Petak, 09.12.2016.

10:15

Tužio Ferrari, pa odustao. Tvrdi da je Honda NSX bolja

Izvor: B92

Tužio Ferrari, pa odustao. Tvrdi da je Honda NSX bolja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

tony

pre 7 godina

dakle da rezimiramo..fast & stupid do 30 god..japanske jeftinije zujalice..classy & stylish iznad 45 god.porsche..ferrari..astin martin...ostali izmedju.. voze program sabacke auto pijace do 5000 evrica..sa programom fejk kineza i pazara..ps.zemlja je elipsoidno okrugla a berlinski zid je pao 1989;)

nowave7

pre 7 godina

Da malo pojednostavimo pricu.
Prodajete kucu i trazite odredjenu cenu za nju. Pojavi se deset kupaca i svi imaju novac koji trazite. Kome cete prodati kucu? Ocigledno ne mozete je prodati svima. Znaci onih 9 ljudi koji ne kupe vasu kucu mogu da placu i da vas tuze sto je njima niste prodali?!
Hahaha... Kakva glupost.
Ferrari ima diskreciono pravo, kao i svako drugi da odluci kome ce prodati svoj proizvod, svidjalo se to nekom ili ne.

EU Citizen

pre 7 godina

Meni se lično stav Ferarija mnogo ne dopada, ali auto je njihovo vlasnišćvo, i imaju pravo da ga prodaju ili ne prodaju kome god hoće, svaka drukčija sudska presuda, da je ovaj čoveknotišao na sud, bila bi nasilje nad osnovnim vlasničkim slobodama, što, razume se, u socijalističkim satrapijama na zapadu i nije retka pojava.

fer86

pre 7 godina

Ne znam zasto se uopce zahebavao sa ferrarijem.Trebao se samo zaletiti i uzeti zondu cinque roadstera pa nek se APERTA slika...Pagani je klasa iznad ferrarija!

K

pre 7 godina

@Logic Odeš na mobile.de ili kod alain class-a i kupiš koji god model želiš (doduše po malo većoj ceni) i baš te briga za ferarijeve uslove.

ne-diraj-mi-moj-ferari ekipi

pre 7 godina

Ja stvarno ne vidim gde je covek pogresio. Ferrari je vise statusni simbol a NSX je takodje cistokrvna sportska masina, ali ne bastini tradiciju statusnog simbola kao Ferrari, a to se reflektuje i u ceni, toliko bi trzisne zakonitosti trebale da su jasne. Mislim da u Hondi ne bi propustili priliku da kapitalizuju NSX po ceni Ferrarija. Realno pitanje je koliko je NSX zaista losiji i koliko nema "ono nesto" sto Ferrari ima. Sto se tice ovog prvo, performanse svakako mogu biti egzaktno izmerene, a sto se tice ovog drugog, u pitanju je cisto idolopoklonstvo. To idolopoklonstvo vidim ima uporiste kod nasih malih Perica koji se klanjaju ikoni Ferrarija, koji, da malo izadjem iz konteksta, ma koliko bio dobar, ma savrsen auto, ne moze dostici savrsenstvo jedne obicne letnje kise. A ako bas hocete, ni harizmu jedne "ajkule". Imajuci sve u vidu, ne vidim zasto je nelegitimno da se coveku na kraju silom prilika zaista svidela NSX i da je zbog toga izveo zakljucak da je tako bolje. Cemu su se ovde "elitisti" zgrozili? Time sto ne govori lepo o "njihovom" Ferrariju? Hm...hajde da ste brand manadzeri firme pa da razumem…ovako ste samo jeftino medijski instrumentalizovani. Doduse, i ja sa vama. Ipak, budimo ubuduce zreliji i dostojanstveni.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@tony, 10. decembar 2016 16:04
"@srb..srbija je jedina zemlja u evropi u kojoj berlinski zid jos uvek nije pao..tako veliki poznavaoci situacije uporedjuju nsx..nissana gtr..sa jednim ferarijem i porseom..performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo..kad to prosecan srbin shvati onda ce valjda i okrenuti glavu ka zapadu i reci...u jbt pao je berlinski zid;)!do tada samo fejk kineski roleksi ..i cesare paccioti iz novog pazara;)"
To je taj zapadnjački (šta god to zaista značilo) pseudoelitizam...

"performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo"
Besmislica. Uostalom, ako bismo se stvarno slepo držali renomea, tradicije i slično, Ferrari i Porsche ne bi imali šta tražiti u, say, društvu Bentleya, Jaguara, Aston Martina, hell, jednog Morgana. A zašto ne slaviti Hondu NSX (naročito first generation)? Ili Nissan GTR, odnosno Nissan SKYLINE GT-R? SKYLINE GT-R r32, recimo, je redovno rasturao (kolokvijalno rečeno) konkurenciju oličenu u, primera radi, onim glorifikovanim Bubama iz Stuttgarta.
A tek SKYLINE GT-R r33 i r34...

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

Mada smatram da se gospodin o kome članak govori, ponaša u maniru tipičnog snoba - ili čak razmaženog derišta - i u biti se slažem s ocenom da je preterao, moram priznati da je za osudu, u znatno većoj meri, postupak Ferraria. For chrissake otkud im pravo da određuju ko može, a ko ne može - odnosno ko sme, a ko ne sme - kupiti njihov proizvod? Ako si tip već može priuštiti automobil, zašto ga sprečiti da kupi isti? Rekao bih da je Ferrari S.p.A. kriv za pseudoelitizam ovde. No, to nikoga ne bi trebalo iznenađivati - setimo se kako su stanovitom Deadmau5u onomad uputili Cease And Desist pisamce zbog toga što je svoj sopstveni automobil, Ferrari 458 ako se dobro sećam, dao ofarbati, i iscrtati car graphics, po sopstvenoj želji. Za one koji ne znaju, Cease And Desist u biti znači da osoba ima prekinuti sa nelegalnom aktivnošću, i obavezati se da je više ne ponovi. Ti arogantni Ferrari pricks, dakle, smatraju da je farbanje sopstvenog vozila, crtanje car graphics koje vi kao vlasnik želite i slično, nešto nelegalno. Sad još i ovo. Toliko o tom slavnom Ferrariu...
A ocena da je Honda - za američko tržište Acura - NSX bolja, možda i nije toliko daleko od istine. FFS, originalna Honda NSX je bila sjajan automobil, koji se bez problema mogao nositi sa tada aktuelnim Ferrari modelima. Isto se može reći i za novu.

Logic

pre 7 godina

@(srb, 10. decembar 2016 03:07)
Tebi neke sitnice nisu jasne oko Feraria.....Svako ko ima dovoljno para moze da kupi Ferari
ALI
Serijski dakle modele koji se prodaju preko dilera ili stoje u izlogu
ALI NE one iz butika (F40, F50, Enzo, La Ferrari.....)

tony

pre 7 godina

@srb..srbija je jedina zemlja u evropi u kojoj berlinski zid jos uvek nije pao..tako veliki poznavaoci situacije uporedjuju nsx..nissana gtr..sa jednim ferarijem i porseom..performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo..kad to prosecan srbin shvati onda ce valjda i okrenuti glavu ka zapadu i reci...u jbt pao je berlinski zid;)!do tada samo fejk kineski roleksi ..i cesare paccioti iz novog pazara;)

Aleksa

pre 7 godina

Vi koji pricate o glupim amerima i njegovoj tuzbi...pa covek je skroz u pravu. Cak i u Srbiji postoji zakon koji stiti kupce u ovakvim slucajevima...ovo je klasicna diskriminacija koja je na neki nacin ozakonjena

Kimi

pre 7 godina

Fazon je sto valjda nije imao Enca i F50 pre LaFerrarija pa zato nije mogao na listu kupaca. Ferari valjda prodaje svoje ultra masine samo onima koji su pazarili od F40 do danas njihove top masine.

maksim

pre 7 godina

Bila je nedavno takodjer sicna situacija, neki americki proizvodjac, mislim ford, objavio da novi mustang ide limitirane serije, da se kupci jave na njihov sajt i neka u par recenica opisu zasto bi bas oni bili najbolji kupci za taj auto.Jedan od uvjeta je bio da nisu kolekcionari i da taj auto nece samo stajati u garazi. Idealni profil bi valjda bio da si u dvadesetima, milijarder,poznat u drustvu i da vozis ko Vin Diesel u brzi i zestoki. Tako i za ferari,neki 130 kileni seljak u krizi srednjih godina i nije pozeljan kao ferrarijev maneken. Oni ce sigurno te aute prodati a eto samo novac ne moze kupiti sve

srb

pre 7 godina

@tony statusni simbol jeste. Na zalost nestalo je ono sto su nekad bili superautomobili, danas svako dete bogatih roditelja moze da ima ferari ili lambo, gubi se na ekskluzivnosti. I to teba da iskoriste ostali proizvodjaci sa svojim top modelima bas kao i u ovom slucaju. A ti vidi ko zivi pod turcima kada tvoj nacin razmisljanja odgovara periodu od pre 30+god

Mickey

pre 7 godina

Poslednjem Ferariju koji je kupio, ne moze da se seti imena, ali "neki Spider" jeste, ali se zato vrlo dobro seca koliko ga je platio... :D
I posle se cudi sto su ga otkacili za la Ferari. Seljacina. Osecam da smara okolinu i time koliko je platio i luster u hodniku :)

kiki ns

pre 7 godina

Ne Aco.
Ako mogu dobro da pretpostavim, Ferrari neće odgovoriti ništa.
Ako pretenduju na pridev gospoda,onda bi trebalo biti tako.

Zoran

pre 7 godina

Ja gledao korveru stingrej ovde u Americi kazem detetu kako je spolja stvarno dobra. Ferari nikad nisam ni gledao. Dete mi kaze da je to kopija Ferarija. Odem na sajt i pogledam. Jeste kopija, ali spolja mnogo lepse, a unutra mozda za nisjansu losija. A cena...300.000 dolara, ovaj 70.000. Hahahaha, reko, mali, pa ovo je cirkus, ovo da kupim? Dete se isto slaze da je korveta spolja lepsa. Hahahaha. E, ali jedino ne zvuci korveta kao ferari kad izgovoris.

rosonero

pre 7 godina

kako neko može ovako glup da bude , iz svakog ugla je ispao glup, neverovatno , retki su kojima to podje za rukom , a tek poredjenje ferarija i honde.

tony

pre 7 godina

gledas minuse i shvatis da srbin i dalje zivi pod turcima..lupaju minuse na ferari....ferari je legenda..statusni simbol...a honda i ostali japanci su jeftini plagijati originala....

lepte

pre 7 godina

(Aca, 9. decembar 2016 10:31)

Taj odgovor ce samo potvrditi arogantnost Ferrarija, a ne neku njihovu mudrost. Ovaj sada jede kiselo grozdje, to je tacno, ali je tacno i da su ovi iz Ferrarija arogantni snobovi. Ako Ferrari nije za svakoga, zasto ga voze bogata razmazena deca i kojekakvi sund muzicari koji patike ne znaju da zavezu?

Logic

pre 7 godina

Prototip redneka prodaje polovnu robu i misli da je bog....
a sto se tice ferarija pa ko odlucuje o tome da nesto sto je moje prodam ja ili potencialni kupac?
Ma honda je bolja kako da ne zato je i cupao kosu za ferari
A sad ga ferari ostavila nece njega pa je naravno sad kur...

lepte

pre 7 godina

(Aca, 9. decembar 2016 10:31)

Taj odgovor ce samo potvrditi arogantnost Ferrarija, a ne neku njihovu mudrost. Ovaj sada jede kiselo grozdje, to je tacno, ali je tacno i da su ovi iz Ferrarija arogantni snobovi. Ako Ferrari nije za svakoga, zasto ga voze bogata razmazena deca i kojekakvi sund muzicari koji patike ne znaju da zavezu?

rosonero

pre 7 godina

kako neko može ovako glup da bude , iz svakog ugla je ispao glup, neverovatno , retki su kojima to podje za rukom , a tek poredjenje ferarija i honde.

tony

pre 7 godina

gledas minuse i shvatis da srbin i dalje zivi pod turcima..lupaju minuse na ferari....ferari je legenda..statusni simbol...a honda i ostali japanci su jeftini plagijati originala....

Mickey

pre 7 godina

Poslednjem Ferariju koji je kupio, ne moze da se seti imena, ali "neki Spider" jeste, ali se zato vrlo dobro seca koliko ga je platio... :D
I posle se cudi sto su ga otkacili za la Ferari. Seljacina. Osecam da smara okolinu i time koliko je platio i luster u hodniku :)

Kimi

pre 7 godina

Fazon je sto valjda nije imao Enca i F50 pre LaFerrarija pa zato nije mogao na listu kupaca. Ferari valjda prodaje svoje ultra masine samo onima koji su pazarili od F40 do danas njihove top masine.

Logic

pre 7 godina

Prototip redneka prodaje polovnu robu i misli da je bog....
a sto se tice ferarija pa ko odlucuje o tome da nesto sto je moje prodam ja ili potencialni kupac?
Ma honda je bolja kako da ne zato je i cupao kosu za ferari
A sad ga ferari ostavila nece njega pa je naravno sad kur...

maksim

pre 7 godina

Bila je nedavno takodjer sicna situacija, neki americki proizvodjac, mislim ford, objavio da novi mustang ide limitirane serije, da se kupci jave na njihov sajt i neka u par recenica opisu zasto bi bas oni bili najbolji kupci za taj auto.Jedan od uvjeta je bio da nisu kolekcionari i da taj auto nece samo stajati u garazi. Idealni profil bi valjda bio da si u dvadesetima, milijarder,poznat u drustvu i da vozis ko Vin Diesel u brzi i zestoki. Tako i za ferari,neki 130 kileni seljak u krizi srednjih godina i nije pozeljan kao ferrarijev maneken. Oni ce sigurno te aute prodati a eto samo novac ne moze kupiti sve

Logic

pre 7 godina

@(srb, 10. decembar 2016 03:07)
Tebi neke sitnice nisu jasne oko Feraria.....Svako ko ima dovoljno para moze da kupi Ferari
ALI
Serijski dakle modele koji se prodaju preko dilera ili stoje u izlogu
ALI NE one iz butika (F40, F50, Enzo, La Ferrari.....)

srb

pre 7 godina

@tony statusni simbol jeste. Na zalost nestalo je ono sto su nekad bili superautomobili, danas svako dete bogatih roditelja moze da ima ferari ili lambo, gubi se na ekskluzivnosti. I to teba da iskoriste ostali proizvodjaci sa svojim top modelima bas kao i u ovom slucaju. A ti vidi ko zivi pod turcima kada tvoj nacin razmisljanja odgovara periodu od pre 30+god

Zoran

pre 7 godina

Ja gledao korveru stingrej ovde u Americi kazem detetu kako je spolja stvarno dobra. Ferari nikad nisam ni gledao. Dete mi kaze da je to kopija Ferarija. Odem na sajt i pogledam. Jeste kopija, ali spolja mnogo lepse, a unutra mozda za nisjansu losija. A cena...300.000 dolara, ovaj 70.000. Hahahaha, reko, mali, pa ovo je cirkus, ovo da kupim? Dete se isto slaze da je korveta spolja lepsa. Hahahaha. E, ali jedino ne zvuci korveta kao ferari kad izgovoris.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

Mada smatram da se gospodin o kome članak govori, ponaša u maniru tipičnog snoba - ili čak razmaženog derišta - i u biti se slažem s ocenom da je preterao, moram priznati da je za osudu, u znatno većoj meri, postupak Ferraria. For chrissake otkud im pravo da određuju ko može, a ko ne može - odnosno ko sme, a ko ne sme - kupiti njihov proizvod? Ako si tip već može priuštiti automobil, zašto ga sprečiti da kupi isti? Rekao bih da je Ferrari S.p.A. kriv za pseudoelitizam ovde. No, to nikoga ne bi trebalo iznenađivati - setimo se kako su stanovitom Deadmau5u onomad uputili Cease And Desist pisamce zbog toga što je svoj sopstveni automobil, Ferrari 458 ako se dobro sećam, dao ofarbati, i iscrtati car graphics, po sopstvenoj želji. Za one koji ne znaju, Cease And Desist u biti znači da osoba ima prekinuti sa nelegalnom aktivnošću, i obavezati se da je više ne ponovi. Ti arogantni Ferrari pricks, dakle, smatraju da je farbanje sopstvenog vozila, crtanje car graphics koje vi kao vlasnik želite i slično, nešto nelegalno. Sad još i ovo. Toliko o tom slavnom Ferrariu...
A ocena da je Honda - za američko tržište Acura - NSX bolja, možda i nije toliko daleko od istine. FFS, originalna Honda NSX je bila sjajan automobil, koji se bez problema mogao nositi sa tada aktuelnim Ferrari modelima. Isto se može reći i za novu.

kiki ns

pre 7 godina

Ne Aco.
Ako mogu dobro da pretpostavim, Ferrari neće odgovoriti ništa.
Ako pretenduju na pridev gospoda,onda bi trebalo biti tako.

tony

pre 7 godina

@srb..srbija je jedina zemlja u evropi u kojoj berlinski zid jos uvek nije pao..tako veliki poznavaoci situacije uporedjuju nsx..nissana gtr..sa jednim ferarijem i porseom..performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo..kad to prosecan srbin shvati onda ce valjda i okrenuti glavu ka zapadu i reci...u jbt pao je berlinski zid;)!do tada samo fejk kineski roleksi ..i cesare paccioti iz novog pazara;)

ne-diraj-mi-moj-ferari ekipi

pre 7 godina

Ja stvarno ne vidim gde je covek pogresio. Ferrari je vise statusni simbol a NSX je takodje cistokrvna sportska masina, ali ne bastini tradiciju statusnog simbola kao Ferrari, a to se reflektuje i u ceni, toliko bi trzisne zakonitosti trebale da su jasne. Mislim da u Hondi ne bi propustili priliku da kapitalizuju NSX po ceni Ferrarija. Realno pitanje je koliko je NSX zaista losiji i koliko nema "ono nesto" sto Ferrari ima. Sto se tice ovog prvo, performanse svakako mogu biti egzaktno izmerene, a sto se tice ovog drugog, u pitanju je cisto idolopoklonstvo. To idolopoklonstvo vidim ima uporiste kod nasih malih Perica koji se klanjaju ikoni Ferrarija, koji, da malo izadjem iz konteksta, ma koliko bio dobar, ma savrsen auto, ne moze dostici savrsenstvo jedne obicne letnje kise. A ako bas hocete, ni harizmu jedne "ajkule". Imajuci sve u vidu, ne vidim zasto je nelegitimno da se coveku na kraju silom prilika zaista svidela NSX i da je zbog toga izveo zakljucak da je tako bolje. Cemu su se ovde "elitisti" zgrozili? Time sto ne govori lepo o "njihovom" Ferrariju? Hm...hajde da ste brand manadzeri firme pa da razumem…ovako ste samo jeftino medijski instrumentalizovani. Doduse, i ja sa vama. Ipak, budimo ubuduce zreliji i dostojanstveni.

Aleksa

pre 7 godina

Vi koji pricate o glupim amerima i njegovoj tuzbi...pa covek je skroz u pravu. Cak i u Srbiji postoji zakon koji stiti kupce u ovakvim slucajevima...ovo je klasicna diskriminacija koja je na neki nacin ozakonjena

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@tony, 10. decembar 2016 16:04
"@srb..srbija je jedina zemlja u evropi u kojoj berlinski zid jos uvek nije pao..tako veliki poznavaoci situacije uporedjuju nsx..nissana gtr..sa jednim ferarijem i porseom..performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo..kad to prosecan srbin shvati onda ce valjda i okrenuti glavu ka zapadu i reci...u jbt pao je berlinski zid;)!do tada samo fejk kineski roleksi ..i cesare paccioti iz novog pazara;)"
To je taj zapadnjački (šta god to zaista značilo) pseudoelitizam...

"performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo"
Besmislica. Uostalom, ako bismo se stvarno slepo držali renomea, tradicije i slično, Ferrari i Porsche ne bi imali šta tražiti u, say, društvu Bentleya, Jaguara, Aston Martina, hell, jednog Morgana. A zašto ne slaviti Hondu NSX (naročito first generation)? Ili Nissan GTR, odnosno Nissan SKYLINE GT-R? SKYLINE GT-R r32, recimo, je redovno rasturao (kolokvijalno rečeno) konkurenciju oličenu u, primera radi, onim glorifikovanim Bubama iz Stuttgarta.
A tek SKYLINE GT-R r33 i r34...

nowave7

pre 7 godina

Da malo pojednostavimo pricu.
Prodajete kucu i trazite odredjenu cenu za nju. Pojavi se deset kupaca i svi imaju novac koji trazite. Kome cete prodati kucu? Ocigledno ne mozete je prodati svima. Znaci onih 9 ljudi koji ne kupe vasu kucu mogu da placu i da vas tuze sto je njima niste prodali?!
Hahaha... Kakva glupost.
Ferrari ima diskreciono pravo, kao i svako drugi da odluci kome ce prodati svoj proizvod, svidjalo se to nekom ili ne.

fer86

pre 7 godina

Ne znam zasto se uopce zahebavao sa ferrarijem.Trebao se samo zaletiti i uzeti zondu cinque roadstera pa nek se APERTA slika...Pagani je klasa iznad ferrarija!

EU Citizen

pre 7 godina

Meni se lično stav Ferarija mnogo ne dopada, ali auto je njihovo vlasnišćvo, i imaju pravo da ga prodaju ili ne prodaju kome god hoće, svaka drukčija sudska presuda, da je ovaj čoveknotišao na sud, bila bi nasilje nad osnovnim vlasničkim slobodama, što, razume se, u socijalističkim satrapijama na zapadu i nije retka pojava.

K

pre 7 godina

@Logic Odeš na mobile.de ili kod alain class-a i kupiš koji god model želiš (doduše po malo većoj ceni) i baš te briga za ferarijeve uslove.

tony

pre 7 godina

dakle da rezimiramo..fast & stupid do 30 god..japanske jeftinije zujalice..classy & stylish iznad 45 god.porsche..ferrari..astin martin...ostali izmedju.. voze program sabacke auto pijace do 5000 evrica..sa programom fejk kineza i pazara..ps.zemlja je elipsoidno okrugla a berlinski zid je pao 1989;)

tony

pre 7 godina

gledas minuse i shvatis da srbin i dalje zivi pod turcima..lupaju minuse na ferari....ferari je legenda..statusni simbol...a honda i ostali japanci su jeftini plagijati originala....

Zoran

pre 7 godina

Ja gledao korveru stingrej ovde u Americi kazem detetu kako je spolja stvarno dobra. Ferari nikad nisam ni gledao. Dete mi kaze da je to kopija Ferarija. Odem na sajt i pogledam. Jeste kopija, ali spolja mnogo lepse, a unutra mozda za nisjansu losija. A cena...300.000 dolara, ovaj 70.000. Hahahaha, reko, mali, pa ovo je cirkus, ovo da kupim? Dete se isto slaze da je korveta spolja lepsa. Hahahaha. E, ali jedino ne zvuci korveta kao ferari kad izgovoris.

rosonero

pre 7 godina

kako neko može ovako glup da bude , iz svakog ugla je ispao glup, neverovatno , retki su kojima to podje za rukom , a tek poredjenje ferarija i honde.

tony

pre 7 godina

@srb..srbija je jedina zemlja u evropi u kojoj berlinski zid jos uvek nije pao..tako veliki poznavaoci situacije uporedjuju nsx..nissana gtr..sa jednim ferarijem i porseom..performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo..kad to prosecan srbin shvati onda ce valjda i okrenuti glavu ka zapadu i reci...u jbt pao je berlinski zid;)!do tada samo fejk kineski roleksi ..i cesare paccioti iz novog pazara;)

Logic

pre 7 godina

Prototip redneka prodaje polovnu robu i misli da je bog....
a sto se tice ferarija pa ko odlucuje o tome da nesto sto je moje prodam ja ili potencialni kupac?
Ma honda je bolja kako da ne zato je i cupao kosu za ferari
A sad ga ferari ostavila nece njega pa je naravno sad kur...

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

Mada smatram da se gospodin o kome članak govori, ponaša u maniru tipičnog snoba - ili čak razmaženog derišta - i u biti se slažem s ocenom da je preterao, moram priznati da je za osudu, u znatno većoj meri, postupak Ferraria. For chrissake otkud im pravo da određuju ko može, a ko ne može - odnosno ko sme, a ko ne sme - kupiti njihov proizvod? Ako si tip već može priuštiti automobil, zašto ga sprečiti da kupi isti? Rekao bih da je Ferrari S.p.A. kriv za pseudoelitizam ovde. No, to nikoga ne bi trebalo iznenađivati - setimo se kako su stanovitom Deadmau5u onomad uputili Cease And Desist pisamce zbog toga što je svoj sopstveni automobil, Ferrari 458 ako se dobro sećam, dao ofarbati, i iscrtati car graphics, po sopstvenoj želji. Za one koji ne znaju, Cease And Desist u biti znači da osoba ima prekinuti sa nelegalnom aktivnošću, i obavezati se da je više ne ponovi. Ti arogantni Ferrari pricks, dakle, smatraju da je farbanje sopstvenog vozila, crtanje car graphics koje vi kao vlasnik želite i slično, nešto nelegalno. Sad još i ovo. Toliko o tom slavnom Ferrariu...
A ocena da je Honda - za američko tržište Acura - NSX bolja, možda i nije toliko daleko od istine. FFS, originalna Honda NSX je bila sjajan automobil, koji se bez problema mogao nositi sa tada aktuelnim Ferrari modelima. Isto se može reći i za novu.

Aleksa

pre 7 godina

Vi koji pricate o glupim amerima i njegovoj tuzbi...pa covek je skroz u pravu. Cak i u Srbiji postoji zakon koji stiti kupce u ovakvim slucajevima...ovo je klasicna diskriminacija koja je na neki nacin ozakonjena

lepte

pre 7 godina

(Aca, 9. decembar 2016 10:31)

Taj odgovor ce samo potvrditi arogantnost Ferrarija, a ne neku njihovu mudrost. Ovaj sada jede kiselo grozdje, to je tacno, ali je tacno i da su ovi iz Ferrarija arogantni snobovi. Ako Ferrari nije za svakoga, zasto ga voze bogata razmazena deca i kojekakvi sund muzicari koji patike ne znaju da zavezu?

Mickey

pre 7 godina

Poslednjem Ferariju koji je kupio, ne moze da se seti imena, ali "neki Spider" jeste, ali se zato vrlo dobro seca koliko ga je platio... :D
I posle se cudi sto su ga otkacili za la Ferari. Seljacina. Osecam da smara okolinu i time koliko je platio i luster u hodniku :)

tony

pre 7 godina

dakle da rezimiramo..fast & stupid do 30 god..japanske jeftinije zujalice..classy & stylish iznad 45 god.porsche..ferrari..astin martin...ostali izmedju.. voze program sabacke auto pijace do 5000 evrica..sa programom fejk kineza i pazara..ps.zemlja je elipsoidno okrugla a berlinski zid je pao 1989;)

fer86

pre 7 godina

Ne znam zasto se uopce zahebavao sa ferrarijem.Trebao se samo zaletiti i uzeti zondu cinque roadstera pa nek se APERTA slika...Pagani je klasa iznad ferrarija!

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@tony, 10. decembar 2016 16:04
"@srb..srbija je jedina zemlja u evropi u kojoj berlinski zid jos uvek nije pao..tako veliki poznavaoci situacije uporedjuju nsx..nissana gtr..sa jednim ferarijem i porseom..performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo..kad to prosecan srbin shvati onda ce valjda i okrenuti glavu ka zapadu i reci...u jbt pao je berlinski zid;)!do tada samo fejk kineski roleksi ..i cesare paccioti iz novog pazara;)"
To je taj zapadnjački (šta god to zaista značilo) pseudoelitizam...

"performanse su jedno a renome..tradicija ..sampionati..su drugo"
Besmislica. Uostalom, ako bismo se stvarno slepo držali renomea, tradicije i slično, Ferrari i Porsche ne bi imali šta tražiti u, say, društvu Bentleya, Jaguara, Aston Martina, hell, jednog Morgana. A zašto ne slaviti Hondu NSX (naročito first generation)? Ili Nissan GTR, odnosno Nissan SKYLINE GT-R? SKYLINE GT-R r32, recimo, je redovno rasturao (kolokvijalno rečeno) konkurenciju oličenu u, primera radi, onim glorifikovanim Bubama iz Stuttgarta.
A tek SKYLINE GT-R r33 i r34...

srb

pre 7 godina

@tony statusni simbol jeste. Na zalost nestalo je ono sto su nekad bili superautomobili, danas svako dete bogatih roditelja moze da ima ferari ili lambo, gubi se na ekskluzivnosti. I to teba da iskoriste ostali proizvodjaci sa svojim top modelima bas kao i u ovom slucaju. A ti vidi ko zivi pod turcima kada tvoj nacin razmisljanja odgovara periodu od pre 30+god

maksim

pre 7 godina

Bila je nedavno takodjer sicna situacija, neki americki proizvodjac, mislim ford, objavio da novi mustang ide limitirane serije, da se kupci jave na njihov sajt i neka u par recenica opisu zasto bi bas oni bili najbolji kupci za taj auto.Jedan od uvjeta je bio da nisu kolekcionari i da taj auto nece samo stajati u garazi. Idealni profil bi valjda bio da si u dvadesetima, milijarder,poznat u drustvu i da vozis ko Vin Diesel u brzi i zestoki. Tako i za ferari,neki 130 kileni seljak u krizi srednjih godina i nije pozeljan kao ferrarijev maneken. Oni ce sigurno te aute prodati a eto samo novac ne moze kupiti sve

nowave7

pre 7 godina

Da malo pojednostavimo pricu.
Prodajete kucu i trazite odredjenu cenu za nju. Pojavi se deset kupaca i svi imaju novac koji trazite. Kome cete prodati kucu? Ocigledno ne mozete je prodati svima. Znaci onih 9 ljudi koji ne kupe vasu kucu mogu da placu i da vas tuze sto je njima niste prodali?!
Hahaha... Kakva glupost.
Ferrari ima diskreciono pravo, kao i svako drugi da odluci kome ce prodati svoj proizvod, svidjalo se to nekom ili ne.

Kimi

pre 7 godina

Fazon je sto valjda nije imao Enca i F50 pre LaFerrarija pa zato nije mogao na listu kupaca. Ferari valjda prodaje svoje ultra masine samo onima koji su pazarili od F40 do danas njihove top masine.

kiki ns

pre 7 godina

Ne Aco.
Ako mogu dobro da pretpostavim, Ferrari neće odgovoriti ništa.
Ako pretenduju na pridev gospoda,onda bi trebalo biti tako.

ne-diraj-mi-moj-ferari ekipi

pre 7 godina

Ja stvarno ne vidim gde je covek pogresio. Ferrari je vise statusni simbol a NSX je takodje cistokrvna sportska masina, ali ne bastini tradiciju statusnog simbola kao Ferrari, a to se reflektuje i u ceni, toliko bi trzisne zakonitosti trebale da su jasne. Mislim da u Hondi ne bi propustili priliku da kapitalizuju NSX po ceni Ferrarija. Realno pitanje je koliko je NSX zaista losiji i koliko nema "ono nesto" sto Ferrari ima. Sto se tice ovog prvo, performanse svakako mogu biti egzaktno izmerene, a sto se tice ovog drugog, u pitanju je cisto idolopoklonstvo. To idolopoklonstvo vidim ima uporiste kod nasih malih Perica koji se klanjaju ikoni Ferrarija, koji, da malo izadjem iz konteksta, ma koliko bio dobar, ma savrsen auto, ne moze dostici savrsenstvo jedne obicne letnje kise. A ako bas hocete, ni harizmu jedne "ajkule". Imajuci sve u vidu, ne vidim zasto je nelegitimno da se coveku na kraju silom prilika zaista svidela NSX i da je zbog toga izveo zakljucak da je tako bolje. Cemu su se ovde "elitisti" zgrozili? Time sto ne govori lepo o "njihovom" Ferrariju? Hm...hajde da ste brand manadzeri firme pa da razumem…ovako ste samo jeftino medijski instrumentalizovani. Doduse, i ja sa vama. Ipak, budimo ubuduce zreliji i dostojanstveni.

Logic

pre 7 godina

@(srb, 10. decembar 2016 03:07)
Tebi neke sitnice nisu jasne oko Feraria.....Svako ko ima dovoljno para moze da kupi Ferari
ALI
Serijski dakle modele koji se prodaju preko dilera ili stoje u izlogu
ALI NE one iz butika (F40, F50, Enzo, La Ferrari.....)

EU Citizen

pre 7 godina

Meni se lično stav Ferarija mnogo ne dopada, ali auto je njihovo vlasnišćvo, i imaju pravo da ga prodaju ili ne prodaju kome god hoće, svaka drukčija sudska presuda, da je ovaj čoveknotišao na sud, bila bi nasilje nad osnovnim vlasničkim slobodama, što, razume se, u socijalističkim satrapijama na zapadu i nije retka pojava.

K

pre 7 godina

@Logic Odeš na mobile.de ili kod alain class-a i kupiš koji god model želiš (doduše po malo većoj ceni) i baš te briga za ferarijeve uslove.