Četvrtak, 25.06.2015.

08:22

Čekanju je došao kraj - stigla je Giulia!

Izvor: B92

Èekanju je došao kraj - stigla je Giulia! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

martin

pre 7 godina

Giulia je preljepa, masina u suradnji sa ferrarijem ,design Mrak.
Komentari kako je ruzna i nevalja su u najmanju ruku neozbiljni i zlonamjerni, cijena sitnica 100.000eu za model od 510ks quadrofoglio.
Pa ko voli nek izvoli.

Greg

pre 8 godina

auto je lep, mocan, ali Djulijetine linije su vise nekako Alfa, trebali su da naprave nesto sto bi bila neka produzena i restilizovana djulijeta, lepse bi bilo. Cekamo neki krosover ili SUV.

predrag

pre 8 godina

Kao veliki ljubitelj Alfa Romeo automobila malo sam iznenadjen dizajnom.ocekivao sam malo smelije resenje ali i ovako Djulija izgleda lepo.gledao sam neke snimke i auto bolje izgleda nego na slikama.odlicno je sto se vratio zadnji pogon.Ipak je za mene 159-ka auto mojih snova...FORZA ALFA!BEZ SRCA BISMO BILI SAMO MASINE

Car

pre 8 godina

Dosta više sa poređenjem sa 159-kom. Pa šta je 159 nego restilizovani 156? Prelepi su i jedan i drugi, ali je isto tako i ova Đulija predivan auto. Sve sada liči jedno na drugo, pa tako i ovo. Ali za razliku od bezvezne nove BMW trojke ili dosadnog Audija A4, na ovom bar piše Alfa Romeo, a kao što reče jedan veliki um, ne možeš biti pravi zaljubljenik u automobile ako nisi vozio Alfu. Tako da, pljuvači, slobodno ostanite u vašim TDI, d ili CDI traktorima, a pravim zaljubljenicima ostavite da uživaju u ovoj Alfi, bar dok se ne pojave JTD verzije, kako god se sad zovu.

The Spatula

pre 8 godina

Ako nista, bar za deset godina cu je kupiti :( na zalost... Mada, kako je napredno, mozda i za dvadeset, kad se pojavi 189-ka neka.

Nemanja

pre 8 godina

Možeš da je pljuješ ili da je voliš ali jedno je sigurno - Alfa nije auto koji ikoga ostavlja ravnodušnim :) Što se Đulije tiče - za sada sam više nego zainteresovan da je kupim. Čekamo da se pojavi cela paleta motora i cene pa da diskutujemo vredi li ili ne. QV verzija vredi u svakom slučaju :)

petrolhead

pre 8 godina

Skoro ovoliko komentara jedan model bilo kog proizvodjaca nije izazvao,bilo u pozitivnom ili negativnom smislu...slucaj kod nas a verujem i sire...

Radovan

pre 8 godina

@radovan
Prijatelju, sasija? A sta cemo sa "samonoseca karoserija"? Sasije su ostale samo vrhnskom sportu, i da, kamionima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada logika, 26. jun 2015 01:42)

Samonoseća karoserija je zamenjena u 20. veku sa šasijom od lima (platforma) kao jeftinijom za proizvodnju i na koju može da se nabaci karoserija bilo kog proizvođača. Ove limene šasije mogu da se produžuju po dužini i širini, tako da na primer, VW i BMW imaju samo dve limene platforme (šasije) za sve svoje modele, varijante i izvođenja.
Sa samonosećom karoserijom to je nemoguće.
Nekadašnje cevi danas su zamenili plehovi.

alfista

pre 8 godina

@(Paul Kersey, 26. jun 2015 08:20)
Kao 1. sam pomenuo A3,ne A4. Taj audi je kupio moj rodjak,pa zato znam cenu,opremu i motor. Taj A4 moze da kosta samo vise. Kao drugo, rekao sam 35 k eur, jer je to ocekivana pocetna cena. Na slici je QV verzija koja ce sigurno biti od 60k eur min. Nadam se da sam pomogao,a pozeljno je citati komentar pre odgovora.

Vozač

pre 8 godina

@Dobro
Izuzetan opis polovnih Alfi u Srbiji, kao i svih drugih automobila.Ali Alfa ima dizajn koji privlači pažnju i zato je popularna i na tržištu poput našeg, naročito primerci kupljeni od italijanske policije i ostalih ,,baba koje su samo do pijace vozile". Inače uvek rado čitam vaše komentare, svaka čast što ste ovaj put otkrili vašeg favorita.

AR4ever

pre 8 godina

Što je više gledam više mi se sviđa, brate zaljubio sam se!!!
Čitam komentare, liči na ovog, onog... Šta treba, da stave krila, elise, ili raketni motor, da bi bila drugačija. I renderi koji su kružili netom, imali su smela rešenja, ali imali su dosta mana i nelogičnosti. Napravili su autić koji je derivat onog što mi alfisti volimo i ono što prija širokom krugu kupaca. Mora Alfa da ostvaruje profit i od zaljubljenika i od novih mušterija. Nema tu nauke.
Svi oni što govore da je kopija nečega, treba da znaju da i kad vide prelepu devojku na ulici, reći da liči na: Cecu, Anđelinu, Moniku, Anu, Gocu, Milevu..., svi će se redom okretati za njom i zevati u lice, poprsje i pozadinu i sanjati da bude njihova.
Ista je priča sa Giulia-om. Pokupila je sve najbolje od ostalih, ali ipak je svoja i jedinstvena! To je Alfa., mamiće poglede i uzdahe decenijama. Živi bili pa videli :-)

Paul Kersey

pre 8 godina

Da li je mnogo dati za ovu alfu 35k,a za audi a3,1,4l motor i malo opreme(bez koze) blizu 30k eur?
(alfista, 25. jun 2015 13:43)

A otkud ti znaš koja će biti cena? Za predstavljen primerak najavljuju 75k€. Audi A4 2.0TFSI u Srbiji košta oko 35.000€, a taj A4 koji si spomenuo je oko 20.000€. Žao mi je, voleo sam Alfu, voleo bih da ponovo proizvode automobile kao nekada. Sada mi se čini da im je bolje da stave katanac pre nego što krenu u proizvodnju. Ovo se neće prodavati ni kao 159. Fiat je uništio sve čega se dohvatio.

Dusan

pre 8 godina

I ja sam malo razočaran... mislim auto izgleda odlično, ali za nešto što je dizajnirano na bazi nekog američkog muscle car-a.

Kada se pogleda, uopšte ne izaziva automatsko vezivanje za Alfa brend. Da nema oznaku mogli bi da ga komotno prodaju kao novi krajsler...

Cuore

pre 8 godina

Te lici na bmw pa na mazdu 6 pa audi pa jaguar..samo jos nisam cuo da na yuga lici..da bi se upustili u trku za trziste moraju da se dopadnu kupcima prvo..mi alfisti zelimo da se alfa vrati na staru slavu da prodaju godisnje dosta jedinica,sad kad prave nesto u tom pravcu i cilju,kao nije to prava alfa

Dobro

pre 8 godina

Bez obzira na druzenje sa majstorima i sve potrosene pare, zivot mi je jednostavno prekratak da bih vozio bilo sta drugo. Osim Alfe mi ni jedna druga marka nema tu dusu. Zivim cetvrt veka na zapadu i mogu da vozim skoro sta god pozelim, ako ne novo, onda bar polovno.
Nemci prave dobre ali bezdusne automobile (osim Bube i 911 sto i nije puno za 50 godina) ... a o japancima i da ne pocinjem.
Ko auto smatra za prevozno sredstvo od A do B i ko pazi na svaki dinar ili evro koji mu ide na benzin ili odrzavanje, nema sta da diskutuje sa pravim, pasioniranim ljubiteljima stila, klase i Italijanskog shmeka...
A sto se kvaliteta tice... Jel neko od postovaoca germanskog dizajna ikada vozio novu, u ovlascenom servisu odrzavanu Alfu?... Ili su vase statistike zasnovane na polovnjacima sa zapada koji su uglavom tempirane bombe ili u najboljem slucaju macke u dzaku... Bez obzira na marku.
Eto...

Iz zemlje lala, uvek Vas,

anbeast

pre 8 godina

Taman rese da se vise ne zezaju na tehnickom planu - zeznu nas na vizuelnom :( Daj boze da je do fotografija, boje, svetla, ugla... Sta bi onim sto je Henri Ford govorio: Kad vidim Alfu - skinem sesir?!?!

BGnaMoru

pre 8 godina

Bela je barem na slikama jos lepsa.
http://www.largus.fr/francfort/nouvelle-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-2015-lultra-performante-6389384-7879917-photos.html

Enterijer. Sve na mestu.
http://www.alvolante.it/news/alfa-romeo-giulia-gli-interni-341872/foto#alfa-romeo-giulia-interni_2

Giulia. Odlikasica.

petra

pre 8 godina

Eh Alfisti, presmesni ste ... gledajte realnost a ne vama sta se svidja.
(Replay, 25. jun 2015 14:16)

Jok, nego ću da gledam šta se tebi sviđa.
Naravno da ću da gledam ono što se MENI sviđa, kupiću ono što se MENI sviđa, voziću ono što se MENI sviđa. I to je, verovatno, najveća razlika između tebe i mene.

Asistent

pre 8 godina

Nisam hteo odmah da komentarisem, pustio sam sebe da pogledam auto u nekoliko navrata. Isprva mi se nije dopao, ocekivao sam nesto drugacije, nesto smelije. Nakon 4-5 gledanja, zaljubio sam se u ovaj auto. Izgleda neverovatno mocno, a ipak zrelo i elegantno. Veoma lepa kombinacija, koja, slazem se, nije ono sto je Alfa bila u proslosti, ali samo se budale ne menjaju. Alfa je zbog svoje neadaptivnosti na promene na prosjackom stapu. Zelim im puno srece sa Giuliom, a i od mene ce dobiti kes za jednu, nadam se krajem sledece godine.

Mr. D

pre 8 godina

Kad se pojavo Audi A4 B6 svi su rekli kako je mekan i jadan spram prethodnika i da se nece prodavati ... Audi se ubi od prodaje. Kad se pojavio BMW trojka E90 svi su rekli kako ne valja izgled, BMW se ubi od prodaje. Isto su rekli i za Porsche 996 (onaj sa farovima kao razbijenim jajetom), Cayenne i BMW X5. Za svaki od ovih automobila su rekli "izdaja brenda", nece se prodavati i slicno .. Ja da sam Italijan, bio bih preponosan na ovakvu Alfu sa zadnjim pogonom ... Odlicno ce se prodavati ...

gagaga

pre 8 godina

A muka mi je komentara o audi,bmw,jag i sl. Kao da su to kola sa nekakvim stilom i dizajnom svaki sledeci isti ili slican hvala bogu pa nema ovih iz vw da komentarusu dizajn posto su od istog operisani. A alfa ko alfa mora da podigne nivo perfekvcije u proizvodnji pa ce se nadati nekom uspehu ako budu radili ko i dosad moze auto da izgleda ko svemirski brod ljudi nece to kupiti.

milojko

pre 8 godina

sad sam prosao pored 159-ke koja je lepotica za ovu americko-japansku dizajnersku posalicu... pa dali je ovo moguce???licci na one sportse nissane,mazde,fordove.... eeee

Gtv665

pre 8 godina

Plasio sam se da svi planovi alfe, odnosno fiata, nece ugledati svetlost dana. Medjutim, na moju veliku radost, ipak jesu. Komentarisite,pljujte,uporedjujte. Samo to I mozete. Ovo je izuzetan AUTOMOBIL. I niko mu nece svojim glupim komentarima oduzeti velicinu I svu lepotu koja ga krasi. Sad su na redu sledeci modeli, nadam se uskoro. :-)
Pozdrav.

Radovan

pre 8 godina

Italijanska šasija i italijanski motori su najbolji u Evropi.
Karoserija nije bitna jer te ne vozi ona već šasija. Može i bez karoserije.
ALFA ROMEO je uvek bila sportska limuzina, pa je tako i treba gledati.
Zbog tog avangardnog stila (trkačka mašina), uvek je imala slabu prodaju u svetu standardnih porodičnih automobila. Danas kada narod ima više para,za drugi ili treći auto, pretpostavljam da će joj sada prodaja ići bolje, pa možda postane prvi auto od dva ili tri u porodici.

Farovi podsećaju sa jednog modela jednoseda RINSPEED, za one starije koji imaju duže pamćenje.

MrDrdn

pre 8 godina

e stvarno @replay
oladi vise i uzivaj u voznji "zanimljivih" nemaca, mozda si prodavac nekog njihovog brenda a o alfi pricaj kad je provozas. inace nisam alfista vozim mazdu 6, mada gotivim alfu.

autista

pre 8 godina

Moram da priznam da sam ocekivao malo vise od ovog modela, ne bih znao da opisem sta tacno... Ali mi se svidja svejedno. I sto je vise gledam - vise mi se svidja. Pored svog izgleda Alfe su oduvek bile poznate po osecaju koji daju vozacu, a koji ne moze da se opise recima, nazovimo ga X faktor, a ovaj model mislim da ga ima.
Isto tako mi se mnoooogo vise svidja Giulia kada je gledam na video snimku, i mislim da ce jos bolje izgledati uzivo, narocito sa ovim zvukom motora.
Potrazite na youtubeu i videcete dosta snimaka izbliza sa prezentacije, zaista izgleda bolje nego na fotografijama. Bar je to moj licni utisak.

Topalovic

pre 8 godina

Kad su cekali 20 godina mogli su sacekati jos koju, dok umre ili dok ode u penziju ovaj dizajner.... ovakav auto bih ocekivao od kineskog Cherry-ja... Razocarenje.

Igor

pre 8 godina

Verujem da je teško napraviti originalan dizajn u moru generičkih sličnih automobila... Ali ipak... Ovo je Alfa... Makar bi trebalo da bude. Moja prva asocijacija kad sam pogledao prednji kraj bila je BMW serija 3, a zadnji, Mazda 6. Uf, volim Alfu kao brend, ali ova mi više deluje kao nastavak uništavanja legendarnih brendova - počeli su sa Lanciom, koja više ne liči na italijanski dizajn, a sada i Alfa...

Vlado

pre 8 godina

Pogledajte nove video snimke, kada se ljudi primaknu vozilu (kada je u bijelom i u crvenom), pa to je savršenstvo! I Jaguar XE su poistovjećivali sa BMW series 3, ali ipak Jag je zadržao svoju notu.
Što je više porede sa Maseratijem, BMW-om, Jaguarom, Audijem to je uspjela u namjeri da pronađe svoju grupu kupaca. To je Alfi Centro Stile i bio cilj. Pogledajte komentare na ciljanom američkom tržištu, ljudi ne mogu da vjeruju da nešto ovako postoji. Čestitamo Alfa!

Dash

pre 8 godina

Alfu kada vidis treba da izazove ono nesto,ono sto samo Alfa moze. Ja kada pogledam ovo,kao da sam nekog Audija ili BMW-a video... Nista,ali nista. Nije ruzan auto,ali nema to nesto sto je Alfa sa svakim modelom imala.

J.M.Fangio

pre 8 godina

Nemam reči koliko je sve ovo neinventivno, jalovo, kombinacija svega što Alfa ne bi trebalo da bude, izmešano sve i svašta do neprepoznatljivosti! Zar smo na ovo čekali 5 godina? Dobro, napravili su kao Nemci auto čiji izgled nikom neće da bode oči (nikome od novih kupaca), ali takođe nisu sačuvali ništa od prepoznatljivog alfinog stila i dizajna koji bi zadržao stare kupce, prave alfiste. Jednostavno, alfu više nema ko da vozi, kupovace se ad hoc, ne srcem... Više nemaju profilisanu publiku, potencijalni kupci će biti gemišt vozača bmw-a, mazde (6, prethodne generacije), mondea i američke sportske limuzine na steroidima (koju je dizajnirao Koreanac zamisljajuci da treba od Hyundai coupea s kraja 90-ih da napravi zverku). Drugim rečima - smuckaj pa prospi!
S onakvim konvencionalnim rucicama za vrata, ružnim zadnjim delom preuzetim od Talije i nakaradnim bočnim linijama koje negiraju tezu da je lepota u jednostavnosti, Alfa je izgubila ono najbitnije - personality, a ne vide se ni u tragovima ikakve jasne stilske odrednice. Potpuna pobeda eklekticizma, konvencionalnosti i neinventivnosti. Postali su jedan od onih protiv kojih smo se borili...

Zoran

pre 8 godina

(Replay, 25. jun 2015 12:43), ja juce stavio link na optimu i rekao da je ona lepsa pozadi, posto je bila samo slika pozadi, a i mnogo licio na Optimu, ovi nece da objave. Auto je tuga ziva, Fiat je pukao odavno, niti dizajn, niti kvalitet, niti cena.

AR159

pre 8 godina

Nisam odusevljen. Nema wow efekat cak ni ovaj nasvirani model, sta tek ocekivati od modela za siroke mase? Ne znam....A nekako mi najvise smeta ime...Sta vozis? Djuliju....

Joker

pre 8 godina

Ovo je super. Da imam love, ovo bih kupio ženi. Mislim da je ovaj auto za žene savršen. Bolje ovo, nego neki SUV. A ja bih vozio Ghibli :)

lajavi krelac

pre 8 godina

paaa, ništa... vozicu i dalje 159-ku... a za jedno 5 godina, možda mi se i dopadne ova... taman i cena da dođe na moj nivo...

Replay

pre 8 godina

@Alfista
Zna se ko su glavni za automobile. Vozis ono najbolje sto ima, ostalo je nebitno. Gledao i vozio mnoge druge, pa to je smesno uopste staviti u isti kos sa premijum Nemcima.
Za 36k eura ti je C 220 a 320d i A4 2.0 TDi su nesto jeftiniji. I kada neko vidi stanje, sta mislis, sta ce da kupi? :)
Eh Alfisti, presmesni ste. Kao sto sam vec rekao, gledajte realnost a ne vama sta se svidja.

rosonero

pre 8 godina

ne znam odakle da krenem , možda od toga da volim nemačke automobile a da je alfa najlepša oduvek bila pa tako i ova ALI ... ono što je problem svih automobila, od danas je i problem ALFE , dizajn , koji je došao do krajnjih granica i nema više kud . konkretno ova alfa iz profila , vrata i svetlosne grupe audi , zadnji deo bmw, silueta jaguar , prednji deo mešanac i ukrasima alfe , od svega po malo , ali da bi ga probali i krenuli sa mrtve tačke moralo je tako , sve u svemu mislim da je ovo veliki korak napred za ALFU a za ljubitelje alfe ne znam , videcemo .......

alfista

pre 8 godina

@Replay,
citam tvoje komentare na druge proizvodjace van Nemacke,pa htedoh da te pitam da li si ikada probao drugi brend osim nemackog?Zvucis kao da si se vancao sa njima,ili da ti njihova slika stoji pored ikone?Dobri su nemacki automobili,samo su licno za mene dosadni za voznju(osim bmw),a pre svega su PRECENJENI!Da li je mnogo dati za ovu alfu 35k,a za audi a3,1,4l motor i malo opreme(bez koze) blizu 30k eur?Pricam za Srbiju,naravno.Na kraju,najgore je kuditi konja kojeg nisi jahao.

Cane

pre 8 godina

Nema sta majstori,ima i bela isto su je predstavili izglade jos bolje nego ova.Alfa je ipak Alfa sto i ime govori.Vraca se na staru slavu,kad spojite majstore sa tradicijom,dizajnom i tehnologijom dobijete verovatno najbolji automobil u klasi sto i jeste ova Alfa.Nije ni skupa u ovoj najjacoj verziji,mislim da su konkurenti dosta skuplji.Konacno jedna limuzincina kako samo italijani mogu da naprave.

Kol

pre 8 godina

Znaci ipak izgleda kao sa onih "spijunskih" fotografija, steta na stranu sve sto ste mogli da cujete o Alfi odnosno pouzdanosti ili tome kako se vozi ili bolje receno uziva u voznje iste, jedno Alfi niste mogli da oduzmete a to je izgled uvek ali uvek je mogla da se prepozna u gomili drugih automobila, mozete da pomesate Golf ili Audi sa ranijim modelima Golfa ili Audija ali Alfu uvek prepoznate kao jedinstvenu i to medju Alfom, 159 se razlikuje od 156 kao sto se 155 razlikuje od 75! Ne sumnjam da ce ovo biti odlican auto za voznju motori zvuce obecavajuce, ali izgled nista posebno zadnji kraj Mazda 6 osim izduvnika, sa strane ista serija 3 jedino je napred koliko toliko orginalan koncept vozilo je bilo 10 puta lepse, zaista sam vise ocekivao od Alfe ali dobro to je globalizacija mora da se dopadne sto vecem broju ljudi avangarda je za neko drugo doba, 159 je mnogo lepsa barem meni!

ModeratorDaPustiKomentar

pre 8 godina

Auto ima toliko revolucionaran dizajn da je to prosto neverovatno. Kako se neko ranije nije setio da ukomponuje BMW 3 series, BMW 2 series, Jaguar XE, Mazda 6, Audi A5 i na sve to, stop svetla od Kia Optime? Italijani, nadmašili ste sami sebe.

Ja bih ove 3,9 sekunde ostavio po strani. Više me interesuje kako će da se nosi sa M3 na stazi. Želim joj sve najbolje.

Nikola

pre 8 godina

Au alfisti vi osim minusa oćete i da se bijete zbog negativnog komentara,pa izdržite junački kritiku a ne da se svadjate ko neke žene.
PS.Vozio sam 147 2.0 benzin 150 konja sa onim čudnim poluautomatskim menjačem i 159 karavan 2.4 jtdm mislim oko 200 konja sve ukupno nekoliko dana i razumem tu vašu strast,sada posedujem mazdu i forda nije važno koji modeli ali ne mislim ni da su najbolji ni najlepši već kao i svaki auto sa svojim manama i vrlinama.Možda je problem što niste barem provozali i malo bolje i jače automobile u životu,nego većina vas kupila jeftine polovne krševe mahom iz Italije pa ste onda baje a ne bi priznali kokliko se družite sa majstorima ni za živu glavu.

GT 1600 Junior

pre 8 godina

svi se ovde kunu u 159ku,a svojevremeno kada kad je taj model izasao svi su kukali kako nije ni prineti 156ci po izgledu. Alfe pre 156 i 159 (155 ne racunam) su imale i izgled i vozne osobine ali je u prvom planu bilo ovo drugo, dok je kod ove dve obrnuto. Nijedan pravi alfista ne priznaje 156 i 159 kao prave Alfe, prednja vuča nikako ne ide uz prave sportske limuzine

Replay

pre 8 godina

Farovi audijevski, mnogo stvari ima i sa drugih proizvodjaca. Na netu ima lom blogova koji ubacuju sliku Optime i uporedjuju je sa Alfom.
Enterijer mesavina Audija i Bmw-a. Ali im je najjaca cena, najeftinija Alfa ce da kosta 35k eura? :) A ova QV zamislite 75k? Pa za te pare renomirane proizvodjace mozete da kupite a ne Alfu. Neka stane pored C63 AMG , ima da izgleda smesno, pa pitajte ljude sta bi pre uzeli. M3 je jos jeftiniji. RS4 ne pominjemo zato sto jos nema novi model. :)

petrolhead

pre 8 godina

Realno svi auti danas malo lice jedni na druge,ne opravdavam Alfa Romeo ali trebali su da budu malo originalniji...sad sam subjektivan i na fosnu da su stavili znak meni bi bila super...

Aleksandar Todorović

pre 8 godina

Konačno jedna prava Alfa sa zadnjim pogonom. Ubrzanje od 100 km/h za 3,9 sekundi sve govovori o ambicijama ovog modela. Biće skup, skuplji od BMW-a i to je dobro. Jer je bolji automobil od BMW-a serije 3 u ovom trenutku. ALfa 159 je derivar General Motorsa i Alfe, 159 ima prerađeni trap Opel Vectre, i FIAT-ove motore. Ovo je sada prava Alfa. Naravno mnogo lepša od bilo kog nemačkog automobila. Ali ako nemate ukusa, možete misliti i drugačije.

andre

pre 8 godina

Moramo shvatiti da se automobili prave da bi se prodali i ostvario profit. Trenutno je na ceni bezličnost automobila koji projektuju i dizajniraju računari zajedno sa nemačkim i azijskim dizajnerima o čijem ukusu nije potrebno polemisati.
Ko hoće da mu automobil izgleda kao automobil za ljubitelja, treba da iskešira par stotina hiljada evrića pa da vozi ferarija, lamba, rolsa, paganija i sl.

Prosečnom svetu ostaju 2 opcije: ili da se priključi mejnstrimu, ili da vozi nekog ljubimca iz doba kada su automobili imali svoj šarm poput prave Đulije, DS-a, Delte HF integrale, 205 gti....

cogito ergo...

pre 8 godina

Za gradjane Srbije da pravite sa istim performansama,ali ako može 1.9 jtd i da troši 3,7 l...hehehe verovatno bi ovima sto komentarišu bila prelepa,a ovako liči na ono,podseća na ovo...troši,a trk registracija...e mazutare moje,non trattote,solo benzina.

marko

pre 8 godina

Veliki sam obozavalac Italijanskog dizajna... I ljudi ne mlatite i ne izmisljajte da lici na bmw,audi,pasat itd. Ljudi pa pogledajte kolimo ovo mocno izgleda! Stvarno su doktori dizajna!

Tale

pre 8 godina

Prethodna tura sa Mitom i Đulijetom mi se iskreno rečeno nije dopala, prevashodno zbog one svetlosne grupe napred. Takva ovalna retro svetla super stoje niskim sportskim kolima, ali na ovima su me više asocirala na zrikavu sovu.
Ali ovo mi se već više sviđa i deluje kao bolji kontinuitet u odnosu na 159-tku i Breru. Neki vide elemente Audija ili nekih drugih kola, ali za razliku od tih Švaba koji imaju jako oštre linije, ovde je sve tako lepo zaobljeno. Mogli su istina staviti neku verziju okruglih svetala pozadi i tako smanjiti tu asocijaciju na Audi i ujedno nastaviti neki tradicionalni Alfa dizajn u tom pogledu. Ali i ovakvom ne bih rekao "ne".

Mladen

pre 8 godina

Boga mi, što je duže gledam... Juče na prvi pogled nisam bio odševljen, naročito posle onakvog dizajna modela 4c... Ali danas mi već deluje opako. :)

Huevos Del Oro

pre 8 godina

Okoreli sam ljubitelj italijanskog dizajna i poimanja stila, a tako i automobila, što objektivno postaje sve teže za praćenje.

Zaključujem da bi bolje bilo da su 159 tehnološki i ergonomski (više unutrašnjeg prostora) unapredili do nivoa koji je postavljen sa Giuliom. Onaj izgled verovatno više nikad neće biti ponovljen, možda nije ni realno, sve u životu dostigne svoj vrhunac. Što je jednom prilikom rekao Džeremi Klarkson, "kada bi BMW M3 ovako izgledao, mi više nikad i nigde ne bismo koristili sopstvene noge".

Mislim da ovde tog efekta nema.

Geek Geek

pre 8 godina

Koja kola si kupio?
Jaguar-bmw Giulia. Ljudi koliko god izgledao malo jedan, malo drugi auto bice jeftiniji verovatno i privlacice poglede svih pa cak i ovih sto se sprdaju ovde, ukljucujuci i mene.

juventino

pre 8 godina

Auto je ekstra. Izgled je slican sa ,,svapskim" markama, ali je opet specifican. Mocno izgleda, a i motor je takodje mocan 510 ks, 0-100km/h za 3,9 sekundi... Ona je u klasi sa BMW trojkom i to je to. Alfa se napokon vraca. Ima da ide kao alva. Dosta je alfi samo ljubitelja koji je samo gledaju, ova ce da se kupuje.

Joca 011

pre 8 godina

Alfa ne treba da bude trkač, malo njih to od nje očekuje i zbog toga je kupuje. Ona pleni stilom i lepotom. 159, a naročito BRERA su po tome ispred ove Đulije. Motor je verovatno odličan, ali, ne kupuje se Alfa zbog motora, ili npr. komotnog prtljažnika. Trebali su da zadrže uspeli dizajn a ne pošto-poto da izmišljaju novi. Kako npr. AUDI-jevi svi modeli imaju isti dizajn, i najmanji i najveći. Pronašli su 1 stil i zašto bi ga menjali od modela do modela. Kada bi sve Alfe uzele svoj najlepši dizajn, od npr. BRERE, i na nju ličile i najmanje i najveće, to bi bilo to.
.

Mario

pre 8 godina

Na stranu tehnicke karakteristike, tehnologija, itd, ne sumnjam da ce sve biti u vrhu klase, ali sta se desilo sa dizajnom, kao da je Hjundai.

Nazalost, na osnovu ove tupave Djulije, izgleda da ce jedini spas za Alfu biti da ih kupi Vagen.

Marko

pre 8 godina

Dizajn je mogao da bude malo bolji (narocito prednja svetlosna grupa koja suvise lici na bledi i nedoreceni Jaguar), ali meni licno to ne igra veliku ulogu. Posto je jaca od glavnog konkurenta M3 i navodno ima najdirektnije upravljanje na trzistu, sigurno ce imati uspeha u prodaji. Za krajnje kupce je to odlicno posto Nemci konacno dobijaju jacu konkurenciju, a konkurencija uvek donosi vise krajnjim kupcima.
Na internetu se mogu naci slike klot verzije, ne izgleda toliko atraktivno, bilo bi dobro da imaju dodatnu opremu kao sto BMW ima M optic. Drugacije branike i jos par sitnica papreno naplate, dobro za profit, a i za povecanje prodaje.
Prodaja ce poceti do marta 2016. (narucivanje od novembra) i do tada ce predstaviti 2.0 benzince i 2.2 dizele. Pocetna cena osnovnog modela ce biti preko 30.000 evra, pa svi osim 2-3% komentatora mogu da sanjaju ovaj auto i da cekaju 2026. kada ce biti polovnjaka sa 300kkm na satu.

A da vozio si.

pre 8 godina

Alfisti plaču samo im ponos ne da da lupaju minuse na negativne komentare.Pa šta im je trebala ona odvratnost od donjeg dela maske i onaj spušten gepek kao kod jaguara.Posle 159 Alfa nije više Alfa,a nekada je imala dizajn uvek za deset godina unapred.
(Nikola, 25. jun 2015 10

Rece covek koji nije nikada vozio ALFU kao i svi koji ostavljaju negativne komentare o ALFi, Uzivaj u svojim TENKOVIMA...

zoki kaze

pre 8 godina

Ovo je bar za mene razocarenje. Zadnji deo kao dopadljiv ali preuzet od Maseratija. Napred nedoreceno i bilo koji Audi i BMW deluje agresivnije i vise podseca na macku koja se sprema da skoci od ove Alfe.

Rade

pre 8 godina

Godinama sam zaljubljenk u alfe... a imao sam ih dosta i svaka je imala neki poseban šmek.. kolko god se kvarila, bilo je zadovoljstvo voziti je..
"Ovo" ne mogu nazvati alfom.. prednji deo mešavina novog bmw3 i audi a6, a zadnji mi liči na pasata b8 ili čak škodu oktaviju novu.. Alfa ne sme da liči ni na jedan drugi auto! Alfa mora da bude jedinstvena! Zaista sam očekivao mnogo više :(

Nikola

pre 8 godina

Alfisti plaču samo im ponos ne da da lupaju minuse na negativne komentare.Pa šta im je trebala ona odvratnost od donjeg dela maske i onaj spušten gepek kao kod jaguara.Posle 159 Alfa nije više Alfa,a nekada je imala dizajn uvek za deset godina unapred.

Pipi

pre 8 godina

Prazna je priča da je 159 lepši od ovoga. Ja vozim 159, i mislim da je Giulia mnogo lepša. Možda je 159 nekako originalnija za Alfu, ali to je zato što smo navikli na njega. Zato, ne brinite, i Giulia će vrlo brzo postati prekretnica u Alfi.
Morala je biti neka promena. 159 se manje prodala od 156. iako je daleko lepša i kvalitetnija. Ne može sve u istom stilu. Prodaja zahteva raznolikost.

Vlado

pre 8 godina

Bellissima! Ovo je pervertito od auta. Po mnogima liči na BMW, Maserati, Audi, Jaguar, Lexus, pa čak i Kia Optima, što znači da ne liči ni na jednog 100%, da je unikatna i da je od svih prikupila najbolje. Što je više gledam, više mi se sviđa. Ljudi su mnogo očekivali zato što su kružili lijepi ali nerealni renderi, te da je takva ostala vozili bi je samo okorjeli alfisti, a niko ne bi svoju porodicu stavio u takvo auto. Kada izađe SW verzija, vidjećete da će to biti i odlično porodično vozilo. Znači vozilo koje može biti porodično i prostrano od 150ks, ali i vrhunsko sportsko sa 510ks (kao i Merc C klase). To je napokon pravi potez Alfe i garantuje odlične rezultate.
Vozim 159ku i ovo je moj sljedeći automobil kada bude polovnjak. Dobro nam došla Giulia!

Alter ego

pre 8 godina

Mnogo nemackog u ovom italijanskom automobilu.. Nije lose ali i ocekivanja su bila ogromna tako da ostaje pomalo razocaravajuc osecaj..

Tool

pre 8 godina

Razočaran sam. Volim Alfu i ova Djulija je lep auto, nema šta. Ali... Sa prednje i bočne strane je pljunuti BMW, dizajn ništa specijalno, sve je to već vidjeno. Deja vu. Renderi koji su se pojavjivali po netu, izmedju ostalog i na ovom sajtu, bili su mnogo lepši i mnogo bolja rešenja su postojala. Lepša i originalnija mi je 159-ka.

sofronije

pre 8 godina

Fantastičan automobil u svakom smislu,svakom vlasniku će da mami osmeh,žao mi je samo što mi život prolazi u ovoj bednoj državi pa mogu samo da gledam na slikama

Petrolhead

pre 8 godina

Ja ovde vidim pozajmljen dizajn od više drugih automobila. Ima BMW trojke, Jaguara XE, Maseratija Ghibli, Lexusa itd... i mislim da to ima veze sa marketingom, da bi se dopadala ljubiteljima drugih marki. Auto nikako nije ružan (meni je lepši od svih navedenih), ali naravno ne ostavlja onaj VAU!!! efekat kao 156 i 159. Ono što mene jako raduje je povratak na zadnji pogon,kao i izbor motora i činjenica da je QV odmah najavljen i da po performansama zaista obećava. Shvatite da Alfi sada uopšte nije bitan dizajn, već da naprave auto koji će se prodavati. U suprotnom preti im ista sudbina kao Lanciji. Zato Forza Alfa!!!

Over And Out

pre 8 godina

510Ks!?!?!
3,9sec. do stotke....
Ovo su podaci za poštovanje.
E, sada, izgled ne bih komentarisao, jer potičem iz naroda čiji je vrhunac dizajna Yugo, a još uvek predmet obožavanja Golf II.

Никола

pre 8 godina

Изванредан ауто. Међутим, у категорији цена биће у рангу звучнијих имена и ту ће бити њен хендикеп. Ентеријером ће их сигурно надмашити.

Vladan

pre 8 godina

Iskreno, koncept (renderi) koji su kružili internetom su mi bili lepši. Lep je i ovaj ali nije mi toliko revolucionaran po dizajnu kao na primer kada se pojavila 159 u koju sam se zaljubio čim sam je ugledao.

kvatro

pre 8 godina

Alfa nikada nikoga ne kopira mogu samo nju da kopiraju. Pre svih su uvek izbacivali revolucionarne dizajne. Da ste citali pre nekoliko meci izjavu direktora Fijata sve bih vam bilo jasno. Ovo je poslednji model Alfe za siroke narodne mase jel Fiat od 2018 planira Alfu sa veoma jakim motorima cak razmisljaju i da stave Ferarijeve motore. Sto se tice ovog modela uradili su ga perfektno i veoma izbalansirano a da li se nekom svidja to je vec stvar ukusa.

MrDrdn

pre 8 godina

ljudi smarate sa tim da lici na audi i bmw , auto je bombona, pa ne moze sposrtska limuzina da izgleda mnogo drugacije od konkurencije, tu postoje odredjene stilske stvari koje moraju da se ispostuju. 159 jeste bila specificnija, ali mislim da treba malo navikavanja i da ce po prodaji da razvali. ovo bi svakako bio moj izbor u klasi, nemci su iako su kvalitetni malo smorili.

Asparagus

pre 8 godina

Odvratno, ne mogu verovati šta su napravili od modela koji bi trebao biti temelj budućeg rasta, deluje ko kineska kopija Alfe.
Posebno ne mogu da svarim prevelika svetla i ovaj užasan prednji branik.

Jaguar XE će da ju pojede za doručak...

dragan

pre 8 godina

Odoh ja da kupim neku dobro očuvanu polovnu 159-ku 2.0 150ks. dok ih još ima. Kupiću je za cca 7.000, a za pet godina prodaću je za 10.000. Od ove nove nema vajde.Veliko razočaranje popitanju dizajna. Novi Kadilak CTS, Chevrolet SS i Jaguar pojam za novu Djuliju.

kele

pre 8 godina

Moram priznati da sam očekivao puuuno više, premda obični model izgleda mnogo ljepše.
Uz to pokušavam da shvatim koja je ciljna grupa za ovaj automobil. Svi modeli su nasviraniji od BMW-a. Dizel se ne spominje. Bez njega mogu odmah zatvoriti radnju.
Jedino dobro je što će polovnjaci za 5 godina biti jeftini, premda da ne vidim kome će trebati polovan turbo benzinac za koji registracija košta 10-20% vrijednosti čitavog auta. Tu ne računam ekstremne fanove marke.
Bojim se da je ovo početak kraja još jedne legende (kao moja Lancia) . Pogotovo kad objave cijene.

Preddy Baer

pre 8 godina

Iskreno, razocaran sam pomalo dizajnom, posto na ovome ima slicnih detalja sa BMWa (kabina spolja i silueta nosa), cak i sa Lexusa (puke!). Nedostaje mi onaj WOW! efekat, avantgardni i neprolazni dizajn svetlosnu godinu ispred drugih. kada bude dosla na red sledeca generacija automobila, ove se niko nece ni secati. unutrasnjost me podseca na Audi (Atnother Ultimate Di.k Improvement), volan me je ostavio potpuno ravnodusnim, cak sta vise sam zgrozen koliko jeftino podseca na Japance ili Mercedes (puke!).

e sada, sto se tehnike tice na predstavljneom Quadrofoglio Verde modelu, skidam sesir. 3,9 s do stotke sa autom 1500 kg, upotrebljeni materijali (karbon i aluminijum jako zastupljeni), novi sistem kocnica (ne mislim na keramicke kocnice, poslusajte punu prezentaciju!), vesanje vozila .... do je nesto na sta nisam mogao a da ne procurim :o)

Na papiru je bolja od M3ke, C63ce i Cadillac CTSa. Ovo zadnje je dobro za dobar pocetak u Americi.

E sada sto ce morati 4 od 5 ulozenih milijardi da upotrebe za novu marketinsku prezentaciju, to je druga prica!

AR4ever

pre 8 godina

Dobro nam dosla!!!
Prelepa si! Snazna! Zadnji pogon! Prava Alfa!
Mislim da je vredelo cekanja. Samo je mozda po mom ukusu bila bi lepsa i "opasnija" malo manja prednja svetla

uja

pre 8 godina

Hm,pa i nisam nesto odusevljen,ne bih rekao da je ovo jos jedna prelepa Alfa.Nekako vec vidjeno,prednji deo me podseca na 147. Bez Alfinog znaka rekao big da je neku sportsku Lexus

shaMu

pre 8 godina

Alfa je uvijek bila pojam za dizajn automobila, ovo je jedno veliko razocaranje. Izgubili su svoj stil, svoju prepoznatljivost. Iako ova Alfa izgleda lijepo , vide se obrisi Audija, BMW-a, Lexusa tako da Alfa palac dolje!!

milos

pre 8 godina

Čekalo se dugo i radilo u tajnosti zbog voznih karakteristika. Zbog dizajna nije sigurno. Prodavaće se dobro, i u Evropi i u Americi. Izgled je prijatan većini.
Verovatno će spajder imati wow efekat, biće skup i lep.
Od umetnosti se ne živi

Over And Out

pre 8 godina

510Ks!?!?!
3,9sec. do stotke....
Ovo su podaci za poštovanje.
E, sada, izgled ne bih komentarisao, jer potičem iz naroda čiji je vrhunac dizajna Yugo, a još uvek predmet obožavanja Golf II.

shaMu

pre 8 godina

Alfa je uvijek bila pojam za dizajn automobila, ovo je jedno veliko razocaranje. Izgubili su svoj stil, svoju prepoznatljivost. Iako ova Alfa izgleda lijepo , vide se obrisi Audija, BMW-a, Lexusa tako da Alfa palac dolje!!

milos

pre 8 godina

Čekalo se dugo i radilo u tajnosti zbog voznih karakteristika. Zbog dizajna nije sigurno. Prodavaće se dobro, i u Evropi i u Americi. Izgled je prijatan većini.
Verovatno će spajder imati wow efekat, biće skup i lep.
Od umetnosti se ne živi

uja

pre 8 godina

Hm,pa i nisam nesto odusevljen,ne bih rekao da je ovo jos jedna prelepa Alfa.Nekako vec vidjeno,prednji deo me podseca na 147. Bez Alfinog znaka rekao big da je neku sportsku Lexus

Petrolhead

pre 8 godina

Ja ovde vidim pozajmljen dizajn od više drugih automobila. Ima BMW trojke, Jaguara XE, Maseratija Ghibli, Lexusa itd... i mislim da to ima veze sa marketingom, da bi se dopadala ljubiteljima drugih marki. Auto nikako nije ružan (meni je lepši od svih navedenih), ali naravno ne ostavlja onaj VAU!!! efekat kao 156 i 159. Ono što mene jako raduje je povratak na zadnji pogon,kao i izbor motora i činjenica da je QV odmah najavljen i da po performansama zaista obećava. Shvatite da Alfi sada uopšte nije bitan dizajn, već da naprave auto koji će se prodavati. U suprotnom preti im ista sudbina kao Lanciji. Zato Forza Alfa!!!

AR4ever

pre 8 godina

Dobro nam dosla!!!
Prelepa si! Snazna! Zadnji pogon! Prava Alfa!
Mislim da je vredelo cekanja. Samo je mozda po mom ukusu bila bi lepsa i "opasnija" malo manja prednja svetla

alfista

pre 8 godina

@Replay,
citam tvoje komentare na druge proizvodjace van Nemacke,pa htedoh da te pitam da li si ikada probao drugi brend osim nemackog?Zvucis kao da si se vancao sa njima,ili da ti njihova slika stoji pored ikone?Dobri su nemacki automobili,samo su licno za mene dosadni za voznju(osim bmw),a pre svega su PRECENJENI!Da li je mnogo dati za ovu alfu 35k,a za audi a3,1,4l motor i malo opreme(bez koze) blizu 30k eur?Pricam za Srbiju,naravno.Na kraju,najgore je kuditi konja kojeg nisi jahao.

Aleksandar Todorović

pre 8 godina

Konačno jedna prava Alfa sa zadnjim pogonom. Ubrzanje od 100 km/h za 3,9 sekundi sve govovori o ambicijama ovog modela. Biće skup, skuplji od BMW-a i to je dobro. Jer je bolji automobil od BMW-a serije 3 u ovom trenutku. ALfa 159 je derivar General Motorsa i Alfe, 159 ima prerađeni trap Opel Vectre, i FIAT-ove motore. Ovo je sada prava Alfa. Naravno mnogo lepša od bilo kog nemačkog automobila. Ali ako nemate ukusa, možete misliti i drugačije.

Dobro

pre 8 godina

Bez obzira na druzenje sa majstorima i sve potrosene pare, zivot mi je jednostavno prekratak da bih vozio bilo sta drugo. Osim Alfe mi ni jedna druga marka nema tu dusu. Zivim cetvrt veka na zapadu i mogu da vozim skoro sta god pozelim, ako ne novo, onda bar polovno.
Nemci prave dobre ali bezdusne automobile (osim Bube i 911 sto i nije puno za 50 godina) ... a o japancima i da ne pocinjem.
Ko auto smatra za prevozno sredstvo od A do B i ko pazi na svaki dinar ili evro koji mu ide na benzin ili odrzavanje, nema sta da diskutuje sa pravim, pasioniranim ljubiteljima stila, klase i Italijanskog shmeka...
A sto se kvaliteta tice... Jel neko od postovaoca germanskog dizajna ikada vozio novu, u ovlascenom servisu odrzavanu Alfu?... Ili su vase statistike zasnovane na polovnjacima sa zapada koji su uglavom tempirane bombe ili u najboljem slucaju macke u dzaku... Bez obzira na marku.
Eto...

Iz zemlje lala, uvek Vas,

petra

pre 8 godina

Eh Alfisti, presmesni ste ... gledajte realnost a ne vama sta se svidja.
(Replay, 25. jun 2015 14:16)

Jok, nego ću da gledam šta se tebi sviđa.
Naravno da ću da gledam ono što se MENI sviđa, kupiću ono što se MENI sviđa, voziću ono što se MENI sviđa. I to je, verovatno, najveća razlika između tebe i mene.

MrDrdn

pre 8 godina

ljudi smarate sa tim da lici na audi i bmw , auto je bombona, pa ne moze sposrtska limuzina da izgleda mnogo drugacije od konkurencije, tu postoje odredjene stilske stvari koje moraju da se ispostuju. 159 jeste bila specificnija, ali mislim da treba malo navikavanja i da ce po prodaji da razvali. ovo bi svakako bio moj izbor u klasi, nemci su iako su kvalitetni malo smorili.

MrDrdn

pre 8 godina

e stvarno @replay
oladi vise i uzivaj u voznji "zanimljivih" nemaca, mozda si prodavac nekog njihovog brenda a o alfi pricaj kad je provozas. inace nisam alfista vozim mazdu 6, mada gotivim alfu.

Asparagus

pre 8 godina

Odvratno, ne mogu verovati šta su napravili od modela koji bi trebao biti temelj budućeg rasta, deluje ko kineska kopija Alfe.
Posebno ne mogu da svarim prevelika svetla i ovaj užasan prednji branik.

Jaguar XE će da ju pojede za doručak...

marko

pre 8 godina

Veliki sam obozavalac Italijanskog dizajna... I ljudi ne mlatite i ne izmisljajte da lici na bmw,audi,pasat itd. Ljudi pa pogledajte kolimo ovo mocno izgleda! Stvarno su doktori dizajna!

Pipi

pre 8 godina

Prazna je priča da je 159 lepši od ovoga. Ja vozim 159, i mislim da je Giulia mnogo lepša. Možda je 159 nekako originalnija za Alfu, ali to je zato što smo navikli na njega. Zato, ne brinite, i Giulia će vrlo brzo postati prekretnica u Alfi.
Morala je biti neka promena. 159 se manje prodala od 156. iako je daleko lepša i kvalitetnija. Ne može sve u istom stilu. Prodaja zahteva raznolikost.

cogito ergo...

pre 8 godina

Za gradjane Srbije da pravite sa istim performansama,ali ako može 1.9 jtd i da troši 3,7 l...hehehe verovatno bi ovima sto komentarišu bila prelepa,a ovako liči na ono,podseća na ovo...troši,a trk registracija...e mazutare moje,non trattote,solo benzina.

Vladan

pre 8 godina

Iskreno, koncept (renderi) koji su kružili internetom su mi bili lepši. Lep je i ovaj ali nije mi toliko revolucionaran po dizajnu kao na primer kada se pojavila 159 u koju sam se zaljubio čim sam je ugledao.

AR4ever

pre 8 godina

Što je više gledam više mi se sviđa, brate zaljubio sam se!!!
Čitam komentare, liči na ovog, onog... Šta treba, da stave krila, elise, ili raketni motor, da bi bila drugačija. I renderi koji su kružili netom, imali su smela rešenja, ali imali su dosta mana i nelogičnosti. Napravili su autić koji je derivat onog što mi alfisti volimo i ono što prija širokom krugu kupaca. Mora Alfa da ostvaruje profit i od zaljubljenika i od novih mušterija. Nema tu nauke.
Svi oni što govore da je kopija nečega, treba da znaju da i kad vide prelepu devojku na ulici, reći da liči na: Cecu, Anđelinu, Moniku, Anu, Gocu, Milevu..., svi će se redom okretati za njom i zevati u lice, poprsje i pozadinu i sanjati da bude njihova.
Ista je priča sa Giulia-om. Pokupila je sve najbolje od ostalih, ali ipak je svoja i jedinstvena! To je Alfa., mamiće poglede i uzdahe decenijama. Živi bili pa videli :-)

Vlado

pre 8 godina

Pogledajte nove video snimke, kada se ljudi primaknu vozilu (kada je u bijelom i u crvenom), pa to je savršenstvo! I Jaguar XE su poistovjećivali sa BMW series 3, ali ipak Jag je zadržao svoju notu.
Što je više porede sa Maseratijem, BMW-om, Jaguarom, Audijem to je uspjela u namjeri da pronađe svoju grupu kupaca. To je Alfi Centro Stile i bio cilj. Pogledajte komentare na ciljanom američkom tržištu, ljudi ne mogu da vjeruju da nešto ovako postoji. Čestitamo Alfa!

andre

pre 8 godina

Moramo shvatiti da se automobili prave da bi se prodali i ostvario profit. Trenutno je na ceni bezličnost automobila koji projektuju i dizajniraju računari zajedno sa nemačkim i azijskim dizajnerima o čijem ukusu nije potrebno polemisati.
Ko hoće da mu automobil izgleda kao automobil za ljubitelja, treba da iskešira par stotina hiljada evrića pa da vozi ferarija, lamba, rolsa, paganija i sl.

Prosečnom svetu ostaju 2 opcije: ili da se priključi mejnstrimu, ili da vozi nekog ljubimca iz doba kada su automobili imali svoj šarm poput prave Đulije, DS-a, Delte HF integrale, 205 gti....

autista

pre 8 godina

Moram da priznam da sam ocekivao malo vise od ovog modela, ne bih znao da opisem sta tacno... Ali mi se svidja svejedno. I sto je vise gledam - vise mi se svidja. Pored svog izgleda Alfe su oduvek bile poznate po osecaju koji daju vozacu, a koji ne moze da se opise recima, nazovimo ga X faktor, a ovaj model mislim da ga ima.
Isto tako mi se mnoooogo vise svidja Giulia kada je gledam na video snimku, i mislim da ce jos bolje izgledati uzivo, narocito sa ovim zvukom motora.
Potrazite na youtubeu i videcete dosta snimaka izbliza sa prezentacije, zaista izgleda bolje nego na fotografijama. Bar je to moj licni utisak.

sofronije

pre 8 godina

Fantastičan automobil u svakom smislu,svakom vlasniku će da mami osmeh,žao mi je samo što mi život prolazi u ovoj bednoj državi pa mogu samo da gledam na slikama

Tale

pre 8 godina

Prethodna tura sa Mitom i Đulijetom mi se iskreno rečeno nije dopala, prevashodno zbog one svetlosne grupe napred. Takva ovalna retro svetla super stoje niskim sportskim kolima, ali na ovima su me više asocirala na zrikavu sovu.
Ali ovo mi se već više sviđa i deluje kao bolji kontinuitet u odnosu na 159-tku i Breru. Neki vide elemente Audija ili nekih drugih kola, ali za razliku od tih Švaba koji imaju jako oštre linije, ovde je sve tako lepo zaobljeno. Mogli su istina staviti neku verziju okruglih svetala pozadi i tako smanjiti tu asocijaciju na Audi i ujedno nastaviti neki tradicionalni Alfa dizajn u tom pogledu. Ali i ovakvom ne bih rekao "ne".

Nikola

pre 8 godina

Alfisti plaču samo im ponos ne da da lupaju minuse na negativne komentare.Pa šta im je trebala ona odvratnost od donjeg dela maske i onaj spušten gepek kao kod jaguara.Posle 159 Alfa nije više Alfa,a nekada je imala dizajn uvek za deset godina unapred.

Vlado

pre 8 godina

Bellissima! Ovo je pervertito od auta. Po mnogima liči na BMW, Maserati, Audi, Jaguar, Lexus, pa čak i Kia Optima, što znači da ne liči ni na jednog 100%, da je unikatna i da je od svih prikupila najbolje. Što je više gledam, više mi se sviđa. Ljudi su mnogo očekivali zato što su kružili lijepi ali nerealni renderi, te da je takva ostala vozili bi je samo okorjeli alfisti, a niko ne bi svoju porodicu stavio u takvo auto. Kada izađe SW verzija, vidjećete da će to biti i odlično porodično vozilo. Znači vozilo koje može biti porodično i prostrano od 150ks, ali i vrhunsko sportsko sa 510ks (kao i Merc C klase). To je napokon pravi potez Alfe i garantuje odlične rezultate.
Vozim 159ku i ovo je moj sljedeći automobil kada bude polovnjak. Dobro nam došla Giulia!

lajavi krelac

pre 8 godina

paaa, ništa... vozicu i dalje 159-ku... a za jedno 5 godina, možda mi se i dopadne ova... taman i cena da dođe na moj nivo...

Mr. D

pre 8 godina

Kad se pojavo Audi A4 B6 svi su rekli kako je mekan i jadan spram prethodnika i da se nece prodavati ... Audi se ubi od prodaje. Kad se pojavio BMW trojka E90 svi su rekli kako ne valja izgled, BMW se ubi od prodaje. Isto su rekli i za Porsche 996 (onaj sa farovima kao razbijenim jajetom), Cayenne i BMW X5. Za svaki od ovih automobila su rekli "izdaja brenda", nece se prodavati i slicno .. Ja da sam Italijan, bio bih preponosan na ovakvu Alfu sa zadnjim pogonom ... Odlicno ce se prodavati ...

kvatro

pre 8 godina

Alfa nikada nikoga ne kopira mogu samo nju da kopiraju. Pre svih su uvek izbacivali revolucionarne dizajne. Da ste citali pre nekoliko meci izjavu direktora Fijata sve bih vam bilo jasno. Ovo je poslednji model Alfe za siroke narodne mase jel Fiat od 2018 planira Alfu sa veoma jakim motorima cak razmisljaju i da stave Ferarijeve motore. Sto se tice ovog modela uradili su ga perfektno i veoma izbalansirano a da li se nekom svidja to je vec stvar ukusa.

Huevos Del Oro

pre 8 godina

Okoreli sam ljubitelj italijanskog dizajna i poimanja stila, a tako i automobila, što objektivno postaje sve teže za praćenje.

Zaključujem da bi bolje bilo da su 159 tehnološki i ergonomski (više unutrašnjeg prostora) unapredili do nivoa koji je postavljen sa Giuliom. Onaj izgled verovatno više nikad neće biti ponovljen, možda nije ni realno, sve u životu dostigne svoj vrhunac. Što je jednom prilikom rekao Džeremi Klarkson, "kada bi BMW M3 ovako izgledao, mi više nikad i nigde ne bismo koristili sopstvene noge".

Mislim da ovde tog efekta nema.

Rade

pre 8 godina

Godinama sam zaljubljenk u alfe... a imao sam ih dosta i svaka je imala neki poseban šmek.. kolko god se kvarila, bilo je zadovoljstvo voziti je..
"Ovo" ne mogu nazvati alfom.. prednji deo mešavina novog bmw3 i audi a6, a zadnji mi liči na pasata b8 ili čak škodu oktaviju novu.. Alfa ne sme da liči ni na jedan drugi auto! Alfa mora da bude jedinstvena! Zaista sam očekivao mnogo više :(

A da vozio si.

pre 8 godina

Alfisti plaču samo im ponos ne da da lupaju minuse na negativne komentare.Pa šta im je trebala ona odvratnost od donjeg dela maske i onaj spušten gepek kao kod jaguara.Posle 159 Alfa nije više Alfa,a nekada je imala dizajn uvek za deset godina unapred.
(Nikola, 25. jun 2015 10

Rece covek koji nije nikada vozio ALFU kao i svi koji ostavljaju negativne komentare o ALFi, Uzivaj u svojim TENKOVIMA...

Asistent

pre 8 godina

Nisam hteo odmah da komentarisem, pustio sam sebe da pogledam auto u nekoliko navrata. Isprva mi se nije dopao, ocekivao sam nesto drugacije, nesto smelije. Nakon 4-5 gledanja, zaljubio sam se u ovaj auto. Izgleda neverovatno mocno, a ipak zrelo i elegantno. Veoma lepa kombinacija, koja, slazem se, nije ono sto je Alfa bila u proslosti, ali samo se budale ne menjaju. Alfa je zbog svoje neadaptivnosti na promene na prosjackom stapu. Zelim im puno srece sa Giuliom, a i od mene ce dobiti kes za jednu, nadam se krajem sledece godine.

Preddy Baer

pre 8 godina

Iskreno, razocaran sam pomalo dizajnom, posto na ovome ima slicnih detalja sa BMWa (kabina spolja i silueta nosa), cak i sa Lexusa (puke!). Nedostaje mi onaj WOW! efekat, avantgardni i neprolazni dizajn svetlosnu godinu ispred drugih. kada bude dosla na red sledeca generacija automobila, ove se niko nece ni secati. unutrasnjost me podseca na Audi (Atnother Ultimate Di.k Improvement), volan me je ostavio potpuno ravnodusnim, cak sta vise sam zgrozen koliko jeftino podseca na Japance ili Mercedes (puke!).

e sada, sto se tehnike tice na predstavljneom Quadrofoglio Verde modelu, skidam sesir. 3,9 s do stotke sa autom 1500 kg, upotrebljeni materijali (karbon i aluminijum jako zastupljeni), novi sistem kocnica (ne mislim na keramicke kocnice, poslusajte punu prezentaciju!), vesanje vozila .... do je nesto na sta nisam mogao a da ne procurim :o)

Na papiru je bolja od M3ke, C63ce i Cadillac CTSa. Ovo zadnje je dobro za dobar pocetak u Americi.

E sada sto ce morati 4 od 5 ulozenih milijardi da upotrebe za novu marketinsku prezentaciju, to je druga prica!

Marko

pre 8 godina

Dizajn je mogao da bude malo bolji (narocito prednja svetlosna grupa koja suvise lici na bledi i nedoreceni Jaguar), ali meni licno to ne igra veliku ulogu. Posto je jaca od glavnog konkurenta M3 i navodno ima najdirektnije upravljanje na trzistu, sigurno ce imati uspeha u prodaji. Za krajnje kupce je to odlicno posto Nemci konacno dobijaju jacu konkurenciju, a konkurencija uvek donosi vise krajnjim kupcima.
Na internetu se mogu naci slike klot verzije, ne izgleda toliko atraktivno, bilo bi dobro da imaju dodatnu opremu kao sto BMW ima M optic. Drugacije branike i jos par sitnica papreno naplate, dobro za profit, a i za povecanje prodaje.
Prodaja ce poceti do marta 2016. (narucivanje od novembra) i do tada ce predstaviti 2.0 benzince i 2.2 dizele. Pocetna cena osnovnog modela ce biti preko 30.000 evra, pa svi osim 2-3% komentatora mogu da sanjaju ovaj auto i da cekaju 2026. kada ce biti polovnjaka sa 300kkm na satu.

GT 1600 Junior

pre 8 godina

svi se ovde kunu u 159ku,a svojevremeno kada kad je taj model izasao svi su kukali kako nije ni prineti 156ci po izgledu. Alfe pre 156 i 159 (155 ne racunam) su imale i izgled i vozne osobine ali je u prvom planu bilo ovo drugo, dok je kod ove dve obrnuto. Nijedan pravi alfista ne priznaje 156 i 159 kao prave Alfe, prednja vuča nikako ne ide uz prave sportske limuzine

petrolhead

pre 8 godina

Skoro ovoliko komentara jedan model bilo kog proizvodjaca nije izazvao,bilo u pozitivnom ili negativnom smislu...slucaj kod nas a verujem i sire...

Car

pre 8 godina

Dosta više sa poređenjem sa 159-kom. Pa šta je 159 nego restilizovani 156? Prelepi su i jedan i drugi, ali je isto tako i ova Đulija predivan auto. Sve sada liči jedno na drugo, pa tako i ovo. Ali za razliku od bezvezne nove BMW trojke ili dosadnog Audija A4, na ovom bar piše Alfa Romeo, a kao što reče jedan veliki um, ne možeš biti pravi zaljubljenik u automobile ako nisi vozio Alfu. Tako da, pljuvači, slobodno ostanite u vašim TDI, d ili CDI traktorima, a pravim zaljubljenicima ostavite da uživaju u ovoj Alfi, bar dok se ne pojave JTD verzije, kako god se sad zovu.

Mladen

pre 8 godina

Boga mi, što je duže gledam... Juče na prvi pogled nisam bio odševljen, naročito posle onakvog dizajna modela 4c... Ali danas mi već deluje opako. :)

petrolhead

pre 8 godina

Realno svi auti danas malo lice jedni na druge,ne opravdavam Alfa Romeo ali trebali su da budu malo originalniji...sad sam subjektivan i na fosnu da su stavili znak meni bi bila super...

ModeratorDaPustiKomentar

pre 8 godina

Auto ima toliko revolucionaran dizajn da je to prosto neverovatno. Kako se neko ranije nije setio da ukomponuje BMW 3 series, BMW 2 series, Jaguar XE, Mazda 6, Audi A5 i na sve to, stop svetla od Kia Optime? Italijani, nadmašili ste sami sebe.

Ja bih ove 3,9 sekunde ostavio po strani. Više me interesuje kako će da se nosi sa M3 na stazi. Želim joj sve najbolje.

Cuore

pre 8 godina

Te lici na bmw pa na mazdu 6 pa audi pa jaguar..samo jos nisam cuo da na yuga lici..da bi se upustili u trku za trziste moraju da se dopadnu kupcima prvo..mi alfisti zelimo da se alfa vrati na staru slavu da prodaju godisnje dosta jedinica,sad kad prave nesto u tom pravcu i cilju,kao nije to prava alfa

dragan

pre 8 godina

Odoh ja da kupim neku dobro očuvanu polovnu 159-ku 2.0 150ks. dok ih još ima. Kupiću je za cca 7.000, a za pet godina prodaću je za 10.000. Od ove nove nema vajde.Veliko razočaranje popitanju dizajna. Novi Kadilak CTS, Chevrolet SS i Jaguar pojam za novu Djuliju.

Nemanja

pre 8 godina

Možeš da je pljuješ ili da je voliš ali jedno je sigurno - Alfa nije auto koji ikoga ostavlja ravnodušnim :) Što se Đulije tiče - za sada sam više nego zainteresovan da je kupim. Čekamo da se pojavi cela paleta motora i cene pa da diskutujemo vredi li ili ne. QV verzija vredi u svakom slučaju :)

The Spatula

pre 8 godina

Ako nista, bar za deset godina cu je kupiti :( na zalost... Mada, kako je napredno, mozda i za dvadeset, kad se pojavi 189-ka neka.

Geek Geek

pre 8 godina

Koja kola si kupio?
Jaguar-bmw Giulia. Ljudi koliko god izgledao malo jedan, malo drugi auto bice jeftiniji verovatno i privlacice poglede svih pa cak i ovih sto se sprdaju ovde, ukljucujuci i mene.

Radovan

pre 8 godina

Italijanska šasija i italijanski motori su najbolji u Evropi.
Karoserija nije bitna jer te ne vozi ona već šasija. Može i bez karoserije.
ALFA ROMEO je uvek bila sportska limuzina, pa je tako i treba gledati.
Zbog tog avangardnog stila (trkačka mašina), uvek je imala slabu prodaju u svetu standardnih porodičnih automobila. Danas kada narod ima više para,za drugi ili treći auto, pretpostavljam da će joj sada prodaja ići bolje, pa možda postane prvi auto od dva ili tri u porodici.

Farovi podsećaju sa jednog modela jednoseda RINSPEED, za one starije koji imaju duže pamćenje.

Tool

pre 8 godina

Razočaran sam. Volim Alfu i ova Djulija je lep auto, nema šta. Ali... Sa prednje i bočne strane je pljunuti BMW, dizajn ništa specijalno, sve je to već vidjeno. Deja vu. Renderi koji su se pojavjivali po netu, izmedju ostalog i na ovom sajtu, bili su mnogo lepši i mnogo bolja rešenja su postojala. Lepša i originalnija mi je 159-ka.

Cane

pre 8 godina

Nema sta majstori,ima i bela isto su je predstavili izglade jos bolje nego ova.Alfa je ipak Alfa sto i ime govori.Vraca se na staru slavu,kad spojite majstore sa tradicijom,dizajnom i tehnologijom dobijete verovatno najbolji automobil u klasi sto i jeste ova Alfa.Nije ni skupa u ovoj najjacoj verziji,mislim da su konkurenti dosta skuplji.Konacno jedna limuzincina kako samo italijani mogu da naprave.

kele

pre 8 godina

Moram priznati da sam očekivao puuuno više, premda obični model izgleda mnogo ljepše.
Uz to pokušavam da shvatim koja je ciljna grupa za ovaj automobil. Svi modeli su nasviraniji od BMW-a. Dizel se ne spominje. Bez njega mogu odmah zatvoriti radnju.
Jedino dobro je što će polovnjaci za 5 godina biti jeftini, premda da ne vidim kome će trebati polovan turbo benzinac za koji registracija košta 10-20% vrijednosti čitavog auta. Tu ne računam ekstremne fanove marke.
Bojim se da je ovo početak kraja još jedne legende (kao moja Lancia) . Pogotovo kad objave cijene.

Gtv665

pre 8 godina

Plasio sam se da svi planovi alfe, odnosno fiata, nece ugledati svetlost dana. Medjutim, na moju veliku radost, ipak jesu. Komentarisite,pljujte,uporedjujte. Samo to I mozete. Ovo je izuzetan AUTOMOBIL. I niko mu nece svojim glupim komentarima oduzeti velicinu I svu lepotu koja ga krasi. Sad su na redu sledeci modeli, nadam se uskoro. :-)
Pozdrav.

Joca 011

pre 8 godina

Alfa ne treba da bude trkač, malo njih to od nje očekuje i zbog toga je kupuje. Ona pleni stilom i lepotom. 159, a naročito BRERA su po tome ispred ove Đulije. Motor je verovatno odličan, ali, ne kupuje se Alfa zbog motora, ili npr. komotnog prtljažnika. Trebali su da zadrže uspeli dizajn a ne pošto-poto da izmišljaju novi. Kako npr. AUDI-jevi svi modeli imaju isti dizajn, i najmanji i najveći. Pronašli su 1 stil i zašto bi ga menjali od modela do modela. Kada bi sve Alfe uzele svoj najlepši dizajn, od npr. BRERE, i na nju ličile i najmanje i najveće, to bi bilo to.
.

Replay

pre 8 godina

Farovi audijevski, mnogo stvari ima i sa drugih proizvodjaca. Na netu ima lom blogova koji ubacuju sliku Optime i uporedjuju je sa Alfom.
Enterijer mesavina Audija i Bmw-a. Ali im je najjaca cena, najeftinija Alfa ce da kosta 35k eura? :) A ova QV zamislite 75k? Pa za te pare renomirane proizvodjace mozete da kupite a ne Alfu. Neka stane pored C63 AMG , ima da izgleda smesno, pa pitajte ljude sta bi pre uzeli. M3 je jos jeftiniji. RS4 ne pominjemo zato sto jos nema novi model. :)

J.M.Fangio

pre 8 godina

Nemam reči koliko je sve ovo neinventivno, jalovo, kombinacija svega što Alfa ne bi trebalo da bude, izmešano sve i svašta do neprepoznatljivosti! Zar smo na ovo čekali 5 godina? Dobro, napravili su kao Nemci auto čiji izgled nikom neće da bode oči (nikome od novih kupaca), ali takođe nisu sačuvali ništa od prepoznatljivog alfinog stila i dizajna koji bi zadržao stare kupce, prave alfiste. Jednostavno, alfu više nema ko da vozi, kupovace se ad hoc, ne srcem... Više nemaju profilisanu publiku, potencijalni kupci će biti gemišt vozača bmw-a, mazde (6, prethodne generacije), mondea i američke sportske limuzine na steroidima (koju je dizajnirao Koreanac zamisljajuci da treba od Hyundai coupea s kraja 90-ih da napravi zverku). Drugim rečima - smuckaj pa prospi!
S onakvim konvencionalnim rucicama za vrata, ružnim zadnjim delom preuzetim od Talije i nakaradnim bočnim linijama koje negiraju tezu da je lepota u jednostavnosti, Alfa je izgubila ono najbitnije - personality, a ne vide se ni u tragovima ikakve jasne stilske odrednice. Potpuna pobeda eklekticizma, konvencionalnosti i neinventivnosti. Postali su jedan od onih protiv kojih smo se borili...

zoki kaze

pre 8 godina

Ovo je bar za mene razocarenje. Zadnji deo kao dopadljiv ali preuzet od Maseratija. Napred nedoreceno i bilo koji Audi i BMW deluje agresivnije i vise podseca na macku koja se sprema da skoci od ove Alfe.

Mario

pre 8 godina

Na stranu tehnicke karakteristike, tehnologija, itd, ne sumnjam da ce sve biti u vrhu klase, ali sta se desilo sa dizajnom, kao da je Hjundai.

Nazalost, na osnovu ove tupave Djulije, izgleda da ce jedini spas za Alfu biti da ih kupi Vagen.

juventino

pre 8 godina

Auto je ekstra. Izgled je slican sa ,,svapskim" markama, ali je opet specifican. Mocno izgleda, a i motor je takodje mocan 510 ks, 0-100km/h za 3,9 sekundi... Ona je u klasi sa BMW trojkom i to je to. Alfa se napokon vraca. Ima da ide kao alva. Dosta je alfi samo ljubitelja koji je samo gledaju, ova ce da se kupuje.

Dash

pre 8 godina

Alfu kada vidis treba da izazove ono nesto,ono sto samo Alfa moze. Ja kada pogledam ovo,kao da sam nekog Audija ili BMW-a video... Nista,ali nista. Nije ruzan auto,ali nema to nesto sto je Alfa sa svakim modelom imala.

Никола

pre 8 godina

Изванредан ауто. Међутим, у категорији цена биће у рангу звучнијих имена и ту ће бити њен хендикеп. Ентеријером ће их сигурно надмашити.

Topalovic

pre 8 godina

Kad su cekali 20 godina mogli su sacekati jos koju, dok umre ili dok ode u penziju ovaj dizajner.... ovakav auto bih ocekivao od kineskog Cherry-ja... Razocarenje.

Nikola

pre 8 godina

Au alfisti vi osim minusa oćete i da se bijete zbog negativnog komentara,pa izdržite junački kritiku a ne da se svadjate ko neke žene.
PS.Vozio sam 147 2.0 benzin 150 konja sa onim čudnim poluautomatskim menjačem i 159 karavan 2.4 jtdm mislim oko 200 konja sve ukupno nekoliko dana i razumem tu vašu strast,sada posedujem mazdu i forda nije važno koji modeli ali ne mislim ni da su najbolji ni najlepši već kao i svaki auto sa svojim manama i vrlinama.Možda je problem što niste barem provozali i malo bolje i jače automobile u životu,nego većina vas kupila jeftine polovne krševe mahom iz Italije pa ste onda baje a ne bi priznali kokliko se družite sa majstorima ni za živu glavu.

BGnaMoru

pre 8 godina

Bela je barem na slikama jos lepsa.
http://www.largus.fr/francfort/nouvelle-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-2015-lultra-performante-6389384-7879917-photos.html

Enterijer. Sve na mestu.
http://www.alvolante.it/news/alfa-romeo-giulia-gli-interni-341872/foto#alfa-romeo-giulia-interni_2

Giulia. Odlikasica.

alfista

pre 8 godina

@(Paul Kersey, 26. jun 2015 08:20)
Kao 1. sam pomenuo A3,ne A4. Taj audi je kupio moj rodjak,pa zato znam cenu,opremu i motor. Taj A4 moze da kosta samo vise. Kao drugo, rekao sam 35 k eur, jer je to ocekivana pocetna cena. Na slici je QV verzija koja ce sigurno biti od 60k eur min. Nadam se da sam pomogao,a pozeljno je citati komentar pre odgovora.

Alter ego

pre 8 godina

Mnogo nemackog u ovom italijanskom automobilu.. Nije lose ali i ocekivanja su bila ogromna tako da ostaje pomalo razocaravajuc osecaj..

predrag

pre 8 godina

Kao veliki ljubitelj Alfa Romeo automobila malo sam iznenadjen dizajnom.ocekivao sam malo smelije resenje ali i ovako Djulija izgleda lepo.gledao sam neke snimke i auto bolje izgleda nego na slikama.odlicno je sto se vratio zadnji pogon.Ipak je za mene 159-ka auto mojih snova...FORZA ALFA!BEZ SRCA BISMO BILI SAMO MASINE

rosonero

pre 8 godina

ne znam odakle da krenem , možda od toga da volim nemačke automobile a da je alfa najlepša oduvek bila pa tako i ova ALI ... ono što je problem svih automobila, od danas je i problem ALFE , dizajn , koji je došao do krajnjih granica i nema više kud . konkretno ova alfa iz profila , vrata i svetlosne grupe audi , zadnji deo bmw, silueta jaguar , prednji deo mešanac i ukrasima alfe , od svega po malo , ali da bi ga probali i krenuli sa mrtve tačke moralo je tako , sve u svemu mislim da je ovo veliki korak napred za ALFU a za ljubitelje alfe ne znam , videcemo .......

gagaga

pre 8 godina

A muka mi je komentara o audi,bmw,jag i sl. Kao da su to kola sa nekakvim stilom i dizajnom svaki sledeci isti ili slican hvala bogu pa nema ovih iz vw da komentarusu dizajn posto su od istog operisani. A alfa ko alfa mora da podigne nivo perfekvcije u proizvodnji pa ce se nadati nekom uspehu ako budu radili ko i dosad moze auto da izgleda ko svemirski brod ljudi nece to kupiti.

Vozač

pre 8 godina

@Dobro
Izuzetan opis polovnih Alfi u Srbiji, kao i svih drugih automobila.Ali Alfa ima dizajn koji privlači pažnju i zato je popularna i na tržištu poput našeg, naročito primerci kupljeni od italijanske policije i ostalih ,,baba koje su samo do pijace vozile". Inače uvek rado čitam vaše komentare, svaka čast što ste ovaj put otkrili vašeg favorita.

Kol

pre 8 godina

Znaci ipak izgleda kao sa onih "spijunskih" fotografija, steta na stranu sve sto ste mogli da cujete o Alfi odnosno pouzdanosti ili tome kako se vozi ili bolje receno uziva u voznje iste, jedno Alfi niste mogli da oduzmete a to je izgled uvek ali uvek je mogla da se prepozna u gomili drugih automobila, mozete da pomesate Golf ili Audi sa ranijim modelima Golfa ili Audija ali Alfu uvek prepoznate kao jedinstvenu i to medju Alfom, 159 se razlikuje od 156 kao sto se 155 razlikuje od 75! Ne sumnjam da ce ovo biti odlican auto za voznju motori zvuce obecavajuce, ali izgled nista posebno zadnji kraj Mazda 6 osim izduvnika, sa strane ista serija 3 jedino je napred koliko toliko orginalan koncept vozilo je bilo 10 puta lepse, zaista sam vise ocekivao od Alfe ali dobro to je globalizacija mora da se dopadne sto vecem broju ljudi avangarda je za neko drugo doba, 159 je mnogo lepsa barem meni!

Igor

pre 8 godina

Verujem da je teško napraviti originalan dizajn u moru generičkih sličnih automobila... Ali ipak... Ovo je Alfa... Makar bi trebalo da bude. Moja prva asocijacija kad sam pogledao prednji kraj bila je BMW serija 3, a zadnji, Mazda 6. Uf, volim Alfu kao brend, ali ova mi više deluje kao nastavak uništavanja legendarnih brendova - počeli su sa Lanciom, koja više ne liči na italijanski dizajn, a sada i Alfa...

Radovan

pre 8 godina

@radovan
Prijatelju, sasija? A sta cemo sa "samonoseca karoserija"? Sasije su ostale samo vrhnskom sportu, i da, kamionima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada logika, 26. jun 2015 01:42)

Samonoseća karoserija je zamenjena u 20. veku sa šasijom od lima (platforma) kao jeftinijom za proizvodnju i na koju može da se nabaci karoserija bilo kog proizvođača. Ove limene šasije mogu da se produžuju po dužini i širini, tako da na primer, VW i BMW imaju samo dve limene platforme (šasije) za sve svoje modele, varijante i izvođenja.
Sa samonosećom karoserijom to je nemoguće.
Nekadašnje cevi danas su zamenili plehovi.

Replay

pre 8 godina

@Alfista
Zna se ko su glavni za automobile. Vozis ono najbolje sto ima, ostalo je nebitno. Gledao i vozio mnoge druge, pa to je smesno uopste staviti u isti kos sa premijum Nemcima.
Za 36k eura ti je C 220 a 320d i A4 2.0 TDi su nesto jeftiniji. I kada neko vidi stanje, sta mislis, sta ce da kupi? :)
Eh Alfisti, presmesni ste. Kao sto sam vec rekao, gledajte realnost a ne vama sta se svidja.

AR159

pre 8 godina

Nisam odusevljen. Nema wow efekat cak ni ovaj nasvirani model, sta tek ocekivati od modela za siroke mase? Ne znam....A nekako mi najvise smeta ime...Sta vozis? Djuliju....

anbeast

pre 8 godina

Taman rese da se vise ne zezaju na tehnickom planu - zeznu nas na vizuelnom :( Daj boze da je do fotografija, boje, svetla, ugla... Sta bi onim sto je Henri Ford govorio: Kad vidim Alfu - skinem sesir?!?!

Paul Kersey

pre 8 godina

Da li je mnogo dati za ovu alfu 35k,a za audi a3,1,4l motor i malo opreme(bez koze) blizu 30k eur?
(alfista, 25. jun 2015 13:43)

A otkud ti znaš koja će biti cena? Za predstavljen primerak najavljuju 75k€. Audi A4 2.0TFSI u Srbiji košta oko 35.000€, a taj A4 koji si spomenuo je oko 20.000€. Žao mi je, voleo sam Alfu, voleo bih da ponovo proizvode automobile kao nekada. Sada mi se čini da im je bolje da stave katanac pre nego što krenu u proizvodnju. Ovo se neće prodavati ni kao 159. Fiat je uništio sve čega se dohvatio.

Dusan

pre 8 godina

I ja sam malo razočaran... mislim auto izgleda odlično, ali za nešto što je dizajnirano na bazi nekog američkog muscle car-a.

Kada se pogleda, uopšte ne izaziva automatsko vezivanje za Alfa brend. Da nema oznaku mogli bi da ga komotno prodaju kao novi krajsler...

Zoran

pre 8 godina

(Replay, 25. jun 2015 12:43), ja juce stavio link na optimu i rekao da je ona lepsa pozadi, posto je bila samo slika pozadi, a i mnogo licio na Optimu, ovi nece da objave. Auto je tuga ziva, Fiat je pukao odavno, niti dizajn, niti kvalitet, niti cena.

milojko

pre 8 godina

sad sam prosao pored 159-ke koja je lepotica za ovu americko-japansku dizajnersku posalicu... pa dali je ovo moguce???licci na one sportse nissane,mazde,fordove.... eeee

Joker

pre 8 godina

Ovo je super. Da imam love, ovo bih kupio ženi. Mislim da je ovaj auto za žene savršen. Bolje ovo, nego neki SUV. A ja bih vozio Ghibli :)

martin

pre 7 godina

Giulia je preljepa, masina u suradnji sa ferrarijem ,design Mrak.
Komentari kako je ruzna i nevalja su u najmanju ruku neozbiljni i zlonamjerni, cijena sitnica 100.000eu za model od 510ks quadrofoglio.
Pa ko voli nek izvoli.

Greg

pre 8 godina

auto je lep, mocan, ali Djulijetine linije su vise nekako Alfa, trebali su da naprave nesto sto bi bila neka produzena i restilizovana djulijeta, lepse bi bilo. Cekamo neki krosover ili SUV.

shaMu

pre 8 godina

Alfa je uvijek bila pojam za dizajn automobila, ovo je jedno veliko razocaranje. Izgubili su svoj stil, svoju prepoznatljivost. Iako ova Alfa izgleda lijepo , vide se obrisi Audija, BMW-a, Lexusa tako da Alfa palac dolje!!

Asparagus

pre 8 godina

Odvratno, ne mogu verovati šta su napravili od modela koji bi trebao biti temelj budućeg rasta, deluje ko kineska kopija Alfe.
Posebno ne mogu da svarim prevelika svetla i ovaj užasan prednji branik.

Jaguar XE će da ju pojede za doručak...

Topalovic

pre 8 godina

Kad su cekali 20 godina mogli su sacekati jos koju, dok umre ili dok ode u penziju ovaj dizajner.... ovakav auto bih ocekivao od kineskog Cherry-ja... Razocarenje.

kele

pre 8 godina

Moram priznati da sam očekivao puuuno više, premda obični model izgleda mnogo ljepše.
Uz to pokušavam da shvatim koja je ciljna grupa za ovaj automobil. Svi modeli su nasviraniji od BMW-a. Dizel se ne spominje. Bez njega mogu odmah zatvoriti radnju.
Jedino dobro je što će polovnjaci za 5 godina biti jeftini, premda da ne vidim kome će trebati polovan turbo benzinac za koji registracija košta 10-20% vrijednosti čitavog auta. Tu ne računam ekstremne fanove marke.
Bojim se da je ovo početak kraja još jedne legende (kao moja Lancia) . Pogotovo kad objave cijene.

Replay

pre 8 godina

Farovi audijevski, mnogo stvari ima i sa drugih proizvodjaca. Na netu ima lom blogova koji ubacuju sliku Optime i uporedjuju je sa Alfom.
Enterijer mesavina Audija i Bmw-a. Ali im je najjaca cena, najeftinija Alfa ce da kosta 35k eura? :) A ova QV zamislite 75k? Pa za te pare renomirane proizvodjace mozete da kupite a ne Alfu. Neka stane pored C63 AMG , ima da izgleda smesno, pa pitajte ljude sta bi pre uzeli. M3 je jos jeftiniji. RS4 ne pominjemo zato sto jos nema novi model. :)

Replay

pre 8 godina

@Alfista
Zna se ko su glavni za automobile. Vozis ono najbolje sto ima, ostalo je nebitno. Gledao i vozio mnoge druge, pa to je smesno uopste staviti u isti kos sa premijum Nemcima.
Za 36k eura ti je C 220 a 320d i A4 2.0 TDi su nesto jeftiniji. I kada neko vidi stanje, sta mislis, sta ce da kupi? :)
Eh Alfisti, presmesni ste. Kao sto sam vec rekao, gledajte realnost a ne vama sta se svidja.

Nikola

pre 8 godina

Alfisti plaču samo im ponos ne da da lupaju minuse na negativne komentare.Pa šta im je trebala ona odvratnost od donjeg dela maske i onaj spušten gepek kao kod jaguara.Posle 159 Alfa nije više Alfa,a nekada je imala dizajn uvek za deset godina unapred.

Nikola

pre 8 godina

Au alfisti vi osim minusa oćete i da se bijete zbog negativnog komentara,pa izdržite junački kritiku a ne da se svadjate ko neke žene.
PS.Vozio sam 147 2.0 benzin 150 konja sa onim čudnim poluautomatskim menjačem i 159 karavan 2.4 jtdm mislim oko 200 konja sve ukupno nekoliko dana i razumem tu vašu strast,sada posedujem mazdu i forda nije važno koji modeli ali ne mislim ni da su najbolji ni najlepši već kao i svaki auto sa svojim manama i vrlinama.Možda je problem što niste barem provozali i malo bolje i jače automobile u životu,nego većina vas kupila jeftine polovne krševe mahom iz Italije pa ste onda baje a ne bi priznali kokliko se družite sa majstorima ni za živu glavu.

Mario

pre 8 godina

Na stranu tehnicke karakteristike, tehnologija, itd, ne sumnjam da ce sve biti u vrhu klase, ali sta se desilo sa dizajnom, kao da je Hjundai.

Nazalost, na osnovu ove tupave Djulije, izgleda da ce jedini spas za Alfu biti da ih kupi Vagen.

uja

pre 8 godina

Hm,pa i nisam nesto odusevljen,ne bih rekao da je ovo jos jedna prelepa Alfa.Nekako vec vidjeno,prednji deo me podseca na 147. Bez Alfinog znaka rekao big da je neku sportsku Lexus

dragan

pre 8 godina

Odoh ja da kupim neku dobro očuvanu polovnu 159-ku 2.0 150ks. dok ih još ima. Kupiću je za cca 7.000, a za pet godina prodaću je za 10.000. Od ove nove nema vajde.Veliko razočaranje popitanju dizajna. Novi Kadilak CTS, Chevrolet SS i Jaguar pojam za novu Djuliju.

Paul Kersey

pre 8 godina

Da li je mnogo dati za ovu alfu 35k,a za audi a3,1,4l motor i malo opreme(bez koze) blizu 30k eur?
(alfista, 25. jun 2015 13:43)

A otkud ti znaš koja će biti cena? Za predstavljen primerak najavljuju 75k€. Audi A4 2.0TFSI u Srbiji košta oko 35.000€, a taj A4 koji si spomenuo je oko 20.000€. Žao mi je, voleo sam Alfu, voleo bih da ponovo proizvode automobile kao nekada. Sada mi se čini da im je bolje da stave katanac pre nego što krenu u proizvodnju. Ovo se neće prodavati ni kao 159. Fiat je uništio sve čega se dohvatio.

AR159

pre 8 godina

Nisam odusevljen. Nema wow efekat cak ni ovaj nasvirani model, sta tek ocekivati od modela za siroke mase? Ne znam....A nekako mi najvise smeta ime...Sta vozis? Djuliju....

J.M.Fangio

pre 8 godina

Nemam reči koliko je sve ovo neinventivno, jalovo, kombinacija svega što Alfa ne bi trebalo da bude, izmešano sve i svašta do neprepoznatljivosti! Zar smo na ovo čekali 5 godina? Dobro, napravili su kao Nemci auto čiji izgled nikom neće da bode oči (nikome od novih kupaca), ali takođe nisu sačuvali ništa od prepoznatljivog alfinog stila i dizajna koji bi zadržao stare kupce, prave alfiste. Jednostavno, alfu više nema ko da vozi, kupovace se ad hoc, ne srcem... Više nemaju profilisanu publiku, potencijalni kupci će biti gemišt vozača bmw-a, mazde (6, prethodne generacije), mondea i američke sportske limuzine na steroidima (koju je dizajnirao Koreanac zamisljajuci da treba od Hyundai coupea s kraja 90-ih da napravi zverku). Drugim rečima - smuckaj pa prospi!
S onakvim konvencionalnim rucicama za vrata, ružnim zadnjim delom preuzetim od Talije i nakaradnim bočnim linijama koje negiraju tezu da je lepota u jednostavnosti, Alfa je izgubila ono najbitnije - personality, a ne vide se ni u tragovima ikakve jasne stilske odrednice. Potpuna pobeda eklekticizma, konvencionalnosti i neinventivnosti. Postali su jedan od onih protiv kojih smo se borili...

Igor

pre 8 godina

Verujem da je teško napraviti originalan dizajn u moru generičkih sličnih automobila... Ali ipak... Ovo je Alfa... Makar bi trebalo da bude. Moja prva asocijacija kad sam pogledao prednji kraj bila je BMW serija 3, a zadnji, Mazda 6. Uf, volim Alfu kao brend, ali ova mi više deluje kao nastavak uništavanja legendarnih brendova - počeli su sa Lanciom, koja više ne liči na italijanski dizajn, a sada i Alfa...

Zoran

pre 8 godina

(Replay, 25. jun 2015 12:43), ja juce stavio link na optimu i rekao da je ona lepsa pozadi, posto je bila samo slika pozadi, a i mnogo licio na Optimu, ovi nece da objave. Auto je tuga ziva, Fiat je pukao odavno, niti dizajn, niti kvalitet, niti cena.

milojko

pre 8 godina

sad sam prosao pored 159-ke koja je lepotica za ovu americko-japansku dizajnersku posalicu... pa dali je ovo moguce???licci na one sportse nissane,mazde,fordove.... eeee

Preddy Baer

pre 8 godina

Iskreno, razocaran sam pomalo dizajnom, posto na ovome ima slicnih detalja sa BMWa (kabina spolja i silueta nosa), cak i sa Lexusa (puke!). Nedostaje mi onaj WOW! efekat, avantgardni i neprolazni dizajn svetlosnu godinu ispred drugih. kada bude dosla na red sledeca generacija automobila, ove se niko nece ni secati. unutrasnjost me podseca na Audi (Atnother Ultimate Di.k Improvement), volan me je ostavio potpuno ravnodusnim, cak sta vise sam zgrozen koliko jeftino podseca na Japance ili Mercedes (puke!).

e sada, sto se tehnike tice na predstavljneom Quadrofoglio Verde modelu, skidam sesir. 3,9 s do stotke sa autom 1500 kg, upotrebljeni materijali (karbon i aluminijum jako zastupljeni), novi sistem kocnica (ne mislim na keramicke kocnice, poslusajte punu prezentaciju!), vesanje vozila .... do je nesto na sta nisam mogao a da ne procurim :o)

Na papiru je bolja od M3ke, C63ce i Cadillac CTSa. Ovo zadnje je dobro za dobar pocetak u Americi.

E sada sto ce morati 4 od 5 ulozenih milijardi da upotrebe za novu marketinsku prezentaciju, to je druga prica!

ModeratorDaPustiKomentar

pre 8 godina

Auto ima toliko revolucionaran dizajn da je to prosto neverovatno. Kako se neko ranije nije setio da ukomponuje BMW 3 series, BMW 2 series, Jaguar XE, Mazda 6, Audi A5 i na sve to, stop svetla od Kia Optime? Italijani, nadmašili ste sami sebe.

Ja bih ove 3,9 sekunde ostavio po strani. Više me interesuje kako će da se nosi sa M3 na stazi. Želim joj sve najbolje.

Rade

pre 8 godina

Godinama sam zaljubljenk u alfe... a imao sam ih dosta i svaka je imala neki poseban šmek.. kolko god se kvarila, bilo je zadovoljstvo voziti je..
"Ovo" ne mogu nazvati alfom.. prednji deo mešavina novog bmw3 i audi a6, a zadnji mi liči na pasata b8 ili čak škodu oktaviju novu.. Alfa ne sme da liči ni na jedan drugi auto! Alfa mora da bude jedinstvena! Zaista sam očekivao mnogo više :(

Aleksandar Todorović

pre 8 godina

Konačno jedna prava Alfa sa zadnjim pogonom. Ubrzanje od 100 km/h za 3,9 sekundi sve govovori o ambicijama ovog modela. Biće skup, skuplji od BMW-a i to je dobro. Jer je bolji automobil od BMW-a serije 3 u ovom trenutku. ALfa 159 je derivar General Motorsa i Alfe, 159 ima prerađeni trap Opel Vectre, i FIAT-ove motore. Ovo je sada prava Alfa. Naravno mnogo lepša od bilo kog nemačkog automobila. Ali ako nemate ukusa, možete misliti i drugačije.

Joker

pre 8 godina

Ovo je super. Da imam love, ovo bih kupio ženi. Mislim da je ovaj auto za žene savršen. Bolje ovo, nego neki SUV. A ja bih vozio Ghibli :)

Dusan

pre 8 godina

I ja sam malo razočaran... mislim auto izgleda odlično, ali za nešto što je dizajnirano na bazi nekog američkog muscle car-a.

Kada se pogleda, uopšte ne izaziva automatsko vezivanje za Alfa brend. Da nema oznaku mogli bi da ga komotno prodaju kao novi krajsler...

kvatro

pre 8 godina

Alfa nikada nikoga ne kopira mogu samo nju da kopiraju. Pre svih su uvek izbacivali revolucionarne dizajne. Da ste citali pre nekoliko meci izjavu direktora Fijata sve bih vam bilo jasno. Ovo je poslednji model Alfe za siroke narodne mase jel Fiat od 2018 planira Alfu sa veoma jakim motorima cak razmisljaju i da stave Ferarijeve motore. Sto se tice ovog modela uradili su ga perfektno i veoma izbalansirano a da li se nekom svidja to je vec stvar ukusa.

anbeast

pre 8 godina

Taman rese da se vise ne zezaju na tehnickom planu - zeznu nas na vizuelnom :( Daj boze da je do fotografija, boje, svetla, ugla... Sta bi onim sto je Henri Ford govorio: Kad vidim Alfu - skinem sesir?!?!

Joca 011

pre 8 godina

Alfa ne treba da bude trkač, malo njih to od nje očekuje i zbog toga je kupuje. Ona pleni stilom i lepotom. 159, a naročito BRERA su po tome ispred ove Đulije. Motor je verovatno odličan, ali, ne kupuje se Alfa zbog motora, ili npr. komotnog prtljažnika. Trebali su da zadrže uspeli dizajn a ne pošto-poto da izmišljaju novi. Kako npr. AUDI-jevi svi modeli imaju isti dizajn, i najmanji i najveći. Pronašli su 1 stil i zašto bi ga menjali od modela do modela. Kada bi sve Alfe uzele svoj najlepši dizajn, od npr. BRERE, i na nju ličile i najmanje i najveće, to bi bilo to.
.

marko

pre 8 godina

Veliki sam obozavalac Italijanskog dizajna... I ljudi ne mlatite i ne izmisljajte da lici na bmw,audi,pasat itd. Ljudi pa pogledajte kolimo ovo mocno izgleda! Stvarno su doktori dizajna!

AR4ever

pre 8 godina

Dobro nam dosla!!!
Prelepa si! Snazna! Zadnji pogon! Prava Alfa!
Mislim da je vredelo cekanja. Samo je mozda po mom ukusu bila bi lepsa i "opasnija" malo manja prednja svetla

MrDrdn

pre 8 godina

ljudi smarate sa tim da lici na audi i bmw , auto je bombona, pa ne moze sposrtska limuzina da izgleda mnogo drugacije od konkurencije, tu postoje odredjene stilske stvari koje moraju da se ispostuju. 159 jeste bila specificnija, ali mislim da treba malo navikavanja i da ce po prodaji da razvali. ovo bi svakako bio moj izbor u klasi, nemci su iako su kvalitetni malo smorili.

zoki kaze

pre 8 godina

Ovo je bar za mene razocarenje. Zadnji deo kao dopadljiv ali preuzet od Maseratija. Napred nedoreceno i bilo koji Audi i BMW deluje agresivnije i vise podseca na macku koja se sprema da skoci od ove Alfe.

milos

pre 8 godina

Čekalo se dugo i radilo u tajnosti zbog voznih karakteristika. Zbog dizajna nije sigurno. Prodavaće se dobro, i u Evropi i u Americi. Izgled je prijatan većini.
Verovatno će spajder imati wow efekat, biće skup i lep.
Od umetnosti se ne živi

Tool

pre 8 godina

Razočaran sam. Volim Alfu i ova Djulija je lep auto, nema šta. Ali... Sa prednje i bočne strane je pljunuti BMW, dizajn ništa specijalno, sve je to već vidjeno. Deja vu. Renderi koji su se pojavjivali po netu, izmedju ostalog i na ovom sajtu, bili su mnogo lepši i mnogo bolja rešenja su postojala. Lepša i originalnija mi je 159-ka.

A da vozio si.

pre 8 godina

Alfisti plaču samo im ponos ne da da lupaju minuse na negativne komentare.Pa šta im je trebala ona odvratnost od donjeg dela maske i onaj spušten gepek kao kod jaguara.Posle 159 Alfa nije više Alfa,a nekada je imala dizajn uvek za deset godina unapred.
(Nikola, 25. jun 2015 10

Rece covek koji nije nikada vozio ALFU kao i svi koji ostavljaju negativne komentare o ALFi, Uzivaj u svojim TENKOVIMA...

Alter ego

pre 8 godina

Mnogo nemackog u ovom italijanskom automobilu.. Nije lose ali i ocekivanja su bila ogromna tako da ostaje pomalo razocaravajuc osecaj..

cogito ergo...

pre 8 godina

Za gradjane Srbije da pravite sa istim performansama,ali ako može 1.9 jtd i da troši 3,7 l...hehehe verovatno bi ovima sto komentarišu bila prelepa,a ovako liči na ono,podseća na ovo...troši,a trk registracija...e mazutare moje,non trattote,solo benzina.

GT 1600 Junior

pre 8 godina

svi se ovde kunu u 159ku,a svojevremeno kada kad je taj model izasao svi su kukali kako nije ni prineti 156ci po izgledu. Alfe pre 156 i 159 (155 ne racunam) su imale i izgled i vozne osobine ali je u prvom planu bilo ovo drugo, dok je kod ove dve obrnuto. Nijedan pravi alfista ne priznaje 156 i 159 kao prave Alfe, prednja vuča nikako ne ide uz prave sportske limuzine

Kol

pre 8 godina

Znaci ipak izgleda kao sa onih "spijunskih" fotografija, steta na stranu sve sto ste mogli da cujete o Alfi odnosno pouzdanosti ili tome kako se vozi ili bolje receno uziva u voznje iste, jedno Alfi niste mogli da oduzmete a to je izgled uvek ali uvek je mogla da se prepozna u gomili drugih automobila, mozete da pomesate Golf ili Audi sa ranijim modelima Golfa ili Audija ali Alfu uvek prepoznate kao jedinstvenu i to medju Alfom, 159 se razlikuje od 156 kao sto se 155 razlikuje od 75! Ne sumnjam da ce ovo biti odlican auto za voznju motori zvuce obecavajuce, ali izgled nista posebno zadnji kraj Mazda 6 osim izduvnika, sa strane ista serija 3 jedino je napred koliko toliko orginalan koncept vozilo je bilo 10 puta lepse, zaista sam vise ocekivao od Alfe ali dobro to je globalizacija mora da se dopadne sto vecem broju ljudi avangarda je za neko drugo doba, 159 je mnogo lepsa barem meni!

Greg

pre 8 godina

auto je lep, mocan, ali Djulijetine linije su vise nekako Alfa, trebali su da naprave nesto sto bi bila neka produzena i restilizovana djulijeta, lepse bi bilo. Cekamo neki krosover ili SUV.

Pipi

pre 8 godina

Prazna je priča da je 159 lepši od ovoga. Ja vozim 159, i mislim da je Giulia mnogo lepša. Možda je 159 nekako originalnija za Alfu, ali to je zato što smo navikli na njega. Zato, ne brinite, i Giulia će vrlo brzo postati prekretnica u Alfi.
Morala je biti neka promena. 159 se manje prodala od 156. iako je daleko lepša i kvalitetnija. Ne može sve u istom stilu. Prodaja zahteva raznolikost.

Tale

pre 8 godina

Prethodna tura sa Mitom i Đulijetom mi se iskreno rečeno nije dopala, prevashodno zbog one svetlosne grupe napred. Takva ovalna retro svetla super stoje niskim sportskim kolima, ali na ovima su me više asocirala na zrikavu sovu.
Ali ovo mi se već više sviđa i deluje kao bolji kontinuitet u odnosu na 159-tku i Breru. Neki vide elemente Audija ili nekih drugih kola, ali za razliku od tih Švaba koji imaju jako oštre linije, ovde je sve tako lepo zaobljeno. Mogli su istina staviti neku verziju okruglih svetala pozadi i tako smanjiti tu asocijaciju na Audi i ujedno nastaviti neki tradicionalni Alfa dizajn u tom pogledu. Ali i ovakvom ne bih rekao "ne".

alfista

pre 8 godina

@Replay,
citam tvoje komentare na druge proizvodjace van Nemacke,pa htedoh da te pitam da li si ikada probao drugi brend osim nemackog?Zvucis kao da si se vancao sa njima,ili da ti njihova slika stoji pored ikone?Dobri su nemacki automobili,samo su licno za mene dosadni za voznju(osim bmw),a pre svega su PRECENJENI!Da li je mnogo dati za ovu alfu 35k,a za audi a3,1,4l motor i malo opreme(bez koze) blizu 30k eur?Pricam za Srbiju,naravno.Na kraju,najgore je kuditi konja kojeg nisi jahao.

Over And Out

pre 8 godina

510Ks!?!?!
3,9sec. do stotke....
Ovo su podaci za poštovanje.
E, sada, izgled ne bih komentarisao, jer potičem iz naroda čiji je vrhunac dizajna Yugo, a još uvek predmet obožavanja Golf II.

Geek Geek

pre 8 godina

Koja kola si kupio?
Jaguar-bmw Giulia. Ljudi koliko god izgledao malo jedan, malo drugi auto bice jeftiniji verovatno i privlacice poglede svih pa cak i ovih sto se sprdaju ovde, ukljucujuci i mene.

Vlado

pre 8 godina

Bellissima! Ovo je pervertito od auta. Po mnogima liči na BMW, Maserati, Audi, Jaguar, Lexus, pa čak i Kia Optima, što znači da ne liči ni na jednog 100%, da je unikatna i da je od svih prikupila najbolje. Što je više gledam, više mi se sviđa. Ljudi su mnogo očekivali zato što su kružili lijepi ali nerealni renderi, te da je takva ostala vozili bi je samo okorjeli alfisti, a niko ne bi svoju porodicu stavio u takvo auto. Kada izađe SW verzija, vidjećete da će to biti i odlično porodično vozilo. Znači vozilo koje može biti porodično i prostrano od 150ks, ali i vrhunsko sportsko sa 510ks (kao i Merc C klase). To je napokon pravi potez Alfe i garantuje odlične rezultate.
Vozim 159ku i ovo je moj sljedeći automobil kada bude polovnjak. Dobro nam došla Giulia!

Dash

pre 8 godina

Alfu kada vidis treba da izazove ono nesto,ono sto samo Alfa moze. Ja kada pogledam ovo,kao da sam nekog Audija ili BMW-a video... Nista,ali nista. Nije ruzan auto,ali nema to nesto sto je Alfa sa svakim modelom imala.

Car

pre 8 godina

Dosta više sa poređenjem sa 159-kom. Pa šta je 159 nego restilizovani 156? Prelepi su i jedan i drugi, ali je isto tako i ova Đulija predivan auto. Sve sada liči jedno na drugo, pa tako i ovo. Ali za razliku od bezvezne nove BMW trojke ili dosadnog Audija A4, na ovom bar piše Alfa Romeo, a kao što reče jedan veliki um, ne možeš biti pravi zaljubljenik u automobile ako nisi vozio Alfu. Tako da, pljuvači, slobodno ostanite u vašim TDI, d ili CDI traktorima, a pravim zaljubljenicima ostavite da uživaju u ovoj Alfi, bar dok se ne pojave JTD verzije, kako god se sad zovu.

Никола

pre 8 godina

Изванредан ауто. Међутим, у категорији цена биће у рангу звучнијих имена и ту ће бити њен хендикеп. Ентеријером ће их сигурно надмашити.

Huevos Del Oro

pre 8 godina

Okoreli sam ljubitelj italijanskog dizajna i poimanja stila, a tako i automobila, što objektivno postaje sve teže za praćenje.

Zaključujem da bi bolje bilo da su 159 tehnološki i ergonomski (više unutrašnjeg prostora) unapredili do nivoa koji je postavljen sa Giuliom. Onaj izgled verovatno više nikad neće biti ponovljen, možda nije ni realno, sve u životu dostigne svoj vrhunac. Što je jednom prilikom rekao Džeremi Klarkson, "kada bi BMW M3 ovako izgledao, mi više nikad i nigde ne bismo koristili sopstvene noge".

Mislim da ovde tog efekta nema.

juventino

pre 8 godina

Auto je ekstra. Izgled je slican sa ,,svapskim" markama, ali je opet specifican. Mocno izgleda, a i motor je takodje mocan 510 ks, 0-100km/h za 3,9 sekundi... Ona je u klasi sa BMW trojkom i to je to. Alfa se napokon vraca. Ima da ide kao alva. Dosta je alfi samo ljubitelja koji je samo gledaju, ova ce da se kupuje.

Vlado

pre 8 godina

Pogledajte nove video snimke, kada se ljudi primaknu vozilu (kada je u bijelom i u crvenom), pa to je savršenstvo! I Jaguar XE su poistovjećivali sa BMW series 3, ali ipak Jag je zadržao svoju notu.
Što je više porede sa Maseratijem, BMW-om, Jaguarom, Audijem to je uspjela u namjeri da pronađe svoju grupu kupaca. To je Alfi Centro Stile i bio cilj. Pogledajte komentare na ciljanom američkom tržištu, ljudi ne mogu da vjeruju da nešto ovako postoji. Čestitamo Alfa!

sofronije

pre 8 godina

Fantastičan automobil u svakom smislu,svakom vlasniku će da mami osmeh,žao mi je samo što mi život prolazi u ovoj bednoj državi pa mogu samo da gledam na slikama

Cane

pre 8 godina

Nema sta majstori,ima i bela isto su je predstavili izglade jos bolje nego ova.Alfa je ipak Alfa sto i ime govori.Vraca se na staru slavu,kad spojite majstore sa tradicijom,dizajnom i tehnologijom dobijete verovatno najbolji automobil u klasi sto i jeste ova Alfa.Nije ni skupa u ovoj najjacoj verziji,mislim da su konkurenti dosta skuplji.Konacno jedna limuzincina kako samo italijani mogu da naprave.

MrDrdn

pre 8 godina

e stvarno @replay
oladi vise i uzivaj u voznji "zanimljivih" nemaca, mozda si prodavac nekog njihovog brenda a o alfi pricaj kad je provozas. inace nisam alfista vozim mazdu 6, mada gotivim alfu.

Petrolhead

pre 8 godina

Ja ovde vidim pozajmljen dizajn od više drugih automobila. Ima BMW trojke, Jaguara XE, Maseratija Ghibli, Lexusa itd... i mislim da to ima veze sa marketingom, da bi se dopadala ljubiteljima drugih marki. Auto nikako nije ružan (meni je lepši od svih navedenih), ali naravno ne ostavlja onaj VAU!!! efekat kao 156 i 159. Ono što mene jako raduje je povratak na zadnji pogon,kao i izbor motora i činjenica da je QV odmah najavljen i da po performansama zaista obećava. Shvatite da Alfi sada uopšte nije bitan dizajn, već da naprave auto koji će se prodavati. U suprotnom preti im ista sudbina kao Lanciji. Zato Forza Alfa!!!

Mladen

pre 8 godina

Boga mi, što je duže gledam... Juče na prvi pogled nisam bio odševljen, naročito posle onakvog dizajna modela 4c... Ali danas mi već deluje opako. :)

andre

pre 8 godina

Moramo shvatiti da se automobili prave da bi se prodali i ostvario profit. Trenutno je na ceni bezličnost automobila koji projektuju i dizajniraju računari zajedno sa nemačkim i azijskim dizajnerima o čijem ukusu nije potrebno polemisati.
Ko hoće da mu automobil izgleda kao automobil za ljubitelja, treba da iskešira par stotina hiljada evrića pa da vozi ferarija, lamba, rolsa, paganija i sl.

Prosečnom svetu ostaju 2 opcije: ili da se priključi mejnstrimu, ili da vozi nekog ljubimca iz doba kada su automobili imali svoj šarm poput prave Đulije, DS-a, Delte HF integrale, 205 gti....

rosonero

pre 8 godina

ne znam odakle da krenem , možda od toga da volim nemačke automobile a da je alfa najlepša oduvek bila pa tako i ova ALI ... ono što je problem svih automobila, od danas je i problem ALFE , dizajn , koji je došao do krajnjih granica i nema više kud . konkretno ova alfa iz profila , vrata i svetlosne grupe audi , zadnji deo bmw, silueta jaguar , prednji deo mešanac i ukrasima alfe , od svega po malo , ali da bi ga probali i krenuli sa mrtve tačke moralo je tako , sve u svemu mislim da je ovo veliki korak napred za ALFU a za ljubitelje alfe ne znam , videcemo .......

Radovan

pre 8 godina

Italijanska šasija i italijanski motori su najbolji u Evropi.
Karoserija nije bitna jer te ne vozi ona već šasija. Može i bez karoserije.
ALFA ROMEO je uvek bila sportska limuzina, pa je tako i treba gledati.
Zbog tog avangardnog stila (trkačka mašina), uvek je imala slabu prodaju u svetu standardnih porodičnih automobila. Danas kada narod ima više para,za drugi ili treći auto, pretpostavljam da će joj sada prodaja ići bolje, pa možda postane prvi auto od dva ili tri u porodici.

Farovi podsećaju sa jednog modela jednoseda RINSPEED, za one starije koji imaju duže pamćenje.

Vladan

pre 8 godina

Iskreno, koncept (renderi) koji su kružili internetom su mi bili lepši. Lep je i ovaj ali nije mi toliko revolucionaran po dizajnu kao na primer kada se pojavila 159 u koju sam se zaljubio čim sam je ugledao.

Marko

pre 8 godina

Dizajn je mogao da bude malo bolji (narocito prednja svetlosna grupa koja suvise lici na bledi i nedoreceni Jaguar), ali meni licno to ne igra veliku ulogu. Posto je jaca od glavnog konkurenta M3 i navodno ima najdirektnije upravljanje na trzistu, sigurno ce imati uspeha u prodaji. Za krajnje kupce je to odlicno posto Nemci konacno dobijaju jacu konkurenciju, a konkurencija uvek donosi vise krajnjim kupcima.
Na internetu se mogu naci slike klot verzije, ne izgleda toliko atraktivno, bilo bi dobro da imaju dodatnu opremu kao sto BMW ima M optic. Drugacije branike i jos par sitnica papreno naplate, dobro za profit, a i za povecanje prodaje.
Prodaja ce poceti do marta 2016. (narucivanje od novembra) i do tada ce predstaviti 2.0 benzince i 2.2 dizele. Pocetna cena osnovnog modela ce biti preko 30.000 evra, pa svi osim 2-3% komentatora mogu da sanjaju ovaj auto i da cekaju 2026. kada ce biti polovnjaka sa 300kkm na satu.

autista

pre 8 godina

Moram da priznam da sam ocekivao malo vise od ovog modela, ne bih znao da opisem sta tacno... Ali mi se svidja svejedno. I sto je vise gledam - vise mi se svidja. Pored svog izgleda Alfe su oduvek bile poznate po osecaju koji daju vozacu, a koji ne moze da se opise recima, nazovimo ga X faktor, a ovaj model mislim da ga ima.
Isto tako mi se mnoooogo vise svidja Giulia kada je gledam na video snimku, i mislim da ce jos bolje izgledati uzivo, narocito sa ovim zvukom motora.
Potrazite na youtubeu i videcete dosta snimaka izbliza sa prezentacije, zaista izgleda bolje nego na fotografijama. Bar je to moj licni utisak.

petra

pre 8 godina

Eh Alfisti, presmesni ste ... gledajte realnost a ne vama sta se svidja.
(Replay, 25. jun 2015 14:16)

Jok, nego ću da gledam šta se tebi sviđa.
Naravno da ću da gledam ono što se MENI sviđa, kupiću ono što se MENI sviđa, voziću ono što se MENI sviđa. I to je, verovatno, najveća razlika između tebe i mene.

petrolhead

pre 8 godina

Realno svi auti danas malo lice jedni na druge,ne opravdavam Alfa Romeo ali trebali su da budu malo originalniji...sad sam subjektivan i na fosnu da su stavili znak meni bi bila super...

Dobro

pre 8 godina

Bez obzira na druzenje sa majstorima i sve potrosene pare, zivot mi je jednostavno prekratak da bih vozio bilo sta drugo. Osim Alfe mi ni jedna druga marka nema tu dusu. Zivim cetvrt veka na zapadu i mogu da vozim skoro sta god pozelim, ako ne novo, onda bar polovno.
Nemci prave dobre ali bezdusne automobile (osim Bube i 911 sto i nije puno za 50 godina) ... a o japancima i da ne pocinjem.
Ko auto smatra za prevozno sredstvo od A do B i ko pazi na svaki dinar ili evro koji mu ide na benzin ili odrzavanje, nema sta da diskutuje sa pravim, pasioniranim ljubiteljima stila, klase i Italijanskog shmeka...
A sto se kvaliteta tice... Jel neko od postovaoca germanskog dizajna ikada vozio novu, u ovlascenom servisu odrzavanu Alfu?... Ili su vase statistike zasnovane na polovnjacima sa zapada koji su uglavom tempirane bombe ili u najboljem slucaju macke u dzaku... Bez obzira na marku.
Eto...

Iz zemlje lala, uvek Vas,

AR4ever

pre 8 godina

Što je više gledam više mi se sviđa, brate zaljubio sam se!!!
Čitam komentare, liči na ovog, onog... Šta treba, da stave krila, elise, ili raketni motor, da bi bila drugačija. I renderi koji su kružili netom, imali su smela rešenja, ali imali su dosta mana i nelogičnosti. Napravili su autić koji je derivat onog što mi alfisti volimo i ono što prija širokom krugu kupaca. Mora Alfa da ostvaruje profit i od zaljubljenika i od novih mušterija. Nema tu nauke.
Svi oni što govore da je kopija nečega, treba da znaju da i kad vide prelepu devojku na ulici, reći da liči na: Cecu, Anđelinu, Moniku, Anu, Gocu, Milevu..., svi će se redom okretati za njom i zevati u lice, poprsje i pozadinu i sanjati da bude njihova.
Ista je priča sa Giulia-om. Pokupila je sve najbolje od ostalih, ali ipak je svoja i jedinstvena! To je Alfa., mamiće poglede i uzdahe decenijama. Živi bili pa videli :-)

alfista

pre 8 godina

@(Paul Kersey, 26. jun 2015 08:20)
Kao 1. sam pomenuo A3,ne A4. Taj audi je kupio moj rodjak,pa zato znam cenu,opremu i motor. Taj A4 moze da kosta samo vise. Kao drugo, rekao sam 35 k eur, jer je to ocekivana pocetna cena. Na slici je QV verzija koja ce sigurno biti od 60k eur min. Nadam se da sam pomogao,a pozeljno je citati komentar pre odgovora.

lajavi krelac

pre 8 godina

paaa, ništa... vozicu i dalje 159-ku... a za jedno 5 godina, možda mi se i dopadne ova... taman i cena da dođe na moj nivo...

Gtv665

pre 8 godina

Plasio sam se da svi planovi alfe, odnosno fiata, nece ugledati svetlost dana. Medjutim, na moju veliku radost, ipak jesu. Komentarisite,pljujte,uporedjujte. Samo to I mozete. Ovo je izuzetan AUTOMOBIL. I niko mu nece svojim glupim komentarima oduzeti velicinu I svu lepotu koja ga krasi. Sad su na redu sledeci modeli, nadam se uskoro. :-)
Pozdrav.

gagaga

pre 8 godina

A muka mi je komentara o audi,bmw,jag i sl. Kao da su to kola sa nekakvim stilom i dizajnom svaki sledeci isti ili slican hvala bogu pa nema ovih iz vw da komentarusu dizajn posto su od istog operisani. A alfa ko alfa mora da podigne nivo perfekvcije u proizvodnji pa ce se nadati nekom uspehu ako budu radili ko i dosad moze auto da izgleda ko svemirski brod ljudi nece to kupiti.

Asistent

pre 8 godina

Nisam hteo odmah da komentarisem, pustio sam sebe da pogledam auto u nekoliko navrata. Isprva mi se nije dopao, ocekivao sam nesto drugacije, nesto smelije. Nakon 4-5 gledanja, zaljubio sam se u ovaj auto. Izgleda neverovatno mocno, a ipak zrelo i elegantno. Veoma lepa kombinacija, koja, slazem se, nije ono sto je Alfa bila u proslosti, ali samo se budale ne menjaju. Alfa je zbog svoje neadaptivnosti na promene na prosjackom stapu. Zelim im puno srece sa Giuliom, a i od mene ce dobiti kes za jednu, nadam se krajem sledece godine.

Mr. D

pre 8 godina

Kad se pojavo Audi A4 B6 svi su rekli kako je mekan i jadan spram prethodnika i da se nece prodavati ... Audi se ubi od prodaje. Kad se pojavio BMW trojka E90 svi su rekli kako ne valja izgled, BMW se ubi od prodaje. Isto su rekli i za Porsche 996 (onaj sa farovima kao razbijenim jajetom), Cayenne i BMW X5. Za svaki od ovih automobila su rekli "izdaja brenda", nece se prodavati i slicno .. Ja da sam Italijan, bio bih preponosan na ovakvu Alfu sa zadnjim pogonom ... Odlicno ce se prodavati ...

BGnaMoru

pre 8 godina

Bela je barem na slikama jos lepsa.
http://www.largus.fr/francfort/nouvelle-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-2015-lultra-performante-6389384-7879917-photos.html

Enterijer. Sve na mestu.
http://www.alvolante.it/news/alfa-romeo-giulia-gli-interni-341872/foto#alfa-romeo-giulia-interni_2

Giulia. Odlikasica.

Cuore

pre 8 godina

Te lici na bmw pa na mazdu 6 pa audi pa jaguar..samo jos nisam cuo da na yuga lici..da bi se upustili u trku za trziste moraju da se dopadnu kupcima prvo..mi alfisti zelimo da se alfa vrati na staru slavu da prodaju godisnje dosta jedinica,sad kad prave nesto u tom pravcu i cilju,kao nije to prava alfa

Vozač

pre 8 godina

@Dobro
Izuzetan opis polovnih Alfi u Srbiji, kao i svih drugih automobila.Ali Alfa ima dizajn koji privlači pažnju i zato je popularna i na tržištu poput našeg, naročito primerci kupljeni od italijanske policije i ostalih ,,baba koje su samo do pijace vozile". Inače uvek rado čitam vaše komentare, svaka čast što ste ovaj put otkrili vašeg favorita.

Nemanja

pre 8 godina

Možeš da je pljuješ ili da je voliš ali jedno je sigurno - Alfa nije auto koji ikoga ostavlja ravnodušnim :) Što se Đulije tiče - za sada sam više nego zainteresovan da je kupim. Čekamo da se pojavi cela paleta motora i cene pa da diskutujemo vredi li ili ne. QV verzija vredi u svakom slučaju :)

The Spatula

pre 8 godina

Ako nista, bar za deset godina cu je kupiti :( na zalost... Mada, kako je napredno, mozda i za dvadeset, kad se pojavi 189-ka neka.

predrag

pre 8 godina

Kao veliki ljubitelj Alfa Romeo automobila malo sam iznenadjen dizajnom.ocekivao sam malo smelije resenje ali i ovako Djulija izgleda lepo.gledao sam neke snimke i auto bolje izgleda nego na slikama.odlicno je sto se vratio zadnji pogon.Ipak je za mene 159-ka auto mojih snova...FORZA ALFA!BEZ SRCA BISMO BILI SAMO MASINE

petrolhead

pre 8 godina

Skoro ovoliko komentara jedan model bilo kog proizvodjaca nije izazvao,bilo u pozitivnom ili negativnom smislu...slucaj kod nas a verujem i sire...

Radovan

pre 8 godina

@radovan
Prijatelju, sasija? A sta cemo sa "samonoseca karoserija"? Sasije su ostale samo vrhnskom sportu, i da, kamionima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada logika, 26. jun 2015 01:42)

Samonoseća karoserija je zamenjena u 20. veku sa šasijom od lima (platforma) kao jeftinijom za proizvodnju i na koju može da se nabaci karoserija bilo kog proizvođača. Ove limene šasije mogu da se produžuju po dužini i širini, tako da na primer, VW i BMW imaju samo dve limene platforme (šasije) za sve svoje modele, varijante i izvođenja.
Sa samonosećom karoserijom to je nemoguće.
Nekadašnje cevi danas su zamenili plehovi.

martin

pre 7 godina

Giulia je preljepa, masina u suradnji sa ferrarijem ,design Mrak.
Komentari kako je ruzna i nevalja su u najmanju ruku neozbiljni i zlonamjerni, cijena sitnica 100.000eu za model od 510ks quadrofoglio.
Pa ko voli nek izvoli.