Subota, 25.05.2019.

09:16

Auto test: Nissan X-Trail 2.0 dCi X-Tronic 4WD Tekna

Izvor: B92

Auto test: Nissan X-Trail 2.0 dCi X-Tronic 4WD Tekna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Viktor

pre 4 godine

Kao vlasnik X Traila starog par godina, automatik (taj prozivani cvt menjač), 1.6 motor, i kao neko ko je vozio preko 30 različitih automobila i SUV-ova, mogu samo sa smeškom da konstatujem sledeće - X Trail je:
- udoban i prostran automobil odličnih voznih karakteristika (Mercedes za siromašne)
- vrlo štedljiv, 5,2 do 6,5 litara (i sa uključenom klimom) na otvorenom, od 8,5 do 9,5 u gradu, ako se vozi u Eco modu
- vrlo zabavan za vožnju a to mu daje cvt menjač koji ima 3 moda: fluidni mod za tih rad, sportski i rezak, kao i ručni mod menjanja brzina.
- superioran i siguran za šumske i seoske puteve, zbog čega ga po Australiji i Americi obožavaju. X Trail je pojedinačno najprodavaniji suv u svetu i treći na rang listi od svih modela!
- ima sasvim dovoljno snage, odlično je proračunata snaga sa menjačem i karoserijom i lako se sa njim pretiče u normalnim okolnostima. X Trail nije sporstki džip i nije pravljen za trke već za uživanje u vožnji kao porodično i radno vozilo.
- jedinu manu koju mu nalazim je spor start na semaforu i raskrsnici ali moj je automatik, pa se to i očekuje.
- start stop sistem mu odlično radi, klima uredjaj je sjajan, ništa ne krcka a vožen je po bespućima i bez mnogo pažnje na neravnine, elektronika je pouzdana, jedino mi se zvuk cd radio aparata ne dopada previše.
Pouzdan, udoban, beskompromisan, sa dosta prostora i gadgeta, štedljiv i vredan, sa razlogom je X Trail najomiljeniji suv na svetu.

Dobros-AV

pre 4 godine

BMW ako si iz palanke. Nissan ako si gospodin.
(matriks u srba, 25. maj 2019 20:34)

...a Volvo ako si gospodin sa ukusom i stilom.

Knjigoslav

pre 4 godine

JD Power nije relevantan jer prima pare da bi nagradio firmu a i sam je u privatnom vlasništvu. A vi dilerčići samo napred, kuckajte još malo o tome, uvek ima naivčina za šišanje...

Ivan

pre 4 godine

Za ljude sto kude cvt ... U Nisanu je klasican cvt a u Tojotama Ecvt tj elektronski kontrolisan i nije klasicne konstrukcije vec sa planetarnim i centralnim zupcanicima i ima stotine razlicitih redukcija prenosa u jednom menjacu verovali ili ne. Elektronika kontrolise upotrebu prenosa u zavisnoti od polozaja papucice gasa opterecenosti vozila i nagiba terena pa ce se takav menjac na velikoj uzbrdici kretati razlicitim prenosima u zavisnosti od ovih promenjivih i tako uvek drzati motor u optimalnom rezimu sagorevanja gde je iskoristivos goriva u odnosu na snagu ili obrtni moment(opet senzor) najveca. Kod Toyote imate nesto jos cudnije a to je spojka za cvt menjac ciju ulogu kod hibrida vrsi MG1 tj Motor/Generator br1 od ukupno dva. MG2 vrsi uvek i iskljucivo ulogu startera i generatora

xc

pre 4 godine

Svakakve komentare citam i naravno svako ima pravo na svoje misljenje. Ali ono sto je cinjenica da po J.D. Power istrazivanju za 2018. godinu Nissan ima cak tri modela koji zauzimaju prva tri mesta po kvalitetu i zadovoljstvu vlasnika. I svi su oni sa automatskom transmisijom bas kao i ovaj testirani. U svakom slucaju odnos cene/kvaliteta je na strani Nissana. A marketing cini svoje - kako pozitivan tako i negativan.

Kučina i trica

pre 4 godine

Bolje gledajte kombije kao što su V klasa, Ducato, Vivaro,itd, u turističkoj varijanti.
Ima više prostora za putnike i teret, sedite mnogo višlje, gledate svet sa visine i svi se "odbijaju" od vas. Brže od 130 km/h vam ne treba.
Kakve trice i kučine od SUV,krosovera,jeepova i pick-up-ova.
(Radovan, 25. maj 2019 23:05)

Mozda u nekom drugom životu kada budem moler ...

орангутан

pre 4 godine

Концептуално најпожељнији SUV по односу (благе)офроуд робусности, дневне (градске) употребљивости, солидности, комфора и удобности на путевима и аутопутевима. А све за суб-премијум цену. У најскупљој опреми, па ни као опцију, нема клацкаличасто подешавање/нивелацију седалног дела, бар возачког, седишта. О поузданости (CVT, електрика, електроника) и квалитету израде (крцкање и шкрипање у кабини) погледајте енглеске форуме и сајтове. Од дрвља и камења се може направити брана мини-хидроцентрале (за разлику од прошлог "коцкастог").

Knjigoslav

pre 4 godine

Nije neki problem što pričate o CVT menjaču kao "sportskom", nego što mu je pouzdanost nula, pa nijedan ozbiljan mehaničar neće preporučiti CVT...

Milan

pre 4 godine

Ja sam ga kupio ovde u Njujorku u februaru (ovde je to Nissan Rogue) i novog ga platio 25 soma dolara. Doduse ja nemam grejac volana. Velika razlika u ceni.

duke nukem

pre 4 godine

Kako 2.0 sa 1750kg trosi 9.5 na autoputu?? Pa moj x5 3.0d sa permanentnim 4x4 i 2250kg trosi 9.5 na autoputu natovaren maksimalno, sa 3 reda sedista i 20” felnama. I aj sad pameti kupi nov auto zbog ekologije, em manji, laksi a trosi isto i pritom se muci pri svakom ubrzanju. O kvalitetu ne vredi pricati, nissan je nekada bio japanac za pomos, sada je konfekcija.

ognjen

pre 4 godine

Poprilicno tacan opis. Vozim gavec vise od godinu dana. Zaista je savrseno vozilo. Takodje ste u pravu i za potrosnju sa automatskim menjacem. "Normalna voznja je oko 6-7 litara, ali gradska i autoput 9-10l. savrsen auto ko moze da ga priusti.
(Dusan, 25. maj 2019 15:06)

Pa gde ti onda trosi 6l leba ti kad svuda gde mozes da ga vozis kao normalan covek a to su grad i autoput trosi kao kamion 10l. Gde trosi 6l? Na magistrali kad ga vozis 40km/h? Ma bas to je savrsen, samo se ti tesi da si kupio pametno

ljAXE

pre 4 godine

Dobar auto sa dobrom opremom. Problem jesu CVT meniaci a objasnicu i razlog. Ja sam gledao da uzmem Infiniti i razlog sto sam odustao su upravo ovi meniaci. CVT menjace pravi japanska kompanija Jatco, koja je u stvari sestrinska firma Nisan-Renoa. U proslosti su imali sijaset problema a nekonstantnost u kvalitetu oduzela im je mnogo kupaca. Sada su meniaci ove kompanije nesto bolji, ali katastrofalne serije u proslosti oterale su kupce. Da, i to se desava, japanska kompanija sa uzasnim renomeom. Jedino Honda i Tojota prave same svoje CVT menjace, svi ostali ih kupuju od specijalizovanih kompanija. Tojotin CVT se smatra najpouzdanijim, i po nekim casopisima, Tojota je najdalje otisla u njegovom razvoju i kvalitetu. Zato Tojota nudi malo i u kabini za paprenu cenu, ali za uzvrat nudi puno ispod haube. Odnosno, kod mnogih proizvodjaca je “spolja gladac a u nutra jadac” dok je kod Tojote i Honde uglavnom obrnuto.

Bruno

pre 4 godine

Ovaj model se u Americi zove Rogue. Bezite od CVT menjaca, imaju najvise problema od svih, zajedno sa istim menjacima u Subaru automobilima.

Radovan

pre 4 godine

Bolje gledajte kombije kao što su V klasa, Ducato, Vivaro,itd, u turističkoj varijanti.
Ima više prostora za putnike i teret, sedite mnogo višlje, gledate svet sa visine i svi se "odbijaju" od vas. Brže od 130 km/h vam ne treba.
Kakve trice i kučine od SUV,krosovera,jeepova i pick-up-ova.

moron

pre 4 godine

moron
Eno ti na zvaničnom sajtu nissan.rs samo skini cenovnik na dnu a poredjenje 2.0 vs 1.75 4x4 automatik na auto-data.net.
(NIKOLA, 25. maj 2019 20:00)

Hvala. Ako ja dobro tumačim onaj cenovnik, ACC nije deo serijske opreme nijednog paketa, već je opcija ( pod nazivom "ProPilot" ) i to opcija koja je moguća samo uz najviši paket opreme? I to u 2019. godini ?
Neverovatno. X-Trail jeste vremešam model, ali, to nije opravdanje. Vremešnija je, primera radi, mezda 6, pa sisteme kao AEB, ACC, HUD, Line Assitant i sl. ima već bazno.
A X-Trail ni AEB nema bazno.

Ostao ovde

pre 4 godine

Svakako bih pre izabrao novu Toyotu RAV 2.0 benzin ,posto dizela vise nema.Mnogo atraktivniji auto od X Traila.Razmatrao sam i jednog i drugog,cak i Mazdu CX5 koja jeste malo manja ali nudi najvise za 30k evra.Na kraju ipak uzeo Tucsona turbo benzin 177ks.Ipak nisam bio spreman da za ove druge dam od 5 do 7k evra vise.

Bane

pre 4 godine

"Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela...ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150" 
(NIKOLA, 25. maj 2019 13:29 ) 

Je li može link do tog cenovnika u kome je sa motorom 1,75? 

Što se tiče ubrzanja, ja nadjoh ovo: " X-Trail 1.7 dCi. It's available on more trim levels and with either 2WD or 4WD, offering a CVT or a 6-speed manual as a gearbox. Depending on the configuration, this 150 HP, 340 Nm diesel can get you to 100 km/h in 10.7 seconds. Emissions range between 137-143 g/km of CO2 for 2WD and 151-154 g/km with 4WD. Obviously, it's going to be more frugal as well. Nissan UK has already announced you can expect between 41.5 and 43.5 mpg, equivalent to 6.5 to 6.8 l/100km"
(moron, 25. maj 2019 17:20)

Kaze u tekstu u zavisnosti od konfiguracije. Verovatno je to ubrzanje sa manuelnim menjacem i prednjim pogonom dok je ovo ubrzanje koje je prethodni komentator naveo u konfiguraciji cvt 4wd jer ga je poredio sa 2.0 dci u istoj konfiguraciji pa radi sto uporednijeg pregleda.

Batica

pre 4 godine

@Domaćin
Hvala na tom "deca".To mi niko nije rekao preko 40 godina.A koliko sam neuk da procenim automatski menjač ja najbolje znam.Takođe bih iskreno savetovao da probate neki ZF ili dual clutch pa onda pišite o CVTu i o tome šta je bolje u vožnji.

Domaćin

pre 4 godine

Kad vidim komentare o CVT menjaču, shvatim koliko ovde komentari nemaju veze s mozgom. Skupila se neka deca neuka, pa komentarišu sa pivom ispred radnje tehnologiju koju nikada neće moći da razumeju.

Sub-Zero

pre 4 godine

dobio ga prosle god na test, menjac mi se nije svideo, prostranost odlicna, potrosnja katastrofa, udobnost dobra, kamera i ekean su vec smesni a za par godina ce biti bas ocajni, sve u scemu nije lose, ipak sam uzeo polovnog GLC i nije mi zao!

Milan

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila. 
(Milan, 25. maj 2019 10:23) 

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.
(ja, 25. maj 2019 11:11)

Sta se ti kao pravis pametan, evo curi ti iz usiju. Kao roditelj 3 mala deteta, jako puno putujemo, treba mi veliko vozilo, sa mogucnoscu 3 reda sedista po potrebi, ja biram Renault Espace i ako ZNAM da nisu isti tip vozila. Vozio sam i jednog i drugog i znam da mi je vise legao Espace, mada bi pre Nissana uzeo i 5008 koji takodje ima odlican komfor.
Ne moras mi odgovarati da 5008 takodje nije ta klasa, sacuvaj za nekoga drugog malo "pameti" ako ti je nesto ostalo?
Vozio sam vise luksuznih modela na zapadu, nego sto si ih ti video ovako na slikama.

NIKOLA

pre 4 godine

moron
Eno ti zvanični cenovnik na nissan.rs samo na dnu kod modela ga otvori.A poredjenje 2.0 VS 1.75 4x4 automatik na auto-data.net.
PS.ne žuriti ubaciće u njega prvo novi koji se skoro pojavio 2.0 dci 200 konja a onda stiže i novi model.

Knjigoslav

pre 4 godine

Vozio sam 2015. godište, nije mnogo prešao (ispod 80000), benzinac, podvožje tambura, upalio se check engine. Nikad više Nissan, niti Renault...

Ivan

pre 4 godine

Svi koji kude cvt u Nisanu i Tojoti to cine samo iz neznanja. Nisan i Tojota imaju najbolje cvt menjace na scetu sa samo 8-12% gubitka snage u prenosu sto je fantasticno cak i u odnosu na manuelni menjac sa suvom spojkom. Cvt menjac mozda ne zvuci "sportski"ali na najbolji nacin koristi snagu i obrtni momenat motora a cak ovi Ecvt se mogu i reprogramirati kod tjunera da rade kao manuelni.

milan

pre 4 godine

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.
(ja, 25. maj 2019 11:11)

ja procitao na ovom portalu pre nekog vremena da covek tvrdi da je voznja senika 1.9d cist hednonizam ?

moron

pre 4 godine

"Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela...ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150"
(NIKOLA, 25. maj 2019 13:29 )

Je li može link do tog cenovnika u kome je sa motorom 1,75?

Što se tiče ubrzanja, ja nadjoh ovo: " X-Trail 1.7 dCi. It's available on more trim levels and with either 2WD or 4WD, offering a CVT or a 6-speed manual as a gearbox. Depending on the configuration, this 150 HP, 340 Nm diesel can get you to 100 km/h in 10.7 seconds. Emissions range between 137-143 g/km of CO2 for 2WD and 151-154 g/km with 4WD. Obviously, it's going to be more frugal as well. Nissan UK has already announced you can expect between 41.5 and 43.5 mpg, equivalent to 6.5 to 6.8 l/100km"

je

pre 4 godine

Motor od 1.7l bice slab za taj auto.Ne razumem zasto nemaju opciju motora preko 200KS .Auto je odlican ali motorizacija slaba.I naravno automatski menjac uvek pre tog CVT.
(deki 185, 25. maj 2019 11:56)

Imam prethodni model x - traila T 31(do 2014 misim) , a imao sam i T - 30 (do 2007). Oba su 100% japanske proizvodnje, užasno kvalitetna i nekvarljiva vozila. T31 više za, put, T30 nešto robustnije izrade, T31 malo više putnički, i o dalje rasni terenac sa 4x2, 4x4 i blokadom što je retkost kod SUV vozila. Ovaj najnoviji nisam uzeo zato sto bih onda skoro 15 godina vozio samo x - trail, a najviše zato što mi se učinio malo šminkerski kao X3, Q5 itd.

Batica

pre 4 godine

@Over and out
Ako gledaš isključivo gradsku vožnju onda ovaj auto apsolutno ne treba da bude prvi izbor.Poenta motora koji ima malo više snage i menjača koji nije CVT je vožnja van grada kada npr treba nekog da pretekneš,ali pretpostavljam da ti to ne radiš već voziš veoma strpljivo iza traktora.
Vozio sam baš ovakav X Trail i moji utisci su da bi motor možda i mogao da prođe ali menjač (cvt) me strašno nervira kao i ljuljanje u krivinama.Dodatna stvar je,neko je spomenuo,veoma velik krug okretanja.Pohvale idu prodavcima,veoma su predusretljivi,može se probati kad god i odmah naglase koji je maksimalni popust da se izbegne natezanje,bio sam u onom salonu kod Galenike.

Dusan

pre 4 godine

Poprilicno tacan opis. Vozim gavec vise od godinu dana. Zaista je savrseno vozilo. Takodje ste u pravu i za potrosnju sa automatskim menjacem. "Normalna voznja je oko 6-7 litara, ali gradska i autoput 9-10l. savrsen auto ko moze da ga priusti.

Over And Out

pre 4 godine

Ali, komentari...Ne valja menjač, slab motor....90% vozača u Srbiji kreće posle 5-10 sekundi kada im se upali zeleno na semaforu. Jer im toliko treba vremena da "nabodu" prvu brzinu, ili da "obrade" informaciju u mozgu koje su poslale oči da se svetlo na semaforu promenilo iz crvene u zelenu boju. A, onda 30 na sat po gradu uz razmak od 50 metara do vozila ispred u koji se 'ladno ubacuju (u taj razmak, rastojanje...) autobusi GSP-a. I to zglobni. I takvim vozačima, startnim, veštim, spretnim... smeta menjač i motor i Nissan-u!?!?

NIKOLA

pre 4 godine

Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela, nema više 2.0 dizel i cena mu je bez metalik boje preko 36 somića.Ali nadovezujući se na prethodni moj komentar Nm sa 380 pao na 340 ,ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150,fabrička deklarisana potrošnja čudno ali veća a manji motor, i sve to a auto težak oko 1650 kg.Pa kako je taj 1.75 bolji od ovog 2.0 i sam prodavac mi slegao ramenima da su to uradili zbog Euro standarda ali teši da će biti elastičan.A cirkusa od benzinca na ovoliki auto nema više 1.6 turbo nego 1.33.Ovi novi 1.75 dizel i 1.33 benzin su za Kaškaji,Kadjar i manje modele ove grupacije a ne za ovog gabaritaša i teškaša .

moron

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.
(TNT, 25. maj 2019 12:33)

Slažem se. Ponuda prostora kod X-Traila je kolosalna. Ali, ako cu već "zastarele" motore, pre bih uzeo sa 1,6 DCI 6 MT, nego li 2,0 DCI sa CVT-"7".
Inace, na CVT bih pristao samo tamo gde ne mogu da ga izbegnem. Recimo,tojota hibrid. Inace ne.
A što se tice QQ, jeste pozadi sramotno tesan, ali je dobar kao alternativa za megan HB. A sa DCI 150 i košta kao megan.
Zato i mislim da kupac x-traila treba da saceka 1,75 DCI.

TNT

pre 4 godine

Svi ga hvale, ali ima tu i problema. Krug okretanja je veoma veliki i to mi je baš smetalo. Nije neupotrebljiv u gradskoj vožnji, ali konkurencija to radi bolje. Ima tu puno opreme „na papiru” ali pošto je centralni displej očajnog kvaliteta slike, upotrebljivost te opreme je vrlo upitna. O menjaču nemam ništa dobro da kažem - povremeno čudno zvuči a tako i radi. Zadnja „bioskop” klupa je zanimljiva. Ipak, za te pare ovo je verovatno najbolji izbor, ali bih da sada kupujem SUV uvek razmatrao i Kodiaq/Karoq ali i 3008/5008.

moron

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.
(TNT, 25. maj 2019 12:33)

Slažem se. Ponuda prostora kod X-Traila je kolosalna. Ali, ako cu već "zastarele" motore, pre bih uzeo sa 1,6 DCI 6 MT, nego li 2,0 DCI sa CVT-"7".
Inace, na CVT bih pristao samo tamo gde ne mogu da ga izbegnem. Recimo,tojota hibrid. Inace ne.
A što se tice QQ, jeste pozadi sramotno tesan, ali je dobar kao alternativa za megan HB. A sa DCI 150 i košta kao megan.
Zato i mislim da kupac x-traila treba da saceka 1,75 DCI.

TNT

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.

Džej

pre 4 godine

Odličan SUV. Verujem da će sledeći biti takođe dobar i ne preskup. Inače cena ovog je sasvim zadovoljavajća za ono šta nudi. Takođe, unutra ima dodirne tačke sa manjim Kaškaijem.

tara

pre 4 godine

Prelep auto. Jedino mi je krivo sto nema benzinskog motora sa automatskim menjacem.
(NStulip, 25. maj 2019 09:46)

Mi kupili benzinaca automatika 2018 dizajn nov, ali ne u Srbiji. Super smo zadovoljni.
Jedini "bedak" što nismo svesni pa zato i ne koristumo barem polovinu od tih raznoraznih korisnih i komfornih performansi.

Limune

pre 4 godine

Meni bolje ne treba ali mi treba sedmica na lotu. Mada ko ima 35k za ovo ima i 45k za bmw x3.
(10ka, 25. maj 2019 09:51)

A ko ima 45k za x3 ima i 60k za x5. A ako već ima za x5 što ne bi uzeo Rolsa?

subota

pre 4 godine

Ja sam na sajmu bio odusevljen ovim Nissanom kakav polozaj sedenja i kakva sedista ima. Kao da je svaki milimetar skrojen po meri svakog vozaca.

moron

pre 4 godine

Mislim da je daleko pametnije sačekati da i u njega stave 1,75 DCI, koji je odavno i u QQ, pri čemu mi QQ uopšte ne deluje skupo sa tim motorom.
Jer, trenutno imate apsurd da Kadjar sa 1,5 DCI 115 Bose košta kao slično opremljen QQ 1,75 DCI 150.

ja

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila.
(Milan, 25. maj 2019 10:23)

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.

deki 185

pre 4 godine

Motor od 1.7l bice slab za taj auto.Ne razumem zasto nemaju opciju motora preko 200KS .Auto je odlican ali motorizacija slaba.I naravno automatski menjac uvek pre tog CVT.

NIKOLA

pre 4 godine

Bio je po meni najbolja ponuda sajma i najbolji izbor nepremium konkurencije.Isti ovakav lagerski 2018 sa metalik narandžastom, čovek iz LF nudio je za 34 i nešto somića za fizička lica znači otišao bi možda i za 34,sve je ostalo prodato a ostalo još dosta dana sajma.A onda šok više nema ovog motora prelazi se na 1.7 kako bi zadovoljili Euro milijardu normu Bacite pogled na taj 1.7
slabije performanse a kao i onaj 1.6 neadekvatan za toliki auto posebno kad je automatik i 4x4.Drugar uzeo pre dve godine isto lagerski 2016 ali pre redizajna 1.6 sa slabijom opremom nije bilo panorama krova i još ponešto,dali mu dodatni popust zveknuo preko 32 soma ja dobronamerno ama izlazi ti redizajn a već počeli i da ubacuju 2.0 dizel, to ti je preslabo samo baci pogled na dimenzije i težinu vozila,nećeš biti zadovoljan vangradskom vožnjom mnogo će izgubiti cenu kao polovni zbog slabog agregata ali joks.

Milan

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila.

Limune

pre 4 godine

Meni bolje ne treba ali mi treba sedmica na lotu. Mada ko ima 35k za ovo ima i 45k za bmw x3.
(10ka, 25. maj 2019 09:51)

A ko ima 45k za x3 ima i 60k za x5. A ako već ima za x5 što ne bi uzeo Rolsa?

Over And Out

pre 4 godine

Ali, komentari...Ne valja menjač, slab motor....90% vozača u Srbiji kreće posle 5-10 sekundi kada im se upali zeleno na semaforu. Jer im toliko treba vremena da "nabodu" prvu brzinu, ili da "obrade" informaciju u mozgu koje su poslale oči da se svetlo na semaforu promenilo iz crvene u zelenu boju. A, onda 30 na sat po gradu uz razmak od 50 metara do vozila ispred u koji se 'ladno ubacuju (u taj razmak, rastojanje...) autobusi GSP-a. I to zglobni. I takvim vozačima, startnim, veštim, spretnim... smeta menjač i motor i Nissan-u!?!?

ja

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila.
(Milan, 25. maj 2019 10:23)

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.

subota

pre 4 godine

Ja sam na sajmu bio odusevljen ovim Nissanom kakav polozaj sedenja i kakva sedista ima. Kao da je svaki milimetar skrojen po meri svakog vozaca.

NIKOLA

pre 4 godine

Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela, nema više 2.0 dizel i cena mu je bez metalik boje preko 36 somića.Ali nadovezujući se na prethodni moj komentar Nm sa 380 pao na 340 ,ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150,fabrička deklarisana potrošnja čudno ali veća a manji motor, i sve to a auto težak oko 1650 kg.Pa kako je taj 1.75 bolji od ovog 2.0 i sam prodavac mi slegao ramenima da su to uradili zbog Euro standarda ali teši da će biti elastičan.A cirkusa od benzinca na ovoliki auto nema više 1.6 turbo nego 1.33.Ovi novi 1.75 dizel i 1.33 benzin su za Kaškaji,Kadjar i manje modele ove grupacije a ne za ovog gabaritaša i teškaša .

tara

pre 4 godine

Prelep auto. Jedino mi je krivo sto nema benzinskog motora sa automatskim menjacem.
(NStulip, 25. maj 2019 09:46)

Mi kupili benzinaca automatika 2018 dizajn nov, ali ne u Srbiji. Super smo zadovoljni.
Jedini "bedak" što nismo svesni pa zato i ne koristumo barem polovinu od tih raznoraznih korisnih i komfornih performansi.

moron

pre 4 godine

Mislim da je daleko pametnije sačekati da i u njega stave 1,75 DCI, koji je odavno i u QQ, pri čemu mi QQ uopšte ne deluje skupo sa tim motorom.
Jer, trenutno imate apsurd da Kadjar sa 1,5 DCI 115 Bose košta kao slično opremljen QQ 1,75 DCI 150.

Kučina i trica

pre 4 godine

Bolje gledajte kombije kao što su V klasa, Ducato, Vivaro,itd, u turističkoj varijanti.
Ima više prostora za putnike i teret, sedite mnogo višlje, gledate svet sa visine i svi se "odbijaju" od vas. Brže od 130 km/h vam ne treba.
Kakve trice i kučine od SUV,krosovera,jeepova i pick-up-ova.
(Radovan, 25. maj 2019 23:05)

Mozda u nekom drugom životu kada budem moler ...

Batica

pre 4 godine

@Over and out
Ako gledaš isključivo gradsku vožnju onda ovaj auto apsolutno ne treba da bude prvi izbor.Poenta motora koji ima malo više snage i menjača koji nije CVT je vožnja van grada kada npr treba nekog da pretekneš,ali pretpostavljam da ti to ne radiš već voziš veoma strpljivo iza traktora.
Vozio sam baš ovakav X Trail i moji utisci su da bi motor možda i mogao da prođe ali menjač (cvt) me strašno nervira kao i ljuljanje u krivinama.Dodatna stvar je,neko je spomenuo,veoma velik krug okretanja.Pohvale idu prodavcima,veoma su predusretljivi,može se probati kad god i odmah naglase koji je maksimalni popust da se izbegne natezanje,bio sam u onom salonu kod Galenike.

NIKOLA

pre 4 godine

Bio je po meni najbolja ponuda sajma i najbolji izbor nepremium konkurencije.Isti ovakav lagerski 2018 sa metalik narandžastom, čovek iz LF nudio je za 34 i nešto somića za fizička lica znači otišao bi možda i za 34,sve je ostalo prodato a ostalo još dosta dana sajma.A onda šok više nema ovog motora prelazi se na 1.7 kako bi zadovoljili Euro milijardu normu Bacite pogled na taj 1.7
slabije performanse a kao i onaj 1.6 neadekvatan za toliki auto posebno kad je automatik i 4x4.Drugar uzeo pre dve godine isto lagerski 2016 ali pre redizajna 1.6 sa slabijom opremom nije bilo panorama krova i još ponešto,dali mu dodatni popust zveknuo preko 32 soma ja dobronamerno ama izlazi ti redizajn a već počeli i da ubacuju 2.0 dizel, to ti je preslabo samo baci pogled na dimenzije i težinu vozila,nećeš biti zadovoljan vangradskom vožnjom mnogo će izgubiti cenu kao polovni zbog slabog agregata ali joks.

Dusan

pre 4 godine

Poprilicno tacan opis. Vozim gavec vise od godinu dana. Zaista je savrseno vozilo. Takodje ste u pravu i za potrosnju sa automatskim menjacem. "Normalna voznja je oko 6-7 litara, ali gradska i autoput 9-10l. savrsen auto ko moze da ga priusti.

Ivan

pre 4 godine

Svi koji kude cvt u Nisanu i Tojoti to cine samo iz neznanja. Nisan i Tojota imaju najbolje cvt menjace na scetu sa samo 8-12% gubitka snage u prenosu sto je fantasticno cak i u odnosu na manuelni menjac sa suvom spojkom. Cvt menjac mozda ne zvuci "sportski"ali na najbolji nacin koristi snagu i obrtni momenat motora a cak ovi Ecvt se mogu i reprogramirati kod tjunera da rade kao manuelni.

Batica

pre 4 godine

@Domaćin
Hvala na tom "deca".To mi niko nije rekao preko 40 godina.A koliko sam neuk da procenim automatski menjač ja najbolje znam.Takođe bih iskreno savetovao da probate neki ZF ili dual clutch pa onda pišite o CVTu i o tome šta je bolje u vožnji.

Radovan

pre 4 godine

Bolje gledajte kombije kao što su V klasa, Ducato, Vivaro,itd, u turističkoj varijanti.
Ima više prostora za putnike i teret, sedite mnogo višlje, gledate svet sa visine i svi se "odbijaju" od vas. Brže od 130 km/h vam ne treba.
Kakve trice i kučine od SUV,krosovera,jeepova i pick-up-ova.

Domaćin

pre 4 godine

Kad vidim komentare o CVT menjaču, shvatim koliko ovde komentari nemaju veze s mozgom. Skupila se neka deca neuka, pa komentarišu sa pivom ispred radnje tehnologiju koju nikada neće moći da razumeju.

deki 185

pre 4 godine

Motor od 1.7l bice slab za taj auto.Ne razumem zasto nemaju opciju motora preko 200KS .Auto je odlican ali motorizacija slaba.I naravno automatski menjac uvek pre tog CVT.

ljAXE

pre 4 godine

Dobar auto sa dobrom opremom. Problem jesu CVT meniaci a objasnicu i razlog. Ja sam gledao da uzmem Infiniti i razlog sto sam odustao su upravo ovi meniaci. CVT menjace pravi japanska kompanija Jatco, koja je u stvari sestrinska firma Nisan-Renoa. U proslosti su imali sijaset problema a nekonstantnost u kvalitetu oduzela im je mnogo kupaca. Sada su meniaci ove kompanije nesto bolji, ali katastrofalne serije u proslosti oterale su kupce. Da, i to se desava, japanska kompanija sa uzasnim renomeom. Jedino Honda i Tojota prave same svoje CVT menjace, svi ostali ih kupuju od specijalizovanih kompanija. Tojotin CVT se smatra najpouzdanijim, i po nekim casopisima, Tojota je najdalje otisla u njegovom razvoju i kvalitetu. Zato Tojota nudi malo i u kabini za paprenu cenu, ali za uzvrat nudi puno ispod haube. Odnosno, kod mnogih proizvodjaca je “spolja gladac a u nutra jadac” dok je kod Tojote i Honde uglavnom obrnuto.

TNT

pre 4 godine

Svi ga hvale, ali ima tu i problema. Krug okretanja je veoma veliki i to mi je baš smetalo. Nije neupotrebljiv u gradskoj vožnji, ali konkurencija to radi bolje. Ima tu puno opreme „na papiru” ali pošto je centralni displej očajnog kvaliteta slike, upotrebljivost te opreme je vrlo upitna. O menjaču nemam ništa dobro da kažem - povremeno čudno zvuči a tako i radi. Zadnja „bioskop” klupa je zanimljiva. Ipak, za te pare ovo je verovatno najbolji izbor, ali bih da sada kupujem SUV uvek razmatrao i Kodiaq/Karoq ali i 3008/5008.

TNT

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.

milan

pre 4 godine

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.
(ja, 25. maj 2019 11:11)

ja procitao na ovom portalu pre nekog vremena da covek tvrdi da je voznja senika 1.9d cist hednonizam ?

Milan

pre 4 godine

Ja sam ga kupio ovde u Njujorku u februaru (ovde je to Nissan Rogue) i novog ga platio 25 soma dolara. Doduse ja nemam grejac volana. Velika razlika u ceni.

Milan

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila.

je

pre 4 godine

Motor od 1.7l bice slab za taj auto.Ne razumem zasto nemaju opciju motora preko 200KS .Auto je odlican ali motorizacija slaba.I naravno automatski menjac uvek pre tog CVT.
(deki 185, 25. maj 2019 11:56)

Imam prethodni model x - traila T 31(do 2014 misim) , a imao sam i T - 30 (do 2007). Oba su 100% japanske proizvodnje, užasno kvalitetna i nekvarljiva vozila. T31 više za, put, T30 nešto robustnije izrade, T31 malo više putnički, i o dalje rasni terenac sa 4x2, 4x4 i blokadom što je retkost kod SUV vozila. Ovaj najnoviji nisam uzeo zato sto bih onda skoro 15 godina vozio samo x - trail, a najviše zato što mi se učinio malo šminkerski kao X3, Q5 itd.

Milan

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila. 
(Milan, 25. maj 2019 10:23) 

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.
(ja, 25. maj 2019 11:11)

Sta se ti kao pravis pametan, evo curi ti iz usiju. Kao roditelj 3 mala deteta, jako puno putujemo, treba mi veliko vozilo, sa mogucnoscu 3 reda sedista po potrebi, ja biram Renault Espace i ako ZNAM da nisu isti tip vozila. Vozio sam i jednog i drugog i znam da mi je vise legao Espace, mada bi pre Nissana uzeo i 5008 koji takodje ima odlican komfor.
Ne moras mi odgovarati da 5008 takodje nije ta klasa, sacuvaj za nekoga drugog malo "pameti" ako ti je nesto ostalo?
Vozio sam vise luksuznih modela na zapadu, nego sto si ih ti video ovako na slikama.

moron

pre 4 godine

moron
Eno ti na zvaničnom sajtu nissan.rs samo skini cenovnik na dnu a poredjenje 2.0 vs 1.75 4x4 automatik na auto-data.net.
(NIKOLA, 25. maj 2019 20:00)

Hvala. Ako ja dobro tumačim onaj cenovnik, ACC nije deo serijske opreme nijednog paketa, već je opcija ( pod nazivom "ProPilot" ) i to opcija koja je moguća samo uz najviši paket opreme? I to u 2019. godini ?
Neverovatno. X-Trail jeste vremešam model, ali, to nije opravdanje. Vremešnija je, primera radi, mezda 6, pa sisteme kao AEB, ACC, HUD, Line Assitant i sl. ima već bazno.
A X-Trail ni AEB nema bazno.

xc

pre 4 godine

Svakakve komentare citam i naravno svako ima pravo na svoje misljenje. Ali ono sto je cinjenica da po J.D. Power istrazivanju za 2018. godinu Nissan ima cak tri modela koji zauzimaju prva tri mesta po kvalitetu i zadovoljstvu vlasnika. I svi su oni sa automatskom transmisijom bas kao i ovaj testirani. U svakom slucaju odnos cene/kvaliteta je na strani Nissana. A marketing cini svoje - kako pozitivan tako i negativan.

Džej

pre 4 godine

Odličan SUV. Verujem da će sledeći biti takođe dobar i ne preskup. Inače cena ovog je sasvim zadovoljavajća za ono šta nudi. Takođe, unutra ima dodirne tačke sa manjim Kaškaijem.

Ostao ovde

pre 4 godine

Svakako bih pre izabrao novu Toyotu RAV 2.0 benzin ,posto dizela vise nema.Mnogo atraktivniji auto od X Traila.Razmatrao sam i jednog i drugog,cak i Mazdu CX5 koja jeste malo manja ali nudi najvise za 30k evra.Na kraju ipak uzeo Tucsona turbo benzin 177ks.Ipak nisam bio spreman da za ove druge dam od 5 do 7k evra vise.

Sub-Zero

pre 4 godine

dobio ga prosle god na test, menjac mi se nije svideo, prostranost odlicna, potrosnja katastrofa, udobnost dobra, kamera i ekean su vec smesni a za par godina ce biti bas ocajni, sve u scemu nije lose, ipak sam uzeo polovnog GLC i nije mi zao!

duke nukem

pre 4 godine

Kako 2.0 sa 1750kg trosi 9.5 na autoputu?? Pa moj x5 3.0d sa permanentnim 4x4 i 2250kg trosi 9.5 na autoputu natovaren maksimalno, sa 3 reda sedista i 20” felnama. I aj sad pameti kupi nov auto zbog ekologije, em manji, laksi a trosi isto i pritom se muci pri svakom ubrzanju. O kvalitetu ne vredi pricati, nissan je nekada bio japanac za pomos, sada je konfekcija.

Ivan

pre 4 godine

Za ljude sto kude cvt ... U Nisanu je klasican cvt a u Tojotama Ecvt tj elektronski kontrolisan i nije klasicne konstrukcije vec sa planetarnim i centralnim zupcanicima i ima stotine razlicitih redukcija prenosa u jednom menjacu verovali ili ne. Elektronika kontrolise upotrebu prenosa u zavisnoti od polozaja papucice gasa opterecenosti vozila i nagiba terena pa ce se takav menjac na velikoj uzbrdici kretati razlicitim prenosima u zavisnosti od ovih promenjivih i tako uvek drzati motor u optimalnom rezimu sagorevanja gde je iskoristivos goriva u odnosu na snagu ili obrtni moment(opet senzor) najveca. Kod Toyote imate nesto jos cudnije a to je spojka za cvt menjac ciju ulogu kod hibrida vrsi MG1 tj Motor/Generator br1 od ukupno dva. MG2 vrsi uvek i iskljucivo ulogu startera i generatora

орангутан

pre 4 godine

Концептуално најпожељнији SUV по односу (благе)офроуд робусности, дневне (градске) употребљивости, солидности, комфора и удобности на путевима и аутопутевима. А све за суб-премијум цену. У најскупљој опреми, па ни као опцију, нема клацкаличасто подешавање/нивелацију седалног дела, бар возачког, седишта. О поузданости (CVT, електрика, електроника) и квалитету израде (крцкање и шкрипање у кабини) погледајте енглеске форуме и сајтове. Од дрвља и камења се може направити брана мини-хидроцентрале (за разлику од прошлог "коцкастог").

ognjen

pre 4 godine

Poprilicno tacan opis. Vozim gavec vise od godinu dana. Zaista je savrseno vozilo. Takodje ste u pravu i za potrosnju sa automatskim menjacem. "Normalna voznja je oko 6-7 litara, ali gradska i autoput 9-10l. savrsen auto ko moze da ga priusti.
(Dusan, 25. maj 2019 15:06)

Pa gde ti onda trosi 6l leba ti kad svuda gde mozes da ga vozis kao normalan covek a to su grad i autoput trosi kao kamion 10l. Gde trosi 6l? Na magistrali kad ga vozis 40km/h? Ma bas to je savrsen, samo se ti tesi da si kupio pametno

moron

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.
(TNT, 25. maj 2019 12:33)

Slažem se. Ponuda prostora kod X-Traila je kolosalna. Ali, ako cu već "zastarele" motore, pre bih uzeo sa 1,6 DCI 6 MT, nego li 2,0 DCI sa CVT-"7".
Inace, na CVT bih pristao samo tamo gde ne mogu da ga izbegnem. Recimo,tojota hibrid. Inace ne.
A što se tice QQ, jeste pozadi sramotno tesan, ali je dobar kao alternativa za megan HB. A sa DCI 150 i košta kao megan.
Zato i mislim da kupac x-traila treba da saceka 1,75 DCI.

Bane

pre 4 godine

"Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela...ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150" 
(NIKOLA, 25. maj 2019 13:29 ) 

Je li može link do tog cenovnika u kome je sa motorom 1,75? 

Što se tiče ubrzanja, ja nadjoh ovo: " X-Trail 1.7 dCi. It's available on more trim levels and with either 2WD or 4WD, offering a CVT or a 6-speed manual as a gearbox. Depending on the configuration, this 150 HP, 340 Nm diesel can get you to 100 km/h in 10.7 seconds. Emissions range between 137-143 g/km of CO2 for 2WD and 151-154 g/km with 4WD. Obviously, it's going to be more frugal as well. Nissan UK has already announced you can expect between 41.5 and 43.5 mpg, equivalent to 6.5 to 6.8 l/100km"
(moron, 25. maj 2019 17:20)

Kaze u tekstu u zavisnosti od konfiguracije. Verovatno je to ubrzanje sa manuelnim menjacem i prednjim pogonom dok je ovo ubrzanje koje je prethodni komentator naveo u konfiguraciji cvt 4wd jer ga je poredio sa 2.0 dci u istoj konfiguraciji pa radi sto uporednijeg pregleda.

Knjigoslav

pre 4 godine

Vozio sam 2015. godište, nije mnogo prešao (ispod 80000), benzinac, podvožje tambura, upalio se check engine. Nikad više Nissan, niti Renault...

Bruno

pre 4 godine

Ovaj model se u Americi zove Rogue. Bezite od CVT menjaca, imaju najvise problema od svih, zajedno sa istim menjacima u Subaru automobilima.

Dobros-AV

pre 4 godine

BMW ako si iz palanke. Nissan ako si gospodin.
(matriks u srba, 25. maj 2019 20:34)

...a Volvo ako si gospodin sa ukusom i stilom.

Viktor

pre 4 godine

Kao vlasnik X Traila starog par godina, automatik (taj prozivani cvt menjač), 1.6 motor, i kao neko ko je vozio preko 30 različitih automobila i SUV-ova, mogu samo sa smeškom da konstatujem sledeće - X Trail je:
- udoban i prostran automobil odličnih voznih karakteristika (Mercedes za siromašne)
- vrlo štedljiv, 5,2 do 6,5 litara (i sa uključenom klimom) na otvorenom, od 8,5 do 9,5 u gradu, ako se vozi u Eco modu
- vrlo zabavan za vožnju a to mu daje cvt menjač koji ima 3 moda: fluidni mod za tih rad, sportski i rezak, kao i ručni mod menjanja brzina.
- superioran i siguran za šumske i seoske puteve, zbog čega ga po Australiji i Americi obožavaju. X Trail je pojedinačno najprodavaniji suv u svetu i treći na rang listi od svih modela!
- ima sasvim dovoljno snage, odlično je proračunata snaga sa menjačem i karoserijom i lako se sa njim pretiče u normalnim okolnostima. X Trail nije sporstki džip i nije pravljen za trke već za uživanje u vožnji kao porodično i radno vozilo.
- jedinu manu koju mu nalazim je spor start na semaforu i raskrsnici ali moj je automatik, pa se to i očekuje.
- start stop sistem mu odlično radi, klima uredjaj je sjajan, ništa ne krcka a vožen je po bespućima i bez mnogo pažnje na neravnine, elektronika je pouzdana, jedino mi se zvuk cd radio aparata ne dopada previše.
Pouzdan, udoban, beskompromisan, sa dosta prostora i gadgeta, štedljiv i vredan, sa razlogom je X Trail najomiljeniji suv na svetu.

moron

pre 4 godine

"Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela...ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150"
(NIKOLA, 25. maj 2019 13:29 )

Je li može link do tog cenovnika u kome je sa motorom 1,75?

Što se tiče ubrzanja, ja nadjoh ovo: " X-Trail 1.7 dCi. It's available on more trim levels and with either 2WD or 4WD, offering a CVT or a 6-speed manual as a gearbox. Depending on the configuration, this 150 HP, 340 Nm diesel can get you to 100 km/h in 10.7 seconds. Emissions range between 137-143 g/km of CO2 for 2WD and 151-154 g/km with 4WD. Obviously, it's going to be more frugal as well. Nissan UK has already announced you can expect between 41.5 and 43.5 mpg, equivalent to 6.5 to 6.8 l/100km"

Knjigoslav

pre 4 godine

JD Power nije relevantan jer prima pare da bi nagradio firmu a i sam je u privatnom vlasništvu. A vi dilerčići samo napred, kuckajte još malo o tome, uvek ima naivčina za šišanje...

moron

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.
(TNT, 25. maj 2019 12:33)

Slažem se. Ponuda prostora kod X-Traila je kolosalna. Ali, ako cu već "zastarele" motore, pre bih uzeo sa 1,6 DCI 6 MT, nego li 2,0 DCI sa CVT-"7".
Inace, na CVT bih pristao samo tamo gde ne mogu da ga izbegnem. Recimo,tojota hibrid. Inace ne.
A što se tice QQ, jeste pozadi sramotno tesan, ali je dobar kao alternativa za megan HB. A sa DCI 150 i košta kao megan.
Zato i mislim da kupac x-traila treba da saceka 1,75 DCI.

NIKOLA

pre 4 godine

moron
Eno ti zvanični cenovnik na nissan.rs samo na dnu kod modela ga otvori.A poredjenje 2.0 VS 1.75 4x4 automatik na auto-data.net.
PS.ne žuriti ubaciće u njega prvo novi koji se skoro pojavio 2.0 dci 200 konja a onda stiže i novi model.

Knjigoslav

pre 4 godine

Nije neki problem što pričate o CVT menjaču kao "sportskom", nego što mu je pouzdanost nula, pa nijedan ozbiljan mehaničar neće preporučiti CVT...

Milan

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila.

Milan

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila. 
(Milan, 25. maj 2019 10:23) 

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.
(ja, 25. maj 2019 11:11)

Sta se ti kao pravis pametan, evo curi ti iz usiju. Kao roditelj 3 mala deteta, jako puno putujemo, treba mi veliko vozilo, sa mogucnoscu 3 reda sedista po potrebi, ja biram Renault Espace i ako ZNAM da nisu isti tip vozila. Vozio sam i jednog i drugog i znam da mi je vise legao Espace, mada bi pre Nissana uzeo i 5008 koji takodje ima odlican komfor.
Ne moras mi odgovarati da 5008 takodje nije ta klasa, sacuvaj za nekoga drugog malo "pameti" ako ti je nesto ostalo?
Vozio sam vise luksuznih modela na zapadu, nego sto si ih ti video ovako na slikama.

duke nukem

pre 4 godine

Kako 2.0 sa 1750kg trosi 9.5 na autoputu?? Pa moj x5 3.0d sa permanentnim 4x4 i 2250kg trosi 9.5 na autoputu natovaren maksimalno, sa 3 reda sedista i 20” felnama. I aj sad pameti kupi nov auto zbog ekologije, em manji, laksi a trosi isto i pritom se muci pri svakom ubrzanju. O kvalitetu ne vredi pricati, nissan je nekada bio japanac za pomos, sada je konfekcija.

Radovan

pre 4 godine

Bolje gledajte kombije kao što su V klasa, Ducato, Vivaro,itd, u turističkoj varijanti.
Ima više prostora za putnike i teret, sedite mnogo višlje, gledate svet sa visine i svi se "odbijaju" od vas. Brže od 130 km/h vam ne treba.
Kakve trice i kučine od SUV,krosovera,jeepova i pick-up-ova.

ja

pre 4 godine

Za te pare cu uzeti Renault Espace 1.6dCi/160ks, ko ga je imao priliku videti uzivo ili kao ja provozati ga licno, zna da je to kao veliki lovacki avion. Nestvaran dizajn, pogotovo unutrasnjost vozila.
(Milan, 25. maj 2019 10:23)

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.

NIKOLA

pre 4 godine

Bio je po meni najbolja ponuda sajma i najbolji izbor nepremium konkurencije.Isti ovakav lagerski 2018 sa metalik narandžastom, čovek iz LF nudio je za 34 i nešto somića za fizička lica znači otišao bi možda i za 34,sve je ostalo prodato a ostalo još dosta dana sajma.A onda šok više nema ovog motora prelazi se na 1.7 kako bi zadovoljili Euro milijardu normu Bacite pogled na taj 1.7
slabije performanse a kao i onaj 1.6 neadekvatan za toliki auto posebno kad je automatik i 4x4.Drugar uzeo pre dve godine isto lagerski 2016 ali pre redizajna 1.6 sa slabijom opremom nije bilo panorama krova i još ponešto,dali mu dodatni popust zveknuo preko 32 soma ja dobronamerno ama izlazi ti redizajn a već počeli i da ubacuju 2.0 dizel, to ti je preslabo samo baci pogled na dimenzije i težinu vozila,nećeš biti zadovoljan vangradskom vožnjom mnogo će izgubiti cenu kao polovni zbog slabog agregata ali joks.

Ostao ovde

pre 4 godine

Svakako bih pre izabrao novu Toyotu RAV 2.0 benzin ,posto dizela vise nema.Mnogo atraktivniji auto od X Traila.Razmatrao sam i jednog i drugog,cak i Mazdu CX5 koja jeste malo manja ali nudi najvise za 30k evra.Na kraju ipak uzeo Tucsona turbo benzin 177ks.Ipak nisam bio spreman da za ove druge dam od 5 do 7k evra vise.

TNT

pre 4 godine

Svi ga hvale, ali ima tu i problema. Krug okretanja je veoma veliki i to mi je baš smetalo. Nije neupotrebljiv u gradskoj vožnji, ali konkurencija to radi bolje. Ima tu puno opreme „na papiru” ali pošto je centralni displej očajnog kvaliteta slike, upotrebljivost te opreme je vrlo upitna. O menjaču nemam ništa dobro da kažem - povremeno čudno zvuči a tako i radi. Zadnja „bioskop” klupa je zanimljiva. Ipak, za te pare ovo je verovatno najbolji izbor, ali bih da sada kupujem SUV uvek razmatrao i Kodiaq/Karoq ali i 3008/5008.

Knjigoslav

pre 4 godine

Vozio sam 2015. godište, nije mnogo prešao (ispod 80000), benzinac, podvožje tambura, upalio se check engine. Nikad više Nissan, niti Renault...

Over And Out

pre 4 godine

Ali, komentari...Ne valja menjač, slab motor....90% vozača u Srbiji kreće posle 5-10 sekundi kada im se upali zeleno na semaforu. Jer im toliko treba vremena da "nabodu" prvu brzinu, ili da "obrade" informaciju u mozgu koje su poslale oči da se svetlo na semaforu promenilo iz crvene u zelenu boju. A, onda 30 na sat po gradu uz razmak od 50 metara do vozila ispred u koji se 'ladno ubacuju (u taj razmak, rastojanje...) autobusi GSP-a. I to zglobni. I takvim vozačima, startnim, veštim, spretnim... smeta menjač i motor i Nissan-u!?!?

Sub-Zero

pre 4 godine

dobio ga prosle god na test, menjac mi se nije svideo, prostranost odlicna, potrosnja katastrofa, udobnost dobra, kamera i ekean su vec smesni a za par godina ce biti bas ocajni, sve u scemu nije lose, ipak sam uzeo polovnog GLC i nije mi zao!

Domaćin

pre 4 godine

Kad vidim komentare o CVT menjaču, shvatim koliko ovde komentari nemaju veze s mozgom. Skupila se neka deca neuka, pa komentarišu sa pivom ispred radnje tehnologiju koju nikada neće moći da razumeju.

ognjen

pre 4 godine

Poprilicno tacan opis. Vozim gavec vise od godinu dana. Zaista je savrseno vozilo. Takodje ste u pravu i za potrosnju sa automatskim menjacem. "Normalna voznja je oko 6-7 litara, ali gradska i autoput 9-10l. savrsen auto ko moze da ga priusti.
(Dusan, 25. maj 2019 15:06)

Pa gde ti onda trosi 6l leba ti kad svuda gde mozes da ga vozis kao normalan covek a to su grad i autoput trosi kao kamion 10l. Gde trosi 6l? Na magistrali kad ga vozis 40km/h? Ma bas to je savrsen, samo se ti tesi da si kupio pametno

Knjigoslav

pre 4 godine

Nije neki problem što pričate o CVT menjaču kao "sportskom", nego što mu je pouzdanost nula, pa nijedan ozbiljan mehaničar neće preporučiti CVT...

deki 185

pre 4 godine

Motor od 1.7l bice slab za taj auto.Ne razumem zasto nemaju opciju motora preko 200KS .Auto je odlican ali motorizacija slaba.I naravno automatski menjac uvek pre tog CVT.

moron

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.
(TNT, 25. maj 2019 12:33)

Slažem se. Ponuda prostora kod X-Traila je kolosalna. Ali, ako cu već "zastarele" motore, pre bih uzeo sa 1,6 DCI 6 MT, nego li 2,0 DCI sa CVT-"7".
Inace, na CVT bih pristao samo tamo gde ne mogu da ga izbegnem. Recimo,tojota hibrid. Inace ne.
A što se tice QQ, jeste pozadi sramotno tesan, ali je dobar kao alternativa za megan HB. A sa DCI 150 i košta kao megan.
Zato i mislim da kupac x-traila treba da saceka 1,75 DCI.

xc

pre 4 godine

Svakakve komentare citam i naravno svako ima pravo na svoje misljenje. Ali ono sto je cinjenica da po J.D. Power istrazivanju za 2018. godinu Nissan ima cak tri modela koji zauzimaju prva tri mesta po kvalitetu i zadovoljstvu vlasnika. I svi su oni sa automatskom transmisijom bas kao i ovaj testirani. U svakom slucaju odnos cene/kvaliteta je na strani Nissana. A marketing cini svoje - kako pozitivan tako i negativan.

subota

pre 4 godine

Ja sam na sajmu bio odusevljen ovim Nissanom kakav polozaj sedenja i kakva sedista ima. Kao da je svaki milimetar skrojen po meri svakog vozaca.

je

pre 4 godine

Motor od 1.7l bice slab za taj auto.Ne razumem zasto nemaju opciju motora preko 200KS .Auto je odlican ali motorizacija slaba.I naravno automatski menjac uvek pre tog CVT.
(deki 185, 25. maj 2019 11:56)

Imam prethodni model x - traila T 31(do 2014 misim) , a imao sam i T - 30 (do 2007). Oba su 100% japanske proizvodnje, užasno kvalitetna i nekvarljiva vozila. T31 više za, put, T30 nešto robustnije izrade, T31 malo više putnički, i o dalje rasni terenac sa 4x2, 4x4 i blokadom što je retkost kod SUV vozila. Ovaj najnoviji nisam uzeo zato sto bih onda skoro 15 godina vozio samo x - trail, a najviše zato što mi se učinio malo šminkerski kao X3, Q5 itd.

Kučina i trica

pre 4 godine

Bolje gledajte kombije kao što su V klasa, Ducato, Vivaro,itd, u turističkoj varijanti.
Ima više prostora za putnike i teret, sedite mnogo višlje, gledate svet sa visine i svi se "odbijaju" od vas. Brže od 130 km/h vam ne treba.
Kakve trice i kučine od SUV,krosovera,jeepova i pick-up-ova.
(Radovan, 25. maj 2019 23:05)

Mozda u nekom drugom životu kada budem moler ...

moron

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.
(TNT, 25. maj 2019 12:33)

Slažem se. Ponuda prostora kod X-Traila je kolosalna. Ali, ako cu već "zastarele" motore, pre bih uzeo sa 1,6 DCI 6 MT, nego li 2,0 DCI sa CVT-"7".
Inace, na CVT bih pristao samo tamo gde ne mogu da ga izbegnem. Recimo,tojota hibrid. Inace ne.
A što se tice QQ, jeste pozadi sramotno tesan, ali je dobar kao alternativa za megan HB. A sa DCI 150 i košta kao megan.
Zato i mislim da kupac x-traila treba da saceka 1,75 DCI.

Knjigoslav

pre 4 godine

JD Power nije relevantan jer prima pare da bi nagradio firmu a i sam je u privatnom vlasništvu. A vi dilerčići samo napred, kuckajte još malo o tome, uvek ima naivčina za šišanje...

moron

pre 4 godine

Mislim da je daleko pametnije sačekati da i u njega stave 1,75 DCI, koji je odavno i u QQ, pri čemu mi QQ uopšte ne deluje skupo sa tim motorom.
Jer, trenutno imate apsurd da Kadjar sa 1,5 DCI 115 Bose košta kao slično opremljen QQ 1,75 DCI 150.

Bruno

pre 4 godine

Ovaj model se u Americi zove Rogue. Bezite od CVT menjaca, imaju najvise problema od svih, zajedno sa istim menjacima u Subaru automobilima.

Limune

pre 4 godine

Meni bolje ne treba ali mi treba sedmica na lotu. Mada ko ima 35k za ovo ima i 45k za bmw x3.
(10ka, 25. maj 2019 09:51)

A ko ima 45k za x3 ima i 60k za x5. A ako već ima za x5 što ne bi uzeo Rolsa?

Ivan

pre 4 godine

Svi koji kude cvt u Nisanu i Tojoti to cine samo iz neznanja. Nisan i Tojota imaju najbolje cvt menjace na scetu sa samo 8-12% gubitka snage u prenosu sto je fantasticno cak i u odnosu na manuelni menjac sa suvom spojkom. Cvt menjac mozda ne zvuci "sportski"ali na najbolji nacin koristi snagu i obrtni momenat motora a cak ovi Ecvt se mogu i reprogramirati kod tjunera da rade kao manuelni.

TNT

pre 4 godine

Meni je kod QQ(lele) problem to što postoji X-Trail. Kada otvoriš i zatvoriš zadnja vrata na QQ, pa to isto učiniš na X-Trail, nema šansi da kupiš QQ, barem je takvo moje mišljenje.

Dusan

pre 4 godine

Poprilicno tacan opis. Vozim gavec vise od godinu dana. Zaista je savrseno vozilo. Takodje ste u pravu i za potrosnju sa automatskim menjacem. "Normalna voznja je oko 6-7 litara, ali gradska i autoput 9-10l. savrsen auto ko moze da ga priusti.

Batica

pre 4 godine

@Domaćin
Hvala na tom "deca".To mi niko nije rekao preko 40 godina.A koliko sam neuk da procenim automatski menjač ja najbolje znam.Takođe bih iskreno savetovao da probate neki ZF ili dual clutch pa onda pišite o CVTu i o tome šta je bolje u vožnji.

орангутан

pre 4 godine

Концептуално најпожељнији SUV по односу (благе)офроуд робусности, дневне (градске) употребљивости, солидности, комфора и удобности на путевима и аутопутевима. А све за суб-премијум цену. У најскупљој опреми, па ни као опцију, нема клацкаличасто подешавање/нивелацију седалног дела, бар возачког, седишта. О поузданости (CVT, електрика, електроника) и квалитету израде (крцкање и шкрипање у кабини) погледајте енглеске форуме и сајтове. Од дрвља и камења се може направити брана мини-хидроцентрале (за разлику од прошлог "коцкастог").

moron

pre 4 godine

moron
Eno ti na zvaničnom sajtu nissan.rs samo skini cenovnik na dnu a poredjenje 2.0 vs 1.75 4x4 automatik na auto-data.net.
(NIKOLA, 25. maj 2019 20:00)

Hvala. Ako ja dobro tumačim onaj cenovnik, ACC nije deo serijske opreme nijednog paketa, već je opcija ( pod nazivom "ProPilot" ) i to opcija koja je moguća samo uz najviši paket opreme? I to u 2019. godini ?
Neverovatno. X-Trail jeste vremešam model, ali, to nije opravdanje. Vremešnija je, primera radi, mezda 6, pa sisteme kao AEB, ACC, HUD, Line Assitant i sl. ima već bazno.
A X-Trail ni AEB nema bazno.

ljAXE

pre 4 godine

Dobar auto sa dobrom opremom. Problem jesu CVT meniaci a objasnicu i razlog. Ja sam gledao da uzmem Infiniti i razlog sto sam odustao su upravo ovi meniaci. CVT menjace pravi japanska kompanija Jatco, koja je u stvari sestrinska firma Nisan-Renoa. U proslosti su imali sijaset problema a nekonstantnost u kvalitetu oduzela im je mnogo kupaca. Sada su meniaci ove kompanije nesto bolji, ali katastrofalne serije u proslosti oterale su kupce. Da, i to se desava, japanska kompanija sa uzasnim renomeom. Jedino Honda i Tojota prave same svoje CVT menjace, svi ostali ih kupuju od specijalizovanih kompanija. Tojotin CVT se smatra najpouzdanijim, i po nekim casopisima, Tojota je najdalje otisla u njegovom razvoju i kvalitetu. Zato Tojota nudi malo i u kabini za paprenu cenu, ali za uzvrat nudi puno ispod haube. Odnosno, kod mnogih proizvodjaca je “spolja gladac a u nutra jadac” dok je kod Tojote i Honde uglavnom obrnuto.

Ivan

pre 4 godine

Za ljude sto kude cvt ... U Nisanu je klasican cvt a u Tojotama Ecvt tj elektronski kontrolisan i nije klasicne konstrukcije vec sa planetarnim i centralnim zupcanicima i ima stotine razlicitih redukcija prenosa u jednom menjacu verovali ili ne. Elektronika kontrolise upotrebu prenosa u zavisnoti od polozaja papucice gasa opterecenosti vozila i nagiba terena pa ce se takav menjac na velikoj uzbrdici kretati razlicitim prenosima u zavisnosti od ovih promenjivih i tako uvek drzati motor u optimalnom rezimu sagorevanja gde je iskoristivos goriva u odnosu na snagu ili obrtni moment(opet senzor) najveca. Kod Toyote imate nesto jos cudnije a to je spojka za cvt menjac ciju ulogu kod hibrida vrsi MG1 tj Motor/Generator br1 od ukupno dva. MG2 vrsi uvek i iskljucivo ulogu startera i generatora

tara

pre 4 godine

Prelep auto. Jedino mi je krivo sto nema benzinskog motora sa automatskim menjacem.
(NStulip, 25. maj 2019 09:46)

Mi kupili benzinaca automatika 2018 dizajn nov, ali ne u Srbiji. Super smo zadovoljni.
Jedini "bedak" što nismo svesni pa zato i ne koristumo barem polovinu od tih raznoraznih korisnih i komfornih performansi.

Džej

pre 4 godine

Odličan SUV. Verujem da će sledeći biti takođe dobar i ne preskup. Inače cena ovog je sasvim zadovoljavajća za ono šta nudi. Takođe, unutra ima dodirne tačke sa manjim Kaškaijem.

NIKOLA

pre 4 godine

Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela, nema više 2.0 dizel i cena mu je bez metalik boje preko 36 somića.Ali nadovezujući se na prethodni moj komentar Nm sa 380 pao na 340 ,ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150,fabrička deklarisana potrošnja čudno ali veća a manji motor, i sve to a auto težak oko 1650 kg.Pa kako je taj 1.75 bolji od ovog 2.0 i sam prodavac mi slegao ramenima da su to uradili zbog Euro standarda ali teši da će biti elastičan.A cirkusa od benzinca na ovoliki auto nema više 1.6 turbo nego 1.33.Ovi novi 1.75 dizel i 1.33 benzin su za Kaškaji,Kadjar i manje modele ove grupacije a ne za ovog gabaritaša i teškaša .

Batica

pre 4 godine

@Over and out
Ako gledaš isključivo gradsku vožnju onda ovaj auto apsolutno ne treba da bude prvi izbor.Poenta motora koji ima malo više snage i menjača koji nije CVT je vožnja van grada kada npr treba nekog da pretekneš,ali pretpostavljam da ti to ne radiš već voziš veoma strpljivo iza traktora.
Vozio sam baš ovakav X Trail i moji utisci su da bi motor možda i mogao da prođe ali menjač (cvt) me strašno nervira kao i ljuljanje u krivinama.Dodatna stvar je,neko je spomenuo,veoma velik krug okretanja.Pohvale idu prodavcima,veoma su predusretljivi,može se probati kad god i odmah naglase koji je maksimalni popust da se izbegne natezanje,bio sam u onom salonu kod Galenike.

moron

pre 4 godine

"Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela...ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150"
(NIKOLA, 25. maj 2019 13:29 )

Je li može link do tog cenovnika u kome je sa motorom 1,75?

Što se tiče ubrzanja, ja nadjoh ovo: " X-Trail 1.7 dCi. It's available on more trim levels and with either 2WD or 4WD, offering a CVT or a 6-speed manual as a gearbox. Depending on the configuration, this 150 HP, 340 Nm diesel can get you to 100 km/h in 10.7 seconds. Emissions range between 137-143 g/km of CO2 for 2WD and 151-154 g/km with 4WD. Obviously, it's going to be more frugal as well. Nissan UK has already announced you can expect between 41.5 and 43.5 mpg, equivalent to 6.5 to 6.8 l/100km"

Dobros-AV

pre 4 godine

BMW ako si iz palanke. Nissan ako si gospodin.
(matriks u srba, 25. maj 2019 20:34)

...a Volvo ako si gospodin sa ukusom i stilom.

NIKOLA

pre 4 godine

moron
Eno ti zvanični cenovnik na nissan.rs samo na dnu kod modela ga otvori.A poredjenje 2.0 VS 1.75 4x4 automatik na auto-data.net.
PS.ne žuriti ubaciće u njega prvo novi koji se skoro pojavio 2.0 dci 200 konja a onda stiže i novi model.

Milan

pre 4 godine

Ja sam ga kupio ovde u Njujorku u februaru (ovde je to Nissan Rogue) i novog ga platio 25 soma dolara. Doduse ja nemam grejac volana. Velika razlika u ceni.

Viktor

pre 4 godine

Kao vlasnik X Traila starog par godina, automatik (taj prozivani cvt menjač), 1.6 motor, i kao neko ko je vozio preko 30 različitih automobila i SUV-ova, mogu samo sa smeškom da konstatujem sledeće - X Trail je:
- udoban i prostran automobil odličnih voznih karakteristika (Mercedes za siromašne)
- vrlo štedljiv, 5,2 do 6,5 litara (i sa uključenom klimom) na otvorenom, od 8,5 do 9,5 u gradu, ako se vozi u Eco modu
- vrlo zabavan za vožnju a to mu daje cvt menjač koji ima 3 moda: fluidni mod za tih rad, sportski i rezak, kao i ručni mod menjanja brzina.
- superioran i siguran za šumske i seoske puteve, zbog čega ga po Australiji i Americi obožavaju. X Trail je pojedinačno najprodavaniji suv u svetu i treći na rang listi od svih modela!
- ima sasvim dovoljno snage, odlično je proračunata snaga sa menjačem i karoserijom i lako se sa njim pretiče u normalnim okolnostima. X Trail nije sporstki džip i nije pravljen za trke već za uživanje u vožnji kao porodično i radno vozilo.
- jedinu manu koju mu nalazim je spor start na semaforu i raskrsnici ali moj je automatik, pa se to i očekuje.
- start stop sistem mu odlično radi, klima uredjaj je sjajan, ništa ne krcka a vožen je po bespućima i bez mnogo pažnje na neravnine, elektronika je pouzdana, jedino mi se zvuk cd radio aparata ne dopada previše.
Pouzdan, udoban, beskompromisan, sa dosta prostora i gadgeta, štedljiv i vredan, sa razlogom je X Trail najomiljeniji suv na svetu.

milan

pre 4 godine

A reno je SUV, jel? E svakakvih lupetaranja ima na netu, ti si šampion ove nedelje.
(ja, 25. maj 2019 11:11)

ja procitao na ovom portalu pre nekog vremena da covek tvrdi da je voznja senika 1.9d cist hednonizam ?

Bane

pre 4 godine

"Taj 1.7 odnosno 1.75 je već stigao i jedini je u cenovniku ovog modela...ubrzanje do sto sa 10 sekundi popelo se na 12,7 konjaža sa 177 pala na 150" 
(NIKOLA, 25. maj 2019 13:29 ) 

Je li može link do tog cenovnika u kome je sa motorom 1,75? 

Što se tiče ubrzanja, ja nadjoh ovo: " X-Trail 1.7 dCi. It's available on more trim levels and with either 2WD or 4WD, offering a CVT or a 6-speed manual as a gearbox. Depending on the configuration, this 150 HP, 340 Nm diesel can get you to 100 km/h in 10.7 seconds. Emissions range between 137-143 g/km of CO2 for 2WD and 151-154 g/km with 4WD. Obviously, it's going to be more frugal as well. Nissan UK has already announced you can expect between 41.5 and 43.5 mpg, equivalent to 6.5 to 6.8 l/100km"
(moron, 25. maj 2019 17:20)

Kaze u tekstu u zavisnosti od konfiguracije. Verovatno je to ubrzanje sa manuelnim menjacem i prednjim pogonom dok je ovo ubrzanje koje je prethodni komentator naveo u konfiguraciji cvt 4wd jer ga je poredio sa 2.0 dci u istoj konfiguraciji pa radi sto uporednijeg pregleda.