Utorak, 24.11.2015.

13:20

Restilizovani Cee'd stigao u Srbiju

Izvor: B92

Restilizovani Cee'd stigao u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Duks

pre 7 godina

Vozim Kia Ceed 2008 godiste. Za 8 godina zamjenio sam samo disk plocice i gume (prije godinu dana) i radio redovan servis. Jos mi traju metlice brisaca.
Takodje, prije neki dan sam kupio novi ceed, cekam jos registraciju.
Odlican auto!
Slogan im je u potpunosti tacan slogan "Kia najvise za vas novac".
PS Ne stoji 7 godina garancije tek tako slucajno na svetskom nivou u reklamama na svakom cosku. Bas bi im se isplatilo varati citav svjet. A da nije kvalitet ne bi bila tolika garancija.

Miroslav

pre 8 godina

@Genije
Dobro Genije hajde malo nam pojasni svoj iskaz. Kažeš da niko neće da kupi polovnu Kiju pa su zato dileri pokrenuli akciju otkupa polovnih vozila. A šta misliš da dileri planiraju sa tim vozilima? Da ih zakopaju u dvorište??? Da li bi ti kao trgovac kupio robu koju ne možeš da prodaš i na njoj da zaradiš? Otkupljuju ih baš zato što znaju da na njima mogu uz malo ulaganja dobro da zarade!

posmatrac

pre 8 godina

izvinjavam se ako sam nekog uvredio time sto sam izneo svoje licno misljenje i iskustvo i uporedio Golf i Ceed. Neko je rekao da se dvoumi i namera mi je bila da podelim svoje licno iskustvo. U prvom komentaru sam se iskljucivo koncentrisao na Ceed. Mislim da je posteno da to uradi neko ko je imao oba automobila, a ne neko ko je te automobile samo video ili eventualno odradio probnu voznju. Spadam u red vozaca koji ce svaki put obici sve salone i na kraju odluciti sta mu se svidja. Mozda ce to sledeci put biti japanski auto, francuski,...Jednostavno sam izneo svoje iskustvo sa Kiom. Kada se osvrnem nema ni jedne pozitivne stvari koje bih mogao da istaknem izuzev da je auto dopadljiv na oko, ali je to opet subjektivan utisak. O garanciji od 7 godina necu ni da pricam jer moja nije bila prenosiva. Negde u anexu ugovora je sitnim slovima stajalo da garancija nije prenosiva. Nadam se da se to sada promenilo.
Mozda nekoga nije briga za koliko ce prodati svoj auto ili ce ga voziti dok se ne raspadne, ali meni je logicno da razmisljam i o tome. Bilo bi lepo da stari auto koji te je dobro sluzio 3-4-5 godina prodas bar za 40% vrednosti novog.

Das Software

pre 8 godina

VW botovi postaju predosadni u hvalospevima o svojim čadjavcima. Nema vesti o bilo kom proizvodjaču da se ne jave VW botovi i objasne zašto je VW bolji. Najveći deo "kvaliteta" VW čini agresivan marketing.

one track mind

pre 8 godina

Ne razumem zašto se tekst o ceedu na kraju svede na tumačenje VW-a i golfa. VW je sve o sebi ispričao kroz dogadjaje u poslednjih nekoliko meseci. Civilizovan svet prema njima oseća prezir ali u Srbiji i Bosni je nemoguće poljuljati pozicije mitskog vozila golfa. To je možda i očekivano pošto je ovde vreme stalo 1991 godine. Slobodno uživajte u svojim golfovima i ne dosadjujte ljudima koje VW ne zanima već žele da podele iskustva o drugim brendovima. Golf je prosečan automobil za prosečnu klijentelu.

zvezdan

pre 8 godina

Ljudi, da se Biblija bavila automobilima, jedanaesti smrtni greh bi bio poredjenje Ceed-a i Golf-a, kao i bilo kojih "uporedivih" modela VW i Kia. Imao sam vise modela i jednog i drugog proizvodjaca, i stvarno, nema smisla porediti dalje, sem sto svi modeli imaju okrugli volan. VW je daaaaleko kompletniji automobil, i Renault je, Citroen takodje. Kia je dobar izbor, jedino ako kosta 60% cene VW. To odavno nije slucaj, zaboravite na Kia/Huyndai grupu. Veliki pozdrav svim ljubiteljima automobila.

Savke

pre 8 godina

Citam i ne verujem sta ljudi pisu,pola njih verovatno i nema auto..i cemu poredjenje sa wv,dosadni ste ,neko se jednostavno uklopu u ono sto mu odgovara...iskreno moja ljubav je Honda civic,kada sam kupovao auto opcija u odnosu na mogucnosti je bio novi Polo,na kraju kupio novu Kiu proceed .Verovatno ima svoje dobre i lose strane ali je meni je odlican ,nije me izdao u gro situacija,jedino sto meni kao laiku eto moze biti zamerka je malo tvrdje vesanje ili sta vec u smislu da se neravnine na putu dobro osete....sve ostalo barem za sada je na zavidnom nivou

posmatrac

pre 8 godina

Neko spomenu ovde da je cvrcanje karakteristicno za Golf, a ne za Kiu. Vec sam ispricao svoje iskustvo za Kiu, a sada da kazem nesto i za Golf. Imam srecu pa sada vozim Golf VII 1.6TDI. Posle 2 godine i predjenih 30.000km auto i dalje izgleda i ponasa se kao da je sada izasao iz fabrike. Nema neprijatnih zvukova, vibracija, a udobnost daleko veca nego kod Kie. Potrosnja u gradu u proseku 1,5-2l manja nego kod Kie sa slabijim motorom. Da dodam da sam se prevario kada sam birao novi auto pa svratio do Kia salona. I pored loseg iskustva hteo sam da pogledam novi SW i Sportage. . Verovatno se prodavci ubise od prodaje pa im se te subote nije ustajalo niti im se pricalo sa potencijalnom musterijom. Covek me je samo pogledao i procenio da trenerka i patike znace da sam samo dosao da ubijem vreme pa sam napravio krug oko auta i izasao. Istog tog dana svratio i do BMW salona i isto tako obucen popio kafu i sok. Da je situacija malo drugacija verovatno bih sada vozio X1, a ovako ja prezadovoljan Golfom. Vec imam par kandidata koji cekaju da dodje vreme za prodaju. Da ne zaboravim da kazem nesto za cenu i kasko. Skoro da nije bilo razlike izmedju Golfa Varianta i Kie Ceed SW, a Golf dosao sa vise opreme. Koliko se secam u cetvrtoj godini me je kasko kod Uniqe za Kiu kostao 350-400eur, a kasko za novog Golfa nesto malo manje od 500.
Verujte razlika vredi, a na kraju se i visestruko vrati jer Kia daleko vise gubi na ceni + morate da imate srecu da nadjete nekoga ko ce je kupiti.

moron

pre 8 godina

Dok na ceed-u ni kao opcija nije postojao rezervni točak, na svako pitanje o tome razni prodavci u istoj radnji su mi govorili da je to prevazidjeno, da kit rešava sve i "šta ćete ako vam se istovremeno probuše dve gume" (i svako je od njih baš to video na putu).
Kada je rezervni točak napokon i kod ceed-a postao opcija, svaki ceed u salonu koji sam gledao ga je imao, a prodavac mi je govorio kako to drugi nemaju :)

ceed - golf

pre 8 godina

@ (Baxuz, 25. novembar 2015 12:41)

Kasko je duplo skuplji od onog za ceed-a i u slucaju kradje se ne dobija puna cena vec zavisno od ugovora deo cene automobila po nekom eu katalogu u momentu kradje i to postoji stavka koja im omogucava vise nedelja za obradu dokumentacije. Bar u ovoj osiguravajucoj kuci u kojoj sam ja uzimao kasko. Ovaj 1.2 tsi nije u potpunosti identican prethodnom pa verujem da nije "zanimljiv" koliko i neki 2.0 tdi recimo. Ja konkretno vodim racuna o svemu tome i imam garazu ali moram priznati da mi smeta briga o svemu tome, to se delom anulira tokom voznje jer se oseti da je auto bolji ali mislim da je ipak resenje izmedju, neki treci brend mozda. Najbolje je sve sami da proverite i sami odlucite sta vama najvise odgovara. Na kraju kada bi vise uvoznika ponudilo pogodne zamene "staro za novo" i beskamatne kredite u vecem iznosu ili slicno mislim da bi situacija bila znatno pogodnija za nas kupce. U svakom slucaju iz iskustva bi vam savetovao da ne zurite sa kupovinom vec da sve opcije razmotrite i po nekoliko puta.

Genije

pre 8 godina

@ sasa
http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18425365

Vise se gubi? Kako moze vise da se gubi ako niko ne zeli da vam kupi auto? Pa zato su dileri i pokrenuli kaciju otkupa polovnih automobila jer su vlasnici bezuspesno prodavali stare modele...
Mozemo i o co2 da pisemo, nije problem. Samo u Srbiji na snazi zakon vezan za kolicinu CO2 nije razvijen u toj meri vec se vodi euro normama i to je sve. Pored toga taj skandal je vezan za dizel motore a vi ste pominjali benzinac. A opet da je vw ili bilo ko drugi lazirao rezultate nama dodje na isto kada je na 90% polovnjaka skinut katalizator i kada je efekat svakog drugog gsp autobusa ravan efektu termoelektrane.
Podseticu vas da se na nasim tehnickim pregledima ne obraca paznja na izduvne gasove.

realno

pre 8 godina

Prema vazecem cenovniku osnovni golf kosta 17.645 evra. Pro ceed 12.490 a sa popustima o dzokerima cena je niza. Odakle vam da je golf samo 1.000 evra skuplji?

Baxuz

pre 8 godina

@ceed golf

Molim te ako mozes odgovori: Uzeo bih auto tog segmenta prvi pik mi je golf tsi. Ali upravo me plasi to o cemu pises. Posto zivim u zgradi koliki je rizik od kradje? Kazu mi da ce 100% dobiti noge. Takodje sam cuo i da preskupi kasko ne sluzi nicemu, uvek nadju nesto da izvrdaju. Zato i razmisljam da preskocim golf.

Polo

pre 8 godina

Prema vazecem cenovniku osnovni golf kosta 17.645 evra. Pro ceed 12.490 a sa popustima o dzokerima cena je niza. Odakle vam da je golf samo 1.000 evra skuplji?
(realno, 25. novembar 2015 12:18)

Kada odes da kupus Golfa nezvanicna cena je oko 16000€, toliko ti spuste cenu. Kada odes da kupus Kiu ceed model od 12.500€ nemaju na stanju nikad, ali ce ti ponuditi model od nekih 15000€...

saša

pre 8 godina

JD power je svrstao kiu u najpouzdanije proizvodjace,a vw u najnepouzdanije. To skripanje koje spominju neki ovde,pa to je odlika golfa,ne posustaju od 1974. kada se prvi put pojavio. Mogli bi malo da pisemo malo o emisiji CO2,ako se secate....

saša

pre 8 godina

Slovacka je u Evropi,a i skracenica CEED,oznacava da je razvijana i dizajnirana u evropskom centru. 50% prodaje ide u EU,a odlicno se prodaju bazs u zemlji vw.

moron

pre 8 godina

Kada hoću da se do besvesti cenjkam i ciganišem, idem na buvljak, a ne u auto salon. A tako je sa KIA dilerom i njihovim imaginarnim cenovnicima, koji blage veze sa životom nemaju. Svaki put kada sam ulazio da se raspitam za ceed SW, krene smarajuća i navalentna priča od početka, "popust na popust" i veze nemaš na kraju koja je stvarna cena. A kada dodjem sutra, oni od početka (ne od cene dogovorene juče). To nisam mogao da podnesem. Zaista sam bio ozbiljan kupac i hteo sam ceed SW, ali onakvu neposlovnost nisam nigde video.
Da se razumemo, ima još dilera sa "fiktivnim cenovnicima" ( opel, pežo...), ali čim im se obratiš mailom, dobićeš istinsku cenu i stvarnu ponudu. KIA mi nikada nije odgovorila ni na jedan mail. NIKADA! Ako treba, mogu da ih opet pošaljem dileru (da vide da ne lažem).
Na kraju sam kupio nešto drugo. I ne žalim. Bar me niko nije pravio budalom, kako sam se svaki put osećao u salonu KIE.

Baxuz

pre 8 godina

Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie.
(Polo89, 24. novembar 2015 18:38)

I ja sam to zakljucio i prosto mi je neverovatno. Golf u pocetnom paketu ima climatronik, elektronsku rucnu, tacskrin na konzoli, start-stop i pikslu (koja se kod kia doplacuje). E sad jadac je sto sam cuo da se kod prodavca kia cenkas kao na pijaci. Glasina koju nameravam da proverim. Inace Hyundai i30 je trenutno najbolja kupovina u Srbiji jer je trenutno u cenovnom rangu nize klase (corsa, clio, 208, Polo ... sa klimom kostaju kao on).

Sve u svemu zacin c :)

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18425459

Pa i nisu dorasli evropskim proizvodjacima. Jedino im konkurisu na polju cene i tu jedino. Zbog toga se i kupuju jer kada na 12.000e treba dodati min 3-4k vise za evropski ekvivalent a jos uz to kraca garancija i skuplji kasko racunica je jasna, koreanac ispadne prilicno jeftiniji, pogotovo za srpski dzep. Ono sto ljudi kasnije shvate je da se dobar deo te razlike vrati njima nazad kroz servise odnosno skupe delove. Ne bi ni to bio problem da ugradjuju kvalitet iste klase kao sa prve ugradnje ili bar jedne klase ispod nego se ugradjuju niskobudzetni delovi po ceni najkvalitetnijih ako izuzmemo maziva koja moraju biti preporucena ali i uz 100% visu cenu od onih kod uvoznika pa tako litar ulja za benzinca kosta 1350 dinara! TO ulje u maloprodaji po litru kosta tek nesto preko 600 dinara kod ovlascenog uvoznika. I ne, ne naplacuju ruke na taj nacin, ruke su zasebna stavka naravno. I za redovan servis naplate 1,5 sat. Zasto sat i po za zamenu filtera i ulja meni nije jasno ali eto, mozda nemam dovoljno iskustva jer su mi na prethodna dva auta, japanca u ovlascenim servisima upisivali po sat vremena za redovni servis koji obuhvata zamenu ulja, filtera vazduha i klime, filtera goriva na svakom drugom... A kada dodje prodaja mozete se pomoliti i samo cekati i nedocekati dan prodaje. A dok ne dodje taj period ovlasceni servis je raznim akcijama vec snizio znatno cenu vasem autu.

ceed- golf

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18427127

Nisu online cenovnici tacni. Kia ispada svakako jeftinija, pogotovo imajuci u vidu da se nezavisno oslanjanje kod golfa dobija tek kod skupljih verzija ali i sa torzionim vesanjem pozadi on je udoban koliko i ceed sa multilinkom, zvucna izolacija je bolja, preglednost takodje a i kvalitet materijala u kabini, pogotovo posle 30-tak hiljada kilometara kada u ceed-u dolazi i do povremene skripe dok u golfu to nije slucaj. Imam oba u uzoj porodici takoreci. Imaju i jedan i drugi prednosti i mana, ukratko golf je kvalitetniji ali i stvara vise glavobolje po pitanju parkinga i slicnog jer lopovi imaju pik na njega a ukoliko imate ratkapne racunajte na to da je bolje da ih odmah sami skinete jer ce ih neko "skinuti" umesto vas. Takodje cene kaska su znatno vise ali sa druge strane auto je komotniji za voznju, ono sto sam ja uporedio je 1.2 tsi u slabijoj verziji sa 1.6 gdi motorom kod ceed-a, svaki dan bi pre izabrao 1.2 tsi koliko god to apsurdno nekome zvucalo. Takodje za duzi put i voznju po gradu bi pre uzeo golfa...
Kao sto rekoh ti cenovnici nisu tacni, ni za jedne a ni za druge pa ni za neke trece... nazalost kod nas svest po pitanju interneta jos nije na normalnom nivou pa tako imamo i slucaj da je dobar deo izraza na kia sajtu na komsijskom jeziku...

ceed - golf

pre 8 godina

@ (saša, 24. novembar 2015 22:49)

Sasa, pogledajte na koliko obrtaja postaje dostupno tih 100ks i koliki je obrtni moment i opet na koliko obrtaja je dostupan u kojoj meri. Odnosno pogledajte krivu obrtnog momenta ili jos bolje ako ne verujete "papiru" otidite na probnu voznju i pobicete sve predrasude o tih 85ks iz 1.2tsi motora, jednostavno motor je neuporedivo bolji u odnosu na taj 1.4 atmosverac iz kie. Takodje pored motora bitnu ulogu igra i menjac koji je opet kod golfa bolji, isto kao i oslanjanje pa i sasija, sedista takodje. Deluje da preterujem ali nazalost tako je... zato i kosta vise. Ukoliko imate garazu i mozete priustiti kasko koji je za vw skuplji i duplo onda je mozda i bolja opcija, u suprotnom nije bas zbog pomenutog. Servisi su im i jednima i drugima ispod proseka za zapad, dakle neprijatnosti zagarantovane.

Богдан

pre 8 godina

Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie. (Polo89, 24. novembar 2015 18:38) Да немам ценовнике па да ти поверујем. Ово што си написао не може бити даље од истине. Голф 7, када ставиш исту опрему дођеш на разлику од барем 3.000 евра. Ту притом поредим 1.6 бензин код Кије и 1.4 код Голфа (због сличне снаге). Голф 7 је толико поскупео да је са истим мотором, истом опремом само 1000е јефтинији од А3.

posmatrac

pre 8 godina

Imao pro ceed prve generacije i to dizel sa 90ks. Za motor imam samo reci hvale pogotovo u gradskoj voznji, ali udobnost je potpuno druga prica. Osetio svaku rupu, lezeci policajci nocna mora za bubrege. Plastika cvrci vec na 110km/h, a auto je do tada presao samo 65000km. Radio ima fabricku gresku i posle 3 godine pocinje da pisti, a komande na volanu prestaju da reaguju, naravno na radio je garancija do 3 godine, a za novi su mi trazili 900 eur u o. servisu. Kada je dosao na red da se posle 4 godine proda pocinje nocna mora. Oglasena cena 1500 eur niza od najeftinijeg benzinca istog godista. Mesec dana se niko nije javio i pored cuvene garancije,....Na kraju prodat ispod svake cene. Da budem iskren srecan sam da sam ga i prodao obzirom na cenu redovnog servisa koji me je cekao. Pametnom dovoljno.

Ceed_sw

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18422836

Reci cu ti ja dokle, dok se ne izvrsi uplata. Meni kasnije nisu ni javili da je auto stigao vec sam sam zvao da proverim posto sam video da su iste predali nekim ljudima iz iste narudzbine. Ruku na srce ja sam auto uzeo pre nekoliko godina (mozda je sada bolja situacija) i sada bi srecu okusao radije sa Hyundaijem jer sam imao i previse losih iskustava sa servisom, sa onim sporednim kraj Ruzveltove je svako ali svako iskustvo bilo bolnije od drugog dok sa glavnim je u sustini u redu ako izuzmemo busnu gumu na autu po zavrsetku redovnog servisa (ostavio sam im auto na pocetku radnog vremena i preuzeo ga na kraju) i jos par stvari. Stvar je delimicno u tome sto oni jedini valjaju od kia servisa kod nas pa je guzva neizbezna i onda eto... Da je sve tip top ne bih rekao, pa ni cene, nije da se zalim zbog finansija ali ponekad se osetim uvredjeno cenama pojedinih delova. Sve u svemu ko zna za tip top servis u Srbiji koje god marke da je to je retkost na osnovu mog iskustva. Meni inace auto vuce u stranu vec par godina a po forumima vidim da se mnogi vlasnici ceed-a svih verzija zale na slicne probleme i da nikome nije reseno to.

Na kraju ja sam najvise za zlatno pravilo da treba sam provozati auto i detaljno razmotriti kupovinu.

Vozač, zamalo Kie

pre 8 godina

Agresivna kampanja koja ne odgovara stanju u salonu.Kada sam tražio najjeftiniji model sportidža, nemaju, treba 3 meseca da se čeka, ali zato one skuplje imaju, ili malo korišćene sa brdom nepotrebne opreme, dok ,,popust" od 300 evra na gotovinsku uplatu bolje da i ne komentarišem.Zaposlite ozbiljne prodavce, a ne nafurane klinke

Hm

pre 8 godina

@(japanac, 24. novembar 2015 16:25)

Imamo u porodici i novi (2014) i stari (2009) i30, a zagledao i vozio ceed. Razlika ide u korist Kie samo u kabini. Prilagodjena evropskim ukusima i vise mekane plastike i materijala. Sveukupno unutra prijatnija. Mehanika i elektronika mislim da su identicne. Meni je ok auto, ali zbog cene smo se odlucili za i30, vec 2 puta. Kiu treba loviti kad je na nekoj ozbiljnoj akciji.

Daca

pre 8 godina

Bas bi voleo uporedni test ovog novog malo 1.0 turbo motora sa 120ks i 1.6GDI atmosferca sa 135ks. Zanima me koje su prednosti jednog, a koje drugog motora?

anonymous

pre 8 godina

Deluju lepo, ali ja ipak mislim da još uvek nisu dorasli evropskim proizvođačima.. Cini mi se da je politika kompanije WOW efekat, jer već posle 5-6 godina izgledaju mlako. Setite se Hyunadai I 30 kako je izgledao kada je izašao, pa i Ceeda, ubedljiviji su bili od većine u klasi, a sada kada ih vidim parkirane pored recimo Astre, moje mišljenje je da joj nisu dorasli, da ne pričamo o jačima u klasi. Ali videćemo, pre 10ak godina niko nije sanjao šta će Samsung napraviti!

moron

pre 8 godina

Imao sam ceed SW na nišanu bar godinu dana, pa pa kupio nešto drugo, sa više razloga:
1) ne želim "džokere", ni da mi kao "čine",već hoću napisani jasnu cenu, a svaki put kada bih iznova ušao polazili bi od "imaginarne cene" i priča sa "činjenjem" i "popustima" je išla od početka (strašno smaranje),
2) prodavci pojma nisu imali o nekim stvarima (npr, da li opcioni panoramski krov isključuje serijske krovne šine (to neznanje je sramno) i svaki prodavac je pričao različito (neki i da to ide samo uz EX pakete, neki da ide uz svaki,blage veze nisu imali),
3) prodavci su preterano navalentni (nemaju nikakve mere i kulture),
4)dok rezervni točak nije postojao ni kao opcija,pričali su mi da je to glupost i prevazidjeno, a kada je postao opcija (i već stajao u svakom vozilu u salonu, sa uvećanom cenom za 100 eura) "preko noći" su počeli da to hvale.
Generalno, KIA ( u M.Milankovića) me oterala jer me je smatrala maloumnim kupcem.
Dugujem im zahvalnost na neki način za to što su me oterali, mada ne sporim da je ceed odlično vozilo.
Pozdrav svim ljubiteljima KIE i molba uvozniku da malo kultiviše i opismeni prodavce.

saša

pre 8 godina

vw polo sa sajamskim popustom je kostao 9900,a imao je samo ABS ,centralnu i el.podizace(a nije ona VAN verzija). U baznoj opremi kia rio kosta 9900,a ima opremu kao polo od 14000€.Isti je slucaj sa ceedom(10000€1.4 vvti 100 ks) u odnosu na 1.2 85 ks golf 7(14500€)ista oprema,a o dizajnu je glupo pisati i uporedjivati. Verujem da ce ,tamo negde za pet,sest godina neki golf9 imati dizajn kao pro ceed iz 2013. Neko ce reci da pada brze cena,ali u odnosu na cenu novog,vise se gubi na vw.

petar

pre 8 godina

posto i ja kupujem auto nacitao i oprobao sam nekoliko auta. Jedino sto sam shvatio da ovi mali turbo benzinari nisu tako stedljivi. 1.2 od PSA zdere. 1.0 od Forda isto. Jedino je od FIATa o.9 eko ali je u manjim modelima. Pa ne trosi. Na kraju cu uzeti nesto od B segmenta. Iskreno, ne bi se osecao lepo sa tom KIA. Nemam poverenja.

saša

pre 8 godina

kostala je 9900/samo zato jer je kia bila sponzor Fifa world cupa 2014 u Brazilu. Pa su odobrili dodatnih 1000€ popusta,inace ista je cena kao 2016.

Никола

pre 8 godina

2/4 погледа напред из Кие "одузимају" А стубови, што може бити погибељно. Пре него што делите минусе, прво погледајте из положаја возача.

Миле НС

pre 8 godina

Displej na centralnoj konzoli nenormalno nisko postavljen? Da li su oni svesni koliko se mora skrenuti i oboriti pogled sa puta da taj displej dođe u vidno polje vozača ?

Kobaja Grande

pre 8 godina

Ako je KIA ProCeed na Sajmu kostala 9990eur, toliko treba da kosta i sada, a ne 11.490. Lajsna tu i tamo, pokoje dugme...to svakako ne vredi 1500eur.
Uz to, performanse u voznji i kvalitet upotrebljenih materijala nije na nivou najboljih igraca u segmentu.
Lokalni uvoznik treba dobro da pogleda cenovnik brata blizanca, Hyundai i30.
Sva sreca, uskoro stizu nova Astra K i Megan 4.

Polo89

pre 8 godina

Kia vise nije jeftin auto, tako da bih se pre odlucio za nekog zapadno evropskog proizvodjaca. Ne kazem da je Kia los auto, ali ako ga ne uzmes u boljoj opremi on nije na zadovoljavajucem nivou, posebno kabina. Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie.

Dejan Bg

pre 8 godina

Vozio sam novi 1.4 benzin ceed: tih, mekane komande, prejak servo za autoput, prosecne izrade unutra osim najskupljeg modela koji izgleda premium, snaga motora je samo za grad. Ukupan utisak vrlo dobar, iznad nekih auta istog segmenta koje sam vozio poput skode rapid, opel astre, reno megana generation, citroena c4, pa i nove toyote auris. Cudna cenovna politika po sistemu "pregovora", prodavci u salonu, po mom utisku, previse napadni ali i poslovni po "izgledu" i zainteresovani za kupca, dokle to samo vlasnici znaju... Nemam iskustva sa servisom. Globalno, kompanija sa sjajnim korporativnim imidzom i dobrim marketingom.

Nebojsa

pre 8 godina

Bolje koreanac nego francuz. Kia vredi ovaj novac, za razliku od francuskih proizvodjaca koji su precenjeni, narocito Pezo. Nakon 3 godine cena koreanca padne 60%, a francuzu slicno. Servis I garancija koreanaca su bolji.

sun&moon

pre 8 godina

Nikako da prevaziđu KICH-EJ-AR u enterijeru.Spolja te još i zaintrigira,priđeš,otvoriš vrata....i tras u nesvest.Šteta.Najveći biser je volan...nema gde ruke da staviš "od dugmići".

eee

pre 8 godina

Prijatno sam bio iznenadjen kada sam prvi put seo u ovaj auto. Enterijer i kvalitet me odusevio,ni malo slicnosti sa ranijim modelima. Kod nas ih cesto vidjam na ulici verovatno se dobro prodaju. Varijanta Pro sa 3 vrata izgleda fenomenalno

s mile

pre 8 godina

Bio bih zahvalan vlasnicima malih turbo benzinaca da daju svoj komentar na troskove odrzavanja, potrosnju svojih automobila. Hvala. Inace KIA

TDI

pre 8 godina

Ubi kako je dobar. Treba sesti u kabinu i doziveti SAAB dizajn. Da treba da kupim kola odmah bi ga pazario. Naravno dizel. Cio sam da su im benzinci jad. Mislim nisu im ni dizeli bas HDI ili TDI ali je kabina SAAB, ko sto rekoh.

Zeleni

pre 8 godina

Koliko je tacna cena za osnovni model sa osnovnom motorom od 14.490e ne znam, ali da je povoljno, nije, cak i da iskoristite dzokere i to sve, Cee'd ide za 11290e, sto je vec cena koja je razumna i sa nekih 12500e kupite auto u lepoj opremi, kao sto je bio slucaj sa restilizovanom verzijom proslog modela.
Sa ovom cenom, mislim da se ovaj automobil ne isplati, odnos ulozeno/dobijeno je u ovom slucaju na strani drugih.
Pre svega mislim na Hyundai i30 koji je ispod 11000e u osnovnom paketu.

Dikh tu kava

pre 8 godina

Nije poznato odakle cena od EUR 11190 za osnovni model. To je čak EUR 3300 manje nego kataloška cena od EUR 14490. Ako bi se svi džokeri sabrali, to bi bilo ukupno EUR 3200. OK, negde se izgubilo EUR 100, nebitno. Ali: moguće je upotrebiti najviše tri džokera. Ili nije? Pri čemu bih ja lično hipotetički pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću mogao da iskoristim samo 1, onaj za kredit/lizing, te bi mi to vozilo iznelo tričavih EUR 14.190, ali zato u sjajnoj osnovnoj opremi sa osnovnim motorom..
Ako je moguće sabrati sve, šta je teško KIA-i da napiše pravu cenu, poobogu, i poštedi nas ove šarade? Ako, pak, nije moguće sabrati sve, odakle ona cifra od 11.190? Mada, deluje da je sabiranje ipak moguće, opšte je poznato da gro kupaca čine uglavnom penzioneri, porodični ljudi sa malom decom do 3 godine starosti koji kupuju model sa zaliha iz salona, već poseduju KIA-u i istovremeno im je ovo prvo vozilo, koje kupuju naravno za keš na kredit..
Bravo KIA, šta drugo reći..

Ivan

pre 8 godina

Ovaj clanak sadrzi nekoliko netacnih informacija koje je lako proveriti odlaskom na www.kia.rs (hint: teoretski najniza cena, naprimer)

Golf 5

pre 8 godina

Isao sam na test voznju , moram reci da je auto prilicno dobar. Enterijer odaje utisak kvalitetnog i precizno uradjenog. Soft plastika na tabli , korektna oprema ,sve je to lepo upakovano. Test vozili je bilo opremljeno 1.6 gdi benzinskim agregatom od 135 ks i 6 brzina. Tu nastaje moj mlak utisak , nema onog ubedljivog i odlucnog ubrzanja , cak i vracanjem u nizu brzinu , auto ispusta zvuk ali nema nekog jaceg potiska. Pri brzini od 130 km/h , (gume 205/55 16) , auto deluje (bar meni) po malo "lelujavo" -nestabilno ... Kompletan utisak je pozitivan , ali ja jos uvek ne bi presao sa VW na Kiu. Ne kazem da necu promeniti misljenje , ali mozda neki drugi put.

Polo89

pre 8 godina

Kia vise nije jeftin auto, tako da bih se pre odlucio za nekog zapadno evropskog proizvodjaca. Ne kazem da je Kia los auto, ali ako ga ne uzmes u boljoj opremi on nije na zadovoljavajucem nivou, posebno kabina. Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie.

Dejan Bg

pre 8 godina

Vozio sam novi 1.4 benzin ceed: tih, mekane komande, prejak servo za autoput, prosecne izrade unutra osim najskupljeg modela koji izgleda premium, snaga motora je samo za grad. Ukupan utisak vrlo dobar, iznad nekih auta istog segmenta koje sam vozio poput skode rapid, opel astre, reno megana generation, citroena c4, pa i nove toyote auris. Cudna cenovna politika po sistemu "pregovora", prodavci u salonu, po mom utisku, previse napadni ali i poslovni po "izgledu" i zainteresovani za kupca, dokle to samo vlasnici znaju... Nemam iskustva sa servisom. Globalno, kompanija sa sjajnim korporativnim imidzom i dobrim marketingom.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Ako je KIA ProCeed na Sajmu kostala 9990eur, toliko treba da kosta i sada, a ne 11.490. Lajsna tu i tamo, pokoje dugme...to svakako ne vredi 1500eur.
Uz to, performanse u voznji i kvalitet upotrebljenih materijala nije na nivou najboljih igraca u segmentu.
Lokalni uvoznik treba dobro da pogleda cenovnik brata blizanca, Hyundai i30.
Sva sreca, uskoro stizu nova Astra K i Megan 4.

Dikh tu kava

pre 8 godina

Nije poznato odakle cena od EUR 11190 za osnovni model. To je čak EUR 3300 manje nego kataloška cena od EUR 14490. Ako bi se svi džokeri sabrali, to bi bilo ukupno EUR 3200. OK, negde se izgubilo EUR 100, nebitno. Ali: moguće je upotrebiti najviše tri džokera. Ili nije? Pri čemu bih ja lično hipotetički pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću mogao da iskoristim samo 1, onaj za kredit/lizing, te bi mi to vozilo iznelo tričavih EUR 14.190, ali zato u sjajnoj osnovnoj opremi sa osnovnim motorom..
Ako je moguće sabrati sve, šta je teško KIA-i da napiše pravu cenu, poobogu, i poštedi nas ove šarade? Ako, pak, nije moguće sabrati sve, odakle ona cifra od 11.190? Mada, deluje da je sabiranje ipak moguće, opšte je poznato da gro kupaca čine uglavnom penzioneri, porodični ljudi sa malom decom do 3 godine starosti koji kupuju model sa zaliha iz salona, već poseduju KIA-u i istovremeno im je ovo prvo vozilo, koje kupuju naravno za keš na kredit..
Bravo KIA, šta drugo reći..

s mile

pre 8 godina

Bio bih zahvalan vlasnicima malih turbo benzinaca da daju svoj komentar na troskove odrzavanja, potrosnju svojih automobila. Hvala. Inace KIA

eee

pre 8 godina

Prijatno sam bio iznenadjen kada sam prvi put seo u ovaj auto. Enterijer i kvalitet me odusevio,ni malo slicnosti sa ranijim modelima. Kod nas ih cesto vidjam na ulici verovatno se dobro prodaju. Varijanta Pro sa 3 vrata izgleda fenomenalno

moron

pre 8 godina

Imao sam ceed SW na nišanu bar godinu dana, pa pa kupio nešto drugo, sa više razloga:
1) ne želim "džokere", ni da mi kao "čine",već hoću napisani jasnu cenu, a svaki put kada bih iznova ušao polazili bi od "imaginarne cene" i priča sa "činjenjem" i "popustima" je išla od početka (strašno smaranje),
2) prodavci pojma nisu imali o nekim stvarima (npr, da li opcioni panoramski krov isključuje serijske krovne šine (to neznanje je sramno) i svaki prodavac je pričao različito (neki i da to ide samo uz EX pakete, neki da ide uz svaki,blage veze nisu imali),
3) prodavci su preterano navalentni (nemaju nikakve mere i kulture),
4)dok rezervni točak nije postojao ni kao opcija,pričali su mi da je to glupost i prevazidjeno, a kada je postao opcija (i već stajao u svakom vozilu u salonu, sa uvećanom cenom za 100 eura) "preko noći" su počeli da to hvale.
Generalno, KIA ( u M.Milankovića) me oterala jer me je smatrala maloumnim kupcem.
Dugujem im zahvalnost na neki način za to što su me oterali, mada ne sporim da je ceed odlično vozilo.
Pozdrav svim ljubiteljima KIE i molba uvozniku da malo kultiviše i opismeni prodavce.

Golf 5

pre 8 godina

Isao sam na test voznju , moram reci da je auto prilicno dobar. Enterijer odaje utisak kvalitetnog i precizno uradjenog. Soft plastika na tabli , korektna oprema ,sve je to lepo upakovano. Test vozili je bilo opremljeno 1.6 gdi benzinskim agregatom od 135 ks i 6 brzina. Tu nastaje moj mlak utisak , nema onog ubedljivog i odlucnog ubrzanja , cak i vracanjem u nizu brzinu , auto ispusta zvuk ali nema nekog jaceg potiska. Pri brzini od 130 km/h , (gume 205/55 16) , auto deluje (bar meni) po malo "lelujavo" -nestabilno ... Kompletan utisak je pozitivan , ali ja jos uvek ne bi presao sa VW na Kiu. Ne kazem da necu promeniti misljenje , ali mozda neki drugi put.

Vozač, zamalo Kie

pre 8 godina

Agresivna kampanja koja ne odgovara stanju u salonu.Kada sam tražio najjeftiniji model sportidža, nemaju, treba 3 meseca da se čeka, ali zato one skuplje imaju, ili malo korišćene sa brdom nepotrebne opreme, dok ,,popust" od 300 evra na gotovinsku uplatu bolje da i ne komentarišem.Zaposlite ozbiljne prodavce, a ne nafurane klinke

Zeleni

pre 8 godina

Koliko je tacna cena za osnovni model sa osnovnom motorom od 14.490e ne znam, ali da je povoljno, nije, cak i da iskoristite dzokere i to sve, Cee'd ide za 11290e, sto je vec cena koja je razumna i sa nekih 12500e kupite auto u lepoj opremi, kao sto je bio slucaj sa restilizovanom verzijom proslog modela.
Sa ovom cenom, mislim da se ovaj automobil ne isplati, odnos ulozeno/dobijeno je u ovom slucaju na strani drugih.
Pre svega mislim na Hyundai i30 koji je ispod 11000e u osnovnom paketu.

sun&moon

pre 8 godina

Nikako da prevaziđu KICH-EJ-AR u enterijeru.Spolja te još i zaintrigira,priđeš,otvoriš vrata....i tras u nesvest.Šteta.Najveći biser je volan...nema gde ruke da staviš "od dugmići".

Никола

pre 8 godina

2/4 погледа напред из Кие "одузимају" А стубови, што може бити погибељно. Пре него што делите минусе, прво погледајте из положаја возача.

Ivan

pre 8 godina

Ovaj clanak sadrzi nekoliko netacnih informacija koje je lako proveriti odlaskom na www.kia.rs (hint: teoretski najniza cena, naprimer)

Богдан

pre 8 godina

Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie. (Polo89, 24. novembar 2015 18:38) Да немам ценовнике па да ти поверујем. Ово што си написао не може бити даље од истине. Голф 7, када ставиш исту опрему дођеш на разлику од барем 3.000 евра. Ту притом поредим 1.6 бензин код Кије и 1.4 код Голфа (због сличне снаге). Голф 7 је толико поскупео да је са истим мотором, истом опремом само 1000е јефтинији од А3.

posmatrac

pre 8 godina

Imao pro ceed prve generacije i to dizel sa 90ks. Za motor imam samo reci hvale pogotovo u gradskoj voznji, ali udobnost je potpuno druga prica. Osetio svaku rupu, lezeci policajci nocna mora za bubrege. Plastika cvrci vec na 110km/h, a auto je do tada presao samo 65000km. Radio ima fabricku gresku i posle 3 godine pocinje da pisti, a komande na volanu prestaju da reaguju, naravno na radio je garancija do 3 godine, a za novi su mi trazili 900 eur u o. servisu. Kada je dosao na red da se posle 4 godine proda pocinje nocna mora. Oglasena cena 1500 eur niza od najeftinijeg benzinca istog godista. Mesec dana se niko nije javio i pored cuvene garancije,....Na kraju prodat ispod svake cene. Da budem iskren srecan sam da sam ga i prodao obzirom na cenu redovnog servisa koji me je cekao. Pametnom dovoljno.

Hm

pre 8 godina

@(japanac, 24. novembar 2015 16:25)

Imamo u porodici i novi (2014) i stari (2009) i30, a zagledao i vozio ceed. Razlika ide u korist Kie samo u kabini. Prilagodjena evropskim ukusima i vise mekane plastike i materijala. Sveukupno unutra prijatnija. Mehanika i elektronika mislim da su identicne. Meni je ok auto, ali zbog cene smo se odlucili za i30, vec 2 puta. Kiu treba loviti kad je na nekoj ozbiljnoj akciji.

saša

pre 8 godina

vw polo sa sajamskim popustom je kostao 9900,a imao je samo ABS ,centralnu i el.podizace(a nije ona VAN verzija). U baznoj opremi kia rio kosta 9900,a ima opremu kao polo od 14000€.Isti je slucaj sa ceedom(10000€1.4 vvti 100 ks) u odnosu na 1.2 85 ks golf 7(14500€)ista oprema,a o dizajnu je glupo pisati i uporedjivati. Verujem da ce ,tamo negde za pet,sest godina neki golf9 imati dizajn kao pro ceed iz 2013. Neko ce reci da pada brze cena,ali u odnosu na cenu novog,vise se gubi na vw.

moron

pre 8 godina

Kada hoću da se do besvesti cenjkam i ciganišem, idem na buvljak, a ne u auto salon. A tako je sa KIA dilerom i njihovim imaginarnim cenovnicima, koji blage veze sa životom nemaju. Svaki put kada sam ulazio da se raspitam za ceed SW, krene smarajuća i navalentna priča od početka, "popust na popust" i veze nemaš na kraju koja je stvarna cena. A kada dodjem sutra, oni od početka (ne od cene dogovorene juče). To nisam mogao da podnesem. Zaista sam bio ozbiljan kupac i hteo sam ceed SW, ali onakvu neposlovnost nisam nigde video.
Da se razumemo, ima još dilera sa "fiktivnim cenovnicima" ( opel, pežo...), ali čim im se obratiš mailom, dobićeš istinsku cenu i stvarnu ponudu. KIA mi nikada nije odgovorila ni na jedan mail. NIKADA! Ako treba, mogu da ih opet pošaljem dileru (da vide da ne lažem).
Na kraju sam kupio nešto drugo. I ne žalim. Bar me niko nije pravio budalom, kako sam se svaki put osećao u salonu KIE.

Daca

pre 8 godina

Bas bi voleo uporedni test ovog novog malo 1.0 turbo motora sa 120ks i 1.6GDI atmosferca sa 135ks. Zanima me koje su prednosti jednog, a koje drugog motora?

Baxuz

pre 8 godina

@ceed golf

Molim te ako mozes odgovori: Uzeo bih auto tog segmenta prvi pik mi je golf tsi. Ali upravo me plasi to o cemu pises. Posto zivim u zgradi koliki je rizik od kradje? Kazu mi da ce 100% dobiti noge. Takodje sam cuo i da preskupi kasko ne sluzi nicemu, uvek nadju nesto da izvrdaju. Zato i razmisljam da preskocim golf.

anonymous

pre 8 godina

Deluju lepo, ali ja ipak mislim da još uvek nisu dorasli evropskim proizvođačima.. Cini mi se da je politika kompanije WOW efekat, jer već posle 5-6 godina izgledaju mlako. Setite se Hyunadai I 30 kako je izgledao kada je izašao, pa i Ceeda, ubedljiviji su bili od većine u klasi, a sada kada ih vidim parkirane pored recimo Astre, moje mišljenje je da joj nisu dorasli, da ne pričamo o jačima u klasi. Ali videćemo, pre 10ak godina niko nije sanjao šta će Samsung napraviti!

saša

pre 8 godina

kostala je 9900/samo zato jer je kia bila sponzor Fifa world cupa 2014 u Brazilu. Pa su odobrili dodatnih 1000€ popusta,inace ista je cena kao 2016.

Baxuz

pre 8 godina

Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie.
(Polo89, 24. novembar 2015 18:38)

I ja sam to zakljucio i prosto mi je neverovatno. Golf u pocetnom paketu ima climatronik, elektronsku rucnu, tacskrin na konzoli, start-stop i pikslu (koja se kod kia doplacuje). E sad jadac je sto sam cuo da se kod prodavca kia cenkas kao na pijaci. Glasina koju nameravam da proverim. Inace Hyundai i30 je trenutno najbolja kupovina u Srbiji jer je trenutno u cenovnom rangu nize klase (corsa, clio, 208, Polo ... sa klimom kostaju kao on).

ceed - golf

pre 8 godina

@ (saša, 24. novembar 2015 22:49)

Sasa, pogledajte na koliko obrtaja postaje dostupno tih 100ks i koliki je obrtni moment i opet na koliko obrtaja je dostupan u kojoj meri. Odnosno pogledajte krivu obrtnog momenta ili jos bolje ako ne verujete "papiru" otidite na probnu voznju i pobicete sve predrasude o tih 85ks iz 1.2tsi motora, jednostavno motor je neuporedivo bolji u odnosu na taj 1.4 atmosverac iz kie. Takodje pored motora bitnu ulogu igra i menjac koji je opet kod golfa bolji, isto kao i oslanjanje pa i sasija, sedista takodje. Deluje da preterujem ali nazalost tako je... zato i kosta vise. Ukoliko imate garazu i mozete priustiti kasko koji je za vw skuplji i duplo onda je mozda i bolja opcija, u suprotnom nije bas zbog pomenutog. Servisi su im i jednima i drugima ispod proseka za zapad, dakle neprijatnosti zagarantovane.

one track mind

pre 8 godina

Ne razumem zašto se tekst o ceedu na kraju svede na tumačenje VW-a i golfa. VW je sve o sebi ispričao kroz dogadjaje u poslednjih nekoliko meseci. Civilizovan svet prema njima oseća prezir ali u Srbiji i Bosni je nemoguće poljuljati pozicije mitskog vozila golfa. To je možda i očekivano pošto je ovde vreme stalo 1991 godine. Slobodno uživajte u svojim golfovima i ne dosadjujte ljudima koje VW ne zanima već žele da podele iskustva o drugim brendovima. Golf je prosečan automobil za prosečnu klijentelu.

Ceed_sw

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18422836

Reci cu ti ja dokle, dok se ne izvrsi uplata. Meni kasnije nisu ni javili da je auto stigao vec sam sam zvao da proverim posto sam video da su iste predali nekim ljudima iz iste narudzbine. Ruku na srce ja sam auto uzeo pre nekoliko godina (mozda je sada bolja situacija) i sada bi srecu okusao radije sa Hyundaijem jer sam imao i previse losih iskustava sa servisom, sa onim sporednim kraj Ruzveltove je svako ali svako iskustvo bilo bolnije od drugog dok sa glavnim je u sustini u redu ako izuzmemo busnu gumu na autu po zavrsetku redovnog servisa (ostavio sam im auto na pocetku radnog vremena i preuzeo ga na kraju) i jos par stvari. Stvar je delimicno u tome sto oni jedini valjaju od kia servisa kod nas pa je guzva neizbezna i onda eto... Da je sve tip top ne bih rekao, pa ni cene, nije da se zalim zbog finansija ali ponekad se osetim uvredjeno cenama pojedinih delova. Sve u svemu ko zna za tip top servis u Srbiji koje god marke da je to je retkost na osnovu mog iskustva. Meni inace auto vuce u stranu vec par godina a po forumima vidim da se mnogi vlasnici ceed-a svih verzija zale na slicne probleme i da nikome nije reseno to.

Na kraju ja sam najvise za zlatno pravilo da treba sam provozati auto i detaljno razmotriti kupovinu.

saša

pre 8 godina

Slovacka je u Evropi,a i skracenica CEED,oznacava da je razvijana i dizajnirana u evropskom centru. 50% prodaje ide u EU,a odlicno se prodaju bazs u zemlji vw.

Das Software

pre 8 godina

VW botovi postaju predosadni u hvalospevima o svojim čadjavcima. Nema vesti o bilo kom proizvodjaču da se ne jave VW botovi i objasne zašto je VW bolji. Najveći deo "kvaliteta" VW čini agresivan marketing.

Sve u svemu zacin c :)

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18425459

Pa i nisu dorasli evropskim proizvodjacima. Jedino im konkurisu na polju cene i tu jedino. Zbog toga se i kupuju jer kada na 12.000e treba dodati min 3-4k vise za evropski ekvivalent a jos uz to kraca garancija i skuplji kasko racunica je jasna, koreanac ispadne prilicno jeftiniji, pogotovo za srpski dzep. Ono sto ljudi kasnije shvate je da se dobar deo te razlike vrati njima nazad kroz servise odnosno skupe delove. Ne bi ni to bio problem da ugradjuju kvalitet iste klase kao sa prve ugradnje ili bar jedne klase ispod nego se ugradjuju niskobudzetni delovi po ceni najkvalitetnijih ako izuzmemo maziva koja moraju biti preporucena ali i uz 100% visu cenu od onih kod uvoznika pa tako litar ulja za benzinca kosta 1350 dinara! TO ulje u maloprodaji po litru kosta tek nesto preko 600 dinara kod ovlascenog uvoznika. I ne, ne naplacuju ruke na taj nacin, ruke su zasebna stavka naravno. I za redovan servis naplate 1,5 sat. Zasto sat i po za zamenu filtera i ulja meni nije jasno ali eto, mozda nemam dovoljno iskustva jer su mi na prethodna dva auta, japanca u ovlascenim servisima upisivali po sat vremena za redovni servis koji obuhvata zamenu ulja, filtera vazduha i klime, filtera goriva na svakom drugom... A kada dodje prodaja mozete se pomoliti i samo cekati i nedocekati dan prodaje. A dok ne dodje taj period ovlasceni servis je raznim akcijama vec snizio znatno cenu vasem autu.

saša

pre 8 godina

JD power je svrstao kiu u najpouzdanije proizvodjace,a vw u najnepouzdanije. To skripanje koje spominju neki ovde,pa to je odlika golfa,ne posustaju od 1974. kada se prvi put pojavio. Mogli bi malo da pisemo malo o emisiji CO2,ako se secate....

realno

pre 8 godina

Prema vazecem cenovniku osnovni golf kosta 17.645 evra. Pro ceed 12.490 a sa popustima o dzokerima cena je niza. Odakle vam da je golf samo 1.000 evra skuplji?

posmatrac

pre 8 godina

Neko spomenu ovde da je cvrcanje karakteristicno za Golf, a ne za Kiu. Vec sam ispricao svoje iskustvo za Kiu, a sada da kazem nesto i za Golf. Imam srecu pa sada vozim Golf VII 1.6TDI. Posle 2 godine i predjenih 30.000km auto i dalje izgleda i ponasa se kao da je sada izasao iz fabrike. Nema neprijatnih zvukova, vibracija, a udobnost daleko veca nego kod Kie. Potrosnja u gradu u proseku 1,5-2l manja nego kod Kie sa slabijim motorom. Da dodam da sam se prevario kada sam birao novi auto pa svratio do Kia salona. I pored loseg iskustva hteo sam da pogledam novi SW i Sportage. . Verovatno se prodavci ubise od prodaje pa im se te subote nije ustajalo niti im se pricalo sa potencijalnom musterijom. Covek me je samo pogledao i procenio da trenerka i patike znace da sam samo dosao da ubijem vreme pa sam napravio krug oko auta i izasao. Istog tog dana svratio i do BMW salona i isto tako obucen popio kafu i sok. Da je situacija malo drugacija verovatno bih sada vozio X1, a ovako ja prezadovoljan Golfom. Vec imam par kandidata koji cekaju da dodje vreme za prodaju. Da ne zaboravim da kazem nesto za cenu i kasko. Skoro da nije bilo razlike izmedju Golfa Varianta i Kie Ceed SW, a Golf dosao sa vise opreme. Koliko se secam u cetvrtoj godini me je kasko kod Uniqe za Kiu kostao 350-400eur, a kasko za novog Golfa nesto malo manje od 500.
Verujte razlika vredi, a na kraju se i visestruko vrati jer Kia daleko vise gubi na ceni + morate da imate srecu da nadjete nekoga ko ce je kupiti.

TDI

pre 8 godina

Ubi kako je dobar. Treba sesti u kabinu i doziveti SAAB dizajn. Da treba da kupim kola odmah bi ga pazario. Naravno dizel. Cio sam da su im benzinci jad. Mislim nisu im ni dizeli bas HDI ili TDI ali je kabina SAAB, ko sto rekoh.

Nebojsa

pre 8 godina

Bolje koreanac nego francuz. Kia vredi ovaj novac, za razliku od francuskih proizvodjaca koji su precenjeni, narocito Pezo. Nakon 3 godine cena koreanca padne 60%, a francuzu slicno. Servis I garancija koreanaca su bolji.

petar

pre 8 godina

posto i ja kupujem auto nacitao i oprobao sam nekoliko auta. Jedino sto sam shvatio da ovi mali turbo benzinari nisu tako stedljivi. 1.2 od PSA zdere. 1.0 od Forda isto. Jedino je od FIATa o.9 eko ali je u manjim modelima. Pa ne trosi. Na kraju cu uzeti nesto od B segmenta. Iskreno, ne bi se osecao lepo sa tom KIA. Nemam poverenja.

Miroslav

pre 8 godina

@Genije
Dobro Genije hajde malo nam pojasni svoj iskaz. Kažeš da niko neće da kupi polovnu Kiju pa su zato dileri pokrenuli akciju otkupa polovnih vozila. A šta misliš da dileri planiraju sa tim vozilima? Da ih zakopaju u dvorište??? Da li bi ti kao trgovac kupio robu koju ne možeš da prodaš i na njoj da zaradiš? Otkupljuju ih baš zato što znaju da na njima mogu uz malo ulaganja dobro da zarade!

Genije

pre 8 godina

@ sasa
http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18425365

Vise se gubi? Kako moze vise da se gubi ako niko ne zeli da vam kupi auto? Pa zato su dileri i pokrenuli kaciju otkupa polovnih automobila jer su vlasnici bezuspesno prodavali stare modele...
Mozemo i o co2 da pisemo, nije problem. Samo u Srbiji na snazi zakon vezan za kolicinu CO2 nije razvijen u toj meri vec se vodi euro normama i to je sve. Pored toga taj skandal je vezan za dizel motore a vi ste pominjali benzinac. A opet da je vw ili bilo ko drugi lazirao rezultate nama dodje na isto kada je na 90% polovnjaka skinut katalizator i kada je efekat svakog drugog gsp autobusa ravan efektu termoelektrane.
Podseticu vas da se na nasim tehnickim pregledima ne obraca paznja na izduvne gasove.

Savke

pre 8 godina

Citam i ne verujem sta ljudi pisu,pola njih verovatno i nema auto..i cemu poredjenje sa wv,dosadni ste ,neko se jednostavno uklopu u ono sto mu odgovara...iskreno moja ljubav je Honda civic,kada sam kupovao auto opcija u odnosu na mogucnosti je bio novi Polo,na kraju kupio novu Kiu proceed .Verovatno ima svoje dobre i lose strane ali je meni je odlican ,nije me izdao u gro situacija,jedino sto meni kao laiku eto moze biti zamerka je malo tvrdje vesanje ili sta vec u smislu da se neravnine na putu dobro osete....sve ostalo barem za sada je na zavidnom nivou

ceed- golf

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18427127

Nisu online cenovnici tacni. Kia ispada svakako jeftinija, pogotovo imajuci u vidu da se nezavisno oslanjanje kod golfa dobija tek kod skupljih verzija ali i sa torzionim vesanjem pozadi on je udoban koliko i ceed sa multilinkom, zvucna izolacija je bolja, preglednost takodje a i kvalitet materijala u kabini, pogotovo posle 30-tak hiljada kilometara kada u ceed-u dolazi i do povremene skripe dok u golfu to nije slucaj. Imam oba u uzoj porodici takoreci. Imaju i jedan i drugi prednosti i mana, ukratko golf je kvalitetniji ali i stvara vise glavobolje po pitanju parkinga i slicnog jer lopovi imaju pik na njega a ukoliko imate ratkapne racunajte na to da je bolje da ih odmah sami skinete jer ce ih neko "skinuti" umesto vas. Takodje cene kaska su znatno vise ali sa druge strane auto je komotniji za voznju, ono sto sam ja uporedio je 1.2 tsi u slabijoj verziji sa 1.6 gdi motorom kod ceed-a, svaki dan bi pre izabrao 1.2 tsi koliko god to apsurdno nekome zvucalo. Takodje za duzi put i voznju po gradu bi pre uzeo golfa...
Kao sto rekoh ti cenovnici nisu tacni, ni za jedne a ni za druge pa ni za neke trece... nazalost kod nas svest po pitanju interneta jos nije na normalnom nivou pa tako imamo i slucaj da je dobar deo izraza na kia sajtu na komsijskom jeziku...

Polo

pre 8 godina

Prema vazecem cenovniku osnovni golf kosta 17.645 evra. Pro ceed 12.490 a sa popustima o dzokerima cena je niza. Odakle vam da je golf samo 1.000 evra skuplji?
(realno, 25. novembar 2015 12:18)

Kada odes da kupus Golfa nezvanicna cena je oko 16000€, toliko ti spuste cenu. Kada odes da kupus Kiu ceed model od 12.500€ nemaju na stanju nikad, ali ce ti ponuditi model od nekih 15000€...

posmatrac

pre 8 godina

izvinjavam se ako sam nekog uvredio time sto sam izneo svoje licno misljenje i iskustvo i uporedio Golf i Ceed. Neko je rekao da se dvoumi i namera mi je bila da podelim svoje licno iskustvo. U prvom komentaru sam se iskljucivo koncentrisao na Ceed. Mislim da je posteno da to uradi neko ko je imao oba automobila, a ne neko ko je te automobile samo video ili eventualno odradio probnu voznju. Spadam u red vozaca koji ce svaki put obici sve salone i na kraju odluciti sta mu se svidja. Mozda ce to sledeci put biti japanski auto, francuski,...Jednostavno sam izneo svoje iskustvo sa Kiom. Kada se osvrnem nema ni jedne pozitivne stvari koje bih mogao da istaknem izuzev da je auto dopadljiv na oko, ali je to opet subjektivan utisak. O garanciji od 7 godina necu ni da pricam jer moja nije bila prenosiva. Negde u anexu ugovora je sitnim slovima stajalo da garancija nije prenosiva. Nadam se da se to sada promenilo.
Mozda nekoga nije briga za koliko ce prodati svoj auto ili ce ga voziti dok se ne raspadne, ali meni je logicno da razmisljam i o tome. Bilo bi lepo da stari auto koji te je dobro sluzio 3-4-5 godina prodas bar za 40% vrednosti novog.

moron

pre 8 godina

Dok na ceed-u ni kao opcija nije postojao rezervni točak, na svako pitanje o tome razni prodavci u istoj radnji su mi govorili da je to prevazidjeno, da kit rešava sve i "šta ćete ako vam se istovremeno probuše dve gume" (i svako je od njih baš to video na putu).
Kada je rezervni točak napokon i kod ceed-a postao opcija, svaki ceed u salonu koji sam gledao ga je imao, a prodavac mi je govorio kako to drugi nemaju :)

zvezdan

pre 8 godina

Ljudi, da se Biblija bavila automobilima, jedanaesti smrtni greh bi bio poredjenje Ceed-a i Golf-a, kao i bilo kojih "uporedivih" modela VW i Kia. Imao sam vise modela i jednog i drugog proizvodjaca, i stvarno, nema smisla porediti dalje, sem sto svi modeli imaju okrugli volan. VW je daaaaleko kompletniji automobil, i Renault je, Citroen takodje. Kia je dobar izbor, jedino ako kosta 60% cene VW. To odavno nije slucaj, zaboravite na Kia/Huyndai grupu. Veliki pozdrav svim ljubiteljima automobila.

Миле НС

pre 8 godina

Displej na centralnoj konzoli nenormalno nisko postavljen? Da li su oni svesni koliko se mora skrenuti i oboriti pogled sa puta da taj displej dođe u vidno polje vozača ?

ceed - golf

pre 8 godina

@ (Baxuz, 25. novembar 2015 12:41)

Kasko je duplo skuplji od onog za ceed-a i u slucaju kradje se ne dobija puna cena vec zavisno od ugovora deo cene automobila po nekom eu katalogu u momentu kradje i to postoji stavka koja im omogucava vise nedelja za obradu dokumentacije. Bar u ovoj osiguravajucoj kuci u kojoj sam ja uzimao kasko. Ovaj 1.2 tsi nije u potpunosti identican prethodnom pa verujem da nije "zanimljiv" koliko i neki 2.0 tdi recimo. Ja konkretno vodim racuna o svemu tome i imam garazu ali moram priznati da mi smeta briga o svemu tome, to se delom anulira tokom voznje jer se oseti da je auto bolji ali mislim da je ipak resenje izmedju, neki treci brend mozda. Najbolje je sve sami da proverite i sami odlucite sta vama najvise odgovara. Na kraju kada bi vise uvoznika ponudilo pogodne zamene "staro za novo" i beskamatne kredite u vecem iznosu ili slicno mislim da bi situacija bila znatno pogodnija za nas kupce. U svakom slucaju iz iskustva bi vam savetovao da ne zurite sa kupovinom vec da sve opcije razmotrite i po nekoliko puta.

Duks

pre 7 godina

Vozim Kia Ceed 2008 godiste. Za 8 godina zamjenio sam samo disk plocice i gume (prije godinu dana) i radio redovan servis. Jos mi traju metlice brisaca.
Takodje, prije neki dan sam kupio novi ceed, cekam jos registraciju.
Odlican auto!
Slogan im je u potpunosti tacan slogan "Kia najvise za vas novac".
PS Ne stoji 7 godina garancije tek tako slucajno na svetskom nivou u reklamama na svakom cosku. Bas bi im se isplatilo varati citav svjet. A da nije kvalitet ne bi bila tolika garancija.

sun&moon

pre 8 godina

Nikako da prevaziđu KICH-EJ-AR u enterijeru.Spolja te još i zaintrigira,priđeš,otvoriš vrata....i tras u nesvest.Šteta.Najveći biser je volan...nema gde ruke da staviš "od dugmići".

TDI

pre 8 godina

Ubi kako je dobar. Treba sesti u kabinu i doziveti SAAB dizajn. Da treba da kupim kola odmah bi ga pazario. Naravno dizel. Cio sam da su im benzinci jad. Mislim nisu im ni dizeli bas HDI ili TDI ali je kabina SAAB, ko sto rekoh.

Polo89

pre 8 godina

Kia vise nije jeftin auto, tako da bih se pre odlucio za nekog zapadno evropskog proizvodjaca. Ne kazem da je Kia los auto, ali ako ga ne uzmes u boljoj opremi on nije na zadovoljavajucem nivou, posebno kabina. Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie.

Polo

pre 8 godina

Prema vazecem cenovniku osnovni golf kosta 17.645 evra. Pro ceed 12.490 a sa popustima o dzokerima cena je niza. Odakle vam da je golf samo 1.000 evra skuplji?
(realno, 25. novembar 2015 12:18)

Kada odes da kupus Golfa nezvanicna cena je oko 16000€, toliko ti spuste cenu. Kada odes da kupus Kiu ceed model od 12.500€ nemaju na stanju nikad, ali ce ti ponuditi model od nekih 15000€...

Golf 5

pre 8 godina

Isao sam na test voznju , moram reci da je auto prilicno dobar. Enterijer odaje utisak kvalitetnog i precizno uradjenog. Soft plastika na tabli , korektna oprema ,sve je to lepo upakovano. Test vozili je bilo opremljeno 1.6 gdi benzinskim agregatom od 135 ks i 6 brzina. Tu nastaje moj mlak utisak , nema onog ubedljivog i odlucnog ubrzanja , cak i vracanjem u nizu brzinu , auto ispusta zvuk ali nema nekog jaceg potiska. Pri brzini od 130 km/h , (gume 205/55 16) , auto deluje (bar meni) po malo "lelujavo" -nestabilno ... Kompletan utisak je pozitivan , ali ja jos uvek ne bi presao sa VW na Kiu. Ne kazem da necu promeniti misljenje , ali mozda neki drugi put.

zvezdan

pre 8 godina

Ljudi, da se Biblija bavila automobilima, jedanaesti smrtni greh bi bio poredjenje Ceed-a i Golf-a, kao i bilo kojih "uporedivih" modela VW i Kia. Imao sam vise modela i jednog i drugog proizvodjaca, i stvarno, nema smisla porediti dalje, sem sto svi modeli imaju okrugli volan. VW je daaaaleko kompletniji automobil, i Renault je, Citroen takodje. Kia je dobar izbor, jedino ako kosta 60% cene VW. To odavno nije slucaj, zaboravite na Kia/Huyndai grupu. Veliki pozdrav svim ljubiteljima automobila.

Никола

pre 8 godina

2/4 погледа напред из Кие "одузимају" А стубови, што може бити погибељно. Пре него што делите минусе, прво погледајте из положаја возача.

posmatrac

pre 8 godina

Neko spomenu ovde da je cvrcanje karakteristicno za Golf, a ne za Kiu. Vec sam ispricao svoje iskustvo za Kiu, a sada da kazem nesto i za Golf. Imam srecu pa sada vozim Golf VII 1.6TDI. Posle 2 godine i predjenih 30.000km auto i dalje izgleda i ponasa se kao da je sada izasao iz fabrike. Nema neprijatnih zvukova, vibracija, a udobnost daleko veca nego kod Kie. Potrosnja u gradu u proseku 1,5-2l manja nego kod Kie sa slabijim motorom. Da dodam da sam se prevario kada sam birao novi auto pa svratio do Kia salona. I pored loseg iskustva hteo sam da pogledam novi SW i Sportage. . Verovatno se prodavci ubise od prodaje pa im se te subote nije ustajalo niti im se pricalo sa potencijalnom musterijom. Covek me je samo pogledao i procenio da trenerka i patike znace da sam samo dosao da ubijem vreme pa sam napravio krug oko auta i izasao. Istog tog dana svratio i do BMW salona i isto tako obucen popio kafu i sok. Da je situacija malo drugacija verovatno bih sada vozio X1, a ovako ja prezadovoljan Golfom. Vec imam par kandidata koji cekaju da dodje vreme za prodaju. Da ne zaboravim da kazem nesto za cenu i kasko. Skoro da nije bilo razlike izmedju Golfa Varianta i Kie Ceed SW, a Golf dosao sa vise opreme. Koliko se secam u cetvrtoj godini me je kasko kod Uniqe za Kiu kostao 350-400eur, a kasko za novog Golfa nesto malo manje od 500.
Verujte razlika vredi, a na kraju se i visestruko vrati jer Kia daleko vise gubi na ceni + morate da imate srecu da nadjete nekoga ko ce je kupiti.

Genije

pre 8 godina

@ sasa
http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18425365

Vise se gubi? Kako moze vise da se gubi ako niko ne zeli da vam kupi auto? Pa zato su dileri i pokrenuli kaciju otkupa polovnih automobila jer su vlasnici bezuspesno prodavali stare modele...
Mozemo i o co2 da pisemo, nije problem. Samo u Srbiji na snazi zakon vezan za kolicinu CO2 nije razvijen u toj meri vec se vodi euro normama i to je sve. Pored toga taj skandal je vezan za dizel motore a vi ste pominjali benzinac. A opet da je vw ili bilo ko drugi lazirao rezultate nama dodje na isto kada je na 90% polovnjaka skinut katalizator i kada je efekat svakog drugog gsp autobusa ravan efektu termoelektrane.
Podseticu vas da se na nasim tehnickim pregledima ne obraca paznja na izduvne gasove.

posmatrac

pre 8 godina

Imao pro ceed prve generacije i to dizel sa 90ks. Za motor imam samo reci hvale pogotovo u gradskoj voznji, ali udobnost je potpuno druga prica. Osetio svaku rupu, lezeci policajci nocna mora za bubrege. Plastika cvrci vec na 110km/h, a auto je do tada presao samo 65000km. Radio ima fabricku gresku i posle 3 godine pocinje da pisti, a komande na volanu prestaju da reaguju, naravno na radio je garancija do 3 godine, a za novi su mi trazili 900 eur u o. servisu. Kada je dosao na red da se posle 4 godine proda pocinje nocna mora. Oglasena cena 1500 eur niza od najeftinijeg benzinca istog godista. Mesec dana se niko nije javio i pored cuvene garancije,....Na kraju prodat ispod svake cene. Da budem iskren srecan sam da sam ga i prodao obzirom na cenu redovnog servisa koji me je cekao. Pametnom dovoljno.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Ako je KIA ProCeed na Sajmu kostala 9990eur, toliko treba da kosta i sada, a ne 11.490. Lajsna tu i tamo, pokoje dugme...to svakako ne vredi 1500eur.
Uz to, performanse u voznji i kvalitet upotrebljenih materijala nije na nivou najboljih igraca u segmentu.
Lokalni uvoznik treba dobro da pogleda cenovnik brata blizanca, Hyundai i30.
Sva sreca, uskoro stizu nova Astra K i Megan 4.

saša

pre 8 godina

vw polo sa sajamskim popustom je kostao 9900,a imao je samo ABS ,centralnu i el.podizace(a nije ona VAN verzija). U baznoj opremi kia rio kosta 9900,a ima opremu kao polo od 14000€.Isti je slucaj sa ceedom(10000€1.4 vvti 100 ks) u odnosu na 1.2 85 ks golf 7(14500€)ista oprema,a o dizajnu je glupo pisati i uporedjivati. Verujem da ce ,tamo negde za pet,sest godina neki golf9 imati dizajn kao pro ceed iz 2013. Neko ce reci da pada brze cena,ali u odnosu na cenu novog,vise se gubi na vw.

anonymous

pre 8 godina

Deluju lepo, ali ja ipak mislim da još uvek nisu dorasli evropskim proizvođačima.. Cini mi se da je politika kompanije WOW efekat, jer već posle 5-6 godina izgledaju mlako. Setite se Hyunadai I 30 kako je izgledao kada je izašao, pa i Ceeda, ubedljiviji su bili od većine u klasi, a sada kada ih vidim parkirane pored recimo Astre, moje mišljenje je da joj nisu dorasli, da ne pričamo o jačima u klasi. Ali videćemo, pre 10ak godina niko nije sanjao šta će Samsung napraviti!

Dejan Bg

pre 8 godina

Vozio sam novi 1.4 benzin ceed: tih, mekane komande, prejak servo za autoput, prosecne izrade unutra osim najskupljeg modela koji izgleda premium, snaga motora je samo za grad. Ukupan utisak vrlo dobar, iznad nekih auta istog segmenta koje sam vozio poput skode rapid, opel astre, reno megana generation, citroena c4, pa i nove toyote auris. Cudna cenovna politika po sistemu "pregovora", prodavci u salonu, po mom utisku, previse napadni ali i poslovni po "izgledu" i zainteresovani za kupca, dokle to samo vlasnici znaju... Nemam iskustva sa servisom. Globalno, kompanija sa sjajnim korporativnim imidzom i dobrim marketingom.

saša

pre 8 godina

JD power je svrstao kiu u najpouzdanije proizvodjace,a vw u najnepouzdanije. To skripanje koje spominju neki ovde,pa to je odlika golfa,ne posustaju od 1974. kada se prvi put pojavio. Mogli bi malo da pisemo malo o emisiji CO2,ako se secate....

Богдан

pre 8 godina

Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie. (Polo89, 24. novembar 2015 18:38) Да немам ценовнике па да ти поверујем. Ово што си написао не може бити даље од истине. Голф 7, када ставиш исту опрему дођеш на разлику од барем 3.000 евра. Ту притом поредим 1.6 бензин код Кије и 1.4 код Голфа (због сличне снаге). Голф 7 је толико поскупео да је са истим мотором, истом опремом само 1000е јефтинији од А3.

ceed - golf

pre 8 godina

@ (saša, 24. novembar 2015 22:49)

Sasa, pogledajte na koliko obrtaja postaje dostupno tih 100ks i koliki je obrtni moment i opet na koliko obrtaja je dostupan u kojoj meri. Odnosno pogledajte krivu obrtnog momenta ili jos bolje ako ne verujete "papiru" otidite na probnu voznju i pobicete sve predrasude o tih 85ks iz 1.2tsi motora, jednostavno motor je neuporedivo bolji u odnosu na taj 1.4 atmosverac iz kie. Takodje pored motora bitnu ulogu igra i menjac koji je opet kod golfa bolji, isto kao i oslanjanje pa i sasija, sedista takodje. Deluje da preterujem ali nazalost tako je... zato i kosta vise. Ukoliko imate garazu i mozete priustiti kasko koji je za vw skuplji i duplo onda je mozda i bolja opcija, u suprotnom nije bas zbog pomenutog. Servisi su im i jednima i drugima ispod proseka za zapad, dakle neprijatnosti zagarantovane.

eee

pre 8 godina

Prijatno sam bio iznenadjen kada sam prvi put seo u ovaj auto. Enterijer i kvalitet me odusevio,ni malo slicnosti sa ranijim modelima. Kod nas ih cesto vidjam na ulici verovatno se dobro prodaju. Varijanta Pro sa 3 vrata izgleda fenomenalno

Das Software

pre 8 godina

VW botovi postaju predosadni u hvalospevima o svojim čadjavcima. Nema vesti o bilo kom proizvodjaču da se ne jave VW botovi i objasne zašto je VW bolji. Najveći deo "kvaliteta" VW čini agresivan marketing.

posmatrac

pre 8 godina

izvinjavam se ako sam nekog uvredio time sto sam izneo svoje licno misljenje i iskustvo i uporedio Golf i Ceed. Neko je rekao da se dvoumi i namera mi je bila da podelim svoje licno iskustvo. U prvom komentaru sam se iskljucivo koncentrisao na Ceed. Mislim da je posteno da to uradi neko ko je imao oba automobila, a ne neko ko je te automobile samo video ili eventualno odradio probnu voznju. Spadam u red vozaca koji ce svaki put obici sve salone i na kraju odluciti sta mu se svidja. Mozda ce to sledeci put biti japanski auto, francuski,...Jednostavno sam izneo svoje iskustvo sa Kiom. Kada se osvrnem nema ni jedne pozitivne stvari koje bih mogao da istaknem izuzev da je auto dopadljiv na oko, ali je to opet subjektivan utisak. O garanciji od 7 godina necu ni da pricam jer moja nije bila prenosiva. Negde u anexu ugovora je sitnim slovima stajalo da garancija nije prenosiva. Nadam se da se to sada promenilo.
Mozda nekoga nije briga za koliko ce prodati svoj auto ili ce ga voziti dok se ne raspadne, ali meni je logicno da razmisljam i o tome. Bilo bi lepo da stari auto koji te je dobro sluzio 3-4-5 godina prodas bar za 40% vrednosti novog.

Nebojsa

pre 8 godina

Bolje koreanac nego francuz. Kia vredi ovaj novac, za razliku od francuskih proizvodjaca koji su precenjeni, narocito Pezo. Nakon 3 godine cena koreanca padne 60%, a francuzu slicno. Servis I garancija koreanaca su bolji.

Sve u svemu zacin c :)

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18425459

Pa i nisu dorasli evropskim proizvodjacima. Jedino im konkurisu na polju cene i tu jedino. Zbog toga se i kupuju jer kada na 12.000e treba dodati min 3-4k vise za evropski ekvivalent a jos uz to kraca garancija i skuplji kasko racunica je jasna, koreanac ispadne prilicno jeftiniji, pogotovo za srpski dzep. Ono sto ljudi kasnije shvate je da se dobar deo te razlike vrati njima nazad kroz servise odnosno skupe delove. Ne bi ni to bio problem da ugradjuju kvalitet iste klase kao sa prve ugradnje ili bar jedne klase ispod nego se ugradjuju niskobudzetni delovi po ceni najkvalitetnijih ako izuzmemo maziva koja moraju biti preporucena ali i uz 100% visu cenu od onih kod uvoznika pa tako litar ulja za benzinca kosta 1350 dinara! TO ulje u maloprodaji po litru kosta tek nesto preko 600 dinara kod ovlascenog uvoznika. I ne, ne naplacuju ruke na taj nacin, ruke su zasebna stavka naravno. I za redovan servis naplate 1,5 sat. Zasto sat i po za zamenu filtera i ulja meni nije jasno ali eto, mozda nemam dovoljno iskustva jer su mi na prethodna dva auta, japanca u ovlascenim servisima upisivali po sat vremena za redovni servis koji obuhvata zamenu ulja, filtera vazduha i klime, filtera goriva na svakom drugom... A kada dodje prodaja mozete se pomoliti i samo cekati i nedocekati dan prodaje. A dok ne dodje taj period ovlasceni servis je raznim akcijama vec snizio znatno cenu vasem autu.

Миле НС

pre 8 godina

Displej na centralnoj konzoli nenormalno nisko postavljen? Da li su oni svesni koliko se mora skrenuti i oboriti pogled sa puta da taj displej dođe u vidno polje vozača ?

petar

pre 8 godina

posto i ja kupujem auto nacitao i oprobao sam nekoliko auta. Jedino sto sam shvatio da ovi mali turbo benzinari nisu tako stedljivi. 1.2 od PSA zdere. 1.0 od Forda isto. Jedino je od FIATa o.9 eko ali je u manjim modelima. Pa ne trosi. Na kraju cu uzeti nesto od B segmenta. Iskreno, ne bi se osecao lepo sa tom KIA. Nemam poverenja.

realno

pre 8 godina

Prema vazecem cenovniku osnovni golf kosta 17.645 evra. Pro ceed 12.490 a sa popustima o dzokerima cena je niza. Odakle vam da je golf samo 1.000 evra skuplji?

one track mind

pre 8 godina

Ne razumem zašto se tekst o ceedu na kraju svede na tumačenje VW-a i golfa. VW je sve o sebi ispričao kroz dogadjaje u poslednjih nekoliko meseci. Civilizovan svet prema njima oseća prezir ali u Srbiji i Bosni je nemoguće poljuljati pozicije mitskog vozila golfa. To je možda i očekivano pošto je ovde vreme stalo 1991 godine. Slobodno uživajte u svojim golfovima i ne dosadjujte ljudima koje VW ne zanima već žele da podele iskustva o drugim brendovima. Golf je prosečan automobil za prosečnu klijentelu.

s mile

pre 8 godina

Bio bih zahvalan vlasnicima malih turbo benzinaca da daju svoj komentar na troskove odrzavanja, potrosnju svojih automobila. Hvala. Inace KIA

moron

pre 8 godina

Kada hoću da se do besvesti cenjkam i ciganišem, idem na buvljak, a ne u auto salon. A tako je sa KIA dilerom i njihovim imaginarnim cenovnicima, koji blage veze sa životom nemaju. Svaki put kada sam ulazio da se raspitam za ceed SW, krene smarajuća i navalentna priča od početka, "popust na popust" i veze nemaš na kraju koja je stvarna cena. A kada dodjem sutra, oni od početka (ne od cene dogovorene juče). To nisam mogao da podnesem. Zaista sam bio ozbiljan kupac i hteo sam ceed SW, ali onakvu neposlovnost nisam nigde video.
Da se razumemo, ima još dilera sa "fiktivnim cenovnicima" ( opel, pežo...), ali čim im se obratiš mailom, dobićeš istinsku cenu i stvarnu ponudu. KIA mi nikada nije odgovorila ni na jedan mail. NIKADA! Ako treba, mogu da ih opet pošaljem dileru (da vide da ne lažem).
Na kraju sam kupio nešto drugo. I ne žalim. Bar me niko nije pravio budalom, kako sam se svaki put osećao u salonu KIE.

Dikh tu kava

pre 8 godina

Nije poznato odakle cena od EUR 11190 za osnovni model. To je čak EUR 3300 manje nego kataloška cena od EUR 14490. Ako bi se svi džokeri sabrali, to bi bilo ukupno EUR 3200. OK, negde se izgubilo EUR 100, nebitno. Ali: moguće je upotrebiti najviše tri džokera. Ili nije? Pri čemu bih ja lično hipotetički pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću mogao da iskoristim samo 1, onaj za kredit/lizing, te bi mi to vozilo iznelo tričavih EUR 14.190, ali zato u sjajnoj osnovnoj opremi sa osnovnim motorom..
Ako je moguće sabrati sve, šta je teško KIA-i da napiše pravu cenu, poobogu, i poštedi nas ove šarade? Ako, pak, nije moguće sabrati sve, odakle ona cifra od 11.190? Mada, deluje da je sabiranje ipak moguće, opšte je poznato da gro kupaca čine uglavnom penzioneri, porodični ljudi sa malom decom do 3 godine starosti koji kupuju model sa zaliha iz salona, već poseduju KIA-u i istovremeno im je ovo prvo vozilo, koje kupuju naravno za keš na kredit..
Bravo KIA, šta drugo reći..

Zeleni

pre 8 godina

Koliko je tacna cena za osnovni model sa osnovnom motorom od 14.490e ne znam, ali da je povoljno, nije, cak i da iskoristite dzokere i to sve, Cee'd ide za 11290e, sto je vec cena koja je razumna i sa nekih 12500e kupite auto u lepoj opremi, kao sto je bio slucaj sa restilizovanom verzijom proslog modela.
Sa ovom cenom, mislim da se ovaj automobil ne isplati, odnos ulozeno/dobijeno je u ovom slucaju na strani drugih.
Pre svega mislim na Hyundai i30 koji je ispod 11000e u osnovnom paketu.

ceed- golf

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18427127

Nisu online cenovnici tacni. Kia ispada svakako jeftinija, pogotovo imajuci u vidu da se nezavisno oslanjanje kod golfa dobija tek kod skupljih verzija ali i sa torzionim vesanjem pozadi on je udoban koliko i ceed sa multilinkom, zvucna izolacija je bolja, preglednost takodje a i kvalitet materijala u kabini, pogotovo posle 30-tak hiljada kilometara kada u ceed-u dolazi i do povremene skripe dok u golfu to nije slucaj. Imam oba u uzoj porodici takoreci. Imaju i jedan i drugi prednosti i mana, ukratko golf je kvalitetniji ali i stvara vise glavobolje po pitanju parkinga i slicnog jer lopovi imaju pik na njega a ukoliko imate ratkapne racunajte na to da je bolje da ih odmah sami skinete jer ce ih neko "skinuti" umesto vas. Takodje cene kaska su znatno vise ali sa druge strane auto je komotniji za voznju, ono sto sam ja uporedio je 1.2 tsi u slabijoj verziji sa 1.6 gdi motorom kod ceed-a, svaki dan bi pre izabrao 1.2 tsi koliko god to apsurdno nekome zvucalo. Takodje za duzi put i voznju po gradu bi pre uzeo golfa...
Kao sto rekoh ti cenovnici nisu tacni, ni za jedne a ni za druge pa ni za neke trece... nazalost kod nas svest po pitanju interneta jos nije na normalnom nivou pa tako imamo i slucaj da je dobar deo izraza na kia sajtu na komsijskom jeziku...

Baxuz

pre 8 godina

Kad Kiu ceed spakujes na neki nivo Golfa po opremi ispadne Golf skuplji samo 1000eu, stim sto ce kasnije vredeti min 1000e pa navise vise od polovne Kie.
(Polo89, 24. novembar 2015 18:38)

I ja sam to zakljucio i prosto mi je neverovatno. Golf u pocetnom paketu ima climatronik, elektronsku rucnu, tacskrin na konzoli, start-stop i pikslu (koja se kod kia doplacuje). E sad jadac je sto sam cuo da se kod prodavca kia cenkas kao na pijaci. Glasina koju nameravam da proverim. Inace Hyundai i30 je trenutno najbolja kupovina u Srbiji jer je trenutno u cenovnom rangu nize klase (corsa, clio, 208, Polo ... sa klimom kostaju kao on).

Ivan

pre 8 godina

Ovaj clanak sadrzi nekoliko netacnih informacija koje je lako proveriti odlaskom na www.kia.rs (hint: teoretski najniza cena, naprimer)

Vozač, zamalo Kie

pre 8 godina

Agresivna kampanja koja ne odgovara stanju u salonu.Kada sam tražio najjeftiniji model sportidža, nemaju, treba 3 meseca da se čeka, ali zato one skuplje imaju, ili malo korišćene sa brdom nepotrebne opreme, dok ,,popust" od 300 evra na gotovinsku uplatu bolje da i ne komentarišem.Zaposlite ozbiljne prodavce, a ne nafurane klinke

Miroslav

pre 8 godina

@Genije
Dobro Genije hajde malo nam pojasni svoj iskaz. Kažeš da niko neće da kupi polovnu Kiju pa su zato dileri pokrenuli akciju otkupa polovnih vozila. A šta misliš da dileri planiraju sa tim vozilima? Da ih zakopaju u dvorište??? Da li bi ti kao trgovac kupio robu koju ne možeš da prodaš i na njoj da zaradiš? Otkupljuju ih baš zato što znaju da na njima mogu uz malo ulaganja dobro da zarade!

saša

pre 8 godina

kostala je 9900/samo zato jer je kia bila sponzor Fifa world cupa 2014 u Brazilu. Pa su odobrili dodatnih 1000€ popusta,inace ista je cena kao 2016.

Hm

pre 8 godina

@(japanac, 24. novembar 2015 16:25)

Imamo u porodici i novi (2014) i stari (2009) i30, a zagledao i vozio ceed. Razlika ide u korist Kie samo u kabini. Prilagodjena evropskim ukusima i vise mekane plastike i materijala. Sveukupno unutra prijatnija. Mehanika i elektronika mislim da su identicne. Meni je ok auto, ali zbog cene smo se odlucili za i30, vec 2 puta. Kiu treba loviti kad je na nekoj ozbiljnoj akciji.

saša

pre 8 godina

Slovacka je u Evropi,a i skracenica CEED,oznacava da je razvijana i dizajnirana u evropskom centru. 50% prodaje ide u EU,a odlicno se prodaju bazs u zemlji vw.

Savke

pre 8 godina

Citam i ne verujem sta ljudi pisu,pola njih verovatno i nema auto..i cemu poredjenje sa wv,dosadni ste ,neko se jednostavno uklopu u ono sto mu odgovara...iskreno moja ljubav je Honda civic,kada sam kupovao auto opcija u odnosu na mogucnosti je bio novi Polo,na kraju kupio novu Kiu proceed .Verovatno ima svoje dobre i lose strane ali je meni je odlican ,nije me izdao u gro situacija,jedino sto meni kao laiku eto moze biti zamerka je malo tvrdje vesanje ili sta vec u smislu da se neravnine na putu dobro osete....sve ostalo barem za sada je na zavidnom nivou

Daca

pre 8 godina

Bas bi voleo uporedni test ovog novog malo 1.0 turbo motora sa 120ks i 1.6GDI atmosferca sa 135ks. Zanima me koje su prednosti jednog, a koje drugog motora?

Ceed_sw

pre 8 godina

@ http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1066704#k18422836

Reci cu ti ja dokle, dok se ne izvrsi uplata. Meni kasnije nisu ni javili da je auto stigao vec sam sam zvao da proverim posto sam video da su iste predali nekim ljudima iz iste narudzbine. Ruku na srce ja sam auto uzeo pre nekoliko godina (mozda je sada bolja situacija) i sada bi srecu okusao radije sa Hyundaijem jer sam imao i previse losih iskustava sa servisom, sa onim sporednim kraj Ruzveltove je svako ali svako iskustvo bilo bolnije od drugog dok sa glavnim je u sustini u redu ako izuzmemo busnu gumu na autu po zavrsetku redovnog servisa (ostavio sam im auto na pocetku radnog vremena i preuzeo ga na kraju) i jos par stvari. Stvar je delimicno u tome sto oni jedini valjaju od kia servisa kod nas pa je guzva neizbezna i onda eto... Da je sve tip top ne bih rekao, pa ni cene, nije da se zalim zbog finansija ali ponekad se osetim uvredjeno cenama pojedinih delova. Sve u svemu ko zna za tip top servis u Srbiji koje god marke da je to je retkost na osnovu mog iskustva. Meni inace auto vuce u stranu vec par godina a po forumima vidim da se mnogi vlasnici ceed-a svih verzija zale na slicne probleme i da nikome nije reseno to.

Na kraju ja sam najvise za zlatno pravilo da treba sam provozati auto i detaljno razmotriti kupovinu.

Baxuz

pre 8 godina

@ceed golf

Molim te ako mozes odgovori: Uzeo bih auto tog segmenta prvi pik mi je golf tsi. Ali upravo me plasi to o cemu pises. Posto zivim u zgradi koliki je rizik od kradje? Kazu mi da ce 100% dobiti noge. Takodje sam cuo i da preskupi kasko ne sluzi nicemu, uvek nadju nesto da izvrdaju. Zato i razmisljam da preskocim golf.

moron

pre 8 godina

Dok na ceed-u ni kao opcija nije postojao rezervni točak, na svako pitanje o tome razni prodavci u istoj radnji su mi govorili da je to prevazidjeno, da kit rešava sve i "šta ćete ako vam se istovremeno probuše dve gume" (i svako je od njih baš to video na putu).
Kada je rezervni točak napokon i kod ceed-a postao opcija, svaki ceed u salonu koji sam gledao ga je imao, a prodavac mi je govorio kako to drugi nemaju :)

ceed - golf

pre 8 godina

@ (Baxuz, 25. novembar 2015 12:41)

Kasko je duplo skuplji od onog za ceed-a i u slucaju kradje se ne dobija puna cena vec zavisno od ugovora deo cene automobila po nekom eu katalogu u momentu kradje i to postoji stavka koja im omogucava vise nedelja za obradu dokumentacije. Bar u ovoj osiguravajucoj kuci u kojoj sam ja uzimao kasko. Ovaj 1.2 tsi nije u potpunosti identican prethodnom pa verujem da nije "zanimljiv" koliko i neki 2.0 tdi recimo. Ja konkretno vodim racuna o svemu tome i imam garazu ali moram priznati da mi smeta briga o svemu tome, to se delom anulira tokom voznje jer se oseti da je auto bolji ali mislim da je ipak resenje izmedju, neki treci brend mozda. Najbolje je sve sami da proverite i sami odlucite sta vama najvise odgovara. Na kraju kada bi vise uvoznika ponudilo pogodne zamene "staro za novo" i beskamatne kredite u vecem iznosu ili slicno mislim da bi situacija bila znatno pogodnija za nas kupce. U svakom slucaju iz iskustva bi vam savetovao da ne zurite sa kupovinom vec da sve opcije razmotrite i po nekoliko puta.

moron

pre 8 godina

Imao sam ceed SW na nišanu bar godinu dana, pa pa kupio nešto drugo, sa više razloga:
1) ne želim "džokere", ni da mi kao "čine",već hoću napisani jasnu cenu, a svaki put kada bih iznova ušao polazili bi od "imaginarne cene" i priča sa "činjenjem" i "popustima" je išla od početka (strašno smaranje),
2) prodavci pojma nisu imali o nekim stvarima (npr, da li opcioni panoramski krov isključuje serijske krovne šine (to neznanje je sramno) i svaki prodavac je pričao različito (neki i da to ide samo uz EX pakete, neki da ide uz svaki,blage veze nisu imali),
3) prodavci su preterano navalentni (nemaju nikakve mere i kulture),
4)dok rezervni točak nije postojao ni kao opcija,pričali su mi da je to glupost i prevazidjeno, a kada je postao opcija (i već stajao u svakom vozilu u salonu, sa uvećanom cenom za 100 eura) "preko noći" su počeli da to hvale.
Generalno, KIA ( u M.Milankovića) me oterala jer me je smatrala maloumnim kupcem.
Dugujem im zahvalnost na neki način za to što su me oterali, mada ne sporim da je ceed odlično vozilo.
Pozdrav svim ljubiteljima KIE i molba uvozniku da malo kultiviše i opismeni prodavce.

Duks

pre 7 godina

Vozim Kia Ceed 2008 godiste. Za 8 godina zamjenio sam samo disk plocice i gume (prije godinu dana) i radio redovan servis. Jos mi traju metlice brisaca.
Takodje, prije neki dan sam kupio novi ceed, cekam jos registraciju.
Odlican auto!
Slogan im je u potpunosti tacan slogan "Kia najvise za vas novac".
PS Ne stoji 7 godina garancije tek tako slucajno na svetskom nivou u reklamama na svakom cosku. Bas bi im se isplatilo varati citav svjet. A da nije kvalitet ne bi bila tolika garancija.