Nedelja, 23.10.2016.

11:31

Škoda slavi 15 godina modernog Superba, seća se starog

Izvor: B92

Škoda slavi 15 godina modernog Superba, seæa se starog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Aconi

pre 7 godina

Vozim je već treću godinu. Model 2011 sa 1.6 TDI motorom i ne mogu da zamislim sebe da je menjam za drugu marku. Potrosnja vise nego smesna, udobnost na vrhuncu a na zadnjem sedistu Vlade Divac komotno da sedi bez da skuplja noge. Presla je 101000 km bez ijednog kvara a dva puta menjao neke sijalice.
Mana-mnogo je bučna i problem da nadjem dovoljno mesta za parkiranje.

DC

pre 7 godina

@Replay: Kazete 'Osiromaseni Passat'. Posto ste upoznati sa materijom, da li bi ste bili ljubazni da navedete konkretno sta je na Skodi Superb 3 osiromaseno u odnosu na Passat B8? Takodje kazete u drugom komentaru 'koliko para, toliko muzike'. Cisto za info, u zapadno-evropskoj zemlji u kojoj zivim Superb 3 je vrlo slican sa cenom u odnosu na Passat, dovoljno da neko ko kupuje novi Superb sigurno ima i za Passat. U Skodi cete da dobijete nesto bolji nivo opreme i vise prostora, u Passatu VW amblem i bolji imidz, sto se naravno dobro naplacuje.
Inace, pre nekih mesec dana sam imao prilike da na lokalnom sajmu automobila dobro odmerim svaki auto D-segmenta i jedan od za mene dva najpozitivnija utiska je upravo Superb. Kvalitet enterijera je vrh i sve odaje utisak da je pravljeno da traje million km. Sve je uklopljeno super-precizno, radi 'kao podmazano' i jedino se moze porediti sa Passat-om i A4 dok su svi drugi osetno losiji (ko je odobrio drzace casa u zadnjem naslonu Mercedes-a C klase - sa decom pozadi nece izdrzati nekoliko meseci). Cak sta vise, moze se reci da je enterijer A4 vise orijentisan prema estetici na ustrb prakticnosti (mali prostor za sitnice izmedju sedista i jos se ne moze u potpunosti zatvoriti) dok je u Passat-u i Superb-u prakticno sve identicno. Da, Passat ima napred one duge horizontalne proreze (koji ce dobro da sluze za skupljanje prasine) dok Superb ima interesantniji dizajn materijala za sedista i to je od prilike to.

audista

pre 7 godina

evo ja vozim audi i jasno tvrdim da ovaj auto nudi daleko vise za iste ili manje novce iz njegove klase. Ćuran uopšte nije los auto, naprotiv.

Pancevac

pre 7 godina

Vozim "dvojku" sa 2.0 TDI motorom od 170ks i DSG menjacem u taxiju. Inace auto je u elegance varijanti sa bez enterijerom. Za sad 65.000km predjenih od kad je kod mene i nemam nikakvu zamerku osim na tvrdje ogibljene mada mi to i ne smeta toliko jer volim da "peglam" po krivinama a i trap duze traje.
Najjace su mi komentari klijenata koje vozim a nikad nisu sedeli u Superb-i...citiram...Izvinite koji je ovo auto, Mercedes? Ne gospodjo, Skoda.
SKODAAAA???!!! :)))

AjSmEn

pre 7 godina

Sine bokje da ti je kupio knjige da zavrsis fakultet.Nema od kola života nego samo knjiga.
(Mita Malić, 24. oktobar 2016 15:22)

A otkud ti znaš da "sin" ne ide na fakultet? Ne poznajem momka, ali ga svi napadoše zato što je rekao da mu je ćale kupio Škodu. Ljudi, opustite se, ne budite toliko zajedljivi i zlobni. Gledajte kako svoj život da unapredite i ulepšate, a ne da lečite komplekse po portalima i forumima, pišući šta neko treba da uradi u svom životu. Svima će nam biti bolje....

Milan Draganić

pre 7 godina

Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Bolje da nisi nista rekao.Pljujete po sirotinji.Ja nemam ni za Yuga.

Wtf

pre 7 godina

Pročitaš komentare i smoriš se,zavidni,zajedljivi,iskompleksirani i ko zna još kakvi stručnjaci koji bi da sole pamet,dobro smo i dovde dogurali.

Replay

pre 7 godina

Mozete vi da "budzetisete" koliko hocete, ali koliko para, toliko muzike. Ko ima vise para uzece skuplje, ko ima manje uzece jeftinije. A ne mozete da kazete da je jeftiniji auto i losije odradjen od onog skupljeg.

Mita Malić

pre 7 godina

@Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Sine bokje da ti je kupio knjige da zavrsis fakultet.Nema od kola života nego samo knjiga.

Vlad

pre 7 godina

Obožavam da vidim kad neki naš "ekspert za sve i svašta" iznosi ovde svoje mišljenje šta bi neko trebao da radi u svom životu. Da li je ovom momku otac kupio auto ili je kupio sebi, pa ga sin koristi, šta koga briga. Da li je to pedagoški ispravno trt mrt...Kao i hejteri koji pljuju generalno kupovinu novog automobila, "jer se to ne isplati", a da imaju para, prvi bi otrčali u neki salon da kupe...

Sladak limun, a kiselo grožđe...

Zato i jesmo tu gde jesmo, jer kao narod volimo mnogo da mudrujemo i da se bavimo tuđim životima...

Inače da se vratim na topic, Superb po meni lepo izgleda i pruža mnogo za cenovni rang kom pripada. Ovaj poslednji ima odličnu liniju...

Car

pre 7 godina

@hiavata

Pa upravo to, nepotrebno. Danas kada je izgled sve, oni naprave onakvog frankenštajna. Probaj pažljivo da gledaš prvo samo prednji deo, do posle prednjih vrata, a posle zadnji deo, sa ovim zdepastim gepekčićem. Kao da su ga sklepali od dva različita modela.

DC

pre 7 godina

Sto ste napali Marka? Mozda decko ima 19-20 godina a mozda se samo malo nezgodno izrazio. 'Skoro mi je cale uzeo novog Superba' moze da znaci i da je cale kupio sebi Superba a ne Marku. Ja imam preko 40 godina i iako imam svoj auto, cesto provozam i auto svog oca koji je penzioner i retko vozi - sta ima lose u tome? Malo lakse po okidacu!

@Cinik 'Skodu je kupio gigant, Skoda i ne postoji...': Gledano na taj nacin, sta postoji? Bently je mnogo skupi VW, Rolls-Roys je skupi a MINI jeftini BMW, Lambo sportski a Seat jeftini Audi a Audi opet skupi VW. Smart je mali Mercedes ali je istovremeno i mali Renault jer deli preko 70% sa Twingo-m, Nissan, Renault, Dacia i od pre neki dan Mitsubishi su sad svi jedno te isto, Lexus je skupa Toyota itd... U sustini prakticno sva kola ovog sveta prave samo desetak giganata: GM, Ford, FCA, VAG, Daimler, BMW, PSA, Renault-Nissan, Mazda, Honda, Toyota, Hyundai Motor Group i poneki izuzetak (Geely, Tata, Aston Martin).

mk3

pre 7 godina

Skoda je bila cenjena i ugledna marka pre 2 sv. rata, a ovaj predratni Superb bas deluje otmeno, aristokratski.Ovi danasnji prosto nemaju taj smek iako su odlicni.

Wagner

pre 7 godina

Dvojka je odvratna. Baš neskladna. Uvek sam se pitao čemu ona grba kod trećeg stuba. Ali su zato kec i trojka bombone.
(Car, 23. oktobar 2016 17:2

Zahvaljujuci toj grbi, Superb 2 ima vise mesta na zadnjem sedistu nego S klasa, A8 L i BMW 7. Ko je probao sve ove modele zna o cemu pricam. Ruzan jeste.

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

Osiromaseni Passat! Ko je god probao i sedeo u bilo kojoj Skodi, sve je jasno. Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha
(Replay, 23. oktobar 2016 18:43)... ako racunamo i odnos, cena/kvalitet, i jeste bolja! Ne svaki model i ne uvek ali sto se tice Superba, svakako bolji izbor!

Banjalučanin

pre 7 godina

@Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha
(Replay, 23. oktobar 2016 18:43)

Recimo da nije bolja. Ali ima bolji odnos uloženo/dobijeno, i uglavnom daje veće vozilo za manje novca. A to ljudima koji gledaju u budžet mnogo znači.

Srki

pre 7 godina

Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Mogao si da zaradis i sam da kupis a ne da cekas da ti tata kupi.

Ubija čađ, a ne CO2

pre 7 godina

@Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)
A truje isto na kašičicu, ali onu od bagera.

C i n i k

pre 7 godina

Skodu je kupio gigant, Skoda i ne postoji to je jeftiniji VW. To je od pocetka bila ideja VW. Pare od profita ne idu Skodi nego VW. Radnici rade za platu a uprava je (ne znam danas ko sedi u upravi Skode ) bila 100% iz VW. Ideja za Skodu je da istoku i jugu a danas i celoj EU, ponude mehaniku,sasiju i sklopove VW po povoljnijoj ceni od VW,i mislim da su uspeli 100 %. Ali realno,sta je ostalo od Skode? Samo ime. Mada,i to je dovoljno jer negde ni tog imena nema,ali uglavnom zbog loseg imidza,npr.Zastava...

EU Citizen

pre 7 godina

@Marko
Vaš auto, vaša stvar, ali, iskreno, ja bih radije sam kupio neki polovni krš nego da mi otac kupuje auto, osim ako vam je tako najviše do dvadeset jednu ili dve godine, a onda je problem na strani vašeg oca, OK, Superb nije neki naročit luksuz, i jeste bezbedan i lep auto, ali ja mojoj deci, čak ni ovde gde cena Superba od dvadeset i kusur hilada evra nije nešto čime relativno dobro stojeći ljudi zamaraju mozak,a kamoli ne u Srbiji gde je to više nego solidna godišnja plata stručnog i iskusnog čoveka, iz principa ne bih kupovao menadžerske limuzine u tim godinama, čak ni od jeftinije firme kao što je Škoda, to se zarađuje, jer ako dobijete na tanjiru, ne umete da cenite ni to što imate, ni novac kojim je kupljeno. Mogu samo da se nadam da ste nekim čudom prirodno trezvena osoba, i da takav pristup roditelja neće ostaviti trag u životu, puno sreće :))

hiavata

pre 7 godina

Dvojka je odvratna. Baš neskladna. Uvek sam se pitao čemu ona grba kod trećeg stuba. Ali su zato kec i trojka bombone.
(Car, 23. oktobar 2016 17:24)

I ja sam se pitao dok nisam pogledao koliko ima prostora za noge pozadi. Ja ne znam cemu onoliki prostor sluzi. Komotno odrastao covek moze da prekrsti noge.

Jedna rec

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1191193#k21777809

Naravno da me nervira, tacnije najvise me nervira kada visedecenijski, poznati novinar iz Srbije istu nazove "super B"... Ima i u citatu ovde na sajtu a i na klipovima na yt... Tragedija.

dr Robert Mugabe

pre 7 godina

Britanski casopis "What Car?" nedavno je pisao o tome kako su Skoda automobili najpouzdaniji u UK (broj prijavljenih kvarova na 100 vozila), daleko ispred nekih mnogo zvucnijih imena auto industrije. A isto ih proglasavaju za Best-buy u nekoliko cenovnih kategorija. Skoda je inace (posle Mercedesa) drugi najstariji proizvodjac automobila na svetu. Jedini je bio problematican period sovjetske okupacije jer rusi uniste sve cega se taknu, pa je i ovaj velicanstveni brand 50-tak godina tavorio na dnu auto-industrije, ali ga je, nakon oslobodjenja od sovjetske cizme, saradnja sa VAG oporavila i postavila na noge. Drago mi je da VAG vise ne pokusava da Skodu pozicionira ispod VW. Buducnost je veoma svetla za Skodu, gledajuci Superb i najnoviji Kodiaq.

Replay

pre 7 godina

Osiromaseni Passat! Ko je god probao i sedeo u bilo kojoj Skodi, sve je jasno. Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha

MV

pre 7 godina

Najnoviji Superb je izvanredan. Meni se on mnogo više sviđa nego njegova "braća" iz VW koncerna - Passat i A4. Neverovatno je koliki je bio napredak između dve generacije Superba i svaka čast Škodi. Odlično se vozi za auto sa pogonom na prednjim točkovima, a dizajn je toliko uspeo da bih, da ne znam, pomislio da je reč o autu sa RWD platformom. Napominjem da je ovo zaista moje lično mišljenje zasnovano na iskustvu, da ne ispadne da reklamiram Škodu pa da ne objavite komentar. :)

Škodilak

pre 7 godina

Ova treća generacija je pun pogodak, tačno je upola jeftiniji od A6, a u skoro svakom aspektu nadilazi manjeg Pasata. Cenu drži fenomenalno i manje vremena provodi u servisu od braće iz kuće. I, lep je...

Milan

pre 7 godina

Posedovah drugu generaciju. Uglavnom dobar auto, možda i sa najboljim odnosom uloženo/ dobijeno , a sigurno sa najboljim odnosom uloženo/ dobijeni prostor.
Mane: zvučna izolacija, tvrdo ogibljenje. Ogibljenje je mana i mnogo skupljeg passata tako da ako volite udobnu vožnju uzmite nesto izvan VW grupacije.

Škodilak

pre 7 godina

Ova treća generacija je pun pogodak, tačno je upola jeftiniji od A6, a u skoro svakom aspektu nadilazi manjeg Pasata. Cenu drži fenomenalno i manje vremena provodi u servisu od braće iz kuće. I, lep je...

MV

pre 7 godina

Najnoviji Superb je izvanredan. Meni se on mnogo više sviđa nego njegova "braća" iz VW koncerna - Passat i A4. Neverovatno je koliki je bio napredak između dve generacije Superba i svaka čast Škodi. Odlično se vozi za auto sa pogonom na prednjim točkovima, a dizajn je toliko uspeo da bih, da ne znam, pomislio da je reč o autu sa RWD platformom. Napominjem da je ovo zaista moje lično mišljenje zasnovano na iskustvu, da ne ispadne da reklamiram Škodu pa da ne objavite komentar. :)

Milan

pre 7 godina

Posedovah drugu generaciju. Uglavnom dobar auto, možda i sa najboljim odnosom uloženo/ dobijeno , a sigurno sa najboljim odnosom uloženo/ dobijeni prostor.
Mane: zvučna izolacija, tvrdo ogibljenje. Ogibljenje je mana i mnogo skupljeg passata tako da ako volite udobnu vožnju uzmite nesto izvan VW grupacije.

Wagner

pre 7 godina

Dvojka je odvratna. Baš neskladna. Uvek sam se pitao čemu ona grba kod trećeg stuba. Ali su zato kec i trojka bombone.
(Car, 23. oktobar 2016 17:2

Zahvaljujuci toj grbi, Superb 2 ima vise mesta na zadnjem sedistu nego S klasa, A8 L i BMW 7. Ko je probao sve ove modele zna o cemu pricam. Ruzan jeste.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha
(Replay, 23. oktobar 2016 18:43)

Recimo da nije bolja. Ali ima bolji odnos uloženo/dobijeno, i uglavnom daje veće vozilo za manje novca. A to ljudima koji gledaju u budžet mnogo znači.

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

Osiromaseni Passat! Ko je god probao i sedeo u bilo kojoj Skodi, sve je jasno. Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha
(Replay, 23. oktobar 2016 18:43)... ako racunamo i odnos, cena/kvalitet, i jeste bolja! Ne svaki model i ne uvek ali sto se tice Superba, svakako bolji izbor!

Replay

pre 7 godina

Osiromaseni Passat! Ko je god probao i sedeo u bilo kojoj Skodi, sve je jasno. Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha

Srki

pre 7 godina

Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Mogao si da zaradis i sam da kupis a ne da cekas da ti tata kupi.

DC

pre 7 godina

Sto ste napali Marka? Mozda decko ima 19-20 godina a mozda se samo malo nezgodno izrazio. 'Skoro mi je cale uzeo novog Superba' moze da znaci i da je cale kupio sebi Superba a ne Marku. Ja imam preko 40 godina i iako imam svoj auto, cesto provozam i auto svog oca koji je penzioner i retko vozi - sta ima lose u tome? Malo lakse po okidacu!

@Cinik 'Skodu je kupio gigant, Skoda i ne postoji...': Gledano na taj nacin, sta postoji? Bently je mnogo skupi VW, Rolls-Roys je skupi a MINI jeftini BMW, Lambo sportski a Seat jeftini Audi a Audi opet skupi VW. Smart je mali Mercedes ali je istovremeno i mali Renault jer deli preko 70% sa Twingo-m, Nissan, Renault, Dacia i od pre neki dan Mitsubishi su sad svi jedno te isto, Lexus je skupa Toyota itd... U sustini prakticno sva kola ovog sveta prave samo desetak giganata: GM, Ford, FCA, VAG, Daimler, BMW, PSA, Renault-Nissan, Mazda, Honda, Toyota, Hyundai Motor Group i poneki izuzetak (Geely, Tata, Aston Martin).

Vlad

pre 7 godina

Obožavam da vidim kad neki naš "ekspert za sve i svašta" iznosi ovde svoje mišljenje šta bi neko trebao da radi u svom životu. Da li je ovom momku otac kupio auto ili je kupio sebi, pa ga sin koristi, šta koga briga. Da li je to pedagoški ispravno trt mrt...Kao i hejteri koji pljuju generalno kupovinu novog automobila, "jer se to ne isplati", a da imaju para, prvi bi otrčali u neki salon da kupe...

Sladak limun, a kiselo grožđe...

Zato i jesmo tu gde jesmo, jer kao narod volimo mnogo da mudrujemo i da se bavimo tuđim životima...

Inače da se vratim na topic, Superb po meni lepo izgleda i pruža mnogo za cenovni rang kom pripada. Ovaj poslednji ima odličnu liniju...

EU Citizen

pre 7 godina

@Marko
Vaš auto, vaša stvar, ali, iskreno, ja bih radije sam kupio neki polovni krš nego da mi otac kupuje auto, osim ako vam je tako najviše do dvadeset jednu ili dve godine, a onda je problem na strani vašeg oca, OK, Superb nije neki naročit luksuz, i jeste bezbedan i lep auto, ali ja mojoj deci, čak ni ovde gde cena Superba od dvadeset i kusur hilada evra nije nešto čime relativno dobro stojeći ljudi zamaraju mozak,a kamoli ne u Srbiji gde je to više nego solidna godišnja plata stručnog i iskusnog čoveka, iz principa ne bih kupovao menadžerske limuzine u tim godinama, čak ni od jeftinije firme kao što je Škoda, to se zarađuje, jer ako dobijete na tanjiru, ne umete da cenite ni to što imate, ni novac kojim je kupljeno. Mogu samo da se nadam da ste nekim čudom prirodno trezvena osoba, i da takav pristup roditelja neće ostaviti trag u životu, puno sreće :))

dr Robert Mugabe

pre 7 godina

Britanski casopis "What Car?" nedavno je pisao o tome kako su Skoda automobili najpouzdaniji u UK (broj prijavljenih kvarova na 100 vozila), daleko ispred nekih mnogo zvucnijih imena auto industrije. A isto ih proglasavaju za Best-buy u nekoliko cenovnih kategorija. Skoda je inace (posle Mercedesa) drugi najstariji proizvodjac automobila na svetu. Jedini je bio problematican period sovjetske okupacije jer rusi uniste sve cega se taknu, pa je i ovaj velicanstveni brand 50-tak godina tavorio na dnu auto-industrije, ali ga je, nakon oslobodjenja od sovjetske cizme, saradnja sa VAG oporavila i postavila na noge. Drago mi je da VAG vise ne pokusava da Skodu pozicionira ispod VW. Buducnost je veoma svetla za Skodu, gledajuci Superb i najnoviji Kodiaq.

Jedna rec

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1191193#k21777809

Naravno da me nervira, tacnije najvise me nervira kada visedecenijski, poznati novinar iz Srbije istu nazove "super B"... Ima i u citatu ovde na sajtu a i na klipovima na yt... Tragedija.

hiavata

pre 7 godina

Dvojka je odvratna. Baš neskladna. Uvek sam se pitao čemu ona grba kod trećeg stuba. Ali su zato kec i trojka bombone.
(Car, 23. oktobar 2016 17:24)

I ja sam se pitao dok nisam pogledao koliko ima prostora za noge pozadi. Ja ne znam cemu onoliki prostor sluzi. Komotno odrastao covek moze da prekrsti noge.

C i n i k

pre 7 godina

Skodu je kupio gigant, Skoda i ne postoji to je jeftiniji VW. To je od pocetka bila ideja VW. Pare od profita ne idu Skodi nego VW. Radnici rade za platu a uprava je (ne znam danas ko sedi u upravi Skode ) bila 100% iz VW. Ideja za Skodu je da istoku i jugu a danas i celoj EU, ponude mehaniku,sasiju i sklopove VW po povoljnijoj ceni od VW,i mislim da su uspeli 100 %. Ali realno,sta je ostalo od Skode? Samo ime. Mada,i to je dovoljno jer negde ni tog imena nema,ali uglavnom zbog loseg imidza,npr.Zastava...

Wtf

pre 7 godina

Pročitaš komentare i smoriš se,zavidni,zajedljivi,iskompleksirani i ko zna još kakvi stručnjaci koji bi da sole pamet,dobro smo i dovde dogurali.

Ubija čađ, a ne CO2

pre 7 godina

@Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)
A truje isto na kašičicu, ali onu od bagera.

mk3

pre 7 godina

Skoda je bila cenjena i ugledna marka pre 2 sv. rata, a ovaj predratni Superb bas deluje otmeno, aristokratski.Ovi danasnji prosto nemaju taj smek iako su odlicni.

Pancevac

pre 7 godina

Vozim "dvojku" sa 2.0 TDI motorom od 170ks i DSG menjacem u taxiju. Inace auto je u elegance varijanti sa bez enterijerom. Za sad 65.000km predjenih od kad je kod mene i nemam nikakvu zamerku osim na tvrdje ogibljene mada mi to i ne smeta toliko jer volim da "peglam" po krivinama a i trap duze traje.
Najjace su mi komentari klijenata koje vozim a nikad nisu sedeli u Superb-i...citiram...Izvinite koji je ovo auto, Mercedes? Ne gospodjo, Skoda.
SKODAAAA???!!! :)))

DC

pre 7 godina

@Replay: Kazete 'Osiromaseni Passat'. Posto ste upoznati sa materijom, da li bi ste bili ljubazni da navedete konkretno sta je na Skodi Superb 3 osiromaseno u odnosu na Passat B8? Takodje kazete u drugom komentaru 'koliko para, toliko muzike'. Cisto za info, u zapadno-evropskoj zemlji u kojoj zivim Superb 3 je vrlo slican sa cenom u odnosu na Passat, dovoljno da neko ko kupuje novi Superb sigurno ima i za Passat. U Skodi cete da dobijete nesto bolji nivo opreme i vise prostora, u Passatu VW amblem i bolji imidz, sto se naravno dobro naplacuje.
Inace, pre nekih mesec dana sam imao prilike da na lokalnom sajmu automobila dobro odmerim svaki auto D-segmenta i jedan od za mene dva najpozitivnija utiska je upravo Superb. Kvalitet enterijera je vrh i sve odaje utisak da je pravljeno da traje million km. Sve je uklopljeno super-precizno, radi 'kao podmazano' i jedino se moze porediti sa Passat-om i A4 dok su svi drugi osetno losiji (ko je odobrio drzace casa u zadnjem naslonu Mercedes-a C klase - sa decom pozadi nece izdrzati nekoliko meseci). Cak sta vise, moze se reci da je enterijer A4 vise orijentisan prema estetici na ustrb prakticnosti (mali prostor za sitnice izmedju sedista i jos se ne moze u potpunosti zatvoriti) dok je u Passat-u i Superb-u prakticno sve identicno. Da, Passat ima napred one duge horizontalne proreze (koji ce dobro da sluze za skupljanje prasine) dok Superb ima interesantniji dizajn materijala za sedista i to je od prilike to.

audista

pre 7 godina

evo ja vozim audi i jasno tvrdim da ovaj auto nudi daleko vise za iste ili manje novce iz njegove klase. Ćuran uopšte nije los auto, naprotiv.

AjSmEn

pre 7 godina

Sine bokje da ti je kupio knjige da zavrsis fakultet.Nema od kola života nego samo knjiga.
(Mita Malić, 24. oktobar 2016 15:22)

A otkud ti znaš da "sin" ne ide na fakultet? Ne poznajem momka, ali ga svi napadoše zato što je rekao da mu je ćale kupio Škodu. Ljudi, opustite se, ne budite toliko zajedljivi i zlobni. Gledajte kako svoj život da unapredite i ulepšate, a ne da lečite komplekse po portalima i forumima, pišući šta neko treba da uradi u svom životu. Svima će nam biti bolje....

Aconi

pre 7 godina

Vozim je već treću godinu. Model 2011 sa 1.6 TDI motorom i ne mogu da zamislim sebe da je menjam za drugu marku. Potrosnja vise nego smesna, udobnost na vrhuncu a na zadnjem sedistu Vlade Divac komotno da sedi bez da skuplja noge. Presla je 101000 km bez ijednog kvara a dva puta menjao neke sijalice.
Mana-mnogo je bučna i problem da nadjem dovoljno mesta za parkiranje.

Replay

pre 7 godina

Mozete vi da "budzetisete" koliko hocete, ali koliko para, toliko muzike. Ko ima vise para uzece skuplje, ko ima manje uzece jeftinije. A ne mozete da kazete da je jeftiniji auto i losije odradjen od onog skupljeg.

Mita Malić

pre 7 godina

@Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Sine bokje da ti je kupio knjige da zavrsis fakultet.Nema od kola života nego samo knjiga.

Car

pre 7 godina

@hiavata

Pa upravo to, nepotrebno. Danas kada je izgled sve, oni naprave onakvog frankenštajna. Probaj pažljivo da gledaš prvo samo prednji deo, do posle prednjih vrata, a posle zadnji deo, sa ovim zdepastim gepekčićem. Kao da su ga sklepali od dva različita modela.

Milan Draganić

pre 7 godina

Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Bolje da nisi nista rekao.Pljujete po sirotinji.Ja nemam ni za Yuga.

Replay

pre 7 godina

Osiromaseni Passat! Ko je god probao i sedeo u bilo kojoj Skodi, sve je jasno. Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha

Srki

pre 7 godina

Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Mogao si da zaradis i sam da kupis a ne da cekas da ti tata kupi.

EU Citizen

pre 7 godina

@Marko
Vaš auto, vaša stvar, ali, iskreno, ja bih radije sam kupio neki polovni krš nego da mi otac kupuje auto, osim ako vam je tako najviše do dvadeset jednu ili dve godine, a onda je problem na strani vašeg oca, OK, Superb nije neki naročit luksuz, i jeste bezbedan i lep auto, ali ja mojoj deci, čak ni ovde gde cena Superba od dvadeset i kusur hilada evra nije nešto čime relativno dobro stojeći ljudi zamaraju mozak,a kamoli ne u Srbiji gde je to više nego solidna godišnja plata stručnog i iskusnog čoveka, iz principa ne bih kupovao menadžerske limuzine u tim godinama, čak ni od jeftinije firme kao što je Škoda, to se zarađuje, jer ako dobijete na tanjiru, ne umete da cenite ni to što imate, ni novac kojim je kupljeno. Mogu samo da se nadam da ste nekim čudom prirodno trezvena osoba, i da takav pristup roditelja neće ostaviti trag u životu, puno sreće :))

Mita Malić

pre 7 godina

@Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Sine bokje da ti je kupio knjige da zavrsis fakultet.Nema od kola života nego samo knjiga.

Škodilak

pre 7 godina

Ova treća generacija je pun pogodak, tačno je upola jeftiniji od A6, a u skoro svakom aspektu nadilazi manjeg Pasata. Cenu drži fenomenalno i manje vremena provodi u servisu od braće iz kuće. I, lep je...

Ubija čađ, a ne CO2

pre 7 godina

@Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)
A truje isto na kašičicu, ali onu od bagera.

Car

pre 7 godina

@hiavata

Pa upravo to, nepotrebno. Danas kada je izgled sve, oni naprave onakvog frankenštajna. Probaj pažljivo da gledaš prvo samo prednji deo, do posle prednjih vrata, a posle zadnji deo, sa ovim zdepastim gepekčićem. Kao da su ga sklepali od dva različita modela.

MV

pre 7 godina

Najnoviji Superb je izvanredan. Meni se on mnogo više sviđa nego njegova "braća" iz VW koncerna - Passat i A4. Neverovatno je koliki je bio napredak između dve generacije Superba i svaka čast Škodi. Odlično se vozi za auto sa pogonom na prednjim točkovima, a dizajn je toliko uspeo da bih, da ne znam, pomislio da je reč o autu sa RWD platformom. Napominjem da je ovo zaista moje lično mišljenje zasnovano na iskustvu, da ne ispadne da reklamiram Škodu pa da ne objavite komentar. :)

C i n i k

pre 7 godina

Skodu je kupio gigant, Skoda i ne postoji to je jeftiniji VW. To je od pocetka bila ideja VW. Pare od profita ne idu Skodi nego VW. Radnici rade za platu a uprava je (ne znam danas ko sedi u upravi Skode ) bila 100% iz VW. Ideja za Skodu je da istoku i jugu a danas i celoj EU, ponude mehaniku,sasiju i sklopove VW po povoljnijoj ceni od VW,i mislim da su uspeli 100 %. Ali realno,sta je ostalo od Skode? Samo ime. Mada,i to je dovoljno jer negde ni tog imena nema,ali uglavnom zbog loseg imidza,npr.Zastava...

dr Robert Mugabe

pre 7 godina

Britanski casopis "What Car?" nedavno je pisao o tome kako su Skoda automobili najpouzdaniji u UK (broj prijavljenih kvarova na 100 vozila), daleko ispred nekih mnogo zvucnijih imena auto industrije. A isto ih proglasavaju za Best-buy u nekoliko cenovnih kategorija. Skoda je inace (posle Mercedesa) drugi najstariji proizvodjac automobila na svetu. Jedini je bio problematican period sovjetske okupacije jer rusi uniste sve cega se taknu, pa je i ovaj velicanstveni brand 50-tak godina tavorio na dnu auto-industrije, ali ga je, nakon oslobodjenja od sovjetske cizme, saradnja sa VAG oporavila i postavila na noge. Drago mi je da VAG vise ne pokusava da Skodu pozicionira ispod VW. Buducnost je veoma svetla za Skodu, gledajuci Superb i najnoviji Kodiaq.

Milan Draganić

pre 7 godina

Skoro mi je cale uzeo novog Superba.Jako sam zadovoljan sa 2.0 TDI od 190 ks ide kao metak a trosi na kasicicu.
(Marko, 23. oktobar 2016 18:35)

Bolje da nisi nista rekao.Pljujete po sirotinji.Ja nemam ni za Yuga.

Milan

pre 7 godina

Posedovah drugu generaciju. Uglavnom dobar auto, možda i sa najboljim odnosom uloženo/ dobijeno , a sigurno sa najboljim odnosom uloženo/ dobijeni prostor.
Mane: zvučna izolacija, tvrdo ogibljenje. Ogibljenje je mana i mnogo skupljeg passata tako da ako volite udobnu vožnju uzmite nesto izvan VW grupacije.

Wagner

pre 7 godina

Dvojka je odvratna. Baš neskladna. Uvek sam se pitao čemu ona grba kod trećeg stuba. Ali su zato kec i trojka bombone.
(Car, 23. oktobar 2016 17:2

Zahvaljujuci toj grbi, Superb 2 ima vise mesta na zadnjem sedistu nego S klasa, A8 L i BMW 7. Ko je probao sve ove modele zna o cemu pricam. Ruzan jeste.

ApsolutnoSvoj

pre 7 godina

Osiromaseni Passat! Ko je god probao i sedeo u bilo kojoj Skodi, sve je jasno. Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha
(Replay, 23. oktobar 2016 18:43)... ako racunamo i odnos, cena/kvalitet, i jeste bolja! Ne svaki model i ne uvek ali sto se tice Superba, svakako bolji izbor!

Vlad

pre 7 godina

Obožavam da vidim kad neki naš "ekspert za sve i svašta" iznosi ovde svoje mišljenje šta bi neko trebao da radi u svom životu. Da li je ovom momku otac kupio auto ili je kupio sebi, pa ga sin koristi, šta koga briga. Da li je to pedagoški ispravno trt mrt...Kao i hejteri koji pljuju generalno kupovinu novog automobila, "jer se to ne isplati", a da imaju para, prvi bi otrčali u neki salon da kupe...

Sladak limun, a kiselo grožđe...

Zato i jesmo tu gde jesmo, jer kao narod volimo mnogo da mudrujemo i da se bavimo tuđim životima...

Inače da se vratim na topic, Superb po meni lepo izgleda i pruža mnogo za cenovni rang kom pripada. Ovaj poslednji ima odličnu liniju...

Banjalučanin

pre 7 godina

@Ali mi je najjace kada poneko kaze da je Skoda bolja od VW. hahhaha
(Replay, 23. oktobar 2016 18:43)

Recimo da nije bolja. Ali ima bolji odnos uloženo/dobijeno, i uglavnom daje veće vozilo za manje novca. A to ljudima koji gledaju u budžet mnogo znači.

Replay

pre 7 godina

Mozete vi da "budzetisete" koliko hocete, ali koliko para, toliko muzike. Ko ima vise para uzece skuplje, ko ima manje uzece jeftinije. A ne mozete da kazete da je jeftiniji auto i losije odradjen od onog skupljeg.

Wtf

pre 7 godina

Pročitaš komentare i smoriš se,zavidni,zajedljivi,iskompleksirani i ko zna još kakvi stručnjaci koji bi da sole pamet,dobro smo i dovde dogurali.

Pancevac

pre 7 godina

Vozim "dvojku" sa 2.0 TDI motorom od 170ks i DSG menjacem u taxiju. Inace auto je u elegance varijanti sa bez enterijerom. Za sad 65.000km predjenih od kad je kod mene i nemam nikakvu zamerku osim na tvrdje ogibljene mada mi to i ne smeta toliko jer volim da "peglam" po krivinama a i trap duze traje.
Najjace su mi komentari klijenata koje vozim a nikad nisu sedeli u Superb-i...citiram...Izvinite koji je ovo auto, Mercedes? Ne gospodjo, Skoda.
SKODAAAA???!!! :)))

DC

pre 7 godina

Sto ste napali Marka? Mozda decko ima 19-20 godina a mozda se samo malo nezgodno izrazio. 'Skoro mi je cale uzeo novog Superba' moze da znaci i da je cale kupio sebi Superba a ne Marku. Ja imam preko 40 godina i iako imam svoj auto, cesto provozam i auto svog oca koji je penzioner i retko vozi - sta ima lose u tome? Malo lakse po okidacu!

@Cinik 'Skodu je kupio gigant, Skoda i ne postoji...': Gledano na taj nacin, sta postoji? Bently je mnogo skupi VW, Rolls-Roys je skupi a MINI jeftini BMW, Lambo sportski a Seat jeftini Audi a Audi opet skupi VW. Smart je mali Mercedes ali je istovremeno i mali Renault jer deli preko 70% sa Twingo-m, Nissan, Renault, Dacia i od pre neki dan Mitsubishi su sad svi jedno te isto, Lexus je skupa Toyota itd... U sustini prakticno sva kola ovog sveta prave samo desetak giganata: GM, Ford, FCA, VAG, Daimler, BMW, PSA, Renault-Nissan, Mazda, Honda, Toyota, Hyundai Motor Group i poneki izuzetak (Geely, Tata, Aston Martin).

hiavata

pre 7 godina

Dvojka je odvratna. Baš neskladna. Uvek sam se pitao čemu ona grba kod trećeg stuba. Ali su zato kec i trojka bombone.
(Car, 23. oktobar 2016 17:24)

I ja sam se pitao dok nisam pogledao koliko ima prostora za noge pozadi. Ja ne znam cemu onoliki prostor sluzi. Komotno odrastao covek moze da prekrsti noge.

mk3

pre 7 godina

Skoda je bila cenjena i ugledna marka pre 2 sv. rata, a ovaj predratni Superb bas deluje otmeno, aristokratski.Ovi danasnji prosto nemaju taj smek iako su odlicni.

AjSmEn

pre 7 godina

Sine bokje da ti je kupio knjige da zavrsis fakultet.Nema od kola života nego samo knjiga.
(Mita Malić, 24. oktobar 2016 15:22)

A otkud ti znaš da "sin" ne ide na fakultet? Ne poznajem momka, ali ga svi napadoše zato što je rekao da mu je ćale kupio Škodu. Ljudi, opustite se, ne budite toliko zajedljivi i zlobni. Gledajte kako svoj život da unapredite i ulepšate, a ne da lečite komplekse po portalima i forumima, pišući šta neko treba da uradi u svom životu. Svima će nam biti bolje....

audista

pre 7 godina

evo ja vozim audi i jasno tvrdim da ovaj auto nudi daleko vise za iste ili manje novce iz njegove klase. Ćuran uopšte nije los auto, naprotiv.

Aconi

pre 7 godina

Vozim je već treću godinu. Model 2011 sa 1.6 TDI motorom i ne mogu da zamislim sebe da je menjam za drugu marku. Potrosnja vise nego smesna, udobnost na vrhuncu a na zadnjem sedistu Vlade Divac komotno da sedi bez da skuplja noge. Presla je 101000 km bez ijednog kvara a dva puta menjao neke sijalice.
Mana-mnogo je bučna i problem da nadjem dovoljno mesta za parkiranje.

DC

pre 7 godina

@Replay: Kazete 'Osiromaseni Passat'. Posto ste upoznati sa materijom, da li bi ste bili ljubazni da navedete konkretno sta je na Skodi Superb 3 osiromaseno u odnosu na Passat B8? Takodje kazete u drugom komentaru 'koliko para, toliko muzike'. Cisto za info, u zapadno-evropskoj zemlji u kojoj zivim Superb 3 je vrlo slican sa cenom u odnosu na Passat, dovoljno da neko ko kupuje novi Superb sigurno ima i za Passat. U Skodi cete da dobijete nesto bolji nivo opreme i vise prostora, u Passatu VW amblem i bolji imidz, sto se naravno dobro naplacuje.
Inace, pre nekih mesec dana sam imao prilike da na lokalnom sajmu automobila dobro odmerim svaki auto D-segmenta i jedan od za mene dva najpozitivnija utiska je upravo Superb. Kvalitet enterijera je vrh i sve odaje utisak da je pravljeno da traje million km. Sve je uklopljeno super-precizno, radi 'kao podmazano' i jedino se moze porediti sa Passat-om i A4 dok su svi drugi osetno losiji (ko je odobrio drzace casa u zadnjem naslonu Mercedes-a C klase - sa decom pozadi nece izdrzati nekoliko meseci). Cak sta vise, moze se reci da je enterijer A4 vise orijentisan prema estetici na ustrb prakticnosti (mali prostor za sitnice izmedju sedista i jos se ne moze u potpunosti zatvoriti) dok je u Passat-u i Superb-u prakticno sve identicno. Da, Passat ima napred one duge horizontalne proreze (koji ce dobro da sluze za skupljanje prasine) dok Superb ima interesantniji dizajn materijala za sedista i to je od prilike to.

Jedna rec

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1191193#k21777809

Naravno da me nervira, tacnije najvise me nervira kada visedecenijski, poznati novinar iz Srbije istu nazove "super B"... Ima i u citatu ovde na sajtu a i na klipovima na yt... Tragedija.