Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.07.2010.

19:39

Rekordna poseta u finalu Vimbldona

Finale muškog singla na Vimbldonu između Španca Rafaela Nadala i Čeha Tomaša Berdiha, na Centralnom terenu, posmatrao je rekordan broj gledalaca.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Organizatori trećeg Gren slem turnira u sezoni saopštili su da je u nedelju kroz teniski kompleks Ol Ingland Kluba prošlo ukupno 32.036 ljudi. Nadal je pobedio Berdiha sa 3:0, po setovima 6:3, 7:5 i 6:4, i tako osvojio drugu titulu u Vimbldonu, a ukupno osmi Gren slem u karijeri.

Prethodni rekord od 30.867 gledalaca postavljen je u prošlogodišnjem finalu u kom su se sastali Švajcarac Rodžer Federer i Amerikanac Endi Rodik. Tada je, posle velike borbe i pet odigranih setova, pobedio Federer.

Tokom protekle dve nedelje, mečeve na Vimbldonu je posmatralo ukupno 489.946 gledalaca, što je druga najveća poseta u istoriji najprestižnijeg teniskog turnira na svetu. Prošle godine mečeve je pratilo 511.043 posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve