Nedelja, 14.08.2022.

12:11

Da li preferirate analognu ili digitalnu instrument tablu? ANKETA

Izvor: B92

Da li preferirate analognu ili digitalnu instrument tablu? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

Levi ulaz

pre 1 godinu

Mazda 3-cx3 su imali vrh tablu. mehanička obrtaljka i cifra u njoj za brzinu. Mada si morao uzeti jači paket da bi je dobio. Pre nje rx-8. Čista digitala, pa može ali da ne sija kao Turski kamion.

Milosav

pre 1 godinu

2017 Nissan Murano, ima sve analogne instrumente, ali i digitalni diplay brzine smesten izmedju dve najvece kazaljke (brzina i obrtaji).
Primetio sam da uopste ne obracam paznju na kazaljku vec na digitalni display brzine.
Na drugim autima nema digitalnog ali uopste ne primecujem tako da je sve to podsvesno.

Nikola

pre 1 godinu

Digitalna tabla je sasvim ok, ali samo ako je izgledom kao kod grupacije VW a nikako da izgleda kao kod Mercedesa (kao najobičniji tablet zalepljen za tablu)... to je što se izgleda tiče,a što se tiče prikaza, možda je digitalna čak i u prednosti u odnosu na analognu, smatram da generalno digitalna ima bolji prikaz . ali naravno sve je stvar ukusa

vračarac

pre 1 godinu

Velika mogućnost personalizacije, digitalna naravno! Ovo piše korisnik od 53 godine. Moramo (morate) se prilagođavati uzmite ono što vas najvoše zanima inšto je obaveza napravite da vam najviše odgovara i izbor je naravno - digitalna.

Solarnaut

pre 1 godinu

Ah,ah kakvo pitanje a nas 80% vozi kola starija od 15godina
(Zeljko, 14. avgust 2022 15:47)

Do pre 3-4 godine supruga vozila Yarisa 2001, digitalna tabla pa jos na sredini, ni meni ni njoj uopste nije smetalo plus mali ekrancic za prosecnu, trenutnu potrosnju i jos neke stvarcice tipa temperatura i sat. Ako je lepo uradjeno moze i analogno i digitalno samo da se meni svidi, trenutno vozim Hondu Acord 2012 po meni savrsena instrument tabla.

Robi

pre 1 godinu

Samo analogna tabla. Ja sam Oldskul. I obavezna muska rucna kocnica,povucem i to je to. Nikakvi senzori,treba mi temperatura,obrtaji i samo osnovne stvari. Bez ugradjene navigacije,imam ok Garmin i bolji je od bilo koje druge.Palica za proveru ulja. Nista tempomati, sve gola mehanika i da vozim na miru. A uz svu tu jednostavnost,manje druzenja sa servisima,danasnji majstori vise naplate svoje ruke nego neki lekar,bruka... A najveca glupost su tek senzori pritiska u gumama...
Pa je li danasnji covek ide u invalide?!

bole

pre 1 godinu

vecina ovde nema digitalnu tablu pa navodi neke gluposti kako sto je odvalcenje pazenje... Ja da vam kazem, kakvo crno odvlacenje paznje... realno to sto prikazuje je isto kao i kod analognog samo lakse pratis projebe ili ako imas navigaviju ili nesto slicno. Drugo, vid se lepo i nema da nagadjas ista. Cela digitalna tabla je zakon, osim kad crkne, ako crkne ikada. Tada si slep

Mr Majestyk

pre 1 godinu

jel vido neko ferari sa digitalnom tablom? ja nisam. (Waske, 15. avgust 2022 07:31)

Nisi ni gledao, očigledno - https://images.carexpert.com.au/resize/3000/-/app/uploads/2022/03/docs-162.jpeg. Na slici je tabla 296GTB, a on nije jedini sa ekranom.

Za mene - obrtomer mora da bude analogni, ostalo manje-više. Ako već mogu da biram, najbolje da je sve analogno. Multimedija naravno može da ima displej, ali osnovne komande (klima, grejanje sedišta i slično) treba da imaju sopstvene komande van displeja.

Preskupi Patek smartwatch gedžeti

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Da li to čita bira smartwatch umesto Rolexa. Radi se o prastarom sukobu mode i stila. Za stil je potrebna otmenost duha, to se ima ili nema, za modu je potreban samo kupac ravan kao daska.
Naravno da VW ni analognu tablu ne zna da napravi, ali ima proizvođača koji su u tome uživali dok ih kupci ravni kao daske nisu uterali u drljavu modu jeftinih tableta

Ivan

pre 1 godinu

Sve sto meni treba je aktuelna brzina, broj obrtaja, stanje rezervoara i ponekad bacim pogled na temperaturu. Sve to moze i u headUP displej, osalo sklanjaj iz unutrasnosti automobila. Navigaciju koristim samo kada idem negde gde ranije nisam bio a i to skromno bez iritantnog glasa koji bi da drobi na svakih par stotina metara. Digitalna je preciznija i preglednija, dok pohvatas kazaljku na okruglom brojacu, pa brojku ...
Samo headUP displej, ostalo zdravstvuj!

wer

pre 1 godinu

samo analogija, to je i bogu dragom milo,
kakve bre tamo te neke te tamo zapadne kao digitalije?
to sve bilgejc i soros zamesio, sve masonske ujdurme,
to na struju, to sve prevara, samo dizel bajo moj..

Nixon

pre 1 godinu

Ja sam ubeđen da će najkasnije za 10 godina kad se naviknemo na sve digitalno, vraćati analogne instrumente kao lux opciju (u najvisim paketima opreme) pod nazivom retro ili old school.

I to će masno naplaćivati.

Bane

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Ne bi, a kada vec pravis analogiju sa androidom samo da znas da sam ja od onih koji su se otimali do zadnjeg. I to ne samo android nego fizicka tastatura. Prvo sam nosio nokiu e71, pa e72, pa blackberry bold, pa blackberry passport.....i onda vise nije bilo...ostali su samo ovi svi isti ko jaje jajetu. Kada nisam imao kud presao sam na touchscreen i android i ne prodje dan da ne pozelim da ga olupam o patos.

Vlada

pre 1 godinu

Bezbednost na prvom mestu = Kombinovana, idealno sa head-up display za navigaciju...
Ispred vozaca mora biti samo ono sto je esencijalno i ne ometa paznju. Analogni instrumenti sa digitalnim koji pokazuje samo bitne stvari za board racunar kada je potrebno (npr, pad pritiska u gumama ogranicenje brzine), stim da projektuje upozorenja i na head-up-u...
A tablet neka je sa strane
Inace sam gadget manijak, i uvek pratim poslednje reci trzista (nekada sam i early bird pa uzimam i piloting stvari da probam) ali bezbednost mora biti na prvom mestu. Vozio sam dosta novih automobila i to uopste nije normalno sta se sada daje vozacima i kako odvlaci paznju! Za sada najbolji kompromis mi je dala prethodna verzija mini countryman (upravo ova kombinacija sa head up)i nova suzuki vitara (samo nema head-up)

Guliver

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Brkas pojmove. Digital display ne znači digital data. Primer je analogni sat na Android uređaju.

kvasac

pre 1 godinu

Smena generacija i večita tranzicija, pa ko se adaptira.
Mada ni ne mora, analogni mehanizmi ipak imaju neki ''šmek''.

Ko voli nek izvoli...

ZMN

pre 1 godinu

Oduvek sam se lozio na analogni obrtomer i digitalni brzinometar. Vrv sam kao klinac gledao stalno sportske motore na yt pa mi ostalo.

Tezak izbor, i medju jednim i medju drugim ima prelepih ali i odvratnih, ne treba ih generalizovati.

Coyote

pre 1 godinu

Većinu funkcija volim da vidim u analognom obliku (broj obrtaja, temperatura), ali mi je bolje da brzinu vidim digitalno, kao cifru. Mnogo manje odvlači pažnju i brže se čita.
(Bojan, 14. avgust 2022 13:24) bas naprotiv brzinu iskljucivo volim da vidim na kazaljki. Digitalna se stalno menje i iritira me. Kazaljka promene od 2-3kmh skoro ne registruje. Tacna brzina u kilometar me ne zanima vec orijentaciono koliko idem da li to na primer 50 ili 60, nije mi bitno da li idem 48 ili 52kmh.

miskic

pre 1 godinu

Jos od 2008 imao skroz digitalnu brojevi na Citroenu C4, skoro savrsena i skroz vidljiva pri najjacem suncu.
Sad na Renou imam digitalne kazaljke u boji, obe varijante mnogo bolje nego analogni

posmatrač izloga

pre 1 godinu

Znam samonda je ova na slici od Pezo 308 najgora moguca, sve je obrnuto, a da ne pricam sto ona i ne stoji tamo gde treba...
(Belogradjanin, 14. avgust 2022 14:07)

Taj i-cocpit je jedini razlog zašto sam Pežou rekao "Zbogom" posle dva pežoa sa normalnim instrumentima koja sam imao i sa kojima sam bio prezadovoljan.
Sreća pa je došao taj i-cocpit pa sam promenivši brend video da postoje i drugi odlični automobili.

Istrebljivač Vonjevina

pre 1 godinu

Samo digitalni taho instrumenti. Ovi koji hoće još uvek analogne treba da voze stojadina ili trabanta, za bolje nisu...

Vrana

pre 1 godinu

Vi sto bi analognu nikad niste probali neku pravu digitalnu tipa audi virtual kokpit gde ti navigacija dodje direktno ispred ociju ili nocna kamera koja skenira pesake po noci i upozorava te. Audi i mercedes ako je u pitanju iskljucivo digitalnu a ostali ne znam nisam probao.

tutu tutu

pre 1 godinu

Pa bukvalno 90 posto digitalnih instrument tabli ima isti izgled kao i analogne.
Kružni brzinomer i obrtomer sa kazaljkama, samo su digitalni, a ne analogni.

KadPorastemBićuKengur

pre 1 godinu

Analogni instrumenti i ekran osetljiv na dodir sa navigacijom, a ispod fizičke komande klima uređaja.
Idealna kombinacija.

0O

pre 1 godinu

Pa ako tako gledamo, brzinomeri i obrtomeri sa kazaljkama su isto digitalna, jer procesor prima digitalni signal od inkrementalnih davača. Znači jedinice i nule.

alex

pre 1 godinu

Kad ide prica koja je najbolja. Pa najbolja je na slici pezo 308 jos od 2013. god. I dan danas je taj kokpit konkurentan a proslo bezmalo 10 god. Imam ga i uzivam, a ove price su glupost. To isto kao da ja sad kazem svi ovi drugi volani su smece jer posle ovakvog volana kad sedem u drugi neki auto, volan kao u dampera. To je subjektivni osjecaj navike, tako i ovaj kokpit. Ko god ga vozi ne kuka na njega tako da je to merilo. Naravno da neko ko je navikao na instrumente kroz volan ne podrzava to, ali naviknes se za svega dva dana.

blicko

pre 1 godinu

Prije 10 godina VW traži 2000 eura za digitalnu tablu a danas ni ne možeš dobiti analogne.
Nema šanse da je ekran od 8 inča skuplji od analognih pokazivača.
(Dubrovnik, 14. avgust 2022 14:17)

Ne da nije skuplji nego je VISESTRUKO jeftiniji.

Pera Srbin

pre 1 godinu

Isti ovakav 308 kao na slici već 5 godina. Treba menjati, a ne znam šta bih. Sve poskupelo. Pre 4 godine si za 12-13000 mogao kupiti nov auto. Sada ti treba 16-20000 za to isto, a za pristojan polovnjak c segmenta 4-5 godina star ti treba 9-12000 .

Isto iskustvo, drugačiji zaključak

pre 1 godinu

Dva velika analogna brojača, za brzinu i obrtaje i dva mala za gorivo i temperaturu motora. Između ekran sa podacima putnog kompa ili navigacijom...
Digitalna tabla deluje šarenije, lepše, može da pokrije više informacija, ali se postavlja pitanje koja vam od tih informacija zaista treba? A čini mi se da u poslednje vreme te table dizajniraju ljudi koji se voze na zadnjim sedištima!
(b1321, 14. avgust 2022 19:27)

Baš takvu kakvu si opisao imam u svom autu i primetio sa da obrtomer ne gledam (šaltam po zvuku i po tome kako vuče), a brzinu gledam na ekranu bord kompjutera u sredini komandne table jer mi je tako lakše (krupan i precizan broj).

Mislim da su analogne table više stvar nostalgije i odjeka "starih, dobrih vremena" nego što su stvarno bolje. Uostqlom, digitalna tabla može prikazati "analogne" brojčanike ako vam je baš gušt da gledate gde pokazuje kazaljka umesto da na prvi pogled vidite tačnu vrednost ;)

Kosta

pre 1 godinu

Vozio sam Scenic 2 (2005) sa prelepom i funkcionalnom digitalnom tablom . Jedina mana vidljivost pri jakom suncu. Danas 308 (kao na slici) i zaista ova kombinacija ima svoj šmek, čak i kontra obrtomer. Inače ovi što pljuju tablu i volan 308 nisu seli u njega ili voze ležeći. Pregled preko prelepog i odličnog volana je lako podesiv. Kombinacija je moj izbor.

Fiju

pre 1 godinu

Imam kombinaciju analogne table i displeja sa strane uz fizicku dugmad za direktan pristup sadrzajima. U zavisnosti od situacije nekada koristim ekran a nekada fizicko dugme. Meni je to najvise odgovaralo.

tutu tutu

pre 1 godinu

Pa bukvalno 90 posto digitalnih instrument tabli ima isti izgled kao i analogne.
Kružni brzinomer i obrtomer sa kazaljkama, samo su digitalni, a ne analogni.

dzo

pre 1 godinu

Na BMW analognu a na Insigniji digitalnu sa digitalnim brzinomerom.

U svakom slucaju slucaju digitalna se lakse cita mnogo..ja sam na navikao na digitalnu jer sam jos pre 15 godina kupio Senic 2 koji ima digitalnu tablu

Novi Beograd

pre 1 godinu

Isključivo analogni instrumenti i to:
Brzinomer
Brojač obrtaja
Termometar
Pokazivač goriva
I kao šlag na torti. Analogni časovnik
Mrzim digitalne gluposti.

Komentator

pre 1 godinu

Preferiram bilo koju samo da nije jedna od onih iz novog pežoa što dođe iznad volana...inače vozim pežoa ali ove novotarije su im baš baš...
(Trivajuve, 14. avgust 2022 13:11)

Te novotarije teško prihvatamo jer smo previše ukalupljeni, ta tabla stoji idealno u odnosu na položaj u vožnji jer je u smeru pogleda ka putu! Rezultati prodaje Pežoa pokazuju da baš napreduju i uvek su bili prvi u nekim izmenama a drugi su ih kasnije kopirali! Najbolja je kombinacija funkcija, da bi većina bila zadovoljna!

MilosNS

pre 1 godinu

Šta će mi “drugi” analogni sat za merenje obrtaja, ko to još gleda?! Taj sat je neko postavio u auto pre 50 godina, i od onda se bez razmišljanja stavlja svuda po defaultu. Em zauzima pola table, em niko to ne gleda za vreme vožnje. Ako je nekom baš potreban merač broja obrtaja, može neki mali sat, dole, sa strane, u nekom uglu, ili samo kao broj da se pokazuje.. totalno nebitna funkcija, a dominira uz brzinometar svim analognim tablama.

b1321

pre 1 godinu

Dva velika analogna brojača, za brzinu i obrtaje i dva mala za gorivo i temperaturu motora. Između ekran sa podacima putnog kompa ili navigacijom...
Digitalna tabla deluje šarenije, lepše, može da pokrije više informacija, ali se postavlja pitanje koja vam od tih informacija zaista treba? A čini mi se da u poslednje vreme te table dizajniraju ljudi koji se voze na zadnjim sedištima!

Evropejac

pre 1 godinu

Znam samonda je ova na slici od Pezo 308 najgora moguca, sve je obrnuto, a da ne pricam sto ona i ne stoji tamo gde treba...
(Belogradjanin, 14. avgust 2022 14:07)

Stvar ukusa i navike, to je tabla iznad volana i ne moraš da spuštaš pogled u toku vožnje da bi video neke podatke! Dakle, tabla je idealno postavljena u praksi ali navikli smo da je između krakova volana! Jedino obrtometar ide u suprotnom smeru ali ništa strašno, tablet displej je jednostavan za rukovanje! Volan kod tog 308 je jedan od najlepših ali manjih dimenzija! Inače, ja sam za kombinaciju pojedinih funkcija iako je digitalno lepše i modernije!

Точак

pre 1 godinu

Комбинација је добитна ствар. Аналогни показивачи за основне функције а дигитално за напредне. С'тим да ни те дигиталне, а односи се пре свега на мултимедију не би требале да имају подменије и некакве падајуће листе које одвлаче пажњу. Значи велики виџети које лепо можеш да погодиш прстом и да одмах добијеш тражену функцију.

Petar

pre 1 godinu

Analogna je jednostavna i vrlo pouzdana.Sta raditi kada vam digitalna počne treptati, prekidati,...Digitalne nisu napravljene da budu robusne, vec su tu da vam odvuku paznju sa jadnih motora i drugih vaznijih komponenti.To vam je omotac bombone, a sama bombona je bljutava.

Zagor

pre 1 godinu

Pre dve godine kad sam kupovao nov službeni auto koji sam trebao da idem da vidim prodavac mi unapred reče da ima jednu manu tj. nema digitalnu tablu kao 80% vozila tog modela nego je primerak sa analognom... I pre nego što sam video auto rekao sam mu da ga kupujem na neviđeno jer kao neko ko sedi ispred računara od 20 do 30 sati sedmično jiš mi je samo digitalna tabla falila da je gledam i dok vozim...
Na privatnom autu imamo digitalnu tablu i režim koji koristim kad ga vozim je isključivo minimalni tj. vidi se samo brzina i poslednji saobraćajni znak za ograničenje brzine... Ekran na kom je navigacija, ventilacija, multimedija odmah gasim čim uđem u auto baš kao i start/stop sistem...

3210

pre 1 godinu

Samo da ima 200+ ks.
(NR, 14. avgust 2022 12:58)

Meni mojih 190 ks sasvim dovoljno,predlažu mi da čipujem na 230 al neću dosta vi je i ovo.

Zok1

pre 1 godinu

Kod digitalnih uređaja su najveći problem touchscreen kontrole i upotreba istih ekrana za različite funkcije. Neke stvari je daleko brže uključiti ili isključiti upotrebom prekidača, nego dodirom na ekran, posebno kada ste u pokretu.Drugi problem je da isključujete određene funkcije da bi promenili nešto na nekom sporednom meniju. Nisam protiv digitalnih instrumenata, ali jesam protiv ideje da sedim ispred tableta i vozim, kao što je uradio Tesla u modelima 3 i Y.

ivan

pre 1 godinu

kada sam kupovao novo auto prije 2 godine uslov je bio da ima analognu tablu i rucnu kocnicu. i naravno da je ispod 20 k eura. naravno kupio sam octavio style i nisam pogrijesio

Sibirac

pre 1 godinu

Malo je bezveze nova praksa proizvođača da bolja verzija digitalne table bude dostupna tek u višim nivoima opreme. Pogledajte recimo novu Kia Sportage u nižim nivoima opreme, tabla kao pre deset godina, a viši nivoi opreme imaju odličnu modernu tablu.

pedja

pre 1 godinu

Konbinacija u kojoj ce analogno imati veci udio.Digitalno dosta odvraca paznju i doprinosi nesigurnosti u soabracaju,znaci da bude prisutnonsamo tamo gdje treba navigacija i slicno.

s tron

pre 1 godinu

Na digitalnoj možete birati šta će biti u polju vidnom,dok analogna je tamo gde je i to je to,ja lično preferiram dark mod,gde imam samo kilometar sat,naravno uveče zbog ometanja u vožnji.
No ima i lepih analognih tabli.

dr. no

pre 1 godinu

99% osoba koje napisu i/ili glasaju za analognu to rade iz neznanja ili zavisti… Prosecan automobil u Srbiji ima 14 godina i po pravilu mu ne radi instrument tabla, barem ne potpuno…

batica

pre 1 godinu

Ovakva anketa ima smisla ako većina vozača vozi automobil koji ima ekran umesto analognih instrumenata.Kako neko ko je digitalnu tablu video na sajmu ili fotografiji može da proceni da li je bolja ili gora od analogne?Još gore je što postoje značajne razlike u lakoći korišćenja i same upotrebljivosti u zavisnosti od proizvođača a tek to ogromna većina vozača u ovoj zemlji ne može da proceni.Kad na sve ovo dodamo da neki ne bi ni za živu glavu priznali da je digitalna tabla bzvz u njihovom mezimcu ( jer on vozi ultimativno i najbolje vozilo ) onda dobijamo neverovatne rezultate.Inače,ja lično volim digitalnu tablu ali samo u slučaju da nema previše glupih informacija i da se lako čitaju podaci.

Vozač

pre 1 godinu

Kako se broj podataka na bord kompjuteru množio, tako sam shvatio da mi treba samo stara dobro trojstvo, obrtomer, brzinomer, i temperatura motora. Što se goriva tiče, pratim dnevnu kilometražu koju uvek, poništim kod sipanja.

Ivan

pre 1 godinu

Zašto bi dobro urađena digitalna tabla uzimala više pažnje? Pa ona sadrži iste stvari kao i analogna, sa tom razlikom da na njoj možete još i da smanjite broj stvari pa vidite samo brzinu na primer. Još ako ima navigaciju, pogled se skreće minimalno sa samog puta. Miltimedijalni ekran je već druga priča jer su proizvođači vođeni uštedom sve gurnuli u njih, i klimu i multimediju...

neversummer

pre 1 godinu

Valjda sam staromodan i imam mnogo jacu emociju prema stvarima od ranije tako da apsolutno zelim da gledam samo u analogni cajger. Na relativno novom autu (2017 god) imam prelepe klasicne brzinometre i to je to, oni automobili sto imaju brojku koja se menja su mi nepodnosljivo odbojni. Na ostatku table je OK imati ekran za navigaciju, mada i tu volim da imam taktilni osecaj za menjanje opcija, nikako touchscreen. Fizicki tockic kod menjaca mi je idealan nacin za navigaciju kroz menije. Drugi auto je Mini Cooper (prva generacija posle klasicnog, 2004.) i tu je jasno koliko volim klasican pokazivac brzine.

ikac klisa

pre 1 godinu

Da se razumemo svi bi hteli digitalnu ali sav besmisao se ogleda u slucaju kad je u Teslinom automobilu zapucao NETFLIX pa covek nije mogao da vozi?! LOL

imam dozvolu skoro 40 godina

pre 1 godinu

Analognu. Digitalna tabla je dvodimenziona i kao takva nepogodna za periferni vid. Analognu vozač može da posmatra i krajičkom oka i da mu bude jasno šta se događa. I generalno uopšte nema apsolutno nikakve potrebe da se vozač zasipa nekim sumanutim informacijama i d ana to troši pažnju umesto na uslove na putu ili da jednostavno uživa u predelu i muzici. Digitalna tabla je samo odvratan modni hit kojim proizvođači automobila mažu oči kupcima.

Šeki

pre 1 godinu

Kia Sportage prethodne generacije ima sve elektronske sisteme ali i analogne satove i klavir sa fizičkim prekidačima za sve. Mislim da će mi biti teško da pređem na komande na tabletu. Mrzim sjajne površine jer skupljaju prašinu i otiske prstiju. Voziću Kiu dok mogu

Djidji

pre 1 godinu

Digitala je samo hir i to ce trajati neko vreme, svet mora da se vrati klasicima,to ce biti kao sa cd,mini diakovima i slicno, i evo sad se opet vracamo na grafomonske ploce i skuplje su nego pre 30 godina
Digitala je za nabudzene klince i filma Fast & Stupid in 60 seconds

XXL

pre 1 godinu

Jbga ne znam valjda kompromis ALI ipak treba ići s' vremenom u tehnološki napredak i koristiti nove tehnologije ... ali sa analognim vozilom ćete stići i tamo gde sa digitalnim NE, a to je destinacija koju ste odabrali Vi i samo Vi. Sa digitalnim morate ipak da se "konsultujete" sa kompjuterom i ako su mu podaci OK on će vam dozvoliti da upalite automobil i da krenete ...

realno

pre 1 godinu

protiv digitalne moze samo da pise onaj ko nije ni video uzivo kako to izgleda.

ako neko voli analogne (kazaljka) - pa ima i takav view na digitalnom displeju.

naravno da niko nece blejati u displej tokom voznje, ali kad zatreba moze se procitati gomila informacija o stanju raznih parametara ...

Goran

pre 1 godinu

Pitate seljaka koji vozi raspadnut Yugo, a koristi lozulje!
Skoluje se pre Zadruge i Informera a komunicira iskljucivo preko Vibera, jer tako se oseca kao hipster!

Bob

pre 1 godinu

Trenutno mi najbolja kombinacija, ali sve ce uskoro biti digitalno. Realno je da digitalna moze da izbaci mnogo vise podataka od kojih neki mogu biti bas korisni, moze da se prilagodi korisniku i verovatno je funkcionalnija. Analogno (kao i kod mene) je vise stvar nostalgije.

todos

pre 1 godinu

OK sve novo je novo i u trendu. Tako to ide voleli to ili ne. Vozim stariji aitomobil i na brzinomeru potpis proizvođača, Jager. Mislim da to ima nekog smisla i draži.

herbert

pre 1 godinu

Odvratna su mi nova vozila sa svim tim ekranima. Čemu to. Msm nije da imam para za njih, ali gledam slike i gadno mi. I kad budem imao para, neću ih kupiti.

dexter-lab

pre 1 godinu

Sta? Postoje automobili sa digitalnim instrument tablama? To sigurno ako su proizvedeni posle 2003. To je najmladji automobil koga sam imao.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nisam očekivao ovako ujednačene rezultate ankete. Mislio sam da će ljudi biti najviše za nešto između, tj za kompromisno rešenje.
(Ja, 14. avgust 2022 13:18)

Prosecna starost automobila u Srbiji je oko 19 god… 90% ljudi nema pojma kako je voziti automobil sa digitalnom tablom…Smislenije je pitati stanovnike Atosa da li su bolje crnke ili plavuse.

mrk

pre 1 godinu

cesto ne znam koliko jos imam do bandere, nekad me osecaj vara pa ostavim metar nekad se naslonim...
(stefan beograd, 14. avgust 2022 13:31)

sta vozis ti kad ni senzore nemas...

Dubrovnik

pre 1 godinu

Prije 10 godina VW traži 2000 eura za digitalnu tablu a danas ni ne možeš dobiti analogne.
Nema šanse da je ekran od 8 inča skuplji od analognih pokazivača.

Jorge

pre 1 godinu

Srbi, ako može ona tabla sa sajlama do motora, to bi bilo idealno. Ništa novo, ništa savremeno, samo bajo moj, ono što je i moj deda koristio pa doživeo preko sto godina.

Mali_aleks

pre 1 godinu

Sasvim svejedno, samo da je funkcionalna i lepo dizajnirana, ono što mi smeta je trend pakovanja svih funkcija na centralni ekran gde za svaku operaciju moramo posegnuti pogledom da bismo nešto uključili. To se sve čini radi uštede ali svakodnevnu vožnju čini nebezbednom. Ekran da, ali samo za multimediju i navigaciju. Ave ostalo na dugme.

Trivajuve

pre 1 godinu

Preferiram bilo koju samo da nije jedna od onih iz novog pežoa što dođe iznad volana...inače vozim pežoa ali ove novotarije su im baš baš...

Bojan

pre 1 godinu

Većinu funkcija volim da vidim u analognom obliku (broj obrtaja, temperatura), ali mi je bolje da brzinu vidim digitalno, kao cifru. Mnogo manje odvlači pažnju i brže se čita.

stefan beograd

pre 1 godinu

Zavisi, mnogo toga smeta i bespotrebno je a navigacija je recimo odlicna. Opet, parking kamera je odlicna, cesto ne znam koliko jos imam do bandere, nekad me osecaj vara pa ostavim metar nekad se naslonim... Ono sto nervira je sto svetluca ovo svetluca ono, klima, radio, ambijent kao neka podesavanja gluposti, digitalni brzinomer koji ide gore dole odvlaci paznju, za kazaljku je dovoljno periferni vid, ne mora skroz da se pogleda da bi znao koliko idem...

Bojan

pre 1 godinu

Većinu funkcija volim da vidim u analognom obliku (broj obrtaja, temperatura), ali mi je bolje da brzinu vidim digitalno, kao cifru. Mnogo manje odvlači pažnju i brže se čita.

Trivajuve

pre 1 godinu

Preferiram bilo koju samo da nije jedna od onih iz novog pežoa što dođe iznad volana...inače vozim pežoa ali ove novotarije su im baš baš...

stefan beograd

pre 1 godinu

Zavisi, mnogo toga smeta i bespotrebno je a navigacija je recimo odlicna. Opet, parking kamera je odlicna, cesto ne znam koliko jos imam do bandere, nekad me osecaj vara pa ostavim metar nekad se naslonim... Ono sto nervira je sto svetluca ovo svetluca ono, klima, radio, ambijent kao neka podesavanja gluposti, digitalni brzinomer koji ide gore dole odvlaci paznju, za kazaljku je dovoljno periferni vid, ne mora skroz da se pogleda da bi znao koliko idem...

b1321

pre 1 godinu

Dva velika analogna brojača, za brzinu i obrtaje i dva mala za gorivo i temperaturu motora. Između ekran sa podacima putnog kompa ili navigacijom...
Digitalna tabla deluje šarenije, lepše, može da pokrije više informacija, ali se postavlja pitanje koja vam od tih informacija zaista treba? A čini mi se da u poslednje vreme te table dizajniraju ljudi koji se voze na zadnjim sedištima!

Novi Beograd

pre 1 godinu

Isključivo analogni instrumenti i to:
Brzinomer
Brojač obrtaja
Termometar
Pokazivač goriva
I kao šlag na torti. Analogni časovnik
Mrzim digitalne gluposti.

Zok1

pre 1 godinu

Kod digitalnih uređaja su najveći problem touchscreen kontrole i upotreba istih ekrana za različite funkcije. Neke stvari je daleko brže uključiti ili isključiti upotrebom prekidača, nego dodirom na ekran, posebno kada ste u pokretu.Drugi problem je da isključujete određene funkcije da bi promenili nešto na nekom sporednom meniju. Nisam protiv digitalnih instrumenata, ali jesam protiv ideje da sedim ispred tableta i vozim, kao što je uradio Tesla u modelima 3 i Y.

batica

pre 1 godinu

Ovakva anketa ima smisla ako većina vozača vozi automobil koji ima ekran umesto analognih instrumenata.Kako neko ko je digitalnu tablu video na sajmu ili fotografiji može da proceni da li je bolja ili gora od analogne?Još gore je što postoje značajne razlike u lakoći korišćenja i same upotrebljivosti u zavisnosti od proizvođača a tek to ogromna većina vozača u ovoj zemlji ne može da proceni.Kad na sve ovo dodamo da neki ne bi ni za živu glavu priznali da je digitalna tabla bzvz u njihovom mezimcu ( jer on vozi ultimativno i najbolje vozilo ) onda dobijamo neverovatne rezultate.Inače,ja lično volim digitalnu tablu ali samo u slučaju da nema previše glupih informacija i da se lako čitaju podaci.

Petar

pre 1 godinu

Analogna je jednostavna i vrlo pouzdana.Sta raditi kada vam digitalna počne treptati, prekidati,...Digitalne nisu napravljene da budu robusne, vec su tu da vam odvuku paznju sa jadnih motora i drugih vaznijih komponenti.To vam je omotac bombone, a sama bombona je bljutava.

pedja

pre 1 godinu

Konbinacija u kojoj ce analogno imati veci udio.Digitalno dosta odvraca paznju i doprinosi nesigurnosti u soabracaju,znaci da bude prisutnonsamo tamo gdje treba navigacija i slicno.

Zagor

pre 1 godinu

Pre dve godine kad sam kupovao nov službeni auto koji sam trebao da idem da vidim prodavac mi unapred reče da ima jednu manu tj. nema digitalnu tablu kao 80% vozila tog modela nego je primerak sa analognom... I pre nego što sam video auto rekao sam mu da ga kupujem na neviđeno jer kao neko ko sedi ispred računara od 20 do 30 sati sedmično jiš mi je samo digitalna tabla falila da je gledam i dok vozim...
Na privatnom autu imamo digitalnu tablu i režim koji koristim kad ga vozim je isključivo minimalni tj. vidi se samo brzina i poslednji saobraćajni znak za ograničenje brzine... Ekran na kom je navigacija, ventilacija, multimedija odmah gasim čim uđem u auto baš kao i start/stop sistem...

imam dozvolu skoro 40 godina

pre 1 godinu

Analognu. Digitalna tabla je dvodimenziona i kao takva nepogodna za periferni vid. Analognu vozač može da posmatra i krajičkom oka i da mu bude jasno šta se događa. I generalno uopšte nema apsolutno nikakve potrebe da se vozač zasipa nekim sumanutim informacijama i d ana to troši pažnju umesto na uslove na putu ili da jednostavno uživa u predelu i muzici. Digitalna tabla je samo odvratan modni hit kojim proizvođači automobila mažu oči kupcima.

Dubrovnik

pre 1 godinu

Prije 10 godina VW traži 2000 eura za digitalnu tablu a danas ni ne možeš dobiti analogne.
Nema šanse da je ekran od 8 inča skuplji od analognih pokazivača.

Nixon

pre 1 godinu

Ja sam ubeđen da će najkasnije za 10 godina kad se naviknemo na sve digitalno, vraćati analogne instrumente kao lux opciju (u najvisim paketima opreme) pod nazivom retro ili old school.

I to će masno naplaćivati.

dr. no

pre 1 godinu

99% osoba koje napisu i/ili glasaju za analognu to rade iz neznanja ili zavisti… Prosecan automobil u Srbiji ima 14 godina i po pravilu mu ne radi instrument tabla, barem ne potpuno…

Mali_aleks

pre 1 godinu

Sasvim svejedno, samo da je funkcionalna i lepo dizajnirana, ono što mi smeta je trend pakovanja svih funkcija na centralni ekran gde za svaku operaciju moramo posegnuti pogledom da bismo nešto uključili. To se sve čini radi uštede ali svakodnevnu vožnju čini nebezbednom. Ekran da, ali samo za multimediju i navigaciju. Ave ostalo na dugme.

Vozač

pre 1 godinu

Kako se broj podataka na bord kompjuteru množio, tako sam shvatio da mi treba samo stara dobro trojstvo, obrtomer, brzinomer, i temperatura motora. Što se goriva tiče, pratim dnevnu kilometražu koju uvek, poništim kod sipanja.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nisam očekivao ovako ujednačene rezultate ankete. Mislio sam da će ljudi biti najviše za nešto između, tj za kompromisno rešenje.
(Ja, 14. avgust 2022 13:18)

Prosecna starost automobila u Srbiji je oko 19 god… 90% ljudi nema pojma kako je voziti automobil sa digitalnom tablom…Smislenije je pitati stanovnike Atosa da li su bolje crnke ili plavuse.

Точак

pre 1 godinu

Комбинација је добитна ствар. Аналогни показивачи за основне функције а дигитално за напредне. С'тим да ни те дигиталне, а односи се пре свега на мултимедију не би требале да имају подменије и некакве падајуће листе које одвлаче пажњу. Значи велики виџети које лепо можеш да погодиш прстом и да одмах добијеш тражену функцију.

dzo

pre 1 godinu

Na BMW analognu a na Insigniji digitalnu sa digitalnim brzinomerom.

U svakom slucaju slucaju digitalna se lakse cita mnogo..ja sam na navikao na digitalnu jer sam jos pre 15 godina kupio Senic 2 koji ima digitalnu tablu

Fiju

pre 1 godinu

Imam kombinaciju analogne table i displeja sa strane uz fizicku dugmad za direktan pristup sadrzajima. U zavisnosti od situacije nekada koristim ekran a nekada fizicko dugme. Meni je to najvise odgovaralo.

dexter-lab

pre 1 godinu

Sta? Postoje automobili sa digitalnim instrument tablama? To sigurno ako su proizvedeni posle 2003. To je najmladji automobil koga sam imao.

herbert

pre 1 godinu

Odvratna su mi nova vozila sa svim tim ekranima. Čemu to. Msm nije da imam para za njih, ali gledam slike i gadno mi. I kad budem imao para, neću ih kupiti.

ikac klisa

pre 1 godinu

Da se razumemo svi bi hteli digitalnu ali sav besmisao se ogleda u slucaju kad je u Teslinom automobilu zapucao NETFLIX pa covek nije mogao da vozi?! LOL

Djidji

pre 1 godinu

Digitala je samo hir i to ce trajati neko vreme, svet mora da se vrati klasicima,to ce biti kao sa cd,mini diakovima i slicno, i evo sad se opet vracamo na grafomonske ploce i skuplje su nego pre 30 godina
Digitala je za nabudzene klince i filma Fast & Stupid in 60 seconds

Komentator

pre 1 godinu

Preferiram bilo koju samo da nije jedna od onih iz novog pežoa što dođe iznad volana...inače vozim pežoa ali ove novotarije su im baš baš...
(Trivajuve, 14. avgust 2022 13:11)

Te novotarije teško prihvatamo jer smo previše ukalupljeni, ta tabla stoji idealno u odnosu na položaj u vožnji jer je u smeru pogleda ka putu! Rezultati prodaje Pežoa pokazuju da baš napreduju i uvek su bili prvi u nekim izmenama a drugi su ih kasnije kopirali! Najbolja je kombinacija funkcija, da bi većina bila zadovoljna!

Evropejac

pre 1 godinu

Znam samonda je ova na slici od Pezo 308 najgora moguca, sve je obrnuto, a da ne pricam sto ona i ne stoji tamo gde treba...
(Belogradjanin, 14. avgust 2022 14:07)

Stvar ukusa i navike, to je tabla iznad volana i ne moraš da spuštaš pogled u toku vožnje da bi video neke podatke! Dakle, tabla je idealno postavljena u praksi ali navikli smo da je između krakova volana! Jedino obrtometar ide u suprotnom smeru ali ništa strašno, tablet displej je jednostavan za rukovanje! Volan kod tog 308 je jedan od najlepših ali manjih dimenzija! Inače, ja sam za kombinaciju pojedinih funkcija iako je digitalno lepše i modernije!

neversummer

pre 1 godinu

Valjda sam staromodan i imam mnogo jacu emociju prema stvarima od ranije tako da apsolutno zelim da gledam samo u analogni cajger. Na relativno novom autu (2017 god) imam prelepe klasicne brzinometre i to je to, oni automobili sto imaju brojku koja se menja su mi nepodnosljivo odbojni. Na ostatku table je OK imati ekran za navigaciju, mada i tu volim da imam taktilni osecaj za menjanje opcija, nikako touchscreen. Fizicki tockic kod menjaca mi je idealan nacin za navigaciju kroz menije. Drugi auto je Mini Cooper (prva generacija posle klasicnog, 2004.) i tu je jasno koliko volim klasican pokazivac brzine.

Šeki

pre 1 godinu

Kia Sportage prethodne generacije ima sve elektronske sisteme ali i analogne satove i klavir sa fizičkim prekidačima za sve. Mislim da će mi biti teško da pređem na komande na tabletu. Mrzim sjajne površine jer skupljaju prašinu i otiske prstiju. Voziću Kiu dok mogu

3210

pre 1 godinu

Samo da ima 200+ ks.
(NR, 14. avgust 2022 12:58)

Meni mojih 190 ks sasvim dovoljno,predlažu mi da čipujem na 230 al neću dosta vi je i ovo.

MilosNS

pre 1 godinu

Šta će mi “drugi” analogni sat za merenje obrtaja, ko to još gleda?! Taj sat je neko postavio u auto pre 50 godina, i od onda se bez razmišljanja stavlja svuda po defaultu. Em zauzima pola table, em niko to ne gleda za vreme vožnje. Ako je nekom baš potreban merač broja obrtaja, može neki mali sat, dole, sa strane, u nekom uglu, ili samo kao broj da se pokazuje.. totalno nebitna funkcija, a dominira uz brzinometar svim analognim tablama.

Jorge

pre 1 godinu

Srbi, ako može ona tabla sa sajlama do motora, to bi bilo idealno. Ništa novo, ništa savremeno, samo bajo moj, ono što je i moj deda koristio pa doživeo preko sto godina.

todos

pre 1 godinu

OK sve novo je novo i u trendu. Tako to ide voleli to ili ne. Vozim stariji aitomobil i na brzinomeru potpis proizvođača, Jager. Mislim da to ima nekog smisla i draži.

XXL

pre 1 godinu

Jbga ne znam valjda kompromis ALI ipak treba ići s' vremenom u tehnološki napredak i koristiti nove tehnologije ... ali sa analognim vozilom ćete stići i tamo gde sa digitalnim NE, a to je destinacija koju ste odabrali Vi i samo Vi. Sa digitalnim morate ipak da se "konsultujete" sa kompjuterom i ako su mu podaci OK on će vam dozvoliti da upalite automobil i da krenete ...

Goran

pre 1 godinu

Pitate seljaka koji vozi raspadnut Yugo, a koristi lozulje!
Skoluje se pre Zadruge i Informera a komunicira iskljucivo preko Vibera, jer tako se oseca kao hipster!

Sibirac

pre 1 godinu

Malo je bezveze nova praksa proizvođača da bolja verzija digitalne table bude dostupna tek u višim nivoima opreme. Pogledajte recimo novu Kia Sportage u nižim nivoima opreme, tabla kao pre deset godina, a viši nivoi opreme imaju odličnu modernu tablu.

Ivan

pre 1 godinu

Zašto bi dobro urađena digitalna tabla uzimala više pažnje? Pa ona sadrži iste stvari kao i analogna, sa tom razlikom da na njoj možete još i da smanjite broj stvari pa vidite samo brzinu na primer. Još ako ima navigaciju, pogled se skreće minimalno sa samog puta. Miltimedijalni ekran je već druga priča jer su proizvođači vođeni uštedom sve gurnuli u njih, i klimu i multimediju...

s tron

pre 1 godinu

Na digitalnoj možete birati šta će biti u polju vidnom,dok analogna je tamo gde je i to je to,ja lično preferiram dark mod,gde imam samo kilometar sat,naravno uveče zbog ometanja u vožnji.
No ima i lepih analognih tabli.

Bob

pre 1 godinu

Trenutno mi najbolja kombinacija, ali sve ce uskoro biti digitalno. Realno je da digitalna moze da izbaci mnogo vise podataka od kojih neki mogu biti bas korisni, moze da se prilagodi korisniku i verovatno je funkcionalnija. Analogno (kao i kod mene) je vise stvar nostalgije.

realno

pre 1 godinu

protiv digitalne moze samo da pise onaj ko nije ni video uzivo kako to izgleda.

ako neko voli analogne (kazaljka) - pa ima i takav view na digitalnom displeju.

naravno da niko nece blejati u displej tokom voznje, ali kad zatreba moze se procitati gomila informacija o stanju raznih parametara ...

Bane

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Ne bi, a kada vec pravis analogiju sa androidom samo da znas da sam ja od onih koji su se otimali do zadnjeg. I to ne samo android nego fizicka tastatura. Prvo sam nosio nokiu e71, pa e72, pa blackberry bold, pa blackberry passport.....i onda vise nije bilo...ostali su samo ovi svi isti ko jaje jajetu. Kada nisam imao kud presao sam na touchscreen i android i ne prodje dan da ne pozelim da ga olupam o patos.

Robi

pre 1 godinu

Samo analogna tabla. Ja sam Oldskul. I obavezna muska rucna kocnica,povucem i to je to. Nikakvi senzori,treba mi temperatura,obrtaji i samo osnovne stvari. Bez ugradjene navigacije,imam ok Garmin i bolji je od bilo koje druge.Palica za proveru ulja. Nista tempomati, sve gola mehanika i da vozim na miru. A uz svu tu jednostavnost,manje druzenja sa servisima,danasnji majstori vise naplate svoje ruke nego neki lekar,bruka... A najveca glupost su tek senzori pritiska u gumama...
Pa je li danasnji covek ide u invalide?!

blicko

pre 1 godinu

Prije 10 godina VW traži 2000 eura za digitalnu tablu a danas ni ne možeš dobiti analogne.
Nema šanse da je ekran od 8 inča skuplji od analognih pokazivača.
(Dubrovnik, 14. avgust 2022 14:17)

Ne da nije skuplji nego je VISESTRUKO jeftiniji.

Mr Majestyk

pre 1 godinu

jel vido neko ferari sa digitalnom tablom? ja nisam. (Waske, 15. avgust 2022 07:31)

Nisi ni gledao, očigledno - https://images.carexpert.com.au/resize/3000/-/app/uploads/2022/03/docs-162.jpeg. Na slici je tabla 296GTB, a on nije jedini sa ekranom.

Za mene - obrtomer mora da bude analogni, ostalo manje-više. Ako već mogu da biram, najbolje da je sve analogno. Multimedija naravno može da ima displej, ali osnovne komande (klima, grejanje sedišta i slično) treba da imaju sopstvene komande van displeja.

ivan

pre 1 godinu

kada sam kupovao novo auto prije 2 godine uslov je bio da ima analognu tablu i rucnu kocnicu. i naravno da je ispod 20 k eura. naravno kupio sam octavio style i nisam pogrijesio

bole

pre 1 godinu

vecina ovde nema digitalnu tablu pa navodi neke gluposti kako sto je odvalcenje pazenje... Ja da vam kazem, kakvo crno odvlacenje paznje... realno to sto prikazuje je isto kao i kod analognog samo lakse pratis projebe ili ako imas navigaviju ili nesto slicno. Drugo, vid se lepo i nema da nagadjas ista. Cela digitalna tabla je zakon, osim kad crkne, ako crkne ikada. Tada si slep

Preskupi Patek smartwatch gedžeti

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Da li to čita bira smartwatch umesto Rolexa. Radi se o prastarom sukobu mode i stila. Za stil je potrebna otmenost duha, to se ima ili nema, za modu je potreban samo kupac ravan kao daska.
Naravno da VW ni analognu tablu ne zna da napravi, ali ima proizvođača koji su u tome uživali dok ih kupci ravni kao daske nisu uterali u drljavu modu jeftinih tableta

Nikola

pre 1 godinu

Digitalna tabla je sasvim ok, ali samo ako je izgledom kao kod grupacije VW a nikako da izgleda kao kod Mercedesa (kao najobičniji tablet zalepljen za tablu)... to je što se izgleda tiče,a što se tiče prikaza, možda je digitalna čak i u prednosti u odnosu na analognu, smatram da generalno digitalna ima bolji prikaz . ali naravno sve je stvar ukusa

mrk

pre 1 godinu

cesto ne znam koliko jos imam do bandere, nekad me osecaj vara pa ostavim metar nekad se naslonim...
(stefan beograd, 14. avgust 2022 13:31)

sta vozis ti kad ni senzore nemas...

tutu tutu

pre 1 godinu

Pa bukvalno 90 posto digitalnih instrument tabli ima isti izgled kao i analogne.
Kružni brzinomer i obrtomer sa kazaljkama, samo su digitalni, a ne analogni.

posmatrač izloga

pre 1 godinu

Znam samonda je ova na slici od Pezo 308 najgora moguca, sve je obrnuto, a da ne pricam sto ona i ne stoji tamo gde treba...
(Belogradjanin, 14. avgust 2022 14:07)

Taj i-cocpit je jedini razlog zašto sam Pežou rekao "Zbogom" posle dva pežoa sa normalnim instrumentima koja sam imao i sa kojima sam bio prezadovoljan.
Sreća pa je došao taj i-cocpit pa sam promenivši brend video da postoje i drugi odlični automobili.

Vrana

pre 1 godinu

Vi sto bi analognu nikad niste probali neku pravu digitalnu tipa audi virtual kokpit gde ti navigacija dodje direktno ispred ociju ili nocna kamera koja skenira pesake po noci i upozorava te. Audi i mercedes ako je u pitanju iskljucivo digitalnu a ostali ne znam nisam probao.

Guliver

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Brkas pojmove. Digital display ne znači digital data. Primer je analogni sat na Android uređaju.

Kosta

pre 1 godinu

Vozio sam Scenic 2 (2005) sa prelepom i funkcionalnom digitalnom tablom . Jedina mana vidljivost pri jakom suncu. Danas 308 (kao na slici) i zaista ova kombinacija ima svoj šmek, čak i kontra obrtomer. Inače ovi što pljuju tablu i volan 308 nisu seli u njega ili voze ležeći. Pregled preko prelepog i odličnog volana je lako podesiv. Kombinacija je moj izbor.

alex

pre 1 godinu

Kad ide prica koja je najbolja. Pa najbolja je na slici pezo 308 jos od 2013. god. I dan danas je taj kokpit konkurentan a proslo bezmalo 10 god. Imam ga i uzivam, a ove price su glupost. To isto kao da ja sad kazem svi ovi drugi volani su smece jer posle ovakvog volana kad sedem u drugi neki auto, volan kao u dampera. To je subjektivni osjecaj navike, tako i ovaj kokpit. Ko god ga vozi ne kuka na njega tako da je to merilo. Naravno da neko ko je navikao na instrumente kroz volan ne podrzava to, ali naviknes se za svega dva dana.

KadPorastemBićuKengur

pre 1 godinu

Analogni instrumenti i ekran osetljiv na dodir sa navigacijom, a ispod fizičke komande klima uređaja.
Idealna kombinacija.

Isto iskustvo, drugačiji zaključak

pre 1 godinu

Dva velika analogna brojača, za brzinu i obrtaje i dva mala za gorivo i temperaturu motora. Između ekran sa podacima putnog kompa ili navigacijom...
Digitalna tabla deluje šarenije, lepše, može da pokrije više informacija, ali se postavlja pitanje koja vam od tih informacija zaista treba? A čini mi se da u poslednje vreme te table dizajniraju ljudi koji se voze na zadnjim sedištima!
(b1321, 14. avgust 2022 19:27)

Baš takvu kakvu si opisao imam u svom autu i primetio sa da obrtomer ne gledam (šaltam po zvuku i po tome kako vuče), a brzinu gledam na ekranu bord kompjutera u sredini komandne table jer mi je tako lakše (krupan i precizan broj).

Mislim da su analogne table više stvar nostalgije i odjeka "starih, dobrih vremena" nego što su stvarno bolje. Uostqlom, digitalna tabla može prikazati "analogne" brojčanike ako vam je baš gušt da gledate gde pokazuje kazaljka umesto da na prvi pogled vidite tačnu vrednost ;)

ZMN

pre 1 godinu

Oduvek sam se lozio na analogni obrtomer i digitalni brzinometar. Vrv sam kao klinac gledao stalno sportske motore na yt pa mi ostalo.

Tezak izbor, i medju jednim i medju drugim ima prelepih ali i odvratnih, ne treba ih generalizovati.

kvasac

pre 1 godinu

Smena generacija i večita tranzicija, pa ko se adaptira.
Mada ni ne mora, analogni mehanizmi ipak imaju neki ''šmek''.

Ko voli nek izvoli...

wer

pre 1 godinu

samo analogija, to je i bogu dragom milo,
kakve bre tamo te neke te tamo zapadne kao digitalije?
to sve bilgejc i soros zamesio, sve masonske ujdurme,
to na struju, to sve prevara, samo dizel bajo moj..

Solarnaut

pre 1 godinu

Ah,ah kakvo pitanje a nas 80% vozi kola starija od 15godina
(Zeljko, 14. avgust 2022 15:47)

Do pre 3-4 godine supruga vozila Yarisa 2001, digitalna tabla pa jos na sredini, ni meni ni njoj uopste nije smetalo plus mali ekrancic za prosecnu, trenutnu potrosnju i jos neke stvarcice tipa temperatura i sat. Ako je lepo uradjeno moze i analogno i digitalno samo da se meni svidi, trenutno vozim Hondu Acord 2012 po meni savrsena instrument tabla.

tutu tutu

pre 1 godinu

Pa bukvalno 90 posto digitalnih instrument tabli ima isti izgled kao i analogne.
Kružni brzinomer i obrtomer sa kazaljkama, samo su digitalni, a ne analogni.

Coyote

pre 1 godinu

Većinu funkcija volim da vidim u analognom obliku (broj obrtaja, temperatura), ali mi je bolje da brzinu vidim digitalno, kao cifru. Mnogo manje odvlači pažnju i brže se čita.
(Bojan, 14. avgust 2022 13:24) bas naprotiv brzinu iskljucivo volim da vidim na kazaljki. Digitalna se stalno menje i iritira me. Kazaljka promene od 2-3kmh skoro ne registruje. Tacna brzina u kilometar me ne zanima vec orijentaciono koliko idem da li to na primer 50 ili 60, nije mi bitno da li idem 48 ili 52kmh.

Ivan

pre 1 godinu

Sve sto meni treba je aktuelna brzina, broj obrtaja, stanje rezervoara i ponekad bacim pogled na temperaturu. Sve to moze i u headUP displej, osalo sklanjaj iz unutrasnosti automobila. Navigaciju koristim samo kada idem negde gde ranije nisam bio a i to skromno bez iritantnog glasa koji bi da drobi na svakih par stotina metara. Digitalna je preciznija i preglednija, dok pohvatas kazaljku na okruglom brojacu, pa brojku ...
Samo headUP displej, ostalo zdravstvuj!

Milosav

pre 1 godinu

2017 Nissan Murano, ima sve analogne instrumente, ali i digitalni diplay brzine smesten izmedju dve najvece kazaljke (brzina i obrtaji).
Primetio sam da uopste ne obracam paznju na kazaljku vec na digitalni display brzine.
Na drugim autima nema digitalnog ali uopste ne primecujem tako da je sve to podsvesno.

Pera Srbin

pre 1 godinu

Isti ovakav 308 kao na slici već 5 godina. Treba menjati, a ne znam šta bih. Sve poskupelo. Pre 4 godine si za 12-13000 mogao kupiti nov auto. Sada ti treba 16-20000 za to isto, a za pristojan polovnjak c segmenta 4-5 godina star ti treba 9-12000 .

miskic

pre 1 godinu

Jos od 2008 imao skroz digitalnu brojevi na Citroenu C4, skoro savrsena i skroz vidljiva pri najjacem suncu.
Sad na Renou imam digitalne kazaljke u boji, obe varijante mnogo bolje nego analogni

Istrebljivač Vonjevina

pre 1 godinu

Samo digitalni taho instrumenti. Ovi koji hoće još uvek analogne treba da voze stojadina ili trabanta, za bolje nisu...

vračarac

pre 1 godinu

Velika mogućnost personalizacije, digitalna naravno! Ovo piše korisnik od 53 godine. Moramo (morate) se prilagođavati uzmite ono što vas najvoše zanima inšto je obaveza napravite da vam najviše odgovara i izbor je naravno - digitalna.

Levi ulaz

pre 1 godinu

Mazda 3-cx3 su imali vrh tablu. mehanička obrtaljka i cifra u njoj za brzinu. Mada si morao uzeti jači paket da bi je dobio. Pre nje rx-8. Čista digitala, pa može ali da ne sija kao Turski kamion.

0O

pre 1 godinu

Pa ako tako gledamo, brzinomeri i obrtomeri sa kazaljkama su isto digitalna, jer procesor prima digitalni signal od inkrementalnih davača. Znači jedinice i nule.

Vlada

pre 1 godinu

Bezbednost na prvom mestu = Kombinovana, idealno sa head-up display za navigaciju...
Ispred vozaca mora biti samo ono sto je esencijalno i ne ometa paznju. Analogni instrumenti sa digitalnim koji pokazuje samo bitne stvari za board racunar kada je potrebno (npr, pad pritiska u gumama ogranicenje brzine), stim da projektuje upozorenja i na head-up-u...
A tablet neka je sa strane
Inace sam gadget manijak, i uvek pratim poslednje reci trzista (nekada sam i early bird pa uzimam i piloting stvari da probam) ali bezbednost mora biti na prvom mestu. Vozio sam dosta novih automobila i to uopste nije normalno sta se sada daje vozacima i kako odvlaci paznju! Za sada najbolji kompromis mi je dala prethodna verzija mini countryman (upravo ova kombinacija sa head up)i nova suzuki vitara (samo nema head-up)

MilosNS

pre 1 godinu

Šta će mi “drugi” analogni sat za merenje obrtaja, ko to još gleda?! Taj sat je neko postavio u auto pre 50 godina, i od onda se bez razmišljanja stavlja svuda po defaultu. Em zauzima pola table, em niko to ne gleda za vreme vožnje. Ako je nekom baš potreban merač broja obrtaja, može neki mali sat, dole, sa strane, u nekom uglu, ili samo kao broj da se pokazuje.. totalno nebitna funkcija, a dominira uz brzinometar svim analognim tablama.

dr. no

pre 1 godinu

99% osoba koje napisu i/ili glasaju za analognu to rade iz neznanja ili zavisti… Prosecan automobil u Srbiji ima 14 godina i po pravilu mu ne radi instrument tabla, barem ne potpuno…

Novi Beograd

pre 1 godinu

Isključivo analogni instrumenti i to:
Brzinomer
Brojač obrtaja
Termometar
Pokazivač goriva
I kao šlag na torti. Analogni časovnik
Mrzim digitalne gluposti.

Jorge

pre 1 godinu

Srbi, ako može ona tabla sa sajlama do motora, to bi bilo idealno. Ništa novo, ništa savremeno, samo bajo moj, ono što je i moj deda koristio pa doživeo preko sto godina.

Komentator

pre 1 godinu

Preferiram bilo koju samo da nije jedna od onih iz novog pežoa što dođe iznad volana...inače vozim pežoa ali ove novotarije su im baš baš...
(Trivajuve, 14. avgust 2022 13:11)

Te novotarije teško prihvatamo jer smo previše ukalupljeni, ta tabla stoji idealno u odnosu na položaj u vožnji jer je u smeru pogleda ka putu! Rezultati prodaje Pežoa pokazuju da baš napreduju i uvek su bili prvi u nekim izmenama a drugi su ih kasnije kopirali! Najbolja je kombinacija funkcija, da bi većina bila zadovoljna!

Goran

pre 1 godinu

Pitate seljaka koji vozi raspadnut Yugo, a koristi lozulje!
Skoluje se pre Zadruge i Informera a komunicira iskljucivo preko Vibera, jer tako se oseca kao hipster!

mrk

pre 1 godinu

cesto ne znam koliko jos imam do bandere, nekad me osecaj vara pa ostavim metar nekad se naslonim...
(stefan beograd, 14. avgust 2022 13:31)

sta vozis ti kad ni senzore nemas...

ivan

pre 1 godinu

kada sam kupovao novo auto prije 2 godine uslov je bio da ima analognu tablu i rucnu kocnicu. i naravno da je ispod 20 k eura. naravno kupio sam octavio style i nisam pogrijesio

Trivajuve

pre 1 godinu

Preferiram bilo koju samo da nije jedna od onih iz novog pežoa što dođe iznad volana...inače vozim pežoa ali ove novotarije su im baš baš...

realno

pre 1 godinu

protiv digitalne moze samo da pise onaj ko nije ni video uzivo kako to izgleda.

ako neko voli analogne (kazaljka) - pa ima i takav view na digitalnom displeju.

naravno da niko nece blejati u displej tokom voznje, ali kad zatreba moze se procitati gomila informacija o stanju raznih parametara ...

Bojan

pre 1 godinu

Većinu funkcija volim da vidim u analognom obliku (broj obrtaja, temperatura), ali mi je bolje da brzinu vidim digitalno, kao cifru. Mnogo manje odvlači pažnju i brže se čita.

Djidji

pre 1 godinu

Digitala je samo hir i to ce trajati neko vreme, svet mora da se vrati klasicima,to ce biti kao sa cd,mini diakovima i slicno, i evo sad se opet vracamo na grafomonske ploce i skuplje su nego pre 30 godina
Digitala je za nabudzene klince i filma Fast & Stupid in 60 seconds

Evropejac

pre 1 godinu

Znam samonda je ova na slici od Pezo 308 najgora moguca, sve je obrnuto, a da ne pricam sto ona i ne stoji tamo gde treba...
(Belogradjanin, 14. avgust 2022 14:07)

Stvar ukusa i navike, to je tabla iznad volana i ne moraš da spuštaš pogled u toku vožnje da bi video neke podatke! Dakle, tabla je idealno postavljena u praksi ali navikli smo da je između krakova volana! Jedino obrtometar ide u suprotnom smeru ali ništa strašno, tablet displej je jednostavan za rukovanje! Volan kod tog 308 je jedan od najlepših ali manjih dimenzija! Inače, ja sam za kombinaciju pojedinih funkcija iako je digitalno lepše i modernije!

stefan beograd

pre 1 godinu

Zavisi, mnogo toga smeta i bespotrebno je a navigacija je recimo odlicna. Opet, parking kamera je odlicna, cesto ne znam koliko jos imam do bandere, nekad me osecaj vara pa ostavim metar nekad se naslonim... Ono sto nervira je sto svetluca ovo svetluca ono, klima, radio, ambijent kao neka podesavanja gluposti, digitalni brzinomer koji ide gore dole odvlaci paznju, za kazaljku je dovoljno periferni vid, ne mora skroz da se pogleda da bi znao koliko idem...

s tron

pre 1 godinu

Na digitalnoj možete birati šta će biti u polju vidnom,dok analogna je tamo gde je i to je to,ja lično preferiram dark mod,gde imam samo kilometar sat,naravno uveče zbog ometanja u vožnji.
No ima i lepih analognih tabli.

Zagor

pre 1 godinu

Pre dve godine kad sam kupovao nov službeni auto koji sam trebao da idem da vidim prodavac mi unapred reče da ima jednu manu tj. nema digitalnu tablu kao 80% vozila tog modela nego je primerak sa analognom... I pre nego što sam video auto rekao sam mu da ga kupujem na neviđeno jer kao neko ko sedi ispred računara od 20 do 30 sati sedmično jiš mi je samo digitalna tabla falila da je gledam i dok vozim...
Na privatnom autu imamo digitalnu tablu i režim koji koristim kad ga vozim je isključivo minimalni tj. vidi se samo brzina i poslednji saobraćajni znak za ograničenje brzine... Ekran na kom je navigacija, ventilacija, multimedija odmah gasim čim uđem u auto baš kao i start/stop sistem...

Straight Outta München

pre 1 godinu

Nisam očekivao ovako ujednačene rezultate ankete. Mislio sam da će ljudi biti najviše za nešto između, tj za kompromisno rešenje.
(Ja, 14. avgust 2022 13:18)

Prosecna starost automobila u Srbiji je oko 19 god… 90% ljudi nema pojma kako je voziti automobil sa digitalnom tablom…Smislenije je pitati stanovnike Atosa da li su bolje crnke ili plavuse.

imam dozvolu skoro 40 godina

pre 1 godinu

Analognu. Digitalna tabla je dvodimenziona i kao takva nepogodna za periferni vid. Analognu vozač može da posmatra i krajičkom oka i da mu bude jasno šta se događa. I generalno uopšte nema apsolutno nikakve potrebe da se vozač zasipa nekim sumanutim informacijama i d ana to troši pažnju umesto na uslove na putu ili da jednostavno uživa u predelu i muzici. Digitalna tabla je samo odvratan modni hit kojim proizvođači automobila mažu oči kupcima.

Ivan

pre 1 godinu

Zašto bi dobro urađena digitalna tabla uzimala više pažnje? Pa ona sadrži iste stvari kao i analogna, sa tom razlikom da na njoj možete još i da smanjite broj stvari pa vidite samo brzinu na primer. Još ako ima navigaciju, pogled se skreće minimalno sa samog puta. Miltimedijalni ekran je već druga priča jer su proizvođači vođeni uštedom sve gurnuli u njih, i klimu i multimediju...

herbert

pre 1 godinu

Odvratna su mi nova vozila sa svim tim ekranima. Čemu to. Msm nije da imam para za njih, ali gledam slike i gadno mi. I kad budem imao para, neću ih kupiti.

dzo

pre 1 godinu

Na BMW analognu a na Insigniji digitalnu sa digitalnim brzinomerom.

U svakom slucaju slucaju digitalna se lakse cita mnogo..ja sam na navikao na digitalnu jer sam jos pre 15 godina kupio Senic 2 koji ima digitalnu tablu

Robi

pre 1 godinu

Samo analogna tabla. Ja sam Oldskul. I obavezna muska rucna kocnica,povucem i to je to. Nikakvi senzori,treba mi temperatura,obrtaji i samo osnovne stvari. Bez ugradjene navigacije,imam ok Garmin i bolji je od bilo koje druge.Palica za proveru ulja. Nista tempomati, sve gola mehanika i da vozim na miru. A uz svu tu jednostavnost,manje druzenja sa servisima,danasnji majstori vise naplate svoje ruke nego neki lekar,bruka... A najveca glupost su tek senzori pritiska u gumama...
Pa je li danasnji covek ide u invalide?!

XXL

pre 1 godinu

Jbga ne znam valjda kompromis ALI ipak treba ići s' vremenom u tehnološki napredak i koristiti nove tehnologije ... ali sa analognim vozilom ćete stići i tamo gde sa digitalnim NE, a to je destinacija koju ste odabrali Vi i samo Vi. Sa digitalnim morate ipak da se "konsultujete" sa kompjuterom i ako su mu podaci OK on će vam dozvoliti da upalite automobil i da krenete ...

pedja

pre 1 godinu

Konbinacija u kojoj ce analogno imati veci udio.Digitalno dosta odvraca paznju i doprinosi nesigurnosti u soabracaju,znaci da bude prisutnonsamo tamo gdje treba navigacija i slicno.

Petar

pre 1 godinu

Analogna je jednostavna i vrlo pouzdana.Sta raditi kada vam digitalna počne treptati, prekidati,...Digitalne nisu napravljene da budu robusne, vec su tu da vam odvuku paznju sa jadnih motora i drugih vaznijih komponenti.To vam je omotac bombone, a sama bombona je bljutava.

3210

pre 1 godinu

Samo da ima 200+ ks.
(NR, 14. avgust 2022 12:58)

Meni mojih 190 ks sasvim dovoljno,predlažu mi da čipujem na 230 al neću dosta vi je i ovo.

b1321

pre 1 godinu

Dva velika analogna brojača, za brzinu i obrtaje i dva mala za gorivo i temperaturu motora. Između ekran sa podacima putnog kompa ili navigacijom...
Digitalna tabla deluje šarenije, lepše, može da pokrije više informacija, ali se postavlja pitanje koja vam od tih informacija zaista treba? A čini mi se da u poslednje vreme te table dizajniraju ljudi koji se voze na zadnjim sedištima!

neversummer

pre 1 godinu

Valjda sam staromodan i imam mnogo jacu emociju prema stvarima od ranije tako da apsolutno zelim da gledam samo u analogni cajger. Na relativno novom autu (2017 god) imam prelepe klasicne brzinometre i to je to, oni automobili sto imaju brojku koja se menja su mi nepodnosljivo odbojni. Na ostatku table je OK imati ekran za navigaciju, mada i tu volim da imam taktilni osecaj za menjanje opcija, nikako touchscreen. Fizicki tockic kod menjaca mi je idealan nacin za navigaciju kroz menije. Drugi auto je Mini Cooper (prva generacija posle klasicnog, 2004.) i tu je jasno koliko volim klasican pokazivac brzine.

batica

pre 1 godinu

Ovakva anketa ima smisla ako većina vozača vozi automobil koji ima ekran umesto analognih instrumenata.Kako neko ko je digitalnu tablu video na sajmu ili fotografiji može da proceni da li je bolja ili gora od analogne?Još gore je što postoje značajne razlike u lakoći korišćenja i same upotrebljivosti u zavisnosti od proizvođača a tek to ogromna većina vozača u ovoj zemlji ne može da proceni.Kad na sve ovo dodamo da neki ne bi ni za živu glavu priznali da je digitalna tabla bzvz u njihovom mezimcu ( jer on vozi ultimativno i najbolje vozilo ) onda dobijamo neverovatne rezultate.Inače,ja lično volim digitalnu tablu ali samo u slučaju da nema previše glupih informacija i da se lako čitaju podaci.

Bane

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Ne bi, a kada vec pravis analogiju sa androidom samo da znas da sam ja od onih koji su se otimali do zadnjeg. I to ne samo android nego fizicka tastatura. Prvo sam nosio nokiu e71, pa e72, pa blackberry bold, pa blackberry passport.....i onda vise nije bilo...ostali su samo ovi svi isti ko jaje jajetu. Kada nisam imao kud presao sam na touchscreen i android i ne prodje dan da ne pozelim da ga olupam o patos.

Fiju

pre 1 godinu

Imam kombinaciju analogne table i displeja sa strane uz fizicku dugmad za direktan pristup sadrzajima. U zavisnosti od situacije nekada koristim ekran a nekada fizicko dugme. Meni je to najvise odgovaralo.

Istrebljivač Vonjevina

pre 1 godinu

Samo digitalni taho instrumenti. Ovi koji hoće još uvek analogne treba da voze stojadina ili trabanta, za bolje nisu...

Ivan

pre 1 godinu

Sve sto meni treba je aktuelna brzina, broj obrtaja, stanje rezervoara i ponekad bacim pogled na temperaturu. Sve to moze i u headUP displej, osalo sklanjaj iz unutrasnosti automobila. Navigaciju koristim samo kada idem negde gde ranije nisam bio a i to skromno bez iritantnog glasa koji bi da drobi na svakih par stotina metara. Digitalna je preciznija i preglednija, dok pohvatas kazaljku na okruglom brojacu, pa brojku ...
Samo headUP displej, ostalo zdravstvuj!

wer

pre 1 godinu

samo analogija, to je i bogu dragom milo,
kakve bre tamo te neke te tamo zapadne kao digitalije?
to sve bilgejc i soros zamesio, sve masonske ujdurme,
to na struju, to sve prevara, samo dizel bajo moj..

Preskupi Patek smartwatch gedžeti

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Da li to čita bira smartwatch umesto Rolexa. Radi se o prastarom sukobu mode i stila. Za stil je potrebna otmenost duha, to se ima ili nema, za modu je potreban samo kupac ravan kao daska.
Naravno da VW ni analognu tablu ne zna da napravi, ali ima proizvođača koji su u tome uživali dok ih kupci ravni kao daske nisu uterali u drljavu modu jeftinih tableta

Bob

pre 1 godinu

Trenutno mi najbolja kombinacija, ali sve ce uskoro biti digitalno. Realno je da digitalna moze da izbaci mnogo vise podataka od kojih neki mogu biti bas korisni, moze da se prilagodi korisniku i verovatno je funkcionalnija. Analogno (kao i kod mene) je vise stvar nostalgije.

ikac klisa

pre 1 godinu

Da se razumemo svi bi hteli digitalnu ali sav besmisao se ogleda u slucaju kad je u Teslinom automobilu zapucao NETFLIX pa covek nije mogao da vozi?! LOL

Zok1

pre 1 godinu

Kod digitalnih uređaja su najveći problem touchscreen kontrole i upotreba istih ekrana za različite funkcije. Neke stvari je daleko brže uključiti ili isključiti upotrebom prekidača, nego dodirom na ekran, posebno kada ste u pokretu.Drugi problem je da isključujete određene funkcije da bi promenili nešto na nekom sporednom meniju. Nisam protiv digitalnih instrumenata, ali jesam protiv ideje da sedim ispred tableta i vozim, kao što je uradio Tesla u modelima 3 i Y.

Sibirac

pre 1 godinu

Malo je bezveze nova praksa proizvođača da bolja verzija digitalne table bude dostupna tek u višim nivoima opreme. Pogledajte recimo novu Kia Sportage u nižim nivoima opreme, tabla kao pre deset godina, a viši nivoi opreme imaju odličnu modernu tablu.

posmatrač izloga

pre 1 godinu

Znam samonda je ova na slici od Pezo 308 najgora moguca, sve je obrnuto, a da ne pricam sto ona i ne stoji tamo gde treba...
(Belogradjanin, 14. avgust 2022 14:07)

Taj i-cocpit je jedini razlog zašto sam Pežou rekao "Zbogom" posle dva pežoa sa normalnim instrumentima koja sam imao i sa kojima sam bio prezadovoljan.
Sreća pa je došao taj i-cocpit pa sam promenivši brend video da postoje i drugi odlični automobili.

vračarac

pre 1 godinu

Velika mogućnost personalizacije, digitalna naravno! Ovo piše korisnik od 53 godine. Moramo (morate) se prilagođavati uzmite ono što vas najvoše zanima inšto je obaveza napravite da vam najviše odgovara i izbor je naravno - digitalna.

Šeki

pre 1 godinu

Kia Sportage prethodne generacije ima sve elektronske sisteme ali i analogne satove i klavir sa fizičkim prekidačima za sve. Mislim da će mi biti teško da pređem na komande na tabletu. Mrzim sjajne površine jer skupljaju prašinu i otiske prstiju. Voziću Kiu dok mogu

Vozač

pre 1 godinu

Kako se broj podataka na bord kompjuteru množio, tako sam shvatio da mi treba samo stara dobro trojstvo, obrtomer, brzinomer, i temperatura motora. Što se goriva tiče, pratim dnevnu kilometražu koju uvek, poništim kod sipanja.

Vrana

pre 1 godinu

Vi sto bi analognu nikad niste probali neku pravu digitalnu tipa audi virtual kokpit gde ti navigacija dodje direktno ispred ociju ili nocna kamera koja skenira pesake po noci i upozorava te. Audi i mercedes ako je u pitanju iskljucivo digitalnu a ostali ne znam nisam probao.

Coyote

pre 1 godinu

Većinu funkcija volim da vidim u analognom obliku (broj obrtaja, temperatura), ali mi je bolje da brzinu vidim digitalno, kao cifru. Mnogo manje odvlači pažnju i brže se čita.
(Bojan, 14. avgust 2022 13:24) bas naprotiv brzinu iskljucivo volim da vidim na kazaljki. Digitalna se stalno menje i iritira me. Kazaljka promene od 2-3kmh skoro ne registruje. Tacna brzina u kilometar me ne zanima vec orijentaciono koliko idem da li to na primer 50 ili 60, nije mi bitno da li idem 48 ili 52kmh.

Точак

pre 1 godinu

Комбинација је добитна ствар. Аналогни показивачи за основне функције а дигитално за напредне. С'тим да ни те дигиталне, а односи се пре свега на мултимедију не би требале да имају подменије и некакве падајуће листе које одвлаче пажњу. Значи велики виџети које лепо можеш да погодиш прстом и да одмах добијеш тражену функцију.

Nixon

pre 1 godinu

Ja sam ubeđen da će najkasnije za 10 godina kad se naviknemo na sve digitalno, vraćati analogne instrumente kao lux opciju (u najvisim paketima opreme) pod nazivom retro ili old school.

I to će masno naplaćivati.

bole

pre 1 godinu

vecina ovde nema digitalnu tablu pa navodi neke gluposti kako sto je odvalcenje pazenje... Ja da vam kazem, kakvo crno odvlacenje paznje... realno to sto prikazuje je isto kao i kod analognog samo lakse pratis projebe ili ako imas navigaviju ili nesto slicno. Drugo, vid se lepo i nema da nagadjas ista. Cela digitalna tabla je zakon, osim kad crkne, ako crkne ikada. Tada si slep

Mr Majestyk

pre 1 godinu

jel vido neko ferari sa digitalnom tablom? ja nisam. (Waske, 15. avgust 2022 07:31)

Nisi ni gledao, očigledno - https://images.carexpert.com.au/resize/3000/-/app/uploads/2022/03/docs-162.jpeg. Na slici je tabla 296GTB, a on nije jedini sa ekranom.

Za mene - obrtomer mora da bude analogni, ostalo manje-više. Ako već mogu da biram, najbolje da je sve analogno. Multimedija naravno može da ima displej, ali osnovne komande (klima, grejanje sedišta i slično) treba da imaju sopstvene komande van displeja.

Dubrovnik

pre 1 godinu

Prije 10 godina VW traži 2000 eura za digitalnu tablu a danas ni ne možeš dobiti analogne.
Nema šanse da je ekran od 8 inča skuplji od analognih pokazivača.

dexter-lab

pre 1 godinu

Sta? Postoje automobili sa digitalnim instrument tablama? To sigurno ako su proizvedeni posle 2003. To je najmladji automobil koga sam imao.

alex

pre 1 godinu

Kad ide prica koja je najbolja. Pa najbolja je na slici pezo 308 jos od 2013. god. I dan danas je taj kokpit konkurentan a proslo bezmalo 10 god. Imam ga i uzivam, a ove price su glupost. To isto kao da ja sad kazem svi ovi drugi volani su smece jer posle ovakvog volana kad sedem u drugi neki auto, volan kao u dampera. To je subjektivni osjecaj navike, tako i ovaj kokpit. Ko god ga vozi ne kuka na njega tako da je to merilo. Naravno da neko ko je navikao na instrumente kroz volan ne podrzava to, ali naviknes se za svega dva dana.

Guliver

pre 1 godinu

Verujem da svi koji vole analognu ne bi seli u, nove, automobile sa digitalnom tablom. Verovatno imaju i android sa analognom.
(cito, 14. avgust 2022 20:37)

Brkas pojmove. Digital display ne znači digital data. Primer je analogni sat na Android uređaju.

Solarnaut

pre 1 godinu

Ah,ah kakvo pitanje a nas 80% vozi kola starija od 15godina
(Zeljko, 14. avgust 2022 15:47)

Do pre 3-4 godine supruga vozila Yarisa 2001, digitalna tabla pa jos na sredini, ni meni ni njoj uopste nije smetalo plus mali ekrancic za prosecnu, trenutnu potrosnju i jos neke stvarcice tipa temperatura i sat. Ako je lepo uradjeno moze i analogno i digitalno samo da se meni svidi, trenutno vozim Hondu Acord 2012 po meni savrsena instrument tabla.

Kosta

pre 1 godinu

Vozio sam Scenic 2 (2005) sa prelepom i funkcionalnom digitalnom tablom . Jedina mana vidljivost pri jakom suncu. Danas 308 (kao na slici) i zaista ova kombinacija ima svoj šmek, čak i kontra obrtomer. Inače ovi što pljuju tablu i volan 308 nisu seli u njega ili voze ležeći. Pregled preko prelepog i odličnog volana je lako podesiv. Kombinacija je moj izbor.

ZMN

pre 1 godinu

Oduvek sam se lozio na analogni obrtomer i digitalni brzinometar. Vrv sam kao klinac gledao stalno sportske motore na yt pa mi ostalo.

Tezak izbor, i medju jednim i medju drugim ima prelepih ali i odvratnih, ne treba ih generalizovati.

Levi ulaz

pre 1 godinu

Mazda 3-cx3 su imali vrh tablu. mehanička obrtaljka i cifra u njoj za brzinu. Mada si morao uzeti jači paket da bi je dobio. Pre nje rx-8. Čista digitala, pa može ali da ne sija kao Turski kamion.

Mali_aleks

pre 1 godinu

Sasvim svejedno, samo da je funkcionalna i lepo dizajnirana, ono što mi smeta je trend pakovanja svih funkcija na centralni ekran gde za svaku operaciju moramo posegnuti pogledom da bismo nešto uključili. To se sve čini radi uštede ali svakodnevnu vožnju čini nebezbednom. Ekran da, ali samo za multimediju i navigaciju. Ave ostalo na dugme.

tutu tutu

pre 1 godinu

Pa bukvalno 90 posto digitalnih instrument tabli ima isti izgled kao i analogne.
Kružni brzinomer i obrtomer sa kazaljkama, samo su digitalni, a ne analogni.

Pera Srbin

pre 1 godinu

Isti ovakav 308 kao na slici već 5 godina. Treba menjati, a ne znam šta bih. Sve poskupelo. Pre 4 godine si za 12-13000 mogao kupiti nov auto. Sada ti treba 16-20000 za to isto, a za pristojan polovnjak c segmenta 4-5 godina star ti treba 9-12000 .

KadPorastemBićuKengur

pre 1 godinu

Analogni instrumenti i ekran osetljiv na dodir sa navigacijom, a ispod fizičke komande klima uređaja.
Idealna kombinacija.

Isto iskustvo, drugačiji zaključak

pre 1 godinu

Dva velika analogna brojača, za brzinu i obrtaje i dva mala za gorivo i temperaturu motora. Između ekran sa podacima putnog kompa ili navigacijom...
Digitalna tabla deluje šarenije, lepše, može da pokrije više informacija, ali se postavlja pitanje koja vam od tih informacija zaista treba? A čini mi se da u poslednje vreme te table dizajniraju ljudi koji se voze na zadnjim sedištima!
(b1321, 14. avgust 2022 19:27)

Baš takvu kakvu si opisao imam u svom autu i primetio sa da obrtomer ne gledam (šaltam po zvuku i po tome kako vuče), a brzinu gledam na ekranu bord kompjutera u sredini komandne table jer mi je tako lakše (krupan i precizan broj).

Mislim da su analogne table više stvar nostalgije i odjeka "starih, dobrih vremena" nego što su stvarno bolje. Uostqlom, digitalna tabla može prikazati "analogne" brojčanike ako vam je baš gušt da gledate gde pokazuje kazaljka umesto da na prvi pogled vidite tačnu vrednost ;)

blicko

pre 1 godinu

Prije 10 godina VW traži 2000 eura za digitalnu tablu a danas ni ne možeš dobiti analogne.
Nema šanse da je ekran od 8 inča skuplji od analognih pokazivača.
(Dubrovnik, 14. avgust 2022 14:17)

Ne da nije skuplji nego je VISESTRUKO jeftiniji.

tutu tutu

pre 1 godinu

Pa bukvalno 90 posto digitalnih instrument tabli ima isti izgled kao i analogne.
Kružni brzinomer i obrtomer sa kazaljkama, samo su digitalni, a ne analogni.

miskic

pre 1 godinu

Jos od 2008 imao skroz digitalnu brojevi na Citroenu C4, skoro savrsena i skroz vidljiva pri najjacem suncu.
Sad na Renou imam digitalne kazaljke u boji, obe varijante mnogo bolje nego analogni

kvasac

pre 1 godinu

Smena generacija i večita tranzicija, pa ko se adaptira.
Mada ni ne mora, analogni mehanizmi ipak imaju neki ''šmek''.

Ko voli nek izvoli...

Vlada

pre 1 godinu

Bezbednost na prvom mestu = Kombinovana, idealno sa head-up display za navigaciju...
Ispred vozaca mora biti samo ono sto je esencijalno i ne ometa paznju. Analogni instrumenti sa digitalnim koji pokazuje samo bitne stvari za board racunar kada je potrebno (npr, pad pritiska u gumama ogranicenje brzine), stim da projektuje upozorenja i na head-up-u...
A tablet neka je sa strane
Inace sam gadget manijak, i uvek pratim poslednje reci trzista (nekada sam i early bird pa uzimam i piloting stvari da probam) ali bezbednost mora biti na prvom mestu. Vozio sam dosta novih automobila i to uopste nije normalno sta se sada daje vozacima i kako odvlaci paznju! Za sada najbolji kompromis mi je dala prethodna verzija mini countryman (upravo ova kombinacija sa head up)i nova suzuki vitara (samo nema head-up)

Nikola

pre 1 godinu

Digitalna tabla je sasvim ok, ali samo ako je izgledom kao kod grupacije VW a nikako da izgleda kao kod Mercedesa (kao najobičniji tablet zalepljen za tablu)... to je što se izgleda tiče,a što se tiče prikaza, možda je digitalna čak i u prednosti u odnosu na analognu, smatram da generalno digitalna ima bolji prikaz . ali naravno sve je stvar ukusa

todos

pre 1 godinu

OK sve novo je novo i u trendu. Tako to ide voleli to ili ne. Vozim stariji aitomobil i na brzinomeru potpis proizvođača, Jager. Mislim da to ima nekog smisla i draži.

0O

pre 1 godinu

Pa ako tako gledamo, brzinomeri i obrtomeri sa kazaljkama su isto digitalna, jer procesor prima digitalni signal od inkrementalnih davača. Znači jedinice i nule.

Milosav

pre 1 godinu

2017 Nissan Murano, ima sve analogne instrumente, ali i digitalni diplay brzine smesten izmedju dve najvece kazaljke (brzina i obrtaji).
Primetio sam da uopste ne obracam paznju na kazaljku vec na digitalni display brzine.
Na drugim autima nema digitalnog ali uopste ne primecujem tako da je sve to podsvesno.