Društvo 0

15.04.2024.

15:22

Kamen temeljac za Nacionalni stadion 1. maja: Pripremni radovi brži od rokova

Kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona u Surčinu očekuje se da bude postavljen 1. maja, najavio je Siniša Mali, potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija.

Izvor: B92.net

Kamen temeljac za Nacionalni stadion 1. maja: Pripremni radovi brži od rokova
srbija2027.gov.rs

Podeli:

Kako je Mali naveo, na prvom raspisanom tenderu za poslove na izgradnji objekata za EXPO 2027 moći će da se uključe sve domaće firme, inženjeri, građevinske firme, projektanti, svi koji žele da rade.

"Mi ćemo samo u pripremnim radovima imati 4,5 miliona kubnih metara peska koje ćemo nasuti, skoro milion kubnih metara kamena. To su ogromne stvari i očekujem 1. maja, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio, postavljanje kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog stadiona", rekao je Mali za TV Prva.

Takođe, dodao je da se rokovi poštuju i da se čak ide pet do 10 dana ispred roka.

Tokom nedavnog obilaska radova na gradilištu u Surčinu, Mali je izjavio da je već postavljeno stotinak šipova za izgradnju EXPO kompleksa, čime se pripremni radovi ispod zemlje polako završavaju.

"Samo na ovom delu, dakle ovde gde će biti sedam hala novog sajma i EKSPA, biće oko 1.647 šipova, od kojih je već negde stotinak šipova postavljeno do dubine i do 18 metara i ovaj će posao biti završen u narednih par nedelja", rekao je tada.

Naveo je i da za potrebe realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO 2027. počinje izgradnja sedam hala - univerzalne hale multifunkcionalnog karaktera i šest izložbenih hala koje su, prema njegovim rečima, raspona 45 metara +45 metara, osim univerzalne hale koja je raspona 90 metara.

Takođe, Mali je tada rekao i da je u prvoj fazi radovima obuhvaćena izgradnja temelja hala, odnosno postavljanje šipova, naglavica i temeljnih greda.

Pročitajte još:

U planu 1.500 stanova, garaže i lokali: Raspisan tender za stambeni kompleks EXPO 2027

Radovi na izgradnji Expo kompleksa napreduju ispred rokova

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: