Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 29.10.2023.

13:05

Otkazan prvi veleslalom u sezoni

Prvi veleslalom sezone u konkurenciji skijaša, koji je trebalo da bude vožen u Zeldenu u okviru Svetskog kupa, otkazan je zbog loših vremenskih uslova.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Otkazan prvi veleslalom u sezoni
EPA PHOTO-APA-ROBERT JAEGER

U saopštenju organizatora se navodi da je trka prvo bila prekinuta tokom prve vožnje, a onda je definitivno otkazana zbog jakog vetra i najavljenog pogoršanja vremena.

Trka je prekinuta pošto je prvu vožnju završilo 47 od 73 prijavljena skijaša. Poslednji niz stazu se spustio Slovak Adam Zampa, a onda su organizatori odlučili da prekinu takmičenje.

Pre prekida, najbolje vreme imao je Austrijanac Marko Švarc, koji je ostvario vreme od 51. sekunde i 85 stotinki, dok je drugi bio Švajcarac Marko Odermat.

Nova sezona u Svetskom kupu počela je u subotu ženskim veleslalomom u Zeldenu na kojem je pobedila švajcarska skijašica Lara Gut Behrami (2:18.94), dok je druga bila Italijanka Federika Brinjone (2:18.96).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Umetničko klizanje

CAS odbio Ruskinje

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu ruskih klizača na odluku da im se oduzme zlatna medalja u ekipnom takmičenju na ZOI 2022. u Pekingu, nakon suspenzije Kamile Valijeve zbog dopinga.

B92.sport

17:50

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu