Ponedeljak, 23.06.2008.

12:00

Renault Megane 1.5 dci

Izvor: B92

Renault Megane 1.5 dci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Fikret

pre 6 godina

Hallo moje je ime Fikret imama jedno pitanje uvezi moga vozila Renault megane model 2013 kada vozim u cetvrtoj brzini gubim snagu i pada ispod 2000 hiljade obrtaja Dali mi mozete odgovoriti Sta bi moglo da bude pozdrav od fikreta

janker

pre 7 godina

Da se nadovežem na komentar od prije 3 godine...sad sam na točno 136.500 km ..informacija za kolegu auto je kupljen nov u ovlaštenoj trgovini i ja ga vozim od prvog kilometra..80 % voženje je po gradu...inače od onih 96.500km pokvario mi se prekidač podizača stakla, 2 grijača, remenica alternatora i od klime neki izolator te sam i punio klimu ...ukupno me sve koštalo oko 200 eura...potrošnja je i dalje nestvarno niska..auto ništa ne lupa i odlično se vozi...nadovezao bi se samo da je otac vozi citroen c4 1.6 hdi također kupljen novi i ta 2 auto se ne mogu usporedit po kvaliteti...renault megane je klasu iznad citroena c4 skoro u svemu...

POP

pre 10 godina

Vozio sam 5 god. megane 2003 god. 1,5dci 60kw sa lepom opremom, digitalna klima itd., kupio ga sa 140000km 2008 god, presao sa njim nekih 65000 km, i mogu reči da je prica sa neverovatno niskom porosnjom zaista tacna, grad 6l(zimi do 7), otvoreno 4 do 5l. Sada sam uzeo megane 1,9dci 131ks, i taj popije u gradu oko 9, a na otvorenom putu 5-6l. Bord na 1,5dci laže najvise kad pokazuje najmanje, kad mi je pokazao 3,9 prosek, po merenju je bilo 4,9l ( mereno na putu do Belgije i nazad, oko 4000km) , a u gradu laže oko pola litra. Znači od 10% do max 20% pokazuje manju potrošnju nego sto je stvarno.
Za ovaj 1,9dci jos nisam utvrdio kako se ponasa bord. Razlika u snazi se oseca tek na velikim brzinama, 1,9dci pri 160km/h mnogo bolje povuce na pritisak pedale.Pozdrav ljubiteljima Renoa.

Djox

pre 11 godina

@janker
kolega mislim da je najveci problem sa tvojim meganom taj sto ti je prodavac previse spustio kilometrazu.Obicno je nasteluju oko 120000, tvojih 96.500km je bas retkost.

janker

pre 11 godina

Imam renault megane 1.5 dci 60 kw 2005...96.500 km..promjenjena letva volana...desni amortizer (zamjenjena oba)... desni nosač motora .prednje spone...sveukupno 600 eura troškova...prednji pojasevi se ne vraćaju 100 eura popravak,nisam popravljao..pregorila žarulja na centralnoj konzoli,neću mjenjat jer se bojim da se ne razjebe cijela plastika koja je ionako loša i cvrči non stop...to je sve...što se tiče potrošnje grad ljeti 6l zimi 6.5l ,otvorena cesta 4-4.5l...to je neki dugotrajniji prosjek.naravno trošio mi je i 7.5l po gradu sa klimom i gužvama, a bome je trošio i 3.5l otvorena cesta 4. 5. 60-90kmh...da nam ceste na balkanu nisu samajama vjerojatno bi bio bez ikakvih ulaganja...mogu reći da se auto stvarno lijepo vozi...jedino što mi se ne sviša je očajan volan i što općenito autu fali čvrstoće (vw golf) tipično francuski je mekan idealan za penzionere..nadam se da će potrajat još 50.000km bez većih kvarova pa onda mogu reći da je auto best buy,a onda prelazim na korejanca..

dejan90

pre 11 godina

Imam megane sedan 1.5dci, 86ks, 2008.god, presao je 35000. Auto je extra, ide sasvim solidno, potrosnja mu je 5,4 l mesovito. Ne prelazi mi nikad preko toga. Vozim ga lokalno, ponekad auto put. Pravi izbor. Pozz

Slavko Krekic

pre 11 godina

Hvala kolegama na savetu za mog Megana 1,5 dci. Otisao sam u servis i uradio dijagnostiku. Nije u pitanju turbina niti gorivo, vec plasticna cev visokog pritiska koja je debljine oko 1 cola. Na delu cevi gde je harmonika na dva mesta su bila napuknuca kroz koje je prolazio vazduh i umesto da ide do turbine, on je delom izlazio napolje. Zamenom creva koje kosta 120 eura, ne mogu da prepoznam moje vozilo!. Vuce odlicno, ubrzava supoer i trosi jedan litar manje goriva na 100 km. Ako sam sa ovim mojim objasnjenjem pomogao korisnicima Renault Megana 1,5 dci, bice mi drago, a svima ostaliha se zahvaljujem za savet.
Slavko Krekic

r5

pre 12 godina

@Laki @Slavko Nisam siguran,ali mislim da 1.5dci(slabija verzija) nema protokomer.Kada sam kupovao Megane raspitivao sam oko tih diesel-skih komponenti,i receno mi je da on to nema,da to imaju jaci diesel motori.Crni dim u vecini slucajeva znaci DIZNE,a moze da bude i TURBINA.Ja tih problema za sad nemam,a prvo sto bih uradio je ciscenje dizni u nekom boljem servisu.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Evo ovako Slavko!!!
Po opisanoj situaciji, najverovatnije je PROTOKOMER u pitanju, crni dim prilikom ubrzavanja dolazi od zakasnele reakcije PROTOKOMERA u doziranju vazduha! Ali da ne bi mnogo pametovali, odes u malko bolje opremljen servis i uradis dijagnostiku, i tako ce Ti se sve reci!? Kod modernijih dizelasa, ima mnogo stvari koji uticu na rad motora, zato su sad tu prisutni "hakeri", koji ce Ti pre opravke iz djepa izvuci malko para! S zeljom da nije neki ozbiljniji kvar u pitanju! Pozdrav!

dajte nesto svezije

pre 12 godina

Toliko polovnjaka a objavljuju se testovi od pre tri godine. Pitam se sta bi bilo da se ovaj auto nadje danas na testu.

Milos

pre 12 godina

Crni dim je nesagorelo dizel gorivo. Makedonci bi trebalo da imaju znatno kvalitetnije gorivo od nas.
Dizel ne sagori potpuno recimo ako je smanjena kompresima u cilindrima, ili ako nesto nije u redu sa elektronikom.
Koliko hp ima tvoj Megane?

Slavko Krekic

pre 12 godina

Imam Renault Megane 1,5 dci, proizveden 2005.godine i presao oko 128.000 km. Presle godine sam sa njim isao u Grcku i sipao euro dizel u Makedoniji. Po povratku u Srbiju, primetio sam da iz auspuha izbacuje crni dim. Sipao sam zditiv za ciscenje ali crni dim se i dalje pojavljuje kada dodajem jaci gas. Prosecna potrosnja koja je bila 5,9 lit/100 km, pri prosecnoj brzini 130 km/h se povecala na 6,7 lit/100 km.

Molim ako neko ima za strucno objasnjenje zbog cega je doslo do pojave crnog dima i vece potrosnje?

Audio

pre 12 godina

Na konto svih pohvala koje slusam godinama o 1.5 dci resih da kupim Nissan Micru sa tim motorom iz 2004 god.Po gradu kako god da ga vozim 4.5 litara a na otvorenom cak 2.9 litara na relaciji Bar - Beograd, sam i to bez klime. Sa porodicom u kolima i klimom 3.1 litara.Slikao sam ujutru posle nekih 70 km, pa popodne kao i u momentu kada sam stigao u Bg. ne da bih se hvalio ili sl. neko zato sto mi niko ne veruje.U nekim momentima je bilo naravno i 3.5 po onim brdima ali u 90% slucajeva 2.9. Francuski motor i japanske izmisljotine. Nemam reci , totalno ne mogu da verujem gde sam bio do sada sa Fiatima, benzinom, plinom i sl.
Za sve koji ne veruju evo direktnih linkova ka fotografijama:

http://img825.imageshack.us/img825/7391/imag0049ia.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/7753/imag0054ei.jpg

musone

pre 13 godina

Auto je u vrlo losem stanju, kao sto se vidi sa fotografija. Iskusniji kupci automobila znaju da se kilometraza "provjerava" pregledanjem upravljaca i unutrasnjosti. Ovaj auto izgleda ocajno, a da ne pricamo o cijeni koja je enormno visoka. Realno, ne vrijedi ni 4hiljade eura. U Njemackoj se 2005. godiste moze naci za 2600 eura i da izgleda vrlo korektno, za razliku od ovog krsa.

Djura

pre 13 godina

Vlasnik sam Megana 1.5dci(86 ks) karavana(novembar 2006) od septembra 2010 god, sa njim prešao 13000 km. 80 % je bila vožnja otvorenim putem. Po mojoj računici potrošnja ide od 4 do 4,5 L a po gradu izmedju 6 i 6,5. Ide fenomenalno i uopšte nije lenj. Iako sam planirao da kupim jaču verziju od 106 ks, ovom sam u potpunosti zadovoljan. Razlike u vožnji su primetne tek pri vrlo visokim putnim brzinama(preko 150 km/h)što meni ne znači puno, budući da najviše vozim regionalnim putevima. Održavanjem sam za sada u potpunosti zadovoljan, Serviseri su mi preporučili ulje ELF Turbodiesel i zamenu na 10000 što i činim. Cena ulja, filtera ulja, i filtera vazduha 3500 din, a filtera klime oko 1500 din. Zaista prihvatljivo. Elektronika kao i mehanika funkcionišu OK. Pošto nameravam da uradim veliki servis kao i xenone može li mi neko saopštiti cene rezervnih delova kao i mesta u Kragujevcu ili Čačku gde ih mogu kupiti. Hvala unapred.

radisa

pre 13 godina

vec 2 godine imam problem sa lagunom 1.9dci ponekad izgubi gas. Devla mi je vise puta popravljao,menjao neke polovne, pa narucivao nove delove i nista i dalje isto. drugar mi je predlozio da oteram auto kod zatezica. dosadilo mi je vise da se vucem kod majstora ali sam resio da pokusam i to. resili su mi problem da nisam mogao da verujem, problem je bio u jednom kablu koji se istanjio i povremeno gubio kontakt. svaka cast momcima iz RENO SERVISA ZATEZIC uspeli su da mi rese problem. preprucujem ih svim vlasnicima renoa.

darinjo

pre 13 godina

vozim auto otprilike 15-tak meseci,i mogu reci da sam napravio odlican izbor.u pitanju je verzija 1.5dci,2005.auto je jako ekonomican,odlican za voznju,lepog i modernog dizajna.meni po gradu trosi ispod 6lit. a na otvorenom uz moje licno testiranje :) ,spustio sam potrosnju na ispod 3.5 lit./100 . Na jednoj slavi sam o tome pricao,pa su me ljudi toliko zezali da sam od tada prestao da bilo kome pricam o tome koliko je 1.5dci ekonomican. Za sve to vreme zamenio sam samo dve sijalice,ipak ga vozim svaki dan sa non-stop upaljenim svetlima. Uradio sam i mali servis (na 150000km) i on me je kostao oko 100 evra ,uz zamenu svega onoga sto renault propisuje za ovu kilometrazu. Imao sam malih problema sa klimom ali to je pre svega zbog servisera a ne zbog auta. U svakom slucaj,u trenutku kada sam ga kupovao,mislio sam da za te pare ne mogu dobiti bolji auto (platio sam 6200 a bio je star manje od 4 god.),sada sam siguran da sam napravio dobar izbor

sky

pre 13 godina

Na svu srecu cene polovnih vozila su jako pale, tako da sada moze da se kupi renault megane 1.5 dci oko 06 godista za oko 6k, ja se licno razmisljam izmedju ovog modela, ford focusa 1.8 tdci i toyote yaris d4d 1.4 koja su vasa misljenja? cuo sam da se zbog kartice renault vise krade i da je toyota jako dobra za odrzavanje ali sam isto tako cuo razne stvari za ford sta vi mislite?

bojan

pre 13 godina

@srdjan
ja sam imao slican problem na vektri i ispostavilo se da su u pitanju kablovi za svecice. ne znam kako je kod lagune, ali probaj dok je tako visok ler gas da pomeris malo kablove levo desno svaki ponaosob, pa ako u nekom momentu promeni rad ili smanji ler gas, znaces da je to.

srdjan

pre 13 godina

ljudi, da li neko zna kakve probleme moze predstavljati neispravna bobina na reno laguni 1.8 benz.... meni se desava zadnjih dana da kad upalim auto on ne reaguje na gas vec sam drzi br obrtaja na 2000-2500 obrtaja. siguran sam da 2 bobine trebaju da se poprave tj srafovi na njima su oplaznuli i trebaju da se zamene novim koji ce ove bobine drzati na mestu. ovo sa obrajima motora i ne reagovanjem na papucicu gasa mi se desava jednom u desetak puta tj paljenja, inace automobil ima gas... kada se ovaj progblem javi na instrument tabli mi se pali lampica nakojoj je onaj znak w u maloj kockici a ispod njega je nesto slicno grejacu ili sta ja znam... da li neko zna u cemu je problem? hvala

Dex

pre 13 godina

Za ne upucene,gledao sam na top geeru,onaj penozos ne zna gde je levo a kamo li da zameni sijalicu!Vozim megana 2005,menjao sam sijaljcu ispred radnje sa smotanim punim ajnslagom.Sto se tice potrosnje,vozim 21 god.kao prof.vozac,sa mojom voznjom u gradu trosi od 5.7-6.2 a na otvorenom 4.2-4.5 sve drugo je ili greska ili laz.Do duse mozda ja ni ne znam da voz5im

sveta

pre 13 godina

da li je moguce da od beograda do budve megan 1.5 dci trosi 3,3 do 3,5 litara kako pokazuje kompjuter, a prosecna brzina je petom od 70 do 90??????

Nikola

pre 13 godina

Pa dobro, koliko često menjate tu sijalicu? Mnogi proizvođači automobila imaju još smešnije propuste. Ovaj čikica nije pravi mehaničar, jer mora prvo da otvori uputstvo!!! I nije tačno da treba 40min! Možda nekoj devojci!Ako odustanete od kupovine Francuza samo zbog ovako smešne stvari, onda niste dovoljno upućeni: potrebno je samo namotati pun krug volanom da se oslobodi prilaz pored točka!

panda

pre 13 godina

izuzetno komplikovan auto za odrzavanje. svakom delu na ovom automobilu je tesko prici, sve je toliko zbijeno da ne moze ni ruka da prodje.
evo linka da vidite koliko je tesko zameniti jednu najobicniju sijalicu!

http://www.youtube.com/watch?v=eZWqU9X6PR4

da biste zamenili sijalicu, morate da skidate prednji tocak!!!

Aleksandar

pre 13 godina

Slazem se sa Nikolom za reno servis Zatezic! Vozim lagunu i imao sam dosta problema sa njom! Cuo sam preko nekih drugara za reno servis Zatezic i nista me nije kostalo da probam. Dotle sam odrzavao u jagodini i odrali su me kad god sam otisao. Za Zatezic mogu da kazem da imaju vrhunske majstore i da je cena povoljnija od svih.

Nikola

pre 13 godina

Vozim ovaj auto već 3 godine, i mogu samo da ga pohvalim. A što se tiče majstora i servisa: sa Zatežićem sam više nego zadovoljan. Prvo u odnosu na servis DEVLA, imaju normalniji pristup, i kulturu pre svega. Atmosfera je mnogo normalnija nego u većini servisa u kojima sam bio. Cene su veoma pristupačne za onaj kvalitet koji dobijate. Uvek mi je bilo naglašeno da li se stavlja nov ili polovan deo, i bilo mi je ponuđeno da biram. Dakle, rečene su mi prednosti i mane, kao i cene polovnog i novog. Sitne dorade i popravke često nisu bile naplaćene, iako nisu imale veze sa njihovim radom.
Nadam se da sam pomogao!

tomica

pre 14 godina

@bobo
megane je odlican auto, udoban i atraktivan. cene odrzavanja su visoke, ali samo na papiru, u praksi zaista nema problema sa njim, i odrzavanje u uglavnom svodi na zamenu ulja i filtera.
passat je takodje odlican,ima neverovatno dobru zvucnu izolaciju, puno prostora i pruza stvarno dobru voznju. jedino je nivo udobnosti ispod ocekivanja za auto te velicine. sto se tice odrzavanja- jedino se ulaze u trapove, ima osetljivih delova u vesanju passata, a delovi nisu jeftini, pogotovu originalni. ostalo je sve u redu, mehanicki gotovo besprekorno uradjeno.
alfu zaboravi, zaista problematican i nepredvidiv auto.
srecno sa kupovinom!

bobo

pre 14 godina

Pozdrav svima,
razmisljam se izmedju kupovine alfe 156 1.9 JTD, reno megana 1.5 dci i izmedju passata 1.9 tdi (koji bi verovatno bio par godina stariji). Hvala momci unapred za bilo kakav komentar i pomoc!

mm

pre 14 godina

meni ljudi nikako nije jasno kako taj auto moze da kosta 9300 e kada isti takav u nemackoj kosta do 5000 e. pa meni se isplati da sam odem po takav auto tamo i vratim se u srbiju...
gde je tu logika?

Srećković

pre 14 godina

Zainteresovan sam za kupovinu Megana, i razmisljam se izmedji 1.5 i 1.9 dci, tako da bih molio vlasnike ovih modela da mi pomognu svojim komentarima oko izbora.Moja jedina dilema je da li je 1.5 dci preslab za tu masu vozila, jer sam u prethodnim komentarima procitao atribute tipa penzionerski uz ovaj agregat.

Megane coupe

pre 15 godina

@EMILKO Ja recimo filtere,delove, kupujem(narucujem) u jednoj od boljih prodavnica auto delova.Iako je jednostavna,zamenu(na 10.000km) vrsim kod proverenog majstora koji radi samo Francuze,za sada i majstor i auto funkcionisu bez zamerki:) Cene(okvirno):full sintetic ELF EXCELIUM 5lx750din.Filter ulja 400din,filter vazduha i klime po 1000din,filter goriva 2700din(zamena se vrsi na 30.000km,tj.na svakom 3.servisu).Jedino jos mogu da kazem da je spona 1200din,kraj letve 800din...Eto to su dosadasnja ulaganja za koja mogu reci koliki su troskovi,slozicete se,nista jeftinije niti skuplje od konkurencije

ivan

pre 15 godina

@EMILKO
zavisi koje ulje sipas. ja vozim astru i sipam full syntetic 4L po 1150din. znaci, mene samo ulje kosta 4600din, a tebe ceo servis samo 4000,neverovatno! filter ulja placam 600din, filter goriva 900din, a vazduha 1300din. e sad ti nama objasni svoju racunicu i to kakav je to servis za ukupno 4000e!?

EMILKO

pre 15 godina

MOZE NEKO DA KAZE KOLIKO KOSTA TAJ REDOVAN SERVIS ZA MEGANA 1.5 DCI.ZA MOJU KORSU ON KOSTA 4000 ULJE I SVI FILTERI KOJE RADIM NA 10000KM

deki

pre 15 godina

Samo kratko o potrosnji,ovaj auto sa 1.5. dci motorom je pre par godina na nekom testu koji je bio u nekoj AUTO novini,a ustvari je to test radjen od severa do juga ITALIJE,bio prvi po potrosnji.Znaci bilo je oko 30 razlicitih auta i ovaj je pobedio,i gle cuda ko je bio drugi,GOLF 5 dizel 1.9.
Sto se tice Golfa i wv,to su svakako dobra auta,ali previse precenjena sa cenom a toliko ne vrede.Ko ima para i voli luksuz kupice AUDI,BMW I MERCEDES. A ja posto nisam toliko finasijski sposoban kupujem RENO clio 1.5 dci.
Inace u mojoj porodici se Reno vozi 30 god.
NIJE SVE U "MISICIMA" IMA NESTO I U STILU!

Megane coupe

pre 15 godina

aleksa...Mislim da u svakom ovlascenom servisu mozes dobiti podatke,naravno ako je auto odrzavan u ovlascenom servisu,bez obzira da li u inostranstvu ili kod nas.Koliko,i da li se placa,najbolje da ih kontaktiras.Bilo bi pozeljno kada bi ti prodavac dozvolio da proveris sta je radjeno,ali ne verujem da ce pristati,mada nikad se ne zna.Remont turbine koliko ja znam je 200-250e,nova 500,600e...(nisam siguran),tako da su tvog prijatelja odrali.Malo njih postuje pravilo da se posle duge,naporne voznje auto ne gasi odmah,vec treba saceti 2-3min. da se turbina ohladi.Cak i sami proizvodjaci savetuju ovo.Prilikom probe,nagazi malo tog megana,trebao bi ravnomerno i bez problema da dodje do 170km/h.Redovno servisiranje,odrzavanja trapa...nije skupo,daleko od onoga sto se misli za Francuze.Pozdrav

aleksa

pre 15 godina

Ja bih prvo proverio preko telefona a onda bih nekako ubedio prodavca da odemo u servis. Inače vozim skalu 55 tako da ne znam mnogo oko megana pa bih vas zamolio oko saveta na šta da obrate pažnju u servisu, jer sumnjam da iako je ovlašćen servis da ako ja ne insistiram da ga dobro pogledaju da to neće biti tako.Jedino što znam da je moj prijatelj kupio a da nije bio u servis pre kupovine i da je skoro platio 1600e.popravku turbine valjda neznam tačno ne zamerite pa ne bih da mi se to desi.

aleksa

pre 15 godina

Resio sam da kupim megan 2004/05 1,5dci. Da li mi neko može preporučiti u koji ovlašćeni servis da zovem i koga da kontaktiram i da li će mi preko telefona kada im pročitam broj šasije i motora reći podatke o autu-kada je bio na servisima i koliko je po evidenciji prešao.Ili to moram lično otići i platiti za tu uslugu. Inače živim u provinciji i najbliži servis je u Nišu oko 40km i pitanje je da li će mi prodavac dati da idemo u servis jer nije registrovan auto.Unapred hvala

milan

pre 15 godina

miljane,moj megan je isto 1.4 16v 100ks,ali berlina(5 vrata),sto znaci da je malo laksi i aerodinamicniji od sedana i jos je presao malo i opet mi trosi do 9,8-9,9l po gradu i to bez klime

Dejan Petkovic

pre 15 godina

Procitao sam svaki komentar, jer nameravam da kupim bas ovaj model Megana!!!!
Po komentarima mi se cini da je zaista rec o ok autu koji netrosi mnogo!!!!
Inace trenutno vozim Ford Mondeo I 1.8b, i tesko bih ga se odrekao,jer z 30000km koliko ga imam samo sipam i vozim,ali bas tako!!!!Redovni servisi jeftini,a i bez kvarova,ali trosi oko 10.5l u gradu.To mi je mnogo!!!!

Admir

pre 15 godina

Imam već par meseci Megana 1.9 dci Privilege, 2004 g. 110000 km,i mogu reći da sam prezadovoljan! Auto sam uvezao iz Švajcarske, u perfektnom je stanju, sa opremom od koje boli glava! Potrošnja po gradu je prosečno nekih 6l/100km, a na otvorenom pada ispod 5l/100km.Menije to Ok za auto u kome kada se vozite 170 km/h imate neverovatan osećaj stabilnosti i sigurnosti u vožnji! Da ne pominjem francusku udobnost...

acko

pre 15 godina

@milan
nema sta da se razmisljas,dobar auto si kupio. jos sa 15.000km, to vozilo je novo. cena je ok,mogao si iste pare da das za neki 1,5dci, koji je mozda presao i 300.000km. ja sam uvek za manju kilometazu,bez obzira da li je benz ili dizel. redovni servis na svakih 10.000km i vozi, nikakvih problema ne bi trebao da imas sa njim.

milan

pre 15 godina

u decembru mjesecu prosle godine kupio sam megana proizvedenog decembra 2006(restilizovana verzija),presao je 15000km i izgleda kao nov 1.4 16v(100ks)ima 5 vrata(berlina)crveni sa nizim paketom opreme,ukupno me je kostao(sa registracijom(novom)i prevodom na moje ime)8700eur,sto mislite o ovoj cijeni?inace sam iz podgorice

buki

pre 15 godina

Megana sam kupio pre godinu dana i veoma sam zadovoljan. 1.5dci 2003 god. presao sam 30000km.Sto se tice potrsonje ponistavam uvek na pumpi i po gradu ume da pokaze do 7.5(kreni stani)obicno 6-6.5 ,auto put bgd-nis 5 (120-130 km/h),ibarska 4-4.5 i dali je greska na bordu ali bgd-bar 3.7 cifra me je obradovala.

tosic

pre 15 godina

ovde se mnogo toga reklo o potrosnji,pa evo i ja nesto da dodam: ako auto ima PROSECNU potrosnju o 5.5L,a u gradu se potrosnja krece oko 7L,to onda znaci da auto na otvorenom mora da spusti potrosnju na oko 3,5-4L da bi se uopste doslo do prosecne potrosnje od 5,5L,sto je sasvim realno i moguce. ko ne veruje,neka uzme digitron (7L+4L)/2=5,5L sta tu nije jasno?
P.S.ovo se ne odnosi samo na megana,vec na sve dizelase

Zoran SM

pre 15 godina

Odgledao sam Fifth Gear pre jedno mesec, dva za Auto su rekli da je prosečan, međutim najviše su ga ispljuvali zbog održavanja. Motor ne da je nedostupan nego tako nešto nikada nisu videli, a pravu sprdnju su napravili sa promenom sijalica u farovima (hehehe moraš da skidaš točkove).NIje ni blizu Golfa još frenčmeni moraju da uče (tako su oni rekli, ali šta oni znaju:).

Megane coupe

pre 15 godina

U vezi potrosnje(Megan 1.5dci,blizu 200.000km):Ako se postuju ogranicenja,regionalni put 90-100km/h,auto put 120-130km/ prosek bi mogao ispod 5l,oko 4.7l.Potrosnja od 3.5l je malo nemoguca,mozda ne za Clio.E sad,ovaj auto na otvorenom je tesko voziti 100 jer je osecaj kao da idete 50,tako da u mom slucaju trosi oko 5l,dok u gradu max.6,5 ,ali max.Inace Megan kao auto je zaista odlican.Najvise sto mi se svidja je stabilnost,miran rad dci-a,lakoca voznje...Vozio sam i Astru G,i Golfa IV,i Civic '00,Megan je zaista za klasu ispred ovih auta po svim parametrima

caki_vonteego

pre 15 godina

Da ovaj auto ima dobar i ekonomican motor to se u potpunosti slazem...ali nemojte bas toliko da preterujete u hvalisanju vaseg automobila...pa ipak koliko da ga vozite umereno i bez gasa do daske opet potrosnja od 3.8 litra i 4.5 u gradu je stvarno nerealna...pa cak ni fabricki podaci nisu takvi kao vashi...fabricki glase ovako za 1.5 dCi motor: otvoreno 4.6...grad 6.2..prosek 5.6 litra...sto je mozda opet malo preterano...ali sigurno ubedljivije od vasih komentara!!!

nnnn

pre 15 godina

bio sam vlasnik renaulta 1,5 dci megane. Kupio sam ga novog 2006 i presao sam sa njim oko 65000 km.Mogu da potvrdim da sam testirao potrosnju i da je to najstedljiviji automobil koji sam ikada vozio. Potrosnja na otvorenom je 3,8 lit/100km a u gradu 4,5 lit/100km. Nisam nikada imao ni jedan kvar niti problem. Mogu da kazem da sam ga prodao za 9,200 Eur, tako da mislim da je ovaj model koji ste vi testirali precenjen. Zelim da dodam da sam sada vlasnik peugeot 308 i da se pomalo kajem sto sam menjao renoa.

Vladimir

pre 15 godina

Renault Megane II 1.5 dci imam od Maja 2005 godine. Sa njim sam presao 90000 km. Vozio sam ga do Amsterdama i do Atine, a Srbiju svakodnevno obilazim. Auto je pouzdan i stabilan pri brzini 170 km/h. Nisam imao nikakvim kvarova. Volan i rukohvati na prednjim vratima su mi se ogulili nakon 2 godine voznje, tako da mislim da to nije problem predjenih kilometara nego samog kvaliteta materijala( video sam jos par Megana na kojima su uocljiva ista ostecenja). Ja sam zadovoljan mojim modelom.

mitar

pre 15 godina

kupio sam megana 1.9dci, 75kW, 2001. uradjen vel servis pre 1500km i radio je odlicno jutros. prvo sam ga jedva upalio a onda je dugo radio kao na 3 cilindra. pri dodavanju gasa izbacivao je dosta crng dima i garezi

vlada

pre 15 godina

kupio megana 1.5 dci 2003 i za sada sve najbolje. trosi ko upaljac a samo me malo plasi nka delphi pumpa sto je pominju na netu. sve u svemu za sada osim sto malo trese kad se gasi, extra.

pedja

pre 15 godina

odlican auto,kupio sam 1.5dci,ali je bio van u inostranstvu,prevario me preprodavac. ali i pored verovatno mnogo predjenih kilometara,dobro me sluzi,nista za sad od kvarova. mislim da svaki auto moze da bude dobar(samo ako nije fiat,o njima sam cuo sve najgore) sa redovnim odrzavanjem i sa originalnim delovima. potrosnja je,bar kod mene, oko 5,5 litara prosecno. auto za svaku preporuku, ali bih sad radije uzeo 1.9dci umesto 1.5dci,mnoooogo bolje vuce i cini mi se kao da je malo bolje uradjen.

Meelosh NS

pre 15 godina

Ja imam isti Megane 1.6 16V sa Dynamique Luxe opremom. Pre svega nije u pravu momak koji kaže da Expression i svi viši nivoi opreme imaju digitalnu klimu, moja je manuelna. 1.6 benzinski motor ima 113KS, razvija brzinu i do 205kmh, ali je ubrzanje na autoputu lošije nego kod 1.9dci. Potrošnja je fenomenalna, 8L u gradu, 5,7 - 6,5 litara van grada. Međutim, daleko od toga da je ovo pouzdan automobil. Za dve godine su mi se dva puta kvarile bobine, podizač suvozačkog prozora (300€), indikator položaja bregaste (50€) a tek ima 60.000km na satu. Razmišljam da ga menjam i da kupim Mečku A200CDI.

Sale NB

pre 15 godina

Ako neko hoće da objektivno izmeri potrošnju, onda mora da natoči gorivo "do čepa", pređe barem 100 km , a zatim ponovo natoči do čepa. Bord kompjuteri su previše nepouzdani. 1.5 dci je stvarno veoma štedljiv motor ali sve ispod 4,5l u proseku su bajke - pogotovo u Meganu ( u Cliu možda), pritom, taj motor je veoma osetljiv na kvalitet goriva, pa su relativno česti slučajevi havarija na glavama motora i pumpama. 1.9 dci su tu mnogo bolje pokazao, ali malo više troši i skuplji je za registraciju. Što se unutrašnjosti tiče, ili je testirani model prešao barem 300.000 ili je Reno baš omanuo sa kvalitetom plastike. Moja Marea iz 2001. sa 180 hiljada još uvek izgleda kao nova! Ako su svi Megani unutra takvi, onda je Fiat mnogo bolji izbor - jeftiniji, a kvalitetniji.

JA!

pre 15 godina

O Renault-u sve najbolje, a pogotovo o Meganu 1.5 dci. Vozio sam ga pola godine kao sluzbeni i bio sam vise nego zadovoljan. Iako mi potrosnja nije bila bitna (sluzbeni auto) stvarno sam bio prijatno iznenadjen - u gradu sa klimom 6.3, na putu 5.5-6.5 (zavisi od brzine). Najmanja potrosnja koju sam izmerio je bila na relaciji BG-Cacak-BG od svega 4.9. Inace veoma udoban, a stabilan auto i pravo je uzivanje voziti ga. Uz sve to ima i nevidjen dizajn (hatchback) i resenja poput kljuc-kartice. Definitivno za svaku preporuku.

mile

pre 15 godina

nakon sto sam procitao komentar vezan za golfa i klia,samo mogu da kazem BRAVO MAJSTORE NA PRAVOM SI PUTU.Evo moj drugar koji vec 4 godine vozi golfa 3 resio je da kupi pasata b6.I dok je tako merkao tog pasata koji kosta 14550 eura,prodavac mu ukaze na lagunu koja kosta 10500 eura a ima mnooogo vise opreme od pasata,i on je probao.Sada je na grdnim mukama sta da kupi jer mu se laguna toliko svidela da je pasata stavio u drugi plan.Inace reno se upustio u trku sa folksvagenom i siguran sam da ce pobediti.laguna je konkurent pasatu,megan golfu, a klio polu.Novi klio je pun pogodak,megan tek treba da izadje,a uskoro izlazi i koleos,prvi renoov suv model koji ce nesumnjivo biti veliki konkurent touaregu.

Aleksa

pre 15 godina

Vlasnik sam Fiat Brave i velika mi je zelja da je se polako otarasim.... Ovo ce mi biti pravi auto, obzirom na potrosnju i hvalospeve na taj dizel motor...

ogi

pre 15 godina

vozim megana,ali stariji model od ovde predstavljenog. auto je odlican, a siguran sam da je ovaj noviji jos bolji. cesto me pitaju koliko kostaju delovi za njega,kako uspevam da ga odrzavam i tako to. ne znam kako da im objasnim da se auto jednostavno ne kvari i da je cena odrzavanja jednaka nuli. naravno,ne racunam zamene ulja i filtera,a cak ni to nije skupo. ako se auto i pokvari jednom u par godina,bez obzira o kom delu je rec,to onda nije skupo. skupo je kad vozite nekog fiata ili alfu koji se kvare svaki drugi dan, to je prava nocna mora sto se tice odrzavanja.

Dejan

pre 15 godina

Imam Reno Clio 1.5 dci i zaista sam prezadovoljan sa njim! Potrosnja je 3.9 na otvorenom,a u gradu ne prelazi 5 litara ma kako ga vozio! Pre njega sam imao golfa 3 i patio kad sam ga prodao sve dok nisam seo u clia! Nikad vise u zivotu ne bi seo u folksfagena! A neko pomenu Stilo koji ima bolju opremu od ovog megana a jeftiniji je par somova! Pa druze samo se zapitaj zasto je taj fijat toliko izgubio na ceni! A ovaj megan je presao 126000 ali dva puta! Pozdrav svima

dragoljub

pre 15 godina

ponosni sam vlasnik megana 1.9dci 120ks. dugi niz godina sam bio veran italijanskim vozilima iz razloga koji su mi tada bili razumljivi.ovo mi je prvi neitalijanski auto i tek sada sam shvatio sta sam sve ovo vreme propustao! auto ide kao metak,mnogo bolje nego stilo od 115ks.razlika u snazi na papiru iznosi svega 5ks,a ide kao da ima 100ks vise od stila. udobnost je fantasticna u odnosu na italijane,a o kvalitetu da i ne govorim. sa stilom i bravom sam imao mali milion kvarova, a sa meganom za dve godine-nijedan jedini! dci motor radi mnogo tise,bolje i mirnije nego jtd,ravnomernije razvija snagu,a u kabini se cuje da je rec o dizelu tek na visokim obrtajima. prezadovoljan sam!

zoltan

pre 15 godina

reno je odlican auto,sa obiljem dobrih strana i tek ponekom manom. vozio sam nebrojeno mnogo automobila,i na mojoj skali ocenjivanja kvaliteta i pouzdanosti situacija je ovakva: reno(8), pezo(7), VW(6), mercedes(10), bmw(10), citroen(8), fiat(0),alfa(3) opel(5),audi(9), tojota(9), mazda(9), honda(8), lancia(6),kia(4),itd.

yeshua

pre 15 godina

jeste, sve to stoji sto su mnogi nabrojali, a ja bi mu samo jos zamerio kamen u bubregu. ko nije vozio francuza moze da prica o astri i golfu kao o automobilima.a stilo nije ni za crno ispod nokta. fiatova vozila su inace najjeftinija sto samo po sebi govori o njima.

MIKI

pre 15 godina

Pa naravno da sam PONOSAN na svoj RENO I DA GA VOLIM,samo sto nisam sklon da ga pominjem u svakom komentaru kao ti svoju hondicu.Honda je svakako odlican auto ja to postujem,imao sam priliku da se vozim u njemu,i sta drugo sem odusevljenja?Ali svako ima svoj ukus i laguna je laguna,a honda je honda.Za potrosnju sam se naravno salio,nijedan automobil ne moze tako malo da trosi,narocito turbo dizel,TO JE NEMOGUCE.Inace potrosnja moje lagune je u proseku 6,7 litara u gradu,na otvorenom putu nemam prilike da je testiram,posto mi posao ne dozvoljava da mrdnem sem kada idem na servis.Kupio sam je pre 2 meseca presao 5000km,i zaista samo mogu da je pohvalim.Inace planirao sam i ja hondu akord ali ipak vise volim lagunu,dugo sam je merkao i raspitivao se,a o hondi i ne znam mnogo,tako da mozda neki drugi put.POZDRAV ZA PECU.SRECNO!!!

Peca

pre 15 godina

Koliko sam shvatio iz pojedinih komentara,ako bas,bas volite vas Reno on moze da spusti potrosnju na 2.5 l na 100 km. Ali ako niste bas PONOSNI na njega on se naljuti i od stresa pocne da trosi preko 5-6 l na 100 km. Zato budite PONOSNI na vas auto i to ce vam se visestruko isplatiti.

Miso

pre 15 godina

Ljudi ja stvarno neznam zasto ne mozete da poverujete u potrosnju od 4l/100km, to je kod dci motora realnost. Evo danas sam isao iz Beograda za Valjevo, ponistio kompjuter, kolonom 60-70 km/h, 205km u oba pravca i auto mi je po boardu potrosio 7.3l dizela (3.6 l/100km)! E sad, kompjuter svaki laze pa i na ovom Megane-u, ja sam to pre merio novcanikom tj. cuvao sam racune i prosto izracunao koliko sam presao a koliko potrosio i sve to sam pratio na boardu - rezultat je da je potroseno 7% goriva vise nego sto je board pokazao. To je sve mereno na nekih 4-5K km.

bojan

pre 15 godina

takođe da se nadovežem an diskusiju oko goriva. isto sam više nego ponosan vlasnik lagune 1.9dci 120ks sa 6 brzina. Auto je kod mene 2 god i prešao sam preko 50.000km uz redovan servis. Opet imam još dve lagune skoro identične u najbližem komšiluku. OD tri kagune nijedna nikada nije potrošila ispod 5.2l. NI-KA-DA. Kompjuter može da laže (a onda zna se, servis) a rezervoar ne laže! Moja laguna troši ibarskom 5.2l kad idem petom devedeset. Auto putem 160km/h troši 7-7.5l. Kad stavim prikolicu sa 300kg tereta i nas četvoro u kolima onda 7.5l/100km. Po Beogradu prosek 8.7l.
Poklanjam svoju lagunu onom ko mi dokaže da mu troši 4 litre.

marco

pre 15 godina

Vozim Megane 1.9 dci vec pola godine i prezadovoljan sam. Ranije sam vozio astru G. Ne mogu se porediti ta 2 automobila. O opremi i da ne pricam. Oba su veoma "bogata", ali Renault je za 20 god ispred. Potrosnja je: grad (Bg) ~7.5, otvoreno ~5-5.5. Na 150 km u 6. brzini trosi po racunaru oko 5.6 l. Mnogo vozim i mogu da dam samo reci pohvale za Megane sto se tice udobnosti. Sve u svemu - zadovoljan

Miki Rubirioza

pre 15 godina

Upravo sam se vratio sa godišnjeg odmora iz Grčke i prešao sa meganom 1.5 dci/105 ks ukupno 1.640 km. Prosečna potrošnja sa uključenom klimom oko 80 % puta iznosila je 5,1 litar. Max. brzina bila je 160 km/h.
Jedini problem za sve vlasnike renolovih automobila je što nema kvalitetnih servisera u Srbiji. Svi ovlašćeni serviseri su u stvari dileri prodaje i ništa više. Zato ne bih preporučio kupovinu plovnog Renola bez saznanja o istoriji auta.

Milovan

pre 15 godina

Moram da reagujem na ove izjave vezane za potrosnju da apsolutno nisu tacne.Kao vlasnik renault lagune DCI sa 6 brzina mogu reci da je potrosnja odlicna.Ali da moze da se spusti na 4.2 l,dajte molim vas. Isto se odnosi na megane-a ili bilo koji drugi auto npr. VW. Auto od skoro 2l nema sanse i bez forsiranja na otvorenom putu da trosi oko 4l. Moze po board comp-u da pokazuje i manje kada se ne dodaje gas. Ali AVG-nema sanse. A po gradu moze da trosi 5.5 ako se vozis u 4 ujutru. Doduse pitanje je i na koji se grad u geo smislu misli. Potrosnja za automobile sa td motorom bilo da je rec o DCI,TDI TDCI (laguna,pasat ili mondeo) je na otvorenom 5-5.5, na autoputu 6l a u gradu oko 7.Pozdrav

Buca

pre 15 godina

Vozio sam Golfa, a pre toga R21. Sada imam Megan 1.5dci sa 105KS i mogu vam reći da je LETEĆI TANJIR! Potrošnja na pojedinim deonicama zaista može da se izuzetno "skine", ali ovaj auto tera na brzu vožnju. Potrošnja je izuzetno niska u odnosu na brzinu kretanja, jer kod prebacivanja u šesti stepen padnu obrtaji i 150-160km/h na ravnom auto putu može da se vozi sa potrošnjom 5-5.5L. Poštujući propise, to može da se smanji još, ne samo po trenutnoj potrošnji, već i po realnoj kad sipamo gorivo napumpi. Da, kad pređe preko rupe, zna da škripi, ali tu je Hi-Fi.

miki

pre 15 godina

e pa peco,evo ovako.ja sam PONOSAN vlasnik lagune 1.9 dci,120 ks,navigacija,tempomat...kada sam isao u ns na servis,kompjuter je pokazao potrosnju 4.3,(a put ocajan) a u gradu 5.5.tako da me ne bi cudilo da megan 1.5 dci trosi i 2.5 na putu,koliko meni pokaze komp kada sam u 5 brzini,70kmh.dakle posto nisi upucen u potrosnju renoa i ocigledno ga nikada nisi ni vozio nemoj se izletati komentarima zbog kojih bi morao kupiti megana na poklon.renoa treba znati voleti pa ga onda voziti.naravno da postoje mane,a to svaki auto ima,pa cak i toliko naduvani nemci poput golfa5 u kojem ti na zadnjoj klupi bubrezi otpadnu...

docent

pre 15 godina

Vozio sam Megane I polovnjaka 4 godine i zaista je prelep auto. Ipak, unesimo malo realizma. Cena od 9300 eura zahteva dopunu u vidu velikog servisa i opravke dodatnih sitnica sto dize sumu gotovo do neverovatnih 10000 (videli ste slike). E sad, pogledajmo se u oci i recimo da li je bolja NOVA astra classic za jos 2500 eura? Kome bas toliko fali neka uzme kes kredit na 4 godine i imace nov novcat auto sa slicnom opremom (a kome je to stalo do borda i tempomata kada kupuje polovnjak koji, po samom autoru i ne rade ispravno?). Dakle 2500 je razlika za 135000 km i 5 godina? Ovakav auto se moze uvaliti samo nama Srbima narocito kad se za slicne pare moze kupiti nov ali koji nije tako fensi. Nasim kompleksima nema kraja. Ja ipak sada vozim novu Astru classic koja jeste manje otesana od megana (ima prakticno istu opremu) i godinu dana nisam video majstora (kome sam, za megana u prethodne 4 godine, znao da ostavim i 600 eura godisnje ne racunajuci redovne servise!)

Marko Stojanovic

pre 15 godina

Moram se sloziti da unutrasnjost Megana izgleda prilicno skromno,medjutim, moj stari je kupio polovnog Megana 05 godiste 19 dci i auto ide kao zmaj, siguran u krivinama, ekonomican i agilan mnogo je bolji izbor od 15 dci koji je penzionerska varijanta i vjerovatno bi mom starom vise prijao, barem sto se tice potrosnje i nacina voznje. Veoma mi se svijda spoljasnji izgled Megana i mislim da ce i u narednim godinama biti atraktivan. Moja zamjerka je sto i kod tzv. napucanih modela unutrasnjost ipak izgleda skromno. Kada bih morao da biram izmedju Stila i Megana, ne bih se mnogo razmisljao i pored nekoliko hiljadarki vise, Megan je za Stila isto sto je kokot za kokosku!

Miso

pre 15 godina

Vrlo dobar auto sa sjajnim motorom! Vozim ga oko godinu dana i prezadovoljan sam, presao sam oko 30k pa sad ima ukupno 150k na satu! U kombinovanoj voznji trosi oko 4l dizela, prilicno je udoban i tih, ne zamara ni posle 7-8 sati putovanja! Na nekim relacijama po Srbiji vozeci regionalnim putevima i drzeci se ogranicenja uspeo sam da svedem potrosnju na 3,2 po boardu... fantasticno!

chiki

pre 15 godina

Ja sam kupio Stila 1.6 16V sa originalnom kilometrazom od 37.000 km i poznatom istorijom servisiranja i poznatim prvim vlasnikom. Cena 6500. Ima vise opreme od testiranog megana. Diazajn jeste stariji ali razlika u ceni je uverljivija.

Nikola

pre 15 godina

Ja vec nekoliko meseci vozim Megan 1.5 dci i do sada je auto presao nesto preko 100.000 km. Pri tom, ni izbliza ne izgleda ovako neocuvano i izakano kao ovaj vas prikazani primerak. Zakljucak je da je taj ili presao mnogo vise ili da je jako, jako slabo odrzavan. Pored toga, treba znati kako izgledaju enterijeri verzija sa bogatijim paketima opreme koje imaju digitalnu klimu, kozni volan, detalje od imitacije aluminijuma, pa tek onda donositi konacnu ocenu o lepoti unutrasnjosti ovog auta.

Sto se tice ocene mehanike i motora, slazem se da je odlicna, a sto se tice kvaliteta koriscenih materijala u enterijeru, takodje mislim da je mnogo bolja nego sto ste vi ovde predstavili, mada nije savrsena (u pravu ste za diskretno skripanje plastike).

I jos samo komentar onome koji je napisao da Megan izgleda kao "mrtvacki kovceg sa osakacenim gepekom":

Dakle, ovo nije pilicarski auto kojim se prevoze ves-masine i prave selidbe; Megan je jedinstven automobil sa francuskim sarmom, ako hoces i remek-delo industrijskog dizajna. I naravno, ne pristaje svakome, za razliku od Golfa, Opel Astre i slicnih konfekcijskih modela.

Reno Megan je odlicna kupovina za relativno pristojan novac, jer pored dobrog kvaliteta i vrhunskog stedise u vidu 1.5 dci motora (ili 1.9 dci) nudi poznatu renoovu udobnost na putu i zaista originalan, i sto je mozda jos i bitnije - vanvremenski dizajn koji vam nikad nece dosaditi, i sa kojim cete uvek imati dobar imidz.

Guta

pre 15 godina

Za par stotina evra se mogu kupiti i novi volan i novi rukohvati. Ljudi obicno ostave zateceno stanje jer ne shvataju razliku izmedju troska i ulaganja, a bas ih briga i kako ce se osecati kupac tog auta sa tako poderanim enterijerom i sa dzepom laksim za cifru od...

aleksandar

pre 15 godina

Ovaj Megan ako gledamo enterijer nije presao 126000 km,vec 326000 km.Solidan auto za jos solidniji novac.Ako zelite da se vozite u mrtvackom kovcegu sa osakacenim prtljaznim prostorom onda je ovo pravi auto za vas.Salu na stranu, auto je OK kupovina ali ovaj ja bas izakan,mada imate za te pare i dosta bolje atomobile iz srednje klase.

peki

pre 15 godina

Na testiranju ste imali bazicni model Autentique, sto se moze prepoznati po manuelnom klima uredaju (kod Expresion i visih nivoa je automatski).
Predjena kilometraza nije za potcenjivanje (obisao je barem tri kruga oko planete), no zbog veoma izlizanog upravljaca i rukohvata na vratima, moguce je da u "nogama" ima jos vise predenih kilometara...

Nikola

pre 15 godina

Ja vec nekoliko meseci vozim Megan 1.5 dci i do sada je auto presao nesto preko 100.000 km. Pri tom, ni izbliza ne izgleda ovako neocuvano i izakano kao ovaj vas prikazani primerak. Zakljucak je da je taj ili presao mnogo vise ili da je jako, jako slabo odrzavan. Pored toga, treba znati kako izgledaju enterijeri verzija sa bogatijim paketima opreme koje imaju digitalnu klimu, kozni volan, detalje od imitacije aluminijuma, pa tek onda donositi konacnu ocenu o lepoti unutrasnjosti ovog auta.

Sto se tice ocene mehanike i motora, slazem se da je odlicna, a sto se tice kvaliteta koriscenih materijala u enterijeru, takodje mislim da je mnogo bolja nego sto ste vi ovde predstavili, mada nije savrsena (u pravu ste za diskretno skripanje plastike).

I jos samo komentar onome koji je napisao da Megan izgleda kao "mrtvacki kovceg sa osakacenim gepekom":

Dakle, ovo nije pilicarski auto kojim se prevoze ves-masine i prave selidbe; Megan je jedinstven automobil sa francuskim sarmom, ako hoces i remek-delo industrijskog dizajna. I naravno, ne pristaje svakome, za razliku od Golfa, Opel Astre i slicnih konfekcijskih modela.

Reno Megan je odlicna kupovina za relativno pristojan novac, jer pored dobrog kvaliteta i vrhunskog stedise u vidu 1.5 dci motora (ili 1.9 dci) nudi poznatu renoovu udobnost na putu i zaista originalan, i sto je mozda jos i bitnije - vanvremenski dizajn koji vam nikad nece dosaditi, i sa kojim cete uvek imati dobar imidz.

Peca

pre 15 godina

Koliko sam shvatio iz pojedinih komentara,ako bas,bas volite vas Reno on moze da spusti potrosnju na 2.5 l na 100 km. Ali ako niste bas PONOSNI na njega on se naljuti i od stresa pocne da trosi preko 5-6 l na 100 km. Zato budite PONOSNI na vas auto i to ce vam se visestruko isplatiti.

Srećković

pre 14 godina

Zainteresovan sam za kupovinu Megana, i razmisljam se izmedji 1.5 i 1.9 dci, tako da bih molio vlasnike ovih modela da mi pomognu svojim komentarima oko izbora.Moja jedina dilema je da li je 1.5 dci preslab za tu masu vozila, jer sam u prethodnim komentarima procitao atribute tipa penzionerski uz ovaj agregat.

sveta

pre 13 godina

da li je moguce da od beograda do budve megan 1.5 dci trosi 3,3 do 3,5 litara kako pokazuje kompjuter, a prosecna brzina je petom od 70 do 90??????

peki

pre 15 godina

Na testiranju ste imali bazicni model Autentique, sto se moze prepoznati po manuelnom klima uredaju (kod Expresion i visih nivoa je automatski).
Predjena kilometraza nije za potcenjivanje (obisao je barem tri kruga oko planete), no zbog veoma izlizanog upravljaca i rukohvata na vratima, moguce je da u "nogama" ima jos vise predenih kilometara...

docent

pre 15 godina

Vozio sam Megane I polovnjaka 4 godine i zaista je prelep auto. Ipak, unesimo malo realizma. Cena od 9300 eura zahteva dopunu u vidu velikog servisa i opravke dodatnih sitnica sto dize sumu gotovo do neverovatnih 10000 (videli ste slike). E sad, pogledajmo se u oci i recimo da li je bolja NOVA astra classic za jos 2500 eura? Kome bas toliko fali neka uzme kes kredit na 4 godine i imace nov novcat auto sa slicnom opremom (a kome je to stalo do borda i tempomata kada kupuje polovnjak koji, po samom autoru i ne rade ispravno?). Dakle 2500 je razlika za 135000 km i 5 godina? Ovakav auto se moze uvaliti samo nama Srbima narocito kad se za slicne pare moze kupiti nov ali koji nije tako fensi. Nasim kompleksima nema kraja. Ja ipak sada vozim novu Astru classic koja jeste manje otesana od megana (ima prakticno istu opremu) i godinu dana nisam video majstora (kome sam, za megana u prethodne 4 godine, znao da ostavim i 600 eura godisnje ne racunajuci redovne servise!)

Djura

pre 13 godina

Vlasnik sam Megana 1.5dci(86 ks) karavana(novembar 2006) od septembra 2010 god, sa njim prešao 13000 km. 80 % je bila vožnja otvorenim putem. Po mojoj računici potrošnja ide od 4 do 4,5 L a po gradu izmedju 6 i 6,5. Ide fenomenalno i uopšte nije lenj. Iako sam planirao da kupim jaču verziju od 106 ks, ovom sam u potpunosti zadovoljan. Razlike u vožnji su primetne tek pri vrlo visokim putnim brzinama(preko 150 km/h)što meni ne znači puno, budući da najviše vozim regionalnim putevima. Održavanjem sam za sada u potpunosti zadovoljan, Serviseri su mi preporučili ulje ELF Turbodiesel i zamenu na 10000 što i činim. Cena ulja, filtera ulja, i filtera vazduha 3500 din, a filtera klime oko 1500 din. Zaista prihvatljivo. Elektronika kao i mehanika funkcionišu OK. Pošto nameravam da uradim veliki servis kao i xenone može li mi neko saopštiti cene rezervnih delova kao i mesta u Kragujevcu ili Čačku gde ih mogu kupiti. Hvala unapred.

tomica

pre 14 godina

@bobo
megane je odlican auto, udoban i atraktivan. cene odrzavanja su visoke, ali samo na papiru, u praksi zaista nema problema sa njim, i odrzavanje u uglavnom svodi na zamenu ulja i filtera.
passat je takodje odlican,ima neverovatno dobru zvucnu izolaciju, puno prostora i pruza stvarno dobru voznju. jedino je nivo udobnosti ispod ocekivanja za auto te velicine. sto se tice odrzavanja- jedino se ulaze u trapove, ima osetljivih delova u vesanju passata, a delovi nisu jeftini, pogotovu originalni. ostalo je sve u redu, mehanicki gotovo besprekorno uradjeno.
alfu zaboravi, zaista problematican i nepredvidiv auto.
srecno sa kupovinom!

musone

pre 13 godina

Auto je u vrlo losem stanju, kao sto se vidi sa fotografija. Iskusniji kupci automobila znaju da se kilometraza "provjerava" pregledanjem upravljaca i unutrasnjosti. Ovaj auto izgleda ocajno, a da ne pricamo o cijeni koja je enormno visoka. Realno, ne vrijedi ni 4hiljade eura. U Njemackoj se 2005. godiste moze naci za 2600 eura i da izgleda vrlo korektno, za razliku od ovog krsa.

Miso

pre 15 godina

Vrlo dobar auto sa sjajnim motorom! Vozim ga oko godinu dana i prezadovoljan sam, presao sam oko 30k pa sad ima ukupno 150k na satu! U kombinovanoj voznji trosi oko 4l dizela, prilicno je udoban i tih, ne zamara ni posle 7-8 sati putovanja! Na nekim relacijama po Srbiji vozeci regionalnim putevima i drzeci se ogranicenja uspeo sam da svedem potrosnju na 3,2 po boardu... fantasticno!

Buca

pre 15 godina

Vozio sam Golfa, a pre toga R21. Sada imam Megan 1.5dci sa 105KS i mogu vam reći da je LETEĆI TANJIR! Potrošnja na pojedinim deonicama zaista može da se izuzetno "skine", ali ovaj auto tera na brzu vožnju. Potrošnja je izuzetno niska u odnosu na brzinu kretanja, jer kod prebacivanja u šesti stepen padnu obrtaji i 150-160km/h na ravnom auto putu može da se vozi sa potrošnjom 5-5.5L. Poštujući propise, to može da se smanji još, ne samo po trenutnoj potrošnji, već i po realnoj kad sipamo gorivo napumpi. Da, kad pređe preko rupe, zna da škripi, ali tu je Hi-Fi.

Fikret

pre 6 godina

Hallo moje je ime Fikret imama jedno pitanje uvezi moga vozila Renault megane model 2013 kada vozim u cetvrtoj brzini gubim snagu i pada ispod 2000 hiljade obrtaja Dali mi mozete odgovoriti Sta bi moglo da bude pozdrav od fikreta

Megane coupe

pre 15 godina

U vezi potrosnje(Megan 1.5dci,blizu 200.000km):Ako se postuju ogranicenja,regionalni put 90-100km/h,auto put 120-130km/ prosek bi mogao ispod 5l,oko 4.7l.Potrosnja od 3.5l je malo nemoguca,mozda ne za Clio.E sad,ovaj auto na otvorenom je tesko voziti 100 jer je osecaj kao da idete 50,tako da u mom slucaju trosi oko 5l,dok u gradu max.6,5 ,ali max.Inace Megan kao auto je zaista odlican.Najvise sto mi se svidja je stabilnost,miran rad dci-a,lakoca voznje...Vozio sam i Astru G,i Golfa IV,i Civic '00,Megan je zaista za klasu ispred ovih auta po svim parametrima

sky

pre 13 godina

Na svu srecu cene polovnih vozila su jako pale, tako da sada moze da se kupi renault megane 1.5 dci oko 06 godista za oko 6k, ja se licno razmisljam izmedju ovog modela, ford focusa 1.8 tdci i toyote yaris d4d 1.4 koja su vasa misljenja? cuo sam da se zbog kartice renault vise krade i da je toyota jako dobra za odrzavanje ali sam isto tako cuo razne stvari za ford sta vi mislite?

chiki

pre 15 godina

Ja sam kupio Stila 1.6 16V sa originalnom kilometrazom od 37.000 km i poznatom istorijom servisiranja i poznatim prvim vlasnikom. Cena 6500. Ima vise opreme od testiranog megana. Diazajn jeste stariji ali razlika u ceni je uverljivija.

POP

pre 10 godina

Vozio sam 5 god. megane 2003 god. 1,5dci 60kw sa lepom opremom, digitalna klima itd., kupio ga sa 140000km 2008 god, presao sa njim nekih 65000 km, i mogu reči da je prica sa neverovatno niskom porosnjom zaista tacna, grad 6l(zimi do 7), otvoreno 4 do 5l. Sada sam uzeo megane 1,9dci 131ks, i taj popije u gradu oko 9, a na otvorenom putu 5-6l. Bord na 1,5dci laže najvise kad pokazuje najmanje, kad mi je pokazao 3,9 prosek, po merenju je bilo 4,9l ( mereno na putu do Belgije i nazad, oko 4000km) , a u gradu laže oko pola litra. Znači od 10% do max 20% pokazuje manju potrošnju nego sto je stvarno.
Za ovaj 1,9dci jos nisam utvrdio kako se ponasa bord. Razlika u snazi se oseca tek na velikim brzinama, 1,9dci pri 160km/h mnogo bolje povuce na pritisak pedale.Pozdrav ljubiteljima Renoa.

miki

pre 15 godina

e pa peco,evo ovako.ja sam PONOSAN vlasnik lagune 1.9 dci,120 ks,navigacija,tempomat...kada sam isao u ns na servis,kompjuter je pokazao potrosnju 4.3,(a put ocajan) a u gradu 5.5.tako da me ne bi cudilo da megan 1.5 dci trosi i 2.5 na putu,koliko meni pokaze komp kada sam u 5 brzini,70kmh.dakle posto nisi upucen u potrosnju renoa i ocigledno ga nikada nisi ni vozio nemoj se izletati komentarima zbog kojih bi morao kupiti megana na poklon.renoa treba znati voleti pa ga onda voziti.naravno da postoje mane,a to svaki auto ima,pa cak i toliko naduvani nemci poput golfa5 u kojem ti na zadnjoj klupi bubrezi otpadnu...

Audio

pre 12 godina

Na konto svih pohvala koje slusam godinama o 1.5 dci resih da kupim Nissan Micru sa tim motorom iz 2004 god.Po gradu kako god da ga vozim 4.5 litara a na otvorenom cak 2.9 litara na relaciji Bar - Beograd, sam i to bez klime. Sa porodicom u kolima i klimom 3.1 litara.Slikao sam ujutru posle nekih 70 km, pa popodne kao i u momentu kada sam stigao u Bg. ne da bih se hvalio ili sl. neko zato sto mi niko ne veruje.U nekim momentima je bilo naravno i 3.5 po onim brdima ali u 90% slucajeva 2.9. Francuski motor i japanske izmisljotine. Nemam reci , totalno ne mogu da verujem gde sam bio do sada sa Fiatima, benzinom, plinom i sl.
Za sve koji ne veruju evo direktnih linkova ka fotografijama:

http://img825.imageshack.us/img825/7391/imag0049ia.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/7753/imag0054ei.jpg

darinjo

pre 13 godina

vozim auto otprilike 15-tak meseci,i mogu reci da sam napravio odlican izbor.u pitanju je verzija 1.5dci,2005.auto je jako ekonomican,odlican za voznju,lepog i modernog dizajna.meni po gradu trosi ispod 6lit. a na otvorenom uz moje licno testiranje :) ,spustio sam potrosnju na ispod 3.5 lit./100 . Na jednoj slavi sam o tome pricao,pa su me ljudi toliko zezali da sam od tada prestao da bilo kome pricam o tome koliko je 1.5dci ekonomican. Za sve to vreme zamenio sam samo dve sijalice,ipak ga vozim svaki dan sa non-stop upaljenim svetlima. Uradio sam i mali servis (na 150000km) i on me je kostao oko 100 evra ,uz zamenu svega onoga sto renault propisuje za ovu kilometrazu. Imao sam malih problema sa klimom ali to je pre svega zbog servisera a ne zbog auta. U svakom slucaj,u trenutku kada sam ga kupovao,mislio sam da za te pare ne mogu dobiti bolji auto (platio sam 6200 a bio je star manje od 4 god.),sada sam siguran da sam napravio dobar izbor

bobo

pre 14 godina

Pozdrav svima,
razmisljam se izmedju kupovine alfe 156 1.9 JTD, reno megana 1.5 dci i izmedju passata 1.9 tdi (koji bi verovatno bio par godina stariji). Hvala momci unapred za bilo kakav komentar i pomoc!

zoltan

pre 15 godina

reno je odlican auto,sa obiljem dobrih strana i tek ponekom manom. vozio sam nebrojeno mnogo automobila,i na mojoj skali ocenjivanja kvaliteta i pouzdanosti situacija je ovakva: reno(8), pezo(7), VW(6), mercedes(10), bmw(10), citroen(8), fiat(0),alfa(3) opel(5),audi(9), tojota(9), mazda(9), honda(8), lancia(6),kia(4),itd.

Dex

pre 13 godina

Za ne upucene,gledao sam na top geeru,onaj penozos ne zna gde je levo a kamo li da zameni sijalicu!Vozim megana 2005,menjao sam sijaljcu ispred radnje sa smotanim punim ajnslagom.Sto se tice potrosnje,vozim 21 god.kao prof.vozac,sa mojom voznjom u gradu trosi od 5.7-6.2 a na otvorenom 4.2-4.5 sve drugo je ili greska ili laz.Do duse mozda ja ni ne znam da voz5im

bojan

pre 15 godina

takođe da se nadovežem an diskusiju oko goriva. isto sam više nego ponosan vlasnik lagune 1.9dci 120ks sa 6 brzina. Auto je kod mene 2 god i prešao sam preko 50.000km uz redovan servis. Opet imam još dve lagune skoro identične u najbližem komšiluku. OD tri kagune nijedna nikada nije potrošila ispod 5.2l. NI-KA-DA. Kompjuter može da laže (a onda zna se, servis) a rezervoar ne laže! Moja laguna troši ibarskom 5.2l kad idem petom devedeset. Auto putem 160km/h troši 7-7.5l. Kad stavim prikolicu sa 300kg tereta i nas četvoro u kolima onda 7.5l/100km. Po Beogradu prosek 8.7l.
Poklanjam svoju lagunu onom ko mi dokaže da mu troši 4 litre.

aleksandar

pre 15 godina

Ovaj Megan ako gledamo enterijer nije presao 126000 km,vec 326000 km.Solidan auto za jos solidniji novac.Ako zelite da se vozite u mrtvackom kovcegu sa osakacenim prtljaznim prostorom onda je ovo pravi auto za vas.Salu na stranu, auto je OK kupovina ali ovaj ja bas izakan,mada imate za te pare i dosta bolje atomobile iz srednje klase.

marco

pre 15 godina

Vozim Megane 1.9 dci vec pola godine i prezadovoljan sam. Ranije sam vozio astru G. Ne mogu se porediti ta 2 automobila. O opremi i da ne pricam. Oba su veoma "bogata", ali Renault je za 20 god ispred. Potrosnja je: grad (Bg) ~7.5, otvoreno ~5-5.5. Na 150 km u 6. brzini trosi po racunaru oko 5.6 l. Mnogo vozim i mogu da dam samo reci pohvale za Megane sto se tice udobnosti. Sve u svemu - zadovoljan

Admir

pre 15 godina

Imam već par meseci Megana 1.9 dci Privilege, 2004 g. 110000 km,i mogu reći da sam prezadovoljan! Auto sam uvezao iz Švajcarske, u perfektnom je stanju, sa opremom od koje boli glava! Potrošnja po gradu je prosečno nekih 6l/100km, a na otvorenom pada ispod 5l/100km.Menije to Ok za auto u kome kada se vozite 170 km/h imate neverovatan osećaj stabilnosti i sigurnosti u vožnji! Da ne pominjem francusku udobnost...

mitar

pre 15 godina

kupio sam megana 1.9dci, 75kW, 2001. uradjen vel servis pre 1500km i radio je odlicno jutros. prvo sam ga jedva upalio a onda je dugo radio kao na 3 cilindra. pri dodavanju gasa izbacivao je dosta crng dima i garezi

Milovan

pre 15 godina

Moram da reagujem na ove izjave vezane za potrosnju da apsolutno nisu tacne.Kao vlasnik renault lagune DCI sa 6 brzina mogu reci da je potrosnja odlicna.Ali da moze da se spusti na 4.2 l,dajte molim vas. Isto se odnosi na megane-a ili bilo koji drugi auto npr. VW. Auto od skoro 2l nema sanse i bez forsiranja na otvorenom putu da trosi oko 4l. Moze po board comp-u da pokazuje i manje kada se ne dodaje gas. Ali AVG-nema sanse. A po gradu moze da trosi 5.5 ako se vozis u 4 ujutru. Doduse pitanje je i na koji se grad u geo smislu misli. Potrosnja za automobile sa td motorom bilo da je rec o DCI,TDI TDCI (laguna,pasat ili mondeo) je na otvorenom 5-5.5, na autoputu 6l a u gradu oko 7.Pozdrav

Marko Stojanovic

pre 15 godina

Moram se sloziti da unutrasnjost Megana izgleda prilicno skromno,medjutim, moj stari je kupio polovnog Megana 05 godiste 19 dci i auto ide kao zmaj, siguran u krivinama, ekonomican i agilan mnogo je bolji izbor od 15 dci koji je penzionerska varijanta i vjerovatno bi mom starom vise prijao, barem sto se tice potrosnje i nacina voznje. Veoma mi se svijda spoljasnji izgled Megana i mislim da ce i u narednim godinama biti atraktivan. Moja zamjerka je sto i kod tzv. napucanih modela unutrasnjost ipak izgleda skromno. Kada bih morao da biram izmedju Stila i Megana, ne bih se mnogo razmisljao i pored nekoliko hiljadarki vise, Megan je za Stila isto sto je kokot za kokosku!

Nikola

pre 13 godina

Vozim ovaj auto već 3 godine, i mogu samo da ga pohvalim. A što se tiče majstora i servisa: sa Zatežićem sam više nego zadovoljan. Prvo u odnosu na servis DEVLA, imaju normalniji pristup, i kulturu pre svega. Atmosfera je mnogo normalnija nego u većini servisa u kojima sam bio. Cene su veoma pristupačne za onaj kvalitet koji dobijate. Uvek mi je bilo naglašeno da li se stavlja nov ili polovan deo, i bilo mi je ponuđeno da biram. Dakle, rečene su mi prednosti i mane, kao i cene polovnog i novog. Sitne dorade i popravke često nisu bile naplaćene, iako nisu imale veze sa njihovim radom.
Nadam se da sam pomogao!

Guta

pre 15 godina

Za par stotina evra se mogu kupiti i novi volan i novi rukohvati. Ljudi obicno ostave zateceno stanje jer ne shvataju razliku izmedju troska i ulaganja, a bas ih briga i kako ce se osecati kupac tog auta sa tako poderanim enterijerom i sa dzepom laksim za cifru od...

aleksa

pre 15 godina

Resio sam da kupim megan 2004/05 1,5dci. Da li mi neko može preporučiti u koji ovlašćeni servis da zovem i koga da kontaktiram i da li će mi preko telefona kada im pročitam broj šasije i motora reći podatke o autu-kada je bio na servisima i koliko je po evidenciji prešao.Ili to moram lično otići i platiti za tu uslugu. Inače živim u provinciji i najbliži servis je u Nišu oko 40km i pitanje je da li će mi prodavac dati da idemo u servis jer nije registrovan auto.Unapred hvala

JA!

pre 15 godina

O Renault-u sve najbolje, a pogotovo o Meganu 1.5 dci. Vozio sam ga pola godine kao sluzbeni i bio sam vise nego zadovoljan. Iako mi potrosnja nije bila bitna (sluzbeni auto) stvarno sam bio prijatno iznenadjen - u gradu sa klimom 6.3, na putu 5.5-6.5 (zavisi od brzine). Najmanja potrosnja koju sam izmerio je bila na relaciji BG-Cacak-BG od svega 4.9. Inace veoma udoban, a stabilan auto i pravo je uzivanje voziti ga. Uz sve to ima i nevidjen dizajn (hatchback) i resenja poput kljuc-kartice. Definitivno za svaku preporuku.

deki

pre 15 godina

Samo kratko o potrosnji,ovaj auto sa 1.5. dci motorom je pre par godina na nekom testu koji je bio u nekoj AUTO novini,a ustvari je to test radjen od severa do juga ITALIJE,bio prvi po potrosnji.Znaci bilo je oko 30 razlicitih auta i ovaj je pobedio,i gle cuda ko je bio drugi,GOLF 5 dizel 1.9.
Sto se tice Golfa i wv,to su svakako dobra auta,ali previse precenjena sa cenom a toliko ne vrede.Ko ima para i voli luksuz kupice AUDI,BMW I MERCEDES. A ja posto nisam toliko finasijski sposoban kupujem RENO clio 1.5 dci.
Inace u mojoj porodici se Reno vozi 30 god.
NIJE SVE U "MISICIMA" IMA NESTO I U STILU!

mm

pre 14 godina

meni ljudi nikako nije jasno kako taj auto moze da kosta 9300 e kada isti takav u nemackoj kosta do 5000 e. pa meni se isplati da sam odem po takav auto tamo i vratim se u srbiju...
gde je tu logika?

Miki Rubirioza

pre 15 godina

Upravo sam se vratio sa godišnjeg odmora iz Grčke i prešao sa meganom 1.5 dci/105 ks ukupno 1.640 km. Prosečna potrošnja sa uključenom klimom oko 80 % puta iznosila je 5,1 litar. Max. brzina bila je 160 km/h.
Jedini problem za sve vlasnike renolovih automobila je što nema kvalitetnih servisera u Srbiji. Svi ovlašćeni serviseri su u stvari dileri prodaje i ništa više. Zato ne bih preporučio kupovinu plovnog Renola bez saznanja o istoriji auta.

Slavko Krekic

pre 11 godina

Hvala kolegama na savetu za mog Megana 1,5 dci. Otisao sam u servis i uradio dijagnostiku. Nije u pitanju turbina niti gorivo, vec plasticna cev visokog pritiska koja je debljine oko 1 cola. Na delu cevi gde je harmonika na dva mesta su bila napuknuca kroz koje je prolazio vazduh i umesto da ide do turbine, on je delom izlazio napolje. Zamenom creva koje kosta 120 eura, ne mogu da prepoznam moje vozilo!. Vuce odlicno, ubrzava supoer i trosi jedan litar manje goriva na 100 km. Ako sam sa ovim mojim objasnjenjem pomogao korisnicima Renault Megana 1,5 dci, bice mi drago, a svima ostaliha se zahvaljujem za savet.
Slavko Krekic

Slavko Krekic

pre 12 godina

Imam Renault Megane 1,5 dci, proizveden 2005.godine i presao oko 128.000 km. Presle godine sam sa njim isao u Grcku i sipao euro dizel u Makedoniji. Po povratku u Srbiju, primetio sam da iz auspuha izbacuje crni dim. Sipao sam zditiv za ciscenje ali crni dim se i dalje pojavljuje kada dodajem jaci gas. Prosecna potrosnja koja je bila 5,9 lit/100 km, pri prosecnoj brzini 130 km/h se povecala na 6,7 lit/100 km.

Molim ako neko ima za strucno objasnjenje zbog cega je doslo do pojave crnog dima i vece potrosnje?

nnnn

pre 15 godina

bio sam vlasnik renaulta 1,5 dci megane. Kupio sam ga novog 2006 i presao sam sa njim oko 65000 km.Mogu da potvrdim da sam testirao potrosnju i da je to najstedljiviji automobil koji sam ikada vozio. Potrosnja na otvorenom je 3,8 lit/100km a u gradu 4,5 lit/100km. Nisam nikada imao ni jedan kvar niti problem. Mogu da kazem da sam ga prodao za 9,200 Eur, tako da mislim da je ovaj model koji ste vi testirali precenjen. Zelim da dodam da sam sada vlasnik peugeot 308 i da se pomalo kajem sto sam menjao renoa.

ogi

pre 15 godina

vozim megana,ali stariji model od ovde predstavljenog. auto je odlican, a siguran sam da je ovaj noviji jos bolji. cesto me pitaju koliko kostaju delovi za njega,kako uspevam da ga odrzavam i tako to. ne znam kako da im objasnim da se auto jednostavno ne kvari i da je cena odrzavanja jednaka nuli. naravno,ne racunam zamene ulja i filtera,a cak ni to nije skupo. ako se auto i pokvari jednom u par godina,bez obzira o kom delu je rec,to onda nije skupo. skupo je kad vozite nekog fiata ili alfu koji se kvare svaki drugi dan, to je prava nocna mora sto se tice odrzavanja.

Nikola

pre 13 godina

Pa dobro, koliko često menjate tu sijalicu? Mnogi proizvođači automobila imaju još smešnije propuste. Ovaj čikica nije pravi mehaničar, jer mora prvo da otvori uputstvo!!! I nije tačno da treba 40min! Možda nekoj devojci!Ako odustanete od kupovine Francuza samo zbog ovako smešne stvari, onda niste dovoljno upućeni: potrebno je samo namotati pun krug volanom da se oslobodi prilaz pored točka!

Miso

pre 15 godina

Ljudi ja stvarno neznam zasto ne mozete da poverujete u potrosnju od 4l/100km, to je kod dci motora realnost. Evo danas sam isao iz Beograda za Valjevo, ponistio kompjuter, kolonom 60-70 km/h, 205km u oba pravca i auto mi je po boardu potrosio 7.3l dizela (3.6 l/100km)! E sad, kompjuter svaki laze pa i na ovom Megane-u, ja sam to pre merio novcanikom tj. cuvao sam racune i prosto izracunao koliko sam presao a koliko potrosio i sve to sam pratio na boardu - rezultat je da je potroseno 7% goriva vise nego sto je board pokazao. To je sve mereno na nekih 4-5K km.

mile

pre 15 godina

nakon sto sam procitao komentar vezan za golfa i klia,samo mogu da kazem BRAVO MAJSTORE NA PRAVOM SI PUTU.Evo moj drugar koji vec 4 godine vozi golfa 3 resio je da kupi pasata b6.I dok je tako merkao tog pasata koji kosta 14550 eura,prodavac mu ukaze na lagunu koja kosta 10500 eura a ima mnooogo vise opreme od pasata,i on je probao.Sada je na grdnim mukama sta da kupi jer mu se laguna toliko svidela da je pasata stavio u drugi plan.Inace reno se upustio u trku sa folksvagenom i siguran sam da ce pobediti.laguna je konkurent pasatu,megan golfu, a klio polu.Novi klio je pun pogodak,megan tek treba da izadje,a uskoro izlazi i koleos,prvi renoov suv model koji ce nesumnjivo biti veliki konkurent touaregu.

tosic

pre 15 godina

ovde se mnogo toga reklo o potrosnji,pa evo i ja nesto da dodam: ako auto ima PROSECNU potrosnju o 5.5L,a u gradu se potrosnja krece oko 7L,to onda znaci da auto na otvorenom mora da spusti potrosnju na oko 3,5-4L da bi se uopste doslo do prosecne potrosnje od 5,5L,sto je sasvim realno i moguce. ko ne veruje,neka uzme digitron (7L+4L)/2=5,5L sta tu nije jasno?
P.S.ovo se ne odnosi samo na megana,vec na sve dizelase

dajte nesto svezije

pre 12 godina

Toliko polovnjaka a objavljuju se testovi od pre tri godine. Pitam se sta bi bilo da se ovaj auto nadje danas na testu.

Dejan

pre 15 godina

Imam Reno Clio 1.5 dci i zaista sam prezadovoljan sa njim! Potrosnja je 3.9 na otvorenom,a u gradu ne prelazi 5 litara ma kako ga vozio! Pre njega sam imao golfa 3 i patio kad sam ga prodao sve dok nisam seo u clia! Nikad vise u zivotu ne bi seo u folksfagena! A neko pomenu Stilo koji ima bolju opremu od ovog megana a jeftiniji je par somova! Pa druze samo se zapitaj zasto je taj fijat toliko izgubio na ceni! A ovaj megan je presao 126000 ali dva puta! Pozdrav svima

janker

pre 11 godina

Imam renault megane 1.5 dci 60 kw 2005...96.500 km..promjenjena letva volana...desni amortizer (zamjenjena oba)... desni nosač motora .prednje spone...sveukupno 600 eura troškova...prednji pojasevi se ne vraćaju 100 eura popravak,nisam popravljao..pregorila žarulja na centralnoj konzoli,neću mjenjat jer se bojim da se ne razjebe cijela plastika koja je ionako loša i cvrči non stop...to je sve...što se tiče potrošnje grad ljeti 6l zimi 6.5l ,otvorena cesta 4-4.5l...to je neki dugotrajniji prosjek.naravno trošio mi je i 7.5l po gradu sa klimom i gužvama, a bome je trošio i 3.5l otvorena cesta 4. 5. 60-90kmh...da nam ceste na balkanu nisu samajama vjerojatno bi bio bez ikakvih ulaganja...mogu reći da se auto stvarno lijepo vozi...jedino što mi se ne sviša je očajan volan i što općenito autu fali čvrstoće (vw golf) tipično francuski je mekan idealan za penzionere..nadam se da će potrajat još 50.000km bez većih kvarova pa onda mogu reći da je auto best buy,a onda prelazim na korejanca..

dragoljub

pre 15 godina

ponosni sam vlasnik megana 1.9dci 120ks. dugi niz godina sam bio veran italijanskim vozilima iz razloga koji su mi tada bili razumljivi.ovo mi je prvi neitalijanski auto i tek sada sam shvatio sta sam sve ovo vreme propustao! auto ide kao metak,mnogo bolje nego stilo od 115ks.razlika u snazi na papiru iznosi svega 5ks,a ide kao da ima 100ks vise od stila. udobnost je fantasticna u odnosu na italijane,a o kvalitetu da i ne govorim. sa stilom i bravom sam imao mali milion kvarova, a sa meganom za dve godine-nijedan jedini! dci motor radi mnogo tise,bolje i mirnije nego jtd,ravnomernije razvija snagu,a u kabini se cuje da je rec o dizelu tek na visokim obrtajima. prezadovoljan sam!

Aleksa

pre 15 godina

Vlasnik sam Fiat Brave i velika mi je zelja da je se polako otarasim.... Ovo ce mi biti pravi auto, obzirom na potrosnju i hvalospeve na taj dizel motor...

Sale NB

pre 15 godina

Ako neko hoće da objektivno izmeri potrošnju, onda mora da natoči gorivo "do čepa", pređe barem 100 km , a zatim ponovo natoči do čepa. Bord kompjuteri su previše nepouzdani. 1.5 dci je stvarno veoma štedljiv motor ali sve ispod 4,5l u proseku su bajke - pogotovo u Meganu ( u Cliu možda), pritom, taj motor je veoma osetljiv na kvalitet goriva, pa su relativno česti slučajevi havarija na glavama motora i pumpama. 1.9 dci su tu mnogo bolje pokazao, ali malo više troši i skuplji je za registraciju. Što se unutrašnjosti tiče, ili je testirani model prešao barem 300.000 ili je Reno baš omanuo sa kvalitetom plastike. Moja Marea iz 2001. sa 180 hiljada još uvek izgleda kao nova! Ako su svi Megani unutra takvi, onda je Fiat mnogo bolji izbor - jeftiniji, a kvalitetniji.

Aleksandar

pre 13 godina

Slazem se sa Nikolom za reno servis Zatezic! Vozim lagunu i imao sam dosta problema sa njom! Cuo sam preko nekih drugara za reno servis Zatezic i nista me nije kostalo da probam. Dotle sam odrzavao u jagodini i odrali su me kad god sam otisao. Za Zatezic mogu da kazem da imaju vrhunske majstore i da je cena povoljnija od svih.

panda

pre 13 godina

izuzetno komplikovan auto za odrzavanje. svakom delu na ovom automobilu je tesko prici, sve je toliko zbijeno da ne moze ni ruka da prodje.
evo linka da vidite koliko je tesko zameniti jednu najobicniju sijalicu!

http://www.youtube.com/watch?v=eZWqU9X6PR4

da biste zamenili sijalicu, morate da skidate prednji tocak!!!

Djox

pre 11 godina

@janker
kolega mislim da je najveci problem sa tvojim meganom taj sto ti je prodavac previse spustio kilometrazu.Obicno je nasteluju oko 120000, tvojih 96.500km je bas retkost.

yeshua

pre 15 godina

jeste, sve to stoji sto su mnogi nabrojali, a ja bi mu samo jos zamerio kamen u bubregu. ko nije vozio francuza moze da prica o astri i golfu kao o automobilima.a stilo nije ni za crno ispod nokta. fiatova vozila su inace najjeftinija sto samo po sebi govori o njima.

pedja

pre 15 godina

odlican auto,kupio sam 1.5dci,ali je bio van u inostranstvu,prevario me preprodavac. ali i pored verovatno mnogo predjenih kilometara,dobro me sluzi,nista za sad od kvarova. mislim da svaki auto moze da bude dobar(samo ako nije fiat,o njima sam cuo sve najgore) sa redovnim odrzavanjem i sa originalnim delovima. potrosnja je,bar kod mene, oko 5,5 litara prosecno. auto za svaku preporuku, ali bih sad radije uzeo 1.9dci umesto 1.5dci,mnoooogo bolje vuce i cini mi se kao da je malo bolje uradjen.

Vladimir

pre 15 godina

Renault Megane II 1.5 dci imam od Maja 2005 godine. Sa njim sam presao 90000 km. Vozio sam ga do Amsterdama i do Atine, a Srbiju svakodnevno obilazim. Auto je pouzdan i stabilan pri brzini 170 km/h. Nisam imao nikakvim kvarova. Volan i rukohvati na prednjim vratima su mi se ogulili nakon 2 godine voznje, tako da mislim da to nije problem predjenih kilometara nego samog kvaliteta materijala( video sam jos par Megana na kojima su uocljiva ista ostecenja). Ja sam zadovoljan mojim modelom.

Zoran SM

pre 15 godina

Odgledao sam Fifth Gear pre jedno mesec, dva za Auto su rekli da je prosečan, međutim najviše su ga ispljuvali zbog održavanja. Motor ne da je nedostupan nego tako nešto nikada nisu videli, a pravu sprdnju su napravili sa promenom sijalica u farovima (hehehe moraš da skidaš točkove).NIje ni blizu Golfa još frenčmeni moraju da uče (tako su oni rekli, ali šta oni znaju:).

buki

pre 15 godina

Megana sam kupio pre godinu dana i veoma sam zadovoljan. 1.5dci 2003 god. presao sam 30000km.Sto se tice potrsonje ponistavam uvek na pumpi i po gradu ume da pokaze do 7.5(kreni stani)obicno 6-6.5 ,auto put bgd-nis 5 (120-130 km/h),ibarska 4-4.5 i dali je greska na bordu ali bgd-bar 3.7 cifra me je obradovala.

MIKI

pre 15 godina

Pa naravno da sam PONOSAN na svoj RENO I DA GA VOLIM,samo sto nisam sklon da ga pominjem u svakom komentaru kao ti svoju hondicu.Honda je svakako odlican auto ja to postujem,imao sam priliku da se vozim u njemu,i sta drugo sem odusevljenja?Ali svako ima svoj ukus i laguna je laguna,a honda je honda.Za potrosnju sam se naravno salio,nijedan automobil ne moze tako malo da trosi,narocito turbo dizel,TO JE NEMOGUCE.Inace potrosnja moje lagune je u proseku 6,7 litara u gradu,na otvorenom putu nemam prilike da je testiram,posto mi posao ne dozvoljava da mrdnem sem kada idem na servis.Kupio sam je pre 2 meseca presao 5000km,i zaista samo mogu da je pohvalim.Inace planirao sam i ja hondu akord ali ipak vise volim lagunu,dugo sam je merkao i raspitivao se,a o hondi i ne znam mnogo,tako da mozda neki drugi put.POZDRAV ZA PECU.SRECNO!!!

srdjan

pre 13 godina

ljudi, da li neko zna kakve probleme moze predstavljati neispravna bobina na reno laguni 1.8 benz.... meni se desava zadnjih dana da kad upalim auto on ne reaguje na gas vec sam drzi br obrtaja na 2000-2500 obrtaja. siguran sam da 2 bobine trebaju da se poprave tj srafovi na njima su oplaznuli i trebaju da se zamene novim koji ce ove bobine drzati na mestu. ovo sa obrajima motora i ne reagovanjem na papucicu gasa mi se desava jednom u desetak puta tj paljenja, inace automobil ima gas... kada se ovaj progblem javi na instrument tabli mi se pali lampica nakojoj je onaj znak w u maloj kockici a ispod njega je nesto slicno grejacu ili sta ja znam... da li neko zna u cemu je problem? hvala

Milos

pre 12 godina

Crni dim je nesagorelo dizel gorivo. Makedonci bi trebalo da imaju znatno kvalitetnije gorivo od nas.
Dizel ne sagori potpuno recimo ako je smanjena kompresima u cilindrima, ili ako nesto nije u redu sa elektronikom.
Koliko hp ima tvoj Megane?

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Evo ovako Slavko!!!
Po opisanoj situaciji, najverovatnije je PROTOKOMER u pitanju, crni dim prilikom ubrzavanja dolazi od zakasnele reakcije PROTOKOMERA u doziranju vazduha! Ali da ne bi mnogo pametovali, odes u malko bolje opremljen servis i uradis dijagnostiku, i tako ce Ti se sve reci!? Kod modernijih dizelasa, ima mnogo stvari koji uticu na rad motora, zato su sad tu prisutni "hakeri", koji ce Ti pre opravke iz djepa izvuci malko para! S zeljom da nije neki ozbiljniji kvar u pitanju! Pozdrav!

janker

pre 7 godina

Da se nadovežem na komentar od prije 3 godine...sad sam na točno 136.500 km ..informacija za kolegu auto je kupljen nov u ovlaštenoj trgovini i ja ga vozim od prvog kilometra..80 % voženje je po gradu...inače od onih 96.500km pokvario mi se prekidač podizača stakla, 2 grijača, remenica alternatora i od klime neki izolator te sam i punio klimu ...ukupno me sve koštalo oko 200 eura...potrošnja je i dalje nestvarno niska..auto ništa ne lupa i odlično se vozi...nadovezao bi se samo da je otac vozi citroen c4 1.6 hdi također kupljen novi i ta 2 auto se ne mogu usporedit po kvaliteti...renault megane je klasu iznad citroena c4 skoro u svemu...

acko

pre 15 godina

@milan
nema sta da se razmisljas,dobar auto si kupio. jos sa 15.000km, to vozilo je novo. cena je ok,mogao si iste pare da das za neki 1,5dci, koji je mozda presao i 300.000km. ja sam uvek za manju kilometazu,bez obzira da li je benz ili dizel. redovni servis na svakih 10.000km i vozi, nikakvih problema ne bi trebao da imas sa njim.

milan

pre 15 godina

miljane,moj megan je isto 1.4 16v 100ks,ali berlina(5 vrata),sto znaci da je malo laksi i aerodinamicniji od sedana i jos je presao malo i opet mi trosi do 9,8-9,9l po gradu i to bez klime

Meelosh NS

pre 15 godina

Ja imam isti Megane 1.6 16V sa Dynamique Luxe opremom. Pre svega nije u pravu momak koji kaže da Expression i svi viši nivoi opreme imaju digitalnu klimu, moja je manuelna. 1.6 benzinski motor ima 113KS, razvija brzinu i do 205kmh, ali je ubrzanje na autoputu lošije nego kod 1.9dci. Potrošnja je fenomenalna, 8L u gradu, 5,7 - 6,5 litara van grada. Međutim, daleko od toga da je ovo pouzdan automobil. Za dve godine su mi se dva puta kvarile bobine, podizač suvozačkog prozora (300€), indikator položaja bregaste (50€) a tek ima 60.000km na satu. Razmišljam da ga menjam i da kupim Mečku A200CDI.

vlada

pre 15 godina

kupio megana 1.5 dci 2003 i za sada sve najbolje. trosi ko upaljac a samo me malo plasi nka delphi pumpa sto je pominju na netu. sve u svemu za sada osim sto malo trese kad se gasi, extra.

radisa

pre 13 godina

vec 2 godine imam problem sa lagunom 1.9dci ponekad izgubi gas. Devla mi je vise puta popravljao,menjao neke polovne, pa narucivao nove delove i nista i dalje isto. drugar mi je predlozio da oteram auto kod zatezica. dosadilo mi je vise da se vucem kod majstora ali sam resio da pokusam i to. resili su mi problem da nisam mogao da verujem, problem je bio u jednom kablu koji se istanjio i povremeno gubio kontakt. svaka cast momcima iz RENO SERVISA ZATEZIC uspeli su da mi rese problem. preprucujem ih svim vlasnicima renoa.

Megane coupe

pre 15 godina

@EMILKO Ja recimo filtere,delove, kupujem(narucujem) u jednoj od boljih prodavnica auto delova.Iako je jednostavna,zamenu(na 10.000km) vrsim kod proverenog majstora koji radi samo Francuze,za sada i majstor i auto funkcionisu bez zamerki:) Cene(okvirno):full sintetic ELF EXCELIUM 5lx750din.Filter ulja 400din,filter vazduha i klime po 1000din,filter goriva 2700din(zamena se vrsi na 30.000km,tj.na svakom 3.servisu).Jedino jos mogu da kazem da je spona 1200din,kraj letve 800din...Eto to su dosadasnja ulaganja za koja mogu reci koliki su troskovi,slozicete se,nista jeftinije niti skuplje od konkurencije

ivan

pre 15 godina

@EMILKO
zavisi koje ulje sipas. ja vozim astru i sipam full syntetic 4L po 1150din. znaci, mene samo ulje kosta 4600din, a tebe ceo servis samo 4000,neverovatno! filter ulja placam 600din, filter goriva 900din, a vazduha 1300din. e sad ti nama objasni svoju racunicu i to kakav je to servis za ukupno 4000e!?

bojan

pre 13 godina

@srdjan
ja sam imao slican problem na vektri i ispostavilo se da su u pitanju kablovi za svecice. ne znam kako je kod lagune, ali probaj dok je tako visok ler gas da pomeris malo kablove levo desno svaki ponaosob, pa ako u nekom momentu promeni rad ili smanji ler gas, znaces da je to.

Megane coupe

pre 15 godina

aleksa...Mislim da u svakom ovlascenom servisu mozes dobiti podatke,naravno ako je auto odrzavan u ovlascenom servisu,bez obzira da li u inostranstvu ili kod nas.Koliko,i da li se placa,najbolje da ih kontaktiras.Bilo bi pozeljno kada bi ti prodavac dozvolio da proveris sta je radjeno,ali ne verujem da ce pristati,mada nikad se ne zna.Remont turbine koliko ja znam je 200-250e,nova 500,600e...(nisam siguran),tako da su tvog prijatelja odrali.Malo njih postuje pravilo da se posle duge,naporne voznje auto ne gasi odmah,vec treba saceti 2-3min. da se turbina ohladi.Cak i sami proizvodjaci savetuju ovo.Prilikom probe,nagazi malo tog megana,trebao bi ravnomerno i bez problema da dodje do 170km/h.Redovno servisiranje,odrzavanja trapa...nije skupo,daleko od onoga sto se misli za Francuze.Pozdrav

caki_vonteego

pre 15 godina

Da ovaj auto ima dobar i ekonomican motor to se u potpunosti slazem...ali nemojte bas toliko da preterujete u hvalisanju vaseg automobila...pa ipak koliko da ga vozite umereno i bez gasa do daske opet potrosnja od 3.8 litra i 4.5 u gradu je stvarno nerealna...pa cak ni fabricki podaci nisu takvi kao vashi...fabricki glase ovako za 1.5 dCi motor: otvoreno 4.6...grad 6.2..prosek 5.6 litra...sto je mozda opet malo preterano...ali sigurno ubedljivije od vasih komentara!!!

milan

pre 15 godina

u decembru mjesecu prosle godine kupio sam megana proizvedenog decembra 2006(restilizovana verzija),presao je 15000km i izgleda kao nov 1.4 16v(100ks)ima 5 vrata(berlina)crveni sa nizim paketom opreme,ukupno me je kostao(sa registracijom(novom)i prevodom na moje ime)8700eur,sto mislite o ovoj cijeni?inace sam iz podgorice

dejan90

pre 11 godina

Imam megane sedan 1.5dci, 86ks, 2008.god, presao je 35000. Auto je extra, ide sasvim solidno, potrosnja mu je 5,4 l mesovito. Ne prelazi mi nikad preko toga. Vozim ga lokalno, ponekad auto put. Pravi izbor. Pozz

Dejan Petkovic

pre 15 godina

Procitao sam svaki komentar, jer nameravam da kupim bas ovaj model Megana!!!!
Po komentarima mi se cini da je zaista rec o ok autu koji netrosi mnogo!!!!
Inace trenutno vozim Ford Mondeo I 1.8b, i tesko bih ga se odrekao,jer z 30000km koliko ga imam samo sipam i vozim,ali bas tako!!!!Redovni servisi jeftini,a i bez kvarova,ali trosi oko 10.5l u gradu.To mi je mnogo!!!!

EMILKO

pre 15 godina

MOZE NEKO DA KAZE KOLIKO KOSTA TAJ REDOVAN SERVIS ZA MEGANA 1.5 DCI.ZA MOJU KORSU ON KOSTA 4000 ULJE I SVI FILTERI KOJE RADIM NA 10000KM

aleksa

pre 15 godina

Ja bih prvo proverio preko telefona a onda bih nekako ubedio prodavca da odemo u servis. Inače vozim skalu 55 tako da ne znam mnogo oko megana pa bih vas zamolio oko saveta na šta da obrate pažnju u servisu, jer sumnjam da iako je ovlašćen servis da ako ja ne insistiram da ga dobro pogledaju da to neće biti tako.Jedino što znam da je moj prijatelj kupio a da nije bio u servis pre kupovine i da je skoro platio 1600e.popravku turbine valjda neznam tačno ne zamerite pa ne bih da mi se to desi.

r5

pre 12 godina

@Laki @Slavko Nisam siguran,ali mislim da 1.5dci(slabija verzija) nema protokomer.Kada sam kupovao Megane raspitivao sam oko tih diesel-skih komponenti,i receno mi je da on to nema,da to imaju jaci diesel motori.Crni dim u vecini slucajeva znaci DIZNE,a moze da bude i TURBINA.Ja tih problema za sad nemam,a prvo sto bih uradio je ciscenje dizni u nekom boljem servisu.

Zoran SM

pre 15 godina

Odgledao sam Fifth Gear pre jedno mesec, dva za Auto su rekli da je prosečan, međutim najviše su ga ispljuvali zbog održavanja. Motor ne da je nedostupan nego tako nešto nikada nisu videli, a pravu sprdnju su napravili sa promenom sijalica u farovima (hehehe moraš da skidaš točkove).NIje ni blizu Golfa još frenčmeni moraju da uče (tako su oni rekli, ali šta oni znaju:).

chiki

pre 15 godina

Ja sam kupio Stila 1.6 16V sa originalnom kilometrazom od 37.000 km i poznatom istorijom servisiranja i poznatim prvim vlasnikom. Cena 6500. Ima vise opreme od testiranog megana. Diazajn jeste stariji ali razlika u ceni je uverljivija.

Nikola

pre 15 godina

Ja vec nekoliko meseci vozim Megan 1.5 dci i do sada je auto presao nesto preko 100.000 km. Pri tom, ni izbliza ne izgleda ovako neocuvano i izakano kao ovaj vas prikazani primerak. Zakljucak je da je taj ili presao mnogo vise ili da je jako, jako slabo odrzavan. Pored toga, treba znati kako izgledaju enterijeri verzija sa bogatijim paketima opreme koje imaju digitalnu klimu, kozni volan, detalje od imitacije aluminijuma, pa tek onda donositi konacnu ocenu o lepoti unutrasnjosti ovog auta.

Sto se tice ocene mehanike i motora, slazem se da je odlicna, a sto se tice kvaliteta koriscenih materijala u enterijeru, takodje mislim da je mnogo bolja nego sto ste vi ovde predstavili, mada nije savrsena (u pravu ste za diskretno skripanje plastike).

I jos samo komentar onome koji je napisao da Megan izgleda kao "mrtvacki kovceg sa osakacenim gepekom":

Dakle, ovo nije pilicarski auto kojim se prevoze ves-masine i prave selidbe; Megan je jedinstven automobil sa francuskim sarmom, ako hoces i remek-delo industrijskog dizajna. I naravno, ne pristaje svakome, za razliku od Golfa, Opel Astre i slicnih konfekcijskih modela.

Reno Megan je odlicna kupovina za relativno pristojan novac, jer pored dobrog kvaliteta i vrhunskog stedise u vidu 1.5 dci motora (ili 1.9 dci) nudi poznatu renoovu udobnost na putu i zaista originalan, i sto je mozda jos i bitnije - vanvremenski dizajn koji vam nikad nece dosaditi, i sa kojim cete uvek imati dobar imidz.

panda

pre 13 godina

izuzetno komplikovan auto za odrzavanje. svakom delu na ovom automobilu je tesko prici, sve je toliko zbijeno da ne moze ni ruka da prodje.
evo linka da vidite koliko je tesko zameniti jednu najobicniju sijalicu!

http://www.youtube.com/watch?v=eZWqU9X6PR4

da biste zamenili sijalicu, morate da skidate prednji tocak!!!

aleksandar

pre 15 godina

Ovaj Megan ako gledamo enterijer nije presao 126000 km,vec 326000 km.Solidan auto za jos solidniji novac.Ako zelite da se vozite u mrtvackom kovcegu sa osakacenim prtljaznim prostorom onda je ovo pravi auto za vas.Salu na stranu, auto je OK kupovina ali ovaj ja bas izakan,mada imate za te pare i dosta bolje atomobile iz srednje klase.

Peca

pre 15 godina

Koliko sam shvatio iz pojedinih komentara,ako bas,bas volite vas Reno on moze da spusti potrosnju na 2.5 l na 100 km. Ali ako niste bas PONOSNI na njega on se naljuti i od stresa pocne da trosi preko 5-6 l na 100 km. Zato budite PONOSNI na vas auto i to ce vam se visestruko isplatiti.

Sale NB

pre 15 godina

Ako neko hoće da objektivno izmeri potrošnju, onda mora da natoči gorivo "do čepa", pređe barem 100 km , a zatim ponovo natoči do čepa. Bord kompjuteri su previše nepouzdani. 1.5 dci je stvarno veoma štedljiv motor ali sve ispod 4,5l u proseku su bajke - pogotovo u Meganu ( u Cliu možda), pritom, taj motor je veoma osetljiv na kvalitet goriva, pa su relativno česti slučajevi havarija na glavama motora i pumpama. 1.9 dci su tu mnogo bolje pokazao, ali malo više troši i skuplji je za registraciju. Što se unutrašnjosti tiče, ili je testirani model prešao barem 300.000 ili je Reno baš omanuo sa kvalitetom plastike. Moja Marea iz 2001. sa 180 hiljada još uvek izgleda kao nova! Ako su svi Megani unutra takvi, onda je Fiat mnogo bolji izbor - jeftiniji, a kvalitetniji.

peki

pre 15 godina

Na testiranju ste imali bazicni model Autentique, sto se moze prepoznati po manuelnom klima uredaju (kod Expresion i visih nivoa je automatski).
Predjena kilometraza nije za potcenjivanje (obisao je barem tri kruga oko planete), no zbog veoma izlizanog upravljaca i rukohvata na vratima, moguce je da u "nogama" ima jos vise predenih kilometara...

Miso

pre 15 godina

Vrlo dobar auto sa sjajnim motorom! Vozim ga oko godinu dana i prezadovoljan sam, presao sam oko 30k pa sad ima ukupno 150k na satu! U kombinovanoj voznji trosi oko 4l dizela, prilicno je udoban i tih, ne zamara ni posle 7-8 sati putovanja! Na nekim relacijama po Srbiji vozeci regionalnim putevima i drzeci se ogranicenja uspeo sam da svedem potrosnju na 3,2 po boardu... fantasticno!

miki

pre 15 godina

e pa peco,evo ovako.ja sam PONOSAN vlasnik lagune 1.9 dci,120 ks,navigacija,tempomat...kada sam isao u ns na servis,kompjuter je pokazao potrosnju 4.3,(a put ocajan) a u gradu 5.5.tako da me ne bi cudilo da megan 1.5 dci trosi i 2.5 na putu,koliko meni pokaze komp kada sam u 5 brzini,70kmh.dakle posto nisi upucen u potrosnju renoa i ocigledno ga nikada nisi ni vozio nemoj se izletati komentarima zbog kojih bi morao kupiti megana na poklon.renoa treba znati voleti pa ga onda voziti.naravno da postoje mane,a to svaki auto ima,pa cak i toliko naduvani nemci poput golfa5 u kojem ti na zadnjoj klupi bubrezi otpadnu...

docent

pre 15 godina

Vozio sam Megane I polovnjaka 4 godine i zaista je prelep auto. Ipak, unesimo malo realizma. Cena od 9300 eura zahteva dopunu u vidu velikog servisa i opravke dodatnih sitnica sto dize sumu gotovo do neverovatnih 10000 (videli ste slike). E sad, pogledajmo se u oci i recimo da li je bolja NOVA astra classic za jos 2500 eura? Kome bas toliko fali neka uzme kes kredit na 4 godine i imace nov novcat auto sa slicnom opremom (a kome je to stalo do borda i tempomata kada kupuje polovnjak koji, po samom autoru i ne rade ispravno?). Dakle 2500 je razlika za 135000 km i 5 godina? Ovakav auto se moze uvaliti samo nama Srbima narocito kad se za slicne pare moze kupiti nov ali koji nije tako fensi. Nasim kompleksima nema kraja. Ja ipak sada vozim novu Astru classic koja jeste manje otesana od megana (ima prakticno istu opremu) i godinu dana nisam video majstora (kome sam, za megana u prethodne 4 godine, znao da ostavim i 600 eura godisnje ne racunajuci redovne servise!)

zoltan

pre 15 godina

reno je odlican auto,sa obiljem dobrih strana i tek ponekom manom. vozio sam nebrojeno mnogo automobila,i na mojoj skali ocenjivanja kvaliteta i pouzdanosti situacija je ovakva: reno(8), pezo(7), VW(6), mercedes(10), bmw(10), citroen(8), fiat(0),alfa(3) opel(5),audi(9), tojota(9), mazda(9), honda(8), lancia(6),kia(4),itd.

Milovan

pre 15 godina

Moram da reagujem na ove izjave vezane za potrosnju da apsolutno nisu tacne.Kao vlasnik renault lagune DCI sa 6 brzina mogu reci da je potrosnja odlicna.Ali da moze da se spusti na 4.2 l,dajte molim vas. Isto se odnosi na megane-a ili bilo koji drugi auto npr. VW. Auto od skoro 2l nema sanse i bez forsiranja na otvorenom putu da trosi oko 4l. Moze po board comp-u da pokazuje i manje kada se ne dodaje gas. Ali AVG-nema sanse. A po gradu moze da trosi 5.5 ako se vozis u 4 ujutru. Doduse pitanje je i na koji se grad u geo smislu misli. Potrosnja za automobile sa td motorom bilo da je rec o DCI,TDI TDCI (laguna,pasat ili mondeo) je na otvorenom 5-5.5, na autoputu 6l a u gradu oko 7.Pozdrav

MIKI

pre 15 godina

Pa naravno da sam PONOSAN na svoj RENO I DA GA VOLIM,samo sto nisam sklon da ga pominjem u svakom komentaru kao ti svoju hondicu.Honda je svakako odlican auto ja to postujem,imao sam priliku da se vozim u njemu,i sta drugo sem odusevljenja?Ali svako ima svoj ukus i laguna je laguna,a honda je honda.Za potrosnju sam se naravno salio,nijedan automobil ne moze tako malo da trosi,narocito turbo dizel,TO JE NEMOGUCE.Inace potrosnja moje lagune je u proseku 6,7 litara u gradu,na otvorenom putu nemam prilike da je testiram,posto mi posao ne dozvoljava da mrdnem sem kada idem na servis.Kupio sam je pre 2 meseca presao 5000km,i zaista samo mogu da je pohvalim.Inace planirao sam i ja hondu akord ali ipak vise volim lagunu,dugo sam je merkao i raspitivao se,a o hondi i ne znam mnogo,tako da mozda neki drugi put.POZDRAV ZA PECU.SRECNO!!!

Dex

pre 13 godina

Za ne upucene,gledao sam na top geeru,onaj penozos ne zna gde je levo a kamo li da zameni sijalicu!Vozim megana 2005,menjao sam sijaljcu ispred radnje sa smotanim punim ajnslagom.Sto se tice potrosnje,vozim 21 god.kao prof.vozac,sa mojom voznjom u gradu trosi od 5.7-6.2 a na otvorenom 4.2-4.5 sve drugo je ili greska ili laz.Do duse mozda ja ni ne znam da voz5im

Marko Stojanovic

pre 15 godina

Moram se sloziti da unutrasnjost Megana izgleda prilicno skromno,medjutim, moj stari je kupio polovnog Megana 05 godiste 19 dci i auto ide kao zmaj, siguran u krivinama, ekonomican i agilan mnogo je bolji izbor od 15 dci koji je penzionerska varijanta i vjerovatno bi mom starom vise prijao, barem sto se tice potrosnje i nacina voznje. Veoma mi se svijda spoljasnji izgled Megana i mislim da ce i u narednim godinama biti atraktivan. Moja zamjerka je sto i kod tzv. napucanih modela unutrasnjost ipak izgleda skromno. Kada bih morao da biram izmedju Stila i Megana, ne bih se mnogo razmisljao i pored nekoliko hiljadarki vise, Megan je za Stila isto sto je kokot za kokosku!

Miso

pre 15 godina

Ljudi ja stvarno neznam zasto ne mozete da poverujete u potrosnju od 4l/100km, to je kod dci motora realnost. Evo danas sam isao iz Beograda za Valjevo, ponistio kompjuter, kolonom 60-70 km/h, 205km u oba pravca i auto mi je po boardu potrosio 7.3l dizela (3.6 l/100km)! E sad, kompjuter svaki laze pa i na ovom Megane-u, ja sam to pre merio novcanikom tj. cuvao sam racune i prosto izracunao koliko sam presao a koliko potrosio i sve to sam pratio na boardu - rezultat je da je potroseno 7% goriva vise nego sto je board pokazao. To je sve mereno na nekih 4-5K km.

Meelosh NS

pre 15 godina

Ja imam isti Megane 1.6 16V sa Dynamique Luxe opremom. Pre svega nije u pravu momak koji kaže da Expression i svi viši nivoi opreme imaju digitalnu klimu, moja je manuelna. 1.6 benzinski motor ima 113KS, razvija brzinu i do 205kmh, ali je ubrzanje na autoputu lošije nego kod 1.9dci. Potrošnja je fenomenalna, 8L u gradu, 5,7 - 6,5 litara van grada. Međutim, daleko od toga da je ovo pouzdan automobil. Za dve godine su mi se dva puta kvarile bobine, podizač suvozačkog prozora (300€), indikator položaja bregaste (50€) a tek ima 60.000km na satu. Razmišljam da ga menjam i da kupim Mečku A200CDI.

radisa

pre 13 godina

vec 2 godine imam problem sa lagunom 1.9dci ponekad izgubi gas. Devla mi je vise puta popravljao,menjao neke polovne, pa narucivao nove delove i nista i dalje isto. drugar mi je predlozio da oteram auto kod zatezica. dosadilo mi je vise da se vucem kod majstora ali sam resio da pokusam i to. resili su mi problem da nisam mogao da verujem, problem je bio u jednom kablu koji se istanjio i povremeno gubio kontakt. svaka cast momcima iz RENO SERVISA ZATEZIC uspeli su da mi rese problem. preprucujem ih svim vlasnicima renoa.

EMILKO

pre 15 godina

MOZE NEKO DA KAZE KOLIKO KOSTA TAJ REDOVAN SERVIS ZA MEGANA 1.5 DCI.ZA MOJU KORSU ON KOSTA 4000 ULJE I SVI FILTERI KOJE RADIM NA 10000KM

Audio

pre 12 godina

Na konto svih pohvala koje slusam godinama o 1.5 dci resih da kupim Nissan Micru sa tim motorom iz 2004 god.Po gradu kako god da ga vozim 4.5 litara a na otvorenom cak 2.9 litara na relaciji Bar - Beograd, sam i to bez klime. Sa porodicom u kolima i klimom 3.1 litara.Slikao sam ujutru posle nekih 70 km, pa popodne kao i u momentu kada sam stigao u Bg. ne da bih se hvalio ili sl. neko zato sto mi niko ne veruje.U nekim momentima je bilo naravno i 3.5 po onim brdima ali u 90% slucajeva 2.9. Francuski motor i japanske izmisljotine. Nemam reci , totalno ne mogu da verujem gde sam bio do sada sa Fiatima, benzinom, plinom i sl.
Za sve koji ne veruju evo direktnih linkova ka fotografijama:

http://img825.imageshack.us/img825/7391/imag0049ia.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/7753/imag0054ei.jpg

Guta

pre 15 godina

Za par stotina evra se mogu kupiti i novi volan i novi rukohvati. Ljudi obicno ostave zateceno stanje jer ne shvataju razliku izmedju troska i ulaganja, a bas ih briga i kako ce se osecati kupac tog auta sa tako poderanim enterijerom i sa dzepom laksim za cifru od...

yeshua

pre 15 godina

jeste, sve to stoji sto su mnogi nabrojali, a ja bi mu samo jos zamerio kamen u bubregu. ko nije vozio francuza moze da prica o astri i golfu kao o automobilima.a stilo nije ni za crno ispod nokta. fiatova vozila su inace najjeftinija sto samo po sebi govori o njima.

tomica

pre 14 godina

@bobo
megane je odlican auto, udoban i atraktivan. cene odrzavanja su visoke, ali samo na papiru, u praksi zaista nema problema sa njim, i odrzavanje u uglavnom svodi na zamenu ulja i filtera.
passat je takodje odlican,ima neverovatno dobru zvucnu izolaciju, puno prostora i pruza stvarno dobru voznju. jedino je nivo udobnosti ispod ocekivanja za auto te velicine. sto se tice odrzavanja- jedino se ulaze u trapove, ima osetljivih delova u vesanju passata, a delovi nisu jeftini, pogotovu originalni. ostalo je sve u redu, mehanicki gotovo besprekorno uradjeno.
alfu zaboravi, zaista problematican i nepredvidiv auto.
srecno sa kupovinom!

Buca

pre 15 godina

Vozio sam Golfa, a pre toga R21. Sada imam Megan 1.5dci sa 105KS i mogu vam reći da je LETEĆI TANJIR! Potrošnja na pojedinim deonicama zaista može da se izuzetno "skine", ali ovaj auto tera na brzu vožnju. Potrošnja je izuzetno niska u odnosu na brzinu kretanja, jer kod prebacivanja u šesti stepen padnu obrtaji i 150-160km/h na ravnom auto putu može da se vozi sa potrošnjom 5-5.5L. Poštujući propise, to može da se smanji još, ne samo po trenutnoj potrošnji, već i po realnoj kad sipamo gorivo napumpi. Da, kad pređe preko rupe, zna da škripi, ali tu je Hi-Fi.

Miki Rubirioza

pre 15 godina

Upravo sam se vratio sa godišnjeg odmora iz Grčke i prešao sa meganom 1.5 dci/105 ks ukupno 1.640 km. Prosečna potrošnja sa uključenom klimom oko 80 % puta iznosila je 5,1 litar. Max. brzina bila je 160 km/h.
Jedini problem za sve vlasnike renolovih automobila je što nema kvalitetnih servisera u Srbiji. Svi ovlašćeni serviseri su u stvari dileri prodaje i ništa više. Zato ne bih preporučio kupovinu plovnog Renola bez saznanja o istoriji auta.

mitar

pre 15 godina

kupio sam megana 1.9dci, 75kW, 2001. uradjen vel servis pre 1500km i radio je odlicno jutros. prvo sam ga jedva upalio a onda je dugo radio kao na 3 cilindra. pri dodavanju gasa izbacivao je dosta crng dima i garezi

bojan

pre 15 godina

takođe da se nadovežem an diskusiju oko goriva. isto sam više nego ponosan vlasnik lagune 1.9dci 120ks sa 6 brzina. Auto je kod mene 2 god i prešao sam preko 50.000km uz redovan servis. Opet imam još dve lagune skoro identične u najbližem komšiluku. OD tri kagune nijedna nikada nije potrošila ispod 5.2l. NI-KA-DA. Kompjuter može da laže (a onda zna se, servis) a rezervoar ne laže! Moja laguna troši ibarskom 5.2l kad idem petom devedeset. Auto putem 160km/h troši 7-7.5l. Kad stavim prikolicu sa 300kg tereta i nas četvoro u kolima onda 7.5l/100km. Po Beogradu prosek 8.7l.
Poklanjam svoju lagunu onom ko mi dokaže da mu troši 4 litre.

marco

pre 15 godina

Vozim Megane 1.9 dci vec pola godine i prezadovoljan sam. Ranije sam vozio astru G. Ne mogu se porediti ta 2 automobila. O opremi i da ne pricam. Oba su veoma "bogata", ali Renault je za 20 god ispred. Potrosnja je: grad (Bg) ~7.5, otvoreno ~5-5.5. Na 150 km u 6. brzini trosi po racunaru oko 5.6 l. Mnogo vozim i mogu da dam samo reci pohvale za Megane sto se tice udobnosti. Sve u svemu - zadovoljan

mile

pre 15 godina

nakon sto sam procitao komentar vezan za golfa i klia,samo mogu da kazem BRAVO MAJSTORE NA PRAVOM SI PUTU.Evo moj drugar koji vec 4 godine vozi golfa 3 resio je da kupi pasata b6.I dok je tako merkao tog pasata koji kosta 14550 eura,prodavac mu ukaze na lagunu koja kosta 10500 eura a ima mnooogo vise opreme od pasata,i on je probao.Sada je na grdnim mukama sta da kupi jer mu se laguna toliko svidela da je pasata stavio u drugi plan.Inace reno se upustio u trku sa folksvagenom i siguran sam da ce pobediti.laguna je konkurent pasatu,megan golfu, a klio polu.Novi klio je pun pogodak,megan tek treba da izadje,a uskoro izlazi i koleos,prvi renoov suv model koji ce nesumnjivo biti veliki konkurent touaregu.

r5

pre 12 godina

@Laki @Slavko Nisam siguran,ali mislim da 1.5dci(slabija verzija) nema protokomer.Kada sam kupovao Megane raspitivao sam oko tih diesel-skih komponenti,i receno mi je da on to nema,da to imaju jaci diesel motori.Crni dim u vecini slucajeva znaci DIZNE,a moze da bude i TURBINA.Ja tih problema za sad nemam,a prvo sto bih uradio je ciscenje dizni u nekom boljem servisu.

Srećković

pre 14 godina

Zainteresovan sam za kupovinu Megana, i razmisljam se izmedji 1.5 i 1.9 dci, tako da bih molio vlasnike ovih modela da mi pomognu svojim komentarima oko izbora.Moja jedina dilema je da li je 1.5 dci preslab za tu masu vozila, jer sam u prethodnim komentarima procitao atribute tipa penzionerski uz ovaj agregat.

musone

pre 13 godina

Auto je u vrlo losem stanju, kao sto se vidi sa fotografija. Iskusniji kupci automobila znaju da se kilometraza "provjerava" pregledanjem upravljaca i unutrasnjosti. Ovaj auto izgleda ocajno, a da ne pricamo o cijeni koja je enormno visoka. Realno, ne vrijedi ni 4hiljade eura. U Njemackoj se 2005. godiste moze naci za 2600 eura i da izgleda vrlo korektno, za razliku od ovog krsa.

nnnn

pre 15 godina

bio sam vlasnik renaulta 1,5 dci megane. Kupio sam ga novog 2006 i presao sam sa njim oko 65000 km.Mogu da potvrdim da sam testirao potrosnju i da je to najstedljiviji automobil koji sam ikada vozio. Potrosnja na otvorenom je 3,8 lit/100km a u gradu 4,5 lit/100km. Nisam nikada imao ni jedan kvar niti problem. Mogu da kazem da sam ga prodao za 9,200 Eur, tako da mislim da je ovaj model koji ste vi testirali precenjen. Zelim da dodam da sam sada vlasnik peugeot 308 i da se pomalo kajem sto sam menjao renoa.

Djox

pre 11 godina

@janker
kolega mislim da je najveci problem sa tvojim meganom taj sto ti je prodavac previse spustio kilometrazu.Obicno je nasteluju oko 120000, tvojih 96.500km je bas retkost.

vlada

pre 15 godina

kupio megana 1.5 dci 2003 i za sada sve najbolje. trosi ko upaljac a samo me malo plasi nka delphi pumpa sto je pominju na netu. sve u svemu za sada osim sto malo trese kad se gasi, extra.

Admir

pre 15 godina

Imam već par meseci Megana 1.9 dci Privilege, 2004 g. 110000 km,i mogu reći da sam prezadovoljan! Auto sam uvezao iz Švajcarske, u perfektnom je stanju, sa opremom od koje boli glava! Potrošnja po gradu je prosečno nekih 6l/100km, a na otvorenom pada ispod 5l/100km.Menije to Ok za auto u kome kada se vozite 170 km/h imate neverovatan osećaj stabilnosti i sigurnosti u vožnji! Da ne pominjem francusku udobnost...

dejan90

pre 11 godina

Imam megane sedan 1.5dci, 86ks, 2008.god, presao je 35000. Auto je extra, ide sasvim solidno, potrosnja mu je 5,4 l mesovito. Ne prelazi mi nikad preko toga. Vozim ga lokalno, ponekad auto put. Pravi izbor. Pozz

janker

pre 11 godina

Imam renault megane 1.5 dci 60 kw 2005...96.500 km..promjenjena letva volana...desni amortizer (zamjenjena oba)... desni nosač motora .prednje spone...sveukupno 600 eura troškova...prednji pojasevi se ne vraćaju 100 eura popravak,nisam popravljao..pregorila žarulja na centralnoj konzoli,neću mjenjat jer se bojim da se ne razjebe cijela plastika koja je ionako loša i cvrči non stop...to je sve...što se tiče potrošnje grad ljeti 6l zimi 6.5l ,otvorena cesta 4-4.5l...to je neki dugotrajniji prosjek.naravno trošio mi je i 7.5l po gradu sa klimom i gužvama, a bome je trošio i 3.5l otvorena cesta 4. 5. 60-90kmh...da nam ceste na balkanu nisu samajama vjerojatno bi bio bez ikakvih ulaganja...mogu reći da se auto stvarno lijepo vozi...jedino što mi se ne sviša je očajan volan i što općenito autu fali čvrstoće (vw golf) tipično francuski je mekan idealan za penzionere..nadam se da će potrajat još 50.000km bez većih kvarova pa onda mogu reći da je auto best buy,a onda prelazim na korejanca..

pedja

pre 15 godina

odlican auto,kupio sam 1.5dci,ali je bio van u inostranstvu,prevario me preprodavac. ali i pored verovatno mnogo predjenih kilometara,dobro me sluzi,nista za sad od kvarova. mislim da svaki auto moze da bude dobar(samo ako nije fiat,o njima sam cuo sve najgore) sa redovnim odrzavanjem i sa originalnim delovima. potrosnja je,bar kod mene, oko 5,5 litara prosecno. auto za svaku preporuku, ali bih sad radije uzeo 1.9dci umesto 1.5dci,mnoooogo bolje vuce i cini mi se kao da je malo bolje uradjen.

caki_vonteego

pre 15 godina

Da ovaj auto ima dobar i ekonomican motor to se u potpunosti slazem...ali nemojte bas toliko da preterujete u hvalisanju vaseg automobila...pa ipak koliko da ga vozite umereno i bez gasa do daske opet potrosnja od 3.8 litra i 4.5 u gradu je stvarno nerealna...pa cak ni fabricki podaci nisu takvi kao vashi...fabricki glase ovako za 1.5 dCi motor: otvoreno 4.6...grad 6.2..prosek 5.6 litra...sto je mozda opet malo preterano...ali sigurno ubedljivije od vasih komentara!!!

bobo

pre 14 godina

Pozdrav svima,
razmisljam se izmedju kupovine alfe 156 1.9 JTD, reno megana 1.5 dci i izmedju passata 1.9 tdi (koji bi verovatno bio par godina stariji). Hvala momci unapred za bilo kakav komentar i pomoc!

sveta

pre 13 godina

da li je moguce da od beograda do budve megan 1.5 dci trosi 3,3 do 3,5 litara kako pokazuje kompjuter, a prosecna brzina je petom od 70 do 90??????

Vladimir

pre 15 godina

Renault Megane II 1.5 dci imam od Maja 2005 godine. Sa njim sam presao 90000 km. Vozio sam ga do Amsterdama i do Atine, a Srbiju svakodnevno obilazim. Auto je pouzdan i stabilan pri brzini 170 km/h. Nisam imao nikakvim kvarova. Volan i rukohvati na prednjim vratima su mi se ogulili nakon 2 godine voznje, tako da mislim da to nije problem predjenih kilometara nego samog kvaliteta materijala( video sam jos par Megana na kojima su uocljiva ista ostecenja). Ja sam zadovoljan mojim modelom.

aleksa

pre 15 godina

Resio sam da kupim megan 2004/05 1,5dci. Da li mi neko može preporučiti u koji ovlašćeni servis da zovem i koga da kontaktiram i da li će mi preko telefona kada im pročitam broj šasije i motora reći podatke o autu-kada je bio na servisima i koliko je po evidenciji prešao.Ili to moram lično otići i platiti za tu uslugu. Inače živim u provinciji i najbliži servis je u Nišu oko 40km i pitanje je da li će mi prodavac dati da idemo u servis jer nije registrovan auto.Unapred hvala

deki

pre 15 godina

Samo kratko o potrosnji,ovaj auto sa 1.5. dci motorom je pre par godina na nekom testu koji je bio u nekoj AUTO novini,a ustvari je to test radjen od severa do juga ITALIJE,bio prvi po potrosnji.Znaci bilo je oko 30 razlicitih auta i ovaj je pobedio,i gle cuda ko je bio drugi,GOLF 5 dizel 1.9.
Sto se tice Golfa i wv,to su svakako dobra auta,ali previse precenjena sa cenom a toliko ne vrede.Ko ima para i voli luksuz kupice AUDI,BMW I MERCEDES. A ja posto nisam toliko finasijski sposoban kupujem RENO clio 1.5 dci.
Inace u mojoj porodici se Reno vozi 30 god.
NIJE SVE U "MISICIMA" IMA NESTO I U STILU!

sky

pre 13 godina

Na svu srecu cene polovnih vozila su jako pale, tako da sada moze da se kupi renault megane 1.5 dci oko 06 godista za oko 6k, ja se licno razmisljam izmedju ovog modela, ford focusa 1.8 tdci i toyote yaris d4d 1.4 koja su vasa misljenja? cuo sam da se zbog kartice renault vise krade i da je toyota jako dobra za odrzavanje ali sam isto tako cuo razne stvari za ford sta vi mislite?

dragoljub

pre 15 godina

ponosni sam vlasnik megana 1.9dci 120ks. dugi niz godina sam bio veran italijanskim vozilima iz razloga koji su mi tada bili razumljivi.ovo mi je prvi neitalijanski auto i tek sada sam shvatio sta sam sve ovo vreme propustao! auto ide kao metak,mnogo bolje nego stilo od 115ks.razlika u snazi na papiru iznosi svega 5ks,a ide kao da ima 100ks vise od stila. udobnost je fantasticna u odnosu na italijane,a o kvalitetu da i ne govorim. sa stilom i bravom sam imao mali milion kvarova, a sa meganom za dve godine-nijedan jedini! dci motor radi mnogo tise,bolje i mirnije nego jtd,ravnomernije razvija snagu,a u kabini se cuje da je rec o dizelu tek na visokim obrtajima. prezadovoljan sam!

ogi

pre 15 godina

vozim megana,ali stariji model od ovde predstavljenog. auto je odlican, a siguran sam da je ovaj noviji jos bolji. cesto me pitaju koliko kostaju delovi za njega,kako uspevam da ga odrzavam i tako to. ne znam kako da im objasnim da se auto jednostavno ne kvari i da je cena odrzavanja jednaka nuli. naravno,ne racunam zamene ulja i filtera,a cak ni to nije skupo. ako se auto i pokvari jednom u par godina,bez obzira o kom delu je rec,to onda nije skupo. skupo je kad vozite nekog fiata ili alfu koji se kvare svaki drugi dan, to je prava nocna mora sto se tice odrzavanja.

acko

pre 15 godina

@milan
nema sta da se razmisljas,dobar auto si kupio. jos sa 15.000km, to vozilo je novo. cena je ok,mogao si iste pare da das za neki 1,5dci, koji je mozda presao i 300.000km. ja sam uvek za manju kilometazu,bez obzira da li je benz ili dizel. redovni servis na svakih 10.000km i vozi, nikakvih problema ne bi trebao da imas sa njim.

Nikola

pre 13 godina

Vozim ovaj auto već 3 godine, i mogu samo da ga pohvalim. A što se tiče majstora i servisa: sa Zatežićem sam više nego zadovoljan. Prvo u odnosu na servis DEVLA, imaju normalniji pristup, i kulturu pre svega. Atmosfera je mnogo normalnija nego u većini servisa u kojima sam bio. Cene su veoma pristupačne za onaj kvalitet koji dobijate. Uvek mi je bilo naglašeno da li se stavlja nov ili polovan deo, i bilo mi je ponuđeno da biram. Dakle, rečene su mi prednosti i mane, kao i cene polovnog i novog. Sitne dorade i popravke često nisu bile naplaćene, iako nisu imale veze sa njihovim radom.
Nadam se da sam pomogao!

Slavko Krekic

pre 12 godina

Imam Renault Megane 1,5 dci, proizveden 2005.godine i presao oko 128.000 km. Presle godine sam sa njim isao u Grcku i sipao euro dizel u Makedoniji. Po povratku u Srbiju, primetio sam da iz auspuha izbacuje crni dim. Sipao sam zditiv za ciscenje ali crni dim se i dalje pojavljuje kada dodajem jaci gas. Prosecna potrosnja koja je bila 5,9 lit/100 km, pri prosecnoj brzini 130 km/h se povecala na 6,7 lit/100 km.

Molim ako neko ima za strucno objasnjenje zbog cega je doslo do pojave crnog dima i vece potrosnje?

Milos

pre 12 godina

Crni dim je nesagorelo dizel gorivo. Makedonci bi trebalo da imaju znatno kvalitetnije gorivo od nas.
Dizel ne sagori potpuno recimo ako je smanjena kompresima u cilindrima, ili ako nesto nije u redu sa elektronikom.
Koliko hp ima tvoj Megane?

Fikret

pre 6 godina

Hallo moje je ime Fikret imama jedno pitanje uvezi moga vozila Renault megane model 2013 kada vozim u cetvrtoj brzini gubim snagu i pada ispod 2000 hiljade obrtaja Dali mi mozete odgovoriti Sta bi moglo da bude pozdrav od fikreta

milan

pre 15 godina

u decembru mjesecu prosle godine kupio sam megana proizvedenog decembra 2006(restilizovana verzija),presao je 15000km i izgleda kao nov 1.4 16v(100ks)ima 5 vrata(berlina)crveni sa nizim paketom opreme,ukupno me je kostao(sa registracijom(novom)i prevodom na moje ime)8700eur,sto mislite o ovoj cijeni?inace sam iz podgorice

ivan

pre 15 godina

@EMILKO
zavisi koje ulje sipas. ja vozim astru i sipam full syntetic 4L po 1150din. znaci, mene samo ulje kosta 4600din, a tebe ceo servis samo 4000,neverovatno! filter ulja placam 600din, filter goriva 900din, a vazduha 1300din. e sad ti nama objasni svoju racunicu i to kakav je to servis za ukupno 4000e!?

Aleksandar

pre 13 godina

Slazem se sa Nikolom za reno servis Zatezic! Vozim lagunu i imao sam dosta problema sa njom! Cuo sam preko nekih drugara za reno servis Zatezic i nista me nije kostalo da probam. Dotle sam odrzavao u jagodini i odrali su me kad god sam otisao. Za Zatezic mogu da kazem da imaju vrhunske majstore i da je cena povoljnija od svih.

POP

pre 10 godina

Vozio sam 5 god. megane 2003 god. 1,5dci 60kw sa lepom opremom, digitalna klima itd., kupio ga sa 140000km 2008 god, presao sa njim nekih 65000 km, i mogu reči da je prica sa neverovatno niskom porosnjom zaista tacna, grad 6l(zimi do 7), otvoreno 4 do 5l. Sada sam uzeo megane 1,9dci 131ks, i taj popije u gradu oko 9, a na otvorenom putu 5-6l. Bord na 1,5dci laže najvise kad pokazuje najmanje, kad mi je pokazao 3,9 prosek, po merenju je bilo 4,9l ( mereno na putu do Belgije i nazad, oko 4000km) , a u gradu laže oko pola litra. Znači od 10% do max 20% pokazuje manju potrošnju nego sto je stvarno.
Za ovaj 1,9dci jos nisam utvrdio kako se ponasa bord. Razlika u snazi se oseca tek na velikim brzinama, 1,9dci pri 160km/h mnogo bolje povuce na pritisak pedale.Pozdrav ljubiteljima Renoa.

Dejan

pre 15 godina

Imam Reno Clio 1.5 dci i zaista sam prezadovoljan sa njim! Potrosnja je 3.9 na otvorenom,a u gradu ne prelazi 5 litara ma kako ga vozio! Pre njega sam imao golfa 3 i patio kad sam ga prodao sve dok nisam seo u clia! Nikad vise u zivotu ne bi seo u folksfagena! A neko pomenu Stilo koji ima bolju opremu od ovog megana a jeftiniji je par somova! Pa druze samo se zapitaj zasto je taj fijat toliko izgubio na ceni! A ovaj megan je presao 126000 ali dva puta! Pozdrav svima

tosic

pre 15 godina

ovde se mnogo toga reklo o potrosnji,pa evo i ja nesto da dodam: ako auto ima PROSECNU potrosnju o 5.5L,a u gradu se potrosnja krece oko 7L,to onda znaci da auto na otvorenom mora da spusti potrosnju na oko 3,5-4L da bi se uopste doslo do prosecne potrosnje od 5,5L,sto je sasvim realno i moguce. ko ne veruje,neka uzme digitron (7L+4L)/2=5,5L sta tu nije jasno?
P.S.ovo se ne odnosi samo na megana,vec na sve dizelase

milan

pre 15 godina

miljane,moj megan je isto 1.4 16v 100ks,ali berlina(5 vrata),sto znaci da je malo laksi i aerodinamicniji od sedana i jos je presao malo i opet mi trosi do 9,8-9,9l po gradu i to bez klime

Megane coupe

pre 15 godina

@EMILKO Ja recimo filtere,delove, kupujem(narucujem) u jednoj od boljih prodavnica auto delova.Iako je jednostavna,zamenu(na 10.000km) vrsim kod proverenog majstora koji radi samo Francuze,za sada i majstor i auto funkcionisu bez zamerki:) Cene(okvirno):full sintetic ELF EXCELIUM 5lx750din.Filter ulja 400din,filter vazduha i klime po 1000din,filter goriva 2700din(zamena se vrsi na 30.000km,tj.na svakom 3.servisu).Jedino jos mogu da kazem da je spona 1200din,kraj letve 800din...Eto to su dosadasnja ulaganja za koja mogu reci koliki su troskovi,slozicete se,nista jeftinije niti skuplje od konkurencije

mm

pre 14 godina

meni ljudi nikako nije jasno kako taj auto moze da kosta 9300 e kada isti takav u nemackoj kosta do 5000 e. pa meni se isplati da sam odem po takav auto tamo i vratim se u srbiju...
gde je tu logika?

Nikola

pre 13 godina

Pa dobro, koliko često menjate tu sijalicu? Mnogi proizvođači automobila imaju još smešnije propuste. Ovaj čikica nije pravi mehaničar, jer mora prvo da otvori uputstvo!!! I nije tačno da treba 40min! Možda nekoj devojci!Ako odustanete od kupovine Francuza samo zbog ovako smešne stvari, onda niste dovoljno upućeni: potrebno je samo namotati pun krug volanom da se oslobodi prilaz pored točka!

bojan

pre 13 godina

@srdjan
ja sam imao slican problem na vektri i ispostavilo se da su u pitanju kablovi za svecice. ne znam kako je kod lagune, ali probaj dok je tako visok ler gas da pomeris malo kablove levo desno svaki ponaosob, pa ako u nekom momentu promeni rad ili smanji ler gas, znaces da je to.

darinjo

pre 13 godina

vozim auto otprilike 15-tak meseci,i mogu reci da sam napravio odlican izbor.u pitanju je verzija 1.5dci,2005.auto je jako ekonomican,odlican za voznju,lepog i modernog dizajna.meni po gradu trosi ispod 6lit. a na otvorenom uz moje licno testiranje :) ,spustio sam potrosnju na ispod 3.5 lit./100 . Na jednoj slavi sam o tome pricao,pa su me ljudi toliko zezali da sam od tada prestao da bilo kome pricam o tome koliko je 1.5dci ekonomican. Za sve to vreme zamenio sam samo dve sijalice,ipak ga vozim svaki dan sa non-stop upaljenim svetlima. Uradio sam i mali servis (na 150000km) i on me je kostao oko 100 evra ,uz zamenu svega onoga sto renault propisuje za ovu kilometrazu. Imao sam malih problema sa klimom ali to je pre svega zbog servisera a ne zbog auta. U svakom slucaj,u trenutku kada sam ga kupovao,mislio sam da za te pare ne mogu dobiti bolji auto (platio sam 6200 a bio je star manje od 4 god.),sada sam siguran da sam napravio dobar izbor

janker

pre 7 godina

Da se nadovežem na komentar od prije 3 godine...sad sam na točno 136.500 km ..informacija za kolegu auto je kupljen nov u ovlaštenoj trgovini i ja ga vozim od prvog kilometra..80 % voženje je po gradu...inače od onih 96.500km pokvario mi se prekidač podizača stakla, 2 grijača, remenica alternatora i od klime neki izolator te sam i punio klimu ...ukupno me sve koštalo oko 200 eura...potrošnja je i dalje nestvarno niska..auto ništa ne lupa i odlično se vozi...nadovezao bi se samo da je otac vozi citroen c4 1.6 hdi također kupljen novi i ta 2 auto se ne mogu usporedit po kvaliteti...renault megane je klasu iznad citroena c4 skoro u svemu...

JA!

pre 15 godina

O Renault-u sve najbolje, a pogotovo o Meganu 1.5 dci. Vozio sam ga pola godine kao sluzbeni i bio sam vise nego zadovoljan. Iako mi potrosnja nije bila bitna (sluzbeni auto) stvarno sam bio prijatno iznenadjen - u gradu sa klimom 6.3, na putu 5.5-6.5 (zavisi od brzine). Najmanja potrosnja koju sam izmerio je bila na relaciji BG-Cacak-BG od svega 4.9. Inace veoma udoban, a stabilan auto i pravo je uzivanje voziti ga. Uz sve to ima i nevidjen dizajn (hatchback) i resenja poput kljuc-kartice. Definitivno za svaku preporuku.

Megane coupe

pre 15 godina

U vezi potrosnje(Megan 1.5dci,blizu 200.000km):Ako se postuju ogranicenja,regionalni put 90-100km/h,auto put 120-130km/ prosek bi mogao ispod 5l,oko 4.7l.Potrosnja od 3.5l je malo nemoguca,mozda ne za Clio.E sad,ovaj auto na otvorenom je tesko voziti 100 jer je osecaj kao da idete 50,tako da u mom slucaju trosi oko 5l,dok u gradu max.6,5 ,ali max.Inace Megan kao auto je zaista odlican.Najvise sto mi se svidja je stabilnost,miran rad dci-a,lakoca voznje...Vozio sam i Astru G,i Golfa IV,i Civic '00,Megan je zaista za klasu ispred ovih auta po svim parametrima

Djura

pre 13 godina

Vlasnik sam Megana 1.5dci(86 ks) karavana(novembar 2006) od septembra 2010 god, sa njim prešao 13000 km. 80 % je bila vožnja otvorenim putem. Po mojoj računici potrošnja ide od 4 do 4,5 L a po gradu izmedju 6 i 6,5. Ide fenomenalno i uopšte nije lenj. Iako sam planirao da kupim jaču verziju od 106 ks, ovom sam u potpunosti zadovoljan. Razlike u vožnji su primetne tek pri vrlo visokim putnim brzinama(preko 150 km/h)što meni ne znači puno, budući da najviše vozim regionalnim putevima. Održavanjem sam za sada u potpunosti zadovoljan, Serviseri su mi preporučili ulje ELF Turbodiesel i zamenu na 10000 što i činim. Cena ulja, filtera ulja, i filtera vazduha 3500 din, a filtera klime oko 1500 din. Zaista prihvatljivo. Elektronika kao i mehanika funkcionišu OK. Pošto nameravam da uradim veliki servis kao i xenone može li mi neko saopštiti cene rezervnih delova kao i mesta u Kragujevcu ili Čačku gde ih mogu kupiti. Hvala unapred.

Aleksa

pre 15 godina

Vlasnik sam Fiat Brave i velika mi je zelja da je se polako otarasim.... Ovo ce mi biti pravi auto, obzirom na potrosnju i hvalospeve na taj dizel motor...

buki

pre 15 godina

Megana sam kupio pre godinu dana i veoma sam zadovoljan. 1.5dci 2003 god. presao sam 30000km.Sto se tice potrsonje ponistavam uvek na pumpi i po gradu ume da pokaze do 7.5(kreni stani)obicno 6-6.5 ,auto put bgd-nis 5 (120-130 km/h),ibarska 4-4.5 i dali je greska na bordu ali bgd-bar 3.7 cifra me je obradovala.

srdjan

pre 13 godina

ljudi, da li neko zna kakve probleme moze predstavljati neispravna bobina na reno laguni 1.8 benz.... meni se desava zadnjih dana da kad upalim auto on ne reaguje na gas vec sam drzi br obrtaja na 2000-2500 obrtaja. siguran sam da 2 bobine trebaju da se poprave tj srafovi na njima su oplaznuli i trebaju da se zamene novim koji ce ove bobine drzati na mestu. ovo sa obrajima motora i ne reagovanjem na papucicu gasa mi se desava jednom u desetak puta tj paljenja, inace automobil ima gas... kada se ovaj progblem javi na instrument tabli mi se pali lampica nakojoj je onaj znak w u maloj kockici a ispod njega je nesto slicno grejacu ili sta ja znam... da li neko zna u cemu je problem? hvala

dajte nesto svezije

pre 12 godina

Toliko polovnjaka a objavljuju se testovi od pre tri godine. Pitam se sta bi bilo da se ovaj auto nadje danas na testu.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Evo ovako Slavko!!!
Po opisanoj situaciji, najverovatnije je PROTOKOMER u pitanju, crni dim prilikom ubrzavanja dolazi od zakasnele reakcije PROTOKOMERA u doziranju vazduha! Ali da ne bi mnogo pametovali, odes u malko bolje opremljen servis i uradis dijagnostiku, i tako ce Ti se sve reci!? Kod modernijih dizelasa, ima mnogo stvari koji uticu na rad motora, zato su sad tu prisutni "hakeri", koji ce Ti pre opravke iz djepa izvuci malko para! S zeljom da nije neki ozbiljniji kvar u pitanju! Pozdrav!

Dejan Petkovic

pre 15 godina

Procitao sam svaki komentar, jer nameravam da kupim bas ovaj model Megana!!!!
Po komentarima mi se cini da je zaista rec o ok autu koji netrosi mnogo!!!!
Inace trenutno vozim Ford Mondeo I 1.8b, i tesko bih ga se odrekao,jer z 30000km koliko ga imam samo sipam i vozim,ali bas tako!!!!Redovni servisi jeftini,a i bez kvarova,ali trosi oko 10.5l u gradu.To mi je mnogo!!!!

Megane coupe

pre 15 godina

aleksa...Mislim da u svakom ovlascenom servisu mozes dobiti podatke,naravno ako je auto odrzavan u ovlascenom servisu,bez obzira da li u inostranstvu ili kod nas.Koliko,i da li se placa,najbolje da ih kontaktiras.Bilo bi pozeljno kada bi ti prodavac dozvolio da proveris sta je radjeno,ali ne verujem da ce pristati,mada nikad se ne zna.Remont turbine koliko ja znam je 200-250e,nova 500,600e...(nisam siguran),tako da su tvog prijatelja odrali.Malo njih postuje pravilo da se posle duge,naporne voznje auto ne gasi odmah,vec treba saceti 2-3min. da se turbina ohladi.Cak i sami proizvodjaci savetuju ovo.Prilikom probe,nagazi malo tog megana,trebao bi ravnomerno i bez problema da dodje do 170km/h.Redovno servisiranje,odrzavanja trapa...nije skupo,daleko od onoga sto se misli za Francuze.Pozdrav

Slavko Krekic

pre 11 godina

Hvala kolegama na savetu za mog Megana 1,5 dci. Otisao sam u servis i uradio dijagnostiku. Nije u pitanju turbina niti gorivo, vec plasticna cev visokog pritiska koja je debljine oko 1 cola. Na delu cevi gde je harmonika na dva mesta su bila napuknuca kroz koje je prolazio vazduh i umesto da ide do turbine, on je delom izlazio napolje. Zamenom creva koje kosta 120 eura, ne mogu da prepoznam moje vozilo!. Vuce odlicno, ubrzava supoer i trosi jedan litar manje goriva na 100 km. Ako sam sa ovim mojim objasnjenjem pomogao korisnicima Renault Megana 1,5 dci, bice mi drago, a svima ostaliha se zahvaljujem za savet.
Slavko Krekic

aleksa

pre 15 godina

Ja bih prvo proverio preko telefona a onda bih nekako ubedio prodavca da odemo u servis. Inače vozim skalu 55 tako da ne znam mnogo oko megana pa bih vas zamolio oko saveta na šta da obrate pažnju u servisu, jer sumnjam da iako je ovlašćen servis da ako ja ne insistiram da ga dobro pogledaju da to neće biti tako.Jedino što znam da je moj prijatelj kupio a da nije bio u servis pre kupovine i da je skoro platio 1600e.popravku turbine valjda neznam tačno ne zamerite pa ne bih da mi se to desi.