se promene ocigledne greske u narednim serijama, mozda nekako skupim novac za polovnjaka starog 5,6...

gradimir

pre 12 godina

Zaista prelep automobil, osmišljen baš po meri prosečne srpske porodice. Ja sam ubeđen da će ta ista prosečna srpska porodica uspeti sebi da priušti ovakav jedan automobil, ali za jedno šest-sedam godina dok ga izvoza neka nemačka ili italijanska porodica. Pa će kao i do sada najmanje tri člana porodice da pdignu kredite i da ga plate nekih tri hiljade evra, i onda će narednih desetak godina da grcaju u dugovima i da pomalo nekad provozaju svog " Šumadinca".

Parice

pre 12 godina

Jeste "osmišljen" po meri srbijanske porodice (koja je posebno drugačija u odnosu na ostale porodice u okruženju, jel), ali je tako i cena osmišljena po meri srbijanske porodice. Šta je 14.000€ (verovatno bez sve opreme), tamo-ovamo, svako to ima kući u slamarici ili u banci. Toliko košta dve klase iznad automobil u Italiji. Isto FIAT. Dizel će verovatno biti sa startnom cenom od 16.500.

de de

pre 12 godina

Ovako stoje stvari:
t
+18°C Na Havajima uzimaju drugi pokrivač.
+10°C U zgradama u Helsinkiju isključuju grejanje.
+2°C Italijanski automobili ne mogu da upale.
0°C Destilovana voda se smrzava.
-1°C Dah se vidi. Rusi jedu sladoled i piju pivo.
-4°C Pas vam se uvaljuje u krevet.
-10°C Francuski automobili ne mogu da upale.
-12°C Političari počinju da pričaju o beskućnicima.
-15°C Američki automobili ne mogu da upale.
-20°C Dah se čuje.
-24°C Japanski automobili ne mogu da upale.
-28°C Pas vam se uvaljuje u pidžamu.
-29°C Nemački automobili ne mogu da upale.
-30°C Ni jedan normalan automobil ne moze da upali.
-36°C Ruski automobil ne može da upali.
-39°C Rusi zakopčavaju svu dugmad na kosuljama.
-50°C Automobil ti se uvaljuje u krevet.
-60°C Žitelji Helsinkija se smrzavaju. U Moskvi zakopčavaju kapute.
-70°C Smrzavaju se i u paklu. Univerzitet u Kuznjecku organizuje kros-kantri.
-72°C Advokati zavlače ruke u sopstvene džepove.
-120°C Alkohol se smrzava. Rusi zato potpuno u ku.cu.
-273,15°C Apsolutna nula. Prekida se kretanje elementarnih čestica. Rus liže smrznutu votku.

Vlada

pre 12 godina

Sto se izgleda tice,na internetu se moze procitati da je dizajner Minija Frank Stephenson presao u FIAT.Slicnost je vise nego ocigledna.Pandina platforma posluzila je za redizajniranog Ficu.Sto se prodaje tice u USA na cije trziste su ciljali,Fiat 500 navodno je podbacio i pisu da je prodano ispod 20000 u prvoj godini sto je nateralo direktore na izmene(Mini je prodan preko 40000).Generalno, onaj ko je zeleo mali auto kupio je Mini,a ne takodje skupi Fiat 500 sa losijim izgledom.Sada FIAT planira proizvodnju ovog modela u Meksiku da bi smanjio cenu sto ce opet dovesti do pada ionako diskutabilne kvalitete.Za ovaj novi model L posluzice platfroma velikog Punta. Da li ce ova verzija biti uspesno posto ce Srbija pomagati prodaju donacijama talijanima i subvencijama kupcima ostaje da se vidi.Retro izgled ne garantuje uspeh prodaje,pa ostaju da se vide sve karakteristike redizajniranog Grande Punta koji ima svoje kupce ako nista zbog onog "grande".

Bane

pre 12 godina

Голф 6 кошта 13.000, Поло 10.000 хиљада... па ко ће Фијат да купи за 14?!
(Владимир, 2. februar 2012 15:04)

http://www.volkswagen.rs/modeli/golf_1/brojke_i_podaci/cenovnik_i_oprema/

Ukratko:
Golf prodaju za 13.000 eura tamo gde se moze kupiti i hleb za 3 dinara.

Zuba

pre 12 godina

Meni je lep jos kad bi boja bila trula visnja. E jos kad bi sa cenom bio prihvatljiv za narod.
p.s. Mogli su da daju i neke slike emterijera.

Мagelan

pre 12 godina

Ако буде субвенција као за Пунта ићи ће, у Србији, како тако... до Темпа, суботом и недељом, могу и Бус-ом!!!

Alex

pre 12 godina

Juce na semaforu , ja cekam a ono novo fiat. Sav prekriven u crnoj folijii. Da li to Palma zeli da vidi novi Fiat? Da li je potrebno da policija obezbedjuje da Palma napravi kampanju. Dokle tako. Svi smo ga videli pa, mnogi su i slikali, sta je ttu tajna

zoro

pre 12 godina

za ove neupucene golf 6 1.4 se trenutno prodaje za nesto ispod 13000. Ja vozim fiata ali za ovolíko para imam i A 3 koji je na popustu ispod 15000. Jedno je izgled i sarm, a sasvim drugo je premijum brend.

Miroslav

pre 12 godina

S obzirom kakvi su se automobili do sad pravili u Kragujevcu ovo je naucna fantastika. Znajuci kako su se do sad u svetu sprdali sa kolima proizvedenim u zastavi, sada sam ponosan sto ce na karoseriji pisati made in serbia.

Covek

pre 12 godina

Simpatican. Svidja mi se so je vecih dimenzija. Sto se tice dizajna, iz profila lici na Mini, zadnja svetla lice na one sa VW Polo, generalno podsecja na novije manje modele Citroena i napred jedino sto je Fiat. Dakle moglo je ovo i bolje ali s obzirom da se pravi kod nas nekako mi je sve jedno kako izlgeda samo neka nasi ljudi rade.

Мирко

pre 12 godina

Сјајно! Једино, овакви аутомобили су, по правилу, мало скупљи... Верујем да ће бити хит у богатим земљама.

dr

pre 12 godina

Za sve one koji piljuju automobil... Ovo nije auto da bi se prevozio krompir i luk kada se vracate sa sela u grad. Ovo nije automobil sa kojim cete da pokupite sina, cerku, babu, dedu, snajku, unuka i da idete na slavu u neku planinu. Ovo je sminkerski auto koji je dobar za kupovinu u super marketima, za odlazak na jednodnevni izlet, za vozikanje po gradu sa jos dvoje troje u kolima... Niti mu je Srbija glavno trziste, niti Fiat misli da u Srbiji zaradi pare na ovom automobilu. Ovo je auto prvenstveno za izvoz i to verovatno u bogatije zemlje. A za prevozenje dzakova sa namirnicama imamo polovne golfove, lagune, pasate... Koji su stari po 10+ godina i sa 500 000 km u tockovima. Puna podrska Fiatu i samo gurajte.

Zuki

pre 12 godina

I ove slike su renderovane a ne fotografije. Verovatno su jako blizu izgledu stvarnog automobila.
Po dimenzijama bih zakljucio da ce biti dobar i za lokal i za put, sa dosta komfora za putnike.
Meni se svidja ovo sto vidim. Lepo su iskoristili dobar dizajn 500-ke za nesto veci automobil. Izgleda nekako pitomo a opet atraktivno. Sigurno ce iskakati iz gomile bezrazlozno (pre)agresivnih linija koje u zadnje vreme vidjamo na putevima. Vrlo pametno od Fiata. Italijani su ipak neprevazidjeni u industrijskom dizajnu.

Dexterijus

pre 12 godina

Ljudi prestanite vise sa negativnim komentarima. FIAT treba da podrzimo, automobile treba da proizvodimo. I ovaj auto ce u prvoj godini da "pokaze" koliko moze.Zato se cinculira sa "proizvodnjom" od 100k do 300k.

Prosecan Srbin

pre 12 godina

Ovaj automobil NIJE zamisljen da bi se prodavao prosecnoj srpskoj porodici.
Zato je bespredmetno uporedjivati Golf i Fiat L.
Covek sa primanjima od par hiljada eura drugacije razmislja od nekog ko radi za 400e.
Mislim da cena nije previsoka, Kia Soul kosta otprilike isto toliko, a slicna je Fiatu L.

zoran nis

pre 12 godina

Deluje OK.Podseca na Ficu,Minija,Citroena,Škodu u redu ! Ipak pomenuta cena je previsoka,sa subvencijama drzave ne sme biti veca od 9000 e. Linea kosta 10000,a konkurencija ima vise nego dovoljno prihvatljivih modela .

men

pre 12 godina

Auto je fenomenalan! Vrhunska tehnologija, izuzetni motori a šlag na tortu je dizajn gde su Italijani svetlosnu godinu ispred.
Smešno je uporedjivati ga sa Kiom i Opelom. Hoćemo li se ikada opismeniti i otarasiti tog Opela koji je majka Mara za svakog nepismenog Balkanca?
Samo mi je žao što smo dovedeni u takvu situaciju da smo najveća sirotinja pa ćemo sa suzama u očima gledati kako ga voze pametnije nacije od nas. Da smo imali više sreće, mogao bi Kragujevac nekoliko godina da celu proizvodnju prodaje ovde, da preskočimo tehnološki jaz koji nas deli od sveta.
Onima koje boli stomak od zavisti kad vide ove slike mogu da poručim: Kragujevac je trenutno NAJMODERNIJA FABRIKA AUTOMOBILA NA SVETU!
Italijanima hvala što su nas uključili u sve ovo.

BRAVISSIMO!

E72

pre 12 godina

Interesantan,meni se svidja.Kada krene proizvodnja pricacemo o ceni,stvarnoj koja bude.Ne shvatam neke komentare ovde,da kosta 6-7-8000eur...Mnogo hocete gospodo,preterujete.Ovo ipak nije Dacia,Lada...ne pravi se svesno da bude jeftina roba.Navedite mi novitete u auto industriji,sa ovakvim savremenim motorima,duzine 4.2m,da kostaju ispod 10000eur.Za vas se pravi Punto,bez ratkapni,a ovaj model je neka druga prica,za drugi svet.

Zuki

pre 12 godina

@LuganoSrb

Ozbiljno si neinformisan.
Kinezi zaista proizvode iPhone, od prve do zadnje komponente. Sigurno im ne salju delove iz US pa onda opet nazad sa gotovim proizvodom. Uostalom procitaj negde razgovor pokojnog Jobs-a sa Obamom i bice ti jasno.

Drugo, pogledaj kolika je stopa nezaposlenosti u Srbiji pa onda pocni da "biras" poslove za nase ljude. Za prozivodnju te hrane o kojoj pricas su takodje potrebne investicije, u proizvodnju, u mehanizciju i pre svega u infrastrukturu. Imas mozda te pare da ulozis?
Kragujevac je bio grad gladnih dok nije dosao Fiat. Nije sve idealno ali bar neki ljudi dobise posao da nahrane svoje porodice.

Ni u automobile se previse ne razumes. Fiat je, koliko god to tebi i slicnima zvucalo cudno, prozivodjac koji je najvise uticao na razvoj auto industrije u poslednjih 20-ak godina. Common rail motori su njihova tehnologija, bez koje bi dizeli jos uvek bili daleko od benzinaca i po perormansama i po efikasnosti.
Slicno je i sa ovim novim "multi air" benzincima. Taj mali 0.9 l twin air motor ima i vise snage i veci obrtni moment od vecine atmosferskih benzinaca do 1.5 - 1.6 l. I pri tome je stedljiviji. Opsti trend u automobilskoj industriji je smanjivanje radne zapremine motora. Proizvodjaci se prosto utrkuju ko ce da napravi manji motor. I Fiat tu za sada vodi, svidelo se to nekima ili ne. Prosta cinjenica.

Inace, 21. vek je poceo pre 12 godina.

ivan

pre 12 godina

@ luganoSrb

Pa da li ste vi ljudi normalni??? koja to zemlja na svetu zivi od proizvodnje hrane??? ima li neka zemlja da joj je poljoprivreda razvijenija od industrije a da je pritom uspesna??? poljoprivreda u svetu opstaje samo uz subvencije i to novcem koji se dobije od oporezivanja industrije, zato ne mlati!!!

Auto deluje fenomenalno, i ako bude u varijanti 4x4 spremno ce docekati Opel MOKKA i dobro udariti na Merivu, o ceni ne mlatite jer nemate pojma, ovaj auto je poseban i nije za "sirotinju" tako da ce ga na zapadu poslovni ljudi iz dzepa kupovati svojim zenama da njima idu na pijac i voze decu u skolu... jako sam se obradovao kad sam video model, jer sam se plasio da ce se u KG sklapati neka PANDA za alzir ili neki model kao turski Tofas!!!

Puno srece zelim Kragujevcu a samim tim Srbiji i nama svima!!

Зоран

pre 12 godina

"Ako Fiat500 nije prosao u Americi, to je vise jer isti ne prate modu i trendove."

Овде у САД се мода слабо прати. Само средњошколци. Остали врло слабо. Фијат 500 у САД је исто као да кажеш да Шеврoлет Tahoe није прошао у Европи. Успут, он има око 5000 кубика. Па шта да ради са Фијатом 500 у Америци? Једино што не кисне, не може ни у самоопослугу, мали гепек.

promoter

pre 12 godina

...pojasnjenja radi...zbog svih koji raspravljaju oko cene automobila...motora...znaci ti motori od 900 kubika su najsavremeniji twinair benzinci sa turbinama koji u zavisnosti od konfiguracije mogu da imaju i do 140ks...revolucionarni motori koje hvale strucni ljudi po celom svetu...1,4 benzin i 1,3 multi jet dizel su vec dobro poznati i priznati...e sad sto se cene tice...fiat 500 i celokupna gama koja nastaje oko njega predstavljaju premijum segmen fijata...a premijum segment mora da kosta jer je upravo namenjen ljudima koji imaju novca i bitno im je da sve na sta trose novac ima taj premium smek...to vozilo je prvashodno namenjeno bogatijem sloju sa zapada kao vozilo za svaki dan...drugo, trece u porodici...koje ce da se razlikuje od konfekcije na ulici...to je i auto i modni asesoar i statusni simbol...i apsolutno nije namenjen srpskom trzistu...sto treba da nas cini izuzetno srecnim jer nam nisu uvalili da sklapamo nesto za trzista treceg sveta kao sto to radi dacia...suzuki i sta znam jos koji proizvodjaci...sto opet treba da znaci da racunaju ozbiljno sa zastavom... Samo da to sve krene kako treba...imace koristi cela ova zemlja...samo napred...!!!

anbeast

pre 12 godina

Vidim da ovde mnogima nije jasno da je ovo model iz tzv. ''Lifestyle'' kategorije (kao MINI One, FIAT 500, Citroen DS, bla,bla,bla). Ovo kupuju oni koji vec imaju jedan ili dva normalna automobila ali zele da se kroz grad krecu ''sa stilom''. I ne, niko od potencijalnih kupaca nece ni razmisljati o Polu, Kiji ili ne daj boze Daciji. Ovaj auto je u klasi gde je imidz, sminka i marketing - SVE.
Koliko ljudi ne zele da se informisu ili da probaju da shvate nesto pre nego komentarisu je fascinantno. Koliko smo izgubili dodir sa svetom u zadnjih 20 godina je takodje fascinanatno....

Voja

pre 12 godina

Vidim da neki ne shvataju da ovom auto nije konkurent Dacia Lodgy, Suzuki SX4, Kia ili slični. To su samo prevozna sredstva i ništa više. Za ljude koji malo znaju o kolima i auto ih uopšte ne zanima.

Novi Fiat će biti fancy, urban, moderan, trendi. Kao takav će biti za posebnu vrstu kupaca. Dakle za one koji vrednuju estetiku, imidž i dizajn. Tačnije, za one kojima se sviđa Mini Conutryman a ne mogu da ga priušte. Kao što je Fiat 500 savršena alternativa za one koji ne mogu da kupe Mini One ili Cooper.

Potencijalni kupci Mini-a, Fiata 500, Citroen-a DS3, Audi-a A1 sigurno nikada neće uzeti u obzir obična prevozna sredstva tipa Dacia, Kia, Hyundai, Chevrolet, Suzuki i sl.

Dantes

pre 12 godina

Peglica je imala dva cilindra i 600 kubika i sa njom su po cetvoro ljudi islo iz Srbije u Trst po garderobu!
Gde se pravi iPhone ne znam i ne zanima me, ali znam da se ovaj auto pravi u Kragujevcu, Srbija i da ce se zaposliti bar nekoliko hiljada ljudi sto direktno u fabrici sto indirektno kod kooperanata.
Komentari me podsecaju na onu reklamu o Bakinom kolaču - liči - i samo sto ne pukne od muke.
Da li uopste znas sta je Mini Kuper? ili si i ti ta baka?

FIAT i kragujevacka Zastava su poceli saradnju jos pedeset i neke. Ovo sto se sada desava u Kragujevcu je moglo da se desi jos pre desetak godina da nije bilo Milosevica i njemu slicnih - nije si ni znalo cija je Zastava i sa kim mogu da pregovaraju!
Sto se tice dizajna i cene tj prodaje - da li smo mozda pametniji od Markionija?

Sinisa NL

pre 12 godina

Muka mi je vise od redovnih pljuvaca sto ovdje samo cuce i cekaju vijest na koju ce se ispovracati.

on: Lijep autic, svidja mi se. Nadam se da ce uspjeti u prodaji i da ce ih biti u Holandiji.

Buducikupac

pre 12 godina

Svaka cast na design. Vrlo moderno, ali cena...?
Pre kupovine sigurno treba pogledati podaci o autu dali stvarno srazmernom sa cenom.

Ferruccio

pre 12 godina

Ovde u Italiji je Smart bio fensi i dosta se prodao, zatim je uleteo Mini a kasnije Fiat500, koji je rasturio svu konkurenciju, iako kosta 15-ak hiljada.Ako Fiat500 nije prosao u Americi, to je vise jer isti ne prate modu i trendove.Ja sam odmah znao da u Americi nece proci, ali je auto odlicno prosao sirom Sveta.Mislim da ce proci i ovaj nas Fiat.Italijanke koje prate trendove, imaju Fiat 500, Iphone, Moncler jaknu, Luj Viton tasnu...

Honda

pre 12 godina

(Ferruccio, 2. februar 2012 16:29)

Nedavno sam gledao Top Gear i testirali su male simpaticne automobile - Roomster, IQ i Mito. Zakljucak, najbolji mali auto je - Fiat500. Zato verujem da ce i ovaj klon contrymana imati dobru prodju na tim trzistima koje je dobro apsorbovalo Fiat500. A to nisu ni Srbija ni USA, vec ono izmedju.

Ipak nadam se da cena od 14.000 nije bas za osnovni model sa 0.9l motorom vec neka prosecna vrednost, sto ce uciniti da se po nesto prodati i u Srbiji. Jer je domaci auto, domaci auto pa ce se kupovati neproporcionalno nesto visoj ceni.

U svakom slucaju zelim mu sve najbolje.

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Najpribliznije ovome na trzistu je Opel Meriva, po velicini, ceni i delom po razvojnom putu (recimo ovaj 1.3 dizelcic vec ide u Merivu). Meni su i jedan i drugi lepi, mada navijam da ce nas fijatic biti uspesniji na trzistu.

Honda

pre 12 godina

vladimir@ dragi vladimire, kazi mi gde ima golf 6 za 13000 da kupim odmah dva, ja mog 1.6 tdi platio 17900...
(!!!!!!!!!, 2. februar 2012 21:47)

Ne bih da im radim reklamu za DZ (ako nego njihov gleda neka mi se javi da im posaljem broj tekuceg racuna :)), ali imas na sajtu VW Srbija, akciju za golf 1.4 po ceni od 12.999e, sa sve dvozonskom digitalnom klimom. Pa bre sada i A3 nude za 14.999e, sto ne bi spustili i mladjeg brata?

Sasha

pre 12 godina

@Top gear
Vozio ga jer je tada bio pod ugovorom sa Fiatom, a obicaj je da licni auto bude iste marke kao i tim za koji se vozi, (ako je moguce). Zamisli da se pojavi u BMW-u ili Mercedesu, konkurencija bi ih ismejala do suza a Italijani nabili na kolac :D . Druga stvar je sto Fiat nije (niti ima) nesto pametnije u ponudi. Sada valjda ima neki AMG, logicno. Sigurno da jedan od najbogatijih sportista ikada vozi bas ono pogrebno vozilo zbog cistog zadovoljstva :) .

Dr.Nele

pre 12 godina

"...kao jednovolumenski automobil..." Kao da su ostali multivolumenski!? Ali ko zna kako multipla izgleda - razumije. Izgled? Treba pokazati smisao za lojalnost prema "srpskom modelu".
(Petar A, 2. februar 2012 13:16)
Pero sine,npr. sedani su "multivolumenski' mada se taj izraz ne koristi.Monovolumensko vozilo je izraz koji se koristi kada gepek nije posebno odvojen od zadnjeg dela vozila tj. deli zajednicku zapreminu vozila.To nije egzaktna fizika koju si ucio u skoli vec markentiski izraz za vrstu automobila.
Za ostale poznavaoce visoke tehnologije i industrijskog dizajna koji znaju da kritikuju sve oko sebe samo ne sebe ponavljam 1000-ti put.FIAT pravi vozila kakva on hoce sa cenom kakvu on odredi na svoj rizik.NE PRAVI ZA SRBE ,RUMUNE I BUGARE i ostalu sirotinju vec za bogato zapadno i USA trziste.A vi genijalci ,kome je ruzan ili skup ,ili tehnoloski zastareo put pod noge pa u salone BMW,Mercedesa,Porshe-a pa pljunite 60.000e pa uzivajte u vasem blagostanju.

Sergio

pre 12 godina

kao prvo izgleda do dzadze, motori nisu slabi (pogledajte po netu snagu) a i dokazano su pouzdani sa najmanjom emisijom co2, za prosecnog srbina ako uspe da priusti ovo je san snova

aha

pre 12 godina

@ (Radašin, 2. februar 2012 12:40)

Jos kada bi svi imali lovu za jedan nov auto, pa gde bi nam bio kraj?

PS.
Auto je veoma lep i atraktivan.
Posebno sam zapazio prelazna/stakla na coskovima prednje i zadnje sajbne - da bi putnik i vozac imali sferki vid i samim time ne samo da bi ima li bolje uvid nego imace i osecaj da se voze u jednom "otvorenom" i vecem automobilu.

Beogradjanin

pre 12 godina

Prvo da kazem da je autic simpatican! Dopadljivog dizajna, nosi vec oprobano ime sa malim dodatkom, jos i ako enterijer bude klasican italijanski, dakle dopadljiv, moze i da uspe na trzistu! Meni je drago da ce se proizvoditi u Kragujevcu, pa kakav god bio! E sad, vidim da se ovde otvorila rasprava, sta je bolje za te pare uzeti i slicno! Moram da se slozim sa pojedincima ovde i da kazem da ce ovo biti, ipak, malcice "sminkerski" auto! Dakle, za ljude koji su spremni i da plate vise, ali da budu primeceni! Pa Mini se sigurno ne kupuje zbog svoje prakticnosti, komocije na zadnjoj klupi ( ako to tako moze da se nazove), velikog prtljaznog prostora i mogucnosti da u njega smestite porodicu i "zapalite" u Grcku na letovanje! Za tako nesto , prosecan Srbin, kupuje kako ja volim da ga zovem "mrtvacki sanduk" ili ti Logan karavan! Mini se kupuje zbog imidza, a mislim da i Fiat upravo cilja na tako nesto!

MrStaykon

pre 12 godina

LuganoSrb

Ovo sto je Fiat dozvolio da se jaki B segment proizvodi u KG je strasan, ali strasan uspeh za Srbiju.Pisace made in Serbia na automobilu koji je zamisljen kao drugo ili trece vozilo u porodicama sirom Europe i kojima ce sluziti da se odvezu sa tim istim porodicama na razne skupove, izlete...jer je potuno inovativan ( barem sto se tice spoljnog izgleda ) i moze da stane rame uz rame sa Novim MINI One, sa kojim ima i najvise slicnosti a bice u startu jeftiniji.

PS
Ne zaboravi ciji je Ferari brend...

ivan

pre 12 godina

@ luganoSRB

joj sto volim ovu zemlju u kojoj se svi u sve razumeju a nista ne znaju niti sta rade... Imam autoservis sa tradicijom od 30 godina, licno vozim BMW a vozio sam vise razlicitih modela nego sto vecina od vas moze i da nabroji...

golf za 13000e "ne postoji", jer ako odete kod dilera onda ce vam "dobra riba" sa belom dekoltiranom kosuljom ili menadzer koji prica kao navijen ponuditi da za samo dodatnih 1999 eura dobijete brdo dodatne opreme i i tako ustedite 5000e i uzmete vozilo sa lagera dok bi to za 12999 morali da cekate godinu dana... To je kao kad uvoznik Audia stavi bilbord na kom se nalazi RS3 koji kosta 50k a isod napise A3 vec od 14999....

Cak su i razne novine pisale koliko je zapravo tesko kupiti osnovni model koji se reklamira na bilbordima.... toliko o tome...

e sad, A3 golf i nas 500L je poredjnje baba i zaba.. to je kao kad kazete da umesto BMW120d mozete da kupite skodu superB ali zna se ko vozi BMW a ko Skodu....

sto se tice palete motora.. da li znate da je svaki punto na nasem trzistu 1.2 i 1.3multijet eventualno 1.4i bez obizra sto postoji i 1.6 i 1.8... realno ti motori u 500l su jaci od vecine koji su nekada postojali u Tipu, Bravu ili Marei......

gledajte svoja posla a nemojte voditi prodajnu politiku Fiata... i da sve osim motora i menjaca za ovaj auto se proizvodi u Srbiji....

Andrija_je_musko_ime

pre 12 godina

Super, podrzavam i drzim palceve :) Ruku na srce cena o kojoj se prica je malo paprena, medjutim, Fiat 500 se lepo prodaje, pa se nadam i da ista sudbina ceka i Fiat 500L. Ipak, samo cu da dodam kao jednu malu molbu da se i sledeci Seicento sklapa kod nas i da mu cena bude oko 5000evra, hvala! :)
Jos jednom, iskrena podrska!!!

Ja

pre 12 godina

Tzv "dupla greda" na vetrobranu je jako korisna stvar, jer ostavlja prozorčiće sa leve i desne strane koji povećavaju preglednost prilikom skretanja. Ja vozim Peugeot 307 koji ima vrlo masivan "A" stub i znam da mi on ponekad smeta prilikom skretanja. Kod Fiata 500L se upravo tu nalazi dodatni prozorčić.

Robespjer

pre 12 godina

Zaboravih par reči u vezi motora:Neki "stručnjaci" se u komentarima bune u ve3i Fiatovog izbora motora od 0.9 lit!Pa šta?Pogledajte motorizaciju konkurenata,npr. Forda B-max(iz 1 litre tapremine od 90 i više do 120 KS)!Zar je malo 90 i više KS?!Svi proizvođači automobila A,B i C segmenta razvijaju motore manje zapremine i veće snage u želji da smanje potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida!WV i Audi imaju motore od 1.4 litre i 200 Ks u sportskim verzijama A3 Golfa i Širokoa!

Robespjer

pre 12 godina

Gomila omalovažavajućih komentara.Te ružan,te skup,te ne može biti kvalitetan s obzirom da se pravi u Srbiji,te u Srbiji se samo sklapa,te premali motor....!Lepotu automobila je teško dokučiti pogledom na par fotografija!Konceptualno je porodični monovolumen sa nešto povišenim klirensom koji se naslanja izgledom na Fiat 500(koji se proizvodi u Poljskoj a prodaje u celom svetu) i eksploatiše njegov šarm(da tako kažem)!Mi već pre zvaničnog predstavljanja u Ženevi "znamo" da je promašaj!Fiat je ozbiljna firma(nije to Punto,Fića i Bravo već i Lanča,Alfa,Ferari,Maserati a sada Krajsler,Dodž i Džip) sa ozbiljnim marketingom koji je,siguran sam,ispitao tržište i sguran sam,ciljaju određenu grupu potencijalnih kupaca!A ti kupci u 95% slučajeva nisu u Srbiji!Ovaj model se za godinu-dve planira i za Američko tržište(sa 7 sedišta na produženoj platformi) i to verovatno sa Dodžovom maskom hladnjaka koja će mu dati robustnost i izgled prihvatljiviji za Amerikance!Samim tim što je planiran za tržište Evrope a zatim i Amerike i kvalitet mora biti na nivou tih tržišta!I u Japanu je Mercedes postao statusni simbol pa im ne smeta da ih uvoze iz Kine!Mercedes,BMW,Audi,pa i Fiat,moraju imati isti kvalitet gde god da se proizvode!Što se tiče delova,..pa nisu naše firme mogle osvojiti potpunu proizvodnju delova za ovaj auto u tako kratkom roku ali verujem da će se i to menjati jer i samom Fiatu odgovara dalje smanjenje troškova proizvodnje!Ako naši dostignu kvalitet komponenti i ovaj i sledeći modeli biće "više naši"!Ja se nadam uspehu!I verujem!

Zoran

pre 12 godina

Hej, ljudi!
Hajde da uvedemo novo pravilo: da svako ko ostavlja komentar, napise marku, model i godiste svog automobila!
Vise sam nego ubedjen da bi iz tih podataka puno toga sagledali. Npr: kome je casa polu puna, a kome...polu prazna.

Ivan

pre 12 godina

Pozdrav za sve. Pustite ljudi,neka prvo naprave auto... A inace,izgleda ok,sasvim. Samo napred,kamo srece da je ranije pravljen ovde!!! P.S. Nemacka policija ima Reno flotu vozila,baj d vej - vezano za ono paljenje na minusu.

Rocky

pre 12 godina

Moja kanta od grande punta 1,2 benzin, na minus 27 c pali za dve sekunde. Kupio sam novog pre 6 godina. Poklopac motora do sada dizan samo radi promene ulja. Naka tako radi još 100 godina i biće dobro. P.S. i Audi se kvari, pogledajte poi servisima koliko ih je na popravci. Samo što popravka Audija koooooošta.