Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.04.2008.

20:49

Davidenko dominantno do titule

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobednik je turnira Masters serije u Majamiju. On je u finalu savladao drugog igrača sveta Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 6:2 posle 90 minuta igre. Rusu je ovo drugi trofej na nekom od turnira Masters serije, prethodno je trijumfovao u Parizu 2006. godine. Davidenko je za pobedu nagrađen sa 500 ATP poena i 590 hiljada dolara. Nadal nije osvojio titulu još od Štutgarta (jul prošle godine), a posle ovog finala približiće se Rodžeru Federeru na 670 bodova zaostatka.

Davidenko je, nesvojstveno sebi, postepeno dizao formu tokom turnira, a njegova igra bila je na vrhuncu onda kada je to bilo najpotrebnije – u polufinalu i finalu. U prvom kolu je spasao meč loptu protiv Ernesta Gulbisa, mučio se sa Bolelijem i Ančićem, a tačka preokreta bio je izvrsno odigran duel sa Tipsarevićem.

Prvi set je bio vrlo neizvestan. Iako je Rus prvi došao do brejka viška, Nadal je nedugo zatim bio u povoljnijoj situaciji – vodio je sa 3:2 i imao dve vezane brejk lopte. Nije ih iskoristio, Davidenko je potom napravio još jedan brejk i dobio prvi set.

Nikolaj je relativno lako izlazio na kraj sa visokim spinovima mladog Maljorčanina, jedino nije imao odgovor na u ovom meč odlični drugi servis Nadala. Kao i obično, Davidenko je udarao lopticu u penjanju kada god bi mu se ukazala prilika, imao je puno samopouzdanja i kombinacija ta dva faktora donela mu je vođstvo.

Davidenko je odmah na početku drugog seta napravio brejk i do kraja nije dozvolio Nadalu da iole ozbiljnije ugrozi njegovo vođstvo. Ne računajući gem kada je servirao za titulu, Rus nije prepustio Rafaelu niti jedan poen na svoj servis. Delovao je sigurno, odlučno i bio dominantan sve do poslednjeg poena.

Prošla je prva trećina teniske sezone i sada su na redu turniri na šljaci. Zanimljivo je da dvojica vodećih tenisera na ATP listi, Rodžer Federer i Rafael Nadal, još nisu osvojili titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu