Utorak, 28.06.2016.

11:13

Amerikancima najkvalitetnija - Kia

Izvor: B92

Amerikancima najkvalitetnija - Kia IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Bez uvrede, ali prosti su ljudi kao ti koji imaju tako negativno misljenje o Azijskim autima. I vrapci na granama znaju da su Toyota i Honda sinonim za kvalitet. Sad se hvalis prodajom Nemaca, a kada sam ja rekao da je Toyota najprodavanija na svetu tvrdio si da je prodaja smesan argumenat. Pa odluci se - ili je prodaja bitna ili je smesna karakteristika. Focus nije najprodavaniji u svojoj klasi u svetu vec je Corolla. Prosle godine Focus je bio tek 4. najprodavaniji auto na svetu (1,025,467) dok je Corolla bila prva (1,339,024). Pre nego sto me optuzis da lazem (kao sto si do sada uradio nekoliko puta), slobodno proveri te informacije na internetu. Ne mislim samo ja da je titula vozaca bitnija od konstruktorske vec vecina dok se konstruktorskom titulom tese samo oni koji sa vozacem nisu uspeli da budu sampioni. Naravno da je EVROPSKO prvenstvo druga liga u poredjenju sa SVETSKIM prvenstvom u svakom sportu. Skoda i Fiat mozda jesu ozbiljne firme, ali Fabia i Punto su smesni auti. Kao sto sam ti rekao ranije, Ford je bio vlasnik Coswortha samo u periodu od 1998-2004. Pre i posle toga Cosworth je bio samostalna firma koja je radila mehaniku za svakoga ko je bio spreman da plati. U ovogodisnjih 7 relija, Ostberg ima 2 podijum finisa, a Tanak samo 1, tako da ne znam odakle ti to da su "stalno na podijumu" (nebi skodilo da si proverio informacije pre nego sto si napisao). Ne sekiraj se ti za Toyotu u WRC - oni imaju vise titula i sa vozacima i kao konstrukotri od Forda.

Molder

pre 7 godina

@uforgiven
Kad smo prosti,ne znam zasto si ovde onda sa komentarima...Verovatno su i evropljani jos prostiji,jer u svim klasama u prodaji vode ubedljivo nemacki automobili,pogledaj prvih pet po klasama...Fiesta je prva u svojoj,fokus prvi u svetu u svojoj i tako dalje...Firme ulaze u auto moto sport da bi pobedile kao najbolji konstruktori i od pamativeka je titula konstruktorska bila pojam,koja je izmedju ostalog i privlacila najbolje vozace jer su znali da samo sa tim autom mogu da naprave neko ime...U F1 I SVIM DRUGIM SE UVEK NA PODIJUMU SVIRA HIMNA I KONSTRUKTORA...One donose prestiz,i samo ti mislis da je vaznija vozacka titula...Elem,reci da je evropski sampionat druga liga je isto kao kad bi rekao da sad prvenstvo u Francuskoj drugorazredno takmicenje(a koliko samo svetskih prvaka tu ucestvuje),jer kao skoda i fiat nisu ozbiljne firme...Pa ta skoda je pravila automobile i to kakve kada tojota nije znala ni biciklu da napravi...Kosvort je dok je bio ford u f1 za njih sredjivao motore,i to su svakako bili fordovi...U vrhu je ford ako malo pratis videces da je stalno na podijumu Mads ostberg ili oto tanak,i ako to rade sa privatnim timovima koji spremaju fieste bez pomoci fabrike,a koliko znam dominira surovo vw,tojota nema vozilo u reliju ni za prevoz toalet papira za takmicare...Sa prostog balkana i Srbije koja je dala Teslu,Pupina,Milankovića i mnoge druge,pozdrav...

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Titula konstruktora je odavno postala nebitna, to je "nagrada" za one koji ne mogu da osvoje titulu sa vozacem pa se tese kako su osvojili titulu konstruktora. Garantujem ti da bi Ford menjao obe titule konstruktora iz 2006 i 2007 za jednu titulu vozaca. Naravno da je ERC druga liga. U periodu od 2012-2014 titule je osvajala Skoda Fabia, a pre toga od 2009-2011 Fiat Punto. To ti govori kakva je "konkurencija" kada Punto i Fabia osvajaju titule. Cosworth nikada nije bio sportsko odeljenje Forda i uopste nije isto kao Mercedes i AMG. Mercedes je osnovao AMG i AMG modifikuje samo Mercedesa. Dok je Cosworth bio samostalna kompanija i radio je mehaniku za veliki broj firmi (u prevodu: ko god plati), ne samo Ford. Evo istorijska lekcija za tebe: Cosworth je osnovan 1958, a Ford je postao njegov vlasnik tek 1998 godine (Ford je u medjuvremenu prodao Cosworth 2004 godine). Kroz istoriju Cosworth je imao saradnju sa Fordom, ali i sa mnogim drugim firmama. Poslednju pobedu u WRC Ford je ostvario jos u 2012 sezoni tako da ne znam kako je "jos uvek u vrhu" kako ti kazes. I rekao sam da Subaru IMPREZA ima najvise pobeda od svih WRC automobila, a ne da sam Subaru ima najvise pobeda. Impreza je pobedila 46 relija, isto koliko i Lancia Delta, a Focus ima 44 pobede, Celica 37, C4 36 ... Jesam, ja sam sa drugih prostora i jedino prosti Balkanci se jos uvek drze onoga "devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke". Ostatak sveta odavno za da je Toyota sinonim za kvalitet.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Sad sam pogledao i za najvise pobeda siris dezinformacije,Citroen 95 pobeda,FORD 82,lancia 73...A Subaru je tek 5 sa 47(maltene duplo manje nego Ford)...Nemoj samo vise o tome,tu se vidi koliki su japanci marginalci u ozbiljnom auto moto sportu,pusti velike da se igraju...

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Prijatelju kada govorimo o firmama racunaju se titule koje je firma ostvarila,a ne vozaci,kakave veze imaju vozaci to je individualna stvar,dzaba nekad i dobar vozac ako ima kantu,ne moze nista da uradi...ERC nije druga liga nego evropski sampionat,vrlo zahtevno takmicenje u kojem ucestvuju fabricki timovi...I opet govorimo o tituli u oblasti konstruktora(tj.motora) to je merilo...Kosvort,posto vidim da si neobavesten je sportsko odeljenje Forda,kao recimo AMG kod mercedesa,i to su sve Fordovi motori,nisu kineski...Ford gde god je ucestvovao je i pobedjivao,osvojio titulu konstruktora u sampionatu,trenutno ucestvuje samo u wrc(gde i dalje je u vrhu made ne kao fabricki tim,nego preko privatnog msporta) i eto u gt sampionatu se vratio i odmah pobedio...nema fabrike koja ucestvuje u svim vidovima auto moto sporta nego akcenat baci na dva tri,pa posle nekog vremena izadje i ukljuci se na neke druge,otuda i ti periodicni nastavci...Ford je recimo dok je bio u f1 ostvario 178 pobeda a tojota i ako se vozala 20 godina po stazi nije ostvarila nikada pobedu...Ceo svet osim vas Balkana,izvini ako si ti neka elita sa nekog drugog prostora a mi prosti balkanci,ali i u japanu znaju sta je mercedes,bmw i audi i koliko je na ceni...A to sto se nesto prodaje najvise to je tek smesan argumenat,pa i buba je bila najprodavaniji auto decenijama pa je ipak krsina i ako je nemac...Malo realnosti nije na odmet...

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Pa dobro, kazi ti meni sta je od onoga sta sam ja izneo netacno?
Kao sto sam rekao, Ford nema titulu vozaca u WRC jos od 1981. Istina, imaju 2 titule konstruktora 2006 i 2007, ali to je samo utesna nagrada. Jesi li znao mozda da Subaru Impreza ima najvise WRC pobeda od svih automobila?
Kao sto sam rekao, Ford ima 1 ERC titulu u zadnjih 20 godina - upravo tu iz 2015 sezone. Prethodnu titulu su osvojili jos 1994.
Pobedu koju je Ford ostvario u 2003 F1 sezoni je ostvario Jordan sa Cosworth motorom. Nista tu nema "Fordovo".
Od kada je to DTM "svetski poznat", a Japanski GT sampionat neka sporedna serija? Ja vidim Nemce kako ucestvuju u Japanskom sampionatu dok strane firme uopste ne ucestvuju u DTM sampionatu (pricam o trenutnoj situaciji).
Nastavi sa listom, molim te, kazi mi u zadnjih 20 godina gde je to Ford "ostvario rezultate gde je i ucestvovao"? U 2. ligi relija (ERC) gde mu je konkurencija Skoda Fabia i Fiat Punto?
Ko jos veruje da su Nemacki auti losiji od Japanskih? Pa ceo svet osim vas sa Balkana, postoji razlog zasto je Toyota najprodavanija firma na svetu.

Mikiveliki

pre 7 godina

Читајући коментаре наших људи више сам него сигуран да када би их Немци прогласили за најбоље, и тада би сте сумњали у ретзултат. За нашег човека читава ствар око аутомобила је постављена једном за увек. На њој нема Јужнокореанаца и То ће тако остати ко зна колико дуго, вероватно деценије и деценије. На срећу Јужнокореанаца, они су у самом светском врху, њихов раст је незабележен у аутомобилској индустрији, а све То наравно због квалитета, изгледа и свега осталог. Да закључим, ни Киа ни Хјундаи нису брендови који се доказују, они су у самом врху, и "куцају на врата ", и најпрестижнијих луксузних брендова. Неће проћи пуно времена, уколико наставе овим темпом, а већ ће бити у самом врху највећих и најбољих брендова у свету.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Izgleda da nemamo isti internet,ti podaci nemaju blage veze sto si izneo...Evo na Wikipediji ces videti podatak da WRC titulu u konstruktorima recimo za 2006 i 2007 je upravo osvojio FORD,a da je aktuelni evropski sampion u reliju poljak Kaetanowic sa Fiestom,sta si ti gledao nemam pojma,cak i zadnju pobedu u F1 Ford ima u 2003,posle vise nisu ucestvovali...Ta prica o zadnjih 20 godina je znaci potpuna neistina da ne kazem laz...Tamo gde ucestvuju Ford i ostvari rezultate...Japanski Gt sampionat?A kad su oni recimo pobedili u DTM-u,koji je svetski poznat!?Ko jos veruje da su nemacki auti losiju od japanskih,daj molim te...

Leptejebo

pre 7 godina

Amerika, Amerika, zemlja velika... Da vidimo kako održavaju vozila, kako ih tretiraju (bolje od Evropljana? Sumnjam). Što se više para ima manje se pazi, ogromno tržište i velika konkurencija, koja je prosečna km po tim testovima? Starost vozila?
Opet tvrdim, JEFTINA kola su im većini, pa ne vozi svaki Amer BMW ili Merc?!?
Nikada nisam verovao tim testovima i izveštajima, brz obzira ko je na vrhu ili dnu. Vozim Njemca ali ne verujem njihovom marketingu, iako sam kupio VW. Ne ložim se ni na Kia garanciju od 5 godina, vozim ono što mi odgovara, u skladu sa mogućnostima i pazim na održavanje.
Samo jedno pitanje, koliko Koreanaca ste videli čitavih po ulicama posle 10tak ili više godina, ili Italijana...? A nemačkih i japanskih automobila? Toliko.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Amerika je najveca sila sveta, tako da po njoj mogu pljuvati da su glupi samo oni "pametni" iz drzava treceg sveta. Amerika je uvek bila najbitnije i najzahtevnije trziste. Primera radi, u Americi neces naci Golfa sa smesnim 1.2 motorom i 82 ks vec je standardan motor 1.8 turbo sa 178 ks. Isto tako u Americi nema kanta iz istocne Evrope tipa Lada, Dacia i slicni. Ma koliko je Evropsko trziste "zahtevno" najbolje potvrdjuje podatak da se i nas Yugo prodavao u Evropi do pre par godina. Evropske firme koje imaju dobru reputaciju u Evropi tipa Opel, Renault, Peugeot i slicni su odavno pukli u Americi, VW je samo senka Evropske firme, a Fiat se probio tek sad zahvaljujuci Chrysleru. Bas gledam listu sampiona u WRC u zadnjih 20 godina. Na njoj vidim i Toyotu i Mitsubishi i Subaru, ali da bi nasao Ford kao sampiona morao sam da se vratim u 1981 godinu. Isto tako na listi sampiona u ERC vidim da Ford ima 1 titulu u zadnjih 20 godina dok Toyota ima 4, Subaru 2 i Mitsubishi 1. I to je jos Evropski sampionat, gde Japanske firme i ne trebaju da dominiraju. Treba li ja da pitam kako Ford prolazi u Japanskim sampionatima (tipa Super GT serija)? Sta je to bitno Ford osvojio u auto sportu u zadnjih hajmo reci 20 godina?

Molder

pre 7 godina

@haha
Nisam rekao da su svi auti sa istoka smece,nego da nisu bolji od vecine evropskih,narocito nemackih,velika razlika...Cinjenice su o performansama,broju motora i ponudi modela,pobeda u automoto sportu i sl...a ne o tome koliko se vlasnicima "svidja"ono sto su kupili...
@unforgiven
Cesto se pljuje po amerima kako su glupi ali eto sad je kao to najbitnije trziste,za mene je evropsko najzahtevnije i tu se vidi ko je ko,a zna se da su nemci broj 1 i u kolicini,prestizu,trajanju,najmanjem gubitku vrednosti i do sutra mogu...Ocigledno ne pratis moto sport,pogledaj koliko pobeda ima Ford u WRC-u sa Fokusom i Fiestom u zadnjih 15 godina,iznenadices se(japanaca ni u tragovima)pa recimo ERC gde Fiesta je glavna....

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Jeli tebi jasno da niko ne govori da je Kia BOLJA od Mercedesa vec da su vlasnici Kije PRIJAVILI MANJE PROBLEMA NA SVOJIM AUTIMA nego vlasnici Mercedesa?
Sto uopste nije tesko poverovati. Jer svako ko zivi u Americi ili barem prati auto industriju u Americi zna koliko se kvare Nemacki auti na Americkom trzistu i da gotovo niko nece da kupi Nemacki auto u Americi ako nije pod garancijom. Vecina "prodatih" BMW-a, Mercedesa i Audija u Americi su lease na 3 godine (taman koliko traje fabricka garancija), sto znaci da ih ljudi vracaju cim garancija istekne. Zato u oglasima mozes da vidis gomilu 3 godine starih Nemackih premijum auta za 35-40% svoje originalne vrednosti, dok recimo za Lexusa ocekuj platiti 60-70%.
I malo googlaj kakvi su auti Kia K900 i Cadenza pre nego sto krenes da ismejavas nekoga o zivotnim uspesima zato sto vozi Kiju. Garantujem ti da Ford koji ti koliko hvalis nema slicne aute.
Oh da, jos nesto - to tvoje "uspesi u auto sportu i podatci o performancama" nemaju apsolutno nikakve veze sa kvalitetom serijskih auta na duzi period. Taj Ford koji ti toliko hvalis - sta su osvojili u auto sportu u zadnjih 10-15 godina? Sa izuzetkom pobede u svojoj klasi (i ukupnim cini mi se 19. mestom) na ovogodisnjem LeMansu - apsolutno nista.

@hiavata,
Mozda svaki cigo svoga konja hvali, ali kao sto se vidi iz ove statistike neki cigani mnogo vise hvale svog konja od drugih.

Haha

pre 7 godina

Molder, koje cinjenice kad za svaki auto sa istoka kazes da je smece, a probao si na kratko mozda jedan dva auta samo iz azije? Kakve su to cinjenice? Citas casopise, gledas emisije, i onda nas ubedjujes u to sto si tamo video. Vozi svog forda i uzivaj u njemu, drago mi je da si zadovoljan, ali prestani da blatis sve sto nije iz evrope. A ta trolovanja kia hyundai bolji od nemaca iskuliraj, jer i tvoji komentari su na nivou tih istih trolovanja, tj veoma su iritantni, kao svojevremeno Marko-VW sto je ostavljao. Komentator 'replay' ti nije ni do malog prsta.

Molder

pre 7 godina

@haha
Plusevi i minusi nisu merilo.
Ono sto isticem u komentarima su cinjenice(poput titula u auto moto sportu,ili podaci o performansama)koji si svima dostupni i proverljivi na internetu.
Lovacko ribolovacke price poput te tvoje ne pricam jer ih je nemoguce proveriti.
Ako vecina ljudi misli da su Kia i Hjundaji bolji od nemacke auto industrije,neka misli,ja necu,znam da vozim...i verovatno su uspeli u zivoti oni koji sednu u novu Kiu umesto u novi Mercedes,nek im je sa srecom...

hiavata

pre 7 godina

Ovo ti govori neko ko je imao 7 Fordova u zadnjih 16 godina. Oni su jeftini za kupovinu (preprodajna vrednost im je nula) i jeftini za odrzavanje, ali po kvalitetu su izuzetno losi. Zato sam prosle godine kupio Toyotu i prezadovoljan sam - malo skuplja za kupovinu i odrzavanje (sve ce se to, a i vise, vratiti u preprodajnoj vrednosti), ali zato do sada nisam imao ni najmanji kvar.
(The Unforgiven, 29. jun 2016 23:09)

Te statistike zasnovane na zadovoljstvu vlasnika stvarno ne znace mnogo, jer svaki cigo svoga konja hvali, pa taki imamo vlasnike raznoraznih marki 10 godina starih koji ovde tvrde da im auto trosi 3.5l/100km. Pritom ljudi i ne znaju bas najbolje dok ne probaju bolje. Ja mislim da statistika osiguravajucih kuca o kvarovima najbolje pokazuje pouzdanost. Ja sam pre imao toyotu a sad forda, i moje iskustvo je da je toyota imala dva kvara u garanciji (starter motora i podizac stakla) a fordu je naprslo kuciste filtera za gorivo iz nepoznatog razloga. Tako se potrefilo. Kad doguram do 150.000km za jedno 5 godina sa fordom, kao sto sam sa toyotom, znacu vise. Ovako odokativno toyota je bila kvalitetnije odradjena ali je ford znatno kompletniji auto jer je upravljiviji, ima bolju motorizaciju i bolje je opremljen.

hiavata

pre 7 godina

Nisu Ameri nikakav reper za kvalitet automobila, kupe nešto jeftino, voze tri godine i menjaju, to su generalno automobili za 200000km i na otpad.
(Leptejebo, 30. jun 2016 00:16)

Prosecna starost automobila u USA je 11.3 godina. I sad ce neko vas komentar da prenosi dalje kao narodno predanje i kao cinjenicu. A otkud vama informacija da ameri menjaju auta na 3 godine?

Haha

pre 7 godina

Molder, svakim komentarom se sve vise ukopavas i pokusavas svoje subjektivno da predstavis kao jedino objektivno. Molim te ne lupetaj vise. Moj otac je imao nissan cherry 87 godiste koji je presao preko 2 miliona km! Da dobro si procitao. Auto je vozilo preko 20 ljudi, 90tih se islo i po 4 puta nedeljno u sofiju, solun, pa i istambul, cg je pregazio uzduz i popreko, gazio sneg, blato, vodu itd. Tako da te molim da ne lupas o tome sta vozila sa istoka mogu ili ne mogu da izdrze. Ja licno nissan ne bih uzeo i nikad mi se vizuelno nije svidjao, ali tom autu skidam kapu. Drugo, komentari su ti nevidjeno iritantni, a plusevi i minusi ako hoces nabacicu ti 100komada za dz. ako ti je to neko merilo.

Radovan

pre 7 godina

Mi Evropljani, pa samo mi Evropljani.
Od kada su Evropljani nekakav reper u auto-industriji, kada se DACIA najviše prodaje u Nemačkoj i Francuskoj. Em jeftin, em nekvalitetan auto.
Manite se tog umišljenog evropskog rasizma.
Čitajte šta se dešava u svetu, logički to obradite pa nešto naučite.
Propisi o bezbednosti i emisiji štetnih gasova dolaze iz USA, a ne iz Evrope. Na primer, FORD za Evropu je sirotinjska varijanta, a za Ameriku i Aziju je extra luksuzan auto.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Uglavnom misljenje iznosim na osnovu sopstvenog iskustva,a od bliskih prijatelja takodje uzimam iskustvo(a ne njihovo subjektivno misljenje,razlika je velika)...Mogu da saznam o autu koga malo vozim dosta,najvise o njegovim voznim osobinama i ponasanju u voznji koji su meni najbitniji(otuda kad sam vozio Auris sam osetio koliko je to auto za domacice a ne za vozace)...To sto u istrazivanju ispituju vlasnike i njihovo zadovoljstvo autom je SUBJEKTIVNA glupost,jer cu ti odmah naci na desetine vlasnika zadovoljnih svojom ladom ili zastavom i oni nikad ne bi kupili nesto drugo...Drugim recima,ko zna da vozi auto,zna sta je dobar auto,ko ceni statistiku nek se vozi statisticki...Kola ne kupujem zbog preprodaje,nego da ih koristim,ono sto su moji Fordovi izdrzali tesko bi nazovi vozilo sa istoka moglo da podnese,uostalom objasnio sam bio u komentaru koji redakcija nece da objavi kao i mnoge druge,za razliku od azijskih botova...

Leptejebo

pre 7 godina

Nisu Ameri nikakav reper za kvalitet automobila, kupe nešto jeftino, voze tri godine i menjaju, to su generalno automobili za 200000km i na otpad.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Ti si izgleda jedan od onih cija je logika "sto bi ucio na tudjem iskustvu kad mogu na svom." Kazes da te ne interesuju tudja misljenja, ali da rado saslusas misljenja bliskih prijatelja (a da sta su to nego tudja misljenja?).
Tvoj komentar da "kola se probaju,voze,testiraju" i na taj nacin obavlja kupovina ... Sta mozes da znas o kvalitetu auta na duze period nakon sto ga probas, provozas i testiras?
A drugo, liste koje JD Powers objavljuje nije na osnovu "eksperta iz agencija" vec JD Powers ispituje SADASNJE VLASNIKE kakvo misljenje imaju o SVOJIM LICNIM autima. I ako su LICNI VLASNICI dali odlicne ocene svojim autima, zasto nebi poverovao? Zato sto je komsija Pera imao taj auto pre 15 godina i nije mu se dopao?
I ono poslednje, tvoja logika da Ford spada medju najbolje dobijeno za ulozeno mi govori da ti ustvari imas jako malo iskustva sa autima sa izuzetkom citanja novina. Ovo ti govori neko ko je imao 7 Fordova u zadnjih 16 godina. Oni su jeftini za kupovinu (preprodajna vrednost im je nula) i jeftini za odrzavanje, ali po kvalitetu su izuzetno losi. Zato sam prosle godine kupio Toyotu i prezadovoljan sam - malo skuplja za kupovinu i odrzavanje (sve ce se to, a i vise, vratiti u preprodajnoj vrednosti), ali zato do sada nisam imao ni najmanji kvar.

The Unforgiven

pre 7 godina

A garancija u Americi je 10! godina, od branika do branika.
(Amerika i Evropa su dva auto sveta, 28. jun 2016 19:27)
---------

Ta garancija od 10 godina ili 100,000 milja vazi samo za motor i menjac. Bumper to bumper garancija je od 3 godine ili 36,000 milja, sto je standardno u auto industriji u Americi.

Molder

pre 7 godina

@Olympus
Nikada se nisam prozvao "ekpertom",samo volim automobile,a pratim tu oblast pa recimo da kod kuce imam slovenacke auto magazine od 1980 godine,to je dosta...malo sam i "novinarisao" u nekom auto casopisu,mada je sve to nebitno...ne pricam na osnovu tudjih misljenja,testova i emisija,vec na osnovu sopstvenog iskustva i iskustva bliskih prijatelja...generalizacija koju upotrebljavas je pogresna,nije sve iz evrope najbolje ,nije sve iz azije najgore...Agresivan marketnig bez osnova je ono sto ne volim a to upravo rade azijski proizvodjaci...razocaran sam bio japancima i koreancima koje sam probao,ali takodje nisam odusevljen ni francuzima...elem,ford,opel i volvo su za mene najbolji odnos ulozeno dobijeno...tojota recimo nikako...

Olympus

pre 7 godina

@(Molder, 28. jun 2016 16:30)
Srecom imamo tebe experta da nam kazes da je ford najbolji. Testirao si sve moguce aute i sve iz azije je smece, a sve iz evrope odlicno, a ford ubedljivo najbolji. Samo da te obavestim da su sve autoemisije sponzorisane od proizvodjaca. Prednjaci vw grupa sa ulaganjem u marketing. Takodje i pojedinci na yt koji se deklarisu da su nezavisni, nisu, vec su sponzorisani. Dalje kad testiras auto, moras barem nedelju dana da provedes u njemu da bi stekao pravi utisak kakav je, uostalom sto duze to bolje. A kroz godine upotrebe mozes da das neki pravi sud o tom autu i da ga poredis sa drugim autima koje si vozio godinama.

henk.mudi

pre 7 godina

@Molder
pa kako sad to smara? :))) Kakva napacena dusa, da su ih napljuvali sigurno bi prvi nalepio komentar tipa "eto, jesam li rekao.." Jedina stvar na ovom portalu koja smara su tvoji glupi komentari gde bespotrebno neke brendove vozdizes a druge jos bespotrebnije blatis. Da sam admin uklonio bih tvoje komentare jer si postao Jumko auto rubrike.

dasa

pre 7 godina

Vozim Kia C'eed CRDi SW od 2007 - kupio sam nov auto. Do sada presao 175000km bez ozbiljnijeg kvara, uz redovno odrzavanje u ovlascenom servisu. Prosecna potrosnja po kompjuteru 6.1 litara. Merio sam potrosnju na auto putu (vozio do 130km/sat) - 5.5 litara. Prezadovoljan. Jedina mana je sto ne drzi cenu, i ne mogu dobro da prodam, ali na kraju krajeva zasto bih menjao.

Korisnik

pre 7 godina

Kiu vozim 9 godinu (žena vozač).Tri godine garancije tada. Jedine probleme s ovim kolima imala sam sa zvaničnim servisom u Sr Kamenici .Iz Novog Sada sam .Smatram da su mi se kola isplatila (niska potrošnja ,pouzdana.)

Kia vlasnik

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1148649#k20736872

Kakva neistina!!! Taj servis je mozda ljubazan ali je vlansik prevarant! I za to postoji gomila konkretnih dokaza, gomile vlanika kia vozila!

Navescu svoje iskustvo: prvo dobih 10% popusta za servis u pismu putem poste. Naravno da sam otisao tamo jer se gazela rekonstruisala pa je bilo prirodno posto je ovlascen servis a kao da nije. Na papiru je takodje pisalo da ako se odlucim da servisiram auto kod njih da cu i ubuduce imati 10% popusta, to naravno nisam dobio. Prvo ostavljanje auta na redovan servis i nestao mi je prsluk iz gepeka a auto je imao 133km vise na satu! Ostavio ga ujutru i pokupio na kraju radnog vremena! Drugi servis dodjem i odlucim da cekam, kad imam sta da vidim, sipaju ulje iz masne kofetine, otprilike pomesano korisceno sa novim!!! Zamenise mi tada i sijalicu oborenog svetla koju su naplatili 1100 dinata! A sijalica u maloprodaji 125 dinara tada kostala, ta raspala kineska! A musterija kojoj su menjali branik i far a stavili popravljen branik i rekonstruisan far a naplatili kao novo?! Pa kada su jednoj musteriji hteli da naplate nov auspuh jer je nesto kliktalo, 73k dinara, ubacili neki kliker u zadnji lonac?! A ono iskustvo sa 23 dana cekanja na auto koji je ostavljen radi farbanja branika? Auto odvezen kod neko levog farbara... TO su samo neka od iskustava kia vlasnika sa tim nazovimo ovlascenim servisom, neka od njih su moja!!!

Aleksandar

pre 7 godina

I ja mislim da je KIA garancija dobra stvar i da KIU treba držati samo dok traje garancija - na radio. Posle vam ni bog neće pomoći. A možda neće pomoći bog ni pre toga - moj kolega sa posla je imao JAKO SKUP garancijski problem u drugoj godini posedovanja kola, ali mu nakon analize svoje baze u servisu rekoše da je malo zakasnio na prvi godišnji servis i da mu garancija više ne važi. Tako da je jedno ono što piše u PR garancijskim saopštenjima, a drugo (duplo golo) što ćete od te garancije možda imati.

Dule

pre 7 godina

Gospodine MSquared sve ste tačno rekli o korejskoj firmi i o pouzdanosti zapadno evropskih automobila. Jedino vam je zadnja rečenica totalno pogrešna jer ja i americi muvam sterlete sa Audijem a ranije sam to radio sa BMW-om. Starlete su ako niste primetili svugde iste.

"Sve se javljaju znalci ali iz Srbije. Cisto da vas uputim u americi postoji nesto sto se zove Vehicle Cosumer Report. To je raport koji godisnje izlazi o svakom modelu svake marke i sadrzi jasnu sliku o tome koliko se vozilo kvari i sta se kvari ili crkava nakon koliko godina. Vozila su na osnovu ovoga stavljena u kategorije po kojima se meri kvalitet. Da ne kazem da se vehicle residual value tj. Vrednost zovila posle svake godine upotrebe izracunava i na osnovu ovog dokumenta. Kia gospodo ima savrsen rejting za skoro sve modele dok su evropski brendovi tipa BMW jedva above average. To sto mozete da smuvate starletu tu u Srbiji zato sto imate Audi ne znaci da vozite kvalitetno vozilo...
(MSquared, 28. jun 2016 13:24) "

Amerika i Evropa su dva auto sveta

pre 7 godina

Ovde se radi o odnosu uloženo dobijeno.Pa da za 20.000 evra dobijem kola od 5 metara sa skoro 200 ks, staklenim krovom i uređajem za automatsko parkiranje, i ja bih rekao da je najbolji na svetu.A garancija u Americi je 10! godina, od branika do branika.

200 na sat

pre 7 godina

Nemojte molim vas objavljivati ove vesti u nebeskoj Srbiji. Lokalne znalce ne mogu obmanuti ankete za koje oni znaju da su nameštene. Prozreli su i garanciju od sedam godina kao i sve ostale marketinške trikove Dalekog istoka. Otkriveno je i da je KIA skupa zato što plaća ovakva istraživanja kvaliteta. Sve je jasno naš čovek se bre razume, kakvi JD Power, KIA bakrači.

Trevor

pre 7 godina

Kiu Optimia LX vozim vec 6 godina (Kanada, Kalgari), sad sam na 180000km, presao skoro 100K za tih 6 godina, osim sto sam zamenio master (napukao, ali se mogao voziti), nisam imao nikakvih intervencija. Mogu slobodno da kazem prilicno pouzdan auto, vozim klince sa njim bukvalno svaki dan, a na posao 40km u jedmon pravcu. Sto se tice cene, i dalje je nesto jeftiniji od konkurencije. Npr Kia Sorento u odnosu na Toyota Highlander je 2-3K jeftinija u istom segmentu. Sto se tice garancija, sve se ovde obavlja po principu kupac je uvek u pravu, nema nikavih preganjanja i nastavljanja. Cak u prvih 5 godina svi daju svoj road assistance ako se nesto desi, sve je gospodski i uvek dobijes rental ako je nesto ozbiljnije.

Sky

pre 7 godina

@(Goran, 28. jun 2016 12:08)
Gorane, kao prvo, trebalo bi da znas da nije dobro voziti auto nizbrdo u leru, vec u brzini.
Kao drugo, mnogo su ljubazniji i profesionalniji u zvanicnom servisu na Zvezdari, sve treba raditi tamo. Za svaku marku je skup zvanicni servis i delovi i to je jasno.
I kao trece, zapitao bih se zasto neko prodaje auto koji je tako malo presao, ne bih nikome preporucio kupovinu takvih polovnjaka. Najbolji auto je nov auto. Nije opravdanje da nemas novca jer otkud ti onda za sve te popravke na koje moras biti spreman?
Meni je za pro ceed star vise od 5 godina ulaganje 0 dinara, izuzev redovnih servisa.

Milica

pre 7 godina

Vozim Kiu Ceed od 2010 godine. Jos uvek nikakvih kvarova nije bilo. Auto redovno servisiram u ovlascenom servisu i do sad je samo promenjena neka gumica na tocku (ne razumem se mnogo u automobile pa ne znam da kazem tacno sta je u pitanju) i to je uslo u garanciju. Tako da ta prica da garancija nista ne pokriva nije bas tacna. Redovno servisiranje je naravno skuplje ali ne razmisljam o tome da li cu i sta platiti ukoliko nesto naopako krene (osim potrosnih delova, naravno).
Zato ozbiljno razmisljam o kupovini tj.zameni novo za staro nakon isteka garancije za godinu dana.
Jedina zamerka je to sto su mi prosle godine za auto nudili 30% njegove vrednosti (a prelazio je oko 15000 km godisnje) za zamenu za novi. Ali to je druga prica.

sladjan

pre 7 godina

@aleksandar

Kad ste me vec spomenuli da Vam i odgovorim. Ako zelite da Vam ostavim adresu pa da provozate Grandovu kantu od Fieste nije problem. Ili da se nadjemo negde u Novom Sadu, gde inace zivim, pa da se licno uverite u los kvalitet vozila. Fiestu je zelela moja supruga a mene je vise interesovala Kia ili VW. Kia zbog dizajna a VW zbog mita o pouzdanosti. Ali posto vozimo Fordove od 1999 na ovamo i posto se suprugi bas dopala Fiesta onda je odluka pala na to vozilo. A imamo vec C-maxa , uvoz i Nemacke, a tamo smo prvi put i gledali Fiestu. Nije mi bilo zao dati preko 15k€ za kvalitetno vozilo, i bolju opremu, ali samo smo se bacili u bespotreban trosak. Nisam niciji bot ali pratim ove komentare jer me zabavljaju. I volim da komentarisem sadrzaje. Granda kritikujem jer su me bas uvredili svojim ponasanjem i bezobrazlukom i to je jedini razlog sto se pojavljujem sa komentarima na njihove tekstove. Da upoznam ljude sa realnoscu i upozorim ih sta ih ceka ako se odluce na saradnju sa njima. O Kia vozilima malo znam ali sam od pojedinaca cuo reci hvale za njih, ali, evo, ima i covek koji je sa Kiom prosao kao ja sa Fiestom. Izgleda da je to praksa u nasim krajevima, suvise da bi bilo slucajno.

Molder

pre 7 godina

Ovo je vise smaranje neverovatno,toliko agresivno marketinsko nametanje nekih proizvoda je nezabelezeno...I koliko "prehladjen" treba covek da bude pa da postupa na osnovu "istrazivanja" raznih agencija...Pa pre izbora su demokrate imale agencije koje su im pricale da imaju 15% pa jedva predjose cenzus...Elem,kola se probaju,voze,testiraju,ili fabrika ucestvuje recimo na raznim takmicenjima pa stekne ime,to su sve stvari na osnovu kojih covek kupuje auto...Ali izgleda ima likova koji slusaju "eksperte" iz agencija,glupost je beskonacna...

Cica glisa

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1148649#k20733720

Zavisi sve od mnogo faktora. Ja sam vlasnik kia vozila vec nekoliko godina. Svasta sam doziveo, svasta, nekada bio i prijatno iznenadjen od strane osoblja ali onog u glanvom servisu u Zemunu ali tek posto sam doziveo niz neprijatnosti i par prevara od strane onog servisa kraj Severnog bulevara.
Inace auto mi je bio 6 dana na servisu, u garanciji, ne mojom krivicom, nisam dobio zamenu! Takodje mi neke kvarove nisu priznali. Sitnice ali ipak, nisu priznali! Kum recimo sa svojim ceed-om nije imao nikakva losa iskustva, samo jednu intrvenciju u garantnom roku, dok ja koji vise cuvam auto i pored toga posedujem jos jedan gomilu problema.

Beogradjanin

pre 7 godina

Potpuno se slažem sa ovim prethodnim komentarom. Ljudi kupe jednu KIU (li bilošta drugo) i zalomi im se loš primerak (ipak je to serijska proozvodnja ), a uvoznik im ne prizna garanciju i odmah pljuju kako je to navodno nekvalitet, a uvoznik prevarant. Ne može tako. Kupite 5-6 KIA i kada Vam to bude iskustvio sa svih 5-6 komada, tada možda prigovarajte. Do tada - ćutite !
p.s KIA je najbolja.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Bojan,
Niko nije rekao da je Kia bolja od premijum brendova iz Nemacke i Japana vec su vlasnici Kije prijavili manji broj problema od vlasnika drugih automobila. Doduse zaista nije tesko prijaviti manje problema od vecine Nemackih auta jer su smece.

Respect

pre 7 godina

za gorana druze tebi je izgleda bas zapalo djubre od ceed-a.ja evo imam proo ceed star 8 godina 1.4 benzin,iz ns-a sam redovno odrzavam kiu u ovlascenom
servisu.sem sijalica nista nisam menjo evo veec 8 godina.potrosnja u gradu 7.7, na otvorenom 5 zavisi ako ga peglam oko 150 I 170 onda je oko 7 litara.neznm sta vise da kazem.svima bih preporucio kiu za najmanje novca najvise kvaliteta.

Aleksandar

pre 7 godina

Meni se sve cini da ovde lokalni uvoznici imaju svoje botove koji pljuju po konkurenciji. Sto vece pljuvanje to je bolji auto. Na tekst o Fijesti koja je fenomenalan mali auto javlja se covek koji je kao dao 16000 za istu i razocaran je. Ko jos daje 16000 za auto u tom segmentu u Srbiji. Sada opet neko pljuje Ceed. KIA je stvarno jako napredovala. Licno mi je ceed bio najuzi izbor ali sam ipak kupio nesto drugo mada vise zbog motora. Cak su i u evropi proglaseni u top 2 brenda po zadovoljstu kupaca. Naravno da ocvekivanja kupca koji kupe KIA nije isto kao ocekivanja onog ko kupi Audi pa su i ocene vise ali je svejedno to veliki uspeh.

Vlada

pre 7 godina

@Goran

Zato se i ne sudi na osnovu jednog uzorka. Kad kupuje covek polovan auto kupuje macku u dzaku, mozda ga sluzi 20 godina bez vecih problema mozda ima probleme kao ti. Ja imam KIA Sorento 2015, kvar na motoru naprsao blok. Odvezo sam u servis(Austrija gde zivim) bez pitanja su zamenili motor samo su me pozvali da obaveste da je bila neka mikro pukotina tokom izrade motora koja se prosirila vremenom. Dobio sam Sportage da se sluzim, za nedelju dana je bila gotova popravka. Tako da Srbija je Srbija sto se tice servisa. Sto se tice kvarova verovatno je tvoj predhodnik brinuo veoma o autu. Moj komsija ovde matorac od nekih 70god ima Ceed od kako sam se ja uselio ovde nekih 6-7 god, imao je jednom problem da mu klima crpi previse struje i ne moze da upali dal je neki relej, kompjuter ili sta bilo u pitanju znam da su za dan to sredili i da mu nisu naplatili.

MSquared

pre 7 godina

Sve se javljaju znalci ali iz Srbije. Cisto da vas uputim u americi postoji nesto sto se zove Vehicle Cosumer Report. To je raport koji godisnje izlazi o svakom modelu svake marke i sadrzi jasnu sliku o tome koliko se vozilo kvari i sta se kvari ili crkava nakon koliko godina. Vozila su na osnovu ovoga stavljena u kategorije po kojima se meri kvalitet. Da ne kazem da se vehicle residual value tj. Vrednost zovila posle svake godine upotrebe izracunava i na osnovu ovog dokumenta. Kia gospodo ima savrsen rejting za skoro sve modele dok su evropski brendovi tipa BMW jedva above average. To sto mozete da smuvate starletu tu u Srbiji zato sto imate Audi ne znaci da vozite kvalitetno vozilo...

ivan

pre 7 godina

Dajte vi anketu sa našeg tržišta. Da uporedimo koji su uslovi garancije u SAD a koji u Srbiji? Kakva je servisna mreža? U Beogradu postoji samo jedan ovlašćeni servis za Kiu a prodali su gomilu vozila. SAD su važno tržiše za svakog proizvođača automobila i svi oni strogo vode računa šta rade. Pa i Kia je skoro, ako se dobro sećam, platila ceh za lažiranje podataka o potrošnji goriva. Ovde nema nikoga da te stvari ozbiljno analizira. Ništa mi ne znači anketa iz Amerike.

Goran

pre 7 godina

Kupio sam KIA Ceed pre nesto vise od godinu dana, polovnog, malo presao. Za godinu i po (skoro) sam ulozio preko 1500e u popravke. Ovlasceni servisi, kao i svaki, deru, a neljubaznost i neusluznost servisa u Zemunu (Ugrinovacki put) tek da ne pominjem. Auto je vrlo osetljiv i stvarno mi se svaki cas nesto kvari. Mozda mi je zapao los primerak, ali mislim da ovaj auto ima smisla voziti samo u garanciji, ali i tu treba proveriti jer garancija od 7 godina zapravo ne pokriva nista, odnosno n aautu ne postoji deo na koji je garancija toliko. Na primer, otkazao je radio u garantnom roku i rekli su da taj deo ne pokriva garancija. Takodje, kada je doslo do ozbiljnijeg kvara na motoru, iz servisa su pronasli da je prethodni vlasnik zakasnio par dana za neki servis neke godine i da nece da uvae garanciju.

Sto se potrosnje tice, od reklamiranih 4-5 litara nema nista. Zapravo, ima, kad se vozi na leru na nizbrdici. Prosecna potrosnja na otvorenom pri brzini od 100-110 je 7-8, od 110-110 9-10 litara, preko 140 zna da bude i po 14. Kombinovana gradska - otvoreni put mi je oko 8-9 litara.

Iskreno, da sam znao ovo sto sada znam, ne bih uzeo KIA u razmatranje ni pod tackom razno.

zvezdan

pre 7 godina

Zato je Kia tako skupa. Ne mislim da se izdvaja po kvalitetu, vec da su puno morali da plate za ovu, a i druge titule, a to na kraju pada na teret kupca. Pored toga, od premijum branda ocekujem mnooogo vise, i u ocenjivanju istog sam znatno stroziji. Pozz

Bojan

pre 7 godina

Kvalitet automatskog menjača? Amerima je bitno da li mogu da koriste multi-medijalne sadržaje,nemaju oni pojma. Pa najbolje da je Kia bolja od premijum brendova iz Japana i Nemačke. Lexus,Infiniti i ostali su lošiji? Samo u SAD...

NIKOLA

pre 7 godina

Neupućenom može delovati čudno što su na dnu liste zajedno ostali mazda, volvo i fiat. Imao sam mazdu i volvo, sada fiat i odgovorno tvrdim da je fiat bolji. To koliko sam para plaćao opravke i delove za mazdu i volvo (i šta sve na tim kolima je znalo da se pokvari), to je van zdravoga razuma. Fiat je za njih premija.

Jum

pre 7 godina

i onda izlete fanovi vw koji predstavlja prosecnog srbina, toyota fanovi koji kazu da se najvise prodaju i da su najkvalitetniji i mazda fanovi koji imaju kompleks koji je izasao iz kompleksa (pljuvaci nemacku trojku)...

MSquared

pre 7 godina

Sve se javljaju znalci ali iz Srbije. Cisto da vas uputim u americi postoji nesto sto se zove Vehicle Cosumer Report. To je raport koji godisnje izlazi o svakom modelu svake marke i sadrzi jasnu sliku o tome koliko se vozilo kvari i sta se kvari ili crkava nakon koliko godina. Vozila su na osnovu ovoga stavljena u kategorije po kojima se meri kvalitet. Da ne kazem da se vehicle residual value tj. Vrednost zovila posle svake godine upotrebe izracunava i na osnovu ovog dokumenta. Kia gospodo ima savrsen rejting za skoro sve modele dok su evropski brendovi tipa BMW jedva above average. To sto mozete da smuvate starletu tu u Srbiji zato sto imate Audi ne znaci da vozite kvalitetno vozilo...

Goran

pre 7 godina

Kupio sam KIA Ceed pre nesto vise od godinu dana, polovnog, malo presao. Za godinu i po (skoro) sam ulozio preko 1500e u popravke. Ovlasceni servisi, kao i svaki, deru, a neljubaznost i neusluznost servisa u Zemunu (Ugrinovacki put) tek da ne pominjem. Auto je vrlo osetljiv i stvarno mi se svaki cas nesto kvari. Mozda mi je zapao los primerak, ali mislim da ovaj auto ima smisla voziti samo u garanciji, ali i tu treba proveriti jer garancija od 7 godina zapravo ne pokriva nista, odnosno n aautu ne postoji deo na koji je garancija toliko. Na primer, otkazao je radio u garantnom roku i rekli su da taj deo ne pokriva garancija. Takodje, kada je doslo do ozbiljnijeg kvara na motoru, iz servisa su pronasli da je prethodni vlasnik zakasnio par dana za neki servis neke godine i da nece da uvae garanciju.

Sto se potrosnje tice, od reklamiranih 4-5 litara nema nista. Zapravo, ima, kad se vozi na leru na nizbrdici. Prosecna potrosnja na otvorenom pri brzini od 100-110 je 7-8, od 110-110 9-10 litara, preko 140 zna da bude i po 14. Kombinovana gradska - otvoreni put mi je oko 8-9 litara.

Iskreno, da sam znao ovo sto sada znam, ne bih uzeo KIA u razmatranje ni pod tackom razno.

Aleksandar

pre 7 godina

Meni se sve cini da ovde lokalni uvoznici imaju svoje botove koji pljuju po konkurenciji. Sto vece pljuvanje to je bolji auto. Na tekst o Fijesti koja je fenomenalan mali auto javlja se covek koji je kao dao 16000 za istu i razocaran je. Ko jos daje 16000 za auto u tom segmentu u Srbiji. Sada opet neko pljuje Ceed. KIA je stvarno jako napredovala. Licno mi je ceed bio najuzi izbor ali sam ipak kupio nesto drugo mada vise zbog motora. Cak su i u evropi proglaseni u top 2 brenda po zadovoljstu kupaca. Naravno da ocvekivanja kupca koji kupe KIA nije isto kao ocekivanja onog ko kupi Audi pa su i ocene vise ali je svejedno to veliki uspeh.

NIKOLA

pre 7 godina

Neupućenom može delovati čudno što su na dnu liste zajedno ostali mazda, volvo i fiat. Imao sam mazdu i volvo, sada fiat i odgovorno tvrdim da je fiat bolji. To koliko sam para plaćao opravke i delove za mazdu i volvo (i šta sve na tim kolima je znalo da se pokvari), to je van zdravoga razuma. Fiat je za njih premija.

Vlada

pre 7 godina

@Goran

Zato se i ne sudi na osnovu jednog uzorka. Kad kupuje covek polovan auto kupuje macku u dzaku, mozda ga sluzi 20 godina bez vecih problema mozda ima probleme kao ti. Ja imam KIA Sorento 2015, kvar na motoru naprsao blok. Odvezo sam u servis(Austrija gde zivim) bez pitanja su zamenili motor samo su me pozvali da obaveste da je bila neka mikro pukotina tokom izrade motora koja se prosirila vremenom. Dobio sam Sportage da se sluzim, za nedelju dana je bila gotova popravka. Tako da Srbija je Srbija sto se tice servisa. Sto se tice kvarova verovatno je tvoj predhodnik brinuo veoma o autu. Moj komsija ovde matorac od nekih 70god ima Ceed od kako sam se ja uselio ovde nekih 6-7 god, imao je jednom problem da mu klima crpi previse struje i ne moze da upali dal je neki relej, kompjuter ili sta bilo u pitanju znam da su za dan to sredili i da mu nisu naplatili.

Bojan

pre 7 godina

Kvalitet automatskog menjača? Amerima je bitno da li mogu da koriste multi-medijalne sadržaje,nemaju oni pojma. Pa najbolje da je Kia bolja od premijum brendova iz Japana i Nemačke. Lexus,Infiniti i ostali su lošiji? Samo u SAD...

ivan

pre 7 godina

Dajte vi anketu sa našeg tržišta. Da uporedimo koji su uslovi garancije u SAD a koji u Srbiji? Kakva je servisna mreža? U Beogradu postoji samo jedan ovlašćeni servis za Kiu a prodali su gomilu vozila. SAD su važno tržiše za svakog proizvođača automobila i svi oni strogo vode računa šta rade. Pa i Kia je skoro, ako se dobro sećam, platila ceh za lažiranje podataka o potrošnji goriva. Ovde nema nikoga da te stvari ozbiljno analizira. Ništa mi ne znači anketa iz Amerike.

Jum

pre 7 godina

i onda izlete fanovi vw koji predstavlja prosecnog srbina, toyota fanovi koji kazu da se najvise prodaju i da su najkvalitetniji i mazda fanovi koji imaju kompleks koji je izasao iz kompleksa (pljuvaci nemacku trojku)...

Trevor

pre 7 godina

Kiu Optimia LX vozim vec 6 godina (Kanada, Kalgari), sad sam na 180000km, presao skoro 100K za tih 6 godina, osim sto sam zamenio master (napukao, ali se mogao voziti), nisam imao nikakvih intervencija. Mogu slobodno da kazem prilicno pouzdan auto, vozim klince sa njim bukvalno svaki dan, a na posao 40km u jedmon pravcu. Sto se tice cene, i dalje je nesto jeftiniji od konkurencije. Npr Kia Sorento u odnosu na Toyota Highlander je 2-3K jeftinija u istom segmentu. Sto se tice garancija, sve se ovde obavlja po principu kupac je uvek u pravu, nema nikavih preganjanja i nastavljanja. Cak u prvih 5 godina svi daju svoj road assistance ako se nesto desi, sve je gospodski i uvek dobijes rental ako je nesto ozbiljnije.

200 na sat

pre 7 godina

Nemojte molim vas objavljivati ove vesti u nebeskoj Srbiji. Lokalne znalce ne mogu obmanuti ankete za koje oni znaju da su nameštene. Prozreli su i garanciju od sedam godina kao i sve ostale marketinške trikove Dalekog istoka. Otkriveno je i da je KIA skupa zato što plaća ovakva istraživanja kvaliteta. Sve je jasno naš čovek se bre razume, kakvi JD Power, KIA bakrači.

zvezdan

pre 7 godina

Zato je Kia tako skupa. Ne mislim da se izdvaja po kvalitetu, vec da su puno morali da plate za ovu, a i druge titule, a to na kraju pada na teret kupca. Pored toga, od premijum branda ocekujem mnooogo vise, i u ocenjivanju istog sam znatno stroziji. Pozz

Kia vlasnik

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1148649#k20736872

Kakva neistina!!! Taj servis je mozda ljubazan ali je vlansik prevarant! I za to postoji gomila konkretnih dokaza, gomile vlanika kia vozila!

Navescu svoje iskustvo: prvo dobih 10% popusta za servis u pismu putem poste. Naravno da sam otisao tamo jer se gazela rekonstruisala pa je bilo prirodno posto je ovlascen servis a kao da nije. Na papiru je takodje pisalo da ako se odlucim da servisiram auto kod njih da cu i ubuduce imati 10% popusta, to naravno nisam dobio. Prvo ostavljanje auta na redovan servis i nestao mi je prsluk iz gepeka a auto je imao 133km vise na satu! Ostavio ga ujutru i pokupio na kraju radnog vremena! Drugi servis dodjem i odlucim da cekam, kad imam sta da vidim, sipaju ulje iz masne kofetine, otprilike pomesano korisceno sa novim!!! Zamenise mi tada i sijalicu oborenog svetla koju su naplatili 1100 dinata! A sijalica u maloprodaji 125 dinara tada kostala, ta raspala kineska! A musterija kojoj su menjali branik i far a stavili popravljen branik i rekonstruisan far a naplatili kao novo?! Pa kada su jednoj musteriji hteli da naplate nov auspuh jer je nesto kliktalo, 73k dinara, ubacili neki kliker u zadnji lonac?! A ono iskustvo sa 23 dana cekanja na auto koji je ostavljen radi farbanja branika? Auto odvezen kod neko levog farbara... TO su samo neka od iskustava kia vlasnika sa tim nazovimo ovlascenim servisom, neka od njih su moja!!!

Amerika i Evropa su dva auto sveta

pre 7 godina

Ovde se radi o odnosu uloženo dobijeno.Pa da za 20.000 evra dobijem kola od 5 metara sa skoro 200 ks, staklenim krovom i uređajem za automatsko parkiranje, i ja bih rekao da je najbolji na svetu.A garancija u Americi je 10! godina, od branika do branika.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Bojan,
Niko nije rekao da je Kia bolja od premijum brendova iz Nemacke i Japana vec su vlasnici Kije prijavili manji broj problema od vlasnika drugih automobila. Doduse zaista nije tesko prijaviti manje problema od vecine Nemackih auta jer su smece.

sladjan

pre 7 godina

@aleksandar

Kad ste me vec spomenuli da Vam i odgovorim. Ako zelite da Vam ostavim adresu pa da provozate Grandovu kantu od Fieste nije problem. Ili da se nadjemo negde u Novom Sadu, gde inace zivim, pa da se licno uverite u los kvalitet vozila. Fiestu je zelela moja supruga a mene je vise interesovala Kia ili VW. Kia zbog dizajna a VW zbog mita o pouzdanosti. Ali posto vozimo Fordove od 1999 na ovamo i posto se suprugi bas dopala Fiesta onda je odluka pala na to vozilo. A imamo vec C-maxa , uvoz i Nemacke, a tamo smo prvi put i gledali Fiestu. Nije mi bilo zao dati preko 15k€ za kvalitetno vozilo, i bolju opremu, ali samo smo se bacili u bespotreban trosak. Nisam niciji bot ali pratim ove komentare jer me zabavljaju. I volim da komentarisem sadrzaje. Granda kritikujem jer su me bas uvredili svojim ponasanjem i bezobrazlukom i to je jedini razlog sto se pojavljujem sa komentarima na njihove tekstove. Da upoznam ljude sa realnoscu i upozorim ih sta ih ceka ako se odluce na saradnju sa njima. O Kia vozilima malo znam ali sam od pojedinaca cuo reci hvale za njih, ali, evo, ima i covek koji je sa Kiom prosao kao ja sa Fiestom. Izgleda da je to praksa u nasim krajevima, suvise da bi bilo slucajno.

dasa

pre 7 godina

Vozim Kia C'eed CRDi SW od 2007 - kupio sam nov auto. Do sada presao 175000km bez ozbiljnijeg kvara, uz redovno odrzavanje u ovlascenom servisu. Prosecna potrosnja po kompjuteru 6.1 litara. Merio sam potrosnju na auto putu (vozio do 130km/sat) - 5.5 litara. Prezadovoljan. Jedina mana je sto ne drzi cenu, i ne mogu dobro da prodam, ali na kraju krajeva zasto bih menjao.

Olympus

pre 7 godina

@(Molder, 28. jun 2016 16:30)
Srecom imamo tebe experta da nam kazes da je ford najbolji. Testirao si sve moguce aute i sve iz azije je smece, a sve iz evrope odlicno, a ford ubedljivo najbolji. Samo da te obavestim da su sve autoemisije sponzorisane od proizvodjaca. Prednjaci vw grupa sa ulaganjem u marketing. Takodje i pojedinci na yt koji se deklarisu da su nezavisni, nisu, vec su sponzorisani. Dalje kad testiras auto, moras barem nedelju dana da provedes u njemu da bi stekao pravi utisak kakav je, uostalom sto duze to bolje. A kroz godine upotrebe mozes da das neki pravi sud o tom autu i da ga poredis sa drugim autima koje si vozio godinama.

Korisnik

pre 7 godina

Kiu vozim 9 godinu (žena vozač).Tri godine garancije tada. Jedine probleme s ovim kolima imala sam sa zvaničnim servisom u Sr Kamenici .Iz Novog Sada sam .Smatram da su mi se kola isplatila (niska potrošnja ,pouzdana.)

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Ti si izgleda jedan od onih cija je logika "sto bi ucio na tudjem iskustvu kad mogu na svom." Kazes da te ne interesuju tudja misljenja, ali da rado saslusas misljenja bliskih prijatelja (a da sta su to nego tudja misljenja?).
Tvoj komentar da "kola se probaju,voze,testiraju" i na taj nacin obavlja kupovina ... Sta mozes da znas o kvalitetu auta na duze period nakon sto ga probas, provozas i testiras?
A drugo, liste koje JD Powers objavljuje nije na osnovu "eksperta iz agencija" vec JD Powers ispituje SADASNJE VLASNIKE kakvo misljenje imaju o SVOJIM LICNIM autima. I ako su LICNI VLASNICI dali odlicne ocene svojim autima, zasto nebi poverovao? Zato sto je komsija Pera imao taj auto pre 15 godina i nije mu se dopao?
I ono poslednje, tvoja logika da Ford spada medju najbolje dobijeno za ulozeno mi govori da ti ustvari imas jako malo iskustva sa autima sa izuzetkom citanja novina. Ovo ti govori neko ko je imao 7 Fordova u zadnjih 16 godina. Oni su jeftini za kupovinu (preprodajna vrednost im je nula) i jeftini za odrzavanje, ali po kvalitetu su izuzetno losi. Zato sam prosle godine kupio Toyotu i prezadovoljan sam - malo skuplja za kupovinu i odrzavanje (sve ce se to, a i vise, vratiti u preprodajnoj vrednosti), ali zato do sada nisam imao ni najmanji kvar.

Aleksandar

pre 7 godina

I ja mislim da je KIA garancija dobra stvar i da KIU treba držati samo dok traje garancija - na radio. Posle vam ni bog neće pomoći. A možda neće pomoći bog ni pre toga - moj kolega sa posla je imao JAKO SKUP garancijski problem u drugoj godini posedovanja kola, ali mu nakon analize svoje baze u servisu rekoše da je malo zakasnio na prvi godišnji servis i da mu garancija više ne važi. Tako da je jedno ono što piše u PR garancijskim saopštenjima, a drugo (duplo golo) što ćete od te garancije možda imati.

Respect

pre 7 godina

za gorana druze tebi je izgleda bas zapalo djubre od ceed-a.ja evo imam proo ceed star 8 godina 1.4 benzin,iz ns-a sam redovno odrzavam kiu u ovlascenom
servisu.sem sijalica nista nisam menjo evo veec 8 godina.potrosnja u gradu 7.7, na otvorenom 5 zavisi ako ga peglam oko 150 I 170 onda je oko 7 litara.neznm sta vise da kazem.svima bih preporucio kiu za najmanje novca najvise kvaliteta.

henk.mudi

pre 7 godina

@Molder
pa kako sad to smara? :))) Kakva napacena dusa, da su ih napljuvali sigurno bi prvi nalepio komentar tipa "eto, jesam li rekao.." Jedina stvar na ovom portalu koja smara su tvoji glupi komentari gde bespotrebno neke brendove vozdizes a druge jos bespotrebnije blatis. Da sam admin uklonio bih tvoje komentare jer si postao Jumko auto rubrike.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Jeli tebi jasno da niko ne govori da je Kia BOLJA od Mercedesa vec da su vlasnici Kije PRIJAVILI MANJE PROBLEMA NA SVOJIM AUTIMA nego vlasnici Mercedesa?
Sto uopste nije tesko poverovati. Jer svako ko zivi u Americi ili barem prati auto industriju u Americi zna koliko se kvare Nemacki auti na Americkom trzistu i da gotovo niko nece da kupi Nemacki auto u Americi ako nije pod garancijom. Vecina "prodatih" BMW-a, Mercedesa i Audija u Americi su lease na 3 godine (taman koliko traje fabricka garancija), sto znaci da ih ljudi vracaju cim garancija istekne. Zato u oglasima mozes da vidis gomilu 3 godine starih Nemackih premijum auta za 35-40% svoje originalne vrednosti, dok recimo za Lexusa ocekuj platiti 60-70%.
I malo googlaj kakvi su auti Kia K900 i Cadenza pre nego sto krenes da ismejavas nekoga o zivotnim uspesima zato sto vozi Kiju. Garantujem ti da Ford koji ti koliko hvalis nema slicne aute.
Oh da, jos nesto - to tvoje "uspesi u auto sportu i podatci o performancama" nemaju apsolutno nikakve veze sa kvalitetom serijskih auta na duzi period. Taj Ford koji ti toliko hvalis - sta su osvojili u auto sportu u zadnjih 10-15 godina? Sa izuzetkom pobede u svojoj klasi (i ukupnim cini mi se 19. mestom) na ovogodisnjem LeMansu - apsolutno nista.

@hiavata,
Mozda svaki cigo svoga konja hvali, ali kao sto se vidi iz ove statistike neki cigani mnogo vise hvale svog konja od drugih.

Milica

pre 7 godina

Vozim Kiu Ceed od 2010 godine. Jos uvek nikakvih kvarova nije bilo. Auto redovno servisiram u ovlascenom servisu i do sad je samo promenjena neka gumica na tocku (ne razumem se mnogo u automobile pa ne znam da kazem tacno sta je u pitanju) i to je uslo u garanciju. Tako da ta prica da garancija nista ne pokriva nije bas tacna. Redovno servisiranje je naravno skuplje ali ne razmisljam o tome da li cu i sta platiti ukoliko nesto naopako krene (osim potrosnih delova, naravno).
Zato ozbiljno razmisljam o kupovini tj.zameni novo za staro nakon isteka garancije za godinu dana.
Jedina zamerka je to sto su mi prosle godine za auto nudili 30% njegove vrednosti (a prelazio je oko 15000 km godisnje) za zamenu za novi. Ali to je druga prica.

Dule

pre 7 godina

Gospodine MSquared sve ste tačno rekli o korejskoj firmi i o pouzdanosti zapadno evropskih automobila. Jedino vam je zadnja rečenica totalno pogrešna jer ja i americi muvam sterlete sa Audijem a ranije sam to radio sa BMW-om. Starlete su ako niste primetili svugde iste.

"Sve se javljaju znalci ali iz Srbije. Cisto da vas uputim u americi postoji nesto sto se zove Vehicle Cosumer Report. To je raport koji godisnje izlazi o svakom modelu svake marke i sadrzi jasnu sliku o tome koliko se vozilo kvari i sta se kvari ili crkava nakon koliko godina. Vozila su na osnovu ovoga stavljena u kategorije po kojima se meri kvalitet. Da ne kazem da se vehicle residual value tj. Vrednost zovila posle svake godine upotrebe izracunava i na osnovu ovog dokumenta. Kia gospodo ima savrsen rejting za skoro sve modele dok su evropski brendovi tipa BMW jedva above average. To sto mozete da smuvate starletu tu u Srbiji zato sto imate Audi ne znaci da vozite kvalitetno vozilo...
(MSquared, 28. jun 2016 13:24) "

Haha

pre 7 godina

Molder, svakim komentarom se sve vise ukopavas i pokusavas svoje subjektivno da predstavis kao jedino objektivno. Molim te ne lupetaj vise. Moj otac je imao nissan cherry 87 godiste koji je presao preko 2 miliona km! Da dobro si procitao. Auto je vozilo preko 20 ljudi, 90tih se islo i po 4 puta nedeljno u sofiju, solun, pa i istambul, cg je pregazio uzduz i popreko, gazio sneg, blato, vodu itd. Tako da te molim da ne lupas o tome sta vozila sa istoka mogu ili ne mogu da izdrze. Ja licno nissan ne bih uzeo i nikad mi se vizuelno nije svidjao, ali tom autu skidam kapu. Drugo, komentari su ti nevidjeno iritantni, a plusevi i minusi ako hoces nabacicu ti 100komada za dz. ako ti je to neko merilo.

Sky

pre 7 godina

@(Goran, 28. jun 2016 12:08)
Gorane, kao prvo, trebalo bi da znas da nije dobro voziti auto nizbrdo u leru, vec u brzini.
Kao drugo, mnogo su ljubazniji i profesionalniji u zvanicnom servisu na Zvezdari, sve treba raditi tamo. Za svaku marku je skup zvanicni servis i delovi i to je jasno.
I kao trece, zapitao bih se zasto neko prodaje auto koji je tako malo presao, ne bih nikome preporucio kupovinu takvih polovnjaka. Najbolji auto je nov auto. Nije opravdanje da nemas novca jer otkud ti onda za sve te popravke na koje moras biti spreman?
Meni je za pro ceed star vise od 5 godina ulaganje 0 dinara, izuzev redovnih servisa.

Beogradjanin

pre 7 godina

Potpuno se slažem sa ovim prethodnim komentarom. Ljudi kupe jednu KIU (li bilošta drugo) i zalomi im se loš primerak (ipak je to serijska proozvodnja ), a uvoznik im ne prizna garanciju i odmah pljuju kako je to navodno nekvalitet, a uvoznik prevarant. Ne može tako. Kupite 5-6 KIA i kada Vam to bude iskustvio sa svih 5-6 komada, tada možda prigovarajte. Do tada - ćutite !
p.s KIA je najbolja.

Cica glisa

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1148649#k20733720

Zavisi sve od mnogo faktora. Ja sam vlasnik kia vozila vec nekoliko godina. Svasta sam doziveo, svasta, nekada bio i prijatno iznenadjen od strane osoblja ali onog u glanvom servisu u Zemunu ali tek posto sam doziveo niz neprijatnosti i par prevara od strane onog servisa kraj Severnog bulevara.
Inace auto mi je bio 6 dana na servisu, u garanciji, ne mojom krivicom, nisam dobio zamenu! Takodje mi neke kvarove nisu priznali. Sitnice ali ipak, nisu priznali! Kum recimo sa svojim ceed-om nije imao nikakva losa iskustva, samo jednu intrvenciju u garantnom roku, dok ja koji vise cuvam auto i pored toga posedujem jos jedan gomilu problema.

Molder

pre 7 godina

@Olympus
Nikada se nisam prozvao "ekpertom",samo volim automobile,a pratim tu oblast pa recimo da kod kuce imam slovenacke auto magazine od 1980 godine,to je dosta...malo sam i "novinarisao" u nekom auto casopisu,mada je sve to nebitno...ne pricam na osnovu tudjih misljenja,testova i emisija,vec na osnovu sopstvenog iskustva i iskustva bliskih prijatelja...generalizacija koju upotrebljavas je pogresna,nije sve iz evrope najbolje ,nije sve iz azije najgore...Agresivan marketnig bez osnova je ono sto ne volim a to upravo rade azijski proizvodjaci...razocaran sam bio japancima i koreancima koje sam probao,ali takodje nisam odusevljen ni francuzima...elem,ford,opel i volvo su za mene najbolji odnos ulozeno dobijeno...tojota recimo nikako...

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Uglavnom misljenje iznosim na osnovu sopstvenog iskustva,a od bliskih prijatelja takodje uzimam iskustvo(a ne njihovo subjektivno misljenje,razlika je velika)...Mogu da saznam o autu koga malo vozim dosta,najvise o njegovim voznim osobinama i ponasanju u voznji koji su meni najbitniji(otuda kad sam vozio Auris sam osetio koliko je to auto za domacice a ne za vozace)...To sto u istrazivanju ispituju vlasnike i njihovo zadovoljstvo autom je SUBJEKTIVNA glupost,jer cu ti odmah naci na desetine vlasnika zadovoljnih svojom ladom ili zastavom i oni nikad ne bi kupili nesto drugo...Drugim recima,ko zna da vozi auto,zna sta je dobar auto,ko ceni statistiku nek se vozi statisticki...Kola ne kupujem zbog preprodaje,nego da ih koristim,ono sto su moji Fordovi izdrzali tesko bi nazovi vozilo sa istoka moglo da podnese,uostalom objasnio sam bio u komentaru koji redakcija nece da objavi kao i mnoge druge,za razliku od azijskih botova...

hiavata

pre 7 godina

Ovo ti govori neko ko je imao 7 Fordova u zadnjih 16 godina. Oni su jeftini za kupovinu (preprodajna vrednost im je nula) i jeftini za odrzavanje, ali po kvalitetu su izuzetno losi. Zato sam prosle godine kupio Toyotu i prezadovoljan sam - malo skuplja za kupovinu i odrzavanje (sve ce se to, a i vise, vratiti u preprodajnoj vrednosti), ali zato do sada nisam imao ni najmanji kvar.
(The Unforgiven, 29. jun 2016 23:09)

Te statistike zasnovane na zadovoljstvu vlasnika stvarno ne znace mnogo, jer svaki cigo svoga konja hvali, pa taki imamo vlasnike raznoraznih marki 10 godina starih koji ovde tvrde da im auto trosi 3.5l/100km. Pritom ljudi i ne znaju bas najbolje dok ne probaju bolje. Ja mislim da statistika osiguravajucih kuca o kvarovima najbolje pokazuje pouzdanost. Ja sam pre imao toyotu a sad forda, i moje iskustvo je da je toyota imala dva kvara u garanciji (starter motora i podizac stakla) a fordu je naprslo kuciste filtera za gorivo iz nepoznatog razloga. Tako se potrefilo. Kad doguram do 150.000km za jedno 5 godina sa fordom, kao sto sam sa toyotom, znacu vise. Ovako odokativno toyota je bila kvalitetnije odradjena ali je ford znatno kompletniji auto jer je upravljiviji, ima bolju motorizaciju i bolje je opremljen.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Amerika je najveca sila sveta, tako da po njoj mogu pljuvati da su glupi samo oni "pametni" iz drzava treceg sveta. Amerika je uvek bila najbitnije i najzahtevnije trziste. Primera radi, u Americi neces naci Golfa sa smesnim 1.2 motorom i 82 ks vec je standardan motor 1.8 turbo sa 178 ks. Isto tako u Americi nema kanta iz istocne Evrope tipa Lada, Dacia i slicni. Ma koliko je Evropsko trziste "zahtevno" najbolje potvrdjuje podatak da se i nas Yugo prodavao u Evropi do pre par godina. Evropske firme koje imaju dobru reputaciju u Evropi tipa Opel, Renault, Peugeot i slicni su odavno pukli u Americi, VW je samo senka Evropske firme, a Fiat se probio tek sad zahvaljujuci Chrysleru. Bas gledam listu sampiona u WRC u zadnjih 20 godina. Na njoj vidim i Toyotu i Mitsubishi i Subaru, ali da bi nasao Ford kao sampiona morao sam da se vratim u 1981 godinu. Isto tako na listi sampiona u ERC vidim da Ford ima 1 titulu u zadnjih 20 godina dok Toyota ima 4, Subaru 2 i Mitsubishi 1. I to je jos Evropski sampionat, gde Japanske firme i ne trebaju da dominiraju. Treba li ja da pitam kako Ford prolazi u Japanskim sampionatima (tipa Super GT serija)? Sta je to bitno Ford osvojio u auto sportu u zadnjih hajmo reci 20 godina?

Radovan

pre 7 godina

Mi Evropljani, pa samo mi Evropljani.
Od kada su Evropljani nekakav reper u auto-industriji, kada se DACIA najviše prodaje u Nemačkoj i Francuskoj. Em jeftin, em nekvalitetan auto.
Manite se tog umišljenog evropskog rasizma.
Čitajte šta se dešava u svetu, logički to obradite pa nešto naučite.
Propisi o bezbednosti i emisiji štetnih gasova dolaze iz USA, a ne iz Evrope. Na primer, FORD za Evropu je sirotinjska varijanta, a za Ameriku i Aziju je extra luksuzan auto.

Haha

pre 7 godina

Molder, koje cinjenice kad za svaki auto sa istoka kazes da je smece, a probao si na kratko mozda jedan dva auta samo iz azije? Kakve su to cinjenice? Citas casopise, gledas emisije, i onda nas ubedjujes u to sto si tamo video. Vozi svog forda i uzivaj u njemu, drago mi je da si zadovoljan, ali prestani da blatis sve sto nije iz evrope. A ta trolovanja kia hyundai bolji od nemaca iskuliraj, jer i tvoji komentari su na nivou tih istih trolovanja, tj veoma su iritantni, kao svojevremeno Marko-VW sto je ostavljao. Komentator 'replay' ti nije ni do malog prsta.

The Unforgiven

pre 7 godina

A garancija u Americi je 10! godina, od branika do branika.
(Amerika i Evropa su dva auto sveta, 28. jun 2016 19:27)
---------

Ta garancija od 10 godina ili 100,000 milja vazi samo za motor i menjac. Bumper to bumper garancija je od 3 godine ili 36,000 milja, sto je standardno u auto industriji u Americi.

Leptejebo

pre 7 godina

Nisu Ameri nikakav reper za kvalitet automobila, kupe nešto jeftino, voze tri godine i menjaju, to su generalno automobili za 200000km i na otpad.

hiavata

pre 7 godina

Nisu Ameri nikakav reper za kvalitet automobila, kupe nešto jeftino, voze tri godine i menjaju, to su generalno automobili za 200000km i na otpad.
(Leptejebo, 30. jun 2016 00:16)

Prosecna starost automobila u USA je 11.3 godina. I sad ce neko vas komentar da prenosi dalje kao narodno predanje i kao cinjenicu. A otkud vama informacija da ameri menjaju auta na 3 godine?

Molder

pre 7 godina

@haha
Plusevi i minusi nisu merilo.
Ono sto isticem u komentarima su cinjenice(poput titula u auto moto sportu,ili podaci o performansama)koji si svima dostupni i proverljivi na internetu.
Lovacko ribolovacke price poput te tvoje ne pricam jer ih je nemoguce proveriti.
Ako vecina ljudi misli da su Kia i Hjundaji bolji od nemacke auto industrije,neka misli,ja necu,znam da vozim...i verovatno su uspeli u zivoti oni koji sednu u novu Kiu umesto u novi Mercedes,nek im je sa srecom...

Mikiveliki

pre 7 godina

Читајући коментаре наших људи више сам него сигуран да када би их Немци прогласили за најбоље, и тада би сте сумњали у ретзултат. За нашег човека читава ствар око аутомобила је постављена једном за увек. На њој нема Јужнокореанаца и То ће тако остати ко зна колико дуго, вероватно деценије и деценије. На срећу Јужнокореанаца, они су у самом светском врху, њихов раст је незабележен у аутомобилској индустрији, а све То наравно због квалитета, изгледа и свега осталог. Да закључим, ни Киа ни Хјундаи нису брендови који се доказују, они су у самом врху, и "куцају на врата ", и најпрестижнијих луксузних брендова. Неће проћи пуно времена, уколико наставе овим темпом, а већ ће бити у самом врху највећих и најбољих брендова у свету.

Molder

pre 7 godina

Ovo je vise smaranje neverovatno,toliko agresivno marketinsko nametanje nekih proizvoda je nezabelezeno...I koliko "prehladjen" treba covek da bude pa da postupa na osnovu "istrazivanja" raznih agencija...Pa pre izbora su demokrate imale agencije koje su im pricale da imaju 15% pa jedva predjose cenzus...Elem,kola se probaju,voze,testiraju,ili fabrika ucestvuje recimo na raznim takmicenjima pa stekne ime,to su sve stvari na osnovu kojih covek kupuje auto...Ali izgleda ima likova koji slusaju "eksperte" iz agencija,glupost je beskonacna...

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Pa dobro, kazi ti meni sta je od onoga sta sam ja izneo netacno?
Kao sto sam rekao, Ford nema titulu vozaca u WRC jos od 1981. Istina, imaju 2 titule konstruktora 2006 i 2007, ali to je samo utesna nagrada. Jesi li znao mozda da Subaru Impreza ima najvise WRC pobeda od svih automobila?
Kao sto sam rekao, Ford ima 1 ERC titulu u zadnjih 20 godina - upravo tu iz 2015 sezone. Prethodnu titulu su osvojili jos 1994.
Pobedu koju je Ford ostvario u 2003 F1 sezoni je ostvario Jordan sa Cosworth motorom. Nista tu nema "Fordovo".
Od kada je to DTM "svetski poznat", a Japanski GT sampionat neka sporedna serija? Ja vidim Nemce kako ucestvuju u Japanskom sampionatu dok strane firme uopste ne ucestvuju u DTM sampionatu (pricam o trenutnoj situaciji).
Nastavi sa listom, molim te, kazi mi u zadnjih 20 godina gde je to Ford "ostvario rezultate gde je i ucestvovao"? U 2. ligi relija (ERC) gde mu je konkurencija Skoda Fabia i Fiat Punto?
Ko jos veruje da su Nemacki auti losiji od Japanskih? Pa ceo svet osim vas sa Balkana, postoji razlog zasto je Toyota najprodavanija firma na svetu.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Titula konstruktora je odavno postala nebitna, to je "nagrada" za one koji ne mogu da osvoje titulu sa vozacem pa se tese kako su osvojili titulu konstruktora. Garantujem ti da bi Ford menjao obe titule konstruktora iz 2006 i 2007 za jednu titulu vozaca. Naravno da je ERC druga liga. U periodu od 2012-2014 titule je osvajala Skoda Fabia, a pre toga od 2009-2011 Fiat Punto. To ti govori kakva je "konkurencija" kada Punto i Fabia osvajaju titule. Cosworth nikada nije bio sportsko odeljenje Forda i uopste nije isto kao Mercedes i AMG. Mercedes je osnovao AMG i AMG modifikuje samo Mercedesa. Dok je Cosworth bio samostalna kompanija i radio je mehaniku za veliki broj firmi (u prevodu: ko god plati), ne samo Ford. Evo istorijska lekcija za tebe: Cosworth je osnovan 1958, a Ford je postao njegov vlasnik tek 1998 godine (Ford je u medjuvremenu prodao Cosworth 2004 godine). Kroz istoriju Cosworth je imao saradnju sa Fordom, ali i sa mnogim drugim firmama. Poslednju pobedu u WRC Ford je ostvario jos u 2012 sezoni tako da ne znam kako je "jos uvek u vrhu" kako ti kazes. I rekao sam da Subaru IMPREZA ima najvise pobeda od svih WRC automobila, a ne da sam Subaru ima najvise pobeda. Impreza je pobedila 46 relija, isto koliko i Lancia Delta, a Focus ima 44 pobede, Celica 37, C4 36 ... Jesam, ja sam sa drugih prostora i jedino prosti Balkanci se jos uvek drze onoga "devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke". Ostatak sveta odavno za da je Toyota sinonim za kvalitet.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Bez uvrede, ali prosti su ljudi kao ti koji imaju tako negativno misljenje o Azijskim autima. I vrapci na granama znaju da su Toyota i Honda sinonim za kvalitet. Sad se hvalis prodajom Nemaca, a kada sam ja rekao da je Toyota najprodavanija na svetu tvrdio si da je prodaja smesan argumenat. Pa odluci se - ili je prodaja bitna ili je smesna karakteristika. Focus nije najprodavaniji u svojoj klasi u svetu vec je Corolla. Prosle godine Focus je bio tek 4. najprodavaniji auto na svetu (1,025,467) dok je Corolla bila prva (1,339,024). Pre nego sto me optuzis da lazem (kao sto si do sada uradio nekoliko puta), slobodno proveri te informacije na internetu. Ne mislim samo ja da je titula vozaca bitnija od konstruktorske vec vecina dok se konstruktorskom titulom tese samo oni koji sa vozacem nisu uspeli da budu sampioni. Naravno da je EVROPSKO prvenstvo druga liga u poredjenju sa SVETSKIM prvenstvom u svakom sportu. Skoda i Fiat mozda jesu ozbiljne firme, ali Fabia i Punto su smesni auti. Kao sto sam ti rekao ranije, Ford je bio vlasnik Coswortha samo u periodu od 1998-2004. Pre i posle toga Cosworth je bio samostalna firma koja je radila mehaniku za svakoga ko je bio spreman da plati. U ovogodisnjih 7 relija, Ostberg ima 2 podijum finisa, a Tanak samo 1, tako da ne znam odakle ti to da su "stalno na podijumu" (nebi skodilo da si proverio informacije pre nego sto si napisao). Ne sekiraj se ti za Toyotu u WRC - oni imaju vise titula i sa vozacima i kao konstrukotri od Forda.

Molder

pre 7 godina

@haha
Nisam rekao da su svi auti sa istoka smece,nego da nisu bolji od vecine evropskih,narocito nemackih,velika razlika...Cinjenice su o performansama,broju motora i ponudi modela,pobeda u automoto sportu i sl...a ne o tome koliko se vlasnicima "svidja"ono sto su kupili...
@unforgiven
Cesto se pljuje po amerima kako su glupi ali eto sad je kao to najbitnije trziste,za mene je evropsko najzahtevnije i tu se vidi ko je ko,a zna se da su nemci broj 1 i u kolicini,prestizu,trajanju,najmanjem gubitku vrednosti i do sutra mogu...Ocigledno ne pratis moto sport,pogledaj koliko pobeda ima Ford u WRC-u sa Fokusom i Fiestom u zadnjih 15 godina,iznenadices se(japanaca ni u tragovima)pa recimo ERC gde Fiesta je glavna....

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Prijatelju kada govorimo o firmama racunaju se titule koje je firma ostvarila,a ne vozaci,kakave veze imaju vozaci to je individualna stvar,dzaba nekad i dobar vozac ako ima kantu,ne moze nista da uradi...ERC nije druga liga nego evropski sampionat,vrlo zahtevno takmicenje u kojem ucestvuju fabricki timovi...I opet govorimo o tituli u oblasti konstruktora(tj.motora) to je merilo...Kosvort,posto vidim da si neobavesten je sportsko odeljenje Forda,kao recimo AMG kod mercedesa,i to su sve Fordovi motori,nisu kineski...Ford gde god je ucestvovao je i pobedjivao,osvojio titulu konstruktora u sampionatu,trenutno ucestvuje samo u wrc(gde i dalje je u vrhu made ne kao fabricki tim,nego preko privatnog msporta) i eto u gt sampionatu se vratio i odmah pobedio...nema fabrike koja ucestvuje u svim vidovima auto moto sporta nego akcenat baci na dva tri,pa posle nekog vremena izadje i ukljuci se na neke druge,otuda i ti periodicni nastavci...Ford je recimo dok je bio u f1 ostvario 178 pobeda a tojota i ako se vozala 20 godina po stazi nije ostvarila nikada pobedu...Ceo svet osim vas Balkana,izvini ako si ti neka elita sa nekog drugog prostora a mi prosti balkanci,ali i u japanu znaju sta je mercedes,bmw i audi i koliko je na ceni...A to sto se nesto prodaje najvise to je tek smesan argumenat,pa i buba je bila najprodavaniji auto decenijama pa je ipak krsina i ako je nemac...Malo realnosti nije na odmet...

Leptejebo

pre 7 godina

Amerika, Amerika, zemlja velika... Da vidimo kako održavaju vozila, kako ih tretiraju (bolje od Evropljana? Sumnjam). Što se više para ima manje se pazi, ogromno tržište i velika konkurencija, koja je prosečna km po tim testovima? Starost vozila?
Opet tvrdim, JEFTINA kola su im većini, pa ne vozi svaki Amer BMW ili Merc?!?
Nikada nisam verovao tim testovima i izveštajima, brz obzira ko je na vrhu ili dnu. Vozim Njemca ali ne verujem njihovom marketingu, iako sam kupio VW. Ne ložim se ni na Kia garanciju od 5 godina, vozim ono što mi odgovara, u skladu sa mogućnostima i pazim na održavanje.
Samo jedno pitanje, koliko Koreanaca ste videli čitavih po ulicama posle 10tak ili više godina, ili Italijana...? A nemačkih i japanskih automobila? Toliko.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Sad sam pogledao i za najvise pobeda siris dezinformacije,Citroen 95 pobeda,FORD 82,lancia 73...A Subaru je tek 5 sa 47(maltene duplo manje nego Ford)...Nemoj samo vise o tome,tu se vidi koliki su japanci marginalci u ozbiljnom auto moto sportu,pusti velike da se igraju...

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Izgleda da nemamo isti internet,ti podaci nemaju blage veze sto si izneo...Evo na Wikipediji ces videti podatak da WRC titulu u konstruktorima recimo za 2006 i 2007 je upravo osvojio FORD,a da je aktuelni evropski sampion u reliju poljak Kaetanowic sa Fiestom,sta si ti gledao nemam pojma,cak i zadnju pobedu u F1 Ford ima u 2003,posle vise nisu ucestvovali...Ta prica o zadnjih 20 godina je znaci potpuna neistina da ne kazem laz...Tamo gde ucestvuju Ford i ostvari rezultate...Japanski Gt sampionat?A kad su oni recimo pobedili u DTM-u,koji je svetski poznat!?Ko jos veruje da su nemacki auti losiju od japanskih,daj molim te...

Molder

pre 7 godina

@uforgiven
Kad smo prosti,ne znam zasto si ovde onda sa komentarima...Verovatno su i evropljani jos prostiji,jer u svim klasama u prodaji vode ubedljivo nemacki automobili,pogledaj prvih pet po klasama...Fiesta je prva u svojoj,fokus prvi u svetu u svojoj i tako dalje...Firme ulaze u auto moto sport da bi pobedile kao najbolji konstruktori i od pamativeka je titula konstruktorska bila pojam,koja je izmedju ostalog i privlacila najbolje vozace jer su znali da samo sa tim autom mogu da naprave neko ime...U F1 I SVIM DRUGIM SE UVEK NA PODIJUMU SVIRA HIMNA I KONSTRUKTORA...One donose prestiz,i samo ti mislis da je vaznija vozacka titula...Elem,reci da je evropski sampionat druga liga je isto kao kad bi rekao da sad prvenstvo u Francuskoj drugorazredno takmicenje(a koliko samo svetskih prvaka tu ucestvuje),jer kao skoda i fiat nisu ozbiljne firme...Pa ta skoda je pravila automobile i to kakve kada tojota nije znala ni biciklu da napravi...Kosvort je dok je bio ford u f1 za njih sredjivao motore,i to su svakako bili fordovi...U vrhu je ford ako malo pratis videces da je stalno na podijumu Mads ostberg ili oto tanak,i ako to rade sa privatnim timovima koji spremaju fieste bez pomoci fabrike,a koliko znam dominira surovo vw,tojota nema vozilo u reliju ni za prevoz toalet papira za takmicare...Sa prostog balkana i Srbije koja je dala Teslu,Pupina,Milankovića i mnoge druge,pozdrav...

Bojan

pre 7 godina

Kvalitet automatskog menjača? Amerima je bitno da li mogu da koriste multi-medijalne sadržaje,nemaju oni pojma. Pa najbolje da je Kia bolja od premijum brendova iz Japana i Nemačke. Lexus,Infiniti i ostali su lošiji? Samo u SAD...

Goran

pre 7 godina

Kupio sam KIA Ceed pre nesto vise od godinu dana, polovnog, malo presao. Za godinu i po (skoro) sam ulozio preko 1500e u popravke. Ovlasceni servisi, kao i svaki, deru, a neljubaznost i neusluznost servisa u Zemunu (Ugrinovacki put) tek da ne pominjem. Auto je vrlo osetljiv i stvarno mi se svaki cas nesto kvari. Mozda mi je zapao los primerak, ali mislim da ovaj auto ima smisla voziti samo u garanciji, ali i tu treba proveriti jer garancija od 7 godina zapravo ne pokriva nista, odnosno n aautu ne postoji deo na koji je garancija toliko. Na primer, otkazao je radio u garantnom roku i rekli su da taj deo ne pokriva garancija. Takodje, kada je doslo do ozbiljnijeg kvara na motoru, iz servisa su pronasli da je prethodni vlasnik zakasnio par dana za neki servis neke godine i da nece da uvae garanciju.

Sto se potrosnje tice, od reklamiranih 4-5 litara nema nista. Zapravo, ima, kad se vozi na leru na nizbrdici. Prosecna potrosnja na otvorenom pri brzini od 100-110 je 7-8, od 110-110 9-10 litara, preko 140 zna da bude i po 14. Kombinovana gradska - otvoreni put mi je oko 8-9 litara.

Iskreno, da sam znao ovo sto sada znam, ne bih uzeo KIA u razmatranje ni pod tackom razno.

Jum

pre 7 godina

i onda izlete fanovi vw koji predstavlja prosecnog srbina, toyota fanovi koji kazu da se najvise prodaju i da su najkvalitetniji i mazda fanovi koji imaju kompleks koji je izasao iz kompleksa (pljuvaci nemacku trojku)...

NIKOLA

pre 7 godina

Neupućenom može delovati čudno što su na dnu liste zajedno ostali mazda, volvo i fiat. Imao sam mazdu i volvo, sada fiat i odgovorno tvrdim da je fiat bolji. To koliko sam para plaćao opravke i delove za mazdu i volvo (i šta sve na tim kolima je znalo da se pokvari), to je van zdravoga razuma. Fiat je za njih premija.

zvezdan

pre 7 godina

Zato je Kia tako skupa. Ne mislim da se izdvaja po kvalitetu, vec da su puno morali da plate za ovu, a i druge titule, a to na kraju pada na teret kupca. Pored toga, od premijum branda ocekujem mnooogo vise, i u ocenjivanju istog sam znatno stroziji. Pozz

Molder

pre 7 godina

@Olympus
Nikada se nisam prozvao "ekpertom",samo volim automobile,a pratim tu oblast pa recimo da kod kuce imam slovenacke auto magazine od 1980 godine,to je dosta...malo sam i "novinarisao" u nekom auto casopisu,mada je sve to nebitno...ne pricam na osnovu tudjih misljenja,testova i emisija,vec na osnovu sopstvenog iskustva i iskustva bliskih prijatelja...generalizacija koju upotrebljavas je pogresna,nije sve iz evrope najbolje ,nije sve iz azije najgore...Agresivan marketnig bez osnova je ono sto ne volim a to upravo rade azijski proizvodjaci...razocaran sam bio japancima i koreancima koje sam probao,ali takodje nisam odusevljen ni francuzima...elem,ford,opel i volvo su za mene najbolji odnos ulozeno dobijeno...tojota recimo nikako...

MSquared

pre 7 godina

Sve se javljaju znalci ali iz Srbije. Cisto da vas uputim u americi postoji nesto sto se zove Vehicle Cosumer Report. To je raport koji godisnje izlazi o svakom modelu svake marke i sadrzi jasnu sliku o tome koliko se vozilo kvari i sta se kvari ili crkava nakon koliko godina. Vozila su na osnovu ovoga stavljena u kategorije po kojima se meri kvalitet. Da ne kazem da se vehicle residual value tj. Vrednost zovila posle svake godine upotrebe izracunava i na osnovu ovog dokumenta. Kia gospodo ima savrsen rejting za skoro sve modele dok su evropski brendovi tipa BMW jedva above average. To sto mozete da smuvate starletu tu u Srbiji zato sto imate Audi ne znaci da vozite kvalitetno vozilo...

Molder

pre 7 godina

Ovo je vise smaranje neverovatno,toliko agresivno marketinsko nametanje nekih proizvoda je nezabelezeno...I koliko "prehladjen" treba covek da bude pa da postupa na osnovu "istrazivanja" raznih agencija...Pa pre izbora su demokrate imale agencije koje su im pricale da imaju 15% pa jedva predjose cenzus...Elem,kola se probaju,voze,testiraju,ili fabrika ucestvuje recimo na raznim takmicenjima pa stekne ime,to su sve stvari na osnovu kojih covek kupuje auto...Ali izgleda ima likova koji slusaju "eksperte" iz agencija,glupost je beskonacna...

Beogradjanin

pre 7 godina

Potpuno se slažem sa ovim prethodnim komentarom. Ljudi kupe jednu KIU (li bilošta drugo) i zalomi im se loš primerak (ipak je to serijska proozvodnja ), a uvoznik im ne prizna garanciju i odmah pljuju kako je to navodno nekvalitet, a uvoznik prevarant. Ne može tako. Kupite 5-6 KIA i kada Vam to bude iskustvio sa svih 5-6 komada, tada možda prigovarajte. Do tada - ćutite !
p.s KIA je najbolja.

Aleksandar

pre 7 godina

Meni se sve cini da ovde lokalni uvoznici imaju svoje botove koji pljuju po konkurenciji. Sto vece pljuvanje to je bolji auto. Na tekst o Fijesti koja je fenomenalan mali auto javlja se covek koji je kao dao 16000 za istu i razocaran je. Ko jos daje 16000 za auto u tom segmentu u Srbiji. Sada opet neko pljuje Ceed. KIA je stvarno jako napredovala. Licno mi je ceed bio najuzi izbor ali sam ipak kupio nesto drugo mada vise zbog motora. Cak su i u evropi proglaseni u top 2 brenda po zadovoljstu kupaca. Naravno da ocvekivanja kupca koji kupe KIA nije isto kao ocekivanja onog ko kupi Audi pa su i ocene vise ali je svejedno to veliki uspeh.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Uglavnom misljenje iznosim na osnovu sopstvenog iskustva,a od bliskih prijatelja takodje uzimam iskustvo(a ne njihovo subjektivno misljenje,razlika je velika)...Mogu da saznam o autu koga malo vozim dosta,najvise o njegovim voznim osobinama i ponasanju u voznji koji su meni najbitniji(otuda kad sam vozio Auris sam osetio koliko je to auto za domacice a ne za vozace)...To sto u istrazivanju ispituju vlasnike i njihovo zadovoljstvo autom je SUBJEKTIVNA glupost,jer cu ti odmah naci na desetine vlasnika zadovoljnih svojom ladom ili zastavom i oni nikad ne bi kupili nesto drugo...Drugim recima,ko zna da vozi auto,zna sta je dobar auto,ko ceni statistiku nek se vozi statisticki...Kola ne kupujem zbog preprodaje,nego da ih koristim,ono sto su moji Fordovi izdrzali tesko bi nazovi vozilo sa istoka moglo da podnese,uostalom objasnio sam bio u komentaru koji redakcija nece da objavi kao i mnoge druge,za razliku od azijskih botova...

Respect

pre 7 godina

za gorana druze tebi je izgleda bas zapalo djubre od ceed-a.ja evo imam proo ceed star 8 godina 1.4 benzin,iz ns-a sam redovno odrzavam kiu u ovlascenom
servisu.sem sijalica nista nisam menjo evo veec 8 godina.potrosnja u gradu 7.7, na otvorenom 5 zavisi ako ga peglam oko 150 I 170 onda je oko 7 litara.neznm sta vise da kazem.svima bih preporucio kiu za najmanje novca najvise kvaliteta.

ivan

pre 7 godina

Dajte vi anketu sa našeg tržišta. Da uporedimo koji su uslovi garancije u SAD a koji u Srbiji? Kakva je servisna mreža? U Beogradu postoji samo jedan ovlašćeni servis za Kiu a prodali su gomilu vozila. SAD su važno tržiše za svakog proizvođača automobila i svi oni strogo vode računa šta rade. Pa i Kia je skoro, ako se dobro sećam, platila ceh za lažiranje podataka o potrošnji goriva. Ovde nema nikoga da te stvari ozbiljno analizira. Ništa mi ne znači anketa iz Amerike.

Molder

pre 7 godina

@haha
Plusevi i minusi nisu merilo.
Ono sto isticem u komentarima su cinjenice(poput titula u auto moto sportu,ili podaci o performansama)koji si svima dostupni i proverljivi na internetu.
Lovacko ribolovacke price poput te tvoje ne pricam jer ih je nemoguce proveriti.
Ako vecina ljudi misli da su Kia i Hjundaji bolji od nemacke auto industrije,neka misli,ja necu,znam da vozim...i verovatno su uspeli u zivoti oni koji sednu u novu Kiu umesto u novi Mercedes,nek im je sa srecom...

Leptejebo

pre 7 godina

Amerika, Amerika, zemlja velika... Da vidimo kako održavaju vozila, kako ih tretiraju (bolje od Evropljana? Sumnjam). Što se više para ima manje se pazi, ogromno tržište i velika konkurencija, koja je prosečna km po tim testovima? Starost vozila?
Opet tvrdim, JEFTINA kola su im većini, pa ne vozi svaki Amer BMW ili Merc?!?
Nikada nisam verovao tim testovima i izveštajima, brz obzira ko je na vrhu ili dnu. Vozim Njemca ali ne verujem njihovom marketingu, iako sam kupio VW. Ne ložim se ni na Kia garanciju od 5 godina, vozim ono što mi odgovara, u skladu sa mogućnostima i pazim na održavanje.
Samo jedno pitanje, koliko Koreanaca ste videli čitavih po ulicama posle 10tak ili više godina, ili Italijana...? A nemačkih i japanskih automobila? Toliko.

Vlada

pre 7 godina

@Goran

Zato se i ne sudi na osnovu jednog uzorka. Kad kupuje covek polovan auto kupuje macku u dzaku, mozda ga sluzi 20 godina bez vecih problema mozda ima probleme kao ti. Ja imam KIA Sorento 2015, kvar na motoru naprsao blok. Odvezo sam u servis(Austrija gde zivim) bez pitanja su zamenili motor samo su me pozvali da obaveste da je bila neka mikro pukotina tokom izrade motora koja se prosirila vremenom. Dobio sam Sportage da se sluzim, za nedelju dana je bila gotova popravka. Tako da Srbija je Srbija sto se tice servisa. Sto se tice kvarova verovatno je tvoj predhodnik brinuo veoma o autu. Moj komsija ovde matorac od nekih 70god ima Ceed od kako sam se ja uselio ovde nekih 6-7 god, imao je jednom problem da mu klima crpi previse struje i ne moze da upali dal je neki relej, kompjuter ili sta bilo u pitanju znam da su za dan to sredili i da mu nisu naplatili.

Aleksandar

pre 7 godina

I ja mislim da je KIA garancija dobra stvar i da KIU treba držati samo dok traje garancija - na radio. Posle vam ni bog neće pomoći. A možda neće pomoći bog ni pre toga - moj kolega sa posla je imao JAKO SKUP garancijski problem u drugoj godini posedovanja kola, ali mu nakon analize svoje baze u servisu rekoše da je malo zakasnio na prvi godišnji servis i da mu garancija više ne važi. Tako da je jedno ono što piše u PR garancijskim saopštenjima, a drugo (duplo golo) što ćete od te garancije možda imati.

Sky

pre 7 godina

@(Goran, 28. jun 2016 12:08)
Gorane, kao prvo, trebalo bi da znas da nije dobro voziti auto nizbrdo u leru, vec u brzini.
Kao drugo, mnogo su ljubazniji i profesionalniji u zvanicnom servisu na Zvezdari, sve treba raditi tamo. Za svaku marku je skup zvanicni servis i delovi i to je jasno.
I kao trece, zapitao bih se zasto neko prodaje auto koji je tako malo presao, ne bih nikome preporucio kupovinu takvih polovnjaka. Najbolji auto je nov auto. Nije opravdanje da nemas novca jer otkud ti onda za sve te popravke na koje moras biti spreman?
Meni je za pro ceed star vise od 5 godina ulaganje 0 dinara, izuzev redovnih servisa.

Olympus

pre 7 godina

@(Molder, 28. jun 2016 16:30)
Srecom imamo tebe experta da nam kazes da je ford najbolji. Testirao si sve moguce aute i sve iz azije je smece, a sve iz evrope odlicno, a ford ubedljivo najbolji. Samo da te obavestim da su sve autoemisije sponzorisane od proizvodjaca. Prednjaci vw grupa sa ulaganjem u marketing. Takodje i pojedinci na yt koji se deklarisu da su nezavisni, nisu, vec su sponzorisani. Dalje kad testiras auto, moras barem nedelju dana da provedes u njemu da bi stekao pravi utisak kakav je, uostalom sto duze to bolje. A kroz godine upotrebe mozes da das neki pravi sud o tom autu i da ga poredis sa drugim autima koje si vozio godinama.

200 na sat

pre 7 godina

Nemojte molim vas objavljivati ove vesti u nebeskoj Srbiji. Lokalne znalce ne mogu obmanuti ankete za koje oni znaju da su nameštene. Prozreli su i garanciju od sedam godina kao i sve ostale marketinške trikove Dalekog istoka. Otkriveno je i da je KIA skupa zato što plaća ovakva istraživanja kvaliteta. Sve je jasno naš čovek se bre razume, kakvi JD Power, KIA bakrači.

Leptejebo

pre 7 godina

Nisu Ameri nikakav reper za kvalitet automobila, kupe nešto jeftino, voze tri godine i menjaju, to su generalno automobili za 200000km i na otpad.

Molder

pre 7 godina

@haha
Nisam rekao da su svi auti sa istoka smece,nego da nisu bolji od vecine evropskih,narocito nemackih,velika razlika...Cinjenice su o performansama,broju motora i ponudi modela,pobeda u automoto sportu i sl...a ne o tome koliko se vlasnicima "svidja"ono sto su kupili...
@unforgiven
Cesto se pljuje po amerima kako su glupi ali eto sad je kao to najbitnije trziste,za mene je evropsko najzahtevnije i tu se vidi ko je ko,a zna se da su nemci broj 1 i u kolicini,prestizu,trajanju,najmanjem gubitku vrednosti i do sutra mogu...Ocigledno ne pratis moto sport,pogledaj koliko pobeda ima Ford u WRC-u sa Fokusom i Fiestom u zadnjih 15 godina,iznenadices se(japanaca ni u tragovima)pa recimo ERC gde Fiesta je glavna....

Dule

pre 7 godina

Gospodine MSquared sve ste tačno rekli o korejskoj firmi i o pouzdanosti zapadno evropskih automobila. Jedino vam je zadnja rečenica totalno pogrešna jer ja i americi muvam sterlete sa Audijem a ranije sam to radio sa BMW-om. Starlete su ako niste primetili svugde iste.

"Sve se javljaju znalci ali iz Srbije. Cisto da vas uputim u americi postoji nesto sto se zove Vehicle Cosumer Report. To je raport koji godisnje izlazi o svakom modelu svake marke i sadrzi jasnu sliku o tome koliko se vozilo kvari i sta se kvari ili crkava nakon koliko godina. Vozila su na osnovu ovoga stavljena u kategorije po kojima se meri kvalitet. Da ne kazem da se vehicle residual value tj. Vrednost zovila posle svake godine upotrebe izracunava i na osnovu ovog dokumenta. Kia gospodo ima savrsen rejting za skoro sve modele dok su evropski brendovi tipa BMW jedva above average. To sto mozete da smuvate starletu tu u Srbiji zato sto imate Audi ne znaci da vozite kvalitetno vozilo...
(MSquared, 28. jun 2016 13:24) "

henk.mudi

pre 7 godina

@Molder
pa kako sad to smara? :))) Kakva napacena dusa, da su ih napljuvali sigurno bi prvi nalepio komentar tipa "eto, jesam li rekao.." Jedina stvar na ovom portalu koja smara su tvoji glupi komentari gde bespotrebno neke brendove vozdizes a druge jos bespotrebnije blatis. Da sam admin uklonio bih tvoje komentare jer si postao Jumko auto rubrike.

dasa

pre 7 godina

Vozim Kia C'eed CRDi SW od 2007 - kupio sam nov auto. Do sada presao 175000km bez ozbiljnijeg kvara, uz redovno odrzavanje u ovlascenom servisu. Prosecna potrosnja po kompjuteru 6.1 litara. Merio sam potrosnju na auto putu (vozio do 130km/sat) - 5.5 litara. Prezadovoljan. Jedina mana je sto ne drzi cenu, i ne mogu dobro da prodam, ali na kraju krajeva zasto bih menjao.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Izgleda da nemamo isti internet,ti podaci nemaju blage veze sto si izneo...Evo na Wikipediji ces videti podatak da WRC titulu u konstruktorima recimo za 2006 i 2007 je upravo osvojio FORD,a da je aktuelni evropski sampion u reliju poljak Kaetanowic sa Fiestom,sta si ti gledao nemam pojma,cak i zadnju pobedu u F1 Ford ima u 2003,posle vise nisu ucestvovali...Ta prica o zadnjih 20 godina je znaci potpuna neistina da ne kazem laz...Tamo gde ucestvuju Ford i ostvari rezultate...Japanski Gt sampionat?A kad su oni recimo pobedili u DTM-u,koji je svetski poznat!?Ko jos veruje da su nemacki auti losiju od japanskih,daj molim te...

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Sad sam pogledao i za najvise pobeda siris dezinformacije,Citroen 95 pobeda,FORD 82,lancia 73...A Subaru je tek 5 sa 47(maltene duplo manje nego Ford)...Nemoj samo vise o tome,tu se vidi koliki su japanci marginalci u ozbiljnom auto moto sportu,pusti velike da se igraju...

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Ti si izgleda jedan od onih cija je logika "sto bi ucio na tudjem iskustvu kad mogu na svom." Kazes da te ne interesuju tudja misljenja, ali da rado saslusas misljenja bliskih prijatelja (a da sta su to nego tudja misljenja?).
Tvoj komentar da "kola se probaju,voze,testiraju" i na taj nacin obavlja kupovina ... Sta mozes da znas o kvalitetu auta na duze period nakon sto ga probas, provozas i testiras?
A drugo, liste koje JD Powers objavljuje nije na osnovu "eksperta iz agencija" vec JD Powers ispituje SADASNJE VLASNIKE kakvo misljenje imaju o SVOJIM LICNIM autima. I ako su LICNI VLASNICI dali odlicne ocene svojim autima, zasto nebi poverovao? Zato sto je komsija Pera imao taj auto pre 15 godina i nije mu se dopao?
I ono poslednje, tvoja logika da Ford spada medju najbolje dobijeno za ulozeno mi govori da ti ustvari imas jako malo iskustva sa autima sa izuzetkom citanja novina. Ovo ti govori neko ko je imao 7 Fordova u zadnjih 16 godina. Oni su jeftini za kupovinu (preprodajna vrednost im je nula) i jeftini za odrzavanje, ali po kvalitetu su izuzetno losi. Zato sam prosle godine kupio Toyotu i prezadovoljan sam - malo skuplja za kupovinu i odrzavanje (sve ce se to, a i vise, vratiti u preprodajnoj vrednosti), ali zato do sada nisam imao ni najmanji kvar.

Haha

pre 7 godina

Molder, koje cinjenice kad za svaki auto sa istoka kazes da je smece, a probao si na kratko mozda jedan dva auta samo iz azije? Kakve su to cinjenice? Citas casopise, gledas emisije, i onda nas ubedjujes u to sto si tamo video. Vozi svog forda i uzivaj u njemu, drago mi je da si zadovoljan, ali prestani da blatis sve sto nije iz evrope. A ta trolovanja kia hyundai bolji od nemaca iskuliraj, jer i tvoji komentari su na nivou tih istih trolovanja, tj veoma su iritantni, kao svojevremeno Marko-VW sto je ostavljao. Komentator 'replay' ti nije ni do malog prsta.

Radovan

pre 7 godina

Mi Evropljani, pa samo mi Evropljani.
Od kada su Evropljani nekakav reper u auto-industriji, kada se DACIA najviše prodaje u Nemačkoj i Francuskoj. Em jeftin, em nekvalitetan auto.
Manite se tog umišljenog evropskog rasizma.
Čitajte šta se dešava u svetu, logički to obradite pa nešto naučite.
Propisi o bezbednosti i emisiji štetnih gasova dolaze iz USA, a ne iz Evrope. Na primer, FORD za Evropu je sirotinjska varijanta, a za Ameriku i Aziju je extra luksuzan auto.

Molder

pre 7 godina

@unforgiven
Prijatelju kada govorimo o firmama racunaju se titule koje je firma ostvarila,a ne vozaci,kakave veze imaju vozaci to je individualna stvar,dzaba nekad i dobar vozac ako ima kantu,ne moze nista da uradi...ERC nije druga liga nego evropski sampionat,vrlo zahtevno takmicenje u kojem ucestvuju fabricki timovi...I opet govorimo o tituli u oblasti konstruktora(tj.motora) to je merilo...Kosvort,posto vidim da si neobavesten je sportsko odeljenje Forda,kao recimo AMG kod mercedesa,i to su sve Fordovi motori,nisu kineski...Ford gde god je ucestvovao je i pobedjivao,osvojio titulu konstruktora u sampionatu,trenutno ucestvuje samo u wrc(gde i dalje je u vrhu made ne kao fabricki tim,nego preko privatnog msporta) i eto u gt sampionatu se vratio i odmah pobedio...nema fabrike koja ucestvuje u svim vidovima auto moto sporta nego akcenat baci na dva tri,pa posle nekog vremena izadje i ukljuci se na neke druge,otuda i ti periodicni nastavci...Ford je recimo dok je bio u f1 ostvario 178 pobeda a tojota i ako se vozala 20 godina po stazi nije ostvarila nikada pobedu...Ceo svet osim vas Balkana,izvini ako si ti neka elita sa nekog drugog prostora a mi prosti balkanci,ali i u japanu znaju sta je mercedes,bmw i audi i koliko je na ceni...A to sto se nesto prodaje najvise to je tek smesan argumenat,pa i buba je bila najprodavaniji auto decenijama pa je ipak krsina i ako je nemac...Malo realnosti nije na odmet...

Haha

pre 7 godina

Molder, svakim komentarom se sve vise ukopavas i pokusavas svoje subjektivno da predstavis kao jedino objektivno. Molim te ne lupetaj vise. Moj otac je imao nissan cherry 87 godiste koji je presao preko 2 miliona km! Da dobro si procitao. Auto je vozilo preko 20 ljudi, 90tih se islo i po 4 puta nedeljno u sofiju, solun, pa i istambul, cg je pregazio uzduz i popreko, gazio sneg, blato, vodu itd. Tako da te molim da ne lupas o tome sta vozila sa istoka mogu ili ne mogu da izdrze. Ja licno nissan ne bih uzeo i nikad mi se vizuelno nije svidjao, ali tom autu skidam kapu. Drugo, komentari su ti nevidjeno iritantni, a plusevi i minusi ako hoces nabacicu ti 100komada za dz. ako ti je to neko merilo.

hiavata

pre 7 godina

Ovo ti govori neko ko je imao 7 Fordova u zadnjih 16 godina. Oni su jeftini za kupovinu (preprodajna vrednost im je nula) i jeftini za odrzavanje, ali po kvalitetu su izuzetno losi. Zato sam prosle godine kupio Toyotu i prezadovoljan sam - malo skuplja za kupovinu i odrzavanje (sve ce se to, a i vise, vratiti u preprodajnoj vrednosti), ali zato do sada nisam imao ni najmanji kvar.
(The Unforgiven, 29. jun 2016 23:09)

Te statistike zasnovane na zadovoljstvu vlasnika stvarno ne znace mnogo, jer svaki cigo svoga konja hvali, pa taki imamo vlasnike raznoraznih marki 10 godina starih koji ovde tvrde da im auto trosi 3.5l/100km. Pritom ljudi i ne znaju bas najbolje dok ne probaju bolje. Ja mislim da statistika osiguravajucih kuca o kvarovima najbolje pokazuje pouzdanost. Ja sam pre imao toyotu a sad forda, i moje iskustvo je da je toyota imala dva kvara u garanciji (starter motora i podizac stakla) a fordu je naprslo kuciste filtera za gorivo iz nepoznatog razloga. Tako se potrefilo. Kad doguram do 150.000km za jedno 5 godina sa fordom, kao sto sam sa toyotom, znacu vise. Ovako odokativno toyota je bila kvalitetnije odradjena ali je ford znatno kompletniji auto jer je upravljiviji, ima bolju motorizaciju i bolje je opremljen.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Jeli tebi jasno da niko ne govori da je Kia BOLJA od Mercedesa vec da su vlasnici Kije PRIJAVILI MANJE PROBLEMA NA SVOJIM AUTIMA nego vlasnici Mercedesa?
Sto uopste nije tesko poverovati. Jer svako ko zivi u Americi ili barem prati auto industriju u Americi zna koliko se kvare Nemacki auti na Americkom trzistu i da gotovo niko nece da kupi Nemacki auto u Americi ako nije pod garancijom. Vecina "prodatih" BMW-a, Mercedesa i Audija u Americi su lease na 3 godine (taman koliko traje fabricka garancija), sto znaci da ih ljudi vracaju cim garancija istekne. Zato u oglasima mozes da vidis gomilu 3 godine starih Nemackih premijum auta za 35-40% svoje originalne vrednosti, dok recimo za Lexusa ocekuj platiti 60-70%.
I malo googlaj kakvi su auti Kia K900 i Cadenza pre nego sto krenes da ismejavas nekoga o zivotnim uspesima zato sto vozi Kiju. Garantujem ti da Ford koji ti koliko hvalis nema slicne aute.
Oh da, jos nesto - to tvoje "uspesi u auto sportu i podatci o performancama" nemaju apsolutno nikakve veze sa kvalitetom serijskih auta na duzi period. Taj Ford koji ti toliko hvalis - sta su osvojili u auto sportu u zadnjih 10-15 godina? Sa izuzetkom pobede u svojoj klasi (i ukupnim cini mi se 19. mestom) na ovogodisnjem LeMansu - apsolutno nista.

@hiavata,
Mozda svaki cigo svoga konja hvali, ali kao sto se vidi iz ove statistike neki cigani mnogo vise hvale svog konja od drugih.

Molder

pre 7 godina

@uforgiven
Kad smo prosti,ne znam zasto si ovde onda sa komentarima...Verovatno su i evropljani jos prostiji,jer u svim klasama u prodaji vode ubedljivo nemacki automobili,pogledaj prvih pet po klasama...Fiesta je prva u svojoj,fokus prvi u svetu u svojoj i tako dalje...Firme ulaze u auto moto sport da bi pobedile kao najbolji konstruktori i od pamativeka je titula konstruktorska bila pojam,koja je izmedju ostalog i privlacila najbolje vozace jer su znali da samo sa tim autom mogu da naprave neko ime...U F1 I SVIM DRUGIM SE UVEK NA PODIJUMU SVIRA HIMNA I KONSTRUKTORA...One donose prestiz,i samo ti mislis da je vaznija vozacka titula...Elem,reci da je evropski sampionat druga liga je isto kao kad bi rekao da sad prvenstvo u Francuskoj drugorazredno takmicenje(a koliko samo svetskih prvaka tu ucestvuje),jer kao skoda i fiat nisu ozbiljne firme...Pa ta skoda je pravila automobile i to kakve kada tojota nije znala ni biciklu da napravi...Kosvort je dok je bio ford u f1 za njih sredjivao motore,i to su svakako bili fordovi...U vrhu je ford ako malo pratis videces da je stalno na podijumu Mads ostberg ili oto tanak,i ako to rade sa privatnim timovima koji spremaju fieste bez pomoci fabrike,a koliko znam dominira surovo vw,tojota nema vozilo u reliju ni za prevoz toalet papira za takmicare...Sa prostog balkana i Srbije koja je dala Teslu,Pupina,Milankovića i mnoge druge,pozdrav...

The Unforgiven

pre 7 godina

@Bojan,
Niko nije rekao da je Kia bolja od premijum brendova iz Nemacke i Japana vec su vlasnici Kije prijavili manji broj problema od vlasnika drugih automobila. Doduse zaista nije tesko prijaviti manje problema od vecine Nemackih auta jer su smece.

Cica glisa

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1148649#k20733720

Zavisi sve od mnogo faktora. Ja sam vlasnik kia vozila vec nekoliko godina. Svasta sam doziveo, svasta, nekada bio i prijatno iznenadjen od strane osoblja ali onog u glanvom servisu u Zemunu ali tek posto sam doziveo niz neprijatnosti i par prevara od strane onog servisa kraj Severnog bulevara.
Inace auto mi je bio 6 dana na servisu, u garanciji, ne mojom krivicom, nisam dobio zamenu! Takodje mi neke kvarove nisu priznali. Sitnice ali ipak, nisu priznali! Kum recimo sa svojim ceed-om nije imao nikakva losa iskustva, samo jednu intrvenciju u garantnom roku, dok ja koji vise cuvam auto i pored toga posedujem jos jedan gomilu problema.

Korisnik

pre 7 godina

Kiu vozim 9 godinu (žena vozač).Tri godine garancije tada. Jedine probleme s ovim kolima imala sam sa zvaničnim servisom u Sr Kamenici .Iz Novog Sada sam .Smatram da su mi se kola isplatila (niska potrošnja ,pouzdana.)

Mikiveliki

pre 7 godina

Читајући коментаре наших људи више сам него сигуран да када би их Немци прогласили за најбоље, и тада би сте сумњали у ретзултат. За нашег човека читава ствар око аутомобила је постављена једном за увек. На њој нема Јужнокореанаца и То ће тако остати ко зна колико дуго, вероватно деценије и деценије. На срећу Јужнокореанаца, они су у самом светском врху, њихов раст је незабележен у аутомобилској индустрији, а све То наравно због квалитета, изгледа и свега осталог. Да закључим, ни Киа ни Хјундаи нису брендови који се доказују, они су у самом врху, и "куцају на врата ", и најпрестижнијих луксузних брендова. Неће проћи пуно времена, уколико наставе овим темпом, а већ ће бити у самом врху највећих и најбољих брендова у свету.

Trevor

pre 7 godina

Kiu Optimia LX vozim vec 6 godina (Kanada, Kalgari), sad sam na 180000km, presao skoro 100K za tih 6 godina, osim sto sam zamenio master (napukao, ali se mogao voziti), nisam imao nikakvih intervencija. Mogu slobodno da kazem prilicno pouzdan auto, vozim klince sa njim bukvalno svaki dan, a na posao 40km u jedmon pravcu. Sto se tice cene, i dalje je nesto jeftiniji od konkurencije. Npr Kia Sorento u odnosu na Toyota Highlander je 2-3K jeftinija u istom segmentu. Sto se tice garancija, sve se ovde obavlja po principu kupac je uvek u pravu, nema nikavih preganjanja i nastavljanja. Cak u prvih 5 godina svi daju svoj road assistance ako se nesto desi, sve je gospodski i uvek dobijes rental ako je nesto ozbiljnije.

The Unforgiven

pre 7 godina

A garancija u Americi je 10! godina, od branika do branika.
(Amerika i Evropa su dva auto sveta, 28. jun 2016 19:27)
---------

Ta garancija od 10 godina ili 100,000 milja vazi samo za motor i menjac. Bumper to bumper garancija je od 3 godine ili 36,000 milja, sto je standardno u auto industriji u Americi.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Amerika je najveca sila sveta, tako da po njoj mogu pljuvati da su glupi samo oni "pametni" iz drzava treceg sveta. Amerika je uvek bila najbitnije i najzahtevnije trziste. Primera radi, u Americi neces naci Golfa sa smesnim 1.2 motorom i 82 ks vec je standardan motor 1.8 turbo sa 178 ks. Isto tako u Americi nema kanta iz istocne Evrope tipa Lada, Dacia i slicni. Ma koliko je Evropsko trziste "zahtevno" najbolje potvrdjuje podatak da se i nas Yugo prodavao u Evropi do pre par godina. Evropske firme koje imaju dobru reputaciju u Evropi tipa Opel, Renault, Peugeot i slicni su odavno pukli u Americi, VW je samo senka Evropske firme, a Fiat se probio tek sad zahvaljujuci Chrysleru. Bas gledam listu sampiona u WRC u zadnjih 20 godina. Na njoj vidim i Toyotu i Mitsubishi i Subaru, ali da bi nasao Ford kao sampiona morao sam da se vratim u 1981 godinu. Isto tako na listi sampiona u ERC vidim da Ford ima 1 titulu u zadnjih 20 godina dok Toyota ima 4, Subaru 2 i Mitsubishi 1. I to je jos Evropski sampionat, gde Japanske firme i ne trebaju da dominiraju. Treba li ja da pitam kako Ford prolazi u Japanskim sampionatima (tipa Super GT serija)? Sta je to bitno Ford osvojio u auto sportu u zadnjih hajmo reci 20 godina?

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Pa dobro, kazi ti meni sta je od onoga sta sam ja izneo netacno?
Kao sto sam rekao, Ford nema titulu vozaca u WRC jos od 1981. Istina, imaju 2 titule konstruktora 2006 i 2007, ali to je samo utesna nagrada. Jesi li znao mozda da Subaru Impreza ima najvise WRC pobeda od svih automobila?
Kao sto sam rekao, Ford ima 1 ERC titulu u zadnjih 20 godina - upravo tu iz 2015 sezone. Prethodnu titulu su osvojili jos 1994.
Pobedu koju je Ford ostvario u 2003 F1 sezoni je ostvario Jordan sa Cosworth motorom. Nista tu nema "Fordovo".
Od kada je to DTM "svetski poznat", a Japanski GT sampionat neka sporedna serija? Ja vidim Nemce kako ucestvuju u Japanskom sampionatu dok strane firme uopste ne ucestvuju u DTM sampionatu (pricam o trenutnoj situaciji).
Nastavi sa listom, molim te, kazi mi u zadnjih 20 godina gde je to Ford "ostvario rezultate gde je i ucestvovao"? U 2. ligi relija (ERC) gde mu je konkurencija Skoda Fabia i Fiat Punto?
Ko jos veruje da su Nemacki auti losiji od Japanskih? Pa ceo svet osim vas sa Balkana, postoji razlog zasto je Toyota najprodavanija firma na svetu.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Titula konstruktora je odavno postala nebitna, to je "nagrada" za one koji ne mogu da osvoje titulu sa vozacem pa se tese kako su osvojili titulu konstruktora. Garantujem ti da bi Ford menjao obe titule konstruktora iz 2006 i 2007 za jednu titulu vozaca. Naravno da je ERC druga liga. U periodu od 2012-2014 titule je osvajala Skoda Fabia, a pre toga od 2009-2011 Fiat Punto. To ti govori kakva je "konkurencija" kada Punto i Fabia osvajaju titule. Cosworth nikada nije bio sportsko odeljenje Forda i uopste nije isto kao Mercedes i AMG. Mercedes je osnovao AMG i AMG modifikuje samo Mercedesa. Dok je Cosworth bio samostalna kompanija i radio je mehaniku za veliki broj firmi (u prevodu: ko god plati), ne samo Ford. Evo istorijska lekcija za tebe: Cosworth je osnovan 1958, a Ford je postao njegov vlasnik tek 1998 godine (Ford je u medjuvremenu prodao Cosworth 2004 godine). Kroz istoriju Cosworth je imao saradnju sa Fordom, ali i sa mnogim drugim firmama. Poslednju pobedu u WRC Ford je ostvario jos u 2012 sezoni tako da ne znam kako je "jos uvek u vrhu" kako ti kazes. I rekao sam da Subaru IMPREZA ima najvise pobeda od svih WRC automobila, a ne da sam Subaru ima najvise pobeda. Impreza je pobedila 46 relija, isto koliko i Lancia Delta, a Focus ima 44 pobede, Celica 37, C4 36 ... Jesam, ja sam sa drugih prostora i jedino prosti Balkanci se jos uvek drze onoga "devojka moze biti sa sela, ali auto mora biti iz Nemacke". Ostatak sveta odavno za da je Toyota sinonim za kvalitet.

Milica

pre 7 godina

Vozim Kiu Ceed od 2010 godine. Jos uvek nikakvih kvarova nije bilo. Auto redovno servisiram u ovlascenom servisu i do sad je samo promenjena neka gumica na tocku (ne razumem se mnogo u automobile pa ne znam da kazem tacno sta je u pitanju) i to je uslo u garanciju. Tako da ta prica da garancija nista ne pokriva nije bas tacna. Redovno servisiranje je naravno skuplje ali ne razmisljam o tome da li cu i sta platiti ukoliko nesto naopako krene (osim potrosnih delova, naravno).
Zato ozbiljno razmisljam o kupovini tj.zameni novo za staro nakon isteka garancije za godinu dana.
Jedina zamerka je to sto su mi prosle godine za auto nudili 30% njegove vrednosti (a prelazio je oko 15000 km godisnje) za zamenu za novi. Ali to je druga prica.

Amerika i Evropa su dva auto sveta

pre 7 godina

Ovde se radi o odnosu uloženo dobijeno.Pa da za 20.000 evra dobijem kola od 5 metara sa skoro 200 ks, staklenim krovom i uređajem za automatsko parkiranje, i ja bih rekao da je najbolji na svetu.A garancija u Americi je 10! godina, od branika do branika.

Kia vlasnik

pre 7 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1148649#k20736872

Kakva neistina!!! Taj servis je mozda ljubazan ali je vlansik prevarant! I za to postoji gomila konkretnih dokaza, gomile vlanika kia vozila!

Navescu svoje iskustvo: prvo dobih 10% popusta za servis u pismu putem poste. Naravno da sam otisao tamo jer se gazela rekonstruisala pa je bilo prirodno posto je ovlascen servis a kao da nije. Na papiru je takodje pisalo da ako se odlucim da servisiram auto kod njih da cu i ubuduce imati 10% popusta, to naravno nisam dobio. Prvo ostavljanje auta na redovan servis i nestao mi je prsluk iz gepeka a auto je imao 133km vise na satu! Ostavio ga ujutru i pokupio na kraju radnog vremena! Drugi servis dodjem i odlucim da cekam, kad imam sta da vidim, sipaju ulje iz masne kofetine, otprilike pomesano korisceno sa novim!!! Zamenise mi tada i sijalicu oborenog svetla koju su naplatili 1100 dinata! A sijalica u maloprodaji 125 dinara tada kostala, ta raspala kineska! A musterija kojoj su menjali branik i far a stavili popravljen branik i rekonstruisan far a naplatili kao novo?! Pa kada su jednoj musteriji hteli da naplate nov auspuh jer je nesto kliktalo, 73k dinara, ubacili neki kliker u zadnji lonac?! A ono iskustvo sa 23 dana cekanja na auto koji je ostavljen radi farbanja branika? Auto odvezen kod neko levog farbara... TO su samo neka od iskustava kia vlasnika sa tim nazovimo ovlascenim servisom, neka od njih su moja!!!

hiavata

pre 7 godina

Nisu Ameri nikakav reper za kvalitet automobila, kupe nešto jeftino, voze tri godine i menjaju, to su generalno automobili za 200000km i na otpad.
(Leptejebo, 30. jun 2016 00:16)

Prosecna starost automobila u USA je 11.3 godina. I sad ce neko vas komentar da prenosi dalje kao narodno predanje i kao cinjenicu. A otkud vama informacija da ameri menjaju auta na 3 godine?

sladjan

pre 7 godina

@aleksandar

Kad ste me vec spomenuli da Vam i odgovorim. Ako zelite da Vam ostavim adresu pa da provozate Grandovu kantu od Fieste nije problem. Ili da se nadjemo negde u Novom Sadu, gde inace zivim, pa da se licno uverite u los kvalitet vozila. Fiestu je zelela moja supruga a mene je vise interesovala Kia ili VW. Kia zbog dizajna a VW zbog mita o pouzdanosti. Ali posto vozimo Fordove od 1999 na ovamo i posto se suprugi bas dopala Fiesta onda je odluka pala na to vozilo. A imamo vec C-maxa , uvoz i Nemacke, a tamo smo prvi put i gledali Fiestu. Nije mi bilo zao dati preko 15k€ za kvalitetno vozilo, i bolju opremu, ali samo smo se bacili u bespotreban trosak. Nisam niciji bot ali pratim ove komentare jer me zabavljaju. I volim da komentarisem sadrzaje. Granda kritikujem jer su me bas uvredili svojim ponasanjem i bezobrazlukom i to je jedini razlog sto se pojavljujem sa komentarima na njihove tekstove. Da upoznam ljude sa realnoscu i upozorim ih sta ih ceka ako se odluce na saradnju sa njima. O Kia vozilima malo znam ali sam od pojedinaca cuo reci hvale za njih, ali, evo, ima i covek koji je sa Kiom prosao kao ja sa Fiestom. Izgleda da je to praksa u nasim krajevima, suvise da bi bilo slucajno.

The Unforgiven

pre 7 godina

@Molder,
Bez uvrede, ali prosti su ljudi kao ti koji imaju tako negativno misljenje o Azijskim autima. I vrapci na granama znaju da su Toyota i Honda sinonim za kvalitet. Sad se hvalis prodajom Nemaca, a kada sam ja rekao da je Toyota najprodavanija na svetu tvrdio si da je prodaja smesan argumenat. Pa odluci se - ili je prodaja bitna ili je smesna karakteristika. Focus nije najprodavaniji u svojoj klasi u svetu vec je Corolla. Prosle godine Focus je bio tek 4. najprodavaniji auto na svetu (1,025,467) dok je Corolla bila prva (1,339,024). Pre nego sto me optuzis da lazem (kao sto si do sada uradio nekoliko puta), slobodno proveri te informacije na internetu. Ne mislim samo ja da je titula vozaca bitnija od konstruktorske vec vecina dok se konstruktorskom titulom tese samo oni koji sa vozacem nisu uspeli da budu sampioni. Naravno da je EVROPSKO prvenstvo druga liga u poredjenju sa SVETSKIM prvenstvom u svakom sportu. Skoda i Fiat mozda jesu ozbiljne firme, ali Fabia i Punto su smesni auti. Kao sto sam ti rekao ranije, Ford je bio vlasnik Coswortha samo u periodu od 1998-2004. Pre i posle toga Cosworth je bio samostalna firma koja je radila mehaniku za svakoga ko je bio spreman da plati. U ovogodisnjih 7 relija, Ostberg ima 2 podijum finisa, a Tanak samo 1, tako da ne znam odakle ti to da su "stalno na podijumu" (nebi skodilo da si proverio informacije pre nego sto si napisao). Ne sekiraj se ti za Toyotu u WRC - oni imaju vise titula i sa vozacima i kao konstrukotri od Forda.