Ponedeljak, 23.10.2017.

09:22

Nije mit – Toyote su zaista najpouzdanije

Izvor: B92

Nije mit – Toyote su zaista najpouzdanije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

Željko

pre 5 godina

Vozim Yarisa 10 god. Kupljen kao nov u Srbiji. Bez kvarova. Samo da pomenem da sam dobio od Toyote poziv na kućnu adresu da se javim u tačno odredjeno vreme da bi se ta papučica gasa proverila i zamenila. Da li je to uradio bilo koji drugi proizvodjač!? Znamo da su Nemci nešto muvali i prikrivali kod wv. Sami procenite šta sam hteo reći...

Vladimir

pre 6 godina

Vlasnik sam Toyote Yaris 2007 godište. Prvi vlasnik,generalno jako zadovoljan prostorom, potrošnjom i kvalitetom.
Ali...na 110.000 su krenuli kvarovi: prvo druk lager a zatim i ležaj zadnjeg točka. Pre toga apsolutno nikakva ulaganja čitavih deset godina ( osim redovnog servisa).
Zanimaju me iskustava ostalih vozača Yarisa !

Veliki pozdrav iz Kraljeva !

Богдан

pre 6 godina

(Ivan ZG, 23. oktobar 2017 11:42) То што си написао баш и није тачно. Немачки АDAC води статистику о поузданости модела и после 3,5 па чак и 7 година. Јапанци јесу у врху али само Тојотиних пар модела. Оно што је такође јако битно да узмеш у обзир је број пређених километара годишње. Немачки модели прелазе значајно веће километраже него јапански.

meskalin

pre 6 godina

Yaris 2 generacija (2006*) nakon koga je išao facelift sa bumperima u boji karoserije mali 1.3 vvti motor (64kw) trosi tipa 6-6.5L po gradu lagane voznje po otvorenom tipa 5 (80-100km/h).

Tamo do tipa 130-140 je potrošnja razumna a ako ga tjeraš preko počne cugat dosta jer ipak ode na 4200+ /6250max okretaja pa razumljivo.

Auto za grad je savršen jer je mali i preglednost u njemu je odlična i uparkiraš se di hoćeš.

Moj je 11 godina star, promijenio na njemu do sada pk remen, akumulator i pakne prednje :) (ok sad amortizeri su došli na red ali ipak je to 105k km)
Problem kod tih automobila sa malom kubikažom je to šta kad ga počneš stiskat prvo je bučan a drugo počne pit ko sumanut a drugo šta je "visok" pa kod bočnog vetra se osjeti dosta otpor.

mazdix

pre 6 godina

Vozim Mazdu 626 2.0 motor 1990. godište
auto sa pređenih 330.000km i dalje deluje neuništivo.
Kao vino, što stariji to bolji.
Jedina boljka limarija.

Zeljko

pre 6 godina

Prenosim moja iskustva kao dugogodisnji vozac i neko ko je godinama radio sa polovnjacima.Japanska vozila kao i korejska dok su mladja su ok.Kasnije im je elektronika problem kao i potrosnja ulja....itd.A nemacka vozila su malo kvalitetnije odradjena iako su im cene mnogo vise.Ali ne treba komentarisati dokle god nema covek prilike da ih proba ili poseduje.Sve drugo su gluposti.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Vozih u Srbiji Yarisa 2008-o, 998ccm.
Odličan mališa.
Da me nisu slupali totalno i danas bi bio u porodici...
Bar kao drugi auto.

Ivan ZG

pre 6 godina

Toyota Yaris hibrid ne troši 6,5 litara benzina osim pri 130 km/h na autocesti. U gradu troši između 4,5 i 5,5.
Tako da ne može prosjek biti 6,5 litara osim naravno ako to kažu u njemačkom časopisu financiranom od VW koncerna (AutoBlic i ostali) koji "nikada# ne laže.

Dzoni

pre 6 godina

Zavisi mnogo i od vozaca..moj cale kupio novo keca 1997 godine za 5000 DM..znaci onog proizvednog pod sankcijama..evo ga vozi ga i dalje svaki dan 20 godina do sela i nazad..kec do sad presao 450 000 km od toga 99% na plin ..na motoru jedino sto menjane karike ..najeftinije odrzavanje koje moze da se zamisli...ali njemu ne treba nista od tih modernih dzidza bidza

Coki pesnik Dule bolesnik

pre 6 godina

Šta kažu Golfaši?
(Aleks, 23. oktobar 2017 10:29

Pa sta da kazu golfovi nam presli po 1,5 milona , sve to ide svojim tokom i kvarovi su normali i zasto bih se prepirali na primer oko vw motora kada je ceo svet priznao da su vw dizeli najpouzdaniji na svetu i da tu nema mnogo sta de se prica !

фрљави

pre 6 godina

За овог што је био у Јапану и што се возе 80% тојоте. А то је требало да алудира да паметном човеку доста. А јеси ли био можда некада у СФРЈ? Ако ниси, није проблем. Али ево ја ћу ти речи. У тој држави се возило 90% Заставе. Што Југо, Кец, Фића... како зи оно беше рече, паметнођ доста, јел?

Sima dokolenac

pre 6 godina

Vozim Toyotu corolu punih 27 godina.Benzinac 1295 ccm presao 230000 km.Nikada se nije pokvarila i i dan danas nisu promenjene prednje pakne.....pravi avion

Strokavi mozak

pre 6 godina

U tekstu kaze"najpouzdanijih novih modela".Ako i nov model bilo kog proizvodjaca moze da bude nepouzdan onda izem ti auto industriju komplet.

P

pre 6 godina

"Za početak uporedite performanse automobila istog proizvođača sa benzin i dizel motorom slične zapremine i snage. Kada se uverite u gotovo identične performanse (često čak na strani dizelaša), pokušajte i da provozate jedan auto sa dizel motorom. "

Evo ga jos jedan sto poredi turbo dizel i atmo benzinac. Pa bravo majstore. Ako ces posteno onda poredi motor iste zapremine, oba da imaju turbo, dizel i benzinac. Posle mozes lepo da obrises taj svoj komentar, ako vec nisi upucen. Lako je kad mesas babe i zabe..Takodje, problem je sto ne moze u toj varijanti da bude "slicne zapremine i slicne snage" jer ako su slicne zapremine, turbo benzinac ima mnogo vecu snagu, a ako su slicne snage, turbo benzinac ima manju zapreminu.

bu!

pre 6 godina

Ijao,preko 100 hvalospeva Toyoti!U redu,po CRu se ne kvare,a gde su ostali japanski proizvođači u koje se kunu srpski kupci?Kako to da je jedan Audi ispred svih Hondi,Mazdi???
p.s. Najjači mi je onaj lik koji vozi Hondu i piše o japanskoj časti,aman čoveče pa ne prave taj tvoj auto samuraji nego neki navijač Milvola npr :)

kik

pre 6 godina

nemacki brendovi su u americi provaljeni odavno... dakle to je cist statusni simbol... ne kazem da su automobili losi ali za novac dat svabama dobijes sjajnog japanca i ostane ti kusura puna torba...

Siki

pre 6 godina

@(Milosav, 23. oktobar 2017 11:07)
Uvek me fascinira srpska zavist i kiselo grozdje. Vec 15 godina imam auto plac, oprobao sam sve premijum automobile, od nemackih do japanskih i slazem se, japanci su vrlo pouzdani ali to je bukvalno sve sto oni nude. Oni se slepo drze atmosferaca jer to garantuje pouzdanost i sto bi se reklo, igraju na sigurnu kartu. A ove sto pljuju po BMW i Mercedesu necu ni da komentarisem. BMW nece kupiti baba ili covek koji je flegma, nego neko ko uziva u sportskoj voznji a njih je u manjini u odnosu na ove prve, zato su japanci i najprodavaniji. Mogu pare da stavim, da neko vozi Avensisa kako se obicno voze BMW i Merc, taj bi vise puta otisao na servis nego vlasnik nemackih premijuma.

hm

pre 6 godina

@Bane
BMW 2.0 dizel je u Toyoti od nedavno. Ranije je to bio Toyotin D4D motor.
Toyota ne želi više da ulaže u razvoj dizel motora i da sa njima juri euro 6, pa do ko zna koje euro norme, već ulažu u razvoj hibrida (gde su broj 1), plug-in i e-tehnologije.

japaner

pre 6 godina

1.33 na kratkom Aurisu pije vise nego 1.6 na Koroli. Radije bi uzeo stari model Korole makar, sem ako Yaris treba.

Idi u Austriju da vidis sta voze, tamo imas japanere od pamtiveka i masovno ih voze.

ja

pre 6 godina

@Totalista : Kia Ceed 1.6 motor je od Tojote. Tu je i bit da se KIA toliko i razvila, uz dizajn i motor od Kaizen LaToje... Kaizen znači napredak na japanskom, znam jer primam tu reviju kao vlasnik LaToje.


I mogu da potvrdim to o Nemačkoj. Tamo ima više KIA i Hjundaja i polako če Nemci da izvise. Inače prodaja (pred)prošle godine Toyote u Nemačkoj je bila 2%, što je malo, ali ovo sa dizelima im se okrenulo. Sada tamo i moji izbacuju dizele, ide na prodaju i gotovo.

Jedan je pitao zašto uzimaju BMW dizele. U Japanu se dizeli ne voze, i pametno su uradili i išli u veči razvoj e-auta i hibrida. Jer dizel je propao i razvoj u to je bacanje para, Toyota je to znala več davno, prvi hibridi od 1997-1998, tamo negde. Tada smo se čudili, danas se čude dizelaši. Meni je samo žao, da če sav otpad da pokupi Srbija, Rumunija i Bugarska - smetište EUja. Kad se vozim autoputem, vidim uvek Rumune i Bugare šta voze na kamnioma dole, žali nas Bože.

Zuba

pre 6 godina

(Ivan ZG, 24. oktobar 2017 09:48)

Ivane hvala ti na odgovoru. Ja sam bio ubedjen da je taj 1.33 motor u 2. generaciji Yarisa a sad videh u oglasima da je ipak 1.3. Kupio bih ja te stare 4-5 godina ali nemam para eventualno Yarisa 2. Nisam agresivan vozac meni kola trebaju najvise za grad ali kao sto napisah eventualno 1-2 put na duze. Ne bih kupovao dizelase.

Misa

pre 6 godina

"Zena vozi Yaris Hybrid koji je upravo napunio 4 godine i na satu ima oko 55000 kilometara. Sipaj i vozi,"

Taj hybrid trosi dosta.Bio je i na supertestu Auto Bilda na 100 kkm.Prosek bio oko 6,5 l/100km.Previse.

markoni

pre 6 godina

@Totalista
Skroz je u redu kad nešto mrziš,to je lični izbor.Samo kad je već tako,to neznači da lupetaš i pričaš gluposti.U kojoj to Nemačkoj se više voze azijati od Nemaca i to ne samo u Nemačkoj nego bilo kojoj krštenoj Evropskoj zemlji ?

Misa

pre 6 godina

Martin Luter, 23. oktobar 2017 15:52

I meni avensis 2,0 trosi isto toliko ulja.I po litar na hiljadu km.Mislio sam najpre da je kvar.Ali to tako posle ispalo da je normalno.

djosa

pre 6 godina

Toyota je zaista kvalitetan auto. Nije stekano na leguri (jeste, verovali vi ili ne u tome je glavna stvar. Legura motora tj glavnih delova motora i ostalih esencijalnih delova jednog auta).
Ono sto se izgledamalo zna u Srbiji je da je i Daihatsu izuzetno elastican i kvalitetan auto. Japanski je. Iz Osake. Jedan od najstarijih japanskih brendova. (Fali mu marketinga..i fensijane ..dizajna). Toyota ih je kupila prosle godine. A Toyota ne investira u lose brendove, niti fabrike, niti tehnologije.
I na kraju: Honda. Honda je sto se mene tice No1 auto. Japanski brend. Osnivac fabrike Soičiro Honda stoji svojim imenom iza svog prozvoda. Dovoljno je samo to da se zna. (Za one koji i dalje ne kapiraju neka izguglaju pojmove čast i Japan.)
...moram i Suzuki da pomenem. :) Suzuki ima dodira sa FIATom..cak su zajedno imali i par "projekata".. i nije nesto popularan u Japanu :D
bas se pitam zasto.
Moj je zakljucak da pri odabiru vozila ne treba se nositi previse dizajnom, i trendom. Nego kvalitetom. Dakle: japansko vozilo. (po mogucstvu proizvedeno na ostrvu. Japanskom. :) imam iskustva. Znam sta pricam.)

Totalista

pre 6 godina

Zena vozi Yaris Hybrid koji je upravo napunio 4 godine i na satu ima oko 55000 kilometara. Sipaj i vozi, servis vidi jedino na redovitom godisnjem servisu za promene ulja i filtara. Ja vozim Kiu Optimu staru malo jace od godine dana. Napravio 35 000km i takodje osim redovitog servisa na 30 000km servis nije vidio (ali u redu novi je auto!) Prije toga sam vozio Kiu Ceed punih 7 godina, samo toci i vozi i redovito servis radi, i nema da stane.

Zivimo u Nemackoj, a ne pada nam na kraj pameti da kupujemo precenjena nemacka vozila koja su puno cesce u servisima. Kolega s posla vozi novi Audi A6 (novi kupio prosle godine) i vec je dva puta odslepovan zbog problema s elektronikom.

Nemci koji nisu zadrti radije biraju koreance i japance, retko koji ce uzeti nemca u danasnjem vreme. Normalno, ima ih puno za koje ne postoji nista osim VW, Mercedesa, Audija i BMW, ali najmanje 50% tih vozila na nemackim cestama otpada na turke i auslendere kojima je to stvar prestiza jer zive jos uvek 30 godina u proslosti kada su ta vozila bila pojam kvaliteta. Danas ta vozila apsolutno nicim ne odskacu, osim cenom!

Ivan ZG

pre 6 godina

Evo da odgovorim čovjeku koji je pitao za polovnog Yarisa i izbor motora.
Yaris 1. generacije ne treba jači motor od početnog jer je jako malen i lagan. Osim toga je taj motor sa 4 cilindra (za razliku od kasnijih 1.0 sa 3 cilindra iz Daihatsua) vrlo elstičan i lijepo se vozi. U drugoj generaciji i trećoj se ugrađivao 1.3 motor koji ide odlično, ali na žalost i popije do 10 litar u gradu ako se agresivnije vozi. Oni manje agresivni potrošit će 8. Dizel 1.4 sa 90 KS je odličan izbor i ide normalno do 350.000 km, ali je i skuplji. Troši 5-6 litara u gradu i 4-6 van grada.
Motor 1,33 litre je odličan i mali potrošač. Sa 100 KS auto leti po cesti, a rijetko troši više od 7 čak i po gradu.
On se ugrađuje od prije 4-5 godina i bio bi moja preporuka.
Prvi Yaris je manji od ovih ostalih, a oni su za normalan prijevoz 4 ljudi do 185cm visine i na dulje relacije. Zvučna izolacija je dosta slabašna na prve dvije generacije, a poslije je bitno bolja, ali za po gradu to ionako nema veze. Mjenjač je tako napravljen da su auti izuzetno startni po gradu i lako ih je voziti. Vrlo su okretni.

Z

pre 6 godina

ruzna pa ruzna...!? alo bre, jeste li videli vi u zivotu neki drugi tojotin model osim priusa!? lend cruzer, hajlender, forraner... to ruzni modeli!? pa pogledajte modele za americko trziste, pamet da ti stane. a leksus!? pa ima li osobe u srbiji kome glava nece poleteti za novim leksusom!? koji je to merc, audi, bmw... lepsi od leksusa is 300h f sport u meklaren plavoj boji!? a o kvalitetu ne treba trositi reci.
(tony, 23. oktobar 2017 20:20)

Odvratno izgledaju modeli za americko trziste.Ima jos gomila modela pored priusa koji su ruzni.Lexsus Is 300h F Sport,pa svaki Audi,Bmw i Mercedes je lepsi od njega.

canadien

pre 6 godina

Vozio sam Camry sa benzinskim motorom od 2.5litra, ovde samo mali broj nemackih automobila ide na dizel, hibridi i vizila na struju su brojnija od dizalasa i to vise puta. Da se vratim na toyotu, neverovatno pouzdan i izdrzljiv automobil, za 5 god samo promena ulja i filtera, bilo mi pomalo zao kad sam je prodao.

achitwn

pre 6 godina

da li su ti kupci operisani od estetike ili ih baš briga za izgled, gledaju samo kvalitet?
(PG, 23. oktobar 2017 11:53)
Verovao ili ne vecina ljudi u svetu ne haje za izgledom vozila. njima je to neptrebni trosak. zato se recimo milenijals sele u gradove i odmah prodaju vozila. moj sin se resio jette i kad mu treba prevoz uzme zip car ili lyft

Vanzemaljac

pre 6 godina

Vozim Tojotu Celicu vec 7 godina. Kupio je sa 64,000km. Sada ima 200,000km. Prvi kvar na 195,000km: procurela gumica na klipu zadnje kocnice. Moj sledeci auto ce opet biti Tojota.

tony

pre 6 godina

ruzna pa ruzna...!? alo bre, jeste li videli vi u zivotu neki drugi tojotin model osim priusa!? lend cruzer, hajlender, forraner... to ruzni modeli!? pa pogledajte modele za americko trziste, pamet da ti stane. a leksus!? pa ima li osobe u srbiji kome glava nece poleteti za novim leksusom!? koji je to merc, audi, bmw... lepsi od leksusa is 300h f sport u meklaren plavoj boji!? a o kvalitetu ne treba trositi reci.

Bane

pre 6 godina

Jooooj....pa kada se vec kunete u Tojote ne spominjite koliko ste presli sa d4d bez kvara....to je BMW-ov motor. A atmosverski benzinci se inace jako retko kvare bilo kog proizvodjaca jer imaju ukupno 5 pokretnih delova pa ni Tojota nije izuzetak. Benzinski atmosverski motor samo ako ima neku fabricki urodjenu konstrikcionu manu moze da pravi problem. Japanci prave dobre benzince koji traju....mada i medju drugim proizvodjacima se moze naci neki benzinski biser koji prelazi pola miliona bez greske. Tojote proizvedene u Japanu imaju kvalitet, Tojote koje se sklapaju u Turskoj nemaju. Ja licno bih RAV 4 2.0 benzin 4x4 vozio cak i pre bilo kakve lepse konkurencije jer mi je bas dobar, ali je i dosta skup u odnosu na konkurenciju.

Brenki

pre 6 godina

Jedan od primera dugovečnosti i kvaliteta Tojote je upravo Korola, ali neke starije generacije. Prodavale su se ovde 89,90,91. godine, najviše u sivoj, beloj i crvenoj boji. Ko ne zna, neka malo zagleda, primetiće da ih i danas ima po ulicama. I to, u prilično dobrom stanju, mnoge su ostajale kod originalnih vlasnika, jer niko nije hteo da ih proda, pa su čuvane i održavane, a stare su skoro 30 godina. 1,3 motori sa 12 ventila, pojam tihog i mirnog rada. Limarijski isto dobre, trule samo ako su lupane i krpljene, pravljene su da traju. U isto vreme, bila je i Mazda 323 i 323f, takodje kvalitetna kola.

SRBIN

pre 6 godina

Sta je sa zaglavljivanjem gasa na Toyotama zbog kojeg je poginula nekolicina ljudi? Sta je za milion i nesto Toyota povucenih zbog greske sa Airbagovima? Sta je sa Cobe steel koji je distribuirao Toyoti i Nisanu celik koji nije prosao sve testove? Jel to pouzdanost?
(Iskander, 23. oktobar 2017 11:27)

Citao si samo optuzbe,,a ne rezultate, ne labratorijske i strucne analize i dokaze.Ocigledno da si jednostran i da te ne zanimaju odgovori,,a mnogo toga se nije ni desilo, ali je napravljena panika i pokusali su da ruse tudji imidz, uspeh, ime, kvalitet. Papucica za gas nije ni bila pokvarena, sto se airbaga tice, znam da je Takata dobila od nekog Meksickog proizvodjaca koji sunu sebi imali metalne delove i bili su uzrok nekih stradanja, mada jos nije sve dovedeno do kraja sa ispitivanjem..Razmisli samo ko je tuzakao Toyotu,,kad, j zasto. Ameri jer je njihova auto industrija u jako losem stanju, e onda paljba na najbolje, a to je Toyota. Mnogo toga je izmisljeno i nista ne uzimam zdravo za gotovo..

Santa Cruz, CA

pre 6 godina

Imam Prius V s opremom 5 već 2,5 godine. Srbin u meni (onaj sto uvek kenja na nove stvari) misli da je auto bezveze. A ne pomaže situacija da sam pre Priusa vozio BMW 3. Za 2.5 god imao sam samo jedan servis i to kada sam rešio da kupim nove dve gume, pa sam tek tako narucio proveru geometrije. Stabilan u krivinama, i dosta solidno ubrzanje, pogotovo s oba motora ukljucena (ima dugme zove se Power mode:) ) pun je opreme i sav je techno, koza, klima, zadnja klupa se toliko zabaci da ko se tamo vozi odmara fenomenalno. Gepek ogroman. Potrošnja od 4 do 7.
BMW je bar dublo bio skuplji, servisi su bili uračunati ali znam cenovnik i to je oko 2 do 3 puta više nego toyota.
Ne znam da li će srpski ego u meni da proradi i da menjam priusa ali do sada sam prezadovoljan.

Bane.

pre 6 godina

To je samo jedna strana medalje. Druga je što su skupi delovi i verovatno održavanje i skup u startu. Da nije tako verovatno bi videli više Toyota nego Fiata. Sve se slažem jedino što je skupo...

niki

pre 6 godina

ma sve je to isto s... drugo pakovanje, kada vodis racuna o svom autu i redovno ga servisiras nemas nikada nikakav problem pogotovo kada kupis novo vozilo koje ti prvi koristis, za polovnjake necu komentarisati, krsevi od po 400k kilometara na satu se spustaju na 150 i prodaju tako, nije merodavno kod nas to komentarisati.. ko je vozio firmina uredno servisirana vozila zna o cemu govorim, evo na primer ja vozim firminu opel ( za koga vazi sve najgore) corsu vec 6 godina, uzeta cak polovna, godinu dana stara, ja presao oko 70k kilometara sa njom ma ni da secne, zatrza, nekada me nervira sto se nikada nista ne pokvari, deluje nemoguce ali zato na svakih 10 k ide servis, redovna kontrola stanja i problema nema!!

sn

pre 6 godina

po obicaju,Srbi pricaju o loncima a serpe su na dnevnom redu.Rec je o pouzdanosti a ne o dizajnu.Uglavnom svi promasise temu,dobise keceve...Sve ponavljac do ponavljaca,stari, dobri srpski prosek...

Mazda 6 Driver

pre 6 godina

Mene ova lista ne cudi, pa to je vec zadnjih 20-30 godina tako. Cudi me samo da medju prvih deset nema ni jedne Mazde ili Honde. Mazde i Honde su ako nista drugo bar toliko kao i Toyota pouzdane.

dragan

pre 6 godina

Jao vise i ruzan auto, nije ruzan, bas je mocna svaka nova toyota, ja stvarno ne znam sta ljudi vide u wv u audiju u bmwu, to su po meni bas ruzna auta, lepsi su francuzi nemerljivo, samo sto svi imaju boljke, toyota zakon za sve

Komar

pre 6 godina

Toyota je majke, sve ostalo su macehe :)
Salu na stranu - kao nekadasnji vlasnike Toyota Highlander-a V6 2003 godina i sadasnji vlasnik Toyota Highlander V6 2015 godina mogu iz prve ruke da kazem da su ti automobili veoma pouzdani. Sa prvom sam presao 246000km bez ijednog jedinog problema - redovno menjanje ulja na svakih 5000km (iako fabrika preporucuje na 8000km), filter(a) i to je sve.
Sa sadasnjom 2015 godinom gazim vec 48000km takodje (da kucnem u drvo) bez problema. Kupis Toyotu, samo opusteno i bez brige dosipaj gorivo i vozi.
Toyote, kao polovne, veoma dobro drze cenu tako da se mogu polovne prodati po visoj ceni nego ostali automobili.
Auto je funkcionalan, a nije ni ruzan - vrstu automobila biram iskrljicivo po licnom potrebama, funkcionalnosti i kvalitetu izrade. Svi koji auto biraju po estetskom izgledu generalno imaju tehnickih problema sa istim.

SRBIN

pre 6 godina

Upravo tako, 
ali meni ipak smeta kad kazu da su ruzni.. 
npr Toyota CHR izgleda kao ZVER!!!!, pa se nekome ne svidjaju te ostre I direktne linije..., ali auto nikako nije ruzan.
(marko, 23. oktobar 2017 14:43)



RUZNA TOYOTA??? Nije ruzna, ali je samo neobicna...MIRAI,,PRIUS,,YARIS,,AYGO,,nikako nisu ruzni,,samo su kao sa druge planete..NEOBICNI, ali i najkvalitetniji....Ipak,,JAPANAC JE ZAKON.

Molder

pre 6 godina

Vidim, masa komentatora(sto placenih,sto onih sa potrebom da opravdaju svoj los izbor),kad nemaju sta da istaknu u prilog vozila,posto su Tojote u svemu losije od bilo kog evropskog vozila(smesni motori,uzasne vozne osobine,preskupi delovi i servisi da ne nabrajam vise),uhvatili se za cuvenu "pouzdanost"?!Najeftiniji auto nov uz duzno postovanje- Dacia prelazi bez problema pola milona km,samo ako se odrzava kako treba,to danas moze svako...Ako ste zbog toga pukli pare za Tojotu(jer nists drugo nema kao kvalitet),pa nek vam je sa srecom...

Djura

pre 6 godina

Cudi me da na ovoj listi nije Honda. Jedino Honda u severnoj Americi nije imala velike opozive ili incidente, kao Tojota sa kvacilom... Prema Kelly Blue Book, Hondinim vozilima najmanje opada vrednost vremenom, a neki Hondini modeli su i skuplji od Tojotinih u istoj klasi.

Paul Banyan

pre 6 godina

I onda pocnu u nove modele od 2015 godine ubacuju celu paletu BMWovih dizel motora, a zasto zato sto ne mogu to nesto sto im je potrebno da postignu jedini je BMW ispunio njihove zahteve otud i njihova saradnja u sportskom segmentu, a neverne Tome neka zapale u najblizi Toyotin salon i neka se raspitaju ....

bwana

pre 6 godina

Consumer reports se zasniva na podacima koji se dobijaju od potrosaca i daleko su od apsolutno relevantnih. Na sajtu consumerreports.org pored "10 most reliable cars" je i artikal "10 least reliable cars" a na spisku su izmedju ostalih: Mercedes GLC, Jaguar F Pace, Volvo XC 90 i Tesla Model X. Ne zna se koji je nekvalitetniji )))

timer

pre 6 godina

Nisu mi jasni ovi pritiskaci platike, zale se da je u Renou meka plastika, kazu savija se pod pritiskom, u zale se da je u Tojoti tvrda plastika, polomise palceve, pa ko ce njima ugoditi?

Zuba

pre 6 godina

Razmisljam se da kupim Toyota Yaris ali polovnog jer nemam para za novog. Voznja bi bila gradska sem mozda dva puta godisnje kada bih vozio duze relacije do R. Srpske i do eventualno Grcke na more. Da li vredi kupovati polovne 10 godina stare i na sta obratiti paznju? Svi predlazu onog 1.3 benzinca a ne 1.0 mada poznanik ima Toyotu Yaris 1. generacije to 1.0 i sam kaze da ga vozi na autoputu preko 100 Km na sat. Doduse kupio ga polovnog kad je presao 50000 km. Da napomenem da nemam porodicu da sam samac 47 g.
Hvala unapred.

Superaleks

pre 6 godina

Ovde u Skandinaviji Toyotu voze u 90% slucajeva starije osobe i zenska populacija.
To je grupa vozaca koja voze mirno i sporo tako da takvi automobioli ne trpe vece napore pa samim tim ni vece kvarove!
Ovo je zvanicna informacija koju sam nasao na internetu.
Ako vidis da neki auto usporava saobracaj, odmah znas da vozi baba ili deda, a marku auta ne moras uopste ni da gledas...zna se da je Toyota.

eto tako

pre 6 godina

O kakvom tapkanju u mjesto pricate kad su sad izbacili hybride koji su vrhunski napravljeni. Rav4 benzinac/hybrid 2.5 motor trosi 7 litara. Da ponovim, pricamo o 2.5 motoru i 197konjskih snaga

zoki sm

pre 6 godina

Ma svaka čast na kvalitetu ali su gadne da se ispovraćaš ....doduše kome to nije bitno ...eto auta za njih. Mada opet mi nije jasno kako možeš da kupiš ružnu stvar, daš pare za nešto pa skoro odvratno ?!

Martin Luter

pre 6 godina

Imam Rav4 dizel, 151 KS, life verziju i mogu da se pohvlaim pouzadnoscu. Ono sto je cudno i pre 10 godina se digla prasina je iznenadjujuca potrosnja ulja na 2-3000 km. Kad mi se prvi put to dogodilo mislio sam da je motor pokvaren ali ispostavilo se da u prirucniku lepo pise da cak na 1000 km trosi 1L ulja. Jedan serviser nije imao pojma a druge je potvrdio. Inace, nedostatak rezervnog tocka je po meni slaba strana na srpskim putevima jer postoje rupe koje jednostavno mogu da vam pocepaju gumu i njeno punjenje smesom nema smisla. Zato kad dolazim u Srbiju nosim tocak sa zimskom gumom :). Dizajn je dobar, nije ruzan mozda jos uvek konzervativniji ali novi modeli su sve bolji. Mozda je malo lenji pri startovanju ali nije trkacko vozilo vec SUV.

American

pre 6 godina

Ja sam radio dosta godina kao mehaničar ovde u Americi i sigurno vam mogu ovo potvrditi. Lexus i Toyota su broj jedan po kvalitetu! Evropski i Američki auti nemaju šta da traže pored njih. O tome govori i cena polovnih auta, tu Lexus je polovan duplo skuplji od Mercedesa, Audia i BMW - a. Pogotovo su ovde problematic na VW I Audi vozila zato što im se pale check engine light i ne možeš da prođeš smog test da uradiš registraciju. Ko nije vozio Lexus-a ne može da razume o čemu se radi.

hm

pre 6 godina

@Dragan Norveska

Ta oračka fora vam je postala stvarno otrcana!

Shvatite da postoje ljudi koji vole da voze dizelaše sa coommon rail motorima i u najmanju ruku nije korektno da ih vređate.
Za početak uporedite performanse automobila istog proizvođača sa benzin i dizel motorom slične zapremine i snage. Kada se uverite u gotovo identične performanse (često čak na strani dizelaša), pokušajte i da provozate jedan auto sa dizel motorom. To što će vam pružiti užitak u vožnji nekom magistralom je njegov obrtni momenat, ali to nije toliko bitno. Bitno je da dobro ide...

planina

pre 6 godina

Kad sam dosao u Canadu, nisam imao para I kupim Toyotu Tercel, preso sa tiom malim autom presao sam preko 500 000 kilometer I sa to vijeme promijenio samo neku pumpu za vodu, tako nesto.... nazalost imao sam sudar sa tim autom ...
Kupim poslije toga E320 Mercedes, jos ga vozim, visim kod automehanicara,...
SLEDECI AUTO TOYOTA

Aca

pre 6 godina

Kupite toyotu i imate gratis svake godine letovanje. Svi se pitaju kako. Toyota ce vas postedeti skupih kvarova i novac koji ustedite iskoristite za odlazak na more.

Ninko

pre 6 godina

Dva moja iskustva.

Imao sam najpre verso 1,8.Kupio ga novog.Trosio ulje dosta.Reklamirao im to nekoliko puta.Odbili me svaki put.Posle isteka garancije me zvali i menjali mi polumotor u MAG-u.Sa jedne strane su ispali na kraju korektni, ali sa druge prethodno i nisu u duzem periodu.Ludeo sam od tog problema.

Pre dve godine za vreme sajma uzeo sam nov verso 1,6 dizel. Vukao u voznji u levo cim ga kupih. Nekada ne mozes da ga zadrzis pri kocenju. Reklamirao. Ovi nasi nisu znali gde je problem ni da oprave i rekli "da cekam da dodju majstori iz servisa iz Slovenije". I dosli - u oktobru. Pola godine sam cekao.Muka mi bila.

Ako zanemarim sve prednje,kola su im sasvim u redu.Meni odgovaraju.

Automan

pre 6 godina

Alfa romeo 33, stalno me zezao karburator, wv polo-pregrijao se i poceo trositi vodu, reno 19- isao dobro i onda se isto pregrijao, astra-hm,da, astra... I onda kupio jarisa, autic ko iz bajke, ima dosta mjesta, ne kvari se, malo trosi, zgodan za grad. Porodica se povecala i kupimo verso. 2011 god, d4d, i nista. 6 godina bez kvara, a bas ga gonim. Jedino sto mu redovno mijenjam ulje i filtere. Ljudi se zale da nema izgled ali sta vam to znaci ako vam auto odluci crknuti u nekoj nedodjiji?

Sato

pre 6 godina

Toyota je u Evropi pala sa kvalitetom. Toyote proizvedene u EU nemaju taj kvalitet kao ove iz Japana (Prius, RAV4). Motori Toyote jesu zastareli. Dizelaše kupuju od BMW-a, one koji idu u Mini.Servisna mreža TOyote u Srbiji je mnogo loša, to znaju svi koji imaju Toyote. Kvalitet plastike je odavno loš, tako da Toyota ako ovako nastavi nema neku budućnost.

Dragan Norveska

pre 6 godina

Evo gazim 45 godinu vozio sam svasta ali toyotu sam vozio jedno 15 godina poslovno po 30-40 hiljada godisnje sto pick-up sto ostale modele pouzdana ko atomski casovnik. Njihovi benzinski moroti nisu nisu fensi ali se ne kvare za nepoverovati. Inace sto se tice dizela zna se na sta se ore, na sta se kuva, a na sta se voze KOLA.

N

pre 6 godina

Nova Toyota yaris 1.5 111ks je fenomenalna. Mozda ima manje prostora, ranije je zadnja klupa bila deljiva a sada vise ne, ali svakako sto se pouzdanosti tice je u samom vrhu klase. I dizajn enterijera su poboljsali. U ovom tekstu se to i govori --->> novi automobili. Kod nas je voze automobili u proseku 10godina starosti. Znam pouzdano da u KG imaju sluzbena vozila toyote yaris u jednoj firmi, da ih ne reklamiram sad, presli su 500000km i nikakvih problema nemaju. Sigurno da toyote imaju kvalitet i da ta konstatacija nije slucajna.

Marko

pre 6 godina

O da, do sada najbolja kupovina u životu. Auto samo ide i ide i ide. Majstore ne viđam već tri godine i 60h km. Motor ima lanac pa ulje i filtere menjam sam, toliko sam naučio. Korola 2006., 1.6vvti, kupljena sa pravih 80h km.

marko

pre 6 godina

"...Nemojte da pisete svakojake gluposti i da ispadate smesni. Toyota je najveci proizvodjac automobila jer sigurno to zasluzuje svojim kvalitetom.
Ako mrzite ovog proizvodjaca nemojte upotrebljavati rec da su zastareli bolje govorite da su ruzni, niko vam se nece smejati jer su ukusi razliciti!"
(Verdum, 23. oktobar 2017 12:46)

Upravo tako,
ali meni ipak smeta kad kazu da su ruzni..
npr Toyota CHR izgleda kao ZVER!!!!, pa se nekome ne svidjaju te ostre I direktne linije..., ali auto nikako nije ruzan.

Tojota sanak pusti

pre 6 godina

Na žalost, ni moja sledeća kola neće biti Tojota, večito su 2-3000 skuplje od sličnog Opela, Forda ili Renoa.Opravdano, to ne sporim. A to što su ružne, ni najmanji problem, postoje ljudi koji ne žele da štrče i da se svi okreću za njima zbog kola, potrebno im je nešto što može da pređe 1000 km nedeljno i to je to.

Soldier

pre 6 godina

Познато је да су јапанци безлични.
(фрљави, 23. oktobar 2017 10:32)

Probaj neku od novih Mazdi, voleo bih da cujem tvoje misljenje posle toga.

Ja sam iz VW/Skode presao u Mazdu CX5 i malo je reci da sam odusevljen. Auto definitivno ima "ono nesto" sto ti izmami osmeh kad god sednes u njega, barem kod mene je tako.

dd

pre 6 godina

to nije nista novo...pa japanci vec odavno prave najbolje i najkvalitetnije automobile na svetu,i trenutno im niko kvalitetom ne moze prici.

udaljeni su svetlosnim godinama ispred svih,uvek je bolje kupiti japanski auto nego neki evropski ili americki model.

inace prema izvestaju svih vecih ovlascenih servisapo svetu iz prosle godine,japanci imaju najmanje prijava za kvarove i intervencije.

japanci su profesori autoindustrije,a ostali moraju jos da uce kako napraviti kvalitetan i pouzdan automobil,sa osobinom PERFORMANCE PERR DOLLAR!!!

Slovenac

pre 6 godina

kako li je Audi usao ovde na ovu listu? To je VW kvalitet, sve crkava ko blesavo, na celu sa DSG menjacem, koji je standardan u ovom Q3. Samo je BMW gori od njih...

Verdum

pre 6 godina

Strucnjaci, toyotini “zastareli” motori su daleko od zastarelosti. Takvi vasi komentari govore samo o vasem skromnom znanju. Culi ste da je sada turbina in i u benz motorima pa mislite ako je neko i dalje na starom dobrom atmo motoru zastareo. Toyota i dalje koristi atmo motore jer umeju da ga naprave da bude efikasan kao i turbo, a da je cena njegovog koriscenja daleko ispod cene koriscenja turbo motora (mozda vam i to nije jasno kako turbo motor moze da bude skuplji za voznju, ali to potrazite po netu sami). Toyotini benz motori imaju najvecu toplotnu efikasnost na trzistu i u mogucnosti su da rada na dva princima Otto i Atkinsonvom (predpostavljam da znate o cemu pricam i koje prednosti ovo donosi). To su sve prave revolucije u automobilskom svetu i svrstavaju ih u sam vrh tehnoloske inovativnosti. O hibridnoj tehnologiji i efikasnosti tog sklopa u odnosu na pokusaje ostalih necu ni da pricam (ljudi su 1998 izbacili prvi hibrid-prius, tada nikome nije bio jasan taj potez i sto to rade kada su krenuli dizel motori sa svojom nezadrzivom ekspanzijom). Tako su sada prvi izbacili i automobil na vodonik (tom prilikom su obelodanili svoje patente i ponudili ostatuku industrije da ih koriste ako zele). Jednom prilikom je jeremy clarkson rekao da je toyota mozak auto industrije i da u tom pravcu treba da gledamo ako nas zanima sta ce biti u buducnosti. Nemojte da pisete svakojake gluposti i da ispadate smesni. Toyota je najveci proizvodjac automobila jer sigurno to zasluzuje svojim kvalitetom. Ako mrzite ovog proizvodjaca nemojte upotrebljavati rec da su zastareli bolje govorite da su ruzni, niko vam se nece smejati jer su ukusi razliciti!

ja

pre 6 godina

Ohh Bože, kako se nasmejem na ove što nas mrze. Da i ja imam 1.6 benz Korolu, imam i par drugova koji imaju BMW 5. Jedan je stavio uvo na haubu pošto nije verovao da motor radi ;)))

Potrošnja 6.3-6.5 do max. 6.8 Sedam nikad nisam imo. Inače, taj 1.6 je Tojotin biser i redovno ga usavršavaju. Zaboravite dizele i turbine.

Toyota

pre 6 godina

Imam yarisa 2012. Automatik 1.5.
Zaista kupio sam ga zbog izdrzljivosti i pouzdanosti i ne kajem se ali potpuno mi je nejasno kako neko moze da napravi tako jadan estetski auto. Verujte mi da je kao yugo , tu negde. Pogotovo sto je kao polovnjak verovatno najskuplji u klasi. I da . Trosi preko 10 litara.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ovo je ispitivanje napravljeno u SAD-u, ali bi isti rezultat bio bilo gdje na svijetu.
Onaj tko nije očekivao ovakav rezultat nema ojma o autoindustriji. Da su radili ispitivanje na, recimo, 7 godina starim autima, europskih ne bi bilo ni u prvih 20, a američkih ni u prvih 40.
Jednostavno u pogledu pouzdanosti japancima i koreancima drugi nisu ni do koljena.
Ovdje nije riječ o dizajnu pa ne znam zašto to komentirate. Možete onda i o ubrzanjima, potrošnji, visini plaća u autonidustriji...
Ovdje je riječ o problemima (kvarovima) na i sa autima različitih marki.

Iskander

pre 6 godina

Sta je sa zaglavljivanjem gasa na Toyotama zbog kojeg je poginula nekolicina ljudi? Sta je za milion i nesto Toyota povucenih zbog greske sa Airbagovima? Sta je sa Cobe steel koji je distribuirao Toyoti i Nisanu celik koji nije prosao sve testove? Jel to pouzdanost?

Filorus

pre 6 godina

To je zato što se na američkom tržištu ne prodaju Renoi. Svi koji voze Renoa znaju koji auto je najpouzdaniji. Dokaz za to je Infinity na prvom mestu u SAD, jer to je najveće što se iz Reno-Nisan grupacije prodaje u SAD.

Milosav

pre 6 godina

Samo 1.6 atmo, neću valjda u neki turbaš da sednem, da mi posle stigne račun za turbinu, hvala nisam naivan. Toyota traje, kad imaš love za nju, isplati se. Da je ružna plastika, jeste, da je neudobna, jeste (btw. samo premium brendovi nemaju ružnu plastiku). Kad uračunaš sve troškove, isplati se imati nepoderiv auto. Imaju odličan servis u Srbiji, za razliku od Suzukija...

PG

pre 6 godina

Kvalitet Toyote, mislim da nikad nije bio upitan za razliku od dizajna koji je, blago rečeno, bio ružan. Da mi je neko rekao da ću kupti Toyotu slatko bih se nasmijao jer mi kvalitet bez izgleda (da srce zaigra) ne treba. Ali, nikad ne reci nikad, prije pola godine Toyota ponudi Toyota Yaris Bi-Tone, model 2016, koji je koštao 16.300 eura (zbog spiska opreme na dvije A4 strane) za 12.600 da bi oslobodili mjesto za redizajn Yarisa 2017. Auto je fenomenalan sa odlicnim benz. motorom na lanac i prelijepim izgledom. Taman sam pomislio da su nesto promijenili u svojoj filozofiji dok nisam vidio redizajn mog Yarisa, unistili su ga, tek je sad ružan, jedino ima bolji motor od mog. Jedna stvar mi nikada neće biti jasna a to je da, pošto prodaju najviše automobila na svijetu, da li su ti kupci operisani od estetike ili ih baš briga za izgled, gledaju samo kvalitet?

Baba Vanga

pre 6 godina

za Millan, 23. oktobar 2017 09:51)
Decko ti si pobrkao neke stvati...
ovde se radi o pouzdanosti modela... a lepota je stvar ukusa....i o kakvim ti pricas motorima ovim sto laziraju podatke?? Presao sam sa toyotom Hilux preko 150.000 km i imam jako pozitivno misljenje ,a vozilo se na svim vrstama terena...i po auto putu, lokalnim putevima, makadamu, blatu, snegu.... I uvek bih odabrao nekog japanca nego nemca.... ako zelis luksuz imas lexusa i da uzivas....

maxy

pre 6 godina

Tojota nit' smrdi nit' miriše. Modeli uglavnom bezlični, za razliku od premijum filijale. Što se tiče troškova održavanja i kvaliteta delova tu su negde sa konkurencijom. Kvalitet enterijera je po malo diskutabilan u smislu prefinjenosti i upotrebljenih materijala, ali je u svakom slučaju dugotrajan. Ergonomija malo lošija od evropskih proizvođača. Potrošnja vvti agregata je umerena, nije alav. Naravno, posedujem jarisa i pišem iz iskustva.

pedja

pre 6 godina

Novi jaris, motor atmosferac 1.5 , 111 ks. benzin. To nema niko drugi na svetu. Moze da predje milion. Drugi imaju litarske turbo kome posle 60000 km crkava turbina i nije vise ni za sta.

Jarić T Živadin

pre 6 godina

Bolje i stišnjeni prst nego li rastegnuti lanac,Lambada sonda,DPF plikavac,TILT elektronika poznatih modnih trend setera,koji svake godine imaju puno iznenađenja u svojim servisima.

rog

pre 6 godina

(Millan, 23. oktobar 2017 09:51)

Mozda si seo u avenjsisa, u avensisa nisi. Dzaba ti "napredni" tsi motor kad ne znas dal ces da zavrsis putovanje sa njim. I baci pogled na novi 1.5 motor od toyote pa reci da je zastareo.

Наопак

pre 6 godina

Свака је ружна за медаљу, као да се боје да направе нешто лепо. А унутра рестриктивнија од голфа, што је тешко замисливо. И сад ти то траје сто година, к'о казна божја. Као ружан стари шифоњер који је неуништив, можеш да га селиш сто пута, али ти је увек грозно кад му приђеш да га користиш.

фрљави

pre 6 godina

Салем се са Миланом. Само бих додао да нису најружније. У томе је успела Хонда да их заобиђе и гле чуда, испева чак и да их оставља иза себе са новојим моделима. Штета. Тренутно возим Тојоту Авензис версо. Квачило, претврдо!!! Никада али никада нисам тако нешто осетио :( Да напоменем да сам други власник и да је сервисирана у тојоти до последњег сервиса. На питање да ли је то нормално, добио сам потврдан одговор! Даље, колико је сва дрљава, бучна, неутегнута и сва некако... безлична.... једино звук затварање врата ми се свиђа. Премијум квалитет, заиста. Познато је да су јапанци безлични. Немају ништа што би те барем мало померило. А тенологија, као што рече Милан, је већ 30 година стара. Ово јесу најпоузданији модели, али махом су сви бензинци. А немци су познати да сви користе дизеле.

moron

pre 6 godina

Za nas u Srbiji je zaista od egzistencijalnog značaja "kvalitet" vozila koja se prodaju u USA, pošto se kod nas prodaju vozila koja su često opremom "ogoljena" i/ili "podmotorizovana" i u odnosu na ona koja se nude i u našem najbližem okruženju, a sve to po paprenim cenama.
Eto, u tekstu pominjana Toyota. Npr, aktuelni Auris Black Edition je kod nas skuplji "opremljen" sa zastarelim 1,6 atmosferskim motorom (koji ima emisiju kao da je motor ZIL-a), nego li taj isti auris u Sloveniji sa 1,2 turbo.
Ili, koliko u Sloveniji naplate da predjete sa atmosferskog 1,33 na 1,2 turbo, kod nas vam toliko naplate da sa 1,33 predjete na 1,6.
Verso se takodje nudi kod nas samo sa tim istim potpuno pregaženim 1,6. Tuga.
Ono čemu iskreno skidam kapu, jeste jaris sa novim 1,5 u paketu Chic. Jeste da "košta Boga oca", ali, njega bih voleo imati. Baš mi se dopada i mislim da je to odličan motor za tu klasu.

samo kažem

pre 6 godina

@Milan da si se potrudio malo ozbiljnije da pročitaš tekst shvatio bi da je istraživanje urađeno za američko tržište. Kada se govori o tapkanju u mestu Prius je verovatno najozbiljniji hibridni automobil na tom tržištu.. I da istočnoevropsko tržište i Balkan (Balkan posebno) je prva stvar na koju direktori u Tojoti i Leksusu pomisle ujutru kad ustanu iz kreveta i do ručka razmišljaju šta da urade da tu povećaju prodaju.

Bojan

pre 6 godina

Moje iskustvo je da seu Tojote niže klase prilično loše. Jesu pouzdane, ali veoma klot (skoro ništa od napredne opreme), ispodprosečno zvučno izolovane, sa jeftinom plastikom i sl.
Tojote viših klasa su OK što se tiče kvaliteta... ALI mi se nikako ne dopada dizajn. To je jedino što me stalno odvraća od kupovine ovih automobila - skoro svi su mi ružni. Kad nađem neki koji može da prođe, onda shvatim da ima mnogo lepših u istoj klasi od drugih proizvođača.
Uporedite Tojotu i Mazdu (vizuelno) kod automobila iste klase. Nećete naći ni jednu Tojotu koja je lepša i atraktivnija u tim parovima.

nesss

pre 6 godina

Takodje nije mit da su najruznije i da za razliku od konkurencije tapkaju u mestu sa benzin i dizel motorima poslednjih 30 godina. Dok su drugi bogatili ponudu i usavrsavali motore, oni vec 30 godina vrte 1.6 atmo motor. da ne pricamno kvalitetu plastike unutra, ja kad sam seo u Avensisa i pritisnio palcem nekw delo e enterijera u malo prst nisam polomio od "meke kvalitetne" plastike.
Sad ce da se jave Toyotomani iz Srbije koji nikad u nijednu seli nisu i hvale je u nebesa, a privatno voze Audije, Mazde, Mercedese...itd.

I prodaju najviše automobila na svetu..i uvek su u vrhu po pouzdanosti..i hibridna tehnologija im je 10 god ispred svih..i decenijama su na vrhu ili u vrhu..i motori 1.6 traju neverovatno dugo i ne čuju se i troše vrlo malo za 132 konja..i stalno je unapredjivano varijabilno otvaranje ventila i materijali itd..a i zamenjen je novim 1.2 turbo(neznalico!)...a motori u Lexusu su moderno čudo tehnike, hibridi sa 350 benziskih i gotovo 200 električnih konja su nešto što ti i ne možeš da zamisliš..zato se na bogatim tržištima tako dobro prodaju..a ti si pametan a drugi ljudi su glupi...

Trabant

pre 6 godina

Ovo istrazivanje o kvalitetu auta nije korisno za Srbiju.
Kod nas je merodavno ispitivanje pouzdanosti auta od 10-30godina starosti! Jer takva vozila inace ogromna vecina poseduje!

igop

pre 6 godina

Dzaba kad su sve ruznije i ruznije.... Meni licno je izgled i spolja i iznutra veoma vazan i ne smeta mi ako jednom godisnje vise moram da posetim servis a pri tome cele godine uzivam u automobilu. Zato vozim francuza. Posto ce me odmah napasti ljubitelji VW i japanaca, ja razumem i ljude koji drugacije razmisljaju. To je pomalo i zivotni stav, i nema veza samo sa automobilima. "Sigurica+ne talasaj" ili stalna zelja za novim i nepoznatim... ;-)

Millan

pre 6 godina

Takodje nije mit da su najruznije i da za razliku od konkurencije tapkaju u mestu sa benzin i dizel motorima poslednjih 30 godina. Dok su drugi bogatili ponudu i usavrsavali motore, oni vec 30 godina vrte 1.6 atmo motor. da ne pricamno kvalitetu plastike unutra, ja kad sam seo u Avensisa i pritisnio palcem nekw delo e enterijera u malo prst nisam polomio od "meke kvalitetne" plastike.
Sad ce da se jave Toyotomani iz Srbije koji nikad u nijednu seli nisu i hvale je u nebesa, a privatno voze Audije, Mazde, Mercedese...itd.

nesss

pre 6 godina

Takodje nije mit da su najruznije i da za razliku od konkurencije tapkaju u mestu sa benzin i dizel motorima poslednjih 30 godina. Dok su drugi bogatili ponudu i usavrsavali motore, oni vec 30 godina vrte 1.6 atmo motor. da ne pricamno kvalitetu plastike unutra, ja kad sam seo u Avensisa i pritisnio palcem nekw delo e enterijera u malo prst nisam polomio od "meke kvalitetne" plastike.
Sad ce da se jave Toyotomani iz Srbije koji nikad u nijednu seli nisu i hvale je u nebesa, a privatno voze Audije, Mazde, Mercedese...itd.

I prodaju najviše automobila na svetu..i uvek su u vrhu po pouzdanosti..i hibridna tehnologija im je 10 god ispred svih..i decenijama su na vrhu ili u vrhu..i motori 1.6 traju neverovatno dugo i ne čuju se i troše vrlo malo za 132 konja..i stalno je unapredjivano varijabilno otvaranje ventila i materijali itd..a i zamenjen je novim 1.2 turbo(neznalico!)...a motori u Lexusu su moderno čudo tehnike, hibridi sa 350 benziskih i gotovo 200 električnih konja su nešto što ti i ne možeš da zamisliš..zato se na bogatim tržištima tako dobro prodaju..a ti si pametan a drugi ljudi su glupi...

Trabant

pre 6 godina

Ovo istrazivanje o kvalitetu auta nije korisno za Srbiju.
Kod nas je merodavno ispitivanje pouzdanosti auta od 10-30godina starosti! Jer takva vozila inace ogromna vecina poseduje!

samo kažem

pre 6 godina

@Milan da si se potrudio malo ozbiljnije da pročitaš tekst shvatio bi da je istraživanje urađeno za američko tržište. Kada se govori o tapkanju u mestu Prius je verovatno najozbiljniji hibridni automobil na tom tržištu.. I da istočnoevropsko tržište i Balkan (Balkan posebno) je prva stvar na koju direktori u Tojoti i Leksusu pomisle ujutru kad ustanu iz kreveta i do ručka razmišljaju šta da urade da tu povećaju prodaju.

Verdum

pre 6 godina

Strucnjaci, toyotini “zastareli” motori su daleko od zastarelosti. Takvi vasi komentari govore samo o vasem skromnom znanju. Culi ste da je sada turbina in i u benz motorima pa mislite ako je neko i dalje na starom dobrom atmo motoru zastareo. Toyota i dalje koristi atmo motore jer umeju da ga naprave da bude efikasan kao i turbo, a da je cena njegovog koriscenja daleko ispod cene koriscenja turbo motora (mozda vam i to nije jasno kako turbo motor moze da bude skuplji za voznju, ali to potrazite po netu sami). Toyotini benz motori imaju najvecu toplotnu efikasnost na trzistu i u mogucnosti su da rada na dva princima Otto i Atkinsonvom (predpostavljam da znate o cemu pricam i koje prednosti ovo donosi). To su sve prave revolucije u automobilskom svetu i svrstavaju ih u sam vrh tehnoloske inovativnosti. O hibridnoj tehnologiji i efikasnosti tog sklopa u odnosu na pokusaje ostalih necu ni da pricam (ljudi su 1998 izbacili prvi hibrid-prius, tada nikome nije bio jasan taj potez i sto to rade kada su krenuli dizel motori sa svojom nezadrzivom ekspanzijom). Tako su sada prvi izbacili i automobil na vodonik (tom prilikom su obelodanili svoje patente i ponudili ostatuku industrije da ih koriste ako zele). Jednom prilikom je jeremy clarkson rekao da je toyota mozak auto industrije i da u tom pravcu treba da gledamo ako nas zanima sta ce biti u buducnosti. Nemojte da pisete svakojake gluposti i da ispadate smesni. Toyota je najveci proizvodjac automobila jer sigurno to zasluzuje svojim kvalitetom. Ako mrzite ovog proizvodjaca nemojte upotrebljavati rec da su zastareli bolje govorite da su ruzni, niko vam se nece smejati jer su ukusi razliciti!

Soldier

pre 6 godina

Познато је да су јапанци безлични.
(фрљави, 23. oktobar 2017 10:32)

Probaj neku od novih Mazdi, voleo bih da cujem tvoje misljenje posle toga.

Ja sam iz VW/Skode presao u Mazdu CX5 i malo je reci da sam odusevljen. Auto definitivno ima "ono nesto" sto ti izmami osmeh kad god sednes u njega, barem kod mene je tako.

Jarić T Živadin

pre 6 godina

Bolje i stišnjeni prst nego li rastegnuti lanac,Lambada sonda,DPF plikavac,TILT elektronika poznatih modnih trend setera,koji svake godine imaju puno iznenađenja u svojim servisima.

ja

pre 6 godina

Ohh Bože, kako se nasmejem na ove što nas mrze. Da i ja imam 1.6 benz Korolu, imam i par drugova koji imaju BMW 5. Jedan je stavio uvo na haubu pošto nije verovao da motor radi ;)))

Potrošnja 6.3-6.5 do max. 6.8 Sedam nikad nisam imo. Inače, taj 1.6 je Tojotin biser i redovno ga usavršavaju. Zaboravite dizele i turbine.

Baba Vanga

pre 6 godina

za Millan, 23. oktobar 2017 09:51)
Decko ti si pobrkao neke stvati...
ovde se radi o pouzdanosti modela... a lepota je stvar ukusa....i o kakvim ti pricas motorima ovim sto laziraju podatke?? Presao sam sa toyotom Hilux preko 150.000 km i imam jako pozitivno misljenje ,a vozilo se na svim vrstama terena...i po auto putu, lokalnim putevima, makadamu, blatu, snegu.... I uvek bih odabrao nekog japanca nego nemca.... ako zelis luksuz imas lexusa i da uzivas....

Automan

pre 6 godina

Alfa romeo 33, stalno me zezao karburator, wv polo-pregrijao se i poceo trositi vodu, reno 19- isao dobro i onda se isto pregrijao, astra-hm,da, astra... I onda kupio jarisa, autic ko iz bajke, ima dosta mjesta, ne kvari se, malo trosi, zgodan za grad. Porodica se povecala i kupimo verso. 2011 god, d4d, i nista. 6 godina bez kvara, a bas ga gonim. Jedino sto mu redovno mijenjam ulje i filtere. Ljudi se zale da nema izgled ali sta vam to znaci ako vam auto odluci crknuti u nekoj nedodjiji?

Ivan ZG

pre 6 godina

Ovo je ispitivanje napravljeno u SAD-u, ali bi isti rezultat bio bilo gdje na svijetu.
Onaj tko nije očekivao ovakav rezultat nema ojma o autoindustriji. Da su radili ispitivanje na, recimo, 7 godina starim autima, europskih ne bi bilo ni u prvih 20, a američkih ni u prvih 40.
Jednostavno u pogledu pouzdanosti japancima i koreancima drugi nisu ni do koljena.
Ovdje nije riječ o dizajnu pa ne znam zašto to komentirate. Možete onda i o ubrzanjima, potrošnji, visini plaća u autonidustriji...
Ovdje je riječ o problemima (kvarovima) na i sa autima različitih marki.

pedja

pre 6 godina

Novi jaris, motor atmosferac 1.5 , 111 ks. benzin. To nema niko drugi na svetu. Moze da predje milion. Drugi imaju litarske turbo kome posle 60000 km crkava turbina i nije vise ni za sta.

PG

pre 6 godina

Kvalitet Toyote, mislim da nikad nije bio upitan za razliku od dizajna koji je, blago rečeno, bio ružan. Da mi je neko rekao da ću kupti Toyotu slatko bih se nasmijao jer mi kvalitet bez izgleda (da srce zaigra) ne treba. Ali, nikad ne reci nikad, prije pola godine Toyota ponudi Toyota Yaris Bi-Tone, model 2016, koji je koštao 16.300 eura (zbog spiska opreme na dvije A4 strane) za 12.600 da bi oslobodili mjesto za redizajn Yarisa 2017. Auto je fenomenalan sa odlicnim benz. motorom na lanac i prelijepim izgledom. Taman sam pomislio da su nesto promijenili u svojoj filozofiji dok nisam vidio redizajn mog Yarisa, unistili su ga, tek je sad ružan, jedino ima bolji motor od mog. Jedna stvar mi nikada neće biti jasna a to je da, pošto prodaju najviše automobila na svijetu, da li su ti kupci operisani od estetike ili ih baš briga za izgled, gledaju samo kvalitet?

Dragan Norveska

pre 6 godina

Evo gazim 45 godinu vozio sam svasta ali toyotu sam vozio jedno 15 godina poslovno po 30-40 hiljada godisnje sto pick-up sto ostale modele pouzdana ko atomski casovnik. Njihovi benzinski moroti nisu nisu fensi ali se ne kvare za nepoverovati. Inace sto se tice dizela zna se na sta se ore, na sta se kuva, a na sta se voze KOLA.

rog

pre 6 godina

(Millan, 23. oktobar 2017 09:51)

Mozda si seo u avenjsisa, u avensisa nisi. Dzaba ti "napredni" tsi motor kad ne znas dal ces da zavrsis putovanje sa njim. I baci pogled na novi 1.5 motor od toyote pa reci da je zastareo.

dd

pre 6 godina

to nije nista novo...pa japanci vec odavno prave najbolje i najkvalitetnije automobile na svetu,i trenutno im niko kvalitetom ne moze prici.

udaljeni su svetlosnim godinama ispred svih,uvek je bolje kupiti japanski auto nego neki evropski ili americki model.

inace prema izvestaju svih vecih ovlascenih servisapo svetu iz prosle godine,japanci imaju najmanje prijava za kvarove i intervencije.

japanci su profesori autoindustrije,a ostali moraju jos da uce kako napraviti kvalitetan i pouzdan automobil,sa osobinom PERFORMANCE PERR DOLLAR!!!

igop

pre 6 godina

Dzaba kad su sve ruznije i ruznije.... Meni licno je izgled i spolja i iznutra veoma vazan i ne smeta mi ako jednom godisnje vise moram da posetim servis a pri tome cele godine uzivam u automobilu. Zato vozim francuza. Posto ce me odmah napasti ljubitelji VW i japanaca, ja razumem i ljude koji drugacije razmisljaju. To je pomalo i zivotni stav, i nema veza samo sa automobilima. "Sigurica+ne talasaj" ili stalna zelja za novim i nepoznatim... ;-)

Milosav

pre 6 godina

Samo 1.6 atmo, neću valjda u neki turbaš da sednem, da mi posle stigne račun za turbinu, hvala nisam naivan. Toyota traje, kad imaš love za nju, isplati se. Da je ružna plastika, jeste, da je neudobna, jeste (btw. samo premium brendovi nemaju ružnu plastiku). Kad uračunaš sve troškove, isplati se imati nepoderiv auto. Imaju odličan servis u Srbiji, za razliku od Suzukija...

marko

pre 6 godina

"...Nemojte da pisete svakojake gluposti i da ispadate smesni. Toyota je najveci proizvodjac automobila jer sigurno to zasluzuje svojim kvalitetom.
Ako mrzite ovog proizvodjaca nemojte upotrebljavati rec da su zastareli bolje govorite da su ruzni, niko vam se nece smejati jer su ukusi razliciti!"
(Verdum, 23. oktobar 2017 12:46)

Upravo tako,
ali meni ipak smeta kad kazu da su ruzni..
npr Toyota CHR izgleda kao ZVER!!!!, pa se nekome ne svidjaju te ostre I direktne linije..., ali auto nikako nije ruzan.

Slovenac

pre 6 godina

kako li je Audi usao ovde na ovu listu? To je VW kvalitet, sve crkava ko blesavo, na celu sa DSG menjacem, koji je standardan u ovom Q3. Samo je BMW gori od njih...

Bojan

pre 6 godina

Moje iskustvo je da seu Tojote niže klase prilično loše. Jesu pouzdane, ali veoma klot (skoro ništa od napredne opreme), ispodprosečno zvučno izolovane, sa jeftinom plastikom i sl.
Tojote viših klasa su OK što se tiče kvaliteta... ALI mi se nikako ne dopada dizajn. To je jedino što me stalno odvraća od kupovine ovih automobila - skoro svi su mi ružni. Kad nađem neki koji može da prođe, onda shvatim da ima mnogo lepših u istoj klasi od drugih proizvođača.
Uporedite Tojotu i Mazdu (vizuelno) kod automobila iste klase. Nećete naći ni jednu Tojotu koja je lepša i atraktivnija u tim parovima.

N

pre 6 godina

Nova Toyota yaris 1.5 111ks je fenomenalna. Mozda ima manje prostora, ranije je zadnja klupa bila deljiva a sada vise ne, ali svakako sto se pouzdanosti tice je u samom vrhu klase. I dizajn enterijera su poboljsali. U ovom tekstu se to i govori --->> novi automobili. Kod nas je voze automobili u proseku 10godina starosti. Znam pouzdano da u KG imaju sluzbena vozila toyote yaris u jednoj firmi, da ih ne reklamiram sad, presli su 500000km i nikakvih problema nemaju. Sigurno da toyote imaju kvalitet i da ta konstatacija nije slucajna.

Totalista

pre 6 godina

Zena vozi Yaris Hybrid koji je upravo napunio 4 godine i na satu ima oko 55000 kilometara. Sipaj i vozi, servis vidi jedino na redovitom godisnjem servisu za promene ulja i filtara. Ja vozim Kiu Optimu staru malo jace od godine dana. Napravio 35 000km i takodje osim redovitog servisa na 30 000km servis nije vidio (ali u redu novi je auto!) Prije toga sam vozio Kiu Ceed punih 7 godina, samo toci i vozi i redovito servis radi, i nema da stane.

Zivimo u Nemackoj, a ne pada nam na kraj pameti da kupujemo precenjena nemacka vozila koja su puno cesce u servisima. Kolega s posla vozi novi Audi A6 (novi kupio prosle godine) i vec je dva puta odslepovan zbog problema s elektronikom.

Nemci koji nisu zadrti radije biraju koreance i japance, retko koji ce uzeti nemca u danasnjem vreme. Normalno, ima ih puno za koje ne postoji nista osim VW, Mercedesa, Audija i BMW, ali najmanje 50% tih vozila na nemackim cestama otpada na turke i auslendere kojima je to stvar prestiza jer zive jos uvek 30 godina u proslosti kada su ta vozila bila pojam kvaliteta. Danas ta vozila apsolutno nicim ne odskacu, osim cenom!

Tojota sanak pusti

pre 6 godina

Na žalost, ni moja sledeća kola neće biti Tojota, večito su 2-3000 skuplje od sličnog Opela, Forda ili Renoa.Opravdano, to ne sporim. A to što su ružne, ni najmanji problem, postoje ljudi koji ne žele da štrče i da se svi okreću za njima zbog kola, potrebno im je nešto što može da pređe 1000 km nedeljno i to je to.

maxy

pre 6 godina

Tojota nit' smrdi nit' miriše. Modeli uglavnom bezlični, za razliku od premijum filijale. Što se tiče troškova održavanja i kvaliteta delova tu su negde sa konkurencijom. Kvalitet enterijera je po malo diskutabilan u smislu prefinjenosti i upotrebljenih materijala, ali je u svakom slučaju dugotrajan. Ergonomija malo lošija od evropskih proizvođača. Potrošnja vvti agregata je umerena, nije alav. Naravno, posedujem jarisa i pišem iz iskustva.

Brenki

pre 6 godina

Jedan od primera dugovečnosti i kvaliteta Tojote je upravo Korola, ali neke starije generacije. Prodavale su se ovde 89,90,91. godine, najviše u sivoj, beloj i crvenoj boji. Ko ne zna, neka malo zagleda, primetiće da ih i danas ima po ulicama. I to, u prilično dobrom stanju, mnoge su ostajale kod originalnih vlasnika, jer niko nije hteo da ih proda, pa su čuvane i održavane, a stare su skoro 30 godina. 1,3 motori sa 12 ventila, pojam tihog i mirnog rada. Limarijski isto dobre, trule samo ako su lupane i krpljene, pravljene su da traju. U isto vreme, bila je i Mazda 323 i 323f, takodje kvalitetna kola.

Millan

pre 6 godina

Takodje nije mit da su najruznije i da za razliku od konkurencije tapkaju u mestu sa benzin i dizel motorima poslednjih 30 godina. Dok su drugi bogatili ponudu i usavrsavali motore, oni vec 30 godina vrte 1.6 atmo motor. da ne pricamno kvalitetu plastike unutra, ja kad sam seo u Avensisa i pritisnio palcem nekw delo e enterijera u malo prst nisam polomio od "meke kvalitetne" plastike.
Sad ce da se jave Toyotomani iz Srbije koji nikad u nijednu seli nisu i hvale je u nebesa, a privatno voze Audije, Mazde, Mercedese...itd.

Marko

pre 6 godina

O da, do sada najbolja kupovina u životu. Auto samo ide i ide i ide. Majstore ne viđam već tri godine i 60h km. Motor ima lanac pa ulje i filtere menjam sam, toliko sam naučio. Korola 2006., 1.6vvti, kupljena sa pravih 80h km.

Наопак

pre 6 godina

Свака је ружна за медаљу, као да се боје да направе нешто лепо. А унутра рестриктивнија од голфа, што је тешко замисливо. И сад ти то траје сто година, к'о казна божја. Као ружан стари шифоњер који је неуништив, можеш да га селиш сто пута, али ти је увек грозно кад му приђеш да га користиш.

Ivan ZG

pre 6 godina

Evo da odgovorim čovjeku koji je pitao za polovnog Yarisa i izbor motora.
Yaris 1. generacije ne treba jači motor od početnog jer je jako malen i lagan. Osim toga je taj motor sa 4 cilindra (za razliku od kasnijih 1.0 sa 3 cilindra iz Daihatsua) vrlo elstičan i lijepo se vozi. U drugoj generaciji i trećoj se ugrađivao 1.3 motor koji ide odlično, ali na žalost i popije do 10 litar u gradu ako se agresivnije vozi. Oni manje agresivni potrošit će 8. Dizel 1.4 sa 90 KS je odličan izbor i ide normalno do 350.000 km, ali je i skuplji. Troši 5-6 litara u gradu i 4-6 van grada.
Motor 1,33 litre je odličan i mali potrošač. Sa 100 KS auto leti po cesti, a rijetko troši više od 7 čak i po gradu.
On se ugrađuje od prije 4-5 godina i bio bi moja preporuka.
Prvi Yaris je manji od ovih ostalih, a oni su za normalan prijevoz 4 ljudi do 185cm visine i na dulje relacije. Zvučna izolacija je dosta slabašna na prve dvije generacije, a poslije je bitno bolja, ali za po gradu to ionako nema veze. Mjenjač je tako napravljen da su auti izuzetno startni po gradu i lako ih je voziti. Vrlo su okretni.

djosa

pre 6 godina

Toyota je zaista kvalitetan auto. Nije stekano na leguri (jeste, verovali vi ili ne u tome je glavna stvar. Legura motora tj glavnih delova motora i ostalih esencijalnih delova jednog auta).
Ono sto se izgledamalo zna u Srbiji je da je i Daihatsu izuzetno elastican i kvalitetan auto. Japanski je. Iz Osake. Jedan od najstarijih japanskih brendova. (Fali mu marketinga..i fensijane ..dizajna). Toyota ih je kupila prosle godine. A Toyota ne investira u lose brendove, niti fabrike, niti tehnologije.
I na kraju: Honda. Honda je sto se mene tice No1 auto. Japanski brend. Osnivac fabrike Soičiro Honda stoji svojim imenom iza svog prozvoda. Dovoljno je samo to da se zna. (Za one koji i dalje ne kapiraju neka izguglaju pojmove čast i Japan.)
...moram i Suzuki da pomenem. :) Suzuki ima dodira sa FIATom..cak su zajedno imali i par "projekata".. i nije nesto popularan u Japanu :D
bas se pitam zasto.
Moj je zakljucak da pri odabiru vozila ne treba se nositi previse dizajnom, i trendom. Nego kvalitetom. Dakle: japansko vozilo. (po mogucstvu proizvedeno na ostrvu. Japanskom. :) imam iskustva. Znam sta pricam.)

American

pre 6 godina

Ja sam radio dosta godina kao mehaničar ovde u Americi i sigurno vam mogu ovo potvrditi. Lexus i Toyota su broj jedan po kvalitetu! Evropski i Američki auti nemaju šta da traže pored njih. O tome govori i cena polovnih auta, tu Lexus je polovan duplo skuplji od Mercedesa, Audia i BMW - a. Pogotovo su ovde problematic na VW I Audi vozila zato što im se pale check engine light i ne možeš da prođeš smog test da uradiš registraciju. Ko nije vozio Lexus-a ne može da razume o čemu se radi.

Vanzemaljac

pre 6 godina

Vozim Tojotu Celicu vec 7 godina. Kupio je sa 64,000km. Sada ima 200,000km. Prvi kvar na 195,000km: procurela gumica na klipu zadnje kocnice. Moj sledeci auto ce opet biti Tojota.

Toyota

pre 6 godina

Imam yarisa 2012. Automatik 1.5.
Zaista kupio sam ga zbog izdrzljivosti i pouzdanosti i ne kajem se ali potpuno mi je nejasno kako neko moze da napravi tako jadan estetski auto. Verujte mi da je kao yugo , tu negde. Pogotovo sto je kao polovnjak verovatno najskuplji u klasi. I da . Trosi preko 10 litara.

SRBIN

pre 6 godina

Sta je sa zaglavljivanjem gasa na Toyotama zbog kojeg je poginula nekolicina ljudi? Sta je za milion i nesto Toyota povucenih zbog greske sa Airbagovima? Sta je sa Cobe steel koji je distribuirao Toyoti i Nisanu celik koji nije prosao sve testove? Jel to pouzdanost?
(Iskander, 23. oktobar 2017 11:27)

Citao si samo optuzbe,,a ne rezultate, ne labratorijske i strucne analize i dokaze.Ocigledno da si jednostran i da te ne zanimaju odgovori,,a mnogo toga se nije ni desilo, ali je napravljena panika i pokusali su da ruse tudji imidz, uspeh, ime, kvalitet. Papucica za gas nije ni bila pokvarena, sto se airbaga tice, znam da je Takata dobila od nekog Meksickog proizvodjaca koji sunu sebi imali metalne delove i bili su uzrok nekih stradanja, mada jos nije sve dovedeno do kraja sa ispitivanjem..Razmisli samo ko je tuzakao Toyotu,,kad, j zasto. Ameri jer je njihova auto industrija u jako losem stanju, e onda paljba na najbolje, a to je Toyota. Mnogo toga je izmisljeno i nista ne uzimam zdravo za gotovo..

tony

pre 6 godina

ruzna pa ruzna...!? alo bre, jeste li videli vi u zivotu neki drugi tojotin model osim priusa!? lend cruzer, hajlender, forraner... to ruzni modeli!? pa pogledajte modele za americko trziste, pamet da ti stane. a leksus!? pa ima li osobe u srbiji kome glava nece poleteti za novim leksusom!? koji je to merc, audi, bmw... lepsi od leksusa is 300h f sport u meklaren plavoj boji!? a o kvalitetu ne treba trositi reci.

Ninko

pre 6 godina

Dva moja iskustva.

Imao sam najpre verso 1,8.Kupio ga novog.Trosio ulje dosta.Reklamirao im to nekoliko puta.Odbili me svaki put.Posle isteka garancije me zvali i menjali mi polumotor u MAG-u.Sa jedne strane su ispali na kraju korektni, ali sa druge prethodno i nisu u duzem periodu.Ludeo sam od tog problema.

Pre dve godine za vreme sajma uzeo sam nov verso 1,6 dizel. Vukao u voznji u levo cim ga kupih. Nekada ne mozes da ga zadrzis pri kocenju. Reklamirao. Ovi nasi nisu znali gde je problem ni da oprave i rekli "da cekam da dodju majstori iz servisa iz Slovenije". I dosli - u oktobru. Pola godine sam cekao.Muka mi bila.

Ako zanemarim sve prednje,kola su im sasvim u redu.Meni odgovaraju.

Mazda 6 Driver

pre 6 godina

Mene ova lista ne cudi, pa to je vec zadnjih 20-30 godina tako. Cudi me samo da medju prvih deset nema ni jedne Mazde ili Honde. Mazde i Honde su ako nista drugo bar toliko kao i Toyota pouzdane.

Iskander

pre 6 godina

Sta je sa zaglavljivanjem gasa na Toyotama zbog kojeg je poginula nekolicina ljudi? Sta je za milion i nesto Toyota povucenih zbog greske sa Airbagovima? Sta je sa Cobe steel koji je distribuirao Toyoti i Nisanu celik koji nije prosao sve testove? Jel to pouzdanost?

Siki

pre 6 godina

@(Milosav, 23. oktobar 2017 11:07)
Uvek me fascinira srpska zavist i kiselo grozdje. Vec 15 godina imam auto plac, oprobao sam sve premijum automobile, od nemackih do japanskih i slazem se, japanci su vrlo pouzdani ali to je bukvalno sve sto oni nude. Oni se slepo drze atmosferaca jer to garantuje pouzdanost i sto bi se reklo, igraju na sigurnu kartu. A ove sto pljuju po BMW i Mercedesu necu ni da komentarisem. BMW nece kupiti baba ili covek koji je flegma, nego neko ko uziva u sportskoj voznji a njih je u manjini u odnosu na ove prve, zato su japanci i najprodavaniji. Mogu pare da stavim, da neko vozi Avensisa kako se obicno voze BMW i Merc, taj bi vise puta otisao na servis nego vlasnik nemackih premijuma.

timer

pre 6 godina

Nisu mi jasni ovi pritiskaci platike, zale se da je u Renou meka plastika, kazu savija se pod pritiskom, u zale se da je u Tojoti tvrda plastika, polomise palceve, pa ko ce njima ugoditi?

canadien

pre 6 godina

Vozio sam Camry sa benzinskim motorom od 2.5litra, ovde samo mali broj nemackih automobila ide na dizel, hibridi i vizila na struju su brojnija od dizalasa i to vise puta. Da se vratim na toyotu, neverovatno pouzdan i izdrzljiv automobil, za 5 god samo promena ulja i filtera, bilo mi pomalo zao kad sam je prodao.

planina

pre 6 godina

Kad sam dosao u Canadu, nisam imao para I kupim Toyotu Tercel, preso sa tiom malim autom presao sam preko 500 000 kilometer I sa to vijeme promijenio samo neku pumpu za vodu, tako nesto.... nazalost imao sam sudar sa tim autom ...
Kupim poslije toga E320 Mercedes, jos ga vozim, visim kod automehanicara,...
SLEDECI AUTO TOYOTA

markoni

pre 6 godina

@Totalista
Skroz je u redu kad nešto mrziš,to je lični izbor.Samo kad je već tako,to neznači da lupetaš i pričaš gluposti.U kojoj to Nemačkoj se više voze azijati od Nemaca i to ne samo u Nemačkoj nego bilo kojoj krštenoj Evropskoj zemlji ?

sn

pre 6 godina

po obicaju,Srbi pricaju o loncima a serpe su na dnevnom redu.Rec je o pouzdanosti a ne o dizajnu.Uglavnom svi promasise temu,dobise keceve...Sve ponavljac do ponavljaca,stari, dobri srpski prosek...

Sato

pre 6 godina

Toyota je u Evropi pala sa kvalitetom. Toyote proizvedene u EU nemaju taj kvalitet kao ove iz Japana (Prius, RAV4). Motori Toyote jesu zastareli. Dizelaše kupuju od BMW-a, one koji idu u Mini.Servisna mreža TOyote u Srbiji je mnogo loša, to znaju svi koji imaju Toyote. Kvalitet plastike je odavno loš, tako da Toyota ako ovako nastavi nema neku budućnost.

ja

pre 6 godina

@Totalista : Kia Ceed 1.6 motor je od Tojote. Tu je i bit da se KIA toliko i razvila, uz dizajn i motor od Kaizen LaToje... Kaizen znači napredak na japanskom, znam jer primam tu reviju kao vlasnik LaToje.


I mogu da potvrdim to o Nemačkoj. Tamo ima više KIA i Hjundaja i polako če Nemci da izvise. Inače prodaja (pred)prošle godine Toyote u Nemačkoj je bila 2%, što je malo, ali ovo sa dizelima im se okrenulo. Sada tamo i moji izbacuju dizele, ide na prodaju i gotovo.

Jedan je pitao zašto uzimaju BMW dizele. U Japanu se dizeli ne voze, i pametno su uradili i išli u veči razvoj e-auta i hibrida. Jer dizel je propao i razvoj u to je bacanje para, Toyota je to znala več davno, prvi hibridi od 1997-1998, tamo negde. Tada smo se čudili, danas se čude dizelaši. Meni je samo žao, da če sav otpad da pokupi Srbija, Rumunija i Bugarska - smetište EUja. Kad se vozim autoputem, vidim uvek Rumune i Bugare šta voze na kamnioma dole, žali nas Bože.

Aca

pre 6 godina

Kupite toyotu i imate gratis svake godine letovanje. Svi se pitaju kako. Toyota ce vas postedeti skupih kvarova i novac koji ustedite iskoristite za odlazak na more.

achitwn

pre 6 godina

da li su ti kupci operisani od estetike ili ih baš briga za izgled, gledaju samo kvalitet?
(PG, 23. oktobar 2017 11:53)
Verovao ili ne vecina ljudi u svetu ne haje za izgledom vozila. njima je to neptrebni trosak. zato se recimo milenijals sele u gradove i odmah prodaju vozila. moj sin se resio jette i kad mu treba prevoz uzme zip car ili lyft

Santa Cruz, CA

pre 6 godina

Imam Prius V s opremom 5 već 2,5 godine. Srbin u meni (onaj sto uvek kenja na nove stvari) misli da je auto bezveze. A ne pomaže situacija da sam pre Priusa vozio BMW 3. Za 2.5 god imao sam samo jedan servis i to kada sam rešio da kupim nove dve gume, pa sam tek tako narucio proveru geometrije. Stabilan u krivinama, i dosta solidno ubrzanje, pogotovo s oba motora ukljucena (ima dugme zove se Power mode:) ) pun je opreme i sav je techno, koza, klima, zadnja klupa se toliko zabaci da ko se tamo vozi odmara fenomenalno. Gepek ogroman. Potrošnja od 4 do 7.
BMW je bar dublo bio skuplji, servisi su bili uračunati ali znam cenovnik i to je oko 2 do 3 puta više nego toyota.
Ne znam da li će srpski ego u meni da proradi i da menjam priusa ali do sada sam prezadovoljan.

japaner

pre 6 godina

1.33 na kratkom Aurisu pije vise nego 1.6 na Koroli. Radije bi uzeo stari model Korole makar, sem ako Yaris treba.

Idi u Austriju da vidis sta voze, tamo imas japanere od pamtiveka i masovno ih voze.

niki

pre 6 godina

ma sve je to isto s... drugo pakovanje, kada vodis racuna o svom autu i redovno ga servisiras nemas nikada nikakav problem pogotovo kada kupis novo vozilo koje ti prvi koristis, za polovnjake necu komentarisati, krsevi od po 400k kilometara na satu se spustaju na 150 i prodaju tako, nije merodavno kod nas to komentarisati.. ko je vozio firmina uredno servisirana vozila zna o cemu govorim, evo na primer ja vozim firminu opel ( za koga vazi sve najgore) corsu vec 6 godina, uzeta cak polovna, godinu dana stara, ja presao oko 70k kilometara sa njom ma ni da secne, zatrza, nekada me nervira sto se nikada nista ne pokvari, deluje nemoguce ali zato na svakih 10 k ide servis, redovna kontrola stanja i problema nema!!

SRBIN

pre 6 godina

Upravo tako, 
ali meni ipak smeta kad kazu da su ruzni.. 
npr Toyota CHR izgleda kao ZVER!!!!, pa se nekome ne svidjaju te ostre I direktne linije..., ali auto nikako nije ruzan.
(marko, 23. oktobar 2017 14:43)



RUZNA TOYOTA??? Nije ruzna, ali je samo neobicna...MIRAI,,PRIUS,,YARIS,,AYGO,,nikako nisu ruzni,,samo su kao sa druge planete..NEOBICNI, ali i najkvalitetniji....Ipak,,JAPANAC JE ZAKON.

Komar

pre 6 godina

Toyota je majke, sve ostalo su macehe :)
Salu na stranu - kao nekadasnji vlasnike Toyota Highlander-a V6 2003 godina i sadasnji vlasnik Toyota Highlander V6 2015 godina mogu iz prve ruke da kazem da su ti automobili veoma pouzdani. Sa prvom sam presao 246000km bez ijednog jedinog problema - redovno menjanje ulja na svakih 5000km (iako fabrika preporucuje na 8000km), filter(a) i to je sve.
Sa sadasnjom 2015 godinom gazim vec 48000km takodje (da kucnem u drvo) bez problema. Kupis Toyotu, samo opusteno i bez brige dosipaj gorivo i vozi.
Toyote, kao polovne, veoma dobro drze cenu tako da se mogu polovne prodati po visoj ceni nego ostali automobili.
Auto je funkcionalan, a nije ni ruzan - vrstu automobila biram iskrljicivo po licnom potrebama, funkcionalnosti i kvalitetu izrade. Svi koji auto biraju po estetskom izgledu generalno imaju tehnickih problema sa istim.

фрљави

pre 6 godina

Салем се са Миланом. Само бих додао да нису најружније. У томе је успела Хонда да их заобиђе и гле чуда, испева чак и да их оставља иза себе са новојим моделима. Штета. Тренутно возим Тојоту Авензис версо. Квачило, претврдо!!! Никада али никада нисам тако нешто осетио :( Да напоменем да сам други власник и да је сервисирана у тојоти до последњег сервиса. На питање да ли је то нормално, добио сам потврдан одговор! Даље, колико је сва дрљава, бучна, неутегнута и сва некако... безлична.... једино звук затварање врата ми се свиђа. Премијум квалитет, заиста. Познато је да су јапанци безлични. Немају ништа што би те барем мало померило. А тенологија, као што рече Милан, је већ 30 година стара. Ово јесу најпоузданији модели, али махом су сви бензинци. А немци су познати да сви користе дизеле.

dragan

pre 6 godina

Jao vise i ruzan auto, nije ruzan, bas je mocna svaka nova toyota, ja stvarno ne znam sta ljudi vide u wv u audiju u bmwu, to su po meni bas ruzna auta, lepsi su francuzi nemerljivo, samo sto svi imaju boljke, toyota zakon za sve

Filorus

pre 6 godina

To je zato što se na američkom tržištu ne prodaju Renoi. Svi koji voze Renoa znaju koji auto je najpouzdaniji. Dokaz za to je Infinity na prvom mestu u SAD, jer to je najveće što se iz Reno-Nisan grupacije prodaje u SAD.

eto tako

pre 6 godina

O kakvom tapkanju u mjesto pricate kad su sad izbacili hybride koji su vrhunski napravljeni. Rav4 benzinac/hybrid 2.5 motor trosi 7 litara. Da ponovim, pricamo o 2.5 motoru i 197konjskih snaga

Zuba

pre 6 godina

(Ivan ZG, 24. oktobar 2017 09:48)

Ivane hvala ti na odgovoru. Ja sam bio ubedjen da je taj 1.33 motor u 2. generaciji Yarisa a sad videh u oglasima da je ipak 1.3. Kupio bih ja te stare 4-5 godina ali nemam para eventualno Yarisa 2. Nisam agresivan vozac meni kola trebaju najvise za grad ali kao sto napisah eventualno 1-2 put na duze. Ne bih kupovao dizelase.

Superaleks

pre 6 godina

Ovde u Skandinaviji Toyotu voze u 90% slucajeva starije osobe i zenska populacija.
To je grupa vozaca koja voze mirno i sporo tako da takvi automobioli ne trpe vece napore pa samim tim ni vece kvarove!
Ovo je zvanicna informacija koju sam nasao na internetu.
Ako vidis da neki auto usporava saobracaj, odmah znas da vozi baba ili deda, a marku auta ne moras uopste ni da gledas...zna se da je Toyota.

Z

pre 6 godina

ruzna pa ruzna...!? alo bre, jeste li videli vi u zivotu neki drugi tojotin model osim priusa!? lend cruzer, hajlender, forraner... to ruzni modeli!? pa pogledajte modele za americko trziste, pamet da ti stane. a leksus!? pa ima li osobe u srbiji kome glava nece poleteti za novim leksusom!? koji je to merc, audi, bmw... lepsi od leksusa is 300h f sport u meklaren plavoj boji!? a o kvalitetu ne treba trositi reci.
(tony, 23. oktobar 2017 20:20)

Odvratno izgledaju modeli za americko trziste.Ima jos gomila modela pored priusa koji su ruzni.Lexsus Is 300h F Sport,pa svaki Audi,Bmw i Mercedes je lepsi od njega.

Misa

pre 6 godina

"Zena vozi Yaris Hybrid koji je upravo napunio 4 godine i na satu ima oko 55000 kilometara. Sipaj i vozi,"

Taj hybrid trosi dosta.Bio je i na supertestu Auto Bilda na 100 kkm.Prosek bio oko 6,5 l/100km.Previse.

Martin Luter

pre 6 godina

Imam Rav4 dizel, 151 KS, life verziju i mogu da se pohvlaim pouzadnoscu. Ono sto je cudno i pre 10 godina se digla prasina je iznenadjujuca potrosnja ulja na 2-3000 km. Kad mi se prvi put to dogodilo mislio sam da je motor pokvaren ali ispostavilo se da u prirucniku lepo pise da cak na 1000 km trosi 1L ulja. Jedan serviser nije imao pojma a druge je potvrdio. Inace, nedostatak rezervnog tocka je po meni slaba strana na srpskim putevima jer postoje rupe koje jednostavno mogu da vam pocepaju gumu i njeno punjenje smesom nema smisla. Zato kad dolazim u Srbiju nosim tocak sa zimskom gumom :). Dizajn je dobar, nije ruzan mozda jos uvek konzervativniji ali novi modeli su sve bolji. Mozda je malo lenji pri startovanju ali nije trkacko vozilo vec SUV.

hm

pre 6 godina

@Bane
BMW 2.0 dizel je u Toyoti od nedavno. Ranije je to bio Toyotin D4D motor.
Toyota ne želi više da ulaže u razvoj dizel motora i da sa njima juri euro 6, pa do ko zna koje euro norme, već ulažu u razvoj hibrida (gde su broj 1), plug-in i e-tehnologije.

Dzoni

pre 6 godina

Zavisi mnogo i od vozaca..moj cale kupio novo keca 1997 godine za 5000 DM..znaci onog proizvednog pod sankcijama..evo ga vozi ga i dalje svaki dan 20 godina do sela i nazad..kec do sad presao 450 000 km od toga 99% na plin ..na motoru jedino sto menjane karike ..najeftinije odrzavanje koje moze da se zamisli...ali njemu ne treba nista od tih modernih dzidza bidza

Zuba

pre 6 godina

Razmisljam se da kupim Toyota Yaris ali polovnog jer nemam para za novog. Voznja bi bila gradska sem mozda dva puta godisnje kada bih vozio duze relacije do R. Srpske i do eventualno Grcke na more. Da li vredi kupovati polovne 10 godina stare i na sta obratiti paznju? Svi predlazu onog 1.3 benzinca a ne 1.0 mada poznanik ima Toyotu Yaris 1. generacije to 1.0 i sam kaze da ga vozi na autoputu preko 100 Km na sat. Doduse kupio ga polovnog kad je presao 50000 km. Da napomenem da nemam porodicu da sam samac 47 g.
Hvala unapred.

moron

pre 6 godina

Za nas u Srbiji je zaista od egzistencijalnog značaja "kvalitet" vozila koja se prodaju u USA, pošto se kod nas prodaju vozila koja su često opremom "ogoljena" i/ili "podmotorizovana" i u odnosu na ona koja se nude i u našem najbližem okruženju, a sve to po paprenim cenama.
Eto, u tekstu pominjana Toyota. Npr, aktuelni Auris Black Edition je kod nas skuplji "opremljen" sa zastarelim 1,6 atmosferskim motorom (koji ima emisiju kao da je motor ZIL-a), nego li taj isti auris u Sloveniji sa 1,2 turbo.
Ili, koliko u Sloveniji naplate da predjete sa atmosferskog 1,33 na 1,2 turbo, kod nas vam toliko naplate da sa 1,33 predjete na 1,6.
Verso se takodje nudi kod nas samo sa tim istim potpuno pregaženim 1,6. Tuga.
Ono čemu iskreno skidam kapu, jeste jaris sa novim 1,5 u paketu Chic. Jeste da "košta Boga oca", ali, njega bih voleo imati. Baš mi se dopada i mislim da je to odličan motor za tu klasu.

kik

pre 6 godina

nemacki brendovi su u americi provaljeni odavno... dakle to je cist statusni simbol... ne kazem da su automobili losi ali za novac dat svabama dobijes sjajnog japanca i ostane ti kusura puna torba...

P

pre 6 godina

"Za početak uporedite performanse automobila istog proizvođača sa benzin i dizel motorom slične zapremine i snage. Kada se uverite u gotovo identične performanse (često čak na strani dizelaša), pokušajte i da provozate jedan auto sa dizel motorom. "

Evo ga jos jedan sto poredi turbo dizel i atmo benzinac. Pa bravo majstore. Ako ces posteno onda poredi motor iste zapremine, oba da imaju turbo, dizel i benzinac. Posle mozes lepo da obrises taj svoj komentar, ako vec nisi upucen. Lako je kad mesas babe i zabe..Takodje, problem je sto ne moze u toj varijanti da bude "slicne zapremine i slicne snage" jer ako su slicne zapremine, turbo benzinac ima mnogo vecu snagu, a ako su slicne snage, turbo benzinac ima manju zapreminu.

Vladimir

pre 6 godina

Vlasnik sam Toyote Yaris 2007 godište. Prvi vlasnik,generalno jako zadovoljan prostorom, potrošnjom i kvalitetom.
Ali...na 110.000 su krenuli kvarovi: prvo druk lager a zatim i ležaj zadnjeg točka. Pre toga apsolutno nikakva ulaganja čitavih deset godina ( osim redovnog servisa).
Zanimaju me iskustava ostalih vozača Yarisa !

Veliki pozdrav iz Kraljeva !

Molder

pre 6 godina

Vidim, masa komentatora(sto placenih,sto onih sa potrebom da opravdaju svoj los izbor),kad nemaju sta da istaknu u prilog vozila,posto su Tojote u svemu losije od bilo kog evropskog vozila(smesni motori,uzasne vozne osobine,preskupi delovi i servisi da ne nabrajam vise),uhvatili se za cuvenu "pouzdanost"?!Najeftiniji auto nov uz duzno postovanje- Dacia prelazi bez problema pola milona km,samo ako se odrzava kako treba,to danas moze svako...Ako ste zbog toga pukli pare za Tojotu(jer nists drugo nema kao kvalitet),pa nek vam je sa srecom...

Djura

pre 6 godina

Cudi me da na ovoj listi nije Honda. Jedino Honda u severnoj Americi nije imala velike opozive ili incidente, kao Tojota sa kvacilom... Prema Kelly Blue Book, Hondinim vozilima najmanje opada vrednost vremenom, a neki Hondini modeli su i skuplji od Tojotinih u istoj klasi.

Ivan ZG

pre 6 godina

Toyota Yaris hibrid ne troši 6,5 litara benzina osim pri 130 km/h na autocesti. U gradu troši između 4,5 i 5,5.
Tako da ne može prosjek biti 6,5 litara osim naravno ako to kažu u njemačkom časopisu financiranom od VW koncerna (AutoBlic i ostali) koji "nikada# ne laže.

hm

pre 6 godina

@Dragan Norveska

Ta oračka fora vam je postala stvarno otrcana!

Shvatite da postoje ljudi koji vole da voze dizelaše sa coommon rail motorima i u najmanju ruku nije korektno da ih vređate.
Za početak uporedite performanse automobila istog proizvođača sa benzin i dizel motorom slične zapremine i snage. Kada se uverite u gotovo identične performanse (često čak na strani dizelaša), pokušajte i da provozate jedan auto sa dizel motorom. To što će vam pružiti užitak u vožnji nekom magistralom je njegov obrtni momenat, ali to nije toliko bitno. Bitno je da dobro ide...

bu!

pre 6 godina

Ijao,preko 100 hvalospeva Toyoti!U redu,po CRu se ne kvare,a gde su ostali japanski proizvođači u koje se kunu srpski kupci?Kako to da je jedan Audi ispred svih Hondi,Mazdi???
p.s. Najjači mi je onaj lik koji vozi Hondu i piše o japanskoj časti,aman čoveče pa ne prave taj tvoj auto samuraji nego neki navijač Milvola npr :)

Bane

pre 6 godina

Jooooj....pa kada se vec kunete u Tojote ne spominjite koliko ste presli sa d4d bez kvara....to je BMW-ov motor. A atmosverski benzinci se inace jako retko kvare bilo kog proizvodjaca jer imaju ukupno 5 pokretnih delova pa ni Tojota nije izuzetak. Benzinski atmosverski motor samo ako ima neku fabricki urodjenu konstrikcionu manu moze da pravi problem. Japanci prave dobre benzince koji traju....mada i medju drugim proizvodjacima se moze naci neki benzinski biser koji prelazi pola miliona bez greske. Tojote proizvedene u Japanu imaju kvalitet, Tojote koje se sklapaju u Turskoj nemaju. Ja licno bih RAV 4 2.0 benzin 4x4 vozio cak i pre bilo kakve lepse konkurencije jer mi je bas dobar, ali je i dosta skup u odnosu na konkurenciju.

Misa

pre 6 godina

Martin Luter, 23. oktobar 2017 15:52

I meni avensis 2,0 trosi isto toliko ulja.I po litar na hiljadu km.Mislio sam najpre da je kvar.Ali to tako posle ispalo da je normalno.

Sima dokolenac

pre 6 godina

Vozim Toyotu corolu punih 27 godina.Benzinac 1295 ccm presao 230000 km.Nikada se nije pokvarila i i dan danas nisu promenjene prednje pakne.....pravi avion

mazdix

pre 6 godina

Vozim Mazdu 626 2.0 motor 1990. godište
auto sa pređenih 330.000km i dalje deluje neuništivo.
Kao vino, što stariji to bolji.
Jedina boljka limarija.

Bane.

pre 6 godina

To je samo jedna strana medalje. Druga je što su skupi delovi i verovatno održavanje i skup u startu. Da nije tako verovatno bi videli više Toyota nego Fiata. Sve se slažem jedino što je skupo...

bwana

pre 6 godina

Consumer reports se zasniva na podacima koji se dobijaju od potrosaca i daleko su od apsolutno relevantnih. Na sajtu consumerreports.org pored "10 most reliable cars" je i artikal "10 least reliable cars" a na spisku su izmedju ostalih: Mercedes GLC, Jaguar F Pace, Volvo XC 90 i Tesla Model X. Ne zna se koji je nekvalitetniji )))

Богдан

pre 6 godina

(Ivan ZG, 23. oktobar 2017 11:42) То што си написао баш и није тачно. Немачки АDAC води статистику о поузданости модела и после 3,5 па чак и 7 година. Јапанци јесу у врху али само Тојотиних пар модела. Оно што је такође јако битно да узмеш у обзир је број пређених километара годишње. Немачки модели прелазе значајно веће километраже него јапански.

zoki sm

pre 6 godina

Ma svaka čast na kvalitetu ali su gadne da se ispovraćaš ....doduše kome to nije bitno ...eto auta za njih. Mada opet mi nije jasno kako možeš da kupiš ružnu stvar, daš pare za nešto pa skoro odvratno ?!

Strokavi mozak

pre 6 godina

U tekstu kaze"najpouzdanijih novih modela".Ako i nov model bilo kog proizvodjaca moze da bude nepouzdan onda izem ti auto industriju komplet.

фрљави

pre 6 godina

За овог што је био у Јапану и што се возе 80% тојоте. А то је требало да алудира да паметном човеку доста. А јеси ли био можда некада у СФРЈ? Ако ниси, није проблем. Али ево ја ћу ти речи. У тој држави се возило 90% Заставе. Што Југо, Кец, Фића... како зи оно беше рече, паметнођ доста, јел?

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Vozih u Srbiji Yarisa 2008-o, 998ccm.
Odličan mališa.
Da me nisu slupali totalno i danas bi bio u porodici...
Bar kao drugi auto.

meskalin

pre 6 godina

Yaris 2 generacija (2006*) nakon koga je išao facelift sa bumperima u boji karoserije mali 1.3 vvti motor (64kw) trosi tipa 6-6.5L po gradu lagane voznje po otvorenom tipa 5 (80-100km/h).

Tamo do tipa 130-140 je potrošnja razumna a ako ga tjeraš preko počne cugat dosta jer ipak ode na 4200+ /6250max okretaja pa razumljivo.

Auto za grad je savršen jer je mali i preglednost u njemu je odlična i uparkiraš se di hoćeš.

Moj je 11 godina star, promijenio na njemu do sada pk remen, akumulator i pakne prednje :) (ok sad amortizeri su došli na red ali ipak je to 105k km)
Problem kod tih automobila sa malom kubikažom je to šta kad ga počneš stiskat prvo je bučan a drugo počne pit ko sumanut a drugo šta je "visok" pa kod bočnog vetra se osjeti dosta otpor.

Paul Banyan

pre 6 godina

I onda pocnu u nove modele od 2015 godine ubacuju celu paletu BMWovih dizel motora, a zasto zato sto ne mogu to nesto sto im je potrebno da postignu jedini je BMW ispunio njihove zahteve otud i njihova saradnja u sportskom segmentu, a neverne Tome neka zapale u najblizi Toyotin salon i neka se raspitaju ....

Željko

pre 5 godina

Vozim Yarisa 10 god. Kupljen kao nov u Srbiji. Bez kvarova. Samo da pomenem da sam dobio od Toyote poziv na kućnu adresu da se javim u tačno odredjeno vreme da bi se ta papučica gasa proverila i zamenila. Da li je to uradio bilo koji drugi proizvodjač!? Znamo da su Nemci nešto muvali i prikrivali kod wv. Sami procenite šta sam hteo reći...

Coki pesnik Dule bolesnik

pre 6 godina

Šta kažu Golfaši?
(Aleks, 23. oktobar 2017 10:29

Pa sta da kazu golfovi nam presli po 1,5 milona , sve to ide svojim tokom i kvarovi su normali i zasto bih se prepirali na primer oko vw motora kada je ceo svet priznao da su vw dizeli najpouzdaniji na svetu i da tu nema mnogo sta de se prica !

Zeljko

pre 6 godina

Prenosim moja iskustva kao dugogodisnji vozac i neko ko je godinama radio sa polovnjacima.Japanska vozila kao i korejska dok su mladja su ok.Kasnije im je elektronika problem kao i potrosnja ulja....itd.A nemacka vozila su malo kvalitetnije odradjena iako su im cene mnogo vise.Ali ne treba komentarisati dokle god nema covek prilike da ih proba ili poseduje.Sve drugo su gluposti.

Millan

pre 6 godina

Takodje nije mit da su najruznije i da za razliku od konkurencije tapkaju u mestu sa benzin i dizel motorima poslednjih 30 godina. Dok su drugi bogatili ponudu i usavrsavali motore, oni vec 30 godina vrte 1.6 atmo motor. da ne pricamno kvalitetu plastike unutra, ja kad sam seo u Avensisa i pritisnio palcem nekw delo e enterijera u malo prst nisam polomio od "meke kvalitetne" plastike.
Sad ce da se jave Toyotomani iz Srbije koji nikad u nijednu seli nisu i hvale je u nebesa, a privatno voze Audije, Mazde, Mercedese...itd.

Iskander

pre 6 godina

Sta je sa zaglavljivanjem gasa na Toyotama zbog kojeg je poginula nekolicina ljudi? Sta je za milion i nesto Toyota povucenih zbog greske sa Airbagovima? Sta je sa Cobe steel koji je distribuirao Toyoti i Nisanu celik koji nije prosao sve testove? Jel to pouzdanost?

фрљави

pre 6 godina

Салем се са Миланом. Само бих додао да нису најружније. У томе је успела Хонда да их заобиђе и гле чуда, испева чак и да их оставља иза себе са новојим моделима. Штета. Тренутно возим Тојоту Авензис версо. Квачило, претврдо!!! Никада али никада нисам тако нешто осетио :( Да напоменем да сам други власник и да је сервисирана у тојоти до последњег сервиса. На питање да ли је то нормално, добио сам потврдан одговор! Даље, колико је сва дрљава, бучна, неутегнута и сва некако... безлична.... једино звук затварање врата ми се свиђа. Премијум квалитет, заиста. Познато је да су јапанци безлични. Немају ништа што би те барем мало померило. А тенологија, као што рече Милан, је већ 30 година стара. Ово јесу најпоузданији модели, али махом су сви бензинци. А немци су познати да сви користе дизеле.

Наопак

pre 6 godina

Свака је ружна за медаљу, као да се боје да направе нешто лепо. А унутра рестриктивнија од голфа, што је тешко замисливо. И сад ти то траје сто година, к'о казна божја. Као ружан стари шифоњер који је неуништив, можеш да га селиш сто пута, али ти је увек грозно кад му приђеш да га користиш.

Sato

pre 6 godina

Toyota je u Evropi pala sa kvalitetom. Toyote proizvedene u EU nemaju taj kvalitet kao ove iz Japana (Prius, RAV4). Motori Toyote jesu zastareli. Dizelaše kupuju od BMW-a, one koji idu u Mini.Servisna mreža TOyote u Srbiji je mnogo loša, to znaju svi koji imaju Toyote. Kvalitet plastike je odavno loš, tako da Toyota ako ovako nastavi nema neku budućnost.

Siki

pre 6 godina

@(Milosav, 23. oktobar 2017 11:07)
Uvek me fascinira srpska zavist i kiselo grozdje. Vec 15 godina imam auto plac, oprobao sam sve premijum automobile, od nemackih do japanskih i slazem se, japanci su vrlo pouzdani ali to je bukvalno sve sto oni nude. Oni se slepo drze atmosferaca jer to garantuje pouzdanost i sto bi se reklo, igraju na sigurnu kartu. A ove sto pljuju po BMW i Mercedesu necu ni da komentarisem. BMW nece kupiti baba ili covek koji je flegma, nego neko ko uziva u sportskoj voznji a njih je u manjini u odnosu na ove prve, zato su japanci i najprodavaniji. Mogu pare da stavim, da neko vozi Avensisa kako se obicno voze BMW i Merc, taj bi vise puta otisao na servis nego vlasnik nemackih premijuma.

Filorus

pre 6 godina

To je zato što se na američkom tržištu ne prodaju Renoi. Svi koji voze Renoa znaju koji auto je najpouzdaniji. Dokaz za to je Infinity na prvom mestu u SAD, jer to je najveće što se iz Reno-Nisan grupacije prodaje u SAD.

Dragan Norveska

pre 6 godina

Evo gazim 45 godinu vozio sam svasta ali toyotu sam vozio jedno 15 godina poslovno po 30-40 hiljada godisnje sto pick-up sto ostale modele pouzdana ko atomski casovnik. Njihovi benzinski moroti nisu nisu fensi ali se ne kvare za nepoverovati. Inace sto se tice dizela zna se na sta se ore, na sta se kuva, a na sta se voze KOLA.

igop

pre 6 godina

Dzaba kad su sve ruznije i ruznije.... Meni licno je izgled i spolja i iznutra veoma vazan i ne smeta mi ako jednom godisnje vise moram da posetim servis a pri tome cele godine uzivam u automobilu. Zato vozim francuza. Posto ce me odmah napasti ljubitelji VW i japanaca, ja razumem i ljude koji drugacije razmisljaju. To je pomalo i zivotni stav, i nema veza samo sa automobilima. "Sigurica+ne talasaj" ili stalna zelja za novim i nepoznatim... ;-)

moron

pre 6 godina

Za nas u Srbiji je zaista od egzistencijalnog značaja "kvalitet" vozila koja se prodaju u USA, pošto se kod nas prodaju vozila koja su često opremom "ogoljena" i/ili "podmotorizovana" i u odnosu na ona koja se nude i u našem najbližem okruženju, a sve to po paprenim cenama.
Eto, u tekstu pominjana Toyota. Npr, aktuelni Auris Black Edition je kod nas skuplji "opremljen" sa zastarelim 1,6 atmosferskim motorom (koji ima emisiju kao da je motor ZIL-a), nego li taj isti auris u Sloveniji sa 1,2 turbo.
Ili, koliko u Sloveniji naplate da predjete sa atmosferskog 1,33 na 1,2 turbo, kod nas vam toliko naplate da sa 1,33 predjete na 1,6.
Verso se takodje nudi kod nas samo sa tim istim potpuno pregaženim 1,6. Tuga.
Ono čemu iskreno skidam kapu, jeste jaris sa novim 1,5 u paketu Chic. Jeste da "košta Boga oca", ali, njega bih voleo imati. Baš mi se dopada i mislim da je to odličan motor za tu klasu.

Molder

pre 6 godina

Vidim, masa komentatora(sto placenih,sto onih sa potrebom da opravdaju svoj los izbor),kad nemaju sta da istaknu u prilog vozila,posto su Tojote u svemu losije od bilo kog evropskog vozila(smesni motori,uzasne vozne osobine,preskupi delovi i servisi da ne nabrajam vise),uhvatili se za cuvenu "pouzdanost"?!Najeftiniji auto nov uz duzno postovanje- Dacia prelazi bez problema pola milona km,samo ako se odrzava kako treba,to danas moze svako...Ako ste zbog toga pukli pare za Tojotu(jer nists drugo nema kao kvalitet),pa nek vam je sa srecom...

Z

pre 6 godina

ruzna pa ruzna...!? alo bre, jeste li videli vi u zivotu neki drugi tojotin model osim priusa!? lend cruzer, hajlender, forraner... to ruzni modeli!? pa pogledajte modele za americko trziste, pamet da ti stane. a leksus!? pa ima li osobe u srbiji kome glava nece poleteti za novim leksusom!? koji je to merc, audi, bmw... lepsi od leksusa is 300h f sport u meklaren plavoj boji!? a o kvalitetu ne treba trositi reci.
(tony, 23. oktobar 2017 20:20)

Odvratno izgledaju modeli za americko trziste.Ima jos gomila modela pored priusa koji su ruzni.Lexsus Is 300h F Sport,pa svaki Audi,Bmw i Mercedes je lepsi od njega.

Superaleks

pre 6 godina

Ovde u Skandinaviji Toyotu voze u 90% slucajeva starije osobe i zenska populacija.
To je grupa vozaca koja voze mirno i sporo tako da takvi automobioli ne trpe vece napore pa samim tim ni vece kvarove!
Ovo je zvanicna informacija koju sam nasao na internetu.
Ako vidis da neki auto usporava saobracaj, odmah znas da vozi baba ili deda, a marku auta ne moras uopste ni da gledas...zna se da je Toyota.

Bane

pre 6 godina

Jooooj....pa kada se vec kunete u Tojote ne spominjite koliko ste presli sa d4d bez kvara....to je BMW-ov motor. A atmosverski benzinci se inace jako retko kvare bilo kog proizvodjaca jer imaju ukupno 5 pokretnih delova pa ni Tojota nije izuzetak. Benzinski atmosverski motor samo ako ima neku fabricki urodjenu konstrikcionu manu moze da pravi problem. Japanci prave dobre benzince koji traju....mada i medju drugim proizvodjacima se moze naci neki benzinski biser koji prelazi pola miliona bez greske. Tojote proizvedene u Japanu imaju kvalitet, Tojote koje se sklapaju u Turskoj nemaju. Ja licno bih RAV 4 2.0 benzin 4x4 vozio cak i pre bilo kakve lepse konkurencije jer mi je bas dobar, ali je i dosta skup u odnosu na konkurenciju.

Milosav

pre 6 godina

Samo 1.6 atmo, neću valjda u neki turbaš da sednem, da mi posle stigne račun za turbinu, hvala nisam naivan. Toyota traje, kad imaš love za nju, isplati se. Da je ružna plastika, jeste, da je neudobna, jeste (btw. samo premium brendovi nemaju ružnu plastiku). Kad uračunaš sve troškove, isplati se imati nepoderiv auto. Imaju odličan servis u Srbiji, za razliku od Suzukija...

Богдан

pre 6 godina

(Ivan ZG, 23. oktobar 2017 11:42) То што си написао баш и није тачно. Немачки АDAC води статистику о поузданости модела и после 3,5 па чак и 7 година. Јапанци јесу у врху али само Тојотиних пар модела. Оно што је такође јако битно да узмеш у обзир је број пређених километара годишње. Немачки модели прелазе значајно веће километраже него јапански.

Bojan

pre 6 godina

Moje iskustvo je da seu Tojote niže klase prilično loše. Jesu pouzdane, ali veoma klot (skoro ništa od napredne opreme), ispodprosečno zvučno izolovane, sa jeftinom plastikom i sl.
Tojote viših klasa su OK što se tiče kvaliteta... ALI mi se nikako ne dopada dizajn. To je jedino što me stalno odvraća od kupovine ovih automobila - skoro svi su mi ružni. Kad nađem neki koji može da prođe, onda shvatim da ima mnogo lepših u istoj klasi od drugih proizvođača.
Uporedite Tojotu i Mazdu (vizuelno) kod automobila iste klase. Nećete naći ni jednu Tojotu koja je lepša i atraktivnija u tim parovima.

Toyota

pre 6 godina

Imam yarisa 2012. Automatik 1.5.
Zaista kupio sam ga zbog izdrzljivosti i pouzdanosti i ne kajem se ali potpuno mi je nejasno kako neko moze da napravi tako jadan estetski auto. Verujte mi da je kao yugo , tu negde. Pogotovo sto je kao polovnjak verovatno najskuplji u klasi. I da . Trosi preko 10 litara.

Coki pesnik Dule bolesnik

pre 6 godina

Šta kažu Golfaši?
(Aleks, 23. oktobar 2017 10:29

Pa sta da kazu golfovi nam presli po 1,5 milona , sve to ide svojim tokom i kvarovi su normali i zasto bih se prepirali na primer oko vw motora kada je ceo svet priznao da su vw dizeli najpouzdaniji na svetu i da tu nema mnogo sta de se prica !

nesss

pre 6 godina

Takodje nije mit da su najruznije i da za razliku od konkurencije tapkaju u mestu sa benzin i dizel motorima poslednjih 30 godina. Dok su drugi bogatili ponudu i usavrsavali motore, oni vec 30 godina vrte 1.6 atmo motor. da ne pricamno kvalitetu plastike unutra, ja kad sam seo u Avensisa i pritisnio palcem nekw delo e enterijera u malo prst nisam polomio od "meke kvalitetne" plastike.
Sad ce da se jave Toyotomani iz Srbije koji nikad u nijednu seli nisu i hvale je u nebesa, a privatno voze Audije, Mazde, Mercedese...itd.

I prodaju najviše automobila na svetu..i uvek su u vrhu po pouzdanosti..i hibridna tehnologija im je 10 god ispred svih..i decenijama su na vrhu ili u vrhu..i motori 1.6 traju neverovatno dugo i ne čuju se i troše vrlo malo za 132 konja..i stalno je unapredjivano varijabilno otvaranje ventila i materijali itd..a i zamenjen je novim 1.2 turbo(neznalico!)...a motori u Lexusu su moderno čudo tehnike, hibridi sa 350 benziskih i gotovo 200 električnih konja su nešto što ti i ne možeš da zamisliš..zato se na bogatim tržištima tako dobro prodaju..a ti si pametan a drugi ljudi su glupi...

Bane.

pre 6 godina

To je samo jedna strana medalje. Druga je što su skupi delovi i verovatno održavanje i skup u startu. Da nije tako verovatno bi videli više Toyota nego Fiata. Sve se slažem jedino što je skupo...

Zeljko

pre 6 godina

Prenosim moja iskustva kao dugogodisnji vozac i neko ko je godinama radio sa polovnjacima.Japanska vozila kao i korejska dok su mladja su ok.Kasnije im je elektronika problem kao i potrosnja ulja....itd.A nemacka vozila su malo kvalitetnije odradjena iako su im cene mnogo vise.Ali ne treba komentarisati dokle god nema covek prilike da ih proba ili poseduje.Sve drugo su gluposti.

zoki sm

pre 6 godina

Ma svaka čast na kvalitetu ali su gadne da se ispovraćaš ....doduše kome to nije bitno ...eto auta za njih. Mada opet mi nije jasno kako možeš da kupiš ružnu stvar, daš pare za nešto pa skoro odvratno ?!

Slovenac

pre 6 godina

kako li je Audi usao ovde na ovu listu? To je VW kvalitet, sve crkava ko blesavo, na celu sa DSG menjacem, koji je standardan u ovom Q3. Samo je BMW gori od njih...

Paul Banyan

pre 6 godina

I onda pocnu u nove modele od 2015 godine ubacuju celu paletu BMWovih dizel motora, a zasto zato sto ne mogu to nesto sto im je potrebno da postignu jedini je BMW ispunio njihove zahteve otud i njihova saradnja u sportskom segmentu, a neverne Tome neka zapale u najblizi Toyotin salon i neka se raspitaju ....

pedja

pre 6 godina

Novi jaris, motor atmosferac 1.5 , 111 ks. benzin. To nema niko drugi na svetu. Moze da predje milion. Drugi imaju litarske turbo kome posle 60000 km crkava turbina i nije vise ni za sta.

ja

pre 6 godina

Ohh Bože, kako se nasmejem na ove što nas mrze. Da i ja imam 1.6 benz Korolu, imam i par drugova koji imaju BMW 5. Jedan je stavio uvo na haubu pošto nije verovao da motor radi ;)))

Potrošnja 6.3-6.5 do max. 6.8 Sedam nikad nisam imo. Inače, taj 1.6 je Tojotin biser i redovno ga usavršavaju. Zaboravite dizele i turbine.

maxy

pre 6 godina

Tojota nit' smrdi nit' miriše. Modeli uglavnom bezlični, za razliku od premijum filijale. Što se tiče troškova održavanja i kvaliteta delova tu su negde sa konkurencijom. Kvalitet enterijera je po malo diskutabilan u smislu prefinjenosti i upotrebljenih materijala, ali je u svakom slučaju dugotrajan. Ergonomija malo lošija od evropskih proizvođača. Potrošnja vvti agregata je umerena, nije alav. Naravno, posedujem jarisa i pišem iz iskustva.

dd

pre 6 godina

to nije nista novo...pa japanci vec odavno prave najbolje i najkvalitetnije automobile na svetu,i trenutno im niko kvalitetom ne moze prici.

udaljeni su svetlosnim godinama ispred svih,uvek je bolje kupiti japanski auto nego neki evropski ili americki model.

inace prema izvestaju svih vecih ovlascenih servisapo svetu iz prosle godine,japanci imaju najmanje prijava za kvarove i intervencije.

japanci su profesori autoindustrije,a ostali moraju jos da uce kako napraviti kvalitetan i pouzdan automobil,sa osobinom PERFORMANCE PERR DOLLAR!!!

marko

pre 6 godina

"...Nemojte da pisete svakojake gluposti i da ispadate smesni. Toyota je najveci proizvodjac automobila jer sigurno to zasluzuje svojim kvalitetom.
Ako mrzite ovog proizvodjaca nemojte upotrebljavati rec da su zastareli bolje govorite da su ruzni, niko vam se nece smejati jer su ukusi razliciti!"
(Verdum, 23. oktobar 2017 12:46)

Upravo tako,
ali meni ipak smeta kad kazu da su ruzni..
npr Toyota CHR izgleda kao ZVER!!!!, pa se nekome ne svidjaju te ostre I direktne linije..., ali auto nikako nije ruzan.

rog

pre 6 godina

(Millan, 23. oktobar 2017 09:51)

Mozda si seo u avenjsisa, u avensisa nisi. Dzaba ti "napredni" tsi motor kad ne znas dal ces da zavrsis putovanje sa njim. I baci pogled na novi 1.5 motor od toyote pa reci da je zastareo.

Baba Vanga

pre 6 godina

za Millan, 23. oktobar 2017 09:51)
Decko ti si pobrkao neke stvati...
ovde se radi o pouzdanosti modela... a lepota je stvar ukusa....i o kakvim ti pricas motorima ovim sto laziraju podatke?? Presao sam sa toyotom Hilux preko 150.000 km i imam jako pozitivno misljenje ,a vozilo se na svim vrstama terena...i po auto putu, lokalnim putevima, makadamu, blatu, snegu.... I uvek bih odabrao nekog japanca nego nemca.... ako zelis luksuz imas lexusa i da uzivas....

Verdum

pre 6 godina

Strucnjaci, toyotini “zastareli” motori su daleko od zastarelosti. Takvi vasi komentari govore samo o vasem skromnom znanju. Culi ste da je sada turbina in i u benz motorima pa mislite ako je neko i dalje na starom dobrom atmo motoru zastareo. Toyota i dalje koristi atmo motore jer umeju da ga naprave da bude efikasan kao i turbo, a da je cena njegovog koriscenja daleko ispod cene koriscenja turbo motora (mozda vam i to nije jasno kako turbo motor moze da bude skuplji za voznju, ali to potrazite po netu sami). Toyotini benz motori imaju najvecu toplotnu efikasnost na trzistu i u mogucnosti su da rada na dva princima Otto i Atkinsonvom (predpostavljam da znate o cemu pricam i koje prednosti ovo donosi). To su sve prave revolucije u automobilskom svetu i svrstavaju ih u sam vrh tehnoloske inovativnosti. O hibridnoj tehnologiji i efikasnosti tog sklopa u odnosu na pokusaje ostalih necu ni da pricam (ljudi su 1998 izbacili prvi hibrid-prius, tada nikome nije bio jasan taj potez i sto to rade kada su krenuli dizel motori sa svojom nezadrzivom ekspanzijom). Tako su sada prvi izbacili i automobil na vodonik (tom prilikom su obelodanili svoje patente i ponudili ostatuku industrije da ih koriste ako zele). Jednom prilikom je jeremy clarkson rekao da je toyota mozak auto industrije i da u tom pravcu treba da gledamo ako nas zanima sta ce biti u buducnosti. Nemojte da pisete svakojake gluposti i da ispadate smesni. Toyota je najveci proizvodjac automobila jer sigurno to zasluzuje svojim kvalitetom. Ako mrzite ovog proizvodjaca nemojte upotrebljavati rec da su zastareli bolje govorite da su ruzni, niko vam se nece smejati jer su ukusi razliciti!

PG

pre 6 godina

Kvalitet Toyote, mislim da nikad nije bio upitan za razliku od dizajna koji je, blago rečeno, bio ružan. Da mi je neko rekao da ću kupti Toyotu slatko bih se nasmijao jer mi kvalitet bez izgleda (da srce zaigra) ne treba. Ali, nikad ne reci nikad, prije pola godine Toyota ponudi Toyota Yaris Bi-Tone, model 2016, koji je koštao 16.300 eura (zbog spiska opreme na dvije A4 strane) za 12.600 da bi oslobodili mjesto za redizajn Yarisa 2017. Auto je fenomenalan sa odlicnim benz. motorom na lanac i prelijepim izgledom. Taman sam pomislio da su nesto promijenili u svojoj filozofiji dok nisam vidio redizajn mog Yarisa, unistili su ga, tek je sad ružan, jedino ima bolji motor od mog. Jedna stvar mi nikada neće biti jasna a to je da, pošto prodaju najviše automobila na svijetu, da li su ti kupci operisani od estetike ili ih baš briga za izgled, gledaju samo kvalitet?

djosa

pre 6 godina

Toyota je zaista kvalitetan auto. Nije stekano na leguri (jeste, verovali vi ili ne u tome je glavna stvar. Legura motora tj glavnih delova motora i ostalih esencijalnih delova jednog auta).
Ono sto se izgledamalo zna u Srbiji je da je i Daihatsu izuzetno elastican i kvalitetan auto. Japanski je. Iz Osake. Jedan od najstarijih japanskih brendova. (Fali mu marketinga..i fensijane ..dizajna). Toyota ih je kupila prosle godine. A Toyota ne investira u lose brendove, niti fabrike, niti tehnologije.
I na kraju: Honda. Honda je sto se mene tice No1 auto. Japanski brend. Osnivac fabrike Soičiro Honda stoji svojim imenom iza svog prozvoda. Dovoljno je samo to da se zna. (Za one koji i dalje ne kapiraju neka izguglaju pojmove čast i Japan.)
...moram i Suzuki da pomenem. :) Suzuki ima dodira sa FIATom..cak su zajedno imali i par "projekata".. i nije nesto popularan u Japanu :D
bas se pitam zasto.
Moj je zakljucak da pri odabiru vozila ne treba se nositi previse dizajnom, i trendom. Nego kvalitetom. Dakle: japansko vozilo. (po mogucstvu proizvedeno na ostrvu. Japanskom. :) imam iskustva. Znam sta pricam.)

Ivan ZG

pre 6 godina

Ovo je ispitivanje napravljeno u SAD-u, ali bi isti rezultat bio bilo gdje na svijetu.
Onaj tko nije očekivao ovakav rezultat nema ojma o autoindustriji. Da su radili ispitivanje na, recimo, 7 godina starim autima, europskih ne bi bilo ni u prvih 20, a američkih ni u prvih 40.
Jednostavno u pogledu pouzdanosti japancima i koreancima drugi nisu ni do koljena.
Ovdje nije riječ o dizajnu pa ne znam zašto to komentirate. Možete onda i o ubrzanjima, potrošnji, visini plaća u autonidustriji...
Ovdje je riječ o problemima (kvarovima) na i sa autima različitih marki.

Tojota sanak pusti

pre 6 godina

Na žalost, ni moja sledeća kola neće biti Tojota, večito su 2-3000 skuplje od sličnog Opela, Forda ili Renoa.Opravdano, to ne sporim. A to što su ružne, ni najmanji problem, postoje ljudi koji ne žele da štrče i da se svi okreću za njima zbog kola, potrebno im je nešto što može da pređe 1000 km nedeljno i to je to.

hm

pre 6 godina

@Dragan Norveska

Ta oračka fora vam je postala stvarno otrcana!

Shvatite da postoje ljudi koji vole da voze dizelaše sa coommon rail motorima i u najmanju ruku nije korektno da ih vređate.
Za početak uporedite performanse automobila istog proizvođača sa benzin i dizel motorom slične zapremine i snage. Kada se uverite u gotovo identične performanse (često čak na strani dizelaša), pokušajte i da provozate jedan auto sa dizel motorom. To što će vam pružiti užitak u vožnji nekom magistralom je njegov obrtni momenat, ali to nije toliko bitno. Bitno je da dobro ide...

Ninko

pre 6 godina

Dva moja iskustva.

Imao sam najpre verso 1,8.Kupio ga novog.Trosio ulje dosta.Reklamirao im to nekoliko puta.Odbili me svaki put.Posle isteka garancije me zvali i menjali mi polumotor u MAG-u.Sa jedne strane su ispali na kraju korektni, ali sa druge prethodno i nisu u duzem periodu.Ludeo sam od tog problema.

Pre dve godine za vreme sajma uzeo sam nov verso 1,6 dizel. Vukao u voznji u levo cim ga kupih. Nekada ne mozes da ga zadrzis pri kocenju. Reklamirao. Ovi nasi nisu znali gde je problem ni da oprave i rekli "da cekam da dodju majstori iz servisa iz Slovenije". I dosli - u oktobru. Pola godine sam cekao.Muka mi bila.

Ako zanemarim sve prednje,kola su im sasvim u redu.Meni odgovaraju.

Automan

pre 6 godina

Alfa romeo 33, stalno me zezao karburator, wv polo-pregrijao se i poceo trositi vodu, reno 19- isao dobro i onda se isto pregrijao, astra-hm,da, astra... I onda kupio jarisa, autic ko iz bajke, ima dosta mjesta, ne kvari se, malo trosi, zgodan za grad. Porodica se povecala i kupimo verso. 2011 god, d4d, i nista. 6 godina bez kvara, a bas ga gonim. Jedino sto mu redovno mijenjam ulje i filtere. Ljudi se zale da nema izgled ali sta vam to znaci ako vam auto odluci crknuti u nekoj nedodjiji?

niki

pre 6 godina

ma sve je to isto s... drugo pakovanje, kada vodis racuna o svom autu i redovno ga servisiras nemas nikada nikakav problem pogotovo kada kupis novo vozilo koje ti prvi koristis, za polovnjake necu komentarisati, krsevi od po 400k kilometara na satu se spustaju na 150 i prodaju tako, nije merodavno kod nas to komentarisati.. ko je vozio firmina uredno servisirana vozila zna o cemu govorim, evo na primer ja vozim firminu opel ( za koga vazi sve najgore) corsu vec 6 godina, uzeta cak polovna, godinu dana stara, ja presao oko 70k kilometara sa njom ma ni da secne, zatrza, nekada me nervira sto se nikada nista ne pokvari, deluje nemoguce ali zato na svakih 10 k ide servis, redovna kontrola stanja i problema nema!!

Totalista

pre 6 godina

Zena vozi Yaris Hybrid koji je upravo napunio 4 godine i na satu ima oko 55000 kilometara. Sipaj i vozi, servis vidi jedino na redovitom godisnjem servisu za promene ulja i filtara. Ja vozim Kiu Optimu staru malo jace od godine dana. Napravio 35 000km i takodje osim redovitog servisa na 30 000km servis nije vidio (ali u redu novi je auto!) Prije toga sam vozio Kiu Ceed punih 7 godina, samo toci i vozi i redovito servis radi, i nema da stane.

Zivimo u Nemackoj, a ne pada nam na kraj pameti da kupujemo precenjena nemacka vozila koja su puno cesce u servisima. Kolega s posla vozi novi Audi A6 (novi kupio prosle godine) i vec je dva puta odslepovan zbog problema s elektronikom.

Nemci koji nisu zadrti radije biraju koreance i japance, retko koji ce uzeti nemca u danasnjem vreme. Normalno, ima ih puno za koje ne postoji nista osim VW, Mercedesa, Audija i BMW, ali najmanje 50% tih vozila na nemackim cestama otpada na turke i auslendere kojima je to stvar prestiza jer zive jos uvek 30 godina u proslosti kada su ta vozila bila pojam kvaliteta. Danas ta vozila apsolutno nicim ne odskacu, osim cenom!

Soldier

pre 6 godina

Познато је да су јапанци безлични.
(фрљави, 23. oktobar 2017 10:32)

Probaj neku od novih Mazdi, voleo bih da cujem tvoje misljenje posle toga.

Ja sam iz VW/Skode presao u Mazdu CX5 i malo je reci da sam odusevljen. Auto definitivno ima "ono nesto" sto ti izmami osmeh kad god sednes u njega, barem kod mene je tako.

bwana

pre 6 godina

Consumer reports se zasniva na podacima koji se dobijaju od potrosaca i daleko su od apsolutno relevantnih. Na sajtu consumerreports.org pored "10 most reliable cars" je i artikal "10 least reliable cars" a na spisku su izmedju ostalih: Mercedes GLC, Jaguar F Pace, Volvo XC 90 i Tesla Model X. Ne zna se koji je nekvalitetniji )))

ja

pre 6 godina

@Totalista : Kia Ceed 1.6 motor je od Tojote. Tu je i bit da se KIA toliko i razvila, uz dizajn i motor od Kaizen LaToje... Kaizen znači napredak na japanskom, znam jer primam tu reviju kao vlasnik LaToje.


I mogu da potvrdim to o Nemačkoj. Tamo ima više KIA i Hjundaja i polako če Nemci da izvise. Inače prodaja (pred)prošle godine Toyote u Nemačkoj je bila 2%, što je malo, ali ovo sa dizelima im se okrenulo. Sada tamo i moji izbacuju dizele, ide na prodaju i gotovo.

Jedan je pitao zašto uzimaju BMW dizele. U Japanu se dizeli ne voze, i pametno su uradili i išli u veči razvoj e-auta i hibrida. Jer dizel je propao i razvoj u to je bacanje para, Toyota je to znala več davno, prvi hibridi od 1997-1998, tamo negde. Tada smo se čudili, danas se čude dizelaši. Meni je samo žao, da če sav otpad da pokupi Srbija, Rumunija i Bugarska - smetište EUja. Kad se vozim autoputem, vidim uvek Rumune i Bugare šta voze na kamnioma dole, žali nas Bože.

markoni

pre 6 godina

@Totalista
Skroz je u redu kad nešto mrziš,to je lični izbor.Samo kad je već tako,to neznači da lupetaš i pričaš gluposti.U kojoj to Nemačkoj se više voze azijati od Nemaca i to ne samo u Nemačkoj nego bilo kojoj krštenoj Evropskoj zemlji ?

Jarić T Živadin

pre 6 godina

Bolje i stišnjeni prst nego li rastegnuti lanac,Lambada sonda,DPF plikavac,TILT elektronika poznatih modnih trend setera,koji svake godine imaju puno iznenađenja u svojim servisima.

N

pre 6 godina

Nova Toyota yaris 1.5 111ks je fenomenalna. Mozda ima manje prostora, ranije je zadnja klupa bila deljiva a sada vise ne, ali svakako sto se pouzdanosti tice je u samom vrhu klase. I dizajn enterijera su poboljsali. U ovom tekstu se to i govori --->> novi automobili. Kod nas je voze automobili u proseku 10godina starosti. Znam pouzdano da u KG imaju sluzbena vozila toyote yaris u jednoj firmi, da ih ne reklamiram sad, presli su 500000km i nikakvih problema nemaju. Sigurno da toyote imaju kvalitet i da ta konstatacija nije slucajna.

SRBIN

pre 6 godina

Sta je sa zaglavljivanjem gasa na Toyotama zbog kojeg je poginula nekolicina ljudi? Sta je za milion i nesto Toyota povucenih zbog greske sa Airbagovima? Sta je sa Cobe steel koji je distribuirao Toyoti i Nisanu celik koji nije prosao sve testove? Jel to pouzdanost?
(Iskander, 23. oktobar 2017 11:27)

Citao si samo optuzbe,,a ne rezultate, ne labratorijske i strucne analize i dokaze.Ocigledno da si jednostran i da te ne zanimaju odgovori,,a mnogo toga se nije ni desilo, ali je napravljena panika i pokusali su da ruse tudji imidz, uspeh, ime, kvalitet. Papucica za gas nije ni bila pokvarena, sto se airbaga tice, znam da je Takata dobila od nekog Meksickog proizvodjaca koji sunu sebi imali metalne delove i bili su uzrok nekih stradanja, mada jos nije sve dovedeno do kraja sa ispitivanjem..Razmisli samo ko je tuzakao Toyotu,,kad, j zasto. Ameri jer je njihova auto industrija u jako losem stanju, e onda paljba na najbolje, a to je Toyota. Mnogo toga je izmisljeno i nista ne uzimam zdravo za gotovo..

Marko

pre 6 godina

O da, do sada najbolja kupovina u životu. Auto samo ide i ide i ide. Majstore ne viđam već tri godine i 60h km. Motor ima lanac pa ulje i filtere menjam sam, toliko sam naučio. Korola 2006., 1.6vvti, kupljena sa pravih 80h km.

tony

pre 6 godina

ruzna pa ruzna...!? alo bre, jeste li videli vi u zivotu neki drugi tojotin model osim priusa!? lend cruzer, hajlender, forraner... to ruzni modeli!? pa pogledajte modele za americko trziste, pamet da ti stane. a leksus!? pa ima li osobe u srbiji kome glava nece poleteti za novim leksusom!? koji je to merc, audi, bmw... lepsi od leksusa is 300h f sport u meklaren plavoj boji!? a o kvalitetu ne treba trositi reci.

Misa

pre 6 godina

"Zena vozi Yaris Hybrid koji je upravo napunio 4 godine i na satu ima oko 55000 kilometara. Sipaj i vozi,"

Taj hybrid trosi dosta.Bio je i na supertestu Auto Bilda na 100 kkm.Prosek bio oko 6,5 l/100km.Previse.

Aca

pre 6 godina

Kupite toyotu i imate gratis svake godine letovanje. Svi se pitaju kako. Toyota ce vas postedeti skupih kvarova i novac koji ustedite iskoristite za odlazak na more.

japaner

pre 6 godina

1.33 na kratkom Aurisu pije vise nego 1.6 na Koroli. Radije bi uzeo stari model Korole makar, sem ako Yaris treba.

Idi u Austriju da vidis sta voze, tamo imas japanere od pamtiveka i masovno ih voze.

SRBIN

pre 6 godina

Upravo tako, 
ali meni ipak smeta kad kazu da su ruzni.. 
npr Toyota CHR izgleda kao ZVER!!!!, pa se nekome ne svidjaju te ostre I direktne linije..., ali auto nikako nije ruzan.
(marko, 23. oktobar 2017 14:43)



RUZNA TOYOTA??? Nije ruzna, ali je samo neobicna...MIRAI,,PRIUS,,YARIS,,AYGO,,nikako nisu ruzni,,samo su kao sa druge planete..NEOBICNI, ali i najkvalitetniji....Ipak,,JAPANAC JE ZAKON.

Komar

pre 6 godina

Toyota je majke, sve ostalo su macehe :)
Salu na stranu - kao nekadasnji vlasnike Toyota Highlander-a V6 2003 godina i sadasnji vlasnik Toyota Highlander V6 2015 godina mogu iz prve ruke da kazem da su ti automobili veoma pouzdani. Sa prvom sam presao 246000km bez ijednog jedinog problema - redovno menjanje ulja na svakih 5000km (iako fabrika preporucuje na 8000km), filter(a) i to je sve.
Sa sadasnjom 2015 godinom gazim vec 48000km takodje (da kucnem u drvo) bez problema. Kupis Toyotu, samo opusteno i bez brige dosipaj gorivo i vozi.
Toyote, kao polovne, veoma dobro drze cenu tako da se mogu polovne prodati po visoj ceni nego ostali automobili.
Auto je funkcionalan, a nije ni ruzan - vrstu automobila biram iskrljicivo po licnom potrebama, funkcionalnosti i kvalitetu izrade. Svi koji auto biraju po estetskom izgledu generalno imaju tehnickih problema sa istim.

achitwn

pre 6 godina

da li su ti kupci operisani od estetike ili ih baš briga za izgled, gledaju samo kvalitet?
(PG, 23. oktobar 2017 11:53)
Verovao ili ne vecina ljudi u svetu ne haje za izgledom vozila. njima je to neptrebni trosak. zato se recimo milenijals sele u gradove i odmah prodaju vozila. moj sin se resio jette i kad mu treba prevoz uzme zip car ili lyft

Misa

pre 6 godina

Martin Luter, 23. oktobar 2017 15:52

I meni avensis 2,0 trosi isto toliko ulja.I po litar na hiljadu km.Mislio sam najpre da je kvar.Ali to tako posle ispalo da je normalno.

dragan

pre 6 godina

Jao vise i ruzan auto, nije ruzan, bas je mocna svaka nova toyota, ja stvarno ne znam sta ljudi vide u wv u audiju u bmwu, to su po meni bas ruzna auta, lepsi su francuzi nemerljivo, samo sto svi imaju boljke, toyota zakon za sve

Mazda 6 Driver

pre 6 godina

Mene ova lista ne cudi, pa to je vec zadnjih 20-30 godina tako. Cudi me samo da medju prvih deset nema ni jedne Mazde ili Honde. Mazde i Honde su ako nista drugo bar toliko kao i Toyota pouzdane.

canadien

pre 6 godina

Vozio sam Camry sa benzinskim motorom od 2.5litra, ovde samo mali broj nemackih automobila ide na dizel, hibridi i vizila na struju su brojnija od dizalasa i to vise puta. Da se vratim na toyotu, neverovatno pouzdan i izdrzljiv automobil, za 5 god samo promena ulja i filtera, bilo mi pomalo zao kad sam je prodao.

Zuba

pre 6 godina

(Ivan ZG, 24. oktobar 2017 09:48)

Ivane hvala ti na odgovoru. Ja sam bio ubedjen da je taj 1.33 motor u 2. generaciji Yarisa a sad videh u oglasima da je ipak 1.3. Kupio bih ja te stare 4-5 godina ali nemam para eventualno Yarisa 2. Nisam agresivan vozac meni kola trebaju najvise za grad ali kao sto napisah eventualno 1-2 put na duze. Ne bih kupovao dizelase.

bu!

pre 6 godina

Ijao,preko 100 hvalospeva Toyoti!U redu,po CRu se ne kvare,a gde su ostali japanski proizvođači u koje se kunu srpski kupci?Kako to da je jedan Audi ispred svih Hondi,Mazdi???
p.s. Najjači mi je onaj lik koji vozi Hondu i piše o japanskoj časti,aman čoveče pa ne prave taj tvoj auto samuraji nego neki navijač Milvola npr :)

samo kažem

pre 6 godina

@Milan da si se potrudio malo ozbiljnije da pročitaš tekst shvatio bi da je istraživanje urađeno za američko tržište. Kada se govori o tapkanju u mestu Prius je verovatno najozbiljniji hibridni automobil na tom tržištu.. I da istočnoevropsko tržište i Balkan (Balkan posebno) je prva stvar na koju direktori u Tojoti i Leksusu pomisle ujutru kad ustanu iz kreveta i do ručka razmišljaju šta da urade da tu povećaju prodaju.

Trabant

pre 6 godina

Ovo istrazivanje o kvalitetu auta nije korisno za Srbiju.
Kod nas je merodavno ispitivanje pouzdanosti auta od 10-30godina starosti! Jer takva vozila inace ogromna vecina poseduje!

American

pre 6 godina

Ja sam radio dosta godina kao mehaničar ovde u Americi i sigurno vam mogu ovo potvrditi. Lexus i Toyota su broj jedan po kvalitetu! Evropski i Američki auti nemaju šta da traže pored njih. O tome govori i cena polovnih auta, tu Lexus je polovan duplo skuplji od Mercedesa, Audia i BMW - a. Pogotovo su ovde problematic na VW I Audi vozila zato što im se pale check engine light i ne možeš da prođeš smog test da uradiš registraciju. Ko nije vozio Lexus-a ne može da razume o čemu se radi.

Vanzemaljac

pre 6 godina

Vozim Tojotu Celicu vec 7 godina. Kupio je sa 64,000km. Sada ima 200,000km. Prvi kvar na 195,000km: procurela gumica na klipu zadnje kocnice. Moj sledeci auto ce opet biti Tojota.

planina

pre 6 godina

Kad sam dosao u Canadu, nisam imao para I kupim Toyotu Tercel, preso sa tiom malim autom presao sam preko 500 000 kilometer I sa to vijeme promijenio samo neku pumpu za vodu, tako nesto.... nazalost imao sam sudar sa tim autom ...
Kupim poslije toga E320 Mercedes, jos ga vozim, visim kod automehanicara,...
SLEDECI AUTO TOYOTA

timer

pre 6 godina

Nisu mi jasni ovi pritiskaci platike, zale se da je u Renou meka plastika, kazu savija se pod pritiskom, u zale se da je u Tojoti tvrda plastika, polomise palceve, pa ko ce njima ugoditi?

eto tako

pre 6 godina

O kakvom tapkanju u mjesto pricate kad su sad izbacili hybride koji su vrhunski napravljeni. Rav4 benzinac/hybrid 2.5 motor trosi 7 litara. Da ponovim, pricamo o 2.5 motoru i 197konjskih snaga

Djura

pre 6 godina

Cudi me da na ovoj listi nije Honda. Jedino Honda u severnoj Americi nije imala velike opozive ili incidente, kao Tojota sa kvacilom... Prema Kelly Blue Book, Hondinim vozilima najmanje opada vrednost vremenom, a neki Hondini modeli su i skuplji od Tojotinih u istoj klasi.

Santa Cruz, CA

pre 6 godina

Imam Prius V s opremom 5 već 2,5 godine. Srbin u meni (onaj sto uvek kenja na nove stvari) misli da je auto bezveze. A ne pomaže situacija da sam pre Priusa vozio BMW 3. Za 2.5 god imao sam samo jedan servis i to kada sam rešio da kupim nove dve gume, pa sam tek tako narucio proveru geometrije. Stabilan u krivinama, i dosta solidno ubrzanje, pogotovo s oba motora ukljucena (ima dugme zove se Power mode:) ) pun je opreme i sav je techno, koza, klima, zadnja klupa se toliko zabaci da ko se tamo vozi odmara fenomenalno. Gepek ogroman. Potrošnja od 4 do 7.
BMW je bar dublo bio skuplji, servisi su bili uračunati ali znam cenovnik i to je oko 2 do 3 puta više nego toyota.
Ne znam da li će srpski ego u meni da proradi i da menjam priusa ali do sada sam prezadovoljan.

Brenki

pre 6 godina

Jedan od primera dugovečnosti i kvaliteta Tojote je upravo Korola, ali neke starije generacije. Prodavale su se ovde 89,90,91. godine, najviše u sivoj, beloj i crvenoj boji. Ko ne zna, neka malo zagleda, primetiće da ih i danas ima po ulicama. I to, u prilično dobrom stanju, mnoge su ostajale kod originalnih vlasnika, jer niko nije hteo da ih proda, pa su čuvane i održavane, a stare su skoro 30 godina. 1,3 motori sa 12 ventila, pojam tihog i mirnog rada. Limarijski isto dobre, trule samo ako su lupane i krpljene, pravljene su da traju. U isto vreme, bila je i Mazda 323 i 323f, takodje kvalitetna kola.

Ivan ZG

pre 6 godina

Toyota Yaris hibrid ne troši 6,5 litara benzina osim pri 130 km/h na autocesti. U gradu troši između 4,5 i 5,5.
Tako da ne može prosjek biti 6,5 litara osim naravno ako to kažu u njemačkom časopisu financiranom od VW koncerna (AutoBlic i ostali) koji "nikada# ne laže.

sn

pre 6 godina

po obicaju,Srbi pricaju o loncima a serpe su na dnevnom redu.Rec je o pouzdanosti a ne o dizajnu.Uglavnom svi promasise temu,dobise keceve...Sve ponavljac do ponavljaca,stari, dobri srpski prosek...

Ivan ZG

pre 6 godina

Evo da odgovorim čovjeku koji je pitao za polovnog Yarisa i izbor motora.
Yaris 1. generacije ne treba jači motor od početnog jer je jako malen i lagan. Osim toga je taj motor sa 4 cilindra (za razliku od kasnijih 1.0 sa 3 cilindra iz Daihatsua) vrlo elstičan i lijepo se vozi. U drugoj generaciji i trećoj se ugrađivao 1.3 motor koji ide odlično, ali na žalost i popije do 10 litar u gradu ako se agresivnije vozi. Oni manje agresivni potrošit će 8. Dizel 1.4 sa 90 KS je odličan izbor i ide normalno do 350.000 km, ali je i skuplji. Troši 5-6 litara u gradu i 4-6 van grada.
Motor 1,33 litre je odličan i mali potrošač. Sa 100 KS auto leti po cesti, a rijetko troši više od 7 čak i po gradu.
On se ugrađuje od prije 4-5 godina i bio bi moja preporuka.
Prvi Yaris je manji od ovih ostalih, a oni su za normalan prijevoz 4 ljudi do 185cm visine i na dulje relacije. Zvučna izolacija je dosta slabašna na prve dvije generacije, a poslije je bitno bolja, ali za po gradu to ionako nema veze. Mjenjač je tako napravljen da su auti izuzetno startni po gradu i lako ih je voziti. Vrlo su okretni.

kik

pre 6 godina

nemacki brendovi su u americi provaljeni odavno... dakle to je cist statusni simbol... ne kazem da su automobili losi ali za novac dat svabama dobijes sjajnog japanca i ostane ti kusura puna torba...

Strokavi mozak

pre 6 godina

U tekstu kaze"najpouzdanijih novih modela".Ako i nov model bilo kog proizvodjaca moze da bude nepouzdan onda izem ti auto industriju komplet.

фрљави

pre 6 godina

За овог што је био у Јапану и што се возе 80% тојоте. А то је требало да алудира да паметном човеку доста. А јеси ли био можда некада у СФРЈ? Ако ниси, није проблем. Али ево ја ћу ти речи. У тој држави се возило 90% Заставе. Што Југо, Кец, Фића... како зи оно беше рече, паметнођ доста, јел?

Martin Luter

pre 6 godina

Imam Rav4 dizel, 151 KS, life verziju i mogu da se pohvlaim pouzadnoscu. Ono sto je cudno i pre 10 godina se digla prasina je iznenadjujuca potrosnja ulja na 2-3000 km. Kad mi se prvi put to dogodilo mislio sam da je motor pokvaren ali ispostavilo se da u prirucniku lepo pise da cak na 1000 km trosi 1L ulja. Jedan serviser nije imao pojma a druge je potvrdio. Inace, nedostatak rezervnog tocka je po meni slaba strana na srpskim putevima jer postoje rupe koje jednostavno mogu da vam pocepaju gumu i njeno punjenje smesom nema smisla. Zato kad dolazim u Srbiju nosim tocak sa zimskom gumom :). Dizajn je dobar, nije ruzan mozda jos uvek konzervativniji ali novi modeli su sve bolji. Mozda je malo lenji pri startovanju ali nije trkacko vozilo vec SUV.

P

pre 6 godina

"Za početak uporedite performanse automobila istog proizvođača sa benzin i dizel motorom slične zapremine i snage. Kada se uverite u gotovo identične performanse (često čak na strani dizelaša), pokušajte i da provozate jedan auto sa dizel motorom. "

Evo ga jos jedan sto poredi turbo dizel i atmo benzinac. Pa bravo majstore. Ako ces posteno onda poredi motor iste zapremine, oba da imaju turbo, dizel i benzinac. Posle mozes lepo da obrises taj svoj komentar, ako vec nisi upucen. Lako je kad mesas babe i zabe..Takodje, problem je sto ne moze u toj varijanti da bude "slicne zapremine i slicne snage" jer ako su slicne zapremine, turbo benzinac ima mnogo vecu snagu, a ako su slicne snage, turbo benzinac ima manju zapreminu.

Sima dokolenac

pre 6 godina

Vozim Toyotu corolu punih 27 godina.Benzinac 1295 ccm presao 230000 km.Nikada se nije pokvarila i i dan danas nisu promenjene prednje pakne.....pravi avion

Dzoni

pre 6 godina

Zavisi mnogo i od vozaca..moj cale kupio novo keca 1997 godine za 5000 DM..znaci onog proizvednog pod sankcijama..evo ga vozi ga i dalje svaki dan 20 godina do sela i nazad..kec do sad presao 450 000 km od toga 99% na plin ..na motoru jedino sto menjane karike ..najeftinije odrzavanje koje moze da se zamisli...ali njemu ne treba nista od tih modernih dzidza bidza

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Vozih u Srbiji Yarisa 2008-o, 998ccm.
Odličan mališa.
Da me nisu slupali totalno i danas bi bio u porodici...
Bar kao drugi auto.

Zuba

pre 6 godina

Razmisljam se da kupim Toyota Yaris ali polovnog jer nemam para za novog. Voznja bi bila gradska sem mozda dva puta godisnje kada bih vozio duze relacije do R. Srpske i do eventualno Grcke na more. Da li vredi kupovati polovne 10 godina stare i na sta obratiti paznju? Svi predlazu onog 1.3 benzinca a ne 1.0 mada poznanik ima Toyotu Yaris 1. generacije to 1.0 i sam kaze da ga vozi na autoputu preko 100 Km na sat. Doduse kupio ga polovnog kad je presao 50000 km. Da napomenem da nemam porodicu da sam samac 47 g.
Hvala unapred.

hm

pre 6 godina

@Bane
BMW 2.0 dizel je u Toyoti od nedavno. Ranije je to bio Toyotin D4D motor.
Toyota ne želi više da ulaže u razvoj dizel motora i da sa njima juri euro 6, pa do ko zna koje euro norme, već ulažu u razvoj hibrida (gde su broj 1), plug-in i e-tehnologije.

mazdix

pre 6 godina

Vozim Mazdu 626 2.0 motor 1990. godište
auto sa pređenih 330.000km i dalje deluje neuništivo.
Kao vino, što stariji to bolji.
Jedina boljka limarija.

meskalin

pre 6 godina

Yaris 2 generacija (2006*) nakon koga je išao facelift sa bumperima u boji karoserije mali 1.3 vvti motor (64kw) trosi tipa 6-6.5L po gradu lagane voznje po otvorenom tipa 5 (80-100km/h).

Tamo do tipa 130-140 je potrošnja razumna a ako ga tjeraš preko počne cugat dosta jer ipak ode na 4200+ /6250max okretaja pa razumljivo.

Auto za grad je savršen jer je mali i preglednost u njemu je odlična i uparkiraš se di hoćeš.

Moj je 11 godina star, promijenio na njemu do sada pk remen, akumulator i pakne prednje :) (ok sad amortizeri su došli na red ali ipak je to 105k km)
Problem kod tih automobila sa malom kubikažom je to šta kad ga počneš stiskat prvo je bučan a drugo počne pit ko sumanut a drugo šta je "visok" pa kod bočnog vetra se osjeti dosta otpor.

Vladimir

pre 6 godina

Vlasnik sam Toyote Yaris 2007 godište. Prvi vlasnik,generalno jako zadovoljan prostorom, potrošnjom i kvalitetom.
Ali...na 110.000 su krenuli kvarovi: prvo druk lager a zatim i ležaj zadnjeg točka. Pre toga apsolutno nikakva ulaganja čitavih deset godina ( osim redovnog servisa).
Zanimaju me iskustava ostalih vozača Yarisa !

Veliki pozdrav iz Kraljeva !

Željko

pre 5 godina

Vozim Yarisa 10 god. Kupljen kao nov u Srbiji. Bez kvarova. Samo da pomenem da sam dobio od Toyote poziv na kućnu adresu da se javim u tačno odredjeno vreme da bi se ta papučica gasa proverila i zamenila. Da li je to uradio bilo koji drugi proizvodjač!? Znamo da su Nemci nešto muvali i prikrivali kod wv. Sami procenite šta sam hteo reći...