8. jul 2010. | 20:33 | SO

Bora Milutinović: "Španci su jači tim"

Srpski trener Bora Milutinović je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Pre 24 godine doveo je Meksiko do četvrtfinala, a zatim je predvodio Kostariku, SAD, Nigeriju i Kinu. Takva karijera čini ga kompetentnim da iznosi mišljenja o tekućem šampionatu, a Milutinović je u intervjuu za zvanični sajt FIFA govorio o Mesiju, Gani, favoritu u finalu itd.

Da li biste voleli da ponovo budete selektor?

“Naravno, ja sam trener, moj život je na terenu. Imam entuzijazam i sve ostalo što je potrebno za dobar rad, ali naravno imam i zahteve i ciljeve koje želim da ispunim. Bilo bi idealno da ponovo preuzmem neku reprezentaciju, ali to mora da vude ekipa sa realnim izgledima da dođe do SP”.

Jeste li iznenađeni što su Brazil, Argentina, Italija i Francuska ‘spakovali kofere’?

“Morate da budete svesni teškoća kroz koje neki timovi prolaze. Na primer, Francuska i Italija doživeli su tipične probleme kada dođe do smene generacija, a to se naročito izražava u prelomnim momentima. Lipi je okupio sjajan tim pre četiri godine, ali sada nije uspeo. Ako novi igrači ne naprave pomak, teško je ostvariti vrhunske rezultate. Italijani moraju da dobro izanaliziraju šta nije bilo u redu”

Kao čovek koji je predvodio Nigeriju 1998. godine, kako ocenjujete nastup afričkih timova?

“Nigerija ima veoma talentovane pojedince, što se pokazalo na OI 2008. godine, ali promena trenera tako malo vremena pre SP smanjila im je šanse. Nije lako napraviti tim za kratak period. Ganin slučaj je drugačiji, a želeo bih da istaknem da s oni imali srpskog trenera Milovana Rajevca. On je bio sposoban da brzo uklopi talentovane igrače koji su trijumfovali na Svetskom prvenstvu za mlade 2009. godine. Napravili su odličan rezultat i ispali tek posle penala, to su vrlo dobre vesti za fudbal u Africi”.

Koji fudbaleri su na Vas ostavili posebno dobar utisak?

“Nije iznenađenje spomenuti Forlana, pošto je on bio najbolji igrač Urugvaja. Tu su i drugi koji su zaslužili pohvale – holandski tandem Snajder-Roben, ali i Mark van Bomel, momak koji mi se posebno dopada. I Nemci zaslužuju komentar, mnogi su mislili da će se mučiti bez Balaka, ali Ozil i Miler su pokazali da su dorasli izazovu, fantastični su”.

Šta se dogodilo sa Lionelom Mesijem?

“Nakon što sam gledao prvi meč Argentine sa Nigerijom, mislio sam da će on obeležiti ovaj turnir. Njegova eksplozivnost i sposobnost da kreira igru bili su za divljenje. Takođe je pokazao i visok nivo entuzijazma kojeg na žalost nije bilo protiv Nemačke. Ali, nije on jedini, ima mnogo fudbalera koji nisu uspeli da ispune ono što se od njih očekivalo i da prikažu igre na nivou onih iz klubova u kojim igraju”.

Ko će osvojiti titulu?

“Holandija je sjajna ekipa, koja je uspela da eliminiše velike timove poput Brazila i Urugvaja. Veoma lako prelaze iz sredine u napad, ali mislim da je Španija jači tim. Prošli su iz vrlo teške grupe i sada su pobedili Nemce u polufinalu. Mislim da Španci imaju više šansi za uspeh”.


Šakira Isabel Mebarak Ripol, kolumbijska pevačica i tvorac zvanične pesme Svetskog prvenstva u Južnoj

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ne menja mišljenje ni nekoliko dana nakon povratka

Postojeći komentari (83) | Pošaljite komentar

Frontmen grupe Roling Stouns Mik Džeger došao je u Južnu Afriku kako bi uživo gledao utakmice Svetskog

Postojeći komentari (14) | Pošaljite komentar

Roj Makaj važi za jednog od najproduktivnijih napadača poslednje decenije, uz učinak od 256 golova u

Postojeći komentari (13) | Pošaljite komentar

Ljubitelji španske reprezentacije i fudbala uopšte bili su veoma zabrinuti kada je napadač „crvene

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Članovi fudbalske reprezentacije Srbije doputovali su u petak u Beograd, razočarani posle eliminacije

Postojeći komentari (209) | Pošaljite komentar

Bivši reprezentativac i selektor Jugoslavije, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević u

Postojeći komentari (12) | Pošaljite komentar

Srbiji treba pobeda protiv Australije za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. "Beli orlovi"

Postojeći komentari (21) | Pošaljite komentar

Prvi put u istoriji Svetskih prvenstava desilo se da jedna reprezentacija u svom sastavu ima tri rođena

Postojeći komentari (7) | Pošaljite komentar


sreda 28. februar 2024.

VESTI

Grupa D
1.  Nemačka 5:1 6
2.  Gana 2:2 4
3.  Australija 3:6 4
4.  Srbija 2:3 3

INTERVJU

Šakira: "Navijaću za Špance" Šakira Isabel Mebarak Ripol, kolumbijska pevačica i tvorac zvanične pesme Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. ... Dalje

MLADI ASOVI

Kvadvo Asamoa, "crna zvezda" koja tek treba da zasija Kojo Kvadvo Asamoa je mlada fudbalska nada Gane. Rođen 9. septembra 1988. jedan je od najmlađih igrača koji su ... Dalje

Blog B92

I, na koga je sada red? Nekako je neumesno, neprihvatljivo i skoro-pa-opasno pričati o tome ko za koga navija dok reprezentacija zemlje u ... Dalje


Život - nauka

Jednačina Mundijala Evo jedne situacije. Izvodi se slobodan udarac u blizini linije šesnaesterca, strelac silovito zahvata loptu ... Dalje