Nova vest
Tenis

Utorak, 09.09.2014.

10:02

Kraj dominacije velike trojke?

Vavrinka je osvojio Melburn, Čilić sada Njujork, da li je to konačno kraj dominacije velike trojke?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi put od Australijan opena 2005. godine u finalu nekog Gren slema nije bilo ni Nadala ni Federera ni Đokovića.

Marin Čilić, koji je briljantnim nastupom na US openu stigao do najvećeg uspeha u karijeri, smatra da sada svi igrači veruju da mogu do najvećih trofeja.

„Pa, ovo je promena u odnosu protekle godine kada su najbolja četvorica stalno igrala finale. Vavrinka nam je odškrinuo vrata, nama iz drugog reda i sada većina momaka veruje da može do titule i na Gren slemovima“, rekao je Čilić nakon velikog uspeha.

Osim Čilića koji je 1988. godište i Nišikorija koji je 1989. godište, ove godine su do polufinala Gren slema stigli i Ernests Gulbis, Miloš Raonić i Grigor Dimitrov. To je ipak pokazatelj da mlađi dolaze i polako preuzimaju primat.

„Ovde u Njujorku je Kei pobedio Vavrinku, pobedio je Novaka i Miloša, odigrao je neverovatan turnir. Mislim da će biti ekstremno zanimljivo u narednih nekoliko Gren slemova“, dodao je hrvatski teniser.

Čilić ipak ne misli da će velika četvorka, ili trojka, tako lako otići.

„Takmičenje će biti veoma teško. Ali, opet, imam osećaj da sada svi imaju šansu. Ovi najbolji sigurno, ali i ovu iza njih.“

Čilić je u finalu US opena pobedio Keija Nišikorija sa ubedljivih 3:0, a nakon meča rekao je da je to poseban dan za celu Hrvatsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d