Srbija 4

22.04.2024.

20:59

Beograd će biti prestonica svetske filatelije: Prestižna izložba u okviru EXPO 2027

Savez filatelista Srbije i Javno preduzeće "Pošta Srbije" aplicirali su za održavanje svetske filatelističke izložbe u Beogradu 2027.

Izvor: Informer

Beograd će biti prestonica svetske filatelije: Prestižna izložba u okviru EXPO 2027
Vlada Republike Srbije

Podeli:

Na upravo završenoj Svetskoj filatelističkoj izložbi EFIRO 2024 u Bukureštu, članovi upravnog odbora Svetske filatelističke organizacije (FIP - Fédération Internationale de Philatélie) prihvatili su ovaj predlog i dali odobrenje za održavanje ove prestižne izložbe u Beogradu 2027, u organizaciji Saveza filatelista Srbije. 

Ratifikacija ove odluke predviđena je na FIP kongresu u decembru ove godine u Šangaju, a ispred FIP-a, za konsultanta izložbe imenovan je gospodin Peter Suhadolc (Slovenija) uz asistenciju Jigal Natanijela (Izrael).

Poveravanjem organizacije svetske izložbe, koja će prvi put biti održana na teritoriji bivše Jugoslavije, Beogradu je ukazana čast, poverenje i obaveza da u okviru BEOGRAD EXPO 2027 postane prestonica svetske filatelije.

Beograd, kao epicentar ovog događaja, imaće priliku da pokaže svoju bogatu istoriju i da se predstavi kao otvoren, gostoljubiv grad, spremno prihvatajući filateliste i ljubitelje poštanskih maraka iz celog sveta.

Za organizaciju ovog prestižnog događaja Savez filatelista Srbije će imati i podršku Vlade Republike Srbije i JP "Pošte Srbije".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: