Srbija 4

24.06.2024.

13:38

Mali sa sa ambasadorom Španije razgovarao i o Ekspu

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Španije u Srbiji Nj.E Huanom Hose Sans Aparisiom. Razgovarali su o političkim i ekonomskim odnosima naše dve zemlje, kao i o budućim zajedničkim projektima.

Izvor: B92.net

Mali sa sa ambasadorom Španije razgovarao i o Ekspu
Instagram/mali_sinisa

Podeli:

"Španija je veliki prijatelj Srbije, koja poštuje naš teritorijalni integritet, i na tome smo im veoma zahvalni. Osim toga, zahvalni smo našim prijateljima i što nas podržavaju na putu evrointegracija, a moj sagovornik je još jednom ponovio da Španija želi da vidi Srbiju u Evropskoj Uniji", napisao je Mali na svom Instagram profilu.

Naveo je da su razgovarali i o budućim zajedničkim projektima jer veruju da mogu da nastave da unapređuju ekonomske odnose dve zemlje.

"Drago mi je što su španske kompanije zaintesovane da investiraju u Srbiju. Tema je bila i predstojeća specijalizovana izložba EXPO, a iako je Beograd pobedio u konkurenciji sa Malagom, saglasili smo se da je ipak važno da je grad iz Evrope pobednik, jer su drugi gradovi kandidati bili iz Severne i Južne Amerike, kao i iz Azije", zaključio je Mali.

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

9 h

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

22 h

Podeli: