Četvrtak, 13.10.2016.

10:21

Svetska premijera: Predstavljen novi BMW Serije 5

Izvor: B92

Svetska premijera: Predstavljen novi BMW Serije 5 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Nikola Uzelac

pre 7 godina

Fantasticno kao i uvek do sada.
Vozim BMW 40 godina
Prvi 2002
Trenutno seriju 5 vozim 535 i
Sve cestitke fabrici BMW
Nikola Uzelac N.Beograd

Sale ns

pre 7 godina

Uopšte ne sumnjam da je po pitanju novih savremenih tehnologija unapređen, sigurnosnim sistemima itd. Vozne karakteristike su sigurno još na višem nivou. Što se tiče samog dizajna, zadnji deo dosta liči na f10, prednji je u fazonu svih novih bmw modela , farovi spojeni sa maskom, što se meni malo ne sviđa, ali to su već ukusi. Najveći skok u izgledu petica je imala na prelazu sa e39 na e60 koji je tada izgledao malo futuristicki. Bmw je uvek imao sportskog duha i verujem da je tako i sa novim modelom. Imao sam nekada 525 tds e34 , sada "gadjam " f10, a da li ću ga pogoditi, videćemo :-)

hiavata

pre 7 godina

Meni se ovo svidja. Da bih ga pazario trebala bi mi mesecna primanja od 10k, reseno stambeno pitanje za cetvoroclanu porodicu po ukusu i meri, i razvijen investicioni plan za rano penzionisanje. Pa ono sto ostane ...

Бананамен

pre 7 godina

Ипак боље делује сад него на јучерашњим фотографијама али и даље не могу да не приметим превелику сличност међу водећим премијум моделима Бмв-а, кренули су и они путем Аудија и Мерц а то убија индивидуалност и карактер модела који сам због е39 много заволео до,дана данашњег. Нећу га возити то је извесно али сам убеђен да су возне карактеристике и даље неприкосновене у класи. Мислим да ће бити бољи модел од претходника свакако.

Neutralan

pre 7 godina

Sedmica je stvarno savrsenstvo. Vizuelno. Petica nista posebno,ocekivao sam vise.
Kad krenu ovo sa potrosnjom 5.4 i sl. dodje mi da ih tuzim iako nemam para ni za Burago verziju ovog automobila.
Rodjak je uzeo novi X1 2106 X drive, dizel, koji treba da trosi oko 6 litara. Ja ne verujem da ga je spustio ispod 9, a stvarno ne vozi agresivno.

E30

pre 7 godina

Joj sto volim ove poznavaoce... Ocekivali smo vise??? Ne svidja mi se??? Aloo bre!!! Napravite vi bolji pajseri! Valjda oni znaju sta rade bolje nego vi koji nemate veze sa mozgom! Auto je BOMBA!!!

A

pre 7 godina

Dizajn ovog automobila je proporcionalan, sa dinamičnim linijama, što ga čini veoma elegantnim i sportskim.
BMW je automobil sa karakterom!

ex opel driver

pre 7 godina

Kao i predhodnici, opet ce to biti najbolja limuzina segmenta. Svaka cast Mercu za E klasu naravno, bolja nego ikada. Ne mogu da verujem da pojedini pisu kako je E60 bila lepsa. Pravi duhovni naslednik E39-ke je bio F10, a G30 model je evolucija dizajna. Pa ima i Bmw pravo to da uradi. Bice ovo jedan lep i skladan automobil.

miki

pre 7 godina

lepo vozilo nema sta... lici na predhodno i mozda bolje tako jer je ovaj do juce zaista bio lepotan... ali enterijer... nece svaba da promeni nista od 61' do danas... aj cajgeri nego onaj krug kojim se pali raio ili sta vec...pa prsticima onako u voznji nesto prckas, cackas...

BMWista

pre 7 godina

Mislim da su uradili pravu stvar, dodali nesto snage i blagi redizajn. Sto se tice potrosnje mislim da su podaci blago receno nerealni. Vozim X3.5i sa 300 ks koji ima prakticno isti motor kao 540i koji ima cip za 40ks vise i nisam uspeo da spustim potrosnju na auto putu ispod 8litara uz prosecnu brzinu 110-120km/h. Gradska voznja oko 13-15 litara... sve ostalo su lovacke price.

somborac

pre 7 godina

Ja neznam ali 99% vas nece moci da priusti ovaj auto a kao nesvidja vam se dizajn itd.
Kupili bi ste ga na 1 da imate love.
Najbitnija stvar ko vozi ovaku masinu pola posla je vec uradjeno!

Boki

pre 7 godina

Osecam da ova vecina sto kritikuje prema onome samo sto vidi na ekranu u stilu : "Kokpit je ruzan, jedno te isto/nista se nije ni promenilo, jednolican dizajn, BMW je dosadan, ruzan mu je ekran..." nikada nije ni sela ni u E60 model a kamoli nesto kasnije...

Car

pre 7 godina

@Realan

I jesam i nisam. Znam da je i ranije, na primer kod E46 316i bio i sa 1.6 i sa 1.8 motorom, ali ovo sad mi je velika razlika. Neko napisa da su dve poslednje cifre sada više oznaka snage. Ima logike, ali onda bi 114d trebalo da nosi oznaku 109 ili 110 (95 ks). Sve u svemu, zakomplikovali su.

Gross

pre 7 godina

@Milan ne preteruj. Ne moze fejslift da bude 100kg lakši od predhodnika. Auto je bukvalno svemirski brod i po tehnologiji i po izgledu. Videces i sam kad vidis na ulici stari i novi model jedan pored drugog.

Gross

pre 7 godina

Evo gledam na zvaničnom sajtu. Malo je reci da sam odusevljen. Toliko stila, toliko klase, a opet nepogrešivo sportiski karakter. Totalni auto.

baksooz

pre 7 godina

Auto izgleda jako lepo,imacu priliku u neko skorije vreme i da ga probam, kod mene u gradu ima autokuca, gde lako mogu da zakazem probnu voznju.
Ne sumnjam da je vrhunsko vozilo, ali ipak za sada mi je enterijer mercedesa , tacnije nove generacije ( c i e klase) nesto privlacniji.
O ukusima ne vredi raspravljati, trenutno vozim novu c klasu, ali vrlo je moguce da cu za par godina kupiti i bmw5...
U svakom slucaju mislim da bmw u poslednjih 5-6 godina radi dobar posao, modeli su im "na oko" jako lepi( iako su male razlike u odnosu na prethodnike, sto i razumem donekle, kad znaju da je model izgledom pun pogodak) i bmw- tacnije petica ostaje verna svom polusportskom izgledu , takav auto ne moze da prodje neprimecen.

Radovan

pre 7 godina

"Nekako imam utisak da su dizajneri iz audija presli u bmw i u vizuelnom smislu maksimalno usporili estetske promene i drze se neke ustaljene kombinacije".

Mene ne bi čudilo ako jedna te ista ekipa ljudi, dizajnira sve nemačke automobile. Lepo svima, i dizajnerima jer imaju siguran posao i vlasnicima fabrika na jeftinom dizajnu i jeftinoj proizvodnji.

Ima toga, kada završe glavni posao u firmi, onda po podne honorarno rade za konkurenciju.

A možda i država "sponzoriše" takvu vrstu međusobnog ispomaganja kako bi snizili troškove i bili konkurenti na planeti. Sve je stvar kako se političari dogovore. Nemci rade složno kada stigne komanda od gore.

neko

pre 7 godina

Imam f10 i on je za mene manja 7ica jer je gotovo identican, od ove petice sam ocekivao isto sa novom sedmicom ali je neverovatno koliko istih delova primecujem u ovom autu koje ima f10. Ono sto je konkurencije pre radila, pravila drugacije losije od auta iz najbolje serije, poceo je i bmw ili mi se tako cini.

Наопак

pre 7 godina

Нажалост, прекопирано (ваљда од аудија) ужасно решење о таблету насађеном на кокпит. Све остало сјајно.

Zdravko

pre 7 godina

Kao veliki ljubitelj BMW-a...ja sam razocaran...

Ok je tehnika i tehnologija, sve je vrhunsko, ne sumnjam da je superioran na polju tehnike u svakom pogledu, od BMW-a se i ne ocekuje nista manje toga, ali dizajn...

E34, E39, E60, F10...svi su bili korak napred, ali ovaj....kao sto mnogi rekose pre mne samo restyle.

Znam, to je komplet novi auto, i ceo je napravljen u novoj tehnologiji od nule, ali...pomalo lici na Benz ili Audi, bas iz svih uglova kada ga pogledas, nekako je vise limo nego naglaseno sportski limo. Sa strane posebno, kao neki sacuvaj boze sedan obicni. Sa guza iz daljine ne bi poznao da je BMW, a bmw je uvek bio prepoznatljiv, i iz daleka je zadnjica uvek izgledala mocno, i znas da je ispred tebe BMW.

Ne sumnjam da je vrhunski, i da ce pomeriti granice u voznji, kao i sa motorima, ipak je to BMW, ali u poslednje vreme su poceli da stancuju ista kola.

Istinski pomak su napravili sa novom sedmicom, i sesticom Grand Coupe, to su dva zaista drugacija i lepa auta, ali sta da se radi.

Ja cu svejedno nastaviti da ga vozim, a ko zna.... dok uspem da priustim jedan noviji za par godina, verovatno ce to biti nova sedmica ili 6 grand coupe, a ovoga bih preskocio definitivno...

Mada...treba ga prvo videti i uzivo.

Kowalski

pre 7 godina

- Male design izmene u odnosu na f10, +
- Malo veće dimenzije, +
- Multimedia ekran, -
Trebao je da zadrži istu poziciju kao f10, ovako mi deluje kao nasadjen odozgo.
- Nova tehnologija, +

Lep automobil, evolucija prethodnog modela. Zadržali su stari paket, sa minimalnim izmenama, naravno na bolje.
Ništa ja tu ne bih dir'o :)

Vozim f10, 2015 model. Ali nekako potajno bih voleo da probam novu E klasu :)

Banjalučanin

pre 7 godina

@Zbog čega benzinci imaju obmanjujuće oznake?
(Car, 13. oktobar 2016 11:44)

Nije to od juče. I nije samo kod benzinaca. Pogledaj 116d, 118d, 120d, 123d - sve motori od 2.0l. Brojka koja je nekad označavala zapreminu sad bi trebala biti neki ekvivalent snazi motora.

Petar Rašić

pre 7 godina

Za mene jedina pozitivna stvar što se enterijera dosadašnjeg BMW-a serije 5 tiče, jeste široki UGRADNI ekran vrlo lepo uklopljen u inače prilično nesimpatičan kokpit. Sa novom verzijom dobijamo definitivno najružniji kokpit od svih modela više klase, sa ekranom kao da ga je neko zalepio i ostavio da stoji na sred instrument table. Po meni, na žalost, veliki korak unazad što se enterijera tiče. A to da će sama vožnja biti pravo uživanje, valjda niko ni ne sumnja.

japanac

pre 7 godina

Ako dodamo potrošnju za još jedan litar i to bi bio dobar rezultat za ove motore, mada znajući kako se vozi ovaj auto i ovo je malo...

smdrg

pre 7 godina

Mozda su fanovi bmw-a posle prethodne dve generacije petice ocekivali malo radikalniji dizajn, a ne samo evoluciju. To je ono sto svi komentarisu. Ali ljudi moji, kakve performanse!!! Laksa platforma, bolje upravljanje, to je napredak a ne promena dizajna. Kakve motore pravi bmw!!! Imao sam prilike da vozim peticu 2015 u full opremi sa sekvencijalnim menjacem i 2.0 dizelom. Auto je bolest!!! Jedino sto mozda, ali samo mozda, mogu zameriti je pretvrdo osljanjanje za nase dzombaste puteve.

Jahu_Pr

pre 7 godina

Vise facelift nego nov auto.

Izgleda 95% isto ko prethodna 5'ica, enterijer isti od Trojke, i petica i sedmica.

Ne znam sta je sa nemcima sto rade svi modele u njohovon gami da izgledaju isto, neki Corporate Look, a sve ko isto ko jaje.

tramp

pre 7 godina

Nekako imam utisak da su dizajneri iz audija presli u bmw i u vizuelnom smislu maksimalno usporili estetske promene i drze se neke ustaljene kombinacije

zvezdan

pre 7 godina

Nisam ocekivao ali se jesam nadao da ce ova 5-ica biti distinktivnijeg identiteta u odnosu na ostale modele u gami, pa i u odnosu na prethodnu verziju. Iako je kod BMW-a ovo jos uvek najmanje izrazeno, ipak idu u smeru kojim se krecu i glavni konkurenti tj previse ziheraski sa dizajnom. Svejedno, auto je sigurno perfektan i kupci ce da se pomire se ovim trendom. Srecno na trzistu i Bmw-u i Delti. Pozz

Богдан

pre 7 godina

Добро изгледа, нема шта. Мени је једино жал за дизајном е39. Та серија 5 ми је и даље најлепши модел.

Bmw

pre 7 godina

Дизајн очекиван, ентеријер одличан и оно што би мене дефинитивно занимало је М верзија и после ње овај 3.0 дизел шестак.

Jahu_Pr

pre 7 godina

Vise facelift nego nov auto.

Izgleda 95% isto ko prethodna 5'ica, enterijer isti od Trojke, i petica i sedmica.

Ne znam sta je sa nemcima sto rade svi modele u njohovon gami da izgledaju isto, neki Corporate Look, a sve ko isto ko jaje.

tramp

pre 7 godina

Nekako imam utisak da su dizajneri iz audija presli u bmw i u vizuelnom smislu maksimalno usporili estetske promene i drze se neke ustaljene kombinacije

E30

pre 7 godina

Joj sto volim ove poznavaoce... Ocekivali smo vise??? Ne svidja mi se??? Aloo bre!!! Napravite vi bolji pajseri! Valjda oni znaju sta rade bolje nego vi koji nemate veze sa mozgom! Auto je BOMBA!!!

Banjalučanin

pre 7 godina

@Zbog čega benzinci imaju obmanjujuće oznake?
(Car, 13. oktobar 2016 11:44)

Nije to od juče. I nije samo kod benzinaca. Pogledaj 116d, 118d, 120d, 123d - sve motori od 2.0l. Brojka koja je nekad označavala zapreminu sad bi trebala biti neki ekvivalent snazi motora.

Богдан

pre 7 godina

Добро изгледа, нема шта. Мени је једино жал за дизајном е39. Та серија 5 ми је и даље најлепши модел.

smdrg

pre 7 godina

Mozda su fanovi bmw-a posle prethodne dve generacije petice ocekivali malo radikalniji dizajn, a ne samo evoluciju. To je ono sto svi komentarisu. Ali ljudi moji, kakve performanse!!! Laksa platforma, bolje upravljanje, to je napredak a ne promena dizajna. Kakve motore pravi bmw!!! Imao sam prilike da vozim peticu 2015 u full opremi sa sekvencijalnim menjacem i 2.0 dizelom. Auto je bolest!!! Jedino sto mozda, ali samo mozda, mogu zameriti je pretvrdo osljanjanje za nase dzombaste puteve.

Zdravko

pre 7 godina

Kao veliki ljubitelj BMW-a...ja sam razocaran...

Ok je tehnika i tehnologija, sve je vrhunsko, ne sumnjam da je superioran na polju tehnike u svakom pogledu, od BMW-a se i ne ocekuje nista manje toga, ali dizajn...

E34, E39, E60, F10...svi su bili korak napred, ali ovaj....kao sto mnogi rekose pre mne samo restyle.

Znam, to je komplet novi auto, i ceo je napravljen u novoj tehnologiji od nule, ali...pomalo lici na Benz ili Audi, bas iz svih uglova kada ga pogledas, nekako je vise limo nego naglaseno sportski limo. Sa strane posebno, kao neki sacuvaj boze sedan obicni. Sa guza iz daljine ne bi poznao da je BMW, a bmw je uvek bio prepoznatljiv, i iz daleka je zadnjica uvek izgledala mocno, i znas da je ispred tebe BMW.

Ne sumnjam da je vrhunski, i da ce pomeriti granice u voznji, kao i sa motorima, ipak je to BMW, ali u poslednje vreme su poceli da stancuju ista kola.

Istinski pomak su napravili sa novom sedmicom, i sesticom Grand Coupe, to su dva zaista drugacija i lepa auta, ali sta da se radi.

Ja cu svejedno nastaviti da ga vozim, a ko zna.... dok uspem da priustim jedan noviji za par godina, verovatno ce to biti nova sedmica ili 6 grand coupe, a ovoga bih preskocio definitivno...

Mada...treba ga prvo videti i uzivo.

BMWista

pre 7 godina

Mislim da su uradili pravu stvar, dodali nesto snage i blagi redizajn. Sto se tice potrosnje mislim da su podaci blago receno nerealni. Vozim X3.5i sa 300 ks koji ima prakticno isti motor kao 540i koji ima cip za 40ks vise i nisam uspeo da spustim potrosnju na auto putu ispod 8litara uz prosecnu brzinu 110-120km/h. Gradska voznja oko 13-15 litara... sve ostalo su lovacke price.

hiavata

pre 7 godina

Meni se ovo svidja. Da bih ga pazario trebala bi mi mesecna primanja od 10k, reseno stambeno pitanje za cetvoroclanu porodicu po ukusu i meri, i razvijen investicioni plan za rano penzionisanje. Pa ono sto ostane ...

zvezdan

pre 7 godina

Nisam ocekivao ali se jesam nadao da ce ova 5-ica biti distinktivnijeg identiteta u odnosu na ostale modele u gami, pa i u odnosu na prethodnu verziju. Iako je kod BMW-a ovo jos uvek najmanje izrazeno, ipak idu u smeru kojim se krecu i glavni konkurenti tj previse ziheraski sa dizajnom. Svejedno, auto je sigurno perfektan i kupci ce da se pomire se ovim trendom. Srecno na trzistu i Bmw-u i Delti. Pozz

japanac

pre 7 godina

Ako dodamo potrošnju za još jedan litar i to bi bio dobar rezultat za ove motore, mada znajući kako se vozi ovaj auto i ovo je malo...

Bmw

pre 7 godina

Дизајн очекиван, ентеријер одличан и оно што би мене дефинитивно занимало је М верзија и после ње овај 3.0 дизел шестак.

Petar Rašić

pre 7 godina

Za mene jedina pozitivna stvar što se enterijera dosadašnjeg BMW-a serije 5 tiče, jeste široki UGRADNI ekran vrlo lepo uklopljen u inače prilično nesimpatičan kokpit. Sa novom verzijom dobijamo definitivno najružniji kokpit od svih modela više klase, sa ekranom kao da ga je neko zalepio i ostavio da stoji na sred instrument table. Po meni, na žalost, veliki korak unazad što se enterijera tiče. A to da će sama vožnja biti pravo uživanje, valjda niko ni ne sumnja.

A

pre 7 godina

Dizajn ovog automobila je proporcionalan, sa dinamičnim linijama, što ga čini veoma elegantnim i sportskim.
BMW je automobil sa karakterom!

Neutralan

pre 7 godina

Sedmica je stvarno savrsenstvo. Vizuelno. Petica nista posebno,ocekivao sam vise.
Kad krenu ovo sa potrosnjom 5.4 i sl. dodje mi da ih tuzim iako nemam para ni za Burago verziju ovog automobila.
Rodjak je uzeo novi X1 2106 X drive, dizel, koji treba da trosi oko 6 litara. Ja ne verujem da ga je spustio ispod 9, a stvarno ne vozi agresivno.

Kowalski

pre 7 godina

- Male design izmene u odnosu na f10, +
- Malo veće dimenzije, +
- Multimedia ekran, -
Trebao je da zadrži istu poziciju kao f10, ovako mi deluje kao nasadjen odozgo.
- Nova tehnologija, +

Lep automobil, evolucija prethodnog modela. Zadržali su stari paket, sa minimalnim izmenama, naravno na bolje.
Ništa ja tu ne bih dir'o :)

Vozim f10, 2015 model. Ali nekako potajno bih voleo da probam novu E klasu :)

Наопак

pre 7 godina

Нажалост, прекопирано (ваљда од аудија) ужасно решење о таблету насађеном на кокпит. Све остало сјајно.

somborac

pre 7 godina

Ja neznam ali 99% vas nece moci da priusti ovaj auto a kao nesvidja vam se dizajn itd.
Kupili bi ste ga na 1 da imate love.
Najbitnija stvar ko vozi ovaku masinu pola posla je vec uradjeno!

ex opel driver

pre 7 godina

Kao i predhodnici, opet ce to biti najbolja limuzina segmenta. Svaka cast Mercu za E klasu naravno, bolja nego ikada. Ne mogu da verujem da pojedini pisu kako je E60 bila lepsa. Pravi duhovni naslednik E39-ke je bio F10, a G30 model je evolucija dizajna. Pa ima i Bmw pravo to da uradi. Bice ovo jedan lep i skladan automobil.

Gross

pre 7 godina

@Milan ne preteruj. Ne moze fejslift da bude 100kg lakši od predhodnika. Auto je bukvalno svemirski brod i po tehnologiji i po izgledu. Videces i sam kad vidis na ulici stari i novi model jedan pored drugog.

Бананамен

pre 7 godina

Ипак боље делује сад него на јучерашњим фотографијама али и даље не могу да не приметим превелику сличност међу водећим премијум моделима Бмв-а, кренули су и они путем Аудија и Мерц а то убија индивидуалност и карактер модела који сам због е39 много заволео до,дана данашњег. Нећу га возити то је извесно али сам убеђен да су возне карактеристике и даље неприкосновене у класи. Мислим да ће бити бољи модел од претходника свакако.

Boki

pre 7 godina

Osecam da ova vecina sto kritikuje prema onome samo sto vidi na ekranu u stilu : "Kokpit je ruzan, jedno te isto/nista se nije ni promenilo, jednolican dizajn, BMW je dosadan, ruzan mu je ekran..." nikada nije ni sela ni u E60 model a kamoli nesto kasnije...

miki

pre 7 godina

lepo vozilo nema sta... lici na predhodno i mozda bolje tako jer je ovaj do juce zaista bio lepotan... ali enterijer... nece svaba da promeni nista od 61' do danas... aj cajgeri nego onaj krug kojim se pali raio ili sta vec...pa prsticima onako u voznji nesto prckas, cackas...

Nikola Uzelac

pre 7 godina

Fantasticno kao i uvek do sada.
Vozim BMW 40 godina
Prvi 2002
Trenutno seriju 5 vozim 535 i
Sve cestitke fabrici BMW
Nikola Uzelac N.Beograd

Gross

pre 7 godina

Evo gledam na zvaničnom sajtu. Malo je reci da sam odusevljen. Toliko stila, toliko klase, a opet nepogrešivo sportiski karakter. Totalni auto.

Car

pre 7 godina

@Realan

I jesam i nisam. Znam da je i ranije, na primer kod E46 316i bio i sa 1.6 i sa 1.8 motorom, ali ovo sad mi je velika razlika. Neko napisa da su dve poslednje cifre sada više oznaka snage. Ima logike, ali onda bi 114d trebalo da nosi oznaku 109 ili 110 (95 ks). Sve u svemu, zakomplikovali su.

Sale ns

pre 7 godina

Uopšte ne sumnjam da je po pitanju novih savremenih tehnologija unapređen, sigurnosnim sistemima itd. Vozne karakteristike su sigurno još na višem nivou. Što se tiče samog dizajna, zadnji deo dosta liči na f10, prednji je u fazonu svih novih bmw modela , farovi spojeni sa maskom, što se meni malo ne sviđa, ali to su već ukusi. Najveći skok u izgledu petica je imala na prelazu sa e39 na e60 koji je tada izgledao malo futuristicki. Bmw je uvek imao sportskog duha i verujem da je tako i sa novim modelom. Imao sam nekada 525 tds e34 , sada "gadjam " f10, a da li ću ga pogoditi, videćemo :-)

Radovan

pre 7 godina

"Nekako imam utisak da su dizajneri iz audija presli u bmw i u vizuelnom smislu maksimalno usporili estetske promene i drze se neke ustaljene kombinacije".

Mene ne bi čudilo ako jedna te ista ekipa ljudi, dizajnira sve nemačke automobile. Lepo svima, i dizajnerima jer imaju siguran posao i vlasnicima fabrika na jeftinom dizajnu i jeftinoj proizvodnji.

Ima toga, kada završe glavni posao u firmi, onda po podne honorarno rade za konkurenciju.

A možda i država "sponzoriše" takvu vrstu međusobnog ispomaganja kako bi snizili troškove i bili konkurenti na planeti. Sve je stvar kako se političari dogovore. Nemci rade složno kada stigne komanda od gore.

baksooz

pre 7 godina

Auto izgleda jako lepo,imacu priliku u neko skorije vreme i da ga probam, kod mene u gradu ima autokuca, gde lako mogu da zakazem probnu voznju.
Ne sumnjam da je vrhunsko vozilo, ali ipak za sada mi je enterijer mercedesa , tacnije nove generacije ( c i e klase) nesto privlacniji.
O ukusima ne vredi raspravljati, trenutno vozim novu c klasu, ali vrlo je moguce da cu za par godina kupiti i bmw5...
U svakom slucaju mislim da bmw u poslednjih 5-6 godina radi dobar posao, modeli su im "na oko" jako lepi( iako su male razlike u odnosu na prethodnike, sto i razumem donekle, kad znaju da je model izgledom pun pogodak) i bmw- tacnije petica ostaje verna svom polusportskom izgledu , takav auto ne moze da prodje neprimecen.

neko

pre 7 godina

Imam f10 i on je za mene manja 7ica jer je gotovo identican, od ove petice sam ocekivao isto sa novom sedmicom ali je neverovatno koliko istih delova primecujem u ovom autu koje ima f10. Ono sto je konkurencije pre radila, pravila drugacije losije od auta iz najbolje serije, poceo je i bmw ili mi se tako cini.

Zdravko

pre 7 godina

Kao veliki ljubitelj BMW-a...ja sam razocaran...

Ok je tehnika i tehnologija, sve je vrhunsko, ne sumnjam da je superioran na polju tehnike u svakom pogledu, od BMW-a se i ne ocekuje nista manje toga, ali dizajn...

E34, E39, E60, F10...svi su bili korak napred, ali ovaj....kao sto mnogi rekose pre mne samo restyle.

Znam, to je komplet novi auto, i ceo je napravljen u novoj tehnologiji od nule, ali...pomalo lici na Benz ili Audi, bas iz svih uglova kada ga pogledas, nekako je vise limo nego naglaseno sportski limo. Sa strane posebno, kao neki sacuvaj boze sedan obicni. Sa guza iz daljine ne bi poznao da je BMW, a bmw je uvek bio prepoznatljiv, i iz daleka je zadnjica uvek izgledala mocno, i znas da je ispred tebe BMW.

Ne sumnjam da je vrhunski, i da ce pomeriti granice u voznji, kao i sa motorima, ipak je to BMW, ali u poslednje vreme su poceli da stancuju ista kola.

Istinski pomak su napravili sa novom sedmicom, i sesticom Grand Coupe, to su dva zaista drugacija i lepa auta, ali sta da se radi.

Ja cu svejedno nastaviti da ga vozim, a ko zna.... dok uspem da priustim jedan noviji za par godina, verovatno ce to biti nova sedmica ili 6 grand coupe, a ovoga bih preskocio definitivno...

Mada...treba ga prvo videti i uzivo.

Jahu_Pr

pre 7 godina

Vise facelift nego nov auto.

Izgleda 95% isto ko prethodna 5'ica, enterijer isti od Trojke, i petica i sedmica.

Ne znam sta je sa nemcima sto rade svi modele u njohovon gami da izgledaju isto, neki Corporate Look, a sve ko isto ko jaje.

Наопак

pre 7 godina

Нажалост, прекопирано (ваљда од аудија) ужасно решење о таблету насађеном на кокпит. Све остало сјајно.

Petar Rašić

pre 7 godina

Za mene jedina pozitivna stvar što se enterijera dosadašnjeg BMW-a serije 5 tiče, jeste široki UGRADNI ekran vrlo lepo uklopljen u inače prilično nesimpatičan kokpit. Sa novom verzijom dobijamo definitivno najružniji kokpit od svih modela više klase, sa ekranom kao da ga je neko zalepio i ostavio da stoji na sred instrument table. Po meni, na žalost, veliki korak unazad što se enterijera tiče. A to da će sama vožnja biti pravo uživanje, valjda niko ni ne sumnja.

Kowalski

pre 7 godina

- Male design izmene u odnosu na f10, +
- Malo veće dimenzije, +
- Multimedia ekran, -
Trebao je da zadrži istu poziciju kao f10, ovako mi deluje kao nasadjen odozgo.
- Nova tehnologija, +

Lep automobil, evolucija prethodnog modela. Zadržali su stari paket, sa minimalnim izmenama, naravno na bolje.
Ništa ja tu ne bih dir'o :)

Vozim f10, 2015 model. Ali nekako potajno bih voleo da probam novu E klasu :)

tramp

pre 7 godina

Nekako imam utisak da su dizajneri iz audija presli u bmw i u vizuelnom smislu maksimalno usporili estetske promene i drze se neke ustaljene kombinacije

Bmw

pre 7 godina

Дизајн очекиван, ентеријер одличан и оно што би мене дефинитивно занимало је М верзија и после ње овај 3.0 дизел шестак.

Богдан

pre 7 godina

Добро изгледа, нема шта. Мени је једино жал за дизајном е39. Та серија 5 ми је и даље најлепши модел.

E30

pre 7 godina

Joj sto volim ove poznavaoce... Ocekivali smo vise??? Ne svidja mi se??? Aloo bre!!! Napravite vi bolji pajseri! Valjda oni znaju sta rade bolje nego vi koji nemate veze sa mozgom! Auto je BOMBA!!!

smdrg

pre 7 godina

Mozda su fanovi bmw-a posle prethodne dve generacije petice ocekivali malo radikalniji dizajn, a ne samo evoluciju. To je ono sto svi komentarisu. Ali ljudi moji, kakve performanse!!! Laksa platforma, bolje upravljanje, to je napredak a ne promena dizajna. Kakve motore pravi bmw!!! Imao sam prilike da vozim peticu 2015 u full opremi sa sekvencijalnim menjacem i 2.0 dizelom. Auto je bolest!!! Jedino sto mozda, ali samo mozda, mogu zameriti je pretvrdo osljanjanje za nase dzombaste puteve.

Neutralan

pre 7 godina

Sedmica je stvarno savrsenstvo. Vizuelno. Petica nista posebno,ocekivao sam vise.
Kad krenu ovo sa potrosnjom 5.4 i sl. dodje mi da ih tuzim iako nemam para ni za Burago verziju ovog automobila.
Rodjak je uzeo novi X1 2106 X drive, dizel, koji treba da trosi oko 6 litara. Ja ne verujem da ga je spustio ispod 9, a stvarno ne vozi agresivno.

zvezdan

pre 7 godina

Nisam ocekivao ali se jesam nadao da ce ova 5-ica biti distinktivnijeg identiteta u odnosu na ostale modele u gami, pa i u odnosu na prethodnu verziju. Iako je kod BMW-a ovo jos uvek najmanje izrazeno, ipak idu u smeru kojim se krecu i glavni konkurenti tj previse ziheraski sa dizajnom. Svejedno, auto je sigurno perfektan i kupci ce da se pomire se ovim trendom. Srecno na trzistu i Bmw-u i Delti. Pozz

Boki

pre 7 godina

Osecam da ova vecina sto kritikuje prema onome samo sto vidi na ekranu u stilu : "Kokpit je ruzan, jedno te isto/nista se nije ni promenilo, jednolican dizajn, BMW je dosadan, ruzan mu je ekran..." nikada nije ni sela ni u E60 model a kamoli nesto kasnije...

Gross

pre 7 godina

Evo gledam na zvaničnom sajtu. Malo je reci da sam odusevljen. Toliko stila, toliko klase, a opet nepogrešivo sportiski karakter. Totalni auto.

somborac

pre 7 godina

Ja neznam ali 99% vas nece moci da priusti ovaj auto a kao nesvidja vam se dizajn itd.
Kupili bi ste ga na 1 da imate love.
Najbitnija stvar ko vozi ovaku masinu pola posla je vec uradjeno!

ex opel driver

pre 7 godina

Kao i predhodnici, opet ce to biti najbolja limuzina segmenta. Svaka cast Mercu za E klasu naravno, bolja nego ikada. Ne mogu da verujem da pojedini pisu kako je E60 bila lepsa. Pravi duhovni naslednik E39-ke je bio F10, a G30 model je evolucija dizajna. Pa ima i Bmw pravo to da uradi. Bice ovo jedan lep i skladan automobil.

A

pre 7 godina

Dizajn ovog automobila je proporcionalan, sa dinamičnim linijama, što ga čini veoma elegantnim i sportskim.
BMW je automobil sa karakterom!

BMWista

pre 7 godina

Mislim da su uradili pravu stvar, dodali nesto snage i blagi redizajn. Sto se tice potrosnje mislim da su podaci blago receno nerealni. Vozim X3.5i sa 300 ks koji ima prakticno isti motor kao 540i koji ima cip za 40ks vise i nisam uspeo da spustim potrosnju na auto putu ispod 8litara uz prosecnu brzinu 110-120km/h. Gradska voznja oko 13-15 litara... sve ostalo su lovacke price.

Nikola Uzelac

pre 7 godina

Fantasticno kao i uvek do sada.
Vozim BMW 40 godina
Prvi 2002
Trenutno seriju 5 vozim 535 i
Sve cestitke fabrici BMW
Nikola Uzelac N.Beograd

hiavata

pre 7 godina

Meni se ovo svidja. Da bih ga pazario trebala bi mi mesecna primanja od 10k, reseno stambeno pitanje za cetvoroclanu porodicu po ukusu i meri, i razvijen investicioni plan za rano penzionisanje. Pa ono sto ostane ...

japanac

pre 7 godina

Ako dodamo potrošnju za još jedan litar i to bi bio dobar rezultat za ove motore, mada znajući kako se vozi ovaj auto i ovo je malo...

baksooz

pre 7 godina

Auto izgleda jako lepo,imacu priliku u neko skorije vreme i da ga probam, kod mene u gradu ima autokuca, gde lako mogu da zakazem probnu voznju.
Ne sumnjam da je vrhunsko vozilo, ali ipak za sada mi je enterijer mercedesa , tacnije nove generacije ( c i e klase) nesto privlacniji.
O ukusima ne vredi raspravljati, trenutno vozim novu c klasu, ali vrlo je moguce da cu za par godina kupiti i bmw5...
U svakom slucaju mislim da bmw u poslednjih 5-6 godina radi dobar posao, modeli su im "na oko" jako lepi( iako su male razlike u odnosu na prethodnike, sto i razumem donekle, kad znaju da je model izgledom pun pogodak) i bmw- tacnije petica ostaje verna svom polusportskom izgledu , takav auto ne moze da prodje neprimecen.

Бананамен

pre 7 godina

Ипак боље делује сад него на јучерашњим фотографијама али и даље не могу да не приметим превелику сличност међу водећим премијум моделима Бмв-а, кренули су и они путем Аудија и Мерц а то убија индивидуалност и карактер модела који сам због е39 много заволео до,дана данашњег. Нећу га возити то је извесно али сам убеђен да су возне карактеристике и даље неприкосновене у класи. Мислим да ће бити бољи модел од претходника свакако.

Banjalučanin

pre 7 godina

@Zbog čega benzinci imaju obmanjujuće oznake?
(Car, 13. oktobar 2016 11:44)

Nije to od juče. I nije samo kod benzinaca. Pogledaj 116d, 118d, 120d, 123d - sve motori od 2.0l. Brojka koja je nekad označavala zapreminu sad bi trebala biti neki ekvivalent snazi motora.

Radovan

pre 7 godina

"Nekako imam utisak da su dizajneri iz audija presli u bmw i u vizuelnom smislu maksimalno usporili estetske promene i drze se neke ustaljene kombinacije".

Mene ne bi čudilo ako jedna te ista ekipa ljudi, dizajnira sve nemačke automobile. Lepo svima, i dizajnerima jer imaju siguran posao i vlasnicima fabrika na jeftinom dizajnu i jeftinoj proizvodnji.

Ima toga, kada završe glavni posao u firmi, onda po podne honorarno rade za konkurenciju.

A možda i država "sponzoriše" takvu vrstu međusobnog ispomaganja kako bi snizili troškove i bili konkurenti na planeti. Sve je stvar kako se političari dogovore. Nemci rade složno kada stigne komanda od gore.

neko

pre 7 godina

Imam f10 i on je za mene manja 7ica jer je gotovo identican, od ove petice sam ocekivao isto sa novom sedmicom ali je neverovatno koliko istih delova primecujem u ovom autu koje ima f10. Ono sto je konkurencije pre radila, pravila drugacije losije od auta iz najbolje serije, poceo je i bmw ili mi se tako cini.

Car

pre 7 godina

@Realan

I jesam i nisam. Znam da je i ranije, na primer kod E46 316i bio i sa 1.6 i sa 1.8 motorom, ali ovo sad mi je velika razlika. Neko napisa da su dve poslednje cifre sada više oznaka snage. Ima logike, ali onda bi 114d trebalo da nosi oznaku 109 ili 110 (95 ks). Sve u svemu, zakomplikovali su.

miki

pre 7 godina

lepo vozilo nema sta... lici na predhodno i mozda bolje tako jer je ovaj do juce zaista bio lepotan... ali enterijer... nece svaba da promeni nista od 61' do danas... aj cajgeri nego onaj krug kojim se pali raio ili sta vec...pa prsticima onako u voznji nesto prckas, cackas...

Gross

pre 7 godina

@Milan ne preteruj. Ne moze fejslift da bude 100kg lakši od predhodnika. Auto je bukvalno svemirski brod i po tehnologiji i po izgledu. Videces i sam kad vidis na ulici stari i novi model jedan pored drugog.

Sale ns

pre 7 godina

Uopšte ne sumnjam da je po pitanju novih savremenih tehnologija unapređen, sigurnosnim sistemima itd. Vozne karakteristike su sigurno još na višem nivou. Što se tiče samog dizajna, zadnji deo dosta liči na f10, prednji je u fazonu svih novih bmw modela , farovi spojeni sa maskom, što se meni malo ne sviđa, ali to su već ukusi. Najveći skok u izgledu petica je imala na prelazu sa e39 na e60 koji je tada izgledao malo futuristicki. Bmw je uvek imao sportskog duha i verujem da je tako i sa novim modelom. Imao sam nekada 525 tds e34 , sada "gadjam " f10, a da li ću ga pogoditi, videćemo :-)