Nova vest
Zimski sportovi

Ponedeljak, 19.12.2016.

20:31

Francuz šokirao, Jansrud stiže Hiršera

Francuski skijaš Siprijen Sarazan neočekivano je slavio u paralel veleslalomu u Alta Badiji u okviru Svetskog kluba u alpskom skijanju.

Izvor: AK

Autor: AK

Francuz šokirao, Jansrud stiže Hiršera
Foto: Getty images

Dvadesetdvogodišnji Francuz ostvario je prvu pobedu u karijeri u svojoj sedmoj trci u elitnom takmičenju.

Njegova pobeda je tim više sentacionalna jer je pobedio olimpijskog šampiona u veleslalomu iz 2010. Karla Janka, a nadmašio ga je za deset stotinki.

Pre Janka u eliminacijama je bio bolji od švedskog specijaliste za ovu disciplinu Andrea Mirera, te Austrijanca Filiša Šerghofera.

Pre Alta Badije Sarazan je samo tri puta uspevao da osvoji bodove u Svetskom kupu, bio je 29. u alpskoj kombinaciji u Šamoniju, 24. u veleslalomu u Val d'Izeru, te 27. u nedelju u veleslalomu takođe u Alta Badiji.

Treće mesto u ponedeljak je osvojio Norvežanin Ćetil Jansrud, koji može da bude zadovoljan jer je iskoristio eliminaciju Marsela Hiršera (završio kao 18), pobednika od nedelje, od Francuza Stiva Misilijea i smanjio zaostatak u geleranom poretku SK na 169 bodova.

Skijaši sezonu nastavljaju slalomom u Madoni di Kampiljo u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Umetničko klizanje

CAS odbio Ruskinje

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu ruskih klizača na odluku da im se oduzme zlatna medalja u ekipnom takmičenju na ZOI 2022. u Pekingu, nakon suspenzije Kamile Valijeve zbog dopinga.

B92.sport

17:50

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu