Subota, 16.04.2016.

11:17

Promocija: Kia Sportage

Izvor: B92

Promocija: Kia Sportage IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Nismo svi ludi

pre 7 godina

Damire, nadam se da je tvoj komentar sarkazam. Dakle, vozio si Peugeot 307 po cestama Srbije 250.000km u otprilike 8 godina i promjenio si djelova za 100 eura.
A ja sam visok 4 metra. Kada sjedim. Majke mi.

Damir

pre 8 godina

Inače,osim merive,u igri mi je bila i kia souol,ali i naš 500L.
Soul je zaista lep,unutra udoban,relazovno prostran,ali su me od njega oterale 2-3 stvari.Od ta tri vozila,Soul nekako ima najmanji "koristan" gepek (iz dva nivoa je,a donji mi ne rešava ništa,čisti gubitak za mene,a koliko se sećam ni ćopavi imao nije),dizel motor od 1,6 je sa 260 Nm i 128 ks (to je onaj stari motor,koji je na svim testovima dosta kritikovan kao neelastičan).I prokleti C stub,širok kao orman,sa pozicije vozača je nula preglednost pozadi desno,tamo autobus može da mi se sakrije u saobraćaju.
A sta tri vozila su dosta vremešna.
Od 500L me strah bio,dosta neki ljudi po netu loše pričaju.
I tako ispade meriva.Nijanse su to bile.Dobra je i kia sigurno.

Damir

pre 8 godina

Ja sam 2005. godine kupio francusko vozilo golf klase (307) sa dvogodišnjom garancijom,HDI. U garanciji mi je promenjen graničnik zadnjih levih vrata.Posle isteka garancije mi se crkao senzor za merenje spoljne temperature koji je u desnom retrovizoru, a prošle godine mi je (na skoro 235.000 km) otišao i levi kraj spone,a pre par meseci sam ga i prodao.
I to je sve.Imao je garanciju samo dve godine,a ukupan vangarantni trošak narednih skoro 9 godina mi je bio 100 eura. Nikavi stabilizatori ili druga čuida otišli nisu.Danas 308 ima 5 godina garanciju.Iako ne sumnjam u kvalitet pežoa,ni u njegovu garanciju,nisam ga kupio,jer mi garancije ne znače ništa.
Ali sam sada na akciji kupio opel merivu dizel sa 136 ks u bogatom paketu za smešne pare.
Za mene,nije sve u reklami.Bolje i imati garanciju dve godine,a da servis zbog kvarova ne vidiš dok kola imaš,nego da imam dugu garanciju,a svaki dan kola u servis na opravku vozim.

dk

pre 8 godina

Ja sam od 2008 do prosle godine vozio Cee'd-a, i sto se tice garancije nije bilo nekih iznenadjenja. U to vreme je garancija bila 5 godina (u uslovima je napisano za koje delove je kraci rok) plus dodatne dve godine na motor i menjac.
Ja sam u garanciji par puta menjao stabilizatore i u servisu (Djordjevic) jesu prvo krenuli sa pricom da to nije pokriveno garancijom "zbog nasih puteva". Kad sam trazio da mi pokazu gde to pise u garanciji, rekli su da ce da provere sa glavnim servisom, i na kraju mi ipak nisu naplatili. Posle toga u narednih 5 godina i 100nak hiljada km sam jos par puta menjao stabilizatore (to im je bila boljka u prvom seriji) bez ikakvih problema.
Takodje su mi na samom pocetku promenili vazdusni jastuk suvozaca posto je od preuzimanja auta lampica za airbag svetlela. Posle toga je bilo OK.
Pred kraj garacije mi je otisao i grejac na retrovizoru i to je zamenjeno u garanciji.

Iako je i pre 8 godina kad sam kupio taj auto bilo dosta nepoverenja prema toj garanciji a i samom autu, ja ne mogu da kazem da sam necim bio nezadovoljan ili da sam se osecao prevarenim. Osim pomenutih problema drugih nije bilo, auto me za 130000 km nikad nije ostavio, uvek je palio iz prve. Cene odrzavanja su manje-vise u rangu ostalih ovlascenih servisa (dranje), a sad ima i dosta neoriginalnih delova za OK pare (np ja sam morao da menjam zadnji far posto mi ga je neko polomio i stavio sam neki ne-originalni koji izgleda identicno).

moron

pre 8 godina

Izmedju dve vrste garantnih uslova i to:

- JEDNIH uslova, gde piše da je garancija na kola 7 godina i 150.000 km, ali piše samo paušalno i „da se NE ODNOSI na delove koji svoju funkciju ostvaruju habanjem, trenjem, zaptivanjem ili na sličan način“, te

- DRUGIH uslova, gde piše da je garancija 3 ili 5 godina, ali da je garancija OGRANIČENA na pojedine delove i to: na komplet kvačilo 40.000km; na kuglične zglobove vešanja i amortizere na 100.000 km; na kočione diskove na 20.000 km; na kočione pločice na 10.000 km i sl. ( odnosno, gde su SVA OGRANIČENJA pojedinačno i jasno navedena ),

šta kupac da izabere?

Da li kupcu veću zaštitu pružaju PRVI uslovi ( gde može da Vas otkači za reklamaciju za svaki „habajući deo“ (što je potencijalno SVE) i na predjenih 5.000 km ) ili veću zaštitu pružaju DRUGI uslovi, sa detaljnim opisom svih OGRANIČENJA i ISKLJUČENJA?

Verujem da svako zna odgovor.

Pemetnome dosta.

profesionalni mrzitelji izvannjemačkih vozila

pre 8 godina

KIA daje dugu garanciju pošto ima kvalitet koji stoji iza nje. Ostali proizvodjači izuzev honde jednostavno ne smeju da daju toliku garanciju ni na 10% delova a KIA delovi su skupi pošto imaju odedjeni kvalitet. Da je duga garancija samo marketinški trik davali bi je svi. Pogotovo Nemci nisu gadljivi na trikove što svedoči poslednji slučaj sa VW softverom. Možete biti sigurni da će oni mnogo pre Koreanaca da upotrebe sva moguće trikove i prevare kako bi što više uvećali profit.

Saša

pre 8 godina

Sportage, 19. april 2016 14:57)
Hvala, i pretpostavio da sam da "u praksi" KIA garancija izgleda bitno drugačije nego u reklamama. Najbolji primer je taj neispravan grejač zadnjeg vetrobrana. Umesto da ga zamene (ili oni "oprave"), oni postupe na tako neprimeren način.
Pozdrav i uživaj u svom vozilu.

Filip

pre 8 godina

Zašto naš uvoznik Kie ne objavi na sajtu kompletne uslove garancije, sva ograničenja i isključenja, kao mnogi drugi brendovi kod nas. I idiot zna da ne važi na sve sedam godina i 150kkm i suština kvaliteta i vrednosti garancije je baš u tim ograničenjima i isključenjima. Što se boje učiniti javno dostupnim i taj izuzetno važan element uslova garancije? Hoću da to piše, a da mi neko samo priča. "Reči lete, a samo zapisano ostaje".
Koliko je dakle garancija na komplet kvačilo? Pustite me priče o ženi. Da li je npr 40 kkm kao kod nekih? Da li je na "kugle" vešanja 100 kkm?
Prosto, DA ili NE?

kele

pre 8 godina

@ Saša
http://www.kia.co.uk/~/media/pdf/warranty/kia%207%20year%20warranty%20terms%20and%20exclusions%200415.ashx
Ovo je za englesko tržište, ali mislim da se dosta poklapa sa nama.

Bogi

pre 8 godina

Koliko je meni poznato polovina tih stvari koje si nabrojao jeste u garanciji 7 godina. Ona druga polovina je realno potrošna roba i zavisi od habanja (pločice, diskovi, kvačilo). Npr. daj mojoj ženi auto i ona će ti spaliti lamelu za 7 dana jer stalno drži nogu na kvačilu! Otupeh pričajući joj al džabe... Uostalom, umesto što zapitkuješ ovde po sajtovima ljude, idi lepo u Kia salon i tamo ih sve taksativno ispitaj stavku po stavku. Koliko znam na sajtu nemaju detaljan opis ali on sigurno postoji u garancijskoj knjižici i to vrlo detaljno. Traži im na uvid.

Sportage

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1120656#k20114549

Postoje "potrosni" delovi na koje se ne odnosi a tu spadaju i akumulator i delovi kocionog sistema, paknovi 100% ali kracu garanciju imate i na njih, ne punu od 7 godina naravno.
Ja sam recimo preuzeo auto i odmah mi nije radila linija za grejanje zadnjeg vetrobranskog stakla. Rekli su mi citiram: nije to nista, mi to ne popravljamo, imate tu u blizini servis za sanaciju auto stakala pa kod njih mozete to popraviti, nije skupo. Eto, toliko o tome. Bilo je tu jos nekih sitnica.
Stvari koje su se zaista kvarile su menjali, neke delove sam cekao do 10 dana, neke su imali na lageru, kao na primer stabilizatore prednjeg sistema oslanjanja. Ali da se odnosi garancija na apsolutno sve nije istina. Sve pise u ugovoru koji se dobija pri preuzimanju auta, to ranije ni ne mozete procitati bilo gde.

Jedine svetle tacke u servisu KIA su par zaposlenih na prijemu (bukvalno par, koji su tu od ranije) i tih nekoliko mehanicara koji su voljni i da popricaju sa vama i posveceni, strucni. Ali nije sve do njih!
Prodavcima mozete pristupiti slobodno bez trunke respekta i ne verovati im ni rec, bolje je i za vas na kraju.
Da su zamenski delovi skupi, jesu!
Ruku na srce u vecini servisa je tako (u KIA servisu ipak malo vise) i govorim o glavnom servisu u Zemunu, ostali su za izbegavanje u sirokom luku a pogotovo onaj mucni kod novog groblja.

Petar Bojović

pre 8 godina

Čitam i ne verujem! Ova kia ima garanciju na koroziju od samo sedam godina? Proizvođač toliko malo veruje u sposobnost proizvoda da se odupre običnim atmosferskim uticajima, kiši? Nemam reči.

Saša

pre 8 godina

Čitao sam uslove garancije na sajtu KIE i nisam video da su igde opisana eventualna isključenja. Da li to znači da se ganarcija u trajanju od 7 godina ili 150 kkm (šta se pre ispuni) odnosi "u punom kapacitetu" (vremena i kilometara) i na:
- radio prijemnik,
- prednje i zadnje kočione diskove i disk pločice
- komplet kvačilo (lamela,korpa, uključujući i plivajući zamajac kod dizela);
- pogonsko remenje sa španerima (ono koje postoji)
- pumpa za vodu;
- DPF
- akumulator, gume
- amortizeri;
- elementi vešanja (kugle, stabilizatori, silen blokovi ...) ...
Koliko je na te pozicije garancija kod KIE? Da li je bš na sve 7 godina?
Naravno da nije, zato i pitam KOLIKO JE ? 10, 20, 30 kkm?
Recimo, pokvari mi se mehanizam za podizanje prozora ili sam elektromotor, koliko na to traje garancija?
Ili mi se pokvare kočiona klešta posle 141.000 km i pet godina, mada sam redovno menjao kočiono ulje? Ili mi ode sajla ručne kočnice.
Ili "šalter" rikverc svetla na menjaču.
Unapred hvala za odgovore (onome ko ih zna pouzdano), da bih bolje razumeo onih bezbrižnh "sedam godina".
Pozdrav

Cole

pre 8 godina

KIA još uvek košta nijansu manje i daje nešto više od konkurencije ali je sada ta razlika daleko manja gotovo beznačajna. Period ulaska na tržište kroz niže cene je iza njih i ne treba se nadati da će u budućnosti biti povoljni. Kome KIA nije zvučan brend neka kupi nešto drugo i reši problem. Koreanci očigledno više ne moraju da budu jeftini i izgleda ih nije briga kako će se to komentarisati u Srbiji. Istina je da se i kije kvare ali sve statistike govore u manjoj meri od većine ostalih proizvodjača. Ko garanciju od sedam godina smatra prevarom treba da zna da niko nije dužan da je koristi. Posle dve ili tri godine koliko daje većina ostalih proizvodjača možete slobodno preći u privatne servise i kod njih održavati vozilo ako hoćete. Zamenski delovi se svakako masovno koriste kod svih domaćih automobila i uopšte ne morate imati posla sa ovlašćenim servisom.

Dikh tu kava

pre 8 godina

Pa dobro. Nema potrebe za tenzijama, Ko se loži na dugačku garanciju (sa diskutabilnom primenljivošću), i RED DOT, držim da je KIA najbolji izbor.
Ko, s druge strane, želi vozila sa manjom potrošnjom, boljim voznim karakteristikama, boljim motorima, boljim menjačima, kraćom ali "poštenijom" garancijom, čak i jeftinija, pogledaće neke Evropljane ili Japance.
Za svakog po nešto..

NIKOLA

pre 8 godina

Napred ga nagrdiše,Tukson je lepši.Kod oba i dalje je u početnoj ceni u pogledu opreme, motora,konjaže,obrtnog momenta i potrošnje dosta bolja ponuda Kuga.Oba koreanca zadržali stari atmosferac od od 132 konja a turbo 1.6 177konja im krece od početnih preko 30000evra.Dizel ne komentarišem za te pare ima boljih automobila.

Hehe

pre 8 godina

@(Amfilohije, 17. april 2016 22:00)

Ako ih ne cukas, nemas da brines. Cak i ovi stariji njihovi modeli sto nisu pocinkovani, ne rdjaju naravno ako nisu udarani.

Amfilohije

pre 8 godina

Ako dobro razumem uslove garancije na sajtu KIE, „bumper to bumper“ garancija podrazumeva i garanciju na koroziju od takodje 7 godina? Ono što je kod drugih 12 godina, kao reno,pežo...,kod KIE je samo 7?

Kia

pre 8 godina

Jučer sam na sajmu u Osijeku pregledao taj novi Sportage izvana ,iznutra itd..izgleda odlično ,uživo puno bolji nego na slikama ,čak i taj prednji kraj koji se kritizira nije loš malo dok se navikne, svakako pomak prema naprijed od prošlog modela.

Baxuz

pre 8 godina

Do sada je Kia gotovo insistirala da se ime Sportage izgovara "sportidž". Međutim, na konferenciji za novinare prilikom svetske prezentacije, objasnili su nam da su to pravilo izmenili i da se jednako pravilno izgovara i kao "sportaž".

Dogovoreno! Zvacemo je sportejdz.

Strasno

pre 8 godina

Ja juce saznah da mi je na sportage-u otisla letva volana i da u ovlascenom servisu to cak tri puta nisu primetili kada sam trazio da provere. Te lose gume, te trap treba da se centrira. I tako na pregledu van ovlascenog servisa dijagnostikuju da je otisla letva volana da bi posle toga u ovlascenom ipak primetili nekako.

Baxuz

pre 8 godina

Hoće li opet da se javi onaj što kaže da je od ceeda 1.0 turbo jeftiniji novi megan 1,2 TCE,308 1,2eTHP,astra 1,4turbo,focus 1.0 turbo,oktavija tsi?
Šta me briga što su jeftiniji i možda bolji?
KIJA je lepša
(Mladen, 16. april 2016 20:15)

Sta me briga sto je skuplja i losija kad je ruznija.

Goran Bgd

pre 8 godina

Koliko hejtera, predrasudasa, verovatno i botova, kvazistrucnjaka...ma ljudi uzivajte u zivotu i vozite sta god hocete...ne robujem markama auta ali trenutno uzivam u hyu/kia autu i njegovom dizajnu, udobnosti i snazi...kao i mnogi u SAD i svetu...vozio sam i "Hi marke" ali ne vidim da je ovo bitno drugacije a mnogoooooo je manje placeno! Cenite sebe a ne tudje predrasude! No, tako je uvek bilo kada neko "novi" i "mali" bude bolji od "velikih"...ali vremena se menjaju...gazimo 21. vek

Goran

pre 8 godina

OPET jedna firma na nagovor svojih marketinskih odeljenja povecava kompaktan auto ("duzi za 3 cm, vise prostora za noge pozadi") kako bi imali sta da napisu u brosuri i tako ce malo po malo i ovaj model da postane SUV srednje velicine, kao sto se desilo sa RAV4 koji je svake godine dobijao po tih "3 cm". Kome treba da kosarkasi sede pozadi, ima Sorento.

Andreja

pre 8 godina

Auto je skup.Imam prethodni model i za slicnu opremu treba izdvojiti 2-3000 evra vise nego sto sam ja dao 2013.Tucson je lepsi spolja ali je enterijer slabijeg kvaliteta a i manje je lep.Konkurencija u vidu Nissan Q ,Reno Kadjar pobedjuju i po ceni i po opremi.Kia je u prednosti zbog garancije.Samo zbog toga necu kupiti Kadjar.2 god.je sramota.Tucson je u prednosti zbog turbo benzinca za manje para jer Kia ima samo GT line opremu za preko 30k evra.

EX Executive

pre 8 godina

Pre oko osam godina sam kupio kiu magentis 2.0 crdi egzekjutiv za "akcijskih" 24.990.Mislim da posle pet-šest godina nije bilo metalnog dela koji nije korodirao,a i kočiona klešta su počela da mi prave probleme (zbog korozije klipova je dolazilo do njihovog blokiranja u cilndrima).Cena delova nije bila za poverovati.Prodao sam je u bescenje lane.Ko ne veruje,eno mu na oglasima,svako normalno vozilo golf klase vredi više.
I to je kia.A ne samo ono što se priča na promocijama.
A lepo mi kum govorio da za te slićne pare može da se kupi Executive sa imenom honda accord.No,reklama je bila čudo,sećam se, kao da je bilo danas,nešto kao "U Magentis treba sesti bez predrasuda, i pustiti automobil da se poigra sa subjektivnim osećajima."

Zvezdan

pre 8 godina

VW CC i Sportage sam imao u garazi nekoliko godina. Nikad nisam izabrao Kia-u za purovanje. Po svim osnovama, Cc je daleko bolji auto, kao kada bi poredili obrazovanje deteta u pubertetu i nekoga ko je na postdiplomskim studijama. Inace, i sama Kia je nacinjenim modifikacijama najdirektnije potvrdila sve moje kritike. Pored toga, opremljen model kosta oko 40 hilj Eur, bas kao MB Glk, pokoji je osyao na zalihama. Ljudi bre, kakva Kia kakvi bakraci

1.7chateau

pre 8 godina

Vozio sam stari a vozim sad ovaj model,neverovatan napredak. Iznenadio sam se pored svega dizelom,jer hteo sam da predjem sa 1.7 na 2.0 medjutim ono sto je nedostajalo u zivahnosti proslom ovaj ima. Suv za svaku prepreporuku. Mozda mana po meni sto ne postoji opcija 3reda sedista jer ja imam tu potrebu,mada nijedan auto u ovoj klasi mislim ni ne nudi. Ovde u francuskoj je bas pomama a i u itaiji rece mi prijatelj,ko je u mogucnosti nek uzme,napravili su odlican auto,bio sam skeptican prilicno al bolji je od proslog mnogo. Pozdrav iz Nanta

anonymous

pre 8 godina

Mislim da je njihov glavni problem sto hoće da budu veći Evropljani od samih Evropljana. Nisu originalni a tome u prilog govore i neki komentari ovde u kojima ih poredimo sa ovima ili onima.. Prednji kraj solidan a zadnji kraj odiše time da još uvek nisu dorasli tome čemu teže. A to definitivno ne znaci da nekada neće biti u samom vrhu, ne zaboravite da nam je ne tako davno samsung bio smešan u odnosu na nokiu a pogledajte sada!

Nenad-EU

pre 8 godina

Ne znam za Sportage ali novi Sorento na mene nije ostavio posebno dobar utisak. Ok, ima tu brdo opreme za relativno malo para ali je auto kao celina daleko od bilo kog evropskog auta. Dizel motor je veoma bučan, performanse nikakve a fino troši. Automatski menjač je prilično spor. Kvalitet izrade enterijera veoma diskutabilan. Ja za ono ni u ludilu ne bih dao 45.000 evra.

Zoran

pre 8 godina

Sa istim motorom i otprilike istim paketom opreme oko 2000-3000 eura skuplji od Tucsona koji je po meni mnogo atraktivniji a ujedno i prostraniji (gepek, zadnja klupa). Mogla je Kia bolje. Čini mi se da će se kupci dobro zeznuti jer će ovaj očajan prednji deo sigurno ići na restyle za godinu dana.

Domagoj

pre 8 godina

ne slažem se s tobom u pogledu dizajna. Stari model izgleda puno jeftinije, ovaj novi ima puno smjeliji a manje generički dizajn, od iza je puno bolji (farovi daleko ljepši) a meni osobno i od naprijed jer ima puno simpatičniju njušku, u stilu talijana (Alfa Romeo).
Ostatak priče si i sam napomenuo, auto je puno bolji prema onome što se priča, kompletno izmijenjen ovjes i više mjesta iznutra te manje buke, bolji motori...u Americi ga isto hvale, tamo je po motorima najjači u klasi i opravdava naziv Sportaž...

ako bi ja osobno tražio neku zamjerku, to je da je armatura možda malo prekockasta (kao kod starih terenaca), ali zasitio sam se oblih dizajna, ovo mi djeluje ozbiljnije pa bi se mislim brzo privikao.

yappy ns

pre 8 godina

Slazem se sa Kojotom. Realno, ne izgleda kao nesto sto oduzima dah. Ali KIA je u zadnje vreme stekla popularnost, cini mi se, na kvalitetu. Ponudili su odlican omer cene i kvaliteta. Da imam para kupio bi novi Soul ilo slican model. U svakom slucaju, bravo za KiA-u.

Mladen

pre 8 godina

Hoće li opet da se javi onaj što kaže da je od ceeda 1.0 turbo jeftiniji novi megan 1,2 TCE,308 1,2eTHP,astra 1,4turbo,focus 1.0 turbo,oktavija tsi?
Šta me briga što su jeftiniji i možda bolji?
KIJA je lepša i ima mnogo RED DOT nagrada. Meni je to najbitnije.I zato sam je i kupio.I zbog garancije.

V

pre 8 godina

@Coyote

Svi automobili izgledaju losije na slikama nego uzivo, sem ako nisu fotografisani profesionalnim aparatima u savrsenim uslovima. Secam se koliko mi je DS5 Citroen bio apsolutno odvratan na slikama, nekako kabast visok. Kad sam ga video uzivo promenio sam misljenje za 180stepeni.

Aleksandar B.

pre 8 godina

Ne znam kako ali meni je prethodni model bio daleko daleko ljepsi, skladniji, proporcijonalniji. S kim god sam razgovarao svi su se slozili sa mnom. Vidio sam ga i uzivo na sajmu, jednostavno je nekako nakindjuren, kicast za moj ukus. S druge strane novi Tucson je daleko ljepsi od prethodnika Ix35, i od novog Sportage-a. Inace stariji Sportage mi je ubjedljivo najbolje dizajniran model u klasi, pored Land Rover Evoque-a.

cda

pre 8 godina

Vidim da se mnogima ne sviđa ovaj dizajn, ali meni se, bogami, baš sviđa. Sad kad sam imao priliku na sajmu da vidim uživo oduševio sam se. Još samo kad bih bio u prilici da ga kupim.

Haller

pre 8 godina

Auto ne izgleda lose,slqzem se da je lepsi nego na slici. Samo je trebalo nisati i cenu sa dizel motorom i opremom uz 4x4 pogon ( negde oko 33.000 eura). E sad, da li je za te pare pametnije uzeti mazdu cx5 ili ford kugu ,umesto ovog koreanca, recite mi (+= da)?

japanac

pre 8 godina

Tekst ovog priloga kao da nije dorecen. Spoljasnjost vozila ima svoju draz, dok unutra, da nije sredisnjeg ekrana, bilo bi jednolicno i monotono. Ne mogu da kazem da kvalitet nije prisutan i da za ovu cenu nije odlicna kupovina, ali razbijte malo ovo sivilo unutra...

Robi

pre 8 godina

Vrlo lep auto,kvalitetni materijali,lep dizajn...sve su blize tehnoloskoj i ekonomskoj pobedi nad zapadnim vozilima,puna ih je Madjarska,puna Slovenija,voze se i u Italiji...znaci,auto je sasvim ok. Za preporuku je naravno i nova Suzuki Vitara,malo je jeftiniji,ali ima kvalitet. Svakako,ne zalite novac na 4x4 pogon,na vise godina je bolje.

Coyote

pre 8 godina

Ovaj auto jednostavno nije fotogeničan. I to mu vidim kao jedini nedostatak. Idite do nekog salona, pogledajte ga detaljno, sednite u njega. Dobro pogledajte materijale, završnu obradu, ergonomiju. Tražite test vožnju. Auto je fantastičan, bukvalno. Ogroman napredak u odnosu na stari model.

Coyote

pre 8 godina

Ovaj auto jednostavno nije fotogeničan. I to mu vidim kao jedini nedostatak. Idite do nekog salona, pogledajte ga detaljno, sednite u njega. Dobro pogledajte materijale, završnu obradu, ergonomiju. Tražite test vožnju. Auto je fantastičan, bukvalno. Ogroman napredak u odnosu na stari model.

Haller

pre 8 godina

Auto ne izgleda lose,slqzem se da je lepsi nego na slici. Samo je trebalo nisati i cenu sa dizel motorom i opremom uz 4x4 pogon ( negde oko 33.000 eura). E sad, da li je za te pare pametnije uzeti mazdu cx5 ili ford kugu ,umesto ovog koreanca, recite mi (+= da)?

EX Executive

pre 8 godina

Pre oko osam godina sam kupio kiu magentis 2.0 crdi egzekjutiv za "akcijskih" 24.990.Mislim da posle pet-šest godina nije bilo metalnog dela koji nije korodirao,a i kočiona klešta su počela da mi prave probleme (zbog korozije klipova je dolazilo do njihovog blokiranja u cilndrima).Cena delova nije bila za poverovati.Prodao sam je u bescenje lane.Ko ne veruje,eno mu na oglasima,svako normalno vozilo golf klase vredi više.
I to je kia.A ne samo ono što se priča na promocijama.
A lepo mi kum govorio da za te slićne pare može da se kupi Executive sa imenom honda accord.No,reklama je bila čudo,sećam se, kao da je bilo danas,nešto kao "U Magentis treba sesti bez predrasuda, i pustiti automobil da se poigra sa subjektivnim osećajima."

Strasno

pre 8 godina

Ja juce saznah da mi je na sportage-u otisla letva volana i da u ovlascenom servisu to cak tri puta nisu primetili kada sam trazio da provere. Te lose gume, te trap treba da se centrira. I tako na pregledu van ovlascenog servisa dijagnostikuju da je otisla letva volana da bi posle toga u ovlascenom ipak primetili nekako.

Aleksandar B.

pre 8 godina

Ne znam kako ali meni je prethodni model bio daleko daleko ljepsi, skladniji, proporcijonalniji. S kim god sam razgovarao svi su se slozili sa mnom. Vidio sam ga i uzivo na sajmu, jednostavno je nekako nakindjuren, kicast za moj ukus. S druge strane novi Tucson je daleko ljepsi od prethodnika Ix35, i od novog Sportage-a. Inace stariji Sportage mi je ubjedljivo najbolje dizajniran model u klasi, pored Land Rover Evoque-a.

yappy ns

pre 8 godina

Slazem se sa Kojotom. Realno, ne izgleda kao nesto sto oduzima dah. Ali KIA je u zadnje vreme stekla popularnost, cini mi se, na kvalitetu. Ponudili su odlican omer cene i kvaliteta. Da imam para kupio bi novi Soul ilo slican model. U svakom slucaju, bravo za KiA-u.

Zvezdan

pre 8 godina

VW CC i Sportage sam imao u garazi nekoliko godina. Nikad nisam izabrao Kia-u za purovanje. Po svim osnovama, Cc je daleko bolji auto, kao kada bi poredili obrazovanje deteta u pubertetu i nekoga ko je na postdiplomskim studijama. Inace, i sama Kia je nacinjenim modifikacijama najdirektnije potvrdila sve moje kritike. Pored toga, opremljen model kosta oko 40 hilj Eur, bas kao MB Glk, pokoji je osyao na zalihama. Ljudi bre, kakva Kia kakvi bakraci

V

pre 8 godina

@Coyote

Svi automobili izgledaju losije na slikama nego uzivo, sem ako nisu fotografisani profesionalnim aparatima u savrsenim uslovima. Secam se koliko mi je DS5 Citroen bio apsolutno odvratan na slikama, nekako kabast visok. Kad sam ga video uzivo promenio sam misljenje za 180stepeni.

Kia

pre 8 godina

Jučer sam na sajmu u Osijeku pregledao taj novi Sportage izvana ,iznutra itd..izgleda odlično ,uživo puno bolji nego na slikama ,čak i taj prednji kraj koji se kritizira nije loš malo dok se navikne, svakako pomak prema naprijed od prošlog modela.

Zoran

pre 8 godina

Sa istim motorom i otprilike istim paketom opreme oko 2000-3000 eura skuplji od Tucsona koji je po meni mnogo atraktivniji a ujedno i prostraniji (gepek, zadnja klupa). Mogla je Kia bolje. Čini mi se da će se kupci dobro zeznuti jer će ovaj očajan prednji deo sigurno ići na restyle za godinu dana.

Domagoj

pre 8 godina

ne slažem se s tobom u pogledu dizajna. Stari model izgleda puno jeftinije, ovaj novi ima puno smjeliji a manje generički dizajn, od iza je puno bolji (farovi daleko ljepši) a meni osobno i od naprijed jer ima puno simpatičniju njušku, u stilu talijana (Alfa Romeo).
Ostatak priče si i sam napomenuo, auto je puno bolji prema onome što se priča, kompletno izmijenjen ovjes i više mjesta iznutra te manje buke, bolji motori...u Americi ga isto hvale, tamo je po motorima najjači u klasi i opravdava naziv Sportaž...

ako bi ja osobno tražio neku zamjerku, to je da je armatura možda malo prekockasta (kao kod starih terenaca), ali zasitio sam se oblih dizajna, ovo mi djeluje ozbiljnije pa bi se mislim brzo privikao.

1.7chateau

pre 8 godina

Vozio sam stari a vozim sad ovaj model,neverovatan napredak. Iznenadio sam se pored svega dizelom,jer hteo sam da predjem sa 1.7 na 2.0 medjutim ono sto je nedostajalo u zivahnosti proslom ovaj ima. Suv za svaku prepreporuku. Mozda mana po meni sto ne postoji opcija 3reda sedista jer ja imam tu potrebu,mada nijedan auto u ovoj klasi mislim ni ne nudi. Ovde u francuskoj je bas pomama a i u itaiji rece mi prijatelj,ko je u mogucnosti nek uzme,napravili su odlican auto,bio sam skeptican prilicno al bolji je od proslog mnogo. Pozdrav iz Nanta

Goran Bgd

pre 8 godina

Koliko hejtera, predrasudasa, verovatno i botova, kvazistrucnjaka...ma ljudi uzivajte u zivotu i vozite sta god hocete...ne robujem markama auta ali trenutno uzivam u hyu/kia autu i njegovom dizajnu, udobnosti i snazi...kao i mnogi u SAD i svetu...vozio sam i "Hi marke" ali ne vidim da je ovo bitno drugacije a mnogoooooo je manje placeno! Cenite sebe a ne tudje predrasude! No, tako je uvek bilo kada neko "novi" i "mali" bude bolji od "velikih"...ali vremena se menjaju...gazimo 21. vek

Nenad-EU

pre 8 godina

Ne znam za Sportage ali novi Sorento na mene nije ostavio posebno dobar utisak. Ok, ima tu brdo opreme za relativno malo para ali je auto kao celina daleko od bilo kog evropskog auta. Dizel motor je veoma bučan, performanse nikakve a fino troši. Automatski menjač je prilično spor. Kvalitet izrade enterijera veoma diskutabilan. Ja za ono ni u ludilu ne bih dao 45.000 evra.

Baxuz

pre 8 godina

Do sada je Kia gotovo insistirala da se ime Sportage izgovara "sportidž". Međutim, na konferenciji za novinare prilikom svetske prezentacije, objasnili su nam da su to pravilo izmenili i da se jednako pravilno izgovara i kao "sportaž".

Dogovoreno! Zvacemo je sportejdz.

Baxuz

pre 8 godina

Hoće li opet da se javi onaj što kaže da je od ceeda 1.0 turbo jeftiniji novi megan 1,2 TCE,308 1,2eTHP,astra 1,4turbo,focus 1.0 turbo,oktavija tsi?
Šta me briga što su jeftiniji i možda bolji?
KIJA je lepša
(Mladen, 16. april 2016 20:15)

Sta me briga sto je skuplja i losija kad je ruznija.

cda

pre 8 godina

Vidim da se mnogima ne sviđa ovaj dizajn, ali meni se, bogami, baš sviđa. Sad kad sam imao priliku na sajmu da vidim uživo oduševio sam se. Još samo kad bih bio u prilici da ga kupim.

Cole

pre 8 godina

KIA još uvek košta nijansu manje i daje nešto više od konkurencije ali je sada ta razlika daleko manja gotovo beznačajna. Period ulaska na tržište kroz niže cene je iza njih i ne treba se nadati da će u budućnosti biti povoljni. Kome KIA nije zvučan brend neka kupi nešto drugo i reši problem. Koreanci očigledno više ne moraju da budu jeftini i izgleda ih nije briga kako će se to komentarisati u Srbiji. Istina je da se i kije kvare ali sve statistike govore u manjoj meri od većine ostalih proizvodjača. Ko garanciju od sedam godina smatra prevarom treba da zna da niko nije dužan da je koristi. Posle dve ili tri godine koliko daje većina ostalih proizvodjača možete slobodno preći u privatne servise i kod njih održavati vozilo ako hoćete. Zamenski delovi se svakako masovno koriste kod svih domaćih automobila i uopšte ne morate imati posla sa ovlašćenim servisom.

Mladen

pre 8 godina

Hoće li opet da se javi onaj što kaže da je od ceeda 1.0 turbo jeftiniji novi megan 1,2 TCE,308 1,2eTHP,astra 1,4turbo,focus 1.0 turbo,oktavija tsi?
Šta me briga što su jeftiniji i možda bolji?
KIJA je lepša i ima mnogo RED DOT nagrada. Meni je to najbitnije.I zato sam je i kupio.I zbog garancije.

Andreja

pre 8 godina

Auto je skup.Imam prethodni model i za slicnu opremu treba izdvojiti 2-3000 evra vise nego sto sam ja dao 2013.Tucson je lepsi spolja ali je enterijer slabijeg kvaliteta a i manje je lep.Konkurencija u vidu Nissan Q ,Reno Kadjar pobedjuju i po ceni i po opremi.Kia je u prednosti zbog garancije.Samo zbog toga necu kupiti Kadjar.2 god.je sramota.Tucson je u prednosti zbog turbo benzinca za manje para jer Kia ima samo GT line opremu za preko 30k evra.

Saša

pre 8 godina

Čitao sam uslove garancije na sajtu KIE i nisam video da su igde opisana eventualna isključenja. Da li to znači da se ganarcija u trajanju od 7 godina ili 150 kkm (šta se pre ispuni) odnosi "u punom kapacitetu" (vremena i kilometara) i na:
- radio prijemnik,
- prednje i zadnje kočione diskove i disk pločice
- komplet kvačilo (lamela,korpa, uključujući i plivajući zamajac kod dizela);
- pogonsko remenje sa španerima (ono koje postoji)
- pumpa za vodu;
- DPF
- akumulator, gume
- amortizeri;
- elementi vešanja (kugle, stabilizatori, silen blokovi ...) ...
Koliko je na te pozicije garancija kod KIE? Da li je bš na sve 7 godina?
Naravno da nije, zato i pitam KOLIKO JE ? 10, 20, 30 kkm?
Recimo, pokvari mi se mehanizam za podizanje prozora ili sam elektromotor, koliko na to traje garancija?
Ili mi se pokvare kočiona klešta posle 141.000 km i pet godina, mada sam redovno menjao kočiono ulje? Ili mi ode sajla ručne kočnice.
Ili "šalter" rikverc svetla na menjaču.
Unapred hvala za odgovore (onome ko ih zna pouzdano), da bih bolje razumeo onih bezbrižnh "sedam godina".
Pozdrav

Robi

pre 8 godina

Vrlo lep auto,kvalitetni materijali,lep dizajn...sve su blize tehnoloskoj i ekonomskoj pobedi nad zapadnim vozilima,puna ih je Madjarska,puna Slovenija,voze se i u Italiji...znaci,auto je sasvim ok. Za preporuku je naravno i nova Suzuki Vitara,malo je jeftiniji,ali ima kvalitet. Svakako,ne zalite novac na 4x4 pogon,na vise godina je bolje.

Goran

pre 8 godina

OPET jedna firma na nagovor svojih marketinskih odeljenja povecava kompaktan auto ("duzi za 3 cm, vise prostora za noge pozadi") kako bi imali sta da napisu u brosuri i tako ce malo po malo i ovaj model da postane SUV srednje velicine, kao sto se desilo sa RAV4 koji je svake godine dobijao po tih "3 cm". Kome treba da kosarkasi sede pozadi, ima Sorento.

NIKOLA

pre 8 godina

Napred ga nagrdiše,Tukson je lepši.Kod oba i dalje je u početnoj ceni u pogledu opreme, motora,konjaže,obrtnog momenta i potrošnje dosta bolja ponuda Kuga.Oba koreanca zadržali stari atmosferac od od 132 konja a turbo 1.6 177konja im krece od početnih preko 30000evra.Dizel ne komentarišem za te pare ima boljih automobila.

Dikh tu kava

pre 8 godina

Pa dobro. Nema potrebe za tenzijama, Ko se loži na dugačku garanciju (sa diskutabilnom primenljivošću), i RED DOT, držim da je KIA najbolji izbor.
Ko, s druge strane, želi vozila sa manjom potrošnjom, boljim voznim karakteristikama, boljim motorima, boljim menjačima, kraćom ali "poštenijom" garancijom, čak i jeftinija, pogledaće neke Evropljane ili Japance.
Za svakog po nešto..

japanac

pre 8 godina

Tekst ovog priloga kao da nije dorecen. Spoljasnjost vozila ima svoju draz, dok unutra, da nije sredisnjeg ekrana, bilo bi jednolicno i monotono. Ne mogu da kazem da kvalitet nije prisutan i da za ovu cenu nije odlicna kupovina, ali razbijte malo ovo sivilo unutra...

Amfilohije

pre 8 godina

Ako dobro razumem uslove garancije na sajtu KIE, „bumper to bumper“ garancija podrazumeva i garanciju na koroziju od takodje 7 godina? Ono što je kod drugih 12 godina, kao reno,pežo...,kod KIE je samo 7?

moron

pre 8 godina

Izmedju dve vrste garantnih uslova i to:

- JEDNIH uslova, gde piše da je garancija na kola 7 godina i 150.000 km, ali piše samo paušalno i „da se NE ODNOSI na delove koji svoju funkciju ostvaruju habanjem, trenjem, zaptivanjem ili na sličan način“, te

- DRUGIH uslova, gde piše da je garancija 3 ili 5 godina, ali da je garancija OGRANIČENA na pojedine delove i to: na komplet kvačilo 40.000km; na kuglične zglobove vešanja i amortizere na 100.000 km; na kočione diskove na 20.000 km; na kočione pločice na 10.000 km i sl. ( odnosno, gde su SVA OGRANIČENJA pojedinačno i jasno navedena ),

šta kupac da izabere?

Da li kupcu veću zaštitu pružaju PRVI uslovi ( gde može da Vas otkači za reklamaciju za svaki „habajući deo“ (što je potencijalno SVE) i na predjenih 5.000 km ) ili veću zaštitu pružaju DRUGI uslovi, sa detaljnim opisom svih OGRANIČENJA i ISKLJUČENJA?

Verujem da svako zna odgovor.

Pemetnome dosta.

Hehe

pre 8 godina

@(Amfilohije, 17. april 2016 22:00)

Ako ih ne cukas, nemas da brines. Cak i ovi stariji njihovi modeli sto nisu pocinkovani, ne rdjaju naravno ako nisu udarani.

profesionalni mrzitelji izvannjemačkih vozila

pre 8 godina

KIA daje dugu garanciju pošto ima kvalitet koji stoji iza nje. Ostali proizvodjači izuzev honde jednostavno ne smeju da daju toliku garanciju ni na 10% delova a KIA delovi su skupi pošto imaju odedjeni kvalitet. Da je duga garancija samo marketinški trik davali bi je svi. Pogotovo Nemci nisu gadljivi na trikove što svedoči poslednji slučaj sa VW softverom. Možete biti sigurni da će oni mnogo pre Koreanaca da upotrebe sva moguće trikove i prevare kako bi što više uvećali profit.

Nismo svi ludi

pre 7 godina

Damire, nadam se da je tvoj komentar sarkazam. Dakle, vozio si Peugeot 307 po cestama Srbije 250.000km u otprilike 8 godina i promjenio si djelova za 100 eura.
A ja sam visok 4 metra. Kada sjedim. Majke mi.

Filip

pre 8 godina

Zašto naš uvoznik Kie ne objavi na sajtu kompletne uslove garancije, sva ograničenja i isključenja, kao mnogi drugi brendovi kod nas. I idiot zna da ne važi na sve sedam godina i 150kkm i suština kvaliteta i vrednosti garancije je baš u tim ograničenjima i isključenjima. Što se boje učiniti javno dostupnim i taj izuzetno važan element uslova garancije? Hoću da to piše, a da mi neko samo priča. "Reči lete, a samo zapisano ostaje".
Koliko je dakle garancija na komplet kvačilo? Pustite me priče o ženi. Da li je npr 40 kkm kao kod nekih? Da li je na "kugle" vešanja 100 kkm?
Prosto, DA ili NE?

dk

pre 8 godina

Ja sam od 2008 do prosle godine vozio Cee'd-a, i sto se tice garancije nije bilo nekih iznenadjenja. U to vreme je garancija bila 5 godina (u uslovima je napisano za koje delove je kraci rok) plus dodatne dve godine na motor i menjac.
Ja sam u garanciji par puta menjao stabilizatore i u servisu (Djordjevic) jesu prvo krenuli sa pricom da to nije pokriveno garancijom "zbog nasih puteva". Kad sam trazio da mi pokazu gde to pise u garanciji, rekli su da ce da provere sa glavnim servisom, i na kraju mi ipak nisu naplatili. Posle toga u narednih 5 godina i 100nak hiljada km sam jos par puta menjao stabilizatore (to im je bila boljka u prvom seriji) bez ikakvih problema.
Takodje su mi na samom pocetku promenili vazdusni jastuk suvozaca posto je od preuzimanja auta lampica za airbag svetlela. Posle toga je bilo OK.
Pred kraj garacije mi je otisao i grejac na retrovizoru i to je zamenjeno u garanciji.

Iako je i pre 8 godina kad sam kupio taj auto bilo dosta nepoverenja prema toj garanciji a i samom autu, ja ne mogu da kazem da sam necim bio nezadovoljan ili da sam se osecao prevarenim. Osim pomenutih problema drugih nije bilo, auto me za 130000 km nikad nije ostavio, uvek je palio iz prve. Cene odrzavanja su manje-vise u rangu ostalih ovlascenih servisa (dranje), a sad ima i dosta neoriginalnih delova za OK pare (np ja sam morao da menjam zadnji far posto mi ga je neko polomio i stavio sam neki ne-originalni koji izgleda identicno).

Sportage

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1120656#k20114549

Postoje "potrosni" delovi na koje se ne odnosi a tu spadaju i akumulator i delovi kocionog sistema, paknovi 100% ali kracu garanciju imate i na njih, ne punu od 7 godina naravno.
Ja sam recimo preuzeo auto i odmah mi nije radila linija za grejanje zadnjeg vetrobranskog stakla. Rekli su mi citiram: nije to nista, mi to ne popravljamo, imate tu u blizini servis za sanaciju auto stakala pa kod njih mozete to popraviti, nije skupo. Eto, toliko o tome. Bilo je tu jos nekih sitnica.
Stvari koje su se zaista kvarile su menjali, neke delove sam cekao do 10 dana, neke su imali na lageru, kao na primer stabilizatore prednjeg sistema oslanjanja. Ali da se odnosi garancija na apsolutno sve nije istina. Sve pise u ugovoru koji se dobija pri preuzimanju auta, to ranije ni ne mozete procitati bilo gde.

Jedine svetle tacke u servisu KIA su par zaposlenih na prijemu (bukvalno par, koji su tu od ranije) i tih nekoliko mehanicara koji su voljni i da popricaju sa vama i posveceni, strucni. Ali nije sve do njih!
Prodavcima mozete pristupiti slobodno bez trunke respekta i ne verovati im ni rec, bolje je i za vas na kraju.
Da su zamenski delovi skupi, jesu!
Ruku na srce u vecini servisa je tako (u KIA servisu ipak malo vise) i govorim o glavnom servisu u Zemunu, ostali su za izbegavanje u sirokom luku a pogotovo onaj mucni kod novog groblja.

anonymous

pre 8 godina

Mislim da je njihov glavni problem sto hoće da budu veći Evropljani od samih Evropljana. Nisu originalni a tome u prilog govore i neki komentari ovde u kojima ih poredimo sa ovima ili onima.. Prednji kraj solidan a zadnji kraj odiše time da još uvek nisu dorasli tome čemu teže. A to definitivno ne znaci da nekada neće biti u samom vrhu, ne zaboravite da nam je ne tako davno samsung bio smešan u odnosu na nokiu a pogledajte sada!

Bogi

pre 8 godina

Koliko je meni poznato polovina tih stvari koje si nabrojao jeste u garanciji 7 godina. Ona druga polovina je realno potrošna roba i zavisi od habanja (pločice, diskovi, kvačilo). Npr. daj mojoj ženi auto i ona će ti spaliti lamelu za 7 dana jer stalno drži nogu na kvačilu! Otupeh pričajući joj al džabe... Uostalom, umesto što zapitkuješ ovde po sajtovima ljude, idi lepo u Kia salon i tamo ih sve taksativno ispitaj stavku po stavku. Koliko znam na sajtu nemaju detaljan opis ali on sigurno postoji u garancijskoj knjižici i to vrlo detaljno. Traži im na uvid.

Petar Bojović

pre 8 godina

Čitam i ne verujem! Ova kia ima garanciju na koroziju od samo sedam godina? Proizvođač toliko malo veruje u sposobnost proizvoda da se odupre običnim atmosferskim uticajima, kiši? Nemam reči.

Damir

pre 8 godina

Ja sam 2005. godine kupio francusko vozilo golf klase (307) sa dvogodišnjom garancijom,HDI. U garanciji mi je promenjen graničnik zadnjih levih vrata.Posle isteka garancije mi se crkao senzor za merenje spoljne temperature koji je u desnom retrovizoru, a prošle godine mi je (na skoro 235.000 km) otišao i levi kraj spone,a pre par meseci sam ga i prodao.
I to je sve.Imao je garanciju samo dve godine,a ukupan vangarantni trošak narednih skoro 9 godina mi je bio 100 eura. Nikavi stabilizatori ili druga čuida otišli nisu.Danas 308 ima 5 godina garanciju.Iako ne sumnjam u kvalitet pežoa,ni u njegovu garanciju,nisam ga kupio,jer mi garancije ne znače ništa.
Ali sam sada na akciji kupio opel merivu dizel sa 136 ks u bogatom paketu za smešne pare.
Za mene,nije sve u reklami.Bolje i imati garanciju dve godine,a da servis zbog kvarova ne vidiš dok kola imaš,nego da imam dugu garanciju,a svaki dan kola u servis na opravku vozim.

Damir

pre 8 godina

Inače,osim merive,u igri mi je bila i kia souol,ali i naš 500L.
Soul je zaista lep,unutra udoban,relazovno prostran,ali su me od njega oterale 2-3 stvari.Od ta tri vozila,Soul nekako ima najmanji "koristan" gepek (iz dva nivoa je,a donji mi ne rešava ništa,čisti gubitak za mene,a koliko se sećam ni ćopavi imao nije),dizel motor od 1,6 je sa 260 Nm i 128 ks (to je onaj stari motor,koji je na svim testovima dosta kritikovan kao neelastičan).I prokleti C stub,širok kao orman,sa pozicije vozača je nula preglednost pozadi desno,tamo autobus može da mi se sakrije u saobraćaju.
A sta tri vozila su dosta vremešna.
Od 500L me strah bio,dosta neki ljudi po netu loše pričaju.
I tako ispade meriva.Nijanse su to bile.Dobra je i kia sigurno.

Saša

pre 8 godina

Sportage, 19. april 2016 14:57)
Hvala, i pretpostavio da sam da "u praksi" KIA garancija izgleda bitno drugačije nego u reklamama. Najbolji primer je taj neispravan grejač zadnjeg vetrobrana. Umesto da ga zamene (ili oni "oprave"), oni postupe na tako neprimeren način.
Pozdrav i uživaj u svom vozilu.

kele

pre 8 godina

@ Saša
http://www.kia.co.uk/~/media/pdf/warranty/kia%207%20year%20warranty%20terms%20and%20exclusions%200415.ashx
Ovo je za englesko tržište, ali mislim da se dosta poklapa sa nama.

Mladen

pre 8 godina

Hoće li opet da se javi onaj što kaže da je od ceeda 1.0 turbo jeftiniji novi megan 1,2 TCE,308 1,2eTHP,astra 1,4turbo,focus 1.0 turbo,oktavija tsi?
Šta me briga što su jeftiniji i možda bolji?
KIJA je lepša i ima mnogo RED DOT nagrada. Meni je to najbitnije.I zato sam je i kupio.I zbog garancije.

Zvezdan

pre 8 godina

VW CC i Sportage sam imao u garazi nekoliko godina. Nikad nisam izabrao Kia-u za purovanje. Po svim osnovama, Cc je daleko bolji auto, kao kada bi poredili obrazovanje deteta u pubertetu i nekoga ko je na postdiplomskim studijama. Inace, i sama Kia je nacinjenim modifikacijama najdirektnije potvrdila sve moje kritike. Pored toga, opremljen model kosta oko 40 hilj Eur, bas kao MB Glk, pokoji je osyao na zalihama. Ljudi bre, kakva Kia kakvi bakraci

Haller

pre 8 godina

Auto ne izgleda lose,slqzem se da je lepsi nego na slici. Samo je trebalo nisati i cenu sa dizel motorom i opremom uz 4x4 pogon ( negde oko 33.000 eura). E sad, da li je za te pare pametnije uzeti mazdu cx5 ili ford kugu ,umesto ovog koreanca, recite mi (+= da)?

EX Executive

pre 8 godina

Pre oko osam godina sam kupio kiu magentis 2.0 crdi egzekjutiv za "akcijskih" 24.990.Mislim da posle pet-šest godina nije bilo metalnog dela koji nije korodirao,a i kočiona klešta su počela da mi prave probleme (zbog korozije klipova je dolazilo do njihovog blokiranja u cilndrima).Cena delova nije bila za poverovati.Prodao sam je u bescenje lane.Ko ne veruje,eno mu na oglasima,svako normalno vozilo golf klase vredi više.
I to je kia.A ne samo ono što se priča na promocijama.
A lepo mi kum govorio da za te slićne pare može da se kupi Executive sa imenom honda accord.No,reklama je bila čudo,sećam se, kao da je bilo danas,nešto kao "U Magentis treba sesti bez predrasuda, i pustiti automobil da se poigra sa subjektivnim osećajima."

Coyote

pre 8 godina

Ovaj auto jednostavno nije fotogeničan. I to mu vidim kao jedini nedostatak. Idite do nekog salona, pogledajte ga detaljno, sednite u njega. Dobro pogledajte materijale, završnu obradu, ergonomiju. Tražite test vožnju. Auto je fantastičan, bukvalno. Ogroman napredak u odnosu na stari model.

1.7chateau

pre 8 godina

Vozio sam stari a vozim sad ovaj model,neverovatan napredak. Iznenadio sam se pored svega dizelom,jer hteo sam da predjem sa 1.7 na 2.0 medjutim ono sto je nedostajalo u zivahnosti proslom ovaj ima. Suv za svaku prepreporuku. Mozda mana po meni sto ne postoji opcija 3reda sedista jer ja imam tu potrebu,mada nijedan auto u ovoj klasi mislim ni ne nudi. Ovde u francuskoj je bas pomama a i u itaiji rece mi prijatelj,ko je u mogucnosti nek uzme,napravili su odlican auto,bio sam skeptican prilicno al bolji je od proslog mnogo. Pozdrav iz Nanta

anonymous

pre 8 godina

Mislim da je njihov glavni problem sto hoće da budu veći Evropljani od samih Evropljana. Nisu originalni a tome u prilog govore i neki komentari ovde u kojima ih poredimo sa ovima ili onima.. Prednji kraj solidan a zadnji kraj odiše time da još uvek nisu dorasli tome čemu teže. A to definitivno ne znaci da nekada neće biti u samom vrhu, ne zaboravite da nam je ne tako davno samsung bio smešan u odnosu na nokiu a pogledajte sada!

Aleksandar B.

pre 8 godina

Ne znam kako ali meni je prethodni model bio daleko daleko ljepsi, skladniji, proporcijonalniji. S kim god sam razgovarao svi su se slozili sa mnom. Vidio sam ga i uzivo na sajmu, jednostavno je nekako nakindjuren, kicast za moj ukus. S druge strane novi Tucson je daleko ljepsi od prethodnika Ix35, i od novog Sportage-a. Inace stariji Sportage mi je ubjedljivo najbolje dizajniran model u klasi, pored Land Rover Evoque-a.

Dikh tu kava

pre 8 godina

Pa dobro. Nema potrebe za tenzijama, Ko se loži na dugačku garanciju (sa diskutabilnom primenljivošću), i RED DOT, držim da je KIA najbolji izbor.
Ko, s druge strane, želi vozila sa manjom potrošnjom, boljim voznim karakteristikama, boljim motorima, boljim menjačima, kraćom ali "poštenijom" garancijom, čak i jeftinija, pogledaće neke Evropljane ili Japance.
Za svakog po nešto..

NIKOLA

pre 8 godina

Napred ga nagrdiše,Tukson je lepši.Kod oba i dalje je u početnoj ceni u pogledu opreme, motora,konjaže,obrtnog momenta i potrošnje dosta bolja ponuda Kuga.Oba koreanca zadržali stari atmosferac od od 132 konja a turbo 1.6 177konja im krece od početnih preko 30000evra.Dizel ne komentarišem za te pare ima boljih automobila.

Robi

pre 8 godina

Vrlo lep auto,kvalitetni materijali,lep dizajn...sve su blize tehnoloskoj i ekonomskoj pobedi nad zapadnim vozilima,puna ih je Madjarska,puna Slovenija,voze se i u Italiji...znaci,auto je sasvim ok. Za preporuku je naravno i nova Suzuki Vitara,malo je jeftiniji,ali ima kvalitet. Svakako,ne zalite novac na 4x4 pogon,na vise godina je bolje.

cda

pre 8 godina

Vidim da se mnogima ne sviđa ovaj dizajn, ali meni se, bogami, baš sviđa. Sad kad sam imao priliku na sajmu da vidim uživo oduševio sam se. Još samo kad bih bio u prilici da ga kupim.

Petar Bojović

pre 8 godina

Čitam i ne verujem! Ova kia ima garanciju na koroziju od samo sedam godina? Proizvođač toliko malo veruje u sposobnost proizvoda da se odupre običnim atmosferskim uticajima, kiši? Nemam reči.

Nenad-EU

pre 8 godina

Ne znam za Sportage ali novi Sorento na mene nije ostavio posebno dobar utisak. Ok, ima tu brdo opreme za relativno malo para ali je auto kao celina daleko od bilo kog evropskog auta. Dizel motor je veoma bučan, performanse nikakve a fino troši. Automatski menjač je prilično spor. Kvalitet izrade enterijera veoma diskutabilan. Ja za ono ni u ludilu ne bih dao 45.000 evra.

Baxuz

pre 8 godina

Hoće li opet da se javi onaj što kaže da je od ceeda 1.0 turbo jeftiniji novi megan 1,2 TCE,308 1,2eTHP,astra 1,4turbo,focus 1.0 turbo,oktavija tsi?
Šta me briga što su jeftiniji i možda bolji?
KIJA je lepša
(Mladen, 16. april 2016 20:15)

Sta me briga sto je skuplja i losija kad je ruznija.

Goran Bgd

pre 8 godina

Koliko hejtera, predrasudasa, verovatno i botova, kvazistrucnjaka...ma ljudi uzivajte u zivotu i vozite sta god hocete...ne robujem markama auta ali trenutno uzivam u hyu/kia autu i njegovom dizajnu, udobnosti i snazi...kao i mnogi u SAD i svetu...vozio sam i "Hi marke" ali ne vidim da je ovo bitno drugacije a mnogoooooo je manje placeno! Cenite sebe a ne tudje predrasude! No, tako je uvek bilo kada neko "novi" i "mali" bude bolji od "velikih"...ali vremena se menjaju...gazimo 21. vek

Amfilohije

pre 8 godina

Ako dobro razumem uslove garancije na sajtu KIE, „bumper to bumper“ garancija podrazumeva i garanciju na koroziju od takodje 7 godina? Ono što je kod drugih 12 godina, kao reno,pežo...,kod KIE je samo 7?

yappy ns

pre 8 godina

Slazem se sa Kojotom. Realno, ne izgleda kao nesto sto oduzima dah. Ali KIA je u zadnje vreme stekla popularnost, cini mi se, na kvalitetu. Ponudili su odlican omer cene i kvaliteta. Da imam para kupio bi novi Soul ilo slican model. U svakom slucaju, bravo za KiA-u.

Domagoj

pre 8 godina

ne slažem se s tobom u pogledu dizajna. Stari model izgleda puno jeftinije, ovaj novi ima puno smjeliji a manje generički dizajn, od iza je puno bolji (farovi daleko ljepši) a meni osobno i od naprijed jer ima puno simpatičniju njušku, u stilu talijana (Alfa Romeo).
Ostatak priče si i sam napomenuo, auto je puno bolji prema onome što se priča, kompletno izmijenjen ovjes i više mjesta iznutra te manje buke, bolji motori...u Americi ga isto hvale, tamo je po motorima najjači u klasi i opravdava naziv Sportaž...

ako bi ja osobno tražio neku zamjerku, to je da je armatura možda malo prekockasta (kao kod starih terenaca), ali zasitio sam se oblih dizajna, ovo mi djeluje ozbiljnije pa bi se mislim brzo privikao.

moron

pre 8 godina

Izmedju dve vrste garantnih uslova i to:

- JEDNIH uslova, gde piše da je garancija na kola 7 godina i 150.000 km, ali piše samo paušalno i „da se NE ODNOSI na delove koji svoju funkciju ostvaruju habanjem, trenjem, zaptivanjem ili na sličan način“, te

- DRUGIH uslova, gde piše da je garancija 3 ili 5 godina, ali da je garancija OGRANIČENA na pojedine delove i to: na komplet kvačilo 40.000km; na kuglične zglobove vešanja i amortizere na 100.000 km; na kočione diskove na 20.000 km; na kočione pločice na 10.000 km i sl. ( odnosno, gde su SVA OGRANIČENJA pojedinačno i jasno navedena ),

šta kupac da izabere?

Da li kupcu veću zaštitu pružaju PRVI uslovi ( gde može da Vas otkači za reklamaciju za svaki „habajući deo“ (što je potencijalno SVE) i na predjenih 5.000 km ) ili veću zaštitu pružaju DRUGI uslovi, sa detaljnim opisom svih OGRANIČENJA i ISKLJUČENJA?

Verujem da svako zna odgovor.

Pemetnome dosta.

profesionalni mrzitelji izvannjemačkih vozila

pre 8 godina

KIA daje dugu garanciju pošto ima kvalitet koji stoji iza nje. Ostali proizvodjači izuzev honde jednostavno ne smeju da daju toliku garanciju ni na 10% delova a KIA delovi su skupi pošto imaju odedjeni kvalitet. Da je duga garancija samo marketinški trik davali bi je svi. Pogotovo Nemci nisu gadljivi na trikove što svedoči poslednji slučaj sa VW softverom. Možete biti sigurni da će oni mnogo pre Koreanaca da upotrebe sva moguće trikove i prevare kako bi što više uvećali profit.

Zoran

pre 8 godina

Sa istim motorom i otprilike istim paketom opreme oko 2000-3000 eura skuplji od Tucsona koji je po meni mnogo atraktivniji a ujedno i prostraniji (gepek, zadnja klupa). Mogla je Kia bolje. Čini mi se da će se kupci dobro zeznuti jer će ovaj očajan prednji deo sigurno ići na restyle za godinu dana.

Damir

pre 8 godina

Ja sam 2005. godine kupio francusko vozilo golf klase (307) sa dvogodišnjom garancijom,HDI. U garanciji mi je promenjen graničnik zadnjih levih vrata.Posle isteka garancije mi se crkao senzor za merenje spoljne temperature koji je u desnom retrovizoru, a prošle godine mi je (na skoro 235.000 km) otišao i levi kraj spone,a pre par meseci sam ga i prodao.
I to je sve.Imao je garanciju samo dve godine,a ukupan vangarantni trošak narednih skoro 9 godina mi je bio 100 eura. Nikavi stabilizatori ili druga čuida otišli nisu.Danas 308 ima 5 godina garanciju.Iako ne sumnjam u kvalitet pežoa,ni u njegovu garanciju,nisam ga kupio,jer mi garancije ne znače ništa.
Ali sam sada na akciji kupio opel merivu dizel sa 136 ks u bogatom paketu za smešne pare.
Za mene,nije sve u reklami.Bolje i imati garanciju dve godine,a da servis zbog kvarova ne vidiš dok kola imaš,nego da imam dugu garanciju,a svaki dan kola u servis na opravku vozim.

Kia

pre 8 godina

Jučer sam na sajmu u Osijeku pregledao taj novi Sportage izvana ,iznutra itd..izgleda odlično ,uživo puno bolji nego na slikama ,čak i taj prednji kraj koji se kritizira nije loš malo dok se navikne, svakako pomak prema naprijed od prošlog modela.

japanac

pre 8 godina

Tekst ovog priloga kao da nije dorecen. Spoljasnjost vozila ima svoju draz, dok unutra, da nije sredisnjeg ekrana, bilo bi jednolicno i monotono. Ne mogu da kazem da kvalitet nije prisutan i da za ovu cenu nije odlicna kupovina, ali razbijte malo ovo sivilo unutra...

V

pre 8 godina

@Coyote

Svi automobili izgledaju losije na slikama nego uzivo, sem ako nisu fotografisani profesionalnim aparatima u savrsenim uslovima. Secam se koliko mi je DS5 Citroen bio apsolutno odvratan na slikama, nekako kabast visok. Kad sam ga video uzivo promenio sam misljenje za 180stepeni.

Cole

pre 8 godina

KIA još uvek košta nijansu manje i daje nešto više od konkurencije ali je sada ta razlika daleko manja gotovo beznačajna. Period ulaska na tržište kroz niže cene je iza njih i ne treba se nadati da će u budućnosti biti povoljni. Kome KIA nije zvučan brend neka kupi nešto drugo i reši problem. Koreanci očigledno više ne moraju da budu jeftini i izgleda ih nije briga kako će se to komentarisati u Srbiji. Istina je da se i kije kvare ali sve statistike govore u manjoj meri od većine ostalih proizvodjača. Ko garanciju od sedam godina smatra prevarom treba da zna da niko nije dužan da je koristi. Posle dve ili tri godine koliko daje većina ostalih proizvodjača možete slobodno preći u privatne servise i kod njih održavati vozilo ako hoćete. Zamenski delovi se svakako masovno koriste kod svih domaćih automobila i uopšte ne morate imati posla sa ovlašćenim servisom.

Saša

pre 8 godina

Sportage, 19. april 2016 14:57)
Hvala, i pretpostavio da sam da "u praksi" KIA garancija izgleda bitno drugačije nego u reklamama. Najbolji primer je taj neispravan grejač zadnjeg vetrobrana. Umesto da ga zamene (ili oni "oprave"), oni postupe na tako neprimeren način.
Pozdrav i uživaj u svom vozilu.

Baxuz

pre 8 godina

Do sada je Kia gotovo insistirala da se ime Sportage izgovara "sportidž". Međutim, na konferenciji za novinare prilikom svetske prezentacije, objasnili su nam da su to pravilo izmenili i da se jednako pravilno izgovara i kao "sportaž".

Dogovoreno! Zvacemo je sportejdz.

Andreja

pre 8 godina

Auto je skup.Imam prethodni model i za slicnu opremu treba izdvojiti 2-3000 evra vise nego sto sam ja dao 2013.Tucson je lepsi spolja ali je enterijer slabijeg kvaliteta a i manje je lep.Konkurencija u vidu Nissan Q ,Reno Kadjar pobedjuju i po ceni i po opremi.Kia je u prednosti zbog garancije.Samo zbog toga necu kupiti Kadjar.2 god.je sramota.Tucson je u prednosti zbog turbo benzinca za manje para jer Kia ima samo GT line opremu za preko 30k evra.

Goran

pre 8 godina

OPET jedna firma na nagovor svojih marketinskih odeljenja povecava kompaktan auto ("duzi za 3 cm, vise prostora za noge pozadi") kako bi imali sta da napisu u brosuri i tako ce malo po malo i ovaj model da postane SUV srednje velicine, kao sto se desilo sa RAV4 koji je svake godine dobijao po tih "3 cm". Kome treba da kosarkasi sede pozadi, ima Sorento.

Strasno

pre 8 godina

Ja juce saznah da mi je na sportage-u otisla letva volana i da u ovlascenom servisu to cak tri puta nisu primetili kada sam trazio da provere. Te lose gume, te trap treba da se centrira. I tako na pregledu van ovlascenog servisa dijagnostikuju da je otisla letva volana da bi posle toga u ovlascenom ipak primetili nekako.

Hehe

pre 8 godina

@(Amfilohije, 17. april 2016 22:00)

Ako ih ne cukas, nemas da brines. Cak i ovi stariji njihovi modeli sto nisu pocinkovani, ne rdjaju naravno ako nisu udarani.

Filip

pre 8 godina

Zašto naš uvoznik Kie ne objavi na sajtu kompletne uslove garancije, sva ograničenja i isključenja, kao mnogi drugi brendovi kod nas. I idiot zna da ne važi na sve sedam godina i 150kkm i suština kvaliteta i vrednosti garancije je baš u tim ograničenjima i isključenjima. Što se boje učiniti javno dostupnim i taj izuzetno važan element uslova garancije? Hoću da to piše, a da mi neko samo priča. "Reči lete, a samo zapisano ostaje".
Koliko je dakle garancija na komplet kvačilo? Pustite me priče o ženi. Da li je npr 40 kkm kao kod nekih? Da li je na "kugle" vešanja 100 kkm?
Prosto, DA ili NE?

Saša

pre 8 godina

Čitao sam uslove garancije na sajtu KIE i nisam video da su igde opisana eventualna isključenja. Da li to znači da se ganarcija u trajanju od 7 godina ili 150 kkm (šta se pre ispuni) odnosi "u punom kapacitetu" (vremena i kilometara) i na:
- radio prijemnik,
- prednje i zadnje kočione diskove i disk pločice
- komplet kvačilo (lamela,korpa, uključujući i plivajući zamajac kod dizela);
- pogonsko remenje sa španerima (ono koje postoji)
- pumpa za vodu;
- DPF
- akumulator, gume
- amortizeri;
- elementi vešanja (kugle, stabilizatori, silen blokovi ...) ...
Koliko je na te pozicije garancija kod KIE? Da li je bš na sve 7 godina?
Naravno da nije, zato i pitam KOLIKO JE ? 10, 20, 30 kkm?
Recimo, pokvari mi se mehanizam za podizanje prozora ili sam elektromotor, koliko na to traje garancija?
Ili mi se pokvare kočiona klešta posle 141.000 km i pet godina, mada sam redovno menjao kočiono ulje? Ili mi ode sajla ručne kočnice.
Ili "šalter" rikverc svetla na menjaču.
Unapred hvala za odgovore (onome ko ih zna pouzdano), da bih bolje razumeo onih bezbrižnh "sedam godina".
Pozdrav

dk

pre 8 godina

Ja sam od 2008 do prosle godine vozio Cee'd-a, i sto se tice garancije nije bilo nekih iznenadjenja. U to vreme je garancija bila 5 godina (u uslovima je napisano za koje delove je kraci rok) plus dodatne dve godine na motor i menjac.
Ja sam u garanciji par puta menjao stabilizatore i u servisu (Djordjevic) jesu prvo krenuli sa pricom da to nije pokriveno garancijom "zbog nasih puteva". Kad sam trazio da mi pokazu gde to pise u garanciji, rekli su da ce da provere sa glavnim servisom, i na kraju mi ipak nisu naplatili. Posle toga u narednih 5 godina i 100nak hiljada km sam jos par puta menjao stabilizatore (to im je bila boljka u prvom seriji) bez ikakvih problema.
Takodje su mi na samom pocetku promenili vazdusni jastuk suvozaca posto je od preuzimanja auta lampica za airbag svetlela. Posle toga je bilo OK.
Pred kraj garacije mi je otisao i grejac na retrovizoru i to je zamenjeno u garanciji.

Iako je i pre 8 godina kad sam kupio taj auto bilo dosta nepoverenja prema toj garanciji a i samom autu, ja ne mogu da kazem da sam necim bio nezadovoljan ili da sam se osecao prevarenim. Osim pomenutih problema drugih nije bilo, auto me za 130000 km nikad nije ostavio, uvek je palio iz prve. Cene odrzavanja su manje-vise u rangu ostalih ovlascenih servisa (dranje), a sad ima i dosta neoriginalnih delova za OK pare (np ja sam morao da menjam zadnji far posto mi ga je neko polomio i stavio sam neki ne-originalni koji izgleda identicno).

Damir

pre 8 godina

Inače,osim merive,u igri mi je bila i kia souol,ali i naš 500L.
Soul je zaista lep,unutra udoban,relazovno prostran,ali su me od njega oterale 2-3 stvari.Od ta tri vozila,Soul nekako ima najmanji "koristan" gepek (iz dva nivoa je,a donji mi ne rešava ništa,čisti gubitak za mene,a koliko se sećam ni ćopavi imao nije),dizel motor od 1,6 je sa 260 Nm i 128 ks (to je onaj stari motor,koji je na svim testovima dosta kritikovan kao neelastičan).I prokleti C stub,širok kao orman,sa pozicije vozača je nula preglednost pozadi desno,tamo autobus može da mi se sakrije u saobraćaju.
A sta tri vozila su dosta vremešna.
Od 500L me strah bio,dosta neki ljudi po netu loše pričaju.
I tako ispade meriva.Nijanse su to bile.Dobra je i kia sigurno.

Nismo svi ludi

pre 7 godina

Damire, nadam se da je tvoj komentar sarkazam. Dakle, vozio si Peugeot 307 po cestama Srbije 250.000km u otprilike 8 godina i promjenio si djelova za 100 eura.
A ja sam visok 4 metra. Kada sjedim. Majke mi.

kele

pre 8 godina

@ Saša
http://www.kia.co.uk/~/media/pdf/warranty/kia%207%20year%20warranty%20terms%20and%20exclusions%200415.ashx
Ovo je za englesko tržište, ali mislim da se dosta poklapa sa nama.

Bogi

pre 8 godina

Koliko je meni poznato polovina tih stvari koje si nabrojao jeste u garanciji 7 godina. Ona druga polovina je realno potrošna roba i zavisi od habanja (pločice, diskovi, kvačilo). Npr. daj mojoj ženi auto i ona će ti spaliti lamelu za 7 dana jer stalno drži nogu na kvačilu! Otupeh pričajući joj al džabe... Uostalom, umesto što zapitkuješ ovde po sajtovima ljude, idi lepo u Kia salon i tamo ih sve taksativno ispitaj stavku po stavku. Koliko znam na sajtu nemaju detaljan opis ali on sigurno postoji u garancijskoj knjižici i to vrlo detaljno. Traži im na uvid.

Sportage

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1120656#k20114549

Postoje "potrosni" delovi na koje se ne odnosi a tu spadaju i akumulator i delovi kocionog sistema, paknovi 100% ali kracu garanciju imate i na njih, ne punu od 7 godina naravno.
Ja sam recimo preuzeo auto i odmah mi nije radila linija za grejanje zadnjeg vetrobranskog stakla. Rekli su mi citiram: nije to nista, mi to ne popravljamo, imate tu u blizini servis za sanaciju auto stakala pa kod njih mozete to popraviti, nije skupo. Eto, toliko o tome. Bilo je tu jos nekih sitnica.
Stvari koje su se zaista kvarile su menjali, neke delove sam cekao do 10 dana, neke su imali na lageru, kao na primer stabilizatore prednjeg sistema oslanjanja. Ali da se odnosi garancija na apsolutno sve nije istina. Sve pise u ugovoru koji se dobija pri preuzimanju auta, to ranije ni ne mozete procitati bilo gde.

Jedine svetle tacke u servisu KIA su par zaposlenih na prijemu (bukvalno par, koji su tu od ranije) i tih nekoliko mehanicara koji su voljni i da popricaju sa vama i posveceni, strucni. Ali nije sve do njih!
Prodavcima mozete pristupiti slobodno bez trunke respekta i ne verovati im ni rec, bolje je i za vas na kraju.
Da su zamenski delovi skupi, jesu!
Ruku na srce u vecini servisa je tako (u KIA servisu ipak malo vise) i govorim o glavnom servisu u Zemunu, ostali su za izbegavanje u sirokom luku a pogotovo onaj mucni kod novog groblja.