Subota, 22.04.2017.

07:59

Test: Volvo S90 D5 Inscription AWD

Izvor: B92

Test: Volvo S90 D5 Inscription AWD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

xc60

pre 6 godina

zivim u svedskoj. imam xc 60. probao sam i s i v verziju. Utisak: veliki luksuzan i stilizovan auto,lepo i tiho ide,"ima sve" i jos pride kolko hoces. ima snage prosto razmice asvalt da prodje.Za kulturne ljude i kultivisanu voznju. Ima diplomatski smek. Ko voli ovaj stil onda je ovo pravi izbor. e.. al taj stil trazi i plateznu moc.. tako da ovi komentari dezurnih al dekintiranih pljuvaca i kriticara mogu samo da mu pljckaju pod prozor.( mislim na prozor sa na servo pogonom i senzorom za kisu)
(rade, 4. maj 2017 17:18)
bravo Rade...ovde su glavni komentatori vozači polovnih kanti, uglavnom nemačkih auta koje po placevima prodaju sa pričom da su prošli samo 120.000 a svi stari po 7-8 godina, vozile ih isključivo babe i dede do pijace i nazad...

rade

pre 6 godina

zivim u svedskoj. imam xc 60. probao sam i s i v verziju. Utisak: veliki luksuzan i stilizovan auto,lepo i tiho ide,"ima sve" i jos pride kolko hoces. ima snage prosto razmice asvalt da prodje.Za kulturne ljude i kultivisanu voznju. Ima diplomatski smek. Ko voli ovaj stil onda je ovo pravi izbor. e.. al taj stil trazi i plateznu moc.. tako da ovi komentari dezurnih al dekintiranih pljuvaca i kriticara mogu samo da mu pljckaju pod prozor.( mislim na prozor sa na servo pogonom i senzorom za kisu)

xc60

pre 6 godina

 (Maksim & Divizija, 25. april 2017 15:24) v
Volvo S90 i V90 se proizvode u Švedskoj, ostali modeli za Evropsko tržište u Belgiji. Vlasnici Volvoa (novac) su iz Kine sinko, kao što je vlasnik Jaguara kompanija iz Indije. Opet toliko o tvom poznavanju brenda koji pljuješ. Predložio sam ti da pročitaš inovacije koje su sve svetske marke preuzele od Volvoa..najgora stvar koju čove sebi može da dozvoli je predrasuda iz neznanja i nesposobnost da prihvati činjenice

DC

pre 7 godina

@Replay: Ni konkurencija to o cemu pricas vise ne radi. Kod BMW serije 5 primera radi imas dva bloka: dve hiljade i tri hiljade kubika (B20 i B30 kod benzinaca i D20 i D30 kod dizela), plus B44 za Amere. Sve ostalo su varijacije. Mercedes ima slican sistem gde su 200, 220 i 250 zapravo jedan te isti motor. Volvo je samo jos vise uprostio to sto su prvo poceli da rade Nemci i program od 2-3 bloka sveo na samo jedan.

Medjutim ima tu nesto drugo. Luksuzan auto kao sto je ovaj za mene nije ono pravo bez sestaka. Kao sto i BMW serije 5 nudi motore sasvim zadovoljavajucijih performansi vec u verzijama od 2000 kubika, siguran sam da i Volvo (barem jaci modeli) sasvim zadovoljava u tom pogledu. Medjutim performanse su jedno a uzitak u voznji moze biti i nesto vise. A to da se recimo pali na pola kljuca, da drzi ler na 600 obrtaja i da ne mozes da prepoznas da li motor radi bez pogleda na obrtomer, da rezi kad se zavrti moze samo motor sa sest i vise cilindara. 520d, MB E220d, ovi Volvo-i - za sve njih mozes da napravis poredjenje i sa recimo Skodom Superb u Laurin i Klement paketu. Ali kad ubacis rafinirani sestak, to ih podize na jedan sasvim drugi nivo gde Superb/Passat i slicni, bez obzira na svoje dimenzije, paket opreme i performanse, nemaju sta da traze. Tako da od mene - veliki minus za Volvo zbog manjka sestocilindricnog motora u ovoj klasi.

ilijapaun

pre 7 godina

Volvo je izabrao svoju trzisnu nisu, premium automobila. Nije isti ko nemci, ide na opusteniji pristup voznji. Novi modeli pod kinezima izgleda koriste potpuno volvo tehnologiju, za razliku od ranije. Videce se da li to rezultira superiornim kvalitetom u odnosu dok je bio pod Fordom. Najmanje na sta se sad neko moze pozaliti je dizajn. Po meni jedan od najboljih ako i ne najbolji. pogledajte xc60 novi, konkurenti su kao igracke. Koliko primecujem ide se na 2.0 motore i hibridni pogon sto je skorija buducnost, a kolko viidim planiraju za 3-4 god i skroz elektricni model velicine tesla 3. Tako da ovima sto kukaju kako se motor cuje ko kosacica i sto je najmanji 2.0, uskoro se ni to nece cuti. Elekto motori ce izgleda i duplirati snagu ovih dvolitarskih, samo je pitanje trenutka kada ce to biti isplativo za proizvodnju i imati neki realan domet od 200atak km samo na struju (u slucaju hibrida). Jedina mana sto brend postaje preskup, svi novi veliki modeli su 50k+

Maksim & Divizija

pre 7 godina

XC60
Prijatelju, tvoje neznanje zadrži za sebe.
Da sam hteo vozilo (da - vozilo a ne auto) ostao bih na Honda Civic vozilu. I to osnovna verzija i motor bi trajao 500000 km.
I šta bih imao od toga?
Da li mi je potrebno da kupim kineski Volvo, da se ložim da je Švedski i da kad predjem 200000km počnem da se hvalim kako je moj Volvo najbolji auto...
U kom ti vremenu živiš?

Svaki Japanac će da ti sahrani Volvoa...
Volvo je mit. SAAB je prava stvar, bio.


Drugo, da malo bolje znaš kako funkcioniše danas auto industrija, shvatio bi da se svi, apsolutno svi ugledaju na BMW, MB i Audi.

Svi prvo gledaju na tehnologije koje ova trojka izbaci, dizajn i trajnost i prema tome svoje modele rade.

Ti misliš da je Volvo sve i svja...
Super, samo ostani u zabludi.

XC60 2017

pre 7 godina

(Maksim & Divizija, 23. april 2017 16:23)
Čovek koji se loži na BMW X1 i Mini Cooper S priča o kvalitetu Volvoa? E moj prijatelju, pređi 100.000 Km u Volvou, pa onda ostavi komentar. Malo edukacije nije na odmet: http://www.volvocars.com/rs/o-volvu/nasa-kompanija/nasledje/inovacije
Audi Q5 su mi nudili sa istim nivoom opreme kao XC60, skoro po istoj ceni - izabrao XC60 i opet bih. Neki ljudi jednostavno ne shvataju da Volvo nije za svakoga, i tako treba da ostane.
Ali ne mogu da verujem kakve besmislice su spremni da napišu bez ikakvog predznanja o automobilu, misle vozio sam Volvo od babine do tetkine kuće i zaključio da je njesra...

proizvodnja

pre 7 godina

u pravljenju automobila savremenih ucesce robota je vise % nego rad čoveka. Cena robota je svuda identicna tako je i sa volvom. volvo je sa kinezima samo profitirao. šteta što se saab nije snašao. Volvo je uspeo da se uzdigne i sadrži kvalitet iako u to kada su ga preuzeli kinezi niko nije bio siguran šta će biti

Milan

pre 7 godina

Karavan je loodilo, da ga tovariš i da ga cepaš po gasu, a i da oboriš zadnje sedište kada treba.. auto i za porodicu i za švaleraciju.

Nemanja

pre 7 godina

@ (NN_lice, 23. april 2017 18:55)
S60

Kad sam pomenuo cvrscu konstrukciju i lim, mislio sam generalno na sve automobile. Kako bi pesak prosao da ga udari Volvo 200, o cemu sam opsirno napisao u prethodnom komentaru? Jako lose. Zato su svi, ukljucujuci i novije modele Volvo vozila, napravljeni od lima, plastike itd koji se lakse deformisu, bas da bi smanjili povrede pesaka. Zato se pri manjim udarima (2 automobila) napravi daleko veca steta nego ranije.
Ja ni u jednom trenutku nisam spomenuo da Volvo nije najbezbednija marka, tj. marka koja najvise ulaze u bezbednost i smatram da je makar za pola klase bolja od Mercedesa, BMW-a i Audija u pogledu pasivne bezbednosti. Medjitim, u sudaru automobila slicne bezbednosti (novih vozila sa svim elementima koje sam nabrojao) u kome postoji izrazena razlika u masi (V50 i BMW 5), bolje prolazi teze vozilo i to su osnovni zakoni fizike.
Auto koga pri relativno niskim brzinama (30 ak km/h) udarite od pozadi ce proci bolje upravo zbog toga sto se prednji deo drugog vozila, koji je vec nizi od zadnjeg dela prvog vozila (vozila slicne kategorije), spusta dodatno zbog kocenja. To i cvrsca konstrukcija zadnjeg dela nanose (na oko) vecu stetu vozilu iza. Reci recimo da je takvo vozilo manje bezbedno je smesno.
Cela poenta mog komentara je bila da se u osnovi svi automobili (pa i Volvo) danas prave na slican nacin, iako je bez sumnje Volvo najnapredniji u tom pogledu. Medjutim, steta na automobilu pri manjim udarima (dal je ispao far i maska) nije nikakvo merilo bezbednosti. Jedino merilo cvrstoce vozila je deformacija kabine (A, B stuba itd) jer je iskljucivo zadatak tog dela vozila da ostane netaknut.
Da li su bolji stari automobili ili novi, pogledajte na Youtube-u test frontalnog sudara Renaulta Modus i Volvoa 940, gde je uprkos manjoj kategoriji, Renault Modus prosao drasticno bolje...

Dobro

pre 7 godina

Ovde, u Holandiji se Volvo po tradiciji uvek dobro prodavao, a tako je i sada. Jedno vreme (osamdesetih) su cak ovde i sklapali neke manje modele (440, 343...itd), pa je tako nekako i postao 'domaci auto'.
Uvek je to bio auto za obtazovane ljude sa ukusom i stilom, za 'No nonsense' vozace i one koji iz prkosa, principa ili cega vec drugog nisu hteli da voze Nemce. Tako je bilo i sa Saab-om. Nemci i Holandjani su i pored puno slicnosti dijametralno suprotni kada su kola u pitanju. To se moze videti i na Holandskim putevima gde stavrno svega ima podjednako, i Francuza i Japanaca... a bogami i puno Volvo-a. Kao i svuda, prednjace Nemci.
Ovaj S90 je carski auto. Video sam ga uzivo vec par puta i bas sam ga dobro zagledao iz svih uglova. Fantazija. Enterijer je bolji i lepsi nego na slikama. Zadnji kraj je inovativan, ali meni se svidja bas zato sto je 'drugaciji'. Ukratko... bas to je Volvo.
O ukusima necemo, diskusija bi bila predugacka.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

S60

pre 7 godina

@Nemanja

Možda se svi savremeni automobili ponašaju na način kao što si opisao, ali za Volvo važe neka druga pravila. Pišeš da su automobili nekada bili čvršći i da je to rezultiralo pravljenje, odnosno konstruisanje mekše karoserije koja može da primi veću silu udara i amortizuje te sile radi bezbednosti putnika.
A šta ćemo sa Volvoom 240, koji je imao kutijastu karoseriju, debeo švedski lim i najbolju bezbednost još sedamdesetih i osamdesetih? Samo da te informišem da u tom automobilu niko nije poginuo u Americi za sve godine proizvodnje. Za Evropu ne znam.
Kada ćete vi što kritikujete Volvo da shvatite da oni postavljaju granice bezbednosti i da su najbolji na svetu kada su te stvari u pitanju.

Pera

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1252900#k23390059

Pa vi ste prvi poredili volvo sa ostalim markama pa kada je covek izneo zvanicne podatke lose poredjenje?

Poredite ga u bilo kom segmentu i bice razocaravajuci rezulati za volvo osim i jedino osim u slucaju XC60 gde je ubedljivo prvi i posle toliko godina pa je cak u 2016-oj zabelezio i rast prodaje od 8% u odnosu na 2015. godinu.
Sa druge strane GLC je zabelezio oko 290% rasta prodaje u odnosu na prethodnika iz 2015. godine a od ove u pricu ulazi novi Q5 pa par modela u cenovnom segmentu iz LR, X3 sledece godine, alfa je kao usla u taj segment isto pa cemo videti.
Automobili iznad proseka, u samom vrhu ali nije da ih voze na svakom koraku a iskustva vlasnika govore da nisu udobni kao ranije sto po prici ima veze sa predimenzionisam felnama sto su cak i inzinjeri iz Svedske potvrdili pa se tako u jednom intervjuu za XC90 kaze da ne treba ici od dostupnih na precnik felni od preko 20" a da bi 19" bile potaman za zemlje sa boljim putevima (u slucaju xc90) sto u prevodu dodje na 18" za zemlje sa losijim putevima! Ali bolje izgledaju lozanama koje se ne razumeju uopste vece felne jel da?!

Alo Bing?

pre 7 godina

@mazda6driver
Volvo poredis sa VW, Opelom i ostalim mass market kompanijama?! Babe i Žabe care...
Da, Volvo se masovno vozi na zapadu! Samo treba dase uporedi sa Kadilakom, Infinitijem, Akurom i Leksusom sa cijim modelima (near luxury segmentom) se direktno takmici na trzistu.

cccc

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.
(Volvo, majstori prevare, 23. april 2017 12:38)




Laž!! Većina auta za evropsko tržište se proizvodi u Svedskoj i Belgiji. Kineski radnik jeste jeftin ali sve fabrike su nove. To znači da proizveden auto u kini košta maltene identično koliko i u Swe. Minimum neto plata u Volvo Sweden je oko 2000€. Kvalitet auta je isti bilo gde da se pravi.

slana torta

pre 7 godina

Razočaravajuće loša pozicija vozača, mala stolica, malo mesta za noge. Spolja auto ogroman, unutra umereno prostran. Novi Volvo - razočarenje.

Vol-VO, samo sa srpske volove!

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.
(Volvo, majstori prevare, 23. april 2017 12:38)
Preporučujem (+36)Ne preporučujem (-29)

Evo, zavrsih smenu u fabrici Volvo automobila, u juznoj Svedskoj. Dodjoh kuci, kao po obicaju na B92 da vidim sta ima novo, kad ono.... Ovaj komentar.
Pa sta sam danas radio pobogu, ako nisam pravio S90-ice. Sa koje si planete covece? Ako je Volvo u Kineskim rukama, mislis da se sve tamo pravi? Znas li koliko kosta i traje prevoz brodom? Jel znas da se S60 i na njemu bazirani modeli prave u Gentu, u Belgiji? Imas li ideju koliko je u Svedskoj i Belgiji plata? Nemas? Sedi i cuti! Jedan ko vrata!!! Ti ces meni da smo mi majstori prevare, sram te bilo!

balkanboj

pre 7 godina

"To je samo jedan od dokaza da su ciljna grupa Volvoa imućniji ljudi koji imaju tehničku kulturu, cene umetnost i dizajn (ili bar vole takav imidž), a pre svega naprednu tehnologiju i najnovija tehnička rešenja."
-Ja sam upravo sve suprotno ali volem da se baškarim u ovakijem autima kad prođe neka godinica i padne im cena ..jedno 80%.

Dovla

pre 7 godina

Volim Volvo, da se razumemo, ali meni ovo na Volvo ne lici... Napred sa 4 prstena- original Audi, a nazad neki Citroen.Komandna tabla od centra na desno ok. Ali na levo-nekako maleno, nikakvo...

Lolin bivši dečko

pre 7 godina

Ovo je auto da se nigde ne postidiš. Nije loš, a i ne izgleda loše. Na primer da ga imam, ja bih možda i njim otišao na svadbu, a ne kao sad tražio ko još ide pa da me poveze da ne vide kako mi je ružan i star auto.

dovla

pre 7 godina

Lep auto spreda, ne svidjaju mi se zadnja svetla. Ne summjam da je i dobar iako nisam ljubitelj kineza. Ali brate iznutra je k'o Buick iz '89.

NN_lice

pre 7 godina

Toliko pisanja o nečemu što nisi ni video, te na osnovu toga ne možeš da sudiš o nečemu što ne znaš. Niko ne može da me ubedi da automobil poput BMW 5-er, može da prođe toliko loše u sudaru sa Volvoom, pri čemu je oštećenje na šveđaninu tek neznatno. Možeš da pogledaš na webu gomilu fotografija i klipova koji će ti razjasniti kako izgledaju automobili koji su udareni od pozadi. A to izgleda u 90% slučajeva obostrano loše, dakle za oba automobila (što zavisi i od drugih okolnosti). U ovom slučaju BMW je stradao i previše, a Volvo nekako premalo. Neće biti da je u pitanju sila gužvanja, čelik, aluminijum i slične stvari. U pitanju je filozofija jedne kompanije koja je na polju bezbednosti superiorna u odnosu na ostale.
To što su automobili nekada bili čvršći, možda je važilo za ostale ali ne i za Volvo. Da te podsetim, jer o tome ništa ne znaš, a i zašto bi, da je Volvo serije 200, dakle onaj kockasti sa debljim, negužvajućim limom koji se proizvodio 19 godina, upravo suprotno od onoga što si napisao, automobil u kome niko nikada nije poginuo na putevima u USA.
Možemo o svemu ostalom da raspravljamo, ali o bezbednosti nema diskusije; zna se ko je prvi, a na šta su sve primorani ostali, kada preko kolena moraju da se bave bezbednošću. Na testu od pre nekoliko godina što je objavljeno i na B92 vebu,američkog IIHS u vezi čeonog udara na 25% površine, prošla je pored Volvoa, samo Acura. Ostali, američki i japanski automobil sa sve nemačkom trojkom na čelu, obrukali su se.

Dušan

pre 7 godina

@Mazda 6

Pobratime, ja ti pricam kako je Volvo vise zastupljen. Ajde nemoj da tupiš leba ti... Ocigledno nisi bio nigde van zemlje.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Iskreno bih dodao još jedan komentar...
Prvi auto mi je bio zastava 101, pa zatim Toyota Yaris 1.0, zatim Honda Civic sedan, na kraju BMW X1.

Prešao sam put kompletne auto ponude zbog posla kojim se bavim te vozio sve i svašta. Gore navedeni su bili u mom vlasništvu.

Ja sam recimo gotivio Subaru i Volvo i Saab.
I koje sve marke nisam probao.

Retko koji brend se u praksi pokaže zadovoljavajućim.
Od tri gore navedena brenda, SAAB me je potpuno oduševio i to auto star 17 godina.

Volvo, Subaru?
Kante. Dok nisam probao nisam verovao.

Vozim BMW X1 iz poslovnih razloga(markering i pojava), najradije bih vozio MINI cooper S, sa svim detaljima koje može čovek da stavi.
Ali taj auto je nepraktičan za porodicu i dosta neudoban.

Vremenom je X1 mi pokazao da je sem izgleda i aure, zaista odličan mali premium crossover.

Volim mala vozila, zato mi je Yaris i dan danas najomiljeniji mali gradski auto koji sam vozio po celoj Evropi.

Volvo, da završim ovaj sastav, je precenjen brend koji danas ne nudi ono što je nudio ranije. SAAB je bio pravi izbor...ne više nažalost...

Eodor

pre 7 godina

@Mazda 6 Driver
Uh covece, sta si ti sad sve napisao, nisi ni svestan! Kao prvo, u Evropi se prodalo prosle godine 14,5 miliona automobila, a ti nabrojao 20 miliona i to samo par brendova! Istina je za Volvo, prodao je oko 300.000 prosle godine u Evropi, ali ovo ostalo je bas daleko! VW grupacija, sa 12 brendova, je u celom svetu prodala 10,3 miliona, a ne u Evropi, u Evropi je sam VW prodao oko 1,7 miliona! Dalje, Opel u svojoj istoriji nikad nije prodao 5 miliona godisnje, prosle godine je prodao ukupno 1,1 milion! Ford u Evropi oko 1,1 milion, u celom svetu 6,2 miliona! Tojota u Evropi oko 575.000,njena grupacija u celom svetu 10,1 milion!

zoran

pre 7 godina

Kakva gomila neistina. Takvim "informacijama" mozes da lazes Srbe koji se nisu makli iz Srbije (kao i ti verovatno?) a ne nas koji zivimo u inostranstvu. Cuj, Volvo se vozi masovno. Volvo je u 2016 godini prodao u Evropi oko 300.000 vozila, a VW 10.000.000, Opel 5.000.000, Ford 4.000.000, Toyota 1.500.000...I ti mi pricas kako se Volvo masovno vozi zbog visoke svesti kupaca na Zapadu. Volvo je bio i ostao egzotika...ni manje ni vise.
(Mazda 6 Driver, 23. april 2017 12:21)

U 2016 Volvo je prodao 540.000 vozila u Evropi, a ne 300.000.
VW prodato 1,7 miliona, a ne 10 miliona, majko mila !!!???
Opel = 1,1 milion ako ukljucimo i britanski Vauxhall, jer i to je njihovo,a ne 5 miliona kako ti iznosis....i.t.d..

Ukratko, sve sto si napisao je TOTALNO pogresno...na stranu sto je Volvo klasa za sve te automobile...

Volvo, majstori prevare

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.

markoni

pre 7 godina

@Dušan
Ko si ti da sudis o ukusu i ko je tebi rekao da je bas tvoj ukus merodavan u odnosu na ostale.Ja nemam nista protiv Volva,nisam ga imao pa nemogu suditi
Samo cisto da znaš,i u njegovoj maticnoj drzavi ma prvom mestu po prodaji je jedan bez ukusan brend nećemo ga navoditi ! Sretno ti sa tvojim Volvom.

Zuba

pre 7 godina

Čekam na test novog V90 XC (Cross Country). Taj mi je fenomenalan: [link]
(Lex, 23. april 2017 07:14)



Au bre pa ovo je perverzija (pozitivna) u svakom slmislu reci!

Mazda 6 Driver

pre 7 godina

Čim izadjete mako van ovih granica videćete da se Volvo masovno vozi, a razlig je vosoki standart i bolja svest kod ljudi. Lično sam se uverio da Volvo s40, 1.6, 2002 (najmanji motor) god ide bolje od Golfa 4, 1.9 TDI...
(Dušan, 23. april 2017 01:27)

Kakva gomila neistina. Takvim "informacijama" mozes da lazes Srbe koji se nisu makli iz Srbije (kao i ti verovatno?) a ne nas koji zivimo u inostranstvu. Cuj, Volvo se vozi masovno. Volvo je u 2016 godini prodao u Evropi oko 300.000 vozila, a VW 10.000.000, Opel 5.000.000, Ford 4.000.000, Toyota 1.500.000...I ti mi pricas kako se Volvo masovno vozi zbog visoke svesti kupaca na Zapadu. Volvo je bio i ostao egzotika...ni manje ni vise.

Replay

pre 7 godina

Kako to lepo konkurencija radi, ulazi motori 2.0 pa idemo do nekoliko hiljada kubika a ne kao Volvo, svi 2.0 e sad izaberes koji ima vise ks i samo "nabrijani". Inace vecina velikih automobila sa 2.0 motorima se nisu bas pokazali bas efikasno posle 200k km.
Gledam skoro test Q7 3.0 TDI i onaj XC90. Pa Audi bese mnogo brzi a veci auto i plus manje trosi.

Nemanja

pre 7 godina

@ NN_lice, 22. april 2017 20:22

U komentaru pominjes neke poznavaoce automobile ali ti svakako nisi medju njima ako si se smejao na toj stanici tome sto si video. Jer da makar malo poznajes automobile, znao bi da je prednji deo automobila (svakog novijeg BMW-a, Volvo-a i svih ostalih) namerno oslabljen da upije energiju udara (zone guzvanja) i da ne bi ozbiljno povredio pesake. Zato se pri blazim udarima deformisu branici, hauba itd. Poznato je da su prednje poprecne zastite (horizontalna metalna sipka ispod plasticne obloge branika) kod novijih automobila napravljene od aluminijuma najcesce (bolje apsorbuju udar) dok su iste te zastite pozadi napravljene od celika. To se radi jer pesake ne udarate zadnjim delom vozila vec prednjim. To i visi zadnji deo je recimo uzrok zbog koga automobili koji su udareni pozadi bolje prolaze u takvim sudarima.
Nekadasnji automobili su bili sto cvrsci spolja dok nisu shvatili da je to lose po putnike (treba upiti energiju a ne poslati je na putnike). Zato ne vaze nekadasnje price o steti u sudaru. Sada se celik visoke i ultra visoke cvrstoce nalazi u osnovi kabine vozila (A, B stubovi, zastite u vratima, poprecne u krovu i podu vozila...). Ostala mesta se namerno prave od metala programinog da se "zguva" pri udaru dok se sve to spolja obavija sto meksim materijalima (zbog pesaka i mase). Tako su koncipirani i V50 i serija 5, s tim sto bi u direktnom ozbiljnom sudaru V50 prosao losije zbog manje mase. Zato je glupo smejati se sopstvenoj neobavescenoscu o osnovnim elementima pasivne bezbednosti...

бађура

pre 7 godina

Већ пар година уништавају Немачке познате марке са дизајном,ако овако наставе,пропашће Немачка...

tbrs

pre 7 godina

@Dejan Odsustvo dizajna kod Audija??Ili ipak idete po principu kiselo grozdje?Ja ne mogu da vjerujem ,zaista, sta citam.A5,Q5 pa i vec odavni prisutni A6...ja ne poznajem osobu u svom okruzenju koja se ne bi okrenula za ovim automobilima.Pozdrav

Dušan

pre 7 godina

Aj zaobidjite nas koji imamo malo više ukusa. Volvo nije zastupljen na našem tržištu i ovom delu Balkana. Čim izadjete mako van ovih granica videćete da se Volvo masovno vozi, a razlig je vosoki standart i bolja svest kod ljudi. Nisu zatucani još uvek za ostale marke koje se jos uvek samo kod nas voze... ( ae necu da navedem )... Lično sam se uverio da Volvo s40, 1.6, 2002 (najmanji motor) god ide bolje od Golfa 4, 1.9 TDI... Ae zaobidjite nas italijjani sa vašim aluminijumskim vešanjima.

Vlada

pre 7 godina

@Mazda 6 Driver - Skandinavci trube za dizajn. Šta pročitah... Mislim ok, lepota je u oku posmatrača ali ovo je kao da si rekao da je recimo Pele bio truba fudbaler.

Ja bih samo dodao na temu i Grand motors kao najveću prepreku za ozbiljniji rast Volvoa kod nas.

NN_lice

pre 7 godina

Nikad neću zaboraviti manji udes u centru Beograda kada je BMW 5-er, ona ružna 5-tica zbog koje su oštro kritikovali dizajnera Chris Bangle-a sa idejom da ga pošalju u Zastavu, udarila u Volvo v50. Prilično ulubljena prednja maska, levi far skoro otpao naspram Volvoa koji je prošao samo sa blagim ulubljenjem i dubljim ogrebotinama. Jer logično, prednji deo automobila koji sa sobom vuče veliku masu, neizostavno bi trebalo da napravi rusvaj onom ispred. Smejali smo se na tramvajskoj stanici. Dakle, to je nejvažniji razlog zbog čega se kupuje Volvo (za poznavaoce), pa onda 5 praznih mesta što se bezbednosti tiče, pa svi ostali.
Volvo nudi drugačiji stil, skandinavsku školu, sve je odmereno, podrazumevajuće, promišljeno, pravi muški automobil koji vole i žene.
Za one nervozne, gizdave, skorojeviće, koji ne umeju da sastave rečenicu, za "up to date" likove i njima slične, za narodnjake i dr., imate uvek nemačku trojku, naravno u 90% slučajeva polovnu.
Sada vozim Subaru imprezu, ali neću prežaliti karavan T5 R od 245ks overboost, isti onaj kojim su nemački policajci u civilu devedesetih jurili i stizali po "autobanovima", nemačku trojku i neke slabije modele Poršea.

danijel

pre 7 godina

imao sam prilike da sjedim u njemu i nema sta prava ladja unutra je bas po mome ukusu. ali bih volio upoznati tog covjeka koji je odobrio onakav zadnji kraj automobila ono je samo stati i plakati nista drugo. ostalo je sve tip top

gt

pre 7 godina

Cak i pored one daske, preovladava sivilo. Kako se nisu setili da bar koriste dve kompatabilne boje koze? Pogledajte zadnji red sedista. Iz sivog u sivo.

Bojme88

pre 7 godina

Vidim mnogo negativnih komentara na racun S90.
Samo cu reci kriticarima kad budete imali prilike da probate auto javite se onda i komentarisite.
Ja sam odusevljen sto motorom od 2.0 i 320hp ide kao zver. A enterijeru ne treba trositi puno reci. Ogroman ekran daje takav smek kolima a o udobnosti kola ne trositi reci.

Milan

pre 7 godina

Meni najtužniji volvo 21 veka. Baš su omanuli. Prošla generacija S80 bila je odlično dizajnirana, nenapadna, pravo volvo.
Vozio sam i XC60 i S60. Generalni utisak je da koštaju puno više nego li vrede. Kinezi našli način kako da "ošišaju" one sa viškom novca i potrebom da po svaku cenu budu drugačiji.

ivan.ng

pre 7 godina

Da li sad shvatate koliko ste licemerni? Opljuvaste prethodnu insigniu zbog tezine, oterase srpski kupci opel umalo u bankrot, jer im se ne svidja tezina auta. Ali zato tezina ovog volvoa od 2 tone vam je super. Stavite prst na celo.

Sportski pozdrav!

ИМТ 355

pre 7 godina

(Maksim & Divizija, 22. april 2017 14:02)
Само удрите по дивизији и држите се ваше бембаре.Нас сиротињу оставите да се патимо у Волвоу.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Vozio pre nekoliko dana Volvo, na rent a car-u. Doplatio da vozim lux auto...
nit lux, nit auta da bi se takmičio sa Nemačkim lux vozilima.

Volvo je dobar auto bolji od većine ali tim ispod BMW, Audi i Mb.

Zbunjujuće komande, potrošnja velika i nedostatak detalja da bi stvarno bio lux.
Ovo sve govorim kao vozač BMW, dok devojka vozi Audi stoga ga vozim često i ja.

August

pre 7 godina

Premium a 2.0 motori. Pricajte sta hocete i da ima snage i sve ali kubici vuku auto a ne samo ks. Sjedio u xc90 novom, upalio a ono zvuk ko da sam upalio golfa a cijena 80k€. Ma daaaj.

Oliver

pre 7 godina

Veoma mi se svidja ovaj S90, po meni je jedan od najlepsih u klasi. Razmisljam da mi bude sledeci auto, ali D4. D3 sa 150 konja je mislim suvise slab za ovu karoseriju, a nemam potrebu za ovoliko snage kod D5.
Smeta mi trend smanjivanja rezervoara kod novih automobila. Automobili su sve veci, a smanjuju rezervoar, izbacuju rezervni tocak... Mislim da auto ove klase ne bi smeo da ima tank manji od 70 lit. Kod nove E klase je cak 55l ( ranije je bila opcija veci tank, neznam da li je i sada ) , a Talisman je jos gori - 47 litara !!! Verovatno ga deli sa Cliom i Sanderom...
Kad krenem na put od 700 km, ne zelim da razmisljam o stajanju na pumpu, ili da mi prva obaveza bude sipanje goriva kad stignem. Prave rezervoar prema deklarisanoj potrosnji a svi znamo da je realna bar za 2 l/100 km veca, bez obzira koji auto je u pitanju.

Bmw

pre 7 godina

Споља ми је прелеп, али унутра...она „даска". Добро, можда се некоме свиди ентеријер. Свакако је добра конкуренција.

Billy_the_cat

pre 7 godina

Muški automobil, savremeno mišićav, ovi kompleksaši sto uporno za sve govore da je ružno osim za golfa neka ostanu pri golfu u puste nas ostale da uživamo.

CLS

pre 7 godina

vozio sam ga! skroz je dobar auto, mnogo lep i udoban za voznju. snage sasvim dovoljno. ja inace vozim auto sa 3.0 motorom, ali ovaj zadovoljava sve potrebe. unutra je stvarno fino, samo mi je nekako falilo ono nesto.

ja

pre 7 godina

U marei imao sam 63 litra tank, i veči gepek.

Čemu sve ova dužina, samo za noge, i napred mašina 3 metara. Lep je, ali trebali su dati gepek bar nekih 550l na ovoj dimenziji, i koji litar više za rezervar.

popovicvl

pre 7 godina

Da nisu u 2017. godini u svom najluksuznijem vozilu i šasiji nisu upotrebili gram aluminijuma, nemam reči, 2075 kg na 2000 ccm!

O ekranima preko cele table, pipkanje ekrana, ne hvala.

Dado

pre 7 godina

malo je nazad neobican,uporedio bih ga sa skodom superb druge generacije,gde se nisam mogao pomiriti sa cudno izvedenim zadnjim krajem,iako je ostatak kao kod ovog volva bio jako jako dobar. ipak,ovaj volvo je vrhunski auto,ali ke cena previsoka.

Sta ja znam

pre 7 godina

Ozbiljan, ozbiljan, ozbiljan auto... lepo je imati odlicnu alternativu, pogotovo kod nas gde svaki drugi vozi nemca.
Ipak je lepse ako vozite nesto cega nema tako puno i nije izvikano...
Ali to masa ne prepoznaje, ovo je auto za ozbiljno prosvecene ljude

voodoo

pre 7 godina

Dizajn je malo pobegao od standardnog Volvoa, lici na neki Rover, Jaguar, mada u principu to je sad izgleda sve isto, sve tri marke je kupio Kineski Jeely.

kele

pre 7 godina

Koliko god pričali o kvalitetu i sigurnosti Volva, ne mogu se oteti utisku da su sa dizajnom ipak otišli u krivom pravcu. Osim prednjih svjetala ne vidim niti jedan drugi stilski detalj koji bi privukao pažnju u pozitivnom smislu.
Nisam odavno vidio ružnije uklopljeno drvo u automobilu. Pogledati samo drvenu aplikaciju ispred suvozača.

Igor

pre 7 godina

Unutra totalno nemastovito, ruzno do zla, spolja tu i tamo, dugacka limizina skoro 5 metara i ne moze lepse da izgleda. Sa mehanicke strane verujem da je odlican.

japanac

pre 7 godina

Koliko je lep napred toliko je ruzan pozadi. Unutra su otvori za ventilaciju u centru konzole malo preveliki. Na sedistima pozadi ima dosta mesta za visoke osobe. Posto je dimenzijama najbliza E-klasi, cenovno je mozda i nesto niza od nje, imajuci u vidu opremu koja se dobija uz ovaj auto. Ipak, Volvo ce kupiti vecinom ljubitelji i dobri poznavaoci ovog brenda, sto mozda nemacke proizvodjace stavlja u bolji polozaj na trzistu...

rosonero

pre 7 godina

volvo realno ima hiljadu vrlina , spoljasnost kao i svi danasnji automobili , pa i ovaj dizajn zadnjeg dela ajde nekako , ali tabla katastrofa , katastrofa , veoma slici audiju 80 " jaje" , samo sto je to tada bilo avangarda a ovo sada blagi uzas , toliko prosto , monotono, zastarelo , opste sivilo , licno mislim( mozda gresim) da je ovo nedopustivo za korejance a kamo li za jedan volvo.

Dejan L

pre 7 godina

Meni je ovaj Volvo vrh dizajna.
Pomirio je klasiku sa neoklasikom.
Završna obrada 101%.
Malo mi ovaj tablet bode oči, ali... Ok, išlo se malo na Teslu ...
Volvou želim sreću i da oduva sve redom. Neka je u Kineskom vlasništvu, ali po meni, lepši od svakog nakaradnog Lexusa, a i skladnijih proporcija.
Ko ne voli nemačku trojku MB, BMW, Audi, evo mu rešenja.
Karavan je najlepši otpozadi.
Neko reče ružna svetla, pa super, samo kad su na Lexusu GS500 lepa.
Neka si ti nama živ i zdrav.

Mazda 6 Driver

pre 7 godina

Koliko je ruzan pozadi, a o enterijeru da ne govorimo.
(Dax, 22. april 2017 08:30)

Slazem se. Volvo nikada nije bio lep auto jer su Skandinavci trube za dizajn. A kad se samo setim SAAB-a. Pa to je verovatno najruzniji auto svih vremena!?

pa sad

pre 7 godina

Video sam ih nekoliko uzivo i bas..... nisu nesto. Ne mogu ni da se porede sa npr E klasom ili bmw 5xx. Nekako su proporcije malo pogresne. Jako dugacki, pa previse niski. Npr onaj plasticni Talisman uzivo u boljoj opremi izgleda odlicno i kao karavan i limuzina. Ne komentarisem niciji kvalitet ili enterijer vec samo spoljni dizajn.

milos

pre 7 godina

vrhunski auto za onoga ko zna malo vise o automobilima tj da realno sagleda razliku u odnosu na cuvenu nemacku trojku.Ali zasto ovakav moram reci na izgled zastareo i jeftin dizajn pozadi?

Milan

pre 7 godina

Dizajn ovog automobila mi se jednostavno ne sviđa. XC 60 im izgleda znatno bolje. Uživo zapravo izgleda gore nego na slikama.
Tehnički je verovatno dobar ali je tekst napravljen kao velika reklama a ne objektivna ocena automobila pa je iz njega teško bilo šta zaključiti.

Pera

pre 7 godina

Prelepo sve, mada da dajem 50k na auto gledao bih da uzmem auto koji nema sjanu plastiku (izgleda lepo, lepse od mat) i kozu, samo muka. Em odsjaj, em otisci kod sjajne plastike a koza bez ventilacije i jake upotrebe klime muka + odrzavanje vremenom. Sve ostalo vrhunski, za mene i motori na papiru iako se sve svodi na cetvorocilindrase.

CikitOoo8

pre 7 godina

Enterijer fantastičan, jedan od najlepših. Prednja strana i silueta lepih linija, sporan sam zadnji kraj. Odličan auto. Naglašavam, utisak subjektivan.

Dejan

pre 7 godina

Šta smatrate premijumom ...
Kada je u pitanju dizajn, često to kod Mercedesa zna biti i neka kičerica, naročito unutar auta ...
Ili odsustvo dizajna kao kod Audija spolja ...
Preterivanje u detaljima i insistiranje na prevaziđenom dizajnu, kod BMW-a.
...
Volvo S80 prošle generacije je bio jedna od najlepših flegšip limuzina bilo kog proizvođača, dok je XC 60 to činio u SUV segmentu, višak nekakvog premijum osećaja bi tu samo smetao ...
...
Osim toga ne mislim da je Volvo išta promenio u pristupu ...
Tržište se samo zasitilo Nemaca i ponekad iritantnih Japanaca ...
A oni su ostali dosledni jednostavnosti ...

Kiki

pre 7 godina

Da parafraziram Fukujamu - prisustvujemo kraju dizajna automobila. Volvo ili ne Volvo, Opel, Mazda, nema veze. Kupiš, voziš, prodaš, kupiš neki drugi čija je prodavnica bliža. Sve je to isto.

Kiki

pre 7 godina

Da parafraziram Fukujamu - prisustvujemo kraju dizajna automobila. Volvo ili ne Volvo, Opel, Mazda, nema veze. Kupiš, voziš, prodaš, kupiš neki drugi čija je prodavnica bliža. Sve je to isto.

Oliver

pre 7 godina

Veoma mi se svidja ovaj S90, po meni je jedan od najlepsih u klasi. Razmisljam da mi bude sledeci auto, ali D4. D3 sa 150 konja je mislim suvise slab za ovu karoseriju, a nemam potrebu za ovoliko snage kod D5.
Smeta mi trend smanjivanja rezervoara kod novih automobila. Automobili su sve veci, a smanjuju rezervoar, izbacuju rezervni tocak... Mislim da auto ove klase ne bi smeo da ima tank manji od 70 lit. Kod nove E klase je cak 55l ( ranije je bila opcija veci tank, neznam da li je i sada ) , a Talisman je jos gori - 47 litara !!! Verovatno ga deli sa Cliom i Sanderom...
Kad krenem na put od 700 km, ne zelim da razmisljam o stajanju na pumpu, ili da mi prva obaveza bude sipanje goriva kad stignem. Prave rezervoar prema deklarisanoj potrosnji a svi znamo da je realna bar za 2 l/100 km veca, bez obzira koji auto je u pitanju.

Sta ja znam

pre 7 godina

Ozbiljan, ozbiljan, ozbiljan auto... lepo je imati odlicnu alternativu, pogotovo kod nas gde svaki drugi vozi nemca.
Ipak je lepse ako vozite nesto cega nema tako puno i nije izvikano...
Ali to masa ne prepoznaje, ovo je auto za ozbiljno prosvecene ljude

Billy_the_cat

pre 7 godina

Muški automobil, savremeno mišićav, ovi kompleksaši sto uporno za sve govore da je ružno osim za golfa neka ostanu pri golfu u puste nas ostale da uživamo.

Vol-VO, samo sa srpske volove!

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.
(Volvo, majstori prevare, 23. april 2017 12:38)
Preporučujem (+36)Ne preporučujem (-29)

Evo, zavrsih smenu u fabrici Volvo automobila, u juznoj Svedskoj. Dodjoh kuci, kao po obicaju na B92 da vidim sta ima novo, kad ono.... Ovaj komentar.
Pa sta sam danas radio pobogu, ako nisam pravio S90-ice. Sa koje si planete covece? Ako je Volvo u Kineskim rukama, mislis da se sve tamo pravi? Znas li koliko kosta i traje prevoz brodom? Jel znas da se S60 i na njemu bazirani modeli prave u Gentu, u Belgiji? Imas li ideju koliko je u Svedskoj i Belgiji plata? Nemas? Sedi i cuti! Jedan ko vrata!!! Ti ces meni da smo mi majstori prevare, sram te bilo!

Nemanja

pre 7 godina

@ NN_lice, 22. april 2017 20:22

U komentaru pominjes neke poznavaoce automobile ali ti svakako nisi medju njima ako si se smejao na toj stanici tome sto si video. Jer da makar malo poznajes automobile, znao bi da je prednji deo automobila (svakog novijeg BMW-a, Volvo-a i svih ostalih) namerno oslabljen da upije energiju udara (zone guzvanja) i da ne bi ozbiljno povredio pesake. Zato se pri blazim udarima deformisu branici, hauba itd. Poznato je da su prednje poprecne zastite (horizontalna metalna sipka ispod plasticne obloge branika) kod novijih automobila napravljene od aluminijuma najcesce (bolje apsorbuju udar) dok su iste te zastite pozadi napravljene od celika. To se radi jer pesake ne udarate zadnjim delom vozila vec prednjim. To i visi zadnji deo je recimo uzrok zbog koga automobili koji su udareni pozadi bolje prolaze u takvim sudarima.
Nekadasnji automobili su bili sto cvrsci spolja dok nisu shvatili da je to lose po putnike (treba upiti energiju a ne poslati je na putnike). Zato ne vaze nekadasnje price o steti u sudaru. Sada se celik visoke i ultra visoke cvrstoce nalazi u osnovi kabine vozila (A, B stubovi, zastite u vratima, poprecne u krovu i podu vozila...). Ostala mesta se namerno prave od metala programinog da se "zguva" pri udaru dok se sve to spolja obavija sto meksim materijalima (zbog pesaka i mase). Tako su koncipirani i V50 i serija 5, s tim sto bi u direktnom ozbiljnom sudaru V50 prosao losije zbog manje mase. Zato je glupo smejati se sopstvenoj neobavescenoscu o osnovnim elementima pasivne bezbednosti...

Mazda 6 Driver

pre 7 godina

Čim izadjete mako van ovih granica videćete da se Volvo masovno vozi, a razlig je vosoki standart i bolja svest kod ljudi. Lično sam se uverio da Volvo s40, 1.6, 2002 (najmanji motor) god ide bolje od Golfa 4, 1.9 TDI...
(Dušan, 23. april 2017 01:27)

Kakva gomila neistina. Takvim "informacijama" mozes da lazes Srbe koji se nisu makli iz Srbije (kao i ti verovatno?) a ne nas koji zivimo u inostranstvu. Cuj, Volvo se vozi masovno. Volvo je u 2016 godini prodao u Evropi oko 300.000 vozila, a VW 10.000.000, Opel 5.000.000, Ford 4.000.000, Toyota 1.500.000...I ti mi pricas kako se Volvo masovno vozi zbog visoke svesti kupaca na Zapadu. Volvo je bio i ostao egzotika...ni manje ni vise.

CLS

pre 7 godina

vozio sam ga! skroz je dobar auto, mnogo lep i udoban za voznju. snage sasvim dovoljno. ja inace vozim auto sa 3.0 motorom, ali ovaj zadovoljava sve potrebe. unutra je stvarno fino, samo mi je nekako falilo ono nesto.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Vozio pre nekoliko dana Volvo, na rent a car-u. Doplatio da vozim lux auto...
nit lux, nit auta da bi se takmičio sa Nemačkim lux vozilima.

Volvo je dobar auto bolji od većine ali tim ispod BMW, Audi i Mb.

Zbunjujuće komande, potrošnja velika i nedostatak detalja da bi stvarno bio lux.
Ovo sve govorim kao vozač BMW, dok devojka vozi Audi stoga ga vozim često i ja.

Vlada

pre 7 godina

@Mazda 6 Driver - Skandinavci trube za dizajn. Šta pročitah... Mislim ok, lepota je u oku posmatrača ali ovo je kao da si rekao da je recimo Pele bio truba fudbaler.

Ja bih samo dodao na temu i Grand motors kao najveću prepreku za ozbiljniji rast Volvoa kod nas.

Dejan L

pre 7 godina

Meni je ovaj Volvo vrh dizajna.
Pomirio je klasiku sa neoklasikom.
Završna obrada 101%.
Malo mi ovaj tablet bode oči, ali... Ok, išlo se malo na Teslu ...
Volvou želim sreću i da oduva sve redom. Neka je u Kineskom vlasništvu, ali po meni, lepši od svakog nakaradnog Lexusa, a i skladnijih proporcija.
Ko ne voli nemačku trojku MB, BMW, Audi, evo mu rešenja.
Karavan je najlepši otpozadi.
Neko reče ružna svetla, pa super, samo kad su na Lexusu GS500 lepa.
Neka si ti nama živ i zdrav.

Dobro

pre 7 godina

Ovde, u Holandiji se Volvo po tradiciji uvek dobro prodavao, a tako je i sada. Jedno vreme (osamdesetih) su cak ovde i sklapali neke manje modele (440, 343...itd), pa je tako nekako i postao 'domaci auto'.
Uvek je to bio auto za obtazovane ljude sa ukusom i stilom, za 'No nonsense' vozace i one koji iz prkosa, principa ili cega vec drugog nisu hteli da voze Nemce. Tako je bilo i sa Saab-om. Nemci i Holandjani su i pored puno slicnosti dijametralno suprotni kada su kola u pitanju. To se moze videti i na Holandskim putevima gde stavrno svega ima podjednako, i Francuza i Japanaca... a bogami i puno Volvo-a. Kao i svuda, prednjace Nemci.
Ovaj S90 je carski auto. Video sam ga uzivo vec par puta i bas sam ga dobro zagledao iz svih uglova. Fantazija. Enterijer je bolji i lepsi nego na slikama. Zadnji kraj je inovativan, ali meni se svidja bas zato sto je 'drugaciji'. Ukratko... bas to je Volvo.
O ukusima necemo, diskusija bi bila predugacka.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Dejan

pre 7 godina

Šta smatrate premijumom ...
Kada je u pitanju dizajn, često to kod Mercedesa zna biti i neka kičerica, naročito unutar auta ...
Ili odsustvo dizajna kao kod Audija spolja ...
Preterivanje u detaljima i insistiranje na prevaziđenom dizajnu, kod BMW-a.
...
Volvo S80 prošle generacije je bio jedna od najlepših flegšip limuzina bilo kog proizvođača, dok je XC 60 to činio u SUV segmentu, višak nekakvog premijum osećaja bi tu samo smetao ...
...
Osim toga ne mislim da je Volvo išta promenio u pristupu ...
Tržište se samo zasitilo Nemaca i ponekad iritantnih Japanaca ...
A oni su ostali dosledni jednostavnosti ...

Dado

pre 7 godina

malo je nazad neobican,uporedio bih ga sa skodom superb druge generacije,gde se nisam mogao pomiriti sa cudno izvedenim zadnjim krajem,iako je ostatak kao kod ovog volva bio jako jako dobar. ipak,ovaj volvo je vrhunski auto,ali ke cena previsoka.

NN_lice

pre 7 godina

Nikad neću zaboraviti manji udes u centru Beograda kada je BMW 5-er, ona ružna 5-tica zbog koje su oštro kritikovali dizajnera Chris Bangle-a sa idejom da ga pošalju u Zastavu, udarila u Volvo v50. Prilično ulubljena prednja maska, levi far skoro otpao naspram Volvoa koji je prošao samo sa blagim ulubljenjem i dubljim ogrebotinama. Jer logično, prednji deo automobila koji sa sobom vuče veliku masu, neizostavno bi trebalo da napravi rusvaj onom ispred. Smejali smo se na tramvajskoj stanici. Dakle, to je nejvažniji razlog zbog čega se kupuje Volvo (za poznavaoce), pa onda 5 praznih mesta što se bezbednosti tiče, pa svi ostali.
Volvo nudi drugačiji stil, skandinavsku školu, sve je odmereno, podrazumevajuće, promišljeno, pravi muški automobil koji vole i žene.
Za one nervozne, gizdave, skorojeviće, koji ne umeju da sastave rečenicu, za "up to date" likove i njima slične, za narodnjake i dr., imate uvek nemačku trojku, naravno u 90% slučajeva polovnu.
Sada vozim Subaru imprezu, ali neću prežaliti karavan T5 R od 245ks overboost, isti onaj kojim su nemački policajci u civilu devedesetih jurili i stizali po "autobanovima", nemačku trojku i neke slabije modele Poršea.

japanac

pre 7 godina

Koliko je lep napred toliko je ruzan pozadi. Unutra su otvori za ventilaciju u centru konzole malo preveliki. Na sedistima pozadi ima dosta mesta za visoke osobe. Posto je dimenzijama najbliza E-klasi, cenovno je mozda i nesto niza od nje, imajuci u vidu opremu koja se dobija uz ovaj auto. Ipak, Volvo ce kupiti vecinom ljubitelji i dobri poznavaoci ovog brenda, sto mozda nemacke proizvodjace stavlja u bolji polozaj na trzistu...

Bmw

pre 7 godina

Споља ми је прелеп, али унутра...она „даска". Добро, можда се некоме свиди ентеријер. Свакако је добра конкуренција.

popovicvl

pre 7 godina

Da nisu u 2017. godini u svom najluksuznijem vozilu i šasiji nisu upotrebili gram aluminijuma, nemam reči, 2075 kg na 2000 ccm!

O ekranima preko cele table, pipkanje ekrana, ne hvala.

cccc

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.
(Volvo, majstori prevare, 23. april 2017 12:38)




Laž!! Većina auta za evropsko tržište se proizvodi u Svedskoj i Belgiji. Kineski radnik jeste jeftin ali sve fabrike su nove. To znači da proizveden auto u kini košta maltene identično koliko i u Swe. Minimum neto plata u Volvo Sweden je oko 2000€. Kvalitet auta je isti bilo gde da se pravi.

CikitOoo8

pre 7 godina

Enterijer fantastičan, jedan od najlepših. Prednja strana i silueta lepih linija, sporan sam zadnji kraj. Odličan auto. Naglašavam, utisak subjektivan.

ja

pre 7 godina

U marei imao sam 63 litra tank, i veči gepek.

Čemu sve ova dužina, samo za noge, i napred mašina 3 metara. Lep je, ali trebali su dati gepek bar nekih 550l na ovoj dimenziji, i koji litar više za rezervar.

pa sad

pre 7 godina

Video sam ih nekoliko uzivo i bas..... nisu nesto. Ne mogu ni da se porede sa npr E klasom ili bmw 5xx. Nekako su proporcije malo pogresne. Jako dugacki, pa previse niski. Npr onaj plasticni Talisman uzivo u boljoj opremi izgleda odlicno i kao karavan i limuzina. Ne komentarisem niciji kvalitet ili enterijer vec samo spoljni dizajn.

ИМТ 355

pre 7 godina

(Maksim & Divizija, 22. april 2017 14:02)
Само удрите по дивизији и држите се ваше бембаре.Нас сиротињу оставите да се патимо у Волвоу.

Bojme88

pre 7 godina

Vidim mnogo negativnih komentara na racun S90.
Samo cu reci kriticarima kad budete imali prilike da probate auto javite se onda i komentarisite.
Ja sam odusevljen sto motorom od 2.0 i 320hp ide kao zver. A enterijeru ne treba trositi puno reci. Ogroman ekran daje takav smek kolima a o udobnosti kola ne trositi reci.

Volvo, majstori prevare

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.

Alo Bing?

pre 7 godina

@mazda6driver
Volvo poredis sa VW, Opelom i ostalim mass market kompanijama?! Babe i Žabe care...
Da, Volvo se masovno vozi na zapadu! Samo treba dase uporedi sa Kadilakom, Infinitijem, Akurom i Leksusom sa cijim modelima (near luxury segmentom) se direktno takmici na trzistu.

xc60

pre 6 godina

 (Maksim & Divizija, 25. april 2017 15:24) v
Volvo S90 i V90 se proizvode u Švedskoj, ostali modeli za Evropsko tržište u Belgiji. Vlasnici Volvoa (novac) su iz Kine sinko, kao što je vlasnik Jaguara kompanija iz Indije. Opet toliko o tvom poznavanju brenda koji pljuješ. Predložio sam ti da pročitaš inovacije koje su sve svetske marke preuzele od Volvoa..najgora stvar koju čove sebi može da dozvoli je predrasuda iz neznanja i nesposobnost da prihvati činjenice

danijel

pre 7 godina

imao sam prilike da sjedim u njemu i nema sta prava ladja unutra je bas po mome ukusu. ali bih volio upoznati tog covjeka koji je odobrio onakav zadnji kraj automobila ono je samo stati i plakati nista drugo. ostalo je sve tip top

kele

pre 7 godina

Koliko god pričali o kvalitetu i sigurnosti Volva, ne mogu se oteti utisku da su sa dizajnom ipak otišli u krivom pravcu. Osim prednjih svjetala ne vidim niti jedan drugi stilski detalj koji bi privukao pažnju u pozitivnom smislu.
Nisam odavno vidio ružnije uklopljeno drvo u automobilu. Pogledati samo drvenu aplikaciju ispred suvozača.

Dušan

pre 7 godina

Aj zaobidjite nas koji imamo malo više ukusa. Volvo nije zastupljen na našem tržištu i ovom delu Balkana. Čim izadjete mako van ovih granica videćete da se Volvo masovno vozi, a razlig je vosoki standart i bolja svest kod ljudi. Nisu zatucani još uvek za ostale marke koje se jos uvek samo kod nas voze... ( ae necu da navedem )... Lično sam se uverio da Volvo s40, 1.6, 2002 (najmanji motor) god ide bolje od Golfa 4, 1.9 TDI... Ae zaobidjite nas italijjani sa vašim aluminijumskim vešanjima.

DC

pre 7 godina

@Replay: Ni konkurencija to o cemu pricas vise ne radi. Kod BMW serije 5 primera radi imas dva bloka: dve hiljade i tri hiljade kubika (B20 i B30 kod benzinaca i D20 i D30 kod dizela), plus B44 za Amere. Sve ostalo su varijacije. Mercedes ima slican sistem gde su 200, 220 i 250 zapravo jedan te isti motor. Volvo je samo jos vise uprostio to sto su prvo poceli da rade Nemci i program od 2-3 bloka sveo na samo jedan.

Medjutim ima tu nesto drugo. Luksuzan auto kao sto je ovaj za mene nije ono pravo bez sestaka. Kao sto i BMW serije 5 nudi motore sasvim zadovoljavajucijih performansi vec u verzijama od 2000 kubika, siguran sam da i Volvo (barem jaci modeli) sasvim zadovoljava u tom pogledu. Medjutim performanse su jedno a uzitak u voznji moze biti i nesto vise. A to da se recimo pali na pola kljuca, da drzi ler na 600 obrtaja i da ne mozes da prepoznas da li motor radi bez pogleda na obrtomer, da rezi kad se zavrti moze samo motor sa sest i vise cilindara. 520d, MB E220d, ovi Volvo-i - za sve njih mozes da napravis poredjenje i sa recimo Skodom Superb u Laurin i Klement paketu. Ali kad ubacis rafinirani sestak, to ih podize na jedan sasvim drugi nivo gde Superb/Passat i slicni, bez obzira na svoje dimenzije, paket opreme i performanse, nemaju sta da traze. Tako da od mene - veliki minus za Volvo zbog manjka sestocilindricnog motora u ovoj klasi.

Nemanja

pre 7 godina

@ (NN_lice, 23. april 2017 18:55)
S60

Kad sam pomenuo cvrscu konstrukciju i lim, mislio sam generalno na sve automobile. Kako bi pesak prosao da ga udari Volvo 200, o cemu sam opsirno napisao u prethodnom komentaru? Jako lose. Zato su svi, ukljucujuci i novije modele Volvo vozila, napravljeni od lima, plastike itd koji se lakse deformisu, bas da bi smanjili povrede pesaka. Zato se pri manjim udarima (2 automobila) napravi daleko veca steta nego ranije.
Ja ni u jednom trenutku nisam spomenuo da Volvo nije najbezbednija marka, tj. marka koja najvise ulaze u bezbednost i smatram da je makar za pola klase bolja od Mercedesa, BMW-a i Audija u pogledu pasivne bezbednosti. Medjitim, u sudaru automobila slicne bezbednosti (novih vozila sa svim elementima koje sam nabrojao) u kome postoji izrazena razlika u masi (V50 i BMW 5), bolje prolazi teze vozilo i to su osnovni zakoni fizike.
Auto koga pri relativno niskim brzinama (30 ak km/h) udarite od pozadi ce proci bolje upravo zbog toga sto se prednji deo drugog vozila, koji je vec nizi od zadnjeg dela prvog vozila (vozila slicne kategorije), spusta dodatno zbog kocenja. To i cvrsca konstrukcija zadnjeg dela nanose (na oko) vecu stetu vozilu iza. Reci recimo da je takvo vozilo manje bezbedno je smesno.
Cela poenta mog komentara je bila da se u osnovi svi automobili (pa i Volvo) danas prave na slican nacin, iako je bez sumnje Volvo najnapredniji u tom pogledu. Medjutim, steta na automobilu pri manjim udarima (dal je ispao far i maska) nije nikakvo merilo bezbednosti. Jedino merilo cvrstoce vozila je deformacija kabine (A, B stuba itd) jer je iskljucivo zadatak tog dela vozila da ostane netaknut.
Da li su bolji stari automobili ili novi, pogledajte na Youtube-u test frontalnog sudara Renaulta Modus i Volvoa 940, gde je uprkos manjoj kategoriji, Renault Modus prosao drasticno bolje...

XC60 2017

pre 7 godina

(Maksim & Divizija, 23. april 2017 16:23)
Čovek koji se loži na BMW X1 i Mini Cooper S priča o kvalitetu Volvoa? E moj prijatelju, pređi 100.000 Km u Volvou, pa onda ostavi komentar. Malo edukacije nije na odmet: http://www.volvocars.com/rs/o-volvu/nasa-kompanija/nasledje/inovacije
Audi Q5 su mi nudili sa istim nivoom opreme kao XC60, skoro po istoj ceni - izabrao XC60 i opet bih. Neki ljudi jednostavno ne shvataju da Volvo nije za svakoga, i tako treba da ostane.
Ali ne mogu da verujem kakve besmislice su spremni da napišu bez ikakvog predznanja o automobilu, misle vozio sam Volvo od babine do tetkine kuće i zaključio da je njesra...

milos

pre 7 godina

vrhunski auto za onoga ko zna malo vise o automobilima tj da realno sagleda razliku u odnosu na cuvenu nemacku trojku.Ali zasto ovakav moram reci na izgled zastareo i jeftin dizajn pozadi?

Pera

pre 7 godina

Prelepo sve, mada da dajem 50k na auto gledao bih da uzmem auto koji nema sjanu plastiku (izgleda lepo, lepse od mat) i kozu, samo muka. Em odsjaj, em otisci kod sjajne plastike a koza bez ventilacije i jake upotrebe klime muka + odrzavanje vremenom. Sve ostalo vrhunski, za mene i motori na papiru iako se sve svodi na cetvorocilindrase.

markoni

pre 7 godina

@Dušan
Ko si ti da sudis o ukusu i ko je tebi rekao da je bas tvoj ukus merodavan u odnosu na ostale.Ja nemam nista protiv Volva,nisam ga imao pa nemogu suditi
Samo cisto da znaš,i u njegovoj maticnoj drzavi ma prvom mestu po prodaji je jedan bez ukusan brend nećemo ga navoditi ! Sretno ti sa tvojim Volvom.

voodoo

pre 7 godina

Dizajn je malo pobegao od standardnog Volvoa, lici na neki Rover, Jaguar, mada u principu to je sad izgleda sve isto, sve tri marke je kupio Kineski Jeely.

August

pre 7 godina

Premium a 2.0 motori. Pricajte sta hocete i da ima snage i sve ali kubici vuku auto a ne samo ks. Sjedio u xc90 novom, upalio a ono zvuk ko da sam upalio golfa a cijena 80k€. Ma daaaj.

ivan.ng

pre 7 godina

Da li sad shvatate koliko ste licemerni? Opljuvaste prethodnu insigniu zbog tezine, oterase srpski kupci opel umalo u bankrot, jer im se ne svidja tezina auta. Ali zato tezina ovog volvoa od 2 tone vam je super. Stavite prst na celo.

Sportski pozdrav!

rade

pre 6 godina

zivim u svedskoj. imam xc 60. probao sam i s i v verziju. Utisak: veliki luksuzan i stilizovan auto,lepo i tiho ide,"ima sve" i jos pride kolko hoces. ima snage prosto razmice asvalt da prodje.Za kulturne ljude i kultivisanu voznju. Ima diplomatski smek. Ko voli ovaj stil onda je ovo pravi izbor. e.. al taj stil trazi i plateznu moc.. tako da ovi komentari dezurnih al dekintiranih pljuvaca i kriticara mogu samo da mu pljckaju pod prozor.( mislim na prozor sa na servo pogonom i senzorom za kisu)

Mazda 6 Driver

pre 7 godina

Koliko je ruzan pozadi, a o enterijeru da ne govorimo.
(Dax, 22. april 2017 08:30)

Slazem se. Volvo nikada nije bio lep auto jer su Skandinavci trube za dizajn. A kad se samo setim SAAB-a. Pa to je verovatno najruzniji auto svih vremena!?

Zuba

pre 7 godina

Čekam na test novog V90 XC (Cross Country). Taj mi je fenomenalan: [link]
(Lex, 23. april 2017 07:14)



Au bre pa ovo je perverzija (pozitivna) u svakom slmislu reci!

Igor

pre 7 godina

Unutra totalno nemastovito, ruzno do zla, spolja tu i tamo, dugacka limizina skoro 5 metara i ne moze lepse da izgleda. Sa mehanicke strane verujem da je odlican.

Milan

pre 7 godina

Meni najtužniji volvo 21 veka. Baš su omanuli. Prošla generacija S80 bila je odlično dizajnirana, nenapadna, pravo volvo.
Vozio sam i XC60 i S60. Generalni utisak je da koštaju puno više nego li vrede. Kinezi našli način kako da "ošišaju" one sa viškom novca i potrebom da po svaku cenu budu drugačiji.

gt

pre 7 godina

Cak i pored one daske, preovladava sivilo. Kako se nisu setili da bar koriste dve kompatabilne boje koze? Pogledajte zadnji red sedista. Iz sivog u sivo.

zoran

pre 7 godina

Kakva gomila neistina. Takvim "informacijama" mozes da lazes Srbe koji se nisu makli iz Srbije (kao i ti verovatno?) a ne nas koji zivimo u inostranstvu. Cuj, Volvo se vozi masovno. Volvo je u 2016 godini prodao u Evropi oko 300.000 vozila, a VW 10.000.000, Opel 5.000.000, Ford 4.000.000, Toyota 1.500.000...I ti mi pricas kako se Volvo masovno vozi zbog visoke svesti kupaca na Zapadu. Volvo je bio i ostao egzotika...ni manje ni vise.
(Mazda 6 Driver, 23. april 2017 12:21)

U 2016 Volvo je prodao 540.000 vozila u Evropi, a ne 300.000.
VW prodato 1,7 miliona, a ne 10 miliona, majko mila !!!???
Opel = 1,1 milion ako ukljucimo i britanski Vauxhall, jer i to je njihovo,a ne 5 miliona kako ti iznosis....i.t.d..

Ukratko, sve sto si napisao je TOTALNO pogresno...na stranu sto je Volvo klasa za sve te automobile...

xc60

pre 6 godina

zivim u svedskoj. imam xc 60. probao sam i s i v verziju. Utisak: veliki luksuzan i stilizovan auto,lepo i tiho ide,"ima sve" i jos pride kolko hoces. ima snage prosto razmice asvalt da prodje.Za kulturne ljude i kultivisanu voznju. Ima diplomatski smek. Ko voli ovaj stil onda je ovo pravi izbor. e.. al taj stil trazi i plateznu moc.. tako da ovi komentari dezurnih al dekintiranih pljuvaca i kriticara mogu samo da mu pljckaju pod prozor.( mislim na prozor sa na servo pogonom i senzorom za kisu)
(rade, 4. maj 2017 17:18)
bravo Rade...ovde su glavni komentatori vozači polovnih kanti, uglavnom nemačkih auta koje po placevima prodaju sa pričom da su prošli samo 120.000 a svi stari po 7-8 godina, vozile ih isključivo babe i dede do pijace i nazad...

rosonero

pre 7 godina

volvo realno ima hiljadu vrlina , spoljasnost kao i svi danasnji automobili , pa i ovaj dizajn zadnjeg dela ajde nekako , ali tabla katastrofa , katastrofa , veoma slici audiju 80 " jaje" , samo sto je to tada bilo avangarda a ovo sada blagi uzas , toliko prosto , monotono, zastarelo , opste sivilo , licno mislim( mozda gresim) da je ovo nedopustivo za korejance a kamo li za jedan volvo.

ilijapaun

pre 7 godina

Volvo je izabrao svoju trzisnu nisu, premium automobila. Nije isti ko nemci, ide na opusteniji pristup voznji. Novi modeli pod kinezima izgleda koriste potpuno volvo tehnologiju, za razliku od ranije. Videce se da li to rezultira superiornim kvalitetom u odnosu dok je bio pod Fordom. Najmanje na sta se sad neko moze pozaliti je dizajn. Po meni jedan od najboljih ako i ne najbolji. pogledajte xc60 novi, konkurenti su kao igracke. Koliko primecujem ide se na 2.0 motore i hibridni pogon sto je skorija buducnost, a kolko viidim planiraju za 3-4 god i skroz elektricni model velicine tesla 3. Tako da ovima sto kukaju kako se motor cuje ko kosacica i sto je najmanji 2.0, uskoro se ni to nece cuti. Elekto motori ce izgleda i duplirati snagu ovih dvolitarskih, samo je pitanje trenutka kada ce to biti isplativo za proizvodnju i imati neki realan domet od 200atak km samo na struju (u slucaju hibrida). Jedina mana sto brend postaje preskup, svi novi veliki modeli su 50k+

Milan

pre 7 godina

Karavan je loodilo, da ga tovariš i da ga cepaš po gasu, a i da oboriš zadnje sedište kada treba.. auto i za porodicu i za švaleraciju.

Eodor

pre 7 godina

@Mazda 6 Driver
Uh covece, sta si ti sad sve napisao, nisi ni svestan! Kao prvo, u Evropi se prodalo prosle godine 14,5 miliona automobila, a ti nabrojao 20 miliona i to samo par brendova! Istina je za Volvo, prodao je oko 300.000 prosle godine u Evropi, ali ovo ostalo je bas daleko! VW grupacija, sa 12 brendova, je u celom svetu prodala 10,3 miliona, a ne u Evropi, u Evropi je sam VW prodao oko 1,7 miliona! Dalje, Opel u svojoj istoriji nikad nije prodao 5 miliona godisnje, prosle godine je prodao ukupno 1,1 milion! Ford u Evropi oko 1,1 milion, u celom svetu 6,2 miliona! Tojota u Evropi oko 575.000,njena grupacija u celom svetu 10,1 milion!

S60

pre 7 godina

@Nemanja

Možda se svi savremeni automobili ponašaju na način kao što si opisao, ali za Volvo važe neka druga pravila. Pišeš da su automobili nekada bili čvršći i da je to rezultiralo pravljenje, odnosno konstruisanje mekše karoserije koja može da primi veću silu udara i amortizuje te sile radi bezbednosti putnika.
A šta ćemo sa Volvoom 240, koji je imao kutijastu karoseriju, debeo švedski lim i najbolju bezbednost još sedamdesetih i osamdesetih? Samo da te informišem da u tom automobilu niko nije poginuo u Americi za sve godine proizvodnje. Za Evropu ne znam.
Kada ćete vi što kritikujete Volvo da shvatite da oni postavljaju granice bezbednosti i da su najbolji na svetu kada su te stvari u pitanju.

бађура

pre 7 godina

Већ пар година уништавају Немачке познате марке са дизајном,ако овако наставе,пропашће Немачка...

Replay

pre 7 godina

Kako to lepo konkurencija radi, ulazi motori 2.0 pa idemo do nekoliko hiljada kubika a ne kao Volvo, svi 2.0 e sad izaberes koji ima vise ks i samo "nabrijani". Inace vecina velikih automobila sa 2.0 motorima se nisu bas pokazali bas efikasno posle 200k km.
Gledam skoro test Q7 3.0 TDI i onaj XC90. Pa Audi bese mnogo brzi a veci auto i plus manje trosi.

proizvodnja

pre 7 godina

u pravljenju automobila savremenih ucesce robota je vise % nego rad čoveka. Cena robota je svuda identicna tako je i sa volvom. volvo je sa kinezima samo profitirao. šteta što se saab nije snašao. Volvo je uspeo da se uzdigne i sadrži kvalitet iako u to kada su ga preuzeli kinezi niko nije bio siguran šta će biti

NN_lice

pre 7 godina

Toliko pisanja o nečemu što nisi ni video, te na osnovu toga ne možeš da sudiš o nečemu što ne znaš. Niko ne može da me ubedi da automobil poput BMW 5-er, može da prođe toliko loše u sudaru sa Volvoom, pri čemu je oštećenje na šveđaninu tek neznatno. Možeš da pogledaš na webu gomilu fotografija i klipova koji će ti razjasniti kako izgledaju automobili koji su udareni od pozadi. A to izgleda u 90% slučajeva obostrano loše, dakle za oba automobila (što zavisi i od drugih okolnosti). U ovom slučaju BMW je stradao i previše, a Volvo nekako premalo. Neće biti da je u pitanju sila gužvanja, čelik, aluminijum i slične stvari. U pitanju je filozofija jedne kompanije koja je na polju bezbednosti superiorna u odnosu na ostale.
To što su automobili nekada bili čvršći, možda je važilo za ostale ali ne i za Volvo. Da te podsetim, jer o tome ništa ne znaš, a i zašto bi, da je Volvo serije 200, dakle onaj kockasti sa debljim, negužvajućim limom koji se proizvodio 19 godina, upravo suprotno od onoga što si napisao, automobil u kome niko nikada nije poginuo na putevima u USA.
Možemo o svemu ostalom da raspravljamo, ali o bezbednosti nema diskusije; zna se ko je prvi, a na šta su sve primorani ostali, kada preko kolena moraju da se bave bezbednošću. Na testu od pre nekoliko godina što je objavljeno i na B92 vebu,američkog IIHS u vezi čeonog udara na 25% površine, prošla je pored Volvoa, samo Acura. Ostali, američki i japanski automobil sa sve nemačkom trojkom na čelu, obrukali su se.

slana torta

pre 7 godina

Razočaravajuće loša pozicija vozača, mala stolica, malo mesta za noge. Spolja auto ogroman, unutra umereno prostran. Novi Volvo - razočarenje.

Milan

pre 7 godina

Dizajn ovog automobila mi se jednostavno ne sviđa. XC 60 im izgleda znatno bolje. Uživo zapravo izgleda gore nego na slikama.
Tehnički je verovatno dobar ali je tekst napravljen kao velika reklama a ne objektivna ocena automobila pa je iz njega teško bilo šta zaključiti.

balkanboj

pre 7 godina

"To je samo jedan od dokaza da su ciljna grupa Volvoa imućniji ljudi koji imaju tehničku kulturu, cene umetnost i dizajn (ili bar vole takav imidž), a pre svega naprednu tehnologiju i najnovija tehnička rešenja."
-Ja sam upravo sve suprotno ali volem da se baškarim u ovakijem autima kad prođe neka godinica i padne im cena ..jedno 80%.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

XC60
Prijatelju, tvoje neznanje zadrži za sebe.
Da sam hteo vozilo (da - vozilo a ne auto) ostao bih na Honda Civic vozilu. I to osnovna verzija i motor bi trajao 500000 km.
I šta bih imao od toga?
Da li mi je potrebno da kupim kineski Volvo, da se ložim da je Švedski i da kad predjem 200000km počnem da se hvalim kako je moj Volvo najbolji auto...
U kom ti vremenu živiš?

Svaki Japanac će da ti sahrani Volvoa...
Volvo je mit. SAAB je prava stvar, bio.


Drugo, da malo bolje znaš kako funkcioniše danas auto industrija, shvatio bi da se svi, apsolutno svi ugledaju na BMW, MB i Audi.

Svi prvo gledaju na tehnologije koje ova trojka izbaci, dizajn i trajnost i prema tome svoje modele rade.

Ti misliš da je Volvo sve i svja...
Super, samo ostani u zabludi.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Iskreno bih dodao još jedan komentar...
Prvi auto mi je bio zastava 101, pa zatim Toyota Yaris 1.0, zatim Honda Civic sedan, na kraju BMW X1.

Prešao sam put kompletne auto ponude zbog posla kojim se bavim te vozio sve i svašta. Gore navedeni su bili u mom vlasništvu.

Ja sam recimo gotivio Subaru i Volvo i Saab.
I koje sve marke nisam probao.

Retko koji brend se u praksi pokaže zadovoljavajućim.
Od tri gore navedena brenda, SAAB me je potpuno oduševio i to auto star 17 godina.

Volvo, Subaru?
Kante. Dok nisam probao nisam verovao.

Vozim BMW X1 iz poslovnih razloga(markering i pojava), najradije bih vozio MINI cooper S, sa svim detaljima koje može čovek da stavi.
Ali taj auto je nepraktičan za porodicu i dosta neudoban.

Vremenom je X1 mi pokazao da je sem izgleda i aure, zaista odličan mali premium crossover.

Volim mala vozila, zato mi je Yaris i dan danas najomiljeniji mali gradski auto koji sam vozio po celoj Evropi.

Volvo, da završim ovaj sastav, je precenjen brend koji danas ne nudi ono što je nudio ranije. SAAB je bio pravi izbor...ne više nažalost...

Dušan

pre 7 godina

@Mazda 6

Pobratime, ja ti pricam kako je Volvo vise zastupljen. Ajde nemoj da tupiš leba ti... Ocigledno nisi bio nigde van zemlje.

dovla

pre 7 godina

Lep auto spreda, ne svidjaju mi se zadnja svetla. Ne summjam da je i dobar iako nisam ljubitelj kineza. Ali brate iznutra je k'o Buick iz '89.

Lolin bivši dečko

pre 7 godina

Ovo je auto da se nigde ne postidiš. Nije loš, a i ne izgleda loše. Na primer da ga imam, ja bih možda i njim otišao na svadbu, a ne kao sad tražio ko još ide pa da me poveze da ne vide kako mi je ružan i star auto.

Dovla

pre 7 godina

Volim Volvo, da se razumemo, ali meni ovo na Volvo ne lici... Napred sa 4 prstena- original Audi, a nazad neki Citroen.Komandna tabla od centra na desno ok. Ali na levo-nekako maleno, nikakvo...

Pera

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1252900#k23390059

Pa vi ste prvi poredili volvo sa ostalim markama pa kada je covek izneo zvanicne podatke lose poredjenje?

Poredite ga u bilo kom segmentu i bice razocaravajuci rezulati za volvo osim i jedino osim u slucaju XC60 gde je ubedljivo prvi i posle toliko godina pa je cak u 2016-oj zabelezio i rast prodaje od 8% u odnosu na 2015. godinu.
Sa druge strane GLC je zabelezio oko 290% rasta prodaje u odnosu na prethodnika iz 2015. godine a od ove u pricu ulazi novi Q5 pa par modela u cenovnom segmentu iz LR, X3 sledece godine, alfa je kao usla u taj segment isto pa cemo videti.
Automobili iznad proseka, u samom vrhu ali nije da ih voze na svakom koraku a iskustva vlasnika govore da nisu udobni kao ranije sto po prici ima veze sa predimenzionisam felnama sto su cak i inzinjeri iz Svedske potvrdili pa se tako u jednom intervjuu za XC90 kaze da ne treba ici od dostupnih na precnik felni od preko 20" a da bi 19" bile potaman za zemlje sa boljim putevima (u slucaju xc90) sto u prevodu dodje na 18" za zemlje sa losijim putevima! Ali bolje izgledaju lozanama koje se ne razumeju uopste vece felne jel da?!

tbrs

pre 7 godina

@Dejan Odsustvo dizajna kod Audija??Ili ipak idete po principu kiselo grozdje?Ja ne mogu da vjerujem ,zaista, sta citam.A5,Q5 pa i vec odavni prisutni A6...ja ne poznajem osobu u svom okruzenju koja se ne bi okrenula za ovim automobilima.Pozdrav

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Vozio pre nekoliko dana Volvo, na rent a car-u. Doplatio da vozim lux auto...
nit lux, nit auta da bi se takmičio sa Nemačkim lux vozilima.

Volvo je dobar auto bolji od većine ali tim ispod BMW, Audi i Mb.

Zbunjujuće komande, potrošnja velika i nedostatak detalja da bi stvarno bio lux.
Ovo sve govorim kao vozač BMW, dok devojka vozi Audi stoga ga vozim često i ja.

Kiki

pre 7 godina

Da parafraziram Fukujamu - prisustvujemo kraju dizajna automobila. Volvo ili ne Volvo, Opel, Mazda, nema veze. Kupiš, voziš, prodaš, kupiš neki drugi čija je prodavnica bliža. Sve je to isto.

Mazda 6 Driver

pre 7 godina

Koliko je ruzan pozadi, a o enterijeru da ne govorimo.
(Dax, 22. april 2017 08:30)

Slazem se. Volvo nikada nije bio lep auto jer su Skandinavci trube za dizajn. A kad se samo setim SAAB-a. Pa to je verovatno najruzniji auto svih vremena!?

Volvo, majstori prevare

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.

NN_lice

pre 7 godina

Nikad neću zaboraviti manji udes u centru Beograda kada je BMW 5-er, ona ružna 5-tica zbog koje su oštro kritikovali dizajnera Chris Bangle-a sa idejom da ga pošalju u Zastavu, udarila u Volvo v50. Prilično ulubljena prednja maska, levi far skoro otpao naspram Volvoa koji je prošao samo sa blagim ulubljenjem i dubljim ogrebotinama. Jer logično, prednji deo automobila koji sa sobom vuče veliku masu, neizostavno bi trebalo da napravi rusvaj onom ispred. Smejali smo se na tramvajskoj stanici. Dakle, to je nejvažniji razlog zbog čega se kupuje Volvo (za poznavaoce), pa onda 5 praznih mesta što se bezbednosti tiče, pa svi ostali.
Volvo nudi drugačiji stil, skandinavsku školu, sve je odmereno, podrazumevajuće, promišljeno, pravi muški automobil koji vole i žene.
Za one nervozne, gizdave, skorojeviće, koji ne umeju da sastave rečenicu, za "up to date" likove i njima slične, za narodnjake i dr., imate uvek nemačku trojku, naravno u 90% slučajeva polovnu.
Sada vozim Subaru imprezu, ali neću prežaliti karavan T5 R od 245ks overboost, isti onaj kojim su nemački policajci u civilu devedesetih jurili i stizali po "autobanovima", nemačku trojku i neke slabije modele Poršea.

rosonero

pre 7 godina

volvo realno ima hiljadu vrlina , spoljasnost kao i svi danasnji automobili , pa i ovaj dizajn zadnjeg dela ajde nekako , ali tabla katastrofa , katastrofa , veoma slici audiju 80 " jaje" , samo sto je to tada bilo avangarda a ovo sada blagi uzas , toliko prosto , monotono, zastarelo , opste sivilo , licno mislim( mozda gresim) da je ovo nedopustivo za korejance a kamo li za jedan volvo.

Maksim & Divizija

pre 7 godina

XC60
Prijatelju, tvoje neznanje zadrži za sebe.
Da sam hteo vozilo (da - vozilo a ne auto) ostao bih na Honda Civic vozilu. I to osnovna verzija i motor bi trajao 500000 km.
I šta bih imao od toga?
Da li mi je potrebno da kupim kineski Volvo, da se ložim da je Švedski i da kad predjem 200000km počnem da se hvalim kako je moj Volvo najbolji auto...
U kom ti vremenu živiš?

Svaki Japanac će da ti sahrani Volvoa...
Volvo je mit. SAAB je prava stvar, bio.


Drugo, da malo bolje znaš kako funkcioniše danas auto industrija, shvatio bi da se svi, apsolutno svi ugledaju na BMW, MB i Audi.

Svi prvo gledaju na tehnologije koje ova trojka izbaci, dizajn i trajnost i prema tome svoje modele rade.

Ti misliš da je Volvo sve i svja...
Super, samo ostani u zabludi.

pa sad

pre 7 godina

Video sam ih nekoliko uzivo i bas..... nisu nesto. Ne mogu ni da se porede sa npr E klasom ili bmw 5xx. Nekako su proporcije malo pogresne. Jako dugacki, pa previse niski. Npr onaj plasticni Talisman uzivo u boljoj opremi izgleda odlicno i kao karavan i limuzina. Ne komentarisem niciji kvalitet ili enterijer vec samo spoljni dizajn.

Dušan

pre 7 godina

Aj zaobidjite nas koji imamo malo više ukusa. Volvo nije zastupljen na našem tržištu i ovom delu Balkana. Čim izadjete mako van ovih granica videćete da se Volvo masovno vozi, a razlig je vosoki standart i bolja svest kod ljudi. Nisu zatucani još uvek za ostale marke koje se jos uvek samo kod nas voze... ( ae necu da navedem )... Lično sam se uverio da Volvo s40, 1.6, 2002 (najmanji motor) god ide bolje od Golfa 4, 1.9 TDI... Ae zaobidjite nas italijjani sa vašim aluminijumskim vešanjima.

Mazda 6 Driver

pre 7 godina

Čim izadjete mako van ovih granica videćete da se Volvo masovno vozi, a razlig je vosoki standart i bolja svest kod ljudi. Lično sam se uverio da Volvo s40, 1.6, 2002 (najmanji motor) god ide bolje od Golfa 4, 1.9 TDI...
(Dušan, 23. april 2017 01:27)

Kakva gomila neistina. Takvim "informacijama" mozes da lazes Srbe koji se nisu makli iz Srbije (kao i ti verovatno?) a ne nas koji zivimo u inostranstvu. Cuj, Volvo se vozi masovno. Volvo je u 2016 godini prodao u Evropi oko 300.000 vozila, a VW 10.000.000, Opel 5.000.000, Ford 4.000.000, Toyota 1.500.000...I ti mi pricas kako se Volvo masovno vozi zbog visoke svesti kupaca na Zapadu. Volvo je bio i ostao egzotika...ni manje ni vise.

Milan

pre 7 godina

Meni najtužniji volvo 21 veka. Baš su omanuli. Prošla generacija S80 bila je odlično dizajnirana, nenapadna, pravo volvo.
Vozio sam i XC60 i S60. Generalni utisak je da koštaju puno više nego li vrede. Kinezi našli način kako da "ošišaju" one sa viškom novca i potrebom da po svaku cenu budu drugačiji.

slana torta

pre 7 godina

Razočaravajuće loša pozicija vozača, mala stolica, malo mesta za noge. Spolja auto ogroman, unutra umereno prostran. Novi Volvo - razočarenje.

Igor

pre 7 godina

Unutra totalno nemastovito, ruzno do zla, spolja tu i tamo, dugacka limizina skoro 5 metara i ne moze lepse da izgleda. Sa mehanicke strane verujem da je odlican.

popovicvl

pre 7 godina

Da nisu u 2017. godini u svom najluksuznijem vozilu i šasiji nisu upotrebili gram aluminijuma, nemam reči, 2075 kg na 2000 ccm!

O ekranima preko cele table, pipkanje ekrana, ne hvala.

kele

pre 7 godina

Koliko god pričali o kvalitetu i sigurnosti Volva, ne mogu se oteti utisku da su sa dizajnom ipak otišli u krivom pravcu. Osim prednjih svjetala ne vidim niti jedan drugi stilski detalj koji bi privukao pažnju u pozitivnom smislu.
Nisam odavno vidio ružnije uklopljeno drvo u automobilu. Pogledati samo drvenu aplikaciju ispred suvozača.

Billy_the_cat

pre 7 godina

Muški automobil, savremeno mišićav, ovi kompleksaši sto uporno za sve govore da je ružno osim za golfa neka ostanu pri golfu u puste nas ostale da uživamo.

Replay

pre 7 godina

Kako to lepo konkurencija radi, ulazi motori 2.0 pa idemo do nekoliko hiljada kubika a ne kao Volvo, svi 2.0 e sad izaberes koji ima vise ks i samo "nabrijani". Inace vecina velikih automobila sa 2.0 motorima se nisu bas pokazali bas efikasno posle 200k km.
Gledam skoro test Q7 3.0 TDI i onaj XC90. Pa Audi bese mnogo brzi a veci auto i plus manje trosi.

August

pre 7 godina

Premium a 2.0 motori. Pricajte sta hocete i da ima snage i sve ali kubici vuku auto a ne samo ks. Sjedio u xc90 novom, upalio a ono zvuk ko da sam upalio golfa a cijena 80k€. Ma daaaj.

Dovla

pre 7 godina

Volim Volvo, da se razumemo, ali meni ovo na Volvo ne lici... Napred sa 4 prstena- original Audi, a nazad neki Citroen.Komandna tabla od centra na desno ok. Ali na levo-nekako maleno, nikakvo...

Dejan L

pre 7 godina

Meni je ovaj Volvo vrh dizajna.
Pomirio je klasiku sa neoklasikom.
Završna obrada 101%.
Malo mi ovaj tablet bode oči, ali... Ok, išlo se malo na Teslu ...
Volvou želim sreću i da oduva sve redom. Neka je u Kineskom vlasništvu, ali po meni, lepši od svakog nakaradnog Lexusa, a i skladnijih proporcija.
Ko ne voli nemačku trojku MB, BMW, Audi, evo mu rešenja.
Karavan je najlepši otpozadi.
Neko reče ružna svetla, pa super, samo kad su na Lexusu GS500 lepa.
Neka si ti nama živ i zdrav.

Sta ja znam

pre 7 godina

Ozbiljan, ozbiljan, ozbiljan auto... lepo je imati odlicnu alternativu, pogotovo kod nas gde svaki drugi vozi nemca.
Ipak je lepse ako vozite nesto cega nema tako puno i nije izvikano...
Ali to masa ne prepoznaje, ovo je auto za ozbiljno prosvecene ljude

Maksim & Divizija

pre 7 godina

Iskreno bih dodao još jedan komentar...
Prvi auto mi je bio zastava 101, pa zatim Toyota Yaris 1.0, zatim Honda Civic sedan, na kraju BMW X1.

Prešao sam put kompletne auto ponude zbog posla kojim se bavim te vozio sve i svašta. Gore navedeni su bili u mom vlasništvu.

Ja sam recimo gotivio Subaru i Volvo i Saab.
I koje sve marke nisam probao.

Retko koji brend se u praksi pokaže zadovoljavajućim.
Od tri gore navedena brenda, SAAB me je potpuno oduševio i to auto star 17 godina.

Volvo, Subaru?
Kante. Dok nisam probao nisam verovao.

Vozim BMW X1 iz poslovnih razloga(markering i pojava), najradije bih vozio MINI cooper S, sa svim detaljima koje može čovek da stavi.
Ali taj auto je nepraktičan za porodicu i dosta neudoban.

Vremenom je X1 mi pokazao da je sem izgleda i aure, zaista odličan mali premium crossover.

Volim mala vozila, zato mi je Yaris i dan danas najomiljeniji mali gradski auto koji sam vozio po celoj Evropi.

Volvo, da završim ovaj sastav, je precenjen brend koji danas ne nudi ono što je nudio ranije. SAAB je bio pravi izbor...ne više nažalost...

dovla

pre 7 godina

Lep auto spreda, ne svidjaju mi se zadnja svetla. Ne summjam da je i dobar iako nisam ljubitelj kineza. Ali brate iznutra je k'o Buick iz '89.

voodoo

pre 7 godina

Dizajn je malo pobegao od standardnog Volvoa, lici na neki Rover, Jaguar, mada u principu to je sad izgleda sve isto, sve tri marke je kupio Kineski Jeely.

gt

pre 7 godina

Cak i pored one daske, preovladava sivilo. Kako se nisu setili da bar koriste dve kompatabilne boje koze? Pogledajte zadnji red sedista. Iz sivog u sivo.

Oliver

pre 7 godina

Veoma mi se svidja ovaj S90, po meni je jedan od najlepsih u klasi. Razmisljam da mi bude sledeci auto, ali D4. D3 sa 150 konja je mislim suvise slab za ovu karoseriju, a nemam potrebu za ovoliko snage kod D5.
Smeta mi trend smanjivanja rezervoara kod novih automobila. Automobili su sve veci, a smanjuju rezervoar, izbacuju rezervni tocak... Mislim da auto ove klase ne bi smeo da ima tank manji od 70 lit. Kod nove E klase je cak 55l ( ranije je bila opcija veci tank, neznam da li je i sada ) , a Talisman je jos gori - 47 litara !!! Verovatno ga deli sa Cliom i Sanderom...
Kad krenem na put od 700 km, ne zelim da razmisljam o stajanju na pumpu, ili da mi prva obaveza bude sipanje goriva kad stignem. Prave rezervoar prema deklarisanoj potrosnji a svi znamo da je realna bar za 2 l/100 km veca, bez obzira koji auto je u pitanju.

Bojme88

pre 7 godina

Vidim mnogo negativnih komentara na racun S90.
Samo cu reci kriticarima kad budete imali prilike da probate auto javite se onda i komentarisite.
Ja sam odusevljen sto motorom od 2.0 i 320hp ide kao zver. A enterijeru ne treba trositi puno reci. Ogroman ekran daje takav smek kolima a o udobnosti kola ne trositi reci.

japanac

pre 7 godina

Koliko je lep napred toliko je ruzan pozadi. Unutra su otvori za ventilaciju u centru konzole malo preveliki. Na sedistima pozadi ima dosta mesta za visoke osobe. Posto je dimenzijama najbliza E-klasi, cenovno je mozda i nesto niza od nje, imajuci u vidu opremu koja se dobija uz ovaj auto. Ipak, Volvo ce kupiti vecinom ljubitelji i dobri poznavaoci ovog brenda, sto mozda nemacke proizvodjace stavlja u bolji polozaj na trzistu...

ja

pre 7 godina

U marei imao sam 63 litra tank, i veči gepek.

Čemu sve ova dužina, samo za noge, i napred mašina 3 metara. Lep je, ali trebali su dati gepek bar nekih 550l na ovoj dimenziji, i koji litar više za rezervar.

Bmw

pre 7 godina

Споља ми је прелеп, али унутра...она „даска". Добро, можда се некоме свиди ентеријер. Свакако је добра конкуренција.

ivan.ng

pre 7 godina

Da li sad shvatate koliko ste licemerni? Opljuvaste prethodnu insigniu zbog tezine, oterase srpski kupci opel umalo u bankrot, jer im se ne svidja tezina auta. Ali zato tezina ovog volvoa od 2 tone vam je super. Stavite prst na celo.

Sportski pozdrav!

CikitOoo8

pre 7 godina

Enterijer fantastičan, jedan od najlepših. Prednja strana i silueta lepih linija, sporan sam zadnji kraj. Odličan auto. Naglašavam, utisak subjektivan.

CLS

pre 7 godina

vozio sam ga! skroz je dobar auto, mnogo lep i udoban za voznju. snage sasvim dovoljno. ja inace vozim auto sa 3.0 motorom, ali ovaj zadovoljava sve potrebe. unutra je stvarno fino, samo mi je nekako falilo ono nesto.

markoni

pre 7 godina

@Dušan
Ko si ti da sudis o ukusu i ko je tebi rekao da je bas tvoj ukus merodavan u odnosu na ostale.Ja nemam nista protiv Volva,nisam ga imao pa nemogu suditi
Samo cisto da znaš,i u njegovoj maticnoj drzavi ma prvom mestu po prodaji je jedan bez ukusan brend nećemo ga navoditi ! Sretno ti sa tvojim Volvom.

Pera

pre 7 godina

Prelepo sve, mada da dajem 50k na auto gledao bih da uzmem auto koji nema sjanu plastiku (izgleda lepo, lepse od mat) i kozu, samo muka. Em odsjaj, em otisci kod sjajne plastike a koza bez ventilacije i jake upotrebe klime muka + odrzavanje vremenom. Sve ostalo vrhunski, za mene i motori na papiru iako se sve svodi na cetvorocilindrase.

Dejan

pre 7 godina

Šta smatrate premijumom ...
Kada je u pitanju dizajn, često to kod Mercedesa zna biti i neka kičerica, naročito unutar auta ...
Ili odsustvo dizajna kao kod Audija spolja ...
Preterivanje u detaljima i insistiranje na prevaziđenom dizajnu, kod BMW-a.
...
Volvo S80 prošle generacije je bio jedna od najlepših flegšip limuzina bilo kog proizvođača, dok je XC 60 to činio u SUV segmentu, višak nekakvog premijum osećaja bi tu samo smetao ...
...
Osim toga ne mislim da je Volvo išta promenio u pristupu ...
Tržište se samo zasitilo Nemaca i ponekad iritantnih Japanaca ...
A oni su ostali dosledni jednostavnosti ...

Milan

pre 7 godina

Dizajn ovog automobila mi se jednostavno ne sviđa. XC 60 im izgleda znatno bolje. Uživo zapravo izgleda gore nego na slikama.
Tehnički je verovatno dobar ali je tekst napravljen kao velika reklama a ne objektivna ocena automobila pa je iz njega teško bilo šta zaključiti.

Vol-VO, samo sa srpske volove!

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.
(Volvo, majstori prevare, 23. april 2017 12:38)
Preporučujem (+36)Ne preporučujem (-29)

Evo, zavrsih smenu u fabrici Volvo automobila, u juznoj Svedskoj. Dodjoh kuci, kao po obicaju na B92 da vidim sta ima novo, kad ono.... Ovaj komentar.
Pa sta sam danas radio pobogu, ako nisam pravio S90-ice. Sa koje si planete covece? Ako je Volvo u Kineskim rukama, mislis da se sve tamo pravi? Znas li koliko kosta i traje prevoz brodom? Jel znas da se S60 i na njemu bazirani modeli prave u Gentu, u Belgiji? Imas li ideju koliko je u Svedskoj i Belgiji plata? Nemas? Sedi i cuti! Jedan ko vrata!!! Ti ces meni da smo mi majstori prevare, sram te bilo!

Lolin bivši dečko

pre 7 godina

Ovo je auto da se nigde ne postidiš. Nije loš, a i ne izgleda loše. Na primer da ga imam, ja bih možda i njim otišao na svadbu, a ne kao sad tražio ko još ide pa da me poveze da ne vide kako mi je ružan i star auto.

balkanboj

pre 7 godina

"To je samo jedan od dokaza da su ciljna grupa Volvoa imućniji ljudi koji imaju tehničku kulturu, cene umetnost i dizajn (ili bar vole takav imidž), a pre svega naprednu tehnologiju i najnovija tehnička rešenja."
-Ja sam upravo sve suprotno ali volem da se baškarim u ovakijem autima kad prođe neka godinica i padne im cena ..jedno 80%.

ИМТ 355

pre 7 godina

(Maksim & Divizija, 22. april 2017 14:02)
Само удрите по дивизији и држите се ваше бембаре.Нас сиротињу оставите да се патимо у Волвоу.

danijel

pre 7 godina

imao sam prilike da sjedim u njemu i nema sta prava ladja unutra je bas po mome ukusu. ali bih volio upoznati tog covjeka koji je odobrio onakav zadnji kraj automobila ono je samo stati i plakati nista drugo. ostalo je sve tip top

NN_lice

pre 7 godina

Toliko pisanja o nečemu što nisi ni video, te na osnovu toga ne možeš da sudiš o nečemu što ne znaš. Niko ne može da me ubedi da automobil poput BMW 5-er, može da prođe toliko loše u sudaru sa Volvoom, pri čemu je oštećenje na šveđaninu tek neznatno. Možeš da pogledaš na webu gomilu fotografija i klipova koji će ti razjasniti kako izgledaju automobili koji su udareni od pozadi. A to izgleda u 90% slučajeva obostrano loše, dakle za oba automobila (što zavisi i od drugih okolnosti). U ovom slučaju BMW je stradao i previše, a Volvo nekako premalo. Neće biti da je u pitanju sila gužvanja, čelik, aluminijum i slične stvari. U pitanju je filozofija jedne kompanije koja je na polju bezbednosti superiorna u odnosu na ostale.
To što su automobili nekada bili čvršći, možda je važilo za ostale ali ne i za Volvo. Da te podsetim, jer o tome ništa ne znaš, a i zašto bi, da je Volvo serije 200, dakle onaj kockasti sa debljim, negužvajućim limom koji se proizvodio 19 godina, upravo suprotno od onoga što si napisao, automobil u kome niko nikada nije poginuo na putevima u USA.
Možemo o svemu ostalom da raspravljamo, ali o bezbednosti nema diskusije; zna se ko je prvi, a na šta su sve primorani ostali, kada preko kolena moraju da se bave bezbednošću. Na testu od pre nekoliko godina što je objavljeno i na B92 vebu,američkog IIHS u vezi čeonog udara na 25% površine, prošla je pored Volvoa, samo Acura. Ostali, američki i japanski automobil sa sve nemačkom trojkom na čelu, obrukali su se.

Pera

pre 7 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1252900#k23390059

Pa vi ste prvi poredili volvo sa ostalim markama pa kada je covek izneo zvanicne podatke lose poredjenje?

Poredite ga u bilo kom segmentu i bice razocaravajuci rezulati za volvo osim i jedino osim u slucaju XC60 gde je ubedljivo prvi i posle toliko godina pa je cak u 2016-oj zabelezio i rast prodaje od 8% u odnosu na 2015. godinu.
Sa druge strane GLC je zabelezio oko 290% rasta prodaje u odnosu na prethodnika iz 2015. godine a od ove u pricu ulazi novi Q5 pa par modela u cenovnom segmentu iz LR, X3 sledece godine, alfa je kao usla u taj segment isto pa cemo videti.
Automobili iznad proseka, u samom vrhu ali nije da ih voze na svakom koraku a iskustva vlasnika govore da nisu udobni kao ranije sto po prici ima veze sa predimenzionisam felnama sto su cak i inzinjeri iz Svedske potvrdili pa se tako u jednom intervjuu za XC90 kaze da ne treba ici od dostupnih na precnik felni od preko 20" a da bi 19" bile potaman za zemlje sa boljim putevima (u slucaju xc90) sto u prevodu dodje na 18" za zemlje sa losijim putevima! Ali bolje izgledaju lozanama koje se ne razumeju uopste vece felne jel da?!

DC

pre 7 godina

@Replay: Ni konkurencija to o cemu pricas vise ne radi. Kod BMW serije 5 primera radi imas dva bloka: dve hiljade i tri hiljade kubika (B20 i B30 kod benzinaca i D20 i D30 kod dizela), plus B44 za Amere. Sve ostalo su varijacije. Mercedes ima slican sistem gde su 200, 220 i 250 zapravo jedan te isti motor. Volvo je samo jos vise uprostio to sto su prvo poceli da rade Nemci i program od 2-3 bloka sveo na samo jedan.

Medjutim ima tu nesto drugo. Luksuzan auto kao sto je ovaj za mene nije ono pravo bez sestaka. Kao sto i BMW serije 5 nudi motore sasvim zadovoljavajucijih performansi vec u verzijama od 2000 kubika, siguran sam da i Volvo (barem jaci modeli) sasvim zadovoljava u tom pogledu. Medjutim performanse su jedno a uzitak u voznji moze biti i nesto vise. A to da se recimo pali na pola kljuca, da drzi ler na 600 obrtaja i da ne mozes da prepoznas da li motor radi bez pogleda na obrtomer, da rezi kad se zavrti moze samo motor sa sest i vise cilindara. 520d, MB E220d, ovi Volvo-i - za sve njih mozes da napravis poredjenje i sa recimo Skodom Superb u Laurin i Klement paketu. Ali kad ubacis rafinirani sestak, to ih podize na jedan sasvim drugi nivo gde Superb/Passat i slicni, bez obzira na svoje dimenzije, paket opreme i performanse, nemaju sta da traze. Tako da od mene - veliki minus za Volvo zbog manjka sestocilindricnog motora u ovoj klasi.

Dado

pre 7 godina

malo je nazad neobican,uporedio bih ga sa skodom superb druge generacije,gde se nisam mogao pomiriti sa cudno izvedenim zadnjim krajem,iako je ostatak kao kod ovog volva bio jako jako dobar. ipak,ovaj volvo je vrhunski auto,ali ke cena previsoka.

бађура

pre 7 godina

Већ пар година уништавају Немачке познате марке са дизајном,ако овако наставе,пропашће Немачка...

Alo Bing?

pre 7 godina

@mazda6driver
Volvo poredis sa VW, Opelom i ostalim mass market kompanijama?! Babe i Žabe care...
Da, Volvo se masovno vozi na zapadu! Samo treba dase uporedi sa Kadilakom, Infinitijem, Akurom i Leksusom sa cijim modelima (near luxury segmentom) se direktno takmici na trzistu.

S60

pre 7 godina

@Nemanja

Možda se svi savremeni automobili ponašaju na način kao što si opisao, ali za Volvo važe neka druga pravila. Pišeš da su automobili nekada bili čvršći i da je to rezultiralo pravljenje, odnosno konstruisanje mekše karoserije koja može da primi veću silu udara i amortizuje te sile radi bezbednosti putnika.
A šta ćemo sa Volvoom 240, koji je imao kutijastu karoseriju, debeo švedski lim i najbolju bezbednost još sedamdesetih i osamdesetih? Samo da te informišem da u tom automobilu niko nije poginuo u Americi za sve godine proizvodnje. Za Evropu ne znam.
Kada ćete vi što kritikujete Volvo da shvatite da oni postavljaju granice bezbednosti i da su najbolji na svetu kada su te stvari u pitanju.

milos

pre 7 godina

vrhunski auto za onoga ko zna malo vise o automobilima tj da realno sagleda razliku u odnosu na cuvenu nemacku trojku.Ali zasto ovakav moram reci na izgled zastareo i jeftin dizajn pozadi?

Vlada

pre 7 godina

@Mazda 6 Driver - Skandinavci trube za dizajn. Šta pročitah... Mislim ok, lepota je u oku posmatrača ali ovo je kao da si rekao da je recimo Pele bio truba fudbaler.

Ja bih samo dodao na temu i Grand motors kao najveću prepreku za ozbiljniji rast Volvoa kod nas.

Zuba

pre 7 godina

Čekam na test novog V90 XC (Cross Country). Taj mi je fenomenalan: [link]
(Lex, 23. april 2017 07:14)



Au bre pa ovo je perverzija (pozitivna) u svakom slmislu reci!

cccc

pre 7 godina

U Volvou su majstori nad majstorima za pljačku.Preselili proizvodnju u Kinu a ostavili evropske cene. I još Kinezi pričaju da cena rada ne ulazi bitno u proizvodnju.U Kini 300 evra neto plata u fabrici, u Švedskoj je bila 1300 evra neto, za najnižu poziciju, s tim što su u Švedskoj plaćali još oko 600 evra doprinosa na nju a u Kini doprinosa nema.
(Volvo, majstori prevare, 23. april 2017 12:38)




Laž!! Većina auta za evropsko tržište se proizvodi u Svedskoj i Belgiji. Kineski radnik jeste jeftin ali sve fabrike su nove. To znači da proizveden auto u kini košta maltene identično koliko i u Swe. Minimum neto plata u Volvo Sweden je oko 2000€. Kvalitet auta je isti bilo gde da se pravi.

XC60 2017

pre 7 godina

(Maksim & Divizija, 23. april 2017 16:23)
Čovek koji se loži na BMW X1 i Mini Cooper S priča o kvalitetu Volvoa? E moj prijatelju, pređi 100.000 Km u Volvou, pa onda ostavi komentar. Malo edukacije nije na odmet: http://www.volvocars.com/rs/o-volvu/nasa-kompanija/nasledje/inovacije
Audi Q5 su mi nudili sa istim nivoom opreme kao XC60, skoro po istoj ceni - izabrao XC60 i opet bih. Neki ljudi jednostavno ne shvataju da Volvo nije za svakoga, i tako treba da ostane.
Ali ne mogu da verujem kakve besmislice su spremni da napišu bez ikakvog predznanja o automobilu, misle vozio sam Volvo od babine do tetkine kuće i zaključio da je njesra...

tbrs

pre 7 godina

@Dejan Odsustvo dizajna kod Audija??Ili ipak idete po principu kiselo grozdje?Ja ne mogu da vjerujem ,zaista, sta citam.A5,Q5 pa i vec odavni prisutni A6...ja ne poznajem osobu u svom okruzenju koja se ne bi okrenula za ovim automobilima.Pozdrav

zoran

pre 7 godina

Kakva gomila neistina. Takvim "informacijama" mozes da lazes Srbe koji se nisu makli iz Srbije (kao i ti verovatno?) a ne nas koji zivimo u inostranstvu. Cuj, Volvo se vozi masovno. Volvo je u 2016 godini prodao u Evropi oko 300.000 vozila, a VW 10.000.000, Opel 5.000.000, Ford 4.000.000, Toyota 1.500.000...I ti mi pricas kako se Volvo masovno vozi zbog visoke svesti kupaca na Zapadu. Volvo je bio i ostao egzotika...ni manje ni vise.
(Mazda 6 Driver, 23. april 2017 12:21)

U 2016 Volvo je prodao 540.000 vozila u Evropi, a ne 300.000.
VW prodato 1,7 miliona, a ne 10 miliona, majko mila !!!???
Opel = 1,1 milion ako ukljucimo i britanski Vauxhall, jer i to je njihovo,a ne 5 miliona kako ti iznosis....i.t.d..

Ukratko, sve sto si napisao je TOTALNO pogresno...na stranu sto je Volvo klasa za sve te automobile...

Dobro

pre 7 godina

Ovde, u Holandiji se Volvo po tradiciji uvek dobro prodavao, a tako je i sada. Jedno vreme (osamdesetih) su cak ovde i sklapali neke manje modele (440, 343...itd), pa je tako nekako i postao 'domaci auto'.
Uvek je to bio auto za obtazovane ljude sa ukusom i stilom, za 'No nonsense' vozace i one koji iz prkosa, principa ili cega vec drugog nisu hteli da voze Nemce. Tako je bilo i sa Saab-om. Nemci i Holandjani su i pored puno slicnosti dijametralno suprotni kada su kola u pitanju. To se moze videti i na Holandskim putevima gde stavrno svega ima podjednako, i Francuza i Japanaca... a bogami i puno Volvo-a. Kao i svuda, prednjace Nemci.
Ovaj S90 je carski auto. Video sam ga uzivo vec par puta i bas sam ga dobro zagledao iz svih uglova. Fantazija. Enterijer je bolji i lepsi nego na slikama. Zadnji kraj je inovativan, ali meni se svidja bas zato sto je 'drugaciji'. Ukratko... bas to je Volvo.
O ukusima necemo, diskusija bi bila predugacka.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

ilijapaun

pre 7 godina

Volvo je izabrao svoju trzisnu nisu, premium automobila. Nije isti ko nemci, ide na opusteniji pristup voznji. Novi modeli pod kinezima izgleda koriste potpuno volvo tehnologiju, za razliku od ranije. Videce se da li to rezultira superiornim kvalitetom u odnosu dok je bio pod Fordom. Najmanje na sta se sad neko moze pozaliti je dizajn. Po meni jedan od najboljih ako i ne najbolji. pogledajte xc60 novi, konkurenti su kao igracke. Koliko primecujem ide se na 2.0 motore i hibridni pogon sto je skorija buducnost, a kolko viidim planiraju za 3-4 god i skroz elektricni model velicine tesla 3. Tako da ovima sto kukaju kako se motor cuje ko kosacica i sto je najmanji 2.0, uskoro se ni to nece cuti. Elekto motori ce izgleda i duplirati snagu ovih dvolitarskih, samo je pitanje trenutka kada ce to biti isplativo za proizvodnju i imati neki realan domet od 200atak km samo na struju (u slucaju hibrida). Jedina mana sto brend postaje preskup, svi novi veliki modeli su 50k+

Nemanja

pre 7 godina

@ NN_lice, 22. april 2017 20:22

U komentaru pominjes neke poznavaoce automobile ali ti svakako nisi medju njima ako si se smejao na toj stanici tome sto si video. Jer da makar malo poznajes automobile, znao bi da je prednji deo automobila (svakog novijeg BMW-a, Volvo-a i svih ostalih) namerno oslabljen da upije energiju udara (zone guzvanja) i da ne bi ozbiljno povredio pesake. Zato se pri blazim udarima deformisu branici, hauba itd. Poznato je da su prednje poprecne zastite (horizontalna metalna sipka ispod plasticne obloge branika) kod novijih automobila napravljene od aluminijuma najcesce (bolje apsorbuju udar) dok su iste te zastite pozadi napravljene od celika. To se radi jer pesake ne udarate zadnjim delom vozila vec prednjim. To i visi zadnji deo je recimo uzrok zbog koga automobili koji su udareni pozadi bolje prolaze u takvim sudarima.
Nekadasnji automobili su bili sto cvrsci spolja dok nisu shvatili da je to lose po putnike (treba upiti energiju a ne poslati je na putnike). Zato ne vaze nekadasnje price o steti u sudaru. Sada se celik visoke i ultra visoke cvrstoce nalazi u osnovi kabine vozila (A, B stubovi, zastite u vratima, poprecne u krovu i podu vozila...). Ostala mesta se namerno prave od metala programinog da se "zguva" pri udaru dok se sve to spolja obavija sto meksim materijalima (zbog pesaka i mase). Tako su koncipirani i V50 i serija 5, s tim sto bi u direktnom ozbiljnom sudaru V50 prosao losije zbog manje mase. Zato je glupo smejati se sopstvenoj neobavescenoscu o osnovnim elementima pasivne bezbednosti...

Eodor

pre 7 godina

@Mazda 6 Driver
Uh covece, sta si ti sad sve napisao, nisi ni svestan! Kao prvo, u Evropi se prodalo prosle godine 14,5 miliona automobila, a ti nabrojao 20 miliona i to samo par brendova! Istina je za Volvo, prodao je oko 300.000 prosle godine u Evropi, ali ovo ostalo je bas daleko! VW grupacija, sa 12 brendova, je u celom svetu prodala 10,3 miliona, a ne u Evropi, u Evropi je sam VW prodao oko 1,7 miliona! Dalje, Opel u svojoj istoriji nikad nije prodao 5 miliona godisnje, prosle godine je prodao ukupno 1,1 milion! Ford u Evropi oko 1,1 milion, u celom svetu 6,2 miliona! Tojota u Evropi oko 575.000,njena grupacija u celom svetu 10,1 milion!

xc60

pre 6 godina

 (Maksim & Divizija, 25. april 2017 15:24) v
Volvo S90 i V90 se proizvode u Švedskoj, ostali modeli za Evropsko tržište u Belgiji. Vlasnici Volvoa (novac) su iz Kine sinko, kao što je vlasnik Jaguara kompanija iz Indije. Opet toliko o tvom poznavanju brenda koji pljuješ. Predložio sam ti da pročitaš inovacije koje su sve svetske marke preuzele od Volvoa..najgora stvar koju čove sebi može da dozvoli je predrasuda iz neznanja i nesposobnost da prihvati činjenice

Dušan

pre 7 godina

@Mazda 6

Pobratime, ja ti pricam kako je Volvo vise zastupljen. Ajde nemoj da tupiš leba ti... Ocigledno nisi bio nigde van zemlje.

Nemanja

pre 7 godina

@ (NN_lice, 23. april 2017 18:55)
S60

Kad sam pomenuo cvrscu konstrukciju i lim, mislio sam generalno na sve automobile. Kako bi pesak prosao da ga udari Volvo 200, o cemu sam opsirno napisao u prethodnom komentaru? Jako lose. Zato su svi, ukljucujuci i novije modele Volvo vozila, napravljeni od lima, plastike itd koji se lakse deformisu, bas da bi smanjili povrede pesaka. Zato se pri manjim udarima (2 automobila) napravi daleko veca steta nego ranije.
Ja ni u jednom trenutku nisam spomenuo da Volvo nije najbezbednija marka, tj. marka koja najvise ulaze u bezbednost i smatram da je makar za pola klase bolja od Mercedesa, BMW-a i Audija u pogledu pasivne bezbednosti. Medjitim, u sudaru automobila slicne bezbednosti (novih vozila sa svim elementima koje sam nabrojao) u kome postoji izrazena razlika u masi (V50 i BMW 5), bolje prolazi teze vozilo i to su osnovni zakoni fizike.
Auto koga pri relativno niskim brzinama (30 ak km/h) udarite od pozadi ce proci bolje upravo zbog toga sto se prednji deo drugog vozila, koji je vec nizi od zadnjeg dela prvog vozila (vozila slicne kategorije), spusta dodatno zbog kocenja. To i cvrsca konstrukcija zadnjeg dela nanose (na oko) vecu stetu vozilu iza. Reci recimo da je takvo vozilo manje bezbedno je smesno.
Cela poenta mog komentara je bila da se u osnovi svi automobili (pa i Volvo) danas prave na slican nacin, iako je bez sumnje Volvo najnapredniji u tom pogledu. Medjutim, steta na automobilu pri manjim udarima (dal je ispao far i maska) nije nikakvo merilo bezbednosti. Jedino merilo cvrstoce vozila je deformacija kabine (A, B stuba itd) jer je iskljucivo zadatak tog dela vozila da ostane netaknut.
Da li su bolji stari automobili ili novi, pogledajte na Youtube-u test frontalnog sudara Renaulta Modus i Volvoa 940, gde je uprkos manjoj kategoriji, Renault Modus prosao drasticno bolje...

rade

pre 6 godina

zivim u svedskoj. imam xc 60. probao sam i s i v verziju. Utisak: veliki luksuzan i stilizovan auto,lepo i tiho ide,"ima sve" i jos pride kolko hoces. ima snage prosto razmice asvalt da prodje.Za kulturne ljude i kultivisanu voznju. Ima diplomatski smek. Ko voli ovaj stil onda je ovo pravi izbor. e.. al taj stil trazi i plateznu moc.. tako da ovi komentari dezurnih al dekintiranih pljuvaca i kriticara mogu samo da mu pljckaju pod prozor.( mislim na prozor sa na servo pogonom i senzorom za kisu)

xc60

pre 6 godina

zivim u svedskoj. imam xc 60. probao sam i s i v verziju. Utisak: veliki luksuzan i stilizovan auto,lepo i tiho ide,"ima sve" i jos pride kolko hoces. ima snage prosto razmice asvalt da prodje.Za kulturne ljude i kultivisanu voznju. Ima diplomatski smek. Ko voli ovaj stil onda je ovo pravi izbor. e.. al taj stil trazi i plateznu moc.. tako da ovi komentari dezurnih al dekintiranih pljuvaca i kriticara mogu samo da mu pljckaju pod prozor.( mislim na prozor sa na servo pogonom i senzorom za kisu)
(rade, 4. maj 2017 17:18)
bravo Rade...ovde su glavni komentatori vozači polovnih kanti, uglavnom nemačkih auta koje po placevima prodaju sa pričom da su prošli samo 120.000 a svi stari po 7-8 godina, vozile ih isključivo babe i dede do pijace i nazad...

Milan

pre 7 godina

Karavan je loodilo, da ga tovariš i da ga cepaš po gasu, a i da oboriš zadnje sedište kada treba.. auto i za porodicu i za švaleraciju.

proizvodnja

pre 7 godina

u pravljenju automobila savremenih ucesce robota je vise % nego rad čoveka. Cena robota je svuda identicna tako je i sa volvom. volvo je sa kinezima samo profitirao. šteta što se saab nije snašao. Volvo je uspeo da se uzdigne i sadrži kvalitet iako u to kada su ga preuzeli kinezi niko nije bio siguran šta će biti